HoenderbosVelmolen -Artikel 6 Uit te werken woondoeleinden -UW-

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HoenderbosVelmolen -Artikel 6 Uit te werken woondoeleinden -UW-"

Transcriptie

1 HoenderbosVelmolen -Artikel 6 Uit te werken woondoeleinden -UW- Paragraaf III - Uit te werken woondoeleinden, -Ao- De op de kaart als zodanig aangewezen gronden zijn bestemd voor: woondoeleinden; woonwagenstandplaatsen; voor zover aan gronden een waarde is toegekend, voor behoud, versterking en/of herstel van deze waarde; maatschappelijke doeleinden; bedrijfsdoeleinden; detailhandel en dienstverlening; verkeersdoeleinden; nutsvoorzieningen; hoofdwatertransportleiding; sportvoorzieningen; dagrecreatieve voorzieningen; groen- en speelvoorzieningen; water; geluidafschermende voorzieningen; en andere tot de woonomgeving behorende voorzieningen, met de daarbij behorende bouwwerken en erven. Voor zover de op de kaart de aanduiding cultuurhistorisch waardevolle bebouwing is gegeven, zijn de gronden tevens bestemd voor behoud, versterking en/of herstel van de cultuurhistorische waarde van de op deze gronden aanwezige bouwwerken. Lid B. Bebouwingsbepalingen Realisering van alsmede het bouwen ten behoeve van de in lid A genoemde doeleinden dient te geschieden met inachtneming van het bepaalde in de Beschrijving in hoofdlijnen als omschreven in artikel Het is verboden de in het plan begrepen gronden - voor zover en zolang zij onbebouwd blijven - anders te gebruiken dan in overeenstemming met de in het plan aan die gronden gegeven bestemming. 2. Onverminderd het bepaalde onder 1 is het in ieder geval verboden de gronden te gebruiken voor: a. het plaatsen of geplaatst houden van onderkomens; b. het opslaan van gerede of ongerede goederen, zoals vaten, kisten, bouwmaterialen, werktuigen, machines of onderdelen hiervan; c. het opslaan van gebruiksklare voer- of vaartuigen of onderdelen hiervan; d. het opslaan, opgeslagen houden, storten of lozen van puin, vuil of andere vaste of vloeibare afvalstoffen. 3. Het bepaalde onder 2 is niet van toepassing voor zover het betreft: a. het tijdelijk opslaan van materialen en werktuigen, welke nodig zijn voor de realisering of de handhaving van de in het plan aangewezen bestemmingen; b. het opslaan of storten van afval- of meststoffen, voor zover noodzakelijk voor het normale onderhoud van tuinen en andere open terreinen en watergangen;

2 c. het plaatsen van ten hoogste één toercaravan of tent op het erf van een woning. 4. Burgemeester en wethouders verlenen vrijstelling van het bepaalde onder 1 en 2, indien strikte toepassing daarvan leidt tot een beperking van het meest doelmatige gebruik, die niet door dringende redenen wordt gerechtvaardigd. Indien burgemeester en wethouders toepassing geven aan deze bepaling, dient de procedure te worden gevolgd als omschreven in lid 1 van artikel 16 (Procedureregels). Lid D. Gebruiksbepalingen ten aanzien van bouwwerken 1. Het is verboden de op deze gronden aanwezige en op te richten bouwwerken anders te gebruiken dan ten dienste van de in deze voorschriften aan die gronden gegeven bestemming. 2. Onverminderd het bepaalde onder 1 is het in ieder geval verboden de bouwwerken te gebruiken in strijd met de in een door burgemeester en wethouders uitgewerkt plan neergelegde bestemming. 3. Burgemeester en wethouders verlenen vrijstelling van het bepaalde onder 1 en 2, indien strikte toepassing daarvan leidt tot een beperking van het meest doelmatige gebruik, die niet door dringende redenen wordt gerechtvaardigd. Indien burgemeester en wethouders toepassing geven aan deze bepaling, dient de procedure te worden gevolgd als omschreven in lid 1 van artikel 16 (Procedureregels). Lid E. Uitwerkingsregels Burgemeester en wethouders moeten overeenkomstig het bepaalde in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening de in lid A bedoelde bestemming uitwerken met inachtneming van het bepaalde in lid B. Lid F. Procedureregels Bij de uitwerking van de bestemming dient de procedure te worden gevolgd als omschreven in lid 2 van artikel 16 (Procedureregels). Lid G. Nadere administratieve bepalingen a. Het bouwen van bouwwerken als bedoeld in lid A dient te geschieden overeenkomstig een door burgemeester en wethouders uitgewerkt plan dat onherroepelijk is geworden. b. In afwijking van het bepaalde onder a mogen zolang en voor zover de onder a bedoelde uitwerking niet is goedgekeurd, de bouwwerken uit te voeren binnen de in lid A bedoelde bestemming slechts worden opgericht, indien het bouwplan kan worden ingepast in concept- dan wel vastgestelde uitwerkingsvoorschriften van burgemeester en wethouders en Gedeputeerde Staten vooraf schriftelijk hebben verklaard dat zij tegen het verlenen van bouwvergunning geen bezwaar hebben. c. Indien burgemeester en wethouders toepassing geven aan het bepaalde onder b, dient de procedure te worden gevolgd als omschreven in lid 2 van artikel 16 (Procedureregels).

3 HoenderbosVelmolen-Artikel 7 Verkeerdoeleinden - Verkeersdoeleinden, categorie III, -V III- - Verkeersdoeleinden, categorie IV, -V IV- Lid A. Bestemmingsbepalingen De op de kaart als zodanig aangewezen gronden zijn bestemd voor: binnen de bestemming -V I-: wegen van infrastructureel belang met uitsluitend een stroomfunctie, zoals bovenwijkse ontsluitingswegen, voorzieningen ten behoeve van het openbaar vervoer, fiets- en voetpaden, andere verkeersvoorzieningen - zulks met uitzondering van verkooppunten van motorbrandstoffen -, bermen en bermsloten; binnen de bestemming -V II-: wegen met een overheersende stroomfunctie, zoals ontsluitingswegen, voorzieningen ten behoeve van het openbaar vervoer, fiets- en voetpaden, andere verkeersvoorzieningen zulks met uitzondering van verkooppunten van motorbrandstoffen -, bermen en bermsloten, met de daarbij behorende, niet voor bewoning bestemde gebouwen, zoals wachthuisjes en telefooncellen en andere bouwwerken, zoals lichtmasten, verkeersborden en andere verkeersgeleiders, verkeersregelinstallaties, bruggen en duikers. 1. Realisering van de in lid A genoemde doeleinden dient te geschieden met inachtneming van het bepaalde in de Beschrijving in hoofdlijnen als omschreven in artikel Op de als zodanig aangewezen gronden mogen uitsluitend bouwwerken noodzakelijk voor de in lid A genoemde bestemming worden gebouwd, met dien verstande, dat: a. 1. de inhoud van de gebouwen niet meer dan 25 m 3 mag bedragen; 2. de hoogte van de gebouwen niet meer dan 4 m mag bedragen; b. de hoogte van andere bouwwerken ten hoogste 3 m mag bedragen, met uitzondering van lichtmasten, verkeersborden, verkeersregelinstallaties en andere verkeersgeleiders met een hoogte van ten hoogste 9 m. 1. Het is verboden de in het plan begrepen gronden - voor zover zij onbebouwd blijven - anders te gebruiken dan in overeenstemming met de in het plan aan die gronden gegeven bestemming. 2. Onverminderd het bepaalde onder 1 is het in ieder geval verboden de gronden te gebruiken voor: a. het opslaan van gerede of ongerede goederen, zoals vaten, bouwmaterialen, werktuigen, machines of onderdelen hiervan; b. het opslaan, opgeslagen houden, storten of lozen van puin, vuil of andere vaste of vloeibare afvalstoffen. 3. Het bepaalde onder 2 is niet van toepassing voor zover het betreft: a. het tijdelijk opslaan van materialen en werktuigen welke nodig zijn voor de realisering of de handhaving van de in het plan aangewezen bestemmingen; b. het opslaan of storten van afval- of meststoffen, voor zover noodzakelijk voor het normale onderhoud van de gronden en watergangen.

4 4. Burgemeester en wethouders verlenen vrijstelling van het bepaalde onder 1 en 2, indien strikte toepassing van het voorschrift leidt tot een beperking van het meest doelmatige gebruik, welke niet door dringende redenen wordt gerechtvaardigd. Indien burgemeester en wethouders toepassing geven aan deze bepaling, dient de procedure te worden gevolgd als omschreven in lid 1 van artikel 16 (Procedureregels). Lid D. Gebruiksbepalingen ten aanzien van bouwwwerken 1. Het is verboden bouwwerken anders te gebruiken dan ten dienste van de in deze voorschriften aan de bijbehorende gronden gegeven bestemming. 2. Burgemeester en wethouders verlenen vrijstelling van het bepaalde onder 1, indien strikte toepassing daarvan leidt tot een beperking van het meest doelmatige gebruik, die niet door dringende redenen wordt gerechtvaardigd. Indien burgemeester en wethouders toepassing geven aan deze bepaling, dient de procedure te worden gevolgd als omschreven in lid 1 van artikel 16 (Procedureregels).

5 HoenderbosVelmolen-Artikel 8 Groenvoorzieningen -G- - Groenvoorzieningen G- De op de kaart als zodanig aangewezen gronden zijn bestemd voor: parken, plantsoenen, bermstroken, speelterreinen en andere tot de woonwijk behorende groenvoorzieningen, met bijbehorende paden, speelhuisjes en gebouwen ten behoeve van onderhoud en beheer; voet- en fietspaden; water, waterbergingen en watergangen; Geluidafschermende voorzieningen, met de daarbij behorende niet voor bewoning bestemde gebouwen en andere bouwwerken. 1. Realisering van de in lid A genoemde doeleinden dient te geschieden met inachtneming van het bepaalde in de Beschrijving in hoofdlijnen als omschreven in artikel Op de als zodanig bestemde gronden mogen uitsluitend bouwwerken noodzakelijk voor de in lid A genoemde bestemming worden gebouwd, met dien verstande, dat: a. 1. De inhoud van de gebouwen niet meer dan 25 m 3 mag bedragen; 2. De hoogte van de gebouwen niet meer dan 4 m mag bedragen; b. de hoogte van de andere bouwwerken ten hoogste 5 m mag bedragen. Voor het gebruik van onbebouwde gronden is het bepaalde in lid C van artikel 7 van overeenkomstige toepassing. Lid D. Gebruiksbepalingen ten aanzien van bouwwwerken Voor het gebruik van bouwwerken is het bepaalde in lid D van artikel 7 van overeenkomstige toepassing.

6 HoenderbosVelmolen-Artikel 9 Agrarische doeleinden, onbebouwd -Ao- - Agrarische doeleinden, onbebouwd -Ao- De op de kaart als zodanig aangewezen gronden zijn bestemd voor de agrarische bedrijfsvoering alsmede voor een voet- en/of fietspad overeenkomstig de op de kaart "Ruimtelijke hoofdstructuur" aangegeven "oostwest-route", met de daarbij behorende andere bouwwerken en open terreinen. 1. Realisering van de in lid A genoemde doeleinden dient te geschieden met inachtneming van het bepaalde in de Beschrijving in hoofdlijnen als omschreven in artikel Op de als zodanig bestemde gronden mogen uitsluitend andere bouwwerken, noodzakelijk voor de in lid A genoemde bestemming worden gebouwd, met een maximale hoogte van 1.50 m, met uitzondering van lichtmasten met een hoogte van ten hoogste 5 m. 3. Burgemeester en wethouders zijn bevoegd vrijstelling te verlenen van het bepaalde onder 2 voor de bouw van agrarische hulpgebouwen, zoals schuilhutten voor dieren en veldschuren, waarbij: a. de grondoppervlakte ten hoogste 50 m² mag bedragen; b. de goothoogte ten hoogste 2.50 m en de hoogte ten hoogste 3.50 m mag bedragen; c. de afstand van de gebouwen tot enige bestemmingsgrens of tot de "oostwest-route" ten minste 10 m zal bedragen. Voor het gebruik van onbebouwde gronden is het bepaalde in lid C van artikel 7 van overeenkomstige toepassing. Lid D. Gebruiksbepalingen ten aanzien van bouwwwerken Voor het gebruik van bouwwerken is het bepaalde in lid D van artikel 7 van overeenkomstige toepassing.

7 HoenderbosVelmolen-Artikel 10 Aardgastransportleiding -Mn(at)- - Aardgastransportleiding Mn(at)- 1. De op de kaart als zodanig aangewezen gronden zijn primair bestemd voor (ondergrondse) aardgastransportleidingen, met de daarbij behorende andere bouwwerken. 2. Secundair zijn de gronden, voor zover zulks op de kaart is aangegeven, bestemd voor doeleinden als omschreven in artikel 6 - Uit te werken woondoeleinden -, artikel 7 - Verkeersdoeleinden, categorie I - en - Verkeersdoeleinden, categorie II -, artikel 8 - Groenvoorzieningen -, artikel 9 - Agrarische doeleinden, onbebouwd - en artikel 11 - Water Op de als zodanig bestemde gronden mogen uitsluitend andere bouwwerken ten dienste van de in lid A onder 1 genoemde bestemmingen worden gebouwd, met dien verstande, dat de hoogte van andere bouwwerken ten hoogste 4.50 m mag bedragen. 2. Op de als zodanig bestemde gronden mogen voor zover de belangen van de leidingen zulks gedogen, tevens andere bouwwerken ten dienste van de in lid A onder 2 genoemde bestemmingen worden gebouwd, waarbij alsdan de bebouwingsbepalingen bij de onderscheiden bestemmingen van overeenkomstige toepassing zijn. Burgemeester en wethouders verlenen de bouwvergunning niet, alvorens schriftelijk advies is gevraagd bij de desbetreffende leidingbeheerder. Lid C. Lid D. Gebruiksbepalingen ten aanzien van onbebouwde gronden Voor het gebruik van onbebouwde gronden is het bepaalde in lid C van artikel 7 van overeenkomstige toepassing. Gebruiksbepalingen ten aanzien van bouwwwerken Voor het gebruik van bouwwerken is het bepaalde in lid D van artikel 7 van overeenkomstige toepassing. Lid H I Aanlegvergunningen Het is verboden zonder of in afwijking van een schriftelijke vergunning van burgemeester en wethouders (aanlegvergunning), de navolgende andere werken en/of werkzaamheden uit te voeren: a. het aanbrengen van oppervlakteverhardingen; b. het ontginnen, bodemverlagen of afgraven dieper dan 0,40 m beneden maaiveld; c. het aanbrengen of rooien van diepwortelende beplanting of bomen; d. het uitvoeren van heiwerkzaamheden, of het op andere wijze ingraven van voorwerpen. Lid H II Toelaatbaarheid Een vergunning als bedoeld in lid H I is slechts toelaatbaar, indien door die andere werken en/of werkzaamheden geen schade aan de leidingen zal worden veroorzaakt en indien een afweging van de in het geding zijnde belangen tot uitkomst heeft, dat een aanlegvergunning in Lid H III redelijkheid niet kan worden geweigerd. Uitzonderingen Het bepaalde in lid H I is niet van toepassing:

8 Lid H IV a. op normale onderhoudswerkzaamheden van geringe omvang, of andere werken gericht op en noodzakelijk voor de instandhouding van het onderhavige plangebied; b. op andere werken en/of werkzaamheden die uit het oogpunt van ruimtelijke ordening van niet-ingrijpende betekenis zijn. Adviezen Alvorens te beslissen omtrent een vergunning als bedoeld in lid H I wordt door burgemeester en wethouders de leidingbeheerders van de leidingen schriftelijk om advies gevraagd. Lid H V Verklaring van geen bezwaar Indien het concept-besluit van burgemeester en wethouders strekt tot verlening van de aanlegvergunning en afwijkt van het uitgebrachte advies, mag de aanlegvergunning slechts worden verleend, indien vooraf van Gedeputeerde Staten schriftelijk een verklaring is ontvangen, dat zij tegen het verlenen van de vergunning geen bezwaar hebben.

9 HoenderbosVelmolen-Artikel 11 Water - Water De op de kaart als zodanig aangewezen gronden zijn bestemd voor waterhuishouding en waterberging, met de daarbij behorende andere bouwwerken. Op de als zodanig bestemde gronden mogen uitsluitend andere bouwwerken ten dienste van de genoemde bestemming, zoals bruggen, worden gebouwd met een hoogte van ten hoogste 3 m; Voor het gebruik van onbebouwde gronden is het bepaalde in lid C van artikel 7 van overeenkomstige toepassing. Lid D. Gebruiksbepalingen ten aanzien van bouwwwerken Voor het gebruik van bouwwerken is het bepaalde in lid D van artikel 7 van overeenkomstige toepassing.

Inhoud van de voorschriften

Inhoud van de voorschriften Inhoud van de voorschriften Hoofdstuk I Inleidende bepalingen blz. 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Wijze van meten 4 Hoofdstuk II Bestemmingen en gebruik 5 Artikel 3 Natuurgebied (N) 5 Artikel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Regels 3

Inhoudsopgave. Regels 3 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Artikel 2 Wijze van meten 7 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 9 Artikel 3 Agrarisch met waarden 9 Artikel 4 Natuur 11 Artikel 5

Nadere informatie

REGELS Inhoudsopgave

REGELS Inhoudsopgave REGELS Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS 2 Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Nadere regels 2 HOOFDSTUK 2 BESTEMMINGSREGELS 3 Artikel 3 Groen 3 Artikel 4 Verkeer - Verblijfsgebied 3 Artikel 5 Leiding

Nadere informatie

150kV-verbinding Geervliet-Middelharnis

150kV-verbinding Geervliet-Middelharnis 150kV-verbinding Geervliet-Middelharnis Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Artikel 2 Wijze van meten 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Hoofdstuk 3 Algemene regels

Nadere informatie

Voorschriften Bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), 8 e Uitwerkingsplan 'de Zonnetrap (appartementen)'

Voorschriften Bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), 8 e Uitwerkingsplan 'de Zonnetrap (appartementen)' Voorschriften, 8 e Uitwerkingsplan 'de Zonnetrap (appartementen)' 2 3 Inhoud: Hoofdstuk I Algemene bepalingen... 1 Artikel 1 Relatie met het bestemmingsplan 'Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder)'... 1

Nadere informatie

bouwhoogte In de bouwhoogte wordt geen uniformiteit nagestreefd. Aan de goothoogte wordt daarom een

bouwhoogte In de bouwhoogte wordt geen uniformiteit nagestreefd. Aan de goothoogte wordt daarom een rooilijnen De rechtlijnige opzet van het stratenplan gaat goed samen met variatie in de situering van de voorgevels. Daarom zijn geen verplichte bouwlijnen voor-geschreven. Het middel van de rooilijn (lijn

Nadere informatie

I I I I I I I I I I I I

I I I I I I I I I I I I GEMEENTE AMSTERDAM STADSDEEL ZEEBURG Bestemmingsplan Circusexploitantenterrein Oosterringdijk (gedeelte Watergraafsmeer) onderdeel : voorschriften NHOUDSOPGA VE A. B. c. Algemeen Artikel Artikel Begripsbepalingen

Nadere informatie

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W)

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) Voorschriften Artikel 3 Woondoeleinden (W) Artikel 7 Erven (E) Artikel 8 Tuinen (T) Artikel 5 Waarde Archeologie 1B Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) DOELEINDENOMSCHRIJVING 1. De gronden op de kaart aangewezen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Voetgangersverbinding. Castricum Limmen REGELS

Bestemmingsplan Voetgangersverbinding. Castricum Limmen REGELS Bestemmingsplan Voetgangersverbinding Castricum Limmen REGELS Inhoudsopgave Artikel 1. BEGRIPPEN...3 Artikel 2. WIJZE VAN METEN...4 Artikel 3. VERKEER VERKEER EN VERBLIJF...5 Artikel 4. GROEN...5 Artikel

Nadere informatie

Bestemmingsplan Madestein - Vroondaal, 1e herziening. Vastgesteld

Bestemmingsplan Madestein - Vroondaal, 1e herziening. Vastgesteld Bestemmingsplan Madestein - Vroondaal, 1e herziening Vastgesteld Vastgesteld, d.d. 15 december 2016 Madestein - Vroondaal, 1e herziening Inhoudsopgave Regels Regels 3 Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Inleidende

Nadere informatie

PARAGRAAF I ALGEMENE EN TECHNISCHE BEPALINGEN... 1 Artikel 1 Begripsbepalingen... 1

PARAGRAAF I ALGEMENE EN TECHNISCHE BEPALINGEN... 1 Artikel 1 Begripsbepalingen... 1 Voorschriften Inhoud: blz. PARAGRAAF I ALGEMENE EN TECHNISCHE BEPALINGEN... 1 Artikel 1 Begripsbepalingen... 1 PARAGRAAF II BESTEMMINGSBEPALINGEN... 3 Artikel 2 Wonen, eilanden -W-... 3 Artikel 3 Wonen

Nadere informatie

GEMEENTE GAASTERLAN - SLEAT / BESTEMMINGSPLAN BALK - VERBINDINGSWEG INHOUDSOPGAVE

GEMEENTE GAASTERLAN - SLEAT / BESTEMMINGSPLAN BALK - VERBINDINGSWEG INHOUDSOPGAVE GEMEENTE GAASTERLAN - SLEAT 07-18-06 / 12-12-08 BESTEMMINGSPLAN BALK - VERBINDINGSWEG REGELS INHOUDSOPGAVE blz HOOFDSTUK 1. INLEIDENDE REGELS 1 Artikel 1: Begrippen 1 Artikel 2: Wijze van meten 3 HOOFDSTUK

Nadere informatie

UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 4C3. GEMEENTE MIDDELBURG onherroepelijk 17 december ruimte voor ideeën

UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 4C3. GEMEENTE MIDDELBURG onherroepelijk 17 december ruimte voor ideeën UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 4C3 GEMEENTE MIDDELBURG onherroepelijk 17 december 2011 ruimte voor ideeën Mortiere fase 4c3 Deze standaard is gebaseerd op de Bro (21 april 2008) en SVBP2008 (10 april 2008).

Nadere informatie

Uitwerkingsplan. Assenrade, fase 2. Gemeente Hattem. Datum: 4 juni 2013 Projectnummer:

Uitwerkingsplan. Assenrade, fase 2. Gemeente Hattem. Datum: 4 juni 2013 Projectnummer: Uitwerkingsplan Assenrade, fase 2 Gemeente Hattem Datum: 4 juni 2013 Projectnummer: 120492 INHOUD REGELS 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Schakelbepaling 3 2 Bestemmingsbepalingen

Nadere informatie

Uitwerkingsplan Duyfrak fase 3b-3c

Uitwerkingsplan Duyfrak fase 3b-3c Uitwerkingsplan Duyfrak fase 3b-3c Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Tuin 5 Artikel 4 Verkeer

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Regels bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Regels bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan 1e partiële herziening Veersedijk met identificatienummer NL.IMRO.0531.bp12Veersedijkph1-3001

Nadere informatie

Bijlage 3 Voorbeeld planregels

Bijlage 3 Voorbeeld planregels Bijlage 3 Voorbeeld planregels 2 Artikel 3 Agrarisch met waarden 3.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Agrarisch met waarden' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. de uitoefening van agrarische bedrijven

Nadere informatie

GEMEENTE HILLEGOM REGELS. onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom

GEMEENTE HILLEGOM REGELS. onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom GEMEENTE HILLEGOM REGELS onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom Hillegom, april 2010 INHOUDOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS... 4 Artikel 1 Begrippen...

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstel bestemmingsplan naar aanleiding van zienswijze van de provinsje Fryslân

Wijzigingsvoorstel bestemmingsplan naar aanleiding van zienswijze van de provinsje Fryslân Bijlage 3. Wijzigingsvoorstel bestemmingsplan naar aanleiding van zienswijze van de provinsje Fryslân Ingevolge de zienswijze van de provinsje Fryslân d.d. 10 oktober 2016 (kenmerk 01350929) stellen wij

Nadere informatie

Almere Poort - Duin, 1e fase

Almere Poort - Duin, 1e fase Almere Poort - Duin, 1e fase Uitwerkingsplan vastgesteld april 2013 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 2 Centrumgebied

Nadere informatie

Regels Bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), 9 e Uitwerkingsplan 'de Meander, fase 1B

Regels Bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), 9 e Uitwerkingsplan 'de Meander, fase 1B Regels, 9 e Uitwerkingsplan 'de Meander, fase 1B 1 2 3 Inhoudsopgave van de regels 3 Hoofdstuk I Inleidende regels... 5 Artikel 1 Relatie met het bestemmingsplan 'Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder)'...

Nadere informatie

GEMEENTE VL/AARDINGEN

GEMEENTE VL/AARDINGEN GEMEENTE VL/AARDINGEN Bestemmingsplan "Broekpolder, eerste herziening" 7 april 2OO4 GEMEENTE VLAARDINGEN BESTEMMINGSPLAN "BROEKPOLDER. EERSTE HERZIENING'' INHOUD: - Toelichting - Voorschriften - Kaart

Nadere informatie

Mariahoeve, 1e herziening (Loolaan)

Mariahoeve, 1e herziening (Loolaan) Mariahoeve, 1e herziening (Loolaan) Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Artikel 1 Inleidende regels Begrippen 5 5 Hoofdstuk 2 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Bestemmingsregels Gemengd - 3 Verkeer - Verblijfsgebied

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan De Sluipers, Oud Reeuwijkseweg 3, Reeuwijk gemeente Bodegraven-Reeuwijk Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

REGELS Bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), 12 e Uitwerkingsplan Voorzieningenlocatie Laan van Borgvliet

REGELS Bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), 12 e Uitwerkingsplan Voorzieningenlocatie Laan van Borgvliet REGELS, 12 e Uitwerkingsplan Voorzieningenlocatie Laan van Borgvliet 1 2 3 Inhoud: Hoofdstuk I Algemene bepalingen... Artikel 1 Relatie met het bestemmingsplan 'Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder)'...

Nadere informatie

Voorschriften. Kenmerk: V02

Voorschriften. Kenmerk: V02 Voorschriften Kenmerk: 0856-01-V02 Inhoudsopgave 1. Inleidende bepalingen 1 Artikel 1 Begripsbepalingen 1 Artikel 2 Relatie bestemmingsplan - uitwerkings- en wijzigingsplan 2 2. Bestemmingsbepalingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. ontwerp gemeente Groningen - bestemmingsplan Gasleiding Groningen-Winschoten 2

Inhoudsopgave. ontwerp gemeente Groningen - bestemmingsplan Gasleiding Groningen-Winschoten 2 Regels Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 2 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Leiding - Gas 5 Hoofdstuk 3 Algemene regels 7 Artikel 4

Nadere informatie

Westsingel. Datum 22 juni 2009

Westsingel. Datum 22 juni 2009 Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. Eric Verhagen, gemeente Venray Projectnummer NL.IMRO.0984.BP09005-on01 Projectkenmerk BRO 211x03263 Datum 22 juni 2009 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS

HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS Regels HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS... 1 Artikel 1 Begrippen... 1 Artikel 2 Nadere regels... 1 HOOFDSTUK 2 Bestemmingsregels... 2 Artikel 3 Groen... 2 Artikel 4 Maatschappelijk... 2 Artikel 5 Verkeer

Nadere informatie

Artikel 6: Woondoeleinden 4

Artikel 6: Woondoeleinden 4 05-01-03 blz 29 Artikel 6: Woondoeleinden 4 6. 1. Bestemmingsomschrijving De voor woondoeleinden 4 aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woonhuizen, al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan-huis-verbonden

Nadere informatie

waarbij, ter plaatse van de aanduiding karakteristiek, de instandhouding van de bestaande karakteristieke hoofdvorm wordt nagestreefd;

waarbij, ter plaatse van de aanduiding karakteristiek, de instandhouding van de bestaande karakteristieke hoofdvorm wordt nagestreefd; 05-01-03 blz 49 Artikel 12: Bedrijfsdoeleinden 12. 1. Bestemmingsomschrijving De voor bedrijfsdoeleinden aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen ten behoeve van: 1. bedrijven die zijn genoemd

Nadere informatie

Bestemmingsplanvoorschriften behorende het bestemmingsplan 'Brabantse Poort XI' (Van Rosenburgweg)

Bestemmingsplanvoorschriften behorende het bestemmingsplan 'Brabantse Poort XI' (Van Rosenburgweg) VOORSCHRIFTEN Bestemmingsplanvoorschriften behorende het bestemmingsplan 'Brabantse Poort XI' (Van Rosenburgweg) HOOFDSTUK I DEFINITIES In het plan wordt verstaan onder: A 1 het plan: het onderhavige bestemmingsplan,

Nadere informatie

Bestemmingsplan Taxiopstelstrook Leidsebosje

Bestemmingsplan Taxiopstelstrook Leidsebosje Gemeente Amsterdam Bestemmingsplan Taxiopstelstrook Leidsebosje Ontwerp blz. 3 Inhoudsopgave Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Hoofdstuk 2 Artikel 3 Hoofdstuk 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Bijlage 2: Bestemmingen

Bijlage 2: Bestemmingen Bijlage 2: Bestemmingen Artikel 1 Verkeer - Verblijfsgebied 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Verkeer - Verblijfsgebied' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. straten en paden met hoofdzakelijk een

Nadere informatie

Artikel 17 Waarde - Maastrichts Erfgoed

Artikel 17 Waarde - Maastrichts Erfgoed blad -1- Artikel 17 Waarde - Maastrichts Erfgoed 17.1 Bestemmingsomschrijving 17.1.1 Algemeen De voor 'Waarde - Maastrichts Erfgoed' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en),

Nadere informatie

uitwerkingsplan Mortiere fase 7

uitwerkingsplan Mortiere fase 7 uitwerkingsplan Mortiere fase 7 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 2 Groen 5 Artikel 3 Tuin 6 Artikel 4 Verkeer 7 Artikel

Nadere informatie

... Voorschriften ... 116.01.00.00.11.vrs

... Voorschriften ... 116.01.00.00.11.vrs Voorschriften 116.01.00.00.11.vrs Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Wijze van meten 5 Bestemmingsbepalingen 7 Artikel 3 Verkeersdoeleinden 7 Artikel 4 Groenvoorzieningen

Nadere informatie

Artikel 1 begrippen 2 Artikel 2 relatie met geldend bestemmingsplan 3. Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 4

Artikel 1 begrippen 2 Artikel 2 relatie met geldend bestemmingsplan 3. Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 4 REGELS Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 inleidende regels Artikel 1 begrippen 2 Artikel 2 relatie met geldend bestemmingsplan 3 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 4 Artikel 3 Groen 4 Artikel 4 Maatschappelijk 5 Artikel

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Regels HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen a. het plan: het bestemmingsplan Assenrade, uitwerkingsplan Assenrade, fase 1, van de gemeente Hattem, als bedoeld in artikel 3.6 lid 1 onder b

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLANVOORSCHRIFTEN. behorende bij het bestemmingsplan der gemeente Nijmegen d.d. 29 januari 1992 afd. SI nr. 14/1992

BESTEMMINGSPLANVOORSCHRIFTEN. behorende bij het bestemmingsplan der gemeente Nijmegen d.d. 29 januari 1992 afd. SI nr. 14/1992 2 BESTEMMINGSPLANVOORSCHRIFTEN behorende bij het bestemmingsplan der gemeente Nijmegen d.d. 29 januari 1992 afd. SI nr. 14/1992 3 HOOFDSTUK I DEFINITIES In het plan wordt verstaan onder: A. B. c. 6. het

Nadere informatie

Voorschriften Bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), 7 e Uitwerkingsplan 'de Meander, fase 1 (ged)

Voorschriften Bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder), 7 e Uitwerkingsplan 'de Meander, fase 1 (ged) Voorschriften, 7 e Uitwerkingsplan 'de Meander, fase 1 (ged) 1 2 3 Inhoud: Hoofdstuk I Algemene bepalingen... 1 Artikel 1 Relatie met het bestemmingsplan 'Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder)'... 1 Artikel

Nadere informatie

BESTEMMINGSBEPALINGEN

BESTEMMINGSBEPALINGEN 05-01-03 blz 11 BESTEMMINGSBEPALINGEN Artikel 3: Woondoeleinden 1 3. 1. Bestemmingsomschrijving De voor woondoeleinden 1 aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woonhuizen, al dan niet in combinatie met

Nadere informatie

Nog niet gecontroleerde informatie!

Nog niet gecontroleerde informatie! Nog niet gecontroleerde informatie! Het via doorschakelen beschikbare bestand is nog niet gecontroleerd en wordt zo spoedig mogelijk vervangen of aangevuld. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer Opgenomen

Nadere informatie

N307 Passage Dronten (9071)

N307 Passage Dronten (9071) N307 Passage Dronten (9071) blad 2 van 16 Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 7 Artikel 1 Begrippen 7 Artikel 2 Wijze van meten 9 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 11 Artikel 3 Verkeer 11

Nadere informatie

INHOUD VAN DE VOORSCHRIFTEN

INHOUD VAN DE VOORSCHRIFTEN C voorschriften INHOUD VAN DE VOORSCHRIFTEN HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN art. 1 Begripsbepalingen art. 2 Wijze van meten art. 3 Hoogtebepalingen art. 4 Vrijstelling voor bouwwerken en geringe afwijkingen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN. Begripsomschrijvingen 2. BESTEMMINGSBEPALINGEN

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN. Begripsomschrijvingen 2. BESTEMMINGSBEPALINGEN Voorschriften VOORSCHRIFTEN De voorschriften van het bestemmingsplan Souburg-Noord, vastgesteld door de raad op 28 november 2002 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zeeland op 18 februari 2003,

Nadere informatie

Artikel X Wonen. X.2 Bouwregels

Artikel X Wonen. X.2 Bouwregels Artikel X Wonen X.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. wonen; b. aan huis verbonden beroepen; c. ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van wonen -

Nadere informatie

Ter plaatse van de aanduiding 'onderdoorgang' zijn de gronden tevens bestemd voor langzaam verkeersdoeleinden.

Ter plaatse van de aanduiding 'onderdoorgang' zijn de gronden tevens bestemd voor langzaam verkeersdoeleinden. Artikel 21 Wonen 21.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor wonen met de bijbehorende voorzieningen, zoals tuinen, erven, parkeervoorzieningen, watergangen waterretentievoorzieningen

Nadere informatie

LTS - park in Musselkanaal

LTS - park in Musselkanaal gemeente Stadskanaal bouwkavels in het LTS - park in Musselkanaal Verkoopbrochure 1 maart 2017 - kaveltekening en prijzen - criteria welstandsnota - bestemmingsplan Leeswijzer Op bladzijde 3 en 4 vindt

Nadere informatie

De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. het wonen;

De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. het wonen; Artikel 15 Wonen 15.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. het wonen; alsmede voor: b. garageboxen, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'garage'; c. dienstverlening,

Nadere informatie

... Voorschriften vrs

... Voorschriften vrs Voorschriften 116.04.04.20.00.vrs Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Wijze van meten 7 Artikel 3 Anti-cumulatiebepaling 8 Bestemmingsbepalingen 9 Artikel 4 Wonen

Nadere informatie

9.2.1 Algemene bouwregels Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend worden gebouwd:

9.2.1 Algemene bouwregels Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend worden gebouwd: Artikel 9 Gemengd 9.1 Bestemmingsomschrijving 9.2 Bouwregels 9.3 Specifieke gebruiksregels 9.4 Afwijken van de gebruiksregels 9.1 Bestemmingsomschrijving De voor "Gemengd" aangewezen gronden zijn bestemd

Nadere informatie

Geldend Bestemmingsplan Het Woud

Geldend Bestemmingsplan Het Woud Geldend Bestemmingsplan Het Woud Artikel 3.1. Agrarisch gebied 1. Bestemmingsomschrijving De als zodanig op de kaart aangegeven gronden zijn bestemd voor: - agrarisch grondgebruik; - slachterij, uitsluitend

Nadere informatie

Transformatorstation Vijfhuizen. Regels

Transformatorstation Vijfhuizen. Regels Transformatorstation Vijfhuizen Regels 2 inpassingsplan Transformatorstation Vijfhuizen Inhoudsopgave Regels Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Artikel 2 Wijze van meten 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

INHOUD PARAGRAAF I. INLEIDENDE VOORSCHRIFTEN

INHOUD PARAGRAAF I. INLEIDENDE VOORSCHRIFTEN woe61v15 INHOUD PARAGRAAF I. INLEIDENDE VOORSCHRIFTEN 2 ARTIKEL 1. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN 2 ARTIKEL 2. WIJZE VAN METEN 4 PARAGRAAF II. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN IN VERBAND MET DE BESTEMMINGEN 5 ARTIKEL 3.

Nadere informatie

Nr. Element Werkzaamheden Bestemmingsplan Bestemming Beoordeling

Nr. Element Werkzaamheden Bestemmingsplan Bestemming Beoordeling ONDERWERP Bestemmingsplan check DO 22 Venlo ONZE REFERENTIE 078791243 0.7 DATUM 07-04-2016 VAN Wouter Nijhof In uiterwaarde 22 Venlo is het volgende bestemminsplan vigerend: Bestemmingsplan In de tabel

Nadere informatie

Bestemmingsplan. N307 Passage Dronten (9071)

Bestemmingsplan. N307 Passage Dronten (9071) Bestemmingsplan N307 Passage Dronten (9071) Bestemmingsplan N307 Passage Dronten (9071) Revisie Datum 19 juni 2015 Auteur(s) Opdrachtgever datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave 19 juni

Nadere informatie

Nog niet gecontroleerde informatie!

Nog niet gecontroleerde informatie! Nog niet gecontroleerde informatie! Het via doorschakelen beschikbare bestand is nog niet gecontroleerd en wordt zo spoedig mogelijk vervangen of aangevuld. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer Opgenomen

Nadere informatie

BIJLAGE 2 tekst herziene voorschriften van Westenholte

BIJLAGE 2 tekst herziene voorschriften van Westenholte BIJLAGE 2 tekst herziene voorschriften van Westenholte Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorschriften wordt verstaan onder: 1.23 carport: een overdekt bouwwerk, geen gebouw zijnde, dat blijkens zijn

Nadere informatie

Balk - Verbindingsweg

Balk - Verbindingsweg Balk - Verbindingsweg blz 2 101805 Inhoudsopgave REGELS 3 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS 4 Artikel 1: Begrippen 4 Artikel 2: Wijze van meten 6 HOOFDSTUK 2 BESTEMMINGSREGELS 7 Artikel 3: Agrarisch - Cultuurgrond

Nadere informatie

Artikel 5 Bedrijventerrein

Artikel 5 Bedrijventerrein Artikel 5 Bedrijventerrein 5.1 Bestemmingsomschrijving 5.2 Bouwregels 5.3 Afwijken van de bouwregels 5.4 Specifieke gebruiksregels 5.5 Afwijken van de gebruiksregels 5.6 Wijzigingsbevoegdheid 5.1 Bestemmingsomschrijving

Nadere informatie

Bestemmingsplan bedrijventerrein Leeksterhout

Bestemmingsplan bedrijventerrein Leeksterhout Bestemmingsplan bedrijventerrein Leeksterhout ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 2. WIJZE VAN METEN ARTIKEL 3. BEDRIJFSDOELEINDEN ARTIKEL 4. SLOOP- EN BOUWBEDRIJF ARTIKEL 5. WONEN ARTIKEL 6. AGRARISCHE

Nadere informatie

De voor 'Bedrijventerrein' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

De voor 'Bedrijventerrein' aangewezen gronden zijn bestemd voor: Artikel 4 Bedrijventerrein 4.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Bedrijventerrein' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. bedrijven ter plaatse van de aanduiding: 'bedrijf tot en met categorie 2' 'bedrijf

Nadere informatie

Almere Poort, Olympiakwartier, 1e fase. Uitwerkingsplan ontwerp 20 mei 2014 Gemeente Almere

Almere Poort, Olympiakwartier, 1e fase. Uitwerkingsplan ontwerp 20 mei 2014 Gemeente Almere Almere Poort, Olympiakwartier, 1e fase Uitwerkingsplan ontwerp 20 mei 2014 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Artikel 2 Wijze van meten 6 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

1. Artikel 12 Horeca. De voor Horeca aangewezen gronden zijn bestemd voor: www.ruimtelijkeplannen.nl - print d.d.

1. Artikel 12 Horeca. De voor Horeca aangewezen gronden zijn bestemd voor: www.ruimtelijkeplannen.nl - print d.d. www.ruimtelijkeplannen.nl - print d.d. 10 september 2014 1. Artikel 12 Horeca 12. 1. Bestemmingsomschrijving De voor Horeca aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen ten behoeve van: 1. horeca

Nadere informatie

B. VOORSCHRIFTEN. blz. INHOUD: INLEIDENDE BEPALINGEN Begripsbepalingen Wijze van meten en berekenen. HOOFDSTUK I Artikel 1 Artikel 2

B. VOORSCHRIFTEN. blz. INHOUD: INLEIDENDE BEPALINGEN Begripsbepalingen Wijze van meten en berekenen. HOOFDSTUK I Artikel 1 Artikel 2 voorschriften B. VOORSCHRIFTEN INHOUD: blz. HOOFDSTUK I Artikel 1 Artikel 2 HOOFDSTUK II Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 INLEIDENDE

Nadere informatie

R e g e l s. 151.19.50.00.00.rgl

R e g e l s. 151.19.50.00.00.rgl R e g e l s 151.19.50.00.00.rgl I n h o u d s o p g a v e H o o fd s tu k 1 I n l eiden d e regels Artikel 1 Begrippen 7 Artikel 2 Wijze van meten 8 H o o fd s tu k 2 B es t e m m i n g s r eg e l s Artikel

Nadere informatie

1. Algemene en technische bepalingen 2. Artikel 1 Begripsbepalingen 2. Artikel 2 Wijze van meten Bestemmingsplanbepalingen 5

1. Algemene en technische bepalingen 2. Artikel 1 Begripsbepalingen 2. Artikel 2 Wijze van meten Bestemmingsplanbepalingen 5 Blad 1 van 25 Inhoudsopgave 1. Algemene en technische bepalingen 2 Artikel 1 Begripsbepalingen 2 Artikel 2 Wijze van meten 4 2. Bestemmingsplanbepalingen 5 Artikel 3 Agrarische doeleinden 5 Artikel 4 Agrarisch

Nadere informatie

REGELS Inhoudsopgave

REGELS Inhoudsopgave REGELS Inhoudsopgave Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Nadere regels 2 Artikel 3 Verkeer - Verblijfsgebied 3 Artikel 4 Wonen 3 Artikel 5 Algemene aanduidingsregels 6 Artikel 6 Slotregel 7 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE

Nadere informatie

Jaartal / nummer Opgenomen in collectie gemeentebladen in / 25

Jaartal / nummer Opgenomen in collectie gemeentebladen in / 25 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer Opgenomen in collectie gemeentebladen in 1982 1982 / 25 Naam Bestemmingsplan Winkelsteeg I-D (benzineverkooppunt oostzijde Neerbosscheweg) Voorschriften Kaart nr.

Nadere informatie

Regels, behorende bij het bestemmingsplan 2 e herziening bestemmingsplan Schoonveld (Taleninstituut Regina Coeli) van de gemeente Vught

Regels, behorende bij het bestemmingsplan 2 e herziening bestemmingsplan Schoonveld (Taleninstituut Regina Coeli) van de gemeente Vught Regels, behorende bij het bestemmingsplan 2 e herziening bestemmingsplan Schoonveld (Taleninstituut Regina Coeli) van de gemeente Vught Opdrachtgever: Hevo b.v. te s Hertogenbosch Wissing stedebouw en

Nadere informatie

Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg

Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg Gemeente Wieringermeer projectnr. 194453.08 revisie 05 27 mei 2010 Opdrachtgever Provincie Noord-Holland Directie B&U, Unit ACR Postbus 205 2050 AE Overveen datum vrijgave

Nadere informatie

Tracé Olieleiding Van Rotterdam-Meetstation-1 Naar Shell Pernis - Gedeelte Rhoon

Tracé Olieleiding Van Rotterdam-Meetstation-1 Naar Shell Pernis - Gedeelte Rhoon Tracé Olieleiding Van Rotterdam-Meetstation-1 Naar Shell Pernis - Gedeelte Rhoon vastgesteld bestemmingsplan Projectnr. 263880 Revisie 1.0 Datum 12 mei 2014 Auteur(s): M.E.C. Mutsaers S. Zondervan datum

Nadere informatie

Bestemmingsplan Archeologie

Bestemmingsplan Archeologie Bestemmingsplan Archeologie 2 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Artikel 2 Waarde - Archeologie 1 6 Artikel 3 Waarde - Archeologie

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen -1- Artikel 1 Begripsbepalingen -1- Artikel 2 Algemene bepalingen omtrent bouwen -3-

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen -1- Artikel 1 Begripsbepalingen -1- Artikel 2 Algemene bepalingen omtrent bouwen -3- PLANVOORSCHRIFTEN INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen -1- Artikel 1 Begripsbepalingen -1- Artikel 2 Algemene bepalingen omtrent bouwen -3- Hoofdstuk 2 Bestemmingsbepalingen -4- Artikel 3 Bedrijfsdoeleinden

Nadere informatie

het plan: het onderhavige uitgewerkte plan, zijnde de kaart en deze voorschriften;

het plan: het onderhavige uitgewerkte plan, zijnde de kaart en deze voorschriften; No. 37 243 1978 GEMEENTEBLAD NIJMEGEN Bestemmingsplanvoorschriften behorende bij de uitwerking van een gedeelte van het bestemmingsplan Groenewoud 1971-A der gemeente Nijmegen (plan Groenewoud 1971-E ),

Nadere informatie

TE KOOP Bosperceel Hoogerheide (Gemeente Woensdrecht)

TE KOOP Bosperceel Hoogerheide (Gemeente Woensdrecht) TE KOOP Bosperceel Hoogerheide (Gemeente Woensdrecht) Vraagprijs : 53.000,- k.k. (vrij van 6% overdrachtsbelasting en WOZ) Perceel : ruim 2 hectare (21.144 m 2 ) Voor nadere inlichtingen: Ir. L.J.A.M.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PLANREGELS

INHOUDSOPGAVE PLANREGELS II. REGELS - 32 - INHOUDSOPGAVE PLANREGELS HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS...35 Artikel 1 Van toepassing verklaring...35 Artikel 2 Begrippen...35 HOOFDSTUK 2 BESTEMMINGSREGELS...37 Artikel 3 Sport...37 Artikel

Nadere informatie

Hoevensestraat 14 Vught. Regels. Wijzigingsplan. Opdrachtgever: Datum vrijgave. Opstellers: Rapportnummer: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks.

Hoevensestraat 14 Vught. Regels. Wijzigingsplan. Opdrachtgever: Datum vrijgave. Opstellers: Rapportnummer: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks. Hoevensestraat 14 Vught Wijzigingsplan Regels Opdrachtgever: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks Rapportnummer: 14.124_R_01 Datum vrijgave juli 2014 Opstellers: mr. Q.W.J. de Ruijter T.van Kuijk, MSc. Hoevensestraat

Nadere informatie

BIJLAGE 2. Van toepassing zijnde regels na wijziging in de bestemming

BIJLAGE 2. Van toepassing zijnde regels na wijziging in de bestemming BIJLAGE 2 Van toepassing zijnde regels na wijziging in de bestemming 1 Artikel : Wonen Bestemmingsomschrijving A. De voor Wonen aangewezen gronden zijn bestemd voor: 1. woonhuizen al dan niet in combinatie

Nadere informatie

Bijlagen. 11 vastgesteld bestemmingsplan "Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1)"

Bijlagen. 11 vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1) Bijlagen 11 vastgesteld bestemmingsplan "Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1)" Bijlage 1 Uittreksel relevante voorschriften en bepalingen bestemmingsplan "Parapluherziening Buitengebied"

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De geldende bestemmingsregels staan de gewenste en ingezette planologische ontwikkeling van het terrein in de weg.

Argumenten 1.1. De geldende bestemmingsregels staan de gewenste en ingezette planologische ontwikkeling van het terrein in de weg. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 31 mei 2012 Datum voorstel 15 mei 2012 Agendapunt Onderwerp Bescherming terrein Utrechtseweg 341 in De Bilt De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan "3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN"

Regels bestemmingsplan 3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN Regels bestemmingsplan "3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN" - 1 - HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het bestemmingsplan 3e herziening

Nadere informatie

Artikel 4: Woondoeleinden 2

Artikel 4: Woondoeleinden 2 05-01-03 blz 17 Artikel 4: Woondoeleinden 2 4. 1. Bestemmingsomschrijving De voor woondoeleinden 2 aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woonhuizen, al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan-huis-verbonden

Nadere informatie

Bestemming Verblijfsrecreatieve

Bestemming Verblijfsrecreatieve BIJLAGE 3 Bestemming Verblijfsrecreatieve doeleinden 1 Artikel Verblijfsrecreatieve doeleinden Bestemmingsomschrijving De voor verblijfsrecreatieve doeleinden aangewezen gronden zijn bestemd voor: a.

Nadere informatie

Waterfront-Zuid Watersportboulevard. Vastgesteld uitwerkingsplan

Waterfront-Zuid Watersportboulevard. Vastgesteld uitwerkingsplan Waterfront-Zuid Watersportboulevard Vastgesteld uitwerkingsplan Waterfront-Zuid - Watersportboulevard Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

In de bestemming zijn eveneens niet begrepen inrichtingen die vallen onder het Besluit externe veiligheid inrichtingen.

In de bestemming zijn eveneens niet begrepen inrichtingen die vallen onder het Besluit externe veiligheid inrichtingen. i Artikel 8 Centrumvoorzieningen P 1 Doeleindenomschrijving m De op de piankaart voor centrumvoorzieningen aangewezen gronden j zijn bestemd voor: a. wonen in de vorm van vrijstaande en aaneen gebouwde

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan Camperstandplaatsen Balk. Planstatus: ontwerp Datum: Plan identificatie: NL.IMRO.0653.BPL2012100010-ON01 Auteur: Ontwikkeling

Regels bestemmingsplan Camperstandplaatsen Balk. Planstatus: ontwerp Datum: Plan identificatie: NL.IMRO.0653.BPL2012100010-ON01 Auteur: Ontwikkeling Regels bestemmingsplan Camperstandplaatsen Balk Planstatus: ontwerp Datum: Plan identificatie: NL.IMRO.0653.BPL2012100010-ON01 Auteur: Ontwikkeling 1 Inleidende regels... 3 Artikel 1 Begrippen... 3 Artikel

Nadere informatie

HOOFDSTUK I INLEIDENDE BEPALINGEN 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Wijze van meten 6

HOOFDSTUK I INLEIDENDE BEPALINGEN 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Wijze van meten 6 VOORSCHRIFTEN Inhoud Blz. HOOFDSTUK I INLEIDENDE BEPALINGEN 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Wijze van meten 6 HOOFDSTUK II BESTEMMINGSBEPALINGEN 7 Artikel 3 Wonen 7 Artikel 4 Parkeererven 8 Artikel

Nadere informatie

Nog niet gecontroleerde informatie!

Nog niet gecontroleerde informatie! Nog niet gecontroleerde informatie! Het via doorschakelen beschikbare bestand is nog niet gecontroleerd en wordt zo spoedig mogelijk vervangen of aangevuld. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer Concept!

Nadere informatie

... Voorschriften vrs

... Voorschriften vrs Voorschriften.. 116.04.03.11.00.vrs Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Wijze van meten 8 Artikel 3 Anti-cumulatiebepaling 9 Bestemmingsbepalingen 11 Artikel 4

Nadere informatie

Paragraaf I ALGEMENE EN TECHNISCHE BEPALINGEN

Paragraaf I ALGEMENE EN TECHNISCHE BEPALINGEN Paragraaf I ALGEMENE EN TECHNISCHE BEPALINGEN Artikel 1 - Begripsbepalingen In deze voorschriften wordt verstaan onder: a. plan: het bestemmingsplan 'Gerdesiaweg c.o.' van de gemeente Rotterdam; b. plankaart:

Nadere informatie

a. op of in deze gronden mogen geen gebouwen worden gebouwd. Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, geldt de volgende regel:

a. op of in deze gronden mogen geen gebouwen worden gebouwd. Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, geldt de volgende regel: Artikel 3 Verkeer Verblijf 3.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Verkeer Verblijf' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woonstraten; b. paden; c. parkeervoorzieningen; d. groenvoorzieningen; e. openbare

Nadere informatie

wijzigingsplan Zijldijk 32a

wijzigingsplan Zijldijk 32a Regels wijzigingsplan Zijldijk 32a Planstatus: ontwerp Datum: 2016-03-01 Plan identificatie: NL.IMRO.0547.WPzijldijk32a-ON01 Auteur: G. Bot AgROM 1 Inleidende regels... 5 Artikel 1 Begrippen... 5 1.1 plan:...

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN deeluitmakend van het bestemmingsplan SPORTCOMPLEX VALLEIKANAAL in de gémeente Leusden

VOORSCHRIFTEN deeluitmakend van het bestemmingsplan SPORTCOMPLEX VALLEIKANAAL in de gémeente Leusden V 1 VOORSCHRIFTEN deeluitmakend van het bestemmingsplan SPORTCOMPLEX VALLEIKANAAL in de gémeente Leusden Adviesbureau Arnhem b.v. AA 1 120 januari 1979 V 2 INHOUD VAN DE VOORSCHRIFTEN Blz, HOOFDSTUK I

Nadere informatie

Uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid, Fase 3 Zuid Vastgesteld

Uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid, Fase 3 Zuid Vastgesteld Uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid, Fase 3 Zuid Vastgesteld Zevenhuizen-Zuid, Fase 3 Zuid uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid, Fase 3 Zuid Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 INLEIDENDE REGELS 4 Artikel 1 Van

Nadere informatie

Uittreksel Bestemmingsplan Klarenbeek. Uitsnede plankaart. Regels

Uittreksel Bestemmingsplan Klarenbeek. Uitsnede plankaart. Regels Uittreksel Bestemmingsplan Klarenbeek Uitsnede plankaart Regels Artikel 3 Agrarisch 3.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Agrarisch' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. grondgebonden agrarische bedrijven;

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Nog niet gecontroleerde informatie!

Nog niet gecontroleerde informatie! Nog niet gecontroleerde informatie! Het via doorschakelen beschikbare bestand is nog niet gecontroleerd en wordt zo spoedig mogelijk vervangen of aangevuld. Bij het plan horen bovendien nog: Bijzondere

Nadere informatie

-2- Paragraaf JEII. Inhoud van deze voorschriften: Algemene en technische "bepalingen. Paragraaf I. Begripsbepalingen Wijze van meten

-2- Paragraaf JEII. Inhoud van deze voorschriften: Algemene en technische bepalingen. Paragraaf I. Begripsbepalingen Wijze van meten -2- Inhoud van deze voorschriften: Paragraaf I Artikel 1 Artikel 2 Algemene en technische "bepalingen Begripsbepalingen Wijze van meten Bestemmingsbepalingen Artikel 3 Artikel k Artikel 5 Paragraaf JEII

Nadere informatie