Peuteropvang. Ten Boer. Spelen, ontmoeten en ontwikkelen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Peuteropvang. Ten Boer. Spelen, ontmoeten en ontwikkelen!"

Transcriptie

1 Peuteropvang Ten Boer Spelen, ontmoeten en ontwikkelen!

2 Geachte ouders en verzorgers, U heeft onze brochure voor peuteropvang in Ten Boer in handen. Hartelijk welkom in onze wereld. In deze brochure leest u wat wij u en uw peuter te bieden hebben. Voor de beste indruk nodigen wij u en uw peuter graag uit om eens een bezoekje aan onze opvang te brengen. U ervaart dan zelf hoe het er op de groep aan toegaat en hoeveel plezier de peuters hebben. Mocht u na het lezen van de brochure nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze afdeling Plaatsing ( ). Zij staan u graag te woord. Graag tot ziens op onze peuteropvang in Ten Boer. Team Kids2b Ten Boer

3 Kids2b Kids2b is een organisatie voor kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. De organisatie heeft tot doel kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar te begeleiden in hun ontwikkeling en de kinderen een fijne speel- en opvangplaats te bieden, samen met andere kinderen. Doelstelling peuteropvang SPELEN, ONTMOETEN EN ONTWIKKELEN! De ontwikkeling van een kind in de peuterfase is van groot belang voor de latere ontplooiing van het kind. De peuteropvang is een plek waar peuters goede ontwikkelingskansen worden geboden door toepassing van verschillende en passende spelmogelijkheden. De peuters leren er met elkaar te spelen onder begeleiding van professionele medewerkers. Er worden de peuters ruime mogelijkheden geboden voor sociale, creatieve, motorische en emotionele ontwikkeling. De peuters worden spelenderwijs, maar wel met een pedagogische methodiek, gestimuleerd zich te ontwikkelen. Uw peuter komt in een nieuwe wereld. Toch voelen kinderen zich al snel thuis. Kinderen leren vooral van elkaar. Het spelmateriaal dat wordt gebruikt, sluit aan bij de ervaringswereld van de kinderen. Het speelgoed spreekt aan en doet direct een beroep op de ontwikkeling en fantasie van uw kind. Kortom, er wordt een uitdagende en stimulerende omgeving aangeboden. Medewerkers worden geschoold in programma s voor de voor- en vroegschoolse educatie. Zo kan Kids2b uw kind het allerbeste bieden. Maar buiten dit is het allerbelangrijkste dat uw kind met plezier naar de opvang gaat. Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en nog veel meer. Gewoon, omdat het leuk is!

4 Pedagogische visie Het beleid van Kids2b is erop gericht dat alle betrokkenen zich prettig en veilig voelen bij de opvang die wij bieden. Dit geldt als eerste voor de peuters die de peutergroepen bezoeken, maar is ook belangrijk voor ouders en medewerkers. Kids2b vindt het belangrijk te werken vanuit een goed en stimulerend pedagogisch klimaat dat recht doet aan de eigenheid van het individuele kind én dat aansluit bij het groepsproces op de peutergroep. Kids2b heeft hiervoor een pedagogisch beleid opgesteld vanuit de filosofie dat kinderen zich voortdurend ontwikkelen en in beweging zijn. Kinderen zijn op REIS en ontdekken zo de wereld om zich heen. Op hun REIS hebben kinderen vele reisgenoten die een stukje met hen meereizen, hen verzorgen, hen begeleiden en hen de weg wijzen. Medewerkers van Kids2b reizen mee met de kinderen op basis van de pedagogische visie REIS, dat staat voor: RESPECT, EMOTIONELE ONDERSTEUNING, INFORMATIE EN STRUCTUUR. Respect voor de autonomie van de kinderen is een belangrijk uitgangspunt. Maar ook respect voor elkaar en de omgeving. Emotionele ondersteuning waarbij de leiding zich richt op een sensitieve ondersteuning van de kinderen en begeleiding in de relaties met andere kinderen, de pedagogisch medewerkers en de ouders. Informatie waarbij heel direct met kinderen gecommuniceerd wordt, zodat zij weten waar zij aan toe zijn. Dat geeft overzicht, rust en een veilig gevoel. Structuur waarbij regelmaat, passend bij de ritmes van de kinderen, wordt nagestreefd. Daarbij horen ook de dagelijkse rituelen, allerlei andere activiteiten en jaarfeesten verspreid over het jaar. Om structuur te bieden vinden wij de ruimte binnen en buiten erg belangrijk, waarbij goed wordt gelet op veiligheid en hygiëne Bij Kids2b vinden wij dat we, in nauw overleg met de ouders, eigen-wijs mogen zijn in onze werkwijze waarin wij kindvolgend willen werken. Kindvolgend wil ook zeggen dat kinderen eigenwijs mogen zijn, hun eigen weg kunnen zoeken en ontdekken wie zij zijn, welke kwaliteiten ze hebben en hoe zij vaardigheden op alle ontwikkelingsgebieden kunnen leren. REIS is dan ook van toepassing op alle ontwikkelingsgebieden, zoals de spraak- taalontwikkeling, de sociaal- emotionele ontwikkeling en de motorische ontwikkeling. Om het pedagogisch beleid te ondersteunen besteedt Kids2b veel aandacht aan sfeer en gezelligheid op de locaties. De medewerkers van Kids2b worden op basis van het personeelsbeleid voortdurend begeleid en getraind op de verschillende facetten van het pedagogisch beleid. Een goede locatie en een positief personeelsbeleid zijn absolute randvoorwaarden om een prettig en veilig klimaat te scheppen in het peuterspeelzaalwerk. Voor de contacten met de ouders is ouderbeleid van toepassing. Dit krijgt vorm door middel van de oudercommissie, de contacten bij het brengen en halen van de peuters en de oudergesprekken.

5 Samenwerking basisscholen en het VVE beleid De gemeente Ten Boer sluit aan bij het landelijk beleid betreffende de doorgaande lijn basisscholen en nemen deel aan de regeling Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Er zijn nauwe contacten tussen de peuteropvang en het basisonderwijs. Deze samenwerking uit zich in het samen organiseren van diverse activiteiten of peuters die op bezoek gaan bij groep 1, leerlingen van groep 8 die komen voorlezen op de peuteropvang etc.. Als VVE programma hanteren wij startblokken op de peutergroepen. Startblokken gaat uit van de ontwikkeling van elk individueel kind en biedt hierdoor een goede aansluiting op het ontwikkelingsgerichte onderwijs. Het programma richt zich op het leren door te spelen! Wanneer kinderen hun spelvaardigheid goed ontwikkelen worden ze sociaal en emotioneel bekwamer, gebruiken ze meer taal en ontwikkelen ze hun creativiteit. Vaak wordt het spelen gekoppeld aan een thema. Bijvoorbeeld winkelen ; de speelhoek wordt dan een winkel, er worden boeken voorgelezen die op dit thema ingaan, misschien een uitstapje naar de supermarkt, etc. Op de peutergroepen worden ouders / verzorgers hierbij ook betrokken. Het thema wordt bekend gemaakt via de verteltafel, kinderen mogen vanuit huis ook boekjes over het thema meenemen, etc Activiteiten De opzet van de peutergroep is om de kinderen binnen een structuur zoveel mogelijk hun eigen gang te laten gaan. Spelenderwijs leren ze zich in een andere omgeving prettig te voelen en om te gaan met leeftijdsgenootjes en de leiding. Peuters doen ervaring op in het delen van speelgoed en aandacht. Ze doen mee aan groepsactiviteiten, zoals in de kring vertellen en met z n allen zingen. Vanzelfsprekend is er ook ruimte om alleen te spelen of in kleine groepjes. Samen in de poppenhoek of even alleen puzzelen, alles is mogelijk. De peutergroep biedt een veilige omgeving en een aangepaste ruimte, waarin kinderen zowel binnen als buiten naar hartenlust kunnen spelen en leren. Groepsindeling Om de peuters een vertrouwd gevoel te geven en om de kwaliteit, veiligheid en aandacht te kunnen waarborgen worden er enkele regels gesteld aan de groepsindeling. De peuters bezoeken de peutergroep standaard 2 dagdelen per week. Deze dagdelen zijn niet aangesloten en de 2 dagdelen zijn altijd een vaste combinatie. Voor de openingstijden en de opvangmogelijkheden verwijzen wij u naar onze website ( De peuteropvang is in de schoolvakanties gesloten. De peutergroepen in Ten Boer vallen onder de Wet Kinderopvang en voldoen daarmee aan alle wettelijke eisen die gesteld zijn aan kinderopvang. Een groep is verticaal opgebouwd. Verticaal wil zeggen dat peuters van twee tot vier jaar bij elkaar in de groep zitten. Een groep bestaat uit maximaal 16 kinderen. Bij meer dan 8 kinderen staan er bij ons twee VVE geschoolde pedagogisch medewerkers op de groep. Vrijwilligers worden ook ingezet maar tellen niet mee in het aantal benodigde personeelsleden dus zijn altijd boventallig.

6 Peuters gaan standaard twee dagdelen naar de peutergroep. Voor sommige peuters is het echter goed als zij wat vaker komen. Wij hebben geregeld overleg met het JGZ en zij geven aan wanneer een peuter gebaat is bij extra opvang. Deze peuters kunnen dan vier dagdelen komen. Aanmelding U kunt uw kind aanmelden vanaf het moment dat hij of zij één jaar oud is. Peuters worden echter pas geplaatst als ze twee jaar oud zijn. Inschrijfformulieren zijn te vinden op Uiteraard zijn ze ook via de opvanglocatie te verkrijgen of via het centraal kantoor in Onderdendam. Wij adviseren u om uw kind zo vroeg mogelijk aan te melden. Dit in verband met eventuele wachtlijsten. De peuters worden op volgorde van inschrijfdatum geplaatst. Plaatsing De datum van inschrijving bepaalt de plaats op de wachtlijst. U krijgt uiterlijk 2 maand voorafgaande aan de gewenste startdatum bericht van ons of uw kind geplaatst kan worden. Indien uw peuter conform wens geplaatst kan worden, neemt de pedagogisch medewerker contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Als er een wachtlijst is voor de gewenste opvanggroep dan zullen wij u, indien mogelijk, een alternatief aanbieden. Op medische of sociale indicatie kunnen kinderen, in overleg met de leidinggevende, met voorrang worden geplaatst. Hiervoor is een verklaring van bijv. een arts of consultatiebureau nodig. Eten en drinken Voor eten en drinken wordt gezorgd. De peuters krijgen van ons vers fruit en b.v. een cracker of rijstewafel, melk of vruchtensap. Daarnaast hoeft u ook geen luiers etc mee te nemen, dit is op de opvang geregeld. Kids2b hanteert een standaard merk luier, indien u hiervan wilt afwijken dan dient u dit zelf mee te nemen. U krijgt hier echter geen compensatie voor. Ditzelfde geldt voor aangepaste voeding. Als een kind jarig is mag er natuurlijk getrakteerd worden. Dit wel in overleg met de pedagogisch medewerker omdat er in de groep mogelijk een kind is met een allergie. Wij vragen u om zoveel mogelijk een gezonde traktatie mee te geven. Ziekte en afwezigheid Als uw kind ziek is geeft u dit aan de pedagogisch medewerker door. Ook als uw kind om een andere reden afwezig is, is het fijn als dit doorgegeven wordt. Geef ook altijd door wanneer er een besmettelijke ziekte in het gezin heerst, zelfs al heeft uw peuter de ziekte niet. Normaliter blijft u bij ziekte en afwezigheid wel ouderbijdrage verschuldigd. Uw kind houdt namelijk een plaatsje in de groep bezet. Als de afwezigheid van dien aard is dat uw peuter voorlopig niet naar de opvang komt, dan kan er in onderling overleg besproken worden wat de mogelijkheden zijn.

7 Vragen of problemen De procedure klachtenbehandeling ligt ter inzage op de locatie of is te vinden op Ouderbijdrage De peuteropvang in Ten Boer valt onder de Wet Kinderopvang. Hierdoor wordt er gerekend met bruto uurtarieven. Een (groot) deel van dit uurtarief wordt echter vergoed. Ouders die in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag kunnen deze vergoeding aanvragen via de belastingdienst ( Ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag ontvangen deze vergoeding vanuit de subsidie die de Gemeente Ten Boer beschikbaar stelt. Indien u hier vragen over heeft, neem dan gerust contact op met onze afdeling Plaatsing ( ). Zij staan u graag te woord. Ook kunnen zij voor u een berekening maken indien u graag uw eigen netto ouderbijdrage wilt weten. De totale jaarkosten zijn gebaseerd op 41 weken opvang (alleen de schoolweken). De totale kosten worden vervolgens over 12 gelijke maandtermijnen gefactureerd. Wij factureren en incasseren maandelijks vooraf. De meeste ouders betalen via automatische incasso. Dit heeft zeker onze voorkeur. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om de factuur binnen de op de factuur vermelde betalingstermijn te voldoen. Ongeacht de betaalwijze is het van belang dat wij uw betaling op tijd ontvangen. Wanneer dit onverhoopt niet lukt, vernemen wij dat graag op tijd. Een betalingsregeling behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Bij het niet tijdig betalen van de factuur is de procedure als volgt; 1. U ontvangt een herinnering. 2. U ontvangt een laatste aanmaning verhoogd met 25,- administratiekosten. 3. Wanneer er niet wordt betaald, zal de plaatsing beëindigd worden en wordt de vordering overgedragen aan de deurwaarder. Opzegtermijn De opvang op een peutergroep stopt automatisch één dag voor de 4e verjaardag van een peuter. Valt deze verjaardag in een schoolvakantie, dan wordt de einddatum hierop aangepast. Indien u de opvang eerder wilt stopzetten, dan dient u de opvang schriftelijk of per mail (plaatsing@kids2b.nl) op te zeggen. Hierbij geldt een opzegtermijn van één maand. Feestdagen en vakanties De peuteropvang is gesloten tijdens schoolvakanties en op zon- en feestdagen, Paasmaandag, Koningsdag, Hemelvaart, Pinkstermaandag, 1e en 2e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en (1 x per 5 jaar) 5 mei.

8 Centraal kantoor Kids2b Bedumerweg 2a 9959 PG Onderdendam T info@kids2b.nl

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b Stichting Kids2b! Al 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b U heeft onze folder voor peuterspeelzaalwerk in handen. Hartelijk welkom in onze wereld. In deze folder leest u wat wij u en uw peuter te bieden hebben. Voor de beste indruk

Nadere informatie

Peuteropvang Uithuizen

Peuteropvang Uithuizen Peuteropvang Uithuizen Ontdek, leer, groei en geniet! SPELEN, ONTMOETEN EN BELEVEN! Goed voorbereid naar de basisschool Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en

Nadere informatie

Peuter- speelzaal- werk

Peuter- speelzaal- werk Peuterspeelzaalwerk Geachte ouders en verzorgers, U heeft onze brochure peuterspeelzaalwerk in handen en geeft daarmee aan geïnteresseerd te zijn in het peuterspeelzaalwerk van Kids2b. Hartelijk welkom

Nadere informatie

Peuteropvang op de Woelwaters Spelen, ontmoeten en ontwikkelen!

Peuteropvang op de Woelwaters Spelen, ontmoeten en ontwikkelen! Thema voeding Peuteropvang op de Woelwaters Spelen, ontmoeten en ontwikkelen! Voor u ligt de informatiebrochure over peuteropvang. Mocht u na het lezen van de brochure nog vragen hebben, neem dan gerust

Nadere informatie

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) De beste start voor uw kind Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is peuteropvang De peuteropvang is een veilige omgeving waar kinderen tussen de twee en vier jaar de ruimte hebben

Nadere informatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie Voorwoord Partou Kinderopvang Beste ouders/verzorgers, U heeft uw kind aangemeld voor een voorschool. In dit boekje vindt u alle informatie over

Nadere informatie

Welkom bij Kids2b! Wij zien u graag bij Kids2b!

Welkom bij Kids2b! Wij zien u graag bij Kids2b! Welkom bij Kids2b! Stichting Kids2b, al meer dan 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers REIS REIS Samen, Plezier, Open, Ontwikkeling, Respect en Vertrouwen Gastouderopvang

Beste ouders en verzorgers REIS REIS Samen, Plezier, Open, Ontwikkeling, Respect en Vertrouwen Gastouderopvang Gastouderopvang Beste ouders en verzorgers U heeft onze brochure Gastouderopvang in handen en u geeft daarmee aan geïnteresseerd te zijn in de gastouderopvang die Kids2b biedt. Welkom in onze wereld!

Nadere informatie

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar Spelen en ontwikkelen bij de peuteropvang in Alkmaar Is uw kind tussen de twee en vier jaar? Dan mag hij of zij naar de peuteropvang: Een leuke en leerzame plek waar uw kind onder deskundige begeleiding

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Spelen en leren. Naar de Basischool

Spelen en leren. Naar de Basischool Onze prachtige locatie is het voormalig schoolgebouw de Brandaris gelegen aan de Oude Gest 3 in Bunschoten-Spakenburg. Daar beschikken wij over 2 ruime lokalen waar wij dagelijks opvang bieden aan peuters

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Criteria/ Tarieven. Dagopvang Buitenschoolse opvang

Criteria/ Tarieven. Dagopvang Buitenschoolse opvang Criteria/ Tarieven 2015 Dagopvang & Buitenschoolse opvang Wij zijn Kids2b! Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Een goede start voor ieder kind. Onze peuters Fijn dat u interesse heeft in onze Voorschool! Kinderopvang & BSO Kwebbel biedt u een Voorschoolse voorziening aan

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BETALINGSVOORWAARDEN van Stichting Rijswijkse Kinderopvang. en peuteropvang met VVE en Samenspel in DEN HAAG (YPENBURG)

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BETALINGSVOORWAARDEN van Stichting Rijswijkse Kinderopvang. en peuteropvang met VVE en Samenspel in DEN HAAG (YPENBURG) ALGEMENE VOORWAARDEN EN BETALINGSVOORWAARDEN van Stichting Rijswijkse Kinderopvang voor peuterspeelzalen, peuterspeelscholen en Speelstart in RIJSWIJK en peuteropvang met VVE en Samenspel in DEN HAAG (YPENBURG)

Nadere informatie

De Opvang. Ook allergieën dient u vooraf door te geven aan de pedagogisch medewerkers.

De Opvang. Ook allergieën dient u vooraf door te geven aan de pedagogisch medewerkers. Fides Peuterwerk Peuterwerk Peuterwerk van Fides biedt een uitdagende omgeving, waarin peuters op een speelse manier worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Uw peuter wordt daarbij ondersteund door deskundige

Nadere informatie

Wij wensen u als ouder én uw kind een kleurrijke tijd bij Mikz! Namens alle medewerkers, Ans Keij Directeur Mikz

Wij wensen u als ouder én uw kind een kleurrijke tijd bij Mikz! Namens alle medewerkers, Ans Keij Directeur Mikz Hartelijk dank voor uw interesse in Mikz Deze informatieset is gemaakt om u te informeren over de mogelijkheden van peuterspeelzalen en kinderopvang in uw eigen omgeving. Mikz biedt op allerlei manieren

Nadere informatie

Welkom bij Kids2b! , Wij zien u graag bij Kids2b!

Welkom bij Kids2b!  , Wij zien u graag bij Kids2b! Welkom bij Kids2b! Stichting Kids2b, al 25 jaar een begrip in Noor d Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spele tot 13 jaar nderwijs te ontwikkelen. Kids2b

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen.

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen. TARIEVENKRANT 2018 Kinderopvang in De Egmonden en Bergen Forte Kinderopvang biedt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. We willen een veilige basis bieden waarin uw kind wordt

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Informatie Prins Heerlijk

Informatie Prins Heerlijk Informatie Prins Heerlijk In dit boekje vindt u informatie over kinderdagverblijf Prins Heerlijk De bedoeling van dit boekje is om u te informeren over de verschillende zaken die belangrijk zijn voor kinderdagverblijf

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE VAART Je groeit hier samen! Bij De Vaart kunt u terecht voor onderwijs, opvang en naschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. We staan voor Verbinden, Vertrouwen,

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP Welkom! Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Om een goede start te kunnen maken op de basisschool is het fijn als uw kind eerst een

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hoera Ell

Informatiebrochure. Hoera Ell Informatiebrochure Hoera Ell Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Ell... 4 1.1. Peuterprogramma... 4 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Ell... 4 1.3. Strippenkaart... 5 2. Openingstijden...

Nadere informatie

Tarievenkrant. Inhoudsopgave

Tarievenkrant.  Inhoudsopgave krant Kinder biedt professionele aan kinderen van 0 tot 13 jaar met als doel dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot gelukkige, sociale en gewaardeerde persoonlijkheden met een goed ontwikkeld inlevingsvermogen.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Reformatorische peutergroep Speelpoort

Reformatorische peutergroep Speelpoort Nieuw in Middelburg Reformatorische peutergroep Speelpoort Op D.V. maandag 5 september 2016 opent Kinderopvang Walcheren de reformatorische peutergroep Speelpoort voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peutergroep

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE. PEUTERSPEELZAAL De Schalm

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE. PEUTERSPEELZAAL De Schalm INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL De Schalm 1 Welkom! Wanneer u aan het werk bent of studeert, wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent

Nadere informatie

Criteria opvangpakketten dagopvang en buitenschoolse opvang

Criteria opvangpakketten dagopvang en buitenschoolse opvang Criteria opvangpakketten dagopvang en buitenschoolse opvang Dagopvang Kinderopvang Het Hogeland biedt dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De dagopvang wordt geboden in dagdelen van 5 uur. De minimale

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

Het beste voor je kind?

Het beste voor je kind? Het beste voor je kind? Dat wil elke ouder. Kinderopvang Bambino geeft ieder kind de aandacht en zorg die het nodig heeft, in een veilige omgeving waarin het plezier heeft en zichzelf mag zijn. Bambino

Nadere informatie

Aanmelding Kinderen kunnen worden aangemeld via het inschrijfformulier welke je kunt verkrijgen op onze locatie en op onze website.

Aanmelding Kinderen kunnen worden aangemeld via het inschrijfformulier welke je kunt verkrijgen op onze locatie en op onze website. De SPEELregels van Juffies SPEELopvang Juffies SPEELopvang is een kleinschalige organisatie waar we er naar streven om in goed overleg met de ouder verzorger te komen tot goede en heldere afspraken. Toch

Nadere informatie

STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN

STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN Artikel 1: Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Stichting Netwerk: Stichting Netwerk Hoorn; - Ouder: gezaghebbende

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool aanvullend op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang - Dagopvang en Buitenschoolse opvang van de Brancheorganisatie kinderopvang. Artikel 1 - Dagdelen in schoolweken De openingsdagen van de peuteropvang

Nadere informatie

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar.

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. Opvang én onderwijs Eén team, één leiding Opvang passend bij de

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Ell

Informatiebrochure Hoera Ell Informatiebrochure Hoera Ell Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Ell... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Ell... 3 1.3. Vakantiepreturen... 4 2. Openingstijden...

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Baexem

Informatiebrochure Hoera Baexem Informatiebrochure Hoera Baexem Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Baexem... 4 1.1. Peuterprogramma... 4 1.2. VVE (Voor- en vroegschoolse educatie)... 4 1.3. Buitenschoolse opvang

Nadere informatie

Voorschool Marcoen. Voorschool/basisschool Marcoen Dennenlaan BD Dorst Tel. voorschool: voorschool:

Voorschool Marcoen. Voorschool/basisschool Marcoen Dennenlaan BD Dorst Tel. voorschool: voorschool: Voorschool Marcoen Voorschool/basisschool Marcoen Dennenlaan 71 4849 BD Dorst Tel. voorschool: 06-29751035 E-mail voorschool: voorschool@marcoen.nl Tel. basisschool: 0161-411376 e-mail basisschool: schoolpost@marcoen.nl

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Vraag en antwoord tarieven 2016

Vraag en antwoord tarieven 2016 Vraag en antwoord tarieven 2016 Opvangaanbod Vraag: Welke extra s zijn bij alle pakketten inbegrepen? Luiers & verzorgingsproducten (voor kinderdagverblijf en peutertuin). Drinken, fruit, boterhammen of

Nadere informatie

Informatieboekje Peuteropvang Klavertje Vier. www.pszklavertjevier.nl

Informatieboekje Peuteropvang Klavertje Vier. www.pszklavertjevier.nl Belangrijke informatie 2015 2016 Informatieboekje Peuteropvang Klavertje Vier www.pszklavertjevier.nl Inhoudsopgave Peuteropvang, wat is dat?... 3 Observatiemethode Kijk!... 3 Praktische informatie Openingstijden...

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Baexem

Informatiebrochure Hoera Baexem Informatiebrochure Hoera Baexem Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Mogelijkheden bij Hoera Baexem... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Baexem... 3 1.3. Strippenkaart... 3 2.

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel

KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op

Nadere informatie

Inleiding U kunt al om 06.30 uur terecht! Pedagogisch verantwoord

Inleiding U kunt al om 06.30 uur terecht! Pedagogisch verantwoord KINDERDAGVERBLIJF D E R I Vertrouwde kinderopvang op maat 1 Inleiding Sevagram heeft in Heerlen het kinderdagverblijf Spelend Wijs met plaats voor 24 kinderen per dag. Niet alleen medewerkers van Sevagram

Nadere informatie

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid Op REIS met Kids2b Kids2b Kids2b is zeer verheugd dat u uw kind aan ons toevertrouwd. Wij begrijpen dat het voor S I E R u als ouder een grote stap is om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind te

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Welkom bij kinderdagverblijf De Kleine Draeck In dit plaatsingsbeleid vindt u de mogelijkheden en de regels

Nadere informatie

we voor een veilige, tweetalige (=taalrijke), stimulerende en prikkelende omgeving voor de kinderen.

we voor een veilige, tweetalige (=taalrijke), stimulerende en prikkelende omgeving voor de kinderen. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM ATALANTA Kindcentrum Atalanta is een tweetalig Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We staan voor verbinden van opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning, gericht

Nadere informatie

INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School

INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School WELKOM BIJ KINDERWERELD! U wilt het beste voor uw kind. Spelen met leeftijdsgenootjes

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017

KindeRdam PakketWijzer 2017 KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Rotterdam Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op een rij. Versie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy

Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy 22-11-2017 Artikel 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: Contract: Geschillencommissie: Humpy: Ouder/verzorger:

Nadere informatie

Informatieboekje Voorschool Marcoen

Informatieboekje Voorschool Marcoen Informatieboekje Voorschool Marcoen Basisschool Marcoen I Dennenlaan 71 I 4849 BD Dorst I 0161 411376 www.basisschoolmarcoen.nl I schoolpost@marcoen.nl I voorschool@marcoen.nl Inhoud Van harte welkom!...

Nadere informatie

PEDAGOGISCHE WERKWIJZE BOFKONTJES pagina 1 van 5

PEDAGOGISCHE WERKWIJZE BOFKONTJES pagina 1 van 5 pagina 1 van 5 1 WAT IS KARAKTERISTIEK VOOR DE BOFKONTJES Kindercentrum de Bofkontjes is een spelenderwijs groep die halve dagopvang biedt. De Bofkontjes heeft haar groepsruimte in de Tarthorstschool direct

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Informatieboekje Gastouderbureau Welluswijs

Informatieboekje Gastouderbureau Welluswijs Informatieboekje Gastouderbureau Welluswijs 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1. Wat is gastouderopvang... 4 2.2. Gastouderbureau Welluswijs... 4 2.3. Doelstelling... 5 2.4. Locaties...

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Kinderopvang Walcheren Postbus 7035, 4330 GA Middelburg 0118-641683 info@skow.nl www.kinderopvangwalcheren.nl Algemeen Bijgevoegde algemene voorwaarden gelden voor

Nadere informatie

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar!

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! TARIEVENKRANT 2018 CAMPUS COLUMBUS Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! Op Campus Columbus komen kinderen samen om te groeien, te

Nadere informatie

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl SPELEN, ONTDEKKEN & G Kinderdagopvang Peuterspeelzaal Buitenschoolse Opvang R O E I VOOR JOUW KIND! Stichting Kinderopvang De Egmonden Stichting Kinderopvang De Egmonden biedt professionele kinderopvang

Nadere informatie

Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool

Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool natuurlijk samen! Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool De Gemeente Noordenveld wil graag dat alle peuters in de gemeente Noordenveld

Nadere informatie

Informatie over ouderbijdrage peuterspeelscholen, peuterspeelzalen en peuteropvang 2016

Informatie over ouderbijdrage peuterspeelscholen, peuterspeelzalen en peuteropvang 2016 Informatie over ouderbijdrage peuterspeelscholen, peuterspeelzalen en peuteropvang 2016 Algemeen Gemeente Rijswijk biedt in samenwerking met Stichting Rijswijkse Kinderopvang (SRK) meerdere mogelijkheden

Nadere informatie

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal)

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal) Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal) Inhoudsopgave VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR! PEUTERKLAS IN PLAATS VAN PEUTERSPEELZAAL 3 WAT IS DE PEUTERKLAS?

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Tarieven peuterspeelzalen per 1 januari Soest

Tarieven peuterspeelzalen per 1 januari Soest Tarieven peuterspeelzalen per 1 januari 2019 - Soest Should you wish to receive this letter in English? Please send an e-mail to klantcontact@binkkinderopvang.nl Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvang

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier, peuters Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Violier... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.a Reguliere dagopvang...

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli

Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5 tot

Nadere informatie

INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School

INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School WELKOM BIJ KINDERWERELD! U wilt het beste voor uw kind. Spelen met leeftijdsgenootjes in een kindvriendelijke

Nadere informatie

Informatiebrochure peuterspeelzaal t Kikkertje, in Gasselte

Informatiebrochure peuterspeelzaal t Kikkertje, in Gasselte Informatiebrochure peuterspeelzaal t Kikkertje, in Gasselte In deze brochure geven wij u meer informatie over de plaatsing van uw kind op de peuterspeelzaal. De Hasselbraam, Gasselte Kinderopvang vindt

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM ATALANTA. kinderopvang-heerhugowaard.nl. Alles inclusief!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM ATALANTA. kinderopvang-heerhugowaard.nl. Alles inclusief! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM ATALANTA Kindcentrum Atalanta is een tweetalig Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We staan voor verbinden van opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning, gericht

Nadere informatie

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5 Blz. 1 van 5 Openingstijden en bereikbaarheid Uk & Ko is geopend en bereikbaar op werkdagen tussen 7.30 en 18.15 uur. Opvang vindt het gehele jaar door plaats, ook tijdens de schoolvakanties. Uitzondering

Nadere informatie

Algemene voorwaarden: peuterspeelzaal Overwhere

Algemene voorwaarden: peuterspeelzaal Overwhere Algemene voorwaarden: peuterspeelzaal Overwhere Algemene voorwaarden Peuterspeelzaal Overwhere 1. Algemeen 2. Inschrijving 3. Plaatsing 4. Looptijd overeenkomst 5. Betaling 6. Geschillen 7. Weigeringsgronden

Nadere informatie

De pedagogisch medewerker kan deze tijd tevens gebruiken voor rapportage en het bieden van individuele ondersteuning.

De pedagogisch medewerker kan deze tijd tevens gebruiken voor rapportage en het bieden van individuele ondersteuning. Dit werkplan is aanvullend op het pedagogisch beleid dagopvang. In het pedagogisch beleid wordt omschreven waar Shezaf voor staat en wat pedagogische visie is. In dit werkplan is voor Het Kompas uitgewerkt

Nadere informatie

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal

Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang in de gemeente West Maas en Waal Wat is harmonisatie? Voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn er verschillende wettelijke regels. Vanaf 1 januari

Nadere informatie

Informatieboekje Voorschool Marcoen

Informatieboekje Voorschool Marcoen Informatieboekje Voorschool Marcoen Basisschool Marcoen I Dennenlaan 71 I 4849 BD Dorst I 0161 411376 www.basisschoolmarcoen.nl I schoolpost@marcoen.nl I voorschool@marcoen.nl Inhoud Van harte welkom!...

Nadere informatie

TARIEVENKRANT MA - VR KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG. Kinderdagopvang Peutergroep Buitenschoolse Opvang WIST U DAT.

TARIEVENKRANT MA - VR KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG. Kinderdagopvang Peutergroep Buitenschoolse Opvang WIST U DAT. TARIEVENKRANT 2017 Kinderdagopvang Peutergroep Buitenschoolse Opvang De TARIEVEN IN DEZE TARIEVENKRANT zijn de tarieven van 2017. Elk jaar worden de tarieven in overeenstemming met de oudercommissies en

Nadere informatie

Peuteropvang. voor de ontwikkeling van uw kind

Peuteropvang. voor de ontwikkeling van uw kind Peuteropvang voor de ontwikkeling van uw kind 1 Trouwgids 2010 Per 1 augustus 2015 kunnen de jongste inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek gebruikmaken van peuteropvang. Peuteropvang komt in plaats

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL 010120011 KINDEROPVANG ROMI B.V. INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL Chr. Peuterspeelzaal Jorien van Veelen Inhoud Pagina Welkom 3 Identiteit 3 Peuterspeelzaal het Zandkasteel 4 Doelstelling 4 Aanbod 5 VVE

Nadere informatie

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: MA - VR

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: MA - VR SPELEN, ONTDEKKEN & G R O E I Peuterspeelzaal Buitenschoolse Opvang VOOR JOUW KIND! KINDCENTRUM DE PAPERCLIP Kindcentrum De Paperclip (voorheen De Horst) is onderdeel van een brede samenwerking met basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke.

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Welkom 1. ALGEMENE VOORWAARDEN 2 DOELSTELLING EN WERKWIJZE 3. PRAKTISCHE ZAKEN 4. AFSPRAKEN IN DE GEMEENTE STEENBERGEN Welkom bij de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie