Installatie instructie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatie instructie"

Transcriptie

1 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 1 van TARAFLEX TOP COMFORT EN ENDURANCE SYSTEM De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke gebreken zijn dient u voor de installatie contact op te nemen met Gerflor Benelux. Het installeren van de dient te gebeuren conform onderstaande installatie instructie. 2. Beschrijving Panelen TOP COMFORT ENDURANCE Type Spaanplaat Honingraat Blauw PU-schuim Multiplex Honingraat Roze PU-schuim Afmetingen Nuttig Totaal 2,05 m x 1,23 m = 2,52 m² 2,10 m x 1,28 m 2,05 m x 1,23 m = 2,52 m² 2,114 m x 1,294 m Dikte 3,8 cm 3,7 cm Gewicht 12 kg/m² 12 kg/m² Verpakking 27 panelen per pallet 27 panelen per pallet Bij het uitpakken van de pallets en/of het installeren van de panelen is het mogelijk dat de panelen enigszins bol staan, een effect zoals bij een bimetaal*. Na verloop van tijd keert dit verschijnsel om en verdwijnt het. * Bij temperatuurschommelingen gedragen de houtdeeltjes of multiplexlagen zich niet alle op dezelfde manier: sommige zetten meer uit dan andere. Daardoor kunnen de panelen doorbuigen of gaan bol staan. Dit effect kan nog enkele maanden zichtbaar blijven nadat de sportvloer is gelegd. 3. Materialen en gereedschap MET DE BESTELLING MEEGELEVERDE MATERIALEN Polystyreen om rond de sporthal te plaatsen voor de uitzetting (2 tot 4 cm dik) Schuimstroken (2) om de uitsnijdingen in de ventilatiezones van de panelen op te vullen Panelen: zie productgegevensblad voor de TARAFLEX SYSTEM-reeks MATERIALEN DIE BIJ GERFLOR KUNNEN WORDEN BESTELD Tweecomponentenlijm KORAPUR 666, 1 patroon per 3 panelen Vloerringen: zie productgegevensblad voor de TARAFLEX SYSTEM-reeks Hardhouten deurdrempel: zie productgegevensblad voor de TARAFLEX SYSTEM-reeks Randafwerking: zie productgegevensblad voor de TARAFLEX SYSTEM-reeks Zuignap voor vloerringdeksels

2 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 2 van 12 MATERIALEN DIE NIET BESCHIKBAAR ZIJN BIJ GERFLOR (ter plaatse te voorzien) Polyethyleenfilm dikte minimaal 200 micron Deurdrempel voor buitendeur 900 EUROPLAN DSP verkocht door EUROCOL (voorheen: 900 HELMIPLAN DSP) VEREIST GEREEDSCHAP Cordex (2 eenheden), minimaal 50 strekkende meter Cirkelzaag en wipzaag om panelen te snijden Klokboor voor de vloerringen Elektrische schroevendraaier om de vloerringen en de deurdrempels te bevestigen Houtbeitels Boor Voorhamer Houten balkje (5 x 5 cm) 4. Ondergrond Moeten voldoen aan de TV 241. Voorbereiding voegen: Isolatievoeg Uitzettingsvoeg Krimpvoeg Constructievoegen Moet worden opgevuld met een soepel, elastisch materiaal Geen speciale behandeling Toegelaten gerenoveerde ondergronden: Oude ondergrond, vlakheid mag afwijken maar niet meer dan 8 mm onder een rei van 2m. Oude sportvloeren (PVC, rubber, hars, matten, enz.) Blokparket op liggers. Andere gevallen: ons raadplegen.

3 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 3 van Ondergrond goedkeuren en voorbereiden Er moeten specifieke maatregelen worden genomen om opstijgend vocht te vermijden. Type ondergrond NIEUWE ONDERGROND RENOVATIE Tolerantie van de ondergrond (1) 3 mm 8 mm Rei van 2,00 m Tolerantie van de afgewerkte 3 mm 3 mm structuur (1-2) Rei van 2,00 m Droogte < 10% Het TARAFLEX SYSTEM wordt altijd geïnstalleerd op een polyethyleenfilm van 200 micron dik (1) De cijfers voor de tolerantie gelden als maximum. (2) In de afgewerkte structuur is de vloerbedekking inbegrepen. 5. Opslag- en installatievoorwaarden 5.1 Opslag Panelen en sportvloeren moeten worden bewaard op een droge, goed verluchte plek, beschut tegen vocht en gedurende 48 uur vóór de installatie bij een omgevingstemperatuur van minstens 15 C. De relatieve luchtvochtigheid moet tussen 30% en 60% liggen. De TARAFLEX SYSTEM-pakken openen BELANGRIJK: Deze omstandigheden moeten tijdens de hele installatie verzekerd zijn. Als de sporthal vochtig is (nieuwbouw), verdient het aanbeveling om ze 4 tot 6 weken te ventileren vóór TARAFLEX SYSTEM wordt geïnstalleerd. Blijf ventileren tijdens de installatie. 5.2 Luchtvochtigheid en ondergrond Acclimatiseringsperiode ESSENTIEEL: De omgevingstemperatuur in de hal moet vanaf drie dagen vóór de installatie tussen 15 en 30 C liggen. De relatieve luchtvochtigheid moet tussen 30 en 60% liggen. Zodra deze omstandigheden zijn bereikt, moet al het verpakkings- en beschermingsmateriaal worden weggenomen van de dragers en de panelen, zodat het materiaal kan acclimatiseren. Het materiaal moet na het uitpakken drie dagen onaangeroerd acclimatiseren vóór het mag worden gebruikt. BELANGRIJK: Behoud dezelfde omgevingsvoorwaarden (temperatuur tussen 10 en 20 C, relatieve vochtigheid tussen 30 en 60%) bij het opbouwen van de draagstructuur. Als de sporthal vochtig is (nieuwbouw), verdient het aanbeveling om ze 4 tot 6 weken te ventileren vóór TARAFLEX SYSTEM wordt geïnstalleerd. Het kan noodzakelijk zijn om de ruimte te verwarmen vóór TARAFLEX SYSTEM wordt geïnstalleerd. Bij het uitpakken van de pallets en/of het installeren van de panelen is het mogelijk dat de panelen enigszins bol staan, een effect zoals bij een bimetaal*. Na verloop van tijd keert dit verschijnsel om en verdwijnt het.

4 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 4 van 12 * Bij temperatuurschommelingen gedragen de houtdeeltjes of multiplexlagen zich niet alle op dezelfde manier: sommige zetten meer uit dan andere. Daardoor kunnen de panelen doorbuigen of gaan bol staan. Dit effect kan nog enkele maanden zichtbaar blijven nadat de sportvloer is gelegd. Lijm kan worden gebruikt binnen een temperatuurbereik van +10 C tot +30 C op de vloer. 6. Taraflex Top Comfort en Endurance System installeren 6.1 Vochtmembraam tegen opstijgend vocht installeren Over de hele ondergrond moeten polyethyleenvellen met een minimumdikte van 200 micron worden gelegd, met minimaal 20 cm overlap. De vellen worden ook over de randafwerking van de sporthal gelegd tot op de hoogte van het afgewerkte TARAFLEX SYSTEM. 6.2 Houten spieën aanbrengen voor de uitzetting Uitzetting: 2 cm / 10 m aan beide zijden Voorbeeld: een gymzaal van 40 m x 20 m, in de lengterichting 4 cm, in de breedte 2 cm. Breng rondom houten spieën aan met een dikte die overeenstemt met de uitzetting. Breng de spieën aan naarmate de panelen aan de rand van de hal worden gelegd. 6.3 Leggen, onderling verbinden en verlijmen van TARAFLEX SYSTEM-panelen Beginlijnen bepalen en markeren Markeer de middellijnen van de hal op de ondergrond: - Baseer u voor de dwarsas op de plaats van de vloerringen voor netpalen van volleybal of tennis. - Baseer u voor de lengteas op de plaats van de vloerringen voor de handbalnetten. Breng de dwarsas over naar de hoek van waaruit u TARAFLEX SYSTEM wilt beginnen te installeren. De dwarsas wordt overgebracht over 40 cm tot 1,18 m, afhankelijk van de vorm van de hal. Markeer de assen met een touw dat u langs de paneelvoegen spant. De assen die u zo hebt aangebracht, dienen als referentie tijdens de hele installatie. Hou rekening met passende uitsnijdingen aan beide zijden van de hal en met hoeken die niet recht zijn. Breng polystyreenstroken voor de hoekuitzettingsvoegen aan naarmate u de panelen legt. Als u de plaats kiest waar u de panelen begint te leggen, hou dan rekening met een gemakkelijke aanvoer van de panelen vanuit de opslag.

5 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 5 van De eerste dwarsrij leggen Om te vermijden dat hoekpanelen aan de buitenranden overhangen, verwijdert u het overhangende gedeelte van het paneel. Denk eraan dat de hoeken van de hal misschien niet haaks zijn. Leg het hoekpaneel. Breng assemblagelijm aan op de dwarse overlapping en in de groef. Houtlijm (niet meegeleverd), gemengde tweecomponentenlijm in patronen (zie tabel 3.5.3), aangebracht met een lijmpistool, of monocomponentlijm in een fles. Klik het tweede paneel vast.

6 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 6 van De panelen aan elkaar lijmen Assemblagelijm, te bestellen bij Gerflor. Gemengde tweecomponentenlijm in patronen wordt met een lijmpistool aangebracht. Plaats het patroon in het pistool en beweeg de zuiger naar voren tot hij de onderzijde van het patroon raakt en het op zijn plaats houdt. Bevestig de mengstaaf. Breng de staaf in tot aan de schijf tussen de 2 componenten en schroef het in tot u een klik hoort. Duw de staaf twintig keer op en neer. Controleer of de kleur uniform is. Verwijder dan de staaf en breng het extrusiemondstuk of de buis aan. Capaciteit: met 1 patroon assembleert u 3 panelen. Verdere aanbevelingen staan op de patronen. Breng assemblagelijm aan in de groef en in een zigzagvorm op het honingraatgedeelte De tweede dwarsrij leggen door de panelen in elkaar te klikken (willekeurige naden) Begin de tweede rij met het paneelstuk dat u hebt afgesneden aan het einde van de vorige rij. Dit afgesneden paneelstuk moet minstens 1/3 van een paneel groot zijn.

7 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 7 van Volgende rijen leggen door de panelen in elkaar te klikken Ga verder op dezelfde manier (willekeurig verspringende naden) WAARSCHUWING: Als bij de laatste rij panelen in de lengterichting moeten worden doorgesneden en deze snijlijn in de ventilatiezone valt (gedeelte zonder schuim), vul dit dan op met het schuim dat u op het pallet vindt en bevestig het met acryllijm. 6.4 Deksels voor vloerringen, afhankelijk van de paaldiameter De deksels voor de vloerringen moeten breder zijn dan de diameter van de palen of de toestelbevestigingen. Bijv.: bestel voor een volleybalpaal met een diameter van 90 mm een vloerringdeksel met een diameter van 130 mm, om genoeg speling te laten voor de uitzetting van de panelen. A Binnenafmetingen B Binnenafmetingen uitsnijding C Buitenrand vloerring D Deksel Grote vloerringen Ø 180 mm Ø 200 mm Ø 230 mm Ø 190 mm Middelgrote Ø 130 mm Ø 150 mm Ø 180 mm Ø 140 mm vloerringen Vloerringdeksels aanbrengen Vloerringen en toestelverankeringen mogen niet boven het vloerniveau uitsteken. Snij de houtpanelen uit met een binnendiameter B + 1 mm nadat u exact hebt gemeten. Gebruik een klokboor om het paneel met diameter C tot een diepte van 4 mm uit te boren.

8 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 8 van 12 Gereedschap Palen Volleybal- of tennispalen kunnen in de uitsparingen worden geplaatst door een ring rond de paal te lassen of onderin de mof een ring met de dikte van de paal van de gekozen sport te plaatsen Opgehangen basketbalnetten Ze moeten verhoogd worden met de dikte van het gekozen TARAFLEX SYSTEM.

9 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 9 van Naden tussen de panelen Voor visuele tekortkomingen op de panelen of occasionele reparaties: TEKORTKOMINGEN Panelen naast elkaar hebben ongelijke hoogte (tolerantie 0,3 mm) Tekortkomingen op de panelen (afgebroken hoeken, ontbrekende stukjes, deuken, enz.) Open naden tussen panelen (max. 2 mm) Open naden tussen panelen (van 2 tot 4 mm) METHODE Schuren (korrel 100) Primer op alcoholbasis op de geschuurde zone. Breng met een truweel vulmiddel 900 EUROPLAN DSP eurocol (niet geleverd door Gerflor) aan. Daarna glad schuren (korrel ). Breng met een truweel vulmiddel 900 EUROPLAN DSP eurocol (niet geleverd door Gerflor) aan. Daarna glad schuren (korrel ). Gebruik een cirkelzaag om de naad tussen de panelen aan de tongzijde tot op een diepte van 5 mm en een breedte van 4 mm uit te zagen. Verwijder het stof met een stofzuiger. Maak CORAPUR 666-lijm klaar volgens de instructie op de tubes. Injecteer de lijm in de naad om deze op te vullen. Maak het oppervlak glad met een spatel. Schuur de gevulde naden als de lijm gekrompen is. Breng vulmiddel 900 Europlan DSP aan als de naad ongelijk is. EUROCOL : zie voor contactgegevens : 6.6 Verlijmde Taraflex Sport-vloer leggen Voor het gebruik van primers en lijm moet de vloer een temperatuur tussen +10 C en +30 C hebben Primer aanbrengen op de houten panelen Over het volledige paneeloppervlak moet een polychloropreenprimer op waterbasis (catalogusnr. 047 Neodis Primer van Eurocol ) worden aangebracht De vloer verlijmen Zie leggen van verlijmde sporthalvloeren. Breng lijm aan met een A2-spatel volgens de TKB-norm. Verbruik: 250 tot 300 g/m².

10 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 10 van De vloer rond uitsparingen voor palen uitsnijden Er bestaan rondsnijders voor een mooie cirkelvormige afwerking van de openingen. Rondsnijder met centreerpin: ref van JANSER Lijm de uitgesneden vloer op het deksel. 6.7 Afwerking Deurdrempels Binnendeuren Houten deurdrempel Beschrijving Onderdeelnr. Artikelcode Hardhouten Deurdrempel 4,5 cm x 2 m Deurdrempel BE TX H deurdrempel

11 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 11 van 12 Buitendeur of boven uitzettingsvoegen Gemetselde plinten zijn aanwezig. De voegafdekking wordt tegen de plint geschroefd Hoekuitzettingsvoegen Gebruik dezelfde voegafdekking als voor buitendeuren. Breedte gebaseerd op de open ruimte Decentraal bevestigd aan de drempelzijde Voor specifieke overgangen zoals een toegang voor personen met een handicap, nooduitgangen, enz. dient u ons te raadplegen.

12 Versie juli 2014 Gerflor Benelux Pagina 12 van Randafwerking van TARAFLEX SYSTEM Withouten plinten Beschrijving Onderdeelnr. Artikelcode Randafwerking Deurdrempel H m x 8 cm x 5 cm BB TX 6.8 Speelveldlijnen Breng de speelveldlijnen aan vanaf de moffen voor de palen die in de ondervloer van de sporthal verankerd zijn en niet vanaf de vloerringen die in TARAFLEX SYSTEM zijn aangebracht. Volleybal- en tennispalen Volleybal- en tennispalen worden op de gewenste hoogte gebracht door een ring rond de paal te lassen. Opgehangen basketbalnetten Deze moeten worden verhoogd met de dikte van het gekozen TARAFLEX SYSTEM.

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 6 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem

Marmoleum click. Välinge Innovation kliksysteem. Wigsysteem Marmoleum click Marmoleum click heeft een toplaag van Marmoleum op een basis van HDF. De onderzijde is voorzien van kurk. De panelen zijn voorzien van een Välinge Innovation kliksysteem, wat gebaseerd

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN.

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. De kamertemperatuur moet minimaal 18 o C zijn voor en tijdens het leggen. De

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

[303] DRY-BACK CREATION 30 / CREATION 55 / CREATION 70

[303] DRY-BACK CREATION 30 / CREATION 55 / CREATION 70 [0] DRY-BACK CREATION 0 / CREATION 55 / CREATION 70 Vóór het leggen moet u de vloerbedekking inspecteren op eventuele visuele gebreken. In het geval van gebreken breng GERFLOR Benelux hiervan op de hoogte.

Nadere informatie

TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren

TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren TIGERTURF KUNSTGRAS Leginstructie kunstgras zelf installeren 1. Ondergrond Kunstgras moet geïnstalleerd worden op een stabiele en goed drainerende ondergrond zonder onkruid. De opbouw van de ondergrond

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. WWW..COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. LAGUNE De Quick Step Lagune vloer kan zowel in een gewone ruimte als in een badkamer gelegd worden.

Nadere informatie

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een Owokern HPL Technische informatie. Boren Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een spiraalboor (HSS) gebruikt om te

Nadere informatie

kluswijzer Scheidingswanden

kluswijzer Scheidingswanden kluswijzer Scheidingswanden Zelf een niet-dragende scheidingswand bouwen De indeling van uw woning staat weliswaar van tevoren vast, maar dat betekent niet dat er niets aan veranderd kan worden. Als u

Nadere informatie

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN ALGEMEEN De houtvezel platen moeten vlak gestapeld worden op een pallet of op een voldoende aantal dwarsbalken en moeten beschermd worden tegen elk direct contact met water en permanente vochtigheid. De

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden dankzij

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO PROFIEL

QUICK STEP INCIZO PROFIEL QUICK STEP INCIZO PROFIEL Bestelcode Foto Afmetingen Verpakkingshoeveelheid QSINCP(-)MD215 13 mm x 48 mm x 215 cm 1 (mesje + rail inbegrepen) Productomschrijving Het profiel met Incizo technologie biedt

Nadere informatie

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen 7. Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer. U wilt die grote zolder in tweeën delen. U zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is een niet-

Nadere informatie

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig Tussenwand plaatsen of verwijderen U wilt een extra kamer creëren? Of juist van twee kamers één kamer maken? Dan is het plaatsen c.q. verwijderen van een niet dragende tussenwand een oplossing. Houd er

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken u voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen u nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden

Nadere informatie

Bolvaasje in balk. Nico Oosthoek

Bolvaasje in balk. Nico Oosthoek Bolvaasje in balk Nico Oosthoek Dit artikel over het draaien van een bolvaasje in een balk is gemaakt met goed vinden van de bedenker Paul Masyn uit Belgie. Denk aan de veiligheid en gebruik stofmasker,

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

Accorub : De 10 meest gestelde vragen

Accorub : De 10 meest gestelde vragen Accorub : De 10 meest gestelde vragen 1. Accorub tegen binnenmuren 2. Accorub tegen plafond 3. Accorub op houten vloer 4. Accorub onder houten roostering 5. Accorub onder chape 6. Accorub tussen 2 binnenmuren

Nadere informatie

Parket- of tegelvloer

Parket- of tegelvloer Kluswijzer voor het leggen van een parket- of tegelvloer Een harde vloer van parket of tegels c.q. plavuizen aanleggen is behalve fraai ook duurzaam. Parket Er bestaan drie soorten parket:: lamelparket,

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOOREREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website:

Estillon bv P.O. box 121 NL 6600 AC WIJCHEN Tel: +31 (0) Website: Smartfloor, de ideale ondervloer voor installatie van PVC stroken/lamellen, zwevend vinyl, tapijt en tapijt/vinyltegels! Smartfloor is een revolutionair ondervloersysteem speciaal bestemd voor de installatie

Nadere informatie

Vilvoorde Agenda deel 3

Vilvoorde Agenda deel 3 Agenda deel 3 Verstekzaag afkortzaag Bandzaag of Lintzaag Decoupeerzaag Trackzaag en invalzaag : Nagelen, schroeven, lijmen Deuvels, lamellen Tand en groef, stoot voeg Groefverbinding Liplassen Pen en

Nadere informatie

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK!

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK! Pagina 1 van 6 Wallgard Leginstructie Jan 2016 BELANGRIJK! Bij gebruik van tweecomponenten-polyester egaline en/of reparatiemortel kan er verkleuring optreden wanneer de componenten onjuist en/of onvoldoende

Nadere informatie

MAkustik MA 20 Fine MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering

MAkustik MA 20 Fine MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering MAkustik MA 20 Fine Controle van de levering Niettegenstaande de goederen goed ingepakt worden, is voorzichtigheid geboden bij het lossen van de palletten. De palletten worden steeds als niet stapelbaar

Nadere informatie

KLUSWIJZER 8. Zelf een scheidingswand bouwen

KLUSWIJZER 8. Zelf een scheidingswand bouwen KLUSWIJZER 8 Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer; u wilt die grote zolder in tweeën delen; u zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is

Nadere informatie

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Snel afbindende, gebruiksklare nadenlijm met hoge kleefkracht op PVAc-basis voor het verlijmen van vlottend parket, zowel in hout als in laminaat, ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

QUICK STEP INCIZO ONDERPROFIEL VOOR TRAPTOEPASSING

QUICK STEP INCIZO ONDERPROFIEL VOOR TRAPTOEPASSING QUICK STEP INCIZO ONDERPROFIEL VOOR TRAPTOEPASSING Productomschrijving Met het Incizo profiel kunt u een trap maken die perfect in uw interieur past. Er zijn allerlei afwerkingen mogelijk! Incizo : onderprofiel

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

Ambiant PVC click Leginstructie

Ambiant PVC click Leginstructie Ambiant PVC click Leginstructie www.cotap.nl Inhoudsopgave Ambiant PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount ` Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount 1. Voorbereiding: vloertegels laten acclimatiseren Voordat de tapijttegels en pvc tegels gelegd kunnen wordenis het raadzaam om ze minimaal

Nadere informatie

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER 0 mm 0 mm www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

Installatie van. Installatie:

Installatie van. Installatie: -2- Installatie van SIGMA-schottensystemen Het doel van deze instructies is de installateur een idee geven van de correcte techniek die moet worden gebruikt voor de installatie en assemblage van een typisch

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Leginstructies voor zwevende Fold-Down

Leginstructies voor zwevende Fold-Down VOORBEREIDING VAN ONDERVLOEREN VOOR Wicanders ZWEVENDE VLOEREN Wicanders zwevende vloeren kunnen gelegd worden in de meeste ruimten van woonhuizen en commerciële gebouwen, met uitzondering van badkamers,

Nadere informatie

bouw- & tegelelementen handleiding

bouw- & tegelelementen handleiding bouw- & tegelelementen handleiding voorbereiden Een primer is niet noodzakelijk als u gaat betegelen. Maar indien u de platen bepleistert, is het wel noodzakelijk eerst een primer aan te brengen. Zowel

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES MASSIEF

LEGINSTRUCTIES MASSIEF LEGINSTRUCTIES MASSIEF Het leggen van een mooie parketvloer valt of staat met de ondergrond. Parket kan worden gelegd op zowel een betonnen als houten ondergrond. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon,

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Parket / laminaat. Nummer 15

Parket / laminaat. Nummer 15 Nummer 15 Art.nr. 910201 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u parket gaat leggen. We beginnen met de voorbereiding: het kiezen van de juiste ondervloer en het

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH

Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Pagina 1 van 6 Laminaat leggen - handleiding van HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap Laminaat Dampremmende folie Aluminium afdichtband Ondervloer Overgang- en afsluitprofielen

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1/5 Installatie instructies Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Montage-instructies nora trapoplossingen

Montage-instructies nora trapoplossingen Montage-instructies nora trapoplossingen Geschikte ondergronden zijn trappen van hout, steen, dekvloer (gegrond), metaal en andere harde, vaste ondergronden. De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie mei 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke gebreken

Nadere informatie

Balletvloeren 9.0. ballet- en dansvloeren. sportvloeren.nl

Balletvloeren 9.0. ballet- en dansvloeren. sportvloeren.nl ballet- en dansvloeren sportvloeren.nl 9.0 PopulairBalletVloeren balletvloersysteem sportvloeren.nl systeembeschrijving technische gegevens 1 3 2 Toplaag keuze: - Harlequin Ballet professional (cascade

Nadere informatie

Uitvoering: de toplaag moet over het volle oppervlak aan de ondergrond zijn gehecht. Toebehoren: - Polyurethaanlijm volgens opgave fabrikant

Uitvoering: de toplaag moet over het volle oppervlak aan de ondergrond zijn gehecht. Toebehoren: - Polyurethaanlijm volgens opgave fabrikant 48.XX 48.XX.XX-X SAMENGESTELD VLOERSYSTEEM SPORTVLOERSYSTEEM 0. SPORTVLOERSYSTEEM Bevestigingswijze: geplakt Eisen m.b.t. de draagvloer (conform de normen van de ISA Sport): verzwaarde NENnorm 2741, Sterkte

Nadere informatie

PVC click Leginstructie

PVC click Leginstructie PVC click Leginstructie Inhoudsopgave PVC click... 3 Installatievoorwaarden... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren van het PVC... 4 Acclimatiseren... 4 Installatie

Nadere informatie

e l Hout B R I C O F I C H E

e l Hout B R I C O F I C H E 5043676 r u e Een d en s t a a l p t u o H E H I C F C O I B R Hout B R I C O F I C H E Inleiding Als u een deur zoekt, dan vindt u een ruim aanbod in de meest uiteenlopende en fijnste houtsoorten. De

Nadere informatie

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Alle Haute Couture vast tapijt moeten worden geplaatst door een professionele installateur/plaatser.

Nadere informatie

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Voor een optimaal resultaat heeft u een aantal eenvoudige gereedschappen nodig: - Scherp mes, bijvoorbeeld een hobbymes (voor het op maat snijden van de lamellen)

Nadere informatie

ARSTYL WALL PANELS. Montage handleiding. Architecture & Design

ARSTYL WALL PANELS. Montage handleiding. Architecture & Design ARSYL ALL PANELS Montage handleiding Architecture & Design 2-3 arstyl wall panels ARSYL ALL PANELS DOMINO 38 mm 4 stuks ARSYL ALL PANELS ICON 45 mm 3 stuks ARSYL ALL PANELS LIQUID 28,5 mm 6 stuks ARSYL

Nadere informatie

Balletvloeren 9.0. ballet- en dansvloeren. sportvloeren.nl

Balletvloeren 9.0. ballet- en dansvloeren. sportvloeren.nl ballet- en dansvloeren sportvloeren.nl 9.0 Balletvloersysteem Liberty Balletvloersysteem Systeembeschrijving Het Liberty balletvloersysteem is leverbaar met diverse professionele PVC toplagen of massief

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X LEGINSTRUCTIE UNICLIC X 1) Algemeen Het Uniclic X systeem : het kliksysteem waarbij een beschadigd paneel midden in de vloer moeiteloos kan worden vervangen zonder de hele vloer te moeten opbreken. Uniclic

Nadere informatie

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is Plaatsen van je klik vinylvloer ( WPC/PVC ) Swanflor vinylvloeren zijn gemakkelijk te plaatsen door het kliksysteem Hieronder enkele tips: Stap 1 : voorbereiding Reinig je ondervloer grondig, zorg dat

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Parket. De voorbereiding. Dit heeft u nodig. Zwevend parket leggen

Parket. De voorbereiding. Dit heeft u nodig. Zwevend parket leggen Parket Er zijn twee soorten parket: zwevend parket (o.a. laminaat met een kunststof bovenlaag) en gelijmd parket (o.a. massief houten parket en kurkvloertegels). Beide soorten zijn alleen geschikt voor

Nadere informatie

Productblad ROCKPANEL Ply

Productblad ROCKPANEL Ply Productblad ROCKPANEL Ply 1 Productbeschrijving ROCKPANEL Ply plaatmateriaal met primerlaag bestaat uit samengeperste minerale wol met een thermohardende kunsthars. De eind (kleur)laag kan op de bouwplaats

Nadere informatie

Verwerkingsinstructie

Verwerkingsinstructie Verwerkingsinstructie Vescom akoestisch wandsysteem November 2013 Voor de verwerking van het akoestisch wandsysteem is een speciale instructie noodzakelijk. De volgende stappen moeten gevolgd worden: 1.

Nadere informatie

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal!

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Zonder lijm en waterdicht Slagvast kunststof 100% corrosievrij Onderhoudsarm 15 jaar garantie Sterke dakgoten voor zowel nieuwbouw als renovatie Eenvoudig

Nadere informatie

SELF-SPAN. Montage Handleiding Spanplafondsysteeem

SELF-SPAN. Montage Handleiding Spanplafondsysteeem SELF-SPAN Montage Handleiding Spanplafondsysteeem SELF-SPAN Beste Klant, Dank U voor Uw bestelling bij Self-Span.com! Wij nodigen U uit om deze handleiding zorgvuldig te lezen, ze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Montage-instructies. Zwevende montage met CLICKitEASY LVT design vloeren. Voorbereidingen en geschiktheidstest. Montage met CLICKitEASY

Montage-instructies. Zwevende montage met CLICKitEASY LVT design vloeren. Voorbereidingen en geschiktheidstest. Montage met CLICKitEASY Deze documentatie is bedoeld als basisinformatie en is geen vervanging voor het uitvoerige advies door de handelspartner. Bewaar deze handleiding a.u.b. zorgvuldig. Voorbereidingen en geschiktheidstest

Nadere informatie

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 LD1 COMMERCIËLE GEGEVENS Nr artikel : DULVLD0120000 Lengte: 2,00 m Aantal per doos : 2 stuks Minimale te bestellen hoeveelheid : 1 doos LEVEL DESIGN LD1

Nadere informatie

Astrifix Lijm, advies en productblad

Astrifix Lijm, advies en productblad Astrifix Lijm, advies en productblad Productbeschrijving Astrifix Lijm is een hoogwaardige, ijzersterke 1-component lijm en voegenkit op basis van MS polymeer. Het product is reukloos, ph-neutraal en isocyanaat

Nadere informatie

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking PLAATSING HORIZONTALE PLAATSING 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking 23/03/2011 3.1. Horizontale plaatsing 3.1.1. Montage van het systeem: Stap

Nadere informatie

Technisch informatieblad StoSilent Board 100

Technisch informatieblad StoSilent Board 100 Akoestische plaat van glasgranulaat voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Kenmerk Toepassing binnen voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Bevestiging geschroefd, plaatranden verlijmd

Nadere informatie

Accorub. Accorubmatten perfect tegen elkaar laten aansluiten om akoestische lekken te vermijden.

Accorub. Accorubmatten perfect tegen elkaar laten aansluiten om akoestische lekken te vermijden. Accorub De 10 meest gestelde vragen over Accorub Accorub tegen binnenmuren tegen plafond op houten vloer onder houten roostering onder chape tussen 2 binnenmuren tussen Metalstud rond afvoerbuizen tussen

Nadere informatie

Floorlife Parket Leginstructie

Floorlife Parket Leginstructie Floorlife Parket Leginstructie Versie 1.0 www.cotap.nl Inhoudsopgave Parket... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Controleren

Nadere informatie

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer RubberShell SA RubberShell is een innovatief zelfklevend EPDM membraan. Opgebouwd uit een (compleet vernieuwende) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde

Nadere informatie

Kluswijzer: Zelf wanden plaatsen of verwijderen. elk mens zijn eigen woonwens. Fotobureau Tiernego

Kluswijzer: Zelf wanden plaatsen of verwijderen. elk mens zijn eigen woonwens. Fotobureau Tiernego Kluswijzer: Zelf wanden plaatsen of verwijderen elk mens zijn eigen woonwens Fotobureau Tiernego Zelf een scheidingswand plaatsen of verwijderen U wilt die grote zolder in tweeën delen of u zou in de huiskamer

Nadere informatie

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie

PVC click I4F clicksysteem Leginstructie PVC click I4F clicksysteem Leginstructie Inhoud PVC click I4F clicksysteem... 3 Installatievoorwaarden... 3 Voorbereiding... 3 Gereedschap... 3 De basis- en ondervloer... 3 Vloerverwarming... 4 Verwerking...

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2013 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

MATRIX MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering

MATRIX MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering MATRIX Voorafgaande opmerking: Onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid of volledigheid ervan.

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften Okoume:

Verwerkingsvoorschriften Okoume: Verwerkingsvoorschriften Okoume: Supergarant is een hoge kwaliteit Europese productie van okoumé multiplex. Alle Supergarant-uitvoeringen zijn geschikt voor buitentoepassing. Toepassingen zijn o.a. verwerking

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

HOUTEN SCHUIFDEUREN. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com

HOUTEN SCHUIFDEUREN. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com Een Uniek concept. THYS SLIDING deurblad : - Deurblad schuift in aluminium rail, voor de muur of tussen 2 muren. - 2 deurhanghouders met wielgeleiders voorzien van kogellager zorgen voor een stille, bijna

Nadere informatie

Installatierichtlijnen. Rockfon Eclipse

Installatierichtlijnen. Rockfon Eclipse Installatierichtlijnen Rockfon Eclipse Algemene informatie Systeembeschrijving: Rockfon Eclipse is een kaderloos akoestisch eiland bestaande uit een 40 mm steenwolpaneel met afgeschuinde kanten. De zichtzijde

Nadere informatie

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen.

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen. Bouwplan dakenkoffer 2 De dakenkoffer bestaat uit verschillende onderdelen: de onderbouw (de koffer zelf, in de vorm van een huis), de bovenbouw (de dakconstructie) en een deksel. De dakconstructie is

Nadere informatie

Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel

Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel \ Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel Veiligheid Voordat u begint met bouwen, lees eerst aandachtig de veiligheidswaarschuwingen en gebruikershandleiding van zowel de zaag, zaaggeleider en ander elektrisch

Nadere informatie

HULPSTUKKEN - ETERFLEX LOODVERVANGER TECHNISCHE FICHE

HULPSTUKKEN - ETERFLEX LOODVERVANGER TECHNISCHE FICHE 1 OMSCHRIJVING EN GEBRUIK HULPSTUKKEN - ETERFLEX LOODVERVANGER Dakvensters, schoorstenen, slabben, zijn allemaal onderdelen van het dak die met de nodige aandacht moeten afgewerkt worden. De Eterflex band

Nadere informatie

Technisch HEXA FLOORING

Technisch HEXA FLOORING Technisch HEXA FLOORING MASSIEF NT - I T S ALL IN Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Informatief magazine Massief NT - TMA02-082017 HEXA FLOORING HEXA FLOORING De balkonbodemplaat van Massief

Nadere informatie

PVC visgraat click Leginstructie

PVC visgraat click Leginstructie PVC visgraat click Leginstructie PVC visgraat click Voor het plaatsen van een mooie pvc vloer dient deze leginstructie te worden opgevolgd. Wanneer van de instructie wordt afgeweken vervalt de garantie.

Nadere informatie

Portfolio. Visgraat Eiken 1 Bis 12x60 cm met band. Door: Simon Sijmonsma

Portfolio. Visgraat Eiken 1 Bis 12x60 cm met band. Door: Simon Sijmonsma Portfolio Visgraat Eiken 1 Bis 12x60 cm met band Door: Simon Sijmonsma Nadat de vloerbedekking is verwijderd door de klant bleef alle oude lijmkit achter op de vloer. Deze oude waterkitten hebben al eigenschap

Nadere informatie

Vloerenboek Handleiding voor het installeren van linoleum, vinyl en tapijt

Vloerenboek Handleiding voor het installeren van linoleum, vinyl en tapijt creating better environments Vloerenboek Handleiding voor het installeren van linoleum, vinyl en tapijt 6 Verwerken van tapijt 6.1 Banenplan 96 6.2 Materiaalopslag op het werk 96 6.3 Voorwaarden voor installatie

Nadere informatie

Durélis/Populair Floor

Durélis/Populair Floor Durélis/Populair Floor Productklasse Normreferentie Producent P5 EN 312 SPANO Solution Scope Vochtwerende tand en groef plaat Durélis/Populair is geschikt voor het leggen van structurele en nietstructurele

Nadere informatie

PROFILE SYSTEMS MICRODILATATIE VOOR VLOEREN. MicrAtec

PROFILE SYSTEMS MICRODILATATIE VOOR VLOEREN. MicrAtec MICRODILATATIE VOOR VLOEREN MicrAtec MicrAtec MicrAtec dilatatieprofielen zijn 3 mm smalle profielen die uitzetting én krimp opvangen in alle vloeren met harde afwerking. Het profiel voorkomt breuk en

Nadere informatie

HET LANDLEVEN-KIPPENHOK

HET LANDLEVEN-KIPPENHOK LANDLEVEN-KIPPENHOK BLAD 1 HET LANDLEVEN-KIPPENHOK VROEGER WERDEN KIPPEN IN DE MEEST WONDERLIJKE BOUWSELS ONDERGEBRACHT. SOMS ERG ROMANTISCH OM TE ZIEN, MAAR VAAK ONPRAKTISCH, ONHYGIËISCH EN WEINIG DIERVRIENDELIJK.

Nadere informatie

Installatie van de fiberon planken

Installatie van de fiberon planken Installatie van de fiberon planken www.fiberdeck.fr Installatievoorschriften Vóór de installatie 1. Vóór het leggen moeten de planken op een donkere, droge plaats opgeslagen worden. Gebruik ondoorzichtige,

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core Tile

Installatie voorschriften Rigid Core Tile Installatie voorschriften Rigid Core Tile Bedankt dat u voor ons product heeft gekozen. Als u uw nieuwe vloer zorgvuldig installeert en verzorgt, zal die er jaren perfect uitzien. Lees alle instructies

Nadere informatie

Een tussenwand plaatsen of verwijderen

Een tussenwand plaatsen of verwijderen Klusfolder Een tussenwand plaatsen of verwijderen In deze klusfolder leest u hoe u een niet-dragende tussenwand plaatst of verwijdert. U kunt dit heel goed zelf doen. Als in de wand leidingwerk moet worden

Nadere informatie