STAD BRUGGE SPORTDIENST VU J. COENS, STADSSECRETARIS, BURG 12, B-8000 BRUGGE. Sportgids

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STAD BRUGGE SPORTDIENST VU J. COENS, STADSSECRETARIS, BURG 12, B-8000 BRUGGE. Sportgids"

Transcriptie

1 STAD BRUGGE SPORTDIENST VU J. COENS, STADSSECRETARIS, BURG 12, B-8000 BRUGGE DIENST Sportgids

2 {2} SPORTGIDS STAD BRUGGE Voorwoord Beste sportieve Bruggeling, Het sportlandschap is continu in beweging. Het werd dan ook tijd voor een nieuwe editie van onze sportgids. Als sportschepen hoop ik enerzijds dat deze gids u wegwijs maakt in het Brugse sportaanbod en dat anderzijds de kriebel om te sporten bij u allen toeneemt! Als verantwoordelijke voor het Brugse sportbeleid streef ik ernaar zoveel mogelijk Bruggelingen op een kwaliteitsvolle manier aan het sporten te krijgen. Sporten gebeurt voor een groot deel in clubverband, maar meer en meer ook op een losse manier op straat of onder vrienden in de buurt. Ik wil aandacht hebben voor verschillende vormen van sport, op maat van zoveel mogelijk mensen. Hopelijk kan deze gids een eerste stimulans zijn. Het hoeft geen betoog: meer en meer Vlamingen doen meerdere keren per week aan sport. De populairste sporten in Vlaanderen zijn fietsen, wandelen, fitness, zwemmen en joggen. In deze gids ontdekt u dat het sportaanbod ruimer is en dat nog veel andere sporten de moeite waard zijn om uit te proberen! Ik ben ervan overtuigd dat er voor ieder wat wils is qua sportaanbod in Brugge. Niet minder dan 300 Brugse sport- en ontspannings- verenigingen staan garant voor een divers en uitgebreid palet aan sportmogelijkheden. Zij geven de Bruggeling de mogelijkheid om op een gezonde manier actief te bewegen. Vanzelfsprekend speelt de stedelijke sportdienst een grote rol in het sportgebeuren in uw stad. Die beheert enerzijds de stedelijke sportinfrastructuur (sporthallen, voetbalvelden, zwembad, ) en anderzijds promoot en stimuleert zij sport in Brugge via sport- en kleuterkampen, sportinitiatiecursussen, strandanimatie in de zomer, ondersteuning aan sportclubs, Ik wil in dit voorwoord ook de talrijke vrijwilligers, trainers en bestuursleden van sportclubs hartelijk bedanken voor hun tomeloze inzet om sport in Brugge draaiend te houden. Zonder hen zou er van sport geen sprake zijn! Veel sportplezier en hopelijk komen we elkaar al sportend eens tegen voor een babbel. annick lambrecht schepen van sport t brugse vrije 11, 8000 brugge schepen.lambrecht@brugge.be

3 SPORTGIDS STAD BRUGGE {3} Inhoudstafel voorwoord 2 inhoudstafel 3 de sportdienst, wat is hun taak precies? 4 welke sportactiviteiten organiseert de sportdienst? 11 uitleendienst sportmateriaal 17 de stedelijke sportraad 18 over welke sportinfrastructuur beschikt brugge? sportinfrastructuur binnen zwembaden sporthallen sportinfrastructuur buiten waar kan men gratis sporten in openlucht? 27 het bloso-centrum brugge: the place to be 30 sport- en ontspanningsverenigingen sportverenigingen ontspanningsverenigingen 40 bowling-, dans-, en fitnesscentra 42

4 {4} SPORTGIDS STAD BRUGGE DE SPORTDIENST? WAT IS HUN TAAK PRECIES? EEN VRAAG DIE VEEL RUIMER BEANTWOORD MOET WORDEN DAN DE MEESTE MENSEN DENKEN! Waar is de stedelijke sportdienst dagelijks mee bezig? Nog al te vaak wordt gedacht dat de sportdienst enkel instaat voor het organiseren van sportactiviteiten. Niets is echter minder waar! Wie weet bijvoorbeeld dat de sportdienst ook instaat voor de veiligheid van de zwemmers op het strand van Zeebrugge of dat de sportdienst mee instapte in een project om kansarmen aan te zetten om op een gestructureerde manier te bewegen? De sportdienst heeft, als moderne en dynamische stadsdienst, een breed en gevarieerd takenpakket dat rekening houdt met de veranderende samenleving en oog heeft voor, onder andere, de maatschappelijke dimensie van sport. Hierna wordt kort een overzicht gegeven van het takenpakket van de sportdienst.

5 SPORTGIDS STAD BRUGGE {5} Sportbeleid Een verstandige Bruggeling merkte het al op in onze behoeftenbevraging bij de sport-en ontspanningsverenigingen: Sport is een hoeksteen van onze maatschappij, zonder deftig beleid kan je niet sporten. Een gesmeerd lopende sportdienst heeft nood aan een duidelijke visie. Waar willen we naar toe? Wat willen we bereiken? Wat zijn de doelstellingen die we willen verwezenlijken? Hiervoor werd, in nauwe samenwerking met de stedelijke sportraad, in 2007 het sportbeleidsplan voor de periode opgesteld. Hierin worden de doelstellingen geformuleerd voor de komende jaren. Medio 2011 stelde de sportdienst een tussentijdse evaluatie op waarbij de doelstellingen op een kritische manier onder de loep genomen werden. Indien nodig werden nieuwe of aangepaste doelstellingen geformuleerd. Beide documenten werden goedgekeurd door de gemeenteraad. Belangrijker is natuurlijk dat de gemaakte beleidskeuzes dagelijks omgezet worden in de praktijk. De sportdienst volgt dan ook de vele sportgerelateerde dossiers op en probeert in het besluitvormingsproces via adviezen of het beleggen van coördinatievergaderingen steeds de belangen van de Brugse clubs te verdedigen. De sportdienst fungeert ook als aanspreekpunt binnen het stadsbestuur voor de vele clubs: de geformuleerde vragen of knelpunten worden doorgegeven aan de bevoegde diensten (bijvoorbeeld groendienst, dienst elektro-mechanica, dienst patrimoniumbeheer, ).

6 {6} SPORTGIDS STAD BRUGGE Sportbeheer Een grote brok van het takenpakket van de sportdienst wordt ingenomen door het dagelijks beheer van de stedelijke sportinfrastructuur (zie ook pagina 20). Het gaat om: - het stedelijk zwembad Jan Guilini - 13 sporthallen - 53 stedelijke voetbalvelden - 3 buitentennisvelden op de Koude Keuken petanquevelden in eigen beheer - 19 trapvelden Wens je dus als sportclub of individuele sporter bovenstaande infrastructuur te reserveren, dan kan je steeds bij de sportdienst terecht. Reddingsdienst De sportdienst is ook verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van de reddingsdienst aan het strand van Zeebrugge, waarvoor naaste een vaste kern van redders jaarlijks ook heel wat jobstudenten ingeschakeld worden. In samenwerking met de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (kortweg I.K.W.V.) zijn er vanaf ongeveer halverwege juni tot de eerste zondag van september iedere dag redders aanwezig op het strand van Zeebrugge die instaan voor de veiligheid van de baders.

7 SPORTGIDS STAD BRUGGE {7} Ondersteuning van sport- en bewegingsactiviteiten De sportverenigingen zijn het sportieve hart van Brugge. Daarnaast zijn er nog de ontspanningsverenigingen die een recreatief aanbod hebben (vb. bolder- of duivenmaatschappijen). Er zijn een 300-aantal erkende Brugse sport- en ontspanningsverenigingen. Zij kunnen, indien ze voldoen aan de voorwaarden, via de sportdienst volgende toelagen aanvragen: - werkingstoelagen - impulssubsidies - infrastructuurtoelagen - toelage voor verenigingen die een jubileum vieren Organisaties of erkende verenigingen die een sportmanifestatie (met bovenlokale uitstraling) organiseren kunnen bovendien aanspraak maken op een toelage voor bijzondere sport/ontspanningsactiviteiten. Maar ondersteuning stopt niet bij het louter financieel ondersteunen van de clubs. Via de goed uitgebouwde uitleendienst stelt de sportdienst een groot gamma aan sportmateriaal ter beschikking (zie ook pagina 17). Daarnaast kunnen erkende verenigingen of organisaties die een sportactiviteit op Brugs grondgebied organiseren bij de sportdienst medailles of bekers aanvragen en socio-culturele verenigingen die een sportactiviteit organiseren kunnen bij de sportdienst terecht voor een gratis sportverzekering.

8 {8} SPORTGIDS STAD BRUGGE Sportpromotie Aanvullend op het bestaande aanbod organiseert de sportdienst natuurlijk ook sportactiviteiten, dikwijls in samenwerking met Brugse sportverenigingen of andere organisaties. Een bijzonder aandachtspunt vormt het sportaanbod voor doelgroepen. De sportdienst mikt hiervoor hoofdzakelijk op volgende doelgroepen: - jeugd - senioren - kansarmen - buurtgericht sporten Een overzicht van alle initiatieven die door de sportdienst genomen worden kun je terugvinden vanaf pagina 11. Naast het organiseren van sportactiviteiten wordt enorm veel belang gehecht aan een goede communicatie over de vele sportgerelateerde initiatieven en het bestaande sportaanbod. Dit naar bovenvermelde specifieke doelgroepen, maar ook naar het brede publiek en naar de Brugse sport- en ontspanningsverenigingen. Deze informatieverspreiding gebeurt bijvoorbeeld via de verschillende themabrochures en folders, via de maandelijkse nieuwsbrief, via de stedelijke website en via sociale media zoals Facebook.

9 SPORTGIDS STAD BRUGGE {9} Samenwerking met de buurgemeenten: IGOS en SOK Naast de eigen werking maakt Stad Brugge ook deel uit van twee burensportdiensten die als doel hebben het intergemeentelijk overleg te stimuleren en een gericht sportprogramma uit te werken. Brugge is zowel lid van het Intergemeentelijk Overleg voor de Sport (IGOS) als van het Sport Overleg Kust (SOK). IGOS is een interlokale vereniging voor de sport waarin volgende steden en gemeenten participeren: Brugge, Damme, Torhout, Beernem, Jabbeke, Oostkamp en Zedelgem. Naast een overlegplatform voor de verschillende sportdiensten is het IGOS organisator van een aantal sportactiviteiten voor de inwoners van de IGOS-gemeenten zoals het minivoetbaltornooi, de zwemhappening in het Olympiabad, de seniorenwandeling en de Sportkriebels. Daarnaast worden jaarlijks infomomenten en bijscholingen georganiseerd voor trainers en bestuursleden van sportverenigingen. Meer info: Het SOK is een overlegplatform rond sport, waaraan alle steden en gemeenten van de kust deelnemen. Daarnaast is het SOK organisator van het Loopcriterium van de kust, een zomercriterium van 11 strandlopen, waarbij elke badstad een cross organiseert. De afstand varieert van 8 tot 16 km. Meer info:

10 {10} SPORTGIDS STAD BRUGGE Acht wist-je-datjes over de sportdienst: wist je dat... - de sportdienst opgericht werd in 1971? - de sportdienst gehuisvest is in de oosttribune van het Jan Breydelstadion? - de sportdienst haar eigen klusjesdienst heeft? - er 52 mensen werken bij de stedelijke sportdienst? - de sportdienst daarbovenop elk jaar ook nog 38 jobstudenten aanstelt? - de badendienst reeds opgericht werd in 1934? - het stedelijk zwembad Jan Guilini geopend werd in 1930? - in 2010 de erkende sport- en ontspanningsverenigingen samen meer dan euro aan subsidies van het stadsbestuur kregen?

11 SPORTGIDS STAD BRUGGE {11} WELKE SPORTACTIVITEITEN ORGANISEERT DE SPORTDIENST? EEN OVERZICHT VAN AL ONZE SPORTACTIVITEITEN! Uit voorgaande opsomming van het takenpakket van de stedelijke sportdienst blijkt duidelijk dat de sportdienst een belangrijke rol speelt in het Brugse sportgebeuren. De sportpromotie heeft als belangrijkste doelstelling zoveel mogelijk Bruggelingen aanzetten om effectief te sporten. Waar nodig ontwikkelt de sportdienst ook een aanvullend recreatief sportaanbod. Hieronder vindt u een overzicht van acties of activiteiten die jaarlijks door de sportdienst georganiseerd worden. Sportshoppen Sportshoppen is een initiatief om mensen op een laagdrempelige en financieel interessante manier te laten kennismaken met diverse sporttakken. De cursussen omvatten telkens een reeks lessen en richten zich op volwassen mannen en vrouwen die op een recreatieve manier aan hun conditie willen werken en een aantal sporttechnieken willen aanleren, met o.a. fitness, tai-chi, yoga, BBB, zwem je fit, enz. Deelnemers betalen 20 euro voor een tienbeurtenkaart, wat neerkomt op slechts 2 euro per les! Er is een tienbeurtenkaart beschikbaar waardoor sportshoppers niet gebonden zijn aan één discipline.

12 {12} SPORTGIDS STAD BRUGGE Start to sport Jaarlijks worden ook heel wat initiatiecursussen georganiseerd. Door deze reeksen kunnen de deelnemers op een laagdrempelige maar professionele manier een sportclub en haar werking leren kennen. De bedoeling van dit initiatief is om mensen makkelijker naar een lidmaatschap bij een sportclub toe te leiden, wat de kans op levenslang sporten en bewegen duidelijk verhoogt! Dag van de Brugse sportclub De sportdienst organiseert jaarlijks in september een heuse sportbeurs. Tijdens deze beurs krijgen alle Brugse sport- en ontspanningsverenigingen en fitnesscentra de kans om hun sporttak en clubwerking aan het grote publiek kenbaar te maken. Dit gratis evement lokt telkens heel wat nieuwsgierigen die hun ogen de kost geven met talrijke aantrekkelijke initiaties en oogstrelende demonstraties. Omnisport- en kleuterkampen Tijdens de paas-, zomer- en herfstvakantie worden kleuter-, en omnisportkampen georganiseerd in de verschillende sporthallen van Stad Brugge. De kampen gaan door van maandag tot en met vrijdag van 9 u tot 16 u. Er is opvang voorzien van 8 u tot 9 u en van 16 u tot 17 u. Tijdens deze sportkampen kunnen kinderen kennismaken met verschillende sporten zoals zwemmen, badminton, baseball, judo, basketbal, enz. Voor de kleuters worden bewegingspelletjes gegeven, met behulp van materiaal dat de creativiteit stimuleert. Deze speelse activiteiten worden afgewisseld met knutselen, dans en nog veel meer.

13 SPORTGIDS STAD BRUGGE {13} Seniorensportacademie Senioren kunnen elke dinsdag terecht in sporthal Tempelhof (Sint-Pieters) en elke donderdag in sporthal Koude Keuken (Sint-Andries) voor de seniorensportacademie. Tussen 15 u en 16 u wordt wekelijks een uurtje fitheidsgym aangeboden. Het gaat om eenvoudige, aangepaste oefeningen waar iedereen op zijn of haar eigen tempo aan mee kan doen. En éénmaal in de maand maakt u ook kennis met andere sporten zoals bijvoorbeeld badminton, petanque, zwemmen of yoga. Voor een tienbeurtenkaart betalen senioren de symbolische prijs van 10 (50-54 jaar) of 5 (55+ jaar). De verzekering is inbegrepen in deze prijs. Belangrijk om te weten is trouwens dat de eerste kennismaking met de seniorensportacademie altijd gratis is! En ook als de activiteitenreeks reeds gestart is, blijft iedereen steeds welkom. Seniorensportnamiddagen en seniorensport op pleintjes Vier maal per jaar worden seniorensportnamiddagen georganiseerd op verschillende locaties in Brugge, telkens van 14 u tot 17 u. Senioren kunnen er kennismaken met verschillende sporten zoals tai-chi, fitbal of dans. Nadien is er altijd een leuke afsluiter voorzien: gezellig bijpraten met koffie en een gebakje. Dit alles voor 1 euro per namiddag. Op de eerste maandag van de maanden mei, juni, juli en augustus kunnen senioren deelnemen aan sportactiviteiten op Brugse pleintjes. Het is een unieke ervaring waar iedereen op een aangename manier in openlucht kan sporten in een prachtig groen kader. Deze activiteiten vinden steeds plaats van u tot u en zijn volledig gratis en toegankelijk voor alle senioren.

14 {14} SPORTGIDS STAD BRUGGE Kroenkelen Al sinds 1996 is Kroenkelen een vaste waarde op de Brugse kalender. Het is uitgegroeid tot een massamanifestatie, met een aantal wandel- en fietstochten. Kroenkelen heeft steeds plaats op zondag in de maand september, met als startplaatsen KTA- Brugge en de omliggende randgemeenten Beernem, Damme, Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem. Dit alles wordt aangeboden in een groen kader en met muzikale omlijsting en animatie. Strandanimatie Op het strand van Zeebrugge is er tijdens de zomervakantie doorlopend gratis sport en spel bij het badengebouw, elke dag uitgezonderd op zondag en maandag, van u tot u. Bijzondere acties en strandanimatie:met o.a. - demonstratie van verschillende sporten - tornooi beachvolleybal voor jeugd en volwassenen - petanque initiaties - volleybaltornooi - voetbaltornooi, enz... Brugse zwembaddagen Elke 3de week van november wordt in het zwembad Jan Guilini de Brugse zwembaddagen georganiseerd, met o.a ontbijtzwemmen, initiatie duiken, stijlverbetering, initiatie waterpolo, filmavond, Op woensdagnamiddag zijn de er de Brugse scholenzwemkampioenschappen voor de kinderen van de lagere school.

15 SPORTGIDS STAD BRUGGE {15} Activiteiten zwembad Jan Guilini Elke inwoner van Brugge die zes jaar wordt krijgt rond zijn verjaardag, vijf gratis zwembeurten in het stedelijk zwembad Jan Guilini in de brievenbus. En iedere woensdagnamiddag en zaterdag wordt gratis recreatief materieel uitgeleend door de redders. Je kan gratis zwemmen op de dag van je verjaardag. Buurtsport Met het project Buurtsport wil het OCMW Brugge, in samenwerking met Stad Brugge nog meer Bruggelingen aanzetten om te sporten. Uit studies bleek dat veel jongeren en volwassen uit de verschillende Brugse buurten niet deelnemen aan het reguliere sportaanbod. Om hen aan te moedigen en te motiveren voor sport was er nood aan een project dat sport op een laagdrempelige manier gaat aanbieden in de buurt zelf. Concreet betekent dit: weinig tot geen inschrijvingsgelden, geen mobiliteitsproblemen (wordt in de buurt aangeboden), geen wekelijkse verplichtingen tot deelname, Met dit in gedachte werd Buurtsport Brugge opgestart. Marktsport In de herfstvakantie wordt Brugge omgetoverd tot één groot sportland. Zowel in het Boudewijnpark, het Olympiazwembad als de Brugse binnenstad kunnen deelnemers zich uitleven bij tal van sportactiviteiten. Marktsport is een samenwerking tussen Bloso, de provincie West-Vlaanderen en de stad Brugge. Voor veel jongeren is het een unieke kennismaking met zowel de historische stad Brugge als met talloze uitdagende sporten.

16 {16} SPORTGIDS STAD BRUGGE De Brugse Rollerparade De Brugse rollerparade is een toertocht voor skaters, skeelers, rolschaatsers en longboarders. Er wordt vooral gemikt op recreatieve rijders. Het leuke aan de rollerparade is het sociale gebeuren, er is geen onderscheid tussen beginners en gevorderden, iedereen is welkom en helpt elkaar. Het is een samenwerking tussen de skeelerclub Inline Team Brugge, Double You bvba, de Provincie West- Vlaanderen en Stad Brugge. Medewerking aan sportorganisaties van de Brugse sportraad De Brugse sportraad organiseert elk jaar, in nauwe samenwerking met de sportdienst, de Ronde van Brugge, de interscholencross, de Brugse zwemkampioenschappen, de strandloop op het strand van Zeebrugge, enz. Daarnaast is de sportraad, samen met de sportdienst, de drijvende kracht achter de uitreiking van de Brugse sportprijzen. Tijdens deze prijsuitreiking wordt jaarlijks de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar verkozen. Ook wordt jaarlijks een trofee voor sportverdienste uitgereikt.

17 SPORTGIDS STAD BRUGGE {17} UITLEENDIENST SPORTMATERIAAL Om het sporten nog meer te stimuleren stelt de sportdienst heel wat sportmateriaal ter beschikking in de uitleendienst. Op die manier wordt bijvoorbeeld een sportdag, een sportmanifestatie voor de buurt of een voetbaltornooitje door de stad ondersteund. Wie kan het materiaal uitlenen? Sport-, socioculturele, gezins- en jeugdverenigingen, sport-, jeugd- en buurtwerkinitiatieven, scholen en stadsdiensten. Waarvoor? Voor de organisatie van éénmalige sportactiviteiten zoals sport of buurtdagen, fietstochten, enz. Wat kan ontleend worden? Een greep uit het aanbod: voetballen, handballen, badmintonracketten, ropeskippingtouwen, oriëntatieprikkers, fluovestjes, stopbordjes voor fietstochten, skeelers in alle maten, sportkoffers en spellentassen voor de jeugd en volwassenen. De volledige lijst vindt u op de website: Hoe reserveren? Materiaal van de uitleendienst kan telefonisch of per gereserveerd worden. Het uitleenreglement dient nagelezen te worden op de website of kan ingezien worden op de sportdienst. Afhalen van het materiaal kan enkel op maandag en woensdag van 9 u tot 12 u en van u tot u, op vrijdag van 9 u tot 12 u. Het terugbrengen gebeurt op maandag, woensdag of vrijdag tussen 8 u en 9 u. Hoeveel kost dit? Het uitlenen gebeurt volledig gratis, er moet enkel een waarborg betaald worden. Het bedrag van de waarborg is afhankelijk van het materiaal dat ontleend wordt. Tip! Socioculturele organisatie s die geen sportclub zijn of aangesloten zijn bij een sportfederatie kunnen een gratis Blosoverzekering aanvragen bij de sportdienst voor de organisatie van al hun éénmalige sportactiviteiten.

18 {18} SPORTGIDS STAD BRUGGE DE STEDELIJKE SPORTRAAD De sportraad is het adviesorgaan binnen Stad Brugge stad waarin alle verenigingen, groeperingen, personen of organisaties, die in de stad actief zijn op sportgebied, gegroepeerd zijn en inspraak hebben bij het sportgebeuren. Om deskundig advies te kunnen verstrekken bij alle beleidsbeslissingen omtrent de sport moet de stedelijke sportraad vanuit de overheid alle informatie krijgen. In samenwerking en in overleg met de lokale overheid moeten de deelnemers aan de participatieraden (algemene vergadering, raad van beheer en dagelijks bestuur) voor de sport enerzijds afstand kunnen nemen van de eigen sportvorm die ze vertegenwoordigen en anderzijds zich voortdurend documenteren omtrent de evolutie van het sportgebeuren ten einde zich neutraal, positief en met kennis van zaken te kunnen opstellen bij adviezen. Natuurlijk is de communicatie tussen de sportbeoefenaars en het stadsbestuur het meest belangrijke element in de sportraad. Alle behoeften en verzuchtingen van het sportpubliek kunnen immers vrij geuit worden in de sportraad. Alle informatie, zowel van de overheid naar de sportverenigingen als andersom, moet in de sportraad besproken kunnen worden. Voor meer inlichtingen kun je terecht in het secretariaat van de sportraad, Koning Leopold III-laan 50, 8200 Brugge, t , sportraad@brugge.be.

19 SPORTGIDS STAD BRUGGE {19} OVER WELKE SPORTINFRASTRUCTUUR BESCHIKT BRUGGE? 1. Sportinfrastructuur binnen 1.1 Zwembaden a) Stedelijk zwembad Jan Guilini Keizer Karelstraat 41, 8000 Brugge, t accommodatie: 25 m lengte op 13 m breedte, diepte: 90 cm tot 3 m - openingsuren: schoolperiodes MA van 7 u tot 8.30 u en van 16 u tot u DI van 7 u tot 8.30 u en van 16 u tot u WO van 7 u tot 8.30 u van 14 u tot u en van 19 u tot u DO van 7 u tot 8.30 u en van 16 u tot u VR van 7 u tot 8.30 u van 16 u tot u en van 19 u tot u ZA van 7 u tot u en van 14 u tot u vakantieperiodes MA van 7 u tot u en van 14 u tot u DI van 7 u tot u en van 14 u tot u WO van 7 u tot u van 14 u tot u en van 19 u tot u DO van 7 u tot u en van 14 u tot u VR van 7 u tot u van 14 u tot u en van 19 u tot u ZA van 7 u tot u en van 14 u tot u

20 {20} SPORTGIDS STAD BRUGGE b) Intercommunale Vereniging Interbad Veltemweg 35, 8310 Sint-Kruis, t accommodatie: groot bad: 25 m lengte op 12,5 m breedte, diepte : 90 cm/1,40 m tot 3 m instructiebad: 8 m lengte op 12,5 m breedte; diepte : 60 cm tot 90 cm. - openingsuren: schoolperiodes MA van 7.30 u tot 12 u en van 15 u* tot u DI van 7.30 u tot 12 u en van 15 u* tot u WO van 7.30 u tot 12 u en van 14 u tot 21 u DO van 7.30 u tot 12 u en van 15 u* tot 21 u VR van 7.30 u tot 12 u en van 15 u* tot 22 u ZA van 7.30 u tot 12 u en van 14 u tot 18 u ZO van 7.30 u tot 12 u * Tijdens de schoolvakanties open vanaf 14 u c) Provinciaal Olympisch zwembad Doornstraat 110, 8200 Sint-Andries, t accommodatie: groot bad: 50 m bad met 8 zwembanen, diepte 50 cm/2 m tot 5 m verwarmd ploeterbad - openingsuren: schoolperiodes MA gesloten DI van 17 u tot u WO van u tot u DO van 17 u tot u VR van 17 u tot u ZA van 15 u tot 18 u ZO van 9 u tot 12 u vakantieperiode MA gesloten DI van 14 u tot u WO van 14 u tot u DO van 14 u tot u VR van 14 u tot u ZA van 15 u tot 18 u ZO van 9 u tot 12 u

21 SPORTGIDS STAD BRUGGE {21} 1.2 Sporthallen sporthal Koude Keuken Zandstraat 284, 8200 Sint-Andries, t sporttakken: openingsuren: - badminton maandag t/m vrijdag - volleybal van 8 u tot 23 u - handbal zaterdag van 8 u tot 22 u - minibasketbal zondag van 8 u tot 13 u - zaalvoetbal - tennis - basketbal - turnen - minivoetbal - handboogschieten op twee staande wippen in cafetaria (enkel in clubverband) cafetaria: g sporthal Daverlo Dries 2, 8310 Assebroek, t sporttakken: openingsuren: - basketbal maandag t/m vrijdag - minibasketbal van 8 u tot 23 u - tennis zaterdag van 8 u tot 22 u - volleybal zondag van 8 u tot 13 u - turnen cafetaria: t sporthal Tempelhof Tempelhof 57, 8000 Sint-Pieters, t sporttakken: openingsuren: - basketbal maandag t/m vrijdag - handbal van 8 u tot 23 u - tennis zaterdag van 8 u tot 22 u - volleybal zondag van 8 u tot 13 u - badminton - minibasketbal - turnen - dansen - judo - omnisport cafetaria: t

22 {22} SPORTGIDS STAD BRUGGE sporthal De Landdijk Evendijk-Oost 246, 8380 Zeebrugge, t sporttakken: openingsuren: - badminton maandag t/m vrijdag - volleybal van 8 u tot 23 u - handbal zaterdag van 8 u tot 22 u - minivoetbal zondag van 8 u tot 13 u - zaalvoetbal - tennis - basketbal - turnen - hapkido cafetaria: t sportzaal Koolkerke Arendstraat 16, 8000 Brugge, t sporttakken: openingsuren: - turnen op aanvraag, gans het jaar - minibasketbal (behalve in juli en augustus) - badminton - volleybal - yoga sportzalen Jan Breydel Koning Leopold III-laan 50, 8200 Sint-Andries, t sporttakken: openingsuren: op aanvraag, gans het jaar a) in turnzaal: (behalve in juli en augustus) - turnen - Kendo Kai - klassieke en moderne dans - jazz-gymnastiek - Japans zwaardvechten b) in judozaal: - judo - yoga - karate sportzaal Himpe Groenestraat 62, 8000 Brugge, t boksen

23 SPORTGIDS STAD BRUGGE {23} sportzaal De Polder Stokerij 2, 8380 Dudzele, t sporttakken: openingsuren: - badminton maandag t/m vrijdag - tennis van 8 u tot 23 u - volleybal zaterdag van 8 u tot 22 u - basketbal zondag van 8 u tot 13 u - turnen - minivoetbal sportzaal Albert Plovier Geralaan, 8310 Sint-Kruis, t sporttakken: openingsuren: - gevechtssporten op aanvraag, gans het jaar - turnen (behalve in juli en augustus) - yoga De sportzalen VTI, KTA en Sint-Lodewijkscollege zijn in beheer bij de sportdienst en kunnen enkel s avonds en in het weekend gebruikt worden. Reserveren kan enkel bij de sportdienst. sportzaal VTI Zandstraat 138, 8200 Sint-Andries sporttakken: openingsuren: - badminton maandag, dinsdag, - tennis donderdag en vrijdag - volleybal van 18 u tot 22 u - basketbal zaterdag van 8 u tot 22 u - turnen zondag van 8 u tot 13 u sportzalen KTA Rijselstraat 7, 8200 Sint-Michiels sporttakken: openingsuren: - badminton maandag t/m vrijdag - tennis van 18 u tot 23 u - volleybal zaterdag van 8 u tot 22 u - basketbal zondag van 8 u tot 13 u - turnen - minivoetbal

24 {24} SPORTGIDS STAD BRUGGE sportzalen Sint-Lodewijkscollege Magdalenastraat 30, 8200 Sint-Andries sporttakken: openingsuren: - badminton maandag t/m vrijdag - tennis van 8 u tot 23 u - volleybal zaterdag van 8 u tot 22 u- basketbal zondag van 8 u tot 13 u - turnen - minivoetbal 2. Sportinfrastructuur buiten Olympiapark Koning Leopold III-laan 50, 8200 Sint-Andries, t voetbalvelden - 1 vrij te gebruiken rolschaatspiste (asfalt) sportcentrum Koude Keuken Zandstraat 284, 8200 Sint-Andries, t voetbalveld - 1 minipitch - 1 fit-o-piste (in het bos) - 3 openlucht tennisvelden - 1 basketbalveld - 2 staande wippen, alleen voor leden van de Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde Sint-Andries - 10 petanquevelden sportcentrum Watertoren Koning Leopold III-laan 109, 8200 Sint-Andries, t voetbalvelden - 1 hockeyveld in kunstgras

25 SPORTGIDS STAD BRUGGE {25} sportcentrum Tempelhof Tempelhof 57, 8000 Sint-Pieters, t voetbalvelden - 10 petanquevelden - 1 basketbalveld sportcentrum Gulden Kamer Blauwkasteelweg 28, 8310 Sint-Kruis, t voetbalvelden - 1 trapveld - 1 krachtbalveld - 1 basketbalveld - 73 petanquevelden en 4 overdekte petanquevelden, alleen voor leden van PC De Gulden Kamer - 2 staande en 1 liggende wip, alleen voor leden van de Vrije Archiers van Mynhere sportcentrum Daverlopark Dries 2, 8310 Assebroek, t voetbalvelden - 2 krachtbalvelden - 3 trapvelden - 2 petanquevelden - 2 staande en 3 liggende wippen, alleen voor leden Sint-Sebastiaan Alteby Assebroek sportcentrum Male Brieversweg, 8310 Sint-Kruis, t voetbalvelden - 2 krachtbalvelden sportcentrum Lissewege Pol Dhondtstraat, 8380 Lissewege, t voetbalvelden sportcentrum De Westhinder Westhinderstraat, 8380 Zeebrugge, t voetbalvelden sportcentrum Dudzele Amaat Vynckestraat, 8380 Dudzele, t voetbalveld - 3 petanquevelden - 2 krachtbalvelden - 1 basketbalveld

26 {26} SPORTGIDS STAD BRUGGE - 1 trapveld - 1 staande wip sportcentrum Rust Roest Zuidervaartje 3, 8310 Sint-Kruis, t voetbalveld - 1 trapveld - 2 petanquevelden - 6 tennisvelden in gravel, alleen voor leden K. Tenniskring in t Vrije - 1 tennismuur - 1 tennisveld in beton sportcentrum Zwankendamme Doornweg, 8380 Zwankendamme, - 1 krachtbalveld - 1 polyvalent veld - 3 petanquevelden sportcentrum Koolkerke Arendstraat 16, 8000 Brugge, t krachtbalvelden sportcentrum Poelweg Poelweg, 8000 Brugge - 1 rugbyveld - 1 basketbalveld sportvelden Koolkerke Gemeneweidestraat, 8000 Brugge - 2 voetbalvelden - 1 trapveld - 1 basketbalveld sportveld Van Goethem Aardenburgseweg, 8310 Sint-Kruis - 1 voetbalveld - 1 trapveld sportveld Ruddershove Ruddershove, 8000 Brugge - 1 voetbalveld

27 SPORTGIDS STAD BRUGGE {27} sportveld VTI Zandstraat 138, 8200 Sint-Andries - 1 voetbalveld sportvelden KTA Rijselstraat 7, 8200 Sint-Michiels - 1 kunstgrasveld - recreatieve looppiste sportveld Sint-Lodewijkscollege Magdalenastraat 30, 8200 Sint-Andries - 1 voetbalveld 3. Waar kan men gratis sporten in openlucht? fit-o-pistes - Koude Keuken, Zandstraat, Sint-Andries - Veltembos, Veltemweg, Sint-Kruis - Provinciaal Tillegembos, Tillegemdreef, Sint-Michiels skeelerpiste Olympiapark, sportdienst Stad Brugge, Koning Leopold III-laan, Sint-Andries, t of skateboarden - sportpark Tempelhof, Tempelhof, Sint-Pieters - sportpark Daverlo, Dries, Assebroek - sportpark Amaat Vynckestraat, Dudzele - sportpark De Gulden Kamer, Blauwkasteelweg, Sint-Kruis - Jakobinessenpark, Jakobinnessenstraat, Brugge - skatepark Entrepot, Binnenweg, Brugge - skatepark Lissewege, Scharphoutstraat, Lissewege - sportpark, Vaartbekeweg, Koolkerke - sportpark Watertoren, Doornstraat, Sint-Andries omnisportterreinen - Jan Breydellaan, Lange Vesting, Sint-Andries (basket- en volleybal) - Fort Zevenbergen, Sint-Andries (basketbal) - Koude Keuken, Zandstraat, Sint-Andries (basketbal) - Patria, Jacobus Roelofstraat, Assebroek (basketbal) - Werfplein, Brugge (basketbal)

28 {28} SPORTGIDS STAD BRUGGE - Doornweg, Zwankendamme (basketbal, zaalvoetbal zonder doelen) - Bilkske, Brugge (basketbal) - Hermitage, Sint-Andries (basketbal) - Gentele, Sint-Pieters (basketbal) - Poelweg, Sint-Pieters (basketbal) - Tempelhof, Sint-Pieters (basketbal) - Karel Dewolfstraat, Sint-Michiels (basketbal) - Parklaan, Sint-Michiels (basketbal) - Gulden Kamer, Sint-Kruis (basketbal) - Amaat Vynckestraat, Dudzele (basketbal) - Gemeneweidestraat, Koolkerke (basketbal) schaakbord openluchtschaakbord, Minnewaterpark, Brugge petanquevelden - Balstraat, Brugge: 1 petanqueveld - Beursplein, Brugge: 1 petanqueveld - Brunopleintje, Brugge: 1 petanqueveld - Burg, Brugge: 1 petanqueveld - Jakobinessenstraat, Brugge: 1 petanqueveld - James Wealestraat, Brugge: 1 petanqueveld - Komvest, Brugge: 1 petanqueveld - Minnewaterpark, Brugge: 2 petanquevelden - Oost-Proosse, Brugge: 1 petanqueveld - Stalijzerstraat, Brugge: 1 petanqueveld - Stoelpleintje, Brugge: 1 petanqueveld - Werfplein, Kristus Koning: 2 petanquevelden - De Wissel, Sint-Pieters: 1 petanqueveld - Sint-Donaaspark, Zeebrugge: 3 petanquevelden - Strandwijk, Zeebrugge: 7 petanquevelden - Groenewijk, Assebroek: 2 petanquevelden - Vinkenplein, Assebroek: 2 petanquevelden - Rozenstraat, Assebroek: 1 petanqueveld - Hoveniersstraat, Koolkerke: 3 petanquevelden - Romboutswijk, Koolkerke: 1 petanqueveld - Cornelis Everaartstraat, Sint-Jozef: 1 petanqueveld - Zeewege, Lissewege: 1 petanqueveld - Scharphoutstraat, Lissewege: 2 petanquevelden - Diksmuidse Heerweg, Sint-Andries: 1 petanqueveld - Edgar de Smedtplantsoen, Sint-Andries: 2 petanquevelden - Legeweg, Sint-Andries: 1 petanqueveld

29 SPORTGIDS STAD BRUGGE {29} - Babaertstraat, Sint-Kruis: 1 petanqueveld - Sconevelde, Sint-Kruis: 5 petanquevelden - Ten Boomgaard, Sint-Michiels: 5 petanquevelden - Veeweide, Sint-Michiels: 2 petanquevelden - Dennenhof, Sint-Andries: 1 petanqueveld - Knotwilgenlaan, Sint-Andries: 2 petanquevelden trapvelden - Pannebekestraat, Brugge: 1 trapveld - Gandhiplein, Brugge: 1 trapveld - Patria, Jacobus Roelofstraat, Assebroek: 1 trapveld - Paul Gilsonstraat, Sint-Andries: 1 trapveld - Babaertstraat, Sint-Kruis: 1 trapveld - Malehoek, Dekenstraat, Sint-Kruis: 1 trapveld - Karel Dewolfstraat, Sint-Michiels: 1 trapveld - Parklaan, Sint-Michiels: 1 trapveld - Gentele, Sint-Pieters: 1 trapveld - Sint-Donaaspark, Zeebrugge: 1 trapveld minipitch - Gentele, Sint-Pieters - Calvariebergstraat, Brugge (enkel weekend) - Fort Zevenbergen, Sint-Andries

30 {30} SPORTGIDS STAD BRUGGE HET BLOSO-CENTRUM BRUGGE: THE PLACE TO BE VOOR ELKE SPORTIEVE BRUGGELING KAREL PETTENS, CENTRUMVERANTWOORDELIJKE BLOSO-CENTRUM BRUGGE Je vindt er naast het traditionele aanbod van sportzalen en voetbalterreinen tevens een uitstekende atletiekbaan, een wielerpiste/skeelerbaan, 3 squashcourts en een topgymnastiekhal. Brugse clubs, Brugse scholen en alle inwoners van Brugge genieten van 25% korting op de tarieven. Het sportcentrum beschikt over prima verblijfsfaciliteiten en is daarom een ideale plaats voor het organiseren van sportkampen, sportklassen en sportstages. Bloso-centrum Nijverheidsstraat 112, 8310 Brugge t Brugge-saelens@bloso.be openingsuren: maandag tot en met zaterdag van 8u tot 23u zondag van 8u tot 16u Voor het volledige aanbod raadpleeg onze website:

31 SPORTGIDS STAD BRUGGE {31} SPORT- EN ONTSPANNINGSVERENIGINGEN De basis van het Brugse sportlandschap ligt vanzelfsprekend bij de vele sport- en ontspanningsverenigingen die Brugge rijk is. Sportievelingen kunnen zeker hun gading vinden in het ruime sportaanbod van de meer dan 300 clubs. Hieronder volgt een overzicht van de brede waaier aan sporttakken die men in Brugge kan beoefenen. Eerst worden per sporttak alle sportverenigingen opgelijst en daarna volgen de ontspanningsverenigingen. Adressen, telefoonnummers en adressen van deze Brugse sport- en ontspanningsverenigingen kunnen in de sportdienst opgevraagd worden of via onze website: en ontspanningsverenigingen. 1. Sportverenigingen alpinisme - Brugse Natuurvrienden Bergstijgers atletiek - Atletiek Sodibrug - Ladies Running Center - Survivalrunclub West-Vlaanderen - Olympic Brugge - Algemene Brugse Atletiekvereniging - Joggingclub Brugge - De Brugse Loopclub badminton - Brugse Badmintonclub - Badmintonclub Bryghia - Ombesa Badmintonclub - Badmintonclub Shuttlejutters - Badmintonclub Mepse - Badmintonclub Figaro - Badmintoncub Senna - Badmintonclub De Scheve Plume - PSV Badminton Club Brugge

32 {32} SPORTGIDS STAD BRUGGE basketbal - BC Blue Stars Brugge - BBC Racing Brugge - ACJ Basket Brugge - Dames Basket Brugge biljart - BC Spoor Brugge - Koninklijke Brugse Biljartclub - BC De Balsemboom - Biljartgilde Assebroek boksen - Wimme Boxing Club boogschieten - Koninklijke Handbooggilde Onder Ons - Schuttersgilde Ivanhoe - SV Sint-Jan - Sint-Jorisgilde - Sint-Joris en Sint-Denijsgilde Assebroek - Koninklijke Handbooggilde Willem Tell Sint-Andries - Koninklijke Handbooggilde Willem Tell Sint-Michiels - Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde Sint-Michiels - Koninklijke Handbooggilde De Hert - Handbooggilde Sint-Jozef - Koninklijke Gilde Karel de Goede - Handbooggilde Ons Zomervermaak - De Tempeliers - Heerlijkheid van Tilleghem - Sint-Michiels Vrije Archiers Tillegem - Koninklijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan - Koninklijke Hoofdgilde Sint-Sebastiaan Brugge - KGSSB Eendracht Maakt Macht - Koninklijke Handbooggilde Fort Lapin - De Vrije Archiërs van Sint-Kruis - Handbooggilde Sint-Sebastiaan Alteby - Koninklijke Gilde Sint-Sebastiaansgilde Sint-Pieters op - Handbooggilde Rataschutters

33 SPORTGIDS STAD BRUGGE {33} bowlen - Bowling Club Brugge bridge - Bridge Club Chaver - Koninklijke Gezelschap van de Witte Beer - Koninklijke Azalea TC dansen - Studio Credo - Dansschool Rose de Leyn - Andres 21th Century Danceteam - Dansplatoo Brugge darts - DC Palace frisbee - Freezzz Beezzz Brugge gymnastiek - Koninklijke Turnkring Rust Roest handbal - Handbalclub Olva hengelen - Molevissers Zeebrugge - Hengelvereniging Nut en Vermaak hockey - Koninklijke Hockey Club Brugge hondenclubs - Flyballteam K-Otic Flyers - Hondenclub Tempelhof - Hondenclub Sint-Lutgart - De Jonge Gezelschapshond - Hondenclub De Spijker - The Flyball Collective

34 {34} SPORTGIDS STAD BRUGGE krachtbal - KBC Sint-Michiels - KBC Noordster Dudzele - KBC Inter Assebroek - KBC Avanti Lissewege - KBC Sporting Brugge - KBC Krachtbal Male minivoetbal - MV t Kroegje - MV Duivelshoek - MV DVV Deblaere-Meerseman - MV Dibo - MV Havanaboys - FC Portas - Studentencafé Ambiorix - MV Donderdagvrienden - MVC De ASLK Vlierboys - MV Café Pick - MV Montreal Sport - MVC Underscore - MV Diesendag League - MV Electrawinds - MVC Stupa - MVC Bombers 52 - MVC Jong Dibo - MVC Minitrappers modelluchtvaartclubs - Golden Wings mountainbike - MTB Club Brugse Bikers - MTB De Frusties - Safari Riders petanque - Brugse Petanqueclub - Petanqueclub De Gulden Kamer - Stella Maris - Petanqueclub Carpe Diem - Petanqueclub Lissewege

35 SPORTGIDS STAD BRUGGE {35} roller skating - Inline Team Brugge rugby - Brugsche Rugbyclub ruitersport - Brugse Ruitersclub - Ruitersclub Sint-Hubert schaatsen - Boudewijn Schaatsclub schaken - Koninklijke Brugse Schaakkring - Schaakkring Sint-Andries - Schaakkring Gazel schermen - Sint-Michielsgilde De Hallebardiers schieten - Geweer Pistool Karabijn - Karabijnschutters Sint-Baafs - Karabijnschutters De Toekomst - Derby Schutters - Koninklijke Schuttersvereniging Sint-Pieters-Roos sport voor personen met een handicap - VI-GE Noordzee - Kon. Sporting Kring Doven Brugge - Straffe Boog - Recreas Brugge - Iron friends squash - Piramid Squash Club tafeltennis - TTC Dino Brugge - TTC Zwankendamme

36 {36} SPORTGIDS STAD BRUGGE tennis - Koninklijke tennisclub La Brugeoise - TC Demol - TC VOSSCO ING - Tenniskring KBC Brugge - Tennisclub Brughia - Koninklijke Azalea tennisclub - Tennisclub Sint-Michiels - Koninklijke tennis club Brugge - Koninklijke gezelschap Witte Beer - Koninklijke tenniskring In t Vrije - Tennisclub De Blauwe Reiger - Tennisclub Lissewege - Ars Salubris triatlon - Triatlon team Brugge - Los Triamigos vechtsport - Isshin Dotai Kendo Kai - Judo Ippon Ryu Brugge - Hapkido Koryo - Shiva Full Contact Brugge - Okinawa Koryu Je Jutsu - Judo Club Brugge - Judocentrum Albert Plovier - Judoclub Olympia Brugge - Judoschool Sen No Sen - Aiki Shuren Dojo - Judoschool Marcel Degroote - Karate Club Brugge - Brugse Aikido vereniging - Ju Jitsu Club Brugge - Tokkan Brugge - Chin Do Jang Brugge Taekwondo - Judo Club Obi Steenbrugge - Krav Maga Defensive Tacties - Tangun Martial Arts vliegsport - Aero-club Brugge

37 voetbal - Club Brugge NV - KSV Cercle Brugge - Daring Brugge VV - Kon. Dosko Sint-Kruis - Eendracht Brugge - Jong Male VV - RFC Lissewege - KSK Steenbrugge - Zeehaven Zeebrugge - Cercelladies - VK Dudzele - provinciaal - Saro Verpakkingen FC - VK Dana - KV Rust Roest - FC AZ 77 - Sodibrug - KVK La Brugeoise - KG Witte Beer - Racing ABVV Brugge - FC Ajax Daverlo - VV Breughelvrienden - FC Brugse Leeuwkens - VK Zeven Torentjes - FC Driehoek - JC Zwaenekerke - VV Silovo - VK Verbandt - FC Giovanni - FC l Estaminet - Veteranen FC Sint-Pieters - FC De Zwaluw - FC San Siro - VK Dudzele - SK Podium - FC Oud Savio - FC Savio - Oud KSA - Voetbalvereniging VTS Brugge - Real Brugge - FC De Schulle - Koninklijke Azalea voetbal TC SPORTGIDS STAD BRUGGE {37}

38 {38} SPORTGIDS STAD BRUGGE - FC Veterans t Oost - VC Cercle 18 - Galacticos Brugge - FC Kalvarieberg - Axa Sport voetbalschool - FC Kosova - VK Van Waes - JVV Sint-Andries - SK Koude Keuken - KPSV De Chalet volleybal - Z.U.K.K. - OLVA Brugge - Volley Team Brugge - Slovo Volley Brugge - Bleyaert VK - VC Decitec Joggers - VC Duinresidence - VC De Fixers - VC MBZ - VC Voheda - VC Smavo - De Pitaleir - Sodibrug volleybal - VC Vetra Recrea - VC Argenta-Errea-ASW - Voclas 98 - Volley Team Hemelsdaele - VC Stavo - VC De Crack Ladies - VC Toemaandag wandelen - De Brugsche Globetrotters - De Frisse Stappers - Brugse Metten wandelclub - Ons Erf Stappers watersporten - Koninklijke Roeivereniging Brugge - Brugse Trim- en Roeiclub - VVW Brugge

39 SPORTGIDS STAD BRUGGE {39} - Brugse Zeil- en Yachtclub - Brugse Kajak Klub - Icarus Surfclub wielrennen - Koninklijke Brugse Velosport - WTC de Breydelzonen - WTC de Poldervrienden Lissewege - WTC Lobek Sint-Kruis - Sint-Michielse Trappers - De Brugse Cyclo s - WTC De Blekkertrappers - WTC Dudzeelse Trappers - WTC Tuinwijkfietsers - WTC West Rand - WTC Tramhuistrappers - WTC Sint-Trudotrappers - WTC La Brugeoise - Koninklijke Azalea Tennis Club - spurters - WTC Sharky s zaalvoetbal - ZVC Cercle Brugge - ZVC Astburg - ZVC Vino Vino zwemmen - Koninklijke Brugse Zwem- en Reddingskring - Brugse Duikschool Barracuda - Brugs Centrum voor Onderwatersport - Zwemclub De Brugse IJsberen - Zwemploeg Dolfijnen - Zwemclub Sportiva Dames - Zwemclub Interbad Brugge - Coudy s Diving Team - Duikschool Zeekat - Zwemclub Aquanimo - Rescue & Diving Team Brugge - Recreational Diving Society

40 {40} SPORTGIDS STAD BRUGGE 2. Ontspanningsverenigingen diversen - Gezinsbond Assebroek - Sint-Leo - Vriendenkring Brandweer Brugge - Koninklijke Vriendenkring Brugse Scheidsrechters - Brugse Aquariumvrienden - Neos Sint-Michiels - OKRA Sint-Michiels Dorp - S-Sport Brugge OKRA Sint-Kruis Male Trefpunt - Gezinssportfederatie Sint-Kruis - De sitekaristen uit t Brugsche - S-Sport Groot Brugge - Vriendenkring La Brugeoise - Royal Guard Bruges duivenmaatschappijen - Koninklijke Duivenmaatschappij Willen is Kunnen - Duivenmaatschappij De Weideduif imkersbonden - De Koninklijke Vrije Bie - Koninklijke Brugse Noorder- en Zuiderhoningbij kaartersclubs - Pass Troul - De Vier Azen - De Vrolijke Kaarters - De Groeningevrienden - Bolderclub Blijf Fit modelspoorclubs - Modelspoorvrienden Brugge modelyachtclubs - RC Yachting Brugge

41 SPORTGIDS STAD BRUGGE {41} ornitologische verenigingen - De Nachtegaal - De Vogelvrienden rally- en zoektochtenclubs - Kristoffel Rally- en Zoektochtenclub scrabbleclubs - Brugse Scrabble Club Die Score vinkenmaatschappijen - De Clubzangers - De Molenzangers - De Noordervink - De Oeverzangers volkssport - Koninklijke Wielerclub St-Pieters Voorwaarts

42 {42} SPORTGIDS STAD BRUGGE BOWLING-, DANS- EN FITNESSCENTRA Voor wie het aanbod van de sport- en ontspanningsverenigngen of van de sportdienst niet volstaat zijn er natuurlijk nog de private sportcentra. Zij bieden vaak een sportaanbod op maat aan met meerdere faciliteiten. Hieronder wordt een overzicht gegeven van bowling-, dans- en fitnesscentra in Brugge. bowlingcentra - Bowl Inn Brugge - Top s Bowling - Snooker & Bowlingsalon PF danscentra - Dancelot - Azucar Salsa Danscentrum - Studio Credo - Ramon Dansschool - Ballet Olivia Geerolf - Salsa Fever Dansschool - Dansen Rose De Leyn - Studio Credo - Christian Dedeene Dance Factory fitnesscentra - Aerobic & fitnessland - New Paramount Gym - Pure Senses - Yonis Universal Gym - Spirit Wellness Club - Ars Salubris - Eurogym - Continental - Living - G-Life - Power Zone - Bennies Fit 4 life - Hare & Hound - Oxygen - Health City

43 SPORTGIDS STAD BRUGGE {43}

44 voor alle info: sportdienst stad brugge jan breydelstadion koning leopold III-laan 50, 8200 brugge t , f sportdienst@brugge.be facebook.com/sportdienstbrugge Indien jullie vereniging niet opgenomen werd in deze gids en jullie wensen dit te doen. Wil contact opnemen met de sportdienst op bovenstaande coördinaten. editie: oktober 2012 openingsuren: maandag t/m vrijdag van 8 u tot 12 u en van 14 u tot 16 u

STAD BRUGGE Assebroek

STAD BRUGGE Assebroek STAD BRUGGE Assebroek Oktober 2011 Mercedes Van Volcem RUIMTE VOOR ONTSPANNING sport spel recreatie speelruimtebeleidsplan speelruimtebeleidsplan Interbad 25m bad + kinderbad (met glijbaan) Plannen 2011

Nadere informatie

brugge.be/dagvandebrugsesportclub SPORT Week van de Brugse Sportclub

brugge.be/dagvandebrugsesportclub SPORT Week van de Brugse Sportclub brugge.be/dagvandebrugsesportclub SPORT Week van de Brugse Sportclub 14 tot 21 september 2014 {2} WEEK VAN DE BRUGSE SPORTCLUB 14-21 SEPTEMBER 2014 14-21 SEPTEMBER 2014 WEEK VAN DE BRUGSE SPORTCLUB {3}

Nadere informatie

Tarieven sporthallen. Sportcomplex De Gulden Kamer. - Sporthal Albert Plovier: 5 euro/uur. - Buitenterreinen:

Tarieven sporthallen. Sportcomplex De Gulden Kamer. - Sporthal Albert Plovier: 5 euro/uur. - Buitenterreinen: Tarieven sporthallen Sportcomplex De Gulden Kamer - Sporthal Albert Plovier: 5 euro/uur - Buitenterreinen: Voetbalveld met kleedkamers en douches: Voetbalveld met kleedkamers zonder douches: 10,60 euro

Nadere informatie

WEEK VAN DE SPORTCLUB

WEEK VAN DE SPORTCLUB WEEK VAN DE SPORTCLUB Van ZATERDAG 10 tem ZONDAG 18 SEPTEMBER 2011 Een organisatie van Bloso ism : 1. de gemeentelijke sportdienst 2. de gemeentelijke sportraad Hamme 3. de lokale sportclubs WEEK VAN DE

Nadere informatie

Jaarprogramma 2012. Tarief : 8 per periode.

Jaarprogramma 2012. Tarief : 8 per periode. Jaarprogramma 2012 1. DE SPORTACADEMIE : Sportdienst Naschoolse sport voor lagere schoolkinderen. Het doel is het aanleren van diverse sporten, verhogen van de algemene conditie bij de jeugd en doorstroming

Nadere informatie

Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs. Vragenlijst

Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs. Vragenlijst Opleidingen Reanimeren en defibrilleren voor sportclubs Vragenlijst Beste sporter, trainer, bestuurslid, supporter, Met steun van de Vlaamse overheid biedt Rode Kruis-Vlaanderen 225 sportclubs een opleiding

Nadere informatie

Avelgem sportief! Sportwegwijs...

Avelgem sportief! Sportwegwijs... sportief! Sportwegwijs... Sportdienst De sportdienst staat in voor de sportieve dienstverlening aan de inwoner van, aan de se sportraad en VZW Sportbeheer. Contact: Sportdienst Doorniksesteenweg 226 8580

Nadere informatie

Sportraad secretariaat Sportraad : Marleen Decordier t/ )

Sportraad secretariaat Sportraad : Marleen Decordier t/ ) Sportraad secretariaat Sportraad : Marleen Decordier (marleen.decordier@depanne.be t/058-42 18 20) ERKENNINGSREGLEMENT VAN EEN SPORTVERENIGING Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2008; wijziging

Nadere informatie

Gemeentelijke sportdienst Kaaiplein 32 9220 Hamme Sportdienst@hamme.be 052/47.63.74 www.weekvandesportclub.be

Gemeentelijke sportdienst Kaaiplein 32 9220 Hamme Sportdienst@hamme.be 052/47.63.74 www.weekvandesportclub.be VAN 13 T/M 21 SEPTEMBER 2014 Een organisatie van Bloso ism - De gemeentelijke sportdienst - De gemeentelijke sportraad - De Hamse sportclubs Gemeentelijke sportdienst Kaaiplein 32 9220 Hamme Sportdienst@hamme.be

Nadere informatie

brugge.be/sport sportgids Sportgids

brugge.be/sport sportgids Sportgids brugge.be/sport sportgids Sportgids Sportgids {2} SPORTGIDS STaD brugge Voorwoord beste sportieveling, Het sportlandschap is continu in beweging. Het werd dan ook tijd voor een nieuwe editie van onze sportgids.

Nadere informatie

sportaanbod vgc-sporthal koekelberg

sportaanbod vgc-sporthal koekelberg Félix Vande Sandestraat 15 1081 Koekelberg sportaanbod vgc-sporthal koekelberg seizoen 14-15 inhoudsopgave 5 jeugd 11 volwassenen 16 17 18 50+ en personen met een beperking sportclubs in vgc-sporthal koekelberg

Nadere informatie

Jaarprogramma 2015. Tarief : 10 per periode Minimum aantal deelnemers : 12 per groep

Jaarprogramma 2015. Tarief : 10 per periode Minimum aantal deelnemers : 12 per groep Jaarprogramma 2015 1. DE SPORTACADEMIE : Sportdienst Naschoolse sport voor lagere schoolkinderen. Het doel is het aanleren van diverse sporten, verhogen van de algemene conditie bij de jeugd en doorstroming

Nadere informatie

WEEK VAN DE SPORTCLUB

WEEK VAN DE SPORTCLUB WEEK VAN DE SPORTCLUB van ZATERDAG 10 tem ZONDAG 18 SEPTEMBER 2011 Een organisatie van Bloso ism : 1. de gemeentelijke sportdienst Hamme 2. de gemeentelijke sportraad Hamme 3. de lokale sportclubs Inhoud

Nadere informatie

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen SPORTEL- BROCHURE Sportaanbod voor ouderen 2014-2015 Beste sportelaar Deze sportfolder wordt je aangeboden door de gemeente Brecht en is samengesteld door de Brechtse dienstencentra, de sportdienst en

Nadere informatie

brugge.be/sportshoppen SPORT 10 jaar

brugge.be/sportshoppen SPORT 10 jaar brugge.be/sportshoppen SPORT 10 jaar SPORTSHOPPEN 2017-2018 Beste sportieveling Je hebt het aanbod Sportshoppen 2017-2018 in handen. Sportshoppen bestaat tien jaar, een speciale verjaardag waar we later

Nadere informatie

SPORT VOOR VOLWASSENEN

SPORT VOOR VOLWASSENEN SPORT VOOR VOLWASSENEN IN Vzw Sportbeheer eva Ontmoetingscentrum Polderbos Polderbos 20 9840 DE PINTE 09/280.98.48 09/280.98.59 Ondernemingsnummer: 0442164602 Email: sport@depinte.be VU: Inge Temmerman,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SPORTDAG

AANVRAAGFORMULIER SPORTDAG AANVRAAGFORMULIER SPORTDAG Beste leerkracht Het BLOSO-sportcentrum heet U van harte welkom. Vriendelijk bedankt om voor het BLOSO CENTRUM te kiezen. Wij doen ons best om u een aangename sportdag te bezorgen!

Nadere informatie

Sportactiviteiten. voorjaar voor alle leeftijden

Sportactiviteiten. voorjaar voor alle leeftijden Sportactiviteiten voorjaar 2019 voor alle leeftijden -18 Kleutersport Omnisport -18 Laat jouw kleuter op een speelse manier kennismaken met allerlei sporten en spelen. De Wil je nieuwe sporten leren kennen?

Nadere informatie

CC DePoort. Het vervolg op. 22 sportideeën. SPORTRAAD WETTEREN i.s.m. Gemeentebestuur

CC DePoort. Het vervolg op. 22 sportideeën. SPORTRAAD WETTEREN i.s.m. Gemeentebestuur Het vervolg op 21.06.2017 CC DePoort 22 sportideeën SPORTRAAD WETTEREN i.s.m. Gemeentebestuur Vier weken geleden 22 mei : op zoek naar 22 sportideeën RESULTAAT : 105 opmerkingen, suggesties en ideeën Na

Nadere informatie

brugge.be/sportshoppen SPORT

brugge.be/sportshoppen SPORT brugge.be/sportshoppen SPORT SPORTSHOPPEN 2018-2019 Beste sportieveling Je hebt het aanbod Sportshoppen 2018-2019 in handen. We stellen je graag de nieuwtjes voor. Wat dacht je van Archery Tag op maandag

Nadere informatie

DEELNAMEKAART. Hoe deelnemen? Naam:... Geboortedatum:../../ Adres:... Gemeente:...

DEELNAMEKAART. Hoe deelnemen? Naam:... Geboortedatum:../../ Adres:... Gemeente:... Gullegemse badmintonclub Verantwoordelijke: Jean-Pierre Demeestere - 057/46 72 56 Plaats: sporthal Gullegem Programma:Na een korte kennismaking met de spelregels worden de spelers ingedeeld in groepjes

Nadere informatie

JEUGD VRIJE TIJDSGIDS. jeugddienstbrugge.be

JEUGD VRIJE TIJDSGIDS. jeugddienstbrugge.be JEUGD VRIJE TIJDSGIDS jeugddienstbrugge.be Inhoud Pag. 00 3 Woord vooraf Pag. 4 Jeugddienst Brugge Pag. 00 6 Over de Brugse jeugddienst Pag. 0 8 Wij hebben je hulp nodig Pag. 9 Ken je de Brugse Jeugdraad?

Nadere informatie

Sint-Pieters molenwijk

Sint-Pieters molenwijk BUURTSPORT Sint-Pieters molenwijk Gratis sportactiviteiten in de wijk Goedkope sportuitstappen Begeleiding door buurtsportanimatoren Voor kinderen tussen 8 en 14 jaar Gratis verzekering en water JE BENT

Nadere informatie

1030 schaarbeek. Freesiadreef 7. vgcsportaanbod. sportzaal e. hiel. seizoen 14-15

1030 schaarbeek. Freesiadreef 7. vgcsportaanbod. sportzaal e. hiel. seizoen 14-15 Freesiadreef 7 1030 schaarbeek vgcsportaanbod sportzaal e. hiel seizoen 14-15 inhoudsopgave 5 11 14 17 18 jeugd volwassenen 50+ en personen met een beperking sportclubs in sportzaal e. hiel info en inschrijvingen

Nadere informatie

Praktische informatie. Contact: Leuvensesteenweg 194. 1932 Sint - Stevens - Woluwe. Tel. 02/720.88.11. Mogelijkheden:

Praktische informatie. Contact: Leuvensesteenweg 194. 1932 Sint - Stevens - Woluwe. Tel. 02/720.88.11. Mogelijkheden: sportinfrastructuur Gemeentelijke sporthal Sint - Stevens - Woluwe Gemeentelijke sporthal Zaventem Gemeentelijk zwembad "De Motte" Andere sportaccommodaties Buurtsportterreinen Gemeentelijke sporthal Sint

Nadere informatie

Jaarplanning 2019 Sportdienst Brakel

Jaarplanning 2019 Sportdienst Brakel Jaarplanning 2019 Sportdienst Brakel Sportdienst Brakel Jagersstraat 64 A - 9660 Brakel Tel: 055/42 31 98 E-mail: sportdienst@brakel.be Sportfunctionaris Wim De Wael (wim.dewael@brakel.be) Sportpromotor

Nadere informatie

Zwemshorts zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse worden uitgeleend.

Zwemshorts zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse worden uitgeleend. 1. Zwembad Openingstijden van het overdekte zwembad: - maandag / woensdag / zaterdag van 15 tot 17 u - dinsdag / donderdag / vrijdag van 19 u 30 tot 21 u 30 - zondag + feestdagen van 10 tot 12 u Tarieven:

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

DE KLEUTERACADEMIE

DE KLEUTERACADEMIE Jaarprogramma 2017 1. DE KLEUTERACADEMIE Kleutergym met het accent op het speels aanleren van diverse vaardigheden die de sportieve ontplooiing van de kleuters ten goede komen. Wekelijks op woensdagnamiddag

Nadere informatie

Sport. Onderzoeksresultaten TIPMooiLaarbeek.nl

Sport. Onderzoeksresultaten TIPMooiLaarbeek.nl Sport Onderzoeksresultaten TIPMooiLaarbeek.nl Ik beoefen geen sport Voetbal Korfbal Tennis Badminton Handboogschieten Judo Dansen Fitness / sportschool Golf Hardlopen Mountainbike Pilates Spinning Tafeltennis

Nadere informatie

PROCEDURE NATIONALE SPORTWEEK 2011

PROCEDURE NATIONALE SPORTWEEK 2011 TEL: 010-258 87 87 PROCEDURE NATIONALE SPORTWEEK 2011 Van zaterdag 16 april tot en met vrijdag 22 april staat Nederland in het teken van de Nationale Sportweek. In Capelle aan den IJssel bieden verschillende

Nadere informatie

Minikids Grand Slam krokus. Multisport Grand Slam krokus. Voetbal Grand Slam krokus

Minikids Grand Slam krokus. Multisport Grand Slam krokus. Voetbal Grand Slam krokus http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Zoekterm: voetbal Minikids Grand Slam krokus 6u verschillende activiteiten gebaseerd op sport en diverse spellen. Balspelen (mini-tennis, kinball, voetbal, dans,

Nadere informatie

Positief na dopingcontrole door Vlaamse overheid: buiten verband buiten i jken i jken % Stimulantia Narcotica Cannabis Atletiek 64 Badminton 5

Positief na dopingcontrole door Vlaamse overheid: buiten verband buiten i jken i jken % Stimulantia Narcotica Cannabis Atletiek 64 Badminton 5 Positief na dopingcontrole door Vlaamse overheid: binnen verband - 2009 binnen i jken i jken % Stimulantia Narcotica Cannabis Atletiek 164 1 0,0% Autosport 12 1 1 8,3% 1 Badminton 6 0,0% Baseball 18 1

Nadere informatie

brugge.be/krolf sport Krolf Aanbod 2015 v.u. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, B-8000 Brugge

brugge.be/krolf sport Krolf Aanbod 2015 v.u. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, B-8000 Brugge brugge.be/krolf sport Krolf Aanbod 2015 v.u. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, B-8000 Brugge MAAK KENNIs MEt KroLF! op EEN VAN DE VELE INItIAtIEs Krolf is een gloednieuwe sport die komt overgewaaid uit

Nadere informatie

DE KLEUTERACADEMIE

DE KLEUTERACADEMIE Jaarprogramma 2019 1. DE KLEUTERACADEMIE Kleutergym met het accent op het speels aanleren van diverse vaardigheden die de sportieve ontplooiing van de kleuters ten goede komen. Wekelijks op woensdagnamiddag

Nadere informatie

VAN 1 T/M 30 SEPTEMBER 2019

VAN 1 T/M 30 SEPTEMBER 2019 VAN 1 T/M 30 SEPTEMBER 2019 Een organisatie van Sport Vlaanderen ism : - de gemeentelijke sportdienst - de gemeentelijke sportraad - de Hamse sportclubs Gemeentelijke sportdienst Kaaiplein 32 9220 Hamme

Nadere informatie

2015-2016 REGIO BRUGGE. Beernem, Brugge, Damme, Oostkamp en Zedelgem

2015-2016 REGIO BRUGGE. Beernem, Brugge, Damme, Oostkamp en Zedelgem 2015-2016 REGIO BRUGGE Beernem, Brugge, Damme, Oostkamp en Zedelgem SNS SPORT NA SCHOOL Ben je op zoek naar de sport die best bij jou past? Geef je de voorkeur aan recreatief sporten? Houd je van veel

Nadere informatie

GEMEENTE MOERBEKE PRESENTEERT:

GEMEENTE MOERBEKE PRESENTEERT: GEMEENTE MOERBEKE PRESENTEERT: SPORTRAAD MOERBEKE Lindenplaats 7 9180 Moerbeke TEL: 09/326.93.86 E-mail: sport@moerbeke.be 12 1 VC SPECTRUM Volleybal voor jong en oud! Jongens en meisjes, zowel initiatie

Nadere informatie

www.maastrichtsport.nl (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

www.maastrichtsport.nl (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING www.maastrichtsport.nl (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING Maastricht Sport heeft op sportgebied enorm veel te

Nadere informatie

JEUGDSPORT DE PINTE. https://www.facebook.com/sportdepinte

JEUGDSPORT DE PINTE. https://www.facebook.com/sportdepinte JEUGDSPORT IN Vzw Sportbeheer eva Ontmoetingscentrum Polderbos Polderbos 20 9840 DE PINTE 09/280 98 48 09/280 98 59 Ondernemingsnummer 0442164602 E mail sport@depinte.be https//www.facebook.com/sportdepinte

Nadere informatie

Maand van de sportclub! Westerlo

Maand van de sportclub! Westerlo Maand van de sportclub! Westerlo Welke Westelse sportclubs zetten hun deuren open in september? In september vindt de Maand van de Sportclub plaats. Westelse sportclubs kunnen dan hun club en werking extra

Nadere informatie

Praktische informatie Huishoudelijk reglement Sluitingsdagen Tarieven. Contactgegevens. Leuvensesteenweg Sint - Stevens - Woluwe

Praktische informatie Huishoudelijk reglement Sluitingsdagen Tarieven. Contactgegevens. Leuvensesteenweg Sint - Stevens - Woluwe sportinfrastructuur Gemeentelijke sporthal Sint - Stevens - Woluwe Gemeentelijke sporthal Zaventem Gemeentelijk zwembad "De Motte" Andere sportaccommodaties Buurtsportterreinen Gemeentelijke sporthal Sint

Nadere informatie

JEUGDSPORT DE PINTE. Vzw Sportbeheer eva De Pinte Ontmoetingscentrum Polderbos Polderbos DE PINTE 09/ Ondernemingsnummer:

JEUGDSPORT DE PINTE. Vzw Sportbeheer eva De Pinte Ontmoetingscentrum Polderbos Polderbos DE PINTE 09/ Ondernemingsnummer: JEUGDSPORT Vzw Sportbeheer eva De Pinte Ontmoetingscentrum Polderbos Polderbos 20 9840 DE PINTE 09/280 98 48 IN Ondernemingsnummer 0442164602 Email sport@depinte.be https//www.facebook.com/sportdepinte

Nadere informatie

Zwemshorts zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse worden uitgeleend.

Zwemshorts zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse worden uitgeleend. 1. Zwembad Openingstijden van het overdekte zwembad: - maandag / woensdag / zaterdag van 15 tot 17 u - dinsdag / donderdag / vrijdag van 19 u 30 tot 21 u 30 - zondag van 10 tot 12 u Tarieven: Volwassenen:

Nadere informatie

Praktische informatie. Contact: Leuvensesteenweg Sint - Stevens - Woluwe. Tel. 02/ Mogelijkheden:

Praktische informatie. Contact: Leuvensesteenweg Sint - Stevens - Woluwe. Tel. 02/ Mogelijkheden: sportinfrastructuur Gemeentelijke sporthal Sint - Stevens - Woluwe Gemeentelijke sporthal Zaventem Gemeentelijk zwembad "De Motte" Andere sportaccommodaties Buurtsportterreinen Gemeentelijke sporthal Sint

Nadere informatie

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING Artikel 1: Het gemeenteraadsbesluit van 14 december 2009 wordt opgeheven met ingang van 1 januari 2015.

Nadere informatie

Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in. Eva Vonck 6 december 2012

Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in. Eva Vonck 6 december 2012 1 Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in jouw gemeente Eva Vonck 6 december 2012 2 Inhoud Vlaamse Trainersschool: wie zijn we? Begeleidingsgerichte opleidingen

Nadere informatie

Sportprogramma Studenten TMK 2014-2015 (per regio)

Sportprogramma Studenten TMK 2014-2015 (per regio) Sportprogramma Studenten TMK 2014-2015 (per regio) Sportcentrum/club nice to know sport ma di wo do vrij Programma Beerse zwembad Beerse Rerum Novarumlaan 31, Beerse Programma Duffel Tenniscentrum "De

Nadere informatie

Bepaal mee het Sportbeleid in je gemeente

Bepaal mee het Sportbeleid in je gemeente Bepaal mee het Sportbeleid in je gemeente De gemeente Malle is momenteel druk bezig met de opmaak van het sportbeleidsplan. Dat beleidsplan zal de komende 6 jaar bepalen wat er op sportgebied (promotie,

Nadere informatie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie INFOFOLDER VOORWOORD Op 7 september 2013 schrijven we in Zandhoven geschiedenis want na jaren van overleg, samenwerken en opbouwen konden we, met de nodige fierheid, ons gemeentelijk sportcomplex officieel

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING

ALGEMENE VERGADERING ALGEMENE VERGADERING Gemeentelijke Sportraad (GSR) Beveren Donderdag 20 november 2014 19.30 uur in zaal Olympia VERWELKOMING Alle aanwezigen van harte welkom op de jaarlijkse algemene vergadering van GSR

Nadere informatie

BEN JIJ OOK ZO GEK VAN SPORTEN??? SPORTKAMPEN 2014

BEN JIJ OOK ZO GEK VAN SPORTEN??? SPORTKAMPEN 2014 Stad Zottegem België Belgique P.B. 9620 ZOTTEGEM 3-3481 BEN JIJ OOK ZO GEK VAN SPORTEN??? SPORTKAMPEN 2014 STEDELIJKE SPORTDIENST ZOTTEGEM Bevegemsevijvers 1, 9620 Zottegem 09/364 53 20 - fax. 09/361 15

Nadere informatie

Sportprogramma Studenten TMK 2014-2015 (per regio) Sportcentrum/club nice to know sport ma di wo do vrij

Sportprogramma Studenten TMK 2014-2015 (per regio) Sportcentrum/club nice to know sport ma di wo do vrij Sportprogramma Studenten TMK 2014-2015 (per regio) Sportcentrum/club nice to know sport ma di wo do vrij Programma Beerse zwembad Beerse Rerum Novarumlaan 31, Beerse tijdens! Opgelet : hou rekening met

Nadere informatie

Reglement voor erkenning en ondersteuning van sport in Brugge

Reglement voor erkenning en ondersteuning van sport in Brugge Reglement voor erkenning en ondersteuning van sport in Brugge 1. Erkenning van recreatief-sportieve verenigingen Artikel 1 Om erkend te zijn als Brugse sportvereniging dient de vereniging bewijs te kunnen

Nadere informatie

Visie. Senior Games 2009 is hiervoor de eerste aanzet en zal als aanjager, motivator dienen voor de broodnodige erkenning.

Visie. Senior Games 2009 is hiervoor de eerste aanzet en zal als aanjager, motivator dienen voor de broodnodige erkenning. Onderzoek Visie Ouderen staan nog midden in de samenleving, zijn kapitaalkrachtig, hebben relatief veel vrije tijd en doen in nog steeds toenemende mate aan sport op oudere leeftijd. Een nieuwe generatie

Nadere informatie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie INFOFOLDER VOORWOORD Op 7 september 2013 schrijven we in Zandhoven geschiedenis want na jaren van overleg, samenwerken en opbouwen konden we, met de nodige fierheid, ons gemeentelijk sportcomplex officieel

Nadere informatie

Praktische informatie Huishoudelijk reglement Sluitingsdagen Tarieven. Contactgegevens. Leuvensesteenweg Sint - Stevens - Woluwe

Praktische informatie Huishoudelijk reglement Sluitingsdagen Tarieven. Contactgegevens. Leuvensesteenweg Sint - Stevens - Woluwe sportinfrastructuur Gemeentelijke sporthal Sint - Stevens - Woluwe Gemeentelijke sporthal Zaventem Gemeentelijk zwembad "De Motte" Andere sportaccommodaties Buurtsportterreinen Gemeentelijke sporthal Sint

Nadere informatie

Statistieken voor vraag 1 : Leeftijd?

Statistieken voor vraag 1 : Leeftijd? In totaal legden 72 respondenten deze enquete af. Statistieken voor vraag 1 : Leeftijd? 18 1 16 14 12 10 8 Aantal respondenten 6 4 2 0 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar 10 jaar 11 jaar 12 jaar

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SPORTRAAD VAN KNOKKE-HEIST STATUTEN

GEMEENTELIJKE SPORTRAAD VAN KNOKKE-HEIST STATUTEN Gemeentelijke Sportraad van Knokke- Heist Buitengewone Algemene Vergadering van 5 juli 2008 GEMEENTELIJKE SPORTRAAD VAN KNOKKE-HEIST STATUTEN Overeenkomstig het decreet van de Vlaamse Gemeenschap van 9

Nadere informatie

MEETJESLAND ZELZATE WACHTEBEKE EVERGEM

MEETJESLAND ZELZATE WACHTEBEKE EVERGEM 2016 2017 MEETJESLAND ZELZATE WACHTEBEKE EVERGEM BESTE SNS-ER Welkom bij SNS. Wij hopen dat je naar hartenlust zal sporten. Veel sportplezier INLEIDING In deze brochure vind je alle informatie over de

Nadere informatie

INFOBROCHURE SPORTKAMPEN Sportdienst Zottegem 09 /

INFOBROCHURE SPORTKAMPEN Sportdienst Zottegem 09 / INFOBROCHURE SPORTKAMPEN 2019 Sportdienst Zottegem 09 / 364 53 20 Bevegemsevijvers 1, 9620 Zottegem sportdienst@zottegem.be SPORTKAMPEN IN ZOTTEGEM: dé leukste vakantiebesteding voor jouw kind! In 2018

Nadere informatie

t Gazetje 2-Wekelijks officieel bondsorgaan van de vzw. Amateursport lid van de Fros Amateursportfederatie

t Gazetje 2-Wekelijks officieel bondsorgaan van de vzw. Amateursport lid van de Fros Amateursportfederatie t Gazetje 2-Wekelijks officieel bondsorgaan van de vzw. Amateursport lid van de Fros Amateursportfederatie (http://www.amateursportvzw.be - E-MAIL amateursportvzw@hotmail.com) Nr. 7 Seizoen 2012-2013 Datum

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR SPORTBELEID

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR SPORTBELEID STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR SPORTBELEID BENAMING, DOELSTELLINGEN, SECRETARIAAT EN MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Artikel 1. Artikel 2. Onder de benaming Stedelijke Raad voor Sportbeleid wordt te Roeselare een

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 26 FEBRUARI 2015

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 26 FEBRUARI 2015 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 26 FEBRUARI 2015 De voorzitter dhr.noël De Meyere verwelkomt de aanwezigen voor de eerste AV van 2015. Bij het binnenkomen heeft iedereen 2 brieven ontvangen met betrekking

Nadere informatie

Tabel 25.1b Percentage Leidenaren dat meer dan 12 x per jaar aan sport doet, in % van alle Leidenaren

Tabel 25.1b Percentage Leidenaren dat meer dan 12 x per jaar aan sport doet, in % van alle Leidenaren 25 SPORTDEELNAME De sportdeelname van Leidenaren staat centraal in dit hoofdstuk. Het RSO (Richtlijn Sportdeelname Onderzoek), een landelijk standaardmodel voor onderzoek naar sportdeelname, is als uitgangspunt

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2005

Stadsenquête Leiden 2005 Hoofdstuk 20. Sport Samenvatting Van de Leidenaren zegt tweederde in de afgelopen 12 maanden te hebben gesport: een kwart van de Leidenaren doet één sport, eenderde twee of drie sporten en 6% zegt zelfs

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2007

Stadsenquête Leiden 2007 Hoofdstuk 16. Sport Samenvatting Tweederde van de Leidenaren zegt in de afgelopen 12 maanden te hebben gesport. Bijna vier op de tien Leidenaren geeft aan minimaal wekelijks te sporten. Het landelijke

Nadere informatie

Nummer 5/2014. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be

Nummer 5/2014. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Nummer 5/2014 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Op de voorpagina -

Nadere informatie

Zwemshorts zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse worden uitgeleend.

Zwemshorts zijn niet toegelaten in het zwembad. Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse worden uitgeleend. 1. Zwembad Openingstijden van het overdekte zwembad: - maandag / woensdag / zaterdag van 15 tot 17 u - dinsdag / donderdag / vrijdag van 19 u 30 tot 21 u 30 - zondag + feestdagen van 10 tot 12 u Tarieven:

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2019 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen Januari - December 2019 Sportdienst i.s.m. www.middelkerke.be/sportkaart Sport@ geeft een overzicht van alle sportactiviteiten die de sportdienst en het organiseren.

Nadere informatie

SPORTGALA: Vrijdagavond 11 september vanaf 19u30

SPORTGALA: Vrijdagavond 11 september vanaf 19u30 SPORTGALA: Vrijdagavond 11 september vanaf 19u30 25 jarig bestaan sportcentrum Veldmeers en sportraad Iedereen welkom SPORT-ZAPAVOND VANAF 17u Vrijdagavond 18 september Kinderen tussen 6 en 14 jaar kunnen

Nadere informatie

Info Sportdagen & Sportweken

Info Sportdagen & Sportweken Sportdienst Eeklo Info Sportdagen & Sportweken www.eeklo.be/sport Sportdienst Eeklo Algemene informatie Doelgroep Onze schoolsportdagen en -weken richten we in voor leerlingen van het kleuteronderwijs,

Nadere informatie

Steeds tot uw dienst.

Steeds tot uw dienst. Steeds tot uw dienst. En plotseling Talen leren is iets dat iedereen kan doen, een leven lang. Je bent nooit te oud of te jong om een taal te leren! Uw redenen om een taal te leren: stond ik met mijn mond

Nadere informatie

SPORTKAMPEN. in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos. Aanbod voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Ook toegankelijk voor kinderen met een handicap

SPORTKAMPEN. in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos. Aanbod voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Ook toegankelijk voor kinderen met een handicap SPORTKAMPEN in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos 2015 Aanbod voor kinderen van 3 tot 16 jaar Ook toegankelijk voor kinderen met een handicap Géén enkele reden dus om je te vervelen tijdens de vakantie!

Nadere informatie

sportinfrastructuur Praktische informatie Huishoudelijk reglement Sluitingsdagen Tarieven Contactgegevens Leuvensesteenweg 194

sportinfrastructuur Praktische informatie Huishoudelijk reglement Sluitingsdagen Tarieven Contactgegevens Leuvensesteenweg 194 sportinfrastructuur Gemeentelijke sporthal Sint - Stevens - Woluwe Gemeentelijke sporthal Zaventem Gemeentelijk zwembad "De Motte" Andere sportaccommodaties Buurtsportterreinen Gemeentelijke sporthal Sint

Nadere informatie

van 7 t/m 15 SEPTEMBER 2013

van 7 t/m 15 SEPTEMBER 2013 van 7 t/m 15 SEPTEMBER 2013 Een organisatie van Bloso ism : - de gemeentelijke sportdienst Hamme - de gemeentelijke sportraad Hamme - de Hamse sportclubs INHOUD Inhoudstafel 2 Voorwoord schepen, Luk De

Nadere informatie

TURNEN. in BRUGGE TURNEN IS TOF

TURNEN. in BRUGGE TURNEN IS TOF TURNEN in BRUGGE Lidgelden Voor een volledig turnjaar betaalt u slechts 160 (kleuterturnen & GymFit: 130). In het lidgeld is de verzekering en een Rust-Roest t-shirt inbegrepen. Met uw lidkaart ontvangt

Nadere informatie

Algemene werking sportdienst

Algemene werking sportdienst Algemene werking sportdienst Raadscommissie Jeugd, Sport & Preventie 19 maart 2019 Inhoud Het 1. Structuur stedelijke - Organogram sportaanbod, het professionele 2. beheer Personeel van de stedelijke sportaccommodatie

Nadere informatie

SPORTCLUB. WEEK van de VAN 12 T/M 20 SEPTEMBER 2015

SPORTCLUB. WEEK van de VAN 12 T/M 20 SEPTEMBER 2015 WEEK van de SPORTCLUB VAN 12 T/M 20 SEPTEMBER 2015 - Een organisatie van Bloso ism De gemeentelijke sportdienst De gemeentelijke sportraad De Hamse sportclubs Gemeentelijke sportdienst * Kaaiplein 32 *

Nadere informatie

G-sp rt. Sport voor personen met een handicap: gewoon doen!

G-sp rt. Sport voor personen met een handicap: gewoon doen! G-sp rt Sport voor personen met een handicap: gewoon doen! Alles over G-sport Steunpunt G-Sport Vlaanderen tel. 03 240 62 97 www.gsportvlaanderen.be Psylos vzw Vlaamse federatie voor sport en recreatie

Nadere informatie

De Week van de Sportclub. Ontdek een week lang welke sport(club) bij je past!

De Week van de Sportclub. Ontdek een week lang welke sport(club) bij je past! 8-16 SEPT De Week van de Sportclub. Ontdek een week lang welke sport(club) bij je past! Hou je van actie? Wil je jouw passie voor sport graag delen met oude en nieuwe sportvrienden? Of heb je een sport(club)

Nadere informatie

A. Gebruik sportinfrastructuur door sportverenigingen en organisaties aangesloten bij en erkend door de Kortrijkse sportraad.

A. Gebruik sportinfrastructuur door sportverenigingen en organisaties aangesloten bij en erkend door de Kortrijkse sportraad. 10.2. Sportcentra A. Gebruik sportinfrastructuur door sportverenigingen en organisaties aangesloten bij en erkend door de Kortrijkse sportraad. vrijstelling De sportvereniging of organisatie in kwestie

Nadere informatie

Heuvelland. Reeksen en kampen: Vooraf inschrijven!

Heuvelland. Reeksen en kampen: Vooraf inschrijven! Heuvelland. Reeksen en kampen: Vooraf inschrijven! Sportreeksen in het najaar 2016 D Voor +15 jarige dames in het OC De Galoye in Loker. D Iedere dinsdag van 20u - 21u. D De eerste les start op 20 september

Nadere informatie

Onderzoeksverslag Behoeftepeiling Sportwijk Nijla n

Onderzoeksverslag Behoeftepeiling Sportwijk Nijla n Onderzoeksverslag Behoeftepeiling Sportwijk Nijla n In dit document vindt u het onderzoeksverslag naar aanleiding van de behoeftepeiling in de wijk Nijlân. Inhoudsopgave Inleiding... Onderzoeksmethode...

Nadere informatie

Nr februari 2019 Wekelijks officieel bondsorgaan van de vzw. Amateursport -

Nr februari 2019 Wekelijks officieel bondsorgaan van de vzw. Amateursport   - Nr.25 10 februari 2019 Wekelijks officieel bondsorgaan van de vzw. Amateursport http://www.amateursportvzw.be - E-MAIL amateursportvzw@gmail.com Info Amateursport OPGELET SECRETARISSEN FEBRUARI 2019 =

Nadere informatie

Hoofdstuk 19 Sportdeelname

Hoofdstuk 19 Sportdeelname Hoofdstuk 19 Sportdeelname Samenvatting Driekwart van de Leidenaren zegt in de afgelopen 12 maanden te hebben gesport. Ruim vier op de tien Leidenaren geven aan minimaal wekelijks te sporten. Het landelijke

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING

ALGEMENE VERGADERING ALGEMENE VERGADERING Gemeentelijke Sportraad (GSR) Beveren Donderdag 26 november 2015 19.30 uur in zaal Olympia VERWELKOMING Alle aanwezigen van harte welkom op de jaarlijkse algemene vergadering van GSR

Nadere informatie

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018 Naam interventie: Natuurlijk Bewegen A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Subsidies en. uitleendiensten Alle mogelijke steun voor jouw vereniging of activiteit

Subsidies en. uitleendiensten Alle mogelijke steun voor jouw vereniging of activiteit Subsidies en uitleendiensten Alle mogelijke steun voor jouw vereniging of activiteit Alles over subsidies en uitleendiensten Uitleendienst Kampeermateriaal voor de Jeugd tel. 02 251 69 43 www.uldk.be Uitleendienst

Nadere informatie

A. Gebruik sportinfrastructuur door sportverenigingen en organisaties aangesloten bij en erkend door de Kortrijkse sportraad.

A. Gebruik sportinfrastructuur door sportverenigingen en organisaties aangesloten bij en erkend door de Kortrijkse sportraad. 12. SPORT 12.2. Sportcentra Onderstaande retributies gelden bij gebruik van de stedelijke sportcentra. De retributies gelden ook voor de schoolsportinfrastructuur die door de Stad Kortrijk naschools gehuurd

Nadere informatie

SPORTKAMPEN ZOMERVAKANTIE NIEUW! G-sportkamp voor kinderen en jongeren met een beperking

SPORTKAMPEN ZOMERVAKANTIE NIEUW! G-sportkamp voor kinderen en jongeren met een beperking SPORTKAMPEN ZOMERVAKANTIE 2018 3 4 2 1 NIEUW! G-sportkamp voor kinderen en jongeren met een beperking OP SPORTKAMP... en Tijdens een omnisportkamp voor de kleinsten krijgen de kinderen initiaties in verschillende

Nadere informatie

Lijst Topsport- en Internationale wedstrijdsportdisciplines Vastgesteld door de Algemene Vergadering op 9 mei 2016

Lijst Topsport- en Internationale wedstrijdsportdisciplines Vastgesteld door de Algemene Vergadering op 9 mei 2016 Lijst Topsport- en Internationale wedstrijdsportdisciplines 2017-2020 Vastgesteld door de Algemene Vergadering op 9 mei 2016 Sport Discipline Atletiekunie Atletiek Atletiek Para-atletiek Autosport Kart/Autoren

Nadere informatie

Nummer 1/2015. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be

Nummer 1/2015. Nieuwsbrief. Fedes VZW. Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge. Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Nummer 1/2015 Nieuwsbrief Fedes VZW Lieven Bauwensstraat 20 8200 Brugge Tel.: 050/35.13.05 Fax: 050/36.18.60 info@fedes.be Wat mag je verwachten in dit nummer: 2 1. Inhoudstafel 2 2. Sport in de kijker

Nadere informatie