Nieuws van de afdeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws van de afdeling"

Transcriptie

1 Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon Rabobank NL55RABO uitgave: februari 2015

2 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Nog even Kerstviering Bezoek aan de Looiersbeurs op 13 maart( Flyer en tekst). 03 Flyer Toneelgroep Strik in het Schooltje. 04 Het geschenk. 05 Groot rik en jokerconcours. 06 Het voordeel van de éénmalige machtiging. 07 Bezoek aan Amsterdam op vrijdag 22 mei a.s. 08 Persbericht over vertrouwen in het Pensioenstelsel. 09 Inzamelen oude knopen. 10 Verzamelen en hergebruik gebruikte postzegels. 11 Bezoek aan de Passiespelen op zondag 7 juni a.s. 12 Suggesties meerdaagse reizen. 13 Je bent oud als. 14 Lezen met een glimlach. 15 Activiteiten de komende periode. 16 Rijbewijskeuring 17 Carnavalsbingo 18 Binnenhof Waspik (voormailige Rabobank) 19 Thuis met dementie Colofon Het Nieuws van de Afdeling is een uitgave van KBO afd. Waspik en verschijnt 10 X jaar. Oplage ca Het Nieuws van de Afdeling wordt gratis bezorgd bij de leden en relaties van de afdeling. Redactie J. van Hooren en A. Smits. Foto s, C. Koster. Lay-Out, G. van Engelen. Redactie adres Geelgors 2A, 5165 TT Waspik. De contributie voor het lidmaatschap bedraagt 26,50 per jaar, waar bij voor degene die automatisch betalen een korting wordt verleend van 1,50. Lid worden kan vanaf de leeftijd van 50 jaar via een aanmeldingsformulier te verkrijgen bij het secretariaat. Opzeggingen van het lidmaatschap kan alleen schriftelijk voor 1 december voorafgaande aan het nieuwe verenigingsjaar dat op 1 januari begint. Ook verhuizingen en overlijden schriftelijk mede te delen aan het secretariaat. Secretariaat: adres: Postbus 54, 5165 ZH Waspik of Geelgors 2A 5165 TT Waspik. Telefoon Druk: Drukkerij DekoVerdivas BV Tilburg. Geheel of gedeeltelijk overname van artikelen en/of berichten is toegestaan, mits daarbij vermeld: Overgenomen uit Het Nieuws van de Afdeling.

3 Nog even een klein stukje Kerstviering. Nee, we gaan weer geen uitgebreide beschrijving geven over het succes van de Kerstviering, maar wie er allemaal voor zorgt dat het ons aan niets ontbreekt is Broodnodig, van onze eigen Waspikse Cora Zijlmans. Cora heeft zich met hart en ziel op de catering gericht en verzorgt veel broodmaaltijden en diners en buffetten. Voor het uitvoeren van het buffet heeft ze enkele mensen in dienst, die thuis in Breda de voorbereidingen doen en samen zorgen dat het buffet ook bij de klant goed loopt. Wij vonden het leuk om haar Crew, die haar daarbij helpt via een foto aan de leden voor te stellen. Bij de deze: foto.

4 Museum DE LOOIERIJ in Dongen: Sterk in groepsarrangementen Ongelofelijk Die woorden hoor je vaak in DE LOOIERIJ. Uitgesproken door bezoekers. Ze zeggen dat, omdat ze zo n mooi, professioneel vorm gegeven museum niet verwacht hadden in Dongen. Gevestigd in een oude looierij uit 1890, volgt u stap voor stap het proces van het leerlooien in een dorp dat ruim 100 jaar geleden meer dan een kwart van alle looierijen in Nederland herbergde! En er is meer: een boeiende historie-expositie, verrassende wisseltentoonstellingen, een mooie zandverstuiving die grenst aan het terras van het alom geprezen gezellige museumcafé, creatieve workshops met leer, speurtochten etc. En er is nog meer: Maatwerk! Wij organiseren uw familiedag, verjaardag, huwelijksjubileum, clubuitstapje, bedrijfsuitje of conferentiedag. Met museumbezoek, rondleidingen, koffiearrangement, lunch, diner, high tea, borreluur, wat u maar wilt. DE LOOIERIJ is zelfs een officiële trouwlocatie. Tussen 9 uur s morgens en 12 uur s avonds kunnen wij samen met u van alles plannen. Ook in combinatie met andere bezoeken in Dongen. Bezoek de website en u kunt alvast een virtuele wandeling maken door het museum. Voel de warme Brabantse gezelligheid!! In DE LOOIERIJ te Dongen. Een uitje dat u gegarandeerd veel waardering van uw groep oplevert Vrijdag 13 maart bezoek aan het Looiersmuseum in Dongen. Wij gaan op 13 maart op bezoek bij het Looiersmuseum in Dongen. Deelname is mogelijk voor alle leden. Vertrek om uur vanad den Bolder in Waspik. Vooraf opgeven is belangrijk om het aantal auto`s dat rijdt goed af te stemmen. Het programma voor die middag ziet er als volgt uit: uur Vertrek vanuit den Bolder uur ontvangst met koffie/thee en versnapering in het Looiersmuseum uur aanvang rondleiding uur Einde eventueel met een afzakkertje. Heeft u belangstelling voor deze trip naar Dongen, vul dan onderstaande strook in en doe die met een enveloppe met 7.50 in de bus bij de secretaris, Geelgors 2 a in Waspik, vóór 1 maart a.s. We vertrekken om uur bij den Bolder Ondergetekende Adres Neemt deel aan de excursie naar het Looiersmuseum in Dongen op vrijdag 13 maart a.s. en sluit 7,50 in voor de kosten (Vervoer v.v. Dongen, entree, rondleiding, Koffie/thee met versnapering).

5 HET GESCHENK door Rosalie Loveling Hij trok het schuifken open, Het knaapjen stond aan zijn zij, En zag het uurwerk liggen; Och, grootvader, geef het mij! Ik zal t u wel eens geven, Toekomende jaar misschien, als gij wel leert en braaf zijt, zei de oude,- wij zullen zien. Toekomend jaar? sprak t knaapje O grootvader, maar dan zoudt ge lang reeds kunnen dood zijn: ge zijt zo ziek en zo oud! En de oude stond te peinzen; Hij dacht: het is wel waar! En zijn lange vingren streelden des knaapjes krullend haar. Hij nam het zilvren uurwerk en de zware keten er bij, en lei ze in de gretige handjes, t komt nog van uw vader, sprak hij. Daar was een grafje gedolven; de scholieren stonden er rond, en een oude man boog met moeite nog één knie naar de grond. Het koele morgenwindje speelde om zijn haren zacht; Het gele kistje zonk neder:... arm knaapje, wie had dat gedacht! Hij keerde terug naar zijn woning, de oude vader en weende zo zeer, en lei het zilvren uurwerk in t oude schuifken weer.

6 K.B.O. Waspik Organiseert in 2015 Groot Rik en Joker concours In Buurthuis het Schooltje te Waspik. De speeldata zijn. 11 Februari, 25 Februari 11 Maart, 25 Maart 8 April, 22 April Met Carnaval Maandag 16 Februari Dinsdag 17 Februari Om de Piet Emmers bokaal Aanvang steeds om uur Inleg 2,00 per keer U komt toch ook Want er zijn mooie prijzen te verdienen Op Vrijdag 13 Februari a.s, Grote Carnavals Bingo Middag. in Buurthuis t Schooltje te Waspik Aanvang uur. Er zijn mooie prijzen te verdienen. Koffie/thee bij aanvang met wat lekkers gratis. Iedereen is welkom op deze middag. Het voordeel van de eenmalige machtiging. We organiseren als KBO diverse activiteiten per jaar waarvoor U als lid betalingen moet doen. Vaak zijn het kleine bedragen die bv met de invulstrook bij de secretaris zijn in te leveren. Soms gaat het ook over grotere bedragen, waarvoor we tot nu toe vaak zitting hielden in den Bolder om de deelnemers in te schrijven en te laten betalen. We zijn dat lange tijd gewend geweest. U moet naar de bank om geld te halen en naar den Bolder komen om voor die bepaalde trip aan te melden en te betalen. De penningmeester van de KBO moet vervolgens het geld weer naar de bank brengen en afstorten. Wij willen het voor U veel eenvoudiger maken met de Strook voor eenmalige machtiging. Deze houdt in dat U van thuis uit eenmalig de KBO machtigt om die bepaalde betaling te innen. De betalingen voor één excursie komen op een aparte groep binnen bij de KBO en zijn dan op de hoogte van het aantal inschrijvingen. U kunt het formulier thuis in de stoel invullen en U hoeft niet met geld over straat te gaan en te pinnen. Het antwoordstrookje moet wel, als controle,op het aangegeven adres worden ingeleverd vóór de datum die op het strookje staat. Wij zouden ook graag vernemen wat onze leden hiervan vinden. Opmerkingen of suggesties kan men kwijt bij Jan van Hooren of Harrie van Zon.

7 KBO WASPIK AMSTERDAM RIJKSMUSEUM Vrijdag 22 Mei uur: Vertrek Theresiakerk, Carmelietenstraat, Waspik Boven uur: Vertrek aan de Bolder, Schoolstraat 19 te Waspik Vanaf de opstapplaats rijden we naar ons koffieadres waar een heerlijk bakje koffie klaar staat met een stukje gebak. Hierna stappen we weer in de bus om onze weg te vervolgen naar Amsterdam. Aangekomen in Amsterdam gaat u een rondvaart maken door Amsterdam. Hier ziet u de schoonheid van deze prachtige stad vanaf het water. U vaart langs verschillende hoogtepunten van deze stad, waaronder het Rijksmuseum, het Anne Frank huis en het van Gogh museum. Ervaar de unieke belevenis van de Amsterdamse grachtengondel, in 2013 bestond deze 400 jaar. In 1613 werd met de aanleg van dit historische netwerk van waterwegen begonnen. Na afloop van de rondvaart is het tijd om een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum. (de lunch is op eigen gelegenheid) Het museum dat na tien jaar verbouwen in 2013 weer haar deuren opende. Om rond te lopen in het gebouw is al een belevenis op zich. Het Rijksmuseum is ontworpen door de Nederlandse architect P.J.H. Cuypers in opdracht van Victor de Stuers. Tijdens de laatste verbouwing zijn er veel elementen uit de tijd van Cuypers weer tevoorschijn gehaald. Natuurlijk mag een kijkje bij de het beroemdste schilderij van Rembrandt, de Nachtwacht niet ontbreken tijdens de rondgang in het museum. Maar er hangen ook veel andere werken die zeker de moeite waard zijn om te bekijken, wat dacht u van Johannes Vermeer of van de werken van Jan Steen. Maar ook als u van moderne kunst houd kan u terecht in het Rijksmuseum. U heeft zelf alle tijd om rond te lopen en bepaald zelf wat u wilt zien. Op een afgesproken tijd gaan wordt u weer bij de bus verwacht en rijden we richting ons dineradres, waar we deze dag afsluiten met een heerlijk drie gangen diner, voordat we uw weer naar uw opstapplaats brengen. Opgave voor deze busreis vóór 28 februari, dit d.m.v. het invullen onderstaande strook met de machtiging voor het afschrijven van het bedrag. De kosten voor de busreis bedraagt 65,--.

8 Het reisschema ziet er als volgt uit. ( tijden zijn onder voorbehoud ) uur koffie met gebak in t Wapen van Harmelen. Harmelen uur rondvaart A dam Canal Cruises. Amsterdam uur entree rijksmuseum Amsterdam uur diner in de Gouden Leeuw te Montfoort. Zijn weer thuis in Waspik om ongeveer 21:00 uur. De activiteitencommissie. Eenmalige machtiging Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan K.B.O. afd. Waspik eenmalig incasso-opdracht te sturen naar uw bank om eenmalig een bedrag van uw rekening af te schrijven wegens Busreis Amsterdam - Rijksmuseum, overeenkomstig de opdracht van K.B.O. afd. Waspik. Bedrag: ---,--- Naam: Adres: Postcode : Woonplaats:. Iban Rekeningnummer: Plaats en datum:, Handtekening: ======================================================================== RIJBEWIJSKEURING Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overigeautomobilisten die voorverlenging van hun rijbewijsmoetenwordengekeurd, kunnenhiervoorterecht op het spreekuurd.d.19 februari in BuurthuisZanddonk, Willaertpark 2a. Voorinformatie en eenafspraak belt u tijdenskantoorurennaar het landelijkeafsprakenbureau van RegelzorgRijbewijskeuringen: Zelfeen datum plannenkan via Schikt de datum u nietdanzijnerveelalanderemogelijkheden elders in de regio of de volgende maand. Tarief: 35,00 voor de B/E keuring en 52,50 voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E.

9 Knopen gevraagd. Van Mieke Kuijsters van de Stroming kreeg ik een verzoek om een stukje te plaatsen in het Afdelingsnieuws om aan de leden te vragen oude knopen die U in het bezit hebt niet weg te gooien. Met deze knopen kunnen bewoners van de Stroming van alles doen als vrije tijdsbezigheid. Er worden allerlei kunststukken van gemaakt, maar ze dienen ook om knopen die vervangen moeten worden( wegens vermissing of slijtage). Dringende vraag van Mieke was om deze knopen, als U er niets mee doet, te verzamelen en bij de Stroming receptie af te geven voor Mieke. Gebruikte postzegels niet weggooien, maar bewaren. Ook voor gebruikte postzegels is er een levendige markt. Toos de Bont van Leijsen spaart deze al heel lang op en zorgt dat deze op de goede plaats terechtkomen, zodat er goede doelen mee geholpen kunnen worden. Onlangs had ze nog ongeveer 2500 zegels verzameld. Die worden afgeweekt en weer in de verkoop gebracht. Vraag is dus doe die postzegels niet weg, bewaar ze even en als het de moeite waard is kunt U ze in een envelop doen en bij Toos de Bont inleveren. Adres : haverkamp 19 in Waspik-Boven. Is er onder de leden belangstelling voor meerdaagse reizen? Vorig jaar hebben een 10 tal leden een 5 daags bezoek gebracht aan Het vroegere Oost Duitsland. Zij keken terug op een mooie reis en waren enthousiast over programma, begeleiding en Hotel. Vanuit die groep klonk alleen de wens om de afstand iets korter te houden.het bestuur hecht er waarde aan om te weten of er meer belangstelling is voor meerdaagse uitstapjes. Als U ideeën hebt hierover kunt U die aan de bestuursleden duidelijk maken. Die staan allemaal in het Afdelingsnieuws achterin. Denk er eens over na en laat wat van je horen. Lezen met een glimlach. Sorry Dominee. Op een bepaalde begrafenis sprak de dominee mooie lovende woorden over een overleden man. Dat werd de weduwe teveel. Ze onderbrak de dominee plotseling met de woorden: Sorry dominee, ik geloof dat ik op de verkeerde begrafenis ben. Heb je nog vragen. Een assistente neemt vlak voor een kleine operatie bij de vijfjarige Flip een kleine hoeveelheid bloed af en legt aan het jochie uit hoe het rond de operatie gaat. heb je nog vragen? vraagt ze tot slot. Ja, antwoordt hij. Wanneer krijg ik mijn bloed terug. Mooie baby. Ron en Petra gaan met hun pasgeboren zoon Adam, naar de kinderarts voor een eerste medisch onderzoek. Als de arts het onderzoek heeft afgerond zegt hij: U hebt een schattige baby / Glimlachend merkt Petra op: Dat zegt U vast tegen alle ouders. Nee, alleen tegen diegenen die echt een mooie baby hebben. Wat zegt U dan tegen de anderen? Vraagt Ron. Hij lijkt sprekend op U. Limmerick. Een gediplomeerde bakker uit Zwolle, bakt heerlijke rozijnenbollen. Maar bij al te veel klantengezeur roept hij: Daar is de deur! Want een vakman laat niet met zich sollen. Weetjes. Uitvinding De spijkerbroek. De allereerste spijkerbroeken kwamen uit de fabrieken van Levi Strauss. Levi s blijkt nog steeds het bekendste merk te zijn met als populairste model de vrijwel onveranderd gebleven Levi s 501. De eerste spijkerbroek stamt uit het jaar 1853, hoewel hij toen nog beige was en geen spijkers had. Die werden pas in 1870 aangebracht in de vorm van klinknagels ter versteviging van de zakken. De beroemde Levi s 501 heeft voor alle broeken model gestaan. Behalve Levi Strauss en Co. Zijn er inmiddels tientallen merken op de markt.

10 PASSIESPELEN TEGELEN ZONDAG 7 JUNI 2015 De 20de editie van de Passiespelen in Tegelen mag u niet missen. Regisseur Cees Rullens maakt er iets bijzonders van met een weldoordacht artistiek concept, een groots decor, nieuw gecomponeerde muziek en nieuwe kostuums. Meer dan 400 medewerkers zetten een gedenkwaardige theatervoorstelling neer. Dit vijfjaarlijkse evenement, dat plaatsvindt in het majestueuze décor van Openluchttheater De Doolhof in Tegelen, is ontstaan in 1931 en uitgegroeid tot een theatergebeurtenis van internationale allure. Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar het plaatsje Tegelen in Limburg. Om uur begint in openluchttheater de Doolhof, de voorstelling die de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus verhaalt: van de opwekking uit de dood van Lazarus, van de glorieuze intocht van Jezus in Jeruzalem, het laatste Avondmaal met de twaalf apostelen, het verraad van Judas, de door de hogepriesters geëiste veroordeling van Jezus, zijn pijnlijke kruisgang en uiteindelijk zijn dood aan het kruis op de Calvarieberg. Het zijn die gebeurtenissen, die de christenen gedenken tussen Palmzondag en Pasen. De voorstelling duurt 3 uur inclusief een pauze van een half uur. Na afloop van de voorstelling stappen we weer in de bus en rijden naar het restaurant waar we deze middag afsluiten met een heerlijk diner. De prijs van deze tocht bedraagt: 63,00 Bij de reissom is inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar, Plaatsbewijs 2e rang Passiespelen, Diner De opstapplaats en opstaptijd krijgt u enkele dagen voor vertrek. Belangstelling hiervoor? Geef u dan op via onderstaande strook vóór 15 februari Eenmalige machtiging Betaling wordt dan automatisch afgeschreven. Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan K.B.O. afd. Waspik eenmalig incasso-opdracht te sturen naar uw bank om eenmalig een bedrag van uw rekening af te schrijven wegens Busreis Amsterdam - Rijksmuseum, overeenkomstig de opdracht van K.B.O. afd. Waspik. Bedrag: ---,--- Naam: Adres: Postcode : Woonplaats:. Iban Rekeningnummer: Plaats en datum:, Handtekening:

11 Weet jij het nog? Je bent oud als je: moeder om vijf uur de piepers ging jassen. TanteHannie naar je zwaaide (1958). De bakker nog aan de deur kwam. Een liter melk los kon kopen. Bij Jamin een dubbeldik ijsje kocht voor een duppie. Maandag bij jullie thuis nog wasdag was. Weet wat de Apollo (1972) is. Salaris nog in een loonzakje werd uitbetaald. Ard en Keessie hebt zienschaatsen (1966). Het Vrije Volk, de Waarheid, de Eva of de Katholieke illustratie hebt gelezen. Op vrijdag in de teil gewassen werd. Ko van Dijk nog hebt zien spelen (1950). Je melk in flessen met zilveren doppen kocht. Op Bazooka kauwgom (1956) van twee voor vijf cent hebt gekauwd. Corrie Brokken het Eurovisie Songfestival (1957) hebt zien winnen. Nog op rolschaatsen met vier wielen hebt gereden (1960). Nog een platenspeler had. Nog op een Kreidler, Zundapp of Puch hebt gereden (1962). Iedere week de zinken vuilnisemmer buiten zette. Nog zondagse kleren hebt gedragen. Platen van de Beatles hebt gekocht (1963). Ouders een voorraad aardappels voor de winter insloegen. Opbleef voor Cassius Clay (1964). Moeder in het voorjaar alles overhoop haalde voor De Grote Schoonmaak. Met een pannetje naar de Chinees ging. Den Uyl (1967) nog hebt gekend. Nog op de ulo of de hbs (1968) hebt gezeten. Oude kleren mee ga faan de voddenman, die langskwam. Nog op de pof mocht winkelen. licht op je fiets had. nog een draaischijf op jouw telefoon zat. Nog weet wat "En 10 procent, en betere waar" betekent. Kinderen nog katoenen luiers droegen. Bij jou thuis nog een kolenboer eens per jaar eier kolen, cokes of briketten kwam brengen. De koperen deurbel en brievenbus nog hebt gepoetst. Nog een bruine postzegel van 10 cent op je brieven plakte. Geld nog bij de Post, Cheque en Girodienst stond. Nog zakjes chips at waar een blauwzakje met zout was bijgesloten. De laatste 30 cm van je achterspatbord wit verfde. Ophield met voetballen als een politieagent de straat in kwam fietsen. Zilverpapier spaarde voor de missie/zending. Bij jou thuis een boodschappenboekje werd ingevuld en de kruidenier dat kwam op halen. Naar schaatsen in het Bisletstadion keek. Nederland in de finale van het WK voetbal (1974) hebt zien spelen. 'savonds bij een glaasje ranja of prikpinda's mocht doppen boven een krant. Moeder oranje kassabonnen van De Gruyter spaarde. Nog zonder gsm de deur uit ging. Een zak patat voor een kwartje hebt gekocht. Plastic voetballertjes spaarde bij de Coca Cola. Gele puzzelstukjes voor een marine schip uit de fles Lodaline haalde. Mens-erger-je-niet of halma aan de huiskamer tafel speelde. Nog naar zwart-wit televisie hebt gekeken, 1967 werd het kleuren TV. In jouw jeugd nog geen disco's waren. Moeder elke vrijdag de stoep schrobde. Stapavond 's avonds om 8 uur begon en je voor 1 uur 's nachts thuis moest zijn. Mensen die zich dit allemaal nog herinneren, zijn allemaal van de zogenaamde derde leeftijd, en nu met pensioen.

12 Vertrouwen in pensioenstelsel neemt af, bij jong en oud Wereldwijd staat Nederland bekend om de bewezen kracht van zijn unieke op solidariteit gebaseerde pensioenstelsel. Als het kabinet echter iets bereikt heeft met het op de valreep van 2014 binnenhalen van de pensioenwetgeving Financieel toetsingskader pensioenfondsen, dan is het wel dat het vertrouwen in het stelsel als geheel een forse deuk heeft opgelopen. Als KBO-Brabant, belangenvereniging van ruim senioren, houden we daar het kabinet VVD-PvdA en zijn gedoogpartijen direct verantwoordelijk voor. Ondanks de breed gedragen en goed onderbouwde bezwaren van tal van deskundigen en maatschappelijke organisaties, heeft het kabinet met steun van gedoogpartijen D66, SGP, CU en van Groen Links bewerkstelligd dat de pensioenen gedurende vele jaren niet geïndexeerd kunnen worden, terwijl het pensioenkapitaal alleen maar toeneemt. Gevolg daarvan is dat de inkomenspositie van oud en jong er nu en in de toekomst fors op achteruit gaat. Door de jongste pensioenmaatregelen van staatssecretaris Klijnsma kunnen alle gepensioneerden indexering van hun pensioen voor de rest van hun leven vergeten. Anders gezegd: Gepensioneerden worden vanaf nu jaar na jaar armer. Dit wordt glashelder door een berekening van het grootste pensioenfonds van Nederland, het ABP. Het ABP stelt dat zowel jonge als oude deelnemers er met dit toetsingskader op achteruit gaan. Volgens het ABP is deze achteruitgang als gevolg van indexatieverlies de komende 15 jaar 3% tot 7%, bovenop de 9% die deelnemers al hebben ingeleverd. Volgens het ABP kan het indexatieverlies bij andere pensioenfondsen zelfs tot 25% oplopen. Daarbij wordt het nagenoeg onmogelijk om de achterstallige indexatie ooit in te halen of kortingen uit het verleden ongedaan te maken, ook voor toekomstige generaties gepensioneerden. Bij jongeren begint door te dringen dat staatssecretaris Klijnsma met haar argument van intergenerationele solidariteit een valse vlag gebruikte om haar pensioenwetgeving te kunnen doordrukken. Illustratief voor het afnemend vertrouwen in het pensioenstelsel was de uitzending van het VARAtelevisieprogramma Kassa op 10 januari, waarin jonge werknemers zich afvroegen of zij hun reeds ingebrachte pensioenpremies kunnen terugvorderen. Opvallend ook is het aantal commercials over financiële producten sinds 16 december 2014, de datum waarop de Eerste Kamer in meerderheid instemde met de pensioenwetgeving. Verzekeraars refereren daarin aan een onzeker pensioen in de toekomst en de noodzaak om individueel aanvullende pensioenverzekeringen af te sluiten. En recent berichtte het CNV: Het vertrouwen van jongeren in een goed pensioen neemt af. Het onderwerp pensioen komt veelvuldig op een negatieve manier in het nieuws. Zo zouden de pensioenpotten over vijf jaar half leeg zijn, profiteren alleen ouderen van een goed pensioen en zitten er graaiers in het pensioenfondsbestuur. Met het vooral onder jongeren doorgaans lage pensioenbewustzijn en de beperkte interesse in pensioen-gerelateerde thema s, hebben kabinet en gedoogpartijen zich willens en wetens maar onterecht bediend van het argument dat ook toekomstige generaties moeten kunnen rekenen op een goed pensioen. Daarmee hebben deze partijen direct bijgedragen aan het ontstaan van een kloof tussen jong en oud, maar ook aan het verder afnemen van het vertrouwen in ons pensioenstelsel. Dit terwijl uit onderzoek van het CBS in 2012 al bleek dat de helft van de werknemers weinig of geen vertrouwen heeft in zijn pensioenfonds. Toch heeft juist dat verplichte pensioensparen ons een solidair stelsel opgeleverd waar de rest van Europa ons om benijdt en waardoor gepensioneerden in ons land over een fatsoenlijke oudedagvoorziening beschikken gebaseerd op twee pijlers: AOW en pensioen.

13 Het kabinet VVD-PvdA koketteert nu met verlaging van de pensioenpremies waardoor werkenden er in 2015 enigszins op vooruit gaan. Een korte termijn winst, want omwille van een evenwichtige pensioenopbouw zouden de pensioenpremies in feite juist omhoog moeten. Nu dat niet verplicht collectief gebeurt, zouden mensen zich individueel moeten bijverzekeren. Enkelen zullen dat inderdaad doen en hun beperkte loonstijging meer dan teniet gedaan zien. De meerderheid zal dat echter niet doen, maar daardoor op langere termijn door dit kabinetsbeleid wel in de problemen belanden. KBO-Brabant vindt het laakbaar dat de pensioendiscussie en pensioenwetgeving ingegeven zijn uit politiek gewin, waarbij VVD, PvdA, D66, SGP, CU en GroenLinks generaties tegen elkaar uit hebben uitgespeeld. Bij een pensioensysteem dat in hoge mate gebaseerd is op solidariteit en vertrouwen, juist tussen jong en oud, lijkt erg veel van dat vertrouwen inmiddels verspeeld. Zoals Bernard van Praag & Henk Hemmers al schreven in De Volkskrant op 7 januari 2015: Er is slechts een schrale troost voor 65-plussers. Ze kunnen tegen degenen die na hen komen zeggen: heden ik, morgen gij. Een hele schrale troost want als gepensioneerden het over gij hebben, betreft dat in dit geval direct hun kinderen en kleinkinderen. Hun toekomstbelang vormt het meest zwaarwegende argument voor ouderen om het pensioenstelsel in Nederland te koesteren. Helaas hebben de pensioenleugens van het kabinet en de gedoogpartijen het van dit argument gewonnen. In de hele hectiek rond de behandeling van de Zorgverzekeringswet en de beperking van de vrije artsenkeuze daarin, is nagenoeg geruisloos een pensioenwet aangenomen die alle Nederlanders tot verliezers maakt. En het kabinet is nog niet klaar met de hervorming van het Nederlandse pensioenstelsel. Staatssecretaris Klijnsma heeft maandag 19 januari jl. met een slotbijeenkomst haar Pensioendialoog afgerond en kondigde daarin aan in het voorjaar van 2015 met ingrijpende wijzigingsvoorstellen te komen. Die slotbijeenkomst bleek een geregisseerd evenement, waarin de meest kritische pensioenexperts handig naar de achtergrond waren gemanoeuvreerd. We wachten de wijzigingsvoorstellen van de staatssecretaris af, maar laat haar straks niet een nieuwe pensioenleugen verkondigen dat er een open dialoog met alle groeperingen in de samenleving heeft plaatsgevonden. Haar Pensioendialoog was vooral een kostbaar communicatiekunstje van naar verluidt 1 miljoen euro, bedoeld om tenminste een schijn van inspraak hoog te houden. * Bron: Brief van de gezamenlijke ouderenorganisaties aan de Eerste Kamer d.d. 26 oktober 2014, waaronder KNVG en NVOG. ** Bron: ABP/AGP Position Paper voor de Eerste Kamer, 27 november Activiteiten komende periode. Vrijdag 13 maart bezoek Looiersmuseum in Dongen. Zie elders in dit Afdelingsnieuws de Flyer en programma. Vrijdag 11 april a.s. Algemene Vergadering van de KBO in den Bolder. Naast de vergadering komt er heel leuk entertainment,zodat het een leuke middag belooft te worden. In het volgend Afdelingsnieuws komt uitnodiging en het programma voor die middag. Vrijdag 22 mei a.s. Busreis naar Amsterdam met bezoek aan o.a. het Rijksmuseum. Programma ook in dit Afdelingsnieuws. Let op tijdig betalen vóór 28 februari. Zondag 7 juni bezoek Passiespelen in Tegelen. Ook dit programma vindt U nog een keer in dit Afdelingsnieuws. Let op tijdige betaling vóór15 februari.

14 Thuis met Dementie Waalwijk Activiteiten thuis met dementie in maart voor mensen met dementie en hun mantelzorgers van en uur in Parkpaviljoen bij ingang wandelpark, Grotestraat Waalwijk BEWEGEN op dinsdag 3 maart 2015 en LEUK LENTEBOEKET MAKEN op dinsdag 17 maart 2015 Eigen bijdrage: 5,00 p.p. Koffie en thee zijn voor eigen rekening. Opgeven bij Marianne de Jongh, tel 'T binnenhof Waspik De verbouwing van 'T Binnenhof aan het Dorpsplein, is nu ook zichtbaar aan de buitenkant. Naar alle tevredenheid vorderd de bouw van het project. Wat nu opvalt is dat er aan de voorzijde een nieuwe pui is geplaats. De ingang zal vanaf opening verplaatst worden naar het midden van de voorgevel. In het gebouw zelf is een lichtstraat aangelegd, zodat er wat extra daglicht is op het binnenpleintje. Hier kan men genieten van een lekker kopje koffie. De indeling van de winkeltjes komt langzaam in zicht. Op de benedenverdieping komen vijf winkels, op de bovenverdieping zijn drie ruimtes beschikbaar. De beneden- en boven-verdieping worden verbonden met een vaste trap. Naast deze trap wordt ook een lift geplaatst, waardoor het voor iedereen toegangkelijk wordt. In de volgende uitgaven zal bekend worden gemaakt wat voor winkeltjes zich hier gaan vestigen.we gaan u dan ook zo veel mogelijk op de hoogte houden van het vervolg hiervan.

15 Onze organisatie Bestuur: Voorzitter: Dhr. A. Smits Sch. Hooglanderstraat 39 tel: Vice voorzitter Mw. I. Ruygt Chopinlaan 1 tel: Secretaris Dhr. J. van Hooren Geelgors 2 A tel: jctvanhooren@home.nl Penningm. Dhr. K. Koster Poolsestraat 55 tel: e secretaris Mw. I. Ruygt Chopinlaan 1 tel: e penningm. Mw. C. de Bruyn de Roonlaan 23 tel: Leden: Mw. W. Hooymayers Overdiepse kade 5 tel: Mw. J. van Riel Burgm. Couwenbergstraat 18 tel: Dhr H. van Zon Leeuwerik 45 tel: Dhr. C. Bink van Duvenvoordestraat 25 tel: Onze ouderenadviseurs Mw. C de Bruyn tel: cissydebruyn@wxs.nl Dhr. B. de Graauw tel Bertdegraauw46@gmail.com Dhr. K. Koster tel: kbokoster01@home.nl Onze belastingpapieren invullers Dhr. B. de Graauw tel: bdegraauw@ziggo.nl Mw. C de Bruyn tel: cissydebruyn@wxs.nl Onze activiteitencommissie: Mw. W. Hooymayers Overdiepse kade 5 tel: voorzitter Dhr. J. van Hooren Geelgors 2 A tel: Mw. J. van Riel Burgm. Couwenbergstraat 18 tel: Dhr H. van Zon Leeuwerik 45 tel: secretaris: harrie.vanzon@hetnet.nl Dhr. C. Bink van Duvenvoordestraat 25 tel: Coördinatie tafeltje dekje: Mw. A. De Bont tel: Onze vaste activiteiten: Maandagmiddag Sjoelen in t Schooltje Informatie Mw. R. Lodewijks tel: Maandagmiddag Bridgen in Bartholomeushof Informatie J. Kamp tel: Maandagmiddag Koor Zang en Vriendschap Informatie Dhr. J. Verschuren tel: Dinsdagmorgen Fitness in centr. fysiotherapie Informatie Mw. C. Gennesen tel: Dinsdagmiddag Schilderen in Den Bolder Informatie Mw. Van Gils tel: Woensdagmorgen Countrydansen in Den Bolder Informatie Mw. C. Gennesen tel: Woensdagmiddag Koersbal in 't Schooltje Informatie Dhr. J. v.d. Pluym tel Donderdagmorgen Meer bewegen in Den Bolder Informatie Mw. R. van Riel tel: Donderdagmiddag Jeu des Boules Informatie Dhr. H. van Zon tel: Elke zondag Ouderensoos in de Stroming In Waspik Gelieve bij verhuizing, vertrek, overlijden, of opzegging lidmaatschap dit schriftelijk aan het secretariaat kenbaar te maken.

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Lid van. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Lid van. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: februari 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Lid van Postbus 54, 5165 ZH Waspik Met deze aanpassingen kunnen we weer een

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: januari 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Een Nieuwjaarswens van vice voorzitter

Nadere informatie

WIJ OUDEREN. nieuws van de Seniorenvereniging Alkmaar. Uitgave April 2016. Van de Voorzitter. De komende activiteiten. Donderdag 21 april

WIJ OUDEREN. nieuws van de Seniorenvereniging Alkmaar. Uitgave April 2016. Van de Voorzitter. De komende activiteiten. Donderdag 21 april WIJ OUDEREN Tekst einde aan de Geestersingel nieuws van de Seniorenvereniging Alkmaar Aangesloten bij de NVOG Jaargang 3 nr 2 Uitgave April 2016 Het volgende ledenbericht komt uit op maandag 23 mei Van

Nadere informatie

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Januari 2015 Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 We beginnen 2015

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: februari 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Gedicht Winter 2 Toch nog even Carnavalsbingo

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: mei 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Vanuit de bestuursvergadering van 9

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: november 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: juni-juli 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws pagina 1 pagina 2 pagina 3 pagina

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr. 12 december KBO afdeling Liessel. Beste leden,

Nieuwsbrief. Nr. 12 december KBO afdeling Liessel. Beste leden, Nieuwsbrief Nr. 12 december 2018 KBO afdeling Liessel Beste leden, Omdat dit de laatste nieuwsbrief van dit jaar is, wensen we al onze leden alvast een Zalig Kerstfeest en een hele mooie jaarwisseling

Nadere informatie

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: oktober 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Aangesloten bij Postbus 54, 5165 ZH Waspik 2 Ons Seniorennieuws oktober 2018 pag.

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: september 2015 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Overdenking bij het overlijden

Nadere informatie

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond!

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Voor de 3 e keer organiseren we de Nationale Diabetes Challenge in de gemeente Heumen, Mook & Middelaar. Samen met andere diabetespatiënten én zorgverleners

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

EEN HUIS-AAN-HUIS UITGAVE VAN DE BEWONERSCOMMISSIE BOMOVI

EEN HUIS-AAN-HUIS UITGAVE VAN DE BEWONERSCOMMISSIE BOMOVI EEN HUIS-AAN-HUIS UITGAVE VAN DE BEWONERSCOMMISSIE BOMOVI Hallo buurtgenoten De zomer is bijna weer voorbij en de meeste mensen hebben de vakantie weer achter de rug, behalve misschien nog een paar niet.

Nadere informatie

Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert

Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert Inleiding Van harte welkom in De Bloemschevaert. In dit boekje vindt u een overzicht van al onze activiteiten. Bij elke activiteit staat kort

Nadere informatie

OVERZICHT MAANDPROGRAMMA ZONNEHOF AUGUSTUS IN DEZE MAAND IS HET ECHT VAKANTIE. OOK DE MEDEWERKERS EN VEEL VRIJWILLIGERS GENIETEN DAN VAN HUN VAKANTIE.

OVERZICHT MAANDPROGRAMMA ZONNEHOF AUGUSTUS IN DEZE MAAND IS HET ECHT VAKANTIE. OOK DE MEDEWERKERS EN VEEL VRIJWILLIGERS GENIETEN DAN VAN HUN VAKANTIE. OVERZICHT MAANDPROGRAMMA ZONNEHOF AUGUSTUS IN DEZE MAAND IS HET ECHT VAKANTIE. OOK DE MEDEWERKERS EN VEEL VRIJWILLIGERS GENIETEN DAN VAN HUN VAKANTIE. DE VASTE ACTIVITEITEN PROBEREN WE ZO GOED MOGELIJK

Nadere informatie

Inhoud 2. Commissie 3. Voorzitter 4/5. Redactie 6. Bardienst 7. Klaverjascommissie 8. Nieuwjaarsreceptie 9. Mini-doublettentoernooi 10

Inhoud 2. Commissie 3. Voorzitter 4/5. Redactie 6. Bardienst 7. Klaverjascommissie 8. Nieuwjaarsreceptie 9. Mini-doublettentoernooi 10 Inhoud 2 Commissie 3 Voorzitter 4/5 Redactie 6 Bardienst 7 Klaverjascommissie 8 Nieuwjaarsreceptie 9 Mini-doublettentoernooi 10 Snerttoernooi 11 Ingezonden stukken 12/13 Verjaardagen 14 Verantwoordelijken

Nadere informatie

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen 7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen ===================================== 21 maart Kienen Er staan weer

Nadere informatie

Dungense Belangen Organisatie Senioren

Dungense Belangen Organisatie Senioren Nieuwsbrief 9, 1 oktober 2018 Dungense Belangen Organisatie Senioren Oktober 3 Rikken en jokeren 14.00 u Litserborg 4 Kleine fietstocht 13.00 u Blauwe Scholk 4 Jeu de Boules Velddriel 10 Haak- en breicafé

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma 2015. Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma 2015. Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2015 Activiteiten voor senioren De komende zomerperiode organiseert Palet Welzijn extra activiteiten voor senioren vanaf 55 jaar. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma Juni 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand Juni. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Voorjaarsreisje. Beste leden voor ons voorjaarsreisje op woensdag 24 Juni zijn nog plaatsen open,voor die

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Speech staatssecretaris J. Klijnsma, tijdens 25-jarig jubileumcongres Kring van Pensioenspecialisten

Speech staatssecretaris J. Klijnsma, tijdens 25-jarig jubileumcongres Kring van Pensioenspecialisten 1 Speech staatssecretaris J. Klijnsma, tijdens 25-jarig jubileumcongres Kring van Pensioenspecialisten Dames en heren, Allereerst wil ik u van harte feliciteren met uw zilveren jubileum. Het is voorbeeldig

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma April 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand april. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: mei 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws Pagina 1+2 Pagina 2 Pagina 03 Pagina 04

Nadere informatie

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten Woordenlijst bij hoofdstuk 7 Deel 1 aanhebben (kleren) dragen Hij h een warme trui a, want het is koud. afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

Nadere informatie

Juni 2017 Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Dansmiddag Kersen eten Bingo Film Woensdag 21 juni Kersen eten

Juni 2017 Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Dansmiddag Kersen eten Bingo Film Woensdag 21 juni Kersen eten Juni 2017 Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Dansmiddag Kersen eten Bingo Film Woensdag 21 juni Kersen eten foto Entree: 3,00 Inclusief een drankje. Een kaartje kunt u tot 19

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466 KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de afdeling juni 2011 Vanuit de bestuursvergadering van mei j.l. Een van de belangrijkste punten die

Nadere informatie

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur!

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur! Seizoen 2003-2004 PINGUÏN NIEUWS Hierbij ontvangt u onze alweer onze 3 e nieuwsbrief. Deze verspreiden we dit jaar onder alle leden, de vrijwilligers, donateurs (en onze oud leden). Vorig jaar was de nieuwsbrief

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 7 Werken

Spreekopdrachten thema 7 Werken Spreekopdrachten thema 7 Werken Opdracht 2 bij 7.2 ** Knip de volgende pagina door. Je bent leidinggevende in een restaurant. Vandaag is de eerste werkdag van een nieuwe werknemer. Leg uit wat hij moet

Nadere informatie

Jaargang 02 nummer Informatieblad

Jaargang 02 nummer Informatieblad Jaargang 02 nummer 08 2013 Informatieblad Secretariaat: D. Goldenbeld. Meidoornstraat 16, 6011 RT ELL. 0495 551574 d.goldenbeld@ziggo.nl Agenda: 25 september: Herfststukjes maken. 11 okt, 25 okt, 8 nov,

Nadere informatie

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw. ACTIVITEITENKRANT Locatie Kasteelhof/ Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/actueel Colofon Activiteitenkrant: Jaargang 52, Juni 2016 Zorgcentrum De Kasteelhof

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma Maart 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand maart. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Jaargang 5 no:1. Het is voorjaar!

Jaargang 5 no:1. Het is voorjaar! Jaargang 5 no:1 Pagina 1 VIS S C H E M O R S D I J K 1 8, 7 1 6 1 R E N E E D E Bi j. R A P E N B U R G 5-9 7 1 6 1 E A N E E D E In dit Nummer: Directie Nieuws van de tack Needsche Hof Voorjaarsmarkt

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma oktober 2017 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand oktober. U bent van harte welkom om hier aan deel te

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis.

Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis. Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Oktober 2016 Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis. Het doel is iedereen bewust te maken van waar

Nadere informatie

prettige kerstdagen en een voorspoedig en gezond nieuwjaar!

prettige kerstdagen en een voorspoedig en gezond nieuwjaar! DECEMBER 2017 www.hkchengelo.nl De HKCer verschijnt op de eerste maandag van de maand. Kopij s.v.p. uiterlijk een week voor publicatiedatum naar Alison Morgan. Speel- en oefendagen voor jeu de boulers

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Dit is het zomerprogramma van de hof Thema voor juli: Italië Thema voor augustus: Oostenrijk Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: maart 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Uitnodiging voor de Algemene vergadering

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Waddinxveen Programma Activiteiten voor senioren en mantelzorgers

Waddinxveen Programma Activiteiten voor senioren en mantelzorgers Waddinxveen Programma 2019 Activiteiten voor senioren en mantelzorgers Palet Welzijn organiseert in de wintermaanden extra aactiviteiten voor senioren en mantelzorgers. De activiteiten worden gehouden

Nadere informatie

171004/ACmailing/oktober2017/versie 3/def.

171004/ACmailing/oktober2017/versie 3/def. 1 Adres: ActiviteitenCommissie ESSENT Regio Zwolle Secretariaat de heer G.A. van Elburg, Hemsterhuislaan 93, 8024 DX Zwolle telefoon 038-444 69 29 Email: aczwolle@ssen-spenzwolle.nl Email Gosse van Elburg:

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: mei 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering van 1 mei.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2017 Activiteiten voor senioren De komende zomerperiode organiseert Palet Welzijn extra activiteiten voor senioren vanaf 55 jaar. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gezelschapsbank maart 2015. Beste mensen,

Nieuwsbrief. Gezelschapsbank maart 2015. Beste mensen, Nieuwsbrief Gezelschapsbank maart 2015 Beste mensen, De dagen beginnen alweer langer te worden en we gaan op naar de zomer. Heerlijk om naar buiten te gaan en leuke dingen te ondernemen. De Gezelschapsbank

Nadere informatie

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015 K B O afd. Berkel en Rodenrijs mei tot en met juli 2015 Nieuwsbrief Redactie Nieuwsbrief: Trees Verbraeken,Watersnip28 2651 ZA Berkel en Rodenrijs.Telefoon:5117969 e-mail: exbakker@upcmail.nl Secretaris:

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: april 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Gemoedelijke sfeer op Algemene vergadering

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Driedaagse Busreis naar Friesland en Texel

Driedaagse Busreis naar Friesland en Texel Beste Leden, KBO SAMBEEK Driedaagse Busreis naar Friesland en Texel Maandag 22 september t/m woensdag 24 september 2014 De KBO heeft in 2013 een enquête gehouden onder haar leden. 42% Van de leden die

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.10 van november 2018 Activiteiten voor de komende maanden: 7 november Contactmiddag

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Opdracht 1 bij 6.1 * Beantwoord de vragen. 1. Waar zoek je vacatures? In de krant, op internet of ergens anders? 2. Ga je naar het UWV WERKbedrijf? 3. Ga je naar een

Nadere informatie

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Aanvang: 16:00 uur Einde: 20:30 uur Zaal open vanaf 15:30 uur. Uw bijdrage: 15,00. Deze uitnodiging is alléén voor onze vaste

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: januari 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Een nieuwjaarswens van onze voorzitter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016 NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER Het is weer voorjaar! Er breekt weer een fijne tijd aan voor velen van ons. Ons eerste busreisje van dit jaar naar het van Gogh museum was erg gezellig en smaakt

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: december 2014 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Kerstwens vanuit het Bestuur. 02

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N SEPTEMBER DECEMBER 2017 HET BESTUUR VAN ANDERS OUDER WORDEN IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Oktober 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma 2016. Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma 2016. Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2016 Activiteiten voor senioren De komende zomerperiode organiseert Palet Welzijn extra activiteiten voor senioren vanaf 55 jaar. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank

Nadere informatie

Op vrijdag 24 juni 2016 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en wel naar De Biesbosch en Dordrecht.

Op vrijdag 24 juni 2016 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en wel naar De Biesbosch en Dordrecht. Voor informatie 026 359 9007 Peter Evers 026 359 9802 vgpp@gelderland.nl www.vgpp.nl Uitnodiging Voor niet actieve leden van de V.G.P.P. Op vrijdag 24 juni 2016 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober 2018 www.swodongen.nl Kom erbij in de Week tegen Eenzaamheid door SWOD en ketenpartners Meer dan één miljoen Nederlanders voelt

Nadere informatie

Met de Dissel het jaar uit

Met de Dissel het jaar uit Met de Dissel het jaar uit Wij hebben zeer innovatieve bestuursleden, in het bijzonder Ina Henken en Lia Schuijt. Vooral aan hen is het te danken dat onze vereniging dit jaar het jaar afsloot met een combinatie

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD Opdracht 1: de pinpas de geldautomaten het geld het bedrag Opdracht 8 1. Hij betaalt in Nederland met de euro. 2. Wij wisselen geld. 3. Je hebt briefjes en munten.

Nadere informatie

Belangrijke data: Jarigen deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen

Belangrijke data: Jarigen deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen Belangrijke data: 15 t/m 19 mei: korfbaltoernooi 22 t/m 24 mei: kamp groep 8 23 mei: schoolreisje groep 1 t/m 7 25 + 26 mei: vrij i.v.m. Hemelvaart 31 mei: schoolfotograaf Jarigen deze week: 13 mei: Rafael

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

Nog geen lid? Word lid!

Nog geen lid? Word lid! Word ANBO-lid! Nog geen lid? Word lid! ANBO: voor huidige en toekomstige senioren. WORD NU ANBO-LID EN PROFITEER OOK! www.anbo.nl/anbolidworden Lid zijn loont! Fikse korting op uw zorgpremie Hulp bij belastingaangifte

Nadere informatie

"Reis naar Jeruzalem"

Reis naar Jeruzalem Reis naar Jeruzalem Sabbat Hoe zou jij je voelen als je familie van plan Doe Lees alvast was om te verhuizen naar een plek waar jij nooit Ezra 1-3 en eerder geweest? Bang, opgewonden of beiden? Nehemia

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Ontmoetingsplein Activiteitenkalender

Ontmoetingsplein Activiteitenkalender Ontmoetingsplein Activiteitenkalender Oktober November December 2017 Ontmoetingspleinen Bent u ouder dan 65 jaar? Wilt u graag leeftijdsgenoten ontmoeten of samen met anderen activiteiten ondernemen? Brengt

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 foto 35 jarig KBO feest Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: december 2013 Artikelen in dit afdelingsnieuws - Een zalig

Nadere informatie

Redactie: Vondellaan 128 Website: nieuwsbrief [apestaartje ] zijactief-gemert.nl Bankrekening: NL71 RABO

Redactie: Vondellaan 128 Website:   nieuwsbrief [apestaartje ] zijactief-gemert.nl Bankrekening: NL71 RABO Jaargang 15 nummer 3 mei / jun 2018 Redactie: Vondellaan 128 Website: www.zijactief-gemert.nl nieuwsbrief [apestaartje ] zijactief-gemert.nl Bankrekening: NL71 RABO 0116 1843 10 Hallo dames, VOORWOORD

Nadere informatie

Op zoek naar een afwisselend aanbod van uitstapjes? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Programma uitstapjes Vivium De Bolder

Op zoek naar een afwisselend aanbod van uitstapjes? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Programma uitstapjes Vivium De Bolder Programma uitstapjes Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 Najaar 2017 Op zoek naar een afwisselend aanbod van uitstapjes? Vivium helpt u verder Uitstapjes Najaar 2017 Gaat u mee? Het Uitbureau

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website November 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

19.30 uur STRATENCOMPETITIE.

19.30 uur STRATENCOMPETITIE. MAANDAG 26 AUGUSTUS 9.45 uur OPENING SPORT- EN SPELWEEK Na de opening beginnen we met het maken van de groepjes. Bij alle kleuren is er één persoon van de hoofdleiding aanwezig die helpt bij het maken

Nadere informatie