# 7. Sport en bewegen. Groningen, Assen. Jij? In de sport! * Laat je talent groeien! (0800-beltalent)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "# 7. Sport en bewegen. Groningen, Assen. Jij? In de sport! * Laat je talent groeien! www.alfa-college.nl 0800-235 825 368 (0800-beltalent)"

Transcriptie

1 # 7 Sport en bewegen Groningen, Assen Jij? In de sport! * Laat je talent groeien! (0800-beltalent)

2 Wat je ook wilt worden... Jouw toekomst begint op het Alfacollege! Je bereidt je voor op het beroep dat bij jou past en waar jíj voor gaat. Dit doe je door te leren en te doen, zowel op school als tijdens stages in de praktijk. Je persoonlijke ontwikkeling en talent staan tijdens je opleiding centraal. Het Alfa-college is het christelijk Regionaal Opleidingencentrum in Noord- en Oost-Nederland. Je kunt een opleiding volgen in Groningen, Assen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen en Leek. Bij ons kun je kiezen voor leren en stage lopen, dan volg je de beroepsopleidende leerweg (BOL). Werken en leren kan ook, dan volg je de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). > Werken in de sport In dit vak begeleid je andere sporters, omdat ze beter willen worden of omdat ze sporten leuk vinden. Je werkt als trainer/ coach, begeleider, organisator, manager of instructeur in diverse sportdisciplines. Bijvoorbeeld voetbal, dans, judo, schaatsen of zwemmen. Je kunt ook gaan werken in de fitnessbranche, de gehandicaptensport, het basisonderwijs, het gevangeniswezen, op internaten, in de recreatie of outdoor. > Sport en bewegen iets voor jou? Je bent goed in veel sporten en vindt sporten natuurlijk leuk. Je durft voor een groep te staan of je wilt dit graag leren en hebt gevoel voor leidinggeven. Je houdt van doorpakken en kunt goed met mensen omgaan. Kun je ook nog eens goed organiseren en sta je midden in de maatschappij, dan is de opleiding Sport en bewegen iets voor jou! > De opleiding niveau 2, 3, 4 BOL 2, 3, 4 jaar Groningen, Assen Je kunt de opleiding Sport en bewegen op drie niveaus volgen: niveau 2: Sport- en bewegingsbegeleider niveau 3: Sport- en bewegings leider niveau 4: Sport- en bewegingscoördinator niveau 4: Sport- en bewegingscoördinator SPRINT De SPRINT-variant doe je niet in de gebruikelijke vier jaar, maar in drie jaar. Wil je naar het hbo, dan is deze route dus net zo snel als via de havo. Het Alfa-college geeft de opleiding Sport en bewegen in de beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. In de praktijkgerichte omgeving doe je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt voor het diploma. Je houdt een digitale verzamelmap bij en je wordt begeleid door een coach. Bijzonder van de locatie Kardinge is dat wij gebruik maken van onze eigen Alfa-college topsporthal en andere sportfaciliteiten in de directe nabijheid, zoals de grootste klimwand van Nederland, de indoor skibaan, de kunstijsbaan en zwembaden. De opleiding werkt nauw samen met verschillende sportbonden, het instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool en diverse gemeenten. Daardoor kunnen we veel profielen, keuzevakken en beroepspraktijkplaatsen aanbieden. * Laat je talent groeien! << Deze opleiding vind ik leuk, omdat ik later graag iets met sport wil doen. >> Yousouf Zinga

3 > Inhoud van de opleiding les- en leidinggeven eigen vaardigheid in sport en spel organiseren werken in een sport en bewegen organisatie theorie o.a. anatomie, inspanningsfysiologie, trainingsleer, sociaal agogische vakken, didactiek leren, loopbaan en burgerschapscompetenties Nederlands, Engels, rekenen stage (beroepspraktijkvorming) Binnen alle niveaus van de opleiding Sport en bewegen kun je je specialiseren door het volgen van keuzevakken. We hebben een ruim aanbod van keuzevakken. Deze zijn vrijwel allemaal gericht op het behalen van een trainers-/ instructeurs-(bonds-)diploma: aerobics, basketbal, duiken, fitness, hockey, kitesurfen, loop- en conditietrainer, outdoor, pitch en putt golf, recreatiewerk, sportmassage, schaatsen, skiën, snowboarden, show en dans, tennis, turnen, voetbal, volleybal, windsurfen en zwemmen. Tijdens de opleiding op niveau 4 kies je aan het einde van het tweede leerjaar een uitstroomprofiel. De uitstroomprofielen voor niveau 4 op een rij: 1. Bewegingsagoog: begeleidt sporters met een beperking. Je werkt met verschillende doelgroepen, zoals mensen met een beperking (verstandelijk, lichamelijk of meervoudig), psychiatrische stoornis of ouderen. 2. BOS-medewerker (Buurt, Onderwijs, Sport): ontwikkelt en begeleidt sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 6-12 jaar. Je geeft les in het basisonderwijs en coördineert activiteiten binnen de driehoek Buurt, Onderwijs en Sport. 3. Operationeel sportmanager: houdt zich bezig met coördinerende en organiserende taken binnen een sport en bewegen organisatie. Je vindt het leuk om sport en een kantoorbaan te combineren. Wist je dat... we je lesrooster kunnen aan - passen als je zelf aan topsport doet en veel traint?

4 4. Trainer / Coach: houdt zich bezig met coachen en trainen, talentscouting, mentale training etc. Je begeleidt sporters die spelen op een gemiddeld competitief- tot topsportniveau of getalenteerde jeugd. Binnen dit uitstroomprofiel kun je je specialiseren in Lifestyle coördinator of Outdoorcoördinator. Als lifestylecoördinator werk je als allround medewerker in de wellness sector. Je hebt een centrale en aansturende rol binnen een fitnesscentrum; van fitness- of groepsinstructeur tot frontdesk en managementtaken. Als outdoorcoördinator werk je in binnenof buitenland als zelfstandig buitensportinstructeur. Je begeleidt mensen tijdens uitdagende activiteiten zoals klimmen, kajakken en boogschieten. Je coördineert buitensportevenementen en buitensportkampen. > Stage Je begint met les- en leidinggeven aan je klasgenoten. Je helpt bij de organisatie van evenementen binnen en buiten de school. Daarnaast loop je vanaf de start van het eerste schooljaar al stage. Hoe verder je in de opleiding bent, hoe meer stage je loopt. > Topsportregeling Ben jij een topsporter en moet je veel trainen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de topsportregeling. Om je sport en je studie zo goed mogelijk te combineren, wordt het lesrooster in overleg met de topsportcoördinator van het Alfa-college aangepast. > Opleidingslocaties Je kunt de opleiding Sport en bewegen volgen in Groningen en Assen. > Je vooropleiding Voor de opleiding heb je één van de volgende diploma s nodig: niveau 2 vmbo-bl niveau 3 en 4 vmbo-kb, -gl of -tl mavo-diploma met een voorkeur voor het vak biologie overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 havo of vwo een mbo-diploma op niveau 2 Meer informatie? (0800-beltalent)

5 Niveau 4 SPRINT Voor toelating tot de SPRINT-klas moet je minimaal in het bezit zijn van een vmbo-opleiding tl of een overgangsbewijs van klas 3 havo naar klas 4 havo. De toelating bestaat verder uit: de motorische vaardigheidstest het toelatingsgesprek de cijferlijst van het vmbo of havo Motorische vaardigheidstest Voor alle niveaus geldt dat je kunt starten als je slaagt voor je motorische vaardigheidstest. Deze bestaat uit diverse sportonderdelen. Ook word je vooraf medisch gekeurd. Wist je dat... > Na je opleiding Je kunt met een diploma Sport en bewegen op niveau 2, 3 of 4 aan het werk in verschillende sportorganisaties of bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan sportverenigingen, sport- en fitnesscentra, buitensportondernemingen, recreatiebedrijven, onderwijs, gehandicapten- en ouderenzorg en revalidatiecentra. Wil je doorleren? Ook dat kan. Met een diploma Sport en bewegen op niveau 2 kun je doorstromen naar de opleiding Sport en bewegen op niveau 3. Met het diploma op niveau 3 kun je doorstromen naar niveau 4. Wie het diploma op niveau 4 heeft behaald, kan naar het hoger beroepsonderwijs. Bijvoorbeeld naar een hbo-opleiding Fysiotherapie, de pabo en hbo-opleidingen op het gebied van sociaal agogisch onderwijs en vrijetijdskunde. Kies je voor het Instituut Sportstudies van de Hanzehogeschool in Groningen, dan kun je dankzij onze samenwerking met deze school de studieduur verkorten. Heb je de SPRINT-opleiding op niveau 4 gevolgd, dan kun je instromen op het tweede jaar van een verwante hbo-opleiding, zoals sportontwikkelaar, -management of gezondheid. > Leren op het Alfa-college Het Alfa-college biedt competentiegericht onderwijs. Je volgt een afwisselend programma van lessen, projecten, praktijkgerichte opdrachten en stages. Jij met jouw talenten staat centraal. Samen met je persoonlijke coach bepaal je het studietempo en bespreek je je vorderingen. Bij het Alfa-college sta je er dus niet alleen voor. Heb je extra hulp nodig, dan staan er speciale medewerkers voor je klaar. Gaat het leren je juist makkelijk af en wil je meer doen dan strikt noodzakelijk? Ook dat kan. Je kunt je bijvoorbeeld extra voorbereiden op doorstroom naar een hoger niveau. En met het digitale servicepunt AcTIE kun je altijd en overal met je opleiding bezig zijn. je ook je rijbewijs met korting kunt halen via het Alfa-college? * Laat je talent groeien!

6 Antwoordkaart Alfa-college > Mijn gegevens: M/V Voorletter(s) Tussenvoegsel # 7 Ja! Ik wil graag aanvullende informatie over deze opleiding. Ja! Stuur mij een aanmeldingsformulier. Achternaam Straatnaam Nummer Toevoeging Ja! Ik wil meer informatie. Neem contact met mij op. Ja! Ik wil een dagje meelopen op het Alfa-college. Neem contact met mij op. Postcode Plaats Telefoonnummer Huidige school > Handig om te weten Het Alfa-college organiseert het hele schooljaar door voorlichtingsavonden, Open dagen en lesbezoekdagen. Kijk voor data en openingstijden op Je bent welkom! De kosten van de opleidingen vind je ook op onze site. Meer informatie? (0800-beltalent) > Meer weten of aanmelden? Bel (0800-beltalent) voor meer informatie over opleidingen en cursussen bij het Alfa-college. Weet je nu al welke opleiding je wilt gaan doen? Meld je dan snel aan, liefst vóór 1 april. Dit doe je op een van de volgende manieren: vraag het aanmeldingsformulier aan bij de decaan van je school schrijf je in via onze website vraag het aanmeldingsformulier aan via (0800-beltalent), via info@alfa-college.nl of met de antwoordkaart in deze brochure Locatie huidige school Kaart weg? Ga naar of bel: (0800-beltalent) Sport- en bewegingsbegeleider niveau 2 BOL 2 jaar Sport- en bewegingsleider niveau 3 BOL 3 jaar Sport- en bewegingscoördinator niveau 4 BOL 4 jaar Sport- en bewegingscoördinator SPRINT niveau 4 BOL 3 jaar

7 een postzegel is niet nodig Alfa-college Afdeling voorlichting Antwoordnummer WB Groningen Kaart weg? Ga naar of bel: (0800-beltalent) Opleidingslocaties Sport en bewegen Groningen Kardingerweg AH Groningen Assen Salland GM Assen artikelno. B ontwerp Studio Dorèl fotografie Stijntje de Olde drukwerk Thieme Groningen

Groningen, Assen 2012-2013. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl

Groningen, Assen 2012-2013. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl 05 Groningen, Assen 2012-2013 Sport en Bewegen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen, Assen 05 2014-2015. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl

Groningen, Assen 05 2014-2015. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl Groningen, Assen 05 2014-2015 Sport en Bewegen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl. Groningen, Assen. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl. Groningen, Assen. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 #8 Sport en Bewegen Groningen, Assen Jij? In de * Laat je sport! talent gr oeien! www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Sociaal agogisch werk

Sociaal agogisch werk #5 Sociaal agogisch werk Groningen, Hoogeveen, Hardenberg lzijnswerk! e Jij? In het w! nt groeien * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij

Nadere informatie

Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige

Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 02 2014-2015 Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 13 2012-2013 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen #3 en MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

# 27. Weg- en Waterbouw. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 27. Weg- en Waterbouw. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 27 Weg- en Waterbouw Groningen chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

Sociaal cultureel werk

Sociaal cultureel werk #6 rk! e welzijnsw t e h n I? j i J n! nt groeie ale * Laat je t www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Zorghulp Helpende zorg welzijn

Zorghulp Helpende zorg welzijn Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 01 2014-2015 Zorghulp Helpende zorg welzijn www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 21 2012-2013 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 26 2012-2013 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 07 2014-2015 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

MBO-Productonderzoeker

MBO-Productonderzoeker Groningen 23 2014-2015 Human Technology MBO-Productonderzoeker www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Engineering (BOL 4) # 19. www.alfa-college.nl. Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. Groningen, Hoogeveen

Engineering (BOL 4) # 19. www.alfa-college.nl. Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. Groningen, Hoogeveen # 19 Engineering (BOL 4) Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde Groningen, Hoogeveen chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368

Nadere informatie

KIEST SPORT & BEWEGEN

KIEST SPORT & BEWEGEN CINDY KIEST SPORT & BEWEGEN ZIT je NIET GRaaG STIl EN BEN je OOK NOG SPORTIEf? VIND je het leuk met mensen Om TE GaaN EN DuRf je VERaNTWOORDElIjKhEID TE DRaGEN? DaN IS EEN TOEKOmST IN DE BRaNChE SPORT

Nadere informatie

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent Hoogeveen 03 2014-2015 Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Groningen 2012-2013. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl

Groningen 2012-2013. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl 16 Groningen 2012-2013 Weg- en Waterbouw www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 04 Welzijn 2014-2015 Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013. Metaal. www.alfa-college.nl

Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013. Metaal. www.alfa-college.nl Hoogeveen, Hardenberg 18 2012-2013 Metaal www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015. Metaal. www.alfa-college.nl

Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015. Metaal. www.alfa-college.nl Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015 Metaal www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 13 2014-2015 Recreatie en Toerisme www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Groningen 17 2014-2015. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl

Groningen 17 2014-2015. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl Groningen 17 2014-2015 Weg- en Waterbouw www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 11 2012-2013 Uniformberoepen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Johan Cruyff College Enschede ROC van Twente Antwoordnummer 1701 7550 WB HENGELO

Johan Cruyff College Enschede ROC van Twente Antwoordnummer 1701 7550 WB HENGELO Postzegel niet nodig Johan Cruyff College Enschede ROC van Twente Antwoordnummer 1701 7550 WB HENGELO TOELATINGSEISEN Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg) Overgangsbewijs

Nadere informatie

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme 12 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 Recreatie en Toerisme www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

MBO-Productonderzoeker

MBO-Productonderzoeker Groningen 22 2012-2013 Human Technology MBO-Productonderzoeker www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent , Hoogeveen, Hardenberg Welzijn 0 2012-2013 Sociaal-agogisch werk,, www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015 Uniformberoepen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie

Bouwtechnische opleidingen

Bouwtechnische opleidingen Groningen, Hoogeveen 14 2012-2013 Bouwtechnische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Je houdt van sporten en in beweging zijn! Je vindt het leuk om met mensen van alle leeftijden om te gaan. En je wilt ook anderen leren, om binnen hun

Je houdt van sporten en in beweging zijn! Je vindt het leuk om met mensen van alle leeftijden om te gaan. En je wilt ook anderen leren, om binnen hun Sport & Bewegen Maak jij van je hobby je beroep? Je houdt van sporten en in beweging zijn! Je vindt het leuk om met mensen van alle leeftijden om te gaan. En je wilt ook anderen leren, om binnen hun mogelijkheden,

Nadere informatie

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl Groningen 20 2014-2015 Maintenance www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

Bouwtechnische opleidingen

Bouwtechnische opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 15 2014-2015 Bouwtechnische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

# 14. Uniformberoepen. Groningen, Hoogeveen. Jij? www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 14. Uniformberoepen. Groningen, Hoogeveen. Jij? www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 14 Uniformberoepen, Hoogeveen Jij? controle! r e d n o s e ll A nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het

Nadere informatie

Groningen 2012-2013. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl

Groningen 2012-2013. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl 15 2012-201 Hout en Meubel www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent # Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent t Jij? Assisten szorg! gezondheid nt groeien! le ta je t a a *L Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren!

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017 Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! Welzijn PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG > GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH MEDEWERKER > ONDERWIJSASSISTENT

Nadere informatie

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr Het Erasmus VMBO Spo rts troo m Het Era sm us Spo Want r tie ed! ve t ype s Sportstroom Ben je vaak op het hockeyveld, in het zwembad of op de atletiekbaan te vinden? Ben je sportief en zie je het wel

Nadere informatie

Sport- en bewegingsleider BOL

Sport- en bewegingsleider BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start 23163 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (start bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Beukenlaan, Arnhem; Papendallaan, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA

Nadere informatie

Sport- en bewegingsleider BOL

Sport- en bewegingsleider BOL Lees meer in de studiegids. Crebo Duur Niveau Leerweg Start 23163 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (start bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Beukenlaan, Arnhem; Papendallaan,

Nadere informatie

Sport- en bewegingscoördinator BOL

Sport- en bewegingscoördinator BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 23163 3-4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Beukenlaan, Arnhem; Papendallaan, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Je biedt activiteiten aan

Nadere informatie

Groningen 16 2014-2015. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl

Groningen 16 2014-2015. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl Groningen 16 2014-2015 Hout en Meubel www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

School voor. Sport en Bewegen. Sport- en Bewegingscoördinator. Sport- en Bewegingsleider. Medewerker Sport en Recreatie

School voor. Sport en Bewegen. Sport- en Bewegingscoördinator. Sport- en Bewegingsleider. Medewerker Sport en Recreatie School voor Sport en Bewegen Sport- en Bewegingscoördinator Sport- en Bewegingsleider Medewerker Sport en Recreatie School voor sport en bewegen Sport- en Bewegingscoördinator Sport- en Bewegingsleider

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Roosendaal 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme # 15 Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Secretariële, financiële en juridische opleidingen

Secretariële, financiële en juridische opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 08 2012-2013 Secretariële, financiële en juridische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie

CIOS Sittard-Venlo. Klaar voor een nieuwe start!! Voorlichting

CIOS Sittard-Venlo. Klaar voor een nieuwe start!! Voorlichting Voorlichting CIOS Sittard-Venlo Frank Schoonbrood (F.J.M.) Jaargroepleider / docent / projectleider CIOS Sittard Milaanstraat 125 6135 LH Sittard 088-001 5190 / 06-31196478 f.schoonbrood@leeuwnet.nl Klaar

Nadere informatie

TOPSPORT EN EEN MBO OPLEIDING

TOPSPORT EN EEN MBO OPLEIDING ga jn mi n ka l wi ik t ik wa t wa en zi et g at we we La ik n ge ei ik IK GA VOOR TOPSPORT EN EEN MBO OPLEIDING Ik ga voor de olympische droom! Michael Korrel - Judo Jij hebt je middelbare school afgerond

Nadere informatie

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Groningen 2019-2020 JOHAN CRUYFF COLLEGE GRONINGEN Johan Cruijff Grondlegger Johan Cruijff wist als geen ander dat sporters

Nadere informatie

Summa sport. Onderwijs- en Examenregeling. ADDENDUM Onderwijsprogramma en overzicht Keuzedelen. Datum van ingang

Summa sport. Onderwijs- en Examenregeling. ADDENDUM Onderwijsprogramma en overzicht Keuzedelen. Datum van ingang Summa sport Onderwijs- en Examenregeling ADDENDUM Onderwijsprogramma en overzicht Keuzedelen Datum van ingang 1-11-2018 Opleiding: Coördinator buurt, onderwijs en sport Niveau: Crebonummer: 2511 Cohort:

Nadere informatie

Welzijn-breed (Begeleider Gehandicaptenzorg)

Welzijn-breed (Begeleider Gehandicaptenzorg) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25475 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Einsteinweg, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk

Nadere informatie

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek Hoogeveen, Hardenberg 21 2014-2015 Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

Antwoord: De minimale vooropleiding is vmbo met een voldoende allround sportvaardigheid en belangstelling voor les/leidinggeven.

Antwoord: De minimale vooropleiding is vmbo met een voldoende allround sportvaardigheid en belangstelling voor les/leidinggeven. Boekverslag door R. 733 woorden 1 juni 2004 5.8 316 keer beoordeeld Vak LOB Beroep: gymleraar 1. Welke vooropleiding heb je nodig voor gymleraar? Antwoord: De minimale vooropleiding is vmbo met een voldoende

Nadere informatie

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 26 Hout en Meubel chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek , Hardenberg 0 01-01 Transport en Logistiek www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

ZW 8-8. Medewerker maatschappelijke zorg. voor volwassenen

ZW 8-8. Medewerker maatschappelijke zorg. voor volwassenen ZW 8-8 Medewerker maatschappelijke zorg voor volwassenen Medewerker maatschappelijke zorg voor volwassenen Schooljaar 2013-2014 Welzijn Zorg & Welzijn Zorg & W Als je je graag inzet voor anderen elzijn

Nadere informatie

Verzorgende IG BOL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE

Verzorgende IG BOL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE nodig: Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25491 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo KL,

Nadere informatie

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Amsterdam 2018-2019 JOHAN CRUYFF COLLEGE AMSTERDAM Johan Cruijff Oprichter Johan Cruijff wist als geen ander dat sporters

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren!

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! Welzijn > HELPENDE ZORG & WELZIJN > PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG > GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Maak van je passie voor sport je beroep Open Dagen www.hanze.nl/opendag

Nadere informatie

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid PUBLIEKE EN PARTICULIERE VEILIGHEID ED 6-14 Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid Graafschap College 2015-2016 Bewaak jij de veiligheid? Draag jij graag jouw steentje bij aan de veiligheid in

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business: Medewerker Marketing & Communicatie Medewerker Evenementenorganisatie Nijmegen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL JIJ ZIET WAT IEMAND NODIG HEEFT In de sector welzijn is veel werk! En het is ook mooi werk. Want je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij helpt.

Nadere informatie

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen diploma of bewijsstuk Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25472 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kazerneplein, Arnhem; Thorbeckestraat, Arnhem Een intakegesprek is altijd

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO DOORSTROOMDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MBO 2007-2008 Achternaam: Adres: Woonplaats: Mobiel nummer: Voornaam: Postcode: Tel. nummer: E-mail: Gewenste opleiding: Crebonummer: Naam college: Instroom leerjaar:

Nadere informatie

_sport_bewegen egiocollegeopleidingen

_sport_bewegen egiocollegeopleidingen _sport_bewegen egiocollegeopleidingen Sporten is gezond Heb jij een passie voor bewegen? Achter elke kampioen staat een goede trainer Open huis 20 januari, 16 maart en 8 juni 2016 vanaf 18 uur zie www.regiocollege.nl

Nadere informatie

ENscHEDE. 15-21 uur. rocvantwente.nl/opendagen

ENscHEDE. 15-21 uur. rocvantwente.nl/opendagen welkom op DE open DaG locatie GrolscH veste ENscHEDE maandag 26 januari 2015 15-21 uur Bij het ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van

Nadere informatie

Sociaal-cultureel werker

Sociaal-cultureel werker Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25488 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25489 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is er

Nadere informatie

School voor. welzijn. Sociaal Werker Maatschappelijke Zorg

School voor. welzijn. Sociaal Werker Maatschappelijke Zorg School voor welzijn Sociaal Werker Maatschappelijke Zorg School voor welzijn sociaal werker maatschappelijke zorg Niveau 3 maatschappelijke zorg Niveau 4 Deze opleidingen kun je er volgen Lees meer op

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling 1

1. Portfolio van de leerling 1 1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen.

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als manager retail geef je leiding aan een

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2 Cohort 2018 Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2. Je staat voor een lastige keuze. Je gaat een keuze maken tussen de drie profielen en deze keuze bepaalt voor een deel je toekomstmogelijkheden.

Nadere informatie

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Enschede 2017-2018 JOHAN CRUYFF COLLEGE ENSCHEDE Johan Cruijff Oprichter Johan Cruijff wist als geen ander dat sporters een

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling

1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen. Vraag je decaan / mentor

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Amsterdam 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard 2015 2016 Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard Help zelf je toekomst in het zadel Zijn (wedstrijd)paarden je lust en

Nadere informatie

sport en bewegen opleidingsinfo Sport- en bewegingsleider, Sport- en bewegingscoördinator

sport en bewegen opleidingsinfo Sport- en bewegingsleider, Sport- en bewegingscoördinator sport en bewegen 16 17 opleidingsinfo Sport- en bewegingsleider, Sport- en bewegingscoördinator Breng anderen in beweging! Ben jij een sportief type? Vind je het een uitdaging om anderen in beweging te

Nadere informatie

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: TL, GL en Kader Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij

Nadere informatie