MBO Bonaire. Hospitality. create your Horeca of Leisure, iets voor jou? Sector hospitality. Opleidingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MBO Bonaire. Hospitality. create your future @ Horeca of Leisure, iets voor jou? Sector hospitality. Opleidingen"

Transcriptie

1 SGB MBO, SECTOR HOSPITALITY KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL COM create your Sector hospitality MBO Bonaire Hospitality Opleidingen (Zelfstandig werkend) Gastheer/gastvrouw, niveau 2 & 3 (Zelfstandig werkend) Kok, niveau 2 & 3 Niveau 2 zowel BOL als BBL Leisure en hospitality niveau 2 & 3 Horeca of Leisure, iets voor jou? Houd je van koken? Maak je graag van verschillende ingrediënten de lekkerste maaltijden, en heb je er plezier om in de keuken nieuwe recepten te proberen? Ben je gastvrij en vind je het leuk om mensen in een restaurant een fijne avond te bezorgen, of een aangenaam verblijf in een hotel? Of je nu kok wilt worden of gastheer of gastvrouw, je opleiding begint bij de sector horeca van het mbo. Denk je dat je leuk met toeristen kan werken, dan is een opleiding in Leisure en Hospitality misschien iets voor jou. Het mbo, onderdeel van de Scholengemeenschap Bonaire, biedt kleinschalig beroepsonderwijs op verschillende niveaus. In deze folder vind je informatie over de opleidingen op het mbo in de sector horeca en Leisure.

2 Page 2 MBO, create your future Gastheer/gastvrouw, niveau 2 BOL/BBL Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw, niveau 3 Het beroep Als (zelfstandig werkend) gastheer of gastvrouw begeleid je gasten in restaurants of hotels, of in andere horecagelegenheden als een cruiseschip, cateringbedrijf of casino. Je kunt informatie geven over het menu en gasten bij hun keuze adviseren. Je zorgt voor de voorbereidende en afsluitende werkzaamheden in hotel of restaurant, en verwerkt gegevens in de administratie. Je werkt nauw samen met collega s, kunt zelfstandig werken en bent initiatiefrijk. Zorgvuldig omgaan met privacy en vertrouwelijke informatie vind je vanzelfsprekend, evenals verantwoord omgaan om met de horecaregels. Je draagt zorg voor je persoonlijke hygiëne. Een (zelstandig werkend) gastheer of gastvrouw geeft nét dat beetje extra, en wil graag dat de gasten tevreden zijn en met een positief gevoel het café, restaurant of resort verlaten. Vakken Vaktechniek restaurant, sociale en commerciële vaardigheden in het restaurant, operationeel werken in het restaurant, Nederlands, Engels, Papiamentu, rekenen/informatiekunde, loopbaan/leren en burgerschap (llb). Studieduur en wijze van examineren De niveau 2 opleiding bestaat uit 2 leerjaren, met een uitstroommogelijkheid diploma niveau 2. Een deel van de opleiding loop je stage (BPV) bij bedrijven op Bonaire. In leerjaar 1 ben je 3 periodes op school waarvan 3 dagen theorie en 2 dagen praktijk, periode 4 loop je stage. In leerjaar 2, ben je 2 periodes op school en ben je 2 periodes op stage. Niveau 2 kan je ook doen door 11/2 dag naar school te gaan en 41/2 dag in een bedrijf te werken (BBL). De opleiding op niveau 3 is het eerste jaar geheel op school. Het 2 e leerjaar krijg je een contract (BBL) en ga je bij een bedrijf werken. Vooropleiding horeca-assistant, niveau 1 vmbo/pbl, vmbo/pkl of vmbo/tkl Doorstroming Na afronding van de opleiding op niveau 2 kun je aan het werk als medewerker in een restaurant of hotel. Ook kun je doorstromen naar niveau 3. Daarna is doorstroom mogelijk naar de niveau 4 opleidingen horeca-ondernemer en leidinggevende bediening.

3 Sector hospitality Page 3 Kok, niveau 2 BOL/BBL Zelfstandig werkend kok, niveau 3 Het beroep Als (zelfstandig werkend) kok bereid je gerechten op basis van recepten. Dit doe je smakelijk, efficiënt, hygiënisch en veilig. Je weet hoe je een werkplek moet voorbereiden, kunt het juiste keukengereedschap uitzoeken en recepturen lezen. Als zelfstandig werkend kok denk je daarnaast mee over de uitbreiding en verbetering van de menukaart. Je bent verantwoordelijk voor de bevoorrading van de keuken: je zorgt voor de juiste ingrediënten, controleert de producten op kwaliteit en let op de prijs. Een (zelfstandig werkend) kok kan omgaan met gasten, collega s en superieuren en positief met hen samenwerken. Je reflecteert op je eigen handelen, toont initiatief, en kunt zelfstandig werken. Zorgvuldig omgaan met privacy en vertrouwelijke informatie vind je vanzelfsprekend. Je gaat verantwoord om met de horecaregels en draagt daarnaast zorg voor je persoonlijke hygiëne. Vakken Vaktechniek keuken, operationeel werken in de keuken, ambachtelijke productie organisatie (niv3), procesmatige productie organisatie (niv3), Nederlands, Engels, Papiamentu, rekenen/informatiekunde, loopbaan/leren en burgerschap (llb). Studieduur en wijze van examineren De niveau 2 opleiding bestaat uit 2 jaar theorie en praktijk, met een uitstroommogelijkheid diploma niveau 2. Een deel van de opleiding loop je stage (BPV) bij bedrijven op Bonaire. In leerjaar 1 ben je 3 periodes op school waarvan 3 dagen theorie en 2 dagen praktijk, periode 4 loop je stage. In leerjaar 2, ben je 2 periodes op school en ben je 2 periodes op stage. Niveau 2 kan je ook doen door 11/2 dag naar school te gaan en 41/2 dag in een bedrijf te werken (BBL). De niveau 3 opleiding is het eerste jaar geheel op school. Het 2 e leerjaar krijg je een contract (BBL) en ga je bij een bedrijf werken. Vooropleiding horeca-assistant, niveau 1 vmbo/pbl, vmbo/pkl of vmbo/tkl Doorstroming Na afronding van de opleiding op niveau 2, kun je doorstromen naar niveau 3 zelfstandig werkend kok. Daarna is doorstroom mogelijk naar niveau 4 gespecialiseerd kok of leidinggevende kok. Ook kun je aan het werk als medewerker in de keuken van een restaurant of hotel.

4 MBO, create your future Page 4 Page 4 MBO, create your future Gastheer/gastvrouw, niveau 2 BOL/BBL Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw, niveau 3 Leisure & hospitality (Leisure & hospitality assistant) 2 Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je? Als leisure & hospitality assistent werk je meestal in de verblijfsrecreatie en zo nu en dan in de dagrecreatie. Je kan aan de slag bij onder meer een resort, hotel of appartementencomplex, bij outdoorcentra of duikscholen. Je werkt in opdracht van je leidinggevende en je werkzaamheden zijn assisterend. Aan de balie ben je het aanspreekpunt van de gasten. Je ontvangt, informeert en begeleidt hen. Je brengt de wensen en behoeften van de gasten in kaart en houdt ze op de hoogte van de activiteiten en faciliteiten die het bedrijf en de omgeving bieden, die je tevens promoot. Ook verhuur of verkoop je producten en diensten. Om de betalingen aan te nemen gebruik je een kassa. Een ander deel van het werk is het opmerken en afhandelen van klachten. Je bereidt vervolgens de geplande activiteiten voor, naar aanleiding van het door de leisure & hospitality host en executive gemaakte draaiboek. Je zet de nodige spullen klaar, zorgt dat alles veilig kan verlopen en houdt een lijst bij van mensen die meedoen. Aansluitend begeleid je hen tijdens de activiteit. Je doet het bijvoorbeeld voor en legt het uit. Je leidt, op instructie van de host of executive en als onderdeel van een team, alles in goede banen. Gaat er toch iets mis, dan zorg je voor eerste hulp en overleg je met collega s wat er moet gebeuren. Na de activiteit ruim je alles op en laat je alles schoon achter. Verder komt het vaak voor dat je even moet bijspringen op andere afdelingen. Toelatingseisen: wat heb je nodig? Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO. Voor deze niveau 2 (Basisberoepsopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Basisberoepsgerichte leerweg) nodig. Soms geldt een drempelloze instroom, namelijk wanneer er geen verwante (onderliggende) niveau 1 opleiding bestaat. Je moet dan minimaal 16 jaar zijn. Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht? Als leisure & hospitality assistent ben je allereerst gastvriendelijk. Ook moet je enthousiast zijn en goed kunnen omgaan met heel verschillende gasten en collega s. Daarbij is het belangrijk dat je verantwoordelijkheidsgevoel hebt, vooral bij het begeleiden van een activiteit. Op Bonaire zijn talen belangrijk, je zal dan ook drie talen krijgen.

5 SGB MBO, SECTOR HOSPITALITY KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL COM MBO, create your future Leisure & hospitality (Leisure & hospitality host) 3 Page 5 Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je? Als leisure and hospitality host kun je aan het werk in de verblijfsrecreatie en zo nu en dan in de dagrecreatie. Je kan aan de slag bij onder meer een resort, hotel of appartementencomplex, bij outdoorcentra of duikscholen. Als leisure and hospitality host wacht je een uitdagende en afwisselende baan. Je zult verschillende soorten werkzaamheden verrichten, zoals bijvoorbeeld het ontvangen, informeren en begeleiden van gasten en het verhuren en verkopen van producten en diensten. Daarnaast zul je feestjes, toernooien, uitstapjes en andere recreatieactiviteiten organiseren. Het is jouw taak om de gasten te vermaken en te zorgen dat ze het naar hun zin hebben. Kortom, je zult bijdragen aan de entertainment van de gasten. Hierbij moet er wel volgens de voorschriften worden gewerkt en er dient rekening te worden gehouden met de hygiëne en veiligheid. Toelatingseisen: wat heb je nodig? Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO. Voor deze niveau 3 (Vakopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (PKL of TKL) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig. Talen zijn belangrijk op Bonaire, je krijgt Nederlands, Papiamentu, Engels en Spaans. Beroepseisen: wat wordt er van je verwacht? Als leisure and hospitality host krijg je te maken met verschillende mensen uit verschillende culturen. Het is daarom belangrijk dat je goed om kunt gaan met mensen. Het werk is vaak seizoensgebonden en het gaat vaak om een parttime functie met afwisselende werktijden. Jij bent verantwoordelijk voor de veiligheid van de gasten, collega`s en natuurlijk die van jezelf. Deze verantwoordelijkheid moet je kunnen dragen.

6 SGB MBO, SECTOR HOSPITALITY KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL COM MBO, create your future Page 6 Algemene informatie Kosten van de opleidingen De kosten van de opleidingen in de sector horeca bedragen +/- $ 650,-, inclusief inschrijfgeld, borg, boeken, messenset en kleding. Voor de mogelijkheid tot studiefinanciering zie: Aanmelding Wil je je aanmelden bij een van de opleidingen in de sector horeca? Kom langs op het mbo aan de Kaya Korona 4 voor een aanmeldingsformulier. Of mail naar secretariaat@beroepsonderwijsbonaire.org. Je aanmelding moet voor eind april 2013 binnen zijn. Daarna word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek, waarin je je keuze voor de opleiding kunt toelichten. Meer informatie Wil je na het lezen van deze folder meer informatie over een van de opleidingen? Kom langs op het mbo aan de Kaya Korona 4 en vraag naar de heer H. C. van Leeuwen, teamleider. Of kijk op Kijk op:

MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening 2013/2014

MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening 2013/2014 SGB MBO SECTOR ADMINISTRATIE KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL. +599 717 8142 WWW.SGBONAIRE. COM create create your your future future @ MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening MBO Bonaire 2013/2014 Sector zakelijke

Nadere informatie

Bonaire Vocational Acadamy /MBO

Bonaire Vocational Acadamy /MBO SGB MBO SECTOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL. +599 717 8142 WWW.SGBONAIRE. COM Bonaire Vocational Acadamy /MBO Administratie Secretarieel & Veiligheid Opleidingen Algemene Kwalificatie

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur HORECA Sector: Economie

Kwalificatiestructuur HORECA Sector: Economie Kwalificatiestructuur HORECA : KBB Curaçao 2013 1 Niveau 4 4.1 Conference manager 4.2 F&B Supervisor (differentiatie keuken, differentiatie restaurant) 4.3 Dieetkok 4.4 Front office manager 4.5 Horeca

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Horeca Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Veel jongeren gaan na het stappen nog even een fastservicezaak binnen om de maag te vullen met een broodje of een stuk pizza. Als er iets te

Nadere informatie

MBO. Horeca & Bakkerij. Iedere leerling telt!

MBO. Horeca & Bakkerij. Iedere leerling telt! MBO Horeca & Bakkerij Iedere leerling telt! MBO Iedere leerling telt! WELKOM OP HET MBO VAN SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs (afgekort dus mbo). Het mbo biedt verschillende

Nadere informatie

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING VOEL JIJ JE GOED ALS ANDEREN HET NAAR HUN ZIN HEBBEN? HOUD JIJ JE HOOFD KOEL ALS IEDEREEN JOUW AANDACHT VRAAGT? HEB JE OOG VOOR DETAIL MAAR BEWAAR JE TEGELIJKERTIJD HET

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING BEN JIJ DE GASTVROUW OF GASTHEER DIE GEDREVEN WORDT DOOR PASSIE EN AMBITIE? BEN JE GASTVRIJ EN DIENSTVERLENEND? MAAK JIJ HET VERSCHIL EN BEZORG JIJ JE GASTEN EEN ONVERGETELIJKE

Nadere informatie

eca Hor Schooljaar 2013-2014

eca Hor Schooljaar 2013-2014 ED 8-14 ca Horeca Horeca Horeca Horeca Horeca Schooljaar 2013-2014 rlening Economie & Dienstverlening Gastvrijheid en gezelligheid staan bij oreca Horeca Horec jou hoog in het vaandel Maak jij het anderen

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? KUN JE GOED WERKEN OP ONREGELMATIGE TIJDEN? WEET JIJ JE COLLEGA S IN DE KEUKEN TE

Nadere informatie

MBO. Zorg & Welzijn. Iedere leerling telt!

MBO. Zorg & Welzijn. Iedere leerling telt! MBO Zorg & Welzijn Iedere leerling telt! MBO Iedere leerling telt! WELKOM OP HET MBO VAN SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs (afgekort dus mbo). Het mbo biedt verschillende

Nadere informatie

MBO. Veiligheid & Sport. Iedere leerling telt!

MBO. Veiligheid & Sport. Iedere leerling telt! MBO Veiligheid & Sport Iedere leerling telt! MBO Iedere leerling telt! WELKOM OP HET MBO VAN SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs (afgekort dus mbo). Het mbo biedt verschillende

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality Recreatie

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality Recreatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker leisure & hospitality (Recreatie) Studierichting Recreatie Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

MBO. Economie en Administratie. Iedere leerling telt!

MBO. Economie en Administratie. Iedere leerling telt! MBO Economie en Administratie Iedere leerling telt! MBO Iedere leerling telt! WELKOM OP HET MBO VAN SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs (afgekort dus mbo). Het mbo biedt

Nadere informatie

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

MBO. Bouw & Infra. Iedere leerling telt!

MBO. Bouw & Infra. Iedere leerling telt! MBO Bouw & Infra Iedere leerling telt! MBO Iedere leerling telt! WELKOM OP HET MBO VAN SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs (afgekort dus mbo). Het mbo biedt verschillende

Nadere informatie

MBO. Techniek & Procesindustrie. Iedere leerling telt!

MBO. Techniek & Procesindustrie. Iedere leerling telt! MBO Techniek & Procesindustrie Iedere leerling telt! MBO Iedere leerling telt! WELKOM OP HET MBO VAN SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs (afgekort dus mbo). Het mbo biedt

Nadere informatie

MBO. Media. Iedere leerling telt!

MBO. Media. Iedere leerling telt! MBO Media Iedere leerling telt! MBO Iedere leerling telt! WELKOM OP HET MBO VAN SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs (afgekort dus mbo). Het mbo biedt verschillende opleidingen,

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN DIE LEUKE DINGEN DOEN We hebben het steeds drukker. Dus is onze vrije tijd heel belangrijk. Daarom hebben

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT BIJ ONVERGETELIJKE ERVARINGEN Een ontspannen zomervakantie, actieve wintersport of gewoon lekker een weekendje weg. Jij helpt

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme 12 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 Recreatie en Toerisme www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 13 2014-2015 Recreatie en Toerisme www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN DE BESTE CHEF WORDEN? IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? JE LEERT BIJ ONS HOE JE DE KEUKEN DRAAIEND EN DE GASTEN TEVREDEN

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 26 2012-2013 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES

OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES HORECA Horeca assistent 2 Kok 2 Zelfstandig werkend kok 2 Gespecialiseerd kok 3 Leidinggevende keuken 3 Gastheer/gastvrouw 4 Bartender 5 Zelfstandig

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT BIJ ONVERGETELIJKE ERVARINGEN Een ontspannen zomervakantie, actieve wintersport of gewoon lekker een weekendje weg.

Nadere informatie

Cas Spijkers Academie Twente voor culinair toptalent en uitmuntende gastvrijheid

Cas Spijkers Academie Twente voor culinair toptalent en uitmuntende gastvrijheid Cas Spijkers Academie Twente voor culinair toptalent en uitmuntende gastvrijheid Zelfstandig werkend kok, niveau 3 Gespecialiseerd kok, niveau 4 Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw, niveau 3 Cas Spijkers

Nadere informatie

Bonaire. create your WEBSITE Bonaire. Opleidingen in de richtingen: Administratie. Secretarieel. Horeca. Techniek.

Bonaire. create your WEBSITE Bonaire. Opleidingen in de richtingen: Administratie. Secretarieel. Horeca. Techniek. SGB KAYA KORONA 4 KRALENDIJK BONAIRE TEL. +599 717 81 42 WWW.SGBONAIRE. COM create your future @ WEBSITE Opleidingen in de richtingen: Administratie Secretarieel Horeca Techniek Welzijn Media Sport & Bewegen

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 07 2014-2015 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Op Echnaton volgen de leerlingen in leerjaar 3 en 4 een intersectoraal programma op BBL of KBL niveau. Door het volgen van een intersectoraal programma hoeft uw

Nadere informatie

Werken in het horecabedrijf

Werken in het horecabedrijf 07186-1 werken in horeca 13-12-2007 08:44 Pagina 1 werkproces 1 Werken in het horecabedrijf Functioneren in het Horecabedrijf Wat laat je zien? Je werkt volgens de regels van het bedrijf Je kunt omgaan

Nadere informatie

Excellente hospitality

Excellente hospitality Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Excellente hospitality Studierichting Hotelschool Leisure & hospitality Travel & hospitality Locatie Venlo - Laaghuissingel Weert

Nadere informatie

Medewerker bediening M/V (parttime) ( t Goude Hooft, Volle Maan, Gina en de nieuw te openen horecagelegenheid in Zoetermeer)

Medewerker bediening M/V (parttime) ( t Goude Hooft, Volle Maan, Gina en de nieuw te openen horecagelegenheid in Zoetermeer) Medewerker bediening M/V (parttime) ( t Goude Hooft, Volle Maan, Gina en de nieuw te openen horecagelegenheid in Zoetermeer) Algemene informatie: overige bedrijven van Big Horeca, zijn wij op zoek naar

Nadere informatie

HORECA EN FACILITY 2017/2018

HORECA EN FACILITY 2017/2018 novacollege.nl/horecafacility Facility Gastheer/gastvrouw Horecamanagement en ondernemen Kok HORECA EN FACILITY 2017/2018 Mijn droom is een eigen tentje in Haarlem. Op de kaart staan goede koffies, taarten

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een Entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs DIT IS MBO Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs Dit is mbo Je krijgt in dit document basisinformatie over: 4 verschillende niveaus Toelatingseisen 3 verschillende leerwegen

Nadere informatie

Welzijn-breed (Begeleider Gehandicaptenzorg)

Welzijn-breed (Begeleider Gehandicaptenzorg) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25475 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Einsteinweg, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL JIJ ZIET WAT IEMAND NODIG HEEFT In de sector welzijn is veel werk! En het is ook mooi werk. Want je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij helpt.

Nadere informatie

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme # 15 Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

6,8. Sectorwerkstuk door een scholier 3797 woorden 13 oktober keer beoordeeld

6,8. Sectorwerkstuk door een scholier 3797 woorden 13 oktober keer beoordeeld Sectorwerkstuk door een scholier 3797 woorden 13 oktober 2009 6,8 13 keer beoordeeld Vak LOB 1. Inleiding. (blz. 3) 2. Deelvraag 1. Hoe ziet de opleiding Leisure & Hospitality eruit? (blz. 4) 3. Deelvraag

Nadere informatie

OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES

OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES OVERZICHT BEROEPSSPECIFIEKE TAALEISEN PER WERKPROCES ENTREE 2 KEUKEN Kok 2 Zelfstandig werkend kok 2 Gespecialiseerd kok 2 Leidinggevende keuken 2 BEDIENING Gastheer/gastvrouw 3 Zelfstandig werkende gastheer/gastvrouw

Nadere informatie

Zelfstandig werkend bakker

Zelfstandig werkend bakker Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig werkend bakker Studierichting Bakkerijopleidingen Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bbl Sector Hospitality

Nadere informatie

vakschool wageningen Open dagen 22 en 23 januari 2016

vakschool wageningen Open dagen 22 en 23 januari 2016 Wil jij: Méér dan je eigen potje kunnen koken... Van vakantie je beroep maken... Je eigen broodjes bakken... De stille motor in een organisatie zijn... Loop dan binnen bij Vakschool Wageningen PROGRAMMA

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG MBOAMERSFOORT.NL JE KAN JE GOED INLEVEN IN EEN ANDER In de gezondheidszorg is veel werk! En het is mooi werk. Je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij

Nadere informatie

Ik. k.an niet kiezen.'',, '--...\. 0

Ik. k.an niet kiezen.'',, '--...\. 0 111 -- Ik. k.an niet kiezen??? WelZ J" zor9.'',, '--...\. 0 -- 0 HELP! Ik kan niet kiezen! Moet je binnenkort een keuze maken voor een vervolgopleiding? Vind je het lastig om deze keuze te maken? Dat kunnen

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL JIJ ZIET WAT IEMAND NODIG HEEFT Werken in de sector welzijn is mooi en belangrijk werk. Bij de School voor Welzijn kun je verschillende opleidingen volgen.

Nadere informatie

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Horeca INFORMATIEMOMENTEN. OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari tot 16.

Infogids 2019/20. Opleidingen mbo Horeca INFORMATIEMOMENTEN. OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari tot 16. Opleidingen mbo Horeca INFORMATIEMOMENTEN OPEN DAGEN Zondag 18 november 2018 Zondag 20 januari 2019 11.00 tot 16.00 uur INFODAGEN Donderdag 14 maart 2019 Woensdag 29 mei 2019 16.00 tot 20.00 uur KENNISMAKINGSDAG

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG MBOAMERSFOORT.NL JE KAN JE GOED INLEVEN IN EEN ANDER In de gezondheidszorg is veel werk en het is mooi en belangrijk werk. Je begeleidt, verzorgt of verpleegt

Nadere informatie

Entreeopleiding (Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie)

Entreeopleiding (Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Entreeopleiding (Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie) Studierichting Entreeopleidingen Locatie Roermond - Kasteel

Nadere informatie

Junior kapper, niv. 2/3 bol/bbl

Junior kapper, niv. 2/3 bol/bbl Junior kapper, niv. 2/3 bol/bbl Het beroep Nadat je de opleiding Junior kapper hebt afgerond, werk je in een kapsalon of bij een bedrijf dat zich bezighoudt met haarverzorging. Wanneer je flink wat ervaring

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig werkend kok Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig werkend kok Studierichting Hotelschool Venlo Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg bol Sector Hospitality

Nadere informatie

Leerlingen en studenten naar onderwijssoort per 1-10 en woongemeente Lingewaard

Leerlingen en studenten naar onderwijssoort per 1-10 en woongemeente Lingewaard Leerlingen en studenten naar onderwijssoort per 1-10 en woongemeente Lingewaard 2010/'11 2011/'12* Onderwijssoorten Leeftijd Lingewaard Lingewaard Totaal voortgezet onderwijs Leeftijd totaal 2751 2853

Nadere informatie

Zelfstandig medewerker travel & hospitality Toerisme

Zelfstandig medewerker travel & hospitality Toerisme Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Zelfstandig medewerker travel & hospitality (Toerisme) Studierichting Toerisme Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

Medewerker sport en recreatie

Medewerker sport en recreatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker sport en recreatie Studierichting Leisure & hospitality Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 2 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25489 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is er

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg)

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Studierichting Entreeopleidingen Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg)

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Studierichting Entreeopleidingen Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen diploma of bewijsstuk Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25472 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kazerneplein, Arnhem; Thorbeckestraat, Arnhem Een intakegesprek is altijd

Nadere informatie

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen STARTCOLLEGE Zadkine Startcollege Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je wel een vak leren, ervaring opdoen en ook nog eens een diploma behalen? Dan is het Startcollege iets voor jou!

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO DOORSTROOMDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MBO 2007-2008 Achternaam: Adres: Woonplaats: Mobiel nummer: Voornaam: Postcode: Tel. nummer: E-mail: Gewenste opleiding: Crebonummer: Naam college: Instroom leerjaar:

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL JE HEBT EEN STERK KARAKTER JIJ HOUDT HET VEILIG Je voelt je goed. Je wil graag de samenleving veiliger maken. Geldt dit voor jou? Dan past een opleiding

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Veehouderij

Wat maak jij. morgen mee MBO. Veehouderij Wat maak jij morgen mee MBO Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen leven. Daar zijn

Nadere informatie

HORECA EN FACILITY 2018/2019

HORECA EN FACILITY 2018/2019 novacollege.nl/horecafacility Facility Fastservice Gastheer/gastvrouw Horecamanagement en ondernemen Kok HORECA EN FACILITY 2018/2019 Dankzij mijn werkervaring in de horeca ben ik nu niet meer verlegen.

Nadere informatie

Onderwijsassistent. Kenmerken. Werkzaamheden. Na deze opleiding:

Onderwijsassistent. Kenmerken. Werkzaamheden. Na deze opleiding: Onderwijsassistent Een leraar of lerares komt soms handen tekort in de klas. Als onderwijsassistent zorg je er samen met de leerkracht voor dat alle leerlingen de aandacht krijgen die ze verdienen. In

Nadere informatie

Onderwijs- en examenreglement

Onderwijs- en examenreglement Onderwijs- en examenreglement Opleiding: Niveau 2 Gastheer/gastvrouw - crebonr. 25168 Kok - crebonr. 25180 Cohort: 2018-2019 Leerweg: BBL Opleidingsduur: 1-2 jaar Vastgesteld door het bevoegd gezag van

Nadere informatie

Sociaal-cultureel werker

Sociaal-cultureel werker Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25488 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is

Nadere informatie

YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY

YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY GEEN DAG IS HETZELFDE IN DE WERELD VAN TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY. ELKE REISWENS DIE JE VERVULT EN ELKE ACTIVITEIT DIE JE ORGANISEERT IS UNIEK. MET JOUW ENTHOUSIASME,

Nadere informatie

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg)

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Studierichting Entreeopleidingen Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Erkend leerbedrijf dáár wordt het vak geleerd horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Waarom erkend leerbedrijf? Jonge mensen wegwijs maken in de sector: dat is de taak van een leerbedrijf.

Nadere informatie

Week van het zwemonderwijs

Week van het zwemonderwijs Week van het zwemonderwijs Workshop 1 Beroepsopleiding: wat leren ze er nog? Arnhem, Burgers Zoo 26 april 2010 Han Swaans HET BEROEPSONDERWIJS IN NEDERLAND: EEN DOORZICHTIG DOOLHOF HET BEROEPSONDERWIJS

Nadere informatie

Begeleider gehandicaptenzorg BBL

Begeleider gehandicaptenzorg BBL Crebo Duur Niveau Leerweg 25475 3 jaar Niveau 3 BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus Locatie(s) Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Je werkt met cliënten die door hun beperking

Nadere informatie

Assistent Horeca, Voeding of Voedingsindustrie BBL

Assistent Horeca, Voeding of Voedingsindustrie BBL Crebo Duur Niveau Leerweg 25252 1 jaar Entree BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus en februari (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Alexanderstraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Binnen

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL JE HEBT EEN STERK KARAKTER JIJ HOUDT HET VEILIG Je voelt je goed. Je wil graag de samenleving veiliger maken. Geldt dit voor jou? Dan past een opleiding

Nadere informatie

Leidinggevende keuken 95102 1 jarig traject

Leidinggevende keuken 95102 1 jarig traject Specifiek deel Onderwijs- en examenregeling College voor Gastronomie Leidinggevende keuken 95102 1 jarig traject Cohort: 2013-2014 Vastgesteld op 20-08-2013 Voorwoord Beste student, In dit deel staat de

Nadere informatie

ED 3-14. Opleidingen. Detailhandel DETAILHANDEL. Graafschap College

ED 3-14. Opleidingen. Detailhandel DETAILHANDEL. Graafschap College DETAILHANDEL Opleidingen ED 3-14 Detailhandel Graafschap College 2015-2016 Werken in de winkel Kun jij je helemaal vinden in de uitspraak: De klant is koning? Zie je het als een uitdaging om er voor te

Nadere informatie

Medewerker bediening M/V (parttime) ( t Goude Hooft, Volle Maan, Gina en de nieuw te openen horecagelegenheid in Zoetermeer)

Medewerker bediening M/V (parttime) ( t Goude Hooft, Volle Maan, Gina en de nieuw te openen horecagelegenheid in Zoetermeer) Medewerker bediening M/V (parttime) ( t Goude Hooft, Volle Maan, Gina en de nieuw te openen horecagelegenheid in Zoetermeer) overige bedrijven van Big Horeca, zijn wij op zoek naar medewerkers bediening.

Nadere informatie

SvETlAnA KIEST HORECA

SvETlAnA KIEST HORECA Svetlana KIEST HORECA Ben je stressbestendig en flexibel? Houd je van afwisseling en kun je goed met mensen omgaan? Is de klant koning in jouw ogen en vind je kwaliteit en hygiëne belangrijk? DAN is een

Nadere informatie

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTREEOPLEIDINGEN ENTREE- OPLEIDINGEN Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je een vak leren, ervaring opdoen en een diploma halen? Dan is een entreeopleiding bij het Albeda Startcollege

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN ER GOED UIT TE ZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 Crebocode: Leerweg: BBL & BOL

EXAMENPLAN 2016 Crebocode: Leerweg: BBL & BOL 1 Opleiding: Kok Niveau: 2 Opleidingsduur: 3200 SBU EXAMENPLAN 2016 Crebocode: 25180 Leerweg: BBL & BOL Cohort: 2016-2018 College: Horeca, Reizen & Dienstverlening Team: Horeca Vakopleidingen 1.Examenoverzicht

Nadere informatie