Zoektocht schatten van vlieg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zoektocht schatten van vlieg"

Transcriptie

1 Zoektocht schatten van vlieg Hallo vriendjes en vriendinnetjes van vlieg! Ben je klaar om te gaan speuren? Ga op pad in Lennik en ga op zoek naar de schat van vlieg. In dit boekje vind je twee uitgeschreven zoektochten. Eentje in Gaasbeek en eentje in Eizeringen. Op je tocht kom je verschillende opdrachten en/of vragen tegen die je moet uitvoeren of moet oplossen. De bedoeling is dat je op het einde van de zoektocht de schatkist vindt die vlieg verstopt heeft. Doorheen je zoektocht moet je een aantal cijfers zoeken. De combinatie van deze cijfers vormt de geheime code van het cijferslot op de schatkist. Zorg er dus voor dat je alle cijfers goed noteert zodat je op het einde van je tocht de geheime code kan kraken. Je hebt de zoektocht tot een goed einde gebracht en de code gekraakt. JOEPIE!! Neem je beloning uit de schatkist en zet een stempel op je stempelkaart. Vul zeker ook het logboek in dat je terugvindt in de schatkist. Zo weet vlieg wat je van haar zoektocht vond. Op je stempelkaart kan je zien dat er ook een zoektocht is in Gooik, Herne, Galmaarden en Pepingen. Als je tegen het einde van de zomervakantie drie stempels verzamelt en dus drie van de zes schatkisten gevonden hebt, verdien je nog een extra beloning! Spring met je stempelkaart binnen in één van de deelnemende jeugddiensten en haal daar je extra beloning op. Wij wensen je alvast veel succes met schatten van vlieg. Vind je het leuk vertel het dan zeker verder aan je familie, vrienden, buren, maar sssssstttt vertel de verstopplaats en de code van de schatkisten niet verder! Vele groetjes, Gemeentebestuur Lennik Dienst Vrije Tijd En vlieg!

2 Met vlieg naar Gaasbeek Je hebt gekozen voor de wandeling in Gaasbeek. De paden zijn goed bereikbaar dus de buggy kan mee als het nodig is. Op het einde van de tocht heb je 4,100 km gewandeld. De zoektocht werd uitgewerkt via het wandelnetwerk dus volgt wandelknooppunten. Je wandelt ook over het domein van het Kasteel van Gaasbeek. Gelieve het domein te respecteren en geen afval achter te laten, geen eigendom van het kasteel te beschadigen,. Op je tocht zal je een aantal opdrachten moeten uitvoeren, vragen moeten beantwoorden en cijfers moeten zoeken om zo op het einde de geheime code te kraken. Mama, papa, oma, kunnen in dit boekje lezen hoe jullie moeten wandelen maar ook jij kan helpen. Kleine zwarte vliegjes wijzen je hier en daar ook de weg. VEEL PLEZIER EN SUCCES MET HET VINDEN VAN DE SCHAT! Startpunt marktpleintje Gaasbeek knooppunt 11 Vandaar vertrek je richting knooppunt 111 wandel de Onderstraat in en volg nummer 111. Tussen knooppunt 11 en knooppunt 111 staat aan de linkerkant een wit huis. Op dit huis staat het jaar waarin dit huis gebouwd werd. Zoek het huis en noteer hieronder het bouwjaar van het huis. Aangekomen bij knooppunt 111 zet je je weg verder door nummer 124 te volgen. Tussen knooppunt 111 en knooppunt 124 ga je op zoek naar onderstaande foto. Wat zie je op deze foto en van wat is deze foto een deeltje?.....

3 VERTEL Als je deze foto gevonden hebt, kijk dan eens in het rond. Wat zie je boven op de heuvel staan? Vertel je mama, papa, oma, wat je ziet. Weet je ook voor wat dit gebouw vroeger gebruikt werd? Je bent nu aangekomen op knooppunt 124 volg nu nummer 126. Je wandelt nu het domein van het kasteel binnen. Wandel de Renaat Renesse Van Warfuseedreef in. Je zoekt het straatnaambordje van de Renaat Renesse Van Warfuseedreef. Op dit bordje vind je het jaar dat Renaat Renesse Van Warfusee overleden is. Noteer dit jaartal hieronder. Je blijft nummer 126 volgen. Op je pad kom je een mooi glazen paard tegen (zie foto hieronder). Ga voor het spiegelpaard staan en trek gekke bekken in de spiegel. Je wandelt nog steeds verder naar knooppunt 126. Verder op je pad kom je aan de Sint- Geertruikapel. Op de kapel staat een jaargetal. Noteer dit jaargetal hieronder. Stap nu verder omhoog naar knooppunt 126 maar doe dit op een speciale manier. Wandel als een dier naar boven. Vb. als een paard, een slang, een hond, een ezel, een vogel,. Ook mama en papa doen mee!

4 In de helft van de klim kom je aan trappen trappen die naar boven en naar beneden gaan. Hou hier even halt en kijk naar beneden (je blijft gewoon op je pad staan dus je moet geen trappen op- of aflopen. Teken hieronder wat je allemaal ziet als je naar beneden kijkt. TEKEN

5 Wandel weer verder en zoek iets verder op je pad de stronk op onderstaande foto. Klim op deze boomstronk en zing een liedje voor mama, papa, opa, een vriendje, Volg nog steeds nummer 126 ga de trapjes op naar boven en kom uit aan het kasteel. Je staat nu voor het mooie kasteel van Gaasbeek. Trek een gekke foto met het kasteel op de achtergrond. Deze foto stuur je door naar Je volgt nog steeds nummer 126. Je wandelt nu op de lange dreef richting hoofdingang van het domein. Om het lange stuk wat sneller te laten gaan, geeft vlieg je een paar kleine opdrachtjes. Mama of papa leest voor en jij volgt. Zet 10 stappen vooruit dan weer drie stappen achteruit spring 5 maal zo ver als je kan draai 2 keer rond stap 8 stappen vooruit en twee stappen naar links spring van boom tot boom op één been doe een kikker na klim op de rug van papa of mama en doe paard en ruiter na doe een loopwedstrijdje tegen mama of papa of tegen broer of zus (voor het snelst van de ene naar de andere boom lopen). Ben je nog niet moe na deze opdrachten doe dan alles nog eens opnieuw Op het einde van de dreef ga je op zoek naar onderstaande foto je vindt deze foto net voor je het domein van het kasteel weer verlaat. Wat is dit volgens jou. Omschrijf wat je ziet:..... Je bent nu aangekomen op knooppunt 126 volg nu nummer 721 als je aan knooppunt 121 aankomt, volg dan nummer 111.

6 Op het einde van de weg wandel je verder op een smal onverhard pad. Verzamel 5 verschillende blaadjes op je weg doorheen het pad. Zorg ervoor dat je op het einde van het pad de vijf blaadjes gevonden hebt. Blijf nummer 111 volgen als je aan knooppunt 111 bent volg dan nummer 11. Tussen knooppunt 111 en knooppunt 11 ga je nog eens op zoek naar een foto. Waar heb je deze foto gevonden. Omschrijf de plaats:.... Je bent nu aangekomen bij knooppunt 11 en je bent weer aan het punt waar je daarstraks vertrokken bent - wandel nu naar de hoofdingang van de kerk en ga op zoek naar het laatste jaargetal dat je nodig hebt om de geheime code te kraken. In welk jaar werd de lokale kapel verheven tot parochiekerk? Noteer hieronder het jaargetal. Nu rest er je enkel nog de zoektocht naar de schatkist. Wandel naast de kerk door en wandel via het pad achter de kerk de tuin van de Pastorie binnen (achter de grote boom, achter de kerk kan je de tuin binnen wandelen). Zoek aan de hand van onderstaande foto de verstopplaats van de schatkist.

7 PROFICIAT! Goed gedaan speurneus! Je hebt de schatkist gevonden. Hopelijk heb je alle cijfers om de geheime code te kraken. 1ste cijfer van het bouwjaar van het witte huis 2de cijfer van de sterfdatum van Renaat Renesse Van Warfusee 3de cijfer van het jaargetal dat je gevonden hebt op de Sint-Geertruikapel 4de cijfer van het jaargetal dat je gevonden hebt aan de kerk Dit zijn de vier cijfers die je nodig hebt om de schatkist te openen! HET IS JE GELUKT! Leg alles weer in de schatkist en vergeet zeker het cijferslot niet opnieuw te sluiten voor de volgende speurneus!

8 Met vlieg naar Eizeringen Je bent aangekomen in Eizeringen. Deze wandeling is helaas niet geschikt voor buggy s. Het is een stevige wandeling op zowel verharde als niet verharde paden. Als het goed geregend heeft pas dan zeker je schoeisel aan! Deze wandeling is eerder geschikt voor gezinnen met iets oudere kinderen (+ 6 jaar). Op je tocht zal je een aantal opdrachten moeten uitvoeren, vragen moeten beantwoorden en cijfers moeten zoeken om zo op het einde de geheime code te kraken. Mama, papa, oma, kunnen in dit boekje lezen hoe jullie moeten wandelen maar ook jullie kunnen helpen. Kleine zwarte vliegjes wijzen jou de weg. De zoektocht werd uitgewerkt via het wandelnetwerk dus volgt wandelknooppunten. VEEL PLEZIER EN SUCCES MET HET VINDEN VAN DE SCHAT! Startpunt kerk Eizeringen Wandel naar het kunstwerk The Wave. VERTEL Laat de kinderen vertellen wat ze zien op het kunstwerk. In welk jaar won Lennik dit kunstwerk. Noteer het jaargetal hieronder. Nu ga je echt van start! Vertrek aan knooppunt 17 en wandel de Kerkweg naar beneden. Je volgt nummer 171. Vanaf knooppunt 171 volg je nummer 172. Zoek tussen knooppunt 171 en knooppunt verschillende bloemetjes of 5 verschillende blaadjes. Aan knooppunt 172 aangekomen volg dan nummer 16. Je loopt langs de voetbalterreinen van Eizeringen.

9 Leg je op je rug (op het laatste terrein) en kijk naar de lucht. Knijp je ogen hard dicht en doe ze erna weer open en kijk naar boven. Laat de kinderen omschrijven wat ze dan zien: Je bent aangekomen op knooppunt 16 je komt aan de kapel van Sint-Berlindis ga op het grasveldje voor de kapel staan. De volwassenen beelden 5 dingen uit en de kinderen moeten raden wat het is. Als de kinderen willen, mogen ook zij iets uitbeelden dat de ouders moeten raden. Wandel verder naar knooppunt 174 volg vanaf daar nummer 167 Zoek tussen knooppunt 174 en knooppunt 167 onderstaande detailfoto s: Omschrijf waar je deze foto gezien hebt en wat dit volgens jou is: Omschrijf waar je dit gevonden hebt en wat het volgens jou is:.....

10 Tussen knooppunt 174 en 167 vind je ook een tweede cijfer dat je moet noteren. Ga op zoek naar een paal zoals op de foto en noteer het nummer dat op de paal staat. H Vanaf knooppunt 167 volg je nummer 168. Op je weg naar knooppunt 168 kom je onderstaande boomstronk tegen. Aan deze stronk hangen twee vergrootglazen. Kijk door het vergrootglas naar de boomstronk. Vertel aan elkaar wat je allemaal ziet als je door het vergrootglas kijkt. Aangekomen bij knooppunt 168. Stap op het platform aan de rechterkant. TEKEN Kijk vanop het platform naar het landschap. Neem een potlood uit het doosje en teken hieronder wat je allemaal ziet.

11 Vanaf knooppunt 168 volg je nummer 175 vanaf knooppunt 175 wandel je verder naar nummer 17. Tussen knooppunt 175 en 17 heeft vlieg vriendjes en vriendinnetjes verstopt. Aan jou om ze allemaal te zoeken. Zet hieronder een streepje als je een blauwe, rode of groene vlieg ziet: BLAUW ROOD GROEN Tussen knooppunt 175 en knooppunt 17 passeer je ook de geboorteboomgaard. VRAAG Weet jij wat een geboorteboomgaard is? Loop rond in de boomgaard en schrijf hieronder wat een geboorteboomgaard volgens jou is.. Hoeveel kinderen werden er in Lennik geboren in het jaar 2002? Kan je onderstaande foto s terugvinden in de geboorteboomgaard? Kruis de foto s die je gevonden hebt aan. Je kan je weg pas verder zetten als je de drie foto s gevonden hebt. Zoek dit gedicht en noteer hieronder wie dit gedicht geschreven heeft?..

12 Zet je zoektocht verder door nummer 17 te volgen. Je bent nu opnieuw op de plaats waar je zoektocht gestart is. Zoek hier hoeveel km het wandelnetwerk in Pajottenland is. Tip! Zoek onderstaande foto. Nu rest je enkel nog de schatkist te zoeken. Vlieg geeft je weer een kleine tip met deze foto. PROFICIAT! Goed gedaan speurneus! Je hebt de schatkist gevonden. Hopelijk heb je alle cijfers om de geheime code te kraken. 1ste cijfer van het jaargetal dat Lennik het kunstwerk The Wave won Het cijfer dat geschreven stond op de paal 1ste cijfer van het aantal kinderen dat geboren is in ste cijfer van het totaal aantal km van het wandelnetwerk Pajottenland Dit zijn de vier cijfers die je nodig hebt om de schatkist te openen! HET IS JE GELUKT! Leg alles weer in de schatkist en vergeet zeker het cijferslot niet opnieuw te sluiten voor de volgende speurneus!

Programmaboekje - zomerzoektochten. Schatten van Vlieg

Programmaboekje - zomerzoektochten. Schatten van Vlieg Programmaboekje - zomerzoektochten Schatten van Vlieg Zomer 2017 Deel je foto met ons. Laat ons zien dat jij deelnam aan de zoektochten van Schatten van Vlieg Pajottenland. Stuur een selfie van jou en

Nadere informatie

Programmaboekje - zomerzoektochten. Schatten van Vlieg

Programmaboekje - zomerzoektochten. Schatten van Vlieg Programmaboekje - zomerzoektochten Schatten van Vlieg Zomer 2018 respect! Wees respectvol wanneer je deel neemt aan de zoektochten. Heb respect voor de natuur en mens door op de paden te blijven, geen

Nadere informatie

Programmaboekje - zomerzoektochten. Schatten van Vlieg

Programmaboekje - zomerzoektochten. Schatten van Vlieg Programmaboekje - zomerzoektochten Schatten van Vlieg Zomer 2019 Respect! Wees respectvol wanneer je deel neemt aan de zoektochten. Heb respect voor de natuur en mens door op de paden te blijven, geen

Nadere informatie

Schattenzoektocht Coloma. Ga je mee op zoek?

Schattenzoektocht Coloma. Ga je mee op zoek? Schattenzoektocht Coloma Ga je mee op zoek? START! De groene zijn voor de kleine schattenjagers. (± 5 tot 8-jarigen) De blauwe voor onze grotere speurders. (± 8 tot 12-jarigen) Volg het pad naar de eerste

Nadere informatie

Schattenzoektocht Bruegel

Schattenzoektocht Bruegel Schattenzoektocht Bruegel Ga je mee op zoek? Locatie: Groenenberg Parkeermogelijkheid bij het park. gps: Kasteelstraat te 1750 Lennik De schattenzoektocht volgt het parcours van de poëzietentoonstelling.

Nadere informatie

Schattenzoektocht Zuun. Ga je mee op zoek?

Schattenzoektocht Zuun. Ga je mee op zoek? Schattenzoektocht Zuun Ga je mee op zoek? Start schattenzoektocht! We starten hier aan het Zonnig Leven. (adres: Jan Vanderstraetenstraat 198 1600 Sint-Pieters-Leeuw) Vul het bijgevoegde antwoordformulier

Nadere informatie

Ontdekkingstocht voor gezinnen

Ontdekkingstocht voor gezinnen Rivierenhof Ontdekkingstocht voor gezinnen Tjakkie de specht ontdekt de herfst INLEIDING TJAKKIE HERFST Tjakkie de specht voor gezinnen is een ontdekkingstocht met een bewegwijzerde route doorheen het

Nadere informatie

Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. Kind, Ik blijf altijd bij je

Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. Kind, Ik blijf altijd bij je Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie Kind, Ik blijf altijd bij je Eerste Communieproject 2 DIT BEN IK De volgende bladzijde gaat over jou! Vraag aan papa of mama een foto van jezelf. Je mag ook

Nadere informatie

Schattenzoektocht Wildersport

Schattenzoektocht Wildersport Schattenzoektocht Wildersport Ga je mee op zoek? Locatie: Wildersportcomplex Parkeermogelijkheid bij het complex gps: Sportlaan 11 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw Volg het parcours en los de vragen op! Zo

Nadere informatie

M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n

M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n W E R K B O E K E C H T S C H E I D I N G, S T E U N J E K I N D M I J N W E R K B O E K Dit werkboek is speciaal voor kinderen met gescheiden ouders. Er zijn

Nadere informatie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie Iedereen welkom 1 Hallo, Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie wil doen. Klopt dat? Weet je wel wat dat is: communie? Het is zo n moeilijk woord. Wees gerust het is geen ziekte

Nadere informatie

Rivierenhof. Ontdekkingstocht voor gezinnen

Rivierenhof. Ontdekkingstocht voor gezinnen Rivierenhof Ontdekkingstocht voor gezinnen t pech s e d e i k k a j T e lente ontdekt d INLEIDING TJAKKIE LENTE Tjakkie de specht voor gezinnen is een ontdekkingstocht met een bewegwijzerde route doorheen

Nadere informatie

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT Hey speurneus, leuk dat je meegaat op deze verrassende tocht door de stad. Met de vragen en opdrachtjes die je onderweg krijgt ontdek je allerlei dingen die je vast nog niet

Nadere informatie

LICHT, CAMERA, ACTIE. 30 Supergeheime Fototips. ( Niet voor volwassenen! )

LICHT, CAMERA, ACTIE. 30 Supergeheime Fototips. ( Niet voor volwassenen! ) LICHT, CAMERA, ACTIE 30 Supergeheime Fototips ( Niet voor volwassenen! ) - 2 - Voorwoord Speciaal omdat het zomer is zal ik het niet te lang maken. We hebben namelijk veel leukere dingen te doen wanneer

Nadere informatie

2 de graad lager onderwijs

2 de graad lager onderwijs 2 de graad lager onderwijs Hallo beste lezer, Wat een toeval dat jij mijn dagboek gevonden hebt! Ik kijk er al naar uit om je alles te vertellen wat ik meegemaakt heb de laatste maanden, wat waren me dat

Nadere informatie

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten.

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. Hallo lieve jongens en meisjes, Welkom op vakantiepark Dierenbos! Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. We gaan pompoenen uithollen, herfst spelletjes spelen,

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten.

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. Hallo lieve jongens en meisjes, Welkom op vakantiepark Dierenbos! Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfst. We gaan pompoenen uithollen, herfst spelletjes spelen, herfstkettingen

Nadere informatie

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN Lespakket groep 3 en 4 Zo, wij zullen jou eens een spannend lesje leren! Groep 3 Opdracht 1 Je loopt als een echte ontdekkingsreiziger door het park en komt allerlei dieren tegen.

Nadere informatie

STABBELWANDELING HULSHOUT 24 augustus 2014. WANDELTOCHT 5km

STABBELWANDELING HULSHOUT 24 augustus 2014. WANDELTOCHT 5km STABBELWANDELING HULSHOUT 24 augustus 2014 WANDELTOCHT 5km Ahoy Stabbelaar, In Hulshout zijn we te gast bij B&B Speypdonckhoeve, vlakbij de oevers van de Nete. Na de fun van het stabbelen, wacht er hier

Nadere informatie

ROMMY S MONUMENTALE ZOEK- EN DOETOCHT

ROMMY S MONUMENTALE ZOEK- EN DOETOCHT ROMMY S MONUMENTALE ZOEK- EN DOETOCHT Hallo lieve bezoekers, Dienst Monumentenzorg en de kinderraad van Mechelen hebben de handen in elkaar geslagen en dagen jullie uit. Ontdek op vijf (meer mag uiteraard

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Werkblaadjes bij de museumvleugel Ensor en Spilliaert. Twee grootmeesters van Oostende in Mu.ZEE te Oostende

Werkblaadjes bij de museumvleugel Ensor en Spilliaert. Twee grootmeesters van Oostende in Mu.ZEE te Oostende Werkblaadjes bij de museumvleugel Ensor en Spilliaert. Twee grootmeesters van Oostende in Mu.ZEE te Oostende - voor de tweede en derde graad lager onderwijs en de eerste graad secundair - Welkom in Mu.ZEE!

Nadere informatie

3 de graad lager onderwijs

3 de graad lager onderwijs 3 de graad lager onderwijs Hallo beste lezer, Wat een toeval dat jij mijn dagboek gevonden hebt! Ik kijk er al naar uit om je alles te vertellen wat ik meegemaakt heb de laatste maanden, wat waren me dat

Nadere informatie

WEGWIJS IN MOBILE. contextbegeleiding. dienst voor

WEGWIJS IN MOBILE. contextbegeleiding. dienst voor dienst voor Contextbegeleiding Mobilé Groot Begijnhof 26 9040 Sint-Amandsberg tel: 09/ 238 44 40 fax: 09/ 229 34 85 e-mail: mobile@vzwdesteiger.be website: www.vzwdesteiger.be WEGWIJS IN MOBILE dienst

Nadere informatie

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten.

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. Hallo lieve jongens en meisjes, Welkom op vakantiepark Dierenbos! Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. We gaan pompoenen uithollen, herfst spelletjes spelen,

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork (1) (2) (3) (4) Afstand: Duur: Schoeisel: Benodigdheden: Doelgroep: Kostprijs: 5 km 2 uur wandelschoenen schrijfgerief leerlingen lager onderwijs 0,50 Deze fotozoektocht

Nadere informatie

Fotozoektocht Het Laathof Hingene

Fotozoektocht Het Laathof Hingene Fotozoektocht Het Laathof Hingene NAAM VAN DE GROEP :. Enkele afspraken: * De foto s staan in de juiste volgorde. * Kijk regelmatig eens rond zodat je bepaalde foto s die vanuit een andere hoek genomen

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork (1) (2) (3) (4) Afstand: Duur: Schoeisel: Benodigdheden: Doelgroep: Kostprijs: 5 km 2 uur wandelschoenen schrijfgerief leerlingen lager onderwijs 0,50 Deze fotozoektocht

Nadere informatie

Vleuterweide. Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar met: ouders, opa s, oma s, ooms en tantes, juffen, meesters en andere speurders.

Vleuterweide. Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar met: ouders, opa s, oma s, ooms en tantes, juffen, meesters en andere speurders. Vleuterweide Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar met: ouders, opa s, oma s, ooms en tantes, juffen, meesters en andere speurders. Neem een potlood mee en schrijf het goede antwoord op of omcirkel het. Deze

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

Opdracht 1 Hoe werden mensen vroeger begraven? Je krijgt een fotoblad met oude grafmonumenten, zoals een piramide en een hunebed.

Opdracht 1 Hoe werden mensen vroeger begraven? Je krijgt een fotoblad met oude grafmonumenten, zoals een piramide en een hunebed. D S T R K C N T Opdracht 1 Hoe werden mensen vroeger begraven? Je krijgt een fotoblad met oude grafmonumenten, zoals een piramide en een hunebed. 1. Welk grafmonument staat op welke foto? Schrijf de goede

Nadere informatie

Voorbereiding op de Eerste heilige Communie R.K. Parochie van de H.Dionysius Heerhugowaard

Voorbereiding op de Eerste heilige Communie R.K. Parochie van de H.Dionysius Heerhugowaard Voorbereiding op de Eerste heilige Communie 2017-2018 R.K. Parochie van de H.Dionysius Heerhugowaard Eerste Communieproject - les 1 2 DIT BEN IK De volgende bladzijde gaat over jou! Vraag aan papa of mama

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Het Centrum Leren en Denken. Doeboek. Vol raadsels, kleurplaten, spelletjes en. verhaaltjes. Dit doeboek is van:

Het Centrum Leren en Denken. Doeboek. Vol raadsels, kleurplaten, spelletjes en. verhaaltjes. Dit doeboek is van: Het Centrum Leren en Denken Doeboek Vol raadsels, kleurplaten, spelletjes en verhaaltjes Dit doeboek is van: Ik ben... jaar oud Ik ben... meter lang Ik heb... haar Mijn ogen zijn... Dit doe ik het liefste

Nadere informatie

Lou en Lena in Ecuador

Lou en Lena in Ecuador Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena in Ecuador Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, wij zijn Lou en Lena! Kom, we nemen je mee naar

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 3-4. ewout de eekhoorn. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 3-4. ewout de eekhoorn. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 3-4 ewout de eekhoorn Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met

Nadere informatie

Gedicht over de Loonse en Drunense Duinen (Uit: Bergen Zand met hoedjes op van Elle van Lieshout en Erik van Os)

Gedicht over de Loonse en Drunense Duinen (Uit: Bergen Zand met hoedjes op van Elle van Lieshout en Erik van Os) Keutelgedichten Het konijntje Er was eens een konijntje en hij was echt niet dom hij keek wanneer hij drukken moest steeds even achterom Dan telde hij de keuteltjes die vielen in het gras zo wist hij elke

Nadere informatie

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Wandelzoektocht 2017 in het provinciaal domein Puyenbroeck Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Deelnameformulier wandelzoektocht van 1 april tot 30 september 2017. Deelname

Nadere informatie

HET GROTE WELPEN DOEBOEK SCOUTING HEIDEPARK

HET GROTE WELPEN DOEBOEK SCOUTING HEIDEPARK HET GROTE WELPEN DOEBOEK SCOUTING HEIDEPARK 2018-2019 ERWIN DE SWART Scouting Heidepark Het Grote Welpen Doeboek 2018-2019 Bladzijde 1 Het Avontuur Begint Hier Elk weekend gaan de Welpen (6-11 jaar) van

Nadere informatie

PRAATPRET DOE EN PRAAT BOEKJE VOOR THUIS

PRAATPRET DOE EN PRAAT BOEKJE VOOR THUIS PRAATPRET DOE EN PRAAT BOEKJE VOOR THUIS Thema 1: Ik (lichaam/familie) Dit boekje is van:................. Logo gemeente Auteursteam Projectgroep Kinderklanken & Peuterpraat Margriet van Engen Maaike Preijde

Nadere informatie

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Lesbrief Kikker viert de lente Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart 2018 Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Van 21 t/m 30 maart kleurt heel Nederland groen met het

Nadere informatie

Docentenhandleiding Papegaai Paulo Groep 0, 1 en 2

Docentenhandleiding Papegaai Paulo Groep 0, 1 en 2 Docentenhandleiding PAPEGAAI PAULO 'horen en vergeten, zien en onthouden, doen en begrijpen' Inleiding Sinds schooljaar 2013-2014 is er een les voor kleuters en (de oudste) peuters beschikbaar, Papegaai

Nadere informatie

ALGEMENE TIPS RUIMTELIJKE BEGRIPPEN. (Begrippen die iets vertellen over de plaats en richting)

ALGEMENE TIPS RUIMTELIJKE BEGRIPPEN. (Begrippen die iets vertellen over de plaats en richting) ALGEMENE TIPS * Meespelen met uw kind en zoveel mogelijk benoemen wat hij/zij doet. * Aanzet geven tijdens het meespelen: we gaan een brug bouwen, kan onze auto onder de brug, het vliegtuig vliegt over

Nadere informatie

Superhelden, zijn jullie er klaar voor?

Superhelden, zijn jullie er klaar voor? Themaweken zomer 18 2-6 juli Superhelden, zijn jullie er klaar voor? Klaar voor een superfantastische week? Ja? Dan gaan we zelf onze superhelden kostuums ontwerpen (maken) en ontdekken welke superhelden

Nadere informatie

,:,- ::s (\') ., - n. -==-. (\) ==} (\) (\) (ih. (\) (h. b,. (\)

,:,- ::s (\') ., - n. -==-. (\) ==} (\) (\) (ih. (\) (h. b,. (\) ë' - ::s r,:,- -+ o -+ (\') 0 lo., o_ 0 - n. ==} -==-. < (ih o= (h b,. =g ) Tuinwandeling voor groep 1 / 2 van het primair onderwijs HET LIEVEHEERSBEESTJESPAD Tuin: Landzigt Tijdsduur: cira 1 uur Eigen

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Doe-boek voor kinderen

Doe-boek voor kinderen Doe-boek voor kinderen Praten over ziek zijn Dit boekje is van:... Dit boekje is voor jou! Je mag zelf kiezen wat jij leuk vindt om te doen. Je kunt het samen doen of alleen, wanneer jij er zin in hebt.

Nadere informatie

Hoe werk je met het projectenboek?

Hoe werk je met het projectenboek? Hoe werk je met het projectenboek? In dit boek ga je allerlei opdrachten maken met groen in de hoofdrol. Je gaat toepassen wat je in de afgelopen jaren hebt geleerd. Ook leer je er nog een hoop nieuwe

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

opm werkboek :49 Pagina 1 levensboek van

opm werkboek :49 Pagina 1 levensboek van levensboek van Inhoud Enkele aanwijzingen voor het gebruik.......................... 3 Mijn geboortedag........................................ 4 Mijn familie en ik.........................................

Nadere informatie

Oppervlakte op het schoolplein versie A

Oppervlakte op het schoolplein versie A Oppervlakte op het schoolplein versie A Doe deze opdracht met vier kinderen. Nodig: een rolmaat 1. Maak met zijn vieren een vierkant van 1 x 1 meter. Op elke hoek van het vierkant staat een kind. Gelukt?

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

NoNiksie kijkt in de spiegel

NoNiksie kijkt in de spiegel colofon NoNiksie kijkt in de spiegel Uitgave 2014 Nationaal Park WeerribbenWieden www.np-weerribbenwieden.nl Idee NoNiksie Natuurmonumenten samen met Natuurmuseum Brabant Illustraties Femke van Gent Vormgeving

Nadere informatie

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten.

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. Hallo lieve jongens en meisjes, Welkom op vakantiepark Dierenbos! Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfst. We gaan pompoenen uithollen, herfst spelletjes spelen, herfstkettingen

Nadere informatie

[DE BASILIEK VAN KOEKELBERG]

[DE BASILIEK VAN KOEKELBERG] 1 e graad secundair onderwijs Naam:... NATIONALE BASILIEK VAN HET HEILIG HART KOEKELBERG [DE BASILIEK VAN KOEKELBERG] Met dit boekje kan je zelfstandig of in groep kennismaken met de basiliek. 2 Hoe ga

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Melkweg. Een dak boven je hoofd. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Het huis

Melkweg. Een dak boven je hoofd. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Het huis Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dak boven je hoofd Wonen: Het huis Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dak boven je hoofd, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

jij Nu hier niet meer bent Mijn herinneringsboek

jij Nu hier niet meer bent Mijn herinneringsboek Als er iemand sterft, dan is dat vaak heel verdrietig. Je moet afscheid nemen van iemand die je goed kende en van wie je hield. In dit boekje lees je over wat er allemaal gebeurt als er iemand dood is

Nadere informatie

Kasteelexpeditie. Kasteelexpeditie. Opdrachten in en rondom het Kasteel van Boxmeer

Kasteelexpeditie. Kasteelexpeditie. Opdrachten in en rondom het Kasteel van Boxmeer Opdrachten in en rondom het Kasteel van Boxmeer In groepjes verkennen jonge kinderen het Kasteel, liefst onder begeleiding van oudere kinderen of volwassenen (ouders). Maak van tevoren afspraken met Kasteelmuseum

Nadere informatie

Street-art in de. Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar

Street-art in de. Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar Street-art in de Paterskerk Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar Naam: Kom en ontdek het verhaal achter de kunstwerken! Welkom in de Paterskerk van Halle. De kerk is vandaag helemaal omgebouwd tot een

Nadere informatie

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten.

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. Hallo lieve jongens en meisjes, Welkom op vakantiepark Dierenbos! Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. We gaan pompoenen uithollen, herfst spelletjes spelen,

Nadere informatie

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Wandelzoektocht 2016 in het provinciaal domein Puyenbroeck Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling??? Deelnameformulier wandelzoektocht van 26 maart tot 30 september 2015.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE WAT VIND JE WAAR?

INHOUDSOPGAVE WAT VIND JE WAAR? INHOUDSOPGAVE WAT VIND JE WAAR? Les 1: Chinese tonen 7 Les 2: Een ontmoeting 14 Les 3: Tellen tot 100 21 Les 4: Familie voorstellen 33 Les 5: Eten en drinken 43 Les 6: Na school 51 Les 7: Dieren 59 Les

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

Kioki op ontdekking is geschreven in Vlaamse Gebarentaal (VGT). We kozen er bewust voor om Kioki op ontdekking niet te ondertitelen, zo komt de

Kioki op ontdekking is geschreven in Vlaamse Gebarentaal (VGT). We kozen er bewust voor om Kioki op ontdekking niet te ondertitelen, zo komt de Kioki op ontdekking is geschreven in Vlaamse Gebarentaal (VGT). We kozen er bewust voor om Kioki op ontdekking niet te ondertitelen, zo komt de poëzie van het VGT verhaal het beste tot zijn recht. Voor

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om een rondleiding te volgen in de luchthaven van Antwerpen. Toerisme voor Autisme stelde een stappenplan

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Speciaal voor jou! De leergierige scholier Huiswerk tips! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Schipperswijk 10 9665PM Oude Pekela tel: 06-10318833 info@moniquecoachtkids.nl www.moniquecoachtkids.nl

Nadere informatie

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts.

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts. Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis geworden! Ik hou van dansen, spannende verhalen, wandelen in

Nadere informatie

DIERENBOS WELKOMSTFEEST

DIERENBOS WELKOMSTFEEST MAANDAG 24 APRIL 10:00 uur 11:00 uur KNUTSELEN naar de knutselclub van vandaag. Wat we gaan maken is een verrassing. Kom jij ook? 11:30 uur 12:00 uur HOCKEY Hoe goed kan jij hockeyen? Kom het testen en

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN VisitTervuren Start de zoektocht in het bezoekerscentrum (Markt 7B). Daar vind je ook het antwoord op de eerste vragen. 1 Bezoekerscentrum Welk woud ligt op 16 km afstand

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Tafels oefenen. Veel plezier! Juf Cindy en juf Anke www.jufanke.nl

Tafels oefenen. Veel plezier! Juf Cindy en juf Anke www.jufanke.nl Tafels oefenen Deze download bevat 43 werkbladen om de tafels van 1 t/m 10 te oefenen. Per tafel is er telkens een werkblad springen op de getallenlijn, rekendoolhof, rol de dobbelsteen en tafelsommen.

Nadere informatie

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen.

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen. Hallo allemaal, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Wat gezellig dat jullie er allemaal zijn! Om het weekend compleet te maken staat het animatieteam klaar met een heleboel

Nadere informatie

Werkvormen: Basis 6.1 Kwaliteiten van een vriend Reflectie Subgroepen 30 min 6.2 Hyves-profiel Reflectie Subgroepen (digi) 20 min.

Werkvormen: Basis 6.1 Kwaliteiten van een vriend Reflectie Subgroepen 30 min 6.2 Hyves-profiel Reflectie Subgroepen (digi) 20 min. Les 6: Gezocht: een vriend Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten wat ze belangrijk vinden in een vriendschap; Kinderen kunnen een aantal kenmerken en voorwaarden benoemen waar een vriendschap aan moet

Nadere informatie

Juf Sabine en juf Maaike

Juf Sabine en juf Maaike Je moet daar heel wat voor kunnen: - Je moet goed kunnen lezen - En ook goed begrijpen wat je leest - Je moet goed kunnen opzoeken - En goed kunnen kiezen wat je wel en niet nodig hebt. - Je moet je verhaal

Nadere informatie

SPEELSPEURTOCHT OMGEVING SINT-PIETER. LiLIANE & IGNACE

SPEELSPEURTOCHT OMGEVING SINT-PIETER. LiLIANE & IGNACE SPEELSPEURTOCHT OMGEVING SINT-PIETER LiLIANE & IGNACE WWW.KUURNE.BE/SPEELSPEURTOCHT AFSTAND: 2,5 KILOMETER DUUR: ONGEVEER 2 UUR LEEFTIJD: VANAF 4 JAAR START: BUSHOKJE NAAST SINT-PIETERSKERK op De PARKING

Nadere informatie

Fietszoektocht Snuisteren in de Oude Kalevallei

Fietszoektocht Snuisteren in de Oude Kalevallei Fietszoektocht Snuisteren in de Oude Kalevallei Tijdens de Gentse Feesten kan je in de Oude Kalevallei te voet of op de fiets gratis deelnemen aan 2 zoektochten. FIETSTOCHT De fietszoektocht zelf bestaat

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Welkom op de Paalberg! Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis

Nadere informatie

Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend. Warmte. Beroemd zijn Een kus

Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend. Warmte. Beroemd zijn Een kus Wat kunnen we wensen? Warmte Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend Beroemd zijn Een kus Vrede op de hele wereld Mooi weer Een grote zak snoep

Nadere informatie

Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017

Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017 Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017 Inspiratieblad Voorleesfeestje Vrienden 18 februari 2017 Kinderen onthouden het verhaal en de woorden beter als je ze na het voorlezen stimuleert

Nadere informatie

Je spreekt thuis verschillende talen? Dat is goed voor je kind!

Je spreekt thuis verschillende talen? Dat is goed voor je kind! Je spreekt thuis verschillende talen? Dat is goed voor je kind! Tips om je kind op te voeden in verschillende talen Heb je vragen over hoe je je kind kan opvoeden in verschillende talen? In deze folder

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 0-03 WAT DOEN WE IN DE HERFST? Jammer hè, dat de zomervakantie alweer voorbij is? Maar het is ook wel weer leuk om naar school te gaan en je vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. En om naar

Nadere informatie

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT opdrachten Nog meer Hotel Hallo - Thema 6 Wat een feest! SPROET DE BRUID 1 Knip de strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Animatie. programma. Welkom op vakantiepark Dierenbos!

Animatie. programma. Welkom op vakantiepark Dierenbos! Animatie programma Welkom op vakantiepark Dierenbos! Mijn naam is Jibo en samen met het animatieteam sta ik klaar met allemaal leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud. Ben jij benieuwd wat er

Nadere informatie

De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt.

De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt. Water 2 Speuren naar water Doelen Begrippen De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt. de druppel, stromend water Materialen Tip Lamineer

Nadere informatie

SPEURNEUZEN in de Groene Velden

SPEURNEUZEN in de Groene Velden klimaatstad 2 SPEURNEUZEN in de Groene Velden Start aan het infobord in de Zuibroek. Bekijk het plan op het bord. Vergelijk met het plan in je eigen bundel. Zie Duid aan of noteer op je plan: waar je bent

Nadere informatie

Muziekslim. Muziekslim

Muziekslim. Muziekslim Muziekslim Opdracht Maak je eigen rap! Maak een lied of rap met de woorden uit het woordpakket. Verzin ook een leuk ritme voor de tekst. Muziekslim Opdracht Geheimen verborgen in muziek Maak een geheimtaal

Nadere informatie

Dorp 1 B-9810 Nazareth T Op stap met de kadet van Nazareth

Dorp 1 B-9810 Nazareth T Op stap met de kadet van Nazareth Dorp 1 B-9810 Nazareth T 09 382 82 82 info@nazareth.be www.nazareth.be Op stap met de kadet van Nazareth Wedstrijd tot en met 2 mei 2018 Gemeente Nazareth organiseert een wedstrijd naar aanleiding van

Nadere informatie