301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan GS Huizen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800"

Transcriptie

1 301 redirect

2 301 redirect voor behoud SEO ranking Indien je regelmatig aan websites werkt of je website actueel houdt dan kan het voorkomen dat je content van locatie veranderd. Bijvoorbeeld bij het aanmaken een nieuwe website (evt. ook op een nieuw domein), of het aanpassen van je linkstructuur om deze bijvoorbeeld SEO vriendelijker te maken. Het vervelende probleem aan deze veranderingen is dat Google je opgebouwde SEO ranking op URL (lees: pagina) X niet automatisch meeneemt naar URL (lees: pagina) Y! Indien je dus niet de juiste stappen neemt en dus tijdig de juiste verwijzing instelt zal Google je (langdurige) opgebouwde SEO rankings niet meenemen. Gevolg? Je kunt veel traffic kwijtraken waardoor je dus helemaal onderuit keldert in de zoekresultaten. Er zijn al menig bedrijven die door aanpassing van het CMS of linkstructuur veel traffic (en dus omzet) zijn kwijtgeraakt! Nog eenvoudiger uitgelegd: Google gaat, op een gegeven moment, de website weer indexeren. Op de eens zo favoriete pagina krijgt Google nu ineens een 404 error. (of te wel: hij bestaat niet meer, want je hebt de link bijvoorbeeld aangepast.) Google zal deze pagina vervolgens op den duur uit de zoekresultaten laten verwijderen omdat er simpelweg niks meer staat. Vervolgens ziet Google wel jouw nieuwe pagina, alleen moet je hier weer een SEO ranking op gaan bouwen. En dat werkt heel simpel: achteraan sluiten in de rij! (dit kan dus weer een tijd gaan duren ) Door het gebruik van een 301 redirect kan je dit voorkomen. Het werkt in feite heel simpel: je vertelt door een instelling dat URL (lees: pagina) X moet worden doorverwezen naar URL (lees: pagina) Y. Google kan dus bij het indexeren/crawlen eenvoudig op de nieuwe URL komen. Het voordeel is dat Google je opgebouwde ranking op de oude URL daarbij intact laat. (en dat is heel belangrijk!) Waarom moet je een 301 redirect gebruiken? Er zijn veel redenen om een 301 redirect te gebruiken. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van een aantal vaak voorkomende zaken: SEO optimalisatie Je hebt alle URL s op je website bekeken en haalt nu eindelijk die typefouten van vroeger eruit. Voorbeeld: /nieuwe-produten/ wordt /nieuwe-producten/. Overstap naar een nieuw CMS (Content Management Systeem). In je nieuwe CMS heb je wellicht een betere of andere opbouw van je URL s. Waar je voorheen wellicht een URL had die eindige op &pageid=334 heb je nu een nette en SEO vriendelijke /nieuweproducten/. Of je hebt tekens uit je URL gehaald die er voorheen wel inzaten zoals!_@ etc. (die vindt Google niet prettig)

3 Je krijgt een nieuwe website. Je zult zien dat bij een nieuwe website (al dan niet op het bestaande of op een nieuw domein) er altijd zaken aanpassen. Menu structuren, nieuwe pagina s, er verdwijnen pagina s etc. Domein Indien je naar een nieuw domein gaat wellicht heb je vanuit SEO oogpunt een betere domeinnaam gevonden die beter aansluit bij jouw bedrijf en diensten dan zullen de URL s uiteraard wijzigen. Nieuwe navigatie Je gaat je websitestructuur en dan met name de navigatie aanpassen. Je doet door de jaren heen bepaalde diensten of activiteiten niet meer die uit het menu verdwijnen, of er zijn nieuwe producten of diensten bijgekomen die je wilt toevoegen aan het menu. Content samenvoegen of aanpassingen. Je gaat diverse pagina s samenvoegen (ook qua content) om de site beter en eenvoudiger te maken of je gaat zaken toevoegen of verwijderen. Hoe behoudt je dan je SEO ranking? Door onder andere bovengenoemde aanpassingen zal je begrijpen dat de URL verdwijnt of verandert. Nu is Google heel slim in veel zaken, maar bij deze veranderingen zal je Google een handje moeten helpen om hem te laten weten dat je zaken hebt veranderd. Zoals eerder genoemd zal Google anders de oude pagina simpelweg niet meer vinden (en krijgt hij een 404 error) en zal hij deze op den duur verwijderen uit de zoekresultaten. Welke redirects zijn er eigenlijk? Er zijn op het gebied van redirecten een aantal verschillende mogelijkheden. Het voordeel van het inregelen van een redirect is dat als je het eenmaal hebt ingesteld het daarna altijd automatisch goed gaat. (mits je nadien uiteraard niet weer wijzigingen aan de structuur of URL s doorvoert.) Een redirect is eigenlijk dus niet meer dan een (tijdelijke of permanente) instelling die ervoor zorgt dat je van URL (lees: pagina) X naar URL (lees: pagina) Y gaat. Daarbij is belangrijk dat de redirects ook door Google als prettig worden ervaren! 300 redirect: Dit is eigenlijk een achterhaalde redirect. Deze werd vroeger onder andere gebruikt bij meertalige websites. Dit beheer je tegenwoordig simpel met de canonical tag. 301 redirect: Dit is de meest eenvoudige en vaak gebruikte. Zoals boven beschreven doet deze niks anders dan URL X naar URL Y (permanent) doorsturen. Hierbij neemt Google de opgebouwde waarde en populariteit (voor 90% tot 99%) van de oude URL mee naar de nieuwe URL. 302 en 307 redirect: Deze kan je gebruiken om tijdelijk te redirecten. De opgebouwde waarde en populariteit van de oude URL blijft daarbij bewaard, maar deze wordt niet doorgezet naar de nieuwe (tijdelijke) URL. Deze redirects zullen in praktijk weinig gebruikt worden.

4 303 redirect: Deze redirect neemt net als de 302 en 307 redirect niet de waarde en populariteit mee van de oude naar de naar de nieuwe URL. Deze kan gebruikt worden bij een indien een bezoeker een interactie heeft, zoals het invullen van een formulier waarbij na verzenden een bedankt pagina wordt getoond. Is de 301 redirect de beste keuze? Uit het bovenstaande lijstje kan je opmaken dat de 301 redirect de beste keuze is. Voor zowel het permanent doorsturen naar de nieuwe URL als ook het meenemen van de opgebouwde waarde en populariteit van de oude URL. Je zult begrijpen dat het belangrijk is om deze redirect op het juiste moment in te regelen zodat Google niet te vaak tegen een 404 error aanloopt (URL / pagina niet meer aanwezig) en daardoor de URL of pagina uit de zoekresultaten laat verwijderen. Hoe regel je een redirect in? Het inregelen van een redirect hoeft niet heel lastig te zijn, zeker in een (bekend) CMS kan je dit vaak in de opties doen of door middel van een plugin. Heb je een website die helemaal custom build is en niet via een CMS systeem dan kan je de webbouwer / webmaster uiteraard vragen om dit voor je te regelen. Tip: lever hem dan een lijst aan met de simpel overzicht: oude URL / nieuwe URL. Scheelt weer tijd en geld. Vergeet niet: bij een ingrijpende of complete verhuizing (bijvoorbeeld naar een ander domein, of een nieuw CMS systeem) is het wel belangrijk om alle URL s ook van een 301 redirect te voorzien. En dat kunnen er nogal een paar zijn als je een serieuze website of webshop hebt. Hierbij kan je uiteraard je huidige URL s in kaart brengen (doe dat voordat de website uit de lucht gaat!), maar kan je ook gebruik maken van Google Analytics om te kijken welke URL s (of pagina s) er vaak bezocht zijn in de afgelopen periode. Je kunt ook in Google de volgende zoekopdracht geven: site:jouwwebsite.nl. Hierbij geeft Google de resultaten van alle pagina s (althans rond de 90%-95%) die door Google zijn geïndexeerd. Dit is wederom een handige methode om te controleren of je geen pagina s vergeten bent, deze zijn immers door Google als belangrijk bevonden: deze wil je zeker naar de juiste (nieuwe) URL doorsturen. Als laatste tip kan je tevens je bestaande (oude) XML sitemap uitpluizen, deze geeft je ook een actueel overzicht van je huidige pagina s of URL s die op je website staan. Belangrijk: check, check, dubbelcheck! Je wilt immers geen URL s vergeten te redirecten! Kijk ook goed als je de tip ter harte neemt om een helder overzicht te maken in Excel of je geen typfouten hebt gemaakt in de nieuwe (of oude) URL zodat Google alsnog tegen een niet bestaande URL aanloopt en een 404 error terugkrijgt.

5 Test, test, test! Als je dan alle redirects hebt ingesteld neem dan ook goed de tijd om de URL s per stuk te testen. Ook hier is het opgestelde Excel overzicht handig: je kunt ze 1 voor 1 afgaan (en afvinken) om te kijken of je op de nieuwe en juiste URL (of pagina) terecht komt. Als je deze stap ook hebt gedaan dan staan jouw redirects in ieder geval goed en kan Google zijn werk gewoon verder doen. Google Search Console Ik ga ervanuit dat iedere eigenaar van een website of webmaster ook een Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools) account heeft. Als je jouw redirects hebt ingericht kan je hier namelijk ook direct jouw website opnieuw laten crawlen (tip!) of je nieuwe XML sitemap uploaden. Zoals jullie wellicht weten (of moeten weten) is het up to date houden van je XML sitemap belangrijk omdat deze Google helpt om jouw website gemakkelijker te indexeren/crawlen. Vergeet niet: indien de URL van de locatie waarop de XML sitemap te vinden is wijzigt, pas dit dan ook aan in de Google Search Console zodat Google de juiste weer gemakkelijk weet te vinden! Uiteraard moet je bij een volledig nieuw domein oa. alle instellingen in de Search Console nalopen en zal je het nieuwe domein ook weer moeten verifiëren. Meer weten? Samenvattend is het instellen van een redirect dus niet zo heel moeilijk. Met een goede voorbereiding en een duidelijk (Excel) overzicht is het mogelijk om op een gestructureerde manier de redirects instellen. Ik blijf erop hameren; spendeer ook genoeg tijd aan het checken en testen van de ingestelde redirects! Je wilt immers niet dat je zuurverdiende SEO ranking van je URL s niet meegenomen wordt naar de nieuwe URL s. Dat kan je namelijk, naast mogelijk veel minder organisch bezoek en daarmee wellicht een fikse achteruitgang in je inkomsten, ook veel ergernis en frustratie schelen! Wil je meer weten over redirects en hoe je dit gestructureerd aanpakt? Neem dan direct contact op met redirect@2xceed.nl, wij helpen je graag verder! Belangrijk: Doe dat wel vóórdat je begint met de verhuizing of aanpassingen zodat we jou SEO rankings op een goede manier kunnen meenemen naar je nieuwe situatie!

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Website migratie checklist

Website migratie checklist Website migratie checklist Copyright 2018 Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van S&D Interactive Media worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel

Nadere informatie

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be 1 SEO Rapport www.mrcreezy.be Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be Geschreven door Unicmedia 2 SEO Rapport www.mrcreezy.be Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1: Huidige ranking & indexatie (Google)

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl PrePare Paper Een seo copywriter inhuren zonder een goede voorbereiding aan je website is weggegooid geld Hoe haal je meer rendement uit een seo tekstschrijver? Google is nog steeds één van de belangrijkste

Nadere informatie

LOKALE SEO EXPERTS. om jouw PRACHTIGE

LOKALE SEO EXPERTS. om jouw PRACHTIGE Ontmoet onze SUPERSLIMME LOKALE SEO EXPERTS om jouw PRACHTIGE WEBSITE te BOOSTEN JOUW LOKALE SEO EXPERTS Wij zijn er om SEO transparant, simpel en benaderbaar te maken voor al onze klanten. Wij zijn niet

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix WordPress Website Bouw zelf je WordPress Website Maarten Hendrix Maarten Hendrix 2 Inhoudsopgave WordPress inleiding... 5 Wat is WordPress?... 5 Wat is het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com?...

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Website migratie checklist

Website migratie checklist Website migratie checklist Copyright 2015 Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van S&D Interactive Media worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

DE 13 BELANGRIJKSTE STATUSCODES

DE 13 BELANGRIJKSTE STATUSCODES DE 13 BELANGRIJKSTE STATUSCODES In een handig overzicht Forza Digital STATUS- CODES 1. SATUSCODES VOOR ZOEKMACHINES Je hebt het vast wel eens meegemaakt; terwijl je over het internet struint, stuit je

Nadere informatie

checklist voor het opzetten van je webshop

checklist voor het opzetten van je webshop checklist voor het opzetten van je webshop 1. introductie: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen

Nadere informatie

Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees).

Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees). SEO Techniek Search Engines/ Zoekmachines Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees). Zoekmachines indexeren webpagina's geautomatiseerd

Nadere informatie

Website ontwerp. Appledag Klokhuis 29 november 2014 11/29/14

Website ontwerp. Appledag Klokhuis 29 november 2014 11/29/14 Website ontwerp 1 Maak je site vindbaar Website ontwerp 1 Maak je site vindbaar Laat het professionals doen of doe het zelf! Website ontwerp 1 2 Even voorstellen... Ed Boon Formulierenarchitect en webdeveloper

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK Piksen.com Opbouw van de SEO Scan Content... 3 Tekstlengte... 3 Title... 3 Meta description... 4 Zoekwoorddichtheid... 4 Koppen... 4 Interne links... 5 Blog functie... 5 Duplicate

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

Extra s voor je website

Extra s voor je website Extra s voor je website WPBRENT WPBrent is het service pakket voor jouw website. Dit is een maandelijkse service. Introductie tarief 1 is 65,- per maand. We verzorgen je back-up van de website We houden

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

SEO plan. Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design

SEO plan. Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design SEO plan Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design Inleiding Mijn adviesplan heb ik geschreven voor mijn persoonlijke leerportfolio. Het leerportfolio staat online op http://www.bartjanssen.eu.

Nadere informatie

Checklist voor het opzetten van je webshop

Checklist voor het opzetten van je webshop Checklist voor het opzetten van je webshop 1. INTRODUCTIE: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

55 SEO Tips Om Mee Te Scoren!

55 SEO Tips Om Mee Te Scoren! 55 SEO Tips Om Mee Te Scoren! Een goede tip is nooit weg, toch? Ik heb er 55 voor je op een rijtje gezet, waarmee je je website kunt optimaliseren, zodat je hoger scoort in Google, meer bezoekers naar

Nadere informatie

Inleiding release notes

Inleiding release notes Toelichting release notes 3 juli 2014 1 2 Release notes - 3 juli 2014 Inleiding release notes Het wordt een goede gewoonte, de release notes met meer tekst en uitleg over opvallende nieuwigheden en functionaliteiten

Nadere informatie

Introductie: Voordat we beginnen

Introductie: Voordat we beginnen Introductie: Voordat we beginnen Nu, voordat we naar de good stuff gaan, zijn er een paar dingen die ik graag even met je wilt delen voordat je start: #1 Weet dat deze TIPS & Strategieën gewoon ideeën

Nadere informatie

Haal meer uit je website

Haal meer uit je website Haal meer uit je website 10 Tips om je website te optimaliseren Je hebt 100 bezoekers per dag, met soms een piek van 200 bezoekers per dag. Maar wat doe je met deze bezoekers? Hoeveel procent van deze

Nadere informatie

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten Auteur: Marieke Botman Amsterdam www.mariekebotman.nl Laatst geüpdate: 5 februari 2015 Voorwoord Dit rapport is geschreven door Marieke Botman. Ik

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten met Google Tagmanager... 8 Meerdere domeinen doormeten met Universal

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

Complete checklist Stijl

Complete checklist Stijl Complete checklist Stijl Checklist uitgevoerd door: Website naam: Van toepassing design + bouw + oplevering Header Staat er een telefoonnummer of e-mailadres? Is alle informatie van de klant (telnr. en

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

Inhoudsopgave handleiding CMS

Inhoudsopgave handleiding CMS Inhoudsopgave handleiding CMS INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 HOE BEHEER IK ONZE GOEDE DOEL GEGEVENS?... 3 WAT IS EEN CMS?... 3 HOE LOG IK (BINNEN HET CMS) OP WWW.GEEF.NL IN?... 3 IK BEN

Nadere informatie

Het internet. Ook uw zaak.

Het internet. Ook uw zaak. Het internet. Ook uw zaak. Eerste initiatie van het project. E-commerce is voor iedereen. 10,67 mla Dat was de totale omzet van e-commerce in België in het jaar 2018. E-commerce zit in de lift en dat zien

Nadere informatie

Handleiding HOW TO. Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console

Handleiding HOW TO. Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console Handleiding HOW TO Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console In deze handleiding leggen we jou precies uit hoe je een eigenaar of een gebruiker toevoegt aan je Google Search Console.

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Inleiding. Wanneer het gaat om het redesignen van je website, moeten vorm en functie een pakket vormen.

Inleiding. Wanneer het gaat om het redesignen van je website, moeten vorm en functie een pakket vormen. Inhoudsopgave Fout 1: Helemaal niet aan SEO denken pagina 5 Fout 2: Het niet controleren van de content die al op de eigen site staat pagina 6 Fout 3: Niet identificeren en toevoegen van zoekwoorden waar

Nadere informatie

Video Marketing Tips

Video Marketing Tips Video Marketing Tips Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 De Kracht van Video! Video Marketing is één van de beste technieken op het internet om meer bezoekers te krijgen

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

SEO advies plan. Tim Pieters M41T

SEO advies plan. Tim Pieters M41T SEO advies plan Tim Pieters M41T Inhoudsopgave -Inleiding -Stand van zaken -Optimalisatie -Resultaten -Toekomstige aanbevelingen Inleiding De website die zal worden behandeld in dit SEO plan is www.tp-media.design.

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

</> {...} KALENDER CARROUSEL SOCIAL IDENTITIES CONTACTPERSONENFICHE CUSTOM CSS COOKIE LEGISLATION EMBED WIDGET CUSTOM JAVASCRIPT

</> {...} KALENDER CARROUSEL SOCIAL IDENTITIES CONTACTPERSONENFICHE CUSTOM CSS COOKIE LEGISLATION EMBED WIDGET CUSTOM JAVASCRIPT PADDLE MODULES Het Paddle CMS is een Drupal content management systeem, ontwikkeld in samenwerking met de eindgebruikers. Het is een uitstekend hulpmiddel voor bedrijven en organisaties die voordeel hebben

Nadere informatie

SEO. Website promotie

SEO. Website promotie SEO Website promotie SEO Website promotie Inhoud 1 Wat is SEO? 2 SEO Tips SEO Website promotie 1 Wat is SEO? 1 Wat is SEO? Afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, vertaald zoekmachineoptimalisatie.

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 4

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 4 Inhoud Hoofdstuk 1 WordPress 1.1 Site bouwen 1 1.1.1 Software 1 1.1.2 CMS 1 1.2 Webdesign 1 1.3 Waarom WordPress? 2 1.3.1 CMS 2 1.3.2 WordPress 2 1.4 Wat is WordPress? 3 1.4.1 WordPress online 3 1.4.2

Nadere informatie

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk 15 tips voor een goede website Dieneke Van Eijk dieneke@sitevisie.com Zomercheck Als je op vakantie gaat check je natuurlijk voor vertrek je auto, maak je lijstjes wat er mee gaat in je koffer en bereid

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

11 Redenen om te investeren in een nieuwe website

11 Redenen om te investeren in een nieuwe website 11 Redenen om te investeren in een nieuwe website Als je al een website hebt, dan is het handig als je beschikt over een overzicht van redenen wanneer een investering in een nieuwe website gerechtvaardigd

Nadere informatie

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Inhoud Introductie... 3 Belangrijke Termen... 3 Inloggen op jouw Wordpress website... 4 Een Backup maken... 4 Het Wordpress dashboard... Thema

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis

Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis Landelijk Hoofdluis Protocol voor het Primair Onderwijs Quick start Schoolenik.nl voor de School Coördinator Hoofdluis 1.1 Inleiding Schoolenik.nl is het sociale netwerk van jouw school. In Schoolenik.nl

Nadere informatie

1. WAAR MOET IK OP LETTEN?

1. WAAR MOET IK OP LETTEN? 1. WAAR MOET IK OP LETTEN? In de begindagen van het web was een standaard website met alleen je contact gegevens voldoende. Maar klanten willen meer. Ze hebben de keus tussen vele aanbieders (waarvan ze

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

1.9.4 Release Overzicht

1.9.4 Release Overzicht 1.9.4 Release Overzicht December 2013 www.siteop.mobi Release datum 9 december 2013, tussen 7 en 10:00 uur GMT Inhoudsoverzicht Nieuw... 3 Optie om website logo/afbeelding carousel op subpagina's... 3

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

SEO Plan e meting: Meta description, Meta Keywords, sitemap, robots.txt

SEO Plan e meting: Meta description, Meta Keywords, sitemap, robots.txt SEO Plan www.juliusnuijten.nl 1. Overzicht SEO plan 2. 1e meting: het beginpunt 3. 2e meting: Meta description, Meta Keywords, sitemap, robots.txt 4. 3e meting: google analytics script, social media shares

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten... 8 E-commerce tracking met Google Tagmanager...11 Event tracking

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Login met je Weblog account en ga vanuit je Dashboard naar:

Login met je Weblog account en ga vanuit je Dashboard naar: Login met je Weblog account en ga vanuit je Dashboard naar: Ik had al eerder een Pagina gemaakt, maar de bedoeling is dat je onder de tab Pagina s een nieuwe pagina maakt. Wat je hier verder inzet, en

Nadere informatie

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK VERSIE: 1.0 DATUM: APRIL 2009 AUTEUR: ERWIN SIGTERMAN WEBSITE: WWW.SIGGYVOLGT.NL E-MAIL: ERWIN@SIGTERMAN.COM INHOUDSOPGAVE 1 Search engine optimalization... 3 URL aanmelden

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Hoe met uw website hoger te scoren in Google

Hoe met uw website hoger te scoren in Google SEOguru Sarphatistraat 36-B 1018GM Amsterdam BTW-nr: NL190985550B01 KvK A dam: 34269530 T 020-6755730 M 06-17404731 F 084-2288555 E info@seoguru.nl I www.seoguru.nl SEO advies door SEOguru Hoe met uw website

Nadere informatie

Clixmaster Studio en zoekmachines

Clixmaster Studio en zoekmachines Quick guide Clixmaster Studio en zoekmachines R5.0 Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Quick guide 1/18 Clixmaster Studio en zoekmachines Version management Based on Clixmaster Studio R.5.0 Date Version

Nadere informatie

Websites & Zoekmachines

Websites & Zoekmachines Zoekmachines, Wat en Hoe... 2 Wat is een Zoekmachine?... 2 Hoe werkt het?... 2 Meldt Je Site Aan... 3 Meta-data... 3 Links naar je site... 3 De grote 3... 3 Hoe aanmelden?... 3 Wachttijd na aanmelding...

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 14

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 14 Inhoud Hoofdstuk 1 WordPress 1.1 Site bouwen 11 1.1.1 Software 11 1.1.2 CMS 11 1.2 Webdesign 11 1.3 Waarom WordPress? 12 1.3.1 CMS 12 1.3.2 WordPress 12 1.4 Wat is WordPress? 13 1.4.1 WordPress online

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

SEO advies door www.egosys.be

SEO advies door www.egosys.be Hoe met uw website hoger te scoren in Google 1 Point Reclame bvba Stationsstraat 47 3680 Maaseik Inhoud 1. Werkwijze SEO advies... 3 2. SEO advies volgens de methode... 4 3. Algemene opmerkingen... 6 4.

Nadere informatie