De snelste, meest hygiënische handdroger.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De snelste, meest hygiënische handdroger."

Transcriptie

1 De snelste, meest hygiënische handdroger.

2 Het probleem met andere handdrogers Te langzaam Bij andere handdrogers duurt het tot 43 seconden om handen te drogen. Onhygiënisch Ze zuigen vuile toiletlucht op en blazen deze terug op handen. Energievretend De meeste verwarmen de lucht en zijn dus duur in het gebruik. Wist u dat vochtige handen tot 1000 keer meer bacteriën kunnen verspreiden dan droge handen?

3

4 Het probleem met papieren handdoeken Duur in het gebruik Ze moeten constant worden aangevuld en weggegooid. Creëren afval De meeste papieren handdoeken worden niet gerecycled en eindigen dus in de grond of in de vuilverbrander. Ecologische voetafdruk Het produceren, aanvullen en afvoeren van papieren handdoeken zorgt voor uitstoot van koolstofdioxide. Dit proces vindt constant plaats. Gegevens over uitstoot van koolstofdioxide uit Madsen, 2007-rapport (Life Cycle Assessment of Tissue Products, Prepared for Kimberly Clark. Environmental Resources Management).

5

6 Er is maar één handdroger die goed werkt De Dyson Airblade handdroger werkt in slechts 10 seconden en veegt water van de handen af, net zoals een ruitenwisser. Hij is de snelste handdroger en lucht gaat door een HEPA-filter voordat deze de handen droogt, zodat de lucht hygiënisch is. Hij verbruikt ook tot 80% minder energie dan warmelucht-handdrogers. Aangezien vrijwel elk onderdeel recyclebaar is, hoeft er aan het einde van zijn levensduur weinig te worden weggegooid. Wist u dat Dyson Airblade handdrogers op bekende locaties in de hele wereld zijn

7 Snelst Handen zijn binnen 10 seconden droog. Gefilterde lucht De HEPA-filter vangt 99,9% van alle bacteriën uit de lucht die de handen droogt. Minder energie Tot 80% minder energie dan warmelucht-handdrogers. Lagere gebruikskosten Tot 80% minder per jaar dan warmelucht-handdrogers. Tot 95% minder per jaar dan papieren handdoeken. Geen handdoeken Geen papierafval. Recyclebaar De meeste onderdelen zijn recyclebaar. geïnstalleerd, waaronder Ahoy Rotterdam, Pathé bioscopen en Ikea vestigingen in Nederland.

8 Geen enkele andere handdroger heeft deze technologie Dyson digitale motor De motor draait keer per minuut dankzij digitale pulstechnologie. Het is de enige handdrogermotor die krachtig genoeg is om 35 liter lucht per seconde op te zuigen door een HEPA-filter, en de handen binnen 10 seconden te drogen. + HEPA-filter Vuile toiletlucht wordt hier doorheen geperst, waardoor 99,9% van alle bacteriën worden opgevangen. Handen worden dus gedroogd met schonere lucht in plaats van vuile lucht. + Draait keer per minuut Geen koolstofborstels, geen koolstofdeeltjes Gefilterde lucht Antivibratiesysteem Rotor met ijzeren kern en geen windingen Filter met antimicrobiële coatings Antimicrobiële ABS-behuizing met externe coatings Toiletlucht

9 Daarom werkt geen enkele andere handdroger zoals deze Airblade technologie De lucht wordt vervolgens door twee flinterdunne onafgebroken openingen geperst. Dit zorgt voor twee luchtstromen die binnen slechts 10 seconden met 640 km/u het water van de handen afvegen. = De snelste De meest hygiënische handdroger Kost minder in het gebruik Openingen van 0,3 mm

10 Wetenschappelijk geëvalueerd en goedgekeurd Een recent onderzoek naar handhygiëne door de Bradford Infection Group is door vakgenoten beoordeeld en in de Journal of Applied Microbiology gepubliceerd. Uit het rapport bleek dat alleen de handen wassen niet voldoende is. Het aantal microben op de huid neemt af wanneer de handen goed worden gedroogd. Drogen wordt nu als een essentieel onderdeel van handhygiëne gezien. Van alle geteste machines bleek de Dyson Airblade handdroger het meest hygiënisch te zijn, door de bacterieoverdracht aanzienlijk te reduceren vergeleken met warmeluchthanddrogers. En in tegenstelling tot papieren handdoeken verzekert de Airblade technologie dat vuilnisbakken niet vol zitten met vuile papieren handdoeken, wat een potentieel hygiënegevaar vormt. Voor meer informatie en het volledige rapport gaat u naar

11 De enige hygiënische handdroger We vroegen de onafhankelijke volksgezondheidsspecialist NSF de criteria voor een hygiënische handdroger te definiëren. Iets wat niemand anders ooit eerder had gedaan. Het resultaat is NSF-protocol P335 en de Dyson Airblade handdroger is de enige handdroger die aan alle onderdelen ervan voldoet. Hij is dus de enige handdroger die als hygiënisch is gecertificeerd. Karen Hall Microbioloog, Dyson Alleen de Dyson Airblade handdroger voldoet aan alle onderdelen van NSF-protocol P335 Luchtfiltratie Lucht die wordt gebruikt om de handen te drogen, moet door een HEPA-filter zijn gegaan. Onverwarmde lucht Het verwarmen van vochtige bacteriën verhoogt hun voortplantingssnelheid. Verwarmde lucht kan ook goede oliën van de huid verwijderen. Droogtijd Handen moeten binnen 15 seconden droog zijn. NSF heeft droog als 0,1 gram vocht gedefinieerd. Vochtige handen kunnen tot 1000 keer meer bacteriën verspreiden. Handenvrije bediening De handdroger moet starten en stoppen zonder dat de gebruiker deze hoeft aan te raken. Als een handdroger dit logo niet heeft, is deze niet als hygiënisch gecertificeerd.

12 Bespaart u geld De Dyson Airblade handdroger kost u minder in het gebruik Een snellere droogtijd en geen energievretend verwarmingselement betekenen dat de Dyson Airblade handdroger tot 80% minder kost in het gebruik dan warmelucht-handdrogers en 95% minder dan papieren handdoeken. 53 per jaar* 254 per jaar* per jaar* * Gebruik gebaseerd op 2 handdoeken per droogbeurt (gegevens uit intern onderzoek van Dyson september 2008). Gebaseerd op 200 gebruiksmomenten per dag). 1600W-machine weergegeven. Berekeningen zijn inclusief stand-by-energieverbruik. Kosten gebaseerd op 0,0075 per papieren handdoek (gegevens uit intern onderzoek van Dyson januari 2010) en 0,162 per kwh (gegevens uit Eurostat 2009 Semester 2 gepubliceerd in maart 2010). De aankoopkosten van een houder voor papieren handdoeken en een Dyson Airblade handdroger zijn niet in de vergelijking opgenomen. Droogtijd van 10 seconden gebaseerd op NSF-protocol P335.

13 Reduceert uw ecologische voetafdruk Geen papieren handdoeken meer Voor de productie van papieren handdoeken zijn natuurlijke bronnen nodig. En papieren handdoeken moeten constant opnieuw worden aangevuld. Beide processen zijn koolstofintensief. Door over te stappen op de Dyson Airblade handdroger, kunt u uw ecologische voetafdruk aanzienlijk reduceren. 3,2 gram CO2 per droogbeurt* 12,5 gram CO2 per droogbeurt* * Gegevens over papieren handdoeken uit Madsen, 2007-rapport Life Cycle Assessment of Tissue Products, Prepared for Kimberley Clark, Environmental Resources Management: droogbeurten per jaar, 5 jaar gebruik. 12,48 gram per droogbeurt. Gegevens over Dyson Airblade handdroger gebaseerd op hetzelfde aantal droogbeurten als in het Madsen-rapport, hetzelfde gebruik van 5 jaar, 10 seconden droogtijd. Omvat ook stand-by-energieverbruik en uitstoot door productie, transport en ontmanteling voor Nederland. Droogtijd van 10 seconden gebaseerd op NSF-protocol P335. 3,22 gram per droogbeurt.

14 Slechts één handdroger heeft het Carbon Reduction Label Niets is aan het toeval overgelaten Alles wat wij maken of gebruiken heeft een ecologische voetafdruk. Dat staat voor de totale hoeveelheid koolstofdioxide en andere broeikasgassen die tijdens de levensduur worden uitgestoten. Hiervoor heeft Dyson samen met Carbon Trust de ecologische voetafdruk van de Dyson Airblade handdroger gemeten. Materialen en productie; transport; het gebruik zelf en na ontmanteling. Elk afzonderlijk onderdeel Materialen en productie vertegenwoordigen 9% van de totale uitstoot. De Dyson Airblade handdroger heeft 275 onderdelen en ook het allerkleinste onderdeel is meegewogen. Vaarwegen vs. snelwegen Het transport vertegenwoordigt minder dan 1% van de totale uitstoot door de Dyson Airblade handdroger. Het meeste transport is via energie-efficiënte schepen. Er is veel minder vervoer nodig dan bij papieren handdoeken, die voor aanvulling van de voorraden continu afhankelijk zijn van wegtransport. Minder energie = minder koolstof Een snelle droogtijd en geen energievretend verwarmingselement betekenen dat de Dyson Airblade handdroger tot 80% minder energie verbruikt dan warmeluchthanddrogers. Afdankertje De Dyson Airblade handdroger heeft een garantie van 5 jaar. En áls de handdroger het uiteindelijk begeeft, zijn veel onderdelen recyclebaar en zijn de effecten daarvan een verwaarloosbaar onderdeel van de ecologische voetafdruk.

15 Gegarandeerde duurzaamheid Steeds weer testen Ingenieurs van Dyson hebben de Dyson Airblade handdroger gedurende drie jaar ontwikkeld, getest en verfijnd. Om de snelste droogtijd te verkrijgen, experimenteerden ze met verschillende openingshoeken en -breedten. Door tests konden ze de optimale luchtdruk vinden om water effectief van handen af te vegen. En elk onderdeel werd op duurzaamheid getest. Handdrogers en toiletten werden op bacteriën onderzocht. Contaminatieniveaus van houders voor papieren handdoeken werden vastgesteld. Wist u dat lucht- en oppervlaktemonsters uit toiletten vele verschillende bacteriën aantoonden? (sommige daarvan uiteraard van menselijke oorsprong)

16 Binnenin de Dyson Airblade handdroger Snelle, hygiënische droging Veegt met een razendsnelle luchtstroom water van de handen af net zoals een ruitenwisser. Handenvrije bediening Intelligente infraroodsensor voor handenvrij drogen en minimale energieverspilling. Efficiënte stand-by-modus Stand-by-energieverbruik van slechts 1 watt voor betere energie-efficiëntie. Duurzame, energieefficiënte 1600W-motor Gebruikt digitale pulstechnologie. Slechts drie bewegende onderdelen geen sleepringen of koolstofborstels die kunnen slijten. Gemakkelijk schoon te maken Sterk, afgedicht ergonomisch ontwerp voor gemakkelijke reiniging en onderhoud. Antimicrobiële additieven Antimicrobiële coating op alle externe oppervlakken doodt 99,9% van de bacteriën. Geschakelde reluctantiemotor Digitaal geschakeld op maximaal 6000 keer per seconde, zodat de hogedrukventilator keer per minuut draait. HEPA-filtratie Levenslange HEPA-filter verwijdert en elimineert 99,9% van de bacteriën uit de lucht die wordt gebruikt om de handen te drogen. Robuuste en duurzame behuizing Bestand tegen schilfering en krassen.

17 Hoe het werkt 1 Vuile toiletlucht wordt opgezogen door de Dyson digitale motor. 2 De lucht passeert een HEPA-filter, die 99,9% van de bacteriën verwijdert. 3 De gefilterde lucht passeert de elektronica, waardoor deze afkoelt. 4 De lucht bereikt dan de motor, die het omhoog en door de machine leidt De lucht passeert de luchtbuizen die zijn geïsoleerd om lawaai te reduceren. 6 Vervolgens wordt de lucht door twee openingen geperst, waardoor er luchtstromen van 640 km/u ontstaan. 7 De twee luchtstromen vegen het water letterlijk van de handen

18 Productassortiment AB01 heeft een aluminium behuizing voor drukke locaties, zoals vliegvelden en nachtclubs. AB03 is gemaakt van sterk ABSpolycarbonaat voor normale toiletten en is 50% minder koolstofintensief voor productie dan het aluminium equivalent. Zilver Grijs

19 Droogtijd van 10 seconden Luchtstromen vegen met meer dan 640 km/u water van de handen af, net zoals een ruitenwisser. Kost minder in het gebruik Droogt 10 paar handen voor de prijs van één papieren handdoek. Verbruikt tot 80% minder energie dan warmelucht-handdrogers Gepatenteerde Dyson digitale motor draait keer per minuut voor een veel snellere droogtijd met minder energieverbruik. Wit Ecologische voetafdruk De enige handdroger die met het Carbon Reduction Label is bekroond. De meest hygiënische handdroger Een HEPA-filter verwijdert 99,9% van de bacteriën uit de lucht die wordt gebruikt om de handen te drogen. Handenvrije bediening Start en stopt automatisch. Geen vuile knoppen om aan te raken. Gemakkelijk schoon te maken Afgedichte behuizing met antimicrobiële additieven elimineert 99,9% van alle oppervlakbacteriën. Sterk en duurzaam Robuuste, vandalismebestendige behuizing. 5 jaar garantie Onderdelen gegarandeerd voor 5 jaar/ gebruiksmomenten. Plus 1 jaar garantie op arbeid.

20 Wilt u meer informatie of de Dyson Airblade handdroger bestellen? Voor meer informatie over de Dyson Airblade handdroger en onze distributeurs kunt u ons bellen op U kunt ook onze website bezoeken: De Royal Society for Public Health beschouwt de Dyson Airblade handdroger als een belangrijke stap vooruit in handdrogertechnologie en hygiëne. Voor extra informatie, advies of ondersteuning kunt u op elk moment contact opnemen met ons team van Dyson-experts. Onze informatielijn is op werkdagen van uur t/m uur (vrijdag t/m uur) beschikbaar, en op onze website kunt u terecht voor productinformatie of onlineondersteuning. HACCP International certificeert de Dyson Airblade handdroger als geschikt voor gebruik in eetgelegenheden die worden beheerd in overeenstemming met een HACCP-voedselveiligheidsprogramma. De enige handdroger die door HACCP is goedgekeurd. JN Het Carbon Reduction Label is een geregistreerd handelsmerk van Carbon Trust. Het NSF-logo is een geregistreerd handelsmerk van NSF International. Het logo met de handafdruk is een geregistreerd handelsmerk van British Skin Foundation. De HACCP International Non-food Certification Mark is een geregistreerd handelsmerk van International HACCP Alliance. Het RSPH-logo is een geregistreerd handelsmerk van Royal Society for Public Health. De British Skin Foundation verwelkomt Dyson s aanpak om de huidgezondheid en handhygiëne te bevorderen door zijn revolutionaire handdroger.

De snelste, meest hygiënische handdroger.

De snelste, meest hygiënische handdroger. De snelste, meest hygiënische handdroger. Het probleem met andere handdrogers Te langzaam Bij andere handdrogers duurt het tot 43 seconden om handen te drogen.* Onhygiënisch Ze zuigen vuile toiletlucht

Nadere informatie

James Dyson Uitvinder

James Dyson Uitvinder Na zeven jaar ontwikkelen hebben we nu een revolutionair motorontwerp gerealiseerd een van de kleinste volledig geïntegreerde 1600W motoren. En dat was pas het beginpunt voor onze nieuwste handdroogtechnologie.

Nadere informatie

De snelste, meest hygiënische handdroger.

De snelste, meest hygiënische handdroger. De snelste, meest hygiënische handdroger. 18773_BENL_AIRBLADE_BROCHURE_benl.indd 1 10/18/07 1:23:27 PM Handdrogen opnieuw uitgevonden De Dyson Airblade is een nieuw type handdroger die TM de handen droogt

Nadere informatie

De handdroogoplossing voor onderwijsinstellingen

De handdroogoplossing voor onderwijsinstellingen De handdroogoplossing voor onderwijsinstellingen Waarom het belangrijk is de juiste handdroogmethode voor uw onderwijsinstelling te kiezen Warmelucht-handdrogers Warmelucht-handdrogers blazen vuile toiletlucht

Nadere informatie

James Dyson Uitvinder

James Dyson Uitvinder Na zeven jaar ontwikkelen hebben we nu een revolutionair motorontwerp gerealiseerd een van de kleinste volledig geïntegreerde 1600W motoren. En dat was pas het beginpunt voor onze nieuwste handdroogtechnologie.

Nadere informatie

James Dyson Uitvinder

James Dyson Uitvinder Na zeven jaar ontwikkelen hebben we nu een revolutionair motorontwerp gerealiseerd een van de kleinste volledig geïntegreerde 1600W motoren. En dat was pas het beginpunt voor onze nieuwste handdroogtechnologie.

Nadere informatie

James Dyson Uitvinder

James Dyson Uitvinder Na zeven jaar ontwikkelen hebben we nu een revolutionair motorontwerp gerealiseerd een van de kleinste volledig geïntegreerde 1600W motoren. En dat was pas het beginpunt voor onze nieuwste handdroogtechnologie.

Nadere informatie

De hygiënische handdroogoplossing voor de voedsel- en drankindustrie

De hygiënische handdroogoplossing voor de voedsel- en drankindustrie De hygiënische handdroogoplossing voor de voedsel- en drankindustrie Dankzij het HEPA filter vangt de Dyson Airblade handdroger bacteriën. Handen worden snel gedroogd en de handdroger heeft een antimicrobiële

Nadere informatie

De hygiënische handdroogoplossing voor de gezondheidszorg

De hygiënische handdroogoplossing voor de gezondheidszorg De hygiënische handdroogoplossing voor de gezondheidszorg De Dyson Airblade handdroger heeft een HEPA filter dat bacteriën en virussen opvangt. Het biedt ons dus een hygiënische oplossing voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

De snelste om handen hygiënisch te drogen met HEPA gefilterde lucht.

De snelste om handen hygiënisch te drogen met HEPA gefilterde lucht. De snelste om handen hygiënisch te drogen met HEPA gefilterde lucht. 01 02 De Dyson Airblade Tap handdroger in de toiletruimtes van een bekend Formule 1-team. Waarom nemen we genoegen met producten die

Nadere informatie

De snelste om handen hygiënisch te drogen met HEPA-gefilterde lucht.

De snelste om handen hygiënisch te drogen met HEPA-gefilterde lucht. De snelste om handen hygiënisch te drogen met HEPA-gefilterde lucht. 01 02 De Dyson Airblade Tap handdroger in de toiletruimtes van een bekend Formule 1-team. Waarom nemen we genoegen met producten die

Nadere informatie

De snelste om handen hygiënisch te drogen met HEPA gefilterde lucht.

De snelste om handen hygiënisch te drogen met HEPA gefilterde lucht. De snelste om handen hygiënisch te drogen met HEPA gefilterde lucht. Dyson Airblade handdrogers 01 02 De Dyson Airblade Tap handdroger in de toiletruimtes van een bekend Formule 1-team. Waarom nemen we

Nadere informatie

Handen wassen en drogen boven de wasbak.

Handen wassen en drogen boven de wasbak. Handen wassen en drogen boven de wasbak. De Dyson Airblade Tap handdroger 02 03 In toiletruimtes met gewone kranen moet je bij de wasbak vandaan lopen om de handen te drogen, waarbij water op de vloer

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES

TECHNISCHE SPECIFICATIES Korte hals VOORAANZICHT ZIJAANZICHT 303 286 64 50,8 52,2 159 35 372 Dikte wasbak/werkblad Max. 57, Min. 3,5 Afstand van de straalregelaar tot het uiteinde van de kraan Max. 835,5 / Min. 631,5 Watertoevoer

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIE

TECHNISCHE SPECIFICATIE VOORAANZICHT ZIJAANZICHT 297 286 50,8 52,2 Dikte wasbak/werkblad Max. 57 Min 3,5 Afstand tussen de beluchter en het uiteinde van de kraan Max 835,5 / Min 631,5 Water invoer 266 Kabelingang achterzijde

Nadere informatie

allergy De meest geavanceerde Dyson Root Cyclone technologie met Core separator. Voor mensen met allergieën.

allergy De meest geavanceerde Dyson Root Cyclone technologie met Core separator. Voor mensen met allergieën. allergy De meest geavanceerde Dyson Root Cyclone technologie met Core separator. Voor mensen met allergieën. Krachtige, constante zuigkracht De nieuwste Dyson Root Cyclone technologie en Core separator.

Nadere informatie

Het hele jaar door klimaatbeheersing

Het hele jaar door klimaatbeheersing Het hele jaar door klimaatbeheersing Wij begrijpen persoonlijk comfort Iemands persoonlijk comfort wordt beïnvloed door omgevingsfactoren zoals luchttemperatuur en luchtvochtigheid. Dit kan de ontspanning,

Nadere informatie

Handen wassen en drogen boven de wasbak.

Handen wassen en drogen boven de wasbak. Handen wassen en drogen boven de wasbak. Dyson Airblade Tap hand dryer 02 03 In toiletruimtes met gewone kranen moet je bij de wasbak vandaan lopen om de handen te drogen, waarbij water op de vloer druppelt.

Nadere informatie

Dyson compact. Geen zak. Geen verlies aan zuigkracht.

Dyson compact. Geen zak. Geen verlies aan zuigkracht. Dyson compact Concentratie is meer dan alleen iets kleiner maken. Voor Dyson ingenieurs gaat het er om de juiste balans te vinden: afmeting, gewicht, duurzaamheid en natuurlijk werking. Geen zak. Geen

Nadere informatie

SCOTT Rolhanddoeken & AQUARIUS* Rolhanddoek Dispenser SCOTT MAX SCOTT SLIMROLL

SCOTT Rolhanddoeken & AQUARIUS* Rolhanddoek Dispenser SCOTT MAX SCOTT SLIMROLL SCOTT Rolhanddoeken & AQUARIUS* Rolhanddoek Dispenser SCOTT MAX SCOTT SLIMROLL Een tekort aan producten in de toiletruimte en wasstations Een probleem voor Facility & Hygiëne Managers Een tekort aan handdoeken

Nadere informatie

DPX afzuigsystemen. Schone lucht om optimaal te presteren

DPX afzuigsystemen. Schone lucht om optimaal te presteren DPX afzuigsystemen Schone lucht om optimaal te presteren Neemt gassen en stofdeeltjes die vrijkomen op bij lasercodeersystemen vangt mogelijk schadelijke dampen op bij de bron Voor al uw specifieke wensen

Nadere informatie

AX 310/410 - de nieuwste en modernste opties voor tapijtreiniging

AX 310/410 - de nieuwste en modernste opties voor tapijtreiniging AX 310/410 - de nieuwste en modernste opties voor tapijtreiniging AX 410 heeft twee standaard instellingen - kies onderhoud of renovatie m.b.v. een eenvoudige schakelaar De AX 310 is de standaard machine

Nadere informatie

Warmteprojectie over grote afstand voor snelle kamerverwarming.

Warmteprojectie over grote afstand voor snelle kamerverwarming. Warmteprojectie over grote afstand voor snelle kamerverwarming. Bekijk het probleem en probeer het op verschillende manieren op te lossen. Anderen gebruiken meer energie de voor de hand liggende oplossing.

Nadere informatie

Warmteprojectie over grote afstand voor snelle kamerverwarming.

Warmteprojectie over grote afstand voor snelle kamerverwarming. Warmteprojectie over grote afstand voor snelle kamerverwarming. Bekijk het probleem en probeer het op verschillende manieren op te lossen. Anderen gebruiken meer energie de voor de hand liggende oplossing.

Nadere informatie

Levenscyclusanalyse (LCA) van handdroogsystemen

Levenscyclusanalyse (LCA) van handdroogsystemen MANAGEMENTSAMENVATTING Levenscyclusanalyse (LCA) van handdroogsystemen Een LCA-onderzoek met een volledige gevoeligheids- en onzekerheidsanalyse, uitgevoerd in overeenstemming met ISO-normen 14040 en 14044,

Nadere informatie

Specifieke kenmerken van de Art Cool unit:

Specifieke kenmerken van de Art Cool unit: Bent u op zoek naar een unieke airconditioner, eentje die anders is dan de rest? Kies dan voor Art Cool, een stijlvolle, innovatieve en aantrekkelijk ogende airconditioner. Vormgegeven als een kunstwerk,

Nadere informatie

Ingenieurs zijn op zoek naar verbetering. 30 jaar geleden begonnen we met de ontwikkeling van cycloon-stofzuigertechnologie.

Ingenieurs zijn op zoek naar verbetering. 30 jaar geleden begonnen we met de ontwikkeling van cycloon-stofzuigertechnologie. Ingenieurs zijn op zoek naar verbetering. 30 jaar geleden begonnen we met de ontwikkeling van cycloon-stofzuigertechnologie. Een meer recente ontwikkeling is de handdroger die gebruik maakt van hogedrukluchtlagen

Nadere informatie

Dé nieuwe norm van schoon

Dé nieuwe norm van schoon robotic cleaning solutions Dé nieuwe norm van schoon Infectiepreventie in ziekenhuizen wordt steeds belangrijker. De reiniging van bedden en matrassen speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe schoner het

Nadere informatie

TECHNOLOGIE IN HARMONIE MET HET MILIEU

TECHNOLOGIE IN HARMONIE MET HET MILIEU TECHNOLOGIE IN HARMONIE MET HET MILIEU BETERE PRODUCTEN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Als het aankomt op het kiezen van technologie, begrijpen we dat bedrijven betrouwbaarheid en gevolgen voor het milieu boven

Nadere informatie

met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70%

met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70% RHIMA korventransportmachines met ICS+ technologie: netto besparingen tot 70% De vaatwasmachines maken gebruik van het ingenieuze Intelligent Control Operating System. De operationele kosten van de ICS+

Nadere informatie

Wateropnamecapaciteit

Wateropnamecapaciteit Wateropnamecapaciteit Bob Mats is sinds 1989 actief in de verkoop, ontwikkeling en productie van binnen en buitenmatten met en zonder logo. Door het ontwikkelen van producten hebben wij veel kennis opgedaan

Nadere informatie

Vestiging Anna Paulowna Spoorsingel 17 1761 EA Anna Paulowna T 0223-531644 F 0223-532762 E info@jvandersluis.nl I www.jvandersluis.

Vestiging Anna Paulowna Spoorsingel 17 1761 EA Anna Paulowna T 0223-531644 F 0223-532762 E info@jvandersluis.nl I www.jvandersluis. De producten van Kiekens Products maken alweer enige tijd deel uit van het brede assortiment van J. van der Sluis Anna Paulowna BV. Kiekens heeft een grote ervaring met het ontwikkelen en produceren van

Nadere informatie

Dyson compact. Geen zak. Geen verlies aan zuigkracht.

Dyson compact. Geen zak. Geen verlies aan zuigkracht. Dyson compact Concentratie is meer dan alleen iets kleiner maken. Voor Dyson ingenieurs gaat het er om de juiste balans te vinden: afmeting, gewicht, duurzaamheid en natuurlijk werking. Geen zak. Geen

Nadere informatie

Voor een beter milieu.

Voor een beter milieu. Voor een beter milieu. Milieubewust ondernemen, in uw voordeel De zorg voor een beter klimaat zit Berendsen in de genen. We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden, en daarom leveren

Nadere informatie

SEBER - Approved by Nature

SEBER - Approved by Nature 2 Sinds 1995 levert WKP afzuigkappen in vele maten en designs, waarbij er niet alleen gekeken wordt naar het apparaat, maar ook de randvoorwaarden. Voorwaarden die belangrijk zijn om een afzuigkap optimaal

Nadere informatie

Element recyclingstation

Element recyclingstation INTRODUCTIE Beschikbaar in Europa: 15 januari 2010 PRODUCTBESCHRIJVING Het Element recyclingstation van biedt consumenten een stijlvolle totaaloplossing voor gescheiden inzameling van afval en recyclebaar

Nadere informatie

Specifieke kenmerken van de wand unit:

Specifieke kenmerken van de wand unit: De wand unit van LG Electronics is een unit die hoog aan de wand geplaatst wordt. De unit kenmerkt zich door een fraai design en is eenvoudig te installeren in bestaande werk- of woonomgevingen zonder

Nadere informatie

SEBO airbelt K sledestofzuigers. Sebo maakt het huishouden een stuk aangenamer

SEBO airbelt K sledestofzuigers. Sebo maakt het huishouden een stuk aangenamer SEBO airbelt K sledestofzuigers Sebo maakt het huishouden een stuk aangenamer Creatief nadenken heeft geleid tot deze stofzuiger, die compact en licht van gewicht is, maar toch krachtig zuigt en waarvan

Nadere informatie

Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder

Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Gebouwen zijn steeds beter geïsoleerd. Goed voor de energierekening en het comfort in huis en op kantoor,

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit Standard Plus RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG

Nadere informatie

Wereldleider op het vlak van duurzaamheid

Wereldleider op het vlak van duurzaamheid Wereldleider op het vlak van duurzaamheid Zorgdragen voor onze planeet maakt deel uit van de visie van Kimberly-Clark Professional TM om toonaangevend te zijn in essentiële aspecten voor een beter leven.

Nadere informatie

transport grondstoffen verpakking water energie MANAGEMENT SUMMARY

transport grondstoffen verpakking water energie MANAGEMENT SUMMARY MANAGEMENT SUMMARY Aanleiding: De keuze voor het werken met disposable en versus de wasbare microvezel doeken in de professionele schoonmaak wordt vaak op basis van meerdere factoren gemaakt. Een van de

Nadere informatie

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Nilfisk Tapijtreiniging Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Warme of koude extractie voor een beter herstelresultaat van uw tapijt De nieuwe lijn Nilfisk MX tapijtreinigers bestaat uit

Nadere informatie

De HPR130XD levert ongeëvenaarde HyDefinition-snijkwaliteit met maar de helft van de operationele kosten

De HPR130XD levert ongeëvenaarde HyDefinition-snijkwaliteit met maar de helft van de operationele kosten De HPR1XD levert ongeëvenaarde HyDefinition-snijkwaliteit met maar de helft van de operationele kosten Hypertherm heeft gedurende meer dan veertig jaar meer dan 75 gepatenteerde plasmatechnologieën ontwikkeld

Nadere informatie

Erdi Holding B.V. Voortgangsrapportage 2017

Erdi Holding B.V. Voortgangsrapportage 2017 01-01-017 t/m 31-1-017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding. CO-voetafdruk.1. Rapportageperiode 017 3. Historische vergelijking 4. Relatieve uitstoot 5. Directe en indirecte emissies 6. Klimaatcompensatie

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit Standard Plus RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG

Nadere informatie

Veegmachine. Notities voor de leerkracht. Wetenschap Afstanden meten Wrijving Wetenschappelijk onderzoek

Veegmachine. Notities voor de leerkracht. Wetenschap Afstanden meten Wrijving Wetenschappelijk onderzoek Notities voor de leerkracht Veegmachine Wetenschap Afstanden meten Wrijving Wetenschappelijk onderzoek Design en technologie Mechanismen gebruiken kegelwielen, versnellende overbrenging, katrollen Testen,

Nadere informatie

De nieuwe Signature lijn.

De nieuwe Signature lijn. De nieuwe Signature lijn. Nu te ontdekken. De nieuwe Signature lijn van Initial geeft met een combinatie van stijl en functionaliteit een nieuwe definitie aan hygiëne. Onze totaalservice garandeert uw

Nadere informatie

Prestige Connex. Brengt ideeën tot leven. Whiteboards Flipover Mobiel whiteboard Magnetisch memobord. noboeurope.com

Prestige Connex. Brengt ideeën tot leven. Whiteboards Flipover Mobiel whiteboard Magnetisch memobord. noboeurope.com Brengt ideeën tot leven noboeurope.com Prestige Connex Whiteboards Flipover Mobiel whiteboard Magnetisch memobord Neem contact op met uw leverancier voor meer informatie over het volledige assortiment

Nadere informatie

Rubbermaid Hygen Waterfiltersysteem

Rubbermaid Hygen Waterfiltersysteem Waterfiltersysteem INTRODUCTIE Levering te bevestigen PRODUCTBESCHRIJVING Het Rubbermaid Hygen -waterfiltersysteem is een revolutionair en uniek reinigingssysteem dat vuil water filtert en er zuiver water

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2012 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 08-04-2013 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

PERSBERICHT. Hoge zuigkracht. Nieuwe stof-/waterzuiger voor landbouwbedrijven

PERSBERICHT. Hoge zuigkracht. Nieuwe stof-/waterzuiger voor landbouwbedrijven Nieuwe stof-/waterzuiger voor landbouwbedrijven Hoge zuigkracht Made, 28 maart 2019 De nieuwe stof-/waterzuiger van Kärcher combineert voor het eerst het beproefde NT 75/2 stofzuigermodel met een nieuwe

Nadere informatie

Specifieke kenmerken van de wand unit:

Specifieke kenmerken van de wand unit: De wand unit van LG Electronics is een unit die hoog aan de wand geplaatst wordt. De unit kenmerkt zich door een fraai design en is eenvoudig te installeren in bestaande werk- of woonomgevingen zonder

Nadere informatie

y Verwarming op brandstof 87

y Verwarming op brandstof 87 Klimat 5 1 y Verwarming op brandstof 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Benzine 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 excl. automaat Benzine 30618 095-1 Er is een nieuwe generatie verwarming geïntroduceerd

Nadere informatie

2. 0 - de tweede generatie. NIEUW in versie 2.0 38%ENERGIE- BESPARING. istockphotos

2. 0 - de tweede generatie. NIEUW in versie 2.0 38%ENERGIE- BESPARING. istockphotos NIEUW in versie 2.0 38%ENERGIE- BESPARING Door perfecte pasvorm istockphotos NIEUW Nog beter. Nog zuiniger. 38% betere warmte-isolatie* Extra vloerisolatie Verbeterde aansluitmogelijkheden Tot 3.100.-

Nadere informatie

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil Airconditioners comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil FTX-JV WAndModeL ftx-jv Het uitgebreide productgamma van Daikin biedt voor elke toepassing de juiste airconditioner. Wandmodellen worden

Nadere informatie

VEILIG DRINKWATER, OVERAL IN DE WERELD! Ideaal voor op reis, outdoor, sport, vrije tijd en alledaags leven 99.9% VAN BACTERIEN, VIRUSSEN EN MEER*...

VEILIG DRINKWATER, OVERAL IN DE WERELD! Ideaal voor op reis, outdoor, sport, vrije tijd en alledaags leven 99.9% VAN BACTERIEN, VIRUSSEN EN MEER*... VEILIG DRINKWATER, OVERAL IN DE WERELD! Ideaal voor op reis, outdoor, sport, vrije tijd en alledaags leven 99.9% VAN BACTERIEN, VIRUSSEN EN MEER*... GEMAKKELIJK TOEGANG TOT WATER Beekjes, sloten, rivieren

Nadere informatie

FAQs ViClean. 1. Productinformatie

FAQs ViClean. 1. Productinformatie 1. Productinformatie 2. Eerste stappen 3. Bediening 4. Stroom 5. Milieuvriendelijkheid 6. door de gebruiker gedefinieerde instellingen 7. Verzorging en hygiëne 8. Garantie 9. vervangingsonderdelen en accessoires

Nadere informatie

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Green Cleaning Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Waarom green? Green is bij ons meer dan groen het staat voor duurzaam. HECTAS hecht nadrukkelijk veel waarde

Nadere informatie

Een compleet gamma van KRACHTIGE handreinigers. Krachtige producten voor zware taken

Een compleet gamma van KRACHTIGE handreinigers. Krachtige producten voor zware taken Een compleet gamma van KRACHTIGE handreinigers Krachtige producten voor zware taken Swarfega is een gamma van krachtige handreinigers die alle aangetroffen typen vuil en smeer in de professionele omgeving

Nadere informatie

Vestiging Anna Paulowna Spoorsingel EA Anna Paulowna T F E I

Vestiging Anna Paulowna Spoorsingel EA Anna Paulowna T F E I De producten van Kiekens Products maken alweer enige tijd deel uit van het brede assortiment van J. van der Sluis Anna Paulowna BV. Kiekens heeft een grote ervaring met het ontwikkelen en produceren van

Nadere informatie

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning?

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Heat Recovery Pipes 2 Heat Recovery Pipes Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Onze droogtrommels zijn ontworpen met het oog op een maximaal rendement. Algemeen gesproken zijn de droogtrommels

Nadere informatie

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & NORTH RIVER ÉCHT DUURZAAM PRODUCEREN 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS. LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS. LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG snapt dat wanneer

Nadere informatie

RHIMA FX Bandmachines

RHIMA FX Bandmachines RHIMA FX Bandmachines De RHIMA FX bandvaatwasmachines zijn geheel vervaardigd van roestvrijstaal, d.w.z. frame, tanks, waspijpen, wasarmen, filters, etc. De wastanks zijn zelfs vervaardigd van het hoogwaardige

Nadere informatie

GOEDKOOP IS DUURKOOP. NEEM ORIGINELE KYOCERA-TONER.

GOEDKOOP IS DUURKOOP. NEEM ORIGINELE KYOCERA-TONER. GOEDKOOP IS DUURKOOP. NEEM ORIGINELE KYOCERA-TONER. HET ECHTE VOORDEEL. Er is maar één manier om een slecht functionerende toner en de kosten van opnieuw afdrukken te voorkomen en dat is door uitsluitend

Nadere informatie

AKB Grootverbruik B.V. Voortgangsrapportage 2017

AKB Grootverbruik B.V. Voortgangsrapportage 2017 Voortgangsrapportage 017 01-01-017 t/m 31-1-017 Voortgangsrapportage 017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding. CO-voetafdruk.1. Rapportageperiode 017 3. Historische vergelijking 4. Relatieve uitstoot

Nadere informatie

STAAFMIXERS UITGEBREID COMPACT MINI CMP. Mini MP CMP MP Ultra. Speciaal voor het bereiden van kleine hoeveelheden

STAAFMIXERS UITGEBREID COMPACT MINI CMP. Mini MP CMP MP Ultra. Speciaal voor het bereiden van kleine hoeveelheden COACT C UITGEBREID zie pagina 88 1000 W MINI zie pagina 86 500 W 750 W 850 W zie pagina 84 350 W 400 W 440 W 250 W 270 W 220 W 310 W 160 mm 190 mm 240 mm 250 mm 300 mm 350 mm 350 mm 450 mm 550 mm 600 mm

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Solar

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon SelfClean Solar Titel Tekst Orange Nano Guardon SelfClean Solar Vervuiling vermindert de PV-opbrengst Zonne-energie is populair, terecht, elke kilo CO2-uitstoot die vermeden wordt door duurzame elektriciteitsopwekking

Nadere informatie

P r o d u c t c a t a l o g u s

P r o d u c t c a t a l o g u s P r o d u c t c a t a l o g u s 2017 www.sonnenstromfabrik.com UITMUNTENDE COMBINATIE GROTER VERMOGEN, ZEER BETROUWBAAR, AANTREKKELIJK UITERLIJK HOOGSTE STABILITEIT PANEELOPBOUW MET EXTRA GLAS ACHTERZIJDE

Nadere informatie

Optimale prestaties. Lager energieverbruik FC9177/91

Optimale prestaties. Lager energieverbruik FC9177/91 Pre-salesfolder voor Nederland () Stofzuiger met zak 1500 W TriActive+-mondstuk Parquet+, Allergy+ Afstandsbediening FC9177/91 Optimale prestaties Lager energieverbruik De Philips Performer staat garant

Nadere informatie

SMARTWAVE DOOR IPSO DE INTELLIGENTE KEUZE VOOR WASGOED. Minimaal verbruik, maximale prestaties. Was slim, gebruik SmartWAVe. ipso.

SMARTWAVE DOOR IPSO DE INTELLIGENTE KEUZE VOOR WASGOED. Minimaal verbruik, maximale prestaties. Was slim, gebruik SmartWAVe. ipso. SMARTWAVE DOOR IPSO DE INTELLIGENTE KEUZE VOOR WASGOED Minimaal verbruik, maximale prestaties. Was slim, gebruik SmartWAVe. ipso.com DE ENIGE KEUZE Verbruikt uw wasproces te veel water? Zit u in met het

Nadere informatie

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & north river écht duurzaam produceren 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

Asfaltproductie bij lage temperaturen

Asfaltproductie bij lage temperaturen Asfalt en bitumendag Asfaltproductie bij lage temperaturen Ing. Tine Tanghe (R. Renaudeau) 20 november 2008 DEFINITIES Temperatuur > 140 C 110-130 C 80 95 C 25 60 C ENGELS HOT WARM SEMI - WARM COLD NEDERLANDS

Nadere informatie

automatische stoom voor meer gemak EVOLUTION i-g5

automatische stoom voor meer gemak EVOLUTION i-g5 automatische stoom voor meer gemak EVOLUTION i-g5 LAURASTAR stelt zijn expertise tot uw dienst In 1986 ontwierp de Zwitserse onderneming LAURASTAR het professioneel strijksysteem voor particulieren. Sindsdien

Nadere informatie

LIVING ENVIRONMENT SYSTEMS. Jet Towel Handdroger. Al meer dan 20 jaar het origineel. Productinformatie Jet Towel

LIVING ENVIRONMENT SYSTEMS. Jet Towel Handdroger. Al meer dan 20 jaar het origineel. Productinformatie Jet Towel LIVING ENVIRONMENT SYSTEMS Jet Towel Handdroger Al meer dan 20 jaar het origineel Productinformatie Jet Towel INHOUD Duurzame beslissing 03 De voordelen in een oogopslag 04 Kostenvergelijking 05 Jet Towel

Nadere informatie

Hogedruk- en vacuümequipment

Hogedruk- en vacuümequipment Hogedruk- en vacuümequipment 2011.2 Your environmental High Pressure Solutions Doornbos Equipment BV Breevaartstraat 12 3044 AH Rotterdam T +31 (0)10-8508000 F +31 (0)10-8508000 E info@doornbosequipment.com

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

Hoog tijd dat we het milieu verlichten.

Hoog tijd dat we het milieu verlichten. Hoog tijd dat we het milieu verlichten. 2 Inleiding Er is maar één origineel AURA THE ORIGINAL LONG LIFE LIGHT 3 We laten het licht over uw toekomst schijnen. Zodra het op het milieu en het optimale gebruik

Nadere informatie

Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT. energiezuinig. & comfortabel

Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT. energiezuinig. & comfortabel Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT energiezuinig & comfortabel CVE ECO RFT: - Verbruikt tot 83% minder energie dan ventilatoren met wisselstroommotor - Altijd schone lucht in huis - Lagere

Nadere informatie

DE EERSTE IN ZIJN SOORT

DE EERSTE IN ZIJN SOORT DE EERSTE IN ZIJN SOORT DOWNLOAD DE APP, ONTDEK AUGMENTED REALITY We hebben ons niet alleen beperkt tot het verbeteren van wat er al was! In plaats daarvan waren we de eerste om een revolutionaire innovatie

Nadere informatie

Optimale hygiëne. Goede hygiëne is van groot belang voor iedereen. Bacteriën zijn een belangrijke oorzaak voor ziekteverzuim.

Optimale hygiëne. Goede hygiëne is van groot belang voor iedereen. Bacteriën zijn een belangrijke oorzaak voor ziekteverzuim. Hygiëne producten Optimale hygiëne Goede hygiëne is van groot belang voor iedereen. Bacteriën zijn een belangrijke oorzaak voor ziekteverzuim. Er is een efficiënte en eenvoudige manier om te vermijden

Nadere informatie

BDS 43/180 C Adv. Zeer comfortabele en krachtige éénschijfsmachine met planeetwieloverbrenging voor bijna elke reinigingstaak in de schoonmaakbranche.

BDS 43/180 C Adv. Zeer comfortabele en krachtige éénschijfsmachine met planeetwieloverbrenging voor bijna elke reinigingstaak in de schoonmaakbranche. BDS 43/180 C Adv Zeer comfortabele en krachtige éénschijfsmachine met planeetwieloverbrenging voor bijna elke reinigingstaak in de schoonmaakbranche. 1 Opbergmogelijkheden voor acessoires 3 Grote wielen

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2013 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 18-03-2014 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid.

Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid. Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid. Gecertificeerde duurzaamheid in de sanitaire ruimte Ligt de bescherming van natuurlijke hulpbronnen u na aan het hart? Waterverbruik en afval reduceren eveneens?

Nadere informatie

imop Lite Mobiele reiniging

imop Lite Mobiele reiniging imop Lite Mobiele reiniging Welkom bij de revolutie imop Lite De imop Lite is lichter dan de i-mop XL en is daarmee de kleinste en lichtste machine in de hele i-mop-reeks. Met deze uitbreiding op de huidige

Nadere informatie

OPTIMAAL COMFORT, MINIMAAL ENERGIE- VERBRUIK. LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS CASSETTE UNIT 4 ZIJDIG UITBLAZEND UNIEKE KENMERKEN

OPTIMAAL COMFORT, MINIMAAL ENERGIE- VERBRUIK. LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS CASSETTE UNIT 4 ZIJDIG UITBLAZEND UNIEKE KENMERKEN LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS OPTIMAAL COMFORT, MINIMAAL ENERGIE- CASSETTE UNIT 4 ZIJDIG UITBLAZEND VERBRUIK. UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LAAG GELUIDSNIVEAU GEZOND KLIMAAT LIFE S GOOD

Nadere informatie

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat AT-5461 Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat Veiligheid Lees en bewaar deze instructies. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar oud en door personen met verminderde lichamelijke,

Nadere informatie

November 2013 (juni 2014) Productinformatie D8082

November 2013 (juni 2014) Productinformatie D8082 GLOBAL REFINISH SYSTEM November 2013 (juni 2014) Productinformatie D8082 D8082 UV - Cured Primer Surfacer D8783 Activator for UV-Cured Primer Surfacer PRODUCTBESCHRIJVING D8082 UV-Cured Primer Surfacer

Nadere informatie

OASIS. Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen. Samen voor de grote PLUS

OASIS. Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen. Samen voor de grote PLUS OASIS Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen Samen voor de grote PLUS Verzorgend Wassen is comfortabeler en effectiever Synergy Health introduceert een nieuw - en geheel eigen! - concept voor Verzorgend

Nadere informatie

EXCELLENT GLAS/GLASPANELEN OM GENERATIES LANG TE GEBRUIKEN.

EXCELLENT GLAS/GLASPANELEN OM GENERATIES LANG TE GEBRUIKEN. EXCELLENT GLAS/GLASPANELEN OM GENERATIES LANG TE GEBRUIKEN UITMUNTENDE COMBINATIE GROTER VERMOGEN, ZEER BETROUWBAAR, AANTREKKELIJK UITERLIJK De nieuwe Excellent glas/glaspanelen leveren gegarandeerd 25

Nadere informatie

CO-2 Rapportage Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem

CO-2 Rapportage Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem CO-2 Rapportage 2013 Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078 Aalten 2-5-2014 Versie 2.1 H.J.Slot Geaccordeerd J.Nannings Directeur Inhoudsopgave

Nadere informatie

* Tests uitgevoerd op droogautomaten van toonaangevende Europese merken door het onafhankelijke, Zwitserse instituut EMPA Testmaterials Ltd.

* Tests uitgevoerd op droogautomaten van toonaangevende Europese merken door het onafhankelijke, Zwitserse instituut EMPA Testmaterials Ltd. * DROOGAUTOMATEN 2013 2014 * Tests uitgevoerd op droogautomaten van toonaangevende Europese merken door het onafhankelijke, Zwitserse instituut EMPA Testmaterials Ltd. (Rapport nr. 20130293, mei 2013),

Nadere informatie

Wanneer kan ik resultaat zien? Wanneer u simpelweg Tonific 10 minuten per dag gebruikt zult u verbaasd zijn over de snelle resultaten.

Wanneer kan ik resultaat zien? Wanneer u simpelweg Tonific 10 minuten per dag gebruikt zult u verbaasd zijn over de snelle resultaten. GEBRUIKSAANWIJZING De Tonific Body Massager heeft een uniek ergonomisch, revolutionair ontwerp en de uiterst geavanceerde technologie die doordringt tot in de diepste lagen van de huid om u zo te helpen

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door goede ventilatie. voltalimburg.nl/ventilatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door goede ventilatie. voltalimburg.nl/ventilatie Meer wooncomfort en minder energieverbruik door goede ventilatie voltalimburg.nl/ventilatie Wist u dat... Ventileren zelfs energie kan besparen? Het opwarmen van vochtige lucht in de woning kost meer energie.

Nadere informatie

stoelmatten onderleggers voetensteunen

stoelmatten onderleggers voetensteunen 7 ERGONOMIE stoelmatten onderleggers voetensteunen 7ERGONOMIE stoelmatten onderleggers voetensteunen 7-1 Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit kan een product,

Nadere informatie