Voor inlichtingen: Bayer B.V., Divisie Bayer Schering Pharma, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht, tel.:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor inlichtingen: Bayer B.V., Divisie Bayer Schering Pharma, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht, tel.: 0297 280 666"

Transcriptie

1 1 van 6 Lees deze bijsluiter goed door vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Dit geneesmiddel is aan u persoonlijk voorgeschreven, geef dit geneesmiddel niet door aan anderen. Dit geneesmiddel kan schadelijk voor hen zijn, zelfs als de verschijnselen dezelfde zijn als waarvoor u het geneesmiddel heeft gekregen. Inhoud van deze bijsluiter 1. Wat is Nerisona en waarvoor wordt het gebruikt? 2. Wat u moet weten voordat u Nerisona gebruikt 3. Hoe wordt Nerisona gebruikt? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u Nerisona? Nerisona Crème, hydrofiele (o/w) crème 0,1% Nerisona Vetzalf, hydrofobe zalf 0,1% Nerisona Zalf, hydrofobe (w/o) crème 0,1% Het werkzame bestanddeel is diflucortolonvaleraat, 1 mg per gram (0,1%). Andere bestanddelen (hulpstoffen) in Nerisona crème zijn: witte zachte paraffine, vloeibare paraffine, stearylalcohol, polyoxyl 40 stearaat, carbomeer 980, natriumhydroxide, dinatriumedetaat dihydraat, methylparahydroxybenzoaat (E218), propylparahydroxybenzoaat (E216), gezuiverd water. Andere bestanddelen (hulpstoffen) in Nerisona vetzalf zijn: witte zachte paraffine, vloeibare paraffine, microkristallijn was, gehydrogeneerde castorolie. Andere bestanddelen (hulpstoffen) in Nerisona zalf zijn: witte zachte paraffine, dunvloeibare paraffine, dehymuls E, witte was, gezuiverd water. Registratiehouder Intendis GmbH Max-Dohrn-Strasse Berlijn, Duitsland Voor inlichtingen: Bayer B.V., Divisie Bayer Schering Pharma, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht, tel.: Fabrikant Intendis Manufacturing SpA Italië Nerisona Crème is ingeschreven in het register van geneesmiddelen onder RVG Nerisona Vetzalf is ingeschreven in het register van geneesmiddelen onder RVG Nerisona Zalf is ingeschreven in het register van geneesmiddelen onder RVG 08208

2 2 van 6 1. WAT IS NERISONA EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? Diflucortolonvaleraat, het actieve bestanddeel in Nerisona, behoort tot de sterk werkzame (gluco)corticosteroïden of kortweg corticoïden. Bij toepasssing op de huid werken deze middelen: - ontstekingsremmend, d.w.z. ze bestrijden de symptomen (verschijnselen) waar een ontstekingsreactie van de huid vaak mee gepaard gaat zoals het warmtegevoel, het rood worden, de zwelling en de pijn op de plek; - tegen de allergische reactie; - tegen de jeuk; - tegen de versnelde afschilfering (psoriasis). Door de vermelde effecten kunnen de corticoïden o.a. gebruikt worden bij verschillende huidaandoeningen om de symptomen te onderdrukken, echter zonder de aandoening zélf te genezen. Nerisona staat in drie verschillende gebruiksvormen ter beschikking, nl. crème, zalf of vetzalf. De vorm die u krijgt voorgeschreven door uw arts is afhankelijk van de toestand van uw huid. Nerisona Crème, Zalf of Vetzalf zijn verkrijgbaar in tubes van 50 gram. Te gebruiken bij: Oppervlakkige, niet door bacteriën, schimmels, virussen of andere micro-organismen veroorzaakte huidaandoeningen, die soms gepaard gaan met jeuk, en die gevoelig zijn voor corticoïden, maar onvoldoende reageren op zwak werkzame producten. Tot deze aandoeningen behoren onder andere verschillende eczemen en psoriasis. 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U NERISONA GEBRUIKT Gebruik Nerisona niet... op aandoeningen die door bacteriën, schimmels, virussen of andere microorganismen zijn veroorzaakt, omdat dan de normale reactie van het lichaam tegen de indringer wordt onderdrukt, zonder eigenlijk gericht de indringer te bestrijden. op zweren op open of bloedende wonden op acne-plekken op striae (dit is een streepvormige huidaandoening op plekken waar de huid langzaam is opgerekt, bijvoorbeeld bij de borsten) op plekken waar de huid dunner geworden is (huidatrofie) op onderhuidse bloedvaatjes die een verhoogde neiging hebben tot bloeden (fragiliteit van de bloedvaten) bij de (zelden voorkomende) huidaandoeningen "ichthyosis" (een aangeboren schubbenziekte) en "juveniele dermatosis plantaris" (een huidaandoening van de voetzool) bij uitslag rond de mond (periorale dermatitis) en bij de vaak terugkomende aandoening in het gezicht die met roodheid en puistjes gepaard gaat (acne rosacea). Als u hier last van heeft mag u de crème/zalf niet aanbrengen in het gezicht.

3 3 van 6 bij bekende overgevoeligheid voor dit middel Wees extra voorzichtig met Nerisona... wanneer u Nerisona zeer langdurig of intensief gebruikt. Na zeer langdurige of intensieve toediening op de huid kunnen symptomen zoals het dunner worden van de huid, striae en onderhuidse bloedinkjes voorkomen. U moet dan - na overleg met de arts stoppen met het gebruik van Nerisona. Als uw huid na langduring gebruik van Nerisona crème te sterk uitdroogt. Bespreek dan met uw arts of moet worden overgegaan op een meer vethoudende vorm (zalf of vetzalf). bij gebruik in het gezicht: Pas op dat Nerisona niet op de oogleden wordt aangebracht of in het oog komt. bij gebruik op het gezicht, de behaarde huid en de huid van de schaamstreek, want deze gebieden zijn bijzonder gevoelig voor corticoïden. Bij aandoeningen in deze gebieden zal uw arts u in de meeste gevallen een milder middel voorschrijven. Indien het middel op grote oppervlakken of onder een afsluitend verband of in huidplooien wordt toegediend, is de behandeling intensiever en kunnen naast lokale bijwerkingen ook bijwerkingen op andere plaatsen in het lichaam ontstaan. Gebruik op deze wijze kan leiden tot remming van de lichaamseigen aanmaak van corticosteroïden in de bijnierschors. Met name bij kinderen (de dunne huid en het relatief grote huidoppervlak maken kinderen zeer gevoelig) kan remming van de bijnierschorsfunctie vrij snel optreden en kan de afscheiding van groeihormonen worden onderdrukt. Bij langdurig gebruik door kinderen zal de arts regelmatig de lengte en het gewicht controleren en misschien zelfs wat bloed afnemen om de hoeveelheid van het lichaamseigen corticoïd te bepalen. Raadpleeg uw arts indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest. Zwangerschap Bij zwangerschap mag u Nerisona uitsluitend gebruiken na overleg met de arts. In het algemeen geldt dat corticosteroïden de placenta passeren. Bij het gebruik van sterk werkende corticosteroïden die plaatselijk worden toegediend (zoals Nerisona) kunnen effecten op de ongeborene niet worden uitgesloten. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel gebruikt. Borstvoeding Tijdens het geven van borstvoeding mag u Nerisona uitsluitend gebruiken na overleg met de arts. Indien u, na overleg met uw arts, toch Nerisona gaat gebruiken, wordt het geven van borstvoeding afgeraden. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel gebruikt Rijvaardigheid en het gebruik van machines Er zijn geen redenen om aan te nemen dat Nerisona hier invloed op heeft.

4 4 van 6 Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van Nerisona crème Nerisona crème bevat o.a. de bestanddelen methylparahydroxybenzoaat (E218) en propylparahydroxybenzoaat (E216). Deze bestanddelen komen niet voor in de Nerisona zalf en vetzalf. Parahydroxybenzoaten kunnen (wellicht vertraagd) overgevoeligheidsreacties veroorzaken, zoals contact dermatitis (huidontsteking ten gevolge van contact met irriterende stoffen) en in uitzonderingsgevallen bronchospasme (benauwdheid door kramp van de spieren van de luchtwegen). Gebruik van Nerisona in combinatie met andere geneesmiddelen Er zijn geen gegevens bekend. Informeer uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt verkrijgen. 3. HOE WORDT NERISONA GEBRUIKT? Breng Nerisona aanvankelijk tweemaal per dag aan op het aangedane huidgedeelte, na enkele dagen eenmaal per dag. Al er verbetering zichtbaar is, is het meestal voldoende als u Nerisona twee- tot driemaal per week aanbrengt. Het effect kan worden versterkt door de aangedane huid na het aanbrengen van Nerisona af te sluiten met een verband. Laat het verband echter nooit langer dan 24 uur zitten. Eventueel kan u het verband om de 12 uur vervangen. De kans op bijwerkingen is onder deze omstandigheden groter (zie ook onder 4. Mogelijke bijwerkingen). Gebruik daarom alleen afsluitend verband als u arts u gezegd heeft dit te doen. In het algemeen mag u niet meer dan g Nerisona per week gebruiken. In geval u bemerkt dat Nerisona te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Wat u moet doen wanneer u te veel van Nerisona heeft gebruikt: Er zijn geen directe schadelijke gevolgen van een eenmalige overdosering Nerisona bekend Na zeer langdurige of intensieve toediening op de huid kunnen symptomen zoals het dunner worden van de huid, striae en onderhuidse bloedinkjes voorkomen. De toediening moet dan - na overleg met de arts - gestaakt worden. Wanneer u te veel van Nerisona heeft gebruikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker. Wat u moet doen wanneer u bent vergeten Nerisona te gebruiken:

5 5 van 6 Als het nog geen tijd is voor de volgende dosis, kunt u Nerisona alsnog aanbrengen op de aangedane huid. Gebruik nooit een dubbele dosis van Nerisona om zo de vergeten dosis in te halen. Verschijnselen die u kunt verwachten wanneer de behandeling met Nerisona wordt gestopt: Na langdurige behandeling van chronische huidaandoeningen kunnen zich 'reboundverschijnselen' voordoen. Men spreekt van rebound-verschijnselen als de klachten na het stoppen van de behandeling in versterkte mate terugkeren. Dit effect kan leiden tot corticoïdafhankelijkheid. 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals alle geneesmiddelen kan Nerisona bijwerkingen veroorzaken. Plaatselijke bijwerkingen Het meest komt voor: - dunner worden van de huid - uitslag rond de mond - striae - onderhuidse bloedinkjes Minder vaak komt voor: - depigmentatie (het ontkleuren van de huid) - verergeren van de psoriasis - verhullen van een huidinfectie die door een micro-organisme is veroorzaakt Zelden komt voor: - allergische reactie - verhoogde oogdruk - overmatige haargroei (hypertrichosis) - een van de zeldzame huidaandoeningen colloïd-milia (oranjegele huiduitslag in de vorm van bolletjes), erythrosis interfollicularis colli (roodheid, meestal in de hals) of granuloma gluteale (paarsrode huiduitslag in de vorm van bolletjes) Indien u Nerisona gebruikt onder afsluitend verband of in huidplooien is de kans op een van deze bijwerkingen groter. Het gezicht, de behaarde huid en de huid van de genitaliën zijn bijzonder gevoelig voor plaatselijke effecten. Na toediening van Nerisona Crème kan soms plaatselijk (lokaal) een branderig gevoel van de huid optreden, als gevolg van de daarin aanwezige parahydroxybenzoaten. Na langdurige behandeling van chronische huidaandoeningen kunnen zich 'reboundverschijnselen' voordoen. Men spreekt van rebound-verschijnselen als de klachten na het stoppen van de behandeling in versterkte mate terugkeren. Dit effect kan leiden tot corticoïdafhankelijkheid.

6 6 van 6 Bijwerkingen op het hele lichaam Bijwerkingen ten gevolge van plaatselijke toepassing van corticosteroïdpreparaten die betrekking hebben op het hele lichaam komen bij volwassenen zelden voor, maar kunnen ernstig zijn. Vooral remming van de bijnierschors kan van betekenis zijn bij langdurig gebruik van een product. De kans op dergelijke bijwerkingen is het grootst bij: - toepassing onder afsluiting (plastic, huidplooien) - toepassing op grote huidoppervlakken - toepassing bij kinderen (de dunne huid en het relatief grote huidoppervlak maken kinderen zeer gevoelig) In geval er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld of die u als ernstig ervaart, informeer dan uw arts of apotheker. 5. HOE BEWAART U NERISONA? Beneden 25 C en buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. Niet invriezen. Uiterste gebruiksdatum Gebruik Nerisona niet meer na de datum op de verpakking achter Niet te gebruiken na of EXP. Deze bijsluiter is voor het laatst herzien in maart 2008.

Bijsluiter Nerisona Crème 1 van 6 Informatie voor de gebruik(st)er Approved by the Dutch MEB on 25-06-2014

Bijsluiter Nerisona Crème 1 van 6 Informatie voor de gebruik(st)er Approved by the Dutch MEB on 25-06-2014 Bijsluiter Nerisona Crème 1 van 6 Approved by the Dutch MEB on 25-06-2014 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Nerisona Crème, hydrofiele (o/w) crème 0,1% Diflucortolonvaleraat Lees goed de hele

Nadere informatie

GENEESMIDDELENGROEP Ontstekingsremmende geneesmiddelen (corticosteroïden). Raadpleeg ook de rubriek Werking van het geneesmiddel

GENEESMIDDELENGROEP Ontstekingsremmende geneesmiddelen (corticosteroïden). Raadpleeg ook de rubriek Werking van het geneesmiddel Fagron Hydrocortison creme 10 mg/g FNA Bijsluiter ALGEMENE KENMERKEN NAAM Hydrocortison crème 10 mg/g FNA Fagron, crème SAMENSTELLING Het produkt bevat per gram crème 10 mg hydrocortisonacetaat Hydrocortison

Nadere informatie

Betamethason Teva 1 mg/g, lotion Betamethason Teva 1 mg/g, zalf Betamethason Teva 1 mg/g, crème

Betamethason Teva 1 mg/g, lotion Betamethason Teva 1 mg/g, zalf Betamethason Teva 1 mg/g, crème 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR VOORDAT U START MET HET GEBRUIK VAN DIT GENEESMIDDEL. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft

Nadere informatie

Hydrocortison Teva 10 mg/g, crème hydrocortisonacetaat

Hydrocortison Teva 10 mg/g, crème hydrocortisonacetaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Hydrocortison Teva 10 mg/g, hydrocortisonacetaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar

Nadere informatie

MODULE HYDROCORTISON-VASELINECRÈME DMB 1% FNA

MODULE HYDROCORTISON-VASELINECRÈME DMB 1% FNA APPLICATION FORM PACKAGE LEAFLET Page 1 of 6 MODULE 1.3.3 APPLICATION FORM PACKAGE LEAFLET HYDROCORTISON-VASELINECRÈME DMB 1% FNA APPLICATION FORM PACKAGE LEAFLET Page 2 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR

Nadere informatie

UNGUENTUM TRIAMCINOLONI 1 MG/G PCH zalf. DEEL I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 6 februari 2014 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

UNGUENTUM TRIAMCINOLONI 1 MG/G PCH zalf. DEEL I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 6 februari 2014 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR VOORDAT U START MET HET GEBRUIK VAN DIT GENEESMIDDEL. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid scalp lotion, lotion 1 mg/ml Hydrocortison-17-butyraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid scalp lotion, lotion 1 mg/ml Hydrocortison-17-butyraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Locoid scalp lotion, lotion 1 mg/ml Hydrocortison-17-butyraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Hydrocortisonacetaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Hydrocortisonacetaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Hydrocortison-vaselinecrème DMB 1% FNA, Hydrocortisonacetaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Miconazolnitraat/Hydrocortison 20/10 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g en 10 mg/g miconazolnitraat en hydrocortison

Miconazolnitraat/Hydrocortison 20/10 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g en 10 mg/g miconazolnitraat en hydrocortison 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Miconazolnitraat/Hydrocortison 20/10 PCH, 20 mg/g en 10 mg/g miconazolnitraat en hydrocortison LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème BIJSLUITER CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Miconazolnitraat/Hydrocortison Apotex 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison

Miconazolnitraat/Hydrocortison Apotex 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison Version 2017_06 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Miconazolnitraat/Hydrocortison Apotex 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid crème, crème 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid crème, crème 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Locoid crème, crème 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Diprosalic, zalf RVG 09375 Bijsluiter Pagina 1/5

Diprosalic, zalf RVG 09375 Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Diprosalic, 0,5 mg/g, zalf betamethasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid Crelo, emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid Crelo, emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Locoid Crelo, emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Diprolene 0,5 mg/g zalf, zalf RVG Bijsluiter Pagina 1/5

Diprolene 0,5 mg/g zalf, zalf RVG Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Diprolene 0,5 mg/g zalf betamethason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème BIJSLUITER CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Calmurid HC. hydrocortison en ureum

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Calmurid HC. hydrocortison en ureum BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Calmurid HC hydrocortison en ureum Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter. Het

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ibaril, hydrofobe crème, 2,5mg/g desoximetason

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ibaril, hydrofobe crème, 2,5mg/g desoximetason BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Ibaril, hydrofobe crème, 2,5mg/g desoximetason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Desoximetason Bipharma 2,5 mg/g, hydrofobe crème desoximetason

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Desoximetason Bipharma 2,5 mg/g, hydrofobe crème desoximetason BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Desoximetason Bipharma 2,5 mg/g, hydrofobe crème desoximetason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Miconazolnitraat/Hydrocortison Teva 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison

Miconazolnitraat/Hydrocortison Teva 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Miconazolnitraat/Hydrocortison Teva 20/10 mg/g, miconazolnitraat en hydrocortison LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR VOORDAT

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème BIJSLUITER LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

1.Wat is Differin Gel en waarvoor wordt het gebruikt?

1.Wat is Differin Gel en waarvoor wordt het gebruikt? Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% vaselinelanettecrème en vaselinecetomacrogolcrème

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% vaselinelanettecrème en vaselinecetomacrogolcrème BIJSLUITER HYDROCORTISONACETAAT 1% vaselinelanettecrème en vaselinecetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Chlooramfenicol ratiopharm 10 mg/g, oogzalf

Chlooramfenicol ratiopharm 10 mg/g, oogzalf Chlooramfenicol ratiopharm 10 mg/g, oogzalf Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 3% cetomacrogolzalf en TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 5%, 10% afwasbare lanettebasis

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 3% cetomacrogolzalf en TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 5%, 10% afwasbare lanettebasis BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 3% cetomacrogolzalf en TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 5%, 10% afwasbare lanettebasis Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nerisona 1mg/g crème/zalf/vette zalf Diflucortolonvaleraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nerisona 1mg/g crème/zalf/vette zalf Diflucortolonvaleraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nerisona 1mg/g crème/zalf/vette zalf Diflucortolonvaleraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. ERYTROMYCINE 2% CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% zalf

BIJSLUITER. ERYTROMYCINE 2% CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% zalf BIJSLUITER ERYTROMYCINE 2% CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLINDAMYCINE HCL 1% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf

BIJSLUITER. CLINDAMYCINE HCL 1% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf BIJSLUITER CLINDAMYCINE HCL 1% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Triamcinolon-vaselinecrème DMB 0,1% FNA, crème 1 mg/g. Triamcinolonacetonide 1 mg/g

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Triamcinolon-vaselinecrème DMB 0,1% FNA, crème 1 mg/g. Triamcinolonacetonide 1 mg/g Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Triamcinolon-vaselinecrème DMB 0,1% FNA, crème 1 mg/g Triamcinolonacetonide 1 mg/g Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Emovate zalf 0,5 mg/g. clobetason-17-butyraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Emovate zalf 0,5 mg/g. clobetason-17-butyraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Emovate zalf 0,5 mg/g clobetason-17-butyraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Postbus 253 4870 AG Etten-Leur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Hirudoid, hydrofiele crème. mucopolysaccharidepolysulfaat

Postbus 253 4870 AG Etten-Leur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Hirudoid, hydrofiele crème. mucopolysaccharidepolysulfaat 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Hirudoid, hydrofiele crème mucopolysaccharidepolysulfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Efudix crème, 50 mg/g

Efudix crème, 50 mg/g BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Efudix crème, 50 mg/g 5-Fluoro-uracil Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

2. Wat moet u weten voordat u Locacorten inneemt/gebruikt? Locacorten crème bevatten 0,2 milligram flumethasonpivalaat per 10 gram crème.

2. Wat moet u weten voordat u Locacorten inneemt/gebruikt? Locacorten crème bevatten 0,2 milligram flumethasonpivalaat per 10 gram crème. Informatie voor de patiënt Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Dit geneesmiddel is aan u persoonlijk voorgeschreven,

Nadere informatie

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf BIJSLUITER PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER. Differin Gel NL PIL v1.5 Pagina 1

BIJSLUITER. Differin Gel NL PIL v1.5 Pagina 1 BIJSLUITER Differin Gel NL PIL 01122014 v1.5 Pagina 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Differin Gel 1 mg/g, gel adapaleen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Finacea EU-PIL. DCP-Rosacea BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Finacea, 150 mg/g gel. Azelaïnezuur

Finacea EU-PIL. DCP-Rosacea BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Finacea, 150 mg/g gel. Azelaïnezuur Finacea BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Finacea, 150 mg/g gel Azelaïnezuur Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

CREMOR TRIAMCINOLONACETONIDE Mylan 0,1%, CREME 1 MG/G

CREMOR TRIAMCINOLONACETONIDE Mylan 0,1%, CREME 1 MG/G PACKAGE LEAFLET BIJSLUITER VOOR DE PATIËNT CREMOR TRIAMCINOLONACETONIDE Mylan 0,1%, CREME 1 MG/G Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel! Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Triamcinolonacetonide CF 1 mg/g, crème Triamcinolonacetonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, chlooramfenicol Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Travocort 1mg/10mg per g crème. Diflucortolonvaleraat/Isoconazolnitraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Travocort 1mg/10mg per g crème. Diflucortolonvaleraat/Isoconazolnitraat Bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Travocort 1mg/10mg per g crème Diflucortolonvaleraat/Isoconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

Leidapharm Antischimmelcrème Miconazolnitraat 20 mg/g, crème

Leidapharm Antischimmelcrème Miconazolnitraat 20 mg/g, crème 1.3.1.1 Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

FINIMAL, tabletten. Bayer B.V., Energieweg 1, 3641 RT Mijdrecht Bayer Consumer Care, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht

FINIMAL, tabletten. Bayer B.V., Energieweg 1, 3641 RT Mijdrecht Bayer Consumer Care, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een milde aandoening waarbij

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Silkis 3 microgram/g zalf. Calcitriol

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Silkis 3 microgram/g zalf. Calcitriol Bijsluiter: informatie voor de gebruiker 3 microgram/g zalf Calcitriol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

RVG Diprosone. RVG RVG Bijsluiter Pagina 1/5

RVG Diprosone. RVG RVG Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker crème, crème 0,5 mg/g zalf, zalf 0,5 mg/g oplossing voor cutaan gebruik, oplossing voor cutaan gebruik 0,5 mg/g betamethasondipropionaat Lees

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Topicorte, emulsie voor cutaan gebruik 2,5 mg/g desoximetason

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Topicorte, emulsie voor cutaan gebruik 2,5 mg/g desoximetason Bijsluiter: informatie voor de patiënt Topicorte, emulsie voor cutaan gebruik 2,5 mg/g desoximetason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% KETOCONAZOL 2% vaselinelanettecrème

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% KETOCONAZOL 2% vaselinelanettecrème BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% KETOCONAZOL 2% vaselinelanettecrème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Triamcinolonacetonide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Triamcinolonacetonide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Triamcinolon-vaselinecrème DMB 0,1% FNA, Triamcinolonacetonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze

Nadere informatie

Na- of onderhoudsbehandeling van dermatosen die tevoren met een sterker product zijn onderdrukt.

Na- of onderhoudsbehandeling van dermatosen die tevoren met een sterker product zijn onderdrukt. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL, zalf 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per gram zalf: 10 mg hydrocortison. Voor hulpstoffen zie rubriek 6.1. 3. FARMACEUTISCHE VORM Zalf. 4. KLINISCHE GEGEVENS

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 10% lanettezalf

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 10% lanettezalf BIJSLUITER LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 10% lanettezalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion 100 g Versie 1.0

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion 100 g Versie 1.0 Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis

Nadere informatie

Dancor 10, tabletten 10 mg Dancor 20, tabletten 20 mg

Dancor 10, tabletten 10 mg Dancor 20, tabletten 20 mg DANCOR 10/20 bijsluiter 31-01-2008 blz. 1 / 5 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door

Nadere informatie

Bactroban huidzalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER

Bactroban huidzalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bactroban Huidzalf 2% hydrofiele zalf 20 mg/g mupirocine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Miconazolnitraat 20 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g

Miconazolnitraat 20 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. miconazolnitraat. Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. miconazolnitraat. Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Boots Pharmaceuticals Antischimmelcrème Miconazolnitraat 20 mg/g, crème miconazolnitraat Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Clotrimazol 10 mg/g Teva, hydrofiele crème clotrimazol

Clotrimazol 10 mg/g Teva, hydrofiele crème clotrimazol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Clotrimazol 10 mg/g Teva, clotrimazol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie - Dit geneesmiddel kunt

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% KETOCONAZOL 2% ZINKOXIDE 10% cetomacrogolcrème

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% KETOCONAZOL 2% ZINKOXIDE 10% cetomacrogolcrème BIJSLUITER cetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later

Nadere informatie

Kruidvat antischimmelcrème miconazolnitraat 20 MG/G, hydrofiele crème

Kruidvat antischimmelcrème miconazolnitraat 20 MG/G, hydrofiele crème 1.3.1.1 Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hirudoid, hydrofiele crème mucopolysaccharidepolysulfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

DA antischimmelcrème miconazolnitraat 20 mg/g, hydrofiele crème

DA antischimmelcrème miconazolnitraat 20 mg/g, hydrofiele crème Version 2017-03 Page 1 of 5 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Diprosone 0,05% crème, hydrofiele crème 0,5 mg/g Diprosone 0,05% lotion, lotion 0,5 mg/g betamethason

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Diprosone 0,05% crème, hydrofiele crème 0,5 mg/g Diprosone 0,05% lotion, lotion 0,5 mg/g betamethason BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Diprosone 0,05% crème, hydrofiele crème 0,5 mg/g Diprosone 0,05% lotion, lotion 0,5 mg/g betamethason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, oogzalf chlooramfenicol

Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, oogzalf chlooramfenicol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, chlooramfenicol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir

aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir Version 2014_03 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir Lees goed de hele bijsluiter door voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten

Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 Marketing 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Antischimmelcrème HTP Miconazolnitraat 20 mg/g, Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

DERMANOX 20 mg/g crème

DERMANOX 20 mg/g crème BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER DERMANOX 20 mg/g crème Enoxolone Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% LIDOCAÏNE 3% vaselinecrème

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% LIDOCAÏNE 3% vaselinecrème BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% LIDOCAÏNE 3% vaselinecrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Locasalen, zalf. Flumetasonpivalaat, salicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Locasalen, zalf. Flumetasonpivalaat, salicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Locasalen, zalf Flumetasonpivalaat, salicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betnelan zalf 1 mg/g. betamethason-17-valeraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betnelan zalf 1 mg/g. betamethason-17-valeraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Betnelan zalf 1 mg/g betamethason-17-valeraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% zalf, cetomacrogolzalf of in simplex zalf

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% zalf, cetomacrogolzalf of in simplex zalf BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% zalf, cetomacrogolzalf of in simplex zalf Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. -

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nizoral 20 mg/g, crème ketoconazol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nizoral 20 mg/g, crème ketoconazol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nizoral 20 mg/g, crème ketoconazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Lotriderm 0,5 mg/g-10 mg/g, crème

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Lotriderm 0,5 mg/g-10 mg/g, crème LOTRIDERM BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Lotriderm 0,5 mg/g-10 mg/g, crème Bethamethasondipropionaat en clotrimazole Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van

Nadere informatie

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% hoofdzalf

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% hoofdzalf BIJSLUITER PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% hoofdzalf Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

NOSCAPINE HCL, stroop 1 mg/ml Noscapine

NOSCAPINE HCL, stroop 1 mg/ml Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NOSCAPINE HCL, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketoconazol J-C 20 mg/g, crème ketoconazol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketoconazol J-C 20 mg/g, crème ketoconazol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketoconazol J-C 20 mg/g, crème ketoconazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betnelan emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g. betamethason-17-valeraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betnelan emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g. betamethason-17-valeraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Betnelan emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g betamethason-17-valeraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

ROTER NOSCAPECT 1 mg/ml, stroop noscapine

ROTER NOSCAPECT 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ROTER NOSCAPECT 1 mg/ml, noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

Hydrocortison crème 10 mg/g FNA Fagron bevat per gram crème 10 mg hydrocortisonacetaat. Voor hulpstoffen zie rubriek 6.1

Hydrocortison crème 10 mg/g FNA Fagron bevat per gram crème 10 mg hydrocortisonacetaat. Voor hulpstoffen zie rubriek 6.1 Deel I B 1 : Hydrocortison crème 10 mg/g FNA Fagron 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Hydrocortison crème 10 mg/g FNA Fagron, crème 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Hydrocortison crème 10 mg/g

Nadere informatie

ISOSORBIDEDINITRAAT-vaselinecrème 1% FNA crème

ISOSORBIDEDINITRAAT-vaselinecrème 1% FNA crème PATIENTENBIJSLUITER Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u vragen,

Nadere informatie

Gyno-miconazolnitraat 20 PCH, crème voor vaginaal gebruik 20 mg/g

Gyno-miconazolnitraat 20 PCH, crème voor vaginaal gebruik 20 mg/g Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Gyno-miconazolnitraat 20 PCH, 20 mg/g LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR VOORDAT U START MET HET GEBRUIK VAN DIT GENEESMIDDEL. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig

Nadere informatie

Theranal aambeienzalf, aambeienzetpillen Werkzame bestanddelen: lidocaïne, zinkoxide, bismuthsubnitraat

Theranal aambeienzalf, aambeienzetpillen Werkzame bestanddelen: lidocaïne, zinkoxide, bismuthsubnitraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Theranal aambeienzalf, aambeienzetpillen Werkzame bestanddelen: lidocaïne, zinkoxide, bismuthsubnitraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, oogdruppels Dinatriumcromoglicaat

Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, oogdruppels Dinatriumcromoglicaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, Dinatriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Fluticason 0,05% crème Module BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Fluticrem 0,5 mg/g crème fluticasonpropionaat

Fluticason 0,05% crème Module BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Fluticrem 0,5 mg/g crème fluticasonpropionaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Fluticrem 0,5 mg/g crème fluticasonpropionaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lamisil voetschimmelcrème10 mg/g, hydrofiele creme terbinafine hydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lamisil voetschimmelcrème10 mg/g, hydrofiele creme terbinafine hydrochloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lamisil voetschimmelcrème10 mg/g, hydrofiele creme terbinafine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT

Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept),

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. CREMICORT 1 % CREME Hydrocortisone

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. CREMICORT 1 % CREME Hydrocortisone BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS CREMICORT 1 % CREME Hydrocortisone Lees goed de hele bijsluiter want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar gebruik

Nadere informatie

Ketoconazol shampoo 20 mg/g PCH ketoconazol

Ketoconazol shampoo 20 mg/g PCH ketoconazol 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketoconazol 20 mg/g PCH ketoconazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Aciclovir ratiopharm koortslipcrème 50 mg/g, crème aciclovir

Aciclovir ratiopharm koortslipcrème 50 mg/g, crème aciclovir 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Aciclovir ratiopharm koortslip 50 mg/g, aciclovir Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Vicks Hoestdrank noscapinehydrochloride 1 mg/ml, drank Noscapine

Vicks Hoestdrank noscapinehydrochloride 1 mg/ml, drank Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Vicks Hoest noscapinehydrochloride 1 mg/ml, Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

IB-2 Panadol Zetpillen 1000 mg voor Volwassenen maart 2010 en Kinderen vanaf 12 jaar Blz.1/5 RVG 29787 NL

IB-2 Panadol Zetpillen 1000 mg voor Volwassenen maart 2010 en Kinderen vanaf 12 jaar Blz.1/5 RVG 29787 NL Blz.1/5 RVG 29787 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bisolnex Stroop, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK BIJ VERKOUDHEID, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP

SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP Pagina 1 van 6 SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP Carbocisteïne Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% HYDROCORTISONACETAAT 1% crème HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème

BIJSLUITER. HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% HYDROCORTISONACETAAT 1% crème HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème BIJSLUITER HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% HYDROCORTISONACETAAT 1% crème HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. ALGIPAN BALSEM Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u ALGIPAN BALSEM, zalf

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter ETOS PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Delphi 0,1% crème Triamcinolonacetonide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Delphi 0,1% crème Triamcinolonacetonide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Delphi 0,1% crème Triamcinolonacetonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT

Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift

Nadere informatie