Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015)"

Transcriptie

1 Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015) # Probleem/situatie Oplossing Sanctie 1 Team komt niet opdagen, wat dan? Wedstrijd dient in de regel te worden ingehaald binnen 3 speelweken. Geef direct door aan de wedstrijdsecretaris (competitie@poolwest3.nl) dat de wedstrijd niet gespeeld wordt. 6 strafpunten voor het onafgemelde team en de wedstrijd dient op een latere datum alsnog te worden gespeeld, maar dan in het lokaal van het wel verschenen team, ongeacht of het oorspronkelijk om een thuisof een uitwedstrijd ging. 2 Een team belt meer dan 24 uur voor de wedstrijd om de wedstrijd te verzetten. 3 Lokaalhouders stellen kostenloos tafels voor de teamcompetitie beschikbaar. Zij zijn hiertoe bereid, omdat teams normaal gesproken genoeg consumpties bestellen om hen het verlies in tafelgeld te compenseren. Daarom wordt vanaf een teambon van 20 euro geen tafelgeld in rekening gebracht voor een team. Wat nu als je teambon lager is dan 20 euro? 4 Een team belt minder dan 1 dag voor de wedstrijd om de wedstrijd te verzetten. Wedstrijd dient in de regel te worden ingehaald binnen 3 speelweken. Geef direct de nieuwe speeldatum door aan de wedstrijdsecretaris (competitie@poolwest3.nl). Lokaalhouder vult de teambon aan tot 20 euro door tafelgeld in rekening te brengen. De teambon bedraagt dus minimaal 20 euro. Meldt de afmelding bij de wedstrijdsecretaris (competitie@poolwest3.nl), met daarbij de reden van afmelding. Wedstrijd dient in de regel te worden ingehaald binnen 3 speelweken. Geef zo snel mogelijk de nieuwe speeldatum door aan de wedstrijdsecretaris en vemeld dat het om een inhaalwedstrijd gaat. Bij een teambon onder de 20 euro wordt tafelgeld in rekening gebracht totdat de teambon 20 euro bedraagt. Indien West3 beoordeelt dat er niet met een geldige reden is afgezegd dan is de sanctie -3 strafpunten

2 5 Er is onenigheid met de tegenstander gedurende de wedstrijd. 6 Een team wil de wedstrijd helemaal niet spelen/opnieuw plannen. Probeer er samen uit te komen. Indien dit niet mogelijk is, leg de lokaalhouder het probleem voor of raadpleeg de spelregels. Kom je er dan nog niet uit beslis dan of je de wedstrijd staakt dan wel hervat. Wanneer er doorgespeeld wordt kan er naderhand niets meer aan de uitslag van de partij gedaan worden. Als je besluit de wedstrijd te staken, noteer dit dan bij opmerkingen bij het verwerken van de scores op de website en mail het voorval naar competitie@poolwest3.nl Mail direct de wedstrijdsecretaris (competitie@poolwest3.nl) met de reden van de tegenstander om de partij niet meer te willen spelen/plannen. 7 Wanneer moeten de uitslagen uiterlijk zijn ingevuld? De uitslagen van de gespeelde wedstrijden moeten uiterlijk de eerste maandag na de desbetreffende speelweek ingevoerd zijn via de Kompsos-website. De uitslag kan na maandagavond 24h00 niet meer worden verwerkt. Zowel de thuisspelende als de uitspelende captains zijn beide verantwoordelijk voor het tijdig invoeren van de uitslag. Als de score niet verwerkt is voor de gestelde termijn van maandagavond 24h00 wordt de score op 0-0 gezet. 8 Een team is met te weinig spelers. Wanneer men als team met slechts twee personen verschijnt op de speelavond, dan is het alleen mogelijk om met deze 2 personen 4 partijen te spelen. Geeft de tegenstander geen goedkeuring dan wordt de wedstrijd gestart met een 2-0 achterstand, waarbij de koppelwedstrijd sowieso vervalt. Het team wat compleet is bepaalt welke andere wedstrijd vervalt. Met minder dan 2 spelers kan er uberhaupt niet gespeeld worden.

3 9 Een team heeft gastspelers bij zich. Controleer of de gastspelers uit een lagere klasse komen. Noteer te allen tijde naam, voornaam en eventueel bondsnummer van de gastspeler op het online wedstrijdformulier. Let op: een gastspeler moet te allen tijde lid zijn van de KNBB sectie pool en al competitie spelen. Indien gastspeler niet speelgerechtigd is, behoudt West 3 zich het recht om de speler te diskwalificeren, waardoor de wedstrijd van de gastspeler als verloren wordt beschouwd. Ditzelfde is het geval wanneer een gastspeler niet over een bondsnummer beschikt. 10 Team komt wel opdagen, maar is niet op tijd voor de wedstrijd. Uitgaande van een starttijd van 19h30 dient de competitiewedstrijd te beginnen om 20h00 (uiterlijk 20h15 bij een telefonische te-laat-melding of een melding van een speler die wel al aanwezig is). Als er om 20h00 (of 20h15 in het geval van een te-laatmelding zoals hierboven beschreven) van een team minder dan drie spelers aanwezig zijn, mag een wedstrijdpunt worden geclaimd door het team dat wel aanwezig is en waarvan er genoeg spelers aanwezig zijn zodat er met twee wedstrijden gestart wordt. Elke 15 minuten erna dat dit zo blijft, mag een wedstrijdpunt worden geclaimd door het team dat compleet is. Nadat er vier wedstrijdpunten zijn geclaimd door het aanwezige en complete team, mag zij het wachten opgeven. Dit team wint de wedstrijd dan met Een van de geplande spelers is niet op tijd. Probeer samen de partij(en) later te plannen op de avond. In overleg tussen beide teams mag eventueel een andere aanwezige speler de partij spelen. Indien er vier partijen gespeeld zijn en de desbetreffende persoon is nog steeds niet aanwezig verliest hij zijn partij(en). Indien een team helemaal niet op komt dagen dienen dezelfde stappen uitgevoerd te worden als bij het kopje "onafgemeld afwezig". Bovendien wint het aanwezige team de wedstrijd met 6-0. Zonder bericht van de tegenstander wordt het team dan als onafgemeld afwezig beschouwd. Verder dient altijd een notitie gemaakt te worden op het online wedstrijdformulier van geclaimde punten.

4 12 In welke volgorde dienen de wedstrijden gespeeld te worden? De twee bovenstaande partijen (waaronder de koppelpartij) op het wedstrijdschema worden als eerste gespeeld, door verschillende spelers. Beide captains zijn vrij om in overleg hiervan af te wijken. Verder mogen zij in overleg de rest van de volgorde bepalen. Kom je er niet uit met elkaar dan beslist de thuisspelende captain de volgorde van de wedstrijden. Verder mag een speler maximaal drie partijen spelen waarvan maximaal twee singlepartijen. 13 Ik wil een verandering doorvoeren in mijn team. Stuur een naar met de wijziging die doorgevoerd dient te worden. Maak de daarbij behorende kosten van 20 euro over naar de rekening van Pool West 3. De nieuwe speler is pas een officieel teamlid op het moment dat deze in de teamlijst wordt vermeld. 14 Er stopt een speler uit mijn team Mail naar wedstrijdsecretaris om welke speler het gaat. Informeer zelf het bondsbureau van de knbb indien de speler het knbb pool lidmaatschap wil beëindigen. 15 Wie moet ik benaderen wanneer de captain niet te bereiken is? Bel het lokaal van de tegenstander voor eventuele andere contactgegevens. Indien dit niet het juiste resultaat oplevert mail dan naar voor vervangende contact gegevens. 16 Uitslag staat op 0-0. Score is te laat ingevuld, dus er kunnen geen wijzigingen worden doorgevoerd. Let op: dit geldt ook wanneer een wedstrijd uitgsteld is, maar zonder dit te melden aan de secretaris. Santie voor te laat verwerken van de score of het niet doorgeven van een nieuwe speeldatum is We krijgen de wedstrijd niet gepland binnen de periode van drie speelweken. Neem contact op met de wedstrijdsecretaris voor de verstreken termijn van 3 weken. Het bestuur behoudt zich het recht om desgewenst sancties uit te delen dan wel de wedstrijd toch doorgang te laten vinden.

5 18 De scores zijn onjuist verwerkt op de site. Neem contact op met de wedstrijdsecretaris met een kopie van het wedstrijdformulier zodat de scores alsnog juist worden verwerkt. 19 Ik ben mijn inlogcodes kwijt voor de website. Mail naar de vicevoorzitter met een cc naar voor een nieuwe inlogcode. 20 Ik heb een andere vraag/opmerking. Stuur jouw vraag/opmerking naar: 21 Onsportief gedrag is het opzettelijk niet naleven van het ethos van de poolsport of de tegenstander / poolzaal e.d. in diskrediet brengen. Onder onsportief gedrag wordt niet verstaan: het naleven/toepassen van specifieke spelregels zoals de 3-fouls-regel bij 9/10-ball of het uitvoeren van legitieme soft-breaks. Onder sportief gedrag valt wel het niet-dronken zijn tijdens de wedstrijd. Maak hier altijd melding van bij de notities op het online wedstrijdformulier en stuur de klacht naar competitie@poolwest3.nl. Personen over wie herhaaldelijk gegronde klachten zijn ontvangen over het zich niet correct gedragen, kunnen door het bestuur van Pooldistrict West 3 voor de rest van het seizoen worden geschorst. 22 Mijn tegenstander gebruikt zijn mobiele telefoon of andere electronica tijdens onze wedstrijd en dit hindert mij. Vraag of hij hiermee wilt stoppen. Blijft het je hinderen, vraag de lokaalhouder de speler te waarschuwen. Probleem nog steeds niet verholpen? Claim in overeenstemming met de lokaalhouder het wedstrijdpunt. 23 Een team stapt uit de competitie. Meldt dit direct via competitie@poolwest3.nl. Alle behaalde resultaten tegen het desbetreffende team komen te vervallen. Dit geldt dus zowel voor de competitie als voor de MVP. De licentie vervalt en het lokaal waarin het betreffende team speelt ontvangt een boete van 75 euro (te verhalen op de spelers van het team). 24 Kun je wedstrijden inhalen nadat de gezamenlijke laatste speelronde heeft plaatsgevonden? Nee. Wedstrijden waarvan de uitslag niet binnen is na het spelen van de laatste speelronde worden op 0-0 gezet.

6 25 Kun je wedstrijden die gepland zijn op de laatste gezamenlijke speeldag verzetten dan wel in een ander lokaal spelen? 26 Je wilt bezwaar maken tegen een beslissing van het Poolwest3 bestuur Nee. Dien binnen 10 dagen na de genomen beslissing bezwaar in bij het bestuur door een te sturen naar Na 10 dagen is bezwaar maken tegen een bestuursbesluit niet meer mogelijk. 27 Een team meldt zich af voor een wedstrijd die gespeeld dient te worden op de gezamenlijke laatste speeldag van de klasse 28 Hoe kom ik achter mijn bondsnummer? Neem contact op met de ledenadministratie van de KNBB. 29 Wat doe ik als er gerookt wordt in de poolzaal? Probeer samen met de captain van het andere team hier uit te komen. Spreek eventueel de lokaalhouder hierop aan. Maak er een melding van bij de notities op het online wedstrijdformulier en meldt dit aan de wedstrijdsecretaris Team ontvangt 10 minpunten en een boete van 50 euro. 30 Mag een speler in meerdere regionale teams ingeschreven staan? 31 Mag een speler in zowel een landelijk als een regionaal team ingeschreven staan? Nee. Maak hier een melding van bij de wedstrijdsecretaris Een speler mag zowel in de landelijke competitie als in de regionale teamcompetitie spelen, enkel als er wordt voldaan aan de volgende eisen: De speler gaat spelen in de 2e of 3e divisie landelijk; De speler gaat spelen in de 1e of 2e klasse regionaal. De speler is niet speelgerechtigd in de competitie. West 3 zal hierover de speler informeren.

7 32 Mag een speler in de beker zowel in een regionaal als in een landelijk team uitkomen? Spelers die zowel regionale als landelijke teamcompetitie spelen, mogen ook zowel regionaal als landelijk beker spelen, echter: als je geplaatst bent met jouw regionale team voor de landelijke bekercompetitie (waarin je ook met het ander landelijke team gaat uitkomen), moet je een team kiezen waarmee je de rest van de landelijke bekercompetitie speelt. Als je dus bijvoorbeeld kiest om met jouw regionale team te spelen, zul je de rest van de landelijke bekercompetitie bij dit team moeten blijven en mag je niet meer wisselen. 33 Is blowen toegestaan op een competitieavond? Tijdens competitieavonden geldt uiteraard het antidoping-beleid. Dit betekent dus ook dat het gebruik van hasj en marihuana niet is toegestaan door de spelers op zo'n avond. 34 De competitiewedstrijd kan niet afgerond worden voordat de zaal gaat sluiten. In de regel dient de zaalhouder de sluiting van de zaal minstens 30 minuten van tevoren aan te kondigen bij de spelers. De captains van beide teams gaan onderling en in goed overleg een oplossing zoeken. De meest voor de hand liggende oplossing is om het restant van de competitiewedstrijd op een andere dag in dezelfde zaal uit te spelen, maar wel binnen drie weken (meld dit wel direct bij de wedstrijdsecretaris via Een andere te bespreken optie is om overeen te komen om de racks in de laatste partij(en) bij beide spelers gelijkmatig op te hogen zodat een van de spelers op de hill staat, waarna deze partij(en) nog op dezelfde avond wordt (worden) uitgespeeld. Mochten de teams er onderling niet uitkomen, dan wordt de wedstrijd gestaakt. Meld het incident bij het West3-bestuur Dit wordt per situatie verder beoordeeld door het bestuur.

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015)

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015) Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015) # Probleem/situatie Oplossing Sanctie 1 Team komt niet opdagen, wat dan? Wedstrijd dient in de regel te worden ingehaald binnen 3 speelweken.

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e en 3e

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2 A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e klasse

Nadere informatie

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER Versie: 2.4.0 Status: Definitief Datum: 12 juli 2016 Bijlagen bij dit reglement Algemeen Reglement sectie Snooker HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN ARTIKEL 101 ALGEMEEN 1. Alle

Nadere informatie

Straf reglement

Straf reglement Straf reglement 2016 2017 Behoort als bijlage bij het huishoudelijk reglement 2016 2017 Behoort als bijlage bij het toernooi reglement 2016 2017 Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie vormt de reglementscommissie:

Nadere informatie

Teamcompetitie REGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 KNBB SECTIE POOL

Teamcompetitie REGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 KNBB SECTIE POOL Teamcompetitie REGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 KNBB SECTIE POOL 2015-2016 A. SPELSOORTEN & WEDSTRIJDPUNTEN A.1 De 1e klasse speelt 2 partijen 8-ball (race-to-5), 1 partij 9-ball single (race-to-6), 1 partij

Nadere informatie

REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION)

REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION) REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION) ORGANISATIE/ALGEMEEN - De DBC ( Dutch Blackball Competition ) is de officiële Blackball Competition in Nederland die wordt georganiseerd door en namens de DBA

Nadere informatie

Reglement Landelijke Teamcompetitie

Reglement Landelijke Teamcompetitie KNBB sectie Pool Reglement Landelijke Teamcompetitie 2016-2017 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers in de landelijke teamcompetitie, het landelijke wedstrijdsecretariaat, zaalhouders

Nadere informatie

Reglement Café Geert Cup

Reglement Café Geert Cup Reglement Café Geert Cup Inhoudsopgave Wedstrijdbanen... 2 Afspraken mbt inschrijving en afmeldingen... 3 Competitiewedstrijden... 4 Competitie verloop... 5 Scheidsrechters... 7 Competitiewedstrijd...

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Sanctieoverzicht Nederlandse Floorball & Unihockey Bond

Sanctieoverzicht Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Sanctieoverzicht 2018 Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Dit sanctieoverzicht behoort bij het NeFUB Wedstrijdreglement (jeugd), Toernooireglement en Huishoudelijk reglement. De NeFUB dient de hieronder

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie 1. De Competitie Aan deze competitie kan worden deelgenomen door 11 teams. De teams bestaan uit minimaal 3 dames en uit maximaal 10 personen, die allemaal minimaal het GVB hebben. Per wedstrijd spelen

Nadere informatie

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de Jeugdcompetitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Beroepscommissie Commissie welke ingeschakeld kan worden

Nadere informatie

Reglement Regionale Teamcompetitie

Reglement Regionale Teamcompetitie KNBB sectie Pool Reglement Regionale Teamcompetitie 2014-2015 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers in de regionale teamcompetitie, het regionale wedstrijdsecretariaat, zaalhouders van

Nadere informatie

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Via de website http://badmintonnederland.toernooi.nl kunt u de keuze maken voor de competitie. De online competities staan aan de linkerkant van

Nadere informatie

Basisreglement NFB Ultimate Competities

Basisreglement NFB Ultimate Competities 1. Algemeen Dit Competitie Reglement bepaalt de gang van zaken bij de door de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) in Nederland georganiseerde competitie in Ultimate van alle divisies en klassen. Het gestelde

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

HANDBOEK 9 PUNTEN DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER

HANDBOEK 9 PUNTEN DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER HANDBOEK 9 PUNTEN DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER E-mail: digitaal@dartsbondalmere.nl Website: www.dartsbondalmere.nl Laatst bijgewerkt: 4-9-2014 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INLEIDING... 3 3 INLOGGEN...

Nadere informatie

Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid

Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid 2012 Inhoudsopgave Algemene info: blz. 3 Ballen en banen rode competitie (mini): blz. 4 Ballen en banen oranje competitie (driekwart):

Nadere informatie

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2 BONDSREGELS MAAS EN WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging

Nadere informatie

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging of clublokaal in een zelfde klasse

Nadere informatie

Werken met Online Teambeheer 2010. Als teamcaptain van de Darts Organisatie Groningen, Drenthe

Werken met Online Teambeheer 2010. Als teamcaptain van de Darts Organisatie Groningen, Drenthe Handleiding Teamcaptains Werken met 2010 Als teamcaptain van de Darts Organisatie Groningen, Drenthe Auteur: Edwin Dodde D.O.G.D. 2010 Versie 2.0 0.1 Inhoudsopgave: 1.0 Woord vooraf... 3 2.0 Inloggen...

Nadere informatie

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Uitslagen inbrengen in NAS De verenigingen dienen er voor te zorgen dat

Nadere informatie

Competitie Reglement Open Outdoor Ultimate 2011

Competitie Reglement Open Outdoor Ultimate 2011 Competitie Reglement Open Outdoor Ultimate 2011 Artikel 1. Algemeen Dit reglement bepaalt de gang van zaken bij de door de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) in Nederland georganiseerde competitie in Open

Nadere informatie

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Via de website http://badmintonnederland.toernooi.nl kunt u de keuze maken voor de competitie. De online competities staan aan de linkerkant van

Nadere informatie

Regio Centrum Website: http://www.badminton.nl/centrum/nieuws

Regio Centrum Website: http://www.badminton.nl/centrum/nieuws Regio Centrum Website: http://www.badminton.nl/centrum/nieuws Informatie voor bij de Junioren competitie Seizoen 2014-2015 VERSIE 9 september 2014 Competitie Software Ook dit jaar wordt er voor de competitie

Nadere informatie

Reglement BCDC Teamcompetitie & Bekercompetitie

Reglement BCDC Teamcompetitie & Bekercompetitie 1 Officiële competitie. 1.1 In de periode van 1 september tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar organiseert de BCDC haar competitie. Dit is de zogenaamde officiële competitie. 1.2 Wanneer het

Nadere informatie

Reglement 1 e Klasse. Nov Pagina 1 van 6

Reglement 1 e Klasse. Nov Pagina 1 van 6 Reglement 1 e Klasse Nov 2018 Pagina 1 van 6 1 Verantwoordelijkheden 1.1 Competitieleider/coördinator (CL) Ledenadministratie. Planning competitie. Communicatie met de teams. Beheer contributiepot. Bemiddeling

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

Reglement Regionale teamcompetitie West 1

Reglement Regionale teamcompetitie West 1 KNBB Sectie Pool en Pooldistrict West 1 Reglement Regionale teamcompetitie West 1 2013-2014 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers in de landelijke en regionale teamcompetitie, het landelijke

Nadere informatie

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg.

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Bijlage 1 Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Hoofdstuk 14. Gerechtigdheid tot spelen recreantencompetitie 14.1 Speelgerechtigdheid 1. Dames en heren welke lid zijn van een

Nadere informatie

Districtsreglement District West Brabant

Districtsreglement District West Brabant 1 Districtsreglement District West Brabant Art. 1; De te spelen teamcompetities en persoonlijke kampioenschappen worden verspeeld conform de geldende reglementen zoals die zijn te raadplegen bij de Vereniging

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2017

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2017 COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE Voorjaarscompetitie 2017 Versie 1.01, 21 januari 2017 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de voorjaarscompetitie 2017. Hierin vindt u veel informatie over

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Najaarscompetitie 2016

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Najaarscompetitie 2016 COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE Najaarscompetitie 2016 Versie 1.2, 24 augustus 2016 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de najaarscompetitie 2016. Hierin vindt u veel informatie over de

Nadere informatie

REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB HOOFDSTUK 1. ALGEMENE VOORWAARDEN

REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB HOOFDSTUK 1. ALGEMENE VOORWAARDEN REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB Dit reglement beschrijft de (ranking) toernooien welke onder auspiciën van de KNBB worden gespeeld. Het Nederlands Kampioenschap wordt in een apart reglement beschreven.

Nadere informatie

ROTTERDAMSE SCHAAKBOND BEKERREGLEMENT

ROTTERDAMSE SCHAAKBOND BEKERREGLEMENT ROTTERDAMSE SCHAAKBOND BEKERREGLEMENT Artikel 1 Algemeen Dit reglement geldt voor de in elk verenigingsjaar van de Rotterdamse Schaakbond (hierna te noemen RSB) te organiseren bekerwedstrijden. Artikel

Nadere informatie

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 De Regio Winter Buiten Competitie (RWBC) gaat in november 2014 weer van start en wordt gespeeld in de maanden november, december

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. A. ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden)

Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Inleiding Log in op MijnKNLTB via www.mijnknltb.nl. o o Mocht je je wachtwoord niet meer weten,

Nadere informatie

Roeselaarse Inter Club Kaarting

Roeselaarse Inter Club Kaarting Roeselaarse Inter Club Kaarting -------------------------------------------------------- ORGANISATIE EN SPELREGLEMENTEN -------------------------------------------------------- HOOFDSTUK 1 : Samenstelling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter m.u.v.

Nadere informatie

Basisreglement NFB Ultimate Competities

Basisreglement NFB Ultimate Competities 1. Algemeen Dit Competitie Reglement bepaalt de gang van zaken bij de door de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) in Nederland georganiseerde Ultimate competities van alle soorten en divisies. Het gestelde

Nadere informatie

Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie

Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie 1.1 Voorwaarden teams. 1.1.1 Uit hun midden wijzen de spelers van een team een captain aan. Deze wordt beschouwd als de contactpersoon voor het team. Mededelingen

Nadere informatie

Hieronder vindt u een handleiding voor het invoeren van competitie uitslagen in Kompsos, het wedstrijdadministratiesysteem van de KNBB.

Hieronder vindt u een handleiding voor het invoeren van competitie uitslagen in Kompsos, het wedstrijdadministratiesysteem van de KNBB. Handleiding invoeren competitie uitslagen in Kompsos Hieronder vindt u een handleiding voor het invoeren van competitie uitslagen in Kompsos, het wedstrijdadministratiesysteem van de KNBB. De hieronder

Nadere informatie

Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018

Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018 Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Welke en hoeveel partijen een speler mag spelen 3 Telling in de 8&9-competitie 3 Uitstel van competitiewedstrijden 3 Invallen

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

Notulen najaarsvergadering

Notulen najaarsvergadering Notulen najaarsvergadering 9 december 2014 KNBB District West Brabant In: Huis Ten Halve te Roosendaal Opkomst: Uitgenodigd: 53 Verenigingen. Aanwezig: 35 Verenigingen. Afwezig met kennisgeving: 5 Verenigingen.

Nadere informatie

HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet

HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet Artikel 1. 1. Onder de huisleague worden bowlingcompetities verstaan die door de bowlingvereniging

Nadere informatie

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Versie: 5 april 2016 Stap 1: Het openen en bijwerken van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) (Actie: Beide teams) Alle spelers,

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2019/ 20

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement periodekampioenschappen eerste divisie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 Artikel 1 1. De competitie in de eerste divisie kent vier perioden,

Nadere informatie

Handleiding digitaal aanleveren wedstrijduitslagen competitie 2013

Handleiding digitaal aanleveren wedstrijduitslagen competitie 2013 Handleiding digitaal aanleveren wedstrijduitslagen competitie 2013 September 2012 Inleiding In het Competitiereglement is bepaald dat de aanvoerder van een ploeg verplicht is om de uitslagen van competitiewedstrijden

Nadere informatie

Reglement. Biljartbond Zuid-Drenthe

Reglement. Biljartbond Zuid-Drenthe Reglement Biljartbond Zuid-Drenthe Oosterhesselen, april 2015 Beste sportvrienden, Onze biljartbond is opgericht op 8 november 1953. De vorige versie van ons reglement dateerde alweer van 15 jaar terug.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl Samen biljarten geeft meer effect! Inschrijfvoorwaarden en aanvullende bepalingen

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

Kroegvariant, dit wil zeggen dat de inhoudelijke regels afwijken van de officiële competitie regels om de spelvoorkeur van de doelgroep te waarborgen.

Kroegvariant, dit wil zeggen dat de inhoudelijke regels afwijken van de officiële competitie regels om de spelvoorkeur van de doelgroep te waarborgen. 1. Algemene regels 1.1 Spelvorm Kroegvariant, dit wil zeggen dat de inhoudelijke regels afwijken van de officiële competitie regels om de spelvoorkeur van de doelgroep te waarborgen. Wedstrijdopbouw Een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Weerter Poolbiljart Bond v

Huishoudelijk Reglement Weerter Poolbiljart Bond v Huishoudelijk Reglement v 2012-09-16 01. Aanmelding van teams Aanmelding van teams dient te gebeuren op de voorlaatste vrijdag van de maand augustus. Dit dient te gebeuren bij grote voorkeur via de website

Nadere informatie

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF)

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Informatieboekje Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Algemene informatie In loop van het seizoen 2013-2014 is het de bedoeling dat alle teams van Juventa 12, vanaf de D-pupillen, overgaan op het digitale

Nadere informatie

NK POOL JEUGD Toernooiprotocol NK POOL JEUGD april 2017

NK POOL JEUGD Toernooiprotocol NK POOL JEUGD april 2017 NK POOL JEUGD 2017 Toernooiprotocol 24 april 2017 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die deelnemen aan het NK Pool Jeugd van de KNBB Sectie Pool, het landelijke wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2016/'17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2016/'17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement periodekampioenschappen eerste divisie betaald voetbal seizoen 2016/'17 Artikel 1 1. De competitie in de eerste divisie kent vier perioden,

Nadere informatie

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015 1. DOEL De recreantencompetitie moet recreatief volleybal geven, dit houdt in dat het spel en alles wat daarmee samenhangt, ontspannend moet werken. 2. ORGANISATIE / STRUCTUUR 2.1. De competitie is voor

Nadere informatie

De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie.

De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie. Wedstrijdreglement winter- en bekercompetitie (Laatst gewijzigd: 15 september 2008) Artikel 1: Doel De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie. Artikel

Nadere informatie

Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE

Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE Competitie instructie Een competitiewedstrijd wordt gespeeld door 3 personen en bestaat uit 3 singles per persoon op een avond en één dubbel. Bij een viermans team is

Nadere informatie

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Stappenplan / Verkorte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Versie: 3 mei 2017 Stap 1: Het openen en bijwerken van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) (Actie: Beide teams) Alle spelers, coaches

Nadere informatie

Stappenplan De Amateurcoach. Inhoud

Stappenplan De Amateurcoach. Inhoud Inhoud Voorbereidingen De Amateurcoach... 3 Stap 1 Invoeren van teams & spelers in de database... 4 Stap 2 Samenstellen teams door Amateurcoaches... 5 Stap 3 Invoeren van wedstrijduitslagen & wedstrijddetails...

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Veluws Schaakgenootschap Ermelo

Wedstrijdreglement Veluws Schaakgenootschap Ermelo Wedstrijdreglement Veluws Schaakgenootschap Ermelo 1. Algemeen 1.1 Spelregels a. De wedstrijden worden gespeeld volgens de FIDE-Regels voor het Schaakspel, Officiële Nederlandse vertaling volgens de KNSB,

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT DBZP

COMPETITIEREGLEMENT DBZP COMPETITIEREGLEMENT DBZP 1. COMPETITIE 1.1 In de periode tussen 1 september en 31 mei van het daarop volgende jaar wordt een competitie georganiseerd, genaamd de wintercompetitie. 1.2 Het bestuur kan andere

Nadere informatie

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2018

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2018 Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 8 Artikel Algemeen.. Dit reglement is van toepassing op het Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant driebanden klein, dat onder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter

Nadere informatie

Roeselaarse Inter Club Kaarting

Roeselaarse Inter Club Kaarting Roeselaarse Inter Club Kaarting REGLEMENTEN ORGANISATIE - EN SPELREGLEMENTEN HOOFDSTUK 1 : Samenstelling van het bestuur HOOFDSTUK 2 : Aansluitingsvoorwaarden van lokalen en ploegen HOOFDSTUK 3 : De spelerslijst

Nadere informatie

Vragenbank refereetoets

Vragenbank refereetoets Badminton Nederland Sectie Wedstrijd Functionarissen Vragenbank refereetoets CR vragen Versie: 1 januari 2017 MEERKEUZEVRAGEN 201. Uit welk(e) reglement(en) zijn definities en bepalingen van toepassing

Nadere informatie

Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014. Rucphen,9 april Begrippenlist:

Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014. Rucphen,9 april Begrippenlist: 1 Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014 Rucphen,9 april 2013 Begrippenlist: Oud spelers zijn spelers die, in de 1 ste helft van de competitie of in de 2 de helft van de competitie, bij ODSI minimaal

Nadere informatie

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2016

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2016 1 Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2016 Artikel 1 Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant driebanden klein,

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi.

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter kan deelnemen aan de toernooien van de Geert Popma Een biljarter is deelnemer als hij/zij zich tijdig aanmeldt

Nadere informatie

Digitale Wedstrijd Formulier

Digitale Wedstrijd Formulier Beste trainer/leider, Ook de Commissie Wedstrijdzaken wil jou allereerst hartelijk bedanken voor jouw aanbod om komend seizoen de vereniging te helpen door een team te begeleiden. Voor veel vragen kun

Nadere informatie

Wijzigingen Reglementen Bondsraad 24 juni artikel Oud nieuw. 2 Huishoudelijk Reglement

Wijzigingen Reglementen Bondsraad 24 juni artikel Oud nieuw. 2 Huishoudelijk Reglement 2 Huishoudelijk Reglement 2.3.2.1 De Nevobo kent op nationaal niveau de volgende commissies: a. Commissie van Beroep; b. Strafcommissie; c. Financiële Commissie; d. Strafvervolgingcommissie; e. Reglementencommissie;

Nadere informatie

Wijzigingen regio West

Wijzigingen regio West en regio West Onderstaand vind u de belangrijkste wijzigingen voor de Regio West. Eerst is het huidige artikel omschreven (uitgaande van het nationale reglement), Daaronder het eventueel afwijkende reglement

Nadere informatie

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Versie 1.0 d.d.10-07-2019 Inhoud Het bekerprogramma 2019/ 20... 2 De bekergroepen... 2 De wijze van loting... 2 De planningsregels...

Nadere informatie

Wedstrijdbulletin KNLTB 8&9-competitie Voorjaar 2017

Wedstrijdbulletin KNLTB 8&9-competitie Voorjaar 2017 Wedstrijdbulletin KNLTB 8&9-competitie Voorjaar 2017 1 Inhoudsopgave: Blz. Inleiding 3 Welke en hoeveel partijen een speler mag spelen 3 Telling in de 8&9-competitiecompetitie 3 Uitstel van competitiewedstrijden

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven Seizoen

Handleiding Online Inschrijven Seizoen Bij deze de handleiding om de teams in te schrijven voor het seizoen 2017-2018. De onderstaande functionarissen kunnen dit realiseren voor de vereniging. De Secretaris, Wedstrijdsecretaris senioren, Wedstrijdsecretaris

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2018 2019 Artikel 1: Algemeen

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de landelijke competitie voor selectieteams berust bij het bestuur van de NDB 2. Het bestuur stelt voor deze competitie een competitieleider

Nadere informatie

Spelregels en uitleg TopCoach 2013 Scorito.com

Spelregels en uitleg TopCoach 2013 Scorito.com Spelregels en uitleg TopCoach 2013 Scorito.com 1. Vooraf In dit document staan de spelregels en een uitleg van het spel TopCoach van Scorito.com. Het is handig om dit document uit te printen en het erbij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Z.V.F. versie 6.0 aanmaakdatum

Huishoudelijk reglement Z.V.F. versie 6.0 aanmaakdatum Huishoudelijk reglement Zaalvoetbal Vereniging Franeker Z.V.F. 1. Competitie bedrijfszaalvoetbal De onderlinge competitie wordt gespeeld in sporthal de Trije in Franeker Bij voorkeur op de vrijdagavond.

Nadere informatie

DZS RECREATIE FUTSAL DORDRECHT. DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave

DZS RECREATIE FUTSAL DORDRECHT. DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave Dordtse Zaalvoetbal Stichting DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave 14-03-2016. Inschrijving Indien vóór de eerste competitiewedstrijd niet aan alle financiële verplichtingen is voldaan kan de wedstrijd

Nadere informatie

Wedstrijdreglement huisleagues seizoen 2015-2016

Wedstrijdreglement huisleagues seizoen 2015-2016 Wedstrijdreglement huisleagues seizoen 2015-2016 In dit reglement gebruikte afkortingen: WS = Wedstrijdsecretariaat LV = League Voorzitter TC = Teamcaptain BvHL = Bowling vereniging Haarlemmerliede 1.

Nadere informatie

Spelregels en uitleg TopCoach 2014 Scorito.com

Spelregels en uitleg TopCoach 2014 Scorito.com Spelregels en uitleg TopCoach 2014 Scorito.com 1. Vooraf In dit document staan de spelregels en een uitleg van het spel TopCoach van Scorito.com. Het is handig om dit document uit te printen en het erbij

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN NTTB AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2019

COMPETITIEBOEK SENIOREN NTTB AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2019 COMPETITIEBOEK SENIOREN NTTB AFDELING GELRE Voorjaarscompetitie 2019 Versie 1.0, 19 januari 2019 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de voorjaarscompetitie 2019. Hierin vindt u veel informatie

Nadere informatie

Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren

Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren 1 Inleiding Eind 2012 heeft Golfbaan Stippelberg het besluit genomen

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 Midden 1 Rankingtoernooien

COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 Midden 1 Rankingtoernooien COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 Midden 1 Rankingtoernooien 2015-2016 Inhoudsopgave I. Algemeen Reglement A. Organisatie B. Algemene Wedstrijdzaken II. Ranking toernooien C. Organisatie D. Structuur

Nadere informatie

Spelregels en uitleg TopCoach Scorito.com

Spelregels en uitleg TopCoach Scorito.com Spelregels en uitleg TopCoach Scorito.com 1. Vooraf In dit document staan de spelregels en een uitleg van het spel TopCoach van Scorito.com. Het is handig om dit document uit te printen en het erbij te

Nadere informatie

LISA app v3.0 (ios) Inlogscherm

LISA app v3.0 (ios) Inlogscherm LISA app v3.0 (ios) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten en rol binnen het team zijn bepaalde

Nadere informatie

Ga naar www.ecricket.nl en log in met de door de KNCB / ARL verstrekte inlogcodes

Ga naar www.ecricket.nl en log in met de door de KNCB / ARL verstrekte inlogcodes Meer informatie over ecricket is te vinden op http://www.arl-sports.com/ Invoeren Scorecards op ecricket Ga naar www.ecricket.nl en log in met de door de KNCB / ARL verstrekte inlogcodes Inlogcode en Password

Nadere informatie

Instructies voor de captain

Instructies voor de captain Instructies voor de captain Inhoud: 1. Toewijzen spelers per partij; 2. Invullen van de uitslagen na de competitiewedstrijd; 3. Aanvangstijdstip van de competitiewedstrijd aanpassen; 4. Aanpassen captain

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie

Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie 01. In een competitiewedstrijd bestaat een team uit minimaal 4 spelers en/of speelsters. Als een team maar 3 spelers/speelsters heeft dan moet er toch

Nadere informatie

Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC)

Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC) Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC) Competitieleiders NPB: Gerco Wicherson & Karin Overweg e-mailadres: competities@padelbond.nl Versie 20180627 1. Inleiding Dit document is een handvat voor

Nadere informatie

Captains-informatie voorjaarscompetitie 2016

Captains-informatie voorjaarscompetitie 2016 Captains-informatie voorjaarscompetitie 2016 Deze brief bevat informatie welke nuttig is voor een goed verloop van de competitie. Let op: Begeleiding van jeugdteams bij thuis- en uitwedstrijden is verplicht

Nadere informatie

LISA app (ios) Inlogscherm

LISA app (ios) Inlogscherm Handleiding LISA app - ios - Android (pagina 8) LISA app (ios) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten

Nadere informatie

Uitnodiging voor wedstrijden

Uitnodiging voor wedstrijden BOETEREGLEMENT KONINKLIJKE AMSTERDAMSCHE ZWEMCLUB 1870 Versie 2014.1 Uitnodiging voor wedstrijden In het algemeen ontvang je ruim voor een wedstrijd de uitnodiging met alle gegevens. Deze uitnodiging wordt

Nadere informatie

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2019

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2019 1 Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2019 Artikel 1 Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant driebanden klein,

Nadere informatie