MEDE8ER X3D V3 Firmware Gebruikershandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MEDE8ER X3D V3 Firmware Gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 MEDE8ER X3D V3 Firmware Gebruikershandleiding V3 High Definition Multimedia Player TM

2 MOVIE SCRAPER De V3 firmware ondersteunt Movie scraping van afbeeldingen en Metadata via een downloadbare App. De app gebruikt de tmdb api. Wij raden u ook aan om lid te worden van tmdb om ervoor te zorgen dat alle talen en afbeeldingen up-to-date blijven. Standaard staat de scraper ingesteld op de menutaal van de X3D. U kunt de taal van de scraper aanpassen via Instellingen (Setup) --> Diversen (Misc) --> Scrape Language (taal) Om uw collectie correct te kunnen Scrapen, dienen alle films, documentaires, muziek etc. gesorteerd te zijn in een normale Mede8er structuur. Dat houdt in een film er map. Submappen binnen een filmmap met bijv. een mapnaam met 'Subs' of 'Voorbeeld' worden niet gescraped. Voor mappen die u niet gescraped wilt hebben kunt u een bestand toevoegen genaamd 'mjbignore.xml'. Elke map met een film.naam.xml zal overgeslagen tijdens het scrapen. U kunt dit achteraf handmatig aanpassen via bewerken. De App gebruikt de mapnaam voor Scrapedoeleinden. Voor de beste resultaten raden wij u daarom aan om de mapnaam op de volgende wijze weer te geven 'Film naam (jaar)' Scann. Om uw collectie te scannen gaat u op de Hoofdmap staan van de collectie en drukt u op de 'Menu-knop' van de afstandsbediening. Vervolgens staat u op de de betreffende map en klikt u op 'Menu' en selecteer de 'Scan-optie'. De X3D zal het scan proces starten. Alle mappen/submappen worden in volgorde gescand en er wordt tegelijkertijd een dbase-bestand aangemaakt. De progressie van het scannen zal getoond worden. Wanneer er nieuwe inhoud (films) worden toegevoegd aan uw hoofdmap (via favorieten), dan dient het scan proces te herhalen. n (about.jpg) Het uiterlijk van de achtergrondafbeelding (skin) kan veranderd worden door een skin te downloaden via het Mede8erforum.com. Om de afbeelding (skin) te installeren - download en unzip de afbeelding - navigeer naar de afbeeldingmap en druk op de 'Menu-knop' op uw afstandsbediening. Selecteer de optie 'Instellen als skin' en de nieuwe afbeelding (skin) wordt geïnstalleerd. collecti V3 - Vanuit de hoofdmap drukt u op Menu en selecteert Clear about.jpg - Vanuit de hoofdmap drukt u op Menu en selecteert Scan - De X3D genereert een nieuwe moviesheet en skin

3 U kunt gescapede films aanpassen via Mediakeuze of via de Film Jukebox. Om de film aan te passen gaat u op de map staan van de betreffende film en druk op de 'Menu-knop' en vervolgens bewerken. Om de filmafbeelding van 'about.jpg' te bewerken - druk op de 'bewerk-knop(potlood)' van uw afstandsbediening. Als de film niet klopt die vooraf gescraped is dan kunt u de naam van de film aanpassen en vervolgens nogmaals 'scrape' selecteren. Hierbij zal de bronnaam van de map niet gewijzigd worden. De naamswijziging wordt enkel gebruikt voor zoek doeleinden voor het scrapen. De zoekresultaten zullen getoond worden en u kan met de rechterpijl van uw afstandsbediening navigeren om te browsen tussen de films die gevonden zijn. Selecteer de correcte film en selecteer met de 'Enter-knop' op uw afstandsbedieningen de details en afbeeldingen worden getoond op uw scherm. Een andere methode om dit te doen is het IMDB tt ref nummer invullen. Zoek de desbetreffende film op en noteer het tt nummer in de adresbalk en noteer dit in de tekstinvoer. Zoekresultaten scherm Na een zoekopdracht worden de resultaten (filmposter, jaar en beoordeling). Als er meerdere resultaten zijn dan kunt u met de linker- en rechterpijl van de afstandsbediening navigeren. Wanneer u de correcte film heeft gevonden dan drukt u op de 'Enter-knop' van de afstandsbediening en de afbeeldingen en informatie zal worden getoond op uw beeldscherm. Selecteer Fanart afbeeldingen Gebruik de linker- rechterpijl op uw afstandsbediening om te navigeren over het scherm. Wanneer de Fanart achtergrond is opgelicht in het blauw - Druk op de 'Enter-knop' en een selectie van de beschikbare fanart afbeeldingen zal getoond worden. Navigeer tussen de verschillende afbeeldingen via de linker- en rechterpijl op uw afstandsbediening. Selecteer de betreffende fanart en bevestig deze via de 'Enter-knop' op uw afstandsbediening. Selecteer Movie Poster Afbeeldingen Gebruik de linker- en rechterpijl om te navigeren over het scherm. Wanneer de Filmcover is opgelicht in het blauw druk op de 'Enter-knop' vervolgens zal een selectie van beschikbare covers worden getoond. Navigeer tussen de covers via de linker- en rechterpijl en selecteer het desbetreffende bestand via de 'Enter-knop'. Gebruik de linker- en rechterpijl om te navigeren op het scherm. Opties die beschikbaar zijn voor het bewerken zijn: Jaar, Looptijd, Sterbeoordeling en Genre. Om een optie te bewerken - gaat u staan op de desbetreffende optie en gebruik de boven- en onderpijl om de waarde te wijzigen. Na het bewerken drukt u op de 'Return-knop' (onder het vierkantje) om terug te gaan naar het hoofdscherm.

4 TV SERIES SCRAPER De V3 firmware ondersteunt TV-Series Scraping van afbeeldingen en Metadata via een downloadbare App. De Scraper App gebruikt de tvdb api. Wij willen u ook vragen om u aan te sluiten bij tvdb, zodat u kunt bijdragen aan het up-to-date houden van alle afbeeldingen en talen. De Scraper zal scrapen in de taal die u heeft ingesteld voor de Mede8er. Indien u de taal van de Scraper wilt veranderen dan kunt u dit doen via: instellingen(setup) --> Diverse --> Scrape Language (taal) TV Series Voor het correct scrapen van uw TV Series moeten deze standaard gestructureerd worden, zodat deze ugekoppeld kunnen worden met de Mede8er. De hoofdmap moet het woord TV Series in de mapnaam bevatten. (Let op de hoofdletter gevoeligheid) Hoofdmap ----> TV Series -----> TV Series Name > Season > series.name - S01E01 - episode.name.mkv -----> series.name - S01E02 - episode.name.mkv -----> etc etc -----> Season > series.name - S02E01 - episode.name.mkv -----> series.name - S02E02 - episode.name.mkv -----> etc etc -----> Season > etc -----> TV Series Name > Season > series.name - S01E01 - episode.name.mkv -----> series.name - S01E02 - episode.name.mkv -----> etc etc -----> Season > series.name - S02E01 - episode.name.mkv -----> series.name - S02E02 - episode.name.mkv -----> etc etc -----> etc Seizoen mapnaam De seizoen mapnaam dient Season 1 of Season 01 etc. genoemd te worden. Aflevering naam Afleveringen dienen op een specifieke manier benoemd te worden zodat de app deze kan scrapen. Voorbeelden 2 Broke Girls - S01E01 - Pilot.mkv 2.Broke.Girls.S01E01.Pilot.mkv 2 Broke Girls - 1X01 - Pilot.mkv 2.Broke.Girls.1X01.Pilot.mkv Een goed programma voor het correct benoemen van de afleveringen is Auto View Instellingen Menu Voor het correct functioneren dient u Auto View aan te zetten onder --- Instellingen --> Diverse --> Auto View Maprechten De hoofdmap van TV Series moet lees/schrijf rechten hebben zodat de X3D data en afbeeldingen kan opslaan.

5 TV Series Scannen De eerste keer dient u de hoofdmap TV Series te scannen, de X3D zal benodigde bestanden toevoegen voor het structureren tijdens de scan. Scannen in de Mediabibliotheek Navigeer op de Hoofdmap 'TV Series' en druk op de 'Menu-knop' van de afstandsbediening en de X3D start met het scannen van TV Series. Tijdens dit proces zal er een icoon getoond worden dat de scan bezig is. Scannen van Favorieten Selecteer de favorieten Link TV Series en druk op de Menu knop. De X3D begint met het scannen van de TV SERIES. Tijdens het proces wordt er een indicator getoond dat de scan bezig is. Afbeeldingen en XML bestanden worden door de app automatisch toegevoegd. Na de eerste scan van de TV Series kunt u de series map direct scannen mocht dit nodig zijn. Let OP: Seizoens mappen kunnen niet gescand of bewerkt worden. TV Series bewerken De X3D TV Series App heeft een ingebouwde bewerk optie. Tbewerkings-optie wordt gebruikt om series namen dte corrigeren welke niet matchen met de tvdb api lijst en om verkeerd gescrapte series te herstellen. Ook Fanart en TV Series posters kunnen worden aangepast met de bewerk optie. Zoekresultatenscherm Nadat u een zoekopdracht heeft voltooid, zullen de zoek-resultaten worden getoond middels een banner Met alle gevonden TV Series.Bij meerdere zoekresultaten kunt u navigeren met de linker- en rechterpijl van de afstandsbediening. Selecteer de juiste TV Series en druk op 'Enter'. De afbeeldingen en informatie worden nu geladen. Gebruik de linker- en rechterpijl op de afstandsbediening om te navigeren over het scherm. Wanneer de fanart achtergrond opgelicht is in blauw - druk dan op de 'Enter-knop' en een selectie van beschikbare Fanart afbeeldingen zullen worden getoond. Bevestig de afbeelding met de 'Enter-knop'. Movie Poster Gebruik de linker- en rechterpijl op de afstandsbediening om te navigeren over het scherm. Wanneer de tv series Cover opgelicht is in blauw - druk dan op de 'Enter-knop' TV serie Cover afbeeldingen zullen worden getoond. Bevestig de gewenste afbeelding met de 'Enter-knop' Rescan TV Series Wanneer nieuwe bestanden aan de TV series structuur worden toegevoegd, is het nodig de TV Series of de Series map opnieuw te scannen om nieuwe afbeeldingen en XML-bestanden aan te maken. Bestaande afleveringen met de 'episode.name.xml verwijzing worden niet opnieuw gescand.

6 Ondertitel Downloader V3 ondersteunt ondertitel downloads van Speel een film af en open het Ondertitel scherm. Selecteer de 'Zoek' optie. De Ondertitel downloader zal zich aanpassen aan de taal die u gekozen heeft tijdens de installatie van de speler. Andere talen kunnen gekozen worden via het pijltje aan de rechterkant van het scherm. Selecteer het zoekicoon om de resultaten te tonen. Selecteer nu de gewenste ondertitel en deze zal na bevestiging met de 'Enter-knop' van de afstandsbediening gedownload worden en direct beschikbaar zijn voor gebruik. WOL (Wake Up On LAN) Instellingen ---Diverse --- WOL Browse op de apparaten, deze zullen vervolgens zichtbaar worden in de WOL lijst U kunt de apparaten uitkiezen wlke u wilt gebruiken tijden het opstarten - WOL op de X3D is niet altijd beschikbaar omdat het netwerk in gebruik kan zijn. Er wordt ook een Magic Packet verzonden zodra u naar de Favorieten gaat. U kunt ook een handmatige WOL doen via Instellingen - selecteer het apparaat en druk op 'F1'

7 IP STREAMING De V3 firmware beschikt over de laatste IP streaming functionaliteit. Met IP streaming kunt u content vanaf het internet streamen of deel uw video's via de cloud met uw familie en vrienden die ook over een X3D beschikken. Flash links (swf) en wmv links worden niet ondersteunt. IP Streaming van m3u bestanden U kunt uw eigen IP streaming links maken. Wij raden u Notepad++ aan als editor. De links zijn in M3U formaat met een.iptv extensie. Limiteer het aantal links per Genre - Veel links per Genre zullen langer laden. Wij raden links maximaal per genre aan. #EXTM3U #EXTINF:-1,name #EXTINF:-1,name rtmp://text #EXTINF:-1,name mms://text Links toevoegen aan de IP Streamer App Na het maken van de link kunt u deze opslaan met een naam naar wens. Navigeer naar de link in de Mediabibliotheek en selecteer het bestand om deze toe te voegen aan de IP streamer App. IP Streamer App Details Navigeer naar Internetmedia ---> IPTV. De app opent zich en u ziet het Default Icoon en eventuele customiconen. Selecteer het gewenste kanaal om de lijst te openen. Alle namen van de kanalen bevinden zich aan de linkerkant in het menu. Kies een kanaal om deze af te spelen. Afspeelopties Menu - Open Sluit Menuscherm Info - Toont de naam van de huidige stream Stop - Stop het huidige speel/laadscherm Chapter Skip F/B - Pagina vooruit in het menu Pijl Omhoog - Vorige afspelen Pijl Omlaag - Volgende afspelen Afspelen/Pauzeren - Afspelen/Pauzeren van de stream Return - Ga terug naar iconen Eigen afbeeldingen toevoegen aan Miniatuurweergaves U kunt uw eigen afbeeldingen toevoegen voor Genre miniatuurweergaves. Maak een map met de naam 'iptv' en sla hierin uw afbeeldingen op. De afbeeldingen dienen de extensie png te hebben en 17 x 172 pixels groot te zijn. Noem deze IPTV_GENRE_name.png - name is de echte naam van het.iptv bestand. Kopieer de iptv map naam een willekeurige skin map en kies voor Set to Skin op deze map. Het iptv bestand wordt nu geladen in de X3D. Wanneer u Genres toevoegt geeft de miniatuur de correcte afbeelding weer. Voorbeeld voor het gebruik van Dropbox als Video Server Maximale streaming lengte op DropBox is 15 minutenn DropBox link voor de Publieke map - Verwijder de 's' van https #EXTM3U #EXTINF:-1,test1

8 HTML5 BROWSER De V3 firmware beschikt over een HTML5 browser waarmee u websites in HTML5 kunt bezoeken. Voor de correcte werking zijn een USB toetsenbord en muis wel aan te raden. Nieuwe Internet Browser afstandsbediening functies Exit Browser - Stop-knop Zoom Video volledig scherm - Info-knop Exit Browser - Stop-knop Nieuwe USB Keyboard Commando's Exit - Ctr aanhalingstekens - stop icoon op de Mede8er MEDX2KEY Zoom - Ctr Z Zoom Video volledig scherm - Ctr i YouTube Fallback HTML5 IMDB Movie Trailers EXFM VIMEO TUNEIN RADIO VUBE

Y2M Handleiding Beta3

Y2M Handleiding Beta3 1 Y2M Handleiding Beta3 Installeer a) Java Runtime -- jre-6u22-windows-i586-s.exe http://www.java.com b) Microsoft.NET Framework 3.5 kan nodig zijn op PC s waar dit niet op is geïnstalleerd. Zoek met Google

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 6 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX 4K

HANDLEIDING STREAMBOX 4K HANDLEIDING STREAMBOX 4K 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 5 3 De stream software installeren... 6 4. Schermverhouding aanpassen... 10 5 Mogelijkheden

Nadere informatie

De afstandsbediening. A. Home-knop B. Ga-terug-knop C. Menu-knop D. Muis-knop E. OK-knop

De afstandsbediening. A. Home-knop B. Ga-terug-knop C. Menu-knop D. Muis-knop E. OK-knop De afstandsbediening A. Home-knop B. Ga-terug-knop C. Menu-knop D. Muis-knop E. OK-knop Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan

Nadere informatie

HANDLEIDING Streamnet Box Pro

HANDLEIDING Streamnet Box Pro HANDLEIDING Streamnet Box Pro Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie... 3 2. De Streamnet Box Pro voor het eerst gebruiken... 4 2.2 De afstandsbediening... 5 2.3 Installeren van internetconnectie... 6 2.4

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX 1 Inhoud Algemene informatie... 3 1. Eerste Gebruik... 3 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk 7 3. Streambox verbinden met internetkabel... 8 4. Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm:

Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: Klik op de knop SettingsX9 (A). Klik vervolgens Display

Nadere informatie

Welkom! In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening HDMI kabel Voedingsadapter Handleiding

Welkom! In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening HDMI kabel Voedingsadapter Handleiding Welkom! U heeft een goede keuze gemaakt met uw nieuwe AFK-Box, Wij wensen u alvast veel kijk plezier. In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit, instellingen veranderd en

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAM BOX

HANDLEIDING STREAM BOX HANDLEIDING STREAM BOX 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De stream software installeren... 4 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 8 3.

Nadere informatie

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5 HANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Streambox koppelen met Wifi 3 2.2 Streambox verbinden met internetkabel 4 3. De afstandsbediening 5 4. Apps installeren 6 5. De

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX 1 Inhoud Algemene informatie... 3 1. Eerste Gebruik... 3 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk 7 3. Streambox verbinden met internetkabel... 8 4. Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding 1 Mediaplayer X9 XBMC / Kodi Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: A B Klik op de knop SettingsMbox

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 9 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

Handleiding Management Drives

Handleiding Management Drives Handleiding Management Drives Viewer Download de Management Drives viewer op: www.managementdrives.com/md-viewer-update Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De stream software installeren... 4 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 8 5.

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX 4K

HANDLEIDING STREAMBOX 4K HANDLEIDING STREAMBOX 4K 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 5 3 De stream software installeren... 6 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... Fout!

Nadere informatie

1 Beheren van host: Host lijst. Toevoegen van een host. XMBC/Kodi. QR code. Cloud save. Bewerken van host. Verwijderen van host. Selecteer een host.

1 Beheren van host: Host lijst. Toevoegen van een host. XMBC/Kodi. QR code. Cloud save. Bewerken van host. Verwijderen van host. Selecteer een host. 1 P a g e Beheren van host: 1 Host lijst. Selecteer een host in de lijst om deze te bewerken, te verwijderen of te selecteren. 2 Toevoegen van een host. Druk op de plus toets om een nieuw host toe te voegen.

Nadere informatie

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0 Tool Installatiehandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vereisten... 3 1.1 Begrippenlijst... 3 2 E46 Tool... 4 2.1 Downloaden... 4 2.2 Installeren... 6 3 Driver... 10 3.1 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding XBMC / KODI

Handleiding XBMC / KODI Handleiding XBMC / KODI Instellingen mediaspeler Bij de voor geïnstalleerde mediaspelers Instellingen mediaplayer Android Wanneer u de mediaplayer aanzet komt u in het hoofdscherm van Android. Dit is de

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening (optioneel) HDMI kabel Voedingsadapter

In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening (optioneel) HDMI kabel Voedingsadapter Welkom! U heeft een goede keuze gemaakt met uw nieuwe AFK-Box, Wij wensen u alvast veel kijk plezier. In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit, instellingen veranderd en

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Over deze handleiding

Over deze handleiding Handleiding Inhoudsopgave Over deze handleiding 3 Het startscherm 4 Hoe werkt het 5 Upload media 6 Ontwerp een thema 8 Gebruik van de design editor 10 Plan je content 12 Over deze handleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland)

Aan te raden Kodi addons voor films en series? Ice Films Exodus ccloudtv (stream diverse TV zenders uit het buitenland) Waar vind je de geïnstalleerde addons? Bij het openen van Kodi zie je bij elke hoofdcategorie (pictures, videos, music etc.) een tabje Addons. Klik hier op om alle geïnstalleerde addons terug te vinden.

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep Veel gestelde vragen over de website kerkomroep 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Installatie sikn speler...3 Problemen bij installatie sikn speler?...4 Installatie Audiospeler overige browsers...6 Vind

Nadere informatie

Ga naar de site klik op de knop rechtsboven op webmail.

Ga naar de site   klik op de knop rechtsboven op webmail. Handleiding Roundcube is een webbased e-mailclients die middels het IMAP-protocol mail lezen vanaf de server. Je kunt hiermee mail beheren en versturen. Hoewel beide programma's in grote lijnen dezelfde

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Handleiding. Kodistreamers.nl Pantherpro.nl

Handleiding. Kodistreamers.nl Pantherpro.nl Handleiding Kodistreamers.nl Pantherpro.nl Handleiding Let op zet de mediaspeler nooit terug naar fabrieksinstellingen want dan bent u alles kwijt U sluit de mediaspeler aan d.m.v. de bijgeleverde voeding

Nadere informatie

POWER CINEMA GEBRUIKEN

POWER CINEMA GEBRUIKEN A P P E N D I X C POWER CINEMA GEBRUIKEN C-1 OPMERKING Lees zorgvuldig de volgende informatie, alvorens Power Cinema Software te installeren. 1. Om Power Cinema Software op een NIEUWE VASTE SCHIJF te installeren,

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX 4K

HANDLEIDING STREAMBOX 4K HANDLEIDING STREAMBOX 4K Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

MEDIABIBLIOTHEEK HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

MEDIABIBLIOTHEEK HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology MEDIABIBLIOTHEEK HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.EU 16-8-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Mediabibliotheek... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

NuvoPlayerVCL. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved.

NuvoPlayerVCL. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Inhoudstabel Introductie... 3 Starten... 4 Systeemvereisten... 4 Software Installatie... 5 Bestandslocaties... 5 Opstarten... 5 Help... 6 Updates... 6 Bedienen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

De Damir Subtitle player

De Damir Subtitle player De Damir Subtitle player De Damir Subtitle player is een plug-in voor Enigma2 satellietontvangers, bedoeld om ondertitels weer te geven bij films op buitenlandse zenders In de Damir Subtitle player zitten

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Aansluitingen 3 2.2 Streambox verbinden met Wifi 4 2.3 Streambox verbinden met een internetkabel 5 3. De afstandsbediening

Nadere informatie

Meer doen met uw ipad ios 9

Meer doen met uw ipad ios 9 1 Meer doen met uw ipad ios 9 Overzicht van de verschillen tussen het boek Meer doen met uw ipad (tweede druk) en het besturingssysteem ios 9 Hebt u een ipad met ios 8, dan kunt u een e-mail sturen naar

Nadere informatie

Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken

Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken Voor firmware versie 01.09.10.06 en hoger 1. Introductie De Conceptronic CFULLHDMA is een streaming Full HD mediaspeler, gebaseerd op de UPnP AV

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Music

Gebruikershandleiding Nokia Music Gebruikershandleiding Nokia Music Uitgave 1.0 NL Aan de slag met de applicatie Nokia Music Met Nokia Music kunt u nieuwe muziek ontdekken en naar uw oude favorieten luisteren. U kunt Nokia Music gratis

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Midi PDF Bladmuziek lezer

Midi PDF Bladmuziek lezer Inleiding. Ruim 20 ordners aan bladmuziek, meeste daarvan uitgeprint van een PDF. Even snel een nummer opzoeken wil dan ook niet, terwijl ik alles wel op alfabetische volgorde heb. Dat was het niet helemaal

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

WSB Radio Player. Handleiding

WSB Radio Player. Handleiding WSB Radio Player Handleiding Inhoudstafel Inhoudstafel 1 0. Inleiding 2 1. Toepassingsgebied 2 2. Installeren 2 2.1 Recentste versie downloaden 2 2.2 Installatie 3 2.3 De start 4 2.4 Initialiseren 4 3.

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert.

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert. Handleiding Windows Gefeliciteerd! Vanaf nu kun je op elke gewenst moment je favoriete films en series bekijken vanachter je laptop of pc, helemaal gratis! Nieuwe films en series worden dagelijks toegevoegd

Nadere informatie

De resultaten worden op alfabetische volgorde getoond en kunnen zowel clusters als deelnemers bevatten.

De resultaten worden op alfabetische volgorde getoond en kunnen zowel clusters als deelnemers bevatten. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie Handleiding Glashart Media ipad applicatie V 3.2 Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (bijv. in woonkamer,

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

Films downloaden met Firefox Plugin en bekijken op PC en ipad

Films downloaden met Firefox Plugin en bekijken op PC en ipad Films downloaden met Firefox Plugin en bekijken op PC en ipad Software nodig om films te downloaden In dit onderdeel maken we gebruik van de browser FireFox om met behulp van een Plugin (Flash Video Downloader

Nadere informatie

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u:

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: Les 4 Bestanden beheren met Windows Verkenner Pagina 110-111 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: 2 De Verkenner ziet er in Windows 8.1 anders uit. Aan de linkerkant

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding VITAMINE VITale AMsterdamse ouderen IN de stad Tablet Handleiding Onderdelen Gebruik tablet... 2 Welke functies gebruikt u op de tablet?... 2 MBvO oefeningen... 3 Tabbladen... 3 Vandaag... 4 Uitvoeren...

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z

Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z Gratis films downloaden van het internet Een volledige gebruiksaanwijzing van A tot Z www.filmsgratisdownloaden.be Inhoudstabel: BitTorrent - Inleiding... 3 Het downloaden van de beste Torrent software...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB 1 INLEIDING Emma ondersteunt mensen met medicatie bij het tijdig innemen van de medicatie door hierover een herinnering te sturen op de smartwatch en/of smartphone.

Nadere informatie

Een website maken met Joomla!

Een website maken met Joomla! Een website maken met Joomla! In deze workshop gaan we laten zien hoe werken met Joomla! Maar eerst, wat is Joomla!? Joomla is een Content Management Systeem (CMS). Het is een software die je op een webserver

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler 1 Installatie van de PLEXTALK Pocket 1. Draai de PLEXTALK Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen. Druk op de

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding aanmaak CSR

Handleiding aanmaak CSR Handleiding aanmaak CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma OpenSSL geïnstalleerd worden. Dit programma kan geheel gratis gedownload worden vanaf de OpenSSL

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build.

Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build. Installatie-instructie Kodi 17.1 (Krypton) met Dizidoos build. Deze handleiding beschrijft de snelle en eenvoudige installatie van Kodi 17.1 Krypton (laatste versie) met een volledig Nederlandse build

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 1.1 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 9-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 De programma s die we nodig hebben downloaden:... 3 Installeren van het programma...

Nadere informatie

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden Installatie Ga naar http://picasa.google.com (zonder www!) Bekijk even de informatie die hier wordt aangeboden door er op te klikken. Klik daarna op:

Nadere informatie