Start schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Start schooljaar"

Transcriptie

1 De Bem JAARGANG augustus Welkom 1 WEER NAAR SCHOOL Start schooljaar Door Lineke Dusseljee De school Basisschool De Bem is een gezonde school in ontwikkeling. De eerste Nieuwsbrief van het schooljaar geeft hierover meer informatie, maar graag benadruk ik hierbij dat wij het ook dit jaar weer als onze taak zien het onderwijs goed te verzorgen. Dat wil zeggen; te werken aan de vorming en ontwikkeling van de leerlingen. Daarvoor is niet alleen de juiste informatie noodzakelijk, maar bovenal een goede werk- en leefsfeer. Iedereen probeert daaraan te werken vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid: bestuur, schoolleiding, personeel, ouders en leerlingen. De leerlingen We beginnen dit nieuwe schooljaar met 180 leerlingen. We zijn vergeleken met het vorige schooljaar met 45 leerlingen gegroeid. Dat is een hoog aantal en we zijn blij met het aantal leerlingen dat voor onze school heeft gekozen. Dit boezemt vertrouwen in en dat gaan we waarmaken. Al onze leerlingen, maar ook de nieuwe leerlingen die vandaag echt voor het eerst naar De Bem gaan, wens ik een heel plezierige start van een nieuw schooljaar. Een nieuwe tijd In de vorige eeuw beleefde u zelf de lagere school of de basisschool. Sinds die tijd is er veel veranderd. In de klassen hangen smartboards i.p.v. zwarte krijtborden. Er is sprake van schaalvergroting: basisschool De Bem maakt samen met 15 andere basisscholen deel uit van de Stichting Primair Onderwijs De Liemers. Het doorstromen van leerkrachten naar andere groepen of scholen is een normaal verschijnsel. De tijd dat een leerkracht meer dan twintig jaar hetzelfde leerjaar draait, ligt achter ons. Mobiliteit staat hoog in het vaandel. Nieuwe ervaringen opdoen in een andere groep, school of functie kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de werknemer. Investeren in de professionele ontwikkeling is een vereiste om goed onderwijs te realiseren. School maak je samen. Daarbij maakt men keuzes die de eigen loopbaan en uiteindelijk de kinderen ten goede komen. Zoals u weet, is om bovenstaande redenen ook het team van de Bem versterkt met enthousiaste nieuwe leerkrachten. Samen met hen ga ik ervan uit dat het nieuwe schooljaar voor allen die zich met De Bem verbonden weten, een goed en succesvol jaar wordt.

2 WIJ GAAN WEER NAAR SCHOOL GEEF ALTIJD HET GOEDE VOORBEELD RIJ DE JUISTE ROUTE DE WIJK UIT (Landweerdijk) VEILIG FIETSEN? VOLG HET FIETSPAD AAN DE ACHTERZIJDE VAN HET GEBOUW GEBRUIK AANGEWEZEN PARKEERGELEGENHEDEN (niet langs de kant van de weg) GEEF FIETSERS ALTIJD VOORRANG IN DE BOCHT GEEN KINDEREN IN EN UIT LATEN dag AUG-2013 locatie doel BREDE SCHOOL VEILIGHEID GROOT HOLTHUIZEN Hiermee willen wij de veiligheid van alle gebruikers zo goed mogelijk realiseren. Wij rekenen op uw medewerking!.

3 Op tijd naar school Aan het begin van dit nieuwe schooljaar vragen wij u er een gewoonte van te maken op tijd op school te komen. Voor de leerkrachten en de wel op tijd aanwezige leerlingen, zijn onderbrekingen erg storend. Onze school begint elke ochtend om 8.30 uur. Vanaf 8.20 uur mogen de leerlingen op school komen. Wij verzoeken alle ouders/verzorgers de leerlingen op tijd naar school te laten gaan of te brengen! Gebruik ingangen Vanaf dit schooljaar willen we andere vaste ingangen hanteren. De Ingang van de bovenbouw leerlingen is inmiddels niet meer de meest handige ingang geworden. We hebben namelijk dit schooljaar vanwege het toenemende leerlingenaantal twee lokalen op de boven verdieping in gebruik. Deze leerlingen gaan het komende schooljaar via een andere ingang naar hun lokaal. Het schooljaar zullen we om die reden de volgende ingangen hanteren: De leerlingen uit de groepen 1 t/m 6 blijven van dezelfde ingang gebruik maken. De leerlingen van juf Boukje uit groep 7 mogen via de hoofdingangen van de ontvangsthal met de trap naar boven naar hun eigen lokaal. Zij gebruiken voor hun jassen/tassen e.d. de garderobe naast hun lokaal. In de ontvangsthal liever geen spullen laten liggen. Deze ruimte is namelijk bedoeld voor beide scholen en de kinderopvang. De leerlingen van groep 8 van juf Jetske en juf Nienke gaan met de kleuters door de kleuteringang waar zij via de trap daar naar hun garderobe en lokaal kunnen gaan. Afhankelijk van het plein waarop gespeeld wordt, kunnen zij ook via de ingang aan de achterzijde bij deze trapopgang komen.

4 Beleidsvoornemens Een goede school vraagt dat leerkrachten zich blijven ontwikkelen, wat o.a. systematisch en schoolbreed gebeurt op studie- en vergaderdagen. Een voorbeeld in dit verband is dat de leerkrachten zich verder bekwamen in het Daltononderwijs. Dit jaar volgen we de scholing op teamniveau onder begeleiding van Glenda Noordijk, zodat de doorgaande lijn nog meer versterkt en verdiept kan worden. Ook zijn we dit jaar voornemens om het rapport voor de leerlingen opnieuw vorm te geven en aan te laten sluiten bij de dalton principes. Het jaar is daarnaast het jaar waarin we de Pittige Plustoren verder willen uitdiepen voor kinderen die naast het gewone Daltonprogramma, de Engelse lessen en de schaaklessen behoefte hebben aan meer uitdaging. Ook wordt de CITO toets voor de sociale en emotionele ontwikkeling ZIEN dit jaar verder ingevoerd en afgenomen. Dit betekent dat we nog beter kunnen anticiperen op een veilig klimaat en het welbevinden van ieder kind. Een ander voornemen is dat we de zgn. koffieuurtjes meer inhoud willen geven. We noemen zo n resonans moment dit jaar Reflection Time. Onder het genot van een kopje koffie zullen ouders en de directie van De Bem een specifiek schoolonderwerp bespreken. Graag willen we ouders als partners van de school zien en van hen regelmatig feedback ontvangen. Uiteindelijk zullen we de ideeën en ervaringen van de ouders meenemen in de verbeterpunten van de school. Tot slot willen we de tussenschoolse opvang vanaf dit schooljaar samen met enkele vrijwillige ouders organiseren om op die wijze de leerkrachten meer te ontlasten. op deze wijze kunnen leerkrachten zich nog beter kunnen richten op de zorg voor de kinderen en alles wat daarbij komt kijken. Kortom er liggen mooie uitdagingen voor leerlingen, ouders en de school in het verschiet.

5 Schooltijden De school begint om uur. De kinderen mogen 10 minuten voor schooltijd (d.w.z. vanaf 8.20 uur) op school komen. Vanaf die tijd is er toezicht op het schoolplein. Ten aanzien van het brengen van de kinderen vóór schooltijd, geldt dat de kleuters in de klas gebracht mogen worden. De kinderen vanaf groep 3 mogen tot de herfstvakantie in de klas worden gebracht en zullen na de herfstvakantie vóór schooltijd op het schoolplein spelen. Tussendoortjes Om een uur of tien wordt er op school altijd een tussendoortje gegeten. Wij stellen het op prijs dat het ook echt om een tussendoortje gaat, liever geen hele maaltijden! Het zou fijn zijn als u wilt zorgen voor een gezond hapje. Zoals: wat fruit, liga, sultana en eventueel wat te drinken. Het eten van de kleuters graag voorzien van naam in de oranje kleuterkist leggen. De lunch kan in de tas blijven en deze lunchtas hoort in de andere oranje kist. Algemene informatie Schooltijden Overblijven Tussendoortje Allergieën Foto en video opnames Overblijven De kinderen nemen ook hun lunch mee voor het overblijven. Graag gezond en een normale hoeveelheid. We hebben middagpauze van uur tot uur. Aan het overblijven zijn geen kosten verbonden. De leerkrachten dragen zorg voor de begeleiding van de kinderen. Uiteraard blijft de mogelijkheid bestaan om kinderen thuis te laten lunchen. Wilt u dit doorgeven aan de leerkracht van uw kind? Allergieën Omdat uw kind mogelijk bij een andere leerkracht zit, of omdat er mogelijk veranderingen in het allergiepatroon zijn opgetreden, vragen we de ouders van de kinderen met ernstige allergieën dit aan het begin van ieder schooljaar even te mailen naar info@debemzevenaar.nl. Mocht er in de loop van het schooljaar veranderingen zijn rondom de allergie, geeft u dit dan ook aan ons door. Foto (website) en video opnames We vragen het elk jaar weer: als u er bezwaar tegen heeft dat uw kind gefilmd en/of gefotografeerd wordt, wilt u dit dan opnieuw doorgeven aan de directie? Regelmatig worden er op school namelijk opnames gemaakt voor de website of intern gebruik. De ene keer om kritisch naar ons eigen lesgeven te kijken, de andere keer tijdens de verschillende schoolactiviteiten.

6 Bewegingsonderwijs Gymdagen Kleuter: De kleuters hebben geen vaste gymtijden. Wij willen u daarom vragen om de gymschoenen in de stippenzakken te doen, die aan de kleuterkapstokken hangen. De kleuters gymmen in hun ondergoed en hebben dus geen speciale gymkleding nodig. Stelt u dit toch op prijs, wilt u de gymkleren dan ook in de stippenzak van uw kind doen? Luizencontrole Midden- en bovenbouw De midden- en bovenbouwgroepen gymmen op dinsdag en vrijdag. De leerlingen nemen voor deze lessen gymkleding en gymschoenen mee. Deze gymlessen bestaan uit spel- en turnonderdelen. De kinderen mogen na de gymles douchen, wilt u uw kinderen hiervoor een handdoek meegeven? Op De Bem houden we na iedere schoolvakantie een luizencontrole. De eerste luizencontrole vindt a.s. woensdag plaats. Vervolgens de eerste woensdag na de herfstvakantie. Wij verzoeken u vriendelijk om de kinderen geen gel te laten gebruiken op de dagen van de luizencontrole.

7 NIEUWSBRIEF 1 12 augustus 2013 YOGA DUITS Naschoolse activiteiten Duits Kinderen kunnen heel gemakkelijk meerdere talen tegelijkertijd aanleren. Door gebruik te maken van de taalontvankelijkheid van jonge kinderen kunnen zij de taal "natuurlijk" verwerven. Geen stampen van woordjes, maar gewoon spelenderwijs in de klas door middel van aansprekende activiteiten en uitdagend lesmateriaal. Yoga Yoga voor kinderen is een inspirerende manier om lichaam en geest beter te leren kennen. Het is een mooie ontdekkingsreis waarbij de kinderen zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Kinderen worden zelfbewust en assertief. Yoga voor kinderen is niet prestatiegericht. Vroeg vreemdetalenonderwijs is goed voor de totale taalontwikkeling van een kind en het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat de cognitieve ontwikkeling en de algemene taalvaardigheid vooruit gaan. Engels wordt op de Bem aangeboden onder schooltijd door een native speaker in de groepen 1 t/m 8. Omdat wij dicht tegen de Duitse grens gevestigd zijn, bieden wij ook de gelegenheid om naschooltijd de Duitse taal te leren. Dit gaat op dezelfde speelse en natuurlijke manier. De lessen worden gegeven door 1 of 2 ouders die de Duitse taal uitstekend beheersen en ervaring hebben bij het lesgeven in de Duitse taal aan kinderen. De lessen zijn geschikt voor leerlingen van groep 3 t/m 8. Bij voldoende animo zullen de lessen in twee niveaugroepen worden aangeboden. Doelgroep: groep 3 t/m 8 Tijd: Elke maandag van uur Aantal lessen: 12 lessen per semester Tijdens onze yogalessen doen we zintuigoefeningen, dans en muziek, concentratiespelletjes en ontspanningsoefeningen. Deze spelletjes vergroten de coördinatie en verbeteren de motoriek. Hierdoor neemt het lichaamsbesef toe.we leggen de verbinding met emoties, inbeeldingkracht en sociale vaardigheden.we leren samenwerken, naar elkaar te luisteren en om onze gevoelens te uiten. Daarbij gaat het er niet om dat je de perfecte yogahouding leert beheersen. Het gaat om het plezier dat je eraan beleeft. Een goede ademhaling vormt de basis van de yogaoefeningen: het zorgt voor rust en concentratie.tenslotte leren we ons zelf goed te ontspannen. Als kinderen deze eenvoudige technieken onder de knie hebben, kunnen zij deze in dagelijkse situaties toepassen en gebruiken. Onze yogalessen worden gegeven door een gediplomeerd docent Kinderyoga. ( Kinderyoga-Zevenaar) Doelgroep: groep 1 t/m 6 Tijd: Elke maandag en dinsdag van uur

8 Naschoolse activiteiten Judo De judosport heeft een grote vormende waarde en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de sociale competentie bij kinderen. Judo draagt bij aan de ontwikkeling van het zelfvertrouwen en zelfbeheersing van een kind en de mate waarin het rekening houdt met anderen. Middels het judo leren de kinderen ook vallen, iets waar ze later veel voordeel van hebben. Goed leren vallen geeft zelfvertrouwen. Kinderen zijn dan niet meer bang en durven bijvoorbeeld ook meer tijdens reguliere gymlessen. Ook de motoriek van kinderen wordt beter door het volgen van judolessen. Onze judolessen worden gegeven door oud wereldkampioen Marvin de la Croes. Doelgroep: groep 1 t/m 8 Tijd: Dinsdag van uur (exclusief judogi en examenkosten) Gitaarlessen Muziek bevordert de leesvaardigheid en het geheugen. Ook de algemene intelligentie gaat erop vooruit (IQ). Leerlingen werken met elkaar samen en ontplooien zich op sociaal gebied. Ook wordt er een beroep gedaan op je zelfvertrouwen (presenteren). Je leert naar elkaar te luisteren en je te concentreren. Je leert positief te reageren op de prestaties van anderen en de muziekkeuze van anderen te respecteren. Om een instrument te leren bespelen wordt er meer gevraagd van de leerling. Na school worden er gitaarlessen gegeven (één op één, of in groepen van twee). Hier wordt het notenschrift uitgebreid aangeleerd en wordt er meer nadruk gelegd op de theoretische kant van de muziek. Dit wordt gekoppeld aan klank, zodat het muzikaal voorstellingsvermogen van de leerling wordt bevorderd. JUDO GITAARLES CREA Er wordt van de leerling verwacht dat ze thuis elke dag even oefenen. Onze gitaarlessen worden gegeven door een gediplomeerde muziekdocent. Doelgroep: groep 4 t/m 8 Tijd: Woensdag vanaf uur Kosten: 15,- per privé les (exclusief gitaar) en 7.50 per les aan twee personen tegelijk. Crea Creativiteit heeft te maken met vernieuwing, iets bedenken of doen wat nieuw is en anders dan de vaste manieren die je geleerd hebt. Maar creatieve mensen hebben ook, zo blijkt uit onderzoek, een groter oplossend vermogen als er problemen op hun weg komen. Ze bekijken uitdagingen van verschillende kanten en blijven creatief met oplossingen komen. Creatieve mensen hebben vaak meer zelfvertrouwen. Kinderen wiens creatieve vaardigheden goed ontwikkeld zijn, hebben daar nu maar ook later veel profijt van. Creatief aan het werk zijn is gewoon leuk! Om die reden bieden wij onze leerlingen naast de reguliere crealessen onder schooltijd ook de kans om zich naschooltijd verder creatief te ontwikkelen. De lessen worden gegeven door een gediplomeerde creadocent. Doelgroep: groep 3 t/m 8 Tijd: Elke donderdag van uur (inclusief materialen) in blokken van 8 lessen waarbij meerdere technieken per blok worden aangeboden.

9 Naschoolse activiteiten Schaken: Schaken heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. De schaakstukken fascineren door hun vorm en bewegingen over het bord. Naast het leren van een bijzonder spel, stimuleert het leren schaken ook de emotionele en sociale ontwikkeling van het kind. Het is een spel waar je zelf de baas kunt spelen en de consequenties komen dan ook geheel voor eigen rekening. Belangrijk daarbij is het leren omgaan met verlies, hetgeen door jezelf wordt veroorzaakt, omdat je een fout hebt gemaakt. Steeds weer moeten er bij een partij problemen worden opgelost, waarbij je eerst het probleem moet herkennen, daarna mogelijke oplossingen moet bedenken en vervolgens uit die oplossingen de beste keuze maken. Hiervoor is concentratie nodig, welke door de schaaksport kan worden gestimuleerd. Concentratie en analytisch denken zijn onafscheidelijk van elkaar. Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat het leren van schaken aan kinderen een verhoging van de schoolresultaten van ongeveer 6% met zich meebrengt. De Bem heeft een vakdocent voor de schaaklessen. Door zeer efficiënt met lestijd om te gaan is er ruimte gemaakt voor de schaaklessen. Voor de kinderen die nog meer willen is er de gelegenheid om elke donderdag na schooltijd een uurtje te schaken. Tijd: Één donderdag per veertien dagen van uur Aantal lessen: Het hele schooljaar SCHAKEN TYPE- CURSUS Online typecursus de Typetuin Kinderen komen dagelijks in aanraking met het toetsenbord en de computer. Met tien vingers typen is daarom een basisvaardigheid om op jonge leeftijd aan te leren. Eens aangeleerd, biedt deze vaardigheid een leven lang gemak en tijdwinst. Wij bieden onze leerlingen de online typecursus Typetuin aan. In de Typetuin draait alles om de leermethode van het adaptieve leren. Dat wil zeggen dat de typeoefeningen zich automatisch aanpassen aan het niveau van de cursist. Dit maakt de Typetuin uitdagend voor zowel zwakke als (zeer) goede cursisten. Iedere cursist typt op zijn of haar eigen niveau. Als de cursist een bepaalde oefening niet goed typt of begrijpt, wordt de volgende oefening automatisch eenvoudiger. De oefeningen worden moeilijker wanneer de cursist de opdrachten goed uitvoert. Voor elke cursist dus echt maatwerk! De Typetuin is daarom uitermate geschikt voor cursisten met dyslexie en andere leerproblemen, maar ook voor cursisten die de stof al ver vooruit zijn. Voor leerlingen met dyslexie wordt overigens gebruik gemaakt van het speciale dyslexie-lettertype. Het programma past zich dus aan de vaardigheden van de cursist aan. Het biedt moeilijkere of makkelijkere oefeningen aan. Doelgroep: groep 5 t/m 8 Tijd: De cursus wordt thuis gevolgd binnen een periode van 6 maanden. Kosten: 39,95 (normaal 99,95)

10 Naschoolse activiteiten Aanmeldformulier In het nieuwe schooljaar bieden we graag naschoolse activiteiten aan. Vóór de vakantie hebben we een enquête gehouden voor een aantal activiteiten. Voor alle onderdelen geldt dat er op basis van het aantal aanmeldingen zal blijken of het onderdeel doorgang kan vinden. Wij vragen u vriendelijk om nu officieel op onderstaand strookje aan te geven aan welke naschoolse activiteit uw kind(eren) gaat (n) deelnemen. Op basis van de gebleken belangstelling laten wij u weten welke activiteiten doorgang zullen vinden. Wilt u deze pagina s.v.p. uiterlijk vrijdag 16 augustus inleveren bij de leerkracht van uw kind of mailen naar het mailadres van de school: info@debemzevenaar.nl Na inschrijving ontvangt u nadere gegevens omtrent startdatum e.d. Naam leerling:.... Groep:. heeft belangstelling voor: 0 Gitaarlessen Doelgroep: groep 4 t/m 8 Tijd: woensdag vanaf uur Kosten: 0 15,- per privéles (exclusief gitaar) 0 7,50 per les aan twee leerlingen tegelijk.(exclusief gitaar) De Bem biedt een breed onderwijsaanbod door naast het Daltononderwijs na schooltijd te werken met uitdagende naschoolse activiteiten. Ook na schooltijd proberen wij op deze wijze het onderwijs nog meer aan te laten sluiten bij de talenten en intelligenties van kinderen. Het onderwijs is boeiender en draagt bij aan ons streven naar Love of Learning. 0 Duits Doelgroep: groep 3 t/m 8 Tijd: maandag van uur Aantal lessen: 12 lessen per semester 0 Yoga Doelgroep: groep 1 t/m 6 Tijd: 0 maandag van uur 0 dinsdag van uur 0 Judo Doelgroep: groep 1 t/m 8 Tijd: dinsdag van uur (exclusief judogi en examenkosten) 0 Crea Doelgroep: groep 3 t/m 8 Tijd: donderdag van uur (inclusief materialen) in blokken van 8 lessen waarbij meerdere technieken per blok worden aangeboden. 0 Schaken Doelgroep: groep 4 t/m 8 Tijd: donderdag van uur eens per veertien dagen Aantal lessen: Het hele schooljaar 0 Typecursus Doelgroep: groep 5 t/m 8 Tijd: De cursus wordt thuis gevolgd binnen een periode van 6 maanden. Kosten: 39,95 (normaal 99,95)

De Bem KINDER YOGA OPGAVE FIND OUT OPGAVE FIND OUT

De Bem KINDER YOGA OPGAVE FIND OUT OPGAVE FIND OUT De Bem JAARGANG 5 2014-2015 27-05-2015 22 KINDER YOGA NASCHOOLSE ACTIVITEITEN 2014-2015 Ook de komende periode bieden wij weer een programma van naschoolse activiteiten aan. U vindt alle informatie hierover

Nadere informatie

De Bem. Even voorstellen...

De Bem. Even voorstellen... De Bem JAARGANG 4 2013-2014 23-06-2014 25 FORMATIE 2014-2015 Uiterlijk a.s. maandag 30 juni verschijnt een aparte nieuwsbrief met de uiteindelijke formatie. Wij begrijpen heel goed dat alle kinderen en

Nadere informatie

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint...

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint... De Bem JAARGANG 4 2013-2014 25 november 8 Hij komt, hij komt de lieve goede Sint... Op zaterdag 16 november kwamen de Sint en zijn Pieten weer aan in ons land aan. Vanzelfsprekend werken de kinderen in

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven?

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven? Informatie groep 1/2 Als eerste willen wij dat de kleuters een fijne tijd bij ons hebben. Ze moeten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We streven er naar dat de kinderen zich zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Emmaus pagina 1 RKBS Emmaüs Nr 6 jaargang 29-24 februari Voor in de agenda: 24 februari - Groep 5-8 vrije middag. 25 februari - 5 maart Voorjaarsvakantie 6 maart - Studiedag alle leerlingen

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten NSA Onder De Bogen Beste ouder(s)/verzorger(s), In januari 2019 hebben we weer een boeiend aanbod aan Naschoolse Activiteiten (NSA) dat vanuit KMN Kind & Co wordt georganiseerd. Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3

Informatieboekje Groep 3 Informatieboekje Groep 3 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 5/6 2016-2017 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag)

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 7 Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Het team van De Bem stelt zich aan u voor...

Het team van De Bem stelt zich aan u voor... De Bem JAARGANG 4 2013-2014 26 augustus 2 Het team van De Bem stelt zich aan u voor... Het team van De Bem is weer fris gestart aan een nieuw schooljaar. Zoals u in de vorige nieuwbrief heeft kunnen lezen,

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Talent nl: een uniek kindcentrum!

Talent nl: een uniek kindcentrum! Welkom bij Talent.nl, de christelijke basisschool van de Nieuwveense Landen. Met ons onderwijs sluiten wij aan bij de unieke manier van leren van uw kind - met hoofd, hart en handen. Belangrijk op onze

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Luizencontrole (geen vlechten en gel a.u.b.) Groepsfoto s voor de website (dit is niet de schoolfotograaf!)

Luizencontrole (geen vlechten en gel a.u.b.) Groepsfoto s voor de website (dit is niet de schoolfotograaf!) Nummer: 1 Agenda Dag Activiteit Ma 4-9-2017 1 e schooldag Di 5-9-2017 Luizencontrole (geen vlechten en gel a.u.b.) Woe 6-9-2017 Groepsfoto s voor de website (dit is niet de schoolfotograaf!) Do 7-9-2017

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2

Informatieboekje. Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 2016-2017 Thematisch werken: We werken in groep 1 / 2 met thema s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Gedurende deze thema s zullen de volgende ontwikkelingsgebieden

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Maandag begint de school weer. We hopen dat alle kinderen en hun ouders een fijne vakantie hebben gehad en dat de kinderen net zo enthousiast zijn om weer op school

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3/4

Informatieboekje Groep 3/4 Informatieboekje Groep 3/4 Schooljaar 2016-2017 Markelo, augustus 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 3/4 van Basisschool de Welp. In dit boekje vindt u allerlei

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Mijn visie; mijn manier van handelen en

Mijn visie; mijn manier van handelen en Mijn visie; mijn manier van handelen en ideeën over hoe kinderen ontwikkelen, leren en zouden moeten leren op school. Mariska Gerritsen, Docent beeldende vorming Fontys Tilburg Onderwijs Mijn visie op

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 5 31 OKTOBER 2014 SchOuderCom De komende nieuwsbrief willen we gaan verspreiden via SchOuderCom. Daarbij zullen we een splitsing maken tussen berichten die van belang

Nadere informatie

N ieuwsbrief

N ieuwsbrief Kattebelletje 28 januari t/ 13 februari Cito-toetsen 21 januari t/m 8 februari Cito-periode groep 8! 14 t/m 15 februari studiedagen: de kinderen hebben vrij 18 t/ 22 februari voorjaarsvakantie: vrij 1

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool de Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn AK Nij Altoenae Tel:

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn AK Nij Altoenae Tel: Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Jaargang 20 nummer 1: 15 augustus 2014 De zomervakantie is bijna weer voorbij! We hopen dat iedereen

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

Informatiefolder nieuwe schooljaar. Algemeen. Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b. Paula van der Poel (donderdag)

Informatiefolder nieuwe schooljaar. Algemeen. Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b. Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 5a en 5b Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag t/m woensdag) Paula van der Poel

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

ENGELS als Tweede Taal

ENGELS als Tweede Taal ENGELS als Tweede Taal o.b.s. De Drift de Pol 4a 9444 XE Grolloo 0592-501480 drift@primah.org Inhoudsopgave Inhoud: 1. Inleiding 2. Keuze voor de Engelse taal (Why English?) 3. Vroeg vreemde talenonderwijs

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te maken, treft u hieronder

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3

Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3 Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3 Studiedag woensdag 6 december Op woensdag 6 december a.s. hebben de kinderen vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. Methodetoetsen in ParnasSys Wij vinden het

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus De Sterappel SCHOOLJAAR Kalender Maandag 02 september Start schooljaar

Nieuwsbrief augustus De Sterappel SCHOOLJAAR Kalender Maandag 02 september Start schooljaar Nieuwsbrief augustus 2019 De Sterappel SCHOOLJAAR 2019-2020 Kalender Maandag 02 september Start schooljaar 2019-2020 Donderdag 12 september Ouderavond Kanjertraining Maandag 16 t/m woensdag 18 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Algemeen Beste ouders, Hoewel ik al voor de zomervakantie een aantal ouders ontmoet heb op de informatieavond of anderszins gesproken heb en al kennis gemaakt

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief: Voorstellen Nieuwe kinderen Nieuws over meester René Communicatie Even opfrissen Jarige Bosrankers Activiteiten september 2017

In deze Nieuwsbrief: Voorstellen Nieuwe kinderen Nieuws over meester René Communicatie Even opfrissen Jarige Bosrankers Activiteiten september 2017 In deze Nieuwsbrief: Voorstellen Nieuwe kinderen Nieuws over meester René Communicatie Even opfrissen Jarige Bosrankers Activiteiten september 2017 Beste ouders en verzorgers, Welkom en even voorstellen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Informatieavond obs De Zevensprong groep 1/2

Informatieavond obs De Zevensprong groep 1/2 Informatieavond obs De Zevensprong groep 1/2 - Even voorstellen - Nieuw op De Zevensprong - Speerpunten - Afspraken en regels - Inhoudelijk over de groep Wie zijn wij. Van wie bent u de ouder/verzorger

Nadere informatie

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012 Groep 1 en 2 Schooljaar 2011-2012 2012 Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen en zo komen

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

Vrijdagsbrief. 13 januari januari uur Kijkmiddag

Vrijdagsbrief.  13 januari januari uur Kijkmiddag Vrijdagsbrief 1336 www.clarafabriciusschool.nl 13 januari 2017 17 januari 14.30 15.00 uur Kijkmiddag Kijkmiddag 17 januari Op dinsdag 17 januari is er weer tussen 14.30 uur en 15.00 uur kijkmiddag. De

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar educatief centrum Educatief centrum de Bongerd is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren,

Nadere informatie

Algemene informatie groep 1/2

Algemene informatie groep 1/2 Algemene informatie groep 1/2 Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Algemeen 3 Kring 3 Werken.. 4 Fruit en drinken. 4 Spel.. 4 Vormingsgebieden.. 4 Sociaal en emotionele ontwikkeling.. 4 Creatieve vorming.

Nadere informatie

Kiezelpost vrijdag 23 juni

Kiezelpost vrijdag 23 juni Kiezelpost vrijdag 23 juni Vanuit de directie Ondanks de hete temperaturen weten we er met elkaar nog mooie weken van te maken. Wanneer het te warm is in de klassen zoeken we verkoeling in de schaduw,

Nadere informatie

O.b.s. De Hasselbraam Anna Polaktuin JS Heerhugowaard

O.b.s. De Hasselbraam Anna Polaktuin JS Heerhugowaard O.b.s. De Hasselbraam Anna Polaktuin 26 1705 JS Heerhugowaard www.dehasselbraam.com Continurooster m.i.v. schooljaar 2013-2014 Inhoud Voorwoord... 3 1. Waarom een continurooster?... 4 1.1 Inleiding...

Nadere informatie

Op donderdag 15 maart organiseren we om uur een ouderbijeenkomst om het inspectierapport toe

Op donderdag 15 maart organiseren we om uur een ouderbijeenkomst om het inspectierapport toe 22 februari 2018 Nieuwsbrief 5 editie 1 Nieuwsbrief Minister Marga Klompéschool Van de directie... De voorjaarsvakantie gaat morgen beginnen en daar kijken we met z n allen naar uit. Alle kinderen zijn

Nadere informatie

Algemeen. Nieuwsbrief, 4 september Deze week in de Extra Nieuwsbrief: Agenda Do. 14 september informatie avond. Schaakles Spaansles Weerbaarheid

Algemeen. Nieuwsbrief, 4 september Deze week in de Extra Nieuwsbrief: Agenda Do. 14 september informatie avond. Schaakles Spaansles Weerbaarheid Nieuwsbrief, 4 september 2017 Deze week in de Extra Nieuwsbrief: Schaakles Spaansles Weerbaarheid Agenda Do. 14 september informatie avond Woe. 27 september studiedag De 4 Kronenburgh waarden: Respect

Nadere informatie

SCHOOLMAGAZINE

SCHOOLMAGAZINE SCHOOLMAGAZINE 2016-2017 SAMENWERKEN AAN GEÏNSPIREERD ONDERWIJS! ONZE WAARDEN Als team staan wij voor de taak om uw kind(eren) een zo goed mogelijke basisschool tijd te bieden. Goed onderwijs waarbij ook

Nadere informatie

Periode: Kerstvakantievoorjaarsvakantie

Periode: Kerstvakantievoorjaarsvakantie Periode: Kerstvakantievoorjaarsvakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie

Nadere informatie

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig.

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig. Nieuwsflits 8: 7 februari 2019 Teksten op rij. Verschillende ouders hebben school benaderd, dat ze de Nieuwsflits zoveel prettiger vinden dan de Nieuwsbrief die we voorheen maakten. Inmiddels zijn er echter

Nadere informatie

Schooltijden.

Schooltijden. 29-08-2019 Schooltijden. Om 8:15 zijn alle kinderen welkom op school. Het hek gaat dan open. Vanaf dat moment is er toezicht op het plein. De kinderen van groep 1 en 2 mogen de klas in gaan of ze blijven

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

PAD informatie voor ouders

PAD informatie voor ouders PAD informatie voor ouders De Kiem Roelofarendsveen, januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Hierbij willen we u graag informeren over het PAD leerplan, dat bij ons op de Kiem gebruikt wordt om het sociaal

Nadere informatie

Maandbrief JULI / AUGUS- TUS 2017

Maandbrief JULI / AUGUS- TUS 2017 Maandbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Over een week sluit de school voor 6 weken haar deuren. Wat is het jaar weer omgevlogen. Wij willen in het bijzonder groep 8 veel plezier wensen

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 definitieve versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

Met het concept Kansrijke Combinatiegroepen richten scholen hun onderwijs inhoudelijk anders in. Informatiebulletin 21 juni de jaargang nr 19

Met het concept Kansrijke Combinatiegroepen richten scholen hun onderwijs inhoudelijk anders in. Informatiebulletin 21 juni de jaargang nr 19 Informatiebulletin 21 juni 2016 16 de jaargang nr 19 Planning komende weken 23 juni Alle groepen Schoolreisjes Meer hierover in ouderinfo 18 van 7 juni 2016 28 juni t/m 1 juli Groep 8 Kamp 29 juni Groep

Nadere informatie

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2018-2019 vrijdag 31 augustus Hierbij de eerste Nieuwsbrief van 2018-2019. De eerste week van het schooljaar

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. In dit nummer: 6 september 2018 Nieuwsbrief Welkom! Graag heten we alle leerlingen en ouders (weer) van harte welkom op school! We zijn alweer ruim een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de

Nadere informatie

WELKOM OUDERS KLEUTERS. Presentatie informatie-avond

WELKOM OUDERS KLEUTERS. Presentatie informatie-avond WELKOM OUDERS KLEUTERS Presentatie informatie-avond 2010-2011 Even voorstellen.. 1-2 A Jeannet Roll & Heleen van den Driest 1-2 C Evelien van Barneveld 1-2 B Nanda van Gent & Anneke Venema Intern begeleider:

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Augustus Schoolactiviteiten

NIEUWSBRIEF Augustus Schoolactiviteiten INHOUD Schoolactiviteiten Tot ziens meester Henny, 1 Welkom juffrouw Angelique In- en uitgangen 1 Bewegingsonderwijs Leerlingenlijst Renovatie Stagiaires Start project WO Leesbevordering Fietscontrole

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie