De vakantie staat weer voor de deur, houd u er rekening mee dat als u naar. Het buitenland gaat uw hond laat vaccineren tegen Rabies (hondsdolheid)!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De vakantie staat weer voor de deur, houd u er rekening mee dat als u naar. Het buitenland gaat uw hond laat vaccineren tegen Rabies (hondsdolheid)!"

Transcriptie

1 Beste huisdierliefhebbers, De vakantie staat weer voor de deur, houd u er rekening mee dat als u naar Het buitenland gaat uw hond laat vaccineren tegen Rabies (hondsdolheid)! Dit is in europa en daar buiten verplicht. Elk land heeft zijn eigen eisen, dit kunt u opvragen bij de rdg of natuurlijk bij ons navragen. Uw hond moet minimaal 30 dagen voor vertrek gevaccineerd zijn, het vaccin is 3 jaar geldig. paspoort. Bij de vaccinatie krijgt u een europees Het is erg belangrijk om uw hond en kat 4x per jaar te ontwormen, maar zeker als u naar het buitenland gaat, met name de hartworm is erg belangrijk.

2 Met milbemax beschermd u uw hond en kat tegen allen soorten wormen. hartworm lintworm spoelworm zweepworm Hartwormziekte is een ernstige, veelal dodelijke ziekte bij honden. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de hartworm, door vrouwelijke steekmuggen worden microscopisch kleine hartwormlarfjes overgebracht op de hond. De volwassen hartwormen(12 30cm) nestelen zich bij voorkeur in de longslagaders en het hart en veroorzaken daar beschadigingen.

3 De ziekteverschijnselen zijn: hoesten, vermoeidheid, gewichtsverlies en ademnood. Het hart zal vergroten en in een later stadium kunnen ook de nieren en lever aangetast worden. Als deze dieren niet behandeld worden kan dit leiden tot de dood. Hartwormziekte komt alleen daar voor waar hartwormmuggen leven die de Ziekte overbrengen. Zij komen tot op hedenalleen voor in Zuid Europa en niet in Noord Europa. Het meest gevonden worden ze in: italie, Po vlakte en Toscane Frankrijk, Middellandse Zee gebied en Corsica Spanje, zuidelijkr provincies, Mallorca, Canarische eilanden Portugal Griekenland Balkanlanden grenzend aan de Middelandse Zee Hongarije U kunt uw hond preventief behandelen met ADVANTIX van Bayer of met de SCALIBOR protectorband. Deze middelen beschermen tegen Teken, zandvliegen en hartwormmuggen.

4 Deze middelen werken beiden ook tegen teken! Teken zijn uitwendige parasieten die zich vastbijten aan de huid van de dieren (en Mensen) om bloed te zuigen. Ze zijn vooral gevaarlijk omdat ze ziektes kunnen overbrengen, zoals bijv. DE ZIEKTE VAN LYME. Er zijn verschillende soorten teken, van bruine speldeknopjes tot blauwgrijze Erwten, meestal ziet u ze duidelijk zitten. Soms ziet u een bultje en wat roodheid rond de teek. Tekenziektes kunnen in Ernstige Gevallen leiden tot koorts, sloomheid, verlies van eetlusten opgezwollen en pijnlijke ledematen. Nieuw vaccin tegen de ziekte van lyme! Uiteindelijk komt er binnenkort een nieuw vaccinatiemiddel tegen de meest voorkomende tekenziektes op de markt, waaronder de ziekte van lyme. Aktie chippen! In de maand juni kunt u uw huisdier laten chippen Voor 25 euro incl consult! Vanaf 1 april 2013 is het verplicht om uw huisdier te laten Registreren door middel van een chip.

5 U kunt altijd op de site van de LICG kijken voor meer informatie wat betreft het chippen/registreren van uw dier of natuurlijk even informeren bij onze praktijk. Een belangrijke website als het gaat om het terugvinden van elektronisch geindentificeerde dieren is Deze site maakt het mogelijk om aan de hand van het chipnummer snel uit te vinden waar een dier geregistreerd staat. In het buitenland kan de BackHome chip ook worden afgelezen! De volgende informatie komt van de website van het LICG: De maand juni zal ook in 2013 weer helemaal in het teken staan van het chippen en registreren van uw huisdier. Vele dierenartsenpraktijken en asielen ondersteunen de Juni Chipmaand met speciale chipacties. Op de website kunnen

6 huisdierenbezitters opzoeken welke acties gehouden worden en kan men alles lezen over chippen en registreren. Sinds 1 april 2013 is in Nederland het chippen en registreren van pups en honden uit het buitenland verplicht en moet de eigenaar de registratie up to date te houden. Het LICG wijst er op dat het, hoewel niet verplicht, voor katten net zo belangrijk is. Jaarlijks belanden veel katten in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. Dat is onnodig, want veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier graag terug zou hebben! Helaas zijn vooral veel katten nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Wat veel mensen niet weten is dat men ook het konijn prima kan chippen. Van de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen slechts enkelen bij hun eigenaar terugbezorgd worden. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend. Het LICG adviseert mensen om dit voor de vakantie nog even te regelen of te checken of de registratie nog klopt. Juist in de vakantieperiode raken vele huisdieren zoek. Dus verplicht of niet: Maak van je dier geen asielzoeker: Chip je dier! De maand juni zal ook in 2013 weer helemaal in het teken staan van het chippen en registreren van uw huisdier. Vele dierenartsenpraktijken en asielen ondersteunen de Juni Chipmaand met speciale chipacties. Op de website kunnen huisdierenbezitters opzoeken welke acties gehouden worden en kan men alles lezen over chippen en registreren. Sinds 1 april 2013 is in Nederland het chippen en registreren van pups en honden uit het buitenland verplicht en moet de eigenaar de registratie up to date te houden. Het LICG wijst er op dat het, hoewel niet verplicht, voor katten net zo belangrijk is. Jaarlijks belanden veel katten in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. Dat is

7 onnodig, want veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier graag terug zou hebben! Helaas zijn vooral veel katten nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Wat veel mensen niet weten is dat men ook het konijn prima kan chippen. Van de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen slechts enkelen bij hun eigenaar terugbezorgd worden. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend. Het LICG adviseert mensen om dit voor de vakantie nog even te regelen of te checken of de registratie nog klopt. Juist in de vakantieperiode raken vele huisdieren zoek. Dus verplicht of niet: Maak van je dier geen asielzoeker: Chip je dier! De maand juni zal ook in 2013 weer helemaal in het teken staan van het chippen en registreren van uw huisdier. Vele dierenartsenpraktijken en asielen ondersteunen de Juni Chipmaand met speciale chipacties. Op de website kunnen huisdierenbezitters opzoeken welke acties gehouden worden en kan men alles lezen over chippen en registreren. Sinds 1 april 2013 is in Nederland het chippen en registreren van pups en honden uit het buitenland verplicht en moet de eigenaar de registratie up to date te houden. Het LICG wijst er op dat het, hoewel niet verplicht, voor katten net zo belangrijk is. Jaarlijks belanden veel katten in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. Dat is onnodig, want veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier graag terug zou hebben! Helaas zijn vooral veel katten nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Wat veel mensen niet weten is dat men ook het konijn prima kan chippen. Van de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen slechts enkelen bij hun eigenaar terugbezorgd worden. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend. Het LICG adviseert mensen om dit voor de vakantie nog even te regelen of te checken of de registratie nog klopt. Juist in de vakantieperiode raken vele huisdieren zoek. Dus verplicht of niet: Maak van je dier geen asielzoeker: Chip je dier!

8 Hieronder volgt nog wat informatie over reisziekte bij De hond: Bijna 1 op de 6 honden heeft wel eens last van reisziekte. Dat is niet alleen heel vervelend voor het dier, maar ook voor de eigenaar. Opvallend is dat eigenaren van dieren met reisziekte zich in de meeste gevallen niet bij de dierenarts melden, hetgeen in de diergeneeskunde heeft geleid tot een zekere onderschatting van de omvang van het probleem. Vaak proberen eigenaren van reiszieke honden zelf wat middeltjes van dierenwinkel of drogist. Of men onderneemt helemaal geen actie en laat de hond gewoon thuis, wat een negatieve invloed kan hebben op de band tussen huisdier en eigenaar. Tot voor kort was er voor honden met reisziekte geen echt betrouwbare diergeneeskundige oplossing beschikbaar, maar met een onlangs door Pfizer Animal Health nieuw geïntroduceerd middel tegen misselijkheid en braken op basis van de werkzame stof maropitant beschikt de dierenarts nu wel over de mogelijkheden om op veilige en effectieve wijze iets aan dit vervelende probleem te doen. Reisziekte Reisziekte wordt veroorzaakt doordat bij bepaalde richtingsveranderingen een verschil ontstaat tussen de waargenomen beweging en de werkelijke beweging. De werkelijke beweging wordt geregistreerd in het vlak bij het gehoororgaan gelegen evenwichtsorgaan. In de zogenaamde halfcirkelvormige kanalen zit een vloeistof die endolymfe heet, en die vooral door draaiende bewegingen in beroering wordt gebracht. Wanneer de signalen uit het evenwichtsorgaan (de werkelijke beweging) niet overeenkomen met die vanuit andere zintuigen zoals de ogen (de waargenomen beweging) dan leidt dit tot desoriëntatie. Bij gevoelige individuen wordt daardoor het braakcentrum in de hersenen geactiveerd. De nieuwe oplossing Veel van de middelen die tot nu toe worden gebruikt zijn of niet erg effectief, of hebben als bijwerking dat de hond er behoorlijk suf van wordt. Met het nieuwe middel tegen misselijkheid en braken op basis van de werkzame stof maropitant(cerenia) komt daar verandering in: het voorkomt in tot 93% van de gevallen het braken gedurende de reis en heeft geen bijzondere bijwerkingen. Het kan tussen de 1 en 10 uur voor aanvang van de reis worden toegediend in de vorm van een gemakkelijk in te geven tablet. De preventie van de reisziektesymptomen duurt minstens 12 uur. Wanneer vroeg met een reis moet worden begonnen kan het middel dus reeds worden gegeven op de voorafgaande avond. Vraag naar de tabletten tegen wagenziekte bij de dierenarts!

9 Ik hoop u zo voldoende geinformeerd te hebben over de aankomende vakantieperiode! Wij wensen u alvast een fijne tijd toe. Tot ziens in onze praktijk.!!!!

In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje.

In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje. Je hond mee op vakantie nemen naar het buitenland vraagt enige voorbereiding en organisatie: het dier moet niet alleen in orde zijn met de buitenlandse regelgeving, er zijn ook heel wat parasieten waar

Nadere informatie

In dit document zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje.

In dit document zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje. Je hond mee op vakantie nemen naar het buitenland vraagt enige voorbereiding en organisatie: het dier moet niet alleen in orde zijn met de buitenlandse regelgeving, er zijn ook heel wat parasieten waar

Nadere informatie

Voorbereid op reis. Ik ga op vakantie en neem mee

Voorbereid op reis. Ik ga op vakantie en neem mee Voorbereid op reis Heerlijk! U gaat binnenkort lekker op vakantie. Om zonder zorgen op reis te kunnen, helpt een goede voorbereiding. Dat geldt voor u, maar zeker ook voor uw hond. Check, check, dubbelcheck:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer 2012

Nieuwsbrief Zomer 2012 Geachte huisdiereigenaar, Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief van het voorjaar 2012. Wij hopen dat u de informatie in deze brief, over de gezondheid van huisdieren kunt waarderen. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

HOND OF KAT MEE OP VAKANTIE:

HOND OF KAT MEE OP VAKANTIE: HOND OF KAT MEE OP VAKANTIE: De vakantie is altijd een leuke tijd. Mensen willen vaak hun hond meenemen op vakantie omdat deze ook recht heeft op vakantie, veel minder vaak nemen mensen hun kat mee maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief van April-Mei 2015

Nieuwsbrief van April-Mei 2015 Nieuwsbrief van April-Mei 2015 De eerste zonnige week ligt weer achterons. De vogeltjes fluiten, leggen een ei, en de mei- en zomervakantie komen rap dichterbij. Buiten dat wij actiever worden met dit

Nadere informatie

Vakantiechecklist. Uw huisdier blijft thuis. Uw huisdier gaat uit logeren bij familie/vrienden

Vakantiechecklist. Uw huisdier blijft thuis. Uw huisdier gaat uit logeren bij familie/vrienden Vakantiechecklist Uw huisdier blijft thuis Zorg er voor dat er genoeg (dieet)voeding en indien nodig medicatie in huis is Geef de oppas de naam van uw dierenkliniek en telefoonnummer voor het geval dat

Nadere informatie

Allereerst wensen wij iedereen natuurlijk een beestachtig en gelukkig 2014 toe!

Allereerst wensen wij iedereen natuurlijk een beestachtig en gelukkig 2014 toe! Nieuwsbrief Januari 2014 Allereerst wensen wij iedereen natuurlijk een beestachtig en gelukkig 2014 toe! Wij staan in het nieuwe jaar weer voor u en uw huisdieren klaar! Ik wilde het over het nut en het

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juli 2012

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juli 2012 Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juli 2012 Op vakantie met de dieren de belangrijkste punten om aan te denken zijn: Hou er rekening mee dat: Uw huisdier is gechipt; sinds 1 juni 2011 is het chippen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer 2011

Nieuwsbrief Zomer 2011 In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen: Met uw huisdier naar het buitenland Oververhitting en maden bij het konijn Puppy avond Voeding voor hond en kat Met uw huisdier naar het buitenland

Nadere informatie

Vakantiekriebels. Scalibor Protectorband. Alles over hond en vakantie. Vakantiekriebels? Een goede voorbereiding is het halve werk!

Vakantiekriebels. Scalibor Protectorband. Alles over hond en vakantie. Vakantiekriebels? Een goede voorbereiding is het halve werk! Scalibor Protectorband Vakantiekriebels? Vakantiekriebels Een goede voorbereiding is het halve werk! hond naar het buitenland hond naar pension hond blijft in Nederland rabiësvaccinatie +/ vlooienbestrijding

Nadere informatie

Scalibor Protectorband. Vakantiekriebels. Beschermt ook tegen zandvliegen en de hartwormmug. (Culex pp) Alles over hond en vakantie

Scalibor Protectorband. Vakantiekriebels. Beschermt ook tegen zandvliegen en de hartwormmug. (Culex pp) Alles over hond en vakantie Scalibor Protectorband Vakantiekriebels Beschermt ook tegen zandvliegen en de hartwormmug (Culex pp) Alles over hond en vakantie Vakantievoorbereiding? Denk aan uw huisdier. Vakantiekriebels? Een goede

Nadere informatie

Op vakantie? Het huisdier gaat mee of naar een kennel of pension?

Op vakantie? Het huisdier gaat mee of naar een kennel of pension? Op vakantie? Het huisdier gaat mee of naar een kennel of pension? Het is belangrijk om tijdig bij de dierenarts te informeren welke risico s er voor uw dier zijn als het meegaat naar het buitenland of

Nadere informatie

BESCHERM UW HUISDIER TEGEN. Lees hoe u kunt voorkomen. dat uw huisdier wordt besmet met deze vaak onzichtbare parasieten. Ontworm met MILPRO

BESCHERM UW HUISDIER TEGEN. Lees hoe u kunt voorkomen. dat uw huisdier wordt besmet met deze vaak onzichtbare parasieten. Ontworm met MILPRO BESCHERM UW HUISDIER TEGEN wormen Lees hoe u kunt voorkomen dat uw huisdier wordt besmet met deze vaak onzichtbare parasieten Ontworm met MILPRO Inzicht in de inwendige parasieten Wormen zijn er in alle

Nadere informatie

Vlooien. levenscyclus van de vlo

Vlooien. levenscyclus van de vlo Vlooien Vlooien zijn de meest voorkomende parasieten bij hond en kat. Ze komen gedurende het hele jaar voor. Ze voeden zich met het bloed van hun gastheer en veroorzaken huidirritatie door injectie van

Nadere informatie

Het Scalibor teken-abc

Het Scalibor teken-abc Scalibor Protectorband De doodsteek voor teken Beschermt ook tegen zandvliegen en de hartwormmug (Culex pp) Het Scalibor teken-abc Teken kunnen levensbedreigende ziekten overbrengen. Teken zijn spinachtige

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Regelmatig ontwormen is belangrijk om uw gezin en uw hond te beschermen tegen wormen.

Regelmatig ontwormen is belangrijk om uw gezin en uw hond te beschermen tegen wormen. Regelmatig ontwormen is belangrijk om uw gezin en uw hond te beschermen tegen wormen. Waarom ontwormen? Honden maken deel uit van ons gezin. We aaien, knuffelen en spelen met ze. Maar dit is niet altijd

Nadere informatie

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers!

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voorbereid op reis Heerlijk! U gaat binnenkort lekker op vakantie. Om zonder zorgen op reis te kunnen, helpt een goede voorbereiding. Dat geldt voor

Nadere informatie

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers!

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voorbereid op reis Heerlijk! U gaat binnenkort lekker op vakantie. Om zonder zorgen op reis te kunnen, helpt een goede voorbereiding. Dat geldt voor

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juni 2012

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juni 2012 Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juni 2012 Op reis gaan met uw hond, kat of fret Wanneer uw huisdier mee op reis gaat, moet u voldoen aan buitenlandse wet- en regelgeving van het land waar u naar toe

Nadere informatie

Scalibor Protectorband. Vakantiekriebels. Langdurige bescherming tegen teken, zandvliegen en hartwormmuggen. Alles over hond en vakantie

Scalibor Protectorband. Vakantiekriebels. Langdurige bescherming tegen teken, zandvliegen en hartwormmuggen. Alles over hond en vakantie Scalibor Protectorband Vakantiekriebels Langdurige bescherming tegen teken, zandvliegen en hartwormmuggen Alles over hond en vakantie Vakantievoorbereiding? Denk aan uw huisdier. Vakantiekriebels? Een

Nadere informatie

EEN OVERZICHT. Bron: Dierenadviesonline.nl

EEN OVERZICHT. Bron: Dierenadviesonline.nl vv Dierenartsen Combinatie Holten Huisdier op vakantie Huisdier op vakantie Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun hond of kat mee te nemen op vakantie. Dat is - wanneer het type vakantie dat toelaat

Nadere informatie

Bescherm uw huisdier en uw gezin

Bescherm uw huisdier en uw gezin Ontwormen van honden en katten Bescherm uw huisdier en uw gezin Waarom ontwormen? Honden en katten maken deel uit van ons gezin. We aaien ze, knuffelen en spelen met ze. Maar dit is niet altijd zonder

Nadere informatie

Wat zou u tegen vlooien en teken doen als u een hond was?

Wat zou u tegen vlooien en teken doen als u een hond was? Wat zou u tegen vlooien en teken doen als u een hond was? In deze brochure vindt u informatie over vlooien- en tekenbestrijding bij de hond Belangrijke tips voor een goede bescherming binnen- en buitenshuis!

Nadere informatie

PRAKTISCH WORMEN BIJ DE HOND

PRAKTISCH WORMEN BIJ DE HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH WORMEN BIJ DE HOND over houden van huisdieren Honden kunnen last hebben van wormen. Deze leven in het lichaam

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2014

Nieuwsbrief Juni 2014 Beste Lezer, Nieuwsbrief Juni 2014 De vakantie zit er voor veel mensen en dus ook voor de dieren weer aan te komen! Denkt u aan de volgende punten! Indien u naar het buitenland gaat uw hond of kat ruim

Nadere informatie

PRAKTISCH CHIPPEN EN REGISTREREN

PRAKTISCH CHIPPEN EN REGISTREREN PRAKTISCH CHIPPEN EN REGISTREREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Om allerlei redenen kan het belangrijk zijn dat huisdieren

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Deze maand in de nieuwsbrief. HuisdierenZorgPlan. Gebitten van knaagdieren.. Waarom vaccineren?. Uw huisdier mee op vakantie. We zijn er pas mee gestart maar er is veel belangstelling

Nadere informatie

Voor een goed. Voor een goed ontwormadvies. ontwormadvies. Wormen: niet te zien, wel te bestrijden!

Voor een goed. Voor een goed ontwormadvies. ontwormadvies. Wormen: niet te zien, wel te bestrijden! Voor een goed ontwormadvies. Voor een goed ontwormadvies Wormen: niet te zien, wel te bestrijden! w w w. s t e r k l i n i e k. n l 05/2012 Deze brochure wordt u aangeboden door uw Sterkliniek in samenwerking

Nadere informatie

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond:

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond: NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: HONDEN Vakantieopvang Als u een of meerdere en heeft en u wilt met vakantie gaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden om iets voor de

Nadere informatie

Spoelwormen leven in de darmen van honden en katten.

Spoelwormen leven in de darmen van honden en katten. Darmparasieten komen zowel bij honden als bij katten zeer regelmatig voor. De vaakst voorkomende besmettingen zijn die met spoelwormen en lintwormen. Af en toe zien we ook infecties met giardia. Ook aan

Nadere informatie

Preventiebox OMGEVING WORMEN VLOOIEN TEKEN

Preventiebox OMGEVING WORMEN VLOOIEN TEKEN Preventiebox OMGEVING WORMEN VLOOIEN TEKEN P02 Vets Place Preventiebox P03 Vets Place dierenarts P05 Vectra 3D P06 Waarom wachten tot ze bijten? P07 Tips voor toediening Vectra 3D P08 Ectoparasieten bij

Nadere informatie

Inentingen bij huisdieren deel 2: honden

Inentingen bij huisdieren deel 2: honden Inentingen bij huisdieren deel 2: honden Door Marije Blok Het is verstandig uw huisdier(en) te laten inenten tegen verschillende dierziekten. Maar waartegen worden ze nu eigenlijk ingeënt? En waarom is

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

PRAKTISCH Hondsdolheid (rabiës)

PRAKTISCH Hondsdolheid (rabiës) PRAKTISCH Hondsdolheid (rabiës) l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Rabiës oftewel hondsdolheid is één van de bekendste zoönosen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2015

Nieuwsbrief Juni 2015 Nieuwsbrief Juni 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Met uw hond of kat op vakantie Juni chipmaand De Easypill Overgewicht of obesitas Huisdieren ras van de maand Met uw hond of kat op vakantie De vakantie!

Nadere informatie

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers!

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voorbereid op reis Heerlijk! U gaat binnenkort lekker op vakantie. Om zonder zorgen op reis te kunnen, helpt een goede voorbereiding. Dat geldt voor

Nadere informatie

Als u een hond was, hoe zou u vlooien en teken aanpakken?

Als u een hond was, hoe zou u vlooien en teken aanpakken? Als u een hond was, hoe zou u vlooien en teken aanpakken? Vlooien - en tekenb esmettingen kunnen effectief w orden aangepakt. Vlooien Alleen van het woord al krijgt u misschien direct jeuk. Maar hoe zou

Nadere informatie

Zowel voor u als voor uw dier. Bevat handige adviezen en checklists

Zowel voor u als voor uw dier. Bevat handige adviezen en checklists Zowel voor u als voor uw dier Bevat handige adviezen en checklists Inhoud Een beestachtig leuke vakantie 2 Hartworm, dirifolaria immitis 6 Thuisblijven in een pension: waar moet u aan denken? Mee op reis,

Nadere informatie

Infecties : Er is een verschil tussen virusziektes en bacteriã«le ziektes. Bij de hond

Infecties : Er is een verschil tussen virusziektes en bacteriã«le ziektes. Bij de hond Infecties : Er is een verschil tussen virusziektes en bacteriã«le ziektes. Bij de hond A virus: Hondenziekte ; HCC ; Parvo ; Aujeszky ; Rabiës ; Corona B bacterie: Ziekte van Weil ; TBC ; Tetanus ; Salmonella

Nadere informatie

Honden op het spreekuur

Honden op het spreekuur Honden op het spreekuur Op reis met de hond Wanneer u uw hond mee naar het buitenland wilt nemen, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving. Recent zijn de regels van enkele landen aangepast,

Nadere informatie

PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013. www.licg.nl over houden van huisdieren PRAKTISCH VERPLICHTE IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE VOOR HONDEN PER 1 APRIL 2013 l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Per 1 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Vuurwerkangst Nierfalen bij de kat Het nut van chippen Parasieten hij honden en katten Bravecto Prijsvraag Vuurwerkangst Het klinkt nog heel ver

Nadere informatie

l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH ZOÖNOSEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e www.licg.nl over houden van huisdieren

l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH ZOÖNOSEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e www.licg.nl over houden van huisdieren PRAKTISCH ZOÖNOSEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Zoönosen: ziekten bij dieren die overgedragen kunnen worden op mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Vuurwerkangst Nierfalen bij de kat Het nut van chippen Parasieten hij honden en katten Bravecto Prijsvraag Vuurwerkangst Het klinkt nog heel ver

Nadere informatie

Verplicht chippen van honden

Verplicht chippen van honden Verplicht chippen van honden Vragen en antwoorden Alles over verplicht chippen en registreren van honden na 1 april 2013 WWW.NDG.NL Vragen en antwoorden Alles over verplicht chippen en registreren van

Nadere informatie

PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND

PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND over houden van huisdieren Vaccinatie is een belangrijke en effectieve manier om ziekten

Nadere informatie

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers!

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voorbereid op reis Heerlijk! U gaat binnenkort lekker op vakantie. Om zonder zorgen op reis te kunnen, helpt een goede voorbereiding. Dat geldt voor

Nadere informatie

Op reis met de hond Noorwegen

Op reis met de hond Noorwegen Wanneer u uw hond mee naar het buitenland wilt nemen, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving. Recent zijn de regels van enkele landen aangepast, hieronder een korte samenvatting van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Fijne Vakantie! Augustus In deze nieuwsbrief: 20 Jaar Kirsty. Bijen of wespensteek. Vakantiechecklist.

Nieuwsbrief. Fijne Vakantie! Augustus In deze nieuwsbrief: 20 Jaar Kirsty. Bijen of wespensteek. Vakantiechecklist. Nieuwsbrief Augustus 2016 In deze nieuwsbrief: 20 Jaar Kirsty Bijen of wespensteek Vakantiechecklist Zietke van Weil Beste baasjes, De vakantie is weer begonnen! Mag jullie huisdier mee op reis? Gaat hij

Nadere informatie

Vaccineren van honden Voorkomen is beter dan genezen!

Vaccineren van honden Voorkomen is beter dan genezen! INFORMATIE Vaccineren van honden Voorkomen is beter dan genezen! Vaccineren Als eigenaar verzorgt u uw hond natuurlijk zo goed mogelijk. Immers, een goede voeding en de juiste verzorging houden uw dier

Nadere informatie

Chip & registreer je hond op www.databankhonden.nl

Chip & registreer je hond op www.databankhonden.nl Chip & registreer je hond op www.databankhonden.nl Verplicht vanaf 1 april 2013 Databankhonden.nl is een initiatief van nieuwe plicht In Nederland geldt sinds 1 april 2013 verplichte identificatie en registratie

Nadere informatie

Chippen Chip kennis. Kids for Animals Chippen spreekbeurt. Registratie nummer

Chippen Chip kennis. Kids for Animals Chippen spreekbeurt. Registratie nummer Chippen Chip kennis Je hebt het vast weleens gehoord van iemand: Mijn huisdier is gechipt. Of misschien is één van jou huisdieren zelf gechipt. Maar wat betekent dat nu eigenlijk, chippen? Als een dier

Nadere informatie

RABIËS VIRUSKENNER. Onderzoeksverslag 29 MAART 2017

RABIËS VIRUSKENNER. Onderzoeksverslag 29 MAART 2017 RABIËS VIRUSKENNER Onderzoeksverslag 29 MAART 2017 CHRISTELIJK LYCEUM DELFT HT3k, Groep 2 Stijn van der Kolk, Thomas Vlug, Nanne Kluivingh en Oscar Wishaupt INHOUD INLEIDING... 2 OPDRACHT 1 ORIËNTATIE

Nadere informatie

Bijlage VMBO-GL en TL

Bijlage VMBO-GL en TL Bijlage VMBO-GL en TL 2008 tijdvak 2 biologie CSE GL en TL Deze bijlage bevat informatie. 800045-2-617b Ziek van de natuur Lees eerst informatie 1 tot en met 4 en beantwoord dan vraag 36 tot en met 52.

Nadere informatie

Vaccinatie van uw hond Praat erover!

Vaccinatie van uw hond Praat erover! Vaccinatie van uw hond Praat erover! Wat is een vaccinatie? Een vaccinatie zorgt voor de opbouw van bescherming (via antistoffen en afweercellen) tegenover een bepaalde ziekteverwekker. De volgende keer

Nadere informatie

Het Scalibor teken-abc

Het Scalibor teken-abc Scalibor Protectorband De doodsteek voor teken Beschermt ook langdurig tegen zandvliegen en hartwormmuggen Het Scalibor teken-abc Teken kunnen levensbedreigende ziekten overbrengen. Teken zijn spinachtige

Nadere informatie

Een tekenbeet, altijd vervelend, soms ook gevaarlijk, maar eenvoudig te voorkomen.

Een tekenbeet, altijd vervelend, soms ook gevaarlijk, maar eenvoudig te voorkomen. Een tekenbeet, altijd vervelend, soms ook gevaarlijk, maar eenvoudig te voorkomen. Teken kunnen levensbedreigende ziekten overbrengen. Teken zijn spinachtige beestjes die zich vanuit de struiken op uw

Nadere informatie

Verplicht chippen e n registreren!

Verplicht chippen e n registreren! Verplicht chippen e n registreren! Nieuwe plicht In Nederland geldt sinds 1 april 2013 verplichte identificatie en registratie (I&R) voor honden. Dit houdt in dat honden gechipt moeten worden: er wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het belang van regelmatig ontwormen. Actie: Juni is de chip maand. Gedurende de hele maand chippen incl. registratie voor E 21,-

Nieuwsbrief. Het belang van regelmatig ontwormen. Actie: Juni is de chip maand. Gedurende de hele maand chippen incl. registratie voor E 21,- D i e r e n k l i n i e k T e r G o u w e Actie: Juni is de chip maand Gedurende de hele maand chippen incl. registratie voor E 21,- Nieuwsbrief 1 7-5 - 2 0 1 3 Het belang van regelmatig ontwormen. Zoals

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Mei 2013

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Mei 2013 Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Mei 2013 Beste Klant, Wij wensen u allereerst een fijne Meivakantie! Deze maand is er een stukje informatie over de ziekte Leishmaniasis. Ook nog een aantal data voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief april 2016 Nieuwsbrief april 2016 Deze maand in de nieuwsbrief. Huisdier en vakantie, regel het op tijd!. PAS OP voor teken!!. Een maatje voor je konijn vinden. Let op voor foute fokkers. Hondenpoep niet alleen grote

Nadere informatie

Ontwormen en mestonderzoek bij paarden

Ontwormen en mestonderzoek bij paarden Nieuwsbrief Paard Maart Een aantal keer per jaar stellen we voor paardeneigenaren een korte nieuwsbrief samen. In deze eerste nieuwsbrief willen we een aantal vragen beantwoorden die er nog zijn omtrent

Nadere informatie

*De vakantie check en de eisen zijn gebaseerd op de door de VWA uitgegeven invoereisen van januari 2013.

*De vakantie check en de eisen zijn gebaseerd op de door de VWA uitgegeven invoereisen van januari 2013. Op vakantie met uw huisdier Bedankt voor het downloaden. Dit document helpt u goed voorbereid op vakantie te gaan. De vakantie check geldt enkel voor het recreatief vervoeren van huisdieren. Voor import

Nadere informatie

Augustus Ma Di Wo Do Vr Za Zo. Raad v Bestuur. Welkom in onze hondeschool :

Augustus Ma Di Wo Do Vr Za Zo. Raad v Bestuur. Welkom in onze hondeschool : Augustus 2017 Ma Di Wo Do Vr Za Zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Raad v Bestuur 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Week van 7 tem 13 Aug: GEEN TRAINING 25 Aug : frietjes Welkom in onze

Nadere informatie

De beste band tussen baas en hond

De beste band tussen baas en hond De beste band tussen baas en hond Scalibor Protectorband; Teken-ABC Dermacentor reticularis Deze teek komt oorspronkelijk in Zuid-Europa voor, maar is via vakantieverkeer nu ook in Nederland terecht gekomen.

Nadere informatie

Preventiebox OMGEVING WORMEN VLOOIEN. ProtectionBox

Preventiebox OMGEVING WORMEN VLOOIEN. ProtectionBox Preventiebox OMGEVING WORMEN VLOOIEN ProtectionBox 1 P02 Vets Place Preventiebox P03 Vets Place dierenarts P05 Vectra Felis P06 Waarom wachten tot ze bijten? P07 Tips voor toediening Vectra Felis P08 Ectoparasieten

Nadere informatie

Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden...

Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden... Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden... 3 Wat betekent de I&R- verplichting voor fokkers?... 4 Honden met

Nadere informatie

Dierendag vrijdag 3 Oktober en maandag 6 Oktober 10% kortings Actie Actie Actie!!!:

Dierendag vrijdag 3 Oktober en maandag 6 Oktober 10% kortings Actie Actie Actie!!!: Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Oktober 2014 Beste Klant, Begin deze maand is het weer Dierendag, hiervoor hebben wij een aantal leuke actie s. Ook deze maand extra informatie over worm infectie bij

Nadere informatie

Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013

Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013 Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013 Verzorging en Vaccineren van uw huisdier Aandacht voor het dier...ook bij het vaccineren!! Een hond kan best heel snel ingeënt worden. U staat

Nadere informatie

De verplichting tot chippen én registratie van de chip geldt niet alleen voor pups, maar voor alle honden die van eigenaar veranderen.

De verplichting tot chippen én registratie van de chip geldt niet alleen voor pups, maar voor alle honden die van eigenaar veranderen. Chippen én registreren van honden verplicht Vanaf 1 april 2013 moeten alle honden binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en vóór de leeftijd van 8 weken bij een aangewezen databank geregistreerd

Nadere informatie

Chip & registreer je hond op

Chip & registreer je hond op Chip & registreer je hond op www.databankhonden.nl Verplicht vanaf 1 april 2013 NIEUWE PLICHT In Nederland geldt sinds 1 april 2013 verplichte identificatie en registratie (I&R) voor honden.dit houdt in

Nadere informatie

Op vakantie? Vergeet uw huisdier niet Te beschermen tegen parasieten

Op vakantie? Vergeet uw huisdier niet Te beschermen tegen parasieten Op vakantie? Vergeet uw huisdier niet Te beschermen tegen parasieten 58691_Vakantiefolder_NL_h.indd 1 9/05/11 12:44 Goed voorbereid op reis. Buitenland of kennel? De vakantie staat voor de deur, u wilt

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande

Dierenkliniek Nesselande Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief juli/augustus 2011 Beste huisdier eigenaren, De (school) vakantie is begonnen, misschien dat een hoop van u op vakantie gaat. In deze nieuwsbrief geven we u nog wat

Nadere informatie

Informatiebrief een pup.

Informatiebrief een pup. Informatiebrief een pup. Wanneer u besloten heeft een hond te nemen moet u van te voren op een paar dingen letten voordat u de pup gaat halen. Allereerst moet de pup een eigen plekje in huis hebben. Een

Nadere informatie

MET JE HUISDIER OP REIS

MET JE HUISDIER OP REIS MET JE HUISDIER OP REIS Meer en meer honden en katten mogen mee op reis naar het zonnige Zuiden of het hoge Noorden. Om dit probleemloos te laten verlopen, is het best vooraf even stil te staan bij volgende

Nadere informatie

PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND

PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND over houden van huisdieren Vaccinatie is een belangrijke en effectieve manier om besmettelijke

Nadere informatie

want hondsdolheid in je koffers maakt dodelijke slachtoffers

want hondsdolheid in je koffers maakt dodelijke slachtoffers Steek niks liefs in je valies... want hondsdolheid in je koffers maakt dodelijke slachtoffers Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Wat is hondsdolheid? Hondsdolheid is een zoönose

Nadere informatie

DiereNieuws PAGINA 1 EDITIE VOORJAAR 2009

DiereNieuws PAGINA 1 EDITIE VOORJAAR 2009 DiereNieuws Deze maand 10% korting op alle Frontline producten. Eindelijk is het zover, de lente is begonnen! s Avonds langer licht en het weer wordt aangenamer. Dit brengt alleen ook weer nare dingen

Nadere informatie

Vraag en antwoord inzake nieuwe regels voor reizen met huisdieren en huisdierenpaspoorten

Vraag en antwoord inzake nieuwe regels voor reizen met huisdieren en huisdierenpaspoorten Vragen en antwoorden nieuwe regels voor reizen met huisdieren en huisdierenpaspoorten voor EU-burgers die binnen of buiten de EU reizen Inleiding Vanaf 29 december 2014 verandert de wetgeving inzake het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2014

Nieuwsbrief Maart 2014 Nieuwsbrief Maart 2014 Beste Klant, Eerst graag uw aandacht voor het volgende: In Zoetermeer en Ypenburg zijn de afgelopen week, eind februari, verschillende honden ziek geworden door het Canine Distemper

Nadere informatie

Waarom vaccinatie zo belangrijk is voor konijnen

Waarom vaccinatie zo belangrijk is voor konijnen Waarom vaccinatie zo belangrijk is voor konijnen en Viraal Haemorrhagisch Syndroom (VHS) zijn twee ernstige (maar te voorkomen) besmettelijke ziekten bij konijnen. VHS wordt ook wel rabbit haemorrhagic

Nadere informatie

Handleiding. www.backhomeclub.nl

Handleiding. www.backhomeclub.nl Handleiding www.backhomeclub.nl Voorwoord Aangewezen databank in het kader van I&R Hond In het kader van de verplichte I & R voor honden, ingaande 1 april 2013, was het noodzakelijk om de software achter

Nadere informatie

WAT IS REISZIEKTE WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN

WAT IS REISZIEKTE WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN 400036 Reisziekte_400036 Reisziekte 05-10-11 15:33 Pagina 6 Reisziekte WAT IS REISZIEKTE WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE

Nadere informatie

Internationale hondenhandel

Internationale hondenhandel Internationale hondenhandel Ruth van der Leij dierenarts Shelter Medicine Najaarsdag 2015 1 Bron: http://nos.nl/artikel/2062666-puppies-in-beslag-genomen-bij-hardleers-duo.html 2 Bron: http://nos.nl/artikel/2062666-puppies-in-beslag-genomen-bij-hardleers-duo.html

Nadere informatie

Bijlage VMBO-KB. biologie CSE KB. tijdvak 2. Deze bijlage bevat informatie. 800045-2-739b

Bijlage VMBO-KB. biologie CSE KB. tijdvak 2. Deze bijlage bevat informatie. 800045-2-739b Bijlage VMBO-KB 2008 tijdvak 2 biologie CSE KB Deze bijlage bevat informatie. 800045-2-739b Ziek van de natuur Lees eerst informatie 1 tot en met 4 en beantwoord dan vraag 38 tot en met 49. Bij het beantwoorden

Nadere informatie

Vakantiekriebels? Reiswijzer hond en vakantie

Vakantiekriebels? Reiswijzer hond en vakantie Vakantiekriebels? Reiswijzer hond en vakantie Vakantiekriebels? Een goede voorbereiding is het halve werk! Uw hond gaat met u mee op vakantie (buitenland) Een goede voorbereiding is belangrijk voor een

Nadere informatie

Blauw Tong vaccinatie??

Blauw Tong vaccinatie?? Blauw Tong vaccinatie?? Veearts Marcel Van Aert Vakgroep voortplanting, verloskunde en bedrijfsdiergeneeskunde Universiteit Gent Vaccinatie??? Inleiding Gewenste karakteristieken van BT-vaccins BT-vaccins

Nadere informatie

Een kitten in huis. een volwassen vlo

Een kitten in huis. een volwassen vlo Een kitten in huis Een kitten in huis is erg leuk, maar heeft ook veel verzorging en aandacht nodig. In deze informatiebrief behandelen we enkele onderwerpen die van belang zijn bij de gezondheid van uw

Nadere informatie

Aktie!!!! Nieuwsbrief Augustus 2013

Aktie!!!! Nieuwsbrief Augustus 2013 Nieuwsbrief Augustus 2013 Hier ben ik weer met de nieuwsbrief van de maand augustus! We zitten nog volop in de zomer dus het ontwormen en ontvlooien van uw hond of kat blijft zeer belangrijk. Aktie!!!!

Nadere informatie

Voor een goed parasietenbestrijdingsadvies. Informatie over vlooien, teken & maden

Voor een goed parasietenbestrijdingsadvies. Informatie over vlooien, teken & maden Voor een goed parasietenbestrijdingsadvies Informatie over vlooien, teken & maden Vlooien bij hond en kat Een vlooieninfectie is voor een volwassen dier al hinderlijk, maar is voor een jong dier nog veel

Nadere informatie

Scalibor Protectorband. De doodsteek voor teken. Het Scalibor teken-abc

Scalibor Protectorband. De doodsteek voor teken. Het Scalibor teken-abc Scalibor Protectorband De doodsteek voor teken Beschermt ook tegen zandvliegen en de hartwormmug (Culex pp) Het Scalibor teken-abc Met bloed volgezogen teek. Waarom zijn teken gevaarlijk? Teken zuigen

Nadere informatie

Betrouwbare bescherming. Vaccinatiegids voor de katteneigenaar

Betrouwbare bescherming. Vaccinatiegids voor de katteneigenaar Betrouwbare bescherming Vaccinatiegids voor de katteneigenaar 2 Goede bescherming Inleiding Katten worden als zeer gewaardeerde huisgenoten gezien. Geen wonder dus dat het aantal katten de laatste tientallen

Nadere informatie

De jaarlijkse gezondheidscontrole

De jaarlijkse gezondheidscontrole De jaarlijkse gezondheidscontrole Omdat voorkomen beter is dan genezen Inleiding: waarom een jaarlijkse controle? Het leven van ons huisdier verloopt in het algemeen snel. Bij honden is het leven gemiddeld

Nadere informatie

Medicijnen en vakantie. Jaap Dik apotheker

Medicijnen en vakantie. Jaap Dik apotheker Medicijnen en vakantie Jaap Dik apotheker Voorbereiding Controleer of u ruim voldoende heeft voor de reisperiode en de week erna. Ga zo nodig op tijd naar uw huisarts voor een recept. Niet met de caravan

Nadere informatie

Teken kunnen levensbedreigende. overbrengen. Wat brengen teken precies over? Welke teken komen in Nederland voor?

Teken kunnen levensbedreigende. overbrengen. Wat brengen teken precies over? Welke teken komen in Nederland voor? Scalibor Teken-ABC Dermacentor reticularis Deze teek komt oorspronkelijk in Zuid-Europa voor, maar is via vakantieverkeer nu ook in Nederland terecht gekomen. Deze teek brengt ook de bloedparasiet Babesia

Nadere informatie

Dermatologie casus van de maand maart 2010

Dermatologie casus van de maand maart 2010 Dermatologie casus van de maand maart 2010 ================================================================= Extra informatie: inmiddels is middels microscopie leishmaniasis bevestigd! Leishmaniasis

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2015

Nieuwsbrief April 2015 Inhoud Nieuwe assistente... 2 Allemaal beestjes... 2 Vlooien... 2 Wormen... 3 Teken... 4 Actiepagina... 5 Konijnenvaccinatie nu met 5 euro korting... 5 Castratie kater nu met 17 euro korting... 7 15% korting

Nadere informatie

WEES WIJS, GA BESCHERMD OP REIS

WEES WIJS, GA BESCHERMD OP REIS WEES WIJS, GA BESCHERMD OP REIS Gezondheidsinformatie voor de Hadj en Umrah www.vggm.nl WEES WIJS, GA BESCHERMD OP REIS GEZONDHEIDSINFORMATIE VOOR DE HADJ EN UMRAH Tijdens de jaarlijkse bedevaart reizen

Nadere informatie