Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design"

Transcriptie

1 # 12 Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design, Hoogeveen Jij? In de! vormgeving t groeien! n * Laat je tale Bel voor informatie:

2 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure gaat over creatieve opleidingen. Je leest wat je kunt met deze opleidingen, wat je er doet en wat de vooropleidings eisen zijn. Meer informatie staat op >> Wat kun je met deze opleidingen? MultiMedia Design >> De opleidingen Modemanager * Specialist modedesign Interieurdesign Interieuradviseur jaar * = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) Toeleidingstraject Cibap bbl = beroepsbegeleidende leerweg (leren en werken) * = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) 1 jaar Hoogeveen Game artist jaar Game developer jaar Game architecture & design Cibap Mediavormgever Mode Aan het werk Bij deze opleidingen leer je alles wat je moet weten om een eigen bedrijf te starten. Van het eerste idee tot en met het ondernemingsplan. Je kunt na een van deze opleidingen dus voor jezelf beginnen als Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP er). Met een diploma van een van deze opleidingen kun je natuurlijk ook aan de slag bij een bedrijf. Verderop in deze brochure lees je bij wat voor bedrijven je kunt gaan werken. << Later wil ik graag ontw erper word en en een eig en bedrijf beginnen. >> Elena

3 >> Vooropleidingsen toelatingseisen Naar het hbo Met een diploma op niveau kun je doorstromen naar het hbo. Afhankelijk van je opleiding kun je bijvoorbeeld naar de Mode-academie, Kunstacademie, Academie voor binnenhuisarchitectuur of de Nederlandse Film- en Televisieacademie. Ook de hbo-opleidingen Media, Informatie en Communicatie en International Game Architecture and Design behoren tot de mogelijkheden. Als je na de opleiding MultiMedia Design wilt doorstuderen aan het hbo, dan kun je kiezen voor het Zwaluwstaart-traject van het Alfa-college en de Hanzehogeschool. Het met goed gevolg doorlopen van de vierdejaarsstage en de meesterproef staat gelijk aan het behalen van de propedeusefase (eerste jaar) op het hbo. Dat betekent dat je in het tweede jaar van de betreffende hbo-opleiding kunt instromen. Voor deze opleidingen gelden de volgende vooropleidings- en toe latingseisen: Door binnen het mbo Als je het Toeleidingstraject Cibap in succesvol afrondt, kun je afhankelijk van je resultaten instromen in het eerste of tweede jaar van de mbo-opleidingen op niveau bij de Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle. Je kunt eventueel ook doorstromen naar het tweede jaar van een andere creatieve opleiding bij het Alfa-college in, afhankelijk van je resultaten. Ben je met een havo- diploma of een mbo-diploma op niveau 3 of aan het Toeleidings traject Cibap begonnen, dan kun je de vierjarige opleiding in Zwolle in drie jaar afronden. Vmbo-tl, vmbo-kb of vmbo-gl, het liefst met een creatief vak in je pakket. Overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar havo. Mbo-diploma op minimaal niveau 2 met een aantal creatieve vakken in je vakkenpakket. Bij alle opleidingen moet je een schriftelijke motivatie inleveren en een portfolio met voorbeelden van je eigen creatieve werk. Daarnaast krijg je opdrachten op school en een intakegesprek. Voor Game architecture & design geldt bovendien dat je voldoende kennis van ICT moet hebben. Ervaring met een programmeertaal is een vereiste. Eigenschappen Je bent natuurlijk creatief en je vindt het leuk om de trends op je vakgebied te volgen. Je hebt een ondernemende instelling, bent stressbestendig en maakt gemakkelijk contact met mensen. Je kunt je verplaatsen in verschillende doelgroepen. Je vindt het leuk om zowel zelfstandig aan het werk te zijn als met een groep samen te werken. Bel voor informatie:

4 >> Wat doe je op deze opleidingen? Mode We onderscheiden bij het Alfa-college in twee studierichtingen: Modehandel en Modedesign. Met een diploma Modehandel kun je voor jezelf beginnen of aan de slag in de detailhandel, bijvoorbeeld als modemanager in een kledingspeciaalzaak. Met een diploma Modedesign kun je ook je eigen bedrijf starten of gaan werken in een atelier of in de confectie-industrie. In een gemeenschappelijk basisjaar leer je basisvaardigheden en -technieken, zoals patroontekenen, mode styling, vakkennis en naaitechnieken. Je kiest in dat jaar de studierichting die bij jou past: Modehandel of Modedesign. Tijdens het tweede en derde jaar vindt er een verdieping plaats binnen de gekozen richting. Na het tweede jaar kun je desgewenst af studeren als Verkoopspecialist mode of Allround medewerker modedesign op niveau 3. Kies je voor een opleiding op niveau, dan kun je aan het eind van het derde jaar je diploma Modemanager of Specialist modedesign halen. De opleiding Modestyling en retailing van het Alfa-college in Hoogeveen biedt een breed pakket aan creatieve en commerciële onderdelen op niveau, waarmee je Modemanager of Onder nemer manager kunt worden. Je maakt kennis met de mode geschiedenis en je gaat aan de slag met creatieve opdrachten, zoals modecollages, styling en etaleren, ontwerpen, maken en presenteren van kledingstukken en accessoires. Zo creëer jij je eigen stijl en visie op mode. Dit is belangrijk als je later je eigen kledingzaak wilt openen. In drie jaar leer je een patroon tekenen en uitvoeren voor een eigen ontwerp. Je ontwikkelt je eigen modeprognose in de vorm van een uitgewerkt trendboek. Modemanager niveau van goe deren bestellen en inkopen aan de orde. Het is belangrijk dat je je leidinggevende en commerciële vaardigheden verder ontwikkelt. Dit komt later van pas in je functie waarbij je de verkoopadviseurs aanstuurt en verantwoordelijk wordt voor een mode afdeling of -vestiging., Hoogeveen Bij de opleiding Modemanager ligt de nadruk op algemene managementvaardigheden, zoals leidinggeven, planning, controle en organiseren. Deze onderdelen komen goed van pas bij het organiseren van de jaarlijkse modeshow. Tijdens de praktijk gerichte lessen komt ook het proces Tijdens het eerste half jaar besteed je veel aandacht aan basiskennis en basis vaardigheden, zoals naaitechnieken, patroontekenen, kostuumgeschiedenis, styling/kleurenleer, productkennis, verkopen/adviseren en berekeningen maken. Daarna draait de opleiding om het uitvoeren van opdrachten. Je ontwerpt en maakt kleding voor diverse opdrachtgevers, ook van buiten de school. * Laat je talent groeien!

5 Interieuradviseur niveau Specialist modedesign niveau Tijdens de opleiding leer je unieke kleding op maat te maken voor een opdrachtgever. Je volgt technische en creatieve vakken als ontwerpen, patroontekenen, naaien, raderen, snijden, knippen, passen en machineonderhoud. Je besteedt ook aandacht aan marktontwikkelingen, mode ontwerpers en modehuizen, trend watching, inspiratiebronnen, styling, beurzen en tentoonstellingen en kunst- en kostuumgeschiedenis. Verder komen algemene vaardig heden als presenteren, organiseren en plannen aan de orde. Je ontwikkelt je leidinggevende en commerciële vaardigheden. Dit komt later van pas in je functie waarbij je de medewerkers modedesign aanstuurt en verantwoordelijk wordt voor een modeatelier of confectiebedrijf. Wist je dat... je ook je rijbewijs met korting kunt halen via het Alfa-college? Interieurdesign Met een diploma Interieuradviseur kun je voor jezelf beginnen of aan de slag in een winkel voor woning inrichting of bij een bedrijf dat zich bezighoudt met het inrichten van bedrijven en kantoren. Een interieur adviseur maakt ontwerpschetsen en sfeerpresentaties voor winkels, bedrijven en woningen. Hij adviseert klanten over meubels, stoffering, kleur en verlichting. Offertes maken en contacten onderhouden met leveranciers hoort ook bij dit werk. Je leert alles over trends en materialen voor interieurinrichting. Ook ontwikkel je een eigen gevoel voor sfeer en kleur en leer je dit te vertalen naar een ontwerp. Tijdens het eerste half jaar besteed je veel aandacht aan de basiskennis en basisvaardig heden, zoals ontwerptechnieken, perspectief tekenen, technisch tekenen, styling, kleurenleer, productkennis, verkopen, adviseren en berekeningen maken. Verder krijg je gedurende de opleiding het hele jaar door woonoriëntatie, Vectorworks, kunstgeschiedenis en interieurgeschiedenis.

6 Cibap Daarna draait de opleiding om het ontwerpen van interieurs voor diverse opdrachtgevers, zoals zorgcentra, kinderdagverblijven, peuterspeel zalen, basisscholen en ziekenhuizen. Je werkt alleen of samen met anderen in de studio aan opdrachten. Je maakt ontwerp schetsen, definitieve ontwerpen, een kostenplaatje en een presentatie. Naarmate de opleiding vordert, worden de opdrachten complexer en wordt het niveau hoger. Omdat je na de opleiding ook aan de slag moet kunnen als zelfstandig ondernemer, leer je ook een onder nemingsplan schrijven. Het Toeleidingstraject Cibap is een voorbereidend jaar voor de mboniveau opleidingen Interieur en Vastgoed, Reclame en Media en Ruimtelijke Presentatie van de Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle. Met een diploma van de Cibap vakschool voor verbeelding kun je een eigen bedrijf beginnen of aan de slag bij o.a. reclamestudio s, ontwerpbureaus, uitgeverijen, drukkerijen, stand- en decorbouwbedrijven, woon- en meubel winkels, woningbouw verenigingen, schilder- en restauratiebedrijven, reclamebeletteringstudio s, glas-inloodateliers, de meubelindustrie of in de (scheeps-)interieurbouw. Bel voor informatie: Toeleidingstraject Cibap niveau 1 jaar Het éénjarige Toeleidingstraject Cibap op niveau is iets voor jou als je: Het toelatingsonderzoek van de Cibap vakschool voor verbeelding niet hebt gehaald of als je op de geduldlijst bent gekomen. Het toelatingsonderzoek van de Cibap vakschool voor verbeelding wel hebt behaald, maar je nog te jong bent om op kamers te gaan. In dit jaar wordt er veel aandacht besteed aan creatieve ontwikkeling, materialenonderzoek en praktische en digitale vaardigheden. Ook theoretische vakken op het gebied van taal en rekenen komen aan bod en je maakt kennis met kleurenleer, fotografie en ruimtelijke presentatietechnieken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je leert samenwerken, overleggen en activi teiten plannen. Je neemt deel aan projecten en je kunt witte punten verdienen als je zelf met ideeën komt en uitvoert. Het positief afronden van het toeleidings traject is je bewijs dat je geschikt bent voor de Cibap vakschool in Zwolle. Tijdens het toeleidings traject loop je geen stage, op de Cibap vakschool voor verbeelding is ongeveer een kwart deel van de opleidingstijd stage.

7 Mediavormgever niveau jaar MultiMedia Design Met een mbo-diploma Mediavormgever kun je voor jezelf beginnen of aan het werk bij multimedia bedrijven, reclamebureaus, ontwerpbureaus of webdesignbureaus. Als mediavormgever ontwerp en realiseer je bijvoorbeeld advertenties, posters, brochures, websites, games, multimedia programma s, verpakkingen, animaties en audiovisuele producties. Je houdt je bezig met brainstormen en conceptontwikkeling. Je werkt veel samen met verschillende andere vormgevers, illustrators, fotografen of tekstschrijvers. Je onderhoudt (mail) contact met de opdrachtgever. Je kunt je als mediavormgever specialiseren in de volgende richtingen: Grafische vormgeving. Animatie/audiovisuele vormgeving. Interactieve vormgeving. Art & design. Bij deze opleiding volg je onder andere de volgende vakken: Idee en ontwerp: wat is het ontwerp proces? Tekenen en schilderen: ontdekken van de eigen creativiteit. Marketing en ondernemen: leren ondernemen. Kunstgeschiedenis/kunstbeschouwing: leren kijken naar kunst. Techniek en software: training in software en programmering. De opleiding is heel praktijkgericht. Je werkt alleen en/of in groepen aan verschillende projecten. Op die manier leer je allerlei vaardigheden die je als mediavormgever nodig hebt. Ruim 0% van de opleidingstijd besteed je aan stages. Daarnaast werk je aan verschillende opdrachten voor verschillende bedrijven. We werken met de volgende softwareprogramma s: Photoshop, Illustrator, Indesign, Final Cut Pro, After Effects, Logic Pro Studio en Flash. Game architecture & design Met een mbo-diploma Game artist of Gamedeveloper kun je voor jezelf beginnen of aan de slag bij een bedrijf als gamedesigner, gamedeveloper, level designer, simulatieontwikkelaar, developer serious gaming, character developer, background/environment artist, 3D modeler of animator. Als game artist ben je vooral bezig met de vormgeving van games. Als gamedeveloper ben je vooral bezig met het programmeren van games. Game artist niveau jaar Bij deze opleiding volg je onder andere de volgende vakken: Idee en ontwerp: wat is het ontwerp proces? Tekenen en schilderen: ontdekken van de eigen creativiteit. Marketing en ondernemen: leren ondernemen. Kunstgeschiedenis/kunstbeschouwing: leren kijken naar kunst. Techniek en software: training in software en programmering.

8 >> Meer weten of aanmelden De opleiding is heel praktijkgericht. Je werkt alleen en/of in groepen aan verschillende projecten. Op die manier leer je allerlei vaardigheden die je als game artist nodig hebt. Ruim 0% van de opleidingstijd besteed je aan stages. Daarnaast werk je aan verschillende opdrachten voor verschillende bedrijven. Gamedeveloper niveau jaar Bij deze opleiding volg je onder andere de volgende vakken: Idee en ontwerp: wat is het ontwerp proces? Marketing en ondernemen: leren ondernemen. Kunstgeschiedenis/kunstbeschouwing: leren kijken naar kunst. Techniek en software: training in software en programmering. Programmeren in verschillende programmeertalen. De opleiding is heel praktijkgericht. Je werkt alleen en/of in groepen aan verschillende projecten. Op die manier leer je allerlei vaardigheden die je als gamedeveloper nodig hebt. Ruim 0% van de opleidingstijd besteed je aan stages. Daarnaast werk je aan opdrachten van verschillende bedrijven. >> En verder Je kunt rekenen op veel persoon lijke aandacht en intensieve begeleiding door een klein, vast team. Een docent is jouw persoonlijke coach en tevens stagementor. Studievorderingen worden regelmatig besproken. De afsluiting van de opleiding bestaat naast even tuele theorietoetsen grotendeels uit praktijkopdrachten. De resul taten worden verzameld in je eigen portfolio. Bij alle opleidingen heb je een Apple laptop nodig. Aanmelden voor een van deze opleidingen doe je snel en gemakkelijk via Op de website staat nog veel meer informatie over deze en andere opleidingen bij het Alfa-college. Bellen of mailen kan ook: , Kom naar onze voorlichtings avonden en open dagen. Data en openingstijden staan op Wil je een ochtend of middag meelopen op het Alfa-college? Dat kan! Stuur een naar De kosten van de opleiding vind je ook op onze site. Bel voor informatie:

9 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Artikelno. B ontwerp Studio Dorèl fotografie Stijntje de Olde drukwerk Grafische industrie De Marne. Locaties van deze opleidingen Travertijnstraat 6 (Mode, Interieurdesign en Cibap) Postbus AE Admiraal de Ruyterlaan 2 (MultiMedia Design en Game architecture & design) Postbus AE Hoogeveen Voltastraat 33 (Mode) Postbus BA Hoogeveen

Mode, Interieurdesign, Precibap, MultiMedia Design, Game architecture & design

Mode, Interieurdesign, Precibap, MultiMedia Design, Game architecture & design 09, Hoogeveen 2012-2013 Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Precibap, MultiMedia Design, Game architecture & design www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Mode, Interieurdesign, MultiMedia Design, Game architecture & design

Mode, Interieurdesign, MultiMedia Design, Game architecture & design Groningen, Hoogeveen 10 Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, MultiMedia Design, Game architecture & design 2014-2015 www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

# 27. Weg- en Waterbouw. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 27. Weg- en Waterbouw. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 27 Weg- en Waterbouw Groningen chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Sociaal agogisch werk

Sociaal agogisch werk #5 Sociaal agogisch werk Groningen, Hoogeveen, Hardenberg lzijnswerk! e Jij? In het w! nt groeien * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij

Nadere informatie

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 26 2012-2013 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

Engineering (BOL 4) # 19. www.alfa-college.nl. Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. Groningen, Hoogeveen

Engineering (BOL 4) # 19. www.alfa-college.nl. Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. Groningen, Hoogeveen # 19 Engineering (BOL 4) Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde Groningen, Hoogeveen chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 13 2012-2013 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 07 2014-2015. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 07 2014-2015 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen #3 en MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 21 2012-2013 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige

Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 02 2014-2015 Verzorgende-IG MBO-Verpleegkundige www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

MBO-Productonderzoeker

MBO-Productonderzoeker Groningen 23 2014-2015 Human Technology MBO-Productonderzoeker www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Sociaal cultureel werk

Sociaal cultureel werk #6 rk! e welzijnsw t e h n I? j i J n! nt groeie ale * Laat je t www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

MBO-Productonderzoeker

MBO-Productonderzoeker Groningen 22 2012-2013 Human Technology MBO-Productonderzoeker www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Groningen 2012-2013. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl

Groningen 2012-2013. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl 16 Groningen 2012-2013 Weg- en Waterbouw www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Zorghulp Helpende zorg welzijn

Zorghulp Helpende zorg welzijn Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 01 2014-2015 Zorghulp Helpende zorg welzijn www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Groningen 17 2014-2015. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl

Groningen 17 2014-2015. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl Groningen 17 2014-2015 Weg- en Waterbouw www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Bouwtechnische opleidingen

Bouwtechnische opleidingen Groningen, Hoogeveen 14 2012-2013 Bouwtechnische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013. Metaal. www.alfa-college.nl

Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013. Metaal. www.alfa-college.nl Hoogeveen, Hardenberg 18 2012-2013 Metaal www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl Groningen 20 2014-2015 Maintenance www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent # Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent t Jij? Assisten szorg! gezondheid nt groeien! le ta je t a a *L Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Groningen 2012-2013. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl

Groningen 2012-2013. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl 15 2012-201 Hout en Meubel www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme 12 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 Recreatie en Toerisme www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015. Metaal. www.alfa-college.nl

Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015. Metaal. www.alfa-college.nl Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015 Metaal www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent

Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent Hoogeveen 03 2014-2015 Apothekers-, Doktersen Tandartsassistent www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Groningen, Assen 2012-2013. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl

Groningen, Assen 2012-2013. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl 05 Groningen, Assen 2012-2013 Sport en Bewegen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen 16 2014-2015. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl

Groningen 16 2014-2015. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl Groningen 16 2014-2015 Hout en Meubel www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl. Groningen, Assen. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl. Groningen, Assen. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 #8 Sport en Bewegen Groningen, Assen Jij? In de * Laat je sport! talent gr oeien! www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

# 14. Uniformberoepen. Groningen, Hoogeveen. Jij? www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 14. Uniformberoepen. Groningen, Hoogeveen. Jij? www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 14 Uniformberoepen, Hoogeveen Jij? controle! r e d n o s e ll A nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het

Nadere informatie

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 26 Hout en Meubel chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 13 2014-2015 Recreatie en Toerisme www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Groningen, Assen 05 2014-2015. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl

Groningen, Assen 05 2014-2015. Sport en Bewegen. www.alfa-college.nl Groningen, Assen 05 2014-2015 Sport en Bewegen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 11 2012-2013 Uniformberoepen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Bouwtechnische opleidingen

Bouwtechnische opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 15 2014-2015 Bouwtechnische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme # 15 Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

Signmaker Desktop Publishing (DTP)

Signmaker Desktop Publishing (DTP) Signmaker Desktop Publishing (DTP) Voor grafische opleidingen in Zeeland moet je op het ROC Westerschelde zijn! In Zeeland kun je voor grafische opleidingen alleen terecht op het ROC Westerschelde in Terneuzen.

Nadere informatie

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 04 Welzijn 2014-2015 Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college

Nadere informatie

Mediavormgeving, Gaming en Webontwikkeling

Mediavormgeving, Gaming en Webontwikkeling Mediavormgeving, Gaming en Webontwikkeling Prachtige opleidingen met vele uitdagingen en mooie creatieve producten! Een uitdagende baan in de creatieve industrie is er één van creativiteit, doorzettingsvermogen,

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015 Uniformberoepen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bladzijde 4/5 Bladzijde 4 Bladzijde 4 Bladzijde 5

Inhoudsopgave. Bladzijde 4/5 Bladzijde 4 Bladzijde 4 Bladzijde 5 Mediavormgeving Inhoudsopgave Wat doet een mediavormgever? - Waar werkt een mediavormgever - Welke taken verricht een mediavormgever? - Welke eigenschappen heeft een mediavormgever Typering beroepengroep

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Design & Styling

Wat maak jij. morgen mee MBO. Design & Styling Wat maak jij morgen mee MBO Design & Styling Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen

Nadere informatie

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent , Hoogeveen, Hardenberg Welzijn 0 2012-2013 Sociaal-agogisch werk,, www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Ruimtelijk vormgever TOELATING

Ruimtelijk vormgever TOELATING Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25212 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo KL, GL of TL basisberoepsopleiding (mbo)

Nadere informatie

Mediavormgever Art & Design

Mediavormgever Art & Design Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25201 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Om toegelaten te worden tot een middenkaderopleiding

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Design & Styling

Wat maak jij. morgen mee MBO. Design & Styling Wat maak jij morgen mee MBO Design & Styling Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2016 2017 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

ED 3-14. Opleidingen. Detailhandel DETAILHANDEL. Graafschap College

ED 3-14. Opleidingen. Detailhandel DETAILHANDEL. Graafschap College DETAILHANDEL Opleidingen ED 3-14 Detailhandel Graafschap College 2015-2016 Werken in de winkel Kun jij je helemaal vinden in de uitspraak: De klant is koning? Zie je het als een uitdaging om er voor te

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Secretariële, financiële en juridische opleidingen

Secretariële, financiële en juridische opleidingen # 11 Secretariële, financiële en juridische opleidingen, Hoogeveen, Hardenberg Jij? In de za ke dienstverle lijke ning! * Laat je tale nt groeien! www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

Commerciële opleidingen

Commerciële opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 10 2012-2013 Commerciële opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

ICT, Media en Design

ICT, Media en Design ICT, Media en Design ICT, Media en Design Overal om je heen zie je het! Of het nu je Smartphone is, of je Facebook. Alles is steeds meer connected en toegankelijk. De wereld van de communicatietechnologie

Nadere informatie

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht De Digitale Academie Grafische & Webdesign opleidingen Opleidingsoverzicht Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Door personeel

Nadere informatie

Secretariële, financiële en juridische opleidingen

Secretariële, financiële en juridische opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 08 2012-2013 Secretariële, financiële en juridische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Commerciële opleidingen

Commerciële opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 11 2014-2015 Commerciële opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN Beste leerling, Jij gaat je keuze maken voor de beroepsvoorbereidende opleiding die je in de 3e en 4e klas gaat doen. We noemen de verschillende beroepsvoorbereidende

Nadere informatie

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als manager retail geef je leiding aan een

Nadere informatie

Cursussen voor volwassenen

Cursussen voor volwassenen Groningen Drenthe Overijssel 25 2012-2013 Cursussen voor volwassenen U volgt uw cursus bij het Alfa-college Het Alfa-college is het regionaal opleidingen centrum voor Noorden Oost-Nederland, met een breed

Nadere informatie

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school!

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school! Zuiderzee College Het Zuiderzee College: jouw school! Het Zuiderzee College heet je van harte welkom! Alle vakken op een rij: De AVO-vakken: bij ieder profiel krijg je de vakken Nederlands, Engels, maatschappijleer,

Nadere informatie

Een ondernemende school!

Een ondernemende school! Calvijn Business School Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL WERKEN ALS KAPPER OF EEN EIGEN SALON STARTEN Jij besteedt zelf veel aandacht aan je uiterlijk. En dat is goed. Want mensen kijken toch of hun kapper

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

Cursussen voor volwassenen

Cursussen voor volwassenen Groningen Drenthe Overijssel 26 2014-2015 Cursussen voor volwassenen www.alfa-college.nl U volgt uw cursus bij het Alfa-college Het Alfa-college is het regionaal opleidingen centrum voor Noorden Oost-Nederland,

Nadere informatie

Marketing en communicatie

Marketing en communicatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker marketing en communicatie Studierichting Marketing en communicatie Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Handel en Commercie 2016/2017

Handel en Commercie 2016/2017 novacollege.nl/handelcommercie Detailhandel Groothandel Interieuradvies Internationale handel Mode handel Handel en Commercie 2016/2017 Alle programma s zijn bekend aan het begin van het schooljaar, die

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

MEDIA & ICT TECHNIEK

MEDIA & ICT TECHNIEK MEDIA & ICT TECHNIEK Techniek houdt wereld draaien VAN EN VOOR HEEL DRENTHE Drenthe College is een regionaal opleidingen centrum, een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo), volwasseneneducatie,

Nadere informatie

Applicatie- en mediaontwikkelaar

Applicatie- en mediaontwikkelaar Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Applicatie- en mediaontwikkelaar Studierichting ICT Locatie Roermond - Bredeweg Venray - Henri Dunantstraat Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

Aan het werk Je verricht voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van een media-uiting. Je realiseert media-uitingen.

Aan het werk Je verricht voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van een media-uiting. Je realiseert media-uitingen. niveau 3 Allround DTP er LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Harderwijk* * Harderwijk: Westeinde 33 Als allround dtp er (medewerker grafische en multimediale opmaak) werk jij met een softwarepakket van Adobe.

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

Pas op voor de besmettelijke PORTFOLIOSIS!

Pas op voor de besmettelijke PORTFOLIOSIS! Pas op voor de besmettelijke PORTFOLIOSIS! Nadenken Voorbereiding Maken Presenteren NADENKEN Nadenken Voorbereiding Maken Presenteren Soul-searching Persoonlijkheid Ervaring Doelen Waarden Sterktes en

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL JIJ ZIET WAT IEMAND NODIG HEEFT Werken in de sector welzijn is mooi en belangrijk werk. Bij de School voor Welzijn kun je verschillende opleidingen volgen.

Nadere informatie

Denken (Diploma. En nu????)

Denken (Diploma. En nu????) Denken (Diploma. En nu????) Delen (Met ouders,vrienden,decaan) Doen (Aan de slag en zet m op!!) Voorwoord Beste 4 e klasser, Dit schooljaar ga je examen doen. Als alles meezit ga je onze school verlaten

Nadere informatie

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem overgangsbewijs vwo 3 naar vwo 4 een ander bij ministeriële regeling aangewezen

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie

CREATIEVE TECHNIEK. vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE (ALLROUND) STAND EN DECORBOUWER

CREATIEVE TECHNIEK. vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE (ALLROUND) STAND EN DECORBOUWER CREATIEVE TECHNIEK vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE SPECIALIST (ALLROUND) RESTAURATIE STAND EN DECORBOUWER EN DECORATIE (ALLROUND) STAND

Nadere informatie

Natuurlijk Vormgeven

Natuurlijk Vormgeven Natuurlijk Vormgeven Natuurlijk Vormgeven Voor doorzetters die een duurzame toekomst willen creëren en voor mensen met een creatieve geest die ook de handen uit de mouwen kunnen steken. Ben jij ook zo

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business: Medewerker Marketing & Communicatie Medewerker Evenementenorganisatie Nijmegen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2014 2015 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10.

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Inhoudsopgave Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Planning 12. Kosten en baten 14. Risico s 15. 2 Achtergrond

Nadere informatie

Grafimedia. Iets voor jou? mooie dingen maken 4 6 Drukken. en prepress. 8 Nabewerking 10 Opleiding. en werk

Grafimedia. Iets voor jou? mooie dingen maken 4 6 Drukken. en prepress. 8 Nabewerking 10 Opleiding. en werk VaN MIj! Grafimedia. Iets voor jou? 2 Iedere dag mooie dingen maken 4 Media, 6 Drukken vormgeving en prepress 8 Nabewerking 10 Opleiding en werk iedere dag mooie dingen maken! Drukwerk is er altijd en

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2017 2018 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

mbo bloem Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte

mbo bloem Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte mbo bloem 2016 2017 Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte mbo bloem Bloemenvak zoekt creatieve bloembinders Vind jij het ook leuk om bloemen te schikken tot een adembenemend tafereel? Dan ben

Nadere informatie

INFOBLAD - Bloem & Design

INFOBLAD - Bloem & Design INFOBLAD - Bloem & Design MBO-bloem & design Opleidingsinformatie Heb je oog voor kleuren, vormen en materialen? Heb jij een passie voor bloemen en ben je creatief? Kies dan voor de opleiding MBO-bloem

Nadere informatie

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL. MBOvt. versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject. florijn.nl

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL. MBOvt. versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject. florijn.nl MBOvt versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject florijn.nl THINK GLOBAL ACT LOCAL 14-15 MBOvt versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject Het Florijn College biedt Middelbaar Beroepsonderwijs

Nadere informatie