Recreatie en Toerisme

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Recreatie en Toerisme"

Transcriptie

1 # 15 Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg Bel voor informatie:

2 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure gaat over de opleidingen Recreatie en Toerisme. Je leest wat je kunt met deze opleidingen, wat je er doet en wat de vooropleidingseisen zijn. Meer informatie staat op >> Wat kun je met deze opleidingen? >> De opleidingen Opleiding Niveau Duur Medewerker binnen de toeristische sector voor het Caribisch gebied en Spanje 2 * Medewerker binnen de toeristische sector voor het Mediterrane gebied zonder Spanje 2 Assistent medewerker in de vrijetijdssector 2 Allround medewerker in de vrijetijdssector 3 3 jaar Verkoper reizen 3 3 jaar Leidinggevende in de vrijetijdssector 4 4 jaar 4 4 jaar * = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) Manager verkoop reizen bbl = beroepsbegeleidende leerweg (leren en werken) * = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) Groningen Hoogeveen Hardenberg Aan het werk Iedereen heeft vrije tijd nodig: vakantie, een weekend weg of een dagje uit. In deze bedrijfstak zorg jij ervoor dat andere mensen zich kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door mensen gastvrij te ontvangen op hun vakantieadres, informatie te geven over de omgeving of activiteiten te begeleiden. Je gaat werken in een afwisselende bedrijfstak waarin het, met name in de hoogseizoenen, zeven dagen per week erg druk is. Dit betekent dat je te maken kunt krijgen met onregelmatige werktijden en dat je eventueel ook in de avonduren en week einden moet werken. << Later wil ik graag in e en hotel aan he t werk. >> Santa

3 Recreatie (vrijetijdssector) Als assistent medewerker in de vrijetijdssector voer je diverse soorten werkzaamheden uit, onder andere bij de receptie, in de horeca, winkel verkoop of bij verhuur van faciliteiten. Je helpt collega s ook met het organiseren en begeleiden van recreatieve activi teiten. Als allround mede werker in de vrijetijdssector werk je bijvoorbeeld op een camping, in een attractie park, in een hotel, bij een bungalowpark, bij een VVV en op bepaalde afdelingen binnen een reisorganisatie. Je ontvangt gasten, werkt in een restaurant of organiseert activiteiten en/of evenementen. Als leidinggevende in de vrijetijdssector heb je meer leidinggevende taken. Toerisme Binnen de toeristische sector werk je als toeristisch medewerker in het Caribisch gebied, Spanje of in andere landen rond de Middellandse zee. Je kunt bijvoorbeeld werken als receptionist in een hotel, als baliemedewerker bij een VVV/ tourist office of als medewerker bij een reisbureau. Ook is het mogelijk in Nederland te werken in het toeristisch bedrijfsleven. Heb je het diploma gehaald, dan kun je aan het werk als telefonist/receptionist bij een reisbureau of in een hotel. Als verkoper reizen of manager verkoop reizen kun je aan de slag in de reissector. Je kunt gaan werken op de afdeling vakantiereizen, zakenreizen of touroperating bij een reisbureau. Ook kun je aan de slag bij de verkoopafdeling van een touroperator of bij een callcenter. Als verkoper reizen verkoop je reizen inclusief bijbehorende diensten en producten, zoals reis- en annuleringsverzekeringen en excursies. Je hebt contacten met de klanten aan de balie, per telefoon en/ of . De manager verkoop reizen stuurt de verkopers reizen aan. Naar het hbo Met een niveau 4-diploma Leiding gevende in de vrijetijdssector of Manager verkoop reizen kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen binnen de recreatie en het toerisme. Uitgebreide opleidingsmogelijkheden vind je onder andere op de website van Stenden hogeschool en het NHTV in Breda. Tijdens je mbo-opleiding heb je al uitvoerig kennisgemaakt met het werkveld, zodat je goed in staat bent de juiste hbo-opleiding te kiezen. Bel voor informatie:

4 >> Vooropleidingsen toelatingseisen Door naar hoger niveau mbo Na de opleiding Assistent medewerker in de vrijetijdssector op niveau 2, kun je de opleiding Allround medewerker in de vrijetijdssector op niveau 3 gaan volgen. Met dit niveau 3 diploma op zak kun je doorstromen naar de niveau 4 opleiding Leidinggevende in de vrijetijdssector. Met je diploma Verkoper reizen (niveau 3) kun je doorstromen naar de opleiding Manager verkoop reizen op niveau 4. Heb je een van de diploma s Medewerker binnen de toeris tische sector op niveau 2 gehaald, dan kun je doorstromen naar een toerismeopleiding op niveau 3. Voor deze opleidingen gelden deze algemene vooropleidingseisen: mboniveau vooropleiding 2 vmbo-bb, mbo niveau 1 3 vmbo-kb, vmbo-gl of vmbo-tl, overgangsbewijs havo of vwo leerjaar 3 naar 4, mbo niveau 2 4 vmbo-tl, overgangs bewijs havo of vwo leerjaar 3 naar 4, mbo diploma niveau 3 * Laat je talent groeien! Voor de opleiding Medewerker binnen de toeristische sector voor het Mediterrane gebied zonder Spanje moet je jonger zijn dan 30 jaar, de basisschool hebben afgemaakt en minimaal drie jaar voortgezet onderwijs hebben gevolgd (met of zonder diploma) in Nederland of Turkije. Wist je dat... je ook je rijbewijs met korting kunt halen via het Alfa-college? Eigenschappen Wanneer je gaat werken in de recreatie of het toerisme, kortweg de vrijetijdssector, dan wordt er wel wat van je verwacht. Natuurlijk wil je de taal, cultuur en samenleving leren van het gebied waar je gaat werken. Het is belangrijk dat je flexibel bent, want je moet ook werken op momenten dat anderen vrij zijn: s avonds, in het weekend en tijdens vakanties. Je kunt goed met mensen omgaan, ook met lastige gasten, omdat anderen op jou vertrouwen. Je kunt dus heel wat verantwoordelijkheid aan. Je houdt van afwisseling en hebt er plezier in om het mensen naar de zin te maken. Je bent commercieel, gastvriendelijk, representatief, enthousiast, stressbestendig en vindt het leuk om in een team te werken.

5 >> Wat doe je op deze opleidingen? Medewerker binnen de toeris tische sector voor het Mediterrane gebied zonder Spanje Medewerker binnen de toeristische sector voor het Caribisch gebied en Spanje Daarnaast kun je goed inschatten wat de gasten leuk of belangrijk vinden en kun je hierop inspelen. Met je organisatietalent, verantwoordelijkheids gevoel en creatief inzicht ben je problemen de baas. Ga je in het buiten land werken, dan heb je interesse in de cultuur en geschiedenis van het land en kun je er veel over vertellen. Volg je een opleiding op niveau 4, dan beschik je ook over leidinggevende capa citeiten en wil je bijdragen aan een zo goed mogelijk bedrijfsresultaat. niveau 2 Groningen Je volgt het vak Reis- en toeristische informatie. Dit gaat onder andere over toerisme, economie, de Caribische cultuur en geschiedenis, maatschappij leer, toeristische topografie, reis begeleiding en communicatie. Ook is er aandacht voor andere landen. Daarnaast zijn de moderne vreemde talen erg belangrijk. Je krijgt Spaans en Engels. Ook oefen je met reserverings s ystemen. Tijdens de opleiding loop je vijf maanden stage in de zomervakantie. Dit kan zijn in het Caribisch gebied, in Spanje of in Nederland, bijvoorbeeld bij een luchthaven, hotel, VVV/tourist office, ANWB, bungalowpark of duikschool. Wanneer je deze opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je een diploma Telefonist/Receptionist met een schoolcertificaat Toerisme. niveau 2 Groningen Je volgt het vak Reis- en toeristische informatie. Dit gaat onder andere over toerisme, economie, de Mediterrane cultuur en geschiedenis, maatschappijleer, Mediterrane toeristische topo grafie, reisbegeleiding en communicatie. Ook andere landen krijgen aandacht. Daarnaast zijn de moderne vreemde talen erg belangrijk. Je krijgt Duits en Engels. Ook oefen je met reserveringssystemen.

6 Assistent medewerker in de vrijetijdssector niveau 2 Hoogeveen, Hardenberg Tijdens de opleiding loop je vijf maanden stage in de zomervakantie. Dit kan in alle landen rond de Middellandse zee behalve Spanje of in Nederland. Je gaat stage lopen bij grote touroperators gericht op het Nederlandstalig toerisme in de grote badplaatsen of bijvoorbeeld bij een luchthaven, hotel, VVV/ tourist office, ANWB of bungalowpark. Wanneer je deze opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je een diploma Telefonist/Receptionist met een schoolcertificaat Toerisme. Als assistent medewerker in de vrijetijdssector werk je meestal in de verblijfsrecreatie, zoals op campings en bungalowparken. Je wordt vaak flexibel ingezet binnen diverse accommodatiediensten, zoals horeca, receptie, winkelverkoop en verhuur van faciliteiten. Je assisteert de allround recreatiemedewerker. Ook werk je met reserveringssystemen. Tijdens de opleiding loop je meer dere keren stage in Nederland, ook tijdens de zomervakanties. Bijvoorbeeld op een camping of attractie- of bungalowpark. De officiële opleidingsnaam is overigens Leisure and hospitality assistant. Dit is de naam die op je diploma komt te staan. Allround medewerker in de vrijetijdssector niveau 3 3 jaar Hoogeveen, Hardenberg Deze opleiding is erg veelzijdig en dat maakt van jou een allround medewerker in de vrijetijdssector met volop kansen op een carrière in de wereld van de vrijetijdsindustrie. Je krijgt te maken met alle facetten in deze boeiende bedrijfstak: Gasten ontvangen en begeleiden. Informatie verstrekken aan gasten over bijvoorbeeld de omgeving, bezienswaardigheden, attractie parken en/of steden. Recreatie- en sportieve activiteiten bedenken en organiseren. Administratieve ondersteuning bieden (o.a. het maken van reserveringen). Evenementen en (entertainment-) activiteiten organiseren. Horecawerkzaamheden uitvoeren. Ondersteunende werkzaam heden uitvoeren, o.a. op het gebied van onderhoud, parkinrichting en reserveringen.

7 Je leert ook: Verkoper reizen niveau 3 3 jaar Hoogeveen Tijdens de opleiding loop je meerdere keren stage. Dit kan ook in een vakantie zijn. Er zijn ook mogelijkheden voor stages in het buitenland. Bijvoorbeeld bij een hotel, een vakantiepark, VVV, ANWB of op een camping, attractieof bungalowpark. De officiële opleidingsnaam is overigens Leisure and hospitality host. Dit is de naam die op je diploma komt te staan. Je krijgt vakken als verkooptraining, gasten adviseren, reserveringswerkzaamheden en toeristische topografie. Daarnaast zijn de moderne vreemde talen erg belangrijk. Engels en Duits zijn verplicht. Ook Spaans, Italiaans en Frans kunnen deel uitmaken van je vakkenpakket. Je loopt meerdere keren stage, mogelijk ook in de zomervakanties. Dit kan zijn bij een reisbureau, reisorganisatie of een lokale, buitenlandse reisagent of een VVV/tourist office. Leidinggevende in de vrijetijdssector niveau 4 4 jaar Hoogeveen, Hardenberg Naast de vakken die genoemd zijn bij de opleiding Allround medewerker in de vrijetijdssector, krijg je te maken met verschillende vormen van leidinggeven, zoals personeels- en algemeen management. Ook planningen, begrotingen en bedrijfsplannen maken zijn belangrijk. Wist je dat... je extra certificaten kunt halen, zoals EHBO, BHV en Lifeguard? Inspelen op ontwikkelingen. Werven, beoordelen, begeleiden en aansturen van medewerkers. Beheren en bewaken van budgetten. Rapporteren. Evalueren en verbeteren van werk processen. Tijdens de opleiding loop je meerdere keren stage. Dit kan ook in een vakantie zijn. Er zijn ook mogelijkheden voor stages in het buitenland. Bijvoorbeeld bij een hotel, een vakantiepark, VVV, ANWB of op een camping, attractie- of bungalowpark. Daarnaast is er ook nog een stage speciaal gericht op leidinggeven. De officiële opleidingsnaam is overigens Leisure and hospitality executive. Dit is de naam die op je diploma komt te staan.

8 Je leert ook: Manager verkoop reizen niveau 4 4 jaar Hoogeveen Naast de vakken die genoemd zijn bij de opleiding Verkoper reizen, krijg je te maken met verschillende vormen van leidinggeven, zoals personeels- en algemeen management. Ook planningen en begrotingen maken zijn belangrijke onderdelen van je opleiding. Inspelen op ontwikkelingen. Werven, beoordelen, begeleiden en aansturen van medewerkers. Beheren en bewaken van budgetten. Rapporteren. Evalueren en verbeteren van werk processen. Je loopt meerdere keren stage, mogelijk ook in de zomervakanties. Dit kan zijn bij een reisbureau, een reis organisatie, een lokale buitenlandse reisagent of een VVV/tourist office. >> Meer weten en aanmelden Aanmelden voor een van deze opleidingen doe je snel en gemak kelijk via Op de website staat nog veel meer informatie over deze en andere opleidingen bij het Alfa-college. Bellen of mailen kan ook: , info@alfa-college.nl. Kom naar onze voorlichtings avonden en open dagen. Data en openingstijden staan op Wil je een ochtend of middag meelopen op het Alfa-college? Dat kan! Stuur een naar info@alfa-college.nl. De kosten van de opleiding vind je ook op onze site. Bel voor informatie:

9 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Artikelno. B ontwerp Studio Dorèl fotografie Stijntje de Olde drukwerk Grafische industrie De Marne. Locaties van deze opleidingen Groningen Travertijnstraat 6 Postbus AE Groningen Hoogeveen Voltastraat 33 Postbus BA Hoogeveen Hardenberg Parkweg 1-1 Postbus AB Hardenberg

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme 12 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 Recreatie en Toerisme www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 13 2014-2015 Recreatie en Toerisme www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen #3 en MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Sociaal agogisch werk

Sociaal agogisch werk #5 Sociaal agogisch werk Groningen, Hoogeveen, Hardenberg lzijnswerk! e Jij? In het w! nt groeien * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij

Nadere informatie

Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige

Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 02 2014-2015 Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 13 2012-2013 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

# 27. Weg- en Waterbouw. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 27. Weg- en Waterbouw. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 27 Weg- en Waterbouw Groningen chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Sociaal cultureel werk

Sociaal cultureel werk #6 rk! e welzijnsw t e h n I? j i J n! nt groeie ale * Laat je t www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Engineering (BOL 4) # 19. www.alfa-college.nl. Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. Groningen, Hoogeveen

Engineering (BOL 4) # 19. www.alfa-college.nl. Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. Groningen, Hoogeveen # 19 Engineering (BOL 4) Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde Groningen, Hoogeveen chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 26 2012-2013 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 07 2014-2015 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Zorghulp Helpende zorg welzijn

Zorghulp Helpende zorg welzijn Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 01 2014-2015 Zorghulp Helpende zorg welzijn www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 21 2012-2013 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

# 14. Uniformberoepen. Groningen, Hoogeveen. Jij? www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 14. Uniformberoepen. Groningen, Hoogeveen. Jij? www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 14 Uniformberoepen, Hoogeveen Jij? controle! r e d n o s e ll A nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het

Nadere informatie

Secretariële, financiële en juridische opleidingen

Secretariële, financiële en juridische opleidingen # 11 Secretariële, financiële en juridische opleidingen, Hoogeveen, Hardenberg Jij? In de za ke dienstverle lijke ning! * Laat je tale nt groeien! www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 11 2012-2013 Uniformberoepen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

MBO-Productonderzoeker

MBO-Productonderzoeker Groningen 23 2014-2015 Human Technology MBO-Productonderzoeker www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015. Metaal. www.alfa-college.nl

Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015. Metaal. www.alfa-college.nl Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015 Metaal www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013. Metaal. www.alfa-college.nl

Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013. Metaal. www.alfa-college.nl Hoogeveen, Hardenberg 18 2012-2013 Metaal www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Secretariële, financiële en juridische opleidingen

Secretariële, financiële en juridische opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 08 2012-2013 Secretariële, financiële en juridische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

ED 13-14. Graafschap College TOERISME EN RECREATIE. Opleidingen. Toerisme en recreatie

ED 13-14. Graafschap College TOERISME EN RECREATIE. Opleidingen. Toerisme en recreatie TOERISME EN RECREATIE ED 13-14 Graafschap College Opleidingen Toerisme en recreatie 2014-2015 Mensen een fijne tijd bezorgen Bezorg jij anderen graag een leuke, ontspannen en onbezorgde tijd? Zoek je graag

Nadere informatie

ED 13-14. Opleidingen. Toerisme en recreatie TOERISME EN RECREATIE. Graafschap College

ED 13-14. Opleidingen. Toerisme en recreatie TOERISME EN RECREATIE. Graafschap College TOERISME EN RECREATIE Opleidingen ED 13-14 Toerisme en recreatie Graafschap College 2015-2016 Mensen een fijne tijd bezorgen Bezorg jij anderen graag een leuke, ontspannen en onbezorgde tijd? Zoek je graag

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015 Uniformberoepen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen 2012-2013. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl

Groningen 2012-2013. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl 16 Groningen 2012-2013 Weg- en Waterbouw www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen, Assen 2012-2013. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl

Groningen, Assen 2012-2013. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl 05 Groningen, Assen 2012-2013 Sport en Bewegen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

MBO-Productonderzoeker

MBO-Productonderzoeker Groningen 22 2012-2013 Human Technology MBO-Productonderzoeker www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent # Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent t Jij? Assisten szorg! gezondheid nt groeien! le ta je t a a *L Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Groningen 17 2014-2015. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl

Groningen 17 2014-2015. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl Groningen 17 2014-2015 Weg- en Waterbouw www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent Hoogeveen 03 2014-2015 Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl. Groningen, Assen. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl. Groningen, Assen. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 #8 Sport en Bewegen Groningen, Assen Jij? In de * Laat je sport! talent gr oeien! www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Groningen, Assen 05 2014-2015. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl

Groningen, Assen 05 2014-2015. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl Groningen, Assen 05 2014-2015 Sport en Bewegen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Bouwtechnische opleidingen

Bouwtechnische opleidingen Groningen, Hoogeveen 14 2012-2013 Bouwtechnische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Secretariële, financiële en juridische opleidingen

Secretariële, financiële en juridische opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 09 2014-2015 Secretariële, financiële en juridische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl Groningen 20 2014-2015 Maintenance www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

Bouwtechnische opleidingen

Bouwtechnische opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 15 2014-2015 Bouwtechnische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT BIJ ONVERGETELIJKE ERVARINGEN Een ontspannen zomervakantie, actieve wintersport of gewoon lekker een weekendje weg. Jij helpt

Nadere informatie

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 04 Welzijn 2014-2015 Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Groningen 2012-2013. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl

Groningen 2012-2013. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl 15 2012-201 Hout en Meubel www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY

YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY GEEN DAG IS HETZELFDE IN DE WERELD VAN TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY. ELKE REISWENS DIE JE VERVULT EN ELKE ACTIVITEIT DIE JE ORGANISEERT IS UNIEK. MET JOUW ENTHOUSIASME,

Nadere informatie

ED 13-14. Toerisme en recreatie

ED 13-14. Toerisme en recreatie ED 13-14 en recreatie Schooljaar 2013-2014 rlening Economie & Dienstverlening Mensen een fijne tijd bezorgen Bezorg jij anderen graag een leuke, ontspannen en onbezorgde tijd? Zoek je graag dingen uit

Nadere informatie

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent , Hoogeveen, Hardenberg Welzijn 0 2012-2013 Sociaal-agogisch werk,, www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Groningen 16 2014-2015. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl

Groningen 16 2014-2015. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl Groningen 16 2014-2015 Hout en Meubel www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 26 Hout en Meubel chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker travel & hospitality Toerisme

Zelfstandig medewerker travel & hospitality Toerisme Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker travel & hospitality (Toerisme) Studierichting Toerisme Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN DIE LEUKE DINGEN DOEN We hebben het steeds drukker. Dus is onze vrije tijd heel belangrijk. Daarom hebben

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality Recreatie

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality Recreatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker leisure & hospitality (Recreatie) Studierichting Recreatie Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

MBO Bonaire. Hospitality. create your future @ Horeca of Leisure, iets voor jou? Sector hospitality. Opleidingen

MBO Bonaire. Hospitality. create your future @ Horeca of Leisure, iets voor jou? Sector hospitality. Opleidingen SGB MBO, SECTOR HOSPITALITY KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL. +599 717 8142 WWW.SGBONAIRE. COM create your future @ Sector hospitality MBO Bonaire Hospitality Opleidingen (Zelfstandig werkend) Gastheer/gastvrouw,

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT BIJ ONVERGETELIJKE ERVARINGEN Een ontspannen zomervakantie, actieve wintersport of gewoon lekker een weekendje weg.

Nadere informatie

Leidinggevende travel & hospitality (Toerisme)

Leidinggevende travel & hospitality (Toerisme) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Leidinggevende travel & hospitality (Toerisme) Studierichting Toerisme Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 4 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek , Hardenberg 0 01-01 Transport en Logistiek www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker travel & hospitality (Toerisme)

Zelfstandig medewerker travel & hospitality (Toerisme) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker travel & hospitality (Toerisme) Studierichting Travel & hospitality Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau

Nadere informatie

toerisme en recreatie

toerisme en recreatie toerisme en recreatie 16 17 opleidingsinfo Toerisme en recreatie Jij laat anderen ontspannen en genieten! Ben jij een organisatietalent? Werk je graag met mensen? Ga je ervoor om een succes te maken van

Nadere informatie

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek Hoogeveen, Hardenberg 21 2014-2015 Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14 SECRETARIEEL MANAGEMENT Opleidingen ED 2-14 Secretarieel management Graafschap College 2015-2016 Organisatorische duizendpoten gezocht! Hou je van plannen, regelen en organiseren? Geeft het je voldoening

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design

Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design # 12 Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design, Hoogeveen Jij? In de! vormgeving t groeien! n * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie:

Nadere informatie

Medewerker sport en recreatie

Medewerker sport en recreatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker sport en recreatie Studierichting Leisure & hospitality Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 2 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

Commerciële opleidingen

Commerciële opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 10 2012-2013 Commerciële opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Commerciële opleidingen

Commerciële opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 11 2014-2015 Commerciële opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

leisure School voor Commerciële Dienstverlening Luchtvaartdienstverlener (Steward/Stewardess)

leisure School voor Commerciële Dienstverlening Luchtvaartdienstverlener (Steward/Stewardess) School voor Commerciële Dienstverlening leisure Luchtvaartdienstverlener (Steward/Stewardess) Frontoffice Medewerker Medewerker Facilitaire Dienstverlening School voor Commerciële Dienstverlening leisure

Nadere informatie

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Toerisme & Vrije tijd INFORMATIEMOMENTEN

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Toerisme & Vrije tijd INFORMATIEMOMENTEN Opleidingen mbo Toerisme & Vrije tijd INFORMATIEMOMENTEN OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari 2019 11.00 tot 16.00 uur INFODAGEN Donderdag 14 maart 2019 Woensdag 29 mei 2019 16.00 tot 20.00

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Algemene informatie 86. Na het vmbo 88. Uitleg Profielwijzer 92. Profielen 93

Algemene informatie 86. Na het vmbo 88. Uitleg Profielwijzer 92. Profielen 93 In de bovenbouw van het vmbo volg je een profiel. Dat betekent dat je een bepaalde beroepsrichting op gaat. Je krijgt vakken die daarbij horen. Maar voordat het zover is moet je eerst een keuze maken voor

Nadere informatie

ENscHEDE. 15-21 uur. rocvantwente.nl/opendagen

ENscHEDE. 15-21 uur. rocvantwente.nl/opendagen welkom op DE open DaG locatie GrolscH veste ENscHEDE maandag 26 januari 2015 15-21 uur Bij het ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen ik ga voor de academie voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker.

Nadere informatie

Cursussen voor volwassenen

Cursussen voor volwassenen Groningen Drenthe Overijssel 26 2014-2015 Cursussen voor volwassenen www.alfa-college.nl U volgt uw cursus bij het Alfa-college Het Alfa-college is het regionaal opleidingen centrum voor Noorden Oost-Nederland,

Nadere informatie

Excellente hospitality

Excellente hospitality Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Excellente hospitality Studierichting Hotelschool Leisure & hospitality Travel & hospitality Locatie Venlo - Laaghuissingel Weert

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Op zoek naar een leuke loopbaan? Keuze genoeg in de Recreatie!

Op zoek naar een leuke loopbaan? Keuze genoeg in de Recreatie! Op zoek naar een leuke loopbaan? Keuze genoeg in de Recreatie! opleidingsinformatie voor werken in de recreatie, outdoor of zwembaden Van vrije tijd je beroep maken, iets voor jou? 02 Ik ben: een echte

Nadere informatie

Op zoek naar een leuke loopbaan? Keuze genoeg in de Recreatie!

Op zoek naar een leuke loopbaan? Keuze genoeg in de Recreatie! Op zoek naar een leuke loopbaan? Keuze genoeg in de Recreatie! opleidingsinformatie voor werken in de recreatie, outdoor of zwembaden Van vrije tijd je beroep maken, iets voor jou? De recreatie, een branche

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

# 7. Sport en bewegen. Groningen, Assen. Jij? In de sport! * Laat je talent groeien! www.alfa-college.nl 0800-235 825 368 (0800-beltalent)

# 7. Sport en bewegen. Groningen, Assen. Jij? In de sport! * Laat je talent groeien! www.alfa-college.nl 0800-235 825 368 (0800-beltalent) # 7 Sport en bewegen Groningen, Assen Jij? In de sport! * Laat je talent groeien! www.alfa-college.nl 0800-235 825 368 (0800-beltalent) Wat je ook wilt worden... Jouw toekomst begint op het Alfacollege!

Nadere informatie

Commerciële opleidingen

Commerciële opleidingen # 13 Commerciële opleidingen Verkoop en ondernemen, Hoogeveen, Hardenberg www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Facilitaire dienstverlening FACILITAIRE DIENSTVERLENING ED 10-14

Opleidingen. Graafschap College. Facilitaire dienstverlening FACILITAIRE DIENSTVERLENING ED 10-14 FACILITAIRE DIENSTVERLENING Opleidingen ED 10-14 Facilitaire dienstverlening Graafschap College 2015-2016 Als je van organiseren en aanpakken houdt Houd je ervan om dingen te regelen en te organiseren?

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Installatietechniek, Elektrotechniek en Koudetechniek

Installatietechniek, Elektrotechniek en Koudetechniek Groningen, Hoogeveen, Hardenberg Installeren 18 2014-2015 Installatietechniek, Elektrotechniek en Koudetechniek alfa-college.nl B018-B-2013.indd 1 17-12-13 09:11 Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

2015-2016. tische informatie en adviseer de klant, zodat ze goed geïnformeerd van hun vakantie. Toerisme. Frontoffice Reizen Luchtvaartdienstverlening

2015-2016. tische informatie en adviseer de klant, zodat ze goed geïnformeerd van hun vakantie. Toerisme. Frontoffice Reizen Luchtvaartdienstverlening 2015-2016 tische informatie en adviseer de klant, zodat ze goed geïnformeerd van hun vakantie Toerisme Frontoffice Reizen Luchtvaartdienstverlening 2 Welkom Welzijn Open huis 2015* Zaandam & Purmerend

Nadere informatie

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses van Schiphol Group die geen mbo-diploma hebben.

Nadere informatie

Cursussen voor volwassenen

Cursussen voor volwassenen Groningen Drenthe Overijssel 25 2012-2013 Cursussen voor volwassenen U volgt uw cursus bij het Alfa-college Het Alfa-college is het regionaal opleidingen centrum voor Noorden Oost-Nederland, met een breed

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

VRIJE TIJD, LEEFSTIJL & SPORT ECONOMIE & DIENSTVERLENING

VRIJE TIJD, LEEFSTIJL & SPORT ECONOMIE & DIENSTVERLENING VRIJE TIJD, LEEFSTIJL & SPORT ECONOMIE & DIENSTVERLENING Leisure & hospitality host en executive Informatiemedewerker en manager Verkoper reizen en manager Receptionist toerisme Frontofficemanager Luchtvaartdienstverlener

Nadere informatie

dienstverlening

dienstverlening dienstverlening 2018 2019 inhoudsopgave 4 6 10 Dienstverlening algemeen dienstverlening Helpende zorg en welzijn - niveau 2 / BOL Medewerker facilitaire dienstverlening - niveau 2 / BOL Medewerker sport

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl. Kiezen?

Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl. Kiezen? Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl Kiezen? Kiezen is een werkwoord Vanavond Wat is er te kiezen? Wat is van belang bij het maken van de keuze? Aanmelding Open dagen Havo

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur TOERISME. Sector: Economie. KBB Curaçao 2013 1

Kwalificatiestructuur TOERISME. Sector: Economie. KBB Curaçao 2013 1 Kwalificatiestructuur TOERISME Sector: Economie KBB Curaçao 2013 1 Niveau 4 4.1 Middenkaderfunctionaris toeristische informatie en reizen. Differentiaties: - Reizen - Toeristische informatie Niveau 3 3.1

Nadere informatie

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Horeca Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Veel jongeren gaan na het stappen nog even een fastservicezaak binnen om de maag te vullen met een broodje of een stuk pizza. Als er iets te

Nadere informatie

Handel en administratie. Clauslaan

Handel en administratie. Clauslaan Handel en administratie Clauslaan Handel en Administratie Wil jij later werken in een winkel als bedrijfsleider of verkoper? Zie je jezelf als secretarieel medewerker op een kantoor of lijkt het toerisme

Nadere informatie

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie