PvB-beschrijving Opdracht. 2. Doelstellingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PvB-beschrijving 4.1. 1. Opdracht. 2. Doelstellingen"

Transcriptie

1 PvB-beschrijving 4.1 Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 4.1. "Geven van trainingen" Deze PVB 4.1 heeft betrekking op kerntaak 4.1 "het geven van trainingen". Met deze PVB toon je aan dat je: specifieke (groepen) handboogschutters kunt begeleiden (niveau subtop of geselecteerde schutters). plannen voor de langere termijn kunt opstellen. trainingen kunt plannen en uitvoeren voor subtoppers en/of geselecteerde schutters uitvoeringen van plannen en trainingen kunt evalueren. 1. Opdracht De PVB 4.1 bestaat uit twee onderdelen. Het maken van een portfolio en een praktijkexamen. Het portfolio bevat een uitgewerkt meerjarenplan en een deels uitgevoerd en geëvalueerd geperiodiseerd jaarplan en alle daarop gebaseerde plannen. Daarnaast geef je gedurende 6 maanden 1x per week trainingen aan geselecteerde handboogsporters, waarbij de inhoud van de trainingen voortkomen uit het meerjarenplan en het geperiodiseerde jaarplan. Voor het praktijkexamen dien je bij een voor de kandidaat onbekende schutter een analyse te maken van voorkomende problemen en aan de hand daarvan een trainingsprogramma op te stellen en een training uit te voeren. 2. Doelstellingen Je wordt beoordeeld op de beheersing van de volgende competenties: stimuleren van de sportieve ontwikkeling van sporters geven van trainingen aan handboogsporters burgerschapscompetentie leercompetentie

2 3. Onderdelen PVB en tijdsduur De PVB bestaat uit twee onderdelen. 3.1 Portfolio beoordeling: De portfolio heeft betrekking op het meerjarenplan en geperiodiseerd jaarplan en de overige bewijzen waarmee je aangeeft competent te zijn ten aanzien van het geven van trainingen aan subtoppers en/of geselecteerde talenten. Een portfolio bestaat uit een beoordeling en een aanvullende reflectie interview door een onafhankelijke portfolio beoordelaar. Dit reflectie interview vindt op dezelfde dag plaats als het praktijkexamen. Dit reflectie interview duurt maximaal 30 minuten. De Portfolio dient minimaal te bevatten: een uitgewerkt meerjarenplan voor een wedstrijdschutter(s) uit de subtop of voor een groepje geselecteerde talenten(rtc ). een uitgewerkt geperiodiseerd jaarplan voor genoemde wedstrijdschutter(s) of groepje geselecteerde schutters. verslaglegging van de trainingen uit het geperiodiseerde jaarplan. De trainingen dienen daadwerkelijk gedurende een periode van 6 maanden met een frequentie van 1x per week te worden gegeven. 3.2 Praktijkbeoordeling: Het praktijkexamen bestaat uit een: planningsinterview, de praktijk "het geven van een training" en het reflectie interview. Tijdens het praktijkexamen dient de kandidaat op een voor hem/haar onbekende schutter/schutster uit de subtop, een observatie te doen, een analyse te maken, prioriteiten te stellen, doelen te stellen, aan de hand hiervan een trainingsprogramma op te stellen en een training uit te voeren. Het planningsinterview duurt maximaal 15 minuten en is bedoeld om je plan van aanpak door te nemen en waar nodig aanvullende informatie te geven met betrekking tot het praktijkexamen. De kandidaat krijgt vooraf aan het praktijkexamen informatie met betrekking tot de schutter. (bv. over het materiaal) De praktijk is bedoeld om je te observeren en te beoordelen ten aanzien van het geven van de training. De praktijk duurt 90 minuten. Het reflectie-interview is bedoeld om je te bevragen en te beoordelen ten aanzien van beoordelingscriteria die nog onduidelijk zijn. Het reflectie-interview duurt maximaal 30 minuten. Voor criteria voor de praktijkbeoordeling, zie het protocol. Opmerking: Bij dit praktijkgedeelte zijn er twee praktijkbeoordelaars aanwezig. Een voor het technische/fysieke gedeelte en een voor het mentale gedeelte.

3 PvB-beschrijving 4.2 Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 4.1. "coachen van een wedstrijd" Deze PVB 4.2 heeft betrekking op kerntaak 4.2 "Coachen van een wedstrijd". Met deze PVB toon je aan dat je: specifieke (groepen) handboogschutters kunt begeleiden bij wedstrijden( niveau subtop of geselecteerde schutters.) inzicht hebt gekregen hoe het proces van een voorbereiding verloopt naar een bepaalde topprestatie toe. tijdens de wedstrijd in staat bent om adequaat handelend op te treden wanneer de situatie dit vraagt. in staat bent om alle randvoorwaarden goed in kaart te brengen, ook als deze per wedstrijd verschillend zijn. in staat bent om door een gerichte evaluatie van de wedstrijd(en) de trainingen optimaal hieraan aan te passen. 1. Opdracht Je opdracht bestaat uit het maken van een portfolio waaruit blijkt dat je in staat bent: een voorbereiding, begeleiden en analyseren en evalueren van wedstrijden c.q. selectieperiode uit te voeren. Er zijn twee opties waaruit de cursist een keuze kan maken. 1. een voorbereiding voor een wedstrijdserie vóór het leveren van een topprestatie. 2. de voorbereiding naar een selectieperiode, waarin sporters zich kunnen kwalificeren voor internationale wedstrijden. De cursist kan een keuze maken uit een van genoemde twee opties. Wel kan de keuze afhankelijk zijn van de sporter (niveau, leeftijd) die hij/zij gaat begeleiden. De nadruk in deze kerntaak 4.2 Coachen van een wedstrijd ligt op het hoe functioneer ik als coach. Hoe kan ik er als coach voor zorgen dat de sporter optimaal is voorbereid voor de wedstrijd(en) of selectieperiode. 2. Doelstellingen Je word beoordeeld op de beheersing van de volgende competenties: stimuleren van de sportieve ontwikkeling van sporters; coachen van wedstrijden, inclusief de voorbereiding en evaluatie op wedstrijden. burgerschapscompetentie; leercompetentie.

4 3. Onderdelen PVB en tijdsduur. 3.1 Optie 1. Deze optie bestaat uit: De cursist begeleidt een sporter (subtop of geselecteerd) naar een serie van wedstrijden (bijv. Lowland Shootouts) die aangemerkt zijn als selectiewedstrijden om zich in de nationale ploeg te kunnen schieten. De wedstrijden worden geschoten op 2x70m met finaleronden. De wedstrijden moeten voorkomen op de nationale wedstrijdkalender. In de voorbereiding dient als thema centraal te staan: "Het leren presteren onder druk". De voorbereidingsperiode duurt minimaal 3 maanden. Je dient hierbij gebruik te maken van het geperiodiseerde jaarplan uit de kerntaak 4.1. Doel van deze serie van wedstrijden is een topplaats in de eindranking te verwerven, waardoor kwalificatie voor de National ploeg mogelijk wordt. De portfoliobeoordeling heeft betrekking op de door jou aangeleverde bewijzen, waarmee je aantoont competent te zijn in het voorbereiden van belangrijke wedstrijden, in staat bent de sporter tijdens wedstrijden adequaat te begeleiden, een analyse te kunnen maken van de wedstrijd en hieruit conclusies te trekken voor de trainingen. 3.2 Optie 2: Deze optie bestaat uit: De cursist begeleid een aantal geselecteerde talenten (minimaal 2) naar het schieten van een selectieperiode. De selectieperiode is om zich te kunnen kwalificeren voor een internationale wedstrijd. Het is de eerste keer dat de schutters zich hierop voorbereiden. De voorbereiding duurt minimaal 3 maanden. De selectieperiode vindt plaats eind mei/begin juni. De selectieperiode bestaat uit: het zich eerst kwalificeren bij de top tien op nationaal niveau in de betreffende categorie in enkele vooraf aangegeven selectiewedstrijden, daarna volgt er een interne selectie. De portfolio heeft betrekking op de aangeleverde bewijzen waarmee je aantoont competent te zijn met betrekking tot het begeleiden van geselecteerde sporters die zich voorbereiden en deelnemen aan de selectieperiode voor een plaats in de ploeg naar Internationale toernooien. De portfolio's voor zowel optie 3.1 als 3.2 dienen te bevatten: rapportage van de voorbereiding op de wedstrijden of selectie periode. een overzicht van de wedstrijden die gecoacht worden. Dit dient analoog te zijn aan de wedstrijden in de geperiodiseerde jaarplan uit PVB 4.1. een overzicht van de geformuleerde doelstellingen per wedstrijd, verslagen van de wedstrijden, analyse en evaluatie van de wedstrijden. Duidelijk moet zijn hoe de cursist de begeleiding heeft aangepakt en uitgevoerd.

5 conclusies voor volgende wedstrijden en de daaruit vloeiende gevolgen voor het trainingsprogramma (verbeterpunten). Verantwoord je keuzes. Hierbij gebruik te maken van alle informatie verwoord in de opdrachten behorende bij de kerntaak 4.2 (zie bijlage) een evaluatie van de praktijkbegeleider met daaraan gekoppeld verbeterpunten voor jou als cursist HBT4, inzake voorbereiding, coachen, evalueren van de wedstrijden of selectieprocedure.

6 PvB-beschrijving 4.3 Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 4.3. "Ondersteunen sporttechnisch beleid" Deze PVB 4.3 heeft betrekking op kerntaak 4.3 "Ondersteunen van sporttechnisch beleid". Met deze PVB toon je aan dat je: (mede) doelstellingen voor sporttechnische beleid kunt formuleren sporttechnische adviezen kunt opstellen. beleidsmatige taken kunt uitvoeren. uitvoering van beleid kunt evalueren. 1. Opdracht De PVB 4.3 kan gecombineerd worden met de PVB 4.6. Je opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio met daarin een uitgewerkt meerjaren sporttechnisch beleidplan. De portfoliobeoordeling heeft betrekking op door jou aangeleverde bewijzen waarmee je aantoont competent te zijn ten aanzien van het ontwikkelen, uitvoeren, evalueren en bijstellen van sporttechnisch beleid. Hierin opgenomen: missie, visie, doelstellingen, evaluatie beleidsplan, bijstellen sporttechnisch beleid. Tevens hierin opgenomen: het beleid ten aanzien van talentherkenning, talentontwikkeling en scouten van talenten.(pvb 4.6). Bepalen van de instroom en uitstroom van talenten. Het beleid dat je ontwikkelt of evalueert heeft betrekking op: een vereniging, rayon of RTC. 2. Doelstellingen Je wordt beoordeeld op de beheersing van de volgende competenties: stimuleren van de sportieve ontwikkeling van sporters; ontwikkelen en uitvoeren van sporttechnisch beleid; burgerschapscompetentie; leercompetentie.

7 3 Onderdelen PvB en tijdsduur Er zijn twee opties waaruit de cursist een keuze kan maken. 1. Je schrijft een meerjaren beleidsplan ten behoeven van een op te richten RTC (Regionaal trainingscentrum). Hierin dient te worden opgenomen: missie, visie, doelstellingen, evaluatie beleidsplan, bijstellen beleidsplan enz. Tevens dient in dit beleidsplan te worden opgenomen het beleid ten aanzien van talentherkenning en vooral ontwikkeling. De scouting van talenten ( criteria voor instroom en uitstroom) 2. Je formuleert eerst voor jezelf de doelstellingen voor een sporttechnisch beleidsplan. Hierin verwerkt U duidelijk die aspecten die nodig zijn om een optimaal beleidsplan te kunnen opstellen voor de handboogsport. Aan de hand hiervan bekijk je het sporttechnisch beleidsplan van de sportbond. Je evalueert dit beleidsplan en stelt dit waar nodig bij en brengt hierover een advies uit aan de sportbond.

8 PvB-beschrijving 4.4 Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 4.1. "Bevorderen competentieontwikkeling sportkader" Deze PVB 4.4 heeft betrekking op kerntaak 4.4 "Bevorderen competentieontwikkeling sportkader Met deze PVB toon je aan dat je: in staat bent voor het opzetten van een adequate bijscholing van het sportkader binnen verenigingen, rayons en RTC's in staat bent een optimale leerwerkplek voor sportkader te creëren. sportkader feedback kan geven. in staat bent om aan derden (bv. ouders) uitleg te geven over sporttechnische zaken. Een belangrijke taak voor de HBT4 trainer is het zorgen voor het optimaal op niveau houden van sportkader. Indien een HBT4 trainer daarvoor geschikt is kan hij tevens als docent worden ingezet voor de opleidingenprogramma's. Voor de Nederlandse Handboogbond is het dus van belang dat iedere cursist HBT4 deze kerntaak uitvoert. 1. Opdracht De opdracht bestaat uit het aanleveren van het portfolio waarin je aantoont met bewijzen dat je in staat bent tot het bevorderen van competentie ontwikkeling van sportkader. Tevens dien je een aangereikte opdracht uit te werken, op papier zetten en te presenteren aan derden. 2. Doelstellingen Je wordt beoordeeld op de beheersing van de volgende competenties. stimuleren van de sportieve ontwikkeling van sporters; bevorderen competentieontwikkeling van sportkader; burgerschapscompetentie; leercompetentie.

9 3. Onderdelen PVB en tijdsduur. De PVB bestaat uit twee onderdelen: 3.1 Portfolio. De portfolio dient zeker te bevatten: dat je in staat bent om een plan op te tellen voor verdere ontwikkeling van het competentie niveau van verenigingstrainers, rayontrainers en RTC. Hiervoor houd je nauw contact met de opleiders binnen de NHB. feedback te geven op het gebied van inhoud van trainingen, manier van coachen aan lager kader. kent zijn/haar eigen sterke en zwakke punten en maakt een plan voor de verbeterpunten. treedt op als praktijkbegeleider van een cursist HBT2 of HBT3. Legt hierbij een logboek aan met rapportage enz. van een praktijkbegeleiding van een HBT2 of HBT3 cursist. Volgt hiervoor de cursus voor praktijkbegeleider van de AKS (Academie voor Sportkader) geeft aan waaraan een optimale leerwerkplek moet voldoen en kan, indien nodig, dit voor kader regelen. 3.2 Praktijkgedeelte. De opdracht bestaat uit het uitwerken van een aangereikte opdracht. Deze opdracht uit te werken, op papier te zetten en te presenteren aan derden, waaronder leken op het gebied van de handboogsport. Feedback en een beoordeling wordt gegeven mede door een deskundige op gebied van het onderwerp. Deze opdracht dient positief beoordeeld te zijn voordat de PVB als positief kan worden beoordeeld. Het is toegestaan de opdracht in tweetallen uit te werken en te presenteren.

10 PvB-beschrijving 4.5 Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 4.5. "Samenwerken begeleidingsteam en onderhouden externe contacten" Voor elke sporter met potentie om de absolute top te bereiken is het van belang dat er om hen heen zich experts bevinden op de verschillende aandachtsgebieden. Zeker op die gebieden die prestatiebepalend zijn voor de betreffende sport. Tevens is samenwerking met collega's in alle geledingen een belangrijke noodzaak in de aanloop naar een topprestatie. Hierbij staat het belang van de sporter duidelijk voorop. 1. Opdracht: De opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waarbij je aantoont dat je in staat ben de juiste keuzes te maken voor samenstellen van een begeleidingsteam en de juiste mensen tot je netwerk te laten behoren. 2. Doelstellingen Je wordt beoordeeld op de beheersing van de volgende competenties: stimuleren van de sportieve ontwikkeling van kaatsers; kunnen samenstellen van een begeleidingsteam burgerschapscompetentie; leercompetentie. 3. Onderdelen PVB en tijdsduur. De opdracht is: Stel het ideale begeleidingsteam samen voor een handboogsportselectie die zich voorbereidt op deelname aan de OS van Maak onderscheid wie tot de dagelijkse begeleiding behoort of behoren tot het netwerk waaruit, indien nodig, geput kan worden. Geef duidelijke een motivatie waarom je vindt dat de gekozen personen en aandachtgebieden tot het begeleidingsteam of netwerk van een handboogselectie behoren.

11 PvB-beschrijving 4.6 Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 4."6. Deze PVB 4.6 wordt samengevoegd met PVB 4.3 "Schouten van handboogsporter" Deze kerntaak 4.6 heeft betrekking op het feit om sporters te kunnen beoordelen op basis van een lange termijnontwikkeling. Onderdelen van de beoordeling zijn: inzet, motivatie, aanleg, ontwikkeling, zelfstandigheid, zelfredzaamheid, discipline enz. Tevens dat je in staat bent om doelstelling van talentherkenning en ontwikkeling kunt formuleren en communiceren. Hierbij maakt je gebruik van het LTAD concept (Long Term Athlete Development). Aan de hand van criteria kun je de instroom en uitstroom aangeven voor een RTC of selectie. Opdracht: De opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waarbij je aantoont dat je instaat bent om te zorgen voor een duidelijk en helder talentherkenning en ontwikkelingsplan in combinatie met een volgsysteem. De portfolio dient zeker te bevatten: de criteria en doelen voor talentherkenning en ontwikkeling. begeleidt handboogsporters bij hun ontwikkeling. Geef aan hoe deze begeleiding en ontwikkeling dient plaats te vinden (gebruik hierbij het LTAD concept). beoordeelt aan de hand van een opgezette ontwikkelingslijn de voortgang van de talenten (gebruik LTAD concept) bespreekt de ontwikkeling van sporters met de sporter en waar nodig met de ouders (afhankelijk van leeftijd pupil). Deze PVB 4.6 kan worden samengevoegd met PVB 4.3 en delen van 4.1( meerjarenplan)

Wielertrainer 4 Geven van trainingen

Wielertrainer 4 Geven van trainingen Wielertrainer 4 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio met daarin een uitgewerkt en deels uitgevoerd en geëvalueerd meerjarenplan

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6 Basketball Trainer / Coach 4 Ontwikkelen sporttechnisch beleid Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6 1. Opdracht Uw opdracht bestaat

Nadere informatie

PVB-beschrijving 4.3

PVB-beschrijving 4.3 PVB-beschrijving 4.3 Kaatstrainer/coach 4 Ontwikkelen en uitvoeren kaatstechnisch beleid Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 4.1,4.4 en 4.5. 1. Opdracht

Nadere informatie

Sportleider 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2

Sportleider 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Sportleider 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent een wedstrijd te analyseren.

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PvB) - KSS Ontwikkelen en uitvoeren sporttechnisch beleid

Proeve van bekwaamheid (PvB) - KSS Ontwikkelen en uitvoeren sporttechnisch beleid Hockeytrainer 4 Proeve van bekwaamheid (PvB) - KSS 4.3 - Ontwikkelen en uitvoeren sporttechnisch beleid 1 Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio met daarin bewijzen van de ontwikkeling,

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6 Basketball Trainer / Coach 4 Ontwikkelen sporttechnisch beleid Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6 1. Opdracht Uw opdracht bestaat

Nadere informatie

3.2 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit een planningsinterview, praktijk geven van training en een reflectieinterview.

3.2 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit een planningsinterview, praktijk geven van training en een reflectieinterview. Wielrentrainer 3 Geven van training Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent tot het maken van een jaarplan

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.6 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 t/m 4.5

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.6 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 t/m 4.5 Basketball Trainer / Coach 4 Scouten van sporters (basketballers) Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.6 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 t/m 4.5 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit

Nadere informatie

Sportleider 4 Geven van training Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1

Sportleider 4 Geven van training Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1 Sportleider 4 Geven van training Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio met daarin een uitgewerkt en deels uitgevoerd en geëvalueerd meerjarenplan

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 en 4.3 t/m 4.6

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 en 4.3 t/m 4.6 Basketball Trainer / Coach 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 en 4.3 t/m 4.6 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen

Nadere informatie

3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde jaarplan.

3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde jaarplan. Sportleider 3 Geven van trainingslessen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio (jaarplan)

Nadere informatie

PVB-beschrijving 4.4 - portfolio

PVB-beschrijving 4.4 - portfolio PVB-beschrijving 4.4 - portfolio Kaatstrainer/coach 4 Bevorderen van competentieontwikkeling van kaatskader Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.4 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 4.1,

Nadere informatie

Trainer (Muay Thai) Kickboxing 3. Federatie Oosterse Gevechtskunsten. Proeven Van Bekwaamheid (PVB) Versie 1, 2012

Trainer (Muay Thai) Kickboxing 3. Federatie Oosterse Gevechtskunsten. Proeven Van Bekwaamheid (PVB) Versie 1, 2012 Federatie Oosterse Gevechtskunsten Trainer (Muay Thai) Kickboxing 3 Proeven Van Bekwaamheid (PVB) Versie 1, 2012 Deze PVB- beschrijving is vastgesteld door de Toetsingscommissie op 31 augustus 2012. PVB

Nadere informatie

PVB-beschrijving 4.1

PVB-beschrijving 4.1 PVB-beschrijving 4.1 Kaatstrainer/coach 4 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 4.3, 4.4 en 4.5. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit

Nadere informatie

PVB-beschrijving 4.2

PVB-beschrijving 4.2 PVB-beschrijving 4.2 Kaatstrainer/coach 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen van een portfolio, waaruit blijkt dat u in staat

Nadere informatie

Basketball Trainer/ Coach 3 Aansturen van kader

Basketball Trainer/ Coach 3 Aansturen van kader Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 3.4 Deze PvB portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PvB KSS 3.1, KSS 3.2 en KSS 3.3. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie A-Professional (niveau 4)

Toetsplan van de kwalificatie A-Professional (niveau 4) Toetsplan van de kwalificatie A-Professional (niveau 4) Dit toetsplan en de bijbehorende PVB-beschrijvingen zijn vastgesteld door de toetsingscommissie op 16 juni 2008. Deelkwalificaties Geven van lessen

Nadere informatie

4. Deelnamecondities U dient te beschikken over een akkoordverklaring die door een KNKB-gekwalificeerde opleider is ondertekend.

4. Deelnamecondities U dient te beschikken over een akkoordverklaring die door een KNKB-gekwalificeerde opleider is ondertekend. Kaatstrainer 3 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent wedstrijden te coachen, die

Nadere informatie

Handbaltrainer 3 Organiseren van activiteiten Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 3.2 en 3.

Handbaltrainer 3 Organiseren van activiteiten Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 3.2 en 3. Handbaltrainer 3 Organiseren van activiteiten Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 3.2 en 3.4 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid

Proeve van Bekwaamheid Proeve van Bekwaamheid Titel Kwalificatieprofiel Allround Wandelsport Instructeur 2 (AWI-2) Titel Kerntaak Assisteren bij Activiteiten (KSS 2.3) INHOUDSOPGAVE 1. Opdracht 2 2. Doelstellingen 2 3. Onderdelen

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid

Proeve van Bekwaamheid Proeve van Bekwaamheid Titel Kwalificatieprofiel Allround Wandelsport Instructeur 2 (AWI-2) Titel Kerntaak Geven van trainingen (KSS 2.1) INHOUDSOPGAVE 1. Opdracht 2 2. Doelstellingen 2 3. Onderdelen PVB

Nadere informatie

(en onderhouden externe contacten)

(en onderhouden externe contacten) Basketball Trainer / Coach 4 Samenwerken begeleidingsteam (en onderhouden externe contacten) Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.5 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 t/m 4.4 en 4.6 1.

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid

Proeve van Bekwaamheid Proeve van Bekwaamheid Titel Kwalificatieprofiel Wandeltrainer 2 (assistent wandeltrainer) Titel Kerntaak Assisteren bij Activiteiten (KSS 2.3) INHOUDSOPGAVE 1. Opdracht 2 2. Doelstellingen 2 3. Onderdelen

Nadere informatie

Wielertrainer 2 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Vastgesteld door de toetsingscommissie op 18 maart 2008

Wielertrainer 2 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Vastgesteld door de toetsingscommissie op 18 maart 2008 Wielertrainer 2 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Vastgesteld door de toetsingscommissie op 18 maart 2008 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het geven van een (deel van een) training

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS Coachen van wedstrijden

Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS Coachen van wedstrijden Hockeytrainer 4 Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 4.2 - Coachen van wedstrijden 1 Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent een team/hockeyer(s)

Nadere informatie

Basketball Trainer/ Coach 3 Organiseren van activiteiten

Basketball Trainer/ Coach 3 Organiseren van activiteiten Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 3.3 Deze PvB (portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PvB KSS 3.1, KSS 3.2 en KSS 3.4. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit

Nadere informatie

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie...

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie... PvB 3.4 Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Inhoudsopgave 1 Opdracht... 2 2 Doelstellingen... 2 3 Onderdelen PvB en tijdsduur... 2 4 Deelnamecondities... 2 5 Afnamecondities...

Nadere informatie

Handbaltrainer 2 Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2.

Handbaltrainer 2 Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2. Handbaltrainer 2 Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2.3 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio

Nadere informatie

PVB 4.1 Geven van trainingen Geweer Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Geweer

PVB 4.1 Geven van trainingen Geweer Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Geweer PVB 4.1 Geven van trainingen Geweer Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Geweer Inleiding Om het door de KNSA en NOC*NSF erkende diploma trainer-coach 4 Geweer te behalen, moet je vijf kerntaken op niveau

Nadere informatie

Sportleider 2 Badminton Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1

Sportleider 2 Badminton Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Sportleider 2 Badminton Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent tot

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid

Proeve van Bekwaamheid Proeve van Bekwaamheid Titel Kwalificatieprofiel Allround Wandelsport Instructeur 3 Titel Kerntaak Organiseren van Activiteiten (KSS 3.3) INHOUDSOPGAVE 1. Opdracht 2 2. Doelstellingen 2 3. Onderdelen PVB

Nadere informatie

Toetsplan kwalificatie leercoach

Toetsplan kwalificatie leercoach Toetsplan kwalificatie leercoach Dit toetsplan en de bijbehorende PVB-beschrijvingen zijn vastgesteld door de Toetsingscommissie bond kandidaat op. 1. Competenties De volgende competenties worden getoetst:

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie golfinstructeur level 2

Toetsplan van de kwalificatie golfinstructeur level 2 Toetsplan van de kwalificatie golfinstructeur level 2 Dit Toetsplan en de bijbehorende PVB-beschrijvingen zijn vastgesteld door de Toetsingscommissie op 16 juni 2008 Deelkwalificaties Geven van lessen

Nadere informatie

Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3

Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een ingevulde vragenlijst waaruit blijkt

Nadere informatie

5. Afnamecondities De activiteit waarbij u assisteert is gericht op het werven en behouden van leden en is geen training.

5. Afnamecondities De activiteit waarbij u assisteert is gericht op het werven en behouden van leden en is geen training. Handbaltrainer 2 Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren

Nadere informatie

Sportleider 2 Badminton Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2

Sportleider 2 Badminton Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 Sportleider 2 Badminton Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent tot het begeleiden

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid

Proeve van Bekwaamheid Proeve van Bekwaamheid Titel Kwalificatieprofiel Titel Kerntaak Wandelsportbegeleider niveau 1 (WB-1) Assisteren bij wandelsportactiviteiten (KSS 1.1) 1 Inhoudsopgave Proeve van Bekwaamheid... 1 Titel

Nadere informatie

Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3

Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3 Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3 Atletiekunie Afdeling Opleidingen September 2018 September 2018 Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3-2. Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3... - 4-2.1 Algemene informatie...

Nadere informatie

PvB 3.1 Geven van trainingen

PvB 3.1 Geven van trainingen PvB 3.1 Geven van trainingen Titel kwalificatieprofiel: Basis Baanatletiektrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Geven van trainingen (KSS 3.1) 29-10-2012-1 - 1 PvB 3.1 Geven van trainingen Om het door de Atletiekunie

Nadere informatie

5. Afnamecondities Uw portfolio dient leesbaar, compleet en op orde te zijn. Bij voorkeur dient u deze digitaal aan te leveren.

5. Afnamecondities Uw portfolio dient leesbaar, compleet en op orde te zijn. Bij voorkeur dient u deze digitaal aan te leveren. Basketball Trainer / Coach 3 Organiseren van activiteiten Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.3 Deze PVB ( portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 3.1, 3.2 en 3.4. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat

Nadere informatie

Academie voor Sportkader. Kwalificatieprofiel Trainer-B Geweer (Trainer-coach 4)

Academie voor Sportkader. Kwalificatieprofiel Trainer-B Geweer (Trainer-coach 4) Academie voor Sportkader Kwalificatieprofiel Trainer-B Geweer (Trainer-coach 4) Inhoudsopgave 1. Algemene informatie over kwalificatie 4 B. Typering kwalificatie 4 C. Kenmerken kwalificatie 4 D. In- en

Nadere informatie

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie...

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie... PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Organiseren van activiteiten (KSS 3.3) Inhoudsopgave 1 Opdracht... 2 2 Doelstellingen... 2 3

Nadere informatie

Toetsplan Prestatie Looptrainer 4

Toetsplan Prestatie Looptrainer 4 Toetsplan en PvB-beschrijvingen Toetsplan Prestatie Looptrainer 4 Atletiekunie Afdeling Opleidingen Augustus 2015 Tekst Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3 - Kenmerken kwalificatie... - 3 - Kenmerken sportbond...

Nadere informatie

4. Deelnamecondities De kennistoetsen Coachen, Enkelspel, Dubbelspel en Gemengd dubbelspel dienen met een voldoende beoordeeld te zijn.

4. Deelnamecondities De kennistoetsen Coachen, Enkelspel, Dubbelspel en Gemengd dubbelspel dienen met een voldoende beoordeeld te zijn. Sportleider 3 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent wedstrijden te coachen

Nadere informatie

Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH PVB 2: Geven van trainingen

Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH PVB 2: Geven van trainingen Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH PVB : Geven van trainingen. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een product, opdracht.5 'Plannen op middellange termijn', waaruit blijkt dat u in staat

Nadere informatie

VT4 PVB 4.3 Ondersteunen van sporttechnisch beleid

VT4 PVB 4.3 Ondersteunen van sporttechnisch beleid VT4 PVB 4.3 Ondersteunen van sporttechnisch beleid Deelkwalificatie van volleybaltrainer 4 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma volleybaltrainer 4 te behalen, moet je 3 kerntaken

Nadere informatie

Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH. PVB 1 : Coachen van wedstrijden

Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH. PVB 1 : Coachen van wedstrijden Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH PVB : Coachen van wedstrijden. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van opdracht.2 'Coach een team op een wedstrijddag' (als onderdeel van het portfolio),

Nadere informatie

Toetsplan Basis Looptrainer 3

Toetsplan Basis Looptrainer 3 Toetsplan Basis Looptrainer 3 Atletiekunie Afdeling Opleidingen September 2017 September 2017 Tekst Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3-2. Toetsplan Basis Looptrainer3... - 4-2.1 Algemene informatie... -

Nadere informatie

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Titel kwalificatieprofiel: Basis Baanatletiektrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Organiseren van activiteiten (KSS 3.3) 29-10-2012-1 - 1 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten

Nadere informatie

PvB 3.4 Aansturen van kader

PvB 3.4 Aansturen van kader PvB 3.4 Aansturen van kader Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Aansturen van kader (KSS 3.4) 16-04-2013-1 - 1 PvB 3.4 Aansturen van kader Om het door de Atletiekunie

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Golfprofessional A niveau 4/ Praktijkbegeleider golf niveau 4

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Golfprofessional A niveau 4/ Praktijkbegeleider golf niveau 4 Kwalificatiestructuur Sport 2017 Toetsdocumenten Golfprofessional A niveau 4/ Praktijkbegeleider golf niveau 4 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie golfprofessional A

Nadere informatie

BVT4 PvB 4.2 Coachen bij wedstrijden

BVT4 PvB 4.2 Coachen bij wedstrijden BVT4 PvB 4.2 Coachen bij Wedstrijden BVT4 PvB 4.2 Coachen bij wedstrijden Deelkwalificatie van beachvolleybaltrainer 4 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma beachvolleybaltrainer 4

Nadere informatie

Basketball Trainer/ Coach 2 Assisteren bij activiteiten

Basketball Trainer/ Coach 2 Assisteren bij activiteiten Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 2.3 Deze PvB (portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PvB KSS 2.1 en KSS 2.2. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit blijkt dat

Nadere informatie

PvB Beoordelaar Beoordelen van portfolio s

PvB Beoordelaar Beoordelen van portfolio s Proeve van Bekwaamheid (PvB) PvB Beoordelaar. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio. Het portfolio bevat een door u ingevuld protocol van een portfoliobeoordeling, het beoordeelde

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Scheidsrechterscoach

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Scheidsrechterscoach Kwalificatiestructuur Sport 2012 Toetsdocumenten Scheidsrechterscoach PVB Begeleiden van officials Inleiding Om het door de [naam] sportbond en NOC*NSF erkende diploma scheidsrechterscoach te behalen,

Nadere informatie

PVB 2.1: Geven van trainingen; (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2

PVB 2.1: Geven van trainingen; (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2 PVB 2.1 Geven van trainingen (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2 enmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Squash Trainer 2 Deelkwalificaties PVB 2.1: Geven van trainingen;

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid

Proeve van Bekwaamheid Proeve van Bekwaamheid Titel Kwalificatieprofiel Allround Wandelsport Instructeur 3 Titel Kerntaak Geven van trainingen (KSS 3.1) INHOUDSOPGAVE 1. Opdracht 2 2. Doelstellingen 2 3. Onderdelen PVB en tijdsduur

Nadere informatie

PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool

PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool Inleiding Om het door de KNSA en NOC*NSF erkende diploma trainer-coach 4 Pistool te behalen, moet je vijf kerntaken op

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 en 4.3 t/m 4.6

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 en 4.3 t/m 4.6 Basketball Trainer / Coach 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 en 4.3 t/m 4.6 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen

Nadere informatie

Toetsplan van KNRB Roeicoach-3 2

Toetsplan van KNRB Roeicoach-3 2 Opleiding KNRB Roeicoach-3 2007 PvB logboek Kerntaken: Begeleiden van sporters Verzorgen van trainingen/lessen Begeleiden van sporters bij wedstrijden/ examens/ vaardigheidsproeven Assisteren bij activiteiten

Nadere informatie

BESCHRIJVINGEN PROEVEN VAN BEKWAAMHEID

BESCHRIJVINGEN PROEVEN VAN BEKWAAMHEID BESCHRIJVINGEN PROEVEN VAN BEKWAAMHEID Proeve van bekwaamheid 3.1 1. Opdracht De opdracht bij de PVB 3.1 bestaat uit het maken van een jaarplan en hieruit afgeleid een les- of trainingsvoorbereiding, het

Nadere informatie

VT4 PvB 4.2 Coachen bij wedstrijden

VT4 PvB 4.2 Coachen bij wedstrijden VT4 PvB 4.2 Coachen bij wedstrijden Deelkwalificatie van volleybaltrainer 4 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma volleybaltrainer 4 te behalen, moet je 3 kerntaken op niveau 4 beheersen.

Nadere informatie

Trainer Paardensport 4

Trainer Paardensport 4 Kwalificatiestructuur Sport 2012 Toetsplan van de kwalificatie Trainer Paardensport 4 PVB 4.1 Geven van trainingen 1 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Trainer Paardensport 4 Deelkwalificaties

Nadere informatie

PvB Coachen van wedstrijden

PvB Coachen van wedstrijden PvB Coachen van wedstrijden Titel kwalificatieprofiel: Basis Baanatletiektrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Coachen van wedstrijden (KSS 3.2) Inhoudsopgave 1 Opdracht...2 2 Doelstellingen...2 3 Onderdelen

Nadere informatie

Toetsdocumenten Wielertrainer 4 Inhoudsopgave

Toetsdocumenten Wielertrainer 4 Inhoudsopgave Toetsdocumenten Wielertrainer 4 Inhoudsopgave Overzicht 3 Toetsplan van de kwalificatie wielertrainer 4 4 Algemene informatie voor de sportbond 4 1. Diploma en deelkwalificaties 4 2. Kerntaken en werkprocessen

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel Handboogtrainer 4

Kwalificatieprofiel Handboogtrainer 4 Kwalificatiestructuur Sport 2012 Kwalificatieprofiel Handboogtrainer 4 olofon Het gecombineerde kwalificatieprofiel handboogtrainer 4 en opleider 4 is gebaseerd op de gelijnamige profielen uit de Kwalificatiestructuur

Nadere informatie

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie...

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie... PvB 3.2 Coachen van wedstrijden Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Coachen van wedstrijden (KSS 3.2) Inhoudsopgave 1 Opdracht... 2 2 Doelstellingen... 2 3 Onderdelen

Nadere informatie

PvB Beoordelaar Afnemen van praktijktoetsen

PvB Beoordelaar Afnemen van praktijktoetsen Proeve van Bekwaamheid (PvB) PvB Beoordelaar. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het afnemen van een praktijktoets bestaande uit een planningsinterview en/of praktijkafname en/of reflectie-interview.

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocument Roeicoach 4

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocument Roeicoach 4 Kwalificatiestructuur Sport 2012 Toetsdocument Roeicoach 4 1 Inhoudsopgave Roeicoach 4 Inhoudsopgave 2 Overzicht roeicoach 4 3 PvB 4.1 Geven van trainingen en stimuleren van sportieve ontwikkeling van

Nadere informatie

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 TOETSDOCUMENTEN EN OPLEIDER 4 Pagina 1 Colofon De toetsdocumenten (naam kwalificatie) KSS niveau 4 zijn gebaseerd op de modellen die zijn vastgesteld door de algemene vergadering van NOC*NSF op 14 mei

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Trainer-B Geweer (Trainer-coach 4)

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Trainer-B Geweer (Trainer-coach 4) Kwalificatiestructuur Sport 2012 Toetsdocumenten Trainer-B Geweer (Trainer-coach 4) Inhoudsopgave Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie trainer-coach 4 Geweer 5 Algemene informatie voor de sportbond

Nadere informatie

PvB 3.2 Coachen bij wedstrijden

PvB 3.2 Coachen bij wedstrijden PvB 3.2 Coachen bij wedstrijden Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Coachen bij wedstrijden (KSS 3.2) 29-10-2012-1 - 1 PVB 3.2 Coachen bij wedstrijden Om het door de

Nadere informatie

Toetsplan. Toetsplan. Werptrainer 4

Toetsplan. Toetsplan. Werptrainer 4 Toetsplan Toetsplan Werptrainer 4 Atletiekunie Afdeling Opleidingen Augustus 2013 Inhoudsopgave Toetsplan... - 1 - Inhoudsopgave... - 2-1. Overzicht... - 4-2. Toetsplan Werptrainer 4... - 7-2.1 Algemene

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Kwalificatieprofiel Golfprofessional A niveau 4/ Praktijkbegeleider golf niveau 4

Kwalificatiestructuur Sport Kwalificatieprofiel Golfprofessional A niveau 4/ Praktijkbegeleider golf niveau 4 Kwalificatiestructuur Sport 2017 Kwalificatieprofiel Golfprofessional A niveau 4/ Praktijkbegeleider golf niveau 4 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht golfprofessional A niveau 4 3 1. Algemene informatie

Nadere informatie

ONDERWIJS-EN EXAMENREGELING

ONDERWIJS-EN EXAMENREGELING TAEKWONDO BOND NEDERLAND OPLEIDING TAEKWONDO-TRAINER NIVEAU 3 ONDERWIJS-EN EXAMENREGELING Commissie Opleidingen Taekwondo Bond Nederland Versie 2011 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 HET BEROEPSPROFIEL...

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Schaatstrainer-coach niveau 4

Toetsplan van de kwalificatie Schaatstrainer-coach niveau 4 Toetsplan van de kwalificatie Schaatstrainer-coach niveau 4 Inhoudsopgave Toetsplan van de kwalificatie Schaatstrainer-coach niveau 4 1 Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie schaatstrainer-coach niveau

Nadere informatie

PVB 3.1 Geven van trainingen (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.1 Geven van trainingen (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.1 Geven van trainingen (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

PvB Leercoach. Coachen van cursisten;

PvB Leercoach. Coachen van cursisten; Proeve van Bekwaamheid (PvB) Leercoach. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio en het voeren van een begeleidings- of intervisiegesprek. 2. Doelstellingen U wordt beoordeeld op

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4

Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Deelkwalificaties 4.1 Geven van trainingen (verplicht) 4.2 Coachen

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel BVT4

Kwalificatieprofiel BVT4 Kwalificatieprofiel Beachvolleybaltrainer 4 Kenmerken kwalificatieprofiel Naam van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Kwalificatiestructuur KSS 2017 Kwalificatielijn Trainer-coach Kwalificatieniveau

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel. Kwalificatieprofiel Trainer-A Geweer (KSS3)

Kwalificatieprofiel. Kwalificatieprofiel Trainer-A Geweer (KSS3) Kwalificatieprofiel Trainer-A Geweer (KSS3) 1. ALGEMENE INFORMATIE Datum 20 maart 2013 Regie NOC*NSF In dit beroepscompetentieprofiel (BCP) zijn de veranderingen verwerkt die Ontwikkeling sinds 2003 hebben

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Schaatstrainer-coach 4

Toetsplan van de kwalificatie Schaatstrainer-coach 4 Toetsplan van de kwalificatie Schaatstrainer-coach 4 Inhoudsopgave Toetsplan van de kwalificatie schaatstrainer-coach 4 1 Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie trainer-coach 4 5 Algemene informatie

Nadere informatie

PVB 4.3 Ondersteunen van sporttechnisch beleid

PVB 4.3 Ondersteunen van sporttechnisch beleid PV 4.3 Ondersteunen van sporttechnisch beleid Deelkwalificatie van beachvolleybaltrainer 4 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma beachvolleybaltrainer 4 te behalen, moet je 3 kerntaken

Nadere informatie

HT2 Elftal (Hockeytrainer niveau 2)

HT2 Elftal (Hockeytrainer niveau 2) HT2 Elftal (Hockeytrainer niveau 2) Voor wie? (Beginnende) trainers en trainer/coaches van C- en D- Jeugdteams. (Beginnende) trainers en trainer/coaches van seniorenteams. Visie op leren en opleiden KNHB

Nadere informatie

PVB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3

PVB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve Recreatie 3 te behalen, moet je drie

Nadere informatie

PVB 5.4 Geven van workshops

PVB 5.4 Geven van workshops PVB 5.4 Geven van workshops Deelkwalificatie van opleider 5 Inleiding Om het door Nevobo en NOC*NSF erkende diploma opleider 5 te behalen, moet je drie kerntaken op niveau 5 beheersen. Door met succes

Nadere informatie

LEIDER SPORTIEVE RECREATIE. Inhoudsopgave

LEIDER SPORTIEVE RECREATIE. Inhoudsopgave LEIDER SPORTIEVE RECREATIE Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 - Toetsplan Leider Sportieve Recreatie 2 1 Competenties..................... 8 2 Algemene eisen aan de kandidaten............... 8 3 Proeven van bekwaamheid.................

Nadere informatie

Onderwerp Opdracht. 1. Competentiescan. Ondersteun een cursist bij het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan voor de opleiding.

Onderwerp Opdracht. 1. Competentiescan. Ondersteun een cursist bij het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan voor de opleiding. Onderwerp 1. Competentiescan Geef met behulp van de competentiescan aan wat u als leercoach-in-opleiding al beheerst en wat u wilt leren. 2. Intake Bespreek met een cursist de competentiescan. 3. Persoonlijk

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader

PVB 3.4 Aansturen van sportkader PVB 3.4 Aansturen van sportkader Deelkwalificatie van volleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma volleybaltrainer 3 te behalen, moet je 2 kerntaken op niveau 3 beheersen.

Nadere informatie

Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3

Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3 Toetsplan en PvB-beschrijvingen Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3 Atletiekunie Afdeling Opleidingen Augustus 2013 Tekst Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 4-2. Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3...

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve Recreatie niveau 3 te behalen,

Nadere informatie

PVB 3.1 Geven van lessen Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3

PVB 3.1 Geven van lessen Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3 PVB 3.1 Geven van lessen Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 3 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve Recreatie 3 te behalen, moet je drie kerntaken

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Trainer-coach 4 en opleider 4

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Trainer-coach 4 en opleider 4 Kwalificatiestructuur Sport 2012 Toetsdocumenten Trainer-coach 4 en opleider 4 Colofon In opdracht van NOC*NSF zijn aansluitend bij de Kwalificatiestructuur Sport 2012 (KSS 2012) toetsdocumenten ontwikkeld.

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3 Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Volleybaltrainer 3 Deelkwalificaties Kwalificatiestructuur KSS 2017 Kwalificatielijn Kwalificatieniveau

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Kwalificatieprofiel Trainer-coach 4 en opleider 4

Kwalificatiestructuur Sport Kwalificatieprofiel Trainer-coach 4 en opleider 4 Kwalificatiestructuur Sport 2012 Kwalificatieprofiel Trainer-coach 4 en opleider 4 olofon Het gecombineerde kwalificatieprofiel trainer-coach 4 en opleider 4 is gebaseerd op de gelijnamige profielen uit

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Trainer-Coach 4. 1 mei Nieuwegein

Informatiebijeenkomst Trainer-Coach 4. 1 mei Nieuwegein Informatiebijeenkomst Trainer-Coach 4 1 mei 2017 - Nieuwegein Inhoud Welkom Kwalificatieprofiel Trainer-Coach 4 Leertraject Intakeprocedure/voorwaarden voor deelname Opleidingsprogramma en begeleiding

Nadere informatie

3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde meerjarenplan.

3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde meerjarenplan. Basketball Trainer / Coach 4 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1 Deze PVB ( portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 4.2 t/m 4.6. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie Opleidingen KNKF PVB 3.1 Geven van lessen 9 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten 16

Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie Opleidingen KNKF PVB 3.1 Geven van lessen 9 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten 16 opdracht van NOC*NSF zijn aansluitend bij de Kwalificatiestructuur Sport 2012 (KSS 2012) toetsdocumenten ontwikkeld. Op 14 mei 2013 zijn de toetsdocumenten vastgesteld door de algemene vergadering van

Nadere informatie

Toetsdocumenten Triathlontrainer 3

Toetsdocumenten Triathlontrainer 3 Toetsdocumenten Triathlontrainer 3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie triathlontrainer 3 5 Algemene informatie voor de sportbond 5 1. Diploma 5 2. Kerntaken en werkprocessen

Nadere informatie