Blik. Cambridge Engels

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Blik. Cambridge Engels"

Transcriptie

1

2 Blik op Cambridge Engels De kans is groot dat je later op plaatsen terecht komt waar Engels een belangrijke voertaal is. Misschien ga je wel voor studie of stages naar het buitenland, maar ook op Nederlandse universiteiten en hboopleidingen wordt Engels steeds belangrijker. Colleges worden vaak in het Engels gegeven en je ziet ook vaker dat scripties en proefschriften in de Engelse taal geschreven worden. Ook na je studie, als je een baan hebt in het bedrijfsleven of bij de overheid is het belangrijk dat je het Engels goed beheerst. Kortom, wie in een wereld van internationalisering écht goed mee wil kunnen, heeft wat extra s nodig. Roncalli wil daarom graag een extra uitdaging bieden met het internationaal erkende Cambridge Engels. Hoe ziet het Cambridge-programma eruit? Het Cambridge-programma start in de vierde klas van het atheneum en duurt twee jaar. In 4- en 5-atheneum krijg je dan in plaats van het normale programma drie uur Cambridge Engels. Er wordt met een volledig Engelstalige methode gewerkt en er wordt uiteraard alleen maar Engels gesproken tijdens de les. Van wie krijg je les en wie neemt het examen af? De Cambridge-lessen worden gegeven door onze eigen docenten Engels, maar zij nemen niet de examens af. Cambridge University en de British Council nemen dat voor hun rekening. In de afsluitende examens moet je goed presteren op alle aspecten van de Engelse taal, te weten: leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en kennis van grammatica en idioom. Het niveau van de Cambridge examens is behoorlijk hoog. Zo kun je je Engels een stuk boven het normale atheneumniveau uittillen. Vele leerlingen doen al in 5-atheneum Engels Centraal Examen. De kosten Alle leerlingen in 4- en 5-atheneum volgen het Cambridgeprogramma en zijn hiervoor geen extra kosten verschuldigd. Wanneer een leerling deel wil nemen aan het Cambridgeexamen, zijn de kosten voor het examen en de eventuele voorbereiding daarop voor rekening van ouders. Cambridge University Cambridge University is een sterk merk. De twee bekendste diploma s zijn het zogenaamde First Certificate in English (FCE) en het Certificate in Advanced English (CAE). Omdat het niveau van het Cambridge Engels het normale atheneum-niveau overstijgt, vormen de Cambridge-certificaten een waardevolle aanvulling op het diploma! méér dan een diploma!

3

4 Blik op NatuurPLUS Tijdens het NatuurPLUS-programma werk je samen met andere brugklassers aan natuurwetenschappelijke vraagstukken onder begeleiding van docenten en onderwijsassistenten. Deze onderzoeksbijeenkomsten laten je kennismaken met de bètavakken: wiskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde en techniek. NatuurPLUS programma Roncalli heeft een aantal moderne BiNaS-lokalen voor de natuurwetenschappelijke vakken zoals biologie, natuurkunde en scheikunde. De faciliteiten van deze lokalen maken het mogelijk om verschillende onderzoeken te doen naar vaak alledaagse dingen en zo niet alleen kennis, maar ook vaardigheden op te doen. Je doet dus samen proefjes en onderzoekt tal van zaken. Leerlingen uit de onderbouw Ben jij onderzoekend en vind je graag antwoorden op je vragen? Wil je meer weten over exacte vakken? Doe dan mee en meld je aan! Jouw kans om nog meer te leren dan dat je al deed. Wanneer? Regelmatige bijeenkomsten van twee lesuren na lestijd. Hoe? Je krijgt tijdens het eerste uur uitleg door de docenten of een gastdocent. Daarna ga je beginnen aan jouw onderzoek. Dat doe je natuurlijk niet alleen! Gastlessen worden verzorgd door professionals uit het bedrijfsleven. Kosten? Ouders betalen 25,-- per schooljaar. méér dan een diploma!

5

6 Blik op Spaans Brugklassers krijgen bij ons de kans om naast Frans en Engels ook te starten met het vak Spaans. Je kunt met dit vak doorgaan totdat je er zelfs eindexamen in doet. Dan spreek je dus meer dan een mondjevol vakantiespaans! Natuurlijk vraagt zoiets wel extra inspanning. Je krijgt nog twee uur extra Spaans (dus buiten de gewone lestijd). Om mee te kunnen doen aan dit vak stellen we wel een paar eisen: je hebt van je basisschool een havo- of vwo-advies; je hebt tijdens de laatste twee jaar op de basisschool voor Cito begrijpend lezen, technisch lezen en spelling een A- of een B-score. Zo heb je het meeste kans op succes. Je kunt je op het aanmeldformulier opgeven voor deelname aan Spaans en wordt dan eventueel opgeroepen voor een gesprek. Je neemt dan tenminste een heel jaar deel aan de lessen Spaans. Aan deelname zijn geen extra kosten verbonden. méér dan een diploma!

7

8 Blik op Huiswerkbegeleiding In de brugklas, maar ook in hogere klassen, zal je elke dag werk op krijgen dat voor een volgende les klaar moet zijn. Soms krijg je een deel op school af, maar natuurlijk lang niet alles. Je kunt ervoor kiezen om dat thuis te maken. Voor een heleboel kinderen werkt dat gewoon goed, maar wanneer je het prettiger vindt om je werk op school af te maken, dan is daar op Roncalli ook een mogelijkheid voor namelijk via de PW Huiswerkbegeleiding. Hoe werkt dat dan? Na je laatste les ga je naar een lokaal, waar je met maximaal zestien leerlingen in een groep twee lesuren aan je huiswerk werkt. Er is iemand aanwezig aan wie je vragen kunt stellen en die toezicht houdt. Verder kun je hulp vragen bij het plannen van je huiswerk, je leerwerk laten overhoren en je laten helpen bij het invullen van je agenda. Je kunt ervoor kiezen om elke dag naar de huiswerkbegeleiding te gaan, maar één of een paar middagen in de week kan natuurlijk ook. Voor huiswerkbegeleiding worden extra kosten in rekening gebracht. Er is ook een mogelijkheid voor individuele begeleiding, maar daarvoor kan het beste telefonisch contact worden opgenomen. Meer informatie is te vinden op onze website. méér dan een diploma!

9

10 Ben je enthousiast, sportief en heb je tijd op maandag (brugklas-1) of vrijdag (brugklas-2)? Vind je drie uur sporten op school in een week te weinig? Wil je ook wel eens een andere sport uitproberen? Bij SportPLUS ga je met andere leerlingen uit de brugklas na schooltijd nog twee uur aan de slag onder leiding van een van onze eigen gymdocenten. Je hoeft daarbij geen toptalent te zijn op sportgebied, maar je moet wel fijn mee kunnen doen en veel zin hebben in sporten. Samen met de andere leerlingen maak je dan kennis met sporten waarvoor in de gewone gymlessen geen tijd is. Denk daarbij aan een verdedigingssport in een dojo, spinning, tennis, golf en squash op locatie of mountainbiken door het bos en turnen in een turnhal. Bovendien zijn er ook lessen van gastdocenten en bezoek je met de groep sportwedstrijden, zoals die van Neptunes (honkbal), Tilburg Trappers (ijshockey) en Push (hockey). Elk jaar bepalen onze gymdocenten opnieuw welke uitdagende onderdelen zij op het programma zetten. Behalve het sporten zelf, leer je ook andere zaken die voor je toekomst van belang zijn. Zo werk je niet alleen samen met andere leerlingen, maar zal je de ene keer de leiding nemen in een groepje en de andere keer een hulpverlenende taak hebben. Voor deelname aan SportPLUS zijn extra kosten verbonden van 50,-- per schooljaar. Je kunt er nog even over nadenken, want tijdens de eerste weken van het schooljaar krijg je nog extra informatie van je gymdocent. Pas daarna kun je je definitief opgeven. Blik op SportPLUS méér dan een diploma!

11

12 Blik op Junior Musical Class In de brugklas kun je je aanmelden voor het basisjaar van de Junior Musical Class. Hier leer je de fijne kneepjes op het gebied van zang, dans en spel. Je treedt regelmatig op om gewend te raken aan het podium, bijvoorbeeld tijdens de kerstbijeenkomst, de Roncalli Xperience en de Open Dag. Aan het einde van het schooljaar is er een presentatie waar je aan ouders, vrienden en bekenden kunt laten zien wat je allemaal hebt geleerd. In het tweede jaar kun je auditie doen voor de gevorderden. In de loop van het schooljaar werk je met leerlingen uit hogere jaren naar een professionele productie toe. In het schooljaar is dat "Annie". Je kunt je aanmelden voor de Junior Musical Class via het gewone aanmeldformulier. Je hoeft geen ervaring te hebben, maar moet natuurlijk wel gemotiveerd zijn. Aan deelname aan de Junior Musical Class zijn kosten verbonden van 270,-- voor een heel schooljaar. Daarvoor krijg je elke week twee uur les en hieronder vallen ook de kosten voor de extra repetities die nodig zijn voordat de musical opgevoerd gaat worden. Zorg dat je op tijd bent met aanmelden, want er is plaats voor maximaal veertig artiesten in de dop! méér dan een diploma!

13

14 Blik op Zat je op de basisschool al in de plusklas, moest jij ook wachten op de groep voordat je verder kon, wil je graag je tanden zetten in interessante vraagstukken? Misschien ben jij dan iemand die thuishoort in het onderwijs voor hoog- en meerbegaafden: Roncalli Excellent. Roncalli Excellent Op Roncalli draait voor deze leerlingen al een paar jaar een brugklas waarin hoog- en meerbegaafde leerlingen van de eerste en tweede klas samenwerken. Het is bekend dat deze leerlingen een voorsprong hebben op leeftijdgenoten en niet stapje voor stapje leren. Daarmee wordt het moeilijk om je staande te houden in een gewone klas. Met onze vorm van onderwijs willen we je de ruimte en de uitdaging bieden om je vrij te ontwikkelen. Hoe gaat dat in zijn werk? Samen met Exentra, het Centrum voor Begaafdsheids- Onderzoek te Antwerpen hebben we een lesprogramma ontwikkeld waarbinnen je als hoogbegaafde leerling volledig aan je trekken kunt komen. Je krijgt over het algemeen dezelfde vakken als de andere leerlingen, maar de manier waarop je de stof verwerkt past bij jou als individu. Je wordt aan het denken gezet en mag sneller door de stof. Je krijgt ook de mogelijkheid dingen verder uit te diepen. Daarnaast krijg je Cambridge Engels, informatica, projectlessen en kun je kiezen voor Spaans. Je verricht onderzoek en je gaat erop uit om informatie te verzamelen die je nodig hebt om je vraagstukken op te lossen. In hogere leerjaren zal je contact hebben met universiteit en hogeschool en mag je in meerdere profielen examen doen. Kortom, schoolwerk op maat voor jou. Toelating Om toegelaten te worden moet je in ieder geval een bewijs kunnen overleggen waaruit blijkt dat je een I.Q. van 130 hebt. Behalve je I.Q. zijn creativiteit en motivatie belangrijk. Daarom is er ook nog een toelatingsgesprek. Zit je nu op een basisschool met bijvoorbeeld Leonardo-onderwijs, dan kun je in de meeste gevallen zo instromen in onze Excellent klas, zodat je je talenten kunt blijven ontwikkelen. méér dan een diploma!

Mijn doel is om later levens te redden. NatuurPLUS

Mijn doel is om later levens te redden. NatuurPLUS Mijn doel is om later levens te redden NatuurPLUS NatuurPLUS Tijdens het NatuurPLUS-programma ga je samen met andere brugklassers de wereld van de natuurwetenschap in. Dit doe je onder begeleiding van

Nadere informatie

Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate

Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate DevelsteinCollege - Develsingel (gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t) Develsingel 5, 3333 LD Zwijndrecht Postbus 377, 3330 AJ Zwijndrecht T: 078-619

Nadere informatie

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 Cambridge Engels VWO www.staring.nl 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 19-01-16 13:33 Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse

Nadere informatie

Cambridge Engels. vwo

Cambridge Engels. vwo 2019 Cambridge Engels vwo Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal erkend zijn en gelden als standaard.

Nadere informatie

Cambridge. Engels VWO.

Cambridge. Engels VWO. Cambridge Engels VWO www.staring.nl Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal erkend zijn en gelden

Nadere informatie

Engels op topniveau. Cambridge Certificates voor alle leerlingen

Engels op topniveau. Cambridge Certificates voor alle leerlingen Engels op topniveau Cambridge Certificates voor alle leerlingen Waarom? De toename van het gebruik van het Engels in de wereld is een feit. Het is de taal van veel games en websites, van veel films, televisieseries

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO

FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO Belangrijke data Donderdag 7 april: Anglia examen Maandag 30 mei: FCE examen Dinsdag 21 juni: Feestelijke uitreiking TTO Junior Certificaten

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! 2012 Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel leerlingen die overwegen om deel te nemen aan de U-Talent Academie hebben vragen over het programma, de selectie, de zwaarte van het programma. In dit

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN!

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! GO INTERNATIONAL! Wil je uitstekend Engels leren spreken, ga je kiezen voor havo- of vwo-onderwijs en zie je het wel zitten om tijdens je middelbare schooltijd één

Nadere informatie

Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil! Lingebos 2014 Jij maakt het verschil! 2014-2015 havo atheneum tweetalig atheneum gymnasium tweetalig gymnasium Onderwijs Als je kiest voor Lyceum Oudehoven kies je voor een schooltype waarvan de naam is

Nadere informatie

Lingecollege. stelt zich voor >

Lingecollege. stelt zich voor > Lingecollege stelt zich voor > dit biedt het lingecollege: De overstap van groep 8 naar de brugklas is even wennen: huiswerk maken, meerdere docenten, verschillende vakken. We besteden veel aandacht aan

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

2019 brugklasinformatie 2020

2019 brugklasinformatie 2020 brugklasinformatie 2019 2020 Inhoud Leren voor je leven... blz 1 Zelf je leerproces sturen... blz 2 Ruimte voor maatwerk... blz 3 Talent ontdekken... blz 4 Samenwerken is onmisbaar... blz 5 Wat voor klassen

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Tweetalig vwo Iets voor jou? Onderwijsaanbod vwo Tweetalig vwo (atheneum) 6 jaar Regulier vwo (atheneum) 6 jaar Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al veertien

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar Informatiegids Samen maken wij jouw ambities waar Welke brugklassen zijn er? Samen maken wij jouw ambities waar - havo/vwo - atheneum/gymnasium - tweetalig atheneum/gymnasium De vmbo-t/havo brugklas zit

Nadere informatie

willemword jij.nl Welke Willem word jij? locatie Waalwijk

willemword jij.nl Welke Willem word jij? locatie Waalwijk www.welke willemword jij.nl Welke Willem word jij? locatie Waalwijk Welke Willem word jij? De toekomst ligt voor je! Je bent klaar voor de volgende stap. Een stap naar het Willem!? Lees de andere kant

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Vragenlijst voor Begeleiders

Vragenlijst voor Begeleiders Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Vragenlijst voor Begeleiders Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Rotterdam Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Je staat voor een belangrijke keuze: je zoekt de beste middelbare school voor jou. Thorbecke biedt je in elk geval een veilige en optimistische plek.

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig Vwo Elke Leerling Doet Ertoe Kies jij voor tweetalig vwo op het Elde College? Dan kies je voor Engelse taal op het hoogste niveau, aandacht voor mondiale thema's, een internationale oriëntatie

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Vragenlijst voor leerlingen

Vragenlijst voor leerlingen Competentie Vakinhoud Vragenlijst voor leerlingen Zet in het onderstaande overzicht je gemiddelde cijfer voor elk vak. Daarnaast kun je opschrijven waar je sterk en zwak in bent. Overzicht vakken Alfa

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academy

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academy Veel gestelde vragen over de U-Talent Academy Deze lijst met veel gestelde vragen gaat in op de meest gestelde vragen over de U-Talent Academy. Deze lijst is bedoeld voor vwo-leerlingen die interesse hebben

Nadere informatie

VWOplus Van der Waalslaan

VWOplus Van der Waalslaan VWOplus Van der Waalslaan De vwoplus-klas op het Bonhoeffer College, locatie Van der Waalslaan Twee doelstellingen aan meerbegaafde leerlingen wordt een programma aangeboden gebaseerd op de reguliere lesstof,

Nadere informatie

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord!

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! De tto-opleiding is toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-tl advies of hoger! Wij hebben aparte programma s voor

Nadere informatie

Tweetalig Onderwijs: Er gaat een wereld voor je open!

Tweetalig Onderwijs: Er gaat een wereld voor je open! Tweetalig Onderwijs: Er gaat een wereld voor je open! Inhoud presentatie Algemene inleiding Leerlingen naar lokalen Specifieke info voor ouders Wat is TTO? CLIL (Content and Language Integrated Learning)

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

accent op jouw talent Molenwatering

accent op jouw talent Molenwatering accent op jouw talent Molenwatering nformatie voor jou Je leert gemakkelijk... Je weet van jezelf dat je makkelijk leert. Je wilt bovendien graag alles weten, je bent creatief en een doorzetter. Je tijd

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet zo maar,

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie

Wat is het Heerbeeck International College?

Wat is het Heerbeeck International College? Wat is het Heerbeeck International College? Het HIC is een onderwijsstroom in ons havo en vwo waarin we leerlingen voorbereiden op studeren, leven en werken in een internationaal georiënteerde wereld.

Nadere informatie

Beste groep 8 leerling,

Beste groep 8 leerling, Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs gehoord; een vorm van onderwijs waarbij meer dan 50% van de lessen in het Engels zijn. Op dit moment zijn er 120 scholen in Nederland

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN info 2017 2018 MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN HOI! WIJ ZITTEN OP DE HEEMGAARD. EEN SUPERLEUKE SCHOOL IN APELDOORN. KOM JE OP ONZE OPEN DAG? OF OP EEN VOORLICHTINGSAVOND? DAN ZIEN WE JE DAAR! open dag 20

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Rotterdam Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Je staat voor een belangrijke keuze: je zoekt de beste middelbare school voor jou. Thorbecke biedt je in elk geval een veilige en optimistische plek.

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Hoe ver kun jij komen? LYCEUM CAPELLE. cmc. clc MAVO PRE-HAVO HAVO/VWO TTO TYPISCH COMENIUS

SCHOOLJAAR Hoe ver kun jij komen? LYCEUM CAPELLE. cmc. clc MAVO PRE-HAVO HAVO/VWO TTO TYPISCH COMENIUS SCHOOLJAAR 2018-2019 COMENIUS LYCEUM CAPELLE clc COMENIUS MAVO CAPELLE cmc Hoe ver kun jij komen? MAVO PRE-HAVO HAVO/VWO TTO TYPISCH COMENIUS kijk snel verder! Comenius Lyceum Capelle en Comenius Mavo

Nadere informatie

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN!

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! GO INTERNATIONAL! Wil je fantastisch Engels leren spreken? Zie je het wel zitten om tijdens je middelbare schooltijd internationale reizen te maken? En kies je voor

Nadere informatie

regulier business science sport theater. Open Huis. 23 januari met talentklassen!

regulier business science sport theater. Open Huis. 23 januari met talentklassen! 2019-2020 Open Huis 23 januari 2019 regulier business science sport theater met talentklassen! De school die je kent! De Waldheim-mavo heeft ongeveer 400 leerlingen en 40 docenten en ondersteunend personeel.

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

Competentie Vakinhoud

Competentie Vakinhoud Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma Cijfer Sterk Zwak Aardrijkskunde

Nadere informatie

U-Talent Academie. Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit

U-Talent Academie. Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit U-Talent Academie Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit U-Talent Academie Uitdagend bètaonderwijs op school en de universiteit Uitdaging in bèta en techniek voor vwo ers Zoek je meer uitdaging

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

TTO GYMNASIUM ATHENEUM HAVO TWEETALIG ONDERWIJS

TTO GYMNASIUM ATHENEUM HAVO TWEETALIG ONDERWIJS TTO GYMNASIUM ATHENEUM HAVO TWEETALIG ONDERWIJS Tweetalig onderwijs een grenzeloze opleiding! Op het TTO spreken jij en je docenten bij zo veel mogelijk lessen Engels. Je schoolboeken zijn in het Engels

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Hoe ver kun jij komen? clc. cmc COMENIUS LYCEUM CAPELLE COMENIUS MAVO CAPELLE MAVO TTO IBC ANGLIA.

SCHOOLJAAR Hoe ver kun jij komen? clc. cmc COMENIUS LYCEUM CAPELLE COMENIUS MAVO CAPELLE MAVO TTO IBC ANGLIA. SCHOOLJAAR 2017-2018 clc COMENIUS LYCEUM CAPELLE MAVO pre-havo havo vwo TTO IBC ANGLIA Junior Lyceum cmc COMENIUS MAVO CAPELLE Hoe ver kun jij komen? Typisch Comenius kijk snel verder! Comenius Lyceum

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ Erkende CultuurProfielSchool Erkende VECON Business School vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 800 leerlingen Welkom op ons Wessel! De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag za 19 januari 2013. Informatieavond ma 28 januari 2013. Middag groep 8 wo 30 januari 2013

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag za 19 januari 2013. Informatieavond ma 28 januari 2013. Middag groep 8 wo 30 januari 2013 Open Dag za 19 januari 2013 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 28 januari 2013 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 30 januari 2013 aanvang 13.30 uur Burggravenlaan Internationaal en ondernemend Bonaventuracollege

Nadere informatie

Wetenschap. Versterkt Engels! in Versterkt. - Spor t s- Fa s t L a n e Discover y. < A r tfac tor y >

Wetenschap. Versterkt Engels! in Versterkt. - Spor t s- Fa s t L a n e Discover y. < A r tfac tor y > Fa s t L a n e Discover y N a a s t e e n s t e r k b a s i s p a k ke t, t i j d vo o r t a l e n t! Versterkt Engels! Wetenschap in Versterkt Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo [ Te c

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Jordan. Ik zit in de tweede klas van Stanislascollege Rijswijk.. Op de foto s kun je zien hoe mijn schooldag

Nadere informatie

TTO GYMNASIUM ATHENEUM HAVO TWEETALIG ONDERWIJS

TTO GYMNASIUM ATHENEUM HAVO TWEETALIG ONDERWIJS TTO GYMNASIUM ATHENEUM HAVO TWEETALIG ONDERWIJS een grenzeloze opleiding! Op het TTO spreken jij en je docenten bij zo veel mogelijk lessen Engels. Je schoolboeken zijn in het Engels en je maakt huiswerk

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend Open Dag za 18 januari 2014 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 27 januari 2014 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 29 januari 2014 aanvang 14.00 uur aanmelden vóór 27 januari Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

Sterk in onderwijs VLIETLAND COLLEGE. zaterdag 14 januari uur. vwo havo mavo. én uniek in Nederland ons Hatheneum

Sterk in onderwijs VLIETLAND COLLEGE. zaterdag 14 januari uur. vwo havo mavo. én uniek in Nederland ons Hatheneum Sterk in onderwijs VLIETLAND COLLEGE zaterdag 14 januari 2017 vwo havo mavo 10.00 13.00 uur én uniek in Nederland ons Hatheneum Motivatie is echt het belangrijkste Programma Algemene Informatie Vlietland

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

THORBECKE PRINSENLAAN

THORBECKE PRINSENLAAN THORBECKE PRINSENLAAN HAVO VWO www.tvo-rotterdam.nl Thorbecke presteert Thorbecke Prinsenlaan is de havo/vwo-locatie van Thorbecke Voortgezet Onderwijs. We vinden onderwijs superbelangrijk voor jouw ontwikkeling.

Nadere informatie

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting!

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting! Tweetalig vwo op Eijkhagen That s interesting! Meer dan 75% van de lessen in het Engels Find out if TTO is right for you! Wat is tweetalig onderwijs? Als je kiest voor het tweetalige vwo van Eijkhagen

Nadere informatie

MET MET INDIVIDUELE BEGELEIDING MET EXTRA TAAL & REKENEN MET BE SPORT MINDED MET MET TTO X-PRESS

MET MET INDIVIDUELE BEGELEIDING MET EXTRA TAAL & REKENEN MET BE SPORT MINDED MET MET TTO X-PRESS EXTRA TAAL & REKENEN MET TTO MET INDIVIDUELE BEGELEIDING MET BE SPORT MINDED MET X-PRESS MET jou! Onze school Het Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen staat voor goed onderwijs. We bieden vwo, havo

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Inhoud Dit is het Hoeksch Lyceum Verschillende brugklassen Talentklassen Kunstklas ICT-Scienceklas Sportklas In de brugklas

Inhoud Dit is het Hoeksch Lyceum Verschillende brugklassen Talentklassen Kunstklas ICT-Scienceklas Sportklas In de brugklas Verschillende Mavo, Havo, Atheneum brugklassen Gymnasium 1 Inhoud Dit is het Hoeksch Lyceum Verschillende brugklassen Talentklassen Kunstklas ICT-Scienceklas Sportklas In de brugklas Vwo: Atheneum & Gymnasium

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo. NIEUW GEBOUW in 2012!

JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo. NIEUW GEBOUW in 2012! JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo NIEUW GEBOUW in 2012! Spiksplinternieuw Als je in augustus 2012 op het Maerlant in de brugklas zit, ben je de eerste gebruiker van een gloednieuw gebouw. Via

Nadere informatie

3 december 2015 Cambridge Engels. Talentstroom voor leerjaar 1,2,3 havo/vwo met de mogelijkheid tot voortzetting in de bovenbouw

3 december 2015 Cambridge Engels. Talentstroom voor leerjaar 1,2,3 havo/vwo met de mogelijkheid tot voortzetting in de bovenbouw 3 december 2015 Cambridge Engels Talentstroom voor leerjaar 1,2,3 havo/vwo met de mogelijkheid tot voortzetting in de bovenbouw Hoe het begon onze pioniers nu 6 jaar geleden 12/7/2015 Oostvaarders College

Nadere informatie

Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder!

Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder! 1 Kies je eigen weg naar jouw diploma En verder! Op Het Stedelijk leer je leren Je zult wel denken leer ik leren...dat kan ik toch al! Dat leerde ik op de basisschool. Dat klopt helemaal! Natuurlijk leerde

Nadere informatie

Montessori High School

Montessori High School Montessori High School Montessori Tweetalige stroom (Engels) Internationalisering Praktische informatie Welkom op de Montessori High School van OSG Piter Jelles. De Montessori High School is een gemoedelijke

Nadere informatie

ATHENEUM, HAVO EN HAVO/TL LEREN VOOR HET LEVEN.

ATHENEUM, HAVO EN HAVO/TL LEREN VOOR HET LEVEN. ATHENEUM, HAVO EN HAVO/TL LEREN VOOR HET LEVEN. LEREN VOOR HET LEVEN Op het Corlaer College leer je voor het leven. Je ontdekt er wat je kunt, je ontwikkelt je talenten. Je onderzoekt van alles. Zo bereid

Nadere informatie

Competentie Vakinhoud

Competentie Vakinhoud Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma Cijfer Sterk Zwak Aardrijkskunde

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum

Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum voor HAVO VWO/Atheneum Haal het beste uit jezelf en kom naar het Reviuslyceum WELKOM Dit boekje is voor jou. Want binnenkort kies je voor een school voor voortgezet onderwijs. Vind je het spannend? In

Nadere informatie

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde

vakken Klas 2 Klas 3 Nask Grieks (gymnasium) economie natuurkunde scheikunde vakken Klas 1 Nederlands, Engels, Frans, Duits, Latijn (VWO), wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, LV, NTT, BV, muziek, LO, banduur, mentoruur Klas 2 Nask Grieks (gymnasium) Klas 3 economie

Nadere informatie

Open Huis. 27 januari regulier business science sport theater. met talentklassen!

Open Huis. 27 januari regulier business science sport theater. met talentklassen! Open Huis 27 januari 2016 2016-2017 regulier business science sport theater met talentklassen! De school die je kent! De Waldheim-mavo heeft ongeveer 375 leerlingen en 40 docenten en ondersteunend personeel.

Nadere informatie

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr Het Erasmus VMBO Spo rts troo m Het Era sm us Spo Want r tie ed! ve t ype s Sportstroom Ben je vaak op het hockeyveld, in het zwembad of op de atletiekbaan te vinden? Ben je sportief en zie je het wel

Nadere informatie

Voorlichtingsavond overstap HAVO naar Atheneum. 05 november 2018

Voorlichtingsavond overstap HAVO naar Atheneum. 05 november 2018 Voorlichtingsavond overstap HAVO naar Atheneum 05 november 2018 Dhr. R. Gaj (Fa) COÖRDINATOR HAVO 4/5 Dhr. F. Vervoort (Du) COÖRDINATOR ATHENEUM 5/6 Programma voor vanavond Welkom Dhr. F. Vervoort, coördinator

Nadere informatie

4+plus-lijst Schooljaar oktober 2017

4+plus-lijst Schooljaar oktober 2017 4 +PLUSSER Naam Klas Emailadres Onderbouw Bianca van Rossum bpvanrossum@hotmail.nl Wessel Dekker 5 Gymnasium wesselkdekker@gmail.com Geeft bijles in en aan (klassen) Frans en Latijn en Grieks Wiskunde

Nadere informatie

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00 TTO-voorlichting WELKOM 13 november 19:00 21:00 Programma van de avond Ouders (Aula) 19:10 Presentatie TTO Pier Visser 19:40 Mentoraat klas 1 Erwin Haverink 19:50 Ervaringen van een TTO-ouder Mw. A. Bender

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Motivatie bepaalt het succes!

Motivatie bepaalt het succes! Motivatie bepaalt het succes! EEN OPLEIDING VOOR JOU? Ben jij een doener met een Havo-denkniveau? Dan ben je van harte welkom op De Meerwaarde! Wij motiveren jou met een praktische route richting het HBO.»

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Het Stedelijk Lyceum Dé begaafdheidsprofielschool in de regio

Het Stedelijk Lyceum Dé begaafdheidsprofielschool in de regio Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Het Stedelijk Lyceum Dé in de regio In dit nummer Tieners met talent Je eigen coach Maatwerk Vwo in 5 jaar 1 De enige

Nadere informatie

4+plus-lijst Schooljaar september 2017

4+plus-lijst Schooljaar september 2017 4 +PLUSSER Naam Klas Emailadres Onderbouw Bianca van Rossum bpvanrossum@hotmail.nl Wessel Dekker 5 Gymnasium wesselkdekker@gmail.com Geeft bijles in en aan (klassen) Frans en Latijn en Grieks Wiskunde

Nadere informatie