BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 2 CONCERT OP 15 DECEMBER 3 SPINNENWEBBEN IN KLAS C 4 DE CHAMPIGNONSOEP VAN KLAS I 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 2 CONCERT OP 15 DECEMBER 3 SPINNENWEBBEN IN KLAS C 4 DE CHAMPIGNONSOEP VAN KLAS I 5"

Transcriptie

1 DOOR DE DIRECTIE november 2012 Hallo, Nog 6 keer slapen en het is 6 december, het feest van Sinterklaas. Ik kreeg deze week een mail van zwarte Piet. Nu is er weer toch wel iets vreemd gebeurd! De sint is van het dak gevallen, hij heeft overal pijn maar dat gaat wel over. Het ergste is dat zijn staf gebroken is. Zonder staf kan de sint niet op weg. Wij, in de Brug, zorgen voor een nieuwe staf van de Sint. Hij zal er wel 9 krijgen! Iedere klas maakt er een.dat komt dus wel in orde! Ondertussen weerklinken er liedjes en versjes van de sint door de school. Het is leuk om dat te horen! SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Ik doe nog een warme oproep om naar het concert te komen op zaterdag 15 december. Het is voor het team van de school en van de vriendenkring een hart onder de riem als er veel mensen komen. En vooral: de opbrengst van dit concert en de smulmarkt komt ook UW kind ten goede. Aarzel niet en schrijf nu nog in! Mevrouw Hilde In dit nummer: DOOR DE DIRECTIE 1 SING@SCHOOL 2 CONCERT OP 15 DECEMBER 3 SPINNENWEBBEN IN KLAS C 4 DE CHAMPIGNONSOEP VAN KLAS I 5 FIETSTOCHT MET KLASSEN G, H en I 6 AMERICAN GAMES 7 HUIS VAN DE SINT 8 VOORLEESWEEK 10 SPEELOTHEEK 11 ASS-NIEUWS 12 SINTERKLAAS SUDOKU 14 MENU DECEMBER 15 WIST JE DAT OM TE NOTEREN IN JE AGENDA 16 Interessante informatie: BLO DE BRUG REKOLLETTENSTRAAT KORTRIJK 056/ fax: 056/ school@bodebrug.be website:

2 Op vrijdag 26 oktober hebben wij, samen met meer dan 2000 kinderen uit andere Kortrijkse scholen, gezongen voor het klimaat. We zongen samen het lied Do it now, zowel in het Nederlands, als in het Engels. En kregen zelfs ondersteuning van echte muzikanten! Onze dirigent Ludo Lapauw leidde alles in goede banen. De Brug had het geluk om op het podium te mogen staan. We hebben zelfs de krant gehaald!!

3

4 SPINNENWEBBEN IN KLAS C Op bosdag gingen we op zoek naar spinnen. We vonden er heel wat : grote, kleine, dikke, dunne. Maar we zagen ook veel verschillende webben. Op school maakten we dan zelf ook een spinnenweb. Met een hamer mochten we nageltjes in een plankje slaan. We moesten opletten dat we niet op onze vingers sloegen. Nadien spanden we een draad rond de nagels. Zo kregen we ook een mooi wielweb. Daarin woont nu onze dikke klasspin.

5 DE CHAMPIGNONSOEP VAN KLAS I Champignonsoep Met enkele leerlingen van kas I maakten we champignonsoep. Die eetbare paddenstoelen oogstten we na een vlucht (want zo heet dat) die we wonnen uit onze eigen kweek. Belangrijk bij champignonsoep is dat je zoveel mogelijk witte groenten gebruikt, anders bekom je een grijze kleur. De smaak blijft onverminderd lekker, maar het ziet er niet zo mooi uit als je geen witte kleur hebt. Eerst stoof je in wat boter een ui en het versneden wit van een preistronk. Een geschilde aardappel mag er ook bij. Daarna voegen we kleine champignons toe. Hoe kleiner de champignons, hoe minder donkerkleurige lamellen er zijn onder het hoedje. Dus hoe meer de soep een lichtere kleur heeft. We voegen peper, zout en een laurierblaadje toe. In een kom apart losten we intussen al een bouillonblokje met kippenkruiden op in heet water. (1 blokje per halve liter water). Als alles goed werd aangestoofd (+/- 10 minuten) gieten we de hete bouillon erbij en laten nog en half uur doorkoken. We vissen het laurierblaadje terug op en nu mixen we de soep zeer dun. Giet nu nog een kwart liter room of melk bij. Klaar is de soep. Smakelijk!! Ingrediënten: een hoekje boter 1 ui 1 preistronk (enkel het wit gedeelte gebruiken) 1 kleine aardappel 0,200 kg kleine champignons snuifje peper snuif zout 1 laurierblaadje 2 vlokjes kippenbouillon 1 l water gebruik een goed mesje en een stevige snijplank zachte muziek op de achtergrond.

6 FIETSTOCHT MET KLASSEN G,H en I Op donderdag 25 oktober maakten de kinderen uit klas G,H en I een daguitstap met de fiets. Ze waren voldoende voorbereid, want kregen in deze week al een echte fiets-herstelcursus. De kinderen reden met de fiets naar Ledegem. Daar bezochten ze de hondenclub Vrij blij en zonder kwijlen. Op de middag werd er aan het kasteel De Wallemote te Izegem gepicknickt. De tocht bracht hen van Izegem naar Kuurne, waar ze in het cafeteria De Leiemeersen nog een drankje kregen. Een geslaagde fietstocht, dat kan je zeker op de foto zien!! Maar ook op school was er tijdens de verkeersweek van alles te beleven. Zo konden de leerlingen met de fiets oefenen op het verkeerspark, leerden sommige kinderen hoe ze een fiets moesten herstellen of gingen sommige klassen op stap om het verkeer aan de levende lijve te ondervinden...

7 AMERICAN GAMES

8 HUIS VAN DE SINT Op 21 november stapten de kinderen van klas A-B-C vol enthousiasme naar het atelier van de Sint. Ze waren uitgenodigd door sinterklaas en zijn pieten om een kijkje te nemen in de pietenfabriek. Eerst werden ze gemeten en gecontroleerd en na goedkeuring mochten ze de fabriek binnen. Onmiddellijk gingen ze aan de slag. Met piet en sintmagneten maakte ze een rand voor een tekening. De kopie-piet maakte er een kopietje van. Dan stapten ze richting teken-atelier. Op de lichtbakken stonden mooie tekeningen van sint en piet. Die prenten tekenden zij over.

9 In de controlekamer maakten ze kennis met de Sint! Ze zongen een liedje en de tekeningen werden aan de sint afgegeven. Slecht-weer-vandaag was ziek, hij had teveel suikertjes gegeten. Zijn stal was helemaal vuil en de kinderen maakten het weer proper! En dan was het tijd voor de speelgoedkamer. De pieten hadden alles door elkaar gegooid. De hoofdpiet was niet tevreden en vroeg de kinderen om het speelgoedatelier in orde te brengen. Met veel plezier rangschikten de kinderen het speelgoed terug in de rekken. Ze kregen van de sint op het einde van het bezoek nog een kleine attentie. Het was een superleuk bezoek, echt de moeite waard!

10 VOORLEESWEEK Voorlezen : het leukste kwartiertje van de dag! Klas H ging voorlezen voor klas A en B. In de schoolbibliotheek gingen we allemaal een mooi prentenboek uitkiezen. Daarna oefenden we eerst zelf om het boek mooi voor te lezen. We veranderden onze stem af en toe om het spannend te laten klinken. Toen gingen we lezen voor klas A en klas B. We mochten elk aan één kind voorlezen. De kinderen luisterden heel aandachtig. Soms moesten we een beetje uitleg geven over het verhaal. Het was heel leuk voor iedereen!

11 SPEELOTHEEK Ben je ouder, begeleider, therapeut, van een kind met problemen, van kinderen in de zorgverbreding of van dementerende bejaarden? Ben je al lang op zoek naar een plaats waar je regelmatig nieuw spel-, herinnerings en activeringsmateriaal kunt ontlenen? Dan ben je bij De Speelvogel aan het juiste adres. De Speelvogel biedt speciaal aangepast speelgoed aan. Het speelgoed bevordert de ontwikkeling en zorgt voor heel wat spelplezier. Deskundige vrijwilligers adviseren en begeleiden je bij het kiezen van het aangepast spelmateriaal. De Speelvogel is ook : een speelruimte voor kinderen en leefgroepen een ontmoetingsruimte voor ouders van kinderen met problemen. Een informatie en documentatiecentrum voor spel bij kinderen met problemen. Voor 5 lidgeld per jaar kan je materialen ontlenen voor 28 dagen. Materialen ontlenen is gratis. Er wordt wel een maningsgeld van 1 per week aangerekend bij laattijdig terugbrengen. De Speelvogel is een vzw en valt niet onder het lidmaatschap van de bibliotheek. Openingsuren : Woensdag : 14.30u 18u Zaterdag: 10u 12.30u

12 ASS-NIEUWS Joepie!! Feest!! of Help! Feest! Het is zoals het is. Kinderen met ASS hebben duidelijkheid nodig. Het is zoals het is. Kinderen met ASS hebben het daardoor vaak moeilijk als er een feest is. Want wie komt er? Hoe lang duurt het? Wat kan ik daar doen? Krijg ik een cadeau? Maar welk cadeau zal dat dan zijn? Cadeautjes, verrassingen, feesten, niet iedereen vindt het leuk. Raar maar waar. Kan je je kind hierbij helpen? Zeker wel! Met een periode vol feesten en cadeautjes in het vooruitzicht, graag een tip hierover. Wist je dat het heel veel stress kan wegnemen bij kinderen met ASS als ze op voorhand weten, wat hun cadeau zal zijn? Het klinkt raar, maar het is echt zo!!! Zelfs de Sint vindt het niet erg om voor sommige kinderen op voorhand te zeggen wat hij zal brengen Bij een feest kan het al voldoende zijn om een soort stappenplan op te maken en dat te overlopen met je kind. Hieronder een voorbeeld. Het idee haalde ik uit de map Wijzer Onderwijs Autisme wijzer met ouders van CED groep.

13 Hieronder geef ik nog een voorbeeld mee uit Het Grote Sociale Verhalen Boek van Carol Gray. Met een sociaal verhaal leren kinderen hoe ze beter kunnen omgaan met hun gevoelens en hoe ze op een goede manier met andere mensen kunnen omgaan. Als je kind heel veel stress heeft omdat het niet weet wat er in een cadeau zit, denk dan aan de tip hiernaast. Ook al voelt het raar, wees niet boos en werk op deze manier zolang dat voor je kind nodig is. Want een feest moet voor iedereen een echt feest kunnen zijn. Juf Els D.

14 Sinterklaas sudoku

15 MENU DECEMBER

16 WIST JE DAT? er reeds een 10-tal kinderen en 6 leerkrachten zullen meezingen met het koor Wak Maar Proper op het concert op 15 december? We hebben vandaag al voor de eerste keer gerepeteerd. Mochten er nog kinderen zijn die willen aansluiten, zijn zij van harte welkom!...de klassen A, B, C, en D deze week het Goe-Het-Moet spel speelden? Ze maakten kennis met Lies, Lot en Leon, de Kameleon. Door dit spel ervaren de kinderen wat goed is en wat niet. Op die manier proberen we de kinderen beter met elkaar te leren omgaan....ook de andere klassen zullen werken rond pesten? Volgende week zullen klassen E, F, G, H en I het anti-pestspel spelen. Dit wordt gegeven door mensen van de gemeenschapswacht. klas H iedere maand zal voorlezen aan de kinderen van klas B? OM TE NOTEREN IN JE AGENDA Vrijdag 7 december : toneel voor klassen F, G en H Woensdag 12/12/12 : verrassingsmoment naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van De Brug Zaterdag 15 december : optreden met het koor Wak Maar Proper + smulmarkt in de Brug Dinsdag 18 december : rapportenavond voor de schoolverlaters Woensdag 19 december : kerstviering in de St-Elooiskerk om Iedereen is van harte welkom!! Donderdag 20 december : rapportenavond Maandag 24 december tot en met vrijdag 4 januari : KERST- VAKANTIE

Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed.

Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed. DOOR DE DIRECTIE december 2012 Kerstmis Het feest van thuis en samen rond vlam, vuur en kaarslicht. Het feest van zoete inval en een tafel van overvloed. Het feest van zang en stilte vol vreugde en weemoed,

Nadere informatie

DOOR DE DIRECTIE 1 DOE-DAG IN DE LAGE KOUTER 2 ASS-NIEUWS 4 BUSO SINT-IDESBALD 8 SUNSHINE4KIDS 10 MENU MAAND APRIL 11 WIST JE DAT?

DOOR DE DIRECTIE 1 DOE-DAG IN DE LAGE KOUTER 2 ASS-NIEUWS 4 BUSO SINT-IDESBALD 8 SUNSHINE4KIDS 10 MENU MAAND APRIL 11 WIST JE DAT? S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER maart 2011 DOOR DE DIRECTIE Beste, De paasvakantie staat voor de deur. De leerkrachten zijn volop bezig met de voorbereiding van de openluchtklassen.

Nadere informatie

nieuwe kinderen het ook al een beetje beter gewoon. Zoals elk jaar zijn er op school hier of daar een aantal veranderingen.

nieuwe kinderen het ook al een beetje beter gewoon. Zoals elk jaar zijn er op school hier of daar een aantal veranderingen. september 2010 DOOR DE DIRECTIE SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Beste, De maand september zit er weeral op. De eerste maand verloopt altijd een beetje moeilijker dan de rest van het schooljaar. Ieder

Nadere informatie

Het personeel en de directie van de Brug. DOOR DE DIRECTIE 1 SINT OP SCHOOL 2 DE TECHNIEKKLAS 6 KERSTDOOLHOF 7 DRAMA ROND KERST 8

Het personeel en de directie van de Brug. DOOR DE DIRECTIE 1 SINT OP SCHOOL 2 DE TECHNIEKKLAS 6 KERSTDOOLHOF 7 DRAMA ROND KERST 8 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE december 2014 Kerstwensen Ik wens je...sterke schouders om de zorgen van vandaag en morgen te kunnen dragen....goede oren om naar de

Nadere informatie

Veel leesplezier met deze brugklapper. DOOR DE DIRECTIE 1. BOSDAG VOOR A,B,C,D en K 2 PASSCHENDAELE MUSEUM 4. DRAMALES IN A en B 6

Veel leesplezier met deze brugklapper. DOOR DE DIRECTIE 1. BOSDAG VOOR A,B,C,D en K 2 PASSCHENDAELE MUSEUM 4. DRAMALES IN A en B 6 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE november 2014 Hallo, Grote werken in de Brug! De gang wordt in een frisse kleur geschilderd en ook de poorten schitteren in het groen.

Nadere informatie

Spelen en bewegen is de boodschap! Als het zo erg vriest, kunnen de kinderen over de middag binnen blijven.

Spelen en bewegen is de boodschap! Als het zo erg vriest, kunnen de kinderen over de middag binnen blijven. S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER november 2010 Dag, DOOR DE DIRECTIE welkom! s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. Koning winter is in het land. De sneeuw is mooi en dit is fijn

Nadere informatie

s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen

s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen DOOR DE DIRECTIE november 2009 SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Dag, s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen niet goed kunnen voelen. Toch

Nadere informatie

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER januari 2014 DOOR DE DIRECTIE Beste, Vrijdag 31 januari. Het lijkt wel of het gisteren was dat we elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensten. We zijn al in

Nadere informatie

Hieronder kan je enkele resultaten lezen: BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 ATTAKATAMOEVA 2 OPENLUCHTKLASSEN 4 ASS-NIEUWS 6 DIVESITEIT 6 MENU FEBRUARI 7

Hieronder kan je enkele resultaten lezen: BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 ATTAKATAMOEVA 2 OPENLUCHTKLASSEN 4 ASS-NIEUWS 6 DIVESITEIT 6 MENU FEBRUARI 7 DOOR DE DIRECTIE januari 2010 Donderdag 28 januari : gedichtendag Juf Hannelore en juf Annemie hebben zich verkleed en brachten een bezoekje in alle klassen. Daar deden ze eerst enkele oefeningen om de

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

WILGENTAALTJE 14 7 december 2018

WILGENTAALTJE 14 7 december 2018 WILGENTAALTJE 14 7 december 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze week stond in het teken van Sinterklaas. We hadden er samen met de leerlingen naar toe geleefd. En eindelijk was het dan zover. Woensdagochtend

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.13

Jaargang december 2017 nr.13 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 SPELENMARKT 2 KIDZ IN DA HOOD 3 SINTERKLAASFEEST 4 KERSTMARKT 6 PRAATGROEP 9 MENU JANUARI 10 WIST JE DAT...

BRUGKLAPPER DOOR DE DIRECTIE 1 SPELENMARKT 2 KIDZ IN DA HOOD 3 SINTERKLAASFEEST 4 KERSTMARKT 6 PRAATGROEP 9 MENU JANUARI 10 WIST JE DAT... december 2008 DOOR DE DIRECTIE Paleis of huis herberg of stal, ze hebben een deur die wagenwijd open kan. SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER In dit nummer: DOOR DE DIRECTIE 1 SPELENMARKT 2 KIDZ IN DA

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

SOEPACTIE december 2014

SOEPACTIE december 2014 SOEPACTIE december 2014 Wat doet onze school? De leerkrachten maken soep. Wij verkopen die soep in de pauze in de voormiddag tussen 10u15 en 10u30 en tussen 12u en 13u. Eén soep kost 1 euro. Als je soep

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Wij stellen grenzen! Als iemand zegt STOP, dan houd je op! Agenda:

Wij stellen grenzen! Als iemand zegt STOP, dan houd je op! Agenda: Schooljaar 2014-2015 Nr. 14 Sinterklaas bezoekt onze school Op vrijdag 05 december brengt Sinterklaas een bezoek aan onze school. Afgelopen donderdag is er een brief gekomen van Parachutepiet. In de brief

Nadere informatie

Schoolkrant november 16

Schoolkrant november 16 Agenda: Schoolkrant november 16 Jarigen van de maand november: 4: Ylenia (LO2) 5: Remy (KO1) 13: Kaan (LO1) 17: Nelke (KO2) / Jaiden ( KO3) 20: Iliano (KO1) 23: Elisa (KO2) 24: Julie (LO5) 26: Aurelio

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

week Vorige week was er voorleesweek. In functie van dit thema kwamen er elke dag leerlingen van klas 6 voorlezen in de jongste klassen.

week Vorige week was er voorleesweek. In functie van dit thema kwamen er elke dag leerlingen van klas 6 voorlezen in de jongste klassen. week 11-12 Vorige week was er voorleesweek. In functie van dit thema kwamen er elke dag leerlingen van klas 6 voorlezen in de jongste klassen. Dit was het eigenwijsje van de week: We kregen de kans om

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Teugeljournaal ZOEN- EN ZOEFSTROOK SPONSORLOOP 2016

Teugeljournaal ZOEN- EN ZOEFSTROOK SPONSORLOOP 2016 Teugeljournaal Berghemseweg 16 5348 CJ Oss Telefoon: 0412-691680 E-mail: infodeteugelaar@skbo.nl Website www.deteugelaar.nl www.skbo.nl Jaargang 11, nummer 4 2 december 2016 KALENDER 6-12 Groep 1 t/m 8:

Nadere informatie

SterrebosSnipper. vrijdag 7 december Beste ouder(s)/verzorger(s),

SterrebosSnipper. vrijdag 7 december Beste ouder(s)/verzorger(s), SterrebosSnipper Beste ouder(s)/verzorger(s), vrijdag 7 december 2018 Afgelopen woensdag was het even spannend of het Sinterklaasfeest door kon gaan op onze school. De pieten kwamen met de vrachtwagen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. St. Aloysiusschool

NIEUWSBRIEF. St. Aloysiusschool St. Aloysiusschool Boskamp 19 8121CW Olst Tel: 0570-561564 E-mail: aloysius@mijnplein.nl LEEF LEER LACH NIEUWSBRIEF Januari 2016 Sinterklaas opent de Bieb op school en leent het eerste boek op de St. Aloysiusschool.

Nadere informatie

doei!! in Lemele doei!! We hopen dat je een in Lemele van 28 december 2007 tot en met 4 januari 2008 de vakantie avonturen van

doei!! in Lemele doei!! We hopen dat je een in Lemele van 28 december 2007 tot en met 4 januari 2008 de vakantie avonturen van doei!! We hopen dat je een leuke vakantie hebt gehad, en tot de volgende Wielewaal!! de vakantie avonturen van groetjes van alle vrijwilligers in Lemele van 28 december 2007 tot en met 4 januari 2008 doei!!

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

De Sint op bezoek! De voorbereiding...

De Sint op bezoek! De voorbereiding... De voorbereiding... De Sint op bezoek! Twee weken voor het 6 december was, hebben we een lied geleerd van meester Hans en juf Ann. Dat lied ging over Sinterklaas. Er kwam in dat hij geen cadeautjes krijgt

Nadere informatie

NOTENVARIEE. 90-jarig jubileum

NOTENVARIEE. 90-jarig jubileum NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Editie 1 NOTENVARIEE. VAN DE JUBILEUMCOMMISSIE. 90-jarig jubileum. 1929-2019. Voor jullie ligt de eerste editie van Notenvariee. Tijdens het jubileumjaar zal deze nieuwsbrief regelmatig

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Kerstviering 2013. Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk.

Kerstviering 2013. Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk. 2013 Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk. Kerst Op De Wijngaard vieren wij om het jaar Kerst in de kerk. Dit keer was het iets bijzonderder voor mij als normaal want ik moest Herder spelen.

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Info December Telefoon: Website: Agenda december 2013

Info December Telefoon: Website:  Agenda december 2013 Info December 2013 Telefoon: 072-5403606 E-mail: st.matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Agenda december 2013 do 05 Sinterklaas; let op, de Sint komt s middags op school vr 06 studiedag;

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Speciaal Basisonderwijs Merlijn Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Nieuwsbrief december 2012 t Heerlijk avondje is gekomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR SEPTEMBER 2019 AGENDA. Maandag 16 sept t/m vrijdag 20 september Omgekeerde oudergesprekken

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR SEPTEMBER 2019 AGENDA. Maandag 16 sept t/m vrijdag 20 september Omgekeerde oudergesprekken Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl NIEUWSBRIEF Van een brede basis naar de top! SCHOOLJAAR 2019-2020 NR. 2 13 SEPTEMBER 2019 Schoolbrengweek Van maandag

Nadere informatie

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 kameleon.team@g-o.be Leefschool Kameleon Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Instapdata nieuwe

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Op maandag 12 november 2018 ben ik begonnen aan mijn rondreis langs veel klassen van Algemene School Oost te Bergen op Zoom. Superspannend, want het was de

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

De kinderpagina is deze keer van groep 5/6. Een uitgebreid verhaal over het bezoek aan het concertgebouw.

De kinderpagina is deze keer van groep 5/6. Een uitgebreid verhaal over het bezoek aan het concertgebouw. OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Kerkje 2 febr. 9.23 22 febr.

Nadere informatie

UIT DE WEI 6 december 2018

UIT DE WEI 6 december 2018 KALENDER Maandag 10 december Haltles groep 7/8 Dinsdag 18 december Musical groep 3/4 De kleine Kerstman Donderdag 20 december Kerstdiner van 18.00 uur tot 19.00 uur. Let op de uitnodiging in deze Nieuwsbrief!

Nadere informatie

Kerstvakantie. Instapdata nieuwe kleuters. Pedagogische studiedag. Rapport 3. Carnavalforum. Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32

Kerstvakantie. Instapdata nieuwe kleuters. Pedagogische studiedag. Rapport 3. Carnavalforum. Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 bs.menen@g-o.be Leefschool Kameleon december 2012 Kerstvakantie van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari 2013 Beste

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

Maandplanning december 2018

Maandplanning december 2018 Maandplanning december 2018 Jaarthema: Hallo wereld! Maandpunt: Een hart vol warmte! Extra maandpunt: Activiteitenkalender kleuters - Maandag 3 december: - Juf Krista: Hij komt, Hij komt, die lieve, goede

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 15. Belangrijke data. Vrijdag 22 december ruimen we vanaf 8.30 uur alle kerstspullen op. We verwachten u dan in de aula!

ICBS De Windroos WEEKINFO 15. Belangrijke data. Vrijdag 22 december ruimen we vanaf 8.30 uur alle kerstspullen op. We verwachten u dan in de aula! WEEKINFO 15 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Beste ouders/verzorgers, In deze info: Kerst o Kerstviering in de kerk o Parkeren kerstdiner o Voedselbank o

Nadere informatie

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN N OV EM BE R ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN - INFO OVER LIDGELD VIND JE OP ONZE WEBSITE CHIRO SINT-DIONYSIUS. - INFOBROCHURES VIND JE BIJ DE LEIDING.

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 17 november 2017

Nieuwsbrief, 17 november 2017 Nieuwsbrief, 17 november 2017 Sintviering maandag 4 december Kerstviering en knutselen 1 e Talentendag zeer geslaagd Winnaars kinderboekenweek Verkeersproject fietsverlichting Nieuws uit de bieb Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Daar komt de boegieman!

Daar komt de boegieman! Daar komt de boegieman! Lesbrief bij het theaterconcert Daar komt de boegieman! van Jeroen Schipper en de Boegieman-band voor groep 1 tot en met 4 Inleiding Hallo, Mijn naam is Jeroen Schipper. Ik ben

Nadere informatie

Nummer 9, 14 december 2018 AGENDA HOERA! Wist je dat. Welkom!

Nummer 9, 14 december 2018 AGENDA HOERA! Wist je dat. Welkom! 93 Nummer 9, 14 december 2018 AGENDA 18 dec Keijzersrondje Kerst 19 dec Kerstviering 20 dec Groepsmail 21 dec Studiedag Start Kerstvakantie 7 jan Studiedag 8 jan Start in het nieuwe gebouw (einde vakantie)

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!!

Van harte gefeliciteerd!! Oktober 2016 - nummer 3 Belangrijke data Vrijdag 14 oktober Afsluiting KinderBoekenWeek- Open Podium 1 Dinsdag 18 oktober Licht aan actie (meer info verderop in de nieuwsbrief) Kinderen uit groep 4 t/m

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Basisschool de Regenboog

Basisschool de Regenboog Basisschool de Regenboog Nr 4 12-02-2015 In deze nieuwsbrief leest u de ervaringen van het overblijfrestaurant DE REGENBOOG. Verder foto s van het kinderpodium en nieuws over de Thee en Tentoonstelling.

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016 VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016 WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Tel de sterren de uren

Nadere informatie

Agenda voor december/januari 2019

Agenda voor december/januari 2019 Agenda voor december/januari 2019 Jaargang 17 nummer 04 Almere, 20 december 2018 De jaarkalender vindt u op de website > tabblad Praktisch > Vakantie en vrije dagen > Jaarkalender Donderdag 20 december

Nadere informatie

Daltonschool In Balans Rusheuvelstraat 75 Oss tel:

Daltonschool In Balans Rusheuvelstraat 75 Oss tel: Express Jaargang 8, nummer 7 9 december 2016 Daltonschool In Balans Rusheuvelstraat 75 Oss tel: 0412-691166 In deze Express; In Balans Nieuws o Nieuwe leerlingen o SchouderCom GroepsInfo o Groepen 1-2

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

BRUGKLAPPER. vasten begonnen. Zoals ieder jaar willen wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Net zoals de vlaggen voor het winkelcentrum

BRUGKLAPPER. vasten begonnen. Zoals ieder jaar willen wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Net zoals de vlaggen voor het winkelcentrum DOOR DE DIRECTIE SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG februari 2010 BRUGKLAPPER Hallo, februari loopt op zijn einde. De dagen worden langer. Voor velen van ons was de winter lang. Misschien wel te lang? Sneeuwpret

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD De leerlingen van de uilenklas zijn heel fier! Ze organiseerden een grote rommelmarkt op onze school ten voordele van de sportklassen. Deze rommelmarkt bracht 170 euro op!!! Wat een

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Liedjes & versjes. Liedjes & versjes. September - oktober. September - oktober. PANDAKLAS juf JOLIEN PANDAKLAS

Liedjes & versjes. Liedjes & versjes. September - oktober. September - oktober. PANDAKLAS juf JOLIEN PANDAKLAS Liedjes & versjes September - oktober Liedjes & versjes September - oktober PANDAKLAS juf JOLIEN PANDAKLAS juf JOLIEN goeiemorgenlied Kapitein Winokio Strofe 1 Goeiemorgen, goeiemorgen allemaal! De wekker

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Anika Augustinus Wat gaan

Nadere informatie

W e l k o m. Leuk dat je er bent!! Heel veel speelplezier allemaal! Op deze site vindt U de actuele informatie.

W e l k o m. Leuk dat je er bent!! Heel veel speelplezier allemaal! Op deze site vindt U de actuele informatie. W e l k o m Wij zijn de groep van juf Anne-Marie en juf Lieke. Juf Lieke komt 2 x in de maand op dinsdag. Gr 1-2 b is gestart met 18 kinderen. 11 kinderen van groep 2 en 7 kinderen van groep 1. Luc is

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

12 Tijd. Klokkijken. Een plank van 3 m en 20 cm wordt in 4 gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? 3 m en 20 cm = 320 cm. 320 cm : 4 = 80 cm

12 Tijd. Klokkijken. Een plank van 3 m en 20 cm wordt in 4 gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? 3 m en 20 cm = 320 cm. 320 cm : 4 = 80 cm Regel Een plank van m en 0 cm wordt in gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? m en 0 cm 0 cm. 0 cm : 0 cm De opbrengst van de boer is ton aardappelen. Hij houdt deel zelf. De rest gaat naar de

Nadere informatie

Saskia en Tineke kennen elkaar van redactiewerk voor de Pyramide, Van beide auteurs is met regelmaat een bijdrage te vinden in de Pyramide.

Saskia en Tineke kennen elkaar van redactiewerk voor de Pyramide, Van beide auteurs is met regelmaat een bijdrage te vinden in de Pyramide. 1 Hoe Piet oranje werd Een prentenverhaal met liedjes ( pag. 18 en 19) voor peuters en kleuters. tekst: Saskia Beverloo. Illustraties: Tineke Vlaming. Het muziekspel bij dit verhaal staat in de Pyramide,

Nadere informatie

VlonderVaria. Basisschool De Vlonder. 23 november Voor op de kalender: Week van de Mediawijsheid

VlonderVaria. Basisschool De Vlonder. 23 november Voor op de kalender: Week van de Mediawijsheid Basisschool De Vlonder VlonderVaria 23 november 2016 Voor op de kalender: 18-25 november Week van de Mediawijsheid 23-11: techniek groep 5 en 6 30-11: techniek groep 5 en 6 5-12: Sint op school: Continurooster

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 14 maandag 4 december 2017

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 14 maandag 4 december 2017 Nr. 14 maandag 4 december 2017 Belangrijke data Maandag 4 december: uithalen schoen door ouder(s), verzorger(s) op beide locaties. Maandag 4 december: groepen 5 t/m 8 surprises mee naar school Dinsdag

Nadere informatie

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: Deze ochtend hoorden we in het forum over de zonsverduistering. We kregen te

Nadere informatie

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School 25 februari 2015, jaargang 5 nummer 12 Niet vergeten donderdag 26 februari ouderpanel maandag 2 maart start groep 2 maandag 2 maart start verkeerproject met de hele Brede School donderdag 5 maart creamiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Sinterklaas Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas met vier pieten op school.alle kinderen stonden op het plein opgesteld om Sinterklaas welkom te heten. De ouderejaars

Nadere informatie

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt!

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt! Opsteker nr.7 8 december 2017 CBS De Slagkrooie 0591-38 24 12 Ringstraat 2 info@cbsdeslagkrooie.nl 7848 BW Schoonoord www.cbsdeslagkrooie.nl Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

UIT DE WEI 22 november 2018

UIT DE WEI 22 november 2018 KALENDER Vrijdag 23 november Wieletjesdag Dinsdag 27 november Alle kinderen mogen hun schoen zetten. Vrijdag 30 november Surprises inleveren. Tentoonstelling in het wei theater UIT DE WEI 22 november 2018

Nadere informatie

Agenda INLEIDING. 3 december nummer 8. Geachte ouder(s), Sprankelende groet, Marieke Ham

Agenda INLEIDING. 3 december nummer 8. Geachte ouder(s), Sprankelende groet, Marieke Ham 3 december 2018 - nummer 8 INLEIDING Geachte ouder(s), Nog twee nachtjes slapen en dan verwelkomen we Sinterklaas op school. De Sint werkgroep is weer heel actief geweest en heeft gezorgd voor een mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Woordje door mevrouw Sas... Nieuwsbrief december 2015 Het is zover. Sinterklaas trekt weer samen met zijn Pieten door de straten. Zou hij langskomen in t Venneke? Vorig schooljaar kreeg elke leerling hier

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13 Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 30 november, nr.13 Bericht van de ouderraad Sinterklaas komt vrijdag 4 december weer op bezoek. Dit gaat gepaard met iets lekkers. Wij weten dat er kinderen

Nadere informatie

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518-402494 Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Bijbelverhalen: Week 48: 26 november t/m 2 december Droom

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

Op dit moment is het IKC helemaal in de Sinterklaassfeer. De ouders die hierbij geholpen hebben willen we hiervoor hartelijk bedanken.

Op dit moment is het IKC helemaal in de Sinterklaassfeer. De ouders die hierbij geholpen hebben willen we hiervoor hartelijk bedanken. Jaargang 5, nummer 3, vrijdag 30 november 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Op dit moment is het IKC helemaal in de Sinterklaassfeer. De ouders die hierbij geholpen hebben willen we hiervoor hartelijk

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

AGENDA nr. 9 JARIG NIEUWS. Kind op maandag Opbrengst collecte Tjeko Herhaling hulp bij de schoolbibliotheek Gastlessen Liliane fonds

AGENDA nr. 9 JARIG NIEUWS. Kind op maandag Opbrengst collecte Tjeko Herhaling hulp bij de schoolbibliotheek Gastlessen Liliane fonds AGENDA nr. 9 Dinsdag 17 januari GMR-vergadering Woensdag 25 januari MR-SR-vergadering Donderdag 26 januari nieuwsbrief 10 Vrijdag 27 januari studiedag: alle leerlingen vrij JARIG Moos Slingerland 15-01

Nadere informatie