Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2012.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2012."

Transcriptie

1 Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van Deze reis van de Rot wordt gemaakt door de laatste opstappers van Ruud de Haan (de laatste particuliere eigenaar van de Rot tot 2011), namelijk Koos Follings als schipper en Nico Schermer als maat en scheepskok. Deze reis wordt gemaakt om de naamsbekendheid in Fryslân en wijde omgeving verder te verbeteren. Daarom hebben we in het voortraject naar deze reis ook al contact met de organisatie van de strontrace in Workum gehad om de Rot in de museumhaven te krijgen. De activiteiten in Workum omvatten het onder zeil gaan vissen door een aantal oude kleine vissersschepen zoals botters, zeeschouwen, lemster aken en staverse jollen. Daarnaast de meest bekende zeiltocht is de strontrace van Workum naar Warmond (nabij Leiden), waarbij per skûtsje (of tjalk, de zware stront) een aantal zakken gedroogde mest wordt meegenomen. Als retourvracht wordt dan een aantal zakjes bloem-bollen meegenomen. Dan is er nog de beurtveer (grotere tjalken en klippers) die de zeiltocht maken naar Amsterdam met als verplichte tussenhavens Medemblik en Lemmer. Deze schepen nemen post mee en een aantal passagiers. Op woensdag 17 oktober 2012 worden de laatste boodschappen gedaan, Nico opgehaald van de trein in Heerenveen en worden we door Marian (de vrouw van de schipper) per auto naar Rottevalle gebracht. Om ca uur hebben we alles aan boord, wordt de motor gestart en gaan we richting de Leijen. Hier wordt de mast gestreken en gaan we door Opeinde. Direct na de laatste brug wordt, met gevaar voor eigen leven voor Nico in verband met de gladde steigers, aangelegd om de mast weer omhoog te draaien. Daarna op de motor verder richting de Wijde Ee, waar we nabij De Veenhoop aan een marrekritesteiger overnachten. Op donderdag 18 oktober slapen we eerst lekker uit en steken we om ca uur van wal, helaas op de motor want het is zuidwestenwind. Helaas net als gisteren een beetje regenachtig. Via het Pikmeer gaan we naar Akkrum. Hier worden nog even de laatste vergeten boodschappen opgehaald, waarna we doorvaren naar de Goingarypsterpoelen, PMkanaal en Jeltesloot. Op het eiland voor Heeg wordt overnacht, waar we (tegen de gewoonte van de schipper in) havengeld moeten betalen want op het eiland is een toiletgebouw aangebracht. s Avonds wordt het houtkacheltje weer aangestoken, heerlijk warm en goed tegen het vocht. Op vrijdag 19 oktober is het, na een zeer buiige nacht, mooi weer geworden. In het begin nog wel wat bewolkt maar gaandeweg komt de zon er steeds meer bij. Maar helaas geen wind, dus alles weer op de moter. Aan het begin van de Fluessen ligt de Langehoekspuolle, hier wordt even aangemeerd. Daarna toch nog even op en neer naar Gaastmeer. Hier wordt lekker gedoucht, een lekker visje gehaald, water getankt en nog enkele laatste boodschappen gedaan. Daarna retour naar het eiland waar we met onze vriend Klaus hebben afgesproken. Een gezellige avond met een heerlijk brandend kacheltje.

2 Zaterdag 20 oktober 2012 is het eindelijk zover, het laatste stuk varen naar Workum, ons einddoel van deze reis. Nadat we in Workum hebben getankt, en bij het klomkesjilen welkom zijn geheten, varen we door naar onze normale ligplaats tijdens het strontraceweekeinde. Door een goede actie van Nico, kunnen we daarna doorvaren, nadat we hebben bijgepraat met onze sleepbootschipper Busman uit Workum, naar de museumhaven. Wat kregen we daar een mooie plek, van alle kanten goed zichtbaar en lekker dicht bij de sluis. Hier kwamen ook alle strontschepen langs, ook het 60plusskutsje met als mascotte een rollater bij de mast. Aangezien we in de museumhaven lagen, kwamen er veel mensen langs om de Rot van binnen en van buiten te bekijken. We hebben de was buiten te drogen gehangen zoals dat vroeger ook altijd gebeurde: aan een touw, zonder wasknijpers en de te drogen was door het touw geregen om vast te maken, zodat het niet wegwaait. We hebben ook weer behoorlijke Rothandel (verkoop van zeepjes en briketten) gedaan. Dit mede door toedoen van met name Nico, die ook vele foldertjes heeft uitgedeeld. Hopelijk komt hier ook weer een aantal donateurs uit voort. Aangezien Nico ook een dagje ouder wordt, moet hij zo nu en dan zitten om bij te komen van alle vermoeienissen.

3 Wat we in ieder geval aan dit weekeinde hebben overgehouden is een mooie herinnering en een principeafspraak dat de Rot volgend jaar de beurtveer van Sneek naar Workum zal verzorgen. Dit betekent dat de Rot de brandstof voor de kacheltjes van de strontskûtsjes (ca 500 kg briketten) van Sneek naar Workum zal vervoeren. Dit is weer een mooi vooruitzicht voor een bijzondere reis, waar de Rot ook voor gebouwd is (goederen van de ene plek naar de andere plek brengen). Een mooi uitzicht op de Rot vanaf de sluis. Muzikaal bezoek op het voordek van de Rot Op maandagmorgen 22 oktober blijft het nog heel lang mistig, waardoor het nog lang spannend blijft of de skûtsjes er wel uit mogen richting Warmond. Gelukkig kunnen om uur de vissersschepen en om uur de strontschepen van start omdat de zon er gelukkig doorkomt. Helaas te weinig wind die wel uit het oosten komt, dus niet onder zeil eruit. Op de bovenstaande foto s is goed te zien dat het maandagmorgen vóór de start flink mistig is.

4 Linksboven: de skutsjes en tjalken liggen klaar voor de start Rechtsboven: de zakjes met stront worden door de bemanning aan boord gebracht, waarna er gestart kan worden Linksonder: Reid spreekt de schippers en bemanning altijd toe en roept dan: oprotten, waarna het startschot valt en de schepen vertrekken voor de reis naar Warmond Door het mooie weer zijn er veel mensen op de been. Het is druk rond de havenkom in Workum. Er staan een aantal standjes met scheepsbenodigdheden, boeken over de scheepvaart, nautische souvenirs en natuurlijk gerookte vis. We kopen bij onze buurman een pondje gerookte poon voor onderweg. Een goed vooruitzicht, heerlijk vers gerookte vis, zo uit de rookton. Om uur komt onze motor hortend en stotend tot leven, waarna wij om ca uur vertrekken in oostelijke richting naar het Heegermeer. Onderweg wordt nog een heerlijke gerookte poon naar binnen gewerkt. De reis verloopt zeer voorspoedig, wel geheel op de motor.

5 Nabij het Joustervaartje gaan we om ca uur voor de wal. Eerst wordt een heerlijk glaasje wijn ingeschonken en zittende tegen de achterkant van de roef genieten we van de mooie ondergaande zon. Prachtig. Daarna gaat Nico aan de kokerij en de schipper zorgt dat het kacheltje weer op temperatuur komt. Om ca uur wordt er heerlijk gegeten, met een glaasje wijn erbij en een heerlijk warm snorrend kacheltje. Drie prachtige foto s van de ondergaande zon. Dit is echt genieten na een drukke dag van skutsjes uitzwaaien en een behoorlijk eind varen op de motor. Hier wordt dan ook volop van genoten.

6 Dinsdagmorgen 23 oktober vertrekken we redelijk op tijd aangezien we nog een behoorlijk eind moeten varen en we eind van de middag, als de zon en temperatuur goed zijn, de Rot nog willen invetten. De reis loopt zeer voorspoedig, wel alles op de motor, via Akkrum, Pikmeer, De Veenhoop en Wijde Ee. Dan de mast strijken en door Opeinde, waarna we ca uur aanleggen aan het eiland De Rot nabij het paviljoen De Leyen. Helaas valt de zon en temperatuur tegen, het invetten wordt niks. Eerst wordt de mast weer omhooggedraaid. Daarna wordt het schip van binnen en buiten helemaal schoongemaakt en opgeruimd. Allemaal net op tijd klaar voordat er een bui regen valt. De deklast is ook mooi op tijd weer binnen en kan zo mooi in het schip de winter door. Daarna een borreltje en genieten van de laatste avond van deze reis op de Rot. De Rot ligt geheel spik en span schoongemaakt aan het steiger van het eiland De Rot op de Leyen nabij het paviljoen. Op de achtergrond is nog (nauwelijks) zichtbaar de rook uit de pijp van de grasdrogerij die het laatste gras voor de boeren droogt. Woensdagmorgen, na heel veel moeite loopt de motor weer en gaan we het laatste stukje naar Rottevalle. In de haven wordt volop gewerkt aan de vervanging van de walbeschoeiing, maar de Rot kan gewoon op zijn vertrouwde plekje worden aangelegd. Daarna de laatste spullen van boord, in de auto en met Marian (de vrouw van schipper Koos) naar Leeuwarden. Van Leeuwarden rijden we door naar Haarlem om Nico thuis te brengen en dan nog even bij Jannie (de vrouw van Ruud, de oudschipper) langs. Hier wordt gekeken in het werkschip om een rol katoen mee te nemen voor reparatie/herstel van de fok. Hartstikke mooi dat Jannie dit beschikbaar stelt aan de stichting voor herstel van de fok van de Rot. Hopelijk willen op deze manier ook voldoende sponsoren ons helpen met de financiering van de motor, aangezien die voor de bedrijfszekerheid moet zorgen en deze echt aan vervanging toe is.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2013.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2013. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2013. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door de laatste opstappers van Ruud de Haan (de laatste particuliere eigenaar van de Rot tot 2011),

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2014.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2014. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2014. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door de laatste opstappers van Ruud de Haan (de laatste particuliere eigenaar van de Rot tot 2011),

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2016.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2016. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2016. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door Koos Follings als schipper en Nico Schermer als maat en scheepskok. Deze reis wordt gemaakt om

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2018.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2018. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2018. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door Koos Föllings als schipper en Nico Schermer als maat en scheepskok. De reis wordt gemaakt om de

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2017.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2017. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2017. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door Koos Föllings als schipper en Nico Schermer als maat en scheepskok. Deze reis wordt gemaakt om

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2015.

Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2015. Reisverslag van de Rot naar Workum in de herfstvakantie van 2015. Deze reis van de Rot wordt gemaakt door de laatste opstappers van Ruud de Haan (de laatste particuliere eigenaar van de Rot tot 2011),

Nadere informatie

Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015.

Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015. Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015. Door het skutsjemuseum in Eernewoude is vanwege het 5 jaar in de vaart hebben van de Aebelina een beurtfeartocht georganiseerd.

Nadere informatie

Reisverslag van de Rot naar Appelscha in augustus 2012

Reisverslag van de Rot naar Appelscha in augustus 2012 Reisverslag van de Rot naar Appelscha in augustus 2012 Op maandagmorgen 20 augustus maak ik (Koos Follings) mij klaar voor de reis naar Appelscha. Ik haal mijn maat (Henk van Ginneken) op die de heenreis

Nadere informatie

Het is mooi weer buiten, dus in de kuip nog wat napraat onder een heel erg mooie sterrenhemel. Dan nog een borreltje en op tijd te kooi.

Het is mooi weer buiten, dus in de kuip nog wat napraat onder een heel erg mooie sterrenhemel. Dan nog een borreltje en op tijd te kooi. Verslag van de reis van de Rot naar Zoutkamp eind augustus 2016. Vrijdag 23-8-2016. Na de laatste boodschappen gehaald te hebben gaan de schipper (Koos) en zijn maat (Nico) richting Beetsterzwaag om Marian

Nadere informatie

Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus 2014.

Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus 2014. Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus 2014. Op vrijdag (1-8-2014) eind van de middag wordt de Rot klaargemaakt voor vertrek richting de Leijen door de schipper (Koos) en zijn maat (Cor).

Nadere informatie

Verslag van de reis van de Rot naar Hasselt in juli-augustus 2012.

Verslag van de reis van de Rot naar Hasselt in juli-augustus 2012. Verslag van de reis van de Rot naar Hasselt in juli-augustus 2012. Op uitnodiging van de LVBHB (landelijke vereniging tot behoud van het historische bedrijfsvaartuig) wordt deze reis ondernomen. De bemanning

Nadere informatie

Verslag van de reis van de Rot over 30-meren in Fryslân in juli 2013.

Verslag van de reis van de Rot over 30-meren in Fryslân in juli 2013. Verslag van de reis van de Rot over 30-meren in Fryslân in juli 2013. Op uitnodiging van de watersportvereniging Drachten Veenhoop wordt deze reis ondernomen. De bemanning bestaat uit schipper Koos Follings

Nadere informatie

Verslag van de reis van de Rot naar Hassailt 2017.

Verslag van de reis van de Rot naar Hassailt 2017. Verslag van de reis van de Rot naar Hassailt 2017. Één keer in de vijf jaar organiseert Hasselt een groot stadsfeest waarbij de oude schepen van de LVBHB worden uitgenodigd om in de vaarten en vijvers

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus Zondag

Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus Zondag Verslag van de reis van de Rot naar Appelscha in augustus 2016. Zondag 14-8-2016 Op zondagmiddag wordt de Rot klaargemaakt door de schipper (Koos) voor een meerdaagse reis naar Appelscha. Piet (de maat)

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Reisverslag van de reis van de Rot naar Groninger Zomerwelvaren en Delfsail in juni-juli 2016

Reisverslag van de reis van de Rot naar Groninger Zomerwelvaren en Delfsail in juni-juli 2016 Reisverslag van de reis van de Rot naar Groninger Zomerwelvaren en Delfsail in juni-juli 2016 Op donderdag 23 juni 2016 doen we (schipper Koos Föllings en maat Nico Schermer) de boodschappen in Gorredijk,

Nadere informatie

Een dagje zeilen (groep 4)

Een dagje zeilen (groep 4) Een dagje zeilen (groep 4) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Schotland reis e verslag. Onderweg ging het werk natuurlijk gewoon door, ook Adrie was onverstoorbaar bezig in de spoelkeuken.

Schotland reis e verslag. Onderweg ging het werk natuurlijk gewoon door, ook Adrie was onverstoorbaar bezig in de spoelkeuken. Schotland reis 2011 2 e verslag Zondag 15 mei om 10.00 uur was het dan weer zover de bus met gasten arriveerde precies op tijd en vertrokken we weer richting het eiland Arran waar de golfers en wandelaars

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Nieuwsbrief It Abbegeaster Skûtsje

Nieuwsbrief It Abbegeaster Skûtsje JAARGANG 8 NUMMER 26 STICHTING IT ABBEG EASTER SKÛTSJE 9 JUNI 2016 Nieuwsbrief It Abbegeaster Skûtsje Middels nieuwsbrief nummer 26 willen we iedereen die It Abbegeaster Skûtsje een warm hart toedraagt

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Informatie skûtsjesilen

Informatie skûtsjesilen Informatie skûtsjesilen Skûtsjesilen: een begrip in Friesland en ver daarbuiten. Hotel Galamadammen: een unieke locatie voor uw zeildag! Hotel Galamadammen heeft verschillende mogelijkheden om uw dag op

Nadere informatie

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos?

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos? ---- Samen varen, samen doen----------- Laatst was mijn kleinzoon voor de eerste keer aan boord van mijn motorboot, een jochie van net anderhalf jaar. Het eerste wat hij deed, was draaien aan het stuurwiel.

Nadere informatie

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. Schotland reis 2009 10 mei tot 15 mei De week rust pakte even anders uit voor de achter gebleven bemanning, het was zo n bar weer

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem

CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild 13-15 oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem Op een mooie dag in juli van dit jaar, zeilde ik met een vriend een rondje op de Westeinderplassen.

Nadere informatie

Meezeilen vanuit Kos. Actief zeezeilen

Meezeilen vanuit Kos. Actief zeezeilen Meezeilen vanuit Kos Actief zeezeilen Van mei tot en met oktober varen we elke week vanuit Kos langs de twaalf eilanden van de Dodekanesos. Een zeezeiltocht vanaf Kos verzekert je van een vakantie volop

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden Zaterdag 11 Juni: De route naar het zuiden is globaal uit gezet. Dinsdag 14 juni: De eerste boodschappen zijn gedaan Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

Haven van Amsterdam. Open zee. Sluis Ijmuiden

Haven van Amsterdam. Open zee. Sluis Ijmuiden Opis 2012. Haven van Amsterdam Open zee Sluis Ijmuiden 3 oktober 2012 De start van vandaag was er een met veel strubbelingen maar met een geweldig eind. Gisterenavond mochten de jongens even van hun privileges

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2018 Kamper Botters

Jaaroverzicht 2018 Kamper Botters Jaaroverzicht 2018 Kamper Botters Wat hebben we gedaan in 2018? In de Oude Buitenhaven in Kampen vond het reguliere onderhoud aan de KP32, KP 41 en KP118 plaats. Geen spectaculaire beelden, wel noeste

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

De Waterlandse melkschuit

De Waterlandse melkschuit Nieuwsbrief 12 5 pagina s De Waterlandse melkschuit Februari 2016 Bekijk alle Evenementen van 2016 Uitgave van Stichting de Waterlandse Melkschuit, Redactie: Durgerdammerdijk 143, 1026ch Durgerdam, zie

Nadere informatie

Schleuse Rosenbeck Spandau Nordhafen.

Schleuse Rosenbeck Spandau Nordhafen. 17-07-2017 Schleuse Rosenbeck Zehdenick. We gaan vanaf het Werbellinkanal weer terug naar het plasje waar we eerder zo fijn geankerd hadden. De Prerauer stick. Maar als we Zehdenick, het stadje wat vlak

Nadere informatie

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Donderdagochtend tussen 9:00 uur en 9:30 uur vertrekken de Pietermannen vanuit Volendam en de Kuylkarpers vanuit Hoorn,

Nadere informatie

IMPRESSIE HEMELVAARTTOCHT 2015 (VOYAGER)

IMPRESSIE HEMELVAARTTOCHT 2015 (VOYAGER) IMPRESSIE HEMELVAARTTOCHT 2015 (VOYAGER) Voor de Voyager begon de Hemelvaarttocht 2015 met de afvaart om 13:30 vanuit Lelystad haven met zon, 15 knopen wind en een snelheid over de grond van 6 knopen.

Nadere informatie

Maandag 18 oktober 2010 St Annaland Goes

Maandag 18 oktober 2010 St Annaland Goes Maandag 18 oktober 2010 St Annaland Goes We stonden vroeg op de kant Om onze manden vol te laden De wethouder van Sint Annaland Hield een mooie toespraak op de kade Allen het havengat uit onder zeil We

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2015 - Tussenverslag Hellingbeurt Urk

Nieuwsbrief November 2015 - Tussenverslag Hellingbeurt Urk Nieuwsbrief November 2015 - Tussenverslag Hellingbeurt Urk Varen Amsterdam Urk Het plan was om in één dag vanaf Amsterdam naar Urk te varen, maar de omstandigheden waren zeer dichte mist en geen wind.

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015 S(~DI~PI~N IN}IOUD Het roer gaat om Oproep De Droom van de schepencarrousel Doelstellingen Markante schepen in beweging Professionaliseren Nieuwe schepen Schepen carrousel en social media Donateur worden

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

En met de regen beginnen de varkens ook echt te doen waar ze voor zijn aangenomen. Ze beginnen de moestuin lekker om te wroeten.

En met de regen beginnen de varkens ook echt te doen waar ze voor zijn aangenomen. Ze beginnen de moestuin lekker om te wroeten. Groen De eerste dagen van September is het nog steeds prachtig weer. Het is zelfs bladstil en dat is goed te zien bij de Merle. En de avond van Laurents cremaillaire is het ook heerlijk weer tot in de

Nadere informatie

NIEUWJAARSRECEPTIE. 27 januari 2018

NIEUWJAARSRECEPTIE. 27 januari 2018 NIEUWJAARSRECEPTIE 27 januari 2018 Corjan Visser Voorzitter & webmaster Peter Theel Secretaris Ursula van Beek Penningmeester Peter Ebbelink Wedstrijdleiding Hans Stuij Algemeen bestuurslid Agenda: -Welkom

Nadere informatie

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Zondag 29 maart tot en met zondag 5 april 2014 Inhoud Inleiding Veiligheid aan boord en in de havens s Avonds en s nachts Tips voor veiligheid

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

17 juni 2014. Dag 1: Blauwestad 1. Havenkwartier. Dag 2: Blauwestad - Groningen 1. Start bij Havenkwartier: strand en steigers langs het meer

17 juni 2014. Dag 1: Blauwestad 1. Havenkwartier. Dag 2: Blauwestad - Groningen 1. Start bij Havenkwartier: strand en steigers langs het meer Dag 1: Blauwestad 1. Havenkwartier Dag 2: Blauwestad - Groningen 1. Start bij Havenkwartier: strand en steigers langs het meer 2. Brug Paardenbijter (Oostwolderweg N967) 3. Brug bij hotel/restaurant De

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

Reisverslag van de reis van de Rot naar Groningen-Musselkanaal en Leer in juli-augustus 2015.

Reisverslag van de reis van de Rot naar Groningen-Musselkanaal en Leer in juli-augustus 2015. Reisverslag van de reis van de Rot naar Groningen-Musselkanaal en Leer in juli-augustus 2015. Op vrijdag 24 juli 2015 doen we (schipper Koos Föllings en maat Nico Schermer) de laatste boodschappen, brengen

Nadere informatie

In zee met de BlindDate

In zee met de BlindDate In zee met de BlindDate Wat doet Zeilen met Visie? De dag was zeker geslaagd! Sommigen hebben het er nóg over! Tijdens het aan boord klauteren werd al snel duidelijk wat het betekent om geen of nauwelijks

Nadere informatie

Noorwegentocht. Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen.

Noorwegentocht. Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen. Noorwegentocht Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen. De zeilschool is gemakkelijk te vinden, tegenover de watersportwinkel op het plein. De eigenaren, Maarten en Jacques,

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli IJsland Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli En daar sta je dan, op het vliegveld van Keflavik, je kent niemand en hebt geen idee waar je heen moet. Iedereen om je heen spreekt in een vreemde taal waar geen

Nadere informatie

Karperkoppel 1e wedstrijd

Karperkoppel 1e wedstrijd Karperkoppel 1e wedstrijd Verslag karper koppelwedstrijd 2018 deel 1 In traditie met de afgelopen jaren werd het 1ste wedstrijdweekend weer afgetrapt met de stekloting op woensdag. Onverwacht was het toch

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Duits Waddeneiland 1. We bereiken Borkum zonder problemen, zonder zeeziekte en met goeie zin. We meren af aan. We gaan verder -deel 2-

Duits Waddeneiland 1. We bereiken Borkum zonder problemen, zonder zeeziekte en met goeie zin. We meren af aan. We gaan verder -deel 2- We verlaten Texel aan het eind van de middag. Zon staat nog hoog aan de hemel. We moeten een stukje opkruisen naar het Molengat, de strook zee aan de westkant van Texel. Op de marifoon horen we de Visarend

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Meezeilen & kooiencharter 2015

Meezeilen & kooiencharter 2015 Meezeilen & kooiencharter 2015 WEEKENDEN: Weekend zeilen vanaf Kiel 12 t/m 14 juni Weekend zeilen vanaf Stralsund 11 t/m 13 september Brandaris Race - wedstrijd naar Terschelling 16 t/m 18 oktober Glühwijntocht

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni!

Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni! Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni! Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail 2016 een aanlooproute georganiseerd. Die start

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Veiligheidsreader. 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014. Versie: 26-9-2014 Final

Veiligheidsreader. 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014. Versie: 26-9-2014 Final 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014 Versie: 26-9-2014 Final Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 3 2. Veiligheid aan boord en in de havens p. 4 3. Veiligheid s avonds en s nachts p. 5 4. Tips voor

Nadere informatie

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling van de stichting 2.1 Statutaire doelstelling 2.2 De huidige situatie 2.3 De toekomstige situatie 3. Organisatie van de

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Ganzenwei XD Gorinchem

Ganzenwei XD Gorinchem Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 26 mei 2016 Activiteiten in mei: 25 26 27 mei Schoolkamp groep 8 27 mei Koffieochtend

Nadere informatie

Studiereisverslag Star Clipper

Studiereisverslag Star Clipper Studiereisverslag Star Clipper 14 t/m 18 augustus 2005, aangeboden door VCK Zeereizen. 1 Een geweldig zeilavontuur! U hoeft niet zelf te helpen, maar het mag wel! Informele sfeer, geen formele avonden.

Nadere informatie

Verslag Single handed 2014

Verslag Single handed 2014 Verslag Single handed 2014 Gert Jan Koele Swinde Dehler39 oktober 2014 1 Herfst 2014 De Swinde heeft een vaste ligplaats in de Flevo Marina en was dus reeds in de starthaven. Vrijdagmiddag; na eerst een

Nadere informatie

"VERTROUWEN"

VERTROUWEN "VERTROUWEN" 1977-1999 Op zaterdag 1 oktober 1977 gaan Bart en Hiltje Hes naar Deil aan de Linge, er zou daar een tweedehands schepenshow zijn. Die blijkt echter in Heeg te zijn. Ze bekijken de werf van

Nadere informatie

Spandau Nordhafen Anker Glendower See

Spandau Nordhafen Anker Glendower See 03-08-2017 Spandau Nordhafen Berlin / Charlotteburg. We verlaten Spandau en varen via Schleuse Spandau de Spree op. Best wel een beetje spannend. Er wordt veel gezegd en geschreven over de terreur van

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder.

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. 28 november 2011. Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. Het tweelingdorp is gescheiden door de Rôhne. Met een oude brug die bloedgevaarlijk is want er racen auto

Nadere informatie

Alle schepen, alle schepen, alle schepen

Alle schepen, alle schepen, alle schepen Alle schepen, alle schepen, alle schepen Na een aantal Wadavonturen hebben Louis en ik het idee om deze keer onze dames Henriëtte en Monique uit te nodigen voor een Waddentocht. Via Slowsailing.eu huren

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 11, juli 2015

Nieuwsbrief nummer 11, juli 2015 Inhoud Het roer gaat om Oproep De Droom van de schepencarrousel Doelstellingen Markante schepen in beweging Professionaliseren Nieuwe schepen Schepen carrousel en social media Donateur worden Nieuwsbrief

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Reisverslag 2005 Scandinavië: Kopenhagen - Bornholm

Reisverslag 2005 Scandinavië: Kopenhagen - Bornholm Reisverslag 2005 Scandinavië: Kopenhagen - Bornholm Dinsdag 19-07 W 5- met uitschieters 7 een klein buitje tussendoor. Rodvig - Kopenhagen De wind zat nog in het zuidwesten, een mooie gelegenheid om langs

Nadere informatie