Stichting Esperanza, jaarverslag 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Esperanza, jaarverslag 2015"

Transcriptie

1 Stichting Esperanza, jaarverslag Het jaar Inkomsten en uitgaven in Over Stichting Esperanza 4. Over partnerorganisatie Bendición de Dios 5. Vooruitblik 1. Het jaar 2015 Met de steun van vaste donateurs zorgen we ervoor dat kansarme jongeren in Guatemala een opleiding kunnen doen na de basisschool. We werken samen met de lokale hulporganisatie Asociación Bendición de Dios in San Juan Alotenango. Zij begeleiden de leerlingen en betrekken de ouders bij de opleiding van hun kinderen. Steun van de ouders is nodig zodat het kind de tijd krijgt voor school en huiswerk. De ouders investeren zelf ook altijd een beetje mee, door kleine kosten te dragen voor extra studiematerialen, vervoer of excursies. De middelbare scholieren doen erg hun best op school en helpen op hun beurt in het project met klusjes en bijvoorbeeld leesoefeningen met de kleintjes was het tweede schooljaar waarin het programma Onderwijssupporters van Stichting Esperanza draaide. In januari zijn met hulp van Stichting Esperanza 18 leerlingen gestart met een middelbare schoolopleiding of praktijkopleiding (7 ouderejaars en 11 nieuwe leerlingen). Van de 18 leerlingen hebben 12 het jaar volledig afgemaakt. We zijn heel trots op ze! In het begin werd elke Onderwijssupporter (vaste donateur) gekoppeld aan een individuele leerling. Deze manier van persoonlijke steun bestaat nog steeds, maar daarnaast is in 2015 overgegaan op Group Support, d.w.z. met een groep vaste donateurs een groep leerlingen steunen. De 1-op-1 koppeling van donateur en leerling hebben we daarbij losgelaten. De reden hiervoor is vooral dat er elk jaar best een aantal veranderingen zijn. Sommige leerlingen redden het niet of hebben om andere (positieve) redenen geen steun meer nodig, omdat bijvoorbeeld de ouders of iemand anders de onderwijskosten gaan dragen. Door met meerdere vaste donateurs meerdere leerlingen te steunen, vangen wij samen de uitvallers op én genieten wij ook samen van het succes van de leerlingen die hun opleiding helemaal af kunnen maken. Naast hun middelbare schoolopleiding komen de scholieren een paar keer per week in het project voor extra activiteiten. In 2015 kregen ze extra Engelse les en computerles. Ze hielpen mee in de moestuintjes. Er was een speciale groepsactiviteit op Dia del Cariño (Dag van de Liefde/Vriendschap, gevierd op 14 februari) en een middag over persoonlijke ontwikkeling. Ook is de groep een keer naar de film geweest. Tot slot hebben wij de kinderen een kerstcadeau kunnen geven, dat jaarlijks wordt besteed aan nieuwe kleding en een extraatje. Ze krijgen dus niet alleen een opleiding maar maken ook deel uit van een groter geheel en vinden steun bij elkaar.

2 De leerlingen en de ondersteunende leerkrachten in Guatemala zijn erg trots op dit studiebeursprogramma, dat naast stichting Esperanza ook door andere organisaties wordt gesteund. Zo krijgen jaarlijks steeds ongeveer nieuwe leerlingen de kans om naar de middelbare school te gaan. In het jaar 2014 was Esperanza voor het laatst actief betrokken bij de Projectgroep Ontwikkelingssamenwerking (POS) van de gemeente Veldhoven. De stichting ontving hiervan een laatste, grote donatie (zie Inkomsten) in maart Wij zijn POS geweldig dankbaar voor de steun in de afgelopen jaren. We hebben dit vruchtbare jaar te danken aan de steun van onze vaste donateurs, POS, onze vrijwilligers en andere mensen die Esperanza een warm hart toedragen. Namens de kinderen en gezinnen in Guatemala: heel veel dank! Dankzij jullie kunnen we dit doen! 2. Inkomsten en Uitgaven in 2015 De inkomsten De inkomsten waren in 2015 iets lager dan in het voorgaande jaar. In totaal is er 6.997,43 binnengekomen; in 2014 was dat 7.524,30. Net als vorig jaar heeft het Onderwijssupport-programma een positieve impuls gegeven aan de financiën. Het grootste deel van de inkomsten betrof de vaste (maandelijkse) donaties, in totaal ter hoogte van 3.360,-. Daarnaast gaf POS ditmaal voor het laatste jaar een grote bijdrage van 2.526,-. INKOMSTEN 2015 Omschrijving Bedrag Vaste maanddonaties 3.360,00 Jaarlijkse donaties 300,00 Storting uit kas (chipknip) 2,20 POS en Bankvergoeding 2.598,93 Storting donaties van derden 736,30 Totaal 6.997,43 De uitgaven De totale uitgaven in 2015 bedroegen 4.211,61. Het totaalbedrag dat door stichting Esperanza werd overgemaakt naar Guatemala was 3.818,00; ongeveer 90 % hiervan betrof het Onderwijssupport-programma en de rest (waaronder de donaties van derden) was bestemd voor overige steun aan Bendición de Dios. De uitgaven in 2015 waren lager dan onze inkomsten in Dit zit vooral in de hoge POSbijdrage. We hebben deze laatste POS-bijdrage nog niet uitgegeven, omdat het Onderwijssupporters-programma nog in de kinderschoenen stond en we eerst de ontwikkeling wilden afwachten. In de Vooruitblik komen we terug op de besteding van dit bedrag.

3 Belangrijk voor de continuïteit is dat de inkomsten uit vaste donaties ongeveer gelijk zijn aan de steun die we jaarlijks naar Guatemala overmaken voor het Onderwijssupportprogramma. We kunnen de komende jaren iets meer besteden omdat de reserves uit voorgaande jaren toereikend zijn. In 2014 maakten we in totaal een hoger bedrag over naar Guatemala, namelijk Dit bedrag was vooral hoger vanwege de (laatste) bijdrage aan de Plan de la Vida projecten en de non-profitwinkel. De organisatiekosten zijn wederom weer zo laag mogelijk gehouden en bestonden alleen uit directe kosten voor bankverkeer en reiskosten (binnen Nederland) van de vrijwilligers. UITGAVEN 2015 Omschrijving Bedrag Administratiekosten 248,41 Reiskosten binnen Nederland 145,20 Steun aan Bendición de Dios 3.818,00 Totaal 4.211,61 Projectverplichtingen en continuïteitsreserve Met de start van het nieuwe project Onderwijssupporters in 2014 zijn er afspraken gemaakt met Bendición de Dios voor dit studiebeursprogramma. Jaarlijks wordt een begroting opgesteld van de studiekosten, die gedurende het lopende jaar per kwartaal door de directeur van Bendición de Dios met Esperanza wordt besproken. Per kwartaal wordt een voorschot overgemaakt. Achteraf worden veranderingen in de kosten verrekend. Stichting Esperanza heeft sinds haar oprichting altijd haar beloftes aan Bendición de Dios kunnen waarmaken. Om de continuïteit van de projecten in Guatemala te garanderen, is in de afgelopen jaren een reserve opgebouwd. Volgens de VFI-richtlijn Reserve Goede Doelen is het noodzakelijk om minimaal 1,5 x de vaste projectbijdrage te reserveren. Esperanza heeft zich ten doel gesteld voor tenminste 15 voltijds leerlingen voor 2 jaar de studiekosten te kunnen dragen, waarvoor een reservering van ongeveer nodig is. Dankzij deze reservering zullen we als stichting onze verplichtingen te allen tijde voor tenminste 2 jaar kunnen nakomen. Momenteel is ruimschoots aan deze reservering voldaan, waardoor er enige ruimte is voor extra uitgaven. saldo kas op 1 januari ,21 saldo inkomsten dit jaar 6.997,43 saldo uitgaven dit jaar 4.211,61 saldo op 31 dec ,03 Het verschil tussen de kas per 1 januari en per 31 december bestaat dus vooral uit de POS-donatie (ca euro) die nog niet in 2015 is uitgegeven. Hierover meer in de Vooruitblik.

4 3. Over Stichting Esperanza Het ontstaan van de stichting Stichting Esperanza is een kleine stichting gericht op steun aan de armste gezinnen uit het dorp San Juan Alotenango. Hiervoor werken wij samen met de lokale NGO Bendición de Dios. In 2006 liepen de oprichters van Esperanza, Bibi Hennen en Marieke Cornelissen, vanuit hun opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming, vijf maanden stage bij Asociación Bendicion de Dios. Zij verloren hun hart aan dit dorp en de plaatselijke bevolking en besloten vanuit Nederland te blijven helpen. Zo werd op 25 juni 2007 stichting Esperanza opgericht. In de jaren daarop steunde Esperanza structurele projecten op het gebied van welzijn en praktische vaardigheden, waaronder de non-profit winkel, verbeterde fornuizen, een kippenproject en het Plan de la Vida (praktijkcursussen). In 2013/2014 werd het Onderwijssupporters-programma gestart o.l.v. vrijwilligers Alice Ferguson en Ivon Langeweg. In 2014 hebben de oprichters het dagelijks bestuur aan hen overgedragen. Doelen en uitgangspunten Voor stichting Esperanza staan de universele rechten van de mens centraal en het streven naar waardigheid, gerechtigheid en vrijheid voor mensen waar ook ter wereld. Onze missie is om met kleine duurzame projecten het toekomstperspectief en de levenskwaliteit van gezinnen in armoede te verbeteren. Wij geloven in de kracht van het individu en ieders persoonlijke talenten. Maar daarvoor moeten wel eerst kansen worden geschapen. Wij zien een goede opleiding voor kinderen als de beste garantie op een betere toekomst. Het doel van stichting Esperanza is het ondersteunen en realiseren van kleine duurzame projecten en programma s ten behoeve van de bevolking van Alotenango en omstreken. Daarbij stimuleren wij zoveel mogelijk eigen initiatieven van de lokale bevolking. Wij staan voor ondersteuning en financiering van initiatieven van de mensen zelf. Alle projecten worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de lokale bevolking. De lokale partner is de Guatemalteekse stichting Bendición de Dios. Medewerkers: vrijwilligers Vrijwilligers, waaronder de bestuursleden, doen het werk achter stichting Esperanza. De dagelijkse zaken werden dit jaar uitgevoerd door Ivon Langeweg (penningmeester) en Alice Ferguson (voorzitter). Soms springen andere vrijwilligers bij om projecten te realiseren, waaronder in voorgaande jaren Kim van Luijk, Chiara van den Berg en Maaike Janssen. 4. Over partnerorganisatie Bendición de Dios Asociación Bendición de Dios De organisatie Bendición de Dios, opgericht in 2001, is gevestigd in het dorp San Juan Alotenango, Sacatepéquez, Guatemala. Bij Bendición de Dios krijgen de armste kinderen uit het dorp de mogelijkheid om naar school te gaan. Er wordt onderwijs geboden aan kinderen van 5 t/m 18 jaar. Leerlingen van diverse leeftijden krijgen ook de kans om op latere leeftijd in te stromen en het basisonderwijs alsnog te volgen. Naast onderwijs richt Bendición de Dios zich, onder meer in samenwerking met stichting Esperanza, op het verbeteren van de

5 leefsituatie van de gezinnen. Sinds 2014 biedt Bendición de Dios in samenwerking met stichting Esperanza en andere organisaties studiebeurzen aan jongeren voor middelbare school of beroepsonderwijs. Samenwerking Stichting Esperanza heeft regelmatig contact met Julio Garcia, directeur van Bendición de Dios via Skype-vergaderingen en . Waar nodig heeft stichting Esperanza ook direct contact met andere medewerkers van Bendición de Dios. Elk kwartaal wordt het geld voor de projecten die in de daarop volgende periode worden uitgevoerd overgemaakt naar Bendición de Dios. Wij ontvangen daarop verslag van de uitvoering en de kosten. Bendición de Dios heeft in overleg een beleidsdocument opgesteld met afspraken en richtlijnen rondom het studiebeursprogramma. Jaarlijks hebben zij meerdere bijeenkomsten hierover met ouders en 6 e klassers van de lagere school. Zij hebben een overeenkomst opgesteld die de deelnemende jongeren en hun ouders aangaan als zij een studiebeurs ontvangen. Voor de leerlingen zijn zij altijd aanspreekbaar bij vragen of problemen. Contact met andere ondersteunde organisaties Bendición de Dios ontvangt niet alleen steun van stichting Esperanza. Andere organisaties die hulp bieden zijn onder meer stichting Los Niños, stichting Famecon1, stichting Kinderprojecten Guatemala, ConstruCasa (allen uit Nederland) en Rebecca Center (uit de VS). In 2008 zijn er afspraken gemaakt tussen de organisaties onderling. Als er een nieuwe hulpvraag vanuit Bendición de Dios komt, bekijken zij aan welke organisatie(s) zij die vraag het best kunnen voorleggen. 5. Vooruitblik De komende jaren blijven wij onze aandacht richten op het studiebeursprogramma met als doel om kinderen die van de lagere school komen te helpen aan een vervolgopleiding. De POS-bijdrage die ontvangen is in 2015 (ca euro) willen wij in 2016 aanwenden voor een extra project op het gebied van structurele onderwijsondersteuning. Momenteel wordt onderzocht of we deze bijdrage kunnen investeren in het eigen gebouw voor praktijkonderwijs dat Bendición de Dios wil realiseren. Met structurele, directe steun vormt Esperanza een brug tussen Nederland en Guatemala, tussen vaste donateurs (Onderwijssupporters) en jongeren die met een opleiding de kans krijgen zich te ontplooien en een betere toekomst kunnen realiseren voor zichzelf en hun familie. Het kan dankzij jullie: heel veel dank voor alle hulp! Amsterdam/Veldhoven, juli 2016 Namens het bestuur Alice Ferguson & Ivon Langeweg

Stichting Esperanza Jaarverslag 2014

Stichting Esperanza Jaarverslag 2014 Stichting Esperanza Jaarverslag 2014 Inhoud Voorwoord 1 Stichting Esperanza Wie zijn wij Doelen en uitgangspunten Medewerkers 2 Samenwerking met partnerorganisatie in Guatemala Asociación Bendición de

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2013

Stichting Esperanza Jaarverslag 2013 Stichting Esperanza Jaarverslag 2013 Inhoud Inleiding 1 Stichting Esperanza Wie zijn wij Doelen en uitgangspunten Medewerkers 2 Samenwerking met partnerorganisatie in Guatemala Asociación Bendición de

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2012

Stichting Esperanza Jaarverslag 2012 Stichting Esperanza Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Stichting Esperanza... 4 Wie zijn wij?... 4 Doelen en uitgangspunten... 4 Medewerkers... 4 2 Samenwerking met Guatemala... 5 Bendicion

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Esperanza 2014-2015

Beleidsplan Stichting Esperanza 2014-2015 Beleidsplan Stichting Esperanza 2014-2015 Veldhoven, januari 2014 Inhoud Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Visie, missie en doelen... 5 2. Projecten en organisatie... 6 2.1 Projecten in Guatemala... 6 2.2

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2011

Stichting Esperanza Jaarverslag 2011 Stichting Esperanza Jaarverslag 2011 Inhoud Inleiding... 3 1 Stichting Esperanza... 4 Wie zijn wij?... 4 Doelen en uitgangspunten... 4 Medewerkers... 4 2 Samenwerking met Guatemala... 5 Bendicion de Dios...

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2008

Stichting Esperanza Jaarverslag 2008 Stichting Esperanza Jaarverslag 2008 1 Inhoud Inleiding... 3 1 Stichting Esperanza Wie zijn wij?... 4 Doelen & uitgangspunten... 4 Medewerkers... 4 2 Samenwerking met Bendicion de Dios Bendicion de Dios.5

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2007

Stichting Esperanza Jaarverslag 2007 Stichting Esperanza Jaarverslag 2007 Inhoud 0. Inleiding p. 2 1. Stichting Esperanza p. 3 1.1 Wie zijn wij? P. 3 1.2 Doelen & uitgangspunten p. 3 2. Samenwerking met Bendicion de Dios p. 4 2.1 Bendicion

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2010

Stichting Esperanza Jaarverslag 2010 Stichting Esperanza Jaarverslag 2010 1 Inhoud Inleiding... 3 1 Stichting Esperanza... 4 Wie zijn wij?... 4 Doelen en uitgangspunten... 4 Medewerkers... 4 2 Samenwerking met Guatemala... 5 Bendicion de

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2009

Stichting Esperanza Jaarverslag 2009 Stichting Esperanza Jaarverslag 2009 Bibi Hennen & Marieke Cornelissen Veldhoven, 3 april 2010 Inhoud Inleiding... 3 1 Stichting Esperanza... 4 Wie zijn wij?... 4 Doelen en uitgangspunten... 4 Medewerkers...

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2009

Nieuwsbrief april 2009 Nieuwsbrief april 2009 Lieve mensen, Het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zit er al weer op, hoog tijd voor een update over stichting Esperanza en onze activiteiten in Nederland en Guatemala. Wij wensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2010

Nieuwsbrief juli 2010 Nieuwsbrief juli 2010 Lieve mensen, We zijn al weer halverwege het jaar dus tijd voor een nieuwe nieuwsbrief! Het afgelopen kwartaal was een bewogen tijd voor de mensen in Guatemala. De tropische storm

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2018 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2018 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Stichting Los Niños Jaarverslag 2017

Stichting Los Niños Jaarverslag 2017 Jaarverslag 2017 1 Opgericht op 15 augustus 1995, bij akte verleden voor Mr. B. De Kort-Landsman, destijds notaris te Tilburg. De statuten zijn voor het laatst gewijzigd op 16 september 2008 door Mr. R.N.G.M.

Nadere informatie

Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014

Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014 Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014 bestuur YuvalokChild: Engel Antonides, voorzitter Rein Kremer, secretaris Betty Holsappel, penningmeester Linda Blaauw, lid Frans van Oorspronk,

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2017 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2017 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1 1 Stichting Sharing Worlds Oprichting van Stichting Sharing Worlds is ontstaan naar aanleiding van het vrijwilligerswerk van Lars Mokveld in Tanzania van 2002 tot en met 2004. In die periode zette hij

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2012 DESTINO Geef een kind de toekomst! stichting WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag 2012 aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en

Nadere informatie

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003

Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Jaarverslag stichting Jabulani Kids Zimbabwe 2003 Inleiding Als bestuur van stichting Jabulani Kids Zimbabwe nodigen wij u graag uit dit jaarverslag te lezen. Wij hopen dat u na het lezen met ons van mening

Nadere informatie

Jaarplan 2013. De stichting WWvK kent 4 pijlers:

Jaarplan 2013. De stichting WWvK kent 4 pijlers: Jaarplan 2013 De stichting WereldWijd voor Kinderen (WWvK) is in het jaar 2009 te Baarn opgericht en is een initiatief van Het Apostolisch Genootschap, gevestigd te Baarn. De stichting WWvK wil concreet

Nadere informatie

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland Stichtingsplan Stichting San Lucas Nederland Bestuur Stichting San Lucas Nederland Oktober 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Visie, Missie, Doel & Resultaten...4 3. Activiteiten...5 4. Organisatie...6

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2016 Stichting Voedselbank De Bilt

Financieel jaarverslag 2016 Stichting Voedselbank De Bilt Financieel jaarverslag 2016 Stichting Voedselbank De Bilt Algemeen De begroting van 2016 gaf een negatief resultaat van onze jaarrekening voor dit jaar. Ook voor de toekomst blijft dit een jaarlijks terugkerend

Nadere informatie

Jaarverslag Bossche Kleding- en Speelgoedbank

Jaarverslag Bossche Kleding- en Speelgoedbank Jaarverslag 2015 Bossche Kleding- en Speelgoedbank Datum: 13 mei 2016 1. Algemene gegevens Naam: Bossche Kleding- en Speelgoedbank RSIN: 852340035 KVK: 56870124 Adres : Kooikersweg 549 5224 AT s-hertogenbosch

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN. Stichting Los Niños

ACTIVITEITENPLAN. Stichting Los Niños ACTIVITEITENPLAN Stichting Los Niños 2010 Inhoudsopgave INLEIDING... 2 ACTIVITEITEN EN ORGANISATIE... 3 SCHOOLPROJECTEN... 3 1 BENDICIÓN DE DIOS, ALOTENANGO... 3 1.1. Samenwerking tussen Bendición de Dios

Nadere informatie

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan Stichting Kleine Helden Beleidsplan 2017-2020 Stichting Kleine Helden Oude Arnhemse bovenweg 16a 3941 XM Doorn November 2017 Inhoudsopgave pagina Inleiding 3 Visie en missie 4 Activiteiten 5 Doelstellingen

Nadere informatie

STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS

STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS Jaarverslag 2017 Stichting Engelen Zonder Paradijs Havikstraat 73,7481 AH Haaksbergen info@ezopa.org Banknr. NL54INGB0004413712 Kvk-numer: 08203920 RSIN: 821126416 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarrekening 2010 Stichting Los Niños

Jaarrekening 2010 Stichting Los Niños Jaarrekening 2010 Stichting Los Niños Balans 2010 2010 2009 2010 2009 Onroerende goederen PM PM Continuïteitsreserve 118.628,00 112.848,34 Leningen u/g PM PM Bestemmingsfonds 0,00 3.926,00 Liquide middelen

Nadere informatie

Stichting Los Niños Jaarverslag

Stichting Los Niños Jaarverslag Jaarverslag 2018 1 Opgericht op 15 augustus 1995, bij akte verleden voor Mr. B. De Kort-Landsman, destijds notaris te Tilburg. De statuten zijn voor het laatst gewijzigd op 16 september 2008 door Mr. R.N.G.M.

Nadere informatie

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016 Stichting Arise and Shine Netherlands Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 De bestemming van de gelden van AASN...3 Inkomsten...4 Communicatie...4 Balans...5 Staat van baten en lasten...5 De

Nadere informatie

All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them.

All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them. Jaarverslag 2014 All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them. 1 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Algemeen 1.1 Doelstellingen stichting 1.2 Missie & Visie 2. Terugblik 2014

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Child Support Nepal

Jaarverslag 2017 Stichting Child Support Nepal Voorwoord Dit is het jaarverslag 2017 van de stichting Child Support Nepal. Het is het jaar waarin de eerste parlementsverkiezingen onder de nieuwe grondwet in Nepal plaatsvinden. Deze verkiezingen worden

Nadere informatie

Stichting de Vrienden van Jukumu Letu. Beleidsplan 2017+

Stichting de Vrienden van Jukumu Letu. Beleidsplan 2017+ Stichting de Vrienden van Jukumu Letu Beleidsplan 2017+ Eersel, oktober 2017 1 Inhoudsopgave 1. Jukumu Letu.3 2. Doelstelling van Stichting de Vrienden van Jukumu Letu... 4 3. Wijze van werving van gelden...

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt

Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt Algemeen De begroting van 2015 gaf een somber beeld van onze financiële situatie voor dat jaar en voor de toekomst. Het probleem is dat de Voedselbank

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 14 november 2015 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

Geachte donateur, Stichting Gezinsadoptie Jales

Geachte donateur, Stichting Gezinsadoptie Jales Adres per 1-4-2016 Slotlaan 80 7006 HG DOETINCHEM Telefoon 06-2204 72239 E-mail info@jales.nl ABN-AMRO: NL05 ABNA 044669 96 32 ING : NL39 INGB 000166 61 66 ten name van Stichting Gezinsadoptie Jales, Delft

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru

Financieel verslag 2017 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Financieel verslag 2017 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Periode: 1 januari 2017 t/m 31 december 2017 Amstenrade, januari 2018 ALGEMENE TOELICHTING Algemeen Alle cijfers

Nadere informatie

STICHTING HELP TABITHA

STICHTING HELP TABITHA Jaarverslag 2016 1. Doel van stichting Help Tabitha De eerste initiatieven voor Help Tabitha zijn in oktober 1999 gestart. De stichting is officieel bij notariële akte opgericht op 11 april 2000. De statuten

Nadere informatie

Beleidsplan Sunshine House

Beleidsplan Sunshine House Beleidsplan Sunshine House In dit beleidsplan geven we u enerzijds informatie over Stichting Weeshuis Sunshine House en haar doelstellingen, anderzijds geven we u inzage in de uitdagingen waar we in de

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Los Niños

JAARVERSLAG. Stichting Los Niños JAARVERSLAG Stichting Los Niños 2009 Inhoudsopgave VERANTWOORDING DOOR HET BESTUUR... 2 INLEIDING... 3 SCHOOLPROJECTEN... 4 1. BENDICIÓN DE DIOS, ALOTENANGO... 4 1.1 Samenwerking tussen Bendición de Dios

Nadere informatie

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2008 5 Staat van baten en

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014.

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014. Financiële verantwoording 2015 Stichting Dutch Down Support Foundation Jaarverslag De stichting heeft in 2015 8.064 ontvangen aan donaties. Dat is 3.186 meer dan in 2014. De stichting heeft inmiddels een

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

Stichting SOID Nederland

Stichting SOID Nederland Stichting SOID Nederland ANBI-nummer: 851543996 KvK-nummer: 55045448 Bankrekening Rek.nr. 4994195 t.n.v. Stichting SOID Nederland IBAN code: BIC code: NL79INGB0004994195 INGBNL2A 9 januari 2013 1 1. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 STICHTING AFRIKA PROJECTEN BESTUUR. Laura Geurs, Barbara Duinker

Jaarverslag 2012 STICHTING AFRIKA PROJECTEN BESTUUR. Laura Geurs, Barbara Duinker STICHTING AFRIKA PROJECTEN Jaarverslag 2012 BESTUUR Voorzitter Vicevoorzitter Secretaris Penningmeester Leden Ernest van Ginkel Sjoerd Boerma Rene van der Linden Himmy Goercharn Laura Geurs, Barbara Duinker

Nadere informatie

Stichting Adamfo Ghana

Stichting Adamfo Ghana Jaarverslag 2013 Stichting Adamfo Ghana Voor het welzijn en een betere toekomst voor straatkinderen en kwetsbare jongeren in Ghana www.adamfoghana.com Inhoudsopgave Voorwoord 2 Hoofdstuk 1: Interne Organisatie

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede Jaarverslag 2009 Inhoud 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Kwasa. Met dit document willen wij donateurs en andere geïnteresseerden inzicht bieden in de werkzaamheden en financiën van

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting You-nited

Jaarverslag 2017 Stichting You-nited Jaarverslag 2017 Stichting You-nited Inhoudsopgave Algemeen Bestuur Doel Activiteiten Toelichting voorzitter You-nited Inspire You-nited Friends You-nited Support You-nited 4You You-nited 4You2 Financiën:

Nadere informatie

1. Inleiding. Dit is alleen mogelijk door de bijdragen van onze donateurs die wij, namens de kinderen, van harte danken.

1. Inleiding. Dit is alleen mogelijk door de bijdragen van onze donateurs die wij, namens de kinderen, van harte danken. Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene informatie... 4 3. Beleidsplan, website, nieuwsbrief en privacyverklaring... 5 4. Laptopactie... 6 5. Studenten... 7 5.1. Samenstelling studenten...

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2012

Financieel jaarverslag 2012 Stichting Beth Hanan Financieel jaarverslag 2012 Stichting Beth Hanan 15-2-2013 Status: Concept d.d. 15-02-2013 Blz. 0 Inhoud Inleiding... 2 Financieel overzicht 2012... 3 Balans stichting... 4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2017

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2017 Stichting Arise and Shine Netherlands Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave Inleiding......3 De ondersteuning van de salarissen.....3 Eenmalige giften......3 Pleegzorg......4 Communicatie......4 Balans......5

Nadere informatie

Beleidsplan 2013 2016 van de Stichting Ayuda Maya

Beleidsplan 2013 2016 van de Stichting Ayuda Maya Beleidsplan 2013 2016 van de Stichting Ayuda Maya Inhoud Doelstelling en werkwijze Primaire fondsenwerving Andere activiteiten voor fondsenwerving Deskundigheidsbevordering Vermogensbeheer Besteding van

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting 4AnakanakJasri Oost-Bali. Mei 2018

Beleidsplan. Stichting 4AnakanakJasri Oost-Bali. Mei 2018 Pagina 1 van 7 Beleidsplan Stichting 4AnakanakJasri Oost-Bali Mei 2018 Pagina 2 van 7 1 Inleiding 1.1 Voorgeschiedenis Affiniteit met Indonesië door de Nederlands-Indische achtergrond van één van de bestuursleden

Nadere informatie

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 Stichting H.E.L.P. Malawi Nederland Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 H.E.L.P. Malawi, Nederland C. van Eesterenlaan 624 1019KD Amsterdam www.helpmalawi- nederland.nl info@helpmalawi- nederland.nl

Nadere informatie

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016.

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016. Jaarverslag 2016 Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2016 van Stichting Help Sierra Leone. Graag informeren wij u over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone heeft

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren.

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren. Stichting Maya School Guatemala nieuwsbrief december 2007 2003 Op de voorgrond de Padres de Familias, trots en blij met de school. De twee staande mannen hebben hun opleiding aan het Centro Educativo Comuniario

Nadere informatie

Jaarverslag SOFAK 2013. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O13

Jaarverslag SOFAK 2013. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O13 Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken Jaarrekening 2O13 1 Colofon Stichting OndersteuningsFonds Allochtone Kerken Wildenburg 1 3058 Z T ROTTERDAM info@sofak.ni www.sofak.nl kvk-nummer: 41190406

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2014

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2014 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 02 Inhoud Inhoud Inleiding Visie en Missie Projecten Aanpak Toekomst p. 3 p 3 p. 4 p. 4 p. 7 03 Inleiding Visie en Missie Inleiding EducAIDed streeft naar goed onderwijs voor iedereen.

Nadere informatie

Mei Jaarstukken 2014 Stichting Doe Meer met Utrecht

Mei Jaarstukken 2014 Stichting Doe Meer met Utrecht Mei 2015 Jaarstukken 2014 Stichting Doe Meer met Utrecht Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 INTRODUCTIE 3 STATUTAIRE NAAM 3 STATUTAIRE ZETEL 3 RECHTSVORM 3 SAMENSTELLING BESTUUR 3 JAARSTUKKEN 2014 4 VERSLAG

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

2.1 Wie zijn wij Vrijwilligers Communicatie... 4

2.1 Wie zijn wij Vrijwilligers Communicatie... 4 Jaarverslag 2010 Inhoud 1. Inleiding 2. Algemene informatie 2.1 Wie zijn wij... 3 2.2 Vrijwilligers... 3 2.3 Communicatie... 4 3. 2010 - in vogelvlucht 3.1 Partnerorganisaties... 5 3.2 Financiële opbrengsten

Nadere informatie

Namaste Projects JAARVERSLAG Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat DX Amsterdam

Namaste Projects JAARVERSLAG Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat DX Amsterdam Namaste Projects JAARVERSLAG 2013 Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat 247 1 1054 DX Amsterdam namasteprojects@gmail.nl www.namasteprojects.nl ING bankrekening NL81INGB0009265942 Kamer van Koophandel:

Nadere informatie

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht 06 16356365 info@kalinga.nl BELEIDSPLAN 2019-2021 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010. Stichting Los Niños

JAARVERSLAG 2010. Stichting Los Niños JAARVERSLAG 2010 Stichting Los Niños Verantwoording door het Bestuur Het bestuur van de Stichting Los Niños kijkt terug op een weliswaar zeer vruchtbaar maar vooral ook moeilijk jaar. Eind januari brachten

Nadere informatie

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER AFRICAN FOUNDATION OF WONDER Projecten voor armoedebestrijding, onderwijs en duurzaamheid in Afrika. Een stap naar een wonder Marianne Berkhuijsen Anneke Toet Fabian van den Bosch www.africanfoundationofwonder.nl

Nadere informatie

STICHTING HELP TABITHA

STICHTING HELP TABITHA Jaarverslag 2015 1. Doel van stichting Help Tabitha De eerste initiatieven voor Help Tabitha zijn in oktober 1999 gestart. De stichting is officieel bij notariële akte opgericht op 11 april 2000. De statuten

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING HILL WHEELER FOUNDATION 2010. De Stichting Hill Wheeler Foundation is formeel opgericht op 25 april 2007.

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING HILL WHEELER FOUNDATION 2010. De Stichting Hill Wheeler Foundation is formeel opgericht op 25 april 2007. FINANCIEEL VERSLAG STICHTING HILL WHEELER FOUNDATION 2010 Stichting Hill Wheeler Foundation 2010 De Stichting Hill Wheeler Foundation is formeel opgericht op 25 april 2007. De Stichting is statutair gevestigd

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One Jaarverslag 2017 en Jaarrekening Stichting Step One 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2.Verslag door de penningmeester over het boekjaar 2017 3. Resultatenrekening 6 3. Balans 7 2 1.Voorwoord In het volgende

Nadere informatie

Financieel verslag 2013 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru

Financieel verslag 2013 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Financieel verslag 2013 van Stichting Oportunidades Iguales Stichting Gelijke Kansen Peru Periode: 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Amstenrade, januari 2014 ALGEMENE TOELICHTING Algemeen Alle cijfers

Nadere informatie

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children juli 2013-1- Samenvatting Stichting Joy for Children beheert in India zes zorg- en onderwijscentra, waar 445 kinderen kleding,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

Stichting Destino rek.nr Rabobank te Brielle. Jaarverslag 2011

Stichting Destino  rek.nr Rabobank te Brielle. Jaarverslag 2011 Stichting Destino www.stichtingdestino.com rek.nr. 12.88.98.682 Rabobank te Brielle Jaarverslag 2011 Voorwoord Met veel genoegen bieden wij hierbij het Jaarverslag 2011 aan. Dit verslag is een verantwoording

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN.

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN. Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN www.stichtingsamenvoorelkaar.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Inleiding... 3 2. Het doel van de instelling... 3 2.1.Ontstaan, achtergrond en toekomst... 3 2.2 Missie/visie...

Nadere informatie

Jaarverslag 2008. Stichting All for Children. opgericht op 8 november 2007

Jaarverslag 2008. Stichting All for Children. opgericht op 8 november 2007 Jaarverslag 2008 Stichting All for Children opgericht op 8 november 2007 De stichting is gevestigd in Amsterdam en daar ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nr. 34286726 Postadres: 2e C. Huygensstraat

Nadere informatie

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2011

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2011 Stichting Life Invest Foundation Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2011 Geconsolideerd Jaarverslag 2011 Woord Vooraf & Informatie over de stichting In December 2010 is stichting Life Invest

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Stichting Beetje Beter

Jaarrekening 2012 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2012 Stichting Beetje Beter Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE BESTUURSVERSLAG 2 Balans per 31 december 2012 6 Staat van baten en

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting MataHary untuk anak anak for children

Financieel jaarverslag Stichting MataHary untuk anak anak for children Financieel jaarverslag 2013 Stichting MataHary untuk anak anak for children Inhoudsopgave Blz. I. VOORWOORD 1.1. Inleiding 2 1.2. Doelstelling 2 1.3. Inkomsten 2 1.4. Realisering Inkomsten 2 1.5. Beloningsbeleid

Nadere informatie

Realisatie 2013. 1. Inkomsten 2. Uitgaven

Realisatie 2013. 1. Inkomsten 2. Uitgaven Realisatie 2013 Stichting Heliconia Eerste Jan van der Heijdenstraat 117-II 1072 TN Amsterdam Girorekening 5121901 info@stichtingheliconia.nl www.stichtingheliconia.nl 1. Inkomsten 2. Uitgaven 1.1 Donateurs

Nadere informatie

Financiële verantwoording en financieel beleid Stichting Dhanu Maya s Home 2018

Financiële verantwoording en financieel beleid Stichting Dhanu Maya s Home 2018 Financiële verantwoording en financieel beleid Stichting Dhanu Maya s Home 2018 1. Financiële gegevens Stichting RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer): 858443703 KvK-nummer:

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Mariposa-Peru

Jaarverslag. Stichting Mariposa-Peru Jaarverslag van de Stichting Mariposa-Peru 2013 Algemeen. De doelstelling van de Stichting Mariposa-Peru, die op 28 februari 2006 is opgericht, is het financieren van relatief kleinschalige projecten in

Nadere informatie

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK JAARVERSLAG 2016 UW GIFT OP DE JUISTE PLEK Voorwoord Noer Foundation heeft een mooi jaar achter de rug! Een jaar waarin wij ons hebben kunnen inzetten voor weeskinderen, sociaal zwakkeren en gehandicapten.

Nadere informatie

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2012 Geconsolideerd Jaarverslag 2012 Woord Vooraf & Informatie over de stichting In December 2010 is stichting Life Invest Foundation (LIF) gestart door oprichting

Nadere informatie

Realisatie 2014. 1. Inkomsten 2. Uitgaven

Realisatie 2014. 1. Inkomsten 2. Uitgaven Realisatie 2014 Stichting Heliconia Eerste Jan van der Heijdenstraat 117-II 1072 TN Amsterdam Girorekening 5121901 info@stichtingheliconia.nl www.stichtingheliconia.nl 1. Inkomsten 2. Uitgaven 1.1 Donateurs

Nadere informatie

Realisatie 2012. 1. Inkomsten 2. Uitgaven

Realisatie 2012. 1. Inkomsten 2. Uitgaven Realisatie 2012 Stichting Heliconia Eerste Jan van der Heijdenstraat 117-II 1072 TN Amsterdam Girorekening 5121901 info@stichtingheliconia.nl www.stichtingheliconia.nl 1. Inkomsten 2. Uitgaven 1.1 Donateurs

Nadere informatie

STICHTING ARISE AND SHINE NETHERLANDS BELEIDSPLAN

STICHTING ARISE AND SHINE NETHERLANDS BELEIDSPLAN STICHTING ARISE AND SHINE NETHERLANDS BELEIDSPLAN 2015 2017 www.ariseandshinenetherlands.com info@ariseandshinenetherlands.com postadres: Barrierweg 42 5298AD Liempde 06-28183398 Inhoud 1. Missie/visie...3

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2017

FINANCIEEL VERSLAG 2017 FINANCIEEL VERSLAG 2017 www.boostfoundation.eu info@boostfoundation.eu INHOUD Woord vooraf... 3 Resultatenrekening... 3 Toelichting Resultatenrekening... 4 Baten... 5 Lasten... 6 Bestemmingsfonds... 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 15. Wij vinden het plezierig om je met deze nieuwsbrief te informeren over de activiteiten van de afgelopen tijd.

Nieuwsbrief nummer 15. Wij vinden het plezierig om je met deze nieuwsbrief te informeren over de activiteiten van de afgelopen tijd. Scholingsproject voor werkende kinderen in Guatemala. Nieuwsbrief nummer 15 Wij vinden het plezierig om je met deze nieuwsbrief te informeren over de activiteiten van de afgelopen tijd. De gang van zaken

Nadere informatie

Als bestuur kunnen wij met tevredenheid terugkijken op het jaar 2013.

Als bestuur kunnen wij met tevredenheid terugkijken op het jaar 2013. Jaarverslag 2013 Jaarverslag Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2013 van Stichting Help Sierra Leone. Graag willen wij u informeren over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone heeft jarenlang

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2016 www.sarasvatimataji.com Stichting Sarasvati Mataji Plaggeberg 35 3956BK Leersum E-mail: welcome@sarasvatimataji.com Telefoon: +31 343-452789 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1.

Nadere informatie

Financieel jaarverslag van. Stichting Kalyani

Financieel jaarverslag van. Stichting Kalyani Financieel jaarverslag van Stichting Kalyani 2016 Inhoud opgave Pagina 1-2 Algemene Financiën 2016 Pagina 3-4 Toelichting Financieel verslag Pagina 5 Toekomstverwachting Financieel verslag van de Penningmeester

Nadere informatie

DIANI CHILDREN S VILLAGE

DIANI CHILDREN S VILLAGE DIANI CHILDREN S VILLAGE Jaarverslag 2017 Adres Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg / Leusden Website www.dianichildrensvillage.nl Email info@dianichildrensvillage.nl Telefoon 030-2204385 Rabobankrekening

Nadere informatie