Zomeraanbod - programma week juli t/m 19 juli

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zomeraanbod - programma week 29 13 juli t/m 19 juli"

Transcriptie

1 Zomeraanbod - programma week juli t/m 19 juli Deze week: activiteit: Workshop creatief met taal door: Dynamo Expo leeftijd: jaar activiteit: Summerbootcamp door: Focus! studio leeftijd: 2 groepen: 8 t/m 15 jaar, en 16 jaar en ouder activiteit: Verzamelkoffer en kinder-doe-galerij door: Rijksmuseum Twenthe leeftijd: kinderen van alle leeftijden (en hun ouders) activiteit: Van de digitale wereld een abstract schilderij maken door: TETEM kunstruimte leeftijd: kinderen van 7 12 jaar Sprook je? workshops van Dynamo Expo. Dynamo Expo biedt jou tijdens de zomervakantie een workshop reeks van 5 workshops aan, die je als afzonderlijke workshops kunt volgen, maar ook als één serie. Onder de titel Sprook je? wordt je tijdens de workshopreeks naar het maken van je eigen boekje begeleidt. Per workshop-middag werk je aan een andere fase van dit proces. Deze reeks loopt van 9 juli t/m 6 augustus 2015, iedere donderdagmiddag van uur komen we in de expositieruimte van Dynamo Expo bij elkaar. Deze workshops vinden plaats in samenwerking met Gryanne Stunnenberg. De expositie van Merlijne Marell Knollenland, die dan in de expositieruimte te zien is, vormt de aanleiding van deze workshopreeks Sprook je?. 9 juli: Tijdens de eerste workshop bekijken we samen de expositie als geheel en gaan we de afzonderlijke werken nader beschouwen. Vervolgens kan je met kosteloos materiaal een vorm-onderzoek verrichten: Wat voor een vorm kan een boek aannemen? 16 juli: Tijdens de tweede workshop richten we ons op taal. Je kunt een bestaand of eigen sprookje als uitgangspunt gebruiken om aan de slag te gaan met creatief schrijven. Daarbij kun je gebruik maken van woordspelingen en onderzoeken hoe de vormgeving van taal bijdraagt aan de betekenis van de woorden. 23 juli: Gedurende de derde workshop gaan we onderzoeken hoe we bestaand beeldmateriaal kunnen omvormen tot een nieuw verhaal. Hierbij werken we met collagetechnieken. 30 juli: Tijdens de vierde workshop ontwikkel je een eigen tweedimensionaal beeld, waarbij je met verschillende werkvormen zoals tekenen, fotografie en monotype printen aan de slag kunt gaan.

2 6 augustus: Gedurende de vijfde en laatste workshop ga je bestaand, omgevormd en eigen beeldmateriaal rangschikken tot een boek. Hierbij kun je taal inzetten als aanvulling, toevoeging of plaatsvervanger voor beeld. Jouw verhaal wordt tot slot gebonden tot een boek. Iedere afzonderlijke workshop is als volgt opgebouwd: beschouwing maken reflectie. Tussendoor is er een pauze met wat te drinken. Bij voldoende interesse van de deelnemers wordt er een expositie met de resultaten van de zomerworkshopreeks georganiseerd. Wie: vanaf jaar Waar: Dynamo Expo, H.B. Blijdensteinlaan 85 (Roombeek Cultuurpark) Wanneer: donderdag 9, 16, 23, 30 juli en 6 augustus, uur Kosten: 7,50 per workshop-middag en 30,- voor alle 5 workshops Hoe: Aanmelden kan via info@dynamo-expo.nl, vóór 2 juli, o.v.v. naam, geboortedatum en mobiel telefoonnummer. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van je deelname per mail. Per workshopmiddag is er plek voor 10 deelnemers, dus geef je snel op! kunstenaar Merlijne Marell Summerbootcamp door Studio Focus Opzet Deze zomer dans je bij Focus! Tijdens de Summerbootcamp volg je een week lang twee lessen per dag. Je leert leuke en uitdagende choreografieën. Met deelnemers van je eigen leeftijd en niveau en in een gezellige sfeer volg je lessen in verschillende dansstijlen. Of je danservaring hebt of niet, de Summerbootcamp daagt je uit om het beste uit jezelf te halen! 1Niveaus Heb je geen danservaring, of juist heel veel? De Summerbootcamp biedt lessen op je eigen niveau aan: beginners en intermediate intermediate en gevorderd Heb je nog geen danservaring? Dan is dit de perfecte start. In korte tijd leer je een goede basis techniek. Je maakt kennis met verschillende dansstijlen terwijl je werkt aan je houding, lenigheid en kracht. Ben je een fanatiek danser en heb je al (veel) danservaring? Dans dan mee met de intermediate en gevorderden. Dan leer je pittige choreografieën, werk je aan je uitstraling en ontdek je nieuwe tricks! 2 3Verschillende stijlen Veel dansstijlen hebben dezelfde basistechniek. Toch vraagt iedere stijl om een andere aanpak en interpretatie. Dit maakt je als dansers niet alleen veelzijdiger. Ook leer je jouw lichaam beter te beheersen en wordt je uitgedaagd om uit je comfort zone te stappen. De lessen die op het programma staan zijn:

3 Musical Body&Mind Modern Dance support class Stretching class Afrikaanse dans Jazz Niet alle lessen zijn gericht op het uitvoeren van een choreografie. In de Body&Mind, Dance support class en tijdens de Stretching class werk je aan je kracht, techniek en flexibiliteit. Deze lessen ondersteunen het programma van de week en geven je techniek een flinke boost. 4 5Help! Ik heb nog nooit gedanst! Heb je altijd al willen dansen, maar nooit de stap durven zetten om te beginnen? De Summerbootcamp bij Focus! geeft je in één week tijd een uitdagende basis. Je maakt kennis met verschillende stijlen en ontdekt welke stijl het beste bij je past. In de lessen leren de verschillende docenten je een goede basis. Onthoud: je bent niet de enige beginner in de Summerbootcamp! In de ontspannen, energieke en gezellige sfeer helpen mededeelnemers elkaar door deze uitdagende week heen. 6 7Groepen De Summerbootcamp wordt aangeboden voor de leeftijden: Kids 8 t/m 15 jaar Volwassen 16 jaar en ouder De Kidsgroep heeft een gemengd niveau. In de groep voor volwassenen kunnen serieuze en gemotiveerde tieners van 16 jaar en ouder deelnemen. De Summerbootcamp voor volwassenen wordt aangeboden aan beginners/intermediate en aan intermediate/gevorderd. 8 9Lesroosters Vind je op 10Info Zowel voor de Kids als Volwassenen vindt de Summerbootcamp plaats van 13 tot en met 17 juli De lessen worden gegeven bij dansstudio Focus! aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede. De dansstudio beschikt over professionele, verende balletvloeren, barres en spiegelwanden Ervaringen van deelnemers en docenten Dansstudio Focus! organiseert voor de vierde keer een Summerbootcamp. Hieronder lees je wat deelnemers en docenten hebben ervaren: - Lesgeven tijdens de Summerbootcamp is extra leuk omdat dansers dan super gemotiveerd zijn en net dat beetje extra geven. Ze willen écht leren van je uitleg. Dat is de reden dat ik ben begonnen met lesgeven; om mensen het maximale uit zichzelf te laten halen. Johan van Ingen Docent Body&Mind - Om dansers zo fanatiek bezig te zien en ze te zien groeien in wat ze doen maakt je ontzettend dankbaar om met hen te mogen werken. Francesco Bekkema Eigenaar Focus! Inschrijven Inschrijven voor de Summerbootcamp kan via het online inschrijfformulier op De inschrijvingen openen 15 juni.

4 De Verzamelkoffer en de Kinder-doe-galerij bij het Rijksmuseum Twenthe Museumbezoek met kinderen, dat wordt nog leuker dankzij de Verzamelkoffer en de Kinder-doe-galerij. Voor kinderen van alle leeftijden biedt het museum elke dag activiteiten en tools om het bezoek onvergetelijk te maken. Met de Verzamelkoffer door de spannende geschiedenis van Twente De Verzamelkoffer is speciaal gemaakt voor de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Twente. De koffer zit bomvol met puzzels, leuke vragen, creatieve doe-opdrachten, spelletjes en nog veel meer dingen. Het bijzondere van de koffer is dat kinderen met hun ouders/verzorgers samen het museum verkennen. Het is een gedeelde, onvergetelijke ervaring waarbij ook de volwassenen kunst en het museum met nieuwe ogen zullen bekijken. Gebruik de Verzamelkoffer gratis! De koffer staat klaar in de entreehal van het museum. Het gebruik van de koffer is gratis. Eén Paradijskoffer kan door meerdere kinderen samen worden gebruikt, onder begeleiding van minimaal 1 volwassene. Na afloop de koffer graag weer inleveren bij de entreebalie. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Kinder-doe-galerij Kinderen van alle leeftijden kunnen spelen in het Kinder-doe-galerij: een speciale speelplek uitgerust met knutselspullen en doe-het-zelf lol. Ontdek wat jij kunt maken met alle spullen in de doe-galerij. De achterwand van de Kinder-doe-galerij staat een enorm groot wandrek. Hierin kunnen de kinderen hun knutselresultaat neerzetten en tonen aan de andere bezoekers. Naar huis meenemen mag natuurlijk ook. Maak je eigen verzameling! Tijdens de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Twente kunnen kinderen in de Kinder-doe-galerij hun eigen verzameling maken. In het enorm grote wandrek kunnen ze hun zelf bedachte figuren van klei neer zetten. Dat kan alles zijn wat de kinderen graag in hun verzameling zouden willen zien máár het moet ook bij iets anders, wat al in het wandrek staat, passen! Er zijn vele inspirerende voorbeelden te zien om zelf iets te kunnen maken! Openingstijden Dinsdag t/m zondag uur Reguliere tarieven 9,00 Volwassenen 7,00 Studenten (uitgezonderd Saxion, Universiteit Twente en ArtEZ Enschede), CJP, Twente Milieupas, Biebpas, Groepen vanaf 10 personen (p.p.) Kinderen 6 t/m 18 jaar Gratis entreebewijs Museumkaart, Vrienden van RMT, Leden RMT Businessclub, Vereniging Rembrandt, Studenten van Saxion, Universiteit Twente en ArtEZ Enschede (op vertoon van studentenkaart), Kinderen t/m 5 jaar. Speciale aanbiedingen 19,00 Gezinskaart 80,00 Rondleiding Kunst-lab & electro spel voor kids

5 bij TETEM kunstruimte Kunst-lab Fantasiebeesten maken, bruggen bouwen, door de muren heen lopen? Het kan allemaal bij Kunst-lab! Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Dan kun je iedere 1ste zaterdag van de maand én alle zaterdagen in de schoolvakanties van meedoen aan gratis Kunst-lab Deze workshops zijn altijd geïnspireerd door de lopende exposities. Eerst bezoek je een tentoonstelling en gaat daarna aan de slag met het TETEM docententeam. Je kunt je eigen muziekvideo, foto s, stop motion filmpjes, sculpturen of tekeningen maken. PS. Vergeet niet je USB-stick mee te nemen! Praktische info workshops: Tijden: Leeftijd: Deelname: Locatie: elke 1ste zaterdag van de maand en zaterdagen tijdens de schoolvakanties uur 7 12 jaar gratis TETEM kunstruimte, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede Aanmelden is gewenst, dit kan via receptie@tetem.nl Kunst-lab workshops in de zomervakantie 18 juli: Van de digitale wereld een abstract schilderij maken Hoe maak je van de digitale wereld een abstract schilderij? Laat je inspireren door de vormen en kleuren in de medialab expositie en tover de digitale kleuren en patronen om in jouw eigen abstract schilderij. Deze workshops worden deze zomer ook aangeboden. De uitleg hiervan vind je bij de desbetreffende week. - 4 juli: Afvalbeesten maken - 11 juli: Fotografie sketch! - 25 juli Bruggen bouwers! - 1 augustus: Tekeningen installatie van de internet der dingen - 8 augustus: Takkenkunstwerk - 15 augustus: Stop motion! Speel het electro spel! Het electro spel van TETEM staat ook in de zomervakantie iedere dag voor je klaar! Het electro spel is een interactief elektronisch spelletje waarmee je op een speelse manier de exposities onderzoekt. Kijk goed naar de kunstwerken en leg de verbindingen tussen kunst, materialen, vormen, kleuren en veel meer! TETEM heeft twee electro spelletjes die je iedere dag kunt spelen binnen de openingstijden van TETEM: van maandag t/m zondag van 11:00-17:00. Dus kom langs en neem je vrienden mee! En kijk op voor welke exposities er allemaal zijn.

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop bestaand

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug

Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop ontwikkel een

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 28 4 juli t/m 12 juli

Zomeraanbod - programma week 28 4 juli t/m 12 juli Zomeraanbod - programma week 28 4 juli t/m 12 juli Deze week: activiteit: Workshop boekje maken door: Dynamo Expo leeftijd: van 14 99 jaar activiteit: Speelse muzikale workshop door: Kaliber Kunstenschool

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2013

Nieuwsbrief zomer 2013 Nieuwsbrief zomer 2013 De vakantie is begonnen maar wij gaan deze zomer gewoon door met tal van activiteiten! Diverse bootcamps; er zijn nog enkele plaatsjes vrij! En onze zomerlessen die ook toegankelijk

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief N U M M E R 9

Nieuwsbrief N U M M E R 9 Nieuwsbrief N U M M E R 9 1 5 O K T O B E R 2 0 1 5 Van maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober Nieuws uit het team Juf Paulien wordt geopereerd aan haar stembanden, ze mag dan een aantal dagen (bijna) niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert:

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Met nu: De Sint met zijn creatieve Pieten Musical les Dans-activiteiten Handbal Sport en Fun (O.B) Kleuter muziek Prezi voor beginners Schrijf

Nadere informatie

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016 Workshop kunst met ijzerdraad Nadat je een zelfverzonnen figuur op papier hebt getekend, ga je hem na-buigen met ijzerdraad. Als dit goed gelukt is kun je er met draad omheen gaan, zodat het een echt kunstwerk

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Huis van Piet Mondriaan

Huis van Piet Mondriaan Huis van Piet Mondriaan Trade 2016/2017 Gemeentemuseum Den Haag Huis van Piet Mondriaan Trade 2016/2017 Entreeprijzen FIT + groepen Î Toegangsprijs: Û10,50 p.p. Î Reguliere verkoop: Û13,50 p.p. Î Uw tourguide

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

AAN DE SLAG IN JE KLAS MET HEDENDAAGSE KUNST DE KUNSTWERKEN VAN MAARTJE KORSTANJE

AAN DE SLAG IN JE KLAS MET HEDENDAAGSE KUNST DE KUNSTWERKEN VAN MAARTJE KORSTANJE AAN DE SLAG IN JE KLAS MET HEDENDAAGSE KUNST DE KUNSTWERKEN VAN MAARTJE KORSTANJE De onderste helft van het coverbeeld is een kunstwerk van Maartje Korstanje. De bovenste helft van het coverbeeld is gemaakt

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie

Balletschool De Dansacker

Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker Informatieboekje seizoen 2014-2015 Welkom bij Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Docentenhandleiding Buitenspel

Docentenhandleiding Buitenspel Docentenhandleiding Buitenspel Museumles bij de tentoonstelling De heksen van Bruegel (19 september 2015 t/m 31 januari 2016) Museum Catharijneconvent Utrecht Museum Catharijneconvent, 2015 Inleiding U

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016. Workshop kunst met ijzerdraad. Workshop koekjes bakken. Workshop fruitshakes maken

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016. Workshop kunst met ijzerdraad. Workshop koekjes bakken. Workshop fruitshakes maken Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016 Workshop kunst met ijzerdraad Nadat je een zelfverzonnen figuur op papier hebt getekend, ga je hem nabuigen met ijzerdraad. Als dit goed gelukt is kun je er met draad

Nadere informatie

ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL

ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL IN DEZE HANDLEIDING VIND JE ALLE INFORMATIE OVER HET MAKEN VAN HET ONTDEK HET ZELF POP-UP MUSEUM TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK. DE OPDRACHTEN,

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016

De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016 De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016 Welkom bij De Dansacker De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun weg naar de balletschool. Op een plezierige

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Voorbereidend gesprek Vragen die de leerkracht kan stellen: Introductielessen Primair Onderwijs. 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein

Voorbereidend gesprek Vragen die de leerkracht kan stellen: Introductielessen Primair Onderwijs. 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein Introductielessen Primair Onderwijs 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein - De leerlingen worden met kunst geconfronteerd - De leerlingen ontdekken dat kunst niet altijd in een museum staat

Nadere informatie

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Het derde blok NSA voor het schooljaar 2015-2016 staat weer op het punt van beginnen. Voor de groepen 1 t/m 8 is er weer een divers programma samengesteld. Alle

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

Activiteitenboekje maart-april 2016. Workshop koekjes bakken. Workshop Drumble Dance. Workshop eieren beschilderen

Activiteitenboekje maart-april 2016. Workshop koekjes bakken. Workshop Drumble Dance. Workshop eieren beschilderen Activiteitenboekje -april 2016 Workshop koekjes bakken Wegens groot succes gaan we ook dit keer weer gezellig koekjes bakken op de BSO. Als je zin hebt om mee te doen, geef je dan op voor deze workshop.

Nadere informatie

SDN creative studio Workshops & cursussen

SDN creative studio Workshops & cursussen SDN creative studio Workshops & cursussen Educatie Bedrijven Vrije tijd Creatieve workshops NIEUW! Little voyage (schaduwspel) Niveau: 12+ Little Voyage is een workshop schaduwspel, gebaseerd op het Engelse

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam Museum. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het

Nadere informatie

November & December 2015

November & December 2015 November & December 2015 Talentontwikkeling op de Veste Eigen & Wijzer Beste ouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe activiteitenboekje voor de komende periode. Nu het buiten koud is gaan we allemaal leuke

Nadere informatie

Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers ONDERZOEK Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Voor wie is onderzoek? Onderzoek is bedoeld voor jou en andere kinderen of jongeren in de leeftijd van 6 tot 23 jaar. Soms ben jij zelf degene

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang De Klimop school

Tussen Schoolse Opvang De Klimop school 2016 Tussen Schoolse Opvang De Klimop school Fitkidz 1-4-2016 Fitkidz Van harte welkom Wie zijn wij: Fitkidz is een jonge en zeer gedreven organisatie met professionele- en gemotiveerde mensen. Onze organisatie

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma

Docentenhandleiding Educatieprogramma Docentenhandleiding Educatieprogramma Hoe, wat & waar Primair Onderwijs groep 3 t/m 6 Inhoud Het Dordrechts Museum..p.3 Algemene doelstelling programma...p.3 Aansluiting bij kerndoelen. p.3,4 Programma:Hoe,

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2014

NIEUWSBRIEF augustus 2014 NIEUWSBRIEF augustus 2014 Beste ouders/ verzorgers en kinderen, De zon laat zich helaas niet meer zoveel zien, de dagen totdat de scholen beginnen zijn alweer op twee handen te tellen..kortom, het einde

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Nieuwe en Social Media; Hoe gebruik ik ze goed?!

Nieuwe en Social Media; Hoe gebruik ik ze goed?! Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Bianca Harink 31 May 2011 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/30485 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein. Wikiwijsleermiddelenplein

Nadere informatie

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda De Roffel, jaargang 20, no. 11 28 november 2014 1 de Roffel Mededelingenblad van Agenda Basisschool de Troubadour november 2014 Vrijdag 28-11 : Kleuters vrij Vrijdag 5-12 : De Sint en de Pieten komen op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Monique Leliefeld-van Rooij

Monique Leliefeld-van Rooij Monique Leliefeld-van Rooij Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen. Steeds weer langs

Nadere informatie

Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen.

Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen. Zomeratelier 2017 Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen. Zomeratelier mixed media zelfportret op doek Eerst

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Inleiding op het lespakket. Blz. 3. Het verhaal van Musa Blz. 4. Even voorstellen, Inleiding op Musa in de klas. Blz. 5

Inleiding op het lespakket. Blz. 3. Het verhaal van Musa Blz. 4. Even voorstellen, Inleiding op Musa in de klas. Blz. 5 Musa Inhoud Inleiding op het lespakket. Blz. 3 Het verhaal van Musa Blz. 4 Even voorstellen, Inleiding op Musa in de klas. Blz. 5 Het koffertje ontdekken. Blz. 6 en 7 Inhoud koffertje. Blz. 8 en 9 2 Inleiding

Nadere informatie

UNIQUE DANCING. Inhoud

UNIQUE DANCING. Inhoud Inhoud Over Unique Dancing 2 Hoe werken wij? 3 Baby samen met ouders 3 Dreumesen en Peuters 3 Kids 4 Tieners 4 Verlengstuk 5 Goed om te weten 6 Contact informatie 7 1 Over Unique Dancing Mijn naam is Jennifer

Nadere informatie

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag Beste leerling, Welkom op het Scala College! In dit boekje vind je het programma van de startperiode, oftewel het programma van jouw eerste tien weken op het Scala College. Maandag 27 augustus: Eerste

Nadere informatie

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers Multi Phone Film Leerlingen maken in een groep een aantal filmpjes met hun smartphone, maar de uitdaging is dat deze filmpjes visueel op elkaar moeten aansluiten als een puzzel. Leerlingen worden uitgedaagd

Nadere informatie

WANNEER GAAN WE ZWEMMEN?

WANNEER GAAN WE ZWEMMEN? Je wil met je collega gaan zwemmen in het zwembad van de universiteit. Je neemt je agenda en spreekt een dag af. Wat moet je doen? 1. Lees de vragen op blad 2. Zoek de antwoorden in de teksten op blad

Nadere informatie

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken!

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Leer spelenderwijs beter tekenen en schilderen! Leer technieken voor expressie in woord en beeld! Vind balans

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Inleiding. Inleiding

Inleiding. Inleiding Inleiding Inleiding Voor jou als professional is het van belang dat je vakkundig kunt presenteren. Dat begint wellicht met jezelf introduceren op een bijeenkomst of het geven van een workshop. Later kan

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Hoera! Het allereerst activiteitenboekje van de nieuwste BSO bij Montris kinderopvang: BSO De Zuyder. Het is allemaal best spannend voor je kind(eren) en jou: wie zitten er allemaal

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Educatieprogramma Sprekende Portretten Wouter van Riessen, zelfportret met luchtbel, aankoop 2000 Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud Het Dordrechts Museum.... p. 3 Algemene

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Naschools activiteitenaanbod

Naschools activiteitenaanbod Naschools activiteitenaanbod Graafstroom, augustus 2011 Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van beide scholen, Met trots presenteer ik u het eerste naschoolse activiteitenaanbod van OBS De Overstap

Nadere informatie

specialisatie creatief nadine van kleef n.vankleef@han.nl

specialisatie creatief nadine van kleef n.vankleef@han.nl specialisatie creatief nadine van kleef n.vankleef@han.nl ben je fantasierijk? ben je origineel? ga je weleens naar het filmhuis? maak je veel foto s? maak je tekeningetjes op de rand van je papier? let

Nadere informatie

Zoek het uit! Opdrachten. Studiekeuze123.nl

Zoek het uit! Opdrachten. Studiekeuze123.nl Zoek het uit! Opdrachten Studiekeuze123.nl Wat denk je zelf? Het maken van een studiekeuze is niet gemakkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar welke studie past goed bij jou? Misschien weet je al jaren

Nadere informatie

20-21 mei Recreatiepark De Boshoek Harremaatweg NJ Voorthuizen +31 (0)

20-21 mei Recreatiepark De Boshoek Harremaatweg NJ Voorthuizen +31 (0) 20-21 mei -2017- Recreatiepark De Boshoek Harremaatweg 34 3781 NJ Voorthuizen +31 (0) 342 47 12 97 info@deboshoek.nl www.deboshoek.nl welkom! Een animatieteam voor de jongere kinderen, een sport-entertainer

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

1-2 juli Recreatiepark De Boshoek Harremaatweg NJ Voorthuizen +31 (0)

1-2 juli Recreatiepark De Boshoek Harremaatweg NJ Voorthuizen +31 (0) 1-2 juli -2017- Recreatiepark De Boshoek Harremaatweg 34 3781 NJ Voorthuizen +31 (0) 342 47 12 97 info@deboshoek.nl www.deboshoek.nl welkom! Een animatieteam voor de jongere kinderen, een sport-entertainer

Nadere informatie

De Paèrdestal gaat weer open

De Paèrdestal gaat weer open De Paèrdestal gaat weer open In de Nieuwe Paèrdestal gaat weer van alles gebeuren. Welzijnsinstelling SMWO gaat in de wijk leuke, gezellige en leerzame activiteiten verzorgen voor de kinderen en jeugd

Nadere informatie

Informatieboekje Zomerschool

Informatieboekje Zomerschool 2015 Informatieboekje Zomerschool Naam: Doel van de Zomerschool Het belangrijkste doel van De Zomerschool is dat je door samenwerken andere vaardigheden leert zoals: plannen, initiatief nemen en presenteren.

Nadere informatie

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Nationaal Glasmuseum Leerdam Nationaal Glasmuseum Leerdam Tentoonstellingen 2015 Collectie Highlights In de presentatie Collectie Highlights worden bijzondere Leerdamse glasobjecten uit de vaste collectie extra onder de aandacht gebracht.

Nadere informatie

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Workshop: keramische sieraden maken (2 dagdelen) Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen 1 e les: 2 ½ uur, 2 e les 3 ½ uur ( tijden in overleg) Kosten 50,--

Nadere informatie

De Wijk Nemen. Cultuurweek tweedejaars

De Wijk Nemen. Cultuurweek tweedejaars De Wijk Nemen Cultuurweek tweedejaars Cultuurweekgroep bestaat uit: Kitty Jamin, Rob Komen, Ans Koopman, Tineke Frederiks, Sjaak Bos en Stefan Schuur Waarom een cultuurweek? Hogeschool ipabo organiseert

Nadere informatie

Programma zomervakantie

Programma zomervakantie Programma zomervakantie In de zomervakantie organiseert Praktijk de Regenboog opnieuw een vakantieprogramma. Het programma is bedoeld voor kinderen met een beperking en kinderen die extra aandacht en begeleiding

Nadere informatie

Creatieve I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N W W W. C A R L A V A N I E R S E L F O T O G R A F I E. N L

Creatieve I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N W W W. C A R L A V A N I E R S E L F O T O G R A F I E. N L Creatieve FOTOGRAFIE BOOST I N 1 0 W E K E N A N D E R S K I J K E N Hee, hallo! Super leuk dat je interesse hebt in deze online creatieve fotografie boost "in 10 weken anders kijken". In deze brochure

Nadere informatie

Docentenhandleiding Rijksmuseum Groep 7-8

Docentenhandleiding Rijksmuseum Groep 7-8 Docentenhandleiding Rijksmuseum Groep 7-8 1 Inhoud Voorbereidende les Afsluitende les Aanvullend materiaal bij deze lessen staat op de website: Introductiefilmpje PowerPoint presentatie Werkbladen 2 Voorbereidende

Nadere informatie

Zomervakantie Week 5 4-7 jaar

Zomervakantie Week 5 4-7 jaar Zomervakantie Week 5 4-7 jaar Week 5 van de zomervakantie is altijd een gezellige drukke week bij Kids Lodge. We hebben weer een spetterend aanbod in workshops voor jullie klaarliggen. De aangeboden thema's

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is.

Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is. Deel 2: Waarom het beste rekenidee van Guus is. BVMBO organiseert de wedstrijd Beste rekenidee mbo voor rekendocenten uit het mbo. Een idee kan bestaan uit bijvoorbeeld inspirerende materialen voor rekenlessen

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 10 maart t/m 25 april 2014 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops. Deze

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORSTELLING 2015

NIEUWSBRIEF VOORSTELLING 2015 NIEUWSBRIEF VOORSTELLING 2015 Beste Dansers, ouders en/of verzorgers, Zoals de meeste wel hebben gezien is de kaartverkoop van de voorstelling afgelopen week van start gegaan! De studio bruist weer van

Nadere informatie

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas,

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, Naam: AANMELDINGSBLAD top trajecten klas: Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, top trajecten Graag wil ik deelnemen aan één van de volgende top trajecten: Op 25 november begint de 1 e ronde top

Nadere informatie

DANSKAMP.NL 2015 *extra artikel* 15:30 Romi 0 Comments

DANSKAMP.NL 2015 *extra artikel* 15:30 Romi 0 Comments DANSKAMP.NL 2015 *extra artikel* 15:30 Romi 0 Comments Ik ben nu een aantal dagen terug van Danskamp en in het kort, het was het GE-WEL- DIG! Ik heb nog nooit zoiets geweldigs meegemaakt. Alles was perfect.

Nadere informatie

Persbericht Kook-Kunst & Jazz!

Persbericht Kook-Kunst & Jazz! Restaurant de Egelantier Teteringsedijk 103 4817 MB Breda 076-5144092 Persbericht Kook-Kunst & Jazz! In de maand augustus organiseert Restaurant de Egelantier: Kook-Kunst & Jazz! Dit zal plaats vinden

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie