Beleidsplan Davo Wevelgem vzw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan Davo Wevelgem vzw"

Transcriptie

1 Beleidsplan Davo Wevelgem vzw

2 Algemene Doelstelling Onze club heeft als doel om de meisjes uit Wevelgem en omstreken de mogelijkheid te bieden om op een sportieve, verantwoorde en gezellige manier aan volleybal te doen. We streven ernaar om onze goede naam inzake jeugdopleiding te bestendigen. Ons doel is dan ook om iedereen de kans te bieden de volleybal sport te ontdekken en zich in de sport te ontplooien.

3 Specifieke Doelstellingen We streven ernaar om onze speelsters minimum 2 trainingen per week aan te bieden, waar mogelijk 3 ; We streven ernaar dat iedere speelster en iedere ploeg op een zo hoog mogelijk niveau speelt ; We streven ernaar dat onze speelsters spelen en trainen in een sfeer van kameraadschap waar het groepsdenken en de groepsdiscipline centraal staat ; We streven ernaar om onze speelsters met zo goed mogelijk opgeleide mensen te omringen; Naast de sport wensen wij als club ook een gezellige leefomgeving te bieden waar onze jeugd graag vertoeft.

4 Concrete Doelstellingen

5 A. Algemeen Opleiding Onze aangeboden opleiding moet polyvalent, sportief en gezond zijn ; De basistechniek en tactiek moet op heel jonge leeftijd aangeleerd worden ; We streven naar zo veel mogelijk gediplomeerde trainers ; Wij willen in de toekomst onze jongeren stimuleren om trainerscursussen te volgen met als doel deze binnen de club te houden en de functie van jeugdtrainer op te nemen ; Alle trainers krijgen de mogelijkheid zich bij te scholen ; Onze jeugdcoördinator tekent de technische lijn uit en stelt de eindtermen op ; De speelsters worden op individuele basis geëvalueerd met behulp van individuele fiches. Deze fiches worden bij het nieuwe seizoen aan de trainers overhandigd ; De indeling van de ploegen gebeurt op basis van het spelniveau ; Wij eisen van de trainers dat de speelsters tijdens de competitiewedstrijden zoveel mogelijk mogen spelen ; Daarom streven wij naar zoveel mogelijk ploegen met zo weinig mogelijk speelsters ; Enkel tijdens bekerwedstrijden gaan wij volledig voor de winst ; Wij stimuleren onze talenten en steunen hen ook in de ontwikkeling daarvan. Wij nodigen hen uit om aan Steunpunttrainingen, Voltistesten, provinciale selecties en aan stages deel te nemen ; Vanaf kadetten vragen wij om op te treden als scheidsrechter voor jeugdwedstrijden om eventueel door te groeien naar officiële scheidsrechter ; Onze bestuursleden volgen in de mate van haalbaarheid de opleidingen voor bestuursleden, georganiseerd door Dynamoproject ; Seniors die stoppen wensen wij bij de club te behouden als trainster of andere functie binnen onze club ;

6 Activiteiten In de loop van het jaar organiseren wij de nodige activiteiten en vragen wij ook medewerking van de speelsters : Kaas -& wijnavond Knetter Proef de Winter Ontbijtactie Als afsluit van het seizoen organiseren wij een FUN-tornooi waarbij de kinderen samen met een ouder een ploeg vormen. Wij sluiten af met een BBQ We organiseren eindrondes, halve finales beker en VVB-eindrondes. Communicatie Wij wensen de ouders, speelsters,bestuur, trainers en sponsors op de hoogte te houden van alle nieuwtjes van de club. o Onze website wordt up-to-date gehouden en wordt in de toekomst nog verder uitgebouwd ; o Op geregelde tijdstippen ontvangen alle leden, ouders en sponsors onze nieuwsbrief SMASH, waar op een vlotte manier de nieuwtjes, data en weetjes vermeld worden ; o Tijdens thuiswedstrijden krijgen ook de supporters een boekje in handen met onze sponsors en de laatste nieuwtjes ; Begin juni organiseren wij een infovergadering voor alle leden (en NIEUWE LEDEN) waarin wij met een fotoreportage terugblikken op het voorbije seizoen. We informeren ouders en kijken vooruit naar volgend seizoen. We sluiten af met de Quiz : Slimste mens van Davo. Voor de start van de competitie ontvangt iedereen naast het huishoudelijk reglement een infobrochure met daarin alle adressen, s van bestuur en trainers alsook de wedstrijdkalender per ploeg en hun trainingsuren ; Wij doen aan alle acties (Gele Deurenactie, Knetter, ) mee die de gemeente opstart om onze vereniging naambekendheid en een mooi imago te geven.

7 B. Seniors a. Huidig seizoen In het seizoen treden in competitie 3 seniorploegen aan : Davo 1 : 2 de provinciale ; Davo 2 : 4 de provinciale ; Recreatieve ploeg. Enkele jaren geleden speelde Davo 1 nog in Ereklasse, daarna divisie en nu dus in de provinciale reeksen. Davo 2 degradeerde dit seizoen van 3 e naar 4 e Provinciale. b. Doelstellingen Wij wensen ieder seizoen minimaal 3 seniorploegen in competitie te brengen waarbij Davo 1 tegen 2016 een vaste waarde in 1 ste provinciale wordt. Dit willen wij bereiken met een maximale inbreng van eigen jeugd ; Davo % eigen jeugd telt, die doorstroomt en zo hoog mogelijk speelt. Deze ploeg is een tussenstap voor eigen jeugd die later doorstroomt naar Davo 1 ; Onze Recreatieve ploeg een vangnet biedt voor speelsters die anders zouden afhaken.

8 c. Actieplan Davo 1 (2 e Provinciale) : Zoeken van een seniorsverantwoordelijke binnen de Werkgroep Sport, die de verdere uitbouw van de seniorsploegen mee uitwerkt (streefdatum seizoen ) ; Uitbouw van de ploeg zodat de overstap naar 1 ste provinciale binnen een periode van 3 jaar bereikt wordt. Binnen een periode van 5 jaar een plek in de top 6 van 1 ste provinciale ; Bekwame speelsters uit Davo 2 een bijkomende training aanbieden bij Davo 1 om de integratie op termijn te vergemakkelijken. Davo 2 (4 e Provinciale) : Bekwame jeugdspeelsters trainingen aanbieden bij Davo 2 om de overstap makkelijk te laten verlopen ; Bekwame speelsters uit Davo 2 een bijkomende training aanbieden bij Davo 1. Recreatieven : Speelsters die mogelijks zouden afhaken, een plaats aanbieden binnen de recreatieve ploeg ; Recreatieve ploeg maximaal betrekken binnen de clubwerking.

9 C. Jeugd a. Huidig seizoen Dit seizoen spelen 7 jeugdploegen in competitie Scholieren Provinciaal Kadetten Provinciaal Kadetten Regionaal Miniemen Provinciaal Miniemen Regionaal Pre-Miniemen 2.0 Pre-Miniemen 2.B Wegens gebrek aan inschrijvingen van andere clubs kunnen wij geen juniorploeg in competitie inschrijven. Al onze jeugdploegen werden ingeschreven in de Bekercompetitie, waarin wij 2 finales haalden. Met onze pre-miniemen 2.B speelden wij in de ereklasse (1 e plaats). Onze jeugdploegen namen ook deel aan gerenommeerde tornooien van Hermes Oostende en VDK Gent, alsook ons eigen interprovinciaal herfsttornooi ; Met onze miniemen namen we deel aan het internationaal tornooi van Kontich.

10 b. Doelstellingen Inschrijven van 8 jeugdploegen in competitie : Scholieren Provinciaal-Regionaal, Kadetten Provinciaal-Regionaal, Miniemen Provinciaal-Regionaal, Pré-Miniemen B in een zo hoog mogelijke reeks ; Bij elke leeftijdscategorie haalt een ploeg provinciaal niveau ; Twee van de ploegen spelen minstens halve finales van de jeugdbekers ; Talentvolle meisjes opsporen en stimuleren om deel te nemen aan steunpunt, IPJOT en trainingen georganiseerd door VVB ; Het organiseren van sportkampen voor kadetten en miniemen tijdens de schoolvakanties ; Minstens 1 maal per jaar deelnemen met een jeugdploeg aan een internationaal tornooi ; Vanaf leeftijd kadetten, de meisjes stimuleren tot deelname aan beachtornooien. c. Actieplan Talenten krijgen de kans om deel te nemen aan een derde training met een hogere ploeg ; Nodige wervingsacties om instroom te bekomen (zie verder) ; Aanstellen van gediplomeerde trainers en deze aansporen om bijscholingen te volgen ; Deelnemen aan gerenommeerde tornooien en zelf tornooien op niveau organiseren ; Bij bekerwedstrijden het resultaat laten primeren op de speelkansen, en dit zo communiceren naar ouders en speelsters ; Evaluatiefiches bijhouden om talenten te kunnen detecteren en deze in samenspraak tussen ouders, speelsters en jeugdcoördinator stimuleren om deel te nemen aan steunpunt, IPJOT en trainingen georganiseerd door VVB ;

11 Alle info over beachtornooien aan jeugdspeelsters kenbaar maken en speelsters individueel aanspreken ivm deelname Navragen bij de gemeente ivm aanleggen van een beachvolleyveld nabij de sporthal. D. Volleyschool a. Huidig seizoen 2 trainsters en 14 starters die eind dit seizoen gestart zijn. b. Doelstellingen Op een speelse manier, zonder druk en zonder competitie, balvaardigheid en de eerste beginselen van volleybal bijbrengen en hen laten doorstromen naar de jeugdploegen. Jaarlijks minimaal 10 nieuwe speelsters waarvan 8 de overstap naar jeugdspeelster maken. Deelname aan zo veel mogelijk VIS tornooien. c. Actieplan Werving (zie verder) ; Zoeken van geschikte, gediplomeerde train(st)ers ; Aanschaffen van specifiek materiaal ; Indien vlotte vooruitgang, waar mogelijk, 3 e training aanbieden bij 2.0.

12 E. Werving a. Huidige situatie Na de Paasvakantie worden meisjes vanaf derde kleuterklas & 1 e leerjaar uitgenodigd om 4 gratis trainingen te komen meemaken. Dit via een folder in de scholen van Wevelgem en Lauwe. b. Doelstellingen Jaarlijkse instroom van minimaal 10 nieuwe leden ; Trainingen organiseren in de scholen tijdens naschoolse activiteiten ; Zorgen dat wie al lid is zorgt voor een spontane goeie mond-aan-mond reclame. c. Actieplan Het organiseren van een vriendjesdag bij de miniemen en pre-miniemen ; Verspreiden van folders in de gemeente om nieuwe speelsters vanaf het derde kleuter uit te nodigen zowel rond de Kerstvakantie als op het einde van het seizoen ; Het organiseren van een netbaltornooi voor scholen (10-12 jarigen) om talentvolle speelsters te detecteren ; Op onze startdag in september een instuif organiseren voor nieuwe leden ; Maximale bekendmaking van onze club en zijn werking tijdens diverse activiteiten binnen de gemeente ; Informeren naar scholen rond bereidheid om trainingen toe te laten als naschoolse activiteit. Onze club zou voorzien in de trainers.

13 STRUCTUUR

14 Al deze concrete doelstellingen met hun bijhorende actieplannen hebben slechts kans op slagen wanneer we een structuur op poten zetten waar : Er voor iedereen duidelijk omlijnde taken zijn beschreven ; Er een periodiek overleg binnen de verschillende werkgroepen gebeurt ; Er een periodieke briefing is door de werkgroepen aan het Dagelijks Bestuur ; Binnen onze club bestaat er op heden nog maar een beperkte structuur. Ons doel is om in de komende jaren deze structuur verder uit te werken en volledig ingevuld te krijgen. Ons hoofddoel voor wordt het invullen en verder uitbouwen van de Werkgroep Sport en Werkgroep Sponsoring. Op vandaag zijn bepaalde functies nog niet ingevuld.

15 Algemene Vergadering DAVO vzw Raad van Bestuur Werkgroep Sport Secretariaat Financien Werkgroep Sponsoring Werkgroep Communicatie Werkgroep feestelijkheden Algemene Coördinator Boekhouder Algemene PR Activiteiten Verantw. senior Website Bar Jeugdcoördinator Smash Davo-Shop Scouting Wedstrijdboekje Materiaal SR/Markeerders/ Ploegverantw.

16 ALGEMENE VERGADERING

17 Onze volleybalclub is een VZW en wordt voorgezeten door de Algemene Vergadering (AV). De Algemene vergadering van de vzw telt momenteel de volgende leden : Karl Verscheure (voorzitter) Bruno Stragier Marleen Viaene Freddy Delepierre Gerda Santy Dirk Dobbelaere Filip Flament De AV komt, volgens de statuten, jaarlijks samen om de jaarrekening en de budgettering goed te keuren en om eventuele wijzigingen in de statuten goed te keuren, bestuurders te ontslaan of te benoemen.

18 RAAD VAN BESTUUR

19 Uit de leden van de AV wordt de raad van bestuur met minstens 3 leden gekozen. Deze komt maandelijks samen. Hierin zetelen momenteel : Karl Verscheure (voorzitter) Filip Flament (secretaris) Bruno Stragier (sportief coördinator) De raad van bestuur kan aangevuld worden met één of meerdere bestuursmedewerkers die als nietstemgerechtigden in de raad van bestuur zetelen. Momenteel zijn dit volgende personen : Delphine Masselis Steven Decanniere Tijdens de maandelijkse vergaderingen van de raad van bestuur worden volgende punten telkens besproken : Financiële toestand Secretariaat Sportieve zaken Sponsoring Feestelijkheden Varia Daarnaast kijkt de raad van bestuur of de gedragscode nageleefd wordt en grijpt in waar nodig.

20 WERKGROEP SPORT Bruno Stragier

21 De Werkgroep Sport bestaat uit : Algemeen sportief coördinator Coördinator Seniorploegen Jeugdcoördinator Scoutingsverantwoordelijke Materiaalverantwoordelijke Verantwoordelijke scheidsrechters - markeerders - ploegverantwoordelijke Deze werkgroep komt op geregelde tijdstippen samen om trainers, spelers, spelproblemen te evalueren en bij te sturen. De werkgroep organiseert ook een aantal keer per jaar een vergadering met alle trainers en ploegverantwoordelijken. Ieder lid van de werkgroep heeft een wel omlijnde taak. De werkgroep sport is ook verantwoordelijk voor : Aanstellen en opvolgen van de ploegverantwoordelijken ; Het zoeken van scheidsrechters en markeerders ; Aanstellen en opvolgen van de scouts.

22 Algemeen Sportief Coördinator (Bruno Stragier) Uitschrijven van de technische lijn (in samenspraak met Werkgroep Sport en trainers) ; Ploegen samenstellen in correcte niveaus (in samenspraak met Werkgroep Sport en trainers) ; Trainers en spelers aanwerven ; Trainingsuren vastleggen en opvolgen ; Huur en regeling accomodaties ; Wedstrijdkalender inplannen ; Bekerwedstrijden inplannen ; Coördinatie en evaluatie van de trainers ; Opvolging individuele technische vooruitgang speelsters (in samenspraak met Werkgroep Sport) ; Algemene bijscholingen volgen + doorgeven van informatie ; Bijscholing/clinics organiseren voor trainers ; Tornooien organiseren ; Meewerken aan opstellen gedragscode ; Het naleven van de gedragscode opvolgen ; Erop toezien dat de overgang van jeugd naar senioren vlot verloopt ; Relaties met Sportraad ; Diploma s trainers bijhouden ; Beheer van het sportieve budget.

23 Coördinator Seniors (vacature) Evaluatie en opvolging van seniorploegen (DAVO 1 + DAVO 2) ; Is tussenpersoon tussen speelsters, trainer, ploegverantwoordelijke en bestuur ; Houdt tussentijdse gesprekken met speelsters ; Informatie naar seniorspeelsters toe ; Helpt extra-sportieve activiteiten voor de speelsters organiseren (spaghetti - fitness - bowling- ). Jeugdcoördinator (Bruno Stragier) Organiseert wervingsactie : Folders/affiche maken ; Verdeling op scholen ; Coördinatie actie ; Zorgt voor sterke technische basis volleyschool ; Informatie naar ouders toe ; Informatie naar jeugd & ploegverantwoordelijken ; Organiseert extra-sportieve activiteiten voor jeugd (Davo Zwemt, Davo Bowlt, Davo Fitnesst, ) ; Helpt sportkampen organiseren ; Zorgt ervoor dat spelers zich kunnen inschrijven voor diverse stages ; Brengt verslag uit, en legt verantwoording af naar de Algemeen Sportieve Coördinator ; In samenspraak met Algemeen Sportief Coördinator de ploegen samenstellen op correct niveau ; Aanspreekpunt voor ouders/clubs/bond wat sportieve belangen van de jeugd betreft ; Opstellen en bijhouden van evaluatiefiches spelers ; Motiveren, opvolgen en aansturen van de jeugdtrainers.

24 Scoutingsverantwoordelijke (vacature) In samenspraak met sportieve cel op zoek naar nieuwe speelsters ; Geeft mogelijke namen van speelsters door aan Werkgroep Sport ; Gaat op geregelde tijdstippen tegenstander bekijken. Materiaalverantwoordelijke (vacature) Bijhouden lijst afgegeven kledij ; Verzamelen kledij na seizoen ; Evalueren van kledij in tussenseizoen ; Bestellingen plaatsen ; Beheren van materiaal (matchballen, net, fluitjes, ) ; Beheren watervoorraad voor wedstrijden. Verantwoordelijke Scheidsrechters Markeerders - Ploegverantwoordelijken (Bruno Stragier) Zorgt dat er voldoende scheidsrechters en markeerders zijn ; Zorgt voor opleiding voor scheidsrechters en markeerders ; Staat de nieuwe scheidsrechters en markeerders bij en motiveert hen ; Stelt in samenspraak met Werkgroep Sport en Raad van Bestuur voor elke ploeg een ploegverantwoordelijke aan ; Stelt het takenpakket van de ploegverantwoordelijke samen ; Kijkt na of de ploegverantwoordelijke zijn taken nakomt ; Is tussenpersoon tussen de ploegverantwoordelijken en de raad van bestuur.

25 SECRETARIAAT Filip Flament

26 Aansluiting van de leden : Vergunningen correct laten tekenen + opsturen VVB ; Online ingeven leden ; Foto. Licenties spelers en niet-spelers verdelen onder de ploegen ; Bijhouden van het Davo-ledenbestand spelers/niet-spelers/recreatieven ; Bijhouden van spelerfiches/trainersfiches/bestuurfiiches ; Schrappen van leden ; Nakijken vrijheidsaanvragen ; Transfers ; Inschrijven competitie/beker ; Opvolgen trainersbestand ; Opvolgen coachlicenties ; Verzekeringszaken ; Mutualiteitspapieren ; Lidgeldbrieven opmaken en opvolgen van betaling ; Wedstrijdwijzigingen doorgeven aan verbond ; Maken van infobrochure begin seizoen en verspreiden aan leden ; Aanspreekpunt Bond voor administratieve bondszaken.

27 FINANCIEN Delphine Masselis

28 Dagelijks beheer (Delphine Masselis) Bijhouden kasboek ; Beheren budgettering (in samenspraak met raad van bestuur en externe Boekhouder) ; Betalingen uitvoeren ; Beheren van rekeninguittreksels ; Controle rekeningen ; Bijhouden van betalingen trainers ; Bijhouden vrijwilligersvergoeding ; Opstellen sponsorovereenkomsten ; Opvolgen betalingen sponsors. Boekhouding (BVBA Finaccon, Bruggestraat 13, 8930 Menen Jan De Stadsbader) BTW aangiftes ; Advies bij begroting ; Advies rond statuten. Subsidies (Karl Verscheure) Gemeente ; VVB.

29 WERKGROEP SPONSORING Steven Decanniere

30 Sponsoring (Steven Decanniere Dirk Van Besauw Geert Maelfait ) Opstellen van sponsordossier ; Sponsorbeleid bepalen en uitwerken (in samenspraak met raad van bestuur) ; Nadenken over sponsorformules (in samenspraak met raad van bestuur) ; Sponsordossier up-to-date houden ; Bezoeken van nieuwe sponsors ; Verzamelen van logo s ; Bijhouden overzicht sponsors ; Bordenbeheer in sporthal (ophangen/afhalen) ; Nadenken over nieuwe sponsorideeën ; Contact onderhouden met de bestaande sponsors.

31 WERKGROEP COMMUNICATIE Karl Verscheure

32 Algemene communicatie Perscontacten ; Zaalomroeper ; Social networks (Facebook, Netlog, ). Website (Karl Verscheure) Up-to-date houden van de website. Smash (Filip Flament) Uitbrengen nieuwsbrief. Wedstrijdboekje (Karien Geldhof) Opmaak wedstrijdboekje.

33 WERKGROEP FEESTELIJKHEDEN Karl Verscheure

34 Organiseren van lucratieve acties (Karl Verscheure Ann Verbrugghe- Veerle Herpels Dominiek Faillie Heidi Vanhauwaert Nancy De Meulenaere) o Startdag ; o Kaas- en Wijnavond (met wijnverkoop) ; o Proef de winter ; o Nieuwjaarsreceptie ; o Knetter ; o Ontbijtactie ; o Paaseierenverkoop ; o Fun-tornooi + BBQ ; o Bestellen en opvolgen van bestelling bij gemeente (stoelen, tafels, ). BAR (Geert Mijngheer) o Bijhouden voorraad bar ; o Bestellen bij brouwer ; o Openhouden van bar. DAVO Shop (vacature) o Bestellingen plaatsen ; o Beheren van materiaal ; o Uitwerken DAVO-shop ; o Organiseren verkopen tijdens wedstrijden, tornooien.

Beleidsplan DAVO 2020

Beleidsplan DAVO 2020 Beleidsplan DAVO 2020 Missie DAVO 2020 www.volleywevelgem.be info@volleywevelgem.be davo wevelgem Missie DAVO 202 Wij willen meisjes uit Wevelgem en omstreken de mogelijkheid bieden om op een sportieve,

Nadere informatie

Beleidsplan DAVO 2020

Beleidsplan DAVO 2020 Beleidsplan DAVO 2020 Missie DAVO 2020 www.volleywevelgem.be info@volleywevelgem.be davo wevelgem Onze Missie Wij dragen onze naam van dynamische, sportieve en vrouwvriendelijke volleybalclub hoog in het

Nadere informatie

Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W 1530 DAVO WEVELGEM

Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W 1530 DAVO WEVELGEM Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W 1530 DAVO WEVELGEM Voor DAVO WEVELGEM begon alles in 1975 toen Janine Doornaert met het idee kwam aandraven om in Wevelgem een damesvolleyteam op te richten. Talrijke

Nadere informatie

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen 2018-2019 ALGEMENE DOELSTELLINGEN Het beleid en de visie van de jeugdwerking van VOLLEYBALCLUB HZ93 is gebaseerd op volgende zes pijlers: 1. VOLLEYBALCLUB HZ93 = Dé volleybalclub

Nadere informatie

WELKOM. davo wevelgem

WELKOM.   davo wevelgem WELKOM www.volleywevelgem.be info@volleywevelgem.be davo wevelgem WELKOM Beste speelster, Beste Ouders, Welkom! Wij zijn blij jullie te mogen verwelkomen in onze club, Davo Wevelgem. In deze brochure geven

Nadere informatie

KAAS & WIJNAVOND TRAINING HERFST. Op dinsdag 1/11 en woensdag 2/11 is er geen training. Op vrijdag 4/11 gaat training wel door.

KAAS & WIJNAVOND TRAINING HERFST. Op dinsdag 1/11 en woensdag 2/11 is er geen training. Op vrijdag 4/11 gaat training wel door. smash@volleywevelgem.be - www.volleywevelgem.be oktober 2011 - jaargang 4 - nr 2 KAAS & WIJNAVOND TRAINING HERFST Op dinsdag 1/11 en woensdag 2/11 is er geen training. Op vrijdag 4/11 gaat training wel

Nadere informatie

Vzw Herenbasket Zonhoven Organigram & Functiebeschrijving

Vzw Herenbasket Zonhoven Organigram & Functiebeschrijving Inleiding Bedoeling van dit document is om inzicht te geven in de structuur van Herenbasket Zonhoven, de functies binnen de club en waar die zich situeren in de structuur. De structuur en de functies zorgen

Nadere informatie

INFORMATIE JEUGD SEIZOEN

INFORMATIE JEUGD SEIZOEN INFORMATIE JEUGD SEIZOEN 2013 2014 Informatie jeugd - seizoen 2013-2014 WELKOM Het bestuur en jeugdbestuur, de trainers, speelsters en alle vrijwilligers van onze club verwelkomen jou graag bij Bidavo

Nadere informatie

SEIZOEN 2015-2016. Infoavond zondag 28 juni 2015

SEIZOEN 2015-2016. Infoavond zondag 28 juni 2015 SEIZOEN 2015-2016 Infoavond zondag 28 juni 2015 Introductie Verwelkoming Korte terugblik Programma Infosessie seizoen 2015 2016 Teamoverleg Gezellig samenzijn Terugblik Senioren Terugblik Senioren Terugblik

Nadere informatie

EEVOC ORGANISATIESTRUCTUUR

EEVOC ORGANISATIESTRUCTUUR EEVOC ORGANISATIESTRUCTUUR Inhoud BASISSTRUCTUUR EEVOC... 3 1. Inleiding... 3 1.1. Knelpunten... 3 1.2. Ambities EEVOC-bestuur... 3 2. VZW EEVOC... 3 3. BESTUUR... 3 4. FUNCTIES BESTUUR... 4 4.1. Voorzitter:

Nadere informatie

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. HOOFDBESTUUR: 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter 1. Secretaris 1. Penningmeester 6. Bestuurders Werkgroepen:

Nadere informatie

1)Missie. 2)Visie. 4)Inkomsten

1)Missie. 2)Visie. 4)Inkomsten 1)Missie 2)Visie 3)Organogram Bevo 4)Inkomsten 5)Evolutie ledenaantal Missie Bevo Geetbets is een vaste waarde binnen het divisie en provinciaal volleybal en wil dit ook blijven. Binnen onze club vormt

Nadere informatie

BESCHRIJVING OMKADERING.

BESCHRIJVING OMKADERING. BESCHRIJVING OMKADERING. A. ALGEMENE VERGADERING: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid

Nadere informatie

VOORSTELLING PROJECT BEVO 2020 DONDERDAG 31 JANUARI 2013

VOORSTELLING PROJECT BEVO 2020 DONDERDAG 31 JANUARI 2013 VOORSTELLING PROJECT BEVO 2020 DONDERDAG 31 JANUARI 2013 - Welkom! - Onderwerp : Bevo 2020 - toekomstgericht actieplan : In 2020 minstens even succesvol zijn als nu, en als het kan nog succesvoller - tot

Nadere informatie

Sportief beleid

Sportief beleid 1. Algemene visie Sportief beleid 2018-2019 Als één van de toonaangevende clubs in de provincie streeft MAVOC Mechelen naar een steeds vernieuwend beleid. Enerzijds trachten we onze eerste ploegen op landelijk

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Structuur. De club bestaat uit bestuur, spelers, trainers en begeleiders.

1. Inleiding. 2. Structuur. De club bestaat uit bestuur, spelers, trainers en begeleiders. 1. Inleiding Volleybalclub Kuros Zulte Damesvolley werd opgericht in 1969 in Zulte en heeft haar thuisbasis in de gemeentelijke sporthal te Zulte. De club heeft een ledenaantal dat schommelt rond de 110-120

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan HK Waasmunster (357)

Jeugdbeleidsplan HK Waasmunster (357) Jeugdbeleidsplan HK Waasmunster (357) A. Globaal beleidsplan: Het jeugdplan van HKW Waasmunster is opgesteld door sporttechnisch jeugdcoördinator Eddy De Vlieger in samenwerking met administratief coördinator

Nadere informatie

INFOBROCHURE

INFOBROCHURE INFOBROCHURE 2014-2015 www.volleywevelgem.be info@volleywevelgem.be davo wevelgem WELKOM Beste speelster, Beste Ouders, In deze brochure geven wij alle praktische informatie omtrent onze club. Al sinds

Nadere informatie

PLOEG IN DE KIJKER W 1843 DIVO INGELMUNSTER

PLOEG IN DE KIJKER W 1843 DIVO INGELMUNSTER Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W 1843 DIVO INGELMUNSTER Als ploeg in de kijker stellen we jullie ditmaal Divo Ingelmunster voor, onze gesprekspartner was secretaris Katrien Eggermont. Het huidige

Nadere informatie

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010 PUURS 2005-2010 Puurs 2005-2010 K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs Beleidsplan 2005-2010 VOETBAL IS VERANDERD VOETBAL IS IN BEWEGING Kinderen zijn veranderd Maatschappij

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Versie

Jeugdbeleidsplan Versie Jeugdbeleidsplan Versie 20180101 De ACME-jeugd is ingedeeld volgens leeftijdscategorie : Benjamins : eerste tot en met derde leerjaar Pupillen : vierde en vijfde leerjaar Miniemen : zesde leerjaar en eerste

Nadere informatie

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Algemene bepalingen Art. 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd in het budget, worden aan de door het College van Burgemeester

Nadere informatie

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN AVC Harelbeke BELEIDSPLAN 2017-2020 Inhoudsopgave Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 3 1 Missie Volleybalclub AVC Harelbeke

Nadere informatie

OLEN UNITED Visie

OLEN UNITED Visie OLEN UNITED Visie 2020-2030 Geschiedenis AOVV - KAC AOVV KAC Opmerkingen AOVV 2010-11 9 jeugd + 2 senior 9 + 2 2011-12 9 + 2 9 + 2 Lid van Westel Circle 2012-13 10 + 2 8 + 2 2013-14 11 + 2 4 + 2 Uitbreiding

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

PLOEG IN DE KIJKER W 0924 Bidavo Bissegem

PLOEG IN DE KIJKER W 0924 Bidavo Bissegem Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W 0924 Bidavo Bissegem Voor deze Ploeg in de kijker gingen we langs bij Bidavo Bissegem, met stamnummer W0924. We spraken met Alberic Wittebolle, die er op 1 september

Nadere informatie

BVMV Volley Noorderkempen

BVMV Volley Noorderkempen BVMV Volley Noorderkempen 1 BVMV Volley Noorderkempen B eter V olleybal M eer V olleybal 2 Doelstellingen Jongeren op eigen niveau laten spelen Extra s aanbieden aan jeugd + talenten Ervaring / trainers

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. HC Hades

Jeugdbeleidsplan. HC Hades Jeugdbeleidsplan. HC Hades 2016-2017 Hades Hamont Inhoud Deel 1 Visie: HC HADES Hamont is een handbalclub die drijft op de inzet van vrijwilligers, handballers en niethandballers, kortom mensen met een

Nadere informatie

PLOEG IN DE KIJKER W 2234 VT LICHTERVELDE. Aan het woord, huidig voorzitter Patrick Verplancke en penningmeester Magda Vandecaveye.

PLOEG IN DE KIJKER W 2234 VT LICHTERVELDE. Aan het woord, huidig voorzitter Patrick Verplancke en penningmeester Magda Vandecaveye. Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W 2234 VT LICHTERVELDE Deze aflevering gaat over V.T. Lichtervelde. De club waar volgend seizoen veel te gebeuren staat. Op 12 september vieren ze het 60-jarig bestaan

Nadere informatie

BVMV Volley Noorderkempen

BVMV Volley Noorderkempen BVMV Volley Noorderkempen 1 BVMV Volley Noorderkempen B eter V olleybal M eer V olleybal 2 Doelstellingen Jongeren op eigen niveau laten spelen Extra s aanbieden aan jeugd + talenten Ervaring / trainers

Nadere informatie

Handboek Beleid en Strategie

Handboek Beleid en Strategie Handboek Beleid en Strategie - 1 - INHOUD 1. INLEIDING 3 2. MISSIE 4 3. JEUGDCOÖRDINATIE 4 3.1. Taken van de jeugdcoördinator 4 3.2. Workshops en stages 4 3.3. Documentatie en benodigdheden 4 3.4. Financiën

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

Sporthal De Vierklaver - Middelwijk - Gavere Sabine Vanremoortele - Baaigemstraat 261-9890 Gavere secretariaat@bbcwildcatsgavere.

Sporthal De Vierklaver - Middelwijk - Gavere Sabine Vanremoortele - Baaigemstraat 261-9890 Gavere secretariaat@bbcwildcatsgavere. voorzitter: Sabine Vanremoortele, Baaigemstraat 261, 9890 Gavere 0497 81 58 68 - sabinevanremoortele@hotmail.com secretaris / jeugdcoördinator: Didier Coppens, Baron De Gieylaan 36 b202 9840 De Pinte 0477

Nadere informatie

INFOBROCHURE

INFOBROCHURE INFOBROCHURE 2015-2016 www.volleywevelgem.be info@volleywevelgem.be davo wevelgem WELKOM Beste speelster, Beste Ouders, In deze brochure geven wij alle praktische informatie omtrent onze club en het nieuwe

Nadere informatie

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690)

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) UVOC Uikhoven is een volleybalclub waar iedereen op zijn eigen niveau kan volleyballen. Wij trachten een gebalanceerde opleiding te bieden aan alle jeugdspelers, en dit

Nadere informatie

S M A S H. M E I J A A R G A N G 2 N U M M E R 8. Foto s kampioenen, bekerwinst en FUN-tornooi nu op onze website :

S M A S H.   M E I J A A R G A N G 2 N U M M E R 8. Foto s kampioenen, bekerwinst en FUN-tornooi nu op onze website : M E I 2 0 1 0 J A A R G A N G 2 N U M M E R 8 S M A S H WWW.V O L L E Y W E V E L G E M. BE S M A S H @ V O L L E Y W E V E L G E M. B E A T C 1 S T E L T B E H O U D 1 E P R O V I N C I A L E V E I L

Nadere informatie

Dit is een pluim voor de club en alle medewerkers die zich dagelijks inzetten.

Dit is een pluim voor de club en alle medewerkers die zich dagelijks inzetten. smash@volleywevelgem.be - www.volleywevelgem.be februari 2012 - jaargang 4 - nr 4 BRONS Net als vorig jaar behaalde onze club een bronzen medaille in het jeugdsportfonds, uitgereikt door de Vlaamse Volleybalbond.

Nadere informatie

K. Excelsior Zedelgem Jeugd

K. Excelsior Zedelgem Jeugd K. Excelsior Zedelgem Jeugd Werkmethode: Spelersindeling - talenontwikkeling Debutantjes Pagadders U6-U7 (2009-2010 ) Kernlijnen jeugdplan: Spelers al spelend zo veel mogelijk baltoetsen aanbieden met

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

Op zaterdag 10 september nodigen wij iedereen uit op onze feestelijke startdag :

Op zaterdag 10 september nodigen wij iedereen uit op onze feestelijke startdag : smash@volleywevelgem.be - www.volleywevelgem.be augustus 2011 - jaargang 4 - nr 1 STARTDAG Op zaterdag 10 september nodigen wij iedereen uit op onze feestelijke startdag : Naast een gevuld sportief programma,

Nadere informatie

Beleidsplan B.B.C. Haacht

Beleidsplan B.B.C. Haacht Beleidsplan B.B.C. Haacht 2012-2016 Visie en Missie B.B.C. Haacht Visie (algemeen) Basketbal is er voor iedereen. Jeugd en senioren moeten naast een opleiding ook hun ontspanning hierin vinden. De toegangsdrempel

Nadere informatie

Missie & Clubvisie. Missie. Visie.

Missie & Clubvisie. Missie. Visie. carlier_defoor@telenet.be Missie & Clubvisie Missie Basketbalclub Foyer Molenbeek is een basketbalclub voor meisjes die de basketbalsport in Brussel en omgeving wil promoten bij jongeren, en meer bepaald

Nadere informatie

Informatievergadering ouders

Informatievergadering ouders Informatievergadering ouders Agenda Voorstelling Dynamo Bertem Jeugdbeleid & jeugdcoördinator Filosofie, beleid & aanpak Taken jeugdcoördinator Het sportprogramma 2016 2017 Positie & gedragscodes coaches

Nadere informatie

Basket Zonhoven wil zijn eigen spelers een gezonde vrijetijdsbesteding aanbieden die onder deskundige begeleiding kan uitgevoerd worden.

Basket Zonhoven wil zijn eigen spelers een gezonde vrijetijdsbesteding aanbieden die onder deskundige begeleiding kan uitgevoerd worden. BASKET ZONHOVEN Missie Basket Zonhoven VZW streeft ernaar een sportclub te zijn die voor iedereen in Zonhoven (en onmiddellijke omgeving) de mogelijkheid biedt om aan basketbal te doen in competitieverband.

Nadere informatie

Wie zijn wij : de club en het bestuur Financiën - lidgeld Wat kunnen de speelsters en de ouders van de club verwachten? Wat verwacht de club van de

Wie zijn wij : de club en het bestuur Financiën - lidgeld Wat kunnen de speelsters en de ouders van de club verwachten? Wat verwacht de club van de Info-avond Jeugd Wie zijn wij : de club en het bestuur Financiën - lidgeld Wat kunnen de speelsters en de ouders van de club verwachten? Wat verwacht de club van de speelsters? Wat verwacht de club van

Nadere informatie

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs)

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 214 (gegevens van 213) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) Naam van de sportvereniging: Stichtingsjaar sportvereniging: Beoefende sporttak:

Nadere informatie

1. WAAROM EEN JEUGDSPORTBELEIDSPLAN?

1. WAAROM EEN JEUGDSPORTBELEIDSPLAN? 1. WAAROM EEN JEUGDSPORTBELEIDSPLAN? Het is de bedoeling om voor de jeugdwerking een structuur uit te werken met een duidelijke visie naar de toekomst. De initiële doelstellingen van een jeugdsportbeleid

Nadere informatie

Missie, Visie, Strategie

Missie, Visie, Strategie Missie, Visie, Strategie en Waarden van WELTA MISSIE Wie zijn we? Waarom bestaan we? We zijn een onafhankelijke handbalclub die in de regio Mechelen Bonheiden uit liefde voor de sport een aantrekkelijke

Nadere informatie

Infobrochure. Seizoen

Infobrochure. Seizoen Infobrochure Seizoen 2018-2019 KSK Meeuwen Stamnummer 06240 K.S.K. Meeuwen 6240 Pagina 1 Jeugdsamenwerking Algemeen K.S.K. Meeuwen wil zich een passende plaats toe eigenen in het Belgische voetbal. De

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2016-2017 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

Jeugdbeleid FC Gierle

Jeugdbeleid FC Gierle Jeugdbeleid FC Gierle Structuur van het jeugdbestuur Organogram jeugdbestuur FC Gierle Opleidingsprogramma jeugdspelers Jaarprogramma jeugdwerking, infrastructuur en materiaal Medewerkers Jeugdwerking

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2014-2018 Inleiding Omdat wij als bestuur vinden dat onze volleybalclub meer kan uitstralen, vonden we dat het tijd werd om ons beleid uit te werken en neer te schrijven. Dit beleidsplan bestaat

Nadere informatie

Organisatie JO. Geschreven door Bart De Putter - Laatst aangepast dinsdag 25 september :38 2. ORGANISATIE JO 2.1 ORGANIGRAM 1 / 20

Organisatie JO. Geschreven door Bart De Putter - Laatst aangepast dinsdag 25 september :38 2. ORGANISATIE JO 2.1 ORGANIGRAM 1 / 20 2. ORGANISATIE JO 2.1 ORGANIGRAM 1 / 20 2.2 OMSCHRIJVING STRUCTUUR, VERANTWOORDELIJKHEDEN & TAKEN 2.2.1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de jeugdopleiding.

Nadere informatie

Beleidsplan Kuros Zulte Damesvolley

Beleidsplan Kuros Zulte Damesvolley Beleidsplan 2013 Kuros Zulte Damesvolley 01-06-2013 1. Inleiding Volleybalklub Kuros Zulte Dames werd opgericht in de jaren 70 in Zulte en heeft zijn thuisbasis in de gemeentelijke sporthal te Zulte. De

Nadere informatie

ELCKERLYC ZWEVEZELE. Stamnummer : WV 0834

ELCKERLYC ZWEVEZELE. Stamnummer : WV 0834 Ploeg in de kijker ELCKERLYC ZWEVEZELE Een vleugje historiek Stamnummer : WV 0834 Volleybalclub Dames Elckerlyc Zwevezele werd opgericht in 1969 en bestaat nog altijd alleen uit meisjesploegen. Aanvankelijk

Nadere informatie

PLOEG IN DE KIJKER W 1510 GIDAS GITS

PLOEG IN DE KIJKER W 1510 GIDAS GITS Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W 1510 GIDAS GITS Een beetje geschiedenis : het ontstaan van Gidas Toen op 6 september 1975 de gemeentelijke sporthal te Gits officieel werd geopend waren er enkele

Nadere informatie

Ploeg in de kijker. PLOEG IN DE KIJKER W1529 Kerdavo Avelgem

Ploeg in de kijker. PLOEG IN DE KIJKER W1529 Kerdavo Avelgem Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W1529 Kerdavo Avelgem Ploeggegevens: Voorzitter : Willem Dewilde sinds 1999 Gesticht in 1975 in Kerkhove door Ludwig Vanhuysse Website : www.kerdavo.be Sportief hoogtepunt

Nadere informatie

Infobrochure nieuwe clubs Nationale competitie

Infobrochure nieuwe clubs Nationale competitie Infobrochure nieuwe clubs Nationale competitie Waarom starten in de nationale competitie? Indien u als clubbestuurder samen met uw spelers de nodige ambitie koestert om te kijken waar uw sportieve grenzen

Nadere informatie

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Achtergrond Club is steeds op zoek naar vrijwilligers Ondersteuning van het bestuur Betrokkenheid van allen binnen de club verhogen Samenhorigheid verhogen Efficientie

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club ALGEMEEN 1. Wie kan een aanvraag indienen: a. Elke krachtbalclub aangesloten bij FALOS 2. Timing (x = subsidiejaar) 15/9/x-1 vóór 1 juni:

Nadere informatie

VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw

VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw MISSIE : Wat zien we als onze bestaansreden? BEVO wil meisjes uit de regio Roeselare in groepsverband sportief opleiden tot volwaardige volleybalspeelsters, met de nodige

Nadere informatie

Seizoen JEUGDOPLEIDING

Seizoen JEUGDOPLEIDING Seizoen 2016-2017 2017 Infomoment 11 juni 2016 JEUGDOPLEIDING 11 juni 2016 1 AGENDA Evaluatie seizoen 2015-2016 Visie en prioriteiten seizoen 2016-2017 Afspraken - verwachtingen Lidgeld - Uitrusting Trainings-

Nadere informatie

Facultatieve opdracht Jeugdsport Give&Go. Koen Umans Ingrid Claessens

Facultatieve opdracht Jeugdsport Give&Go. Koen Umans Ingrid Claessens Jeugdsport VBL-Give Give&Go Koen Umans Ingrid Claessens Doelstelling : Meten van de kwaliteit van de jeugdsport in de basketbalclubs Opmaak Balanced Score Card Ontwikkeling webapplicatie (Analyze-IT) Positief

Nadere informatie

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen ONTWERP MODALITEITEN 2012-2013 DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen INHOUD DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen A. Provinciale jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8 B. Bijzondere jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8

Nadere informatie

Acropolis kwaliteitsplan

Acropolis kwaliteitsplan Acropolis kwaliteitsplan 2017-2020 # medische omkadering # accommodatie # goed bestuur # scheidsrechters # trainers # ploegen # leden Doel van het Acropolisplan Rugby Vlaanderen wil zijn clubs kwalitatief

Nadere informatie

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014)

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) Segmentering 2014-2015 Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) DOELSTELLING Organiseren van basketbal op 4 levels met aangepaste reglementen KERKMODEL - Seniors Level 4 : reeksen zonder

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

BVMV Volley Noorderkempen = BVMV Volley Noorderkempen Vosselaar Merksplas

BVMV Volley Noorderkempen = BVMV Volley Noorderkempen Vosselaar Merksplas BVMV Volley Noorderkempen = BVMV Volley Noorderkempen Vosselaar Merksplas Inhoud Missie Visie BVMV Nieuwe Organisatie BVMV Van start gaan? We stellen het niet meer uit! Risico Communicatie BVMV Volley

Nadere informatie

VOETBALVISIE VAN DE CLUB

VOETBALVISIE VAN DE CLUB Hoofdstuk 1 VOETBALVISIE VAN DE CLUB Een gezonde amateurclub zijn die op een aanvaardbaar niveau speelt dat een gemeente als Herentals (20.529 inwoners,zonder de deelgemeenten) verdient. De club moet een

Nadere informatie

Jeugdopleiding Vaartland. Oudervergadering 27/03/2014

Jeugdopleiding Vaartland. Oudervergadering 27/03/2014 Jeugdopleiding Vaartland Oudervergadering 27/03/2014 Agenda Welkom Deel 1: Jeugdhervormingen KBVB/VFV Deel 2: JOV historiek Deel 3: JOV seizoen 2014-2015 1 ste Vaartlanddag Vragen DEEL 1 Jeugdhervormingen

Nadere informatie

Een nieuwe Rugbyclub oprichten?

Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Organisatie van Rugby in België en Vlaanderen Belgische Rugbybond vzw Voorzitter: Dany Roelands Vlaamse Rugbybond vzw Rvb: Dirk Vandevoorde (voorzitter)* Jan Coupé (technisch

Nadere informatie

Overleg Limburgse clubs. Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt

Overleg Limburgse clubs. Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt Overleg Limburgse clubs Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt Agenda: 1.Centralisatie - Reorganisatie 2.Competitiehervorming > praktische info 3.Jeugddossier (FD 518) 4.Varia (agenda AV

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFOAVOND OUDERS U7 6 september 2017 Evolutie van de jeugdwerking FOOTPASS: In 2011 een eerste audit: Resultaat: 1 ster (kwaliteitslabel voor een goede regionale club) In 2014 een

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Starten met een jeugdclub seizoen 2017 2018 Erkende recreatieve sportfederatie 1 Inleiding Een van de doelstellingen van de Vlaamse Zaalvoetbalbond is om de jeugdcup verder

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie Werkingssubsidie Het college van burgemeester en schepenen stelt binnen de begrotingskredieten subsidies beschikbaar aan erkende Kortrijkse sportverenigingen. Deze subsidie wordt toegekend na advies van

Nadere informatie

Inhoudstafel. Jeugdbeleidsplan Desselgemse HC Pagina 2

Inhoudstafel. Jeugdbeleidsplan Desselgemse HC Pagina 2 JEUGDBELEIDSPLAN Inhoudstafel 1 Visie jeugdwerking Desselgemse... 3 2 Doelstellingen... 3 3 Het jeugdorganigram... 4 3.1 Technische staf... 4 3.2 Jeugdploegen... 5 3.2.1 Multimove... 5 3.2.2 J12... 5 3.2.3

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE HOOFDSTUK 1 Voorwaarden met het oog op de kwaliteitsvolle begeleiding van de sportverenigingen Doelstelling 1: Beschikken over een kwaliteitsvol sporttechnisch

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

Open vergadering SMS Lubbeek

Open vergadering SMS Lubbeek Open vergadering SMS Lubbeek 07-02-2019 Een vereniging heeft vrijwilligers nodig Enkele Cijfers Meer dan 200 actieve leden 140 Jeugdspelers 40 senioren heren 15 senioren dames 14 wedstrijden per weekend

Nadere informatie

Volleybalclub Bevo Beobank Roeselare VZW

Volleybalclub Bevo Beobank Roeselare VZW Volleybalclub Bevo Beobank Roeselare VZW www.bevoroeselare.com - stamnummer W-0818 p.a. Onledemeersstraat 15, B-8800 ROESELARE Rekeningnummer Iban BE04 0682 0186 7131 BTW BE 0434.147.056 Betreft : Lidgeld

Nadere informatie

K.RUPEL BOOM F.C. INFOVERGADERING Jeugdwerking K.Rupel BoomFC 20 Maart 2014 AGENDAPUNTEN Visie jeugdwerking K.Rupel Boom FC - Afspraken & Regels Hervorming Jeugdvoetbal vlaanderen Samenstelling jeugdploegen

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

PLOEG IN DE KIJKER W 0753 Vlamvo Vlamertinge

PLOEG IN DE KIJKER W 0753 Vlamvo Vlamertinge Ploeg in de kijker PLOEG IN DE KIJKER W 0753 Vlamvo Vlamertinge De twee levens van Vlamvo Vlamertinge Vlamvo Vlamertinge kent een heel rijke geschiedenis. In de lente van 2018 viert de club zijn gouden

Nadere informatie

v.z.w. KFC Hamont 99 ORGANIGRAM KFCHAMONT99

v.z.w. KFC Hamont 99 ORGANIGRAM KFCHAMONT99 v.z.w. KFC Hamont 99 ORGANIGRAM KFCHAMONT99 v.z.w. KFC Hamont 99 2 1 ORGANIGRAM CLUB ALGEMENE RAAD VAN BESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Jeugdvoorzitter Jeugdsecretaris Andere leden COMMISSIES

Nadere informatie

Ethisch sporten beleid

Ethisch sporten beleid Ethisch sporten beleid 2017-2020 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Missie... 3 1.2 Strategie... 3 1.3 Huidige acties... 4 2. Beleidsplan 2017-2020... 5 3. Fair Play Logo... 5 4. Poster Fair Play actie...

Nadere informatie

BELEIDSFOCUS JEUGDSPORT REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2019 Jeugdvriendelijke club

BELEIDSFOCUS JEUGDSPORT REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2019 Jeugdvriendelijke club BELEIDSFOCUS JEUGDSPORT 2017-2020 REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2019 Jeugdvriendelijke club ALGEMEEN 1. Wie kan een aanvraag indienen: a. Elke club met jeugdwerking of opstartende jeugdwerking aangesloten

Nadere informatie

INTERNE WERKING K.NOORSE S.V.

INTERNE WERKING K.NOORSE S.V. INTERNE WERKING 2018-2019 K.NOORSE S.V. Voor het 2018-2019 gaan we van start met de verdere uitbouw van onze vereniging. Hierbij dient ook de bestuursstructuur aangepast te worden en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VV GEMERT

BELEIDSPLAN VV GEMERT Visie BELEIDSPLAN VV GEMERT 2016 2020 Voor alle leden van VV Gemert, actief en passief, staat plezier en tevredenheid in alle geledingen voorop. Voor onze recreatieve teams is dat op een voor hen passend

Nadere informatie

VDK Gent: Jeugd Beleidsplan

VDK Gent: Jeugd Beleidsplan VDK Gent: Jeugd Beleidsplan 1 Inleiding Met van dit document willen we de visie en de doelstelling beschrijven van de jeugdafdeling van VDK Gent Dames als deel van het globale beleid van volleybalclub

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

ASV GEEL. Stamnummer KBVB Allemaal Samen Verbroedering Geel vzw. ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding

ASV GEEL. Stamnummer KBVB Allemaal Samen Verbroedering Geel vzw. ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding Missie ASV Geel wenst getalenteerde jonge spelers met de beste mensen en middelen kwaliteitsvol te omringen. Hierdoor krijgen zij maximale kansen om zich

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

INFOBROCHURE

INFOBROCHURE INFOBROCHURE 2016-2017 www.volleywevelgem.be info@volleywevelgem.be davo wevelgem WELKOM Beste speelster, Beste Ouders, In deze brochure geven wij alle praktische informatie omtrent onze club en het nieuwe

Nadere informatie

DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor pré miniemen (U11) miniemen (U13) en kadetten (U15) voor het seizoen

DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor pré miniemen (U11) miniemen (U13) en kadetten (U15) voor het seizoen DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor pré miniemen (U11) miniemen (U13) en kadetten (U15) voor het seizoen 2014-2015 1. Doelstellingen van de bekertornooien - De Limburgse pré miniemen (U11) miniemen (U13)

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE - ALGEMENE SUBSIDIE - VERPLAATSINGEN - ONDERHOUD ACCOMMODATIES NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be

Nadere informatie

Bestuurlijke vernieuwing

Bestuurlijke vernieuwing Bestuurlijke vernieuwing K.V.Mid-Fryslân Ledenvergadering juni 2015 1 Leeswijzer Historie Aanleiding (8 november 2014) Doel Resultaat Uitgangspunten Huidig model Nieuw model Uitzoekpunten en uitkomsten

Nadere informatie