Studio Visual Steps Abonneren op gratis RSS feeds

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studio Visual Steps Abonneren op gratis RSS feeds"

Transcriptie

1 Studio Visual Steps Abonneren op gratis RSS feeds Computertips van Visual Steps Nieuws van Visual Steps

2 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. B.V. Opmaak/redactie: Marleen Vermeij en Jolanda Ligthart Tekst en eindredactie: Ria Beentjes Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, uitgeleend, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door middel van fotokopieën, opnamen, of welke wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikel 168 Auteurswet 1912 j o het besluit van 20 juni 1974, Stb. 351, zoals gewijzigd bij het Besluit van 23 augustus 1985, Stb. 471 en artikel 17 Auteurswet 1912, dient men de daarvoor verschuldigde vergoedingen te voldoen aan de Stichting Reprorecht (Postbus 882, 1180 AW Amstelveen). Voor het overnemen van gedeelte(n) uit deze uitgaven in bloemlezingen, readers en andere compilatiewerken (artikel 16 Auteurswet 1912) dient men zich tot de uitgever te wenden. Ondanks alle aan de samenstelling van de tekst bestede zorg, kan noch de redactie, noch de auteur, noch de uitgever aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade, die zou kunnen voortvloeien uit enige fout, die in deze uitgave zou kunnen voorkomen. In dit boek komen namen voor van gedeponeerde handelsmerken. Deze namen zijn in de tekst niet voorzien van een handelsmerksymbool, omdat ze slechts fungeren als aanduiding van de besproken producten. Hierbij wordt op geen enkele wijze getracht inbreuk te maken op de rechten van de handelsmerkhouder. Wilt u meer informatie? Heeft u vragen of suggesties? info@visualsteps.nl Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief:

3 3 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Visual Steps -methode...4 Nieuwsbrief...4 Hoe werkt u met dit cahier?...5 Internet Explorer Abonneren op Visual Steps RSS Feeds 6 Visual Steps RSS feeds...7 Visual Steps PDF-Tips...14 RSS feeds instellen in Windows Vista Sidebar...18 Tips...22 Voorwoord Beste lezers en lezeressen, Om lezers en klanten te informeren, worden op internet steeds weer nieuwe dingen ontwikkeld. Een recente ontwikkeling zijn de zogenaamde RSS feeds die op allerlei websites worden aangeboden. Feeds (spreek uit: fiets) zijn korte berichten die telkens geactualiseerd worden. Zodra u de computer start en verbinding heeft met internet, worden deze RSS feeds bijgewerkt en kunt u ze lezen in Internet Explorer 7. Het doel van RSS feeds is de lezers snel informatie aanbieden over actuele (nieuws)feiten of andere wetenswaardigheden. Visual Steps biedt twee RSS feeds aan waarop u zich gratis kunt abonneren: Nieuws van Visual Steps en Computertips. In dit computercahier leest u daar meer over. Ria Beentjes Studio Visual Steps P.S. Alle opmerkingen en suggesties over dit cahier zijn van harte welkom. Het adres is: post@visualsteps.nl

4 4 Visual Steps -methode De Visual Steps -methode is een stap-voor-stap-instructiemethode waarmee u snel en eenvoudig met een computerprogramma leert werken. U legt het boek of cahier naast de computer en voert direct alle opdrachten uit. Door de schermafbeeldingen in het cahier kunt u bij iedere stap controleren of u een instructie correct heeft uitgevoerd. Alle Visual Steps-boeken zijn volgens dezelfde stap-voor-stap-methode geschreven. Als u één boek kent, weet u precies wat u kunt verwachten van de andere boeken. Als de methode u bevalt, kunt u dus zonder aarzeling iedere andere titel van Visual Steps aanschaffen. Nieuwsbrief Een overzicht van alle Visual Steps-boeken vindt u op de website Op die website kunt u zich ook met enkele muisklikken online aanmelden voor de gratis Visual Steps Nieuwsbrief die per wordt verspreid. In deze Nieuwsbrief ontvangt u maandelijks informatie over: - de nieuwste titels en eerder verschenen boeken; - speciale aanbiedingen en kortingsacties. Met de gratis Visual Steps Nieuwsbrief blijft u op de hoogte.

5 5 Hoe werkt u met dit cahier? Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. U legt dit cahier naast uw computer en voert direct alle instructies uit. Aan de schermafbeeldingen kunt u zien of u de handelingen correct heeft uitgevoerd. In dit Visual Steps -cahier ziet u verschillende tekens. Die betekenen het volgende: Handelingen Dit zijn de tekens die een handeling aangeven: De muis geeft aan dat u iets met de muis moet doen. Het toetsenbord betekent dat u iets moet typen op het toetsenbord. De hand wordt gebruikt als u een serie handelingen moet verrichten die u eerder heeft geoefend of als u bijvoorbeeld de computer aan en/of uit moet zetten. In aparte kaders vindt u algemene informatie en tips: Extra informatie De kaders zijn aangeduid met de volgende tekens: Bij het boek vindt u extra achtergrondinformatie die u op uw gemak kunt doorlezen. Deze extra informatie is echter niet noodzakelijk om het cahier door te kunnen werken. Bij een lamp vindt u een extra tip. Internet Explorer 7 Om dit cahier te kunnen volgen en RSS feeds te kunnen lezen, moet u beschikken over het programma Internet Explorer 7 dat wordt meegeleverd bij Windows Vista en Windows XP. Werkt u met Windows XP en gebruikt u nog de vorige versie Internet Explorer 6? Dan kunt u versie 7 gratis downloaden van de website van Microsoft en installeren op uw computer. In de gratis Overstapgids Windows Internet Explorer 7 wordt de procedure stap voor stap beschreven. Ook leert u in deze handige gids werken met versie 7. U kunt de Overstapgids gratis downloaden vanaf webpagina 5

6 6 Abonneren op Visual Steps RSS feeds Een RSS feed, ook wel webfeed genoemd, is een manier om digitale informatie te publiceren op een speciale webpagina. De inhoud van een RSS feed-webpagina wordt opgesteld door de maker van de desbetreffende website. De inhoud van deze webpagina s wordt regelmatig geactualiseerd en/of aangevuld. Het doel van RSS feeds is de lezers ervan snel informatie aanbieden over actuele (nieuws)feiten of andere wetenswaardigheden. Doordat de feed-webpagina telkens vernieuwd en geactualiseerd wordt, blijft u altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Voor het laten weergeven van een RSS feed heeft u een feed-lezer nodig. In het programma Internet Explorer 7 is zo n feed-lezer ingebouwd. Op veel website worden RSS feeds aangeboden waarop u zich gratis kunt abonneren. Als u zich op een feed abonneert, wordt deze aan de lijst met feeds in het Favorieten-centrum van Internet Explorer toegevoegd. Bijgewerkte informatie van de feed wordt automatisch naar uw computer gedownload zodra u online bent en kan vervolgens direct worden bekeken in Internet Explorer en andere programma's. Als u beschikt over Windows Vista kunt u de RSS feeds laten tonen in het programmaatje Hoofdpunten van feeds dat op Windows Sidebar actief is. Op de website van Visual Steps worden twee RSS feeds aangeboden. De ene feed bevat nieuwsitems, bijvoorbeeld over nieuw verschenen boeken en gratis computercahiers. De tweede feed biedt een serie Computertips die wekelijks wordt aangevuld. Als u geïnteresseerd bent in deze RSS feeds, kunt u zich hierop gratis abonneren. In dit cahier leert u het volgende: abonneren op de gratis RSS feeds van Visual Steps; de feeds bekijken; de RSS feeds laten weergeven in het gadget Hoofdpunten van feeds.

7 Abonneren op Visual Steps RSS feeds 7 Visual Steps RSS feeds De afkorting RSS staat voor Really Simple Syndication, een standaard die gebruikt wordt om regelmatig veranderende digitale informatie te publiceren. Feed betekent voeding. Internet Explorer 7 heeft een ingebouwde feed-lezer die RSS feeds kan weergeven. Open Internet Explorer 7 Surf naar Internet Explorer zoekt naar RSS feeds op iedere pagina die u bezoekt. Als er feeds worden gevonden, verandert de kleur van de RSS feeds-knop van grijs in oranje: Op deze webpagina van Visual Steps worden dus RSS feeds aangeboden. De RSS feed-knop is oranje: naast U ziet een menu met twee titels van twee RSS feeds:

8 8 Abonneren op gratis RSS feeds U ziet nu de aanmeldpagina voor de gratis RSS feed Nieuws van Visual Steps: De nieuwsitems worden op de webpagina weergegeven: De naam van de feed is al ingevuld: U kunt uw gratis abonnement bevestigen: Op de webpagina ziet u een melding dat u bent geabonneerd. U gaat terug naar de vorige pagina:

9 Abonneren op Visual Steps RSS feeds 9 U gaat zich nu abonneren op de tweede gratis Visual Steps RSS feed, de Computertips: naast U ziet weer het menu met twee titels van RSS feeds: Op de webpagina ziet u de reeds gepubliceerde computertips: U kunt uw abonnement op deze feed weer bevestigen:

10 10 Abonneren op gratis RSS feeds Uw abonnement op beide feeds is nu toegevoegd aan de feeds-lijst in het Favorietencentrum. Dat gaat u even controleren: De RSS feeds staan in een apart deel van het Favorietencentrum: U ziet de feeds waarop u bent geabonneerd: Door op de titel van een feed te klikken opent u direct de bijbehorende webpagina: U ziet de pagina met RSS feeds nieuwsitems van Visual Steps: Rechts op de pagina onder het kopje kunt u de nieuwsartikelen sorteren op categorie, of op datum of titel laten weergeven: Door te klikken op de titel van een nieuwsitem wordt de bijbehorende webpagina geopend:

11 Abonneren op Visual Steps RSS feeds 11 U kunt het Favorietencentrum met de feeds ook met een speciale toetscombinatie openen: de CTRL-toets en de J-toets. Druk tegelijkertijd op de toetsen en U ziet nu direct het geopende Favorietencentrum met de feeds: U ziet nu de RSS feed pagina met Computertips van Visual Steps. Deze pagina zal regelmatig aangevuld worden met nieuwe Computertips. Na verloop van tijd beschikt u dus over een hele serie tips. Dat kan op den duur onoverzichtelijk worden. Daarom zijn de tips ingedeeld in categorieën. U kunt de tips van een bepaalde categorie filteren. Dan ziet u alleen de tips uit die categorie. Dat doet u als volgt: Klik onder op

12 12 Abonneren op gratis RSS feeds U ziet nu alle tips die behoren bij de categorie : Om alle tips weer te zien: U ziet daarna weer alle tips. U kunt ook laten zoeken op trefwoord om een bepaalde tip snel terug te vinden: Klik in het vakje onder Typ: taakbalk Druk op Alle Computertips waarin het woord taakbalk voorkomt, worden nu getoond: Om alle tips weer te zien:

13 Abonneren op Visual Steps RSS feeds 13 U kunt ook de eigenschappen van de feeds weergeven: In dit venster kunt u zelf instellen hoe vaak gecontroleerd moet worden op updates van de feeds: Als u klikt op de knop heeft u nog meer instelopties: Ook kunt u kiezen hoeveel feeds u wilt bewaren. In dit voorbeeld is gekozen voor het maximum aantal van 2500 items: U kunt er ook voor kiezen om alleen de meest recente items te bewaren en een bepaald aantal in te stellen: In de loop van de tijd kunt u met deze RSS feeds flink wat Visual Steps Computertips verzamelen. Stel het aantal dus niet te laag in, of kies hier voor het maximum aantal.

14 14 Abonneren op gratis RSS feeds Visual Steps PDF-Tips Op de website van Visual Steps staan nog veel meer tips. Die tips zijn uitgewerkt volgens de bekende Visual Steps methode, dus stap voor stap met schermafbeeldingen van iedere stap. Die tips worden aangeboden in de vorm van PDF-bestanden die u kunt openen, bekijken en afdrukken met het programma Adobe Reader. U kunt de webpagina met die PDF-tips als volgt openen: U ziet nu de webpagina De PDF-tips zijn ingedeeld per onderwerp: U kunt bijvoorbeeld de serie tips over Windows XP even bekijken:

15 Abonneren op Visual Steps RSS feeds 15 U ziet een webpagina met een groot aantal tips over Windows XP en de bijbehorende programma s WordPad en Paint. U opent de downloadpagina van een tip als volgt: Klik bij op Deze tips zijn gratis toegankelijk voor de abonnees van de gratis Visual Steps Nieuwsbrief die maandelijks per wordt verspreid. Als u nog geen abonnee bent, kunt u zich automatisch aanmelden door het formulier in te vullen: Klik in het vakje naast Typ uw naam Klik in het vakje naast Typ uw adres

16 16 Abonneren op gratis RSS feeds Nu wordt automatisch het gratis programma s Adobe Reader gestart dat op de meeste computers al aanwezig is. De PDF-tip wordt in het venster getoond: U kunt de tip afdrukken met de knop : Met de pijlknoppen opent u de volgende of vorige pagina: Door het schuifblok te verslepen kunt u de rest van de tip lezen:

17 Abonneren op Visual Steps RSS feeds 17 HELP! De tip wordt niet geopend Als de tip op uw computer niet wordt geopend, is het gratis programma Adobe Reader nog niet op uw pc geïnstalleerd. Onder aan de webpagina vindt u meer informatie over Adobe Reader: Door te klikken op de hyperlink opent u een webpagina waarop de download- en installatieprocedure stap voor stap wordt beschreven. Op webpagina vindt u een gratis computercahier over Adobe Reader 8 waarin stap voor stap wordt behandeld hoe u werkt met dit handige programma. Laat dit zo nodig door iemand die Adobe Reader al op de computer heeft staan, voor u afdrukken. Als u de PDF-tip heeft bekeken: Sluit de twee vensters van Internet Explorer De PDF-tips op webpagina worden regelmatig aangevuld met nieuwe tips. Het is dus interessant om regelmatig te kijken naar de nieuwe tips. Tip Als er tips bij zitten die u graag wilt bewaren, kunt u deze afdrukken en in een map bewaren. Zo stelt u uw eigen Tips-map samen. U heeft in deze paragraaf gezien hoe u zich kunt abonneren op de gratis RSS feeds met Nieuws van Visual Steps en Computertips van Visual Steps. Wanneer u zich abonneert, controleert Internet Explorer de website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend. Als u beschikt over het nieuwe besturingssysteem Windows Vista én over een internetverbinding via kabelinternet of ADSL, kunt u de RSS feeds ook op het bureaublad laten weergeven in Windows Sidebar. Daarover leest u meer in de volgende paragraaf.

18 18 Abonneren op gratis RSS feeds RSS feeds instellen in Windows Vista Sidebar Als u Windows Vista op uw computer heeft staan, beschikt u over Windows Sidebar. Sidebar is een in het oog springende extra werkbalk rechts op het bureaublad. In deze Sidebar kunnen verschillende programmaatjes - ook wel gadgets genoemd - worden geplaatst. In dit voorbeeld ziet u drie gadgets : Het onderste gadget in dit voorbeeld heeft de naam Hoofdpunten van feeds: HELP! Ik zie geen Windows Sidebar Om Windows Sidebar te openen: Klik achtereenvolgens op,,, Nu ziet u Windows Sidebar op het bureaublad. Als u een breedband-internetverbinding heeft (kabel of ADSL), kunt u de RSS feeds van Visual Steps waarop u zich zojuist heeft geabonneerd, laten tonen in het gadget Hoofdpunten van feeds. Misschien ziet u dat gadget niet op uw Sidebar. Als dat bij het geval is, kunt u deze gadget als volgt toevoegen: Rechtsklik op een lege plek van de Sidebar U ziet nu een menu:

19 Abonneren op Visual Steps RSS feeds 19 U ziet nu een venster met de beschikbare gadgets. Door op een gadget te dubbelklikken, voegt u het toe aan Windows Sidebar. Dubbelklik op U kunt daarna dit venster sluiten: Het gadget Hoofdpunten van feeds staat nu op Windows Sidebar. De RSS feeds waarop u zich heeft geabonneerd, worden in de meeste gevallen automatisch getoond in dit gadget. Daarvoor moet u wel beschikken over een breedbandverbinding met internet, zoals kabelinternet of ADSL. Als u de feeds niet ziet in het gadget, kunt u de instelling als volgt controleren: Zet de aanwijzer op gadget Hoofdpunten van feeds Rechts ervan verschijnt nu Nu verschijnt een venster waarin u kunt kiezen welke feeds getoond moeten worden: naast

20 20 Abonneren op gratis RSS feeds U kunt kiezen voor alle feeds weergeven, of alleen de Computertips, of alleen het Nieuws. U kiest voor alle feeds: naast U kunt in deze lijst zelf het aantal hoofdpunten kiezen dat u wilt laten weergeven in dit gadget: Daarna bevestigt u de instelling: De feeds worden getoond in het gadget Hoofdpunten van feeds. U kunt de eerste paar woorden van de kopjes van de feeds lezen. Zet de aanwijzer op een van de feedkopjes Nu verschijnt een tekstvakje met de complete titel van deze feed: Als u op of klikt, kunt u de vorige of volgende feeds uit de serie bekijken: U kunt een feed ook openen: een van de feedkopjes

21 Abonneren op Visual Steps RSS feeds 21 Ernaast verschijnt een venster met de inhoud van de feed. In dit voorbeeld is dat een Computertip: Door de schuifbalk te gebruiken, kunt u de volledige tekst lezen. Door op te klikken, wordt de bijbehorende webpagina met het overzicht van alle computertips geopend. Internet Explorer start automatisch: U kunt de feed nu rustig doorlezen, of afdrukken. U kunt Internet Explorer nu weer sluiten: U heeft gezien hoe u op een Windows Vista-computer de RSS feeds waarop u bent geabonneerd, kunt laten tonen in het gadget Hoofdpunten van feeds in Windows Sidebar. Zodra uw pc verbinding heeft met internet, worden deze feeds direct bijgewerkt. Zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste Visual Steps nieuwtjes en Computertips.

22 22 Abonneren op gratis RSS feeds Tips Tip Gadget Hoofdpunten van feeds lijkt niet meer te werken Het komt wel eens voor dat het gadget Hoofdpunten van feeds niet meer aangevuld wordt met nieuwe feeds. Het lijkt er op dat de verbinding met de actuele feeds verbroken is. De snelste manier om het gadget weer aan de gang te krijgen, is als volgt: Rechtsklik op gadget Hoofdpunten van feeds Een menu verschijnt: Hierna kunt u het gadget Hoofdpunten van feeds weer toevoegen zoals u eerder in dit cahier heeft gelezen (zie bladzijde 18). Daarna is de verbinding weer hersteld. Tip Geen abonnement op feeds Als u nog geen abonnement heeft op een feed, zal het gadget Hoofdpunten van feeds niets weergeven. U ziet dan dit venstertje:

23 Abonneren op Visual Steps RSS feeds 23 Tip Abonnement op feed verwijderen Als u een bepaald abonnement op een feed niet meer interessant vindt, kunt u het verwijderen: Open Internet Explorer 7 Open het Favorietencentrum en daarin het onderdeel Feeds Rechtsklik op een feed Een menu verschijnt: Hierna verschijnt een venstertje waarin u uw keuze moet bevestigen: Het abonnement op de feed is nu verwijderd.

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail Studio Visual Steps Webmail met Windows Live Hotmail Overal ter wereld uw e-mail versturen en ontvangen 2 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. B.V. Opmaak/redactie: Jolanda Ligthart

Nadere informatie

Addo Stuur AZERTY toetsenbord

Addo Stuur AZERTY toetsenbord Addo Stuur AZERTY toetsenbord Typen van accenten, trema s en cijfers Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2006 Visual Steps B.V. Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria Beentjes

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in Studio Visual Steps Richt uw pc of laptop in Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Adobe Reader DC. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken

Studio Visual Steps. Adobe Reader DC. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Studio Visual Steps Adobe Reader DC PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2016 Visual Steps B.V. Februari 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Overstapgids Internet Explorer 8

Studio Visual Steps. Overstapgids Internet Explorer 8 Studio Visual Steps Overstapgids Internet Explorer 8 2008 Visual Steps B.V. Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak / redactie: Jolanda Ligthart Eindredactie: Ria Beentjes Publicatie:

Nadere informatie

Wilt u meer informatie? www.visualsteps.nl

Wilt u meer informatie? www.visualsteps.nl 2008 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Jolanda Ligthart en Dominique Feenstra Eindredactie: Ria Beentjes Eerste druk: april 2008 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl

Studio Visual Steps. Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl Studio Visual Steps Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Publicatiedatum: september 2013 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Studio Visual Steps Adobe Reader X PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Mei 2011 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer Studio Visual Steps Beveiliging op uw Windows 10-computer Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2016 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juni 2016

Nadere informatie

Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief: www.visualsteps.nl/nieuwsbrief

Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief: www.visualsteps.nl/nieuwsbrief Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2006 Visual Steps B.V. Omslagontwerp: Studio Willemien Haagsma bno Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria Beentjes Eerste druk: april

Nadere informatie

Addo Stuur. Starten met internet. Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en aan de slag wil

Addo Stuur. Starten met internet. Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en  aan de slag wil Addo Stuur Starten met internet Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en e-mail aan de slag wil 2000 Addo Stuur 2000 Visual Steps B.V. Derde druk: maart 2002 Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Een eigen weblog met WordPress

Studio Visual Steps. Een eigen weblog met WordPress Studio Visual Steps Een eigen weblog met WordPress Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Webmail met Windows Live Hotmail

Studio Visual Steps. Webmail met Windows Live Hotmail Studio Visual Steps Webmail met Windows Live Hotmail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4

Studio Visual Steps. Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4 Studio Visual Steps Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: augustus

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2

Studio Visual Steps. Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2 Studio Visual Steps Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op internet op uw iphone

Studio Visual Steps. Surfen op internet op uw iphone Studio Visual Steps Surfen op internet op uw iphone Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2016 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: maart 2016 Alle

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc

Studio Visual Steps. Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc Studio Visual Steps Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Omslagontwerp: Studio Willemien Haagsma bno 2012 Visual Steps B.V.

Nadere informatie

Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista

Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista Werk je met Windows Vista als besturingssysteem dan wordt Internet Explorer 7 meegeleverd. De meest in het oog springende nieuwigheid is het

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer Studio Visual Steps Beveiliging op uw Windows 10-computer 2017 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Publicatiedatum: juni 2017 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Starten met Windows 8

Studio Visual Steps. Starten met Windows 8 Studio Visual Steps Starten met Windows 8 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Creatief met digitale foto s voor senioren

Studio Visual Steps. Creatief met digitale foto s voor senioren Studio Visual Steps Creatief met digitale foto s voor senioren 2012 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Emma Schipper Opmaak / bureauredactie:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Tips en trucs in Windows 7

Studio Visual Steps. Tips en trucs in Windows 7 Studio Visual Steps Tips en trucs in Windows 7 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: december 2013 Alle

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Tekstverwerking met de Word-app op de ipad

Studio Visual Steps. Tekstverwerking met de Word-app op de ipad Studio Visual Steps Tekstverwerking met de Word-app op de ipad Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: maart

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op internet met uw tablet met Android 4.2

Studio Visual Steps. Surfen op internet met uw tablet met Android 4.2 Studio Visual Steps Surfen op internet met uw tablet met Android 4.2 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren

Studio Visual Steps. Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren Studio Visual Steps Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Sietse Kuipers. Leren en oefenen met breuken voor groep 7 en 8

Sietse Kuipers. Leren en oefenen met breuken voor groep 7 en 8 Sietse Kuipers Leren en oefenen met breuken voor groep 7 en 8 Auteur: Sietse Kuipers Omslagontwerp: Studio Willemien Haagsma bno 2019 Visual Steps B.V. Eerste druk: juli 2019 ISBN 978 90 5905 545 2 Alle

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met iphoto en imovie

Studio Visual Steps. Werken met iphoto en imovie Studio Visual Steps Werken met iphoto en imovie Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober 2013 Alle

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab 3

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab 3 Studio Visual Steps Samsung Galaxy Tab 3 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2014 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: februari 2014 Alle rechten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met het bureaublad in Windows 10

Studio Visual Steps. Werken met het bureaublad in Windows 10 Studio Visual Steps Werken met het bureaublad in Windows 10 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Ontdek Gmail

Studio Visual Steps. Ontdek Gmail Studio Visual Steps Ontdek Gmail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2017 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: 4e kwartaal 2017 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De volgorde van lezen... 16 De website bij dit

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Tips en trucs op de ipad

Studio Visual Steps. Tips en trucs op de ipad Studio Visual Steps Tips en trucs op de ipad Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juni 2013 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail Studio Visual Steps Werken met Windows Live Mail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juli 2013 Alle

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Starten met PowerPoint

Studio Visual Steps. Starten met PowerPoint Studio Visual Steps Starten met PowerPoint Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2014 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: januari 2014 Alle rechten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 De volgorde van lezen 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 De volgorde van lezen 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De volgorde van lezen... 7 Uw voorkennis... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Twitter

Studio Visual Steps. Twitter Studio Visual Steps Twitter 2015 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: december 2015 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

2.12 Oefeningen... 67 2.13 Achtergrondinformatie... 69 2.14 Tips... 70

2.12 Oefeningen... 67 2.13 Achtergrondinformatie... 69 2.14 Tips... 70 Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De website bij het boek... 16 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij dit boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Fotobewerking op uw tablet

Studio Visual Steps. Fotobewerking op uw tablet Studio Visual Steps Fotobewerking op uw tablet 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: september 2014 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Visuele stappengids Windows Live Essentials

Studio Visual Steps. Visuele stappengids Windows Live Essentials Studio Visual Steps Visuele stappengids Windows Live Essentials Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Antivirusapp downloaden op Android-tablet

Studio Visual Steps. Antivirusapp downloaden op Android-tablet Studio Visual Steps Antivirusapp downloaden op Android-tablet 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: mei

Nadere informatie

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Website... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Uw muziek met itunes

Studio Visual Steps. Uw muziek met itunes Studio Visual Steps Uw muziek met itunes Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: maart 2013 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Minicahier. Twitter

Studio Visual Steps. Minicahier. Twitter Studio Visual Steps Minicahier Twitter Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2014 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Studio Visual Steps Juni 2014 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 De schermafbeeldingen... 11 1. Starten met

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen met Safari (Mac OS X Yosemite )

Studio Visual Steps. Surfen met Safari (Mac OS X Yosemite ) Studio Visual Steps Surfen met Safari (Mac OS X Yosemite ) 2015 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: februari

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig 11 De website bij het boek 11 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig 11 De website bij het boek 11 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig... 11 De website bij het boek... 11 Hoe werkt u met dit boek?... 12 Uw voorkennis... 13 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Twitter

Studio Visual Steps. Twitter Studio Visual Steps Twitter 2017 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Publicatiedatum: juni 2017 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Les 7 Doen: Windows Live Mail

Les 7 Doen: Windows Live Mail Wegwijs in Windows 7 Les 7 Doen: Windows Live Mail Vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 Hannie van Osnabrugge bussum 2011 Deze vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 hoort bij

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy SII, SIII en S4 voor senioren

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy SII, SIII en S4 voor senioren Studio Visual Steps Samsung Galaxy SII, SIII en S4 voor senioren 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie:

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail 1 Webmail met Windows Live Hotmail Webmail is een handige mogelijkheid om waar ook ter wereld uw e-mail te kunnen ophalen en versturen. U heeft daarvoor een webmailadres nodig en een computer die verbonden

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab voor senioren

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab voor senioren Studio Visual Steps Samsung Galaxy Tab voor senioren 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Toets uw kennis 9 Wat heeft u nodig? 9 Website 10 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Toets uw kennis 9 Wat heeft u nodig? 9 Website 10 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Toets uw kennis... 9 Wat heeft u nodig?... 9 Website... 10 Voor docenten... 10 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Uw voorkennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Nieuwsbrief... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Minicahier. Twitter

Studio Visual Steps. Minicahier. Twitter Studio Visual Steps Minicahier Twitter Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Jolanda Ligthart en Rilana Groot Augustus 2011 Alle rechten

Nadere informatie

Windows Internet Explorer 7

Windows Internet Explorer 7 Studio Visual Steps Overstapgids Windows Internet Explorer 7 2 Overstapgids Windows Internet Explorer 7 2006 Visual Steps B.V. Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria beentjes November 2006

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek? De schermafbeeldingen...

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek? De schermafbeeldingen... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. Starten met Windows 7 13 1.1 Desktopcomputer of laptopcomputer...

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Starten met Word

Studio Visual Steps. Starten met Word Studio Visual Steps Starten met Word 2015 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juni 2015 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren...

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren... Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De website bij het boek... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Rekenen met Calc

Studio Visual Steps. Rekenen met Calc Studio Visual Steps Rekenen met Calc Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Met medewerking van Henk Mol Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. iphoto, imovie en andere handige Mac-programma s voor senioren

Studio Visual Steps. iphoto, imovie en andere handige Mac-programma s voor senioren Studio Visual Steps iphoto, imovie en andere handige Mac-programma s voor senioren 2012 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Gericht zoeken met Google

Studio Visual Steps. Gericht zoeken met Google Studio Visual Steps Gericht zoeken met Google Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2007 Visual Steps B.V. Opmaak/redactie: Jolanda Ligthart en Marleen Vermeij Tekstcorrectie: Lidy Deutekom

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Introductie Visual Steps... 10 Nieuwsbrief... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Voor docenten... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 13 De volgorde van lezen... 14 Website... 14 Toets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Ontdek het plezier van Facebook

Studio Visual Steps. Ontdek het plezier van Facebook Studio Visual Steps Ontdek het plezier van Facebook 2015 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: mei 2015 Alle

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten... 9

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Google Maps Street View

Google Maps Street View Studio Visual Steps Mini-cahier Google Maps Street View Maak op uw pc een virtuele wandeling op straatniveau Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2014 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Vaardigheid met het toetsenbord

Vaardigheid met het toetsenbord Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 De volgorde van lezen 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 De volgorde van lezen 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De volgorde van lezen... 7 Uw voorkennis... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis...

Nadere informatie

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ...

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten...

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 13 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Website... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten...

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail Wegwijs in internet Webmail met Windows Live Hotmail Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2011 Deze handleiding Webmail met Windows Live Hotmail hoort bij Wegwijs in internet van

Nadere informatie

Studio Visual Steps. E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd!

Studio Visual Steps. E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd! Studio Visual Steps E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd! Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie