ZITTING 26 maart 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING 26 maart 2013."

Transcriptie

1 ZITTING 26 maart Aanwezig: Willy Hosten Voorzitter; Agnes Deman, Koen Vandaele, Ilse Dereepere, Katrien Fonteyne, Daniël Roose, Twiggy Sys en Britt Hoverbeke Leden; Wilfried Declerck Secretaris; Verontschuldigd: Geert Pascal, raadslid Openbare zitting : 1 Verslag openbare zitting. Het verslag van de openbare zitting van de vorige vergadering van 26 februari 2013 wordt voorgelegd, nagezien en goedgekeurd mits intrekking van het besluit betreffende de goedkeuring voorstel renovatie keuken woning LOI, Torhoutbaan 22 en vervanging door onderstaand besluit op verzoek van Raadslid Agnes Deman. Goedkeuring voorstel renovatie keuken woning LOI, Torhoutbaan 22. De Raad: Neemt kennis van het ontwerp van de renovatieovereenkomst voor de woning gelegen Torhoutbaan 22 te Ichtegem tussen verhuurder en eigenaar dhr. Maeckelbergh Ronny, Torhoutbaan 26 te Ichtegem en hoofdhuurder OCMW Ichtegem; Overwegende dat de verhuurder wil overgaan tot de renovatie van de keuken in de woning Torhoutbaan 22: Uitbreken keuken en vloer ( tlv verhuurder) Vervangen van vloer ( tlv verhuurder) Monteren en plaatsen van nieuwe keukenblok ( tlv huurder) + apparaten ( tlv verhuurder) Overwegende dat de financiële inbreng van de eigenaar geraamd wordt op 1600 euro; Maandelijks wordt 200 euro van de geïndexeerde huurprijs afgehouden en dit zolang tot de kostprijs terugbetaald is. Indien de effectieve kostprijs hoger ligt dan de raming, dan blijft de afhouding lopen tot de volledige terugbetaling; Raadslid Agnes DEMAN gaat niet akkoord met de verdeling van de kosten tussen de eigenaar Ronny Maeckelbergh en het OCMW; Meerbepaald vindt zij dat de materialen voor het maken vd keuken ook ten laste van de eigenaar moeten zijn; dus vindt zij dit een politiek cadeau, omdat vriendin Ann van Ronny Maeckelbergh op de verkiezingslijst CD&V stond; Tevens merkte voormeld raadslid ook op dat de huurovereenkomst ten einde loopt per oktober 2013( ) en dat het niet kan dat de kosten bij een eventuele vroegere opzeg niet zouden terugbetaald worden; Deze bemerking is juist, maar niet meer nuttig aangezien er in het ontwerp van renovatieakkoord al een duidelijke regeling in die zin was opgenomen in artikel 4 : Gedurende de hele duur van de renovatieovereenkomst blijft de huurovereenkomst, waarvan melding in art. 1 van kracht. Ook na de werkzaamheden, wanneer de woning volledig beantwoordt aan de in artikel 2 gestelde eisen, blijft de huurovereenkomst van 9 jaar van kracht.

2 Indien de eigenaar na het beëindigen van de werken de huurovereenkomst (vervroegd) zou opzeggen is hij gebonden alle kosten, dat het OCMW Ichtegem voor haar rekening nam (werkuren + hout keuken), te vergoeden. Raadslid Deman vindt dat voor alle onderhoud-renovatiewerken in OCMWhuurwoningen dezelfde regel moet worden toegepast zonder vriendjes politiek; -de materialen en toestellen ten laste vd eigenaar -de plaatsingswerkuren uitgevoerd door OCMW- werklui ten laste van het OCMW. De secretaris antwoordde hierop dat de keuken zich bij aanvang van de huur in goede staat bevond en dat de opeenvolgende huurders asielzoekers ervoor verantwoordelijk zijn, dat de keuken zich momenteel in dergelijke lamentabele toestand bevindt; Raadslid Pascal antwoordt hierop dat hij ook woningen verhuurt en dat hij als eigenaar-verhuurder zelfs niet zou akkoord gaan om de kosten voor de nieuwe toestellen ten zijn laste te nemen, aangezien de schade veroorzaakt werd door de huurder; tevens stelt hij dat indien de eigenaar Maeckelbergh naar de rechtbank zou trekken, het OCMW hier zeker in het ongelijk zou gesteld worden en verplicht worden om alle kosten zelf ten laste te nemen; De secretaris treedt vorig raadslid bij en stelt dat het in het verleden altijd zo was, dat indien de schade in LOI-woningen (en die niet als normale slijtage kan aanzien worden) werd berokkend door de huurder(s) de kosten telkens op verzoek van de eigenaar werden ten laste genomen door het OCMW, waardoor er in het geval van Maeckelbergh ook moeilijk van vriendjespolitiek kan gesproken worden; De Voorzitter vraagt vervolgens mondeling het akkoord van de Raad met het renovatievoorstel, waarbij de tussenkomst van de eigenaar berekend wordt op een ramingsbedrag van +/ , aan te passen aan de werkelijke uitgaven, die uit de afrekening na de werkzaamheden moet blijken; Raadsleden Agnes Deman en Koen Vandaele van Fractie Liberaal 2012 gaan niet akkoord met het voorstel; Besluit: met 7 stemmen voor en 2 stemmen tegen Art. 1 De renovatieovereenkomst voor Torhoutbaan 22 te Ichtegem tussen OCMW Ichtegem als hoofdhuurder en Dhr. Maeckelbergh Ronny als eigenaar en verhuurder wordt goedgekeurd. Art. 2 Machtiging te verlenen aan voorzitter en secretaris om namens het OCMW de renovatieovereenkomst te ondertekenen. 2 Vaststellen deontologische code en huishoudelijk reglement van de deontologische commissie. De Raad: juridisch kader Het gemeentedecreet van 15 juli 2005 met latere wijzigingen, in het bijzonder artikel 41 Gemeenteraadsbeslissing van 7 maart 2013 houdende goedkeuring deontologische code en huishoudelijk reglement deontologische commissie

3 Art. 40 bis van de OCMW-wet : De raad voor maatschappelijk welzijn neemt een deontologische code aan. verwijzingsdocumenten Ontwerp van deontologische code en huishoudelijk reglement deontologische commissie feiten, context en argumentatie Op maandag 18 februari 2013 werden voorliggend ontwerp van de deontologische code en het ontwerp van huishoudelijk reglement van de deontologische commissie besproken met de fractieleiders en de gemeenteraadsvoorzitter. Besluit: De deontologische code en het huishoudelijk reglement voor de deontologische commissie zoals bijgevoegd als bijlage bij dit besluit, worden goedgekeurd. Reflectie deontologische code en renovatie Torhoutbaan 22, Ichtegem. ( zie punt goedkeuring verslag vorige zitting ) In het licht van de goedkeuring van de deontologische code en het herziene besluit ivm de renovatieovereenkomst Torhoutbaan 22 stelt de Voorzitter dat het discussieforum voor OCMW - beslissingen de maandelijkse zitting van Vast Bureau, Bijz. comité of OCMW raad is en niet sociale media, zoals facebook en twitter e.d. Door personen bij naam te noemen op sociale media sites begeeft men zich op glad ijs qua privacywetgeving, men balanceert op het randje van de deontologie, vandaar dat best voorzichtig omgesprongen wordt met dergelijke sociale media. Onderhandelingen met eigenaars ivm renovatiewerkzaamheden worden gevoerd tussen eigenaar en de OCMW- ambtenaren, getoetst door de financieel beheerder en secretaris op hun wettelijkheid, en worden daarna ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad. OCMW- personeelsleden zijn politiek neutraal in hun functie als ambtenaar, en aangezien de onderhandelingen niet gevoerd worden op politiek niveau, kan er hier van vriendjespolitiek absoluut geen sprake zijn. De voorzitter stelt dat discussies tijdens de raad niet volledig tot in detail moeten opgenomen worden in de notulen, notulering van de essentie is voldoende. De voorzitter drukt dan ook de uitdrukkelijke wens uit dat de deontologische commissie, ook tijdens deze legislatuur , net zoals de voorbije 6 jaar, niet zal moeten samenkomen. 3 Sociale dienst. Reglementen sociale dienst. De Raad: Neemt kennis van de ontwerpreglementen sociale dienst zoals opgemaakt en/of herwerkt door de medewerkers van de sociale dienst:

4 1 SOCIO CULTURELE EN SPORTIEVE PARTICIPATIE (SCSP) = individuele tussenkomst na sociaal en financieel onderzoek en na beslissing van het bijzonder comité voor de sociale dienst = in toepassing van het Koninklijk Besluit d.d. 12/04/2011 en artikel 1 en artikel 57 1 van de Organieke Wet van Waarvoor dient de tussenkomst? Artikel 2 KB 12/04/2011 : een subsidie wordt toegekend aan een OCMW om de sociale participatie en de culturele en sportieve ontplooiing van mensen in begeleiding bij het OCMW te bevorderen. De subsidie kan aangewend worden voor : Volledige of gedeeltelijke financiering van de deelname aan sociale, sportieve of culturele manifestaties; bijv. theater, optredens, voetbalmatch bijwonen, filmvoorstellingen Volledige of gedeeltelijke financiering van de deelname door de gebruikers aan sociale, sportieve of culturele verenigingen met inbegrip van lidgeld en de voor de deelname noodzakelijke benodigdheden en uitrustingen; inschrijving sportclub, inschrijving tekenacademie, aankoop materiaal nodig voor bijv. tekenschool, inschrijving jeugdbeweging, tussenkomst kampen, De ondersteuning en financiering van initiatieven van of voor de doelgroep op sociaal, cultureel of sportief vlak; bijv. een tussenkomst in een activiteit voor Welzijnsschakels, de OCMW-daguitstap (zie reglement daguitstap). De ondersteuning en financiering van initiatieven die de toegang en participatie van de doelgroep tot de nieuwe informatie- en communicatie technologieën bevorderen; bijv. computerlessen Wat is het bedrag van de tussenkomst? Er wordt maar een SCSP-tussenkomst toegekend na aftrek van de mutualiteitstussenkomst en/of doe-mee-bonnen. Per rechthebbend persoon kan men 3 maal per jaar een tussenkomst aanvragen; 1 e aanvraag = 80 % tussenkomst, 2 e aanvraag = 50 % tussenkomst, 3 e aanvraag = 25 % tussenkomst met een maximumbedrag van 120 euro per persoon en per jaar. Er kan maar 1 tussenkomst voor een gezinsuitstap of- activiteit verleend worden. De tussenkomst bij de jaarlijkse daguitstap van het OCMW gaat in mindering van hun jaarbudget. Er is geen tussenkomst in reizen. De tussenkomst wordt gestort op rekening van de rechthebbende of indien budgetbeheer of CSB op desbetreffende rekening. Voorwaarden tot toekenning? Algemene voorwaarden Men moet in begeleiding zijn bij het OCMW. Er moet een nul- of negatief budgetplan zijn.

5 Men moet vóór het bestellen en uitvoeren van de activiteit aan het OCMW vragen of men al dan niet gebruik kan maken van deze betoelagingsmogelijkheid. Men moet de kost eerst zelf betalen en dan de bewijzen binnenbrengen; voor schoolreizen en lidgelden kan de betaling rechtstreeks gebeuren aan betreffende instantie. Hoe aanvragen? Er moet een aanvraag gebeuren bij de sociale dienst; de aanvraag kan komen vanuit aanvrager zelf of vanuit de dossierbeheerder. Indien men niet in budgethulpverlening bij OCMW Ichtegem of collectieve schuldenregeling bij OCMW Brugge zou zijn dan moeten een aantal bewijsstukken worden binnengebracht (voor opmaak budgetplan); Inkomstenbewijs van de afgelopen 3 maanden. Rekeninguittreksels (zichtrekening en spaarrekening) van de afgelopen 3 maanden waarop maandelijkse uitgaven en inkomsten te zien zijn en ook andere bewijsstukken waarop de meermaandelijkse en jaarlijkse kosten te zien zijn. (Betaal)bewijs van de kost. DAGUITSTAP : Reglement goedgekeurd in zitting van 26 februari SCSP KINDERARMOEDE = individuele tussenkomst na sociaal en financieel onderzoek en na beslissing van het bijzonder comité voor de sociale dienst = in toepassing van het Koninklijk Besluit d.d. 12/04/2011 en artikel 1 en artikel 57 1 van de Organieke Wet van Artikel 3 KB 12/04/2011: een specifieke subsidie wordt toegekend aan een OCMW voor de activiteiten gelieerd aan de niet-verderzetting van de armoede bij de kinderen (= minderjarigen) van cliënten. De subsidie kan aangewend worden voor: De volledige of gedeeltelijke financiering van maatschappelijke dienstverlening om de maatschappelijke integratie van kansarme kinderen via bevordering van ; deelname aan sociale programma s : 1) opleiding voor ouders ter bevordering van de ontwikkeling van het kind (bijv. evenwichtige voedingen, beheersen van woedeaanvallen, gezondheid en hygiëne van het kind), 2) deelname van het kind aan initiatieven waarbij luisteren, dialoog, lees en leerstoornissen aangepakt worden : initiatieven waarbij taalbeheersing, muzikale ontwikkeling, leesvaardigheid centraal staan.

6 onderwijsondersteuning : ten laste nemen van verplichte en niet verplichte schoolkosten, schoolabonnement, bijlessen, huiswerkschool (zie reglement schooltoelage en reglement tussenkomst in de schoolkosten) psychologische ondersteuning voor het kind of voor de ouders in het kader van raadpleging van een specialist en na tussenkomst van de mutualiteit: bijv. omgaan met rouw, stress, trauma s. paramedische ondersteuning (bijv. opticien, ergotherapie, kinesitherapie), aankoop van pedagogisch materiaal en spellen (zie reglement sinttoelage). De volledige of gedeeltelijke financiering van initiatieven met of voor kinderen van cliënten om hun maatschappelijke integratie te bevorderen (collectieve aankoop speelgoed, voedingsmiddelen bijv. melkpoeder baby s, opvanginitiatieven m.b.t. kleuters, ) (zie reglementen BKO en tussenkomst speelpleinwerking). DIVERSE VORMEN. 1. SINTTOELAGE = jaarlijkse tussenkomst via collectieve lijst. = In toepassing van artikel 1 en artikel 57 1 van de Organieke Wet van Het betreft een lokale beslissing en is een extra toelage ten laste van het OCMW die onder bepaalde voorwaarden kan ingepast worden in de SCSP-subsidiëring. Waarvoor dient de tussenkomst? Een jaarlijkse tussenkomst om een geschenk te kopen voor de kinderen tijdens de sinterklaasperiode. Wat is het bedrag van de tussenkomst? De tussenkomst bedraagt 15 euro / kind dat jonger of gelijk aan 12 jaar mag zijn. De tussenkomst wordt gestort op rekening van de rechthebbende of indien budgetbeheer of CSB op desbetreffende rekening. Wanneer ouders gescheiden zijn en/of co-ouderschap doen én in begeleiding zijn bij het OCMW, krijgt elke ouder 10 euro per kind. Voorwaarden tot toekenning? Algemene voorwaarde Op 1 oktober in begeleiding zijn bij het OCMW van Ichtegem. Er moet minstens 1 kind in het gezin jonger of gelijk aan 12 jaar zijn. Indien aan deze voorwaarde voldaan is dan kan de toelage ook toegekend worden voor broers en zussen tot en met 14 jaar. Het moet gaan om educatief en/of pedagogisch speelgoed. Hoe aanvragen? De cliënten krijgen begin oktober een brief met uitleg over de sinttoelage. Pas na voorlegging van een aankoopbewijs van speelgoed e.d. kan de toelage betaald worden. Het betreft aankoopbewijzen die dateren van de periode 15 oktober tot 5 december. Deze bewijzen moeten uiterlijk tegen 5 december worden overgemaakt aan het OCMW.

7 2. TUSSENKOMST SCHOOLKOSTEN = individuele tussenkomst na sociaal en financieel onderzoek en na beslissing van het bijzonder comité voor de sociale dienst = in toepassing van artikel 1 en artikel 57 1 van de Organieke Wet van 1976 Waarvoor dient de tussenkomst? Een maandelijkse tussenkomst in de schoolfacturen (warme maaltijden, abonnementen schooltijdschriften, klas foto, andere extra s ). Wat is het bedrag van de tussenkomst? Het bedrag is een percentage van de schoolfactuur en dit percentage is afhankelijk van het gezinsinkomen. De tussenkomst wordt gestort op rekening van de rechthebbende of indien budgetbeheer of CSB op desbetreffende rekening. Voorwaarden tot toekenning? Algemene voorwaarden Om recht te hebben op deze tussenkomst moet men in begeleiding zijn bij OCMW Ichtegem. Aan de inkomstenvoorwaarden voldoen en dit in combinatie met een nul- of negatief budgetplan. Bij tussenkomst in de warme maaltijden op school, moet dit verrekend worden in het leefgeld binnen het budgetplan. Inkomstenvoorwaarden (bij collectieve schuldenregeling gaat het over de effectieve inkomsten die bij de schuldbemiddelaar toekomen) Maximum 1.268,45 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 75 % tussenkomst op de (maandelijkse) schoolfactuur. Maximum 1.375,30 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 50 % tussenkomst op de (maandelijkse) schoolfactuur. Maximum 1.482,14 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste= 25 % tussenkomst op de (maandelijkse) schoolfactuur. Hoe aanvragen? Er moet een aanvraag gebeuren bij de sociale dienst; de aanvraag kan gebeuren door de cliënt zelf of door de dossierbeheerder. Voor mensen die niet in budgethulpverlening bij OCMW Ichtegem of collectieve schuldbemiddeling bij OCMW Brugge zijn moeten een aantal bewijsstukken binnengebracht worden (voor opmaak budgetplan) : inkomstenbewijs van de afgelopen 3 maanden rekeninguittreksels (zichtrekening en spaarrekening)van de afgelopen 3 maanden waarop maandelijkse uitgaven en inkomsten te zien zijn en ook andere bewijsstukken waarop de meermaandelijkse en jaarlijkse kosten te zien zijn. overzicht van de reeds gemaakte schoolkosten

8 3. SOCIAAL TARIEF BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG = individuele maandelijkse tussenkomst na sociaal en financieel onderzoek en na beslissing van het bijzonder comité voor de sociale dienst = In toepassing van artikel 1 en artikel 57 1 van de Organieke Wet van Waarvoor dient de tussenkomst? Een maandelijkse tussenkomst in de facturen van de lokale buitenschoolse kinderopvang. Wat is het bedrag van de tussenkomst? Het bedrag van de tussenkomst is een percentage van de opvangkosten en dit percentage is afhankelijk van het gezinsinkomen. De tussenkomst wordt automatisch verrekend in de facturen. Voorwaarden tot toekenning? Algemene voorwaarden : Men moet in begeleiding zijn bij het OCMW om recht te hebben op deze tussenkomst. Aan de inkomstenvoorwaarden voldoen en dit in combinatie met een nul- of negatief budgetplan. Inkomstenvoorwaarden (bij collectieve schuldenregeling gaat het over de effectieve inkomsten die bij de schuldbemiddelaar toekomen) Maximum 1.268,45 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 75 % tussenkomst op de maandelijkse factuur van opvangkosten. Maximum 1.375,30 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 50 % tussenkomst op de maandelijkse factuur van opvangkosten. Maximum 1.482,14 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 25 % tussenkomst op de maandelijkse factuur van opvangkosten. Hoe aanvragen? Er moet een aanvraag gebeuren bij de sociale dienst; de aanvraag kan komen vanuit de aanvrager zelf, de dienst Buitenschoolse Kinderopvang of vanuit de dossierbeheerder. Indien men niet in budgethulpverlening bij OCMW Ichtegem of collectieve schuldenregeling bij OCMW Brugge is dan moeten een aantal bewijsstukken worden binnengebracht (voor opmaak budgetplan); inkomstenbewijs van de afgelopen 3 maanden rekeninguittreksels (zichtrekening en spaarrekening) van de afgelopen 3 maanden waarop maandelijkse uitgaven en inkomsten te zien zijn en ook andere bewijsstukken waarop de meermaandelijkse en jaarlijkse kosten te zien zijn overzicht van de reeds gemaakte kosten buitenschoolse opvang. 4. TUSSENKOMST GEMEENTELIJKE SPEELPLEINWERKING

9 = individuele tussenkomst na sociaal en financieel onderzoek en na beslissing van het bijzonder comité voor de sociale dienst = In toepassing van artikel 1 en artikel 57 1 van de Organieke Wet van Waarvoor dient de tussenkomst? Een tussenkomst in de aankoop van de speelpleinkaarten van de gemeentelijke speelpleinwerking tijdens de zomervakantie. Wat is het bedrag van de tussenkomst? Het bedrag van de tussenkomst bedraagt naargelang de inkomsten 75%, 50 % en 25 % van de gemaakte kosten na aftrek van de mutualiteitstussenkomst en/of doe-meebonnen. Er is een maximumbedrag van 80 per kind tijdens de grote vakantie. Verder wordt er 50 % tussengekomen in de gemaakte kosten voor een activiteit georganiseerd vanuit de speelpleinwerking. Deze tussenkomst komt bovenop het maximumbedrag van 80. Voorwaarden tot toekenning? Algemene voorwaarden : Men moet in begeleiding zijn bij het OCMW om recht te hebben op deze tussenkomst. Aan de inkomstenvoorwaarden voldoen en dit in combinatie met een nul- of negatief budgetplan. Inkomstenvoorwaarden Maximum 1.268,45 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 75 % tussenkomst op de maandelijkse factuur van opvangkosten. Maximum 1.375,30 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 50 % tussenkomst op de maandelijkse factuur van opvangkosten. Maximum 1.482,14 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 25 % tussenkomst op de maandelijkse factuur van opvangkosten. Hoe aanvragen? Er moet een aanvraag gebeuren bij de sociale dienst; de aanvraag kan komen vanuit de aanvrager zelf of vanuit de dossierbeheerder. Indien men niet in budgethulpverlening bij OCMW Ichtegem of collectieve schuldenregeling bij OCMW Brugge is dan moeten een aantal bewijsstukken worden binnengebracht (voor opmaak budgetplan); inkomstenbewijs van de afgelopen 3 maanden rekeninguittreksels (zichtrekening en spaarrekening) van de afgelopen 3 maanden waarop maandelijkse uitgaven en inkomsten te zien zijn en ook andere bewijsstukken waarop de meermaandelijkse en jaarlijkse kosten te zien zijn aanwezigheidsattest + overzicht van de gemaakte kosten buitenschoolse voor de speelpleinwerking

10 Tijdens de zomervakantie gaan er gemiddeld 6 activiteiten door waarvoor extra moet betaald worden; Er wordt voorzien om bovenop de tussenkomst van maximum 80 / kind een extra tussenkomst te voorzien voor de speciale activiteiten. De vraag wordt gesteld als de kinderen aan al deze activiteiten moeten deelnemen aangezien de speelpleinwerking ook open blijft tijdens deze extra activiteiten. De kinderen mogen niet uitgesloten worden, maar er moet niet overdreven worden, vandaar wordt voorgesteld om volgende beperking in te voegen: tussenkomst bij maximaal 3 speciale activiteiten per vakantie. 5. ANDERE TUSSENKOMSTEN SCSP KINDERARMOEDE Voorwaarden tot toekenning? Algemene voorwaarden Men moet gelinkt zijn aan het OCMW. Aan de inkomstenvoorwaarden voldoen en dit in combinatie met een nul- of negatief budgetplan. De kost moet verantwoord zijn. Men moet vóór het bestellen en uitvoeren van de activiteit vragen aan het OCMW of ze al dan niet gebruik kunnen maken van deze betoelagingsmogelijkheid. De SCSP-kinderarmoede tussenkomst gebeurt na aftrek van de mutualiteitstussenkomst en/of doe-mee-bonnen. Inkomstenvoorwaarden (bij collectieve schuldenregeling gaat het over de effectieve inkomsten die bij de schuldbemiddelaar toekomen) Maximum 1.268,45 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 75 % tussenkomst. Maximum 1.375,30 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 50 % tussenkomst. Maximum 1.482,14 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 25 % tussenkomst. Hoe aanvragen? Er moet een aanvraag gebeuren bij de sociale dienst; de aanvraag kan komen vanuit aanvrager zelf of vanuit de dossierbeheerder. Indien men niet in budgethulpverlening bij OCMW Ichtegem of collectieve schuldenregeling bij OCMW Brugge zou zijn dan moeten een aantal bewijsstukken worden binnengebracht (voor opmaak budgetplan): Inkomstenbewijs van de afgelopen 3 maanden. Rekeninguittreksels (zichtrekening en spaarrekening) van de afgelopen 3 maanden waarop maandelijkse uitgaven en inkomsten te zien zijn en ook

11 andere bewijsstukken waarop de meermaandelijkse en jaarlijkse kosten te zien zijn. Info m.b.t. de activiteit. 3 HUURTOELAGE. = individuele maandelijkse tussenkomst na sociaal en financieel onderzoek en na beslissing van het bijzonder comité voor de sociale dienst = in toepassing van artikel 1 en 57 1 van de Organieke Wet van 1976 Waarvoor dient de tussenkomst? Een tussenkomst in de maandelijkse huurlast. De tussenkomst wordt toegekend voor 6 maanden, tenzij er zich eerder wijzigingen in de sociale en financiële situatie van de aanvrager voordoen waardoor een herziening zich opdringt. Wat is het bedrag van de tussenkomst? Het bedrag van de tussenkomst is afhankelijk van het gezinsinkomen. De tussenkomst bedraagt maximum 150 euro / maand. De tussenkomst wordt gestort op rekening van de rechthebbende of indien budgetbeheer of CSB op desbetreffende rekening en dit pas na voorlegging van het bewijs van betaling van de desbetreffende maandelijkse huur. Voorwaarden tot toekenning? Algemene voorwaarden: Men moet in begeleiding zijn bij het OCMW (ambtshalve toekenning). Het moet gaan over een maximum huurprijs van 550 euro / maand of 650 voor een gezin met 3 kinderen. Er moet een budgetplan opgemaakt worden met de huurprijs inbegrepen. Er moet een huurcontract worden afgeleverd waarop te zien is of de aanvrager ook effectief huurder is van de woning. Bewijs voorleggen dat men zich heeft ingeschreven in een sociaal verhuurkantoor of bij een sociale huisvestingsmaatschappij. Het moet een huurwoning zijn op de private markt. Men mag geen maandelijkse huursubsidie van de Vlaamse Overheid genieten. Bij weigering door de cliënt van een sociale woning wordt de huurtoelage ambtshalve stopgezet (de sociale woning moet wel verantwoord zijn naar aantal bewoners toe). Er is een maximumtussenkomst van 150. Inkomstenvoorwaarden: Alle inkomsten van alle personen die deel uitmaken van het gezin (= ouder dan 18 en niet schoolgaand) komen in aanmerking. Er wordt rekening gehouden voor de berekening van het gezinsinkomen met de vrijstellingen voorzien in de RMI wet van 26/05/2002. Indien men een gezinsinkomen heeft van maximum 1.268,45 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen +100 per kind

12 ten laste, dan bedraagt de tussenkomst in de maandelijkse huur maximum 30 % van de huurprijs. Indien men een gezinsinkomen heeft van maximum 1.375,30 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen per kind ten laste, dan bedraagt de tussenkomst in de maandelijkse huur maximum 20 % van de huurprijs. Indien men een gezinsinkomen heeft van maximum 1.482,14 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen per kind ten laste, dan bedraagt de tussenkomst in de maandelijkse huur maximum 10 % van de huurprijs. Hoe aanvragen Er moet een aanvraag gebeuren bij de sociale dienst; de aanvraag kan komen vanuit aanvrager zelf of vanuit de dossierbeheerder (ambtshalve toekenning). Indien men niet in budgethulpverlening bij OCMW Ichtegem of collectieve schuldenregeling bij OCMW Brugge is, dan moeten een aantal bewijsstukken worden binnengebracht (voor opmaak budgetplan); Inkomstenbewijs (van alle inwonende personen van het gezin) van de afgelopen 3 maanden. Rekeninguittreksels (zichtrekening en spaarrekening) van de afgelopen 3 maanden waarop maandelijkse uitgaven en inkomsten te zien zijn en ook andere bewijsstukken waarop de meermaandelijkse en jaarlijkse kosten te zien zijn. 4 SOCIAAL TARIEF KLUSJESDIENST = individuele eenmalige tussenkomst na sociaal en financieel onderzoek en na beslissing van het bijzonder comité voor de sociale dienst = In toepassing van artikel 1 en artikel 57 1 van de Organieke Wet van 1976 Waarvoor dient de tussenkomst? Het is een individuele eenmalige tussenkomst in de facturen van: Lokale Diensteneconomie Wonen & Werken de klusjesdienst en dit voor: onderhoud en herstel van de woning na advies omtrent de noodzakelijkheid van de coördinator van voormelde diensten meerwaarde naar energieverbruik De tussenkomst is enkel mogelijk op werkuren en kilometervergoeding. tussenkomst op andere gefactureerde zaken is uitgesloten. Een Wat is het bedrag van de tussenkomst? De tussenkomst bedraagt 50 % op de aangerekende werkuren en kilometervergoeding. De tussenkomst wordt automatisch verrekend in de facturen.

13 Voorwaarden tot toekenning? Algemene voorwaarden In begeleiding zijn bij het OCMW. Aan de inkomstenvoorwaarden voldoen en dit in combinatie met een nul- of negatief budgetplan en gebrek aan spaarreserve. Inkomstenvoorwaarden (gezinsinkomen per maand!) Maximum 1.268,45 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 75 % tussenkomst in de factuur. Maximum 1.375,30 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 50 % tussenkomst in de factuur. Maximum 1.482,14 euro / maand exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen euro per kind ten laste = 25 % tussenkomst in de factuur. Hoe aanvragen? Er moet een aanvraag gebeuren bij de sociale dienst; de aanvraag kan komen vanuit aanvrager zelf of vanuit de dossierbeheerder. Indien men niet in budgethulpverlening bij OCMW Ichtegem of collectieve schuldenregeling bij OCMW Brugge is dan moeten een aantal bewijsstukken worden binnengebracht (voor opmaak budgetplan); inkomstenbewijs van de afgelopen 3 maanden rekeninguittreksels (zichtrekening en spaarrekening) van de afgelopen 3 maanden waarop maandelijkse uitgaven en inkomsten te zien zijn en ook andere bewijsstukken waarop de meermaandelijkse en jaarlijkse kosten te zien zijn 5 ONDERSTANDSWOONST = in toepassing artikels 1, 2 en 3 van de wet van 02/04/1965 inzake steunverlenend OCMW. Waarvoor dient de tussenkomst? Het betreft een tussenkomst in de betaling van de ziekenhuisfacturen van een behoeftig persoon die op onze gemeente gedomicilieerd staat. Deze wettelijke bepaling is er zodat de gemeenten waar de ziekenhuizen zich bevinden niet bevoegd zijn voor de facturen van alle behoeftigen. Het gaat over de bevoegdheid en procedure in navolging van de wet van 02/04/1965 bij dringende medische hulpverlening. Wat is het bedrag van de tussenkomst? De tussenkomst is afhankelijk van het bedrag van de factuur van het ziekenhuis. Er wordt hierin tussengekomen volgens de RIZIV-tarieven.

14 Voorwaarden tot toekenning? Algemene voorwaarde Men moet op het moment van de opname gedomicilieerd staan in de gemeente Ichtegem. Men moet behoeftig zijn; dit wordt beoordeeld via een sociaal en financieel onderzoek. De factuur spreekt over een opname in een verplegingsinstelling: elke instelling of afdeling van een instelling waarin met of zonder hospitalisatie een diagnose kan worden gesteld of een pathologische toestand wordt behandeld. Procedure? Voor AZ St. Jan afdeling Brugge en Oostende (H. Serruys): OCMW Ichtegem ontvangt van AZ St. Jan Brugge en Oostende binnen de 45 dagen na opname/behandeling de dossiers waarvan zij de behoeftigheid vermoeden. Voor hen is behoeftigheid reeds dat er binnen de 20 dagen na opname nog steeds geen betalingverbintenis door de mutualiteit is. Na kennisgeving gebeurt er hier door de verantwoordelijke maatschappelijk werker een onderzoek naar de domicilie en de behoeftigheid van betrokken patiënt. Voormelde maatschappelijk werker gaat na hoe de verzekerbaarheid bij de mutualiteit kan geregeld worden. Binnen de 40 dagen na kennisgeving wordt dan de behoeftigheid door OCMW-Ichtegem bevestigd of niet aanvaard. In geval van effectieve behoeftigheid wordt dit dossier naar voor gebracht op het bijzonder comité voor de sociale dienst. 6 HUURWAARBORG = individuele eenmalige tussenkomst na sociaal en financieel onderzoek en na beslissing van het bijzonder comité voor de sociale dienst. = in toepassing van artikel 1 en 57 1 van de Organieke Wet van 1976; voor vreemdelingen geldt art. 2 8 van de Wet van 02/04/1965 Waarvoor dient de tussenkomst? Een tussenkomst in de huurwaarborg. Soorten? Schriftelijke huurwaarborg Dit is een schriftelijke borg waarbij het OCMW zich borg stelt t.b.v. de huurwaarborg (2 maanden huur). De cliënt moet dit bedrag binnen de 18 maanden bij het OCMW bijeen sparen zodat de schriftelijke borg kan omgezet worden in een borg tussen de verhuurder en de huurder. Dit bedrag wordt dan op een geblokkeerde rekening gestort tussen huurder en verhuurder. Geldelijke huurwaarborg Dit is een geldelijke tussenkomst vanuit het OCMW waarbij het bedrag van de huurwaarborg (2 maanden huur) via terugbetaalbare steun wordt toegekend aan de aanvrager.

15 Dit bedrag wordt rechtstreeks op een geblokkeerde rekening gestort tussen huurder en verhuurder. In heel uitzonderlijke gevallen wordt de geldelijke borg aan cliënt gestort zodat die, samen met de eigenaar, deze waarborg op een geblokkeerde rekening tussen huurder en verhuurder kan storten. Wat is het bedrag van de tussenkomst? De tussenkomst bedraagt maximum 2 maanden huur met een maximum van euro d.i. maximum maandelijkse huurprijs van 550 euro. Bij verantwoording van een hogere huurprijs op basis van rationele bezetting bedraagt de tussenkomst maximum 2 maanden huur met een maximum van euro d.i. maximum maandelijkse huurprijs van 650 euro. Voorwaarden tot toekenning? De huurwaarborg moet aangevraagd worden vóór de verhuis. Er moet een schriftelijk bewijs van de bank zijn dat men geen bankwaarborg kan krijgen. Men moet een huurcontract voorleggen. De huurprijs moet financieel en sociaal verantwoord zijn binnen het budgetplan ; de huurprijs moet verwerkt zijn in het budgetplan. De terugbetaling van de huurwaarborg moet gebeuren in maximum 18 maanden, ook voor een schriftelijke borg. Bij eventuele vrijgave van voorgaande huurwaarborg moet deze onmiddellijk en rechtstreeks aangewend worden ter afbetaling van de nieuwe huurwaarborg waarvoor steun wordt gegeven. De terugbetaling moet gebeuren op het OCMW-rekeningnummer BE met als referentie tbt borg + naam. Eens de terugbetaling in orde is, wordt betreffende som door OCMW-ontvanger op een geblokkeerde rekening tussen huurder en verhuurder gestort De aanvrager mag maximum euro op zijn spaarboekje staan hebben. Men mag in het OCMW nog geen huurwaarborg hebben gekregen; tenzij die reeds volledig terugbetaald werd. Indien de huurwaarborg van de vorige woning niet kan aangewend worden of niet beschikbaar is wegens geblokkeerd, wordt er onderhandeld met de verhuurders omtrent de vrijgave. Desgevallend wordt de nieuwe huurwaarborg geldelijk voorgeschoten met een rechtstreekse terugvordering van de oude huurwaarborg. Hoe aanvragen? Er moet een aanvraag gebeuren bij de sociale dienst; de aanvraag kan komen vanuit aanvrager zelf of vanuit de dossierbeheerder. Indien men niet in budgethulpverlening bij OCMW Ichtegem of collectieve schuldenregeling bij OCMW Brugge is dan moeten een aantal bewijsstukken worden binnengebracht voor de opmaak van een budgetplan: inkomstenbewijs van ieder meeverhuizend persoon van de afgelopen 3 maanden.

16 rekeninguittreksels (zichtrekening en spaarrekening) van ieder meeverhuizend persoon van de afgelopen 3 maanden waarop maandelijkse uitgaven en inkomsten te zien zijn en ook andere bewijsstukken waarop de meermaandelijkse en jaarlijkse kosten te zien zijn. 7 VOEDSELBEDELING = In toepassing van artikel 1 en artikel 57 1 van de Organieke Wet van Wat? Jaarlijkse bedeling van voedseloverschotten. 2. Voorwaarden? in begeleiding zijn bij het OCMW mensen in collectieve schuldenregeling voor externe aanvragen: inkomen mag niet hoger zijn dan 1.068,45 voor een alleenstaande of voor een gezin niet hoger dan 1.068,45 (exclusief kinderbijslag en onderhoudsgeld voor de kinderen) per volwassene per kind 3. Procedure? Voor de mensen in begeleiding bij het OCMW: - de begeleidende maatschappelijk werker plaatst hun naam op een collectieve lijst - de lijst wordt geverifieerd door alle collega s - op basis van deze lijst krijgen alle voormelde mensen een persoonlijke uitnodiging met de verdere concrete gegevens (data + plaats van afhaling, normaliter in de loods van het OCMW) Voor de externe aanvragen: - moeten een aanvraag doen op het spreekuur bij een maatschappelijk werker en de inkomstengegevens binnenbrengen - de rechthebbenden krijgen dan een persoonlijke uitnodiging met de verdere concrete gegevens (data + plaats van afhaling, normaliter in de loods van het OCMW) Na grondig overleg en bespreking; Besluit: Art. 1 De volgende reglementen sociale dienst zoals hierboven integraal vermeld worden goedgekeurd: - SCSP

17 - SCSP kinderarmoede ( o.a. sinttoelage, tussenkomst schoolkosten, sociaal tarief BKO, tussenkomst gemeentelijke speelpleinwerking, andere ) Mits volgende beperking in te voegen bij de tussenkomst gemeentelijke speelpleinwerking: Verder wordt er 50 % tussengekomen in de gemaakte kosten voor maximum 3 activiteiten georganiseerd vanuit de speelpleinwerking. Deze tussenkomst komt bovenop het maximumbedrag van Huurtoelage - Sociaal tarief klusjesdienst - Onderstandswoonst - Huurwaarborg - Voedselbedeling Art. 2 De respectievelijke reglementen treden in voege vanaf datum goedkeuring op de Raad voor de nieuwe dossiers. De bestaande dossiers vallen onder het nieuwe reglement bij de jaarlijkse herziening. Art. 3 Evaluatie van de reglementen na 6 maand na inwerkingtreding. Bespreking subsidiedossier LOI akteneming forfaitaire bijdragen De Raad: Neemt kennis van het financieel overzicht uitgaven LOI OCMW Ichtegem dienstjaar 2012;( uitgaven, personeels- en werkingskosten) Overwegende dat deze cijfers gebaseerd zijn op uittreksels uit het grootboek en verdeelsleutels zowel met betrekking tot personeels- als werkingskosten; Neemt kennis van de gehanteerde verdeelsleutels met betrekking tot de personeels- en werkingskosten; Overwegende dat de personeelskosten overeenkomstig de fiscale taksfiches zijn; Gelet op het gunstig advies van de financieel beheerder betreffende de overeenstemming kosten- en opbrengstenrekening LOI dienstjaar 2012; Overwegende dat uit het financieel overzicht blijkt dat er een batig saldo van 875,28 dient afgezonderd te worden: Inkomsten Uitgaven LOI Personeel Werking Totaal , , , ,33 875,28 Neemt eveneens kennis van een overzicht opgemaakt door de financieel beheerder in verband met de evolutie van het saldo LOI gedurende de voorbije werkjaren;

18 Overwegende dat de financieel beheerder duidelijk wenst te signaleren dat de toegekende subsidies door Fedasil voor LOI-plaatsen steeds verder dalen; waar er in het verleden jaarlijks een overschot was in het LOI met de toegekende budgetten, dreigt dit in de toekomst een bijkomende kost te worden voor het OCMW; en rekening houdende met het nipt gebudgetteerde budget, kan dit mogelijks in de toekomst problemen geven voor de beschikbare liquiditeiten van het OCMW; Neem kennis van het schrijven Fedasil van februari 2013 betreffende de geïndexeerde forfaitaire bedragen 2013 voor de Lokale Opvanginitiatieven vanaf 1 januari 2013: Categorie Bedrag Bezette plaats volwassene 37,77 Niet bezette plaats volwassene 15,11 Bezette plaats begeleide minderjarige 20,78 Niet bezette plaats begeleide minderjarige 8,31 Bezette plaats NBMV 44,01 Niet bezette plaats NBMV 17,60 Besluit: Art. 1 Goedkeuring afrekening LOI dienstjaar 2012 en bekrachtiging van de gehanteerde verdeelsleutels met betrekking tot personeels- en werkingskosten bij de jaarlijkse afrekening LOI dienstjaar Art. 2 Akteneming van de evolutie van het saldo LOI gedurende de voorbije werkjaren. Art. 3 Akteneming van de geïndexeerde forfaitaire bijdragen LOI vanaf 1 januari Project Jeugdadviseurs XXL : Evaluatie 2012 en deelname De Raad: Gelet op zijn besluit van 20 maart 2012 houdende goedkeuring project Jeugdadviseurs XXL 2012 en ten laste name kosten teambuildingsdag in het kader van het lokaal sociaal beleid voor een bedrag van maximaal 750 ; toekomstige financiële tussenkomst zal afhangen van een stijgende deelname van kandidaat-jeugdadviseurs afkomstig van onze gemeente; Overwegende dat het project de voorbije jaren zeer positief onthaald is geweest bij de jeugd en bijgevolg een succes kan worden genoemd, zoals blijkt uit de nota van de Dienst Jeugd Sociale Zaken aan de OCMW-Raad; dat er in jeugdigen van onze gemeente hebben aan deelgenomen; Neemt kennis van de vraag vanuit het CAW om voor het jaar 2013 terug een gelijkaardige financiering te voorzien vanuit het OCMW in het kader van Lokaal Sociaal Beleid voor een teambuildingsdag;

19 Neemt kennis van de ontwerpovereenkomst opgemaakt op 7 maart 2013 : intergemeentelijke overeenkomst in het kader van de samenwerking mbt tot het project Jeugdadviseurs XXL 2013 tussen CAW & JZ Middenkust vzw enerzijds en de gemeente Ichtegem anderzijds; Overwegende dat OCMW Ichtegem zal instaan voor de betaling van de teambuildingsdag tbv extra per deelnemende jongere uit Ichtegem; Overwegende dat de nodige kredieten voorhanden zijn en dat de Raad achter het engagement voor 2013 kan staan; Gelet op het nut en het belang voor onze plaatselijke jeugd; Besluit: éénparig; Art. 1 De financiële tussenkomst in het Project Jeugdadviseurs XXL voor 2013 hetzij kosten teambuildingsdag ten laste te nemen van het OCMW in het kader van het Lokaal Sociaal Beleid ten bedrage van extra per deelnemende jongere uit Ichtegem. Art. 2 Machtiging te verlenen aan Voorzitter en Secretaris om namens het OCMW de intergemeentelijke overeenkomst te ondertekenen. Art. 3 Afschrift over te maken aan de ontvanger van het OCMW. 5 Sociaal Huis. Aanvraag tot herziening reglement betreffende de doe mee bonnen in het kader van de afsprakennota van de vrijetijdsparticipatie. De Raad: Gelet op zijn besluit van heden houdende goedkeuring reglement tot het bekomen van een tussenkomst voor participatie in cultuur, sport en vrije tijd. Neemt kennis van de voorwaarden waaronder de tussenkomst wordt verleend met een maximum van 30 per persoon en per jaar; Overwegende dat de tussenkomst van de Doe mee bonnen bestemd is voor personen die het financieel moeilijker hebben, personen met een beperking en alleenstaanden met gezinslast. Overwegende dat de aanvragen moeten ingediend worden bij het Sociaal Huis en door het Bijzonder Comité worden goedgekeurd; Overwegende dat hiervoor de nodige budgetten voorzien werden door het OCMW; Overwegende dat het reglement van toepassing is op alle nieuwe aanvragen Doe Mee Bonnen vanaf 1 april 2013; Neemt kennis van de aanpassing van art.6 in het reglement: Gelet dat de doe mee bonnen bedoeld zijn voor deelname in activiteiten en een ontbijt of maaltijd niet gerekend kan worden als activiteit. Aanvullende voorwaarde: c) Deelname aan een ontbijt, middag of avondmaal komt niet in aanmerking. Maaltijd in combinatie met een betalende activiteit komen wel in aanmerking.

20 Neemt kennis van de aanpassing van art.11: Gelet dat de doe mee bonnen uitbetaald worden door het OCMW en dit in het juiste boekjaar dient te gebeuren, de aanpassing van de termijn bij het indienen voor de uitbetaling van de doe mee bonnen. Art.11 De Doe mee bonnen moeten ter uitbetaling in het Sociaal Huis ingediend worden voor eind januari van het kalenderjaar volgend op het jaar van afgifte. Besluit: Art. 1 Het reglement van de Doe mee bonnen wordt als volgt vastgesteld en treedt in werking vanaf 1 april 2013 voor alle nieuwe aanvragen die ingediend worden. Art. 1. Dit reglement komt er in uitvoering van - het lokaal sociaal beleidsplan Ichtegem beleidsplannen vrije tijd Art. 2. Deze tussenkomst wordt ingevoerd met ingang vanaf 2 januari 2012 en is ten gunste van kansarmen en personen met een beperking. Art. 3. De tussenkomsten worden via het loket van het sociaal huis aangevraagd. De uiteindelijke beslissing over de toekenning gebeurt door de OCMW raad. Art. 4. De tussenkomst bedraagt 5 EUR per doe mee bon. Er kan per persoon maximaal voor 30 aangevraagd worden op jaarbasis. Art. 5. De doe mee bonnen staan op naam van de aanvrager en kunnen niet doorgegeven worden aan derden. Ze dienen ook uitbesteed te worden in het jaar van afgifte. Art.6. De tussenkomst wordt verleend onder volgende voorwaarden: a) De bonnen moeten besteed worden voor deelname of lidgeld aan cultuur sport en vrijetijdsactiviteiten. De individuele deelnamekost van de activiteit mag niet lager zijn dan 5. b) Extra activiteiten zoals schoolreis, bosklassen en sportdag georganiseerd door school komen in aanmerking. Zwembeurten komen niet in aanmerking. c) Deelname aan een ontbijt, middag of avondmaal komt niet in aanmerking. d) Indien een ontbijt, middag of avondmaal in combinatie is met een betalende activiteit dan komt dit wel in aanmerking. e) Het lidgeld voor seniorenvereniging komt niet in aanmerking. f) Volgende personen komen in aanmerking: - Personen die recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds. Staving door een klever van het ziekenfonds. - Personen in schuldbemiddeling of budgetbegeleiding te staven met een attest. - Personen met een beperking die beschikken over een attest van het FOD, personen met een handicap. - Alleenstaanden met kinderlast, te bewijzen door een attest samenstelling van het gezin. - Voor personen met een handicap en alleenstaanden met kinderlast geldt er geen inkomstenbeperking. - Voor personen in schuldbemiddeling of budgetbegeleiding en alleenstaanden met kinderlast hebben alle gezinsleden recht op een tussenkomst.

21 - De mogelijkheden om het recht te openen zijn niet te cumuleren, er is een maximum van 30 per persoon/per jaar. Art.7. De personen dienen zelf voor de nodige attesten en bewijzen te zorgen. Art.8. De uitbetaling van de doe mee bonnen voor activiteiten/lidgeld van verenigingen in Ichtegem gebeurt aan de vereniging zelf. Ze dienen hiervoor een aanvraag tot uitbetaling in te dienen in het Sociaal Huis. Art.9. De uitbetaling van de doe mee bonnen aan verenigingen gebeurt enkel op vertoon van geldige bonnen. Art.10. De uitbetaling van de doe mee bonnen voor activiteiten/ lidgeld van verenigingen die niet actief zijn in Ichtegem gebeurd aan de rechthebbende. Ze dienen hiervoor een aanvraag tot uitbetaling in te dienen in het Sociaal Huis. Art.11. De Doe mee bonnen moeten ter uitbetaling in het Sociaal Huis ingediend worden voor eind januari van het kalenderjaar volgend op het jaar van afgifte. Art.12. De aanvraag tot uitbetaling gebeurt via het standaardformulier van het Sociaal huis en moeten vergezeld zijn van de nodige attesten en bewijzen. De doe mee bonnen moeten volledig ingevuld zijn en voorzien zijn van een stempel. Art.13. De uitbetaling gebeurt maandelijks na de goedkeuring in de OCMW RAAD. Art.14. Het Sociaal Huis heeft het recht controle uit te voeren. Verenigingen kunnen gesanctioneerd worden indien bedrog wordt vastgesteld. Art. 15. De financieel beheerder van het OCMW krijgt opdracht om deze toelagen uit te betalen aan de begunstigden en dient hiervoor de nodige budgetten te voorzien. Art. 16. Op het einde van het jaar dient de financieel beheerder van het OCMW de toegekende tussenkomsten in het kader van het participatiedecreet integraal terug te vorderen van het gemeentebestuur, waar budget is voorzien. Indien dit niet toereikend is, zal het OCMW deze ten laste nemen. Art. 2 Alle aanvragen die ingediend werden tot en met 31 maart 2013 vallen verder onder het reglement van de doe mee bonnen in het kader van de afsprakennota van de vrijetijdsparticipatie zoals goedgekeurd in de raad van het OCMW van 25 oktober Art. 3 Het aangepaste reglement met inbegrip van alle wijzigingen zal gecommuniceerd worden naar alle betrokken verenigingen en personen. Aanvraag tot herziening reglement betreffende de thuiszorgpremie Overwegende dat sinds de thuiszorgpremie niet langer uitbetaald wordt door het gemeentebestuur maar door het OCMW;

22 Gelet op het verslag van het Overlegcomité dd waarin de afspraken hieromtrent werden vastgelegd; Gelet op zijn besluit van 15 december 2009 houdende herziening reglement thuiszorgpremie per 1 januari 2010; Overwegende dat hiervoor de nodige budgetten voorzien werden door het OCMW; Gelet op het reglement en de vastgestelde tarieven; Gelet op de audit en de hierop volgende interne verschuiving is de toekenning van de thuiszorgpremie per 1 januari 2013 een bevoegdheid van het Sociaal Huis. Overwegende dat het reglement van toepassing is op alle nieuwe aanvragen thuiszorgpremie vanaf 1 april 2013; Neemt kennis van de aanpassing van art.9 in het reglement: Gelet dat nu het recht op de premie in gaat op de eerste dag van het kwartaal volgend op de datum van de aanvraag waardoor personen die de aanvraag vroeg in het kwartaal bezorgen, onrecht wordt aangedaan tegenover personen die later in hetzelfde kwartaal een aanvraag bezorgen. Art.11: Het bedrag van de premie bedraagt 25 EUR per maand en wordt driemaandelijks uitbetaald in de eerste maand volgend op het afgelopen kwartaal. Per zorgbehoevende wordt slechts één premie uitbetaald. Het recht op de premie gaat in op de eerste dag van de kalendermaand volgend op de datum van de aanvraag. Besluit: Art. 1Het reglement van de thuiszorgpremie wordt als volgt vastgesteld en treedt in werking vanaf 1 april 2013 voor alle nieuwe aanvragen die ingediend worden. Art. 1 Elke aanvraag wordt op de daartoe voorziene formulieren ingevuld door een maatschappelijk werker van een erkende organisatie die op het grondgebied van onze gemeente werkzaam is. De formulieren zijn ter beschikking in het sociaal huis Ichtegem. De aanvragen worden ook ingediend in het sociaal huis Ichtegem. Elke aanvraag moet ondertekend worden door de zorgverstrekker(s), de zorgbehoevende en de maatschappelijk werker die de aanvraag heeft opgemaakt. Art.2 De zorgbehoevende moet op datum van aanvraag de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben. Art. 3 De bejaarde moet werkelijk zorgbehoevende zijn. Dit wordt bewezen door een beslissing van het ministerie van sociale voorzorg waaruit een verminderde zelfredzaamheid van 80% werd toegekend in het kader van een onderzoek voor hulp aan bejaarden. Art. 4 Bij elke aanvraag zal de maatschappelijk werker een zorgenplan opmaken. Dit zorgenplan dient door de zorgverstrekkers opgevolgd te worden. Indien bij de jaarlijkse heraanvraag blijkt dat de toestand grondig is veranderd, dient ook het zorgenplan aangepast te worden. Dit dient door de zorgverstrekker vermeld te worden op de jaarlijkse herziening. Art. 5 De zorgbehoevende moet minvermogend zijn. De zorgbehoevende dient dit te bewijzen door het voorleggen van een attest van zijn/ haar ziekenfonds waarin het ziekenfonds verklaart dat de zorgbehoevende recht heeft op de verhoogde tegemoetkoming inzake de ziekteverzekering op basis van een inkomstenonderzoek of dat de zorgbehoevende recht heeft op het omniostatuut. Met het inkomen van de zorgverstrekkers wordt geen rekening gehouden.

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING COLOFON Uitgave OCMW Halen, Sportlaan 2B, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Sociale Dienst OCMW Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2016.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2016. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2016. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf 17.04.2014).

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf 17.04.2014). Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf 17.04.2014). Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2017.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2017. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2017. Het Koninklijk Besluit van 10.01.2017 houdende maatregelen ter bevordering van de participatie

Nadere informatie

TEN LASTE NAME HUURWAARBORG EN EERSTE MAAND HUUR

TEN LASTE NAME HUURWAARBORG EN EERSTE MAAND HUUR Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Gent Aalter TEN LASTE NAME HUURWAARBORG EN EERSTE MAAND HUUR Goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk welzijn van 11 maart 2019 Inhoudstafel Inhoudstafel...

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

TUSSENKOMST PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING

TUSSENKOMST PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Gent Aalter TUSSENKOMST PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING Goedgekeurd in de OCMW Raad van 19 december 2018 1 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Woord vooraf...

Nadere informatie

Brandstoftoelage winterperiode

Brandstoftoelage winterperiode VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016 1 Aanpassingen aan het reglement die als effect zouden moeten hebben dat een grotere groep recht opent op de brandstoftoelage en dat

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 maart 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine,

Nadere informatie

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :...

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :... Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie Gemeente Beveren Stationsstraat 2 9120 BEVEREN Dienstjaar 2013 Tel : 03 750 16 78 Fax : 03 750 15 23 e-mail : socialezaken@beveren.be

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 27 mei 2013 Hieronder vindt u de volledige tekst van het mantelzorgreglement. De dienst

Nadere informatie

REGIONAAL REGLEMENT UITPAS MEETJESLAND

REGIONAAL REGLEMENT UITPAS MEETJESLAND REGIONAAL REGLEMENT UITPAS MEETJESLAND SITUERING Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht voor iedereen. In dat kader ontwikkelde publiq in opdracht van de Vlaamse regering een Vlaamse Vrijetijdspas,

Nadere informatie

REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN

REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN Vastgesteld bij besluit OCMW-raad op 28 mei 2019 Dit reglement treedt in

Nadere informatie

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-10-2017 01-11-2017 OPNIEUW VASTGESTELD VASTSTELLING RMW GEPUBLICEERD 0 22-05-2018 18-06-2018 1 Wijziging Aanpassing tussenkomsten 25-09-2018 Artikel 1:

Nadere informatie

Reglement tot instelling van een schoolcheque en. schooltussenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Reglement tot instelling van een schoolcheque en. schooltussenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-27-10-2015 01-11-2015 1 Uitbreiding van de doelgroep 27-09-2016 Artikel 1: Doelgroep / gerechtigden 1. Alle inwoners van Maldegem gerechtigd op leefloon

Nadere informatie

Reglement tot instelling van een schoolcheque en. schooltussenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-27-10-2015 01-11-2015

Reglement tot instelling van een schoolcheque en. schooltussenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-27-10-2015 01-11-2015 VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-27-10-2015 Artikel 1: Doelgroep / gerechtigden 1. Alle inwoners van Maldegem gerechtigd op leefloon of equivalent leefloon. Met inwoners worden diegenen

Nadere informatie

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-10-2017 Artikel 1 1 Dit reglement regelt de door het OCMW van Maldegem voorziene tussenkomsten inzake aanvullende financiële steun ten behoeve van inwoners.

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

Financiële tussenkomst voor vrijetijdsparticipatie reglement

Financiële tussenkomst voor vrijetijdsparticipatie reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-06-2015 Artikel 1 Gemeente, OCMW, Welzijnsschakels en verenigingen die hieromtrent een afsprakennota getekend hebben creëren gezamenlijk een financiële

Nadere informatie

Subsidiedossier dakisolatie

Subsidiedossier dakisolatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document GEMEENTELIJK

Nadere informatie

Reglement voor de premie voor de ophaling van huisvuil van mensen met een beperkt leefbudget.

Reglement voor de premie voor de ophaling van huisvuil van mensen met een beperkt leefbudget. Reglement voor de premie voor de ophaling van huisvuil van mensen met een beperkt leefbudget. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 april Bekendgemaakt op 30 april 2014 In werking getreden op 1 mei 2014

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN. OCMW ZITTING van 5 mei 2015 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AANWEZIG:

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN. OCMW ZITTING van 5 mei 2015 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AANWEZIG: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZITTING van 5 mei 2015 AANWEZIG: Josée Poelmans, Voorzitter Denise De Ceulaer, Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN TOELAGE VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Voor wie Om in aanmerking te komen voor deze toelage dient men over één van onderstaande attesten te beschikken. Het bedrag van de

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

ZITTING 27 augustus 2013.

ZITTING 27 augustus 2013. ZITTING 27 augustus 2013. Aanwezig: Willy Hosten Voorzitter; Geert Pascal, Agnes Deman,Koen Vandaele, Daniël Roose, Katrien Fonteyne, Twiggy Sys, Britt Hoverbeke Leden; Wilfried Declerck Verontschuldigd:

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn verzoekt de raad voor maatschappelijk welzijn voor de éérste maal met volgende agendapunten

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Artikel 1: Met ingang van 1 januari 2010 en binnen de perken van het begrotingskrediet zal de gemeente Affligem onder de hiernavolgende voorwaarden een mantelzorgpremie

Nadere informatie

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 25 januari 2017

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 25 januari 2017 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 25 januari 2017 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; De Baere Marcel, Annemie De Wolf, Joseph Maes, Christiane

Nadere informatie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie Aanvraagformulier mantelzorgpremie NIEUWE AANVRAAG of X VERLENGING 2018 1. Gegevens van de zorgbehoevende aanvrager NAAM EN VOORNAAM: Vak voor administratie: Dossier ontvangen op: RIJKSREGISTERNUMMER :

Nadere informatie

Goedkeuring raad voor maatschappelijk welzijn van 17 december 2013

Goedkeuring raad voor maatschappelijk welzijn van 17 december 2013 Goedkeuring raad voor maatschappelijk welzijn van 17 december 2013 REGLEMENT AANVULLENDE FINANCIËLE STEUN Het hiernavolgende reglement voor aanvullende financiële steun wordt goedgekeurd : Artikel 1 -

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW.

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW. PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 21 juni 2017 Aanwezig: Simonne Blanckaert,

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor financiële steun

Aanvraagformulier voor financiële steun 1) Regels en algemene criteria Aanvraagformulier voor financiële steun De aanvraag kan pas ingediend worden nadat alle andere mogelijke officiële of privé-instanties gecontacteerd werden (mutualiteit,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/2 Wijziging subsidiereglement 'Erkenning en

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD zitting van: maandag 30 november 2015 aanwezig: Willy Hosten: OCMW-voorzitter; Geert Pascal, Agnes Deman, Koen Vandaele, Ilse Dereepere, Katrien Fonteyne, Daniël Roose, Britt Hoverbeke:

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoudstafel 1. Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid pag 1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden pag

Nadere informatie

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Het OCMW Tervuren wenst kinderen met een hoge zorgbehoefte bijkomend te ondersteunen. De gezinnen van deze kinderen worden geconfronteerd met hogere kosten

Nadere informatie

Waar vind ik de verplichte bijlagen? Achtergrondinfo bij deze bijlagen!

Waar vind ik de verplichte bijlagen? Achtergrondinfo bij deze bijlagen! Waar vind ik de verplichte bijlagen? Achtergrondinfo bij deze bijlagen! A) PERSOONSGEGEVENS: 1. Kopie identiteitskaart 2. Bewijs van burgerlijke staat Dit bewijs kan worden geleverd met het gemeentelijk

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Reglement vrijetijdspas

Reglement vrijetijdspas Gemeente Schilde s-gravenwezel Binnen het lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede Schilde en het daaraan verbonden trekkingsrecht en goedgekeurd door de gemeenteraad van worden door

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden 12 februari 2013 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op 21 februari 2013 om 20u in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA COLLECTIEVE SCHULDENREGELING

AFSPRAKENNOTA COLLECTIEVE SCHULDENREGELING AFSPRAKENNOTA COLLECTIEVE SCHULDENREGELING Duidelijke informatie, wederzijdse communicatie en goede afspraken zijn van groot belang voor een vlot verloop van de collectieve schuldenregeling. Deze afsprakennota

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Hierna vindt u de concrete elementen die toelaten om te antwoorden op deze oproep die afgesloten wordt op 5 juni 2017.

Hierna vindt u de concrete elementen die toelaten om te antwoorden op deze oproep die afgesloten wordt op 5 juni 2017. PROJECTOPROEP 2017 BETREFFENDE HET FONDS VOOR PROMOTIE VAN DEELNAME EN SOCIALE ACTIVERING VAN GEBRUIKERS VAN HET OCMW VAN MOLENBEEK, MET INBEGRIP VAN HUN KIND(EREN) Het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek ondersteunt

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoud 1 Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid... 5 1.1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)...

Nadere informatie

Vredegerechten arrondissement Oost-Vlaanderen

Vredegerechten arrondissement Oost-Vlaanderen Vredegerechten arrondissement Oost-Vlaanderen JAARLIJKS VERSLAG OF EINDVERSLAG INZAKE VERTEGENWOORDIGING OF BIJSTAND Datum aanstelling:... Rolnummer:... Aan de vrederechter van het Kanton... Periode van

Nadere informatie

Zitting van 16 september 2008.

Zitting van 16 september 2008. Zitting van 16 september 2008. Aanwezig : MM. Peeters, voorzitter; Vanderperren, Lowagie, Vansintejan, Meulemans, Verhaeghe en Lesage, leden; Dedecker, secretaris. Raadslid Huys is verontschuldigd. Raadslid

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt

Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt Kortenbergse mantelzorgpremie Voor wie voor een zorgbehoevende inwoner zorgt De mantelzorgpremie is een waardering voor iedereen die een naaste, meestal een familielid of buur, verzorgt in diens eigen

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE REGLEMENT TOELAGEREGLEMENT VOOR DE BEVEILIGING VAN VERENIGINGSLOKALEN Artikel 1 In het district Ekeren zijn veel verenigingen actief. Het districtsbestuur wenst het verenigingsleven

Nadere informatie

BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013

BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013 BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013 De gemeente en het OCMW van Nevele komen overeen om een lokaal geïntegreerd welzijnsbeleid te voeren. Daartoe worden volgende afspraken gemaakt.

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van taxicheques voor individueel vervoer aan minder mobiele personen met een beperkt leefbudget

Reglement voor het toekennen van taxicheques voor individueel vervoer aan minder mobiele personen met een beperkt leefbudget Reglement voor het toekennen van taxicheques voor individueel vervoer aan minder mobiele personen met een beperkt leefbudget Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2015 Bekendgemaakt op 28 oktober

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Huurprijsberekening:

Huurprijsberekening: Huurprijsberekening: Vanaf 1 januari 2008 wordt de berekening geregeld door het Sociale huurbesluit van 12 oktober 2007. Elk jaar wordt aan de huurder gevraagd hun inkomensgegevens te bezorgen aan de dienst

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

Heuvel 39 2920 Kalmthout provincie Antwerpen België

Heuvel 39 2920 Kalmthout provincie Antwerpen België REGLEMENT BETREFFENDE DE MAATREGELEN TER BEVORDERING VAN DE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING VAN DE GEBRUIKERS VAN DE DIENSTVERLENING VAN OCMW KALMTHOUT Heuvel 39 2920 Kalmthout provincie Antwerpen België

Nadere informatie

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN sport formulier 14 AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN Dit formulier moet volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen terug bezorgd worden bij de gemeentelijke sportdienst, Snellegemsestraat

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 1 februari 2017 en 15 februari 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 1 februari 2017 en 15 februari 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 MAART 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen

Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een aanpassingspremie voor woningen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode, artikel 81, gewijzigd bij

Nadere informatie

U kunt voor uw aanvragen bij de Stadsbalie terecht op: Voor inlichtingen over uw dossier kunt u terecht bij de dienst Samenleven op:

U kunt voor uw aanvragen bij de Stadsbalie terecht op: Voor inlichtingen over uw dossier kunt u terecht bij de dienst Samenleven op: Wie in Oostende woont en een niet-werkend kind met een beperking van ten minste 9 punten (of 66%) verzorgt en opvoedt, kan daarvoor jaarlijks een premie krijgen als waardering voor deze bijzondere zorgen.

Nadere informatie

Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders

Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders Reglement ondersteuning lidgeld sport en beweegaanbieders Doelstelling: Antwerpenaren die in een kwetsbare fin. situatie leven financieel ondersteunen bij het sport of beweegaanbod Voor wie: Elke Antwerpenaar

Nadere informatie

De autoriteiten van het OCMW hebben beslist over te gaan tot een projectoproep voorbehouden aan de Molenbeekse spelers.

De autoriteiten van het OCMW hebben beslist over te gaan tot een projectoproep voorbehouden aan de Molenbeekse spelers. Projectoproep 2016 betreffende het fonds voor promotie van participatie en sociale activering van gebruikers van het OCMW van Molenbeek, met inbegrip van hun kind(eren) Het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR MEERDAAGSE UITSTAPPEN VOOR SCHOLEN DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: basis Om scholen te ondersteunen bij het aanbieden van meerdaagse uitstappen voorziet de stad Antwerpen

Nadere informatie

Reglement Vrijetijdsparticipatie 80/20-regeling

Reglement Vrijetijdsparticipatie 80/20-regeling Reglement Vrijetijdsparticipatie 80/20-regeling Gelet op het decreet van 18.01.2008 houdende flankerende en stimulerende maatregelen ter bevordering van de participatie in cultuur, jeugdwerk en sport.

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Reglement vrijetijdsparticipatie

Reglement vrijetijdsparticipatie Reglement vrijetijdsparticipatie Gelet op het decreet van 18 januari 2008 houdende flankerende en stimulerende maatregelen ter bevordering van de participatie in cultuur, jeugdwerk en sport. Gelet op het

Nadere informatie

Schuldhulpverlening. Wegwijs in de schuldhulp verlening. Wordt je schuldenberg te groot? Het Sociaal Huis helpt je verder.

Schuldhulpverlening. Wegwijs in de schuldhulp verlening. Wordt je schuldenberg te groot? Het Sociaal Huis helpt je verder. Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening Wordt je schuldenberg te groot? Het Sociaal Huis helpt je verder. 12-2018_ocmwst_ Wegwijsindeschuldverleningbrochure.indd 1 17/12/18 14:49 Inhoud

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/049 BERAADSLAGING NR. 08/016 VAN 4 MAART 2008 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS VERVAT IN

Nadere informatie

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie november 2015 Medische hulp

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie november 2015 Medische hulp WEGWIJS IN medische hulp Versie november 2015 Medische hulp WEGWIJS IN DE (DRINGENDE) MEDISCHE HULP in zes stappen... Wat is medische hulp? Is de medische hulp afhankelijk van mijn verblijfsituatie? Hoe

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

Inspiratiedag Gezond Budget

Inspiratiedag Gezond Budget 04/12/2018 Inspiratiedag Gezond Budget Workshop 'soorten budget- en schuldhulpverlening' in Vlaanderen OVERZICHT HULPVERLENINGSVORMEN = BUDGETHULPVERLENING: hulp bij het vinden van een evenwicht tussen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 JULI 2008.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 JULI 2008. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 JULI 2008. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, NEIRINCK Rita, DE BRUYNE Patrick, VERZELE Jozef,

Nadere informatie

2 De zorgbehoevende voldoet aan de onderstaande voorwaarden:

2 De zorgbehoevende voldoet aan de onderstaande voorwaarden: Subsidiereglement mantelzorgpremie Art. 1. Doelstelling Het OCMW Horebeke wil het werk waarderen van de persoon die op een intense manier instaat voor de verzorging van een zorgbehoevende persoon, zodat

Nadere informatie

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE /

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE / IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge 70345 BTW BE- 438-505-128 050/ 41 88 41 nw@immo-wenduine.be 050/42 85 80 www.immo-wenduine.be VERWERVINGSPREMIE VOOR JONGE GEZINNEN Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen, woonachtig

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst grote schoonmaak

Huishoudelijk reglement dienst grote schoonmaak Huishoudelijk reglement dienst grote schoonmaak Doelstelling Artikel 1 Grote schoonmaak wordt aangevraagd bij de verantwoordelijke van de dienst poetshulp van het OCMW, Godshuisstraat 33, 1861 Meise, op

Nadere informatie

Reglement financiële steun ten laste name facturen. Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 16/06/2016

Reglement financiële steun ten laste name facturen. Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 16/06/2016 Reglement financiële steun ten laste name facturen Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 16/06/2016 Art. 1 Mensen met financiële moeilijkheden kunnen bij het Sociaal Huis

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening

Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening Wordt je schuldenberg te groot? Het Sociaal Huis helpt je verder. Inhoud Inleiding... 3 Onze kijk op hulp... 3 Eenmalige schuldbemiddeling... 4 Wat

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE. De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken:

AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE. De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken: AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE voorwaarden De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken: - een gemeentelijke aanvullende premie op de verbeterings-

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016.

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. Artikel 1. Om de gemeenteraadsbeslissing, dd. 30 december 2015, betreffende het verlenen van een gemeentelijke verbeteringspremie met ingang

Nadere informatie

Tegemoetkoming voor individueel vervoer van personen met een handicap

Tegemoetkoming voor individueel vervoer van personen met een handicap Tegemoetkoming voor individueel vervoer van personen met een handicap 19de nummer in een reeks informatiebrochures voor de Oostendse bevolking (gegevens op 12 oktober 2006), een uitgave van de Voorlichtingsdienst,

Nadere informatie

Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u

Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u OCMW Waasmunster RD 2011/7 Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 1 OPENBARE ZITTING 10.1 Goedkeuring van de notulen van de Raad van 14 september 2011 - luik openbare

Nadere informatie

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 20 juni 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 20 juni 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u OCMW Waasmunster RD 2012/4 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 20 juni 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) 11.1. Voorstelling werking sociaal

Nadere informatie

TUSSENKOMST IN DE FARMACEUTISCHE KOSTEN

TUSSENKOMST IN DE FARMACEUTISCHE KOSTEN Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Gent Aalter TUSSENKOMST IN DE FARMACEUTISCHE KOSTEN Goedgekeurd in de OCMW Raad van 19 december 2018 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Woord vooraf... 3 1.

Nadere informatie

2 schepen D. Vermoortel

2 schepen D. Vermoortel DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 2 schepen D. Vermoortel Dienst informatiedienst Volgnummer dossier Onderwerp Opheffen en hervaststellen van het reglement inzake

Nadere informatie