Gezamenlijke nieuwsbrief voor de Drechtsteden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gezamenlijke nieuwsbrief voor de Drechtsteden"

Transcriptie

1 Gezamenlijke nieuwsbrief voor de Drechtsteden Inleiding Beste lezer, voor u ligt de eerste editie van de gezamenlijke nieuwsbrief van de Zichtbare Schakel in de Drechtsteden. Er zijn drie afzonderlijke projecten in Zwijndrecht en Dordrecht. Elk van de drie projecten heeft zijn eigen netwerk, maar vaak wel dezelfde samenwerkingspartners. Daarom willen we u graag in een gezamenlijke nieuwsbrief op de hoogte brengen van de ontwikkelingen. Het leuke is dat we u op deze manier kunnen informeren over het nieuws van de Zichtbare Schakel in het algemeen, maar dat u ook nieuws leest uit de verschillende projecten. U zult merken dat de Zichtbare Schakel in verschillende wijken heel verschillende werkzaamheden kan hebben. In deze editie leest u nieuws over de voortzetting van de subsidie Zichtbare Schakel in de komende twee jaar. Ook is er informatie over een onlangs gestart Sociaal Team in Dordrecht, waarbij de verpleegkundige van de Zichtbare Schakel is betrokken. Om u een beeld te geven van wat ons werk kan inhouden, gaan we in iedere nieuwsbrief een casus in voegen.

2 Algemeen nieuws Zichtbare Schakel gaat door in 2013 en 2014 In 2009 is het programma Zichtbare schakel: de wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt gestart vanuit een subsidieregling van ZonMw. Uit de tussenrapportages van dit programma blijkt dat de (wijk)verpleegkundigen van de projecten Zichtbare Schakel deze rol heel goed vervullen. Op basis hiervan heeft de overheid ervoor gekozen structurele middelen gedurende twee jaar via een decentralisatieuitkering beschikbaar te stellen aan de gemeenten waar nu Zichtbare Schakelprojecten lopen. Dit geeft gemeenten de ruimte om preventie en curatie, vanuit hun regierol, te verbinden op lokaal niveau en afspraken te maken met zorgverzekeraars. Op dit moment zijn de eerste gesprekken met de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht gaande en wordt gekeken hoe de verpleegkundigen binnen de huidige projecten de komende twee jaar hun werk kunnen voortzetten. In een volgende nieuwsbrief zullen we hier zeker verder op ingaan. Scholing Ongeveer drie keer per jaar wordt er scholing georganiseerd voor alle Zichtbare Schakels in het hele land. Dit wordt georganiseerd door de V&VN. We zorgen er voor dat er altijd een paar mensen uit de Drechtsteden aanwezig zijn. Die zorgen er dan voor dat ze de opgedane ervaringen en kennis ook weer doorgeven aan de andere collega s die niet konden komen. Het is erg leerzaam om samen met verpleegkundigen uit heel Nederland ervaringen uit te wisselen en te bezien hoe er vorm en invulling gegeven wordt aan het project van de Zichtbare Schakel in andere plaatsen. Ook zijn er altijd interessante onderwerpen waar we les in krijgen. Daarnaast worden relevante symposia bezocht over onderwerpen als bijvoorbeeld alcoholgebruik bij ouderen en over problematische verzamelaars. Cursus valpreventie Zowel in Dordrecht als Zwijndrecht zal de komende tijd een cursus valpreventie georganiseerd worden. Vooral ouder wordende mensen kunnen hier veel baat bij hebben. Onder begeleiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in dit onderwerp word mensen geleerd om een valpartij te voorkomen. Vanuit de ZonMW subsidie Preventiekracht dichtbij huis heeft Aafje de gelegenheid om dit gratis aan mensen in de wijk aan te bieden. Zie het nieuws per project voor de data en de tijden van de cursussen. Uiteraard kunt u ons ook mailen voor meer informatie.

3 Zwijndrecht Outreachend werken Van april t/m juni hebben alle verpleegkundigen van de Zichtbare Schakel in Dordrecht en Zwijndrecht een training gevolgd over Outreachend werken. In deze training hebben we geleerd hoe we mensen kunnen bereiken en hoe we om kunnen gaan met complexe situaties. De kennis hebben we direct in de praktijk toegepast in de wijk Meerdervoort/Kort Ambacht. We hebben d.m.v. een flyer kenbaar gemaakt dat we komen kennis maken. In de daaropvolgende twee weken zijn we bij de mensen aan de deur langs gegaan. We werden in de meeste gevallen zeer welkom geheten en de mensen zijn blij dat ze een vast aanspreekpunt hebben bij vragen over wonen, zorg en welzijn. Binnenkort gaan we in de wijk Noord op dezelfde manier aan de slag. Cursus valpreventie Er is samen met medewerkers van SWOZ en Swinhovegroep een cursus Valpreventie in balans opgezet, welke op 9 oktober van start zal gaan. Dordrecht Start Sociaal Wijkteam in Wielwijk In de wijk Wielwijk (Admiraalsplein) in Dordrecht is begin dit jaar het WijkInformatiePunt (WIP) geopend, waar het sociaal wijkteam deel van uit maakt. Alle bewoners van Wielwijk kunnen daar terecht met al hun vragen en problemen en krijgen informatie, advies en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, inkomensondersteuning en leefbaarheid. Het sociaal wijkteam bestaat uit een mix van professionals die het WIP als uitvalsbasis hebben. Zo zijn er aanwezig: twee maatschappelijk werkers en een sociaal raadsvrouw van Vivenz, twee ouderenadviseurs (DWO/DinamO en de Wielborgh), een opbouwwerker van DWO, een consulent van MEE, een huisbezoeker van Woonbron en een verpleegkundige van de Zichtbare Schakel. Afhankelijk van de gestelde vraag wordt de bewoner die op het WIP binnen komt ontvangen door een vrijwilliger bij de receptie en te woord gestaan door één van de leden van het team. De vragen kunnen uiteenlopen van: ik kan mijn rekeningen niet meer

4 Spreekuren Onze verpleegkundig spreekuren op dinsdag en vrijdag bij de bibliotheek Anjerstraat zijn per gestopt, omdat de bieb daar helaas de deuren moest sluiten. Diversen Wij zijn in Zwijndrecht benaderd om aanwezig te zijn bij de voorbesprekingen van het op te zetten Repair Café in KAZ (Karel Doormanlaan) om daar een verpleegkundig inloopspreekuur op te gaan starten. We hebben tijdens deze bijeenkomst aangegeven hier positief tegenover te staan, maar dat we ons niet met de organisatie van het Repair Café zullen bemoeien. We houden contact met de initiatiefnemers en zullen horen wanneer men van start zal gaan. Ook lopen wij met enige regelmaat binnen bij het Bossharthuis in de Helmerstraat. Het Bossharthuis is een nog vrij nieuw inloophuis van het Leger des Heils. Hier komen we buurtbewoners tegen die ons aanspreken en/of vragen kunnen stellen. betalen, wie kan mij helpen? tot mijn moeder is slecht ter been en woont in een portiekflat, wat is er aan hulp mogelijk?. De teamleden van het sociaal wijkteam staan dichtbij de bewoners en kunnen door hun efficiënte en integrale aanpak een enorme steun voor hen zijn. Het gaat om het daadwerkelijk bieden van ondersteuning bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van de problemen. Dit varieert van het tijdelijk bieden van hulp bij de administratie, het regelen van huisraad, het voorkomen van eenzaamheid tot het bieden van opvoedondersteuning. Ook de verpleegkundige in het team is een generalist met specifieke aandacht voor het domein gezondheid binnen het team. Nieuw gezicht in Sterrenburg Helaas is Hannah Molengraaf gestopt met haar werkzaamheden voor Internos en dus ook voor de Zichtbare Schakel. Om het project onverminderd te kunnen voortzetten is Elzelien Bax tijdelijk aan het werk in Sterrenburg. Elzelien is ook betrokken bij Aafje voor seniorenconsulten in de BAR-gemeenten (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk). Op deze manier zijn we nog steeds vijf dagen per week bereikbaar, kunnen de spreekuren gewoon doorgaan en kunnen we ons blijven inzetten voor de wijkbewoners in Sterrenburg.

5 Casus Ria* is een dame van 83 jaar oud en woont nog zelfstandig in een portiekwoning. Bij Ria landt er een brief op de mat met het aanbod van een seniorenconsult door de wijkverpleegkundige. Ze besluit daarop te reageren en vraagt een seniorenconsult aan. Bij kennismaking valt de wijkverpleegkundige op dat het huis wat somber en smoezelig is. Ria vindt zichzelf nog redelijk gezond, maar zegt er bij dat sommige dingen moeizaam gaan. Ze zou daarom af en toe een controlebezoek wel prettig vinden. Ria benadrukt dat ze nog echt zelfstandig is, en echt geen hulp nodig heeft. Ria vertelt dat ze uit een zeer christelijk milieu komt, dat ze vroeger 8 jaar als wijkverpleegkundige heeft gewerkt en daarna 35 jaar in het buitenland heeft gewerkt in een klein ziekenhuis. Bij de eerste ontmoeting spreken Ria en de wijkverpleegkundige af dat de verpleegkundige van de Zichtbare Schakel regelmatig langs zal komen voor een praatje en om te kijken hoe het gaat. Na het tweede huisbezoek vraagt de wijkverpleegkundige na overleg met Ria, bij de geloofsgemeenschap van Ria hulp aan voor haar tuin. Regelmatig gaat de verpleegkundige van de Zichtbare Schakel langs, en ook ziet de wijkverpleegkundige haar op straat wel eens met de fiets aan de hand lopen. Eens per week gaat Ria boodschappen doen met haar zus, verder gaat zij één á twee keer per week naar de kerk voor Bijbelstudie. Tijdens één van de bezoeken geeft Ria aan dat ze ongerust wordt over haar geheugen. Vooral in stress situaties gaat ze dingen vergeten. De wijkverpleegkundige laat hierop een test bij Ria uitvoeren, waarbij blijkt dat alles nog goed is. Toch blijven de klachten aanhouden. Een jaar later is Ria bij de geriater geweest waar blijkt dat Ria toch beginnende dementie heeft. Ria is hiervan erg onder de indruk, ze leunt veel op haar zus, en begint meer open te staan voor hulp. Op een gegeven moment accepteert Ria dat ze huishoudelijke hulp nodig heeft, want dat gaat echt niet meer. De wijkverpleegkundige attendeert haar zus op het Alzheimer café, waar de zus van Ria regelmatig naar toe gaat, soms met Ria. Ook is er contact gelegd met de casemanager van het PGT (Psycho Geriatrisch Team). Hierbij is als aandachtspunt gegeven de wens van Ria om haar zorg in de toekomst te krijgen in een setting welke gericht is op een naar haar geloof betrokken gemeenschap. De casemanager van het PGT heeft nu contact met Ria en haar zus. Zij voelen zich gesteund in het moeilijke proces waar ze in zitten. *Naam en foto zijn gefingeerd

6 Contactgegevens Bereikbaarheid Zwijndrecht Telefoon May van Berghem: (donderdag en vrijdag) Karin Koerse: (dinsdag en woensdag) Petra van der Heiden: (maandag en dinsdag) Bereikbaarheid Dordrecht Wielwijk / Crabbenhof info@zichtbareschakeldordrecht.nl Telefoon Anne Zaan: Marijke Aarts: Bereikbaarheid Dordrecht Sterrenburg info@zichtbareschakeldordrecht.nl Telefoon Lennard: (maandag t/m donderdag) Hannah (Elzelien):

Gezamenlijke nieuwsbrief. voor de Drechtsteden

Gezamenlijke nieuwsbrief. voor de Drechtsteden Gezamenlijke nieuwsbrief 3 voor de Drechtsteden ~ 3 e editie - oktober 2013 ~ Inleiding Voor u ligt de derde editie van de nieuwsbrief van de Zichtbare Schakel. Er zijn weer nieuwe ontwikkelingen en activiteiten

Nadere informatie

Opening WijkInformatiePunt Wielwijk

Opening WijkInformatiePunt Wielwijk Opening WijkInformatiePunt Wielwijk Pamela van der Kruk Interim manager WijkInformatiePunt en Sociaal Wijkteam Wielwijk WIJKINFORMATIEPUNT WIELWIJK: GASTVRIJ WELKOM WIJKINFORMATIEPUNT WIELWIJK 1. Laagdrempelig

Nadere informatie

Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk

Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk Pamela van der Kruk Interim manager WijkInformatiePunt en Sociaal Wijkteam Wielwijk INDELING PRESENTATIE

Nadere informatie

Prettig. leven voor jong en oud!

Prettig. leven voor jong en oud! Prettig leven voor jong en oud! Vivera staat voor prettig leven in je eigen wijk voor jong en oud Ondersteuning dichtbij Zwijndrecht wil een stad zijn waar jonge en oude mensen prettig kunnen leven, ook

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 05 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 205 Belangrijk nieuws!! Lichamelijke beweging Een bewegingsagoog is aanwezig

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Hof van Batenstein Hof van Batenstein, dicht bij u in de buurt In Vianen kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in Hof van Batenstein, in uw eigen

Nadere informatie

Het Theeblaadje Januari 2013

Het Theeblaadje Januari 2013 Het Theeblaadje Januari 2013 55+ ontmoetingscentrum Het Theehuis Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Ontmoetingscentrum Het Theehuis is in het bijzonder een centrum waar senioren

Nadere informatie

Wouter Snel en Eelco Steenvoorde

Wouter Snel en Eelco Steenvoorde Wie zijn wij? Wouter Snel en Eelco Steenvoorde agenda Organisatie van de wijkteams Hoe werken sociale wijkteams? Schulddienstverlening in de wijkteams Vroegsignalering huurachterstanden Zelfredzaamheidsmatrix

Nadere informatie

Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk. Mirjam Goorhuis Cecilia Kos

Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk. Mirjam Goorhuis Cecilia Kos Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk Mirjam Goorhuis Cecilia Kos Wat is een sociaal wijkteam? Eén loket voor alle wijkbewoners Hulpvragen over (bv) schulden, hulpmiddelen, psychiatrie, hoe organiseer

Nadere informatie

Wijkcentrum De Gasterij

Wijkcentrum De Gasterij Wijkcentrum De Gasterij Wat gezellig dat u gekomen bent Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf een activiteit.

Nadere informatie

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen Ambthuis Woonzorgcentrum Appartementen te huur Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in het Ambthuis In het centrum van het stadje Bredevoort staat het Ambthuis. Wonen in het Ambthuis betekent

Nadere informatie

Vergrijzing en de inrichting van de ouderenzorg

Vergrijzing en de inrichting van de ouderenzorg Vergrijzing en de inrichting van de ouderenzorg Dr. Jantien Heideman, Adviseur bij Stichting OOGG Bijeenkomst netwerk WMO-raden regio Rivierenland 17-11-2016 Wie ben ik en wat is Stichting OOGG? Jantien:

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 1 Belangrijk nieuws!! Tip 1 Op maandag 14 september is er een gratis

Nadere informatie

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen I N H O U D Uitnodiging thema avond Uitnodiging bijeenkomst vrijwilligersverzekeringen Maatjesproject Mantelzorgdagen Activiteiten steunpunt Mantelzorg Alzheimer café Hulp bij PGB nodig? Uitnodiging thema

Nadere informatie

Woonzorgconsulent. Adviseert, ondersteunt en regelt zorg

Woonzorgconsulent. Adviseert, ondersteunt en regelt zorg Woonzorgconsulent Adviseert, ondersteunt en regelt zorg Wanneer u zelfstandig woont in een wooncentrum of wooncomplex, kunt u gebruik maken van de diensten van een woonzorgconsulent van Carintreggeland.

Nadere informatie

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen De Berkhof Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Wonen Welzijn Zorg Welkom in De Berkhof Nabij het centrum van Winterswijk en landelijk gelegen door het aangrenzende park ligt woonzorgcentrum De Berkhof.

Nadere informatie

Presentatie Infrastructuur van de gezonde wijk. 12 november 2015 Elleke Leijten

Presentatie Infrastructuur van de gezonde wijk. 12 november 2015 Elleke Leijten Presentatie Infrastructuur van de gezonde wijk 12 november 2015 Elleke Leijten Vier sociaal wijkteams 1 op 19.000 inwoners Financiën, werk Psychische problemen Ouderen (o.a. eenzaam, gezondheid, vervuiling)

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

Fysiotherapie 55+ Dordrecht.

Fysiotherapie 55+ Dordrecht. Fysiotherapie 55+ Dordrecht www.vitaliz.info Fysiotherapie 55+ Binnen Vitaliz werken uitsluitend fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van de ouder wordende mens. In

Nadere informatie

Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012

Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 Almelo, juli 2012 Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 In 2006 is Scoop gestart met het bezoeken van 75-plussers in de gemeente

Nadere informatie

Alles voor dementie Zorg in elke fase

Alles voor dementie Zorg in elke fase Alles voor dementie Zorg in elke fase Als vergeten gewoon wordt Dementie is, voor alle betrokkenen en in alle fasen, een ingrijpende ziekte. Na de diagnose is er schrik en verwarring. U zult veel vragen

Nadere informatie

I N H O U D. Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers. Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht

I N H O U D. Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers. Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht I N H O U D Een zomer vol respijt Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Mantelzorgers Binnenboord

Nadere informatie

Sociale wijkteams en wijkpilots in Nijmegen

Sociale wijkteams en wijkpilots in Nijmegen Sociale wijkteams en wijkpilots in Nijmegen Budgetaanvraag NIM - Tandem Linda Jansen ZZGzorggroep Els Bremer projectbureau MAAT Opzet van deze workshop Introductie : hoe transformeren Korte aftrap: wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief ik zorg voor jou

Nieuwsbrief ik zorg voor jou Nieuwsbrief ik zorg voor jou Inleiding Voor je ligt de eerste nieuwsbrief speciaal ontwikkeld ter informatie voor iedereen die zorgt voor een naaste. Middels deze nieuwsbrief willen wij je informeren,

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa Utrecht West Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa We willen u als bewoner van Utrecht West graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in buurtcentrum Rosa.

Nadere informatie

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019 Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting Juli, Augustus en September 2019 Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website:

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website: Januari t/m april 2017 Verspreiding: 840 huis aan huis Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592)245 924 Email:info@impuls-welzijn.nl Website: www.impuls-welzijn.nl Het jaar 2016 zit er al weer op

Nadere informatie

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2016 5 Doelen 2016 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan van Veenendaal Noordoost voor het

Nadere informatie

Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met de ziekte van Parkinson

Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met de ziekte van Parkinson Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met de ziekte van Parkinson Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent onder behandeling van de neuroloog omdat bij u de

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst april 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in april!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede.

Nadere informatie

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis

Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Bij u thuis Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nie Aangenaam en veilig thuis blijven wonen Van huishoudhulp

Nadere informatie

Polikliniek Chirurgie

Polikliniek Chirurgie Polikliniek Chirurgie Inleiding U heeft binnenkort een afspraak op de polikliniek Chirurgie. In deze folder leest u meer over de gang van zaken op deze polikliniek. Organisatie In het Albert Schweitzer

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

Een nieuwe opzet van het pastoraat

Een nieuwe opzet van het pastoraat Een nieuwe opzet van het pastoraat Wat is pastoraat? - Pastoraat is overal waar mensen elkaar ontmoeten en bijstaan in naam van Christus; - Het is meeleven met elkaar in en vanuit een geloofsgemeenschap;

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 057 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst april 205 Lichamelijke beweging Een beweegoloog is aanwezig op woensdag en vrijdagmiddag

Nadere informatie

In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013.

In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013. In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013. Het jaar 2012 stond in het teken van het wisselen van de wacht. Grethe Kruizinga vond

Nadere informatie

ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN

ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN De juiste keuze voor u! ONDERSTEUNING & BEGELEIDING WMO INHOUD SOCIAAL EN PERSOONLIJK FUNCTIONEREN Een steuntje in de rug bij het dagelijks leven

Nadere informatie

Bij ons draait het om u.

Bij ons draait het om u. Bij ons draait het om u. En om de mensen die voor u belangrijk zijn. Als u wilt, kunnen wij u en uw naasten ondersteunen. Bijvoorbeeld met goede zorg, hulp bij het huishouden of een personenalarm. En alles

Nadere informatie

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Wijkplan Veenendaal-West Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Februari 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Analyse wijksterren 3 SPEERPUNTEN 4 Jeugd 4 Wijkteam 5 Vrijwilligers 5 AANDACHTSPUNTEN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ONDERSTEUNING THUIS Juni 2016

NIEUWSBRIEF ONDERSTEUNING THUIS Juni 2016 NIEUWSBRIEF ONDERSTEUNING THUIS Juni 2016 Geachte heer/mevrouw, De vakantieperiode staat voor de deur! Tijd om u weer op de hoogte te stellen van de meest actuele zaken. Zoals gebruikelijk algemeen nieuws,

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 1 Belangrijk nieuws!! Gratis lunch op woensdag 2 december in verband

Nadere informatie

Longrevalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten. Poli Longziekten

Longrevalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten. Poli Longziekten Longrevalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten Poli Longziekten Uw behandelend longarts heeft u een voorstel gedaan voor een revalidatieperiode. Via deze folder willen wij u informeren over de

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Westenhage

Woonzorgcentrum Westenhage Driezorg Woonzorgcentrum Westenhage Wonen, Welzijn & Zorg bij Driezorg 1 Voorwoord In deze brochure vindt u informatie over Woonzorgcentrum Westenhage, in de wijk Westenholte te Zwolle. Wij vertrouwen

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel: Hudsonhof Activiteitenlijst November 2014

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel: Hudsonhof Activiteitenlijst November 2014 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst November 2014 1 Lichamelijke beweging De fysiotherapeut is aanwezig op woensdag

Nadere informatie

Maandprogramma Activiteiten

Maandprogramma Activiteiten Maandprogramma Activiteiten Berkumstede 2019 De activiteiten met de kleur groen zijn toegankelijk voor iedereen: ook voor mensen die niet op Berkumstede wonen. De activiteiten met de kleur blauw zijn alleen

Nadere informatie

Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel

Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel Tandarts Hoek Konijnenwal 23 4001 HA Tiel T. 0344 61 62 40 Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel Geachte heer/mevrouw, Al enige tijd werken Tandartspraktijk Hoek, Tandartspraktijk G. van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 4 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Nieuwe gezichten bij de Dommel! Mijn naam is Pien van Bommel, ik ben 22 jaar oud en kom uit Oirschot. Afgelopen jaar heb ik mijn opleiding fysiotherapie aan

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst mei 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst mei 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst mei 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in mei!! De maanden april en mei hebben de thema Armoede. Op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 2016 BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF 2 2016 BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 2 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Versterking van ons team! Wij zijn blij u te kunnen melden dat ons team binnenkort versterkt gaat worden door Nienke Goedemans. Reden hiervan is de toenemende

Nadere informatie

Activiteitenfolder februari 2016

Activiteitenfolder februari 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder februari 2016 Februari wordt voor Ontmoetingscentrum Prinsenhof een bijzondere maand. We gaan eindelijk verhuizen naar het Alexanderhof.

Nadere informatie

Welkom. Presentatie wijkteams in de gemeente Leeuwarden en hoe zij de financiële hulpverlening hebben ingericht

Welkom. Presentatie wijkteams in de gemeente Leeuwarden en hoe zij de financiële hulpverlening hebben ingericht Welkom Presentatie wijkteams in de gemeente Leeuwarden en hoe zij de financiële hulpverlening hebben ingericht Inhoud Inrichting werkwijze wijkteams Leeuwarden Verdieping in schuldhulpverlening Verdieping

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Vreeswijk Vreeswijk, dicht bij u in de buurt In Nieuwegein kunt u de zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis of op uw eigen appartement in het woonzorgcentrum

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Palliatieve zorg. Palliatieve zorg 1

Patiënteninformatie. Palliatieve zorg. Palliatieve zorg 1 Patiënteninformatie Palliatieve zorg Palliatieve zorg 1 Palliatieve zorg Palliatief team Martini Ziekenhuis Telefoon: (050) 524 5610 E-mail: palliatiefteam@mzh.nl Inleiding Palliatieve zorg is de zorg

Nadere informatie

Het Sociaal Wijkteam doet wat nodig is. Gewoon doen wat nodig is. Wij zoeken naar praktische oplossingen. Dichtbij, in de wijk, samen met u.

Het Sociaal Wijkteam doet wat nodig is. Gewoon doen wat nodig is. Wij zoeken naar praktische oplossingen. Dichtbij, in de wijk, samen met u. Het Sociaal Wijkteam doet wat nodig is Wij zoeken naar praktische oplossingen. Dichtbij, in de wijk, samen met u. De Sociale Wijkteams in Nijmegen bouwen aan sociale netwerken in de wijk en ondersteunen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Sinterklaas Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas met vier pieten op school.alle kinderen stonden op het plein opgesteld om Sinterklaas welkom te heten. De ouderejaars

Nadere informatie

Dagverzorging. Zorg voor elkaar

Dagverzorging. Zorg voor elkaar Dagverzorging Zorg voor elkaar Dagverzorging: ontspannen en afwisselend Welkom bij Wittenbergzorg Woont u nog zelfstandig, maar mist u het contact met mensen? Of is iedere dag hetzelfde en zoekt u daarom

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud: WBVH SWOZ Aafje. Januari

Voorwoord. Inhoud: WBVH SWOZ Aafje. Januari Voorwoord Welkom Midden Inn. Midden Inn is, naast een woon- zorgcomplex ook een Ontmoetingsplein. Ontmoeten is waar het om gaat in Midden Inn zowel voor de bewoners als ook de mensen uit het dorp. Op verzoek

Nadere informatie

Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service

Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service Welkom in Ten Anker In Ten Anker bieden Vrijwaard en Woonzorg Nederland een nieuw woonconcept aan. Betaalbaar, zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg

Nadere informatie

Samenleven in de participatiesamenleving. Dr. Femmianne Bredewold LPB-congres Vluchten kan niet meer 17 november 2016

Samenleven in de participatiesamenleving. Dr. Femmianne Bredewold LPB-congres Vluchten kan niet meer 17 november 2016 Beter een goede buur..?! Samenleven in de participatiesamenleving Dr. Femmianne Bredewold LPB-congres Vluchten kan niet meer 17 november 2016 We moeten meer voor elkaar zorgen Vroeger was het vanzelfsprekend

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Beth San. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen. Uitleenbalie hulpmiddelen

Beth San. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen. Uitleenbalie hulpmiddelen Beth San Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Uitleenbalie hulpmiddelen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Beth San Op loopafstand van het centrum van Aalten, vlakbij het station, ligt Beth

Nadere informatie

De dorpscoöperatie HollandscheveldVerbindt. Waarom een dorpscoöperatie?

De dorpscoöperatie HollandscheveldVerbindt. Waarom een dorpscoöperatie? De dorpscoöperatie HollandscheveldVerbindt Waarom een dorpscoöperatie? Wat is de dorpscoöperatie? Wat doet de dorpscoöperatie? Wat wil de dorpscoöperatie? Waarom een dorpscoöperatie? In een wereld waarin

Nadere informatie

Surplus Welzijn Drimmelen

Surplus Welzijn Drimmelen Gemeente Drimmelen Surplus Welzijn Drimmelen Geld & Recht: Sociaal Raadsliedenwerk Budgetcoaching Schuldhulpverlening Cursus Uitkomen met je Inkomen Notities Ontmoeting en ondersteuning Een prettige samenleving

Nadere informatie

eigen thuis eigen kracht eigen leven

eigen thuis eigen kracht eigen leven eigen thuis eigen kracht eigen leven Visie van mosae zorggroep Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven Wij geloven in de eigen kracht van mensen, ongeacht hun leeftijd. Door de regie van cliënten en de

Nadere informatie

SOCIAALWERKINDEWIJK. Amsterdam-Centrum. Door verbinden en delen samen kracht! Resultaten

SOCIAALWERKINDEWIJK. Amsterdam-Centrum. Door verbinden en delen samen kracht! Resultaten SOCIAALWERKINDEWIJK IN WIJK Amsterdam-Centrum Door verbinden en delen samen kracht! Resultaten SOCIAAL WERK IN DE WIJK Door verbinden en delen samen kracht! WIE WE ZIJN De sociaal wijkteams Amsterdam-Centrum

Nadere informatie

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Afgelopen maandag was de informatieavond die we jaarlijks plannen aan het begin van het schooljaar. Tijdens het gezamenlijke

Nadere informatie

COPD revalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten. Poli Longziekten

COPD revalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten. Poli Longziekten COPD revalidatie: Revalidatieprogramma voor longpatiënten Poli Longziekten Uw behandelend longarts heeft u vandaag een voorstel gedaan voor een revalidatieperiode. Via deze folder willen wij u informeren

Nadere informatie

De plus van Surplus.

De plus van Surplus. De plus van Surplus. Surplus Welzijn Etten-Leur Geld & Recht: Sociaal Raadsliedenwerk Formulierenteam Budgetcoaching Schuldhulpverlening Ontmoeting en ondersteuning Een prettige samenleving waarin we zorgen

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst maart 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105

Hudsonhof Activiteitenlijst maart 2016. Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst maart 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in maart!! De maanden februari en maart hebben de thema Gezondheidsproblematiek

Nadere informatie

De Kopgroep in Nieuwegein. Praten over en omgaan met uw dementie

De Kopgroep in Nieuwegein. Praten over en omgaan met uw dementie De Kopgroep in Nieuwegein Praten over en omgaan met uw dementie "In het begin vond ik het eng", vertelt Pieter. "Nu zeg ik het gewoon tegen iedereen: Ik heb Alzheimer." Omgaan met dementie Sinds de diagnose

Nadere informatie

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling De Molenberg Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Molenberg In het centrum van Groenlo, nabij parken en winkels, ligt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker

Disclosure belangen spreker Disclosure belangen spreker Potentiële belangenverstrengeling Geen/zie hieronder Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Takeda Glaxo Smith Kline Boehringer Ingelheim sponsoring of onderzoeksgeld

Nadere informatie

Ontstaan Dementie Zorgketen Amsterdam Zuidoost en Diemen tot heden

Ontstaan Dementie Zorgketen Amsterdam Zuidoost en Diemen tot heden Ontstaan Dementie Zorgketen Amsterdam Zuidoost en Diemen tot heden Bernadette Hessing Coördinator Dementie Zorgketen Amsterdam ZO-Diemen oktober 2012 1 Initiatief ontwerp fase - Via ZiZo is project groep

Nadere informatie

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers.

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers. MEE Mantelzorg Postbus 3016 3301 DA Dordrecht Johan de Wittstraat 40A 3311 KJ Dordrecht T 078 750 89 00 servicebureau@meedrechtsteden.nl www.meemantelzorg.nl Aan alle Mantelzorgers in Dordrecht Datum 24-05-2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Voorjaar 2017 Respijtdagen

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Voorjaar 2017 Respijtdagen Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Voorjaar 2017 Het is alweer tijd voor de nieuwsbrief van voorjaar 2017. Een hartelijk welkom voor de nieuw geregistreerde mantelzorgers. U ontvangt hopelijk al de andere

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Ransdaal April 2018

\ Wijksteunpunt Ransdaal April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Alles in huis voor het goede leven

Alles in huis voor het goede leven Alles in huis voor het goede leven Links: het nieuwe zorgcentrum. Rechts: bouwfase 2a. De bouw is gestart! Mooiland Maasland is begin december gestart met de tweede fase van de bouw van project Weijerstaete.

Nadere informatie

Gemeente Lansingerland: aanpak 3 decentralisaties

Gemeente Lansingerland: aanpak 3 decentralisaties Gemeente Lansingerland: aanpak 3 decentralisaties Decentralisatie AWBZ, Participatiewet en Jeugdzorg Bijeenkomst inwoners 12 november 2014 Tamara van de Wijdeven Nieuwe taken gemeente: AWBZ/Wmo Decentralisatie

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst maart Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel:

Hudsonhof Activiteitenlijst maart Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel: Hudsonhof Activiteitenlijst maart 2017 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Activiteiten en voorlichtingen in ruimte 1 wordt Nederlands gesproken.

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

Zelfstandige Zorgwoningen Vecht en IJssel - locatie Zuylenstede

Zelfstandige Zorgwoningen Vecht en IJssel - locatie Zuylenstede Zelfstandige Zorgwoningen Vecht en IJssel - locatie Zuylenstede Mevrouw Van Vliet woont in een zorgwoning van Vecht en IJssel, in woonzorg centrum Zuylenstede. Met haar vriendinnen drinkt ze als vanouds

Nadere informatie

Inloophuis Uitzicht. te Gorinchem. Beleidsdocument versie zomer 2017

Inloophuis Uitzicht. te Gorinchem. Beleidsdocument versie zomer 2017 Inloophuis Uitzicht te Gorinchem Beleidsdocument versie zomer 2017 1 Inhoudsopgave Introductie.... 3 Visie... 3 Legitimatie.... 3 Mensen.... 3 Strategie... 4 Activiteiten... 4 Middelen... 4 Acties....

Nadere informatie

Palliatieve en ondersteunende zorg in CWZ

Palliatieve en ondersteunende zorg in CWZ Palliatieve en ondersteunende zorg in CWZ Wat is palliatieve zorg? Palliatieve zorg is er voor mensen bij wie genezing van ziekte niet meer mogelijk is. Kwaliteit van leven staat bij deze zorg centraal.

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalideren voor en na uw hartoperatie Zo fit mogelijk voor de operatie, optimaal herstel na de operatie UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord

Nadere informatie

Zelfstandig Zorgwonen

Zelfstandig Zorgwonen Zelfstandig zorgwonen, dat was precies wat ik zocht Zelfstandig Zorgwonen Dat is zelfstandig wonen met de gerustheid van zorg en services dichtbij. Ewoud. Uw nieuwe vertrouwde thuis. www.vechtenijssel.nl

Nadere informatie

De Dordtse wijken van de toekomst

De Dordtse wijken van de toekomst Wijkgericht werken in Dordrecht 6 februari 2014 Gericht aan fractieleden van de politieke partijen in Dordrecht. Aanleiding Van burgers in de maatschappij wordt steeds meer gevraagd. De oude zekerheden

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

De Hoge Weide. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Verpleeghuis ZMK15007

De Hoge Weide. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Verpleeghuis ZMK15007 De Hoge Weide Dagcentrum Appartementen te huur Woonzorgcentrum ZMK15007 Verpleeghuis Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Hoge Weide Aan de rand van Lochem, in een prachtige bosrijke omgeving,

Nadere informatie

Thematafel Regiefunctie in de wijk

Thematafel Regiefunctie in de wijk Thematafel Regiefunctie in de wijk 1. Presentatie samenwerking en regie rondom huisartspraktijk : Model voor samenwerking en regie Thema s van belang voor afstemming regie Presentatie Gemeente Den Haag:

Nadere informatie

Waalstaete.

Waalstaete. Waalstaete www.pleyade.nl Welkom op Waalstaete Samen herinneringen ophalen. koester het contact Welk type zorg u ook nodig heeft, u (of uw naaste) woont het liefst op een plek waar u zich prettig voelt.

Nadere informatie

Wat vragen wij van U?

Wat vragen wij van U? Beste Mede-Estenaar, De Dorpstafel spant zich in om voor alle inwoners van Est de leefbaarheid van ons dorp te verbeteren. Wij richten ons hierbij vooral op de leefbaarheid en sociale aspecten in ons dorp.

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie