Examenuitslagen BCPL. Eindexamenkandidaten, trotse ouders en docenten en het galabal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Examenuitslagen BCPL. Eindexamenkandidaten, trotse ouders en docenten en het galabal"

Transcriptie

1 Eindexamenkandidaten, Examenuitslagen BCPL Locatie Brandenberg aantal examenkandidaten 150 afgewezen 2 geslaagd 98,9% Locatie Holz aantal examenkandidaten 131 afgewezen 5 geslaagd 96,2% Locatie Herle aantal examenkandidaten 150 afgewezen 15 geslaagd 90% trotse ouders en docenten en het galabal Op locatie PPL is een positieve uitstroom van 92% gerealiseerd. 40% verlaat de school met een baan 10% volgt een traject (toeleiding naar werk) 42% (vervolg) opleiding (pro/vmbo/mbo) 3% Jongerenloket 1% Dagbesteding 4% verhuizing/emigratie Ook dit jaar mogen we met zijn allen trots zijn op deze mooie resultaten. We wensen alle schoolverlaters een heel mooie toekomst!

2 Een goede samenwerking tussen de BCPL locaties biedt leerlingen kansen, een voorbeeld van een maatwerktraject! Jennifer Vandenhoff heeft leerjaar 1 en leerjaar 2 op locatie PPL gevolgd. Omdat ouders en leerling dachten dat er meer in de leerling zat en omdat zowel PPL als Brandenberg de leerling een kans wilden bieden, is Jennifer in leerjaar 3 ingestroomd in de basisberoepsgerichte leerweg van locatie Brandenberg. Zij kreeg een contract om zich in leerjaar 3 te bewijzen, dit is ook gelukt en ze mocht doorstromen naar leerjaar 4 op Brandenberg. Uiteindelijk heeft Jennifer via het LeerWerkTraject haar diploma basisberoepsgerichte leerweg gehaald met zelfs een 9 voor haar beroepsgerichte stage, een groot onderdeel voor een LWT leerling. Een prima voorbeeld van een goede samenwerking tussen de locaties, het bieden van kansen aan leerlingen en gepersonaliseerde trajecten. Samenwerking tussen de afdeling consumptief van locatie Herle en de afdeling Horeca van Arcus Afgelopen weken zijn de derdejaars leerlingen van de afdeling consumptief van locatie Herle verschillende keren bij het Arcuscollege geweest. Zij hebben een rondleiding gekregen op de afdeling Horeca van het Arcuscollege. Tevens heeft een aantal leerlingen van Herle twee middagen met leerlingen van Arcus mee kunnen werken aan de voorbereidingen van, en de bediening bij een diner voor gasten in het restaurant van het Arcuscollege. Het waren interessante en leerzame middagen voor de leerlingen. Ook volgend schooljaar zal er uitgebreid samengewerkt worden tussen de afdeling consumptief van BCPL-Herle en de afdeling Horeca van het Arcuscollege.

3 Op zondag 2 augustus rond uur zijn we weer terug bij het Sophianum. Ook dan is natuurlijk weer iedereen van harte welkom. Willen jullie ons volgen en onze verhalen lezen, dan kan dat via de facebooksite: Xplore Beroepscollege Parkstad Limburg/Sophianum en lees onze blogs. Voor ons is het heel leuk als jullie een reactie achterlaten. We wensen jullie alvast een fijne vakantie! Global Exploration 2015 bestemming China Nog heel even Groetjes van de Chinagangers 天 Tiān De leerlingen hebben veel moeite gedaan in de voorbereiding. Ze hebben bij Pinkpop gewerkt. Ze hebben acties ondernomen zoals cupcakes bakken, halfvastenavond met artiesten, etentje, barbecue, extra bijbaantjes gepakt, etc. Wat een prestatie!! De voorbereidingen zijn klaar, de laatste inkopen gedaan, de reistas begint zich te vullen. Kortom we zijn er met zijn allen klaar voor! 15 deelnemers van BCPL, 7 deelnemers van Sophianum en de 4 begeleiders: Rob Laenen, Anja Martens, Natascha Leclaire en Thijs Gulpen verzamelen zaterdagochtend 11 juli om 6.00 uur in de ochtend vanaf PPL om rond 7.00 uur in de bus te stappen naar Düsseldorf. Natuurlijk zijn jullie van harte welkom om ons uit te komen zwaaien. We hopen dat we 3 weken lang veel indrukken op zullen doen en veel zullen leren, maar ook veel plezier hebben.

4 Woensdag 3 juni bezochten een 25-tal docenten uit het hele land locatie Brandenberg. Allemaal docenten SDV, die op hun eigen school aan de slag moeten om het programma SDV om te buigen naar de opleiding D&P. Bezoek uit het hele land op locatie Brandenberg! Met de start van schooljaar werd het einde ingeleid van de opleiding Sport Dienstverlening en Veiligheid (SDV). De naam van deze opleiding is inen om Parkstad bij velen bekend door de begeleiding van activiteiten door leerlingen van SDV. Door ministeriele regelgeving en de daaruit voortvloeiende wijziging in de beroepsgerichte vmbo examenprogramma s ontstond uit 4 intersectorale examenprogramma s, één examenprogramma (profiel): Dienstverlening en Producten (D&P). Op locatie Brandenberg van het Beroepscollege Parkstad Limburg (BCPL) volgen 61 leerlingen het eerste van twee pilotjaren van het profiel D&P. De twee pilotjaren gelden voor een kleine groep scholen. De lesstof waarmee de leerlingen aan de slag is gegaan werd ontwikkeld en gearrangeerd door de docenten die op de locatie werkzaam zijn binnen het profiel D&P. Na deze twee jaar, met ingang van schooljaar , starten binnen het vmbo alle beroepsgerichte opleidingen met een nieuw examenprogramma. De leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn zorgden op een prima manier voor lunch, Limburgse vla met koffie en fris en een warme opsteker voor de gasten die nog een lange weg naar huis moesten. In de aula werd aan het eind nog flink nagepraat over de ervaringen van die middag: Na een introductie door de docenten Van Mil en Heynsdijk en een poppenkastvoorstelling door een viertal leerlingen volgden de gasten workshops op het gebied van het bouwen van een website en een app. De bezoekende gasten waardeerden het enorm dat de leerlingen op een correcte manier, vriendelijk en met kennis van zaken, informatie verschaften over hun lesstof en ervaringen met D&P in dit schooljaar. Dit kwam tot uiting tijdens gesprekken aan thematafels. Aan het eind van de middag vertrokken de bezoekers opgelucht, het hoofd vol met informatie, tevreden en enorm onder de indruk van de onderwijsmogelijkheden op locatie Brandenberg huiswaarts. Zij mogen nu hun collega s en directie gaan inspireren om de schouders te zetten onder een enorme onderwijsomwenteling: van SDV naar D&P. Pilotschool Brandenberg wenst hen hierbij heel veel succes.

5 Global Exploration 2016 TANZANIA Have you got what it takes? Wij werken allemaal in Landgraaf, Kerkrade of Heerlen. Maar ben jij bereid om in 2016 je werkveld drastisch te vergroten en onze BCPL leerlingen daarmee ook nog een geweldige ervaring te bieden. In 2016 nemen wij wederom deel aan het internationaliseringstraject van stichting Global Exploration. Sinds BCPL bestaat nemen wij al deel aan deze reizen. Veel van onze leerlingen hebben al kennis gemaakt met Nepal of zij staan nu op het punt om kennis te maken met China. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat deze reis onze leerlingen in meerdere opzichten veranderd heeft. Zij hebben aan den lijve ervaren hoe het is om in een andere cultuur te leven en met eigen ogen de beperkingen maar ook de mogelijkheden van een ontwikkelingsland gezien. Met hard werken is vooral bedoeld samen met de leerlingen het sponsorgeld bij elkaar te krijgen maar ook het samen toeleven naar de reis en een groep leerlingen van 5 locaties die zich onderling niet kennen te smeden tot een hechte groep. Ons Global Exploration avontuur voor 2016 is reeds bekend. De reis voert ons namelijk naar Tanzania. Drie weken lang genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft, drie weken lang slapen in een tent maar ook drie weken lang werken om een aantal scholen meer leefbaar te maken en de leerlingen van daar even te laten genieten van onze Nederlandse cultuur. Veel van onze leerlingen hebben van huis niet de mogelijkheid om dit soort verre reizen te ondernemen. Maar met steun van ons als leerkrachten kunnen wij hen deze ervaring wel bieden. Ben jij die enthousiaste leerkracht die bereid is dit avontuur met onze leerlingen aan te gaan of wil je hierover eerst wat meer informatie, neem dan contact op met Natascha Leclaire. Dit kan telefonisch op het nummer of via de mail naar n.leclairebost@bcpl.nl. Wij streven ernaar om half september de groep leerkrachten bijeen te hebben zodat we direct kunnen beginnen met het werven van leerlingen. Safari njema Maar niet alleen voor onze leerlingen is het een geweldige ervaring ook voor ons als leerkrachten is het een onvergetelijke tijd. De investering die gevraagd wordt van een leerkracht is een schooljaar lang hard werken met de geselecteerde groep leerlingen.

6 Mondriaan gaat nieuwe brugklassers trainen Veel aanstaande brugklassers vinden het lastig om contact te leggen met leeftijdsgenoten. Speciaal voor deze kinderen, die nu nog in groep acht zitten en straks naar het voortgezet onderwijs, waaronder het Beroepscollege Parkstad Limburg, gaan, geeft Mondriaan in de zomervakantie de training Plezier op school. Leerlingen die in Parkstad Limburg naar school gaan, kunnen gratis aan deze training deelnemen. In de training Plezier op school leren de aanstaande brugklasleerlingen hoe zij hun zelfvertrouwen kunnen vergroten en hoe zij zelfverzekerder kunnen overkomen op anderen. Daarnaast worden nieuwe vaardigheden en omgaan met moeilijke situaties geoefend. Plezier op school wordt aangeboden door de preventieafdeling van Mondriaan, in opdracht van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Parkstad. De training van twee dagen wordt gegeven in de laatste week van de zomervakantie. Voor meer informatie kun je terecht bij Marion Heijmans en Mark Meijer, telefoon of via Wellicht goede informatie voor de ouders van onze nieuwe brugklassers en een goede start voor het schooljaar ! Externe leerling schorsingen schooljaar ten opzichte van schooljaar aantal schorsingen in schooljaar Brandenberg 5 7 Herle 21 0 Holz 12 2 Thermen 2 6 PPL 6 10 totaal : De ingezette acties om preventief te werken aan het verminderen van de externe schorsing van leerlingen worden volgend jaar nog verder uitgewerkt. Formulieren voor medewerkers BCPL Op sharepoint vind je onder formulieren > BCPL > algemeen onder andere het aanvraagformulier reiskosten woon-werk het dienstreisdeclaratieformulier de verlofaanvraag Aan iedereen het vriendelijk verzoek om oude formulieren niet meer te gebruiken.

Nieuwjaarswens. De Nieuwe Thermen

Nieuwjaarswens. De Nieuwe Thermen Nieuwjaarswens Vorige week maandag hebben we op locatie PPL samen getoost op het nieuwe jaar. In een korte toespraak informeerde Ank Wijnands de medewerkers over de BcPL ontwikkelingen op dit moment. Natuurlijk

Nadere informatie

NIEUWSWIJZER Examenuitslagen/ uitstroomgegevens BcPL Geslaagde medewerkers

NIEUWSWIJZER Examenuitslagen/ uitstroomgegevens BcPL Geslaagde medewerkers NIEUWSWIJZER 06 2017 Examenuitslagen/ uitstroomgegevens BcPL 2016 Locatie Brandenberg (diploma) Ba 96% Ka 94% TL/GL 75% Locatie Holz (diploma) Ba 98% Ka 92% TL 100% GL 77% PPL uitstroom Vervolgopleiding

Nadere informatie

8 januari 2015 Ouderavond groep 8 Cito en V.O.

8 januari 2015 Ouderavond groep 8 Cito en V.O. 8 januari 2015 Ouderavond groep 8 Cito en V.O. Basisschool Bocholtz Wijngracht 11 6351 HJ Bocholtz 1 Programma: Advies basisschool Nieuwe normering LOVS Eindtoets PO 2015 Vormen van V.O. V.O. in de buurt

Nadere informatie

SCHOOLPLAN

SCHOOLPLAN SCHOOLPLAN 2015 2016 Onderwijs en zorg Op locatie Brandenberg wordt onderwijs aangeboden voor alle leerwegen van het VMBO inclusief LWOO leerjaar 1 t/m leerjaar 4. Locatie Brandenberg heeft in schooljaar

Nadere informatie

16 januari 2018 Ouderavond groep 8 Cito en V.O.

16 januari 2018 Ouderavond groep 8 Cito en V.O. 16 januari 2018 Ouderavond groep 8 Cito en V.O. Basisschool Bocholtz Wijngracht 11 6351 HJ Bocholtz 1 Programma: Advies basisschool LOVS Eindtoets PO 2018 Vormen van V.O. V.O. in de buurt Presentaties

Nadere informatie

Beroepscollege Parkstad Limburg sectordirecteur Brandenberg

Beroepscollege Parkstad Limburg sectordirecteur Brandenberg School- en functieprofiel Beroepscollege Parkstad Limburg sectordirecteur Brandenberg cao-vo schaal 13 Versie 25 oktober 2018 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Miriam Valk-Koenders,

Nadere informatie

17 januari 2017 Ouderavond groep 8 Cito en V.O.

17 januari 2017 Ouderavond groep 8 Cito en V.O. 17 januari 2017 Ouderavond groep 8 Cito en V.O. Basisschool Bocholtz Wijngracht 11 6351 HJ Bocholtz 1 Programma: Advies basisschool Nieuwe normering LOVS Eindtoets PO 2017 Vormen van V.O. V.O. in de buurt

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM Wat leuk dat je meer wil weten over onze school. We vertellen je graag meer, want wij zijn heel trots op onze mooie school en leerlingen. Ons gebouw is klein, zo weet

Nadere informatie

NIEUWSWIJZER Yasja Ligtelijn,

NIEUWSWIJZER Yasja Ligtelijn, NIEUWSWIJZER 05 2017 Yasja Ligtelijn, een oud vmbo-leerlinge van het Sophianum studeerde achtereenvolgens aan het Kunsthumaniora in Hasselt en aan de kunstacademie in Maastricht. Ze heeft nu een eigen

Nadere informatie

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed 1-7-2016 Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed Het Vakcollege Maarsbergen (voorheen Scholengemeenschap Maarsbergen) is de afgelopen jaren een aantal keren bezocht door de inspectie

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Parkstad Limburg

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Parkstad Limburg Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Parkstad Limburg BCPL, locatie Brandenberg Concept-Kijkwijzer Begeleiding en aanbod Mavo / VMBO-scholen en PRO BCPL, locatie Herle BCPL, locatie Holz BCPL, locatie

Nadere informatie

Slinge: ontdek je talent!

Slinge: ontdek je talent! Slinge: ontdek je talent! Een kleine, veilige en gezellige school Aandacht voor jouw talent en loopbaan Extra taal, rekenen, skills, sport en cultuur Vier leuke beroepsopleidingen Slagingspercentage 99%

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2016

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2016 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2016 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 4B Lokaal 42 4C Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Mevrouw

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Kennismiddag 22 juni 2017

Kennismiddag 22 juni 2017 Kennismiddag 22 juni 2017 Programma Champs on Stage LOB en belang van stages Het orientatieproces Het stageproces Champs on Stage Ambitie Brug slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven om schooluitval en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Internationalisering. Duurzaamheid. Watertappunt. Vmbo Putten onderbouw juni 2016

Nieuwsbrief. Internationalisering. Duurzaamheid. Watertappunt. Vmbo Putten onderbouw juni 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw juni 2016 Internationalisering De Onderwijsraad heeft onlangs geconstateerd dat er in het onderwijs nog te weinig aandacht wordt besteed aan internationalisering. We zijn

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI

NIEUWSBRIEF JULI NIEUWSBRIEF JULI 2019 OPROEP: TUINMAN/VROUW www.bslaetare.nl Bent u of kent u iemand uit Kilder of omgeving die groene vingers heeft, houdt van tuinieren en een bijdrage wil leveren aan onze school door

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden Hoe tevreden was je over het bezoek aan de kunstzaal? Tijdsduur kunstzaal? Wat vonden de leerlingen van het bezoek aan de kunstzaal? kunstzaal Hoe tevreden was je over de workshop? 1 Erg tevreden, de dames

Nadere informatie

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar KBS De Loofhut NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus 2015 Inhoud Op deze laatste vakantiedag ontvangt u alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2015-2016. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school Het Praktijkcollege Charlois. Ons gebouw is klein en overzichtelijk, zo weet je snel de

Nadere informatie

Jaaroverzicht. Hierbij ontvangen jullie het laatste overzicht van schooljaar Een jaar waar we met trots op terug kunnen kijken.

Jaaroverzicht. Hierbij ontvangen jullie het laatste overzicht van schooljaar Een jaar waar we met trots op terug kunnen kijken. Jaaroverzicht Hoogtepunten van mei t/m juli 2018 Inleiding Beste lezer, Hierbij ontvangen jullie het laatste overzicht van schooljaar 2017-2018. Een jaar waar we met trots op terug kunnen kijken. Leerlingen

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

WELKOM OP HET VMBO MAASLAND.

WELKOM OP HET VMBO MAASLAND. WELKOM OP HET VMBO MAASLAND www.lentiz.nl/vmbo-maasland Hallo leerlingen uit groep 8! Dit is een heel belangrijk jaar. Je zit nu in de laatste groep van de basisschool en volgend jaar ga je naar het voortgezet

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019

t Talent Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Maart 2019 t Talent Maart 2019 Nieuwsbrief Nieuws van de Ouderraad Vervolg 10 minuutjes Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Via deze weg wil ik (Maikel) u informeren dat ik volgend schooljaar een nieuwe baan heb.

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school.

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. 2 Voorwoord Beste leerlingen/geachte ouders, In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. Als leerling is een richting kiezen voor jou heel belangrijk.

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen Handel en Administratie vmbo-mbo-havo PENTA werkt al een tijdje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN DIE LEUKE DINGEN DOEN We hebben het steeds drukker. Dus is onze vrije tijd heel belangrijk. Daarom hebben

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

Krakeelpolderweg. vmbo bb. vmbo kb. vmbo gl/tl. met en zonder lwoo

Krakeelpolderweg. vmbo bb. vmbo kb. vmbo gl/tl. met en zonder lwoo Krakeelpolderweg vmbo bb vmbo kb vmbo gl/tl met en zonder lwoo Krakeelpolderweg Krakeelpolderweg Krakeelpolderweg open dag zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School in bedrijf Ouders en leerlingen kunnen

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

OUDE BOSSCHE BAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

OUDE BOSSCHE BAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie OUDE BOSSCHE BAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie START OP,T STEDELIJK Locatie Oude Bossche Baan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

het Willem Infobrochure Sector: Zorg en Welzijn Mens en gezondheid Mens en omgeving Mens en activiteit Mens en zorg

het Willem Infobrochure Sector: Zorg en Welzijn Mens en gezondheid Mens en omgeving Mens en activiteit Mens en zorg het Willem Infobrochure Sector: Zorg en Welzijn Mens en gezondheid Mens en omgeving Mens en activiteit Mens en zorg Willem van oranje Colleg e Sector Zorg en Welzijn Op het Willem van Oranje College in

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld Schoenendoos Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl i. www.stapvoorstapelst.nl Agenda Redactie:

Nadere informatie

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Leerwegen: BBL, KBL, TL Bij De Rotonde werkt een jong team in de onderbouw. Onze docenten staan daarom dicht bij de leerlingen. De

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

nieuwe strategienota een notendop Onze onderwijskundige en maatschappelijke doelen tot 2021

nieuwe strategienota een notendop Onze onderwijskundige en maatschappelijke doelen tot 2021 De nieuwe strategienota in een notendop Onze onderwijskundige en maatschappelijke doelen tot 2021 De nieuwe strategienota van SVO PL onze onderwijskundige en maatschappelijke doelen tot 2021 in een notendop

Nadere informatie

BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO

BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO DE ONDERBOUW Team VMBO Hengelo 28 januari 2017 EEN NIEUWE SCHOOL, EEN NIEUWE KANS UITGANGSPUNTEN VOOR HET BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO Ontplooiing en ontwikkeling van basisvaardigheden

Nadere informatie

www _ 1

www _ 1 www.veenoord.info 1 Op Veenoord heb jij de regie in handen! Je volgt je eigen persoonlijke leerroute en doet waar mogelijk vakken op een hoger niveau (BB/ KB/TL). Je leert eigen keuzes maken en zet prestaties

Nadere informatie

PARK COLLEGE ALPHEN AAN DEN RIJN

PARK COLLEGE ALPHEN AAN DEN RIJN Lichamelijke opvoeding De belangrijkste doelstelling van het vak lichamelijke opvoeding in het vmbo is leerlingen plezier in bewegen te laten ervaren. In de hoop dat ze enthousiast en voldoende toegerust

Nadere informatie

Welkom op het Beroepscollege Parkstad Limburg, locatie Brandenberg!

Welkom op het Beroepscollege Parkstad Limburg, locatie Brandenberg! Landgraaf, juni 2016 Aan de nieuwe leerlingen van het eerste leerjaar. Welkom op het Beroepscollege Parkstad Limburg, locatie Brandenberg! Wij weten best, dat het voor jullie een hele overgang is van de

Nadere informatie

Overgangsprotocol November 2013

Overgangsprotocol November 2013 Geert Groote College Amsterdam Overgangsprotocol November 2013 Inhoudsopgave Inleiding Inleiding... 1 Rol van de lerarenvergadering.... 1 Overgang klas 7 naar 8... 2 Overgang klas 8 naar 9... 2 Overgang

Nadere informatie

Afscheid nemen Heidy Petra Nieuwsbrief van: Athletic school Champs

Afscheid nemen Heidy Petra  Nieuwsbrief van: Athletic school Champs Afscheid nemen Ze zeggen het al een eeuwigheid: Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan Voor een paar collega s is de tijd van gaan nu gekomen. We gaan namelijk afscheid nemen van enkele collega

Nadere informatie

Het Schatgravertje Informatiebulletin voor ouders Redactie: directie basisschool de Schatgraver Uitgave: 10

Het Schatgravertje Informatiebulletin voor ouders Redactie: directie basisschool de Schatgraver Uitgave: 10 Het Schatgravertje Informatiebulletin voor ouders Redactie: directie basisschool de Schatgraver Uitgave: 10 Juli 2016 Schoolgids / Jaarkalender De schoolgids 2015-2019 is zoals u weet zichtbaar op onze

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid Herdenking groep 7/8 MR

Ouderbetrokkenheid Herdenking groep 7/8 MR 16 april 2019 Ouderbetrokkenheid Op 13 mei vindt de voorkeuring plaats voor de certificering van het traject ouderbetrokkenheid 3.0 U krijgt in mei een aparte Nieuwsflits waarin beschreven wordt welke

Nadere informatie

NIEUWSWIJZER Stafdienst BcPL. ICT medewerkers. Jeroen Geilen is systeembeheerder

NIEUWSWIJZER Stafdienst BcPL. ICT medewerkers. Jeroen Geilen is systeembeheerder NIEUWSWIJZER 12 2016 Stafdienst BcPL Jeroen Geilen is systeembeheerder Vanaf dit schooljaar is de Stafdienst van het BcPL gehuisvest op locatie Herle in het voormalige lokaal Handel en Administratie. De

Nadere informatie

Organisatie keuzevakken

Organisatie keuzevakken Organisatie keuzevakken Vrijwel alle pilotscholen zijn gestart met het profielvak. Aan het eind van het derde leerjaar/begin van het vierde leerjaar bieden veel pilotscholen keuzevakken aan. Ook hier worden

Nadere informatie

~"t'~ Emmen. ~~ Gemeente IIII~ I~II~II~IIIIIII~II~ 1I11~1"1. De Raad van de gemeente Emmen Postbus RA EMMEN

~t'~ Emmen. ~~ Gemeente IIII~ I~II~II~IIIIIII~II~ 1I11~11. De Raad van de gemeente Emmen Postbus RA EMMEN Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 140591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. gemeente.emmen.nl Gemeente "t' Emmen De Raad van de gemeente Emmen Postbus 30.001 7800 RA EMMEN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 10 Uitgave 4: 16 november 2017

NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 10 Uitgave 4: 16 november 2017 NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 10 Uitgave 4: 16 november 2017 UITGAVES SCHOOLJAAR 2017-2018 Uitgave 5: Donderdag 14 december 2017 Uitgave 6: Donderdag 11 januari 2018 Uitgave 7: Donderdag 2 februari 2018

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia MAANDINFO juli 2017 Beste ouders/ verzorgers, Groepsbezetting Na overleg met directie, IB, de leerkrachten, de MR en het bestuur hebben we besloten dat we de combinatiegroepen komend schooljaar anders

Nadere informatie

Oudervereniging Wilakkers

Oudervereniging Wilakkers Beste Ouders, Het jaar zit er al weer op, dankzij uw inzet is het weer een leuk, sportief en creatief jaar geworden voor de kinderen. Ik wil alle ouders die zich ingezet hebben bij de activiteiten hartelijk

Nadere informatie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie Drechtsteden College De school waar ik mezelf kan zijn! Techniek Zorg & Welzijn Economie vmbo Je zit in groep 8 en je hebt een VMBOadvies gekregen. Maar welke school past nu het beste bij je? Waar voel

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT BIJ ONVERGETELIJKE ERVARINGEN Een ontspannen zomervakantie, actieve wintersport of gewoon lekker een weekendje weg. Jij helpt

Nadere informatie

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018 voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Met de mentoren mee! mevrouw Van Wingerden & mevrouw Poot meneer Kurpershoek & mevrouw Van Bosveld meneer De Winter meneer Van Roon Onderwerpen Stage, Champs

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G6

Nieuwsbrief voor ouders G6 Nieuws voor leerjaar 6 1. Succes G6!! Inhoud nieuwsbrief april 2017 1. Succes G6 2. Geslaagde themaavond Tienerbrein 3. Paasmarkt voor Edukans 4. Wakker-voor-Afrikanacht 5. Huiswerkbegeleiding 6. Pilot

Nadere informatie

LOB in klas 3. Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding. Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg. het decanaat

LOB in klas 3. Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding. Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg. het decanaat LOB in klas 3 Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg het decanaat 1 LOB klas 3 BL ORS Lek en Linge vestiging Lingeborgh 1516 Aan de ouders/verzorgers van

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

VMBO met leerwegondersteuning en veel deskundigheid Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

VMBO met leerwegondersteuning en veel deskundigheid Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden VMBO met leerwegondersteuning en veel deskundigheid Leerwegen: BBL, KBL, TL Welkom Als er sprake is van leer- en/of gedragsproblemen, waarbij meer zorg nodig is dan het reguliere onderwijs kan bieden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Redactie B. Benjamins en V. Duiker Jaargang 14, nummer 17, 9 juli 2018 Kopij:

Redactie B. Benjamins en V. Duiker Jaargang 14, nummer 17, 9 juli 2018 Kopij: Redactie B. Benjamins en V. Duiker Jaargang 14, nummer 17, 9 juli 2018 Kopij: ben@csvvg.eu Inhoud Personeel Kennismaking nieuwe brugklassen Laptops Rentcompany Verslag werkweek Alpen Groots theater voor

Nadere informatie

Nieuwsflits 18- juli/augustus 2015

Nieuwsflits 18- juli/augustus 2015 Geachte ouders, verzorgers en leerlingen van De Delftse Daltonschool, Op donderdag 9 juli hebben we het schooljaar dan echt afgesloten. We kunnen terugkijken op een goed schooljaar met veel activiteiten

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

De onderstaande vakken worden gebruikt bij de beoordeling of een leerling over gaat:

De onderstaande vakken worden gebruikt bij de beoordeling of een leerling over gaat: Normering leerjaar 1 BL naar leerjaar 2 BL (BB/KB klassen en BB klassen) De onderstaande vakken worden gebruikt bij de beoordeling of een leerling over gaat: VAK NE DU* EN WI BI M&M VAK MU TN IF BV LV

Nadere informatie

Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen

Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen Aan het begin van het schooljaar mochten we als opleiding een zeer grote groep Horeca & Commercie leerlingen begroeten in klas 3. Nog nooit was een klas voor

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G3 april 2017, nr 4

Nieuwsbrief voor ouders G3 april 2017, nr 4 Nieuws voor leerjaar 3 1. English Theatre Company op bezoek! Op woensdag 8 maart jl. bracht The English Theatre Company opnieuw een bezoek aan onze school. The English Theatre Company is een groep professionele

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018

Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Nieuwsbrief Nummer 19, 14 juli 2018 Dinsdag 17 juli Musical Betoeterd door groep 8 Woensdag 18 juli Afscheid groep 8 Donderdag 19 juli Wisselochtend en afsluiting, 12.00 uur start zomervakantie Afsluiting

Nadere informatie

Elke dag een ontdekking

Elke dag een ontdekking Elke dag een ontdekking vmbo elke dag een uitdaging Uw zoon of dochter heeft een vmbo advies. Nu volgt de uitdaging van het kiezen van de juiste school. Een school waar uw kind zich prettig voelt en die

Nadere informatie

LoopbaanOntwikkeling - en Begeleiding. Leerjaar 4

LoopbaanOntwikkeling - en Begeleiding. Leerjaar 4 LoopbaanOntwikkeling - en Begeleiding Leerjaar 4 Karin Mulders loopbaanexpert Hulp bij de beroepskeuze De loopbaanbegeleider: Wat kun je van de loopbaanbegeleider verwachten in leerjaar 4? Geeft informatie

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR 2017-2018 ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN INHOUD Voorwoord Informatie herkansing klas 4 4 Aanvraag herkansing klas 4 5 Aanvraag herkansing CSPE 6 Leerwerktraject

Nadere informatie

elkaar leren kennen een leuke sfeer in de klas goed contact met je mentor een mooi gebouw op de Campus schoolkamp en andere leuke uitstapjes

elkaar leren kennen een leuke sfeer in de klas goed contact met je mentor een mooi gebouw op de Campus schoolkamp en andere leuke uitstapjes Elkaar leren kennen Op PENTA college CSG Hoogvliet voel je je al gauw thuis. We beginnen met een spannend kennismakingsproject waarin je je mentor en je klasgenoten leert kennen. Je mentor is een soort

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 20 februari 2019 Inhoudsopgave: Terugblik op een zeer geslaagde open dag! Korting bij Arriva Telefoonhotels Enquête ouders en

Nadere informatie

Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Boeken inleveren en rapport ophalen (Vakcollege) Zomervakantie

Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Boeken inleveren en rapport ophalen (Vakcollege) Zomervakantie 2016 2017 nummer 10 30 juni 2017 Agenda maandag 3 juli dinsdag 4 juli woensdag 5 juli donderdag 6 juli t/m zondag 20 augustus Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Schoolreis naar de Efteling

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO De Overstap Let op! Informatie over de procedure aanmelding wordt tijdens de decemberavonden in het VO aan de ouders gegeven. Inrichting van

Nadere informatie

De zestiende editie van de nieuwsbrief

De zestiende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 16 Jaargang 8 22-06-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De zestiende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 18 juli kennismaking nieuwe leerlingen 20 juli roostervrij

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan

Inhoudsopgave. Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan Klanttest. Inhoudsopgave Voorwoord Verwachtingen van klanttest De klanttest Ontwikkelplan Voorwoord In blok 2 hebben we een klanttest uitgevoerd om te kijken of er vraag is naar het ontwikkelingsplan.

Nadere informatie

Informatie over LWOO en Praktijkonderwijs

Informatie over LWOO en Praktijkonderwijs Informatie over LWOO en Praktijkonderwijs Aanmelding voor schooljaar 2016-2017 Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne met vier deelscholen: De Sprong, Hub van Doornecollege, Alfrinkcollege, Peellandcollege

Nadere informatie