Studio Visual Steps. Tips en trucs op de ipad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studio Visual Steps. Tips en trucs op de ipad"

Transcriptie

1 Studio Visual Steps Tips en trucs op de ipad

2 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juni 2013 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, uitgeleend, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door middel van fotokopieën, opnamen, of welke wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikel 168 Auteurswet 1912 j o het besluit van 20 juni 1974, Stb. 351, zoals gewijzigd bij het Besluit van 23 augustus 1985, Stb. 471 en artikel 17 Auteurswet 1912, dient men de daarvoor verschuldigde vergoedingen te voldoen aan de Stichting Reprorecht (Postbus 882, 1180 AW Amstelveen). Voor het overnemen van gedeelte(n) uit deze uitgaven in bloemlezingen, readers en andere compilatiewerken (artikel 16 Auteurswet 1912) dient men zich tot de uitgever te wenden. Ondanks alle aan de samenstelling van de tekst bestede zorg, kan noch de redactie, noch de auteur, noch de uitgever aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade, die zou kunnen voortvloeien uit enige fout, die in deze uitgave zou kunnen voorkomen. In dit boek komen namen voor van gedeponeerde handelsmerken. Deze namen zijn in de tekst niet voorzien van een handelsmerksymbool, omdat ze slechts fungeren als aanduiding van de besproken producten. Hierbij wordt op geen enkele wijze getracht inbreuk te maken op de rechten van de handelsmerkhouder. Wilt u meer informatie? Heeft u vragen of suggesties? info@visualsteps.nl Website bij Basisgids Tips en trucs voor de ipad: Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief:

3 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Nieuwsbrief... 4 Hoe werkt u met dit cahier?... 5 De schermafbeeldingen... 6 Tip... 7 Foto en video 8 Snel een foto maken met de volumeknop... 9 Foto s rechtstreeks op de ipad plaatsen... 9 Foto s van de computer naar de ipad overzetten De weergave Plaatsen Een foto als achtergrond Een diavoorstelling met muziek Foto s en video s verwijderen Een schermafbeelding maken Werken met albums Fotobewerking via de app Foto s op uw ipad Bijlage Hoe doe ik dat ook alweer?... 25

4 4 Voorwoord Beste lezers en lezeressen, De ipad biedt talloze mogelijkheden. Als u de basishandelingen voor het werken met dit handige apparaat onder de knie heeft, ligt er nog een wereld voor u open. Zo zijn er diverse praktische instellingen te maken voor de ipad en de apps om het gebruik te vergemakkelijken. Instellingen voor bijvoorbeeld de aanraakbediening, geluiden, berichtgeving en de privacy. Zeer handig om te weten en in te stellen op de ipad! Verder bieden de diverse apps ook instellingen voor het gebruik ervan. Bijvoorbeeld of cookies worden geaccepteerd in Safari, of agendagegevens bij een account gesynchroniseerd mogen worden en welke meldingen getoond mogen worden in een app. In Basisgids Tips en trucs voor de ipad (ISBN ) wordt naast de tips in dit cahier voor de standaard apps op uw ipad ook een aantal tips gegeven voor apps die u gratis of tegen betaling kunt downloaden in de App Store. Hoewel dit slechts een kleine selectie is, zijn enkele van deze apps wellicht een aanrader voor u. Maar bedenk u ook dat deze winkel vol met miljoenen apps vast ook nog vele andere leuke en interessante apps te bieden heeft. Advies is om ook zelf rond te blijven kijken in de App Store, op internet en in tijdschriften. Maar eerst, duik snel in dit cahier waarin u een aantal tips vindt met betrekking tot foto s en video op de ipad. PS Uw opmerkingen en suggesties zijn van harte welkom. Ons adres is: post@visualsteps.nl Nieuwsbrief Alle boeken van Visual Steps zijn volgens dezelfde methode geschreven: stap voor stap-instructies met schermafbeeldingen. Een overzicht van alle boeken vindt u op Op die website kunt u zich ook met enkele muisklikken aanmelden voor de gratis Visual Steps Nieuwsbrief die per wordt verspreid. In deze Nieuwsbrief ontvangt u ongeveer twee keer per maand informatie over: - de nieuwste titels en eerder verschenen boeken; - speciale aanbiedingen en kortingsacties. Als abonnee van de Nieuwsbrief heeft u toegang tot de gratis cahiers op de webpagina

5 5 Hoe werkt u met dit cahier? Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. De werkwijze is eenvoudig: u legt het cahier naast uw ipad en voert alle opdrachten stap voor stap direct op uw ipad uit. Door de duidelijke instructies en de vele schermafbeeldingen weet u precies wat u moet doen. Door de opdrachten direct uit te voeren, leert u het snelste werken met de ipad. In dit Visual Steps -cahier ziet u verschillende tekens. Die betekenen het volgende: Handelingen Dit zijn de tekens die een handeling aangeven: De wijsvinger geeft aan dat u iets op het scherm van de ipad moet doen, bijvoorbeeld ergens op tikken of een tekst typen. Het toetsenbord betekent dat u iets moet typen op het toetsenbord van de ipad of de pc. De muis geeft aan dat u op de pc iets met de muis moet doen. De hand geeft aan dat u hier iets anders moet doen, bijvoorbeeld de ipad draaien of uitzetten. Ook wordt de hand gebruikt bij een serie handelingen die u al eerder heeft geleerd. Naast deze handelingen wordt op sommige momenten extra hulp gegeven om met succes dit cahier door te werken. Hulp Extra hulp vindt u bij deze tekens: De pijl waarschuwt u voor iets. Bij de pleister vindt u hulp mocht er iets fout zijn gegaan. 1 Weet u niet meer hoe u een handeling uitvoert? Dan kunt u dit met behulp van de cijfers achter deze voetstapjes opzoeken achter in het cahier in de bijlage Hoe doe ik dat ook alweer? In aparte kaders vindt u algemene informatie en tips over de ipad. Extra informatie De kaders zijn aangeduid met de volgende tekens: Bij het boek vindt u extra achtergrondinformatie die u op uw gemak kunt doorlezen. Deze extra informatie is echter niet noodzakelijk om het cahier door te kunnen werken. Bij een lamp vindt u een extra tip voor het gebruik van de ipad.

6 6 De schermafbeeldingen De schermafbeeldingen in dit cahier zijn bedoeld om aan te geven op welke knop, bestand of hyperlink u precies moet tikken op uw scherm. In de vetgedrukte instructie ziet u het uitgeknipte vensteronderdeel waarop u moet tikken. Met de zwarte lijn wordt aangegeven waar dit onderdeel zich bevindt op uw scherm. U zult begrijpen dat de informatie in de kleine schermafbeeldingen in het cahier niet altijd leesbaar is. Dat is ook niet nodig. U ziet immers het scherm dat in het cahier is afgebeeld op groot formaat op het scherm van uw ipad. Hier ziet u een voorbeeld van zo n instructie plus het uitgeknipte vensteronderdeel waarop u moet tikken. De zwarte lijn geeft aan waar dit vensteronderdeel zich bevindt op uw scherm:

7 7 In sommige gevallen wordt in de schermafbeelding een deel van het scherm getoond. Hier ziet u daarvan een voorbeeld: Onder in het scherm: Het is dus nadrukkelijk niet de bedoeling dat u de informatie in de schermafbeeldingen in het cahier gaat lezen. Gebruik de schermafbeeldingen in het cahier altijd in samenhang met wat u op groot formaat op het scherm van uw ipad ziet. Tip Op de webpagina wordt iedere week ook een tip gegeven voor een app die u kunt downloaden en gebruiken.

8 8 Foto en video Met de twee camera s op de ipad maakt u gemakkelijk foto s en video s. Ook hiervoor zijn enkele handige opties beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld snel een foto maken met behulp van de volumeknop. Daarnaast kunt u vanaf internet eenvoudig foto s en video s overzetten naar uw ipad. Om deze foto s en video s overzichtelijk te bewaren, gebruikt u albums. U leest hoe u deze maakt, wijzigt of verwijdert in de app Foto s. Daarnaast biedt de ipad enkele mogelijkheden voor bewerking en kunt u een diavoorstelling laten tonen. Kent u Fotostream al? Dit is een handige optie om uw foto s in de cloud op te slaan. U kunt uw foto s dan bekijken vanaf diverse apparaten. In Basisgids Tips en trucs voor de ipad (ISBN ) worden alle bovenstaande onderwerpen behandeld. In dit cahier krijgt u tips over de volgende onderwerpen: snel een foto maken met de volumeknop; foto s rechtstreeks op de ipad plaatsen; foto s van de computer naar de ipad overzetten; de weergave Plaatsen; een foto als achtergrond; een diavoorstelling met muziek; foto s en video s verwijderen; een schermafbeelding maken; werken met albums; fotobewerking via de app Foto s op uw ipad.

9 9 Snel een foto maken met de volumeknop In de app Camera kunt u foto s maken door op een knop op het touchscreen te tikken. Het kan ook door de volumeknop kort in te drukken. Het voordeel hiervan is dat u de ipad beter stil kunt houden bij het maken van de foto. Open de app Camera 1 Richt de camera op het gewenste object Druk op de volumeknop Bron: Gebruikers-handleiding ipad De foto wordt gemaakt en kunt u terugvinden in de app Foto s. Foto s rechtstreeks op de ipad plaatsen Een handige aanvulling op uw ipad is de Camera Connection Kit. Dat is een set van twee connectoren waarmee u snel en eenvoudig foto s vanaf uw digitale camera op uw ipad kunt zetten. U koopt de Camera Connection Kit voor 29 euro (prijs april 2013) bij uw Apple-leverancier. De ene connector is geschikt om de USB-kabel van uw camera op aan te sluiten: Als u die niet heeft, kunt u uw SD-kaart in de andere connector steken: Sluit de brede connector aan op uw ipad Sluit de USB-kabel van uw camera aan of steek de SD-kaart in de connector Open, indien nodig, de app Foto s 1

10 10 Met de knop kunt u alle foto s van de camera of SD-kaart naar uw ipad importeren. U kunt ook een selectie maken: de foto s die u wilt importeren Bij die foto s verschijnt een vinkje : Zodra het importeren voltooid is, kunt u kiezen of u de foto s van de camera wilt verwijderen: Verwijder de connector uit uw ipad U ziet de geïmporteerde foto s op uw ipad:

11 11 De geïmporteerde foto s zijn in een apart album geplaatst: Het album bevat alle foto s die u met de ipad gemaakt heeft: Hier ziet u de albums en : Meer over albums leert u in de paragraaf Werken met albums. Foto s van de computer naar de ipad overzetten Uw ipad is een handig hulpmiddel om uw favoriete foto s en video s aan anderen te laten zien. Dat kunt u ook doen met foto s en video s die op uw pc staan. U doet dit door een map met foto s (en/of video s) via itunes te synchroniseren met uw ipad. Sluit de ipad aan op de computer Open het programma itunes op de computer 2 Klik op Het tabblad Overzicht wordt geopend: Klik op In dit voorbeeld worden foto s uit een submap van de map (Mijn) Afbeeldingen gesynchroniseerd.

12 12 U selecteert uw eigen map met foto s: Klik een vinkje bij De map is al geselecteerd: In dit voorbeeld worden niet alle submappen van de map (Mijn) Afbeeldingen gesynchroniseerd: Klik een rondje bij Tip Video s Als u ook de video s wilt synchroniseren die in de map staan: Klik een vinkje bij U selecteert de map(pen) die u wilt synchroniseren met uw ipad. U ziet natuurlijk andere mappen dan in dit voorbeeld: Klik een vinkje de gewenste map(pen), bijvoorbeeld bij Klik op De synchronisatie wordt gestart: U ziet de voortgang: Koppel de ipad veilig los 3

13 13 De foto s staan nu op uw ipad. Open de app Foto s 1 Tik, indien nodig, op In de weergave Albums zijn de foto s gesorteerd in stapeltjes: De stapel met de gesynchroniseerde foto s heeft dezelfde naam gekregen als de map op uw computer: De weergave Plaatsen Als u bij het maken van foto s en video de locatie-instellingen heeft laten opslaan, kunt u in de weergave Plaatsen in de app Foto s, bekijken waar foto s zijn gemaakt: Open de app Foto s 1 U ziet één of meer spelden op de kaart: U kunt de foto s bij een speld bekijken: een speld Een stapel met foto s verschijnt: de stapel U ziet de foto s.

14 14 Ziet u uitgeschakeld. niet, dan is locatievoorzieningen voor de app Camera Een foto als achtergrond Het is mogelijk een foto te gebruiken als achtergrond voor het toegangsscherm of het beginscherm. Hiervoor gebruikt u de app Foto s: Open de app Foto s en open een foto 4 U kiest of u deze achtergrond wilt gebruiken voor het toegangsscherm, het beginscherm of beide: de gewenste optie Een diavoorstelling met muziek Foto s zijn af te spelen in een diavoorstelling. Als u wilt, kunt u daarbij op de achtergrond muziek laten afspelen. Hiervoor wordt muziek gebruikt die u op uw ipad heeft geplaatst of heeft gedownload: Open de app Foto s en open een foto 4

15 15 Om de muziek af te laten spelen: Sleep het schuifje bij naar rechts Een lijst met nummers verschijnt: U kunt met onderdelen onder in het menu ook voor een afspeellijst, artiest of album kiezen: het gewenste nummer Indien gewenst, kunt u de overgang nog selecteren: Om de diavoorstelling te starten: In de app Instellingen kunt u nog enkele instellingen voor het afspelen van de diavoorstelling maken: Open de app Instellingen 1

16 16 U ziet de instellingen die u kunt wijzigen voor de diavoorstelling: Foto s en video s verwijderen U kunt foto s en video s met de app Foto s op verschillende manieren verwijderen. Een losse foto of video verwijdert u als volgt: Open de app Foto s en open een foto of video 4 of U kunt ook meerdere foto s en video s tegelijk verwijderen. Dit doet u vanuit het overzicht met foto s en video s: Tik, indien nodig, op

17 17 U selecteert de foto s en video s die u wilt verwijderen: de foto s en/of video s Bij de geselecteerde items verschijnt een vinkje u er nogmaals op tikt, verdwijnt het vinkje. Als weer. Als u het verwijderen wilt annuleren, tikt u op een leeg deel van het scherm. Let op! Heeft u foto s via itunes overgezet naar uw ipad, dan kunt u deze alleen van uw ipad verwijderen via itunes. In de paragraaf Foto s van de computer naar de ipad overzetten leest u hoe u foto s overzet via itunes. Een schermafbeelding maken U kunt een schermafbeelding maken op uw ipad. Dit kunt u onder andere gebruiken om een bepaald beeld uit een video om te zetten in een foto en op te slaan. U kunt echter ook een schermafbeelding maken van bijvoorbeeld een webpagina. Dit doet u zo: Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de thuisknop U hoort het geluid van een fotocamera. De schermafbeelding is nu toegevoegd aan de app Foto s en kunt u via de app Foto s bekijken.

18 18 Werken met albums U kunt foto s en video s in de app Foto s ordenen in albums. Zo vindt u een serie foto s of video s gemakkelijk terug en houdt u uw verzameling overzichtelijk. De foto s en video s worden niet zelf in een album geplaatst, maar hiervoor worden koppelingen gebruikt. De foto s blijven dus ook in het overzicht met alle foto s staan. U kunt als volgt een nieuw album maken in de app Foto s: Open de app Foto s 1 Zo maakt u een nieuw album: Typ de gewenste naam U voegt nu de gewenste foto s en video s toe aan het album: de foto s en/of video s Bij de geselecteerde items verschijnt een vinkje. Door nogmaals te tikken, verdwijnt het vinkje weer. Als u alle foto s wilt toevoegen, tikt u op.

19 19 De foto s en video s zijn toegevoegd aan het album: U kunt ook foto s en video s toevoegen aan een bestaand album: U selecteert de foto s/video s: de foto s en/of video s Om de foto of video aan een bestaand album toe te voegen: het album Het is ook mogelijk de foto in een nieuw album te plaatsen, daarvoor tikt u op, typt u de naam voor het album en tikt u op.

20 20 Als u een album niet meer nodig heeft, kunt u hem verwijderen. De foto s en video s in het album worden hierbij niet van uw ipad verwijderd: Tik bij het gewenste album op Fotobewerking via de app Foto s op uw ipad Via de app Foto s kunt u een aantal handelingen uitvoeren om uw foto s te verbeteren. Zo kunt u rode ogen verwijderen, foto s roteren, automatisch verbeteren en bijsnijden. In deze paragraaf ziet u als voorbeeld hoe u deze laatste optie gebruikt. Open de app Foto s en open een foto 4 Tik, indien nodig, op de foto

21 21 Onder in het scherm: In dit voorbeeld wordt een bouwwerk uitgesneden: Er verschijnt een helder kader met negen vakken over de foto: Dit kader kunt u verplaatsen: Sleep de hoek rechtsboven een stukje naar linksonder U ziet dat de weergave van de foto direct wordt aangepast aan het kader.

22 22 Sleep de hoek linksonder een stukje naar rechtsboven De hoogte/breedteverhouding van de foto is nu niet meer intact. U kiest de gewenste verhouding: Het scherm van de ipad heeft de verhouding 4 x 3: De uitsnede is aangepast aan de geselecteerde verhouding. U kunt, indien nodig, de foto nog verschuiven zodat het gewenste object op de juiste plaats in het kader komt te staan. Met de knop herstelt u de foto: Mogelijk vergt het enige oefening om de uitsnede goed te krijgen. Om de uitsnede te maken:

23 23 U ziet de uitgesneden foto: Om de foto op te slaan: Let op! Als u foto s heeft overgezet van uw pc naar uw ipad, moet u nog tikken op opgeslagen.. Er wordt dan een kopie van de foto in de filmrol Om deze opgeslagen foto te zien, doet u dan het volgende: de laatste foto U ziet de bewerkte foto.

24 24 In dit cahier heeft u een aantal tips voor de ipad gekregen. Wilt u nog veel meer tips, dan is de titel Basisgids Tips en trucs voor de ipad geschikt voor u! De ipad biedt talloze mogelijkheden. Als u de basishandelingen voor het werken met dit handige apparaat onder de knie heeft, ligt er nog een wereld voor u open. Zo zijn er diverse praktische instellingen te maken voor de ipad en de apps om het gebruik te vergemakkelijken. Instellingen voor bijvoorbeeld de aanraakbediening, geluid, berichtgeving en privacy. Zeer handig om te weten en in te stellen op de ipad! Verder bieden de diverse apps ook instellingen voor het gebruik ervan. Bijvoorbeeld of cookies worden geaccepteerd in Safari, of agendagegevens bij een account gesynchroniseerd mogen worden en welke meldingen getoond mogen worden in een app. Naast de tips in dit boek voor de standaard apps op uw ipad wordt ook een aantal tips gegeven voor apps die u gratis of tegen betaling kunt downloaden in de App Store. Hoewel dit slechts een kleine selectie is, zijn enkele van deze apps wellicht een aanrader voor u. Duik snel in dit boek en ontdek wat de ipad allemaal nog meer te bieden heeft! Tips en trucs voor de ipad Auteur: Studio Visual Steps Aantal pagina s: 232 Uitvoering: Paperback, full colour ISBN: Prijs: 19,95 Meer informatie: Een greep uit de onderwerpen: diverse instellingen maken voor onder andere beeld, geluid, meldingen en privacy handige instellingen maken voor het werken met het toetsenbord reservekopieën maken allerlei tips voor , internet, agenda en contacten tips over de samenwerking tussen diverse apps en de mogelijke instellingen foto, video, muziek, ebooks en ander entertainment verschillende communicatiemogelijkheden, zoals Facebook, Twitter en Berichten Geschikt voor ipad 2, de nieuwe ipad (derde generatie en vierde generatie) en ipad Mini

25 25 Bijlage Hoe doe ik dat ook alweer? In dit cahier zijn opdrachten voorzien van voetstapjes: 1 In deze bijlage zoekt u aan de hand van het cijfer op hoe u een handeling uitvoert. 1 App openen de app 2 itunes op de pc openen In Windows 7, Vista en XP: Klik op Klik op Klik op Klik op In Windows 8, op het startscherm: Klik op 3 ipad veilig loskoppelen in itunes Klik bij op 4 App Foto s en een foto of video openen een foto of video

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in Studio Visual Steps Richt uw pc of laptop in Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4

Studio Visual Steps. Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4 Studio Visual Steps Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: augustus

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Tekstverwerking met de Word-app op de ipad

Studio Visual Steps. Tekstverwerking met de Word-app op de ipad Studio Visual Steps Tekstverwerking met de Word-app op de ipad Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: maart

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab 3

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab 3 Studio Visual Steps Samsung Galaxy Tab 3 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2014 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: februari 2014 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2

Studio Visual Steps. Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2 Studio Visual Steps Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op internet met uw tablet met Android 4.2

Studio Visual Steps. Surfen op internet met uw tablet met Android 4.2 Studio Visual Steps Surfen op internet met uw tablet met Android 4.2 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Website... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Introductie Visual Steps... 12 Nieuwsbrief... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met iphoto en imovie

Studio Visual Steps. Werken met iphoto en imovie Studio Visual Steps Werken met iphoto en imovie Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober 2013 Alle

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Creatief met digitale foto s voor senioren

Studio Visual Steps. Creatief met digitale foto s voor senioren Studio Visual Steps Creatief met digitale foto s voor senioren 2012 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Emma Schipper Opmaak / bureauredactie:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Website... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Tips en trucs in Windows 7

Studio Visual Steps. Tips en trucs in Windows 7 Studio Visual Steps Tips en trucs in Windows 7 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: december 2013 Alle

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op internet op uw iphone

Studio Visual Steps. Surfen op internet op uw iphone Studio Visual Steps Surfen op internet op uw iphone Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2016 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: maart 2016 Alle

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Fotobewerking op uw tablet

Studio Visual Steps. Fotobewerking op uw tablet Studio Visual Steps Fotobewerking op uw tablet 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: september 2014 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Addo Stuur AZERTY toetsenbord

Addo Stuur AZERTY toetsenbord Addo Stuur AZERTY toetsenbord Typen van accenten, trema s en cijfers Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2006 Visual Steps B.V. Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria Beentjes

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc

Studio Visual Steps. Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc Studio Visual Steps Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Omslagontwerp: Studio Willemien Haagsma bno 2012 Visual Steps B.V.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Antivirusapp downloaden op Android-tablet

Studio Visual Steps. Antivirusapp downloaden op Android-tablet Studio Visual Steps Antivirusapp downloaden op Android-tablet 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: mei

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Introductie Visual Steps... 12 Nieuwsbrief... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 14 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 14 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Introductie Visual Steps... 12 Nieuwsbrief... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Website 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Website 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Website... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Toets uw kennis... 9 Voor docenten...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. iphoto, imovie en andere handige Mac-programma s voor senioren

Studio Visual Steps. iphoto, imovie en andere handige Mac-programma s voor senioren Studio Visual Steps iphoto, imovie en andere handige Mac-programma s voor senioren 2012 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Ontdek Gmail

Studio Visual Steps. Ontdek Gmail Studio Visual Steps Ontdek Gmail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2017 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: 4e kwartaal 2017 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Adobe Reader DC. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken

Studio Visual Steps. Adobe Reader DC. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Studio Visual Steps Adobe Reader DC PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2016 Visual Steps B.V. Februari 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer Studio Visual Steps Beveiliging op uw Windows 10-computer Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2016 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juni 2016

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab voor senioren

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab voor senioren Studio Visual Steps Samsung Galaxy Tab voor senioren 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Uw muziek met itunes

Studio Visual Steps. Uw muziek met itunes Studio Visual Steps Uw muziek met itunes Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: maart 2013 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Een eigen weblog met WordPress

Studio Visual Steps. Een eigen weblog met WordPress Studio Visual Steps Een eigen weblog met WordPress Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana

Nadere informatie

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Visual Steps Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met de Samsung Galaxy Tab

Studio Visual Steps. Werken met de Samsung Galaxy Tab Studio Visual Steps Werken met de Samsung Galaxy Tab Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. De Google

Nadere informatie

Addo Stuur. Starten met internet. Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en aan de slag wil

Addo Stuur. Starten met internet. Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en  aan de slag wil Addo Stuur Starten met internet Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en e-mail aan de slag wil 2000 Addo Stuur 2000 Visual Steps B.V. Derde druk: maart 2002 Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl

Studio Visual Steps. Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl Studio Visual Steps Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Publicatiedatum: september 2013 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren

Studio Visual Steps. Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren Studio Visual Steps Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Wilt u meer informatie? www.visualsteps.nl

Wilt u meer informatie? www.visualsteps.nl 2008 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Jolanda Ligthart en Dominique Feenstra Eindredactie: Ria Beentjes Eerste druk: april 2008 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy SII, SIII en S4 voor senioren

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy SII, SIII en S4 voor senioren Studio Visual Steps Samsung Galaxy SII, SIII en S4 voor senioren 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten... 9

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Standaard apps op de ipad

Studio Visual Steps. Standaard apps op de ipad Studio Visual Steps Standaard apps op de ipad 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: maart 2014 Alle rechten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Starten met Windows 8

Studio Visual Steps. Starten met Windows 8 Studio Visual Steps Starten met Windows 8 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 14 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 14 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De volgorde van lezen... 16 De website bij dit

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Webmail met Windows Live Hotmail

Studio Visual Steps. Webmail met Windows Live Hotmail Studio Visual Steps Webmail met Windows Live Hotmail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Overstapgids Internet Explorer 8

Studio Visual Steps. Overstapgids Internet Explorer 8 Studio Visual Steps Overstapgids Internet Explorer 8 2008 Visual Steps B.V. Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak / redactie: Jolanda Ligthart Eindredactie: Ria Beentjes Publicatie:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 6 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 8 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 6 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 8 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 De cd-rom bij dit boek... 11 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen met Safari (Mac OS X Yosemite )

Studio Visual Steps. Surfen met Safari (Mac OS X Yosemite ) Studio Visual Steps Surfen met Safari (Mac OS X Yosemite ) 2015 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: februari

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 De website bij dit boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 De website bij dit boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij dit boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 De

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Nieuwsbrief... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Twitter

Studio Visual Steps. Twitter Studio Visual Steps Twitter 2015 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: december 2015 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 6 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 8 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 6 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 8 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Starten met PowerPoint

Studio Visual Steps. Starten met PowerPoint Studio Visual Steps Starten met PowerPoint Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2014 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: januari 2014 Alle rechten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Studio Visual Steps. icloud. De online opslagdienst van Apple

Studio Visual Steps. icloud. De online opslagdienst van Apple Studio Visual Steps icloud De online opslagdienst van Apple Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: april

Nadere informatie

Studio Visual Steps. ipad voor senioren

Studio Visual Steps. ipad voor senioren Studio Visual Steps ipad voor senioren 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail Studio Visual Steps Werken met Windows Live Mail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juli 2013 Alle

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Hoe werkt u met dit boek?

Hoe werkt u met dit boek? 10 Hoe werkt u met dit boek? Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. De werkwijze is eenvoudig: u legt het boek naast uw Mac en voert alle opdrachten stap voor stap direct op uw Mac uit.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer Studio Visual Steps Beveiliging op uw Windows 10-computer 2017 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Publicatiedatum: juni 2017 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

ios 5-software update voor de ipad

ios 5-software update voor de ipad 1 ios 5-software update voor de ipad Apple brengt van tijd tot tijd updates van de ipad software uit. Hierin worden problemen opgelost of nieuwe functies toegevoegd. Enige tijd geleden verscheen de ios

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Een ebook van Visual Steps op uw ipad of Android-tablet

Studio Visual Steps. Een ebook van Visual Steps op uw ipad of Android-tablet Studio Visual Steps Een ebook van Visual Steps op uw ipad of Android-tablet Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Mei 2015 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

1. icloud instellen 13 1.1 icloud op de iphone of ipad... 14 1.2 icloud op de Mac... 16 1.3 Achtergrondinformatie... 19

1. icloud instellen 13 1.1 icloud op de iphone of ipad... 14 1.2 icloud op de Mac... 16 1.3 Achtergrondinformatie... 19 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten...

Nadere informatie

1. Programma installeren Installeren van TotalMedia Studio Kopiëren van de oefenbestanden Tips... 18

1. Programma installeren Installeren van TotalMedia Studio Kopiëren van de oefenbestanden Tips... 18 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 De cd-rom... 8 Uw voorkennis... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 De website bij dit boek... 9 Toets uw

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Ontdek het plezier van Facebook

Studio Visual Steps. Ontdek het plezier van Facebook Studio Visual Steps Ontdek het plezier van Facebook 2015 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: mei 2015 Alle

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Studio Visual Steps Adobe Reader X PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Mei 2011 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 De schermafbeeldingen... 11 1. Starten met

Nadere informatie

Studio Visual Steps Abonneren op gratis RSS feeds

Studio Visual Steps Abonneren op gratis RSS feeds Studio Visual Steps Abonneren op gratis RSS feeds Computertips van Visual Steps Nieuws van Visual Steps Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. B.V. Opmaak/redactie: Marleen Vermeij

Nadere informatie

Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief: www.visualsteps.nl/nieuwsbrief

Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief: www.visualsteps.nl/nieuwsbrief Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2006 Visual Steps B.V. Omslagontwerp: Studio Willemien Haagsma bno Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria Beentjes Eerste druk: april

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail Studio Visual Steps Webmail met Windows Live Hotmail Overal ter wereld uw e-mail versturen en ontvangen 2 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. B.V. Opmaak/redactie: Jolanda Ligthart

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De cd-rom 13 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De cd-rom 13 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De cd-rom... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel Snel kennismaken met de ipad en iphone ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel Snel kennismaken met de ipad en iphone ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Nieuwsbrief... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 De

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

1. Oefenbestanden kopiëren 11

1. Oefenbestanden kopiëren 11 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Visuele stappengids Windows Live Essentials

Studio Visual Steps. Visuele stappengids Windows Live Essentials Studio Visual Steps Visuele stappengids Windows Live Essentials Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Twitter

Studio Visual Steps. Twitter Studio Visual Steps Twitter 2017 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Publicatiedatum: juni 2017 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie