Tegelen op hout.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tegelen op hout. www.omnicol.info"

Transcriptie

1 Tegelen op hout

2 TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard en star, terwijl hout juist buigzaam is en sterk reageert op wijzigende vochtgehaltes. Een bijkomend probleem is ook de belasting. Bij (zware) belasting zal een houten vloer doorbuigen, terwijl de tegels niet kunnen meebuigen. Toch is het mogelijk om beperkte oppervlakken op hout te betegelen. Dit vraagt echter wel de nodige voorbereidingen en het gebruik van de juiste materialen. We maken hierbij onderscheid tussen vloer en wand.

3 VLOEREN Zorgvuldige keuze van tegels Op verende ondergronden, zoals hout, kunt u het best zo klein mogelijke tegels met een zo breed mogelijke voeg toepassen. Bewegingen in de ondergrond kunnen namelijk alleen in de voegen worden opgevangen. Vanwege de doorbuiging kunt u de tegels niet in verband leggen of diagonaal ten opzichte van de liggers van de vloer. Bij het kiezen van een keramische tegel zijn de afmetingen en de verhouding dikte tegenover lengte van belang. De maximum afmeting is 20 x 20 cm en de aan te bevelen verhouding is 1 : 20. Grotere tegels met een geringere dikte op een verende ondergrond geven meer kans op breuk. Vanwege de sterkte is natuursteen op hout(vloeren) minder geschikt. Voorbereiding ondergrond De ondergrond die betegeld gaat worden moet vast, schoon, droog, vlak en draagkrachtig zijn. De doorbuiging bij volle belasting mag niet meer zijn dan L/500 (waarbij L = de lengte van het bouwdeel). Voor het verlijmen op houten planken vloeren is het wenselijk een extra laag plaatmateriaal aan te brengen. Op goed draagkrachtige vloeren, bestaande uit meerdere lagen hout/plaatmateriaal kunt u veelal rechtstreeks lijmen. Daar waar grote temperatuursen/of vochtigheidsverschillen te verwachten zijn, waardoor het hout aan grote vormveranderingen onderhevig is, is het noodzakelijk een ontkoppelingsmat te voorzien. Een andere mogelijkheid is te kiezen voor een speciaal voor dit doel ontwikkelde watervaste- gering werkende tegelplaat van één van de bekende plaatfabrikanten. Deze matten of watervast plaatmateriaal kunnen met Omnicem PL85 worden verlijmd.

4 Egaliseren Het kan noodzakelijk zijn om de ondergrond te egaliseren voordat u met de tegelwerkzaamheden begint. Voor geringe laagdiktes adviseren wij u Omnimix V15 aangemaakt met Omnibind Elastiflex te gebruiken. Het vochtigheidsgehalte van de ondergrond dient zich tussen de 6 en 11% te bevinden. Oude vernis-, was- en verflagen moeten verwijderd zijn tot op het ruwe hout. Op planken vloeren moet u eerst de naden tussen de planken dichtmaken met een samendrukbare flexibele afdichting. Daarna strijkt u voor met Omnibind TP. Na 1 uur droogtijd kunt u gaan egaliseren. Houd er rekening mee dat Omnimix V15 aangemaakt met Omnibind Elastiflex niet zelf nivellerend is. U dient dus de egalisatielaag zelf met een egaliseerspaan optisch vlak te zetten. Druk in laagdiktes tussen 6 en 12 mm een glasvliesweefsel met open mazen over het gehele oppervlak in de nog niet verharde egalisatielaag, met 10 cm overlapping.

5 Impregneren - voorbehandelen Hout is een vochtgevoelig product. Het is daarom aan te bevelen om het te beschermen tegen vocht van buitenaf. Omnicol adviseert daarom de houten ondergrond waterdicht te maken. Eerst dient u de diepgrondering Omnibind TP aan te brengen op het hout of op de egalisatielaag. Vervolgens, na een droogtijd van 24 uur, kunt u Omnibind Coat met een lijvige kwastlaag aanbrengen. Deze flexibele waterdichte coating zorgt voor een volledige bescherming tegen water. Op plaatsen van gesloten vloer-wand-aansluitingen deze coating doorzetten tot ca. 10 cm op de wand met inbreng van Omnibind MB. Verlijmen tegels U kunt de vloertegels verlijmen met Omnicem PL85, superflexibele poedertegellijm. Pastategellijmen zijn niet zo geschikt voor vloeren vanwege de te lange droogtijd bij dikke lagen. U brengt het lijmmengsel op de ondergrond aan met een grof vertande lijmkam, waarvan de vertanding zorgt voor minimaal 80% vullingsgraad. Met een licht schuivende beweging de tegels plaatsen en stevig aandrukken. Na het plaatsen geen correcties meer uitvoeren.

6 WANDEN Houten platen zoals OSB en watervaste multiplex worden regelmatig gebruikt om op te tegelen. Dit materiaal kan gemakkelijk kromtrekken als gevolg van veranderingen in vochtgehalte. Een stevige constructie en goede blijvende ventilatie is noodzakelijk. Tussen iedere plaat moet voldoende ruimte voorzien worden voor uitzetting. Indien u nog moet bouwen is het beter te kiezen voor een speciaal voor dit doel ontwikkelde watervaste, gering-werkende tegelplaat van één van de bekende plaatfabrikanten. Impregneren - voorbehandelen Ook voor de wand adviseren wij om in vochtgevoelige ruimtes (badkamers, douchecellen) eerst een waterdichting aan te brengen. U brengt dan eerst Omnibind TP aan op de ondergrond. Na 24 uur drogen kunt u de waterdichte elastische Omnibind Coat in een lijvige laag op de wand smeren. Over de naden Omnibind MB aanbrengen. Daarna 24 uur wachten alvorens te betegelen. Lees voor een meer uitgebreide uitleg onze folder Systeem voor waterdicht tegelwerk. Voor de diverse speciale tegelplaten hebben we specifieke adviezen te uwer beschikking. Verlijmen tegels Wandtegels verlijmt u met pastategellijm Stabiflex. In natte ruimtes gebruikt u het beste Stabicol TP2. De lijm met een vertande pastalijmkam aanbrengen, zodat gelijkmatige rillen ontstaan. Voor de bovenste rij tegels dient u de lijm in horizontale rillen, vullend tot aan de bovenrand, op te zetten. De lijm gelijkmatig verdelen. Voor een goed resultaat bedraagt het contactoppervlak tussen tegel en lijm minimaal 65% van het totale oppervlak van de tegel. Met een licht schuivende beweging de tegels plaatsen en stevig aandrukken. Na het plaatsen geen correcties meer uitvoeren.

7 VOEGEN Geef de tegellijm voldoende tijd om te verharden. Begin dus nooit eerder dan 48 uur na het tegelen met inwassen. Afhankelijk van de luchtvochtigheid en ondergrondtemperatuur kan zelfs een langere wachttijd noodzakelijk zijn. Kleurverschillen en verkleuringen van de voeg zijn te voorkomen door de ondergrond voldoende te laten drogen. Vloeren Gebruik voor het voegen van vloeren Omnifill BGR, aangemaakt met Omnibind Elastiflex. Wanden Vanwege de sterkte is Omnifill 100WD het best aangewezen voegmateriaal voor wanden. Verwerking Maak de voegmassa zodanig aan dat deze een lijvige verwerkingsconsistentie heeft. Breng de verkregen massa met diagonale bewegingen in de tegelvoegen aan met een rubberen inwasspaan. Zorg ervoor dat de voegen vol en zat zijn ingewassen. Overtollige massa direct van de tegels verwijderen, opvangen en opnieuw gebruiken. Na ca. 15 minuten het oppervlak met een vochtige spons schoonmaken. 45 minuten daarna met een droge doek of celstofpapier de achtergebleven cementsluier verwijderen. Direct na het inwassen de dilatatievoegen goed schoonmaken.

8 Let op: Voegmassa aangemaakt met Omnibind Elastiflex is minder geschikt voor anti-sliptegels en poreuze tegels. Gebruik hiervoor de kitspuit-methode. Richtlijnen uitzettingsvoegen Breng bij houten wanden bij iedere plaatovergang uitzettingsvoegen aan (dilateren). Voor vloeren is de aanbevolen afstand iedere 2,5 meter. Houd bestaande dilataties, uitsparingen en constructieranden volledig vrij van zowel lijmmortel als ook voegmateriaal. Maak dilatatievoegen voldoende breed, minimaal 10 mm. Zorg ervoor dat de hechtvlakken droog, stofvrij en goed ontvet zijn voordat u de kitvoegen aanbrengt. Vul daarna de dilatatievoegen met Omnikit Silicone. Meer informatie Voor meer informatie en verwerkingsadviezen verwijzen wij u naar onze website BENODIGDE PRODUCTEN Omnibind TP: universele primer Verpakking: 1 L - 3 L -10 L Verbruik*: 150 ml/m 2 Omnibind Coat: elastische waterdichte coating Verpakking: 5 kg - 16 kg Verbruik*: 1,5 kg/m 2 Omnibind MB: wapeningsvlies voor naden, kimversteviging Verpakking: rollen van 12 m en 100 m Omnimix V15: egalisatiemortel Verpakking: 5 kg - 25 kg Verbruik*: 1,8 kg /m 2 /mm laagdikte

9 Omnibind Elastiflex: toeslagstof voor V15 - PL85 - BGR Verpakking : 3 L - 10 L Verbruik: afhankelijk van product Omnicem PL85: universele superflexibele poedertegellijm Verpakking: 5 kg - 25 kg Verbruik*: 2,5 kg/m 2 Stabiflex - Stabicol TP2: pastategellijm Verpakking: 1,5 kg - 5 kg - 17 kg Verbruik*: 1,5 kg/m 2 Omnifill BGR: watervaste snelverhardende voegmortel 2-15 mm Verpakking: 25 kg Verbruik*: 0,5-1 kg/m 2 volgens de breedte van de voeg Omnifill 100WD: waterdichte voegmortel tot 6 mm Verpakking: 5 kg - 25 kg Verbruik*: 0,5 kg - 1 kg volgens de breedte van de voeg Omnikit Silicone: neutrale, zuurvrije, schimmelwerende siliconenkit Verpakking: koker 310 ml * de verbruiken zijn indicatief De hier vermelde technische gegevens en omschreven werkmethodes zijn gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en laboratoriumresearch. Omnicol is niet aansprakelijk voor het volgens onze systemen vervaardigde werk, daar factoren buiten onze beoordeling en invloed mede bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat. Omnicol garandeert dat haar producten in steeds gelijkblijvende kwaliteit worden geleverd. In geval van twijfel adviseren wij u steeds zelf proeven te nemen.

10 Tel. +32 [0] Tel. +31 [0]

Systeem voor waterdicht tegelwerk

Systeem voor waterdicht tegelwerk Systeem voor waterdicht tegelwerk www.omnicol.info SYSTEEM VOOR WATERDICHT TEGELWERK Keramische tegels zijn over het algemeen waterdicht. Tegels alleen zijn echter niet voldoende om een ruimte waterdicht

Nadere informatie

doe het zelf: tegeltechniek

doe het zelf: tegeltechniek eurocol doe het zelf: tegeltechniek Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo Eurocol kan ook iedere doe-het-zelver vakwerk leveren.

Nadere informatie

TEGELWERK SYSTEEM OPBOUW WWW.OMNICOL.EU

TEGELWERK SYSTEEM OPBOUW WWW.OMNICOL.EU TEGELEN VERMINDEREN OP KRITISCHE VAN CONTACTGELUID ONDERGRONDEN ONDER TEGELWERK 6 5 4 3 2 1 SYSTEEM OPBOUW OMNIMAT Geluiddempede otkoppeligsmat voor oder tegelwerk. Dempt het cotactgeluid va tegelvloere.

Nadere informatie

ADVIES ADVIES PLAATSING ZELLIGES, FABRICAAT TERRAMEX

ADVIES ADVIES PLAATSING ZELLIGES, FABRICAAT TERRAMEX ADVIES PLAATSING ZELLIGES, FABRICAAT TERRAMEX SAMENSTELLING Technische eigenschappen Geëmailleerde terracotta. Traditionele Marokkaanse fabricage, volledig manueel en artisanaal. Maattoleranties Lengte

Nadere informatie

Verwerken van marmer en andere natuursteen soorten

Verwerken van marmer en andere natuursteen soorten Verwerken van marmer en andere natuursteen soorten www.omnicol.info VERWERKEN VAN MARMER EN ANDERE NATUURSTEEN SOORTEN Er zijn veel soorten natuursteen. Afhankelijk van de functionele eisen die u stelt

Nadere informatie

TEGELEN OP KRITISCHE ONDERGRONDEN

TEGELEN OP KRITISCHE ONDERGRONDEN TEGELEN OP KRITIHE ONDERGRONDEN SYSTEEM OPBOUW OMNIMAT Vloer. Sel betegelbaar! Waterdichte elastische otkoppeligsmat voor oder tegelwerk. Zeer due (0,87mm) flexibele, scheuroverbruggede mat. Voorbeelde

Nadere informatie

Verlijmen van keramische tegels op HYDROPANEL in natte cel, spatzone of droge ruimte BE Versie 9.2

Verlijmen van keramische tegels op HYDROPANEL in natte cel, spatzone of droge ruimte BE Versie 9.2 1 / 6 Maak uw keuze uit vier mogelijkheden: Advies 1: Advies 2: Advies 3: Advies 4: U gaat een zogenaamde natte cel of spatzone betegelen en uw voorkeur gaat uit naar werken met pastategellijm. U gaat

Nadere informatie

VOCHTBESCHERMING ONDER WAND- EN VLOERTEGELS

VOCHTBESCHERMING ONDER WAND- EN VLOERTEGELS VOCHTBESCHERMING ONDER WAND- EN VLOERTEGELS SYSTEEM OPBOUW Vloer e wad. Vochtafschermig voor oder tegels. Voorbeelde va toepassige zij douches e badkamers i de woigbouw. WWW.OMNICOL.EU VOORBEHANDELING

Nadere informatie

TEGELWERK SYSTEEM OPBOUW

TEGELWERK SYSTEEM OPBOUW TEGELEN VERMINDEREN OP KRITISCHE VAN CONTACTGELUID ONDERGRONDEN ONDER TEGELWERK 6 4 3 1 SYSTEEM OPBOUW Geluiddempede otkoppeligsmat voor oder tegelwerk. Dempt het cotactgeluid va tegelvloere. Gerige dikte

Nadere informatie

VOCHTBESCHERMING TEGELEN OVER VLOERTEGELS

VOCHTBESCHERMING TEGELEN OVER VLOERTEGELS VOCHTBESCHERMING TEGELEN OVER BESTAAND ONDER WAND- TEGELWERK EN VLOERTEGELS 1 5 SYSTEEM OPBOUW Vloer e wad. Vochtafschermig voor oder tegels. Voorbeelde va toepassige zij douches e badkamers i de woigbouw.

Nadere informatie

TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK

TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK 5 Vloer e wad. SYSTEEM OPBOUW Voorbeelde va toepassige zij douches, toilette, badkamers, keukes e wookamers. Het lijme va tegels over geslote odergrode ka iet zomaar. Daar

Nadere informatie

TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK

TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK 3 5 3 Vloer e wad. SYSTEEM OPBOUW Voorbeelde va toepassige zij douches, toilette, badkamers, keukes e wookamers. Het lijme va tegels over geslote odergrode ka iet zomaar.

Nadere informatie

HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES

HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES 5 SYSTEEM OPBOUW Vloer e wad. Sel betegelbaar! Ee perfecte vochtafdichtig e otkoppelig voor oder tegels e atuurstee. Zeer due (0,mm) flexibele,

Nadere informatie

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje,

Nadere informatie

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap.

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap. Eurocol DIMFLOOR Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie, heeft geleid tot een bewuster omgaan met harde vloerafwerkingen. De 820 EUROCOL DIM FLOOR

Nadere informatie

»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?«

»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?« SCHÖNOX»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?wij ook.«www.schoenox.nl Formaten in nieuwe dimensies Foto: MOSA Naar grote formaten is meer vraag dan ooit. Ruimtes krijgen daardoor

Nadere informatie

doe het zelf: tegeltechniek

doe het zelf: tegeltechniek eurocol doe het zelf: tegeltechniek Scan deze code voor onze uitgebreide instructiefilm. Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo

Nadere informatie

Astrifix Lijm, advies en productblad

Astrifix Lijm, advies en productblad Astrifix Lijm, advies en productblad Productbeschrijving Astrifix Lijm is een hoogwaardige, ijzersterke 1-component lijm en voegenkit op basis van MS polymeer. Het product is reukloos, ph-neutraal en isocyanaat

Nadere informatie

HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES

HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES 5 SYSTEEM OPBOUW Vloer e wad. Sel betegelbaar! Ee perfecte vochtafdichtig e otkoppelig voor oder tegels e atuurstee. Zeer due (0,mm) flexibele,

Nadere informatie

EEN VLOER BETEGELEN. Materialen: Gereedschappen. Moeilijkheidsgraad:

EEN VLOER BETEGELEN. Materialen: Gereedschappen. Moeilijkheidsgraad: EEN VLOER BETEGELEN Moeilijkheidsgraad: Omdat tegels maximale bescherming bieden tegen vocht, mits vakkundig verwerkt, zijn zij ideaal om bijvoorbeeld een keuken- of badkamervloer mee af te werken. Het

Nadere informatie

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection Voorbereiden 1 VASTSTELLEN VAN HET VOCHTPERCENTAGE IN DE DEKVLOER 2 BEOORDELING EN EVENTUEEL SCHUREN Voor

Nadere informatie

Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem. eurocol - the strong connection

Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem. eurocol - the strong connection Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem eurocol - the strong connection Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name oor de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie,

Nadere informatie

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo.

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. . Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. 1. Ondergrond 2. Steiger. 3. Plaatsen isolatie platen. 4. Verlijming isolatie platen. 5. Plaatsen schroefankers. 6. Bijzonder detail 7. Naden dichten 8. Aanmaken

Nadere informatie

Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen

Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen Professionele mortels voor een optimaal resultaat Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen Niet berijdbaar Belangrijk: Zorg voor voldoende drainage en waterafvoer Bij de aanleg van natuursteen

Nadere informatie

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare tegellijm D1T voor het plaatsen van wand- en muurtegels. Uiterst geschikt voor het kleven van keramische tegels, glasmozaïek, zandsteen, natuursteen, graniet en harde polystyreentegels

Nadere informatie

Schlüter -DITRA 25. Tegels plaatsen op houten ondergronden

Schlüter -DITRA 25. Tegels plaatsen op houten ondergronden Tegels plaatsen op houten ondergronden Schlüter -DITRA 25 Tegels plaatsen op houten ondergronden Voor de tegelplaatsing worden ondergronden uit hout terecht als lastig beschouwd. Het natuurlijke materiaal

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen

Zelf uw woning aanpassen Zelf uw woning aanpassen WAND- OF VLOERTEGELS Wilt u uw woning verfraaien door wanden of vloeren te betegelen? Bij een bouwmarkt of speciaalzaak kunt u de benodigde installatiematerialen aanschaffen. U

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12 Inhoudsopgave 6306530 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NL 2 6306534 - Bison Poly Max Original Grijs Koker 425 g NL 4 6306536 - Bison Poly Max Original Bruin Koker 425 g NL 6 6306538 - Bison Poly

Nadere informatie

Okapox Designvoeg. Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5

Okapox Designvoeg. Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5 Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5 Extra fijne epoxy voeg- en lijmmortel Okapox Designvoeg Speciaal voor glasmozaïek In 8 actuele kleuren leverbaar Speciale korrelopbouw voor een glad oppervlak

Nadere informatie

DOE HET ZELF: TEGELTECHNIEK

DOE HET ZELF: TEGELTECHNIEK Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo Eurocol Nederland B.V. kan ook iedere doe-het-zelver vakwerk leveren. De juiste materialen,

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: 0341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte

Nadere informatie

AQUA SENSA ONDERGRONDEN

AQUA SENSA ONDERGRONDEN Stap voor stap Aqua Sensa ondergronden, p. 1/7 Stap voor stap AQUA SENSA ONDERGRONDEN Aqua Sensa kan toegepast worden op tal van ondergronden, op voorwaarde dat de juiste voorzorgsmaatregelen en een correcte

Nadere informatie

Zelf vloertegels leggen. Vloertegels De voorbereidingen Kwaliteitseisen

Zelf vloertegels leggen. Vloertegels De voorbereidingen Kwaliteitseisen Zelf vloertegels leggen Vloertegels De voorbereidingen Kwaliteitseisen Zelf vloertegels leggen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien, wie doet dat niet van tijd tot tijd? Sommige klussen, zoals witten,

Nadere informatie

EEN WAND BETEGELEN. Gereedschappen. Materialen: Moeilijkheidsgraad:

EEN WAND BETEGELEN. Gereedschappen. Materialen: Moeilijkheidsgraad: EEN WAND BETEGELEN Moeilijkheidsgraad: Door uw wanden te betegelen kunt u uw toilet, keuken en badkamer op een prachtige wijze afwerken. Met behulp van dit stappenplan leert u zelf een muur betegelen.

Nadere informatie

eurocol calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren in sanitaire ruimten eurocol - the strong connection

eurocol calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren in sanitaire ruimten eurocol - the strong connection eurocol calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren in sanitaire ruimten eurocol - the strong connection Calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren (anhydriet) worden steeds populairder als hoogwaardige afwerkvloer.

Nadere informatie

550 CaroFlex. Product. Volumes. Eigenschappen

550 CaroFlex. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare, flexibele en watervaste tegellijm D2T met hoge aanvangshechting voor het binnenhuis verlijmen van vloer- en muurtegels. Geschikt voor het verlijmen van faïence, mozaïektegels, keramische

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Techniek en Advies Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: +31 (0)341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte wordt

Nadere informatie

1. ALGEMENE PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN

1. ALGEMENE PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN ZELLIGES en BEJMATS 1 1. ALGEMENE PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN Onze technische nota s zijn altijd belangrijker dan de voorschriften op de verpakking van de plaatsingsproducten. Wij accepteren geen klachten

Nadere informatie

Badkamerafdichting. met het Köster BD-Systeem

Badkamerafdichting. met het Köster BD-Systeem Badkamerafdichting met het Köster BD-Systeem Afdichting onder de tegels Een volledige en sterke afdichting is een beslissende voorwaarde voor een langdurig gebruik van sanitaire ruimtes. Ondanks het waterdicht

Nadere informatie

1 van 6 19-1-2017 9:55 Mijn KARWEI Inloggen 0 Moeilijkheidsgraad: Moeilijk Heb je plannen om je toilet, douche of badkamer te betegelen? Met behulp van dit stappenplan en de duidelijke schetsen leer je

Nadere informatie

Beschrijving werkzaamheden afbouw woning

Beschrijving werkzaamheden afbouw woning Beschrijving werkzaamheden afbouw woning Rigidur op wanden begane grond en eerste verdieping aanbrengen van Rigidur gipsvezelplaten aan de (binnen)wanden op de begane grond en eerste verdieping. De wanden

Nadere informatie

Techniek. TBA-Richtlijn 3.5 Richtlijn voor systeemwanden als ondergrond voor tegelwerk

Techniek. TBA-Richtlijn 3.5 Richtlijn voor systeemwanden als ondergrond voor tegelwerk Techniek TBA-Richtlijn 3.5 Richtlijn voor systeemwanden als ondergrond voor tegelwerk TBA-Richtlijn 3.5 Richtlijn voor systeemwanden als ondergrond voor tegelwerk TBA-Richtlijn 3.5 Richtlijn voor systeemwanden

Nadere informatie

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw LuWaDi Spuitbare luchtdichting Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Snel Eenvoudig luwadicht@gmail.com Zeer efficiënt +31 (0) 620324715 Luchtdicht Bouwen

Nadere informatie

Parket- of tegelvloer

Parket- of tegelvloer Kluswijzer voor het leggen van een parket- of tegelvloer Een harde vloer van parket of tegels c.q. plavuizen aanleggen is behalve fraai ook duurzaam. Parket Er bestaan drie soorten parket:: lamelparket,

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Pagina 1 - Versie 09 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken

Nadere informatie

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Technische informatie Bevestigingsmiddelen en -methoden Het Plastiflex -NT systeem bestaat uit: Plastiflex -NT een polyurethaanlijm, elastisch, sneldoorhardend,

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING. tel (0) ,

WERKBESCHRIJVING.  tel (0) , Beschrijving van het product Natuursteenstrips: Het product bestaat uit een z-vormig paneel in de afmeting 55 of 60cm breed x 15 cm hoog in de dikte 1,5-2,5 tot 3-4cm. Het zijn kleine stukjes Natuursteen

Nadere informatie

Technisch merkblad. Product beschrijving. Ondergrond voorbereiding. Epoxy voeg- en lijmmortel voor vloertegelwerk Okapox F/K Vloer

Technisch merkblad. Product beschrijving. Ondergrond voorbereiding. Epoxy voeg- en lijmmortel voor vloertegelwerk Okapox F/K Vloer Okapox F/K Vloer blad 1 van 5 Epoxy voeg- en lijmmortel voor vloertegelwerk Okapox F/K Vloer Oplosmiddelvrij Vloerkwaliteit Uitstekende verwerkingseigenschappen Chemicaliën bestendig Hoge mechanische bestendigheid

Nadere informatie

Lijmsysteem voor Rockpanel Colours gevelplaten

Lijmsysteem voor Rockpanel Colours gevelplaten Bouw 1/5 Werkinstructie Versie NL: 01/05/2012 Lijmsysteem Sika Nederland B.V. Productomschrijving Het lijmsysteem kan toegepast worden bij woning- en utiliteitsbouw, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Nadere informatie

LC240 Snellijm voor tegels

LC240 Snellijm voor tegels LC240 Snellijm voor tegels Productomschrijving Lichtgrijze flexibele stofarme snelafbindende dunbedlijm. Toepassing Snellijm voor tegels LC240 voldoet uitermate goed voor de snelle verlijming van vrijwel

Nadere informatie

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Mapeguard WP System ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Gebruikte producten: Mapeguard WP 200, Mapeguard ST, Mapeguard IC,

Nadere informatie

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Montagevoorschriften Bevestigingsmiddelen en -methoden Het Plastiflex -NT systeem bestaat uit: Plastiflex -NT een polyurethaanlijm, elastisch, sneldoorhardend, overschilderbaar

Nadere informatie

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed.

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed. KLUSWIJZER Tegels zetten Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl KLUSWIJZER Tegels zetten Er zijn veel redenen te bedenken waarom u tegels

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING. Kies je kleur!

WERKBESCHRIJVING. Kies je kleur! WERKBESCHRIJVING Beschrijving van het product natuursteenstrips: Het product bestaat uit een z-vormig of recht paneel (dit wordt bij het assortiment op de website aangegeven) in de afmeting 55 of 60cm

Nadere informatie

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M²

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² 1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² Voor horizontale en verticale vlakken, alle soorten dekvloeren, beton, anhydriet, gips, betonblokken, hout, tegels of aardewerk. PRIMER MORTEL PIGMENT IMPREGNEER SEALER 1 liter

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Emmer van 4,9 kg in de kleuren Naturel, Jasmijn, Manhattan-grijs, Middelgrijs, Grijs, Antraciet en Zwart.

Emmer van 4,9 kg in de kleuren Naturel, Jasmijn, Manhattan-grijs, Middelgrijs, Grijs, Antraciet en Zwart. LV450 Diamantvoeg Productomschrijving 3-componenten voegmateriaal op basis van gedispergeerde epoxy met toevoeging van schimmelwerende toeslagmiddelen. Toepassing - Voegen van vrijwel alle soorten keramische

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Snel afbindende, gebruiksklare nadenlijm met hoge kleefkracht op PVAc-basis voor het verlijmen van vlottend parket, zowel in hout als in laminaat, ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens

Nadere informatie

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering.

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. binnen toepassen Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. Nee Bestaat de ondergrond uit baksteen, betonsteen of betonblokken? Ja Ja Pas weber.dry inject toe. A Controleer

Nadere informatie

Leveling System 100% GEGARANDEERD STRAK EN VLAK

Leveling System 100% GEGARANDEERD STRAK EN VLAK Leveling System 100% GEGARANDEERD STRAK EN VLAK 100% gegarandeerd strak & vlak Het betegelen van een wand of vloer brengt steeds weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Bostik biedt u voor elke situatie

Nadere informatie

Leveling System 100% GEGARANDEERD STRAK EN VLAK

Leveling System 100% GEGARANDEERD STRAK EN VLAK Leveling System 100% GEGARANDEERD STRAK EN VLAK 100% gegarandeerd strak & vlak Het betegelen van een wand of vloer brengt steeds weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Bostik biedt u voor elke situatie

Nadere informatie

Kleurkeuze van de Stuc?

Kleurkeuze van de Stuc? Wat is het verbruik van Stuc? Het verbruik wordt bepaald door de ondergrond en de gebruikte techniek. Voor gladde ondergrond 1 laag en dan nat in nat afwerken: < 1 mm laagdikte : +- 1 kg/m² verbruik Voor

Nadere informatie

Handleiding verwerking BaseBeton

Handleiding verwerking BaseBeton Handleiding verwerking BaseBeton Pagina 1 - Versie 10 Inhoud: - Wat is BaseBeton - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken Pagina 2 - Versie 10

Nadere informatie

CapaCoustic Fine. Technisch informatieblad nr. 036. Gepatenteerd akoestisch pleistersysteem voor plafonds en wanden. Materiaal.

CapaCoustic Fine. Technisch informatieblad nr. 036. Gepatenteerd akoestisch pleistersysteem voor plafonds en wanden. Materiaal. CapaCoustic Fine Gepatenteerd akoestisch pleistersysteem voor plafonds en wanden. Materiaal Omschrijving Het CapaCoustic Fine-systeem behaalt zijn akoestische werking uit een voorbehandelde akoestischeputzträgerplatte

Nadere informatie

Heradesign adhesive Verwerkingsvoorschriften

Heradesign adhesive Verwerkingsvoorschriften Heradesign adhesive Verwerkingsvoorschriften Verwerkingsvoorschriften: Verlijming MET onderstempeling Heradesign adhesive Heradesign adhesive is een permanent elastische lijm op basis van hybride polymeer

Nadere informatie

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies Plano Het tegelelement voor de wandafwerking Verwerkingsinstructies Algemeen Toepassingsgebied Deze verwerkingsinstructies beschrijven het gebruik en de verwerking van JACKOBOARD Plano als tegel-, plaat-

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

WILLCO Fassade Profil

WILLCO Fassade Profil WILLCO Fassade Profil De WILLCO Fassade Profil is een decoratieve sierlijst voor geveltoepassing. Productinformatie De WILLCO Fassade Profil bestaat uit een polystyreen kern, afgewerkt met een cementvrije,

Nadere informatie

Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur.

Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur. PRODUCT Omschrijving: Samenstelling: Verpakking: Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur. Zand, klei en mogelijk stro. 25 kg zak, 1.000

Nadere informatie

ACRYLATEN. Superior Outdoor 130: Hoogwaardige acrylaatkit voor binnen en buiten. Crackle Free 120: Unieke acrylaatkit die verfproblemen voorkomt.

ACRYLATEN. Superior Outdoor 130: Hoogwaardige acrylaatkit voor binnen en buiten. Crackle Free 120: Unieke acrylaatkit die verfproblemen voorkomt. ACRYLATEN Superior Outdoor 130: Hoogwaardige acrylaatkit voor binnen en buiten. Hercuseal Superior Outdoor 130 is een hoogwaardige acrylaatkit die na het aanbrengen snel regenbestendig is. Na het aanbrengen

Nadere informatie

2 MIRAFLOOR MIRAFLOOR 3 INTRO. Waarde lezer,

2 MIRAFLOOR MIRAFLOOR 3 INTRO. Waarde lezer, 2 MIRAFLOOR MIRAFLOOR 3 INTRO Waarde lezer, Met deze brochure tonen wij u onze nieuwe collectie MIRAFLOOR 2009. In een tijdsgewricht waarin zich bin nen interieurdesign veel boeiends voordoet, niet alleen

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale BCO Pagina 1 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken BCO Pagina

Nadere informatie

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount

Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount ` Leginstructies tapijttegels en pvc tegels TapijtTegelDiscount 1. Voorbereiding: vloertegels laten acclimatiseren Voordat de tapijttegels en pvc tegels gelegd kunnen wordenis het raadzaam om ze minimaal

Nadere informatie

Plaatsing en en onderhoud cementtegel

Plaatsing en en onderhoud cementtegel Plaatsing en en onderhoud cementtegel De cementtegels van David&Goliath worden onder licentie vervaardigd in het Verre Oosten, volgens de normen van David&Goliath betreffende kleur- en maatvastheid, gladheid

Nadere informatie

9.1 Muur- en vloertegels plaatsen

9.1 Muur- en vloertegels plaatsen 9.1 Muur- en vloertegels plaatsen Materiaallijst TEGELSNIJDER Het hardmetalen wieltje wordt tegen de tegel vastgezet. Door het wieltje te bewegen maakt u een kras in de zichtzijde van de tegel. PAPEGAAIEBEKTANG

Nadere informatie

WILLCO Isolatiesystemen

WILLCO Isolatiesystemen WILLCO Isolatiesystemen De WILLCO Isolatiesystemen kunnen afgewerkt worden met WILLCO Kunstharssierpleisters, WILLCO Silicoonharssierpleisters, WILLCO Silicaatsierpleisters of WILLCO Minerale Sierpleisters.

Nadere informatie

Voegmaterialen.

Voegmaterialen. Voegmaterialen www.omnicol.info Géén standaard opsomming van kleuren. Niet: dit is het en daar moet u het mee doen. Géén verhaal over kwaliteit en géén opsomming van de voordelen van onze voegmortels.

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIEBLAD Sikafloor -200 Level

PRODUCTINFORMATIEBLAD Sikafloor -200 Level PRODUCTINFORMATIEBLAD POLYMEER VERBETERDE EGALISATIEMASSA OP BASIS VAN CE- MENT VOOR VLOEREN, 3-40 MM. C25-F6. PRODUCTOMSCHRIJVING Zelfnivellerende egalisatiemortel op basis van cement, met zeer lage emissie.

Nadere informatie

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS FUNDERING Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL Advies en handige tips KERAMIEK verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS Verwerking Keramische terrastegels met Tubag mortels ALGEMEEN Het Zandbed Wanneer

Nadere informatie

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Als alles glad moet verlopen Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Grondig vernieuwd Brillux pleister Achter elk perfect oppervlak gaat een perfecte voorbereiding schuil. Om deze belangrijke werkzaamheden

Nadere informatie

bevestiging Pimp flexible

bevestiging Pimp flexible bevestiging Pimp flexible Beste klant, Bedankt voor uw bestelling bij PimpYourKitchen, dé manier om uw keuken van een unieke op maat gemaakte achterwand te voorzien. In deze handleiding geven wij instructies

Nadere informatie

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten www.deryckbyweser.com Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten Notities Het aanbrengen geschiedt op een stevige, vaste ondergrond (gips, gipskarton, beton, houtvezelplaat, enz). Voor alle andere

Nadere informatie

LM310 Tegelmortel. wit. Productomschrijving. Toepassing. Speciale eigenschappen. Leveringsvorm. Houdbaarheid/opslag.

LM310 Tegelmortel. wit. Productomschrijving. Toepassing. Speciale eigenschappen. Leveringsvorm. Houdbaarheid/opslag. LM310 Tegelmortel wit Productomschrijving Witte tegelmortel met kalk en dichte toeslagmiddelen en additieven welke stabiliteit, sterkte en de verwerkingsstabiliteit bevorderen. Toepassing Tegelmortel LM310

Nadere informatie

PROFILE SYSTEMS MICRODILATATIE VOOR VLOEREN. MicrAtec

PROFILE SYSTEMS MICRODILATATIE VOOR VLOEREN. MicrAtec MICRODILATATIE VOOR VLOEREN MicrAtec MicrAtec MicrAtec dilatatieprofielen zijn 3 mm smalle profielen die uitzetting én krimp opvangen in alle vloeren met harde afwerking. Het profiel voorkomt breuk en

Nadere informatie

Sigma Coltura EP Impregnating Primer. Blik basis en verharder, samen 2 liter. Blik basis en verharder, samen 10 liter.

Sigma Coltura EP Impregnating Primer. Blik basis en verharder, samen 2 liter. Blik basis en verharder, samen 10 liter. OMSCHRIJVING Oplosmiddelvrije, tweecomponenten, semi-transparante primer voor buiten en binnen op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Primerlaag in Sigma Coltura vloerafwerkingssystemen. Kleeflaag ten behoeve

Nadere informatie

CALCIUMSULFAATGEBONDEN GIETDEKVLOEREN IN SANITAIRE RUIMTEN

CALCIUMSULFAATGEBONDEN GIETDEKVLOEREN IN SANITAIRE RUIMTEN CALCIUMSULFAATGEBONDEN GIETDEKVLOEREN IN SANITAIRE RUIMTEN Calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren (anhydriet) worden steeds populairder als hoogwaardige afwerkvloer. Ze zijn arbovriendelijk aan te brengen

Nadere informatie

WETEN WAARMEE U AFDICHT TEROFOL KSK VEILIGHEID INPLANNEN, KWALITEIT INBOUWEN

WETEN WAARMEE U AFDICHT TEROFOL KSK VEILIGHEID INPLANNEN, KWALITEIT INBOUWEN WETEN WAARMEE U AFDICHT TEROFOL KSK VEILIGHEID INPLANNEN, KWALITEIT INBOUWEN WAT IS TEROFOL KSK? De TEROFOL KSK-afdichtingsfolies bestaan uit een elastische, scheurvaste en dubbel gelamineerde speciale

Nadere informatie

Ultra Force Verwerkingsvoorschriften

Ultra Force Verwerkingsvoorschriften Ultra Force Verwerkingsvoorschriften Deceuninck NV behoudt zich het recht om haar productspecificaties en toepassingsrichtlijnen te allen tijde te herzien zonder voorafgaande kennisgeving of schadeloosstelling.

Nadere informatie

Parket. De voorbereiding. Dit heeft u nodig. Zwevend parket leggen

Parket. De voorbereiding. Dit heeft u nodig. Zwevend parket leggen Parket Er zijn twee soorten parket: zwevend parket (o.a. laminaat met een kunststof bovenlaag) en gelijmd parket (o.a. massief houten parket en kurkvloertegels). Beide soorten zijn alleen geschikt voor

Nadere informatie

voor het plaatsen van Lincrusta

voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Om een perfect resultaat te garanderen, bevelen wij u aan volgende plaatsingsaanwijzing

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Kant-en-klare, sneldrogende, zelfnivellerende, cementgebonden egalisatiemortel. Na 4 uur beloopbaar Na 6 uur betegelbaar Zelfnivellerend voor een perfect vlak resultaat Toepassing Cementgebonden egalisatiemortel

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

Vloertegel Hardrock Graphite. 15,99 per m 2. 21,27 per pak (1,3 m 2 ) Afmetingen: 33cm x 33cm

Vloertegel Hardrock Graphite. 15,99 per m 2. 21,27 per pak (1,3 m 2 ) Afmetingen: 33cm x 33cm Vloertegel Hardrock Graphite. 15,99 per m 2. 21,27 per pak (1,3 m 2 ) Afmetingen: 33cm x 33cm 3D-tekening van de badkamer van de familie Batista Badkamermeubel Frost White met dubbele wastafel, wandspiegel,

Nadere informatie

PCI Lastogum. Waterdichte flexibele beschermlaag voor toepassing onder tegels in douche en bad

PCI Lastogum. Waterdichte flexibele beschermlaag voor toepassing onder tegels in douche en bad PCI Lastogum Waterdichte flexibele beschermlaag voor toepassing onder tegels in douche en bad Flexibel, compenseert spanningen, vervormingen in de ondergrond, temperatuurschommelingen en trillingen. Scheuroverbruggend,

Nadere informatie

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Vereisten aan de ondergrond belangrijke aanwijzingen voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Neemt U aub. ook de afzonderlijke gegevens voor het volledige verlijmen van de producten in acht. Deze zijn

Nadere informatie

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn:

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn: Verwerkingsadvies verlijmde mflor designvloeren. De controle en het voorbehandelen van de ondergrond De controle De ondervloer dient blijvend droog, vlak en schoon te zijn, zoals omschreven in DIN 18365.

Nadere informatie