Nieuwe lid: Dag clubleden,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwe lid: Dag clubleden,"

Transcriptie

1 April-mei 2014

2 Dag clubleden, Wat is er o.a. te lezen: - Inschrijfformulieren voor zomerjeugdkamp. Eén inclusief slapen en de ander is zonder slapen. - Schaatsen met Reehorst. - De dames Van Zetten zijn aan zet. - Kampioenen schoolhandbal. - Eindstanden teams Nieuwe lid: Daniëlle Meijeringh-Konings Henriëtte van Riet Joke Bakker Erica Kloots Christa van Rooij Madeleine 't Hart Jolanda van den Bovenkamp Ellen Groefsema Hester van het Loo Martijn Fidder Ik stop ermee. Helaas is er nog geen vervanging. Meld je aan dan kan ik je nog helpen. Iedereen die de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan de BO, s, bedankt. Zonder jullie hadden we niet zulke leuke en mooie clubbladen gehad. Groet, Huub

3 NIEUWE LEDEN JEUGDCOMMISSIE GEZOCHT!!! Voor het komend seizoen zijn wij op zoek naar versterking van de jeugdcommissie. Wij zoeken enthousiaste commissieleden die het leuk vinden om zo nu en dan te helpen met het organiseren van activiteiten voor de jeugd. Je kunt hierbij denken aan het jeugdkamp, schaatsen of zwemmen. Lijkt het je leuk om te helpen? Heb je leuke ideeën? Neem dan contact op met een van de leden van de Jeugdcommissie Rina van Londen (0318) , Valerie van Londen (0318) , Sanne Hendriks (0318) of Evert van den Broek. Mocht je vragen hebben dan kun je ook bij ons terecht.

4 BEN JE NIET BANG VOOR TOVERNARIJ? GA DAN MEE NAAR HET LAND VAN DE HEKSEN EN MAGIËRS! Welke avonturen gaan we dit jaar mee maken? GEEF JE OP VOOR HET JEUGDKAMP VAN HV REEHORST OP 27, 28 en 29 JUNI!

5 27, 28 en 29 juni Gaan jullie mee naar het land van de heksen en magiërs? Schrijf je dan nu in voor het jeugdkamp 2014! De kosten voor het hele weekend bedragen slechts 35 euro per persoon! Inschrijven kan tot en met 5 juni. Kan je om een of andere reden niet meer mee op kamp en heb je je al wel ingeschreven? Meld je dan af voor 5 juni. Op de inschrijfstrook wordt het adres gevraagd, hier krijg je een lijst op toegestuurd met spullen die je nodig hebt. Het is niet toegestaan om energiedranken (zoals redbull e.d.) en alcoholische dranken mee te nemen op kamp. Het kamp is voor alle jeugdleden van HV Reehorst. Mis het niet en schrijf je nu in! Lever onderstaand strookje in bij één van de JC-leden of je trainer. Rina, Jos, Valerie en Sanne Ja, ik ga mee op kamp! Naam:.., naam 2 e kind: Leeftijd: jaar, leeftijd 2 e kind: jaar Telefoon ouder(s):.. Bijzonderheden (eventueel medicijnen, dieet etc.): Hierbij machtig ik, (ouder/voogd) HV Reehorst te Ede om... euro (35 euro p.p.) van mijn rekening:... t.n.v.... af te schrijven o.v.v. Jeugdkamp 2014 (dit bedrag wordt midden juni afgeschreven). Handtekening ouder/voogd:

6

7 27, 28 en 29 juni Gaan jullie mee naar het land van de heksen en magiërs? Schrijf je dan nu in voor het jeugdkamp 2014! Voor alle jeugd is er ook dit jaar de mogelijkheid om het dagprogramma mee te doen en s avonds lekker in hun eigen bed te slapen, vervoer is op eigen gelegenheid. De kosten voor het hele weekend bedragen voor deze niet-slapers slechts 25 euro per persoon! Inschrijven kan tot 5 juni. Kan je om een of andere reden niet meer mee op kamp en heb je je al wel ingeschreven? Meld je dan af vóór 5 juni. Op de inschrijfstrook wordt het adres gevraagd, hier krijg je een lijst op toegestuurd met spullen die je nodig hebt. Voor de niet-slapers spreken we met de ouders een tijd af waarop de kinderen gebracht en gehaald kunnen worden. Het kamp is voor alle jeugdleden van HV Reehorst. Mis het niet en schrijf je nu in! Lever onderstaand strookje in bij één van de JC-leden of je trainer. Rina, Jos, Valerie en Sanne Ja, ik ga mee op kamp! Naam:...., naam 2 e kind: Leeftijd: jaar, leeftijd 2 e kind: jaar Telefoon ouder(s):.. Bijzonderheden (eventueel medicijnen, dieet etc.): Hierbij machtig ik, (ouder/voogd) HV Reehorst in Ede om... euro (25 euro p.p.) van mijn rekening:.... t.n.v. af te schrijven o.v.v. Jeugdkamp 2014 (dit bedrag wordt midden juni afgeschreven). Handtekening ouder/voogd:

8 Schaatsen met de Reehorst Buiten was het 17 graden, met een fel schijnend zonnetje. De eerste lentedag van 2014, en wat doet de Reehorst? Juist wij gingen schaatsen. Rond 10 uur verzamelden zo n 27 kinderen en begeleiders om richting Nijmegen te gaan. Nadat Jos 27 keer een kaartje in een kaartenlezer had gestopt, konden wij een voor een naar binnen. De meesten hadden hun eigen schaatsen bij zich en konden direct naar de ijsbaan, anderen moesten eerst nog even schaatsen lenen. We sloegen ons kamp op bij de mini-baan, en daar waren al snel de pinguïns en de zeehonden verdeeld. Voor wie geen van deze beesten kon bemachtigen, waren er nog ouderwetse loop(schaats)rekjes. Aangezien de wedstrijdbaan en de ijshockeybaan nog niet open waren of te druk, vermaakte iedereen zich op de kleine baan. Maar na een goede warming up waagden enkele zich ook op de lange afstandsbaan. De een draaide snelle rondjes, de ander moest nog wat ondersteund worden. Goed om te zien dat teamsporters elkaar helpen.

9 Na twee uur schaatsen kreeg iedereen wel trek. In de skihut hebben we een gezonde en voedzame maaltijd genuttigd. Heerlijke frietjes, met borrelhapjes en overheerlijke ranja. s Middags konden we ook op de ijshockeybaan terecht. De groep verdeelde zich nu over de verschillende banen. Rond drie was iedereen moe en voldaan. En keerden we terug naar Ede. Volgens mij was het een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar. Hopelijk gaan er dan nog meer kinderen mee. Evert

10 De Bongerd en De Elskamp winnen finales Ede Stad Schoolhandbaltoernooi De jonge handballers van de basisscholen OBS De Elskamp (meisjes) en OBS De Bongerd (jongens) glommen na afloop van trots. Zij waren donderdagavond de trotse winnaars van de geslaagde 26e editie Ede Stad Schoolhandbaltoernooi Ik denk dat De Bongerd (meisjes) en bij de jongens de Callunaschool favoriet zijn. Dat betekent dat we bij de jongens eventueel op zoek moeten naar een nieuwe wisselbeker", opperde Reehorst organisator Leo de Wit. De Edese handbalkenner zat er deze keer naast. De favorieten sneuvelden na een enerverende finaleavond. De meisjes opende de avond. Bij het favoriete De Bongerd was flink getraind. Ko Hovestad (HV Reehorst) nam het team twee keer per week onder handen. Jason Koops nam op de finale avond het coachen voor zijn rekening. Ik heb stage gelopen op De Bongerd. Omdat ik in het verleden op De Toon Hermansschool bij het handballen actief was, leek me dit wel een leuke klus." De wedstrijd was het aanzien zeker waard. Niet alles ging goed. Zo hadden beide teams wat moeite met de spelregels. Maar de arbiters van dienst Wim de Man en Marit ten Holder waren coulant of legden zo nodig alles uit. Foto: Ted Walker Glansrol Het spel golfde op en neer. De teams ontliepen elkaar niet veel. De 5-5 eindstand wekte dan ook niet veel verbazing. Wel de glansrol van keeper Maud Hoevelaken (12) aan de Elskamp kant. Zij verijdelde met haar lengte en goed opstellen menige doelpoging. Ik zit in groep 8. Keepen is niet mijn specialiteit. Mijn favoriete sport is eigenlijk turnen. Daarnaast voetbal ik nog bij KSV Fortissimo. " De jongeling groeide voor OBS De Elskamp uit tot een held. In de serie strafworpen hield zij haar doel bijna schoon. Maar ook keepster Azra Sahin (De Bongerd) stak in een blakende vorm. Het bleef ook na strafworpen gelijk (1-1). De zevende strafworp werd door Maud Hoevelaken benut. Daarna stopte zij de mogelijke gelijkmaker. Een ovationeel applaus van de vele aanhangers viel haar ten deel.

11 Best leuk die aandacht. Maar je doet het als team", zei zij bescheiden. En verdween in het feestgedruis. De jongensfinale was eveneens een genot om te zien Met kwalitatief behoorlijk spel werd gestreden. Opvallend was dat waar de Callunaschool het spel verdeelde, De Bongerd in de rebounds scoorde. De Bongerd ging met een 4-3 voorsprong rusten. Dat gaf Leo de Wit even gelegenheid op het geslaagde toernooi terug te blikken. Het is probleemloos verlopen. Geen grote blessures. Zelfs geen pleister nodig gehad", grapte hij. Dat was in de tweede helft wel anders. Een speler van de Callunaschool viel en moest op het oog behoorlijk geblesseerd uitvallen. Toch slaagde de favoriet (Callunaschool) er in de 4-4 te scoren. Favoriet onderuit Ik heb mijn ploeg opdracht gegeven veel te schieten. Hoewel de Calluna keeper goed was lukte dat wonderwel", gaf coach Jason Koops zijn strijdplan weer. De Bongerd wist de eindstrijd met 9-7 te winnen. Met dank aan doelman Munasar Mow. Hij stopte werkelijk elk schot. Ik had nog nooit gekeept. Maar het ging wel lekker. Mooi dat wij de finale winnen. Morgen (vrijdag) op school lekker feestvieren", glimlachte de groep 8 leerling tevreden. Jeugdvoorzitter Evert van de Broek van de organiserende handbalvereniging Reehorst reikte de prijzen uit. De club kan weer terugkijken op een prima Ede Stad Schoolhandbaltoernooi 2014.

12 Eindstanden HV Reehorst Teams Gemengd E -Jeugd / Poule 41 - Oost # Eindstand GS GW G V DV DT P 1. OBW E1* HV Huissen E Udi 96 E Minerva E Groesbeeks Glorie E1 6. HV REEHORST E Gemengd D -Jeugd / Poule 49 - Oost # Eindstand GS GW G V DV DT P 1. HV Huissen D2* AHV Swift D OBW D Udi 96 D FBC D HV Angeren D AAC 1899 D Groesbeeks Glorie D1 9. Erica 76 D HV REEHORST D Aangezien de D- Jeugd tijdens de winterstop van Poule veranderd is, zijn hun uitslagen niet meegerekend in de stand!! * Kampioen

13 Dames C -Jeugd / Poule 36 - Oost # Eindstand GS GW G V DV DT P 1. HV Angeren C2* Groessen C HV REEHORST C Udi 96 C Minerva C FBC C Groesbeeks Glorie C1 60 Heren C -Jeugd / Poule 11 - Oost # Eindstand GS GW G V DV DT P 1. AHV Swift C1* The Flyers C HV REEHORST C1 4. HV Huissen C Udi 96 C Heren B -Jeugd / Poule 10 - Oost # Eindstand GS GW G V DV DT P 1. Udi 96 B1* UGHV B AHV Univé/Achilles B1 4. HV REEHORST B Duiven B Reflex B De Gazellen B Minerva B * Kampioen

14 Heren Senioren / 3 e Klasse L - Oost # Eindstand GS GW G V DV DT P 1. HV REEHORST 2* Duiven Udi Quintus Apollo Ha-STU AHV Univé/Achilles ESCA-Handbal Dames Senioren / 3 e Klasse V - Oost # Eindstand GS GW G V DV DT P 1. Erix 2* HV Huissen Groessen UGHV Loo HV REEHORST HV Angeren Groesbeeks Glorie ESCA-Handbal HV Grol

15 Heren Senioren / 1 ste Klasse F - Oost # Eindstand GS GW G V DV DT P 1. UGHV 1* HV Huissen HV REEHORST 1 4. Erica AHV Swift Minerva Udi Ha-STU OBW * Kampioen

16 Spierblessures aan het bovenbeen Het bovenbeen is van groot belang tijdens het sporten: hierop bevinden zich 3 grote belangrijke groepen spieren die zorgen voor levering van kracht en stabiliteit: de Quadriceps aan de voorkant, de Hamstrings aan de achterkant en de adductoren aan de binnen zijde. Aan de buitenkant zitten de abductoren, die duidelijk minder blessuregevoelig zijn voor blessures, maar ook deze groep kan een blessure oplopen. Spieren achterzijde linker bovenbeen Spieren voorzijde linker bovenbeen Anatomie: De grote spier aan de voorkant van het dijbeen is de vierkoppige dijbeenspier (musculus quadriceps femoris). Deze spier bestaat eigenlijk uit vier afzonderlijkje spieren waarvan de gezamenlijke eindpees over de knieschijf loopt en vlak daaronder op het scheenbeen aanhecht. Slechts één van deze spieren komt van het bekken en kan het been dus naar voren bewegen. De drie andere spieren komen van het dijbeen en kunnen alleen de knie strekken. Aan de achterkant van het dijbeen liggen drie spieren die gezamenlijk bekend zijn als de hamstrings. Hoewel hun oorsprong dus gezamenlijk is, hecht één van de drie (de musculus biceps femoris) aan op het kuitbeen en de andere twee (de musculus semitendinosus en musculus semimembranosus) op het scheenbeen. Alle drie de spieren hebben dezelfde functie: het been naar achteren bewegen en de knie buigen. De twee andere spiergroepen bestaan uit spieren die het been van het lichaam af (in de anatomie abductie genoemd) en naar het lichaam toe (in de anatomie adductie genoemd) bewegen. De eerste groep wordt naar hun functie de abductoren genoemd en ligt aan de buitenkant van het been. De laatste groep wordt naar hun functie de adductoren genoemd en ligt aan de binnenkant van het been. ( Er zijn 3 gradaties van een spierblessure Graad 1: Er is sprake van een forse overrekking met misschien enkele gescheurde of gekneusde spiervezels. De pijn is vaak goed te lokaliseren. Vaak is er ook sprake van een lichte stijfheid. Bij hernieuwde (rustige) activiteit kan het zijn dat de klachten aanvankelijk afnemen. Na het sporten nemen de klachten echter vaak weer toe, en zijn dan zelfs heviger dan voorheen.

17 Graad 2: Er is duidelijk sprake van gescheurd spierweefsel. De pijnlijke plek beslaat vaak een groter gebied, terwijl er soms (direct of na een paar dagen) ook een bloeduitstorting is te zien. Vaak `trekt` de persoon ook met het geblesseerde been. In een aantal gevallen is er ook een soort van kuil aanwezig op de plek van de beschadiging. Graad 3: Er is sprake van een volledige gescheurde spier. Operatief ingrijpen is hier noodzakelijk. Gelukkig komt deze situatie zelden voor. Hierbij is aanspannen van de spier en het bewegen van het gewricht dat bij de spier hoort ook onmogelijk. Kijk op Ontstaan bovenbeen blessure Er is een acute vorm herkenbaar, waarbij de blessure zich kenmerkt door een acute, duidelijk omschreven pijn aan de voor-/achterzijde van het bovenbeen. Daarnaast is er een chronische vorm. Deze komt minder vaak voor, de pijn is vaak al een tijd aanwezig en is -zeker in de beginfase van de blessure- minder duidelijk omschreven. Bij de acute vorm, wordt het grootste risico gelopen bij sporten waarbij een plotseling krachtstoename of een plotselinge versnelling een grote rol spelen. Denk aan voetbal, sprongsporten, racket sporten en veel atletieknummers. Bij de chronische vorm, hebben we doorgaans te maken met sporten waarbij de (loop)beweging veelvuldig en gedurende lange tijd wordt herhaald, zoals bijvoorbeeld bij een marathon of een triathlon. De (pijn)klachten nemen in ernst toe in het verloop van de tijd. Verder is het, helaas, zo dat met name hamstringblessures zich vaak en makkelijk herhalen. Zij nemen in ernst toe en verdwijnen moeilijker. Kijk op Enkele oorzaken op een rijtje: Onvoldoende warming-up. Vermoeidheid. Eerdere blessures, of een nog niet volledig herstelde blessure. Het overrekken als gevolg van foutieve stretching of verstappen/uitglijden. Een onbalans in de krachtsverhouding tussen de hamstrings en de quadriceps, de dijbeenspier aan de voorzijde van het bovenbeen. Een onbalans in de spierkracht van de hamstrings in het rechter en linker been. Verminderde souplesse/lenigheid. Te korte spieren. Een biomechanisch oorzaak in/rond het bekken. Het gaat dan over het algemeen om oorzaken in de lendenwervelkolom en/of in het SI-gewricht, dit is het gewricht tussen het heiligbeen en het bekken. Beleid / therapie bovenbeen blessures Bij een blessure Graad 1: is het van belang voldoende rust te nemen, en over het algemeen zijn de klachten binnen 2 tot 8 dagen volledig verdwenen. In deze fase is het ook van belang de regels voor Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen goed te hanteren volgens het (R)ICE principe: rust, ijs, compresse & elevatie (omhoog houden).

18 Bij een blessure Graad 2: is de benadering nagenoeg gelijk aan die van Graad 1, maar het opbouwen van de belasting moet met nóg meer voorzichtigheid gebeuren. De periode van herstel is beduidend langer. In het gunstige geval is dit 2 tot 3 weken, en in het ongunstige geval kan het herstel wel 3 maanden tijd vragen! Pas dus inderdaad op met het (snel) opbouwen van de belasting, het is gauw te snel: bewegen in de herstelfase mag NOOIT pijn geven!. Zie ook Bij deze graad van blessure is het aan te raden om deskundige hulp te vragen bij een fysiotherapeut. Met sportieve groet, en mochten er vragen/opmerkingen zijn, bel of mail me gerust. Harry Heinebal, fysiotherapeut, Beukenlaan 7a, 6711 NH Ede, T: (06) , M: h.heinebal@upcmail.nl.

19 Maak kennis met dames-1! Om de Break-out een beetje op te fleuren hebben de speelsters van dames-1 bedacht dat ze zichzelf gaan voorstellen en leuke, grappige, rare dingen gaan vertellen. Elke week zijn er 2 of 3 dames aan de beurt, want we zijn met 12 speelsters! Deze week zijn Sandra(rechts), Mariëlla(links) en Marleen(midden) aan de beurt, zij zijn het laatste zussen-koppels in ons team en zijn met z n drieën! Nu hebben jullie met alle speelsters van dames-1 kennis gemaakt. Ik ben Sandra 28 jaar. Ik heb 2 zusjes van 20 jaar en 18 jaar, 1 broer 29 jaar en 1 broertje van 16 jaar. Ik ben Mariëlla en ben 20 jaar. Ik heb nog een broer die is 29 jaar, mijn zus Sandra die is 28, Marleen is 18 en ik heb ook nog een broertje die 16 jaar is. Ik zit nog op school en doe de opleiding secretarieel medewerker, ik werk bij de Albert Heijn. Ik ben Marleen van Zetten 18 jaar oud, ik heb 1 broer 2 zussen en 1 broertje. Mijn broer heet Michael hij is 29, mijn zussen heten Sandra 28 jaar en Mariëlla 20 jaar en mijn broertje heet Dennis. Hij is 16 jaar. Welk woord past het best bij jouw zus(je)? De zussen zijn het er unaniem over eens dat de woorden die bij elkaar vinden passen; doorzetter en strijder. Daarnaast is Sandra ook nog de aanvoerder van het team. Waarom ben je op handbal gegaan? Sandra: Mijn moeder heeft altijd gehandbald, mijn opa was scheidsrechter en mijn ooms en tantes deden ook handbal dus zit het in de familie. Ik ben zelf via schoolhandbal op handbal gegaan, de kick en het spel is veel te leuk. Mariëlla: Omdat ik het een leuke sport vind. Ik kan het me niet echt goed herinneren want ik was 5 jaar. Mijn zus en mijn moeder handbalden toen al. Marleen: Dat weet ik niet precies, mijn moeder en zussen deden het en ik was er altijd bij. Toen ik oud genoeg was, speelde ik ook mee. Hoe lang speel je al? Sandra: Volgens mij was ik 12 jaar toen ik er op ging dus reken maar uit. Dat is zo'n 16 jaar. De rest van de familie kwam mij allemaal achterna naar Reehorst toe (m n moeder en m n broers en zussen). Mariëlla: Ik was 5 jaar toen ik op handbal ging dus onderhand is het al 15 jaar. Marleen: Dat weet ik ook niet meer precies, ik was heel jong. Ik handbal ongeveer 12 jaar (denk ik). Op welke plek speel je? Sandra: Ik speel op de drie opbouw plekken. Mariëlla: Ik speel op de rechter opbouw en de rechter hoek. Marleen: Ik speel op de cirkel.

20 Waar ben je goed in? Sandra: Ik ben niet het persoon om te zeggen waar ik goed in ben. Ik denk dat ik het spelletje aardig ken en slim handbal (tactisch) probeer te spelen. De ene keer ben je weer wat beter in het één en de andere keer weer iets anders. Mariëlla: Ik weet niet echt waar ik goed in ben. Marleen: Ik denk in het verdedigen. Waar ben je minder goed in? Sandra: Minder goed in keepen, wat ik overigens wel heel leuk vind. Een uitdaging om er alles aan te doen om de bal uit het doel te houden. M n mams en Mariëlla kunnen het beter. hahaha!! Mariëlla: Ik ben minder goed in verdedigen. Marleen: Verliezen, ik kan niet tegen mijn verlies. Wat is je nummer, waarom dit nummer? Sandra: Mijn nummer is nummer 12, ik heb dat voeger een keer gekozen en ik zou eigenlijk niet meer weten waarom. Wel weet ik dat mijn broer dat nummer ook altijd draagt en we daar eigenlijk, als het kan, niet meer van afstappen. Mariëlla: Ik ben nummer 3, omdat ik als 3 de geboren ben, op 3 november geboren in Vandaar dit nummer. Marleen: 15, geen reden, dit nummer heb ik gekregen toen ik bij dames-1 kwam. Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt met handbal? Sandra: Het leukste wat ik heb meegemaakt zijn de kampioenschappen en de jeugdkampen. Dit is allemaal van vroeger en was altijd leuk. Wat nu nog fris in mijn geheugen staat is voor ons het met z n vieren als moeder en drie dochters samen spelen in 1 team, dames-1. Dat vergeet je natuurlijk nooit meer. Mariëlla: Dat ik vaak kampioen ben geworden en het op kamp gaan. Marleen: Vroeger, het op kamp gaan. Hoe is het om met je zus(je) in één team te spelen? Sandra: Fantastisch! Met Mariëlla speel ik al wat langer dan met Marleen, ik mis Mariëlla ook heel erg in het veld nu ze al het hele seizoen geblesseerd is. Zij stond dan op de rechteropbouw en ik meestal linker opbouw. We voelden elkaar heel vaak aan. Met Marleen speel ik nu heel veel samen en geniet erg van als we samen weer iets moois hebben gedaan. Met ze drieën handballen komt hopelijk volgend seizoen weer. We gaan er weer erg van genieten en onze passie samen delen. Mariëlla: Ik vind het erg leuk, omdat we elkaar goed kunnen vinden in het veld, en we begrijpen elkaar. Marleen: LEUK! Van jongs af aan speelde ik altijd al met Mariëlla en later ook soms met Sandra. Nu kunnen we met z n 3 e onze passie delen. Als het om handbal gaat denken en voelen we hetzelfde. Jammer dat m n moeder niet meer bij ons speelt, dan was het echt compleet geweest.

21

22 Verjaardagen April 2 Leo de Wit 3 Ilse Dallinga 5 Linette Peelen 8 Kerem Isitan 9 Lars Neutel 12 Ellie Mackaay 13 Sanne Hendriks 17 Tiana van Montfort 19 Carla Mulder 19 Anja van den Berg 19 Stefan Meijwes 23 Isa Selderbeek 30 Ramon Tettero Mei 1 Lisa Schalk 1 Nora Meijeringh 6 Michel Kwaaitaal 6 Antoni Spaanderman 8.Gerard Haalboom 13 Dave Meijeringh 22 Tim Lumenta 22 Cees Klinkenberg 22 Alicia Hoogendoorn 25 Evert van de Broek 26 Niels van Noesel 28 Marjolein Cohen 30 Mandy van Hoek 30 Rachel van Hoek Van harte gefeliciteerd

23

24 Kleurplaat

Ik kijk nu naar buiten en zie sneeuw liggen en de wind is snijdend koud. Daarom de BO wat kleur en warmte gegeven met lenteplaatjes.

Ik kijk nu naar buiten en zie sneeuw liggen en de wind is snijdend koud. Daarom de BO wat kleur en warmte gegeven met lenteplaatjes. Maart 2013 Dag clubleden, Ik kijk nu naar buiten en zie sneeuw liggen en de wind is snijdend koud. Daarom de BO wat kleur en warmte gegeven met lenteplaatjes. Wat is er zoal te lezen: - De winnaars van

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING HV REEHORST

ALGEMENE LEDENVERGADERING HV REEHORST November 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING HV REEHORST Namens het managementteam nodigen we jullie allemaal uit voor de algemene ledenvergadering HV Reehorst. 8 december vanaf 19.45 in de Spil Voor iedereen

Nadere informatie

Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.:

Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.: Januari 2014 Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.: Nieuw Jaar; Nieuwe kansen!. Een verslag van het oliebollentoernooi. 25 jaar Schoolhandbal. Hoe staan de teams ervoor? Bijgewerkt tot en met december

Nadere informatie

Dit clubblad is voor iedereen van de vereniging. Twijfel niet als je ook iets leuks te melden hebt. Stuur het op naar mij.

Dit clubblad is voor iedereen van de vereniging. Twijfel niet als je ook iets leuks te melden hebt. Stuur het op naar mij. November 2011 Van de redactie Dag allemaal, Wat gaat de tijd toch snel. De meesten hebben al weer een aantal wedstrijden achter de rug. Reden om weer een team te presenteren en een verslag van DJ-A. Nieuws

Nadere informatie

Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.:

Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.: December 2013 Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.: Uitnodiging oliebollentoernooi. Dames 1 stellen zich voor. Schoolhandbal. Jongens B Oliebollen kopen bij Rina. Wie doet er mee? Elleboogblessure.

Nadere informatie

Dag clubleden, In deze BO lees je hoe het handbal leeft in de club.

Dag clubleden, In deze BO lees je hoe het handbal leeft in de club. Januari 2013 Dag clubleden, In deze BO lees je hoe het handbal leeft in de club. -Wat te denken over de droom van Leo. -Een verslag van het oliebollentoernooi. -25 jaar Schoolhandbal. -Hoe staan de teams

Nadere informatie

Nieuwe trainingstijden voor de maanden mei en juni binnenkort op www.hvreehorst.nl.

Nieuwe trainingstijden voor de maanden mei en juni binnenkort op www.hvreehorst.nl. April - Mei 2013 Dag clubleden, Wat is er zoal te lezen: - De fantastische reis naar Disneyland; - Technisch bekeken door Leo; - Heb je knieproblemen (deel 2)?; - Kampioenen Meisjes C - Afscheid van Wil

Nadere informatie

Teamindeling seizoen Landelijk

Teamindeling seizoen Landelijk Teamindeling seizoen 2011-2012 Landelijk in het rood: teams afd. Oost EREDIVISIE DAMES EREDIVISIE HEREN Hoofdkl. A Dames Hoofdkl. A Heren 1 VOC Volendam Nieuw Heeten Reehorst 2 Dalfsen E & O Kwiek 2 CSV

Nadere informatie

Februari - Maart 2014

Februari - Maart 2014 Februari - Maart 2014 Dag clubleden, In deze Break-Out lees je o.a.: Het MT stelt zich voor. Schoolhandbal. Maak kennis met dames-1. Wie wil er eindredacteur worden van de Break-Out? Vanaf 2011 heb ik

Nadere informatie

Zaalhandbal toernooi. 1 en 2 september The Flyers

Zaalhandbal toernooi. 1 en 2 september The Flyers Zaalhandbal toernooi 1 en 2 september 2012 The Flyers Voorwoord Beste Handbalvriend(in), begeleider en geïnteresseerde, Na het grote succes van vorig jaar is dit alweer het 2e Flyers Zaalhandbaltoernooi

Nadere informatie

Presentatie blessure preventie. John Klerkx

Presentatie blessure preventie. John Klerkx Presentatie blessure preventie John Klerkx Programma 1. Doel van de presentatie. 2. De meest voorkomende blessures. 3. Preventie (voorkomen blessures). 4. Geslacht, leeftijd, lichaamsbouw/ gezondheid.

Nadere informatie

Oproep aan de coaches. Algemene Leden Vergadering. Dag clubleden,

Oproep aan de coaches. Algemene Leden Vergadering. Dag clubleden, November 2013 Dag clubleden, In deze Break-Out lees je: - Kim en Lotte stellen zich voor. - Info over elleboogblessures. - Meisjes C hebben een doel Nieuwe leden: Noa Semmelink David Schalk Antoni Spaanderman

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) Blessure preventie

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) Blessure preventie Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) & Blessure preventie Wie zijn wij? Wij zijn Procare fysiotherapie met praktijkruimtes in Gorinchem, Vuren en Herwijnen. Onze praktijken bieden naast diverse specialisaties

Nadere informatie

Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen)

Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen) Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen) Hallo sportvrienden, Hierbij ontvangen jullie de informatie voor de Regio Finale Schoolhandbal 2015 Oost (Zutphen) Welke gehouden

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

33 e Schoolhandbal Toernooi

33 e Schoolhandbal Toernooi 33 e Schoolhandbal Toernooi NAJADEN 23 mei 2018 Sportpark De Wierden - Meerveldstraat 54 1359 HZ Almere-Haven - tel. 036-5316454 Routebeschrijving en laatste nieuws op www.najaden.nl Volg ons ook op Facebook

Nadere informatie

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen PROGRAMMA Schoolkorfbaltoernooi Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen Inhoudsopgave Dit programmaboekje bevat alle informatie over het

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Oproep aan de leden /coaches

Oproep aan de leden /coaches September 2013 Dag clubleden, Het nieuw handbalseizoen komt er aan. Ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad. De inhoud van de 1 ste Break-Out van het seizoen 2013-2014 is uiteraard grotendeels

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2 Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Hellas 2

Alpha-deuren/HVH Hellas 2 Alpha-deuren/HVH Hellas 2 22 oktober 2011 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Voorwoord Welkom bij de eerste thuiswedstrijd van Alpha-deuren/HVH. Wij zijn als vereniging blij dat we u allemaal mogen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018

Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018 Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018 31 oktober Cultuurtje groepen 5 5 november Tafeltjesmiddag 7 november Cultuurtje groep 7 Sander, Keano, Alexander, Maud, Olivier, Inna 9 november Groepen 2 vrij 19 november

Nadere informatie

Schoolhandbal toernooi 2016

Schoolhandbal toernooi 2016 Schoolhandbal toernooi 2016 Sporthal Jo Gerris 9 maart 13.00 18.00 Programma/info boekje Voorwoord Beste Spelers/coaches/begeleiders, Namens de organisatie heten wij u van harte welkom op het schoolhandbaltoernooi

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

36 e Rabobank Schoolhandbaltoernooi 2013 Georganiseerd door: Zaterdag 22 Juni 2013 aanvang 9.00 uur Sporthal Opperdam, Volendam HV KRAS/Volendam Bedrijfsbureau Joost Ooms Heideweg 4 1132 DB Volendam telefoon:

Nadere informatie

Fysio-/manueeltherapie van Gerven

Fysio-/manueeltherapie van Gerven Fysio-/manueeltherapie van Gerven Artrose Artrose is een chronische aandoening waarbij een degeneratie van het gewricht optreedt. Het gewrichtkraakbeen vermindert in kwaliteit; vergelijk het kraakbeen

Nadere informatie

Jaargang 10, nieuwsbrief nr. 5 Redactie: Marjolein Broekhuis-Udo redactieadres:

Jaargang 10, nieuwsbrief nr. 5 Redactie: Marjolein Broekhuis-Udo redactieadres: Achter het Net digitale nieuwsbrief ABS volleybal Jaargang 10, nieuwsbrief nr. 5 Redactie: Marjolein Broekhuis-Udo juni 2017 redactieadres: redactieahn@gmail.com Afscheid Helaas moeten we afscheid nemen

Nadere informatie

Een acuut letsel is een blessure die plots op treed (bvb een enkel verzwikking, een spierscheur, )

Een acuut letsel is een blessure die plots op treed (bvb een enkel verzwikking, een spierscheur, ) Sporten is hoe dan ook gezond, maar brengt ook een verhoogd risico op bepaalde letsels met zich mee. Er zijn echter enkele aandachtspunten en preventie oefeningen die dit risico sterk kunnen verlagen.

Nadere informatie

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 7 en 8

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 7 en 8 47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI 2017 PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 7 en 8 Voorwoord Beste deelnemers, Voor de tweede keer sinds het ontstaan van het schoolkorfbal toernooi vindt het toernooi

Nadere informatie

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week 9-2019 UITSLAGEN. Olympia/Esia/Adio A1 - Margraten A1 18-26 SVM D1 - Margraten D1 12-12 Juliana E1 - Margraten E1 13-08 BFC D4 - Margraten D2 07-16 Born E2 - Margraten

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Handbal Ik hou mijn spreekbeurt over handbal omdat ik zelf aan deze sport doe en ik het een mooie sport vind. Ik ga het vandaag hebben over wat handbal precies inhoudt, de leeftijdsindeling, de wedstrijden,

Nadere informatie

AMICA MANU SPORTMEDISCH GEZIEN

AMICA MANU SPORTMEDISCH GEZIEN AMICA MANU SPORTMEDISCH GEZIEN De liesblessure Wat is het? Pijn in de lies wordt vaak een liesblessure genoemd. Automatisch denkt men dan vaak aan een blessure van de aanvoerende beenspieren (adductoren),

Nadere informatie

Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen!

Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! In nederland hebben hebben we ongeveer 1,2 miljoen mensen die hardlopen. Hiervan komen er ongeveer 720.000 per

Nadere informatie

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 Zaterdag 3 december was het zover, de oud (ers) tegen de jeugd JO15-3. Deze wedstrijd is ontstaan door dat veel al ouders het langs de lijn beter weten dan de speler zelf. Hier

Nadere informatie

Mei 2010. 2010 http://www.hvreehorst.nl

Mei 2010. 2010 http://www.hvreehorst.nl 2010 Bestuur & Commissies Bestuursleden Technische commissie Voorzitter Wim de Rek 0318 620188 Voorzitter TC Petra Hermans 06 53672742 Secretaris Marianne Kamminga 0318 653316 Coördinator Dames/Meisjes

Nadere informatie

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 5 en 6

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 5 en 6 47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI 2017 PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 5 en 6 Voorwoord Beste deelnemers, Voor de tweede keer sinds het ontstaan van het schoolkorfbal toernooi vindt het toernooi

Nadere informatie

Schoolkorfbaltoernooi gemeente Arnhem

Schoolkorfbaltoernooi gemeente Arnhem Schoolkorfbaltoernooi gemeente Arnhem Jaren lang is er bij Oost-Arnhem het schoolkorfbaltoernooi georganiseerd voor drie scholen in de omgeving. De groepen 3 t/m 5 speelden op deze dag wedstrijdjes tegen

Nadere informatie

Ignart verloor de eerste set met 6 1 van Sjoerd, maar daarna kwam hij ijzersterk terug. Hij won de tweede set met 6 4 en de derde met 6 2.

Ignart verloor de eerste set met 6 1 van Sjoerd, maar daarna kwam hij ijzersterk terug. Hij won de tweede set met 6 4 en de derde met 6 2. Zondag 26 augustus is gestart met de clubkampioenschappen. Er zijn 5 wedstrijden gespeeld, 3 heren enkels en 2 dames enkels. Het weer was gelukkig goed en met name bij de heren hebben we leuke potten tennis

Nadere informatie

Schoolhandbal toernooi 2017 HV FIQAS Aalsmeer en RKDES Kudelstaart Georganiseerd door: Handbalvereniging RKDES Handbalvereniging HV FIQAS Aalsmeer

Schoolhandbal toernooi 2017 HV FIQAS Aalsmeer en RKDES Kudelstaart Georganiseerd door: Handbalvereniging RKDES Handbalvereniging HV FIQAS Aalsmeer Schoolhandbal toernooi 2017 HV FIQAS Aalsmeer en RKDES Kudelstaart Georganiseerd door: Handbalvereniging RKDES Handbalvereniging HV FIQAS Aalsmeer 1 Informatie: - Vanaf 8:30 uur kunnen de teams zich melden

Nadere informatie

Overdekt schaatsen, lekker hapje erbij en veel plezier. Wat wil je nog meer?

Overdekt schaatsen, lekker hapje erbij en veel plezier. Wat wil je nog meer? Maart 2012 Van de redactie Dag allemaal, Wel eens gehoord van een Jumpersknee? Overdekt schaatsen, lekker hapje erbij en veel plezier. Wat wil je nog meer? De heren 1 gaan onder leiding van Marco Meijeringh

Nadere informatie

De redactie wenst jullie een:

De redactie wenst jullie een: Decmber 2012 Dag clubleden, De Break-Out van december is weer goed gevuld dankzij kopij van de leveranciers. Genoeg stof om te lezen. -Twee teams stellen zich aan jullie voor. -Leo belooft een topjaar.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 2017

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 2017 NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 2017 VAN DE VOORZITTER VINCENT Met nog vier badmintonmaanden voor de boeg staan er nog een hoop leuke activiteiten op het programma. Om te beginnen het ouder-kindtoernooi

Nadere informatie

Regionaal kampioenschap Basisschoolhandbal woensdag 21 mei 2014 Meisjes en Jongens regio Oost (Arnhem)

Regionaal kampioenschap Basisschoolhandbal woensdag 21 mei 2014 Meisjes en Jongens regio Oost (Arnhem) Regionaal kampioenschap Basisschoolhandbal woensdag 21 mei 2014 Meisjes en Jongens regio Oost (Arnhem) 2 Arnhem, 11 mei 2014 Waarde Sportvrienden, Hier voor je ligt het programmaboekje van de regiofinale

Nadere informatie

Schoolhandbal toernooi 2015 Zaterdag 7 november 2015 HV FIQAS Aalsmeer en RKDES Kudelstaart

Schoolhandbal toernooi 2015 Zaterdag 7 november 2015 HV FIQAS Aalsmeer en RKDES Kudelstaart Schoolhandbal toernooi 2015 Zaterdag 7 november 2015 HV FIQAS Aalsmeer en RKDES Kudelstaart 1 Vanuit: Handbalvereniging RKDES Handbalvereniging HV FIQAS Aalsmeer. Informatie: - Vanaf half 8:30 kunnen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem. Van Heemstraschool 1 Nieuwsbrief Nummer 15 23-04-2019 Vanuit de directie Agenda 19-04-2019 t/m 05-05-2019 Wisselbeker naar de Van Heemstraschool in Hattem Op vrijdag 12 april werden de kinderen uit groep 7 van de Van Heemstraschool

Nadere informatie

6,9. Presentatie door een scholier 1940 woorden 14 november keer beoordeeld

6,9. Presentatie door een scholier 1940 woorden 14 november keer beoordeeld Presentatie door een scholier 1940 woorden 14 november 2016 6,9 15 keer beoordeeld Vak LO Sportblessures Inleiding We weten allemaal dat sporten gezond is. Maar te veel sporten is ook niet goed voor je

Nadere informatie

SEPTEMBER Vacatures Er staan een aantal vacatures open. Het zij heel uiteenlopende zaken, dus misschien zit er iets passends tussen!

SEPTEMBER Vacatures Er staan een aantal vacatures open. Het zij heel uiteenlopende zaken, dus misschien zit er iets passends tussen! Beste Unitassers, SEPTEMBER 2014 Hierbij de eerste nieuwsbrief van dit seizoen. We willen jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief,

Nadere informatie

Startbaan oppermachtig bij cross in Bussum: 4x goud!

Startbaan oppermachtig bij cross in Bussum: 4x goud! Startbaan oppermachtig bij cross in Bussum: 4x goud! Meer dan 1000 atleten waren 9 januari in Bussum voor de tweede wedstrijd van de crosscompetitie. Startbaan deed uitstekend mee met vier keer een eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11. Tot slot.

1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11. Tot slot. 1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11 Tot slot. 12 Gerrit Schulte in de krant 2 Ik hou mijn werkstuk over Gerrit

Nadere informatie

Oproep aan de coaches. Algemene Leden Vergadering. Donderdag 22 november

Oproep aan de coaches. Algemene Leden Vergadering. Donderdag 22 november November 2012 Dag clubleden, Wat hebben we actieve leden. Ja, ja. Veel info en leuke foto s. Ga maar snel kijken en veel leesplezier. Nieuwe leden: Lars Neutel Ruben Bal Sophie van Gorkom Donderdag 22

Nadere informatie

46e editie Schoolkorfbaltoernooi 2015/2016. PROGRAMMA Vrijdag 15 april

46e editie Schoolkorfbaltoernooi 2015/2016. PROGRAMMA Vrijdag 15 april 46e editie Schoolkorfbaltoernooi 2015/2016 PROGRAMMA Vrijdag 15 april 2016 WWW.KV-KLIMOP.NL Voorwoord Beste deelnemers, Voor het eerst sinds het onstaan van het schoolkorfbal toernooi vindt het toernooi

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Woensdag 19 April, 2017

Woensdag 19 April, 2017 Woensdag 19 April, 2017 Aanvang wedstrijden: 14.30 uur Prijsuitreiking: 17.30 uur Hoofdsponsor Versie 2.0 Spelregels, de basis Pagina 2 van 6 www.sevzelhem.nl Voorwoord Op 19 april 2017 vindt het jaarlijkse

Nadere informatie

32 e Schoolhandbal Toernooi

32 e Schoolhandbal Toernooi 32 e Schoolhandbal Toernooi NAJADEN 17 mei 2017 Sportpark De Wierden - Meerveldstraat 54 1359 HZ Almere-Haven - tel. 036-5316454 Routebeschrijving en laatste nieuws op www.najaden.nl Volg ons ook op Facebook

Nadere informatie

Schoolhandbal toernooi 2018

Schoolhandbal toernooi 2018 Schoolhandbal toernooi 2018 Green Park Aalsmeer en RKDES Kudelstaart Georganiseerd door: Handbalvereniging RKDES Handbalvereniging Green Park Aalsmeer 1 Informatie: - Vanaf 8:30 uur kunnen de teams zich

Nadere informatie

The Flyers schoolhandbaltoernooi. 41e editie

The Flyers schoolhandbaltoernooi. 41e editie The Flyers schoolhandbaltoernooi 41e editie 27 & 28 december 2018 Beste jongens, meisjes en begeleiders, Wij heten jullie allemaal van harte welkom op het 41 e Wijchense Schoolhandbaltoernooi! Dit jaar

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Hercules 2 24 maart 2012 19.45 uur, sporthal De Slinger Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

Alpha-deuren/HVH Hercules 2 24 maart 2012 19.45 uur, sporthal De Slinger Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Alpha-deuren/HVH Hercules 2 24 maart 2012 19.45 uur, sporthal De Slinger Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Kijk ook eens op: www.hvhouten.nl Beste supporters, Leuk dat Anel aan mij gedacht heeft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

Tips voor het volhouden van een lichamelijke actieve leefstijl

Tips voor het volhouden van een lichamelijke actieve leefstijl Tips voor het volhouden van een lichamelijke actieve leefstijl Blessures aan spieren, gewrichten en botten zijn de meest voorkomende oorzaken van beëindigen van activiteiten. De beste manier om blessures

Nadere informatie

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 Beste Tepci-leden, Apeldoornse Tennis Kampioenschappen 2018 Zaterdag en zondag de finales op TEPCI Sportief en sociaal het grootste tennistoernooi van Apeldoorn. Wie wil er

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Traint sinds 1991 bij Flevo Delta, is gediplomeerd trainer loopgroepen sinds 1997.

Traint sinds 1991 bij Flevo Delta, is gediplomeerd trainer loopgroepen sinds 1997. De trainers Links: Henk van Roemburg Midden: Marjo de Groot Rechts: Henk Moerkens Loopt sinds 2006 bij Flevo Delta. Is gediplomeerd trainer sinds 2010. Traint sinds 1991 bij Flevo Delta, is gediplomeerd

Nadere informatie

PROGRAMMA Vrijdag 13 april 2018 Groep 3 en 4

PROGRAMMA Vrijdag 13 april 2018 Groep 3 en 4 48 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI 2018 PROGRAMMA Vrijdag 13 april 2018 Groep 3 en 4 Versie 1.0.2 Voorwoord Beste deelnemers, Voor de derde keer sinds het ontstaan van het schoolkorfbal toernooi vindt het

Nadere informatie

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36 SPORT-FLITS Dosc A1 Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/2016 - nummer 36 Vandaag, 25 juni 2016, stond de allerlaatste (?) wedstrijd van Hans Schell als trainer/coach op het programma,

Nadere informatie

Good Luck MB1 - Riel MB1

Good Luck MB1 - Riel MB1 Good Luck MB1 - Riel MB1 Afgelopen zaterdag hebben wij onze eerste competitie wedstrijd gespeeld in de 1ste klas. We waren echt benieuwd hoe het zou gaan. We wisten dat de meisjes van Riel ook uit de 2de

Nadere informatie

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats.

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats. Jongens D Top 28-12-2017 Op de eerste dag van de Saturnus Indoor Toernooien 2017 2018 stond het Jongens D Top toernooi op het programma in de blaashal van Ring Pass Delft. In Poule A was het Rotterdam

Nadere informatie

Wat is patello-femoraal pijnsyndroom?

Wat is patello-femoraal pijnsyndroom? Wat is patello-femoraal pijnsyndroom? Patellofemorale pijnklachten zijn klachten die waargenomen worden in en rond de knieschijf. Patella betekent knieschijf. Het komt op alle leeftijden voor, maar vooral

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 08-06-2016 Trapvaardigheid Op 17 en 18 mei heeft groep 8 aan het Bavo verkeersveiligheidscircuit bij voetbalvereniging Good Luck deelgenomen. De leerlingen zijn wat betreft hun fietskwaliteiten

Nadere informatie

Handbalvereniging The Flyers

Handbalvereniging The Flyers Beste jongens, meisjes en begeleiders, Wij heten jullie allemaal van harte welkom op het 35 ste Wijchense Schoolhandbaltoernooi! Dit jaar doen er 60 teams mee van basisscholen uit de gemeente Wijchen.

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Schoolvoetbal FC DRIEBERGEN, april Programma Schoolvoetbal 2018

Schoolvoetbal FC DRIEBERGEN, april Programma Schoolvoetbal 2018 Programma Schoolvoetbal 2018 Driebergen, april 2018 Beste deelnemers en toeschouwers, Ook dit jaar zijn de leerlingen, leraren en hun ouders of verzorgers van de scholen uit Driebergen van harte welkom

Nadere informatie

Pinkstertoernooi 2017

Pinkstertoernooi 2017 Beste sportvrienden en vriendinnen, Voorwoord Allereerst hartelijk welkom aan onze gasten van buiten PKC/SWKGroep. We vinden het leuk dat jullie vandaag onze gast willen zijn en ik hoop dat jullie je ook

Nadere informatie

Goud, goud en zilver bij 3 e crosscompetitie in Amsterdam

Goud, goud en zilver bij 3 e crosscompetitie in Amsterdam Goud, goud en zilver bij 3 e crosscompetitie in Amsterdam Het succes voor Startbaan bij de vorige crosswedstrijd (4x goud in Bussum) smaakte naar meer. In Amsterdam stonden zaterdag 6 februari 31 pupillen

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Introductie. Dansvoorstelling

Introductie. Dansvoorstelling Door: John van Sambeek Introductie Ja, je ziet het goed. Daar is alweer een nieuwe schoolkrant! De schoolkrantredactie bestaande uit allemaal leerlingen heeft in een paar weken tijd veel leuke en interessante

Nadere informatie

48 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 13 april 2018 Groep 7 en 8

48 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 13 april 2018 Groep 7 en 8 48 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI 2018 PROGRAMMA Vrijdag 13 april 2018 Groep 7 en 8 Versie 7 april 2018 Voorwoord Beste deelnemers, Voor de derde keer sinds het ontstaan van het schoolkorfbal toernooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 november Week 46

Nieuwsbrief 16 november Week 46 Even voorstellen Wellicht heeft u mij al zien rondlopen op school. Hierbij wil ik me graag even aan u voorstellen. Vanaf dit schooljaar zal ik op de Regenboog als schoolbegeleider werken. Mijn naam is

Nadere informatie

Beste schoolkorfballer,

Beste schoolkorfballer, Beste schoolkorfballer, We zijn zoals elk jaar blij je vandaag op het veld van ZKC 31 te mogen begroeten! We hebben er alles aan gedaan om deze dag goed te organiseren en te zorgen dat alles soepel verloopt.

Nadere informatie

Met verslagen van mini toernooien, een raadsel, een bijzondere familiefoto en jeugdige internationale debutanten ook nu een volle NieuwsKrant.

Met verslagen van mini toernooien, een raadsel, een bijzondere familiefoto en jeugdige internationale debutanten ook nu een volle NieuwsKrant. Hallo allemaal, Met verslagen van mini toernooien, een raadsel, een bijzondere familiefoto en jeugdige internationale debutanten ook nu een volle NieuwsKrant. En heb je al ingeschreven voor HET kamp!?

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

Schoolhandbal Toernooi 19 juni 2016 -------------------------------------------------------- Informatieboekje

Schoolhandbal Toernooi 19 juni 2016 -------------------------------------------------------- Informatieboekje Informatieboekje Voorwoord Beste kinderen en begeleiders, Nog even en dan is het 19 juni en staat het schoolhandbal toernooi 2016 weer op de agenda. Dit jaar voor het eerst ook voor de groepen 1en 2.

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

De technische leiding staat nog steeds onder leiding van Jos Engelhart: onze grensrechter Johan Jonkbloed en Gerard Derksen: trainer/coach.

De technische leiding staat nog steeds onder leiding van Jos Engelhart: onze grensrechter Johan Jonkbloed en Gerard Derksen: trainer/coach. De technische leiding staat nog steeds onder leiding van Jos Engelhart: onze grensrechter Johan Jonkbloed en Gerard Derksen: trainer/coach Het team: 1. Bo Schutte, onze keepster. Wat heerlijk om een vaste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

34 e Schoolhandbal Toernooi

34 e Schoolhandbal Toernooi 34 e Schoolhandbal Toernooi NAJADEN 22 mei 2019 Sportpark De Wierden - Meerveldstraat 54 1359 HZ Almere-Haven - tel. 036-5316454 www.najaden.nl Volg ons ook op Facebook en Instagram! Handbalvereniging

Nadere informatie

En inmiddels is het voorjaar begonnen en nadert de volleybalcompetitie zijn ontknoping.

En inmiddels is het voorjaar begonnen en nadert de volleybalcompetitie zijn ontknoping. Hallo allemaal! De laatste wedstrijden van het jaar zijn gespeeld. En het goede nieuws is: er zijn teams kampioen geworden. Zij worden in dit clubblad uiteraard in het zonnetje gezet. Maar er is ook een

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag 16 januari 014, jaargang. nr. 8 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en waarvan

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

31 e Schoolhandbal Toernooi

31 e Schoolhandbal Toernooi 31 e Schoolhandbal Toernooi NAJADEN 25 mei 2016 Sportpark De Wierden - Meerveldstraat 54 1359 HZ Almere-Haven - tel. 036-5316454 Routebeschrijving en laatste nieuws op www.najaden.nl Volg ons ook op Facebook

Nadere informatie

Schoolhandbal toernooi 2014 HV FIQAS Aalsmeer en RKDES Kudelstaart

Schoolhandbal toernooi 2014 HV FIQAS Aalsmeer en RKDES Kudelstaart Schoolhandbal toernooi 2014 HV FIQAS Aalsmeer en RKDES Kudelstaart 1 Vanuit: Handbalvereniging RKDES Handbalvereniging HV FIQAS Aalsmeer. Informatie: - Vanaf half 8:30 kunnen de teams zich melden bij de

Nadere informatie

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING 1 Weekbrief No 37 Seizoen 2009 2010 24-05-2010 Secretariaat: Estria.jeugdsecretariaat@planet.nl SENIORENAFDELING Uitslagen Zaterdag 22 mei Estria vet. St. Hubert Vet. 1-2 INFORMATIE JEUGDAFDELING Mededelingen

Nadere informatie

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 3 en 4

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 3 en 4 47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI 2017 PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 3 en 4 Voorwoord Beste deelnemers, Voor de tweede keer sinds het ontstaan van het schoolkorfbal toernooi vindt het toernooi

Nadere informatie

Beste jongens, meisjes en begeleiders,

Beste jongens, meisjes en begeleiders, 39 E EDITIE Beste jongens, meisjes en begeleiders, Wij heten jullie allemaal van harte welkom op het 39 e Wijchense Schoolhandbaltoernooi! Dit jaar doen 55 teams mee van basisscholen uit de gemeente Wijchen.

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Nieuwsbrief mei Het schiet al weer aardig op met het seizoen. Voor een paar teams (o.a. dames 1) breekt een cruciale fase aan in de competitie. Kampioen of niet?? Natuurlijk kijken we met z n allen ook

Nadere informatie

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord Ik heb geen diploma s. Alles wat ik weet, heb ik in het echte leven geleerd. Ik was twaalf jaar toen

Nadere informatie