Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk, nummer 2 27 januari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk, nummer 2 27 januari 2016"

Transcriptie

1 Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk, nummer 2 27 januari 2016 Aanwezig: Arie de Graaf (AdG), voorzitter, namens FNV Lokaal Ria Zuiddam (RZ), vicevoorzitter Cora Soetens (CS), secretaris Dick Commandeur (DC) Carla van Hoorn (CvH) Joke Lenaarts (JL) Theo Troost (TT) Nico Wester (NW) Agendapunten 1. Opening en vaststelling agenda AdG opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie Vaststelling agenda AdG stelt voor dat RZ bij agendapunt 7 de vergadering voorzit. Hij vindt het lastig om zaken te bespreken en tevens de vergadering voor te zitten. Dat is akkoord. Verder moet het te bespreken punt zijn privacy beleid en reglement zijn in plaats van privacy officer. 2. Notulen vergadering 6 januari 2016 Naar aanleiding van JL heeft een vraag over de vervanging bij ziekte (blz. 2) binnen de clientenraad HalteWerk (CRH). AdG legt uit dat vertegenwoordigers van organisaties laten zich vervangen. Hij wil dit punt in het dagelijks bestuur van CRH bespreken. JL vraagt of AdG nog heeft aangekaart dat de op- en aanmerkingen op het huishoudelijk reglement maar gedeeltelijk zijn overgenomen. AdG komt daar bij agendapunt 3 op terug. JL vraagt of er op het advies over het Wmo besluit (punt 6) inmiddels al een tweede reactie is ontvangen. AdG antwoordt ontkennend. Besloten wordt ook dit punt bij agendapunt 7 te bespreken. JL denkt dat het goed is om als de Wmo consulente voor de vergadering is uitgenodigd, vragen voor te bereiden. Deze suggestie wordt omarmd. De notulen zijn ongewijzigd vastgesteld.

2 3. Mededelingen a. HalteWerk AdG heeft een gesprek met wethouder Fintelman gehad en verslag gedaan van het functioneren van de CRH. Deze vindt het daar niet goed gaan en zal dit komende vrijdag aan de orde gesteld in het bestuurlijk overleg. Ook heeft AdG gesproken over de statuten (rechtspersoonlijkheid). Bij CRH is er sprake van een DB maar niet van een agendacommissie. AdG heeft tot slot de gang van zaken rond het huishoudelijk reglement beschreven, waarop hij vele bezwaren heeft aangeleverd. CvH ervaart niet de problemen die AdG ervaart. b. Bijgewoonde bijeenkomsten NW heeft evenals AdG en DC de overkoepelende vergadering Wmoraden bijgewoond. Hij schetst de vergadering. Positief is de kwaliteitstoetsing. Verder is er over de aanbesteding vervoer gesproken, wat weer terug is bij Connexxion. c. Voortgang Wmo-besluit, 2 e reactie ontvangen? Er is geen tweede reactie ontvangen. d. Voortgang Car, reactie gemeente ontvangen? Er is geen tweede reactie ontvangen. De Car heeft inmiddels een nieuwe voorzitter, Jasper van Someren. AdG heeft op een gesprek met hem gepland. Sollicitatiecommissie De sluitingstermijn is 8 februari De sollicitatiecommissie komt op 10 februari 2016 bij elkaar om de sollicitaties te bespreken en een datum voor de sollicitatiegesprekken te plannen. 4. Vaststellen nieuwe datum cursusdag (i.p.v. 20 mei 2016) De datum blijft staan. CvH regelt een vergaderruimte bij Het veilige dak (Kastanjelaan 42). CS zegt huidige locatie af. CvH CS 5. Presentatie Netwerkomgeving CR (NW) NW verzorgt deze ter plekke. Verder geeft hij enkele leden instructie hoe met enkele functionaliteiten van de IPad om te gaan. 6. Koffiepauze 7. Voorbereiding en gesprek wethouder Fintelman (11.00 uur) De heer Fintelman en mevrouw Ria Späth wonen dit overleg met de CR bij. RZ neemt de voorzittershamer over. De heer Fintelman en ook mevrouw Späth waren niet op de hoogte van de agenda, hoewel CS deze wel heeft g d.

3 a. Ontwikkelingen rond Privacy beleid en beleidsregels AdG wijst eerst op het zeer uitvoerige advies over het privacyreglement, wat de CR indertijd heeft uitgebracht. Er is nooit een reactie op ontvangen. Er zijn per 1 januari 2016 aanscherpingen in de wet van kracht geworden. Er moet een procedure komen om datalekken te voorkomen. Ook moet er een privacy officer worden aangesteld. De CR is benieuwd naar de stand van zaken in deze in Langedijk. Wethouder Fintelman heeft de kennis over een reactie op het advies nu niet paraat en vraagt mevrouw Späth dit na te gaan. Hij spreekt over de Veegwet (privacy). Deze is in juli 2015 geactualiseerd. Er is inderdaad nieuwe wetgeving en een actualisatie van het privacyreglement. Dit wordt regionaal aangepakt, waarbij het huidige reglement is als vigerend is benoemd. De heer Alex Huisman is verantwoordelijk, ook voor Suwinet (dit is beveiligd, maar kent lekken). Er wordt dus aan gewerkt en de wethouder verwacht in het eerste kwartaal 2016 een geactualiseerd reglement. Hij zal dit ter advisering aan de CR laten zenden! Mevrouw Späth zal contact met de heer Huisman leggen in verband met de voortgang en zal voor een adviesaanvraag voor de CR zorgen. CR kan wat wethouder Fintelman betreft het werkdocument krijgen. b. Raamovereenkomst gemeente Langedijk met zorgaanbieders Het gaat de CR met name om de toetsing. De heer Fintelman legt uit dat er vorig jaar regionaal piketpalen voor de inkoop (Jeugdzorg en Wmo) zijn gezet. Er was een bestuurlijke conferentie in december 2015 waarbij is aangegeven dat de Jeugdzorg wordt gecontinueerd tot De inkoop Wmo blijft tot 2017 gezamenlijk en halverwege dit jaar zal worden bepaald of dit doorgang blijft vinden of dat dit per gemeente gaat gebeuren. Politiek zijn er wat verschillen. De CR is in februari 2015 geïnformeerd, ook over de kwaliteitseis en aanbestedingsregels. Deze staan met Plan van aanpak sedert juli op Tendernet (Jeugdzorg) en Intranet (Wmo) Een en ander is bestuurlijk aanbesteed. Er kon tot oktober geoffreerd worden en deze offertes zijn beoordeeld. AdG geeft aan dat de CR bij Jeugdzorg helaas totaal niet is betrokken en dat geldt in de regio ook voor de andere Wmo-raden. De Raamovereenkomst is binnen de CR besproken en hierover is advies uitgebracht. De CR heeft begrepen dat er bij de Wmo sprake is van zo n contacten met 68 aanbieders. Verder gaat het om doorlopende contracten en daar is over het algemeen moeilijk af te komen. De kwaliteit van de cliënten is een ander zorgpunt. Er is regionaal gestoeid met een cliëntenpanel. De CR heeft hierover niets meer gehoord, maar vindt dat een goede zaak. Volgens een interview met Staatssecretaris Van Rijn is het een lokale zaak. AdG noemt voorts als mogelijk instrument de opinionmeter. De heer Fintelman zegt dat de professionele kwaliteitscontrole niet bij de gemeente ligt, maar bij de overheidsinspectie. Onder de verantwoordelijkheden van

4 de gemeente spelen zaken die AdG zojuist noemde. Er zijn regionaal echter nog geen keuzes gemaakt voor wat betreft de instrumenten. Komende woensdag zal in het Pora de brief Staatssecretaris Van Rijn aan de orde komen. Mevrouw Späth denkt dat voor de Wmo de brief in het bestuurlijk overleg van de wethouders wordt geagendeerd. AdG heeft begrepen dat voor wat betreft het Sociaal domein er geen goedkeurende accountantsverklaringen zullen worden afgegeven en ook niet voor de contracten met de zorginstellingen. AdG is geïnteresseerd in de toetsing. De heer Fintelman twijfel of dit valt onder taakgebied van de CR. Het gaat overigens zijns inziens om een dreiging van het niet afgeven van de rechtmatigheidsverklaring en de betrouwbaarheidsverklaring). De accountant van de gemeente Langedijk heeft grote zorg over de betrouwbaarheid maar niet over de rechtmatigheid. De continuïteit van de zorg was in 2015 belangrijker dan de regels volgens de wethouder. De keuze als het gaat om 10% bezuiniging moet in gebouwen of personeel zitten, maar er kan nog een derde component zijn, namelijk innovatie in zorg (bijvoorbeeld vroeg signalering ter voorkoming van opname. Dit is een van de kantelingsgedachten van 3D s. Tot slot wordt nog kort over TSN en Verian als prijsvechters gesproken en wat de heer Van Rijn heeft gezegd over lage tarieven. De VNG kijkt momenteel of Buurtzorg een serieuze overnamekandidaat is. c. Mantelzorgcompliment AdG geeft aan dat de CR nog niet veel heeft gezien van de Wmo verordening en het besluit ontwikkeling beleid. De gemeente krijgt voor de Wmo een samengesteld bedrag. Het mantelzorgcompliment werd eerst betaald door SVB en het is nu aan gemeenten dit uit te keren. Meerdere gemeenten in de regio Alkmaar zoals Alkmaar en Heerhugowaard hebben in 2015 gekozen voor een bedrag van 200 euro. De CR dringt erop aan dat Langedijk dit voorbeeld volgt. Wethouder Fintelman zegt dat het CR-advies bekend is. Het beleid van de raad is verdisconteerd in een budget, waarbij het mantelzorgcompliment niet wordt uitbetaald in een bedrag, maar in activiteiten, zoals bijvoorbeeld vrijwilligers en mantelzorg of een workshop. CvH begrijpt dat dit is gecommuniceerd naar de vrijwilligers, maar zij heeft niets gezien over communicatie aan de mantelzorgers. Volgens de wethouder hebben de geregistreerde mantelzorgers bericht gehad. Het bestand is overgenomen van SVB, maar hij zal dit laten nagaan. CvH vraagt om welk raadsbesluit het gaat. Ook dit moet wethouder Fintelman nagaan. Het is zo dat mantelzorgers een beroep kunnen doen op ondersteuning (via het loket) in bijvoorbeeld deskundigheidbevordering. Daarnaast zijn er de waarderingsgelden. Wethouder Fintelman weet dat in 2015 meerdere besluiten zijn genomen vanuit financieringsoogpunt. Weth. Weth.

5 JL zou tot slot graag weten hoe de workshops zijn of worden bezocht en gewaardeerd. Fintelman zelf een bijeenkomst bezocht en is daar positief over. Regiovervoer AdG schetst het verloop de afgelopen jaren van Connexxion en Bios groep. Het is zo dat de CR twee keer advies heeft uitgebracht over de aanbesteding en spreker heeft de indruk dat deze adviezen nooit verder zijn gekomen dan de ambtenaar. Fintelman maken bezwaar tegen de geschetste gang van zaken en geeft aan dat adviezen via de ambtenaren naar het college gaan. AdG wijst op het grote aantal rechtszaken wat er loopt. Wethouder Fintelman zegt dat het gaat om de aanbestedingsregels. Daar is Connexxion qua kwaliteit en prijs het beste uitgekomen. De gemeente Alkmaar heeft het traject volgens afspraak getrokken. De rechtszaken gaan over de gevolgde procedure en het personeel. Rechter heeft beoordeeld dat de gemeenten rechtmatig hebben gehandeld. De wethouder weet en leest ook dat er geen tot weinig vertrouwen is in Connexxion. d. Wat verder ter tafel komt Vanuit de CR wordt verzocht of op het adviesformulier van het college een vakje kan worden bijgemaakt voor de adviezen van de CR. Wethouder Fintelman vraagt mevrouw Späth na te gaan of dit mogelijk is. Het is wel zo dat niet elk adviesorgaan op dit formulier een plekje kan krijgen. NW en JL hebben meerdere keren gehoord dat er geen reacties van het college op adviezen van de CR zijn ontvangen. Volgens wethouder Fintelman weet het college dit en heeft de CR hierover een ander beeld. Hij weet niet of de ambtelijke organisatie altijd terugkoppelt, maar in het openbare gedeelte van de collegebesluiten is dit altijd terug te vinden. Verder is het zo dat het college bij afwijking van het advies de reden daarvan moet onderbouwen. Mevrouw Späth vult aan dat er voor de ambtenaren heel veel werk ligt. Zij kan zich voorstellen dat terugkoppeling is weggezakt en wil dit opfrissen. RZ dankt tot slot wethouder Fintelman en mevrouw Späth voor hun komt en sluit dit agendapunt af. 8. Rondvraag. Er zijn geen vragen. 9. Niets meer aan de orde zijnde sluit AdG als voorzitter onder dankzegging voor ieders komst en inbreng om uur de vergadering.

6 Actielijst Cliëntenraad Langedijk Datum Onderwerp Actie door Stand van zaken Verspreiden tekst verslagen vergadering en CS Uitgevoerd Aan de orde stellen status deelnemers CRH AdG Vragen naar voortbestaan Langedijk Pas in overleg AdG/CS Reactie H. Beumer over Kansrijk Opgroeien scannen en CS mailen aan leden CR Mail zenden aan CRH met verzoek met te plannen vergaderingen CvH rekening te houden met schoolvakanties Beginnerscursus op regelen met Stimulanz AdG Onderwerpen aandragen voor cursussen/workshops op Allen en Controleren op of tweede reactie op advies Wmobesluit AdG is ontvangen en anders rappelleren Marion Borst mailen met verzoek mededeling over link in CS Wmo-besluit op te nemen in zoveel mogelijk begrijpelijke taal Uitnodigen Wmo consulente gemeente Langedijk in vergadering CS van 30 maart 2016 van CR Huishoudelijk reglement aanvullen met proeftijd van drie CS maanden voor nieuwe leden met evaluatie door voorzitter of plenaire vergadering Mailen aangepast huishoudelijk regelement aan leden CR CS en daarna ter kennisname zenden aan college Wethouder Fintelman uitnodigen voor vergadering CR op CS Zie agenda Tekst voortgang en protocol ledenwerving/sollicitaties aanbieden CS aan gemeentefunctionaris ter opname in Langedij- ker Nieuwsblad. Voortgang gecombineerd jaarverslag agenderen AdG/CS Car Heerhugowaard laten weten dat CR het tweede advies CS d.d. 2 oktober 2015 onderschrijft Agenderen demonstratie beveiligde digitale omgeving AdG/CS Zie agenda door NW voor leden CR in vergadering Vergaderruimte bij Het veilig dak regelen voor de cursus CvH op Nagaan reactie college op advies CR inzake privacyreglement Contact leggen met de heer Alex Huisman over voortgang actualisatie privacyreglement Adviesaanvraag verzorgen voor CR inzake actualisatie privacy regelement vergezeld van werkdocument gemeente Nagaan of en welke mantelzorgers bericht hebben gekregen Wethouder over workshops en cursussen Nagaan raadsbesluit over mantelzorgcompliment en waarderingsgelden Wethouder mantelzorg Nagaan of het mogelijk is vakje op adviesformulier college in te ruimen voor adviezen CR

(Concept) Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk, nummer 7 31 augustus 2016

(Concept) Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk, nummer 7 31 augustus 2016 (Concept) Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk, nummer 7 31 augustus 2016 Aanwezig: Nico Wester (NW) interim-voorzitter Cora Soetens (), secretaris Dick Commandeur (DC) lid Arie de Graaf (AdG), lid namens

Nadere informatie

Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk, nummer 6 21 juni 2017

Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk, nummer 6 21 juni 2017 Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk, nummer 6 21 juni 2017 Aanwezig: Nico Wester (NW) voorzitter Willeke Kelderman (WK) vicevoorzitter Cora Soetens (), secretaris Esther Bodegraven (EB) lid Dick Commandeur

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Langedijk

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Langedijk Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Langedijk Samenstelling van de Cliëntenraad Langedijk in 2016: A. de Graaf (voorzitter tot juni 2016, afgetreden per 31 december 2016), R. Zuiddam (vicevoorzitter, afgetreden

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr. C. Bakker Dhr. C. van Putten Mw.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer,

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer, Cools, Luuk Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 Bijlagen: jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc Geachte lezer, bijgaand bieden wij u ter informatie het jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 aan.

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Aanwezig: Alphons Olthof (voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maja de Graaf; Annie Ligtenbarg; Christina van Riemsdijk;

Nadere informatie

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine)

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine) Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 21 januari 2019 Tijd : 19.30-21.00 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT19.0103 Kenmerkcode

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-02. Datum : 26-06-2018. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers. kandidaatsleden:

Nadere informatie

PARTICIPATIERAAD. Verslag Participatieraad Gemeente Bronckhorst. Datum : Maandag 6 november 2017 Documentnr. : PR van5

PARTICIPATIERAAD. Verslag Participatieraad Gemeente Bronckhorst. Datum : Maandag 6 november 2017 Documentnr. : PR van5 1. Rapporten clientervaringsonderzoeken (CEO) Wethouder Peppelman heet de aanwezigen welkom. Naast de leden van de participatieraad zijn een aantal raads- en commissieleden aanwezig voor de presentatie

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk

Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk Verslag overleg Cliëntenraad Langedijk Datum: 27 november 2013 Aanwezig: Aad Eversdijk Anna van der Plas-D Apice Arie de Graaf (voorzitter) Arthur Glas Carla van Hoorn Corry Broersen-Eijkelboom (plv. voorzitter)

Nadere informatie

cluster lichamelijk gehandicapten/chronisch zieken

cluster lichamelijk gehandicapten/chronisch zieken Hilversum Def. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD HILVERSUM DATUM: 1 OKTOBER 2015 LOCATIE: WIJKCENTRUM ST. JOSEPH HILVERSUM Aanwezig: Mw. A. (Annemieke) Bakker Mw. C. (Centia) Vogels Dhr. P. (Peter)

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Adviezen.. pag

Nadere informatie

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN De raad van de gemeente... overwegende dat er een verordening adviesraad sociaal domein moet komen, gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 derde

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008

Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008 Albertdonk 4 4707 XZ Roosendaal Tel. 0165-55 59 15 Fax. 0165-52 77 34 Postbus 1378 4700 BJ Roosendaal Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008 Van: Farida Ouahssain Datum: 17 juni 2008 Aan: Algemene

Nadere informatie

PARTICIPATIERAAD. Verslag Participatieraad Gemeente Bronckhorst. Datum : Maandag 4 juli 2016 Documentnr. : PR

PARTICIPATIERAAD. Verslag Participatieraad Gemeente Bronckhorst. Datum : Maandag 4 juli 2016 Documentnr. : PR Verslag Participatieraad Gemeente Bronckhorst Datum : Maandag 4 juli 2016 Documentnr. : PR 2016-35 1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering. Vandaag is er één lid afwezig. 2.

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Aanwezig: Betty Groot (voorzitter) Anna van der Plas-D Apice (secretaris) Ria Hes Ingrid Stroet Jacqueline van der Neut Jan Toet Richard Saelman Esther

Nadere informatie

Adviezen Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland. De cliëntenraad

Adviezen Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland. De cliëntenraad Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland De cliëntenraad MEE Noordwest-Holland kent grote waarde toe aan een goed functionerende cliëntenraad. Om de cliëntenraad in haar adviserende en signalerende

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 CLIENTEN ADVIES RAAD GEMEENTE HEERHUGOWAARD

JAARVERSLAG 2018 CLIENTEN ADVIES RAAD GEMEENTE HEERHUGOWAARD JAARVERSLAG 2018 CLIENTEN ADVIES RAAD GEMEENTE HEERHUGOWAARD Heerhugowaard, februari 2019 Algemeen De Cliënten advies raad Heerhugowaard, hierna te noemen CAR, denkt mee over de manier waarop het College

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein Gilze-Rijen. Notulen Adviesraad Sociaal Domein 16 september 2015

Adviesraad Sociaal Domein Gilze-Rijen. Notulen Adviesraad Sociaal Domein 16 september 2015 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 16 september 2015 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2015-7 Datum : 16 september 2015 Aanwezig : Maria Vernooij- van der Wal (pl. voorzitter), Ed Balkenende

Nadere informatie

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Wmo - WI Adviesraad Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Gemeente Wageningen Jaarverslag 2014 Maart 2015 Inleiding De Wmo/WI-adviesraad van Wageningen werd augustus 2007 opgericht.

Nadere informatie

Verordening Sociale Adviesraad Waalwijk 2016

Verordening Sociale Adviesraad Waalwijk 2016 De raad van de gemeente Waalwijk; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 maart 2016; Gelet op de Gemeentewet, artikel 149 en gelet op de cliënten- en burgerparticipatie

Nadere informatie

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit:

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: JAARVERSLAG Wmo-adviesraad Epe 2017 Postbus 49 8160 Epe www.wmoadviesraadepe.nl info@wmoadviesraadepe.nl In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: Mevrouw C. Van der Valk, voorzitter (tot 1 september)

Nadere informatie

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM Vastgesteld: 19 juli 2007 VR2007/075 Inwerking: 01 augustus 2007 Artikel 1 Begripsomschrijvingen a. de gemeente: Schiedam b. de raad: de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden WMO en Jeugdzorg Het grotere verband Regels rondom Europees aanbesteden. Boven bepaalde bedragen zijn we verplicht Europees aan te besteden. Verschillende bedragen voor

Nadere informatie

Verslag vergadering van de Adviesraad Sociaal Domein Gemeente Oldebroek Datum: 5 september 2017

Verslag vergadering van de Adviesraad Sociaal Domein Gemeente Oldebroek Datum: 5 september 2017 Verslag vergadering van de Adviesraad Sociaal Domein Gemeente Oldebroek Datum: 5 september Aanwezig: Afwezig: Gemeente: Notulist: dhr. Reint Scholten (voorzitter), dhr. Jos Flipsen (vice voorzitter), dhr.

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 11 februari 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 11 februari 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 11 februari 2016. Aanwezig: Alphons Olthof(voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maria Rosa Schellevis; Annie Ligtenbarg; Dorine Wes-Meinders;

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Naamswijzging pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag

Nadere informatie

WMORaad Landsmeer. Jaarverslag 2015

WMORaad Landsmeer. Jaarverslag 2015 WMORaad Landsmeer Jaarverslag 2015 Inhoud Pagina Vooraf 1 1: De samenstelling van de WMOraad 2 2: Aantal vergaderingen 3 Inhoud in grote lijnen 4 3: Uitgebrachte adviezen Reacties van B&W 5 4: Externe

Nadere informatie

Samenstelling en mutaties. pag 3. Vergaderingen. pag 3. Jaarvergadering.. pag 3. Wat doet de Cliëntenraad pag 3. Scholing Cliëntenraad.

Samenstelling en mutaties. pag 3. Vergaderingen. pag 3. Jaarvergadering.. pag 3. Wat doet de Cliëntenraad pag 3. Scholing Cliëntenraad. 1 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen pag 4 Centrale Cliëntenraad..

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Publiek/Gasten : Hans van Hoenselaar, Sanne van der Drift, Carin Wüstefeld

Publiek/Gasten : Hans van Hoenselaar, Sanne van der Drift, Carin Wüstefeld Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 1 februari 2019 tijd: 9:30 12:00 uur in het Gemeentehuis te Elst Aanwezig: Leden: Roel Keuken (voorzitter), Gerrit

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Adviezen... pag

Nadere informatie

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), mevrouw White-Roga (Jovanka), mevrouw Vrolijks (Dorien) en de heer Van Beuningen (Ben)

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), mevrouw White-Roga (Jovanka), mevrouw Vrolijks (Dorien) en de heer Van Beuningen (Ben) Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 28 augustus 2017 Tijd : 19.30-21.30 uur Locatie : Kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT17.0538 Kenmerkcode

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen

Nadere informatie

VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD BRUMMEN

VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD BRUMMEN Verordening Maatschappelijke Advies Raad 2015 Brummen VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD 2015 BRUMMEN Verordening Maatschappelijke Advies Raad 2015 Brummen Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving...

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5

Centrale Cliëntenraad maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Samenstelling Centrale Cliëntenraad.. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Scholing. pag 3 Wat doet de Centrale Cliëntenraad?. pag 3 Inspanningen van de Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Goudse Adviesraad Sociaal Domein

Huishoudelijk Reglement Goudse Adviesraad Sociaal Domein Huishoudelijk Reglement Goudse Adviesraad Sociaal Domein Artikel 1 : Algemeen 1. Dit huishoudelijk reglement is opgesteld in overeenstemming met artikel 6, zevende lid, van de Verordening burger- en cliëntenparticipatie

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 8 februari 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 8 februari 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig:

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig: Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari 2016 Dinsdag 12 januari vindt een gesprek plaats met een kandidaat voor de vacante positie. Indien dit gesprek positief verloopt zal aan de beide

Nadere informatie

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 Inleiding Sinds 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. Het doel van de wet is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij,

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016. Aanwezig: Alphons Olthof(voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maria Rosa Schellevis; Annie Ligtenbarg; Dorine Wes-Meinders;

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Vorming Centrale

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 SAMENSTELLING EN WERKWIJZE OVERLEGVERGADERING

Hoofdstuk 3 SAMENSTELLING EN WERKWIJZE OVERLEGVERGADERING CVDR Officiële uitgave van Voerendaal. Nr. CVDR459891_1 28 november 2017 Verordening cliëntenparticipatie Kompas 2017 Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begrippen 1. Cliëntenraad: de organisatie

Nadere informatie

Verordening Participatieraad Sociaal Domein 2015 gemeente Losser

Verordening Participatieraad Sociaal Domein 2015 gemeente Losser CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR371829_1 8 november 2016 Verordening Participatieraad Sociaal Domein 2015 gemeente Losser De raad van de gemeente Losser; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Datum: 9 oktober 2014 Onderwerp: Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik (14-101)

Datum: 9 oktober 2014 Onderwerp: Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik (14-101) BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 9 oktober 2014 Onderwerp: Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik (14-101) Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Ineke van Dijk (secretaris)

Ineke van Dijk (secretaris) Concept Verslag Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg Verslag van Participatieraad Haarlemmermeer beleids- en praktijkvleugel Vergaderdatum 5 maart 2018 Aanwezig Afwezig met kennisgeving Afwezig zonder

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein Gilze-Rijen. Notulen Adviesraad Sociaal Domein 16 december 2015

Adviesraad Sociaal Domein Gilze-Rijen. Notulen Adviesraad Sociaal Domein 16 december 2015 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 16 december 2015 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2015-10. Datum : 16 december 2015. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris), Michel van Boxtel, Kruisdijk

Nadere informatie

WMORAAD NEDER-BETUWE. Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015

WMORAAD NEDER-BETUWE. Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015 WMORAAD NEDER-BETUWE Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding 3 2.0. Vergaderingen 4 2.1. Adviezen 4 2.2. Overleg met de gemeente 4 3.0. Ondersteuning,aandachtsgebieden, externe

Nadere informatie

Jaarverslag2015 D.D.maart 2016

Jaarverslag2015 D.D.maart 2016 1 WMORAAD NEDER-BETUWE Jaarverslag2015 D.D.maart 2016 2 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding 3 2.0. Vergaderingen 4 2.1. Adviezen 4 2.2. Overleg met de gemeente 4 3.0. Ondersteuning,aandachtsgebieden, externe

Nadere informatie

Verordening Participatieraad gemeente Haarlemmermeer De raad van de gemeente Haarlemmermeer;

Verordening Participatieraad gemeente Haarlemmermeer De raad van de gemeente Haarlemmermeer; De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer [datum en nummer]; gelet op artikel 147 en 149 van de Gemeentewet; gelet op artikel 47 van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. J. Honselaar Mw. F. Fikry Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein

Adviesraad Sociaal Domein Adviesraad Sociaal Domein Jaarverslag 2016 1 Van de voorzitter: Dit is het eerste jaarverslag van de Adviesraad Sociaal Domein Woudenberg. Dankzij een goede voorbereiding hebben we vanaf 1 januari 2016

Nadere informatie

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 14 februari 2018 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer De heer L. Guilonard (extern) 070 4417507 Verslag

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 12 september 2014 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Holland Rijnland Alphen aan den Rijn Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Nieuwkoop

Nadere informatie

Jaarverslag. Adviesraad Sociaal Domein. Wmo-raad Oostzaan

Jaarverslag. Adviesraad Sociaal Domein. Wmo-raad Oostzaan Jaarverslag Adviesraad Sociaal Domein Wmo-raad Oostzaan 2015 Voorwoord van de voorzitter Voor u ligt het eerste jaarverslag van de Wmo-raad Oostzaan sinds lange tijd. Als voorzitter vind ik het belangrijk

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 november 2006, nummer: 06/911;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 november 2006, nummer: 06/911; De raad van de gemeente Emmen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 november 2006, nummer: 06/911; gelet op de verplichting in artikel 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad d.d

Verslag Wmo-raad d.d Verslag Wmo-raad d.d. 3-10-2017 Aanwezige leden: M. Lemeer, A.J. van de Berg, H. Vaasen, J. Verbeet, G. Maas, P. Kerkhofs, Mevr. M. Kaak-Pels, L. Lemmens, Mevr. M. Walczak, Ph. Frenken, R. Roelofs, P.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 30 augustus 2011

Verslag van de vergadering van 30 augustus 2011 Verslag van de vergadering van 30 augustus 2011 Aanwezig: mw. Boerma (voorzitter), mw. Buijze, mw. Slikkerveer, mw. Van Es, mw. Truin, dhr. Barendregt, dhr. Van Heck, dhr. Van Driel (notulist). Namens

Nadere informatie

Verslag oudercommissie 12 juni 2014

Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Metagegevens Leden (aanwezig) Ouder Ouder Ouder John Menge (voorzitter) Jolanda van Weeren (notulist) Monica da Silva Fabeiro (penningmeester) Leden (afwezig) Ouder

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 WMO-raad Bloemendaal

Jaarverslag 2011 WMO-raad Bloemendaal Bloemendaal 1. Inleiding De gemeente heeft vormgegeven aan participatie van inwoners door het instellen van een Wmo-raad. De Wmo-Raad Bloemendaal adviseert het college van B&W geheel onafhankelijk over

Nadere informatie

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen..

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen.. Cliëntenraad Wezep Jaarverslag 2018 Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave pag 3 Samenstelling en mutaties pag 4 Vergaderingen.pag 4 Wat doet de Cliëntenraad pag 4 Scholing Cliëntenraad pag 5 Onderwerpen..pag 5

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de adviesraad WMO van 22 oktober 2014

Verslag van de vergadering van de adviesraad WMO van 22 oktober 2014 Verslag van de vergadering van de adviesraad WMO van 22 oktober 2014 Adviesraad Wmo Aanwezig: Adviesraad Wmo: C. Merkies(voorzitter), Mw. Boelhouwer, mw. Y. van Geel, mw. N. de Jong, dhr. P. Schuttel,

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 12 november 2015.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 12 november 2015. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 12 november 2015. Aanwezig: Alphons Olthof(voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maria Rosa Schellevis; Annie Ligtenbarg; Dorine Wes-Meinders;

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Zwartewaterland 2015

Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Zwartewaterland 2015 Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Zwartewaterland 2015 Artikel 1 Begrippen 1. 3D s: de drie decentralisaties binnen het sociaal domein die leiden tot extra taken voor de gemeente per 1 januari

Nadere informatie

Inleiding. Samenstelling

Inleiding. Samenstelling JAARVERSLAG 2014 1 Inleiding De Wmo-raad is de adviesraad van het college van burgemeester en wethouders, in het kader van de Wmo, en geeft gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen die met de Wet

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 3 januari 2017 Tijd : 19.30-22.00 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : de heer Revenberg (Jan) Notulist : Mevrouw Verduijn (Thea) Kenmerk : INT17.0031

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr.12

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr.12 Raadsvoorstel Agenda nr.12 Onderwerp: Vaststellen Verordening Maatschappelijke Ondersteuning Peelgemeente Someren 2015 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer:

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

Besluiten en actiepunten Contracttafel HBH 2015, Middag Groep

Besluiten en actiepunten Contracttafel HBH 2015, Middag Groep Besluiten en actiepunten Contracttafel HBH 2015, Middag Groep Datum: 23-09-2015 Tijd: 13:00 14:30 uur Aanwezig: Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Verslag 27 mei 2015 3. Interactief rondje langs de velden:

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Vaassen 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Vaassen 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Naamsverandering...pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad.

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Februari 2017 Cliëntenraad In maart 1999 is in Revalidatiecentrum Roessingh een Cliëntenraad (CRR) ingesteld door de Raad van Bestuur op grond

Nadere informatie

De Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand, Wet sociale werkvoorziening en Wet Investeren in Jongeren gemeente Tynaarlo vast te stellen

De Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand, Wet sociale werkvoorziening en Wet Investeren in Jongeren gemeente Tynaarlo vast te stellen Raadsbesluit nr. 22 Betreft: Vaststellen Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand, Wet sociale werkvoorziening en Wet Investeren in Jongeren gemeente Tynaarlo De raad van de gemeente Tynaarlo;

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016; CVDR Officiële uitgave van Neerijnen. Nr. CVDR600899_1 28 januari 2019 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Neerijnen houdende regels voor Adviesraad sociaal domein Verordening Adviesraad voor

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Troost

Nadere informatie

Afwezig: De heer N.M.C. Alsembeest - Gemeente Alkmaar (bestuurslid) De heer E.J. Brommet - Gemeente Harenkarspel (bestuurslid)

Afwezig: De heer N.M.C. Alsembeest - Gemeente Alkmaar (bestuurslid) De heer E.J. Brommet - Gemeente Harenkarspel (bestuurslid) Conceptverslag van de openbare vergadering van het algemeen bestuur van Recreatieschap Geestmerambacht, gehouden op 9 juni 2010 in het beheerbureau te Noord-Scharwoude Aanwezig: De heer R. Meerhof - Provincie

Nadere informatie

Regeling burgerparticipatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Regeling burgerparticipatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn gelet op de verplichting tot burgerparticipatie in het kader van de artikel 1 1 en 1 2 van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gelet op artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Steenwijkerland

Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Steenwijkerland Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Steenwijkerland In dit huishoudelijk reglement wordt nader bepaald hoe de Adviesraad Sociaal Domein Steenwijkerland haar werkzaamheden wil uitvoeren. Art.

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Afwezig m.k.: Ashley Timmer-Gerdsen (secretaris), Joan Boersma, Anton Siedenburg

Afwezig m.k.: Ashley Timmer-Gerdsen (secretaris), Joan Boersma, Anton Siedenburg Aanwezig: Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 4 januari 2019 tijd: 14.00 16.30 uur in Het Wapen van Elst te Elst Leden: Roel Keuken (voorzitter), Gerrit

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Verordening Adviesraad sociaal domein Lingewaal 2017

Verordening Adviesraad sociaal domein Lingewaal 2017 CVDR Officiële uitgave van Lingewaal. Nr. CVDR455678_1 28 januari 2019 Verordening Adviesraad sociaal domein Lingewaal 2017 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening en de daarop

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : B.J.N Fintelman : Beleid en Projecten : J.R.A. (Nelly) Wijnker Voorstel aan de raad Onderwerp : Beleidsplan

Nadere informatie

2.0 Ingekomen stukken: Adviesaanvraag onderzoek onderbenutting Wmo begeleiding

2.0 Ingekomen stukken: Adviesaanvraag onderzoek onderbenutting Wmo begeleiding Notulen vergadering WMO-Raad d.d. 08-03-2017 Aanwezig: Monique van de Meerendonk (vz), Dik Buitenhuis, Wim de Jonge, Ineke Lodder, Dim Beljaars, Jacqueline van der Stokker Afwezig: Marianne van Wilgenburg

Nadere informatie

: Reactie op uw advies over de Wmo-Verordening.

: Reactie op uw advies over de Wmo-Verordening. Wmo Adviesraad Boxtel T.a.v. het dagelijks bestuur Postbus 11 5280 AA BOXTEL Uw Burger Service Nummer : -- Uw brief/nr. : Ons kenmerk : SZ/lal Datum : 15 november 2011 Doorkiesnr. : 895 Ons nummer : --

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein Gilze-Rijen. Notulen Adviesraad Sociaal Domein 17 juni 2015

Adviesraad Sociaal Domein Gilze-Rijen. Notulen Adviesraad Sociaal Domein 17 juni 2015 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 17 juni 2015 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2015-5 Datum : 17 juni 2015 Aanwezig : de Jong (voorzitter), Balkenende (secretaris), Kruisdijk (notulist),michel

Nadere informatie

JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL

JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL 1 INLEIDING De Wmo Adviesraad is op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning bij besluit van de gemeenteraad van 27-9-2007 (de z.g. participatieverordening) door

Nadere informatie

vast te stellen de Verordening Burgertafel Sociaal Domein Zeewolde 2017.

vast te stellen de Verordening Burgertafel Sociaal Domein Zeewolde 2017. Documentnummer V206 De raad van de gemeente Zeewolde, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. ; gehoord de commissie Onderwijs en Welzijn d.d. 17 mei 2017; gelet op artikel 147 en 150

Nadere informatie

De actielijst wordt doorgelopen en de volgende aanvullingen worden gemaakt (zie schuingedrukte tekst): Actielijst 17 februari 2017 Datum vergadering

De actielijst wordt doorgelopen en de volgende aanvullingen worden gemaakt (zie schuingedrukte tekst): Actielijst 17 februari 2017 Datum vergadering Kandidatenraad Regionaal WerkBedrijf Rijk van Nijmegen Concept-verslag vergadering 21 januari 2017 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 19.30 uur. De agenda wordt zonder wijzigingen vastgesteld.

Nadere informatie

De evaluatiegesprekken met Tinie en Martin zullen binnenkort plaatsvinden.

De evaluatiegesprekken met Tinie en Martin zullen binnenkort plaatsvinden. Adviesraad Sociaal Domein Notulen 14 december 2016 Aanwezig: Tjark Struif Bontkes, Elly Kamerbeek, Arie van der Staaij, Hendrik Jan Nederhorst, Ria Kok, Martin van den Hoeven, Tinie Bierman Afwezig: Khalid

Nadere informatie