Aanschafinformaties week 47, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanschafinformaties week 47, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen"

Transcriptie

1 Aanschafinformaties week 47, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Kees Moeliker, conservator Natuurhistorisch Museum Rotterdam, heeft in De bilnaad van de teek een selectie gemaakt uit zijn colums in het NRC. Ze gaan vooral over vogels, zoogdieren en insecten, bijvoorbeeld een slimme huismus, een aangereden ree, of de rattestaartlarve. Het geheel omvat achtergrondinformatie en een afsluitende zin die meestal een glimlach oproept. Gemakkelijk leesbare taal met droge constateringen en humor. Het knappe van deze uitgave is dat de gebruikte wetenschappelijke informatie voor een groot publiek toegankelijk is gemaakt. De auteur ontving in 2003 de Ig Nobelprijs voor zijn beschrijving van de necrofiele homoseksualiteit bij de eend. De Nederlandse televisiedramaserie Moeder ik wil bij de revue speelt in de tweede helft van de jaren vijftig. De vrolijke zoon van de kolenboer trekt naar de grote stad omdat hij bij de revue wil, maar heeft veel moeilijkheden te overwinnen. Met liedjes van Wim Sonneveld en jaren vijftig nostalgie trok de serie veel kijkers. Zie de rubriek Dvd Volwassenen fictie. 900 dagen geeft een verslag van het beleg van Leningrad van september 1941 tot januari 1944 in archiefbeelden en persoonlijke verhalen. Bijzonder is dat overlevenden vertellen hoe zij deze tijd en de daaropvolgende periode ervaren hebben, iets dat de overheid altijd verzweeg. Volgens recensenten een spannende en ook ontroerende documentaire die o.a. de prijs voor Beste Documentaire won op het IDFA. Zie de rubriek dvd volwassenen non-fictie. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen Deze week treft u een aanbod meelees-cd s aan die op aangepaste leessnelheid zijn ingesproken door professionele vertellers en dezelfde teksten bevatten als de gedrukte boeken. De meelees-cd s zijn bedoeld voor individueel gebruik in combinatie met het gedrukte boek. De aanbieding van deze week bestaat uit drie titels uit de series Klavertje één en Klavertje twee. De aanbieding van alleen de compact disc is bedoeld voor bibliotheken die de boeken al zonder audioboek aangeschaft hebben. U treft de meelees-cd s aan in de rubriek Luisterboeken. Bibliotheken die de boeken nog niet in hun bezit hebben, kunnen terecht in de rubriek Boeken: Fictie jeugd. Daar vindt u de drie meelees-cd s inclusief bijbehorend boek. Zie ook: Vervallen aanbiedingen Boeken , Slaughter, Karin. jrg. 2012, afl. 44, Onzichtbaar. De titel komt te volgnr vervallen in verband met ppn onduidelijke informatie. De titel wordt zo spoedig mogelijk opnieuw aangeboden.

2 Bibliografische berichten Onderstaande titelbeschrijvingen komen opnieuw in de elektronische bestanden. Wijzigingen hebben betrekking op de laatste tien jaar voor wat betreft boeken en de laatste vijf jaar voor wat betreft audiovisuele en interactieve media. Betreft een wijziging in PIM-categorie, -trefwoord, SISO-nummer of trefwoord meer dan tien titels, dan wordt deze alleen opgenomen in het abonnement Catalogusonderhoud. Boeken In de thesaurus is het nieuwe trefwoord: Dubbele nationaliteit ingevoerd: Dagevos, Jaco. Dubbele ppn nationaliteit en integratie, met het trefwoord: Nationale identiteit; integratie. De Dubbele nationaliteit en Integratie Campbell, Joseph. Volg de ppn stem van je hart, met het trefwoord: Mythologie. Het trefwoord wordt: Mythologie; psychologische aspecten Duuren, David van. Oceanië ppn at the Tropenmuseum, met de trefwoorden: Oceanië; museumcollecties; Koninklijk Instituut voor de Tropen; geschiedenis en Oceanië; culturele antropologie. De Oceanië; culturele antropologie; opstellen en Verzamelingen; Tropenmuseum (Amsterdam) Netherlands East Indies at ppn the Tropenmuseum, The, met de trefwoorden: Nederlands Oost-Indië; museumcollecties; Koninklijk Instituut voor de Tropen; geschiedenis en Nederlands Oost-Indië; culturele antropologie. De trefwoorden worden: Nederlands Oost- Indië; culturele antropologie; opstellen en Verzamelingen; Tropenmuseum (Amsterdam) Dayton, Tian. Emotionele ppn veerkracht, met de trefwoorden: Psychische stoornissen; Gedragsverandering; Zelfhulp, en: Psychotrauma s, en: Verslaving. wordt: Psychotrauma s; Hulpverlening Bisschop, Marijke. Het ppn piekerboek, met het trefwoord: Dwangneurosen; Gezin; Gedragsverandering. De Dwangneurosen; Gedragsverandering, en: Dwangneurosen; Gezin Antony, Martin M. Stap voor met de trefwoorden: Angsten, en: Gedragsverandering. wordt: Angsten; Gedragsverandering Appelo, Martin. Het gelaagde ppn brein, met het trefwoord: Zelfhulp; Gedragsverandering; Psychische stoornissen. wordt: Psychische problemen; Gedragsverandering. ppn met het trefwoord: Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding; Ouderen. Het trefwoord wordt: Gezondheidsgidsen; Ouderen met de trefwoorden: ppn Gebaren; Peuters, en: Gebaren; Baby s, en: Taalverwerving. De Gebarentaal; Peuters, en: Gebarentaal; Baby s, en: Taalverwerving OuderAPP, met het ppn trefwoord: Opvoeding; Kinderen. wordt: Kinderen; Opvoeding Mason, Paul en Eason, ppn Sarah. Free runnen, met het trefwoord: Hardlopen. Het trefwoord wordt: Free running Widmann, Andreas Martin. ppn Die Glücksparade, met het wordt: Clausade, Virginie de. L âge ppn des promesses, met het wordt:

3 Gassot, Jules. Manuel de ppn savoir-vivre à l usage des jeunes filles, met het wordt: Hutchens, David, Rellaford, ppn Barry. Een stukje vertrouwen, met het trefwoord Goodwill; Management. Het trefwoord wordt: Vertrouwen; Management Covey, Stephen M.R. De ppn snelheid van vertrouwen, met het trefwoord Goodwill; Management. wordt: Vertrouwen; Management Examenbundel vwo ppn geschiedenis, 2013/2014, De Republiek in een tijd van Examenbundel vwo ppn geschiedenis, 2008/2009, Ten oorlog! met het trefwoord Geschiedenis; Het trefwoord wordt: Geschiedenisonderwijs; Examenopgaven Examenbundel vwo ppn geschiedenis, 2012/2013, De Republiek in een tijd van wordt: geschiedenisonderwijs; Examenbundel vwo ppn X geschiedenis, 2011/2012, De Republiek in een tijd van Examenbundel vwo ppn geschiedenis, 2010/2011, Dynamiek en stagnatie in de Republiek, met het trefwoord Examenbundel vwo ppn geschiedenis, 2009/2010, Dynamiek en stagnatie in de Republiek, met het trefwoord Johnson, Bill. Bootppn manoeuvres, met het 2 e trefwoord: Bootmotoren; zeilboten. Het 2 e trefwoord wordt weggehaald Doreleyers, H.G.M.. Sociale hygiëne, met het 1 e ppn trefwoord: Horeca; ppn omgangskunde. Het 1e trefwoord wordt: Omgangskunde; horeca Lievens, Maurice. Dokter ppn Lievens, met het trefwoord: Artsen; Wereldoorlog I; België; dagboeken. Het trefwoord wordt: Artsen; België; Wereldoorlog I; dagboeken Wasserstein, Bernard. On ppn the eve, met het trefwoord: Joden; Europa; wordt: Joden; Europa; Berman, Magda. Welkom!, met het trefwoord: Etiquette. ppn wordt: ppn Gastvrijheid; horeca Veldkamp, Elco. Een ppn gastvrije ontvangst, met het trefwoord: Etiquette. Het trefwoord wordt: Gastvrijheid; horeca. PIM Special Air Service, met het ppn PIM- trefwoord: Landmacht. Het PIM-trefwoord wordt: Urwin, John. De 16, met het PIM- trefwoord: Landmacht. ppn Het PIM-trefwoord wordt: Coburn, Mike. Missie Bravo ppn two zero, met het PIMtrefwoord: Landmacht. Het PIM-trefwoord wordt: Urwin, John. De 16, met het ppn PIM- trefwoord: Landmacht. Het PIM-trefwoord wordt: Dayton, Tian. Emotionele ppn veerkracht, met het PIMtrefwoord: Zelfhulp. Het PIMtrefwoord wordt: Psychotrauma s Antony, Martin M.. Stap voor met de PIM-categorie: 01 Geestelijk leven. De PIMcategorie wordt: 02 Lichaam en Gezondheid.

4 Appelo, Martin. Het gelaagde ppn brein, met het PIM-trefwoord: Zelfhulp. Het PIM-trefwoord wordt: Psychische problemen. ppn met het PIM-trefwoord: Gezondheidsvoorlichting en opvoeding. Het PIMtrefwoord wordt: Gezondheidsgidsen met het PIM-trefwoord: ppn Gebaren. Het PIM-trefwoord wordt: Gebarentaal Mason, Paul en Eason, ppn Sarah. Free runnen, met het PIM-trefwoord: Atletiek. Het PIM-trefwoord wordt: Free running Balcaen, Peter. Bakken met ppn bladerdeeg, met het PIMtrefwoord: Bladerdeegrecepten. Het PIM-trefwoord wordt: Bakrecepten Berman, Magda. Welkom!, met de PIM-categorie: 12 ppn Communicatie en met het ppn PIM-trefwoord: Etiquette. De PIM-categorie wordt: 11 Bedrijf en Beroep. Het PIMtrefwoord wordt: Horeca Veldkamp, Elco. Een ppn gastvrije ontvangst, met de PIM-categorie: 12 Communicatie en met het PIM-trefwoord: Etiquette. De PIM-categorie wordt: 11 Bedrijf en Beroep. Het PIMtrefwoord wordt: Horeca. SISO Antony, Martin M. Stap voor met het SISO-nummer: Het SISO-nummer wordt: Appelo, Martin. Het gelaagde ppn brein, met het SISO-nummer: ; Het SISO-nummer wordt: ppn met het SISO-nummer: Het SISO-nummer wordt: Vooren, Richard. Leidraad ppn voor marifonie, met het SISO-nummer Vooren, Richard. Leidraad ppn X voor marifonie, met het SISO-nummer Marifonie, met het SISOppn nummer: Het SISOnummer Marifonie, met het SISOppn nummer Het SISOnummer Marifonie, met het SISOppn X nummer Het SISOnummer Marifonie voor de watersport, ppn met het SISO-nummer: Het SISO-nummer Handboek voor de marifonie ppn in de binnenvaart, met het SISO-nummer met de SISO-nummers: ppn , en: Het SISOnummer wordt: Moesbergen, Madelinde. ppn Gastvrijheid loont, met het SISO-nummer.: Het SISO-nummer wordt: Leeftijdsindeling Engelen, Theo. Gif!, met ppn leeftijdsindeling: B. Leeftijdsindeling wordt: C Gerard, Hilde E. ppn Vampierenbruid, met leeftijdsindeling: D. Leeftijdsindeling wordt: C. AVM Kuipers, Sietse. ppn Geschiedenis en maatschappelijke verhoudingen, met het 1 e trefwoord Geschiedenis; Citotoetsen; Oefeningen. Citotoetsen; Oefeningen Kuipers, Sietse. ppn Geschiedenis en maatschappelijke verhoudingen, met het 1 e trefwoord Geschiedenis; Citotoetsen; Oefeningen. Citotoetsen; Oefeningen Earthflight, met het trefwoord: ppn Vogels. Daaraan wordt toegevoegd het trefwoord: Vogeltrek.

5 PIM Oceans, met de PIMppn categorie: 17 Dieren en met het PIM-trefwoord: Zeefauna. De PIM-categorie wordt: 16 Natuur en Milieu. Het PIMtrefwoord wordt: Oceanen. SISO Oceans, met het SISOppn nummer: Het SISOnummer wordt: Bladmuziek Rooksby, Rikky. How to write ppn songs in altered guitar tunings, met de trefwoorden: Gitaarmuziek; compositieleer en Songwriters. De trefwoorden worden: Songteksten schrijven en Gitaarmuziek; compositieleer.

Aanschafinformaties week 25, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 25, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 25, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer De adel is nog steeds een aparte groep binnen de sociale bovenlaag van Nederland. In Hoog geboren beschrijft historica Ileen Montijn, die

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 6, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen

Aanschafinformaties week 6, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. Aanbieding meelees-cd s voor moeilijk lezende kinderen Aanschafinformaties week 6, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer De kinderfilm Het leven volgens Nino van Simone van Dusseldorp begint wanneer op de avond van Nino s achtste verjaardag zijn moeder bij een

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 22, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Geronimo Stilton. Zie bijlage: verslag Werkgroep Classificatie

Aanschafinformaties week 22, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Geronimo Stilton. Zie bijlage: verslag Werkgroep Classificatie (12-5-2015) website - Mediaberichten22-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 22, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer De sciencefictionthriller van Lourens Blok Boy 7 is gebaseerd op de bestseller van

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 51, 2011. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aankondiging aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie

Aanschafinformaties week 51, 2011. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aankondiging aanbieding Vreemdtalige jeugdfictie Aanschafinformaties week 51, 2011 Mediaberichten Bij dit nummer De televisieserie Slavernij behandelt de geschiedenis van de slavernij en slavenhandel, met het accent op de Nederlandse betrokkenheid. Daphne

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 10, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Buitenlandse jeugdfictie. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 10, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Buitenlandse jeugdfictie. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 10, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Breekijzer (door Marilene Gathier) is een basiscursus Nederlands die is bedoeld voor volwassen anderstaligen. Inburgeraars kunnen met deze

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 20, Mediaberichten. Bij dit nummer. Koopversie bij dvd-video. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 20, Mediaberichten. Bij dit nummer. Koopversie bij dvd-video. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 20, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Deze week treft u verschillende mooie Nederlandse producties aan op dvd-video. Zoals de voetbalkomedie Johan Primero, de politieserie Moordvrouw

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vreemdtalige fictie. Aanpassing aanbod bladmuziek. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 19, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vreemdtalige fictie. Aanpassing aanbod bladmuziek. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 19, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Donderdagskinderen is het vierde deel in de Frieda Klein-serie van Nicci French. Psychoanalytica Frieda Klein helpt een oud-klasgenote die

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 42, Mediaberichten. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 42, Mediaberichten. Aanschafinformaties Media Aanbod bij de jaarwisseling 2011/2012. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 42, 2011 Mediaberichten Bij dit nummer Baby s tot rust laten komen en gemakkelijk in slaap laten vallen kan met de cd s Lullaby renditions of The Cure en Lullaby renditions of

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 26, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen

Aanschafinformaties week 26, 2014. Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen Aanschafinformaties week 26, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Al eerder werden verschillende computerspellen gemaakt op basis van het Lego-speelgoed, onder andere Lego Star Wars en Lego Harry Potter.

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 18, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanvulling op Catalogusonderhoud BoekStart

Aanschafinformaties week 18, Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanvulling op Catalogusonderhoud BoekStart Aanschafinformaties week 18, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer John Brockman, uitgever en oprichter van de website Edge.org, stelde aan wetenschappers de vraag welk verklarend inzicht voor hen de meeste

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 7, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. AVI-niveau van Een spion is nooit b-b-bang. Aanbieding Fundels

Aanschafinformaties week 7, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. AVI-niveau van Een spion is nooit b-b-bang. Aanbieding Fundels Aanschafinformaties week 7, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Privacy en internet zijn dagelijks in het nieuws. Want wie op een website klikt, een e-mail verstuurt of per pinpas bij een kassa betaalt,

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 8, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Meeleesboeken van Interval/Bontekoe voor moeilijk lezende kinderen

Aanschafinformaties week 8, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Meeleesboeken van Interval/Bontekoe voor moeilijk lezende kinderen Aanschafinformaties week 8, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Het populaire prentenboek De Gruffalo van Julia Donaldson met tekeningen van Axel Scheffler is verfilmd. Een kleine muis schrikt achtereenvolgens

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Jaarboeken. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: bestsellers

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Jaarboeken. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: bestsellers Aanschafinformaties week 38, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Jozef en zijn broers door Thomas Mann (1875-1955) wordt beschouwd als misschien wel de belangrijkste en indrukwekkendste roman van de twintigste

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Gewijzigde aanbieding strips

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Gewijzigde aanbieding strips Aanschafinformaties week 17, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Samen met je baby een rustmoment vinden op muziek van Pink Floyd, U2 of Taylor Swift. Dat kan met de cd s uit de vrij nieuwe serie Cradle

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 17, Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie Aanschafinformaties week 17, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer De avonturenfilm Life of Pi is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Yann Martel. De Indiase jongen Pi lijdt schipbreuk en komt terecht

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 21, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie.

Aanschafinformaties week 21, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Buitenlandse romans. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. Aanschafinformaties week 21, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Ideaal om jonge kinderen op een speelse manier kennis te laten met klassieke muziek zijn de cd s uit de serie My first album van het klassieke

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 37, 2015. Mediaberichten. Buitenlandse fictie. It s the most wonderful time of the year

Aanschafinformaties week 37, 2015. Mediaberichten. Buitenlandse fictie. It s the most wonderful time of the year Aanschafinformaties week 37, 2015 Mediaberichten Buitenlandse fictie Vanaf aanschafinformatieweek 37, 2015 worden er, gedurende een aantal weken, in het pakket Buitenlandse fictie extra Franse en Duitse

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 9, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bladmuziekspecial Italië

Aanschafinformaties week 9, 2012. Mediaberichten. Bij dit nummer. Bladmuziekspecial Italië Aanschafinformaties week 9, 2012 Mediaberichten Bij dit nummer Naar aanleiding van XXSmall, een tentoonstelling in het Haagse Gemeentemuseum, verschijnen twee boeken over poppenhuizen en andere reproducties

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 45, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 45, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie (23-10-2015) website - Mediaberichten45-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 45, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen IJzer en bloed van de Zweedse auteur Liza Marklund is het elfde

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 44, Mediaberichten. Bij dit nummer. Hogere AVI-niveaus in de aanschafinformaties

Aanschafinformaties week 44, Mediaberichten. Bij dit nummer. Hogere AVI-niveaus in de aanschafinformaties Aanschafinformaties week 44, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen De naaister uit Parijs van Rosalie Ham speelt zich af op het Australische platteland in de jaren vijftig. Een coupeuse

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 12, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In zijn debuutroman Ochtendkoorts vertelt Péter Gárdos over de Hongaars-Joodse Miklos die Bergen- Belsen overleeft, kort

Nadere informatie

* Uitgebreide versie - Koppelen van materialen 2.0 (met regelset) Vernieuwde handleiding voor het koppelen - Basisonderwijs *

* Uitgebreide versie - Koppelen van materialen 2.0 (met regelset) Vernieuwde handleiding voor het koppelen - Basisonderwijs * Zie ook de verkorte versie voor koppelen van materialen 2.0. Heb je toch nog vragen en/of wil je meer informatie neem dan contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via telefoon: 088 50 61 999

Nadere informatie

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken Prijzen per 1 januari 2004 Abonnementen, intekenabonnementen, omslagstelsel Toelichting In deze prijslijst vindt u de prijzen van de abonnementen en intekenabonnementen die NBD/Biblion levert en de prijzen

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 49, Mediaberichten. Bij dit nummer. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie

Aanschafinformaties week 49, Mediaberichten. Bij dit nummer. Bijlage: Nieuws van de SISO-redactie Aanschafinformaties week 49, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer Het 6000 hectare grote natuurgebied de Oostvaardersplassen vormt het decor voor de Nederlandse natuurdocumentaire De nieuwe wildernis. Vier

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 9, 2016. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie. Hogere AVI-niveaus

Aanschafinformaties week 9, 2016. Mediaberichten. Bij dit nummer. Zie bijlage: Nieuws van de SISO-redactie. Hogere AVI-niveaus Aanschafinformaties week 9, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Jeugd fictie Twee krrr okodillen van Catherine Rayner gaat over de krokodillen Frederik en Valentijn die het nijlpaard laten schrikken. Het

Nadere informatie

School en Bibliotheek

School en Bibliotheek BIBLIOTHEEK TORHOUT School en Bibliotheek Welkom Welkom in de bib van Torhout. In deze folder geven we je graag een overzicht van ons aanbod en onze dienstverlening. Wil je als leerkracht of als school

Nadere informatie

CEN T R A L E ME TA DATA P RO D U C TIE

CEN T R A L E ME TA DATA P RO D U C TIE CENTRALE METADATAPRODUCTIE NBD Biblion produceert metadata voor openbare bibliotheken De centrale productie van data door NBD Biblion bespaart de branche niet alleen enorme bedragen per jaar, het vormt

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 39, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1

Aanschafinformaties week 39, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1 (10-9-2015) website - Mediaberichten39-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 39, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Schone handen heeft Sylvia genoeg van haar rijke leven met de

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 36, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 36, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 36, 2017 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Mijn moeder en ik vertelt Mary Pflum Peterson aan de hand van de witte jurken, doop-, communieen trouwjurk uit haar

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 31, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. BoekStart basislijst

Aanschafinformaties week 31, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding vreemdtalige jeugdfictie. BoekStart basislijst Aanschafinformaties week 31, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer Free-lance journaliste Sietske de Boer beschrijft in Het volk van Abdelkrim de actualiteit en geschiedenis van de Marokkaanse Rif. Omdat

Nadere informatie

Verhalen om niet te vergeten

Verhalen om niet te vergeten Er zijn tal van mooie boeken die de verhalen over de Tweede Wereldoorlog levend houden, constateert leesconsulent Ida van der Linden. Ze selecteerde er een aantal. Ik was altijd al dol op verhalen. En

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. ( ) website - Mediaberichten

Aanschafinformaties week 38, Mediaberichten. Bij dit nummer. Vervallen aanbiedingen. ( ) website - Mediaberichten (4-9-2015) website - Mediaberichten38-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 38, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In Terugkeer naar Little Wing, de verrassende debuutroman van Nickolas

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer. Meertalige prentenboeken

Aanschafinformaties week 12, Mediaberichten. Bij dit nummer. Meertalige prentenboeken Aanschafinformaties week 12, 2014 Mediaberichten Bij dit nummer Wie met weemoed en verlangen terugdenkt aan de eilandboeken en tv-programma s van Boudewijn Büch, zal veel plezier beleven aan De atlas van

Nadere informatie

Collectievormingsprofiel Pedagogische wetenschappen

Collectievormingsprofiel Pedagogische wetenschappen Collectievormingsprofiel Pedagogische wetenschappen Actuele relatie met O&O (specifieke opleidingen etc.) Het Instituut Pedagogische Wetenschappen heeft vier afdelingen voor en onderzoek: Algemene en gezins

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

We beginnen met het zoeken in de Fontys catalogus.

We beginnen met het zoeken in de Fontys catalogus. Workshop Informatievaardigheden Theologie levensbeschouwing De workshop Informatievaardigheden laat je kennis maken met informatiebronnen die je nodig hebt voor je studie en leert je ook hoe ze te gebruiken.

Nadere informatie

Thema te land, ter zee en in de lucht

Thema te land, ter zee en in de lucht Thema te land, ter zee en in de lucht 1. Doelstellingen/ activiteiten Bedenkt welke doelstellingen we willen en kunnen bereiken binnen het thema. Denk ook aan doelen uit je groepsplan. Welke doelen passen

Nadere informatie

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken

Waarvoor Het omslagstelsel is van toepassing op de volgende abonnementen: Aanschafinformatie Nederlandse boeken Prijzen per 1 januari 2004 Abonnementen, intekenabonnementen, omslagstelsel Toelichting In deze prijslijst vindt u de prijzen van de abonnementen en intekenabonnementen die NBD/Biblion levert en de prijzen

Nadere informatie

Programma. Omgaan met culturele diversiteit voor bibliotheekmedewerkers. Jannie Limburg

Programma. Omgaan met culturele diversiteit voor bibliotheekmedewerkers.   Jannie Limburg Programma Omgaan met culturele diversiteit voor bibliotheekmedewerkers! In de sfeer komen! Cultuur, wat is het (niet)! Leervragen! Kom je uit Gezin of Familie?! Praktijk voor bibliotheek www.peervis,net

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 36, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: klassiekers

Aanschafinformaties week 36, 2013. Mediaberichten. Bij dit nummer. Aanbieding Engelstalige luisterboeken: klassiekers Aanschafinformaties week 36, 2013 Mediaberichten Bij dit nummer F &L publishing, uitgever van o.a. computertijdschriften als Computer Easy en het fotomagazine Photo digitaal, brengt naast de periodieken

Nadere informatie

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016 nieuwsbrief nummer 4 22 december 2016 Beste ouders en verzorgers, In dit nummer: Om twaalf uur na een vrolijke toneelvoorstelling van de leerkrachten en het opruimen van de kerstspullen was het jaar 2016

Nadere informatie

VOORWOORD. Peter Ganzeboom, directeur bibliotheek Borne

VOORWOORD. Peter Ganzeboom, directeur bibliotheek Borne Jaarverslag 2011 VOORWOORD Voor u ligt het jaarverslag 2011 van de Stichting Openbare Bibliotheek Borne. In dit jaarverslag geven we een terugblik op de ontwikkelingen, activiteiten en prestaties van de

Nadere informatie

De participatiebibliotheek

De participatiebibliotheek Voor meer informatie: Marjolein Bakker adviseur Communicatie marjolein.bakker@bibliotheek-zoetermeer.nl Hoofdbibliotheek Stadhuisplein 2 2711 EC Zoetermeer T 079-34 38 200 www.bibliotheek-zoetermeer.nl

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 19, 2016 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen In De stilte van Thé van Marie de Meister gaat een televisieverslaggeefster, die is opgegroeid bij pleegouders, op zoek

Nadere informatie

Lever je verslag in een snelhechter in. Zorg dat je een mooi titelblad hebt, waar de naam van je boek, je eigen naam, klas en inleverdatum op staat.

Lever je verslag in een snelhechter in. Zorg dat je een mooi titelblad hebt, waar de naam van je boek, je eigen naam, klas en inleverdatum op staat. Boekverslag Van het boek dat je gelezen hebt moet je een verslag maken. In het verslag moeten al onderstaande punten aan de orde komen. Sommige antwoorden weet je meteen. Soms kunnen er ook vragen zijn,

Nadere informatie

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek Kerncijfers 2012 van de bibliotheek 1. Publiekswerking 5 afdelingen 75 uren/week open voor het publiek 14 uren/week extra open voor klasuitleningen in de filialen tijdens schooljaar 8244 actieve leners

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 16, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1

Aanschafinformaties week 16, 2015. Mediaberichten. Bij dit nummer. (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1 (3-4-2015) website - Mediaberichten16-2015.doc Page 1 Aanschafinformaties week 16, 2015 Mediaberichten Bij dit nummer Ymke de Ruyter is dolblij als een uitgeverij haar debuutroman wil uitgeven. Maar haar

Nadere informatie

Het laat je inzien dat je in jezelf moet geloven en je 100% moet inzetten. Rick, 12 jaar

Het laat je inzien dat je in jezelf moet geloven en je 100% moet inzetten. Rick, 12 jaar Een geweldig boek om te lezen, het leert je naar anderen te luisteren en ze te begrijpen. Ik ga het boek zeker kopen als het in de winkel ligt om het nog een keer te lezen. Vilmos, 17 jaar Het laat je

Nadere informatie

Over de auteurs. Meer informatie: www.sterk-swaen.nl

Over de auteurs. Meer informatie: www.sterk-swaen.nl Over de auteurs Fred Sterk, psycholoog-psychotherapeut, is werkzaam in eigen praktijk voor prychotherapie en coaching te Den Haag. Sinds 1997 publiceert hij psychologische zelfhulpboeken en geeft hij in

Nadere informatie

Nederlands. Engels. Frans. ROC Nijmegen Team Vavo VWO Boekenlijst 2011-2012. Boeknr. Titel Auteur Uitgever Druk ISBN Prijs Boeknr.

Nederlands. Engels. Frans. ROC Nijmegen Team Vavo VWO Boekenlijst 2011-2012. Boeknr. Titel Auteur Uitgever Druk ISBN Prijs Boeknr. Nederlands 16 Nieuw Nederlands 5/6 VWO WN 9789001704308 ja 76,10 16 Een boek uit de serie Lijsters.Wordt door school besteld. 4,75 Iedere student dient over een goed Nederlands woordenboek te beschikken.

Nadere informatie

AMBER TOOROP (2015) G LIJK WELEER, MIJN LIEVE SCHAT

AMBER TOOROP (2015) G LIJK WELEER, MIJN LIEVE SCHAT AMBER TOOROP (2015) G LIJK WELEER, MIJN LIEVE SCHAT PROJECTPLAN 14 februari 2016 Amber Toorop 26 jaar oud afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag studierichting documentaire

Nadere informatie

NIEUWE BOEKEN OKTOBER (1)

NIEUWE BOEKEN OKTOBER (1) Zaterdag 27 oktober 2018 ++++ NIEUWSFLITS ++++ NIEUWE BOEKEN OKTOBER (1) In ons MODERN ANTIQUARIAAT komen geregeld NIEUWE TITELS binnen die elders al lang zijn uitverkocht. Vandaag brengen wij de volgende

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan :

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : - het lezen van het boek Soldaat van Oranje en het maken van de

Nadere informatie

Bibliotheek nieuwsbrief 7 / juni '17

Bibliotheek nieuwsbrief 7 / juni '17 Bibliotheek nieuwsbrief 7 / juni '17 Catalogus online De bibliotheek van het conservatorium omvat meer dan 10.000 items. Het invoeren van alle catalogusdata is een heus titanenwerk. Maar dankzij de hulp

Nadere informatie

VOORWOORD. Peter Ganzeboom, Coördinator Informatie ALGEMENE GEGEVENS 1

VOORWOORD. Peter Ganzeboom, Coördinator Informatie ALGEMENE GEGEVENS 1 Jaarverslag 2012 VOORWOORD Voor u ligt het jaarverslag 2012 van de Stichting Openbare Bibliotheek Borne. In dit jaarverslag geven we een terugblik op de ontwikkelingen, activiteiten en prestaties van de

Nadere informatie

150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.)

150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.) 150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.) 1861-2011 1 2 3 4 WERKING VAN DE K.O.K.W. 1861: oprichting K.O.K.W. is op één na oudste geschiedkundige vereniging van Vlaanderen

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

De mammoetjacht hv123. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

De mammoetjacht hv123. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 03 October 2016 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/62212 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken

Nadere informatie

Boekenzoeker.org: 0-8

Boekenzoeker.org: 0-8 Boekenzoeker.org: 0-8 Een handleiding voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers 1. Een introductie De Boekenzoeker is een boekenadviessite voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar oud. www.boekenzoeker.org

Nadere informatie

Notulen Gebruikersoverleg 12 april 2012

Notulen Gebruikersoverleg 12 april 2012 Notulen Gebruikersoverleg 12 april 2012 Aanwezig: Marinus Bierens, Gert Elders, Peter Entzinger, Francine Erens, Ineke Geerts, Elsbeth Hardenberg, Mimi van Hontem, Jan Kaptein, Lies Kramer, Ina Meijer,

Nadere informatie

Veel recensenten schreven dat het heel spannend, meeslepend en ontroerend was. Dit verwachtte ik daarom ook.

Veel recensenten schreven dat het heel spannend, meeslepend en ontroerend was. Dit verwachtte ik daarom ook. Boekverslag door een scholier 1637 woorden 28 november 2017 7 3 keer beoordeeld Auteur Karel Glastra van Loon Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1999 Vak Nederlands Algemeen/oriënterend Auteur:

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 19, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 19, 2019 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen Vindeling is de nieuwe roman van Vonne van der Meer. Jutka, gevlucht met haar moeder uit Hongarije in 1956, vindt op een

Nadere informatie

Beoordeling Nieuwsredactie Schrijven

Beoordeling Nieuwsredactie Schrijven Beoordeling Nieuwsredactie Schrijven Verwondering CODE: P1 2013-2014 Naam student Iris Savenije Beoordelaar Monique de Knegt Datum: oktober 2013 Toelichting: Het onderwerp leent zich zeker voor een Verwondering

Nadere informatie

Gebr. Naam: Ken Witbreuk. Klas: 3G3. Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout. Eerste jaar uitgave: Uitgever: Van Goor. Aantal pagina s: 118

Gebr. Naam: Ken Witbreuk. Klas: 3G3. Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout. Eerste jaar uitgave: Uitgever: Van Goor. Aantal pagina s: 118 Gebr. Naam: Ken Witbreuk Klas: 3G3 Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout Eerste jaar uitgave: 1996 Uitgever: Van Goor Aantal pagina s: 118 Druk: 1 ste druk Auteur: Ted van Lieshout Ted van Lieshout is

Nadere informatie

O v e r d e a u t e u r

O v e r d e a u t e u r Over de auteur Joke Kragten (1955) is klinisch psycholoog en taal- en literatuurwetenschapper. Zij is werkzaam in de ambulante geestelijke gezondheidszorg bij Altrecht, divisie stad Utrecht. Sinds 2000

Nadere informatie

Woensdag 29 augustus NIEUWSFLITS ++++ NIEUWE BOEKEN 8

Woensdag 29 augustus NIEUWSFLITS ++++ NIEUWE BOEKEN 8 Woensdag 29 augustus 2018 ++++ NIEUWSFLITS ++++ NIEUWE BOEKEN 8 In ons MODERN ANTIQUARIAAT komen geregeld NIEUWE TITELS binnen die elders al lang zijn uitverkocht. Vandaag brengen wij de volgende boeken

Nadere informatie

Empowerment en digitale preventie

Empowerment en digitale preventie Empowerment en digitale preventie Digitaal loket voor risicogroepen mbt psychotrauma Twan Driessen & Corne Versluis Arq Psychotrauma Expert Groep Innovatie op het gebied van psychotrauma Voorspellende

Nadere informatie

O v e r d e a u t e u r s

O v e r d e a u t e u r s Over de auteurs Bart Verkuil, psycholoog, is als promovendus verbonden aan de Universiteit Leiden, faculteit Sociale Wetenschappen, sectie Klinische, Gezondheids- en Neuropsychologie. Zijn promotieonderzoek

Nadere informatie

Fast Lane. Leeskaravaan

Fast Lane. Leeskaravaan Fast Lane Leeskaravaan Makkelijk Lezen Young adults en volwassenen Voorjaar 2012 Makkelijk lezen-fonds voor young adults en volwassenen van NBD Biblion Lezen en schrijven, in Nederland de normaalste zaak

Nadere informatie

BIDOC. Bibliotheek, Informatie- en Documentatie-centrum over zuidelijk Afrika

BIDOC. Bibliotheek, Informatie- en Documentatie-centrum over zuidelijk Afrika BIDOC Bibliotheek, Informatie- en Documentatie-centrum over zuidelijk Afrika Bidoc is het Bibliotheek, Informatie- en Documentatiecentrum van het Nederlands instituut voor Zuidelijk Afrika (NiZA). Bidoc

Nadere informatie

Voorspellen en tekst lezen

Voorspellen en tekst lezen Voorspellen en tekst lezen 1. Lees de uitleg. Als je een tekst gaat lezen, doe je eerst een voorspelling. Waar zou de tekst over gaan? Kijk eerst goed hoe de tekst eruitziet. Kijk naar de titel, de kopjes

Nadere informatie

jeugd boeken 73FF DD4756F52BFFDE315998F Jeugd Boeken 1 / 6

jeugd boeken 73FF DD4756F52BFFDE315998F Jeugd Boeken 1 / 6 Jeugd Boeken 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Jeugd Boeken Welkom op BesteJeugdboeken.com, dé website voor en over jeugd- en Young Adult boeken.. Beste Jeugdboeken heeft uitgebreide lijsten met de beste jeugdboeken van

Nadere informatie

Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016

Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016 Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016 1 Beste docent, Kom met je klas naar het Joods Cultureel Kwartier. Maak kennis met het joodse leven, de geschiedenis en de traditie in het Joods Historisch

Nadere informatie

Een nieuwe oer-hollandse musical vol liefde, veren en een groot hart

Een nieuwe oer-hollandse musical vol liefde, veren en een groot hart JOOP VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES presenteert Een nieuwe oer-hollandse musical vol liefde, veren en een groot hart Vanaf september exclusief in het Beatrix Theater Utrecht MIWBDR_DM_8april_def.indd 1

Nadere informatie

Wanneer je de opdracht klaar hebt, stop je het werkblad in je werkmap of vraag je je docent. Noteer jouw score in je Elektronisch Logboek.

Wanneer je de opdracht klaar hebt, stop je het werkblad in je werkmap of vraag je je docent. Noteer jouw score in je Elektronisch Logboek. Dag 1 Opdracht 1 Geef jezelf een cijfer Je kunt op verschillende manieren over jezelf denken. Het beeld dat je van jezelf hebt, noemen we het zelfbeeld. Het zelfbeeld heeft te maken met hoe je jezelf ziet

Nadere informatie

REK 2 REK 1. van 14 tot 159.99. van 007 tot 1. Overzicht UDC-categorieën SSH Studielandschap. Studielandschap SSH 2012.04.10 J.

REK 2 REK 1. van 14 tot 159.99. van 007 tot 1. Overzicht UDC-categorieën SSH Studielandschap. Studielandschap SSH 2012.04.10 J. REK 1 van 007 tot 1 Overzicht UDC-categorieën SSH Studielandschap REK 2 van 14 tot 159.99 007 communicatie 007.1 mondelinge communicatie 007.2 schriftelijke communicatie 007.3 audio-visuele communicatie

Nadere informatie

Afweer systeem tegen ziektes, moederlijk hormoon,ontwikkeling, vogels, testosteron

Afweer systeem tegen ziektes, moederlijk hormoon,ontwikkeling, vogels, testosteron Niet-technische samenvatting 2015311 1 Algemene gegevens 1.1 Titel van het project Heeft de kwaliteit van het afweer systeem bij de vader een invloed on de kwetsbaarheid van de kinderen voor moederlijk

Nadere informatie

Week tegen kindermishandeling november Maak het verschil, kom in actie tegen huiselijk geweld

Week tegen kindermishandeling november Maak het verschil, kom in actie tegen huiselijk geweld Nieuwsbrief 6 Woensdag 21 november 2018 Afwezigheid Rineke Rineke van der Leij is begin november geopereerd, ze heeft een nieuw knie gekregen. De operatie is goed verlopen en ze zit midden in de revalidatieperiode.

Nadere informatie

Taal verrijkt. aanbod voor laaggeletterden, inburgeraars en anderstaligen. Rijn en Venen

Taal verrijkt. aanbod voor laaggeletterden, inburgeraars en anderstaligen. Rijn en Venen Taal verrijkt aanbod voor laaggeletterden, inburgeraars en anderstaligen Rijn en Venen De Bibliotheek Rijn en Venen wil lezen voor iedereen mogelijk én plezierig maken. Daarbij richten we ons ook op mensen

Nadere informatie

Zorg op Tijd. EIF Conferentie Nijmegen

Zorg op Tijd. EIF Conferentie Nijmegen Zorg op Tijd EIF Conferentie Nijmegen 19-11-2015 Projectpartners Project in Gouda Scholen in Gouda Onderdelen Training van professionals Overleg over de screening Bijeenkomsten met ouders Individuele

Nadere informatie

Aanschafinformaties week 26, Mediaberichten. Bij dit nummer

Aanschafinformaties week 26, Mediaberichten. Bij dit nummer Aanschafinformaties week 26, 2019 Mediaberichten Bij dit nummer Fictie volwassenen Fanny en het mysterie in het treurende bos van Rune Christiansen is een uitstekende, mooi vertaalde psychologische roman.

Nadere informatie

Informatiegids Onderwijs Met Gebaren

Informatiegids Onderwijs Met Gebaren 2018 / 2019 Informatiegids Onderwijs Met Gebaren Informatiegids Onderwijs Met Gebaren 1 Inleiding In deze informatiegids vindt u een overzicht van alle cursussen en workshops die worden aangeboden door

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

De presentatie van Cultuurwijzer en Cultuurwijs

De presentatie van Cultuurwijzer en Cultuurwijs Inhoudsopgave Inleidend De presentatie van Cultuurwijzer en Cultuurwijs Collecties online via de Cultuurwijzer Jaarverslag EAD studiemiddag den website Aanmelden DEN-brief Wilt u automatisch op de hoogte

Nadere informatie

- het lezen van het boek van Soldaat van Oranje en het maken van de literatuurwijzer het bekijken van de film Soldaat van Oranje;

- het lezen van het boek van Soldaat van Oranje en het maken van de literatuurwijzer het bekijken van de film Soldaat van Oranje; LESSUGGESTIES blijkt de blijvende grote interesse van scholieren voor de Tweede Wereldoorlog. Zij geven aan vooral gegrepen te worden door persoonlijke verhalen, gekoppeld aan inzet van hedendaagse middelen.

Nadere informatie

Het Bibliotheekbeheer systeem

Het Bibliotheekbeheer systeem Pioen Partners Het Bibliotheekbeheer systeem Bekijk ook onze website www.pioenpartners.nl Pioen Partners Tel: 0546 456223 Fax: 0546 455146 E-mail: info@pioenpartners.nl Voorwoord Een bibliotheek heeft

Nadere informatie

Verhuizing. Onderwijs. Vlaanderen. Bibliografie. POD (www.printenenbinden.nl)

Verhuizing. Onderwijs. Vlaanderen. Bibliografie. POD (www.printenenbinden.nl) Jaarverslag 2014 Verhuizing Een belangrijke ontwikkeling in 2014 was de verhuizing naar de nieuwe locatie in Zoetermeer. Onze klanten hebben van deze hele, toch zeer ingrijpende operatie, nauwelijks hinder

Nadere informatie

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen en inzien_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:37 lenen & inzien Bibliotheek Den Haag heeft veel te bieden, maar u zult vooral plezier

Nadere informatie

Geschiedeniswerkplaats Antwoorden

Geschiedeniswerkplaats Antwoorden Geschiedeniswerkplaats Antwoorden 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Geschiedeniswerkplaats Antwoorden Antwoorden Nieuw Nederlands HAVO 4. Fictie Hoofdstuk 3. Antwoorden Geschiedenis Werkplaats HAVO 5. Hoofdstuk1 De Nederlandse

Nadere informatie

STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011

STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011 STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2011 Bestuurlijke ontwikkelingen... 3 Konmakandra... 3 In 2011 bereikte resultaten... 3 Tienjarig bestaan... 3 Aantal donateurs

Nadere informatie

WAAROM VOORLEZEN? VOORWOORD WANNEER VOORLEZEN?

WAAROM VOORLEZEN? VOORWOORD WANNEER VOORLEZEN? VOORLEESTIPS VOORWOORD Kinderen vinden voorlezen meestal fijn. Ook grote kinderen die zelf al kunnen lezen houden van voorlezen. Volwassenen hebben er mooie herinneringen aan: de mooie voorleesboeken,

Nadere informatie

Handleiding Juridische Bibliotheek - Rechten/Criminologie Collegejaar 2007/2008. Handleiding OpMaat

Handleiding Juridische Bibliotheek - Rechten/Criminologie Collegejaar 2007/2008. Handleiding OpMaat Handleiding OpMaat Hoe kom je bij OpMaat? Ga naar de website van de Juridische Bibliotheek (www.law.leidenuniv.nl/bibliotheek) Ga naar Databases Rechten en Criminologie onder Catalogi en databases. Scroll

Nadere informatie

PTA 21+ opleidingen VAVO RIJNMOND COLLEGE

PTA 21+ opleidingen VAVO RIJNMOND COLLEGE 2 Opleiding: Ma 21+ Vak: biologie Periode tofomschrijving. Biologie voor jou 3vmbo-GT, 4vmbo-GT. 1 Deel 3a H 1: Organen en cellen H 4: Ordening en Evolutie paragraaf 1, 5, 6, 7 en 8 Deel 3b H 7: tevigheid

Nadere informatie

4.2.2. Shantala babymassage (individuele begeleiding)

4.2.2. Shantala babymassage (individuele begeleiding) 4.2. Aanbod voor ouders van het jonge kind Dit aanbod is veelal gericht op ouders met kinderen tot 4 jaar. Een aantal producten zijn inzetbaar voor een bredere doelgroep. De producten Home-Start, Vroegtijdige

Nadere informatie

Interfacultaire Lerarenopleidingen, Universiteit van Amsterdam

Interfacultaire Lerarenopleidingen, Universiteit van Amsterdam Ontwerponderzoek Naam auteur Mariëlle Kruithof Vakgebied Wiskunde Titel Onderwerp Opleiding Het toewijzingsprobleem, een kijkje in de wiskunde buiten de middelbare school. Het behandelen van de Hongaarse

Nadere informatie

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus?

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

2 GENOTMIDDELEN EN VERSLAVING

2 GENOTMIDDELEN EN VERSLAVING 2 GENOTMIDDELEN EN VERSLAVING Dit is een van de onderdelen uit de catalogus van het Documentatiecentrum van de afdeling Gezondheidsbevordering van de GGD Den Haag. De materialen kunnen alleen geleend worden

Nadere informatie

Nazorghandleiding VoorleesExpress. Handleiding voor voorlezers en coördinatoren

Nazorghandleiding VoorleesExpress. Handleiding voor voorlezers en coördinatoren Nazorghandleiding VoorleesExpress Handleiding voor voorlezers en coördinatoren Colofon Titel Nazorghandleiding VoorleesExpress Ondertitel Nazorghandleiding voor het bieden van nazorg op maat bij de VoorleesExpress

Nadere informatie