Een kitten in huis. een volwassen vlo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een kitten in huis. een volwassen vlo"

Transcriptie

1 Een kitten in huis Een kitten in huis is erg leuk, maar heeft ook veel verzorging en aandacht nodig. In deze informatiebrief behandelen we enkele onderwerpen die van belang zijn bij de gezondheid van uw kat. De vaccinaties. Er zijn 2 ziektes waar katten gevoelig voor zijn en waar we tegen kunnen vaccineren. Dit is de kattenziekte en de niesziekte. Het is belangrijk uw kitten op 9 weken en op 12 weken leeftijd te laten vaccineren om zo de kans op ziekte zo laag mogelijk te houden. Hierna moet de vaccinatie elk jaar herhaald worden. Deze vaccinaties zijn verplicht als uw kat naar een pension gaat en wanneer u de kat meeneemt naar de camping. Als uw kat meegaat naar het buitenland moet er een aanvullende inentingen worden gegeven tegen hondsdolheid. Informeer hiervoor bij de praktijk. Ontworming. Er zijn verschillende soorten wormen waardoor de kat diarree kan krijgen, kan vermageren en een verminderde weerstand kan krijgen. Daarnaast kunnen ook mensen (vooral kinderen) besmet raken met wormen van de kat. Slechts enkele wormen zijn te zien in de ontlasting. Een kitten wordt al via de melk van de moeder besmet. Daarom is het belangrijk vroeg te beginnen met het ontwormen. Het schema voor de ontworming van de kat is op 4 weken, 6 weken, 8 weken, en dan op 4 maanden en 6 maanden. Daarna is 2 x per jaar voldoende. Wanneer er ook kleine kinderen in huis zijn is het verstandig 4 x per jaar te ontwormen. Voor het ontwormen zijn pillen af te halen bij de balie, er zijn ook pipetjes voor in de nek verkrijgbaar tegen wormen. Voor beide ontwormingsmiddelen geldt dat ze éénmalig gegeven moeten worden en dat met deze behandeling álle wormen worden bestreden. Vlooien en teken. Vlooien zijn kleine parasieten die op de kat zitten om bloed te zuigen. Wanneer uw kat last heeft van vlooien zal ook de omgeving besmet zijn. Vlooien veroorzaken veel jeuk en huidinfecties, daarom is het belangrijk de kat preventief tegen vlooien te behandelen. Dit kan al op een leeftijd vanaf 8 weken. Deze behandeling is 1 maand werkzaam. Het ontvlooien gaat via een pipetje in de nek wat u zelf kunt doen. een volwassen vlo

2 Ook kan uw kat last hebben van teken. Dit zijn kleine spinachtige beestjes die op de kat zitten en bloed zuigen. Teken kunnen zich ook op mensen vasthechten! Ze kunnen door hun speeksel gevaarlijke ziektes overbrengen. Wanneer uw kat een teek heeft, verwijder deze dan niet met alcohol maar met een tekentang. Natuurlijk is het beter om teken te voorkomen. Daar zijn speciale pipetjes voor die in de nek gegeven kunnen worden. teek Chip. Een chip is een heel klein zendertje met een code. De chip wordt tussen de schouderbladen onder de huid ingebracht. Uw huisdier wordt dan ingeschreven bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren. Wanneer uw kat weggelopen is, kan deze weer worden opgespoord met behulp van een chipreader die elke dierenarts en asielhouder heeft. Ook is de chip verplicht wanneer uw kat meegaat naar het buitenland. Dan is ook een EU-paspoort verplicht waar alle inentingen en het chipnummer in vermeld staan. b Voeding. Voor de ondersteuning van de groei van uw kitten is goede voeding erg belangrijk. De voeding moet alle belangrijke bouwstoffen bevatten en de voedingsstoffen moeten van goede kwaliteit zijn. De voeding die wij adviseren is de voeding van Specific. Deze voeding is door dierenartsen ontwikkeld en zeer goed verteerbaar. Ook zijn de grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit en het voer bevat altijd een vaste samenstelling. U kunt al vanaf een leeftijd van 3 weken wat kittenbrokjes aan de kittens geven. Het is voor de moederpoes ook goed om tijdens de dracht en lactatie kittenbrokjes te krijgen omdat hier extra veel energie inzit die de moederpoes deze periode hard nodig heeft. Wanneer u een kitten in huis heeft vanaf 8 weken en u wilt overgaan op ander voer, doe dit dan geleidelijk aan. Meng de 1 e dag een kwart van het nieuwe voer door het oude voer. Met de 3 e dag de helft van het oude en de helft van het nieuwe voer om met ongeveer 1 week helemaal over te gaan op het nieuwe voer. Het is verstandig 2 vaste momenten op de dag te hebben wanneer de kat het eten krijgt. Laat het niet de hele dag staan. Wat de kat na ongeveer een kwartier nog niet op heeft, is teveel en moet dus weggehaald worden. Wij adviseren uw kat alleen brokjes te geven en geen of weinig zachtvoer. Zo blijft het gebit langer mooi doordat de brokjes langs de elementen schuren. Vanaf een leeftijd van 6 maanden kan de kat over op voer voor volwassen katten.

3 Gedrag. Met ongeveer 4 weken gaan de jonge poesjes op onderzoek uit. Ze worden dan ook speels, het is goed dan veel aandacht aan ze te geven door met ze te spelen met bijvoorbeeld een muisje of balletje. Hierdoor krijgen ze veel beweging en krijgt u ook een band met de poes. Leer ze dan ook dat ze niet op plekken mogen komen waar u niet wilt dat ze zijn, bijvoorbeeld op het aanrecht. Een goede straf zou zijn door met een plantenspuit een beetje water te sproeien op de kat of door een harde klap in uw handen te geven waardoor de kat zal schrikken en van het aanrecht zal gaan. Wanneer u de kat op 8 weken in huis heeft, is het verstandig haar nog minstens 4 weken binnen te laten zodat ze kan wennen aan de mensen en het huis zelf. Daarna kan de kat korte tijden naar buiten. Het is verstandig al vanaf 8 weken aan te leren dat ze op uw commando naar u toe komen. Een goede manier is dit aan te leren bij het voeren. Tik bijvoorbeeld tegen het voerbakje aan en geef de kat dan te eten. Telkens wanneer u tegen het voerbakje tikt, zal de kat naar u toe komen, ook wanneer de kat buiten is. Zindelijkheid. Katten kunnen op zeer jonge leeftijd al leren zindelijk te zijn. Zet een kattenbak op een rustig plekje in huis. Wanneer u uw kat aanstalten ziet doen haar behoefte te gaan doen door bv een rondje te draaien, te krabben en te gaan hurken, pakt u haar op en zet haar in de kattenbak. Wanneer u een plasje ziet liggen heeft het geen zin meer om de kat te straffen, ze zal er dan niets meer van snappen. Wat u dan wel zou kunnen doen is het volgende: strooi wat kattenbakgrit over het plasje, het grit zal de urine opnemen. Doe vervolgens het grit met urine in de kattenbak en zet de kat in de kattenbak. Nu associeert ze de urine met de kattenbak. Lukt het echter niet de kat zindelijk te krijgen en blijft ze in huis plassen, dan zou er een lichamelijk probleem kunnen zijn. Het is dan ook verstandig om contact op te nemen met de praktijk en eventueel langs te komen. Wanneer u langs wil komen met de kat is het handig om wat urine mee te nemen. Dit moet urine van dezelfde dag zijn, of het moet bewaard zijn in de koelkast zodat we het goed kunnen beoordelen. Castratie en Sterilisatie. Een kater is vanaf een leeftijd van 6 à 7 maanden geslachtsrijp. Vanaf deze leeftijd zou de kater kunnen gaan sproeien, dit is het plassen tegen bijvoorbeeld de muur of deur. Om dit te voorkomen adviseren wij uw kat te laten castreren. De castratie kan al vanaf een leeftijd van 6 maanden.

4 Nog een voordeel van een castratie is dat de kater minder aandrang heeft om naar buiten te gaan om poezen op te zoeken of te gaan vechten. Wanneer u een poesje in huis heeft gehaald is het ook dan verstandig deze te laten steriliseren tenzij u een nestje met de poes wilt. De poes is vanaf een leeftijd van ongeveer 7 à 8 maanden geslachtsrijp. De sterilisatie zou op een leeftijd van 6 maanden kunnen plaatsvinden. Mocht de krolsheid eerder voorkomen, kan de sterilisatie ook eerder worden uitgevoerd. De voordelen van de sterilisatie zijn dat u geen ongewenste kittens in huis krijgt en dat de poes niet krols meer zal zijn. Ook zal de poes minder kans hebben op melkkliertumoren. Een andere optie qua anticonceptie is het gebruik van de poezenpil. Dit is een pil die de poes elke week moet krijgen waardoor de eisprong niet plaatsvindt en de poes dus ook niet krols wordt en niet drachtig kan worden. De poezenpil zou een optie zijn wanneer u later nog een nestje wilt, anders is de sterilisatie een betere optie. Het gebruik van de poezenpil heeft niet onze voorkeur aangezien in enkele gevallen zeer kwaadaardige melkkliertumoren kunnen ontstaan. Hoe gaat de operatie in z n werk? U brengt uw kat s ochtends tussen 08:00 en 09:00 uur in Harmelen of om 13:00 uur in Vleuten. De kat wordt nagekeken en er wordt evt. een bloedonderzoek gedaan om te kijken of de kat gezond is. Dan wordt de kat onder narcose gebracht en geopereerd. We laten uw kat goed uitslapen en wanneer ze wakker is, wordt u gebeld en kunt u uw kat op komen halen. U krijgt dan meteen antibiotica en pijnstilling mee. Bij thuiskomst zal de kat nog wel wat sloom zijn van de narcose. De kat mag s avonds weer een klein beetje eten en zal al snel de oude zijn. Mocht dit niet het geval zijn kunt u altijd bellen. Bij de sterilisatie worden de hechtingen verwijderd na 10 dagen. Sterilisatie bij de poes: de eierstokken worden verwijderd. Castratie bij de kater: de testikels worden verwijderd. Na de operatie is het belangrijk extra goed op de voeding te letten. Door de castratie/sterilisatie wordt de stofwisseling van de kat trager. De kat zal meer willen eten maar heeft juist minder energie nodig dan voorheen. Om overgewicht te voorkomen mag de kat echt niets meer hebben dan hij nodig heeft.

5 Maand Gratis Verzekering Petplan Er worden steeds meer dieren in Nederland verzekerd. Ook wij adviseren uw huisdier te laten verzekeren. Mocht er iets met het dier gebeuren en u bent verzekerd kunt u kiezen voor de beste zorg en hoeft u zich geen zorgen te maken om de kosten. Deze worden immers (totaal of gedeeltelijk) door de verzekeringsmaatschappij betaald. Wij hebben goede ervaringen met de verzekeringsmaatschappij Petplan. Petplan heeft verschillende soorten verzekeringen. U kunt kiezen voor een Basis pakket, een Plus pakket of een Totaal Pakket. Ook zijn er aanvullende verzekeringen mogelijk, bijvoorbeeld een castratie- of sterilisatieverzekering. Wanneer het dier bij Petplan is verzekerd hoeft u aan de balie in de dierenartspraktijk niets te betalen. Wij sturen de factuur door en het deel dat niet wordt vergoed komt via een factuur bij u terecht. Wanneer het dier bij ons in de praktijk gezond is verklaard (wanneer het bijvoorbeeld komt voor een vaccinatie) kunnen wij u 1 maand gratis verzekering aanbieden. Het dier is dan gedurende 1 maand in het Basis pakket verzekerd met een maximale vergoeding van zonder dat u premie betaald. Bij deze Maand Gratis Verzekering zit u nergens aan vast. Wanneer u de verzekering na deze maand wil doorzetten moet u zelf actie ondernemen, anders loopt de verzekering vanzelf af. Meer informatie kunt u aanvragen via de praktijk of via We wensen u veel plezier met uw kitten! Voor vragen kunt u altijd terecht bij de dierenartspraktijk.

Informatiebrief een pup.

Informatiebrief een pup. Informatiebrief een pup. Wanneer u besloten heeft een hond te nemen moet u van te voren op een paar dingen letten voordat u de pup gaat halen. Allereerst moet de pup een eigen plekje in huis hebben. Een

Nadere informatie

Informatiebrief een pup.

Informatiebrief een pup. Informatiebrief een pup. Wanneer u besloten heeft een hond te nemen moet u van te voren op een paar dingen letten voordat u de pup gaat halen. Allereerst moet de pup een eigen plekje in huis hebben. Een

Nadere informatie

Vakantiechecklist. Uw huisdier blijft thuis. Uw huisdier gaat uit logeren bij familie/vrienden

Vakantiechecklist. Uw huisdier blijft thuis. Uw huisdier gaat uit logeren bij familie/vrienden Vakantiechecklist Uw huisdier blijft thuis Zorg er voor dat er genoeg (dieet)voeding en indien nodig medicatie in huis is Geef de oppas de naam van uw dierenkliniek en telefoonnummer voor het geval dat

Nadere informatie

Leven / Leefomgeving Koop geen kat in een zak

Leven / Leefomgeving Koop geen kat in een zak Leven / Leefomgeving Koop geen kat in een zak De Gezondheidsdienst/Eco-werkhuis van de Stad Gent wil burgers bewust laten nadenken, vooraleer een kat in huis te halen. Een kat in huis nemen heeft immers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2014

Nieuwsbrief Maart 2014 Nieuwsbrief Maart 2014 Beste Klant, Eerst graag uw aandacht voor het volgende: In Zoetermeer en Ypenburg zijn de afgelopen week, eind februari, verschillende honden ziek geworden door het Canine Distemper

Nadere informatie

Aktie!!!! Nieuwsbrief Augustus 2013

Aktie!!!! Nieuwsbrief Augustus 2013 Nieuwsbrief Augustus 2013 Hier ben ik weer met de nieuwsbrief van de maand augustus! We zitten nog volop in de zomer dus het ontwormen en ontvlooien van uw hond of kat blijft zeer belangrijk. Aktie!!!!

Nadere informatie

Veterinary Care Nutrition. Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kitten

Veterinary Care Nutrition. Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kitten Veterinary Care Nutrition Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kitten Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe huisgenoot! Een kitten in huis is een fantastische gebeurtenis. De basis voor een jarenlange

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2015

Nieuwsbrief April 2015 Inhoud Nieuwe assistente... 2 Allemaal beestjes... 2 Vlooien... 2 Wormen... 3 Teken... 4 Actiepagina... 5 Konijnenvaccinatie nu met 5 euro korting... 5 Castratie kater nu met 17 euro korting... 7 15% korting

Nadere informatie

DiereNieuws PAGINA 1 EDITIE VOORJAAR 2009

DiereNieuws PAGINA 1 EDITIE VOORJAAR 2009 DiereNieuws Deze maand 10% korting op alle Frontline producten. Eindelijk is het zover, de lente is begonnen! s Avonds langer licht en het weer wordt aangenamer. Dit brengt alleen ook weer nare dingen

Nadere informatie

Bescherm uw huisdier en uw gezin

Bescherm uw huisdier en uw gezin Ontwormen van honden en katten Bescherm uw huisdier en uw gezin Waarom ontwormen? Honden en katten maken deel uit van ons gezin. We aaien ze, knuffelen en spelen met ze. Maar dit is niet altijd zonder

Nadere informatie

11 Katten. Thema. 1 Inleiding. Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen.

11 Katten. Thema. 1 Inleiding. Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen. Thema 11 Katten 1 Inleiding Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen. De inhoud van dit thema: 2 Verzorging 3 Voor- en nadelen van katten 4

Nadere informatie

Algemeen. Inleiding. Rassen. De aanschaf

Algemeen. Inleiding. Rassen. De aanschaf Algemeen Inleiding De laatste jaren neemt de populariteit van de kat als huisdier steeds meer toe. Hierdoor is ook de kennis over voeding, verzorging en ziektekunde bij de kat enorm toegenomen. In het

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje.

In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje. Je hond mee op vakantie nemen naar het buitenland vraagt enige voorbereiding en organisatie: het dier moet niet alleen in orde zijn met de buitenlandse regelgeving, er zijn ook heel wat parasieten waar

Nadere informatie

Voorbereid op reis. Ik ga op vakantie en neem mee

Voorbereid op reis. Ik ga op vakantie en neem mee Voorbereid op reis Heerlijk! U gaat binnenkort lekker op vakantie. Om zonder zorgen op reis te kunnen, helpt een goede voorbereiding. Dat geldt voor u, maar zeker ook voor uw hond. Check, check, dubbelcheck:

Nadere informatie

Regelmatig ontwormen is belangrijk om uw gezin en uw hond te beschermen tegen wormen.

Regelmatig ontwormen is belangrijk om uw gezin en uw hond te beschermen tegen wormen. Regelmatig ontwormen is belangrijk om uw gezin en uw hond te beschermen tegen wormen. Waarom ontwormen? Honden maken deel uit van ons gezin. We aaien, knuffelen en spelen met ze. Maar dit is niet altijd

Nadere informatie

THEORIE KAT. maak je vrienden. Met een DierenDiploma

THEORIE KAT. maak je vrienden. Met een DierenDiploma INLEIDING Geschiedenis In het oude Egypte werden katten verafgood. Het waren heilige dieren. In de Middeleeuwen werden katten helemaal niet als huisdieren gezien. Men vond het meer dieren voor heksen en

Nadere informatie

Spoelwormen leven in de darmen van honden en katten.

Spoelwormen leven in de darmen van honden en katten. Darmparasieten komen zowel bij honden als bij katten zeer regelmatig voor. De vaakst voorkomende besmettingen zijn die met spoelwormen en lintwormen. Af en toe zien we ook infecties met giardia. Ook aan

Nadere informatie

Van kitten naar kat. Optimale begeleiding door de praktijk. Drs. Margit Bossard Gedragsdeskundig dierenarts

Van kitten naar kat. Optimale begeleiding door de praktijk. Drs. Margit Bossard Gedragsdeskundig dierenarts Van kitten naar kat Optimale begeleiding door de praktijk Drs. Margit Bossard Gedragsdeskundig dierenarts TERUG NAAR DE SCHOOLBANKEN voor dierenarts-assistenten Amersfoort, zat. 20 juni 2015 Programma

Nadere informatie

Preventiebox OMGEVING WORMEN VLOOIEN. ProtectionBox

Preventiebox OMGEVING WORMEN VLOOIEN. ProtectionBox Preventiebox OMGEVING WORMEN VLOOIEN ProtectionBox 1 P02 Vets Place Preventiebox P03 Vets Place dierenarts P05 Vectra Felis P06 Waarom wachten tot ze bijten? P07 Tips voor toediening Vectra Felis P08 Ectoparasieten

Nadere informatie

Vlooien. levenscyclus van de vlo

Vlooien. levenscyclus van de vlo Vlooien Vlooien zijn de meest voorkomende parasieten bij hond en kat. Ze komen gedurende het hele jaar voor. Ze voeden zich met het bloed van hun gastheer en veroorzaken huidirritatie door injectie van

Nadere informatie

ZWERFKATTEN. Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert

ZWERFKATTEN. Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert ZWERFKATTEN Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert 0495-56 39 81 www.dierenasieldebeestenboel.nl ZWERFKATTEN Jaarlijks komen er vele katten in het asiel terecht. Landelijk gaat het om meer dan 100.000 katten

Nadere informatie

Vaccinatie schema kat door: Dierenarts van Kessel

Vaccinatie schema kat door: Dierenarts van Kessel Vaccinatie schema kat door: Dierenarts van Kessel De vaccinatieprotocollen in de praktijk voor katten worden gehanteerd zijn gebaseerd op de Europese richtlijnen die door het ABCD zijn opgesteld. Hieronder

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Deze maand in de nieuwsbrief. HuisdierenZorgPlan. Gebitten van knaagdieren.. Waarom vaccineren?. Uw huisdier mee op vakantie. We zijn er pas mee gestart maar er is veel belangstelling

Nadere informatie

Voor de optimale gezondheid van uw kat

Voor de optimale gezondheid van uw kat Voor de optimale gezondheid van uw kat Vaccinatie: De bedoeling van vaccinatie is de kat de nodige afweer te laten opbouwen tegen besmettelijke ziekten. De nodige vaccins zijn afhankelijk van de levenswijze

Nadere informatie

HANDIG EEN BUITEN- OF EEN BINNENKAT?

HANDIG EEN BUITEN- OF EEN BINNENKAT? HANDIG EEN BUITEN- OF EEN BINNENKAT? l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER KATTEN BINNEN

Nadere informatie

Op vakantie? Het huisdier gaat mee of naar een kennel of pension?

Op vakantie? Het huisdier gaat mee of naar een kennel of pension? Op vakantie? Het huisdier gaat mee of naar een kennel of pension? Het is belangrijk om tijdig bij de dierenarts te informeren welke risico s er voor uw dier zijn als het meegaat naar het buitenland of

Nadere informatie

l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH ZOÖNOSEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e www.licg.nl over houden van huisdieren

l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH ZOÖNOSEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e www.licg.nl over houden van huisdieren PRAKTISCH ZOÖNOSEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Zoönosen: ziekten bij dieren die overgedragen kunnen worden op mensen

Nadere informatie

Uw nieuwe hond. Als de grote dag is aangebroken. Een goed begin is het halve werk

Uw nieuwe hond. Als de grote dag is aangebroken. Een goed begin is het halve werk Uw nieuwe hond Als de grote dag is aangebroken. Een goed begin is het halve werk De dag dat de hond voor het eerst bij u thuis komt is altijd een beetje spannend. Zou het allemaal goed gaan, zal hij zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer 2011

Nieuwsbrief Zomer 2011 In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen: Met uw huisdier naar het buitenland Oververhitting en maden bij het konijn Puppy avond Voeding voor hond en kat Met uw huisdier naar het buitenland

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer 2012

Nieuwsbrief Zomer 2012 Geachte huisdiereigenaar, Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief van het voorjaar 2012. Wij hopen dat u de informatie in deze brief, over de gezondheid van huisdieren kunt waarderen. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

Nieuwsbrief van April-Mei 2015

Nieuwsbrief van April-Mei 2015 Nieuwsbrief van April-Mei 2015 De eerste zonnige week ligt weer achterons. De vogeltjes fluiten, leggen een ei, en de mei- en zomervakantie komen rap dichterbij. Buiten dat wij actiever worden met dit

Nadere informatie

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers!

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voorbereid op reis Heerlijk! U gaat binnenkort lekker op vakantie. Om zonder zorgen op reis te kunnen, helpt een goede voorbereiding. Dat geldt voor

Nadere informatie

Felis catus. www.licg.nl. Serie zoogdieren Kat

Felis catus. www.licg.nl. Serie zoogdieren Kat Serie zoogdieren Kat Felis catus Wanneer u overweegt een kat te kopen is het belangrijk dat u stilstaat bij de gevolgen. Een kat wordt met gemak vijftien jaar oud. Het is een gezellig huisdier, dat niet

Nadere informatie

Voordelen. Dit is de mei nieuwsbrief van de Dierenkliniek Europawijk. Sterilisatie van de teef. Inhoud van deze nieuwsbrief

Voordelen. Dit is de mei nieuwsbrief van de Dierenkliniek Europawijk. Sterilisatie van de teef. Inhoud van deze nieuwsbrief Voor u gelezen... 5 Dit is de mei nieuwsbrief van de Dierenkliniek Europawijk. Hypoallergenic (Horse)... 5 Pinguïn gespot op Engels strand... 5 Binnenkort dag van de hond!... 6 We doen ons best om elke

Nadere informatie

PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND

PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND over houden van huisdieren Vaccinatie is een belangrijke en effectieve manier om ziekten

Nadere informatie

In dit document zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje.

In dit document zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje. Je hond mee op vakantie nemen naar het buitenland vraagt enige voorbereiding en organisatie: het dier moet niet alleen in orde zijn met de buitenlandse regelgeving, er zijn ook heel wat parasieten waar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Verzekering voor uw hond of kat. In dit nummer: Verzekering voor uw hond of kat

Nieuwsbrief. Verzekering voor uw hond of kat. In dit nummer: Verzekering voor uw hond of kat D I E R E N A R T S E N P R A K T I J K L A A K K W A R T I E R September 2012 Jaargang 1, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Verzekering voor uw hond of kat 1 Zijn we niet te vroeg? 2 Afscheid van uw huisdier

Nadere informatie

In de tabel hieronder kunt u zien wat de ideale omgevingstemperatuur is.

In de tabel hieronder kunt u zien wat de ideale omgevingstemperatuur is. Flessenkitten Soms is het noodzakelijk om een kitten bij te voeren indien moederpoes niet genoeg melk geeft. In de vervelendste gevallen is de moederpoes er niet meer en zal het kitten geheel afhankelijk

Nadere informatie

Levensfasen van katten

Levensfasen van katten Levensfasen van katten Tijdens zijn leven gaat jouw kat door diverse levensfasen heen en in die verschillende fasen zal hij verschillende behoeften hebben. Kitten 1e socialisatiefase: 3-7 weken 2e socialisatiefase:

Nadere informatie

DIERENARTSENPRAKTIJK ROUSSEAU KITTENS

DIERENARTSENPRAKTIJK ROUSSEAU KITTENS DIERENARTSENPRAKTIJK ROUSSEAU KITTENS KITTENS Deze presentatie geeft een kort overzicht en is in geen geval een allesomvattend naslagwerk We raden ten stelligste aan om bij vragen of twijfels contact op

Nadere informatie

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers!

Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voor vakantiegangers, pensionvrienden en thuisblijvers! Voorbereid op reis Heerlijk! U gaat binnenkort lekker op vakantie. Om zonder zorgen op reis te kunnen, helpt een goede voorbereiding. Dat geldt voor

Nadere informatie

Praktisch De kitten-checklist Waar moet ik bij de aanschaf op letten: de KITTEN-CHECKLIST Kitten-checklist

Praktisch De kitten-checklist Waar moet ik bij de aanschaf op letten: de KITTEN-CHECKLIST Kitten-checklist Waar moet ik bij de aanschaf op letten: de KITTEN-CHECKLIST Waar u een kitten ook koopt, u moet altijd op een aantal zaken letten. Als deze niet in orde zijn, kunt u het kitten beter niet kopen, zelfs

Nadere informatie

Infecties : Er is een verschil tussen virusziektes en bacteriã«le ziektes. Bij de hond

Infecties : Er is een verschil tussen virusziektes en bacteriã«le ziektes. Bij de hond Infecties : Er is een verschil tussen virusziektes en bacteriã«le ziektes. Bij de hond A virus: Hondenziekte ; HCC ; Parvo ; Aujeszky ; Rabiës ; Corona B bacterie: Ziekte van Weil ; TBC ; Tetanus ; Salmonella

Nadere informatie

Betrouwbare bescherming. Vaccinatiegids voor de katteneigenaar

Betrouwbare bescherming. Vaccinatiegids voor de katteneigenaar Betrouwbare bescherming Vaccinatiegids voor de katteneigenaar 2 Goede bescherming Inleiding Katten worden als zeer gewaardeerde huisgenoten gezien. Geen wonder dus dat het aantal katten de laatste tientallen

Nadere informatie

Steriliseren = beschermen

Steriliseren = beschermen Tiburon - FOTOLIA Steriliseren = beschermen Cijfers om over na te denken Bij katten is 1 + 1 = 6 en dit twee maal per jaar. Eén kattenpaar kan het leven schenken aan tot 12 kittens per jaar, of 6 paartjes.

Nadere informatie

Voor een goed. Voor een goed ontwormadvies. ontwormadvies. Wormen: niet te zien, wel te bestrijden!

Voor een goed. Voor een goed ontwormadvies. ontwormadvies. Wormen: niet te zien, wel te bestrijden! Voor een goed ontwormadvies. Voor een goed ontwormadvies Wormen: niet te zien, wel te bestrijden! w w w. s t e r k l i n i e k. n l 05/2012 Deze brochure wordt u aangeboden door uw Sterkliniek in samenwerking

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Mei 2013

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Mei 2013 Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Mei 2013 Beste Klant, Wij wensen u allereerst een fijne Meivakantie! Deze maand is er een stukje informatie over de ziekte Leishmaniasis. Ook nog een aantal data voor

Nadere informatie

TIPS en ADVIES. Laat uw kitten zien waar de kattenbak, eten en drinken staat.

TIPS en ADVIES. Laat uw kitten zien waar de kattenbak, eten en drinken staat. TIPS en ADVIES Het is heel goed mogelijk dat het kitten even van slag is door de verhuizing naar zijn nieuwe adres. Het mist zijn moeder, broertjes, zusjes en zijn vertrouwde omgeving. Mocht het dus even

Nadere informatie

Augustus Ma Di Wo Do Vr Za Zo. Raad v Bestuur. Welkom in onze hondeschool :

Augustus Ma Di Wo Do Vr Za Zo. Raad v Bestuur. Welkom in onze hondeschool : Augustus 2017 Ma Di Wo Do Vr Za Zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Raad v Bestuur 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Week van 7 tem 13 Aug: GEEN TRAINING 25 Aug : frietjes Welkom in onze

Nadere informatie

Teken. Dit is de april nieuwsbrief van de Dierenkliniek Europawijk. Inhoud van deze nieuwsbrief

Teken. Dit is de april nieuwsbrief van de Dierenkliniek Europawijk. Inhoud van deze nieuwsbrief Dit is de april nieuwsbrief van de Dierenkliniek Europawijk. We doen ons best om elke maand een nieuwsbrief met interessante onderwerpen (voor elk wat wils) te creëren. We wensen u veel leesplezier. En

Nadere informatie

Kortom: elke aandoening die te maken heeft met de gezondheid van de kat kan onzindelijkheid veroorzaken.

Kortom: elke aandoening die te maken heeft met de gezondheid van de kat kan onzindelijkheid veroorzaken. ONZINDELIJKHEID VAN DE KAT Onzindelijkheid van de kat is één van de meest voorkomende (gedrags)problemen bij katten. Hieronder wordt zowel plassen en poepen buiten de bak, als het sproeien van urine verstaan.

Nadere informatie

NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: KATTEN. vakantieopvang kat

NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: KATTEN. vakantieopvang kat NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: KATTEN vakantieopvang kat Als u een of meerdere katten heeft en u wilt met vakantie gaan dan zijn er verschillende mogelijkheden om iets

Nadere informatie

BESCHERM UW HUISDIER TEGEN. Lees hoe u kunt voorkomen. dat uw huisdier wordt besmet met deze vaak onzichtbare parasieten. Ontworm met MILPRO

BESCHERM UW HUISDIER TEGEN. Lees hoe u kunt voorkomen. dat uw huisdier wordt besmet met deze vaak onzichtbare parasieten. Ontworm met MILPRO BESCHERM UW HUISDIER TEGEN wormen Lees hoe u kunt voorkomen dat uw huisdier wordt besmet met deze vaak onzichtbare parasieten Ontworm met MILPRO Inzicht in de inwendige parasieten Wormen zijn er in alle

Nadere informatie

PRAKTISCH HOUD UW KAT GEZOND!

PRAKTISCH HOUD UW KAT GEZOND! PRAKTISCH HOUD UW KAT GEZOND! l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Als kattenliefhebber wilt u natuurlijk uw huisdier zo lang

Nadere informatie

Katten. De geschiedenis van de kat. Het leven met een kat. Waar haal je een kat vandaan?

Katten. De geschiedenis van de kat. Het leven met een kat. Waar haal je een kat vandaan? Katten De geschiedenis van de kat Eerst een stukje over de geschiedenis van de kat. Hoe en wanneer verschillende soorten van de wilde kat huisdier zijn geworden weten we niet. Er is bewijs dat in het oude

Nadere informatie

Gelieve de voorwaarden grondig door te lezen. U dient akkoord te gaan met deze voorwaarden vooraleer u een boeking wenst te maken.

Gelieve de voorwaarden grondig door te lezen. U dient akkoord te gaan met deze voorwaarden vooraleer u een boeking wenst te maken. ALGEMENE VOORWAARDEN KATTENHOTEL ZOO EASY Gelieve de voorwaarden grondig door te lezen. U dient akkoord te gaan met deze voorwaarden vooraleer u een boeking wenst te maken. 1. RESERVEREN Reserveren is

Nadere informatie

NEWSLETTER N 12. Het PRO team- Royal Canin Belux. Coccidiose is een parasitaire ziekte die veroorzaakt wordt door een darmparasiet, de coccidia.

NEWSLETTER N 12. Het PRO team- Royal Canin Belux. Coccidiose is een parasitaire ziekte die veroorzaakt wordt door een darmparasiet, de coccidia. N NEWSLETTER N 12 Het PRO team- Royal Canin Belux et als alle andere plaatsen waar dieren samenleven zijn kattenfokkerijen plaatsen waar zich makkelijk bacteriën, virussen en parasieten ontwikkelen, waardoor

Nadere informatie

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond:

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond: NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: HONDEN Vakantieopvang Als u een of meerdere en heeft en u wilt met vakantie gaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden om iets voor de

Nadere informatie

Allereerst wensen wij iedereen natuurlijk een beestachtig en gelukkig 2014 toe!

Allereerst wensen wij iedereen natuurlijk een beestachtig en gelukkig 2014 toe! Nieuwsbrief Januari 2014 Allereerst wensen wij iedereen natuurlijk een beestachtig en gelukkig 2014 toe! Wij staan in het nieuwe jaar weer voor u en uw huisdieren klaar! Ik wilde het over het nut en het

Nadere informatie

PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND

PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH VACCINATIE VAN DE HOND over houden van huisdieren Vaccinatie is een belangrijke en effectieve manier om besmettelijke

Nadere informatie

Pupinformatie voor kopers

Pupinformatie voor kopers Pupinformatie voor kopers Algemeen Een pup die u bij ons koopt, is minimaal negen weken oud. Wij hebben de pup aan u verkocht met een koopovereenkomst die door u en ons is ondertekend. Naast de koopovereenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Vuurwerkangst Nierfalen bij de kat Het nut van chippen Parasieten hij honden en katten Bravecto Prijsvraag Vuurwerkangst Het klinkt nog heel ver

Nadere informatie

INFOFOLDER. KROLSHEIDPREVENTIE drs. H.S. Kooistra oktober 2000. Typische kenmerken van krolsheid. Licht. Geïnduceerde ovulatie

INFOFOLDER. KROLSHEIDPREVENTIE drs. H.S. Kooistra oktober 2000. Typische kenmerken van krolsheid. Licht. Geïnduceerde ovulatie INFOFOLDER KROLSHEIDPREVENTIE drs. H.S. Kooistra oktober 2000 Typische kenmerken van krolsheid Naast de bekende verschijnselen van rollen, zich presenteren en meer of minder geluid produceren, zijn er

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe hond!

Gefeliciteerd met uw nieuwe hond! Gefeliciteerd met uw nieuwe hond! Bij een nieuwe pup komt veel kijken. U moet zich bezig houden met opvoeding, zindelijkheid, de socialisatie en ook op gezondheidsvlak is er voor u als eigenaar een hoop

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Vuurwerkangst Nierfalen bij de kat Het nut van chippen Parasieten hij honden en katten Bravecto Prijsvraag Vuurwerkangst Het klinkt nog heel ver

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande

Dierenkliniek Nesselande Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief juli/augustus 2011 Beste huisdier eigenaren, De (school) vakantie is begonnen, misschien dat een hoop van u op vakantie gaat. In deze nieuwsbrief geven we u nog wat

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! Zwerfkattenvangproject GastGEZINNEN VOOR KITTENS Zwerfkatten 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast Zwerfkatten, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver

Nadere informatie

De vakantie staat weer voor de deur, houd u er rekening mee dat als u naar. Het buitenland gaat uw hond laat vaccineren tegen Rabies (hondsdolheid)!

De vakantie staat weer voor de deur, houd u er rekening mee dat als u naar. Het buitenland gaat uw hond laat vaccineren tegen Rabies (hondsdolheid)! Beste huisdierliefhebbers, De vakantie staat weer voor de deur, houd u er rekening mee dat als u naar Het buitenland gaat uw hond laat vaccineren tegen Rabies (hondsdolheid)! Dit is in europa en daar buiten

Nadere informatie

Wij verzekeren de zorgkosten van huisdieren bij ziekten en ongevallen

Wij verzekeren de zorgkosten van huisdieren bij ziekten en ongevallen De nr. 1 huisdierenverzekering wereldwijd Wij verzekeren de zorgkosten van huisdieren bij ziekten en ongevallen Ieder huisdier verdient 2018029 Petplan Consumentenbrochure-nw.indd 1 25/05/2018 09:46 Waarom

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juni 2015

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juni 2015 Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juni 2015 Beste Klant, De zomer komt er al weer aan! De actie voor de scalibor teken band loopt nog door. De Landelijke Chipmaand in Juni is er weer, kijk snel voor

Nadere informatie

bijzondere voorwaarden bij uw dierenverzekering In begrijpelijke taal. Dat is echt HEMA!

bijzondere voorwaarden bij uw dierenverzekering In begrijpelijke taal. Dat is echt HEMA! bijzondere voorwaarden bij uw dierenverzekering In begrijpelijke taal. Dat is echt HEMA! U heeft een dierenverzekering bij ons. En u heeft hierbij een of meer extra onderdelen gekozen. Deze staan hieronder.

Nadere informatie

Zowel voor u als voor uw dier. Bevat handige adviezen en checklists

Zowel voor u als voor uw dier. Bevat handige adviezen en checklists Zowel voor u als voor uw dier Bevat handige adviezen en checklists Inhoud Een beestachtig leuke vakantie 2 Hartworm, dirifolaria immitis 6 Thuisblijven in een pension: waar moet u aan denken? Mee op reis,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2015

Nieuwsbrief Juni 2015 Nieuwsbrief Juni 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Met uw hond of kat op vakantie Juni chipmaand De Easypill Overgewicht of obesitas Huisdieren ras van de maand Met uw hond of kat op vakantie De vakantie!

Nadere informatie

4 Normale en abnormale dracht Normale dracht Abnormale dracht Afsluiting 47

4 Normale en abnormale dracht Normale dracht Abnormale dracht Afsluiting 47 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Oestrische cycli, optimale dektijdstip bij de teef en mogelijke aandoeningen van het vrouwelijke geslachtsapparaat 9 1.1 Overwegingen voorafgaand aan het fokken 9 1.2 Oestrische

Nadere informatie

Kat. Het leven met een kat. Waar haal je een kat vandaan? Iets over de kat zelf

Kat. Het leven met een kat. Waar haal je een kat vandaan? Iets over de kat zelf Kat Het leven met een kat Het dier heeft ruimte, verzorging en aandacht nodig. En daarvoor heb je tijd, geduld en natuurlijk ook geld nodig. In feite is het eten niet duur, maar je moet ook denken aan

Nadere informatie

BRAVECTO SPOT-ON KAT

BRAVECTO SPOT-ON KAT BRAVECTO SPOT-ON KAT 2 BRAVECTO : EEN KEER DRUPPELEN. TOT 12 WEKEN BESCHERMD TEGEN VLOOIEN EN TEKEN. Uw dierenarts heeft uw kat Bravecto voorgeschreven. Bravecto beschermt uw kat tot wel 12 weken tegen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. pag. 2 pag. 3 pag. 4, 5 pag. 6 pag. 8, 9, 10 pag. 11 pag. 12, 13 pag. 14, 15 pag. 16 pag. 17 pag. 18,19 pag. 20

Inhoudsopgave. pag. 2 pag. 3 pag. 4, 5 pag. 6 pag. 8, 9, 10 pag. 11 pag. 12, 13 pag. 14, 15 pag. 16 pag. 17 pag. 18,19 pag. 20 Kitten-plan Inhoudsopgave Persoonlijke pagina Inleiding Een goede start Voeding Verzorging Entingen Lichamelijk onderzoek Controle tabel Voedingsadvies Preventief gezondheidsadvies Beoordelingstabel Persoonlijke

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! buitenkans katten PLEEGGEZINNEN VOOR KITTENS 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver lijden ze aan ziektes,

Nadere informatie

productbrochure CaroCroc, sinds 1932 Gewoon Goed Wat geef ik mijn kat De breuken Productinformatie Caro Croc

productbrochure CaroCroc, sinds 1932 Gewoon Goed Wat geef ik mijn kat De breuken Productinformatie Caro Croc , sinds 1932 Gewoon Goed De breuken Productinformatie Wat geef ik mijn kat productbrochure 2 Oer Hollands, zonder poespas ofwel Gewoon Goed Uw kat is uw vriend en huisgenoot. Daarom is alleen het beste

Nadere informatie

ADVIESBRIEVEN VAN UW DIERENARTS

ADVIESBRIEVEN VAN UW DIERENARTS ADVIESBRIEVEN VAN UW DIERENARTS ADVIESBRIEF 9 Help, mijn kat is onzindelijk Als uw kat buiten de kattenbak plast, kan dit duiden op een gezondheidsprobleem of op een gedragsprobleem. Vaak zie je niet aan

Nadere informatie

Ontwormen en mestonderzoek bij paarden

Ontwormen en mestonderzoek bij paarden Nieuwsbrief Paard Maart Een aantal keer per jaar stellen we voor paardeneigenaren een korte nieuwsbrief samen. In deze eerste nieuwsbrief willen we een aantal vragen beantwoorden die er nog zijn omtrent

Nadere informatie

HOND OF KAT MEE OP VAKANTIE:

HOND OF KAT MEE OP VAKANTIE: HOND OF KAT MEE OP VAKANTIE: De vakantie is altijd een leuke tijd. Mensen willen vaak hun hond meenemen op vakantie omdat deze ook recht heeft op vakantie, veel minder vaak nemen mensen hun kat mee maar

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juni 2012

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juni 2012 Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Juni 2012 Op reis gaan met uw hond, kat of fret Wanneer uw huisdier mee op reis gaat, moet u voldoen aan buitenlandse wet- en regelgeving van het land waar u naar toe

Nadere informatie

De Reaal Dier & Zorg Verzekering

De Reaal Dier & Zorg Verzekering De Reaal Dier & Zorg Verzekering De meest complete huisdierverzekering voor honden en katten in Nederland In de Basisdekking: Castratie/Sterilisatie Heupen & Ellebogen Preventief, 65,- per jaar Beste huisdiereigenaar,

Nadere informatie

Dierendag vrijdag 3 Oktober en maandag 6 Oktober 10% kortings Actie Actie Actie!!!:

Dierendag vrijdag 3 Oktober en maandag 6 Oktober 10% kortings Actie Actie Actie!!!: Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Oktober 2014 Beste Klant, Begin deze maand is het weer Dierendag, hiervoor hebben wij een aantal leuke actie s. Ook deze maand extra informatie over worm infectie bij

Nadere informatie

Bijlage VMBO-KB. biologie CSE KB. tijdvak 2. Deze bijlage bevat informatie.

Bijlage VMBO-KB. biologie CSE KB. tijdvak 2. Deze bijlage bevat informatie. Bijlage VMBO-KB 2014 tijdvak 2 biologie CSE KB Deze bijlage bevat informatie. KB-0191-a-14-2-b Katten Lees eerst informatie 1 tot en met 5 en beantwoord dan vraag 39 tot en met 49. Bij het beantwoorden

Nadere informatie

Zwerfkatten in Amsterdam

Zwerfkatten in Amsterdam i.s.m. Stichting LOES voor Dieren Zwerfkatten in Amsterdam Joke Voorn Stichting LOES voor Dieren 3 november 2013 TNR methode: Trap, Neuter, Release = Vangen, Castreren/steriliseren, vrijlaten Huiskat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Fijne Vakantie! Augustus In deze nieuwsbrief: 20 Jaar Kirsty. Bijen of wespensteek. Vakantiechecklist.

Nieuwsbrief. Fijne Vakantie! Augustus In deze nieuwsbrief: 20 Jaar Kirsty. Bijen of wespensteek. Vakantiechecklist. Nieuwsbrief Augustus 2016 In deze nieuwsbrief: 20 Jaar Kirsty Bijen of wespensteek Vakantiechecklist Zietke van Weil Beste baasjes, De vakantie is weer begonnen! Mag jullie huisdier mee op reis? Gaat hij

Nadere informatie

MILQUESTRA. Een onzichtbaar probleem...

MILQUESTRA. Een onzichtbaar probleem... MILQUESTRA Een onzichtbaar probleem... Iedere hond of kat raakt een aantal keer in zijn leven besmet met wormen Honden en katten staan continu bloot aan wormbesmettingen. Ook mensen kunnen makkelijk besmet

Nadere informatie

Mijn konijn is gezond!

Mijn konijn is gezond! Mijn konijn is gezond! FOTO Naam konijn... Geboortedatum... Geslacht... Ras... Vacht en kleur... Datum sterilisatie / castratie... Plak of noteer hier het chipnummer 2 1 e Eigenaar Naam... Adres... Tel....

Nadere informatie

Suikerziekte. bij honden en katten

Suikerziekte. bij honden en katten Wat is suikerziekte? Diabetes of suikerziekte is als ziekte bij mensen goed bekend. Maar wat niet iedereen weet is dat ook onze vrienden op vier poten het kunnen krijgen! Diabetes is een hormonale ziekte:

Nadere informatie

Loopt mijn kat risico om niesziekte te krijgen?

Loopt mijn kat risico om niesziekte te krijgen? Loopt mijn kat risico om niesziekte te krijgen? Wat is niesziekte? Niesziekte (een soort verkoudheid bij katten) is een aandoening waarbij sprake is van een ontsteking van de voorste luchtwegen. Naast

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het belang van regelmatig ontwormen. Actie: Juni is de chip maand. Gedurende de hele maand chippen incl. registratie voor E 21,-

Nieuwsbrief. Het belang van regelmatig ontwormen. Actie: Juni is de chip maand. Gedurende de hele maand chippen incl. registratie voor E 21,- D i e r e n k l i n i e k T e r G o u w e Actie: Juni is de chip maand Gedurende de hele maand chippen incl. registratie voor E 21,- Nieuwsbrief 1 7-5 - 2 0 1 3 Het belang van regelmatig ontwormen. Zoals

Nadere informatie

Spreekbeurt dierenarts

Spreekbeurt dierenarts Spreekbeurt dierenarts Ik doe mijn spreekbeurt over de dierenarts. Hoofdstukken: 1:waarom? 2:spreekkamer 3:medicijnen 4:laboratorium 5:behandeltafel 6:operatie 7:rontgefoto s 8:dierenarts-assistent 9:afspraak

Nadere informatie

Hoe houd ik mijn hond gezond

Hoe houd ik mijn hond gezond Hoe houd ik mijn hond gezond Versvleesvoeding Tannetje Koning DAP de Oase Dorpsstraat 15b 6731 AS Otterlo 0318-590403 Oase@banditvoeding.nl Bandit Biologische Diepvriesvoeding Zelf samenstellen ( barf

Nadere informatie

De jaarlijkse gezondheidscontrole

De jaarlijkse gezondheidscontrole De jaarlijkse gezondheidscontrole Omdat voorkomen beter is dan genezen Inleiding: waarom een jaarlijkse controle? Het leven van ons huisdier verloopt in het algemeen snel. Bij honden is het leven gemiddeld

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Maart 2014

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Maart 2014 Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Maart 2014 Beste Klant, Wij hopen dat u een Fijne Voorjaarsvakantie heeft gehad! Deze maand hebben wij voor het eerst een CASTRATIE KATER DAG 18 MAART. Ook een stukje

Nadere informatie

Een kat kost geld NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) I. Toepassingsgebied: KATTEN

Een kat kost geld NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) I. Toepassingsgebied: KATTEN NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) I. Toepassingsgebied: KATTEN In Nederland leven 3.3 miljoen katten als gezelschapdier, waarvan 5 % raskatten (cijfers uit RDA rapport 2006). Daarnaast leven

Nadere informatie

PRAKTISCH. VOEDING VAN UW KAT normen en hoeveelheid. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH. VOEDING VAN UW KAT normen en hoeveelheid. www.licg.nl over houden van huisdieren l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH VOEDING VAN UW KAT normen en hoeveelheid over houden van huisdieren Het juiste voer en de juiste hoeveelheid

Nadere informatie