EEN WAND BETEGELEN. Gereedschappen. Materialen: Moeilijkheidsgraad:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EEN WAND BETEGELEN. Gereedschappen. Materialen: Moeilijkheidsgraad:"

Transcriptie

1 EEN WAND BETEGELEN Moeilijkheidsgraad: Door uw wanden te betegelen kunt u uw toilet, keuken en badkamer op een prachtige wijze afwerken. Met behulp van dit stappenplan leert u zelf een muur betegelen. Gereedschappen Plamuurmes Blokkwast Schuurblokje Spons Rolmaat Waterpas Materialen: Tegelzaag / snijmachine Troffel (klein) Lijmkam Spietjes Tip: Tegelsnijtang Vulmiddel Uitvlakmiddel Voorstrijkmiddel Tegellijm Wandtegels Voegkruisjes (Foby Eurofull) (Foby Uitvlakmortel) (Foby Primer) (Foby Interflex / Multiflex)

2 Het kiezen van een lijmkam en voegkruisjes Om te bepalen welke lijmkam en voegkruisjes u het beste kunt gebruiken voor het betegelen van uw wand, staat hieronder een overzicht met tegelmaten en de daarbij behorende tanddiepte van de lijmkam en voegbreedtes; cm tegelbreedte, 2mm voegbreedte, 4-6mm tanddiepte lijmkam cm tegelbreedte, 2mm voegbreedte, 4-6mm tanddiepte lijmkam cm tegelbreedte, 2-3mm voegbreedte, 8-10mm tanddiepte lijmkam 4. >20cm tegelbreedte, 3-6mm voegbreedte, 10-12mm tanddiepte lijmkam Stap 1: De voorbereiding Voordat u begint is een goede voorbereiding noodzakelijk. Zorg dat uw ondergrond schoon, stof- en vet vrij is. Dit bevordert de hechting van de tegellijm. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad en vlak is. Verwijder behang en loszittende verf en vul scheuren en gaten op met een plamuurmes en vulmiddel, bijvoorbeeld Foby Eurofull of vlak de wand uit met Foby Uitvlakmortel. Het gebruik van een voorstrijkmiddel, bijvoorbeeld Foby Primer, is van belang, met name bij een sterker zuigende of gipsplaten ondergrond. Breng dit aan met behulp van een blokkwast en laat dit 24 uur drogen. Tip: Om een hoop hak- en breekwerk te voorkomen is het ook mogelijk om op een bestaand tegelwerk te tegelen. Dit vraagt echter wel om een juiste lijmsoort, kies hiervoor bijvoorbeeld voor Foby Multiflex voor wandtegels. Voordat u begint, ontvet de tegels grondig. Schuur ze met een schuurblokje licht op en neem de tegels nogmaals af met een spons en een sopje of ammoniak. Stap 2: Het meten van de wanden Meet met behulp van een rolmaat de breedte van de wand en zet precies in het midden een streepje. Trek vanuit dat middelpunt vervolgens een verticale lijn. Door middel van een waterpas zorgt u ervoor dat deze lijn loodrecht is. Meet de hoogte van de wand en reken uit hoeveel tegels u hierop kwijt kunt. Vergeet hierbij niet rekening te houden met de plaatsing van voegkruisjes. Tip: Eventueel kunt u langs de horizontale en/of verticale lijn een lat bevestigen aan de muur. Tip: Tegels kunnen onderling kleine nuance- en maat verschillen hebben, daarom is het belangrijk om voor het leggen de kleuren en de kalibergegevens van de maat op de dozen te bekijken. Die moeten op alle dozen hetzelfde zijn. Leg altijd minstens 3 dozen door elkaar uit om dit nogmaals te controleren. Stap 3: De eerste rij tegels bepalen Het mooiste is om zowel bij het plafond als bij de vloer met een gelijke tegel uit te komen. Om dit te bepalen heeft u de wand al opgemeten en uitgerekend hoeveel hele tegels hierop kwijt kunnen. Meet de resterende ruimte op en bepaal hiermee de lengte van de kanttegels. Kort de tegels in de lengte in met behulp van een tegelsnijder. Duw het mesje enkele malen over de tegel, zodat er een krasje in het glazuur ontstaat. Breek vervolgens de tegel langs deze lijn door. Tip: U kunt een tegelsnijder huren bij de bouwmarkt. Tip: Als u slechts enkele tegels op maat hoeft te maken, is een tegelsnijtang ook geschikt.

3 Stap 4: De tegellijm aanbrengen Nadat alle voorbereidingen getroffen zijn kunnen de tegels gelijmd worden. Schep hiervoor met een troffel een kleine hoeveelheid tegellijm op de lijmkam, neem hiervoor bijvoorbeeld Foby Interflex (poeder) of Foby Multiflex (pasta). Druk de lijmkam stevig tegen de muur en smeer de lijm uit in horizontale richting. Tip: Begin met kleine oppervlakten, want tegellijm droogt snel. Naarmate het betegelen sneller gaat, kan ook het lijmoppervlak groter worden. Stap 5: De eerste tegels plaatsen Omdat wij hier met een langwerpige tegel werken, is het in ons geval gunstig om bij het middelpunt van de tegel te beginnen. Schuif de tegel precies in het midden van de wand in het lijmbed en druk hem goed aan. Indien het u beter uitkomt om vanaf de voeg te tegelen, zorgt u dan dat de voeg precies samenvalt met het middelpunt van de wand. Tip: Afhankelijk van het formaat van de wandtegels kunt u het beste bij de voeg of bij het midden van de tegel beginnen. Om te bepalen wat in uw geval praktischer is, is het handiger om de tegels eerst uit te leggen. Stap 6: De tegel recht leggen Het is niet verstandig om de bestaande vloeren als richtlijn te gebruiken, want deze zijn zelden recht. Meet daarom na het plaatsen van de tegel of deze recht ligt met een waterpas. Met behulp van spietjes kunt u de tegel vervolgens recht schuiven. Leg vervolgens het voegkruisje tegen de hoek van de tegel in het lijmbed en plaats de volgende tegel stevig naast de voorgaande tegel. De voegkruisjes zorgen voor een constante voegbreedte. Stap 7: De kanttegels snijden Vervolgens meet u de resterende ruimte tussen de tegels en de wanden en snijdt u de kanttegels op maat. Kort de tegels in de lengte en/of breedte in met behulp van een tegelsnijder. Houd hierbij rekening met de voegbreedte. Duw het mesje enkele malen over de tegel, zodat er een krasje in het glazuur ontstaat. Breek vervolgens de tegel langs deze lijn door. Tip: U kunt een tegelsnijder huren bij de bouwmarkt. Tip: Als u slecht enkele tegels op maat hoeft te maken, is een tegelsnijtang ook geschikt. Stap 8: Afronden Plaats de kanttegels stevig tegen de voorgaande tegel aan, plaats de snijkant van de kanttegels altijd naar de muur toe. Verwijder de overtollige lijmresten. Herhaal de voorgaande stappen totdat de hele wand bedekt is.

4 VOEGEN Gereedschappen Spietjes Mixer Voegspaan Spons (Planten) spuit Tongspatel Tip: Voegpen Tip: Schilderstape Materialen: Voegmiddel (Foby Univoeg WD) Tegelreiniger (Foby Tegelreiniger) Ammoniak Silliconenkit (Foby Silliconenkit) Afwasmiddel (BIOnyx Afwasmiddel) Water Stap 1: Voorbereiding Zodra alle tegels geplaatst zijn en de lijm volledig is uitgehard (na 24 uur, tegels over tegels na 48 uur), kunnen de tegels gevoegd worden. Zorg ervoor dat er geen lijmresten meer in de voegen zit. Lijmresten moet je vóór het voegen verwijderen met een spietje o.i.d. Voor het voegen kunt u kiezen voor een voegmiddel in poedervorm, bijvoorbeeld Foby Univoeg WD. Meng het poedervormige voegmateriaal glad en klontvrij met een mixer. Stap 2: De tegels voegen Strijk vervolgens in een diagonale beweging het voegmiddel over de wand. Gebruik hiervoor een voegspaan. De binnenhoeken tussen twee wanden en binnenwanden, tussen wand en vloer moeten beslist niet met een voegmiddel gevoegd worden, zie stap 6. Druk het voegmiddel stevig in de voegen, er mogen geen holtes in het voegmiddel zitten. Werk in een goed tempo, het voegmiddel wordt snel hard! Tip: Het is niet persé nodig om de voegkruisjes voor het voegen te verwijderen. Deze worden afgedekt door het voegmiddel en zullen na het voegen niet meer zichtbaar zijn. Stap 3: Restanten voegmiddel verwijderen Verwijder overtollig voegmiddel voorzichtig met een natte spons voordat het gedroogd is. Let hierbij wel op dat u het voegmiddel niet weer uit de voegen veegt. Laat het voegmiddel opdrogen. Vervolgens maakt u de voegen weer nat en behandelt u de tegels met Foby Tegelreiniger, om doffe cementvlekken te voorkomen. Let op: Deze zullen in eerste instantie niet op te merken zijn, maar pas na afloop duidelijk zichtbaar worden. Tip: Indien gewenst kunt u met een voegpen een profiel in de voegen trekken. Wacht hiermee tot de voegen half uitgehard zijn. Stap 4: Het oppervlak schoonmaken Zodra het voegmiddel gedroogd is (te zien aan de matte kleur), maak je het gevoegde tegeloppervlak eerst schoon met een vochtige spons en daarna poets je het op met een droge doek.

5 Stap 5: De binnenhoeken kitten Ontvet de hoeken goed met ammoniak, spoel ze vervolgens goed na met schoon water en zorg dat de hoeken weer schoon en droog zijn. De binnenhoeken tussen de wanden en vloer en tussen de vloer en meubels kunnen het beste afgewerkt worden met Foby Siliconenkit. Deze zorgt voor een waterdichte afsluiting, daarbij kan ook het tegelwerk vrij werken ten opzichte van de wand. Breng Foby Siliconenkit in één vloeiende beweging aan. Let op: Voeg de hoeken beslist niet met voegmiddel! De vloer wordt in dat geval teveel opgesloten en kan niet meer uitzetten. Tip: Indien u met 2 verschillende kleuren Siliconenkit werkt, is het aan te raden om deze hoeken aan beide kanten af te plakken met schilderstape. Verwijder na afloop het schilderstape. Stap 6: De kitranden gladwerken Vul vervolgens een plantenspuit met een mengsel van water en afwasmiddel en spuit hiermee de pas gekitte hoek nat. Dit maakt het afwerken makkelijker en voorkomt dat Foby Siliconenkit aan je handen blijft plakken. Doop een kitschepje of een tongspatel in water met afwasmiddel en strijk vervolgens de kitranden hiermee glad. Tip: Als u zowel de hoeken van de wand als die van de vloer gaat kitten, is het aan te raden om met de vloer te beginnen. Op deze manier voorkom je dat het water via de wand naar beneden stroomt en voor het kitten in de voeg belandt. Hierdoor zou de kit niet meer gaan hechten. Stap 7: De afwerking Zodra de Foby Siliconenkit is aangebracht en afgewerkt, kunt u met uw vingers de Siliconenkit nog eens glad strijken. Zorg er hierbij wel voor dat u uw handen van te voren nat heeft gemaakt met water met afwasmiddel. Indien u geknoeid heeft of restjes Siliconenkit heeft achtergelaten op de tegels, veeg dit dan weg zolang het oppervlak nat is. Zodra het oppervlak gedroogd is, is Foby Siliconenkit moeilijk te verwijderen. Als u tevreden bent met het resultaat laat het water dan uit zichzelf opdrogen.

EEN VLOER BETEGELEN. Materialen: Gereedschappen. Moeilijkheidsgraad:

EEN VLOER BETEGELEN. Materialen: Gereedschappen. Moeilijkheidsgraad: EEN VLOER BETEGELEN Moeilijkheidsgraad: Omdat tegels maximale bescherming bieden tegen vocht, mits vakkundig verwerkt, zijn zij ideaal om bijvoorbeeld een keuken- of badkamervloer mee af te werken. Het

Nadere informatie

1 van 6 19-1-2017 9:55 Mijn KARWEI Inloggen 0 Moeilijkheidsgraad: Moeilijk Heb je plannen om je toilet, douche of badkamer te betegelen? Met behulp van dit stappenplan en de duidelijke schetsen leer je

Nadere informatie

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed.

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed. KLUSWIJZER Tegels zetten Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl KLUSWIJZER Tegels zetten Er zijn veel redenen te bedenken waarom u tegels

Nadere informatie

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje,

Nadere informatie

doe het zelf: tegeltechniek

doe het zelf: tegeltechniek eurocol doe het zelf: tegeltechniek Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo Eurocol kan ook iedere doe-het-zelver vakwerk leveren.

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen

Zelf uw woning aanpassen Zelf uw woning aanpassen WAND- OF VLOERTEGELS Wilt u uw woning verfraaien door wanden of vloeren te betegelen? Bij een bouwmarkt of speciaalzaak kunt u de benodigde installatiematerialen aanschaffen. U

Nadere informatie

KLUSWIJZER Wanden opknappen. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg.

KLUSWIJZER Wanden opknappen. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. KLUSWIJZER Wanden opknappen Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl KLUSWIJZER Wanden opknappen Vindt u uw woning saai, dan hoeft u niet

Nadere informatie

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. NIEUW Rigips TopStuc Stap-voor-stap handleiding Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. www.rigips.nl DOE - HET - ZELF MET RIGIPS. DAN ZIT HET ZO! Stukadoren

Nadere informatie

Toilet renoveren Tegelen & wandcloset plaatsen (3/4)

Toilet renoveren Tegelen & wandcloset plaatsen (3/4) Toilet renoveren Tegelen & wandcloset plaatsen (3/4) Toilet renoveren Tegelen & wandcloset plaatsen (3/4) Materialen Gereedschap Vloertegel Globus antraciet 30x60,3cm Wandtegel softline mat wit 25 x 40cm

Nadere informatie

Toestemming vragen. Keuken opmeten. Het keukenplan. Water, gas en elektra

Toestemming vragen. Keuken opmeten. Het keukenplan. Water, gas en elektra Toestemming vragen Voordat u een keuken gaat kopen, moet u eerst UWOON om toestemming vragen. U kunt de keuken natuurlijk laten installeren door een vakman, maar een beetje klusser kan het ook zelf. Zeker

Nadere informatie

Stucen, hoe doe je dat?

Stucen, hoe doe je dat? Stucen, hoe doe je dat? Stucen, hoe doe je dat? Materialen Gereedschap Afplaktape tesa Universeel Knauf gipspleister Roodband 20 kg Knauf betonkontakt Stucnaald Stucloper Emmer Troffel Stucspaan Mixer

Nadere informatie

Parket- of tegelvloer

Parket- of tegelvloer Kluswijzer voor het leggen van een parket- of tegelvloer Een harde vloer van parket of tegels c.q. plavuizen aanleggen is behalve fraai ook duurzaam. Parket Er bestaan drie soorten parket:: lamelparket,

Nadere informatie

Zelf vloertegels leggen. Vloertegels De voorbereidingen Kwaliteitseisen

Zelf vloertegels leggen. Vloertegels De voorbereidingen Kwaliteitseisen Zelf vloertegels leggen Vloertegels De voorbereidingen Kwaliteitseisen Zelf vloertegels leggen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien, wie doet dat niet van tijd tot tijd? Sommige klussen, zoals witten,

Nadere informatie

Zelf stukadoren. Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen

Zelf stukadoren. Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen Zelf stukadoren Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen Zelf stukadoren 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje, daar

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Huis in Eigen Hand. Keukenverbetering

Huis in Eigen Hand. Keukenverbetering Huis in Eigen Hand Keukenverbetering De keuken is voor veel mensen de belangrijkste plek in huis. Het is een ruimte die niet alleen functioneel moet zijn, maar ook een lekkere sfeer moet uitstralen. Want

Nadere informatie

voor het plaatsen van Lincrusta

voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Om een perfect resultaat te garanderen, bevelen wij u aan volgende plaatsingsaanwijzing

Nadere informatie

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig Tussenwand plaatsen of verwijderen U wilt een extra kamer creëren? Of juist van twee kamers één kamer maken? Dan is het plaatsen c.q. verwijderen van een niet dragende tussenwand een oplossing. Houd er

Nadere informatie

Handleiding aanbrengen glasmozaïek

Handleiding aanbrengen glasmozaïek Handleiding aanbrengen glasmozaïek Inleiding Welkom bij de handleiding voor jouw MyMosaic glasmozaïeken, nu je jouw eigen mozaïek gecreëerd hebt is het natuurlijk belangrijk om deze op een goede manier

Nadere informatie

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie. Een muur behangen Een muur behangen Materialen Gereedschap Afplaktape Lijm Rolmaat Potlood Afdekfolie behangspatel behang aandrukrol nadenroller Emmer Schaar stanleymes paslood trap lijmkwast Liniaal behangtafel

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5 Behang Tips Papierbehang - Werkwijze Advies 3 Vliesbehang - Werkwijze Advies 4 Algemene Behangtips 5 Behangtips Partners at Home 2 / 7 Papierbehang - Werkwijze Advies Stap 1: Maak het plaksel volgens de

Nadere informatie

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

Hoe kan je het beste behangen?

Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Materialen Gereedschap Behanglijm Behang Potlood Stanleymes Schaar Rolmaat Spons Emmer Liniaal Behangspatel Behangtafel Lijmkwast Huishoudtrap

Nadere informatie

kluswijzer Scheidingswanden

kluswijzer Scheidingswanden kluswijzer Scheidingswanden Zelf een niet-dragende scheidingswand bouwen De indeling van uw woning staat weliswaar van tevoren vast, maar dat betekent niet dat er niets aan veranderd kan worden. Als u

Nadere informatie

Scheidingswanden. Nummer 21

Scheidingswanden. Nummer 21 Nummer 21 Art.nr. 910260 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als scheidingswanden gaat plaatsen. We geven eerst een beschrijving van scheidingswanden. Daarna

Nadere informatie

Stukadoren & Sierpleisteren

Stukadoren & Sierpleisteren Nummer 22 Art.nr. 911100 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als u gaat stukadoren of sierpleisteren. Deze KlusZo is in twee delen verdeeld. Eerst geven we

Nadere informatie

bevestiging Pimp flexible

bevestiging Pimp flexible bevestiging Pimp flexible Beste klant, Bedankt voor uw bestelling bij PimpYourKitchen, dé manier om uw keuken van een unieke op maat gemaakte achterwand te voorzien. In deze handleiding geven wij instructies

Nadere informatie

Tegelen. 10000559_KlusZo_10_Tegelen 19-12-2002 14:41 Pagina 1. Nummer 10 Art.nr. 912409

Tegelen. 10000559_KlusZo_10_Tegelen 19-12-2002 14:41 Pagina 1. Nummer 10 Art.nr. 912409 10000559_KlusZo_10_Tegelen 19-12-2002 14:41 Pagina 1 Nummer 10 Art.nr. 912409 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u tegels gaat aanbrengen op wanden of vloeren.

Nadere informatie

Nummer 10. Art.nr. 912409. Tegelen

Nummer 10. Art.nr. 912409. Tegelen Nummer 10 Art.nr. 912409 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u rekening mee moet houden als u tegels gaat aanbrengen op wanden of vloeren. In deze KlusZo beginnen we met informatie over het

Nadere informatie

behanginstructies Inhoudsopgave:

behanginstructies Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Plakinstructies vliesbehang. Plakinstructies duplex- en vinylbehang 3. Plakinstructies glasvezelbehang. Meetinstructies. Behang symbolen. Vraag & antwoord 1. Vliesbehang Vliesbehang is

Nadere informatie

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering.

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. binnen toepassen Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. Nee Bestaat de ondergrond uit baksteen, betonsteen of betonblokken? Ja Ja Pas weber.dry inject toe. A Controleer

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Muurglad Voor het glad maken van beschadigde en gestructureerde muren. Ook geschikt voor cellenbeton, glasweefsel en kaal beton. In twee stappen naar een gladde muur Voor het gladmaken van: -Muren met

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

Zelf sierpleisteren. Sierpleisteren De voorbereidingen De sierpleister aanbrengen Kwaliteitseisen Aanbevolen materiaal

Zelf sierpleisteren. Sierpleisteren De voorbereidingen De sierpleister aanbrengen Kwaliteitseisen Aanbevolen materiaal Zelf sierpleisteren Sierpleisteren De voorbereidingen De sierpleister aanbrengen Kwaliteitseisen Aanbevolen materiaal Zelf sierpleisteren 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

BouwWijzer Makkelijk met Weber!

BouwWijzer Makkelijk met Weber! BouwWijzer Makkelijk met Weber! Tegelen en Repareren Makkelijk met de BouwWijzer! Inhoud Zelf het toilet opnieuw betegelen of een tuinmuurtje repareren? Het is makkelijk met Weber. Het assortiment is zo

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg?

Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg? Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg? Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg? Materialen Gereedschap Weber easyrepair steenvoegen 5kg Hamer Beitel Boormachine Plantenspuit http://bit.ly/29ggrfn

Nadere informatie

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen 7. Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer. U wilt die grote zolder in tweeën delen. U zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is een niet-

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

Zelf tegels of parket aanbrengen

Zelf tegels of parket aanbrengen Zelf tegels of parket aanbrengen Wilt u uw woning verfraaien door wanden of vloeren te betegelen? Of door parket aan te leggen? Bij een bouwmarkt of speciaalzaak kunt u de benodigde installatiematerialen

Nadere informatie

doe het zelf: tegeltechniek

doe het zelf: tegeltechniek eurocol doe het zelf: tegeltechniek Scan deze code voor onze uitgebreide instructiefilm. Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo

Nadere informatie

kluswijzer keukens installeren

kluswijzer keukens installeren kluswijzer 5 keukens installeren Plezierig wonen Wonen is iets persoonlijks. In uw woning ziet u graag de kleuren waar u van houdt, heeft u een indeling waar u zich prettig bij voelt en als het even kan,

Nadere informatie

Parket. De voorbereiding. Dit heeft u nodig. Zwevend parket leggen

Parket. De voorbereiding. Dit heeft u nodig. Zwevend parket leggen Parket Er zijn twee soorten parket: zwevend parket (o.a. laminaat met een kunststof bovenlaag) en gelijmd parket (o.a. massief houten parket en kurkvloertegels). Beide soorten zijn alleen geschikt voor

Nadere informatie

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Mapeguard WP System ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Gebruikte producten: Mapeguard WP 200, Mapeguard ST, Mapeguard IC,

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad weber.mix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen. Ideale oplossing voor renovatieklussen en verbouwingen Vloer & wand Binnen & buiten Veelzijdig inzetbare mortel welke geschikt

Nadere informatie

Zo kunt u zelf tegelen

Zo kunt u zelf tegelen sanitair Zo kunt u zelf tegelen Zelf tegelen Afvoegen Overzicht assortiment tegellijmen en voegmiddelen Zo kunt u zelf tegelen Zelf een prachtige wand of vloer tegelen? Deze GAMMA folder wijst u de weg!

Nadere informatie

Wandbekleding Stone Design

Wandbekleding Stone Design tegels Wandbekleding Stone Design Overzicht assortiment Stappenplan Eenvoudige verwerking Over de verwerking van de decoratieve wandbekleding van Decor Son kunnen we kort zijn. Die is heel eenvoudig. Op

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :cellenbeton of gipsblokken => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. => Volg gedurende de montage de 7 stappen

Nadere informatie

Een tussenwand plaatsen of verwijderen

Een tussenwand plaatsen of verwijderen Klusfolder Een tussenwand plaatsen of verwijderen In deze klusfolder leest u hoe u een niet-dragende tussenwand plaatst of verwijdert. U kunt dit heel goed zelf doen. Als in de wand leidingwerk moet worden

Nadere informatie

Lijm & Kit. Nummer 24

Lijm & Kit. Nummer 24 Nummer 24 Art.nr. 912689 Lijmen en kitten indelen naar gebruiksdoel is nauwelijks mogelijk, want iedere moderne lijm of kit heeft een veelheid aan gebruiksdoelen. Welke lijm bij uitstek geschikt is voor

Nadere informatie

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS FUNDERING Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL Advies en handige tips KERAMIEK verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS Verwerking Keramische terrastegels met Tubag mortels ALGEMEEN Het Zandbed Wanneer

Nadere informatie

WILLCO Isolatiesystemen

WILLCO Isolatiesystemen WILLCO Isolatiesystemen De WILLCO Isolatiesystemen kunnen afgewerkt worden met WILLCO Kunstharssierpleisters, WILLCO Silicoonharssierpleisters, WILLCO Silicaatsierpleisters of WILLCO Minerale Sierpleisters.

Nadere informatie

Kluswijzer Tegelen Iedereen kan tegelen. Zeker na het doornemen van deze Kluswijzer, waarin stap-voor-stap beschreven wordt hoe je te werk moet gaan.

Kluswijzer Tegelen Iedereen kan tegelen. Zeker na het doornemen van deze Kluswijzer, waarin stap-voor-stap beschreven wordt hoe je te werk moet gaan. Kluswijzer Tegelen Iedereen kan tegelen. Zeker na het doornemen van deze Kluswijzer, waarin stap-voor-stap beschreven wordt hoe je te werk moet gaan. 1 Soorten tegels Praxis heeft een uitgebreid assortiment

Nadere informatie

BEHANGEN TIPS & WEETJES. De Waegenaere NV

BEHANGEN TIPS & WEETJES. De Waegenaere NV BEHANGEN TIPS & WEETJES De Waegenaere NV Bieke Voorbereiding Goed behangen begint met de ondergrond. Alleen op een gladde en schone ondergrond, waar de lijm goed op hecht, kunt u glad en strak behangen.

Nadere informatie

Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur.

Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur. PRODUCT Omschrijving: Samenstelling: Verpakking: Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur. Zand, klei en mogelijk stro. 25 kg zak, 1.000

Nadere informatie

Schilderen van deuren en kozijnen

Schilderen van deuren en kozijnen Schilderen van deuren en kozijnen Schilderen van deuren en kozijnen Materialen Gereedschap Plamuur Afplaktape Lak Ontvetter Emmer Verfbakken Plamuurmes Spons Borstel Schuurpapier schuurspons Roerstok http://bit.ly/29reybn

Nadere informatie

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M²

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² 1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² Voor horizontale en verticale vlakken, alle soorten dekvloeren, beton, anhydriet, gips, betonblokken, hout, tegels of aardewerk. PRIMER MORTEL PIGMENT IMPREGNEER SEALER 1 liter

Nadere informatie

Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780

Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780 Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780 Op onze adviezen en gebruiksvoorschriften en de levering van onze producten zijn voorts van toepassing de Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare tegellijm D1T voor het plaatsen van wand- en muurtegels. Uiterst geschikt voor het kleven van keramische tegels, glasmozaïek, zandsteen, natuursteen, graniet en harde polystyreentegels

Nadere informatie

ARSTYL WALL PANELS STONE

ARSTYL WALL PANELS STONE ARSTYL WALL PANELS STONE Montage handleiding Architecture & Design 2-3 Montage handleiding BENODIGD MATERIAAL Schuurpapier korrel 150 of fijner Ontstoffer/ spons Waterpas Meetlat en potlood Nagelklemmen

Nadere informatie

Systeem voor waterdicht tegelwerk

Systeem voor waterdicht tegelwerk Systeem voor waterdicht tegelwerk www.omnicol.info SYSTEEM VOOR WATERDICHT TEGELWERK Keramische tegels zijn over het algemeen waterdicht. Tegels alleen zijn echter niet voldoende om een ruimte waterdicht

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

9.1 Muur- en vloertegels plaatsen

9.1 Muur- en vloertegels plaatsen 9.1 Muur- en vloertegels plaatsen Materiaallijst TEGELSNIJDER Het hardmetalen wieltje wordt tegen de tegel vastgezet. Door het wieltje te bewegen maakt u een kras in de zichtzijde van de tegel. PAPEGAAIEBEKTANG

Nadere informatie

RENOVATIE & AFWERKING

RENOVATIE & AFWERKING LRS SET VOOR LEDERHERSTEL DANKZIJ HET NIEUWE UNIEKE FINIXA SYSTEEM OP WATERBASIS KAN IEDEREEN NU LEDER HERSTELLEN ZOALS EEN ECHTE PROFESSIONAL! Volg de stappen in deze handleiding voor het herstellen,

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina).

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina). Perfectino ClayStone instructies INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... 2 Producttoepassing... 2 Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING WIJNPAAL

MONTAGEHANDLEIDING WIJNPAAL MONTAGEHANDLEIDING WIJNPAAL GEFELICITEERD! Wat leuk, je hebt een Wijnpaal gekocht! Je hoeft hem nu alleen nog maar te monteren voordat er genoten kan worden van een welverdiend wijntje. Door middel van

Nadere informatie

Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking

Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking 8 www.lafargegips.nl Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking Op maat maken Pregyfeu-A1 De Pregyfeu-A1 platen kunnen op 2 manieren op maat gemaakt worden. Dit gebeurt door middel van snijden of

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad webermix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen Metselen, voegen, stucadoren, vloersmeren, tegels leggen Ook geschikt voor metselen glazen bouwstenen Veelzijdig inzetbare

Nadere informatie

550 CaroFlex. Product. Volumes. Eigenschappen

550 CaroFlex. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare, flexibele en watervaste tegellijm D2T met hoge aanvangshechting voor het binnenhuis verlijmen van vloer- en muurtegels. Geschikt voor het verlijmen van faïence, mozaïektegels, keramische

Nadere informatie

DOE HET ZELF: TEGELTECHNIEK

DOE HET ZELF: TEGELTECHNIEK Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo Eurocol Nederland B.V. kan ook iedere doe-het-zelver vakwerk leveren. De juiste materialen,

Nadere informatie

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Inhoudsopgave 6302986 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 2,5 kg NL/FR 2 6302987 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 5 kg NL/FR 4 6302988 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Nadere informatie

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen Vóór het begin van het installeren zorg ervoor dat je muur droog en schoon is. Vul alle schaden aan om de muur glad te maken. Daarna bedek

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING. tel (0) ,

WERKBESCHRIJVING.  tel (0) , Beschrijving van het product Natuursteenstrips: Het product bestaat uit een z-vormig paneel in de afmeting 55 of 60cm breed x 15 cm hoog in de dikte 1,5-2,5 tot 3-4cm. Het zijn kleine stukjes Natuursteen

Nadere informatie

Een deur of kozijn lakken

Een deur of kozijn lakken Een deur of kozijn lakken Een deur of kozijn lakken Materialen Gereedschap Plamuur Afplaktape Verfbak Emmer Roerstok Schuurmachine Plamuurmes Verfroller Kwast Schuurpapier Ontvetter Spons Kozijnenspons

Nadere informatie

Montagevoorschrift voor HPL-Toplaminaat keukenbladen

Montagevoorschrift voor HPL-Toplaminaat keukenbladen Montagevoorschrift voor HPL-Toplaminaat keukenbladen Dit vindt u in de verpakking 1 koppelset 2, bestaande uit twee bouten met toebehoren (A) A B koppelstrip (B) siliconenlijm (C) C kwast (D) D montagevoorschrift

Nadere informatie

Montagehandleiding voor SolidDutch wasbakken Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor SolidDutch wasbakken Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur ken Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. o De montage dient uitgevoerd te worden door

Nadere informatie

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen Voor het begin van het installeren, zorg ervoor dat jou wand droog en schoon is. Vull alle schaden aan en maak de wand glad, dan spijl hem

Nadere informatie

behangen Behang afsteken Gereedschap het plamuurmes het steekmes de stoffer en blik de bezem de spons

behangen Behang afsteken Gereedschap het plamuurmes het steekmes de stoffer en blik de bezem de spons behangen Behang afsteken Gereedschap het plamuurmes het steekmes de stoffer en blik de bezem de spons Materiaal de emmer het water de vuilniszak de container Let op - voorkom beschadiging van de muur Eindbeoordeling

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

Beschrijving werkzaamheden afbouw woning

Beschrijving werkzaamheden afbouw woning Beschrijving werkzaamheden afbouw woning Rigidur op wanden begane grond en eerste verdieping aanbrengen van Rigidur gipsvezelplaten aan de (binnen)wanden op de begane grond en eerste verdieping. De wanden

Nadere informatie

EASYTEGELS.NL VOOR AL UW TEGELS

EASYTEGELS.NL VOOR AL UW TEGELS EASYTEGELS.NL VOOR AL UW TEGELS Het zetten van wandtegels en het leggen van vloertegels moet een feest worden. Hier helpen wij u graag bij. Daarom onze legwijzer. Nadat u de legwijzer doorgenomen heeft

Nadere informatie

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst Detector installatie HiSPARC Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel 1 Detector bouw handleiding Dit document beschrijft de stappen die nodig zijn bij het maken van een HiSPARC detector. Een detector

Nadere informatie

Uw woning schilderen of behangen

Uw woning schilderen of behangen Uw woning schilderen of behangen verfraai zelf uw interieur Veel mensen schilderen of behangen hun woning met het grootste gemak. In een handomdraai voorzien ze een wand in de woonkamer van sierpleister

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen

Zelf uw woning aanpassen Zelf uw woning aanpassen NIET DRAGENDE SCHEIDINGSWAND U hebt behoefte aan een extra kinderkamer, of u wilt uw zolder in tweeën delen, of u heeft zin om in uw huiskamer een aparte werk- of hobbyhoek te

Nadere informatie

Claystone instructies 2017

Claystone instructies 2017 Claystone instructies 017 INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... Producttoepassing... Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels Het gelijkmaken

Nadere informatie

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Avery zelfklevende films zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kwaliteiten voor even zovele verschillende toepassingen.

Nadere informatie

AQUA SENSA ONDERGRONDEN

AQUA SENSA ONDERGRONDEN Stap voor stap Aqua Sensa ondergronden, p. 1/7 Stap voor stap AQUA SENSA ONDERGRONDEN Aqua Sensa kan toegepast worden op tal van ondergronden, op voorwaarde dat de juiste voorzorgsmaatregelen en een correcte

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie Let op: alle RapidRoof-producten

Nadere informatie

ARSTYL WALL TILES. Montage handleiding. walltiles.arstyl.com

ARSTYL WALL TILES. Montage handleiding. walltiles.arstyl.com ARSTYL WALL TILES Montage handleiding walltiles.arstyl.com 2 VORMGEVING VOL AFWISSELING ARSTYL WALL TILES maken creative wanden vol afwisseling mogelijk. CORAL Het model Coral kan naar wens gecombineerd

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op metaal

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op metaal REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie Let op: alle RapidRoof-producten

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Speciale handleiding voor kliktegels eclips Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen

Nadere informatie

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten www.deryckbyweser.com Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten Notities Het aanbrengen geschiedt op een stevige, vaste ondergrond (gips, gipskarton, beton, houtvezelplaat, enz). Voor alle andere

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie