STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 26 augustus 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 26 augustus 2019"

Transcriptie

1 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - Goedkeuring. Het college geeft toelating aan Telenet Vaartdijk Wijgmaal: voor de uitvoering van werken: Watertorenstraat 39 Puntopening T Het college geeft toelating aan Telenet Liersestwg Mechelen: voor de uitvoering van werken: Neerweg 7 Klantaansluiting T Warandestraat 8 Klantaansluiting T Het college geeft toelating aan Telenet Antoon Catriestraat Drongen: voor de uitvoering van werken: Kruisbaan 125 A Plaatsen van ondergrondse kabel T Artikel 4 Het college geeft toelating aan Pidpa Vierselsebaan Grobbendonk : voor de uitvoering van werken: Koningin Astridlaan Uitbreiding op het drinkwaternet Pid Artikel 5 Het college geeft toelating aan Fluvius Elektriciteitstraat Mechelen: voor de uitvoering van werken: Douaneplein Verplaatsen leidingen n.a.v. wegenwerken tangent Fluv Belastingen en Inningen. Belasting op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als leegstaand. Het college besluit tot vaststelling en uitvoerbaarverklaring van het belastingkohier op leegstand aanslagjaar 2019 (kwartaal 1) voor een totaal bedrag van ,00. Belastingen en Inningen. Belasting op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als onbewoonbaar, ongeschikt, onveilig, verwaarloosd, bouwvallig of onafgewerkt.

2 Het college besluit tot vaststelling en uitvoerbaarverklaring van het belastingkohier op verwaarlozing, onbewoonbaar of ongeschikt aanslagjaar 2019 (kwartaal 1) voor een totaal bedrag van ,00. Belastingen en Inningen. Belasting op verstrekken van logies. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier de kwartaal. Het college besluit tot vaststelling en uitvoerbaarverklaring van het belastingkohier op verstrekken van logies aanslagjaar de kwartaal - voor een totaal bedrag van ,40. Belastingen en Inningen. Belasting op filmvoorstellingen. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier de kwartaal. Het college besluit tot vaststelling en uitvoerbaarverklaring van het belastingkohier op filmvoorstellingen, aanslagjaar de kwartaal (periode april juni) voor een totaal bedrag van ,30. Belastingen en Inningen. Belasting op inname openbare ruimte. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier - aanslagjaar Het college besluit tot vaststelling en uitvoerbaarverklaring van het belastingkohier op inname openbare ruimte aanslagjaar voor een totaal bedrag van ,19. 2 de kwartaal Toezicht Financiën. AGB SAM. Aktename notulen directiecomité van 8 augustus 2019 Het college neemt akte van de notulen van het directiecomité van 8 augustus 2019 van het AGB Sport Actief Mechelen. Dit verslag zal als bijlage toegevoegd worden aan de notulen van de collegevergadering van 26 augustus 2019, na goedkeuring ervan.

3 Politie - interventie verkeer - adviezen. Vergunning signaleren werken Malinas (lus R6). Het college beslist de werf, Malinas (lus R6), goed te keuren in de periode van 02/09/2019 tot 15/10/2019 (fase 1). Het college legt aan de uitvoerder van de werken volgende maatregelen op inzake vastleggen werkuren: van maandag tot en met vrijdag: aanvang om 7.00 u - stopzetting uiterlijk om u zaterdagen: enkel indien nodig (aanvang om 7.00 u - stopzetting uiterlijk om u ) niet op zondagen, feestdagen en tijdens geplande evenementen Routes werfverkeer: De werftransporten dienen zoveel mogelijk gebruik te maken van het hoger wegennet. Deze werfroutes dienen proper te worden gehouden. De lading dient afgedekt te worden conform artikel 45 van de wegcode. (KB van 1/12/1975) Er worden geen werftransporten toegelaten: zon- en feestdagen; tijdens vergunde festiviteiten. De aannemer dient er zich regelmatig van te vergewissen bij de politie welke de vergunde activiteiten zijn. in de schoolstraten (tijdens de vastgelegde uren per school). Voor de transporten in de binnenstad: van meer dan 10 ton en groter dan 11 meter is een afzonderlijke aanvraag nodig bij de dienst signalisatie. Deze transporten zijn niet toegelaten op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen en u en tussen en u; woensdag tussen en u, tussen en u; deze bepaling geldt niet tijdens de officiële schoolvakanties Regeling voor het laden en lossen van de transporten: Het laden en lossen van de transporten dient te gebeuren in de werfzone. Binnen- en buitenrijden rondom de werfzone dient te allen tijde onder begeleiding te gebeuren. Voorwaarden bij (sloop)werken: De uitvoerder verbindt er zich toe bij afbraak dat de verspreiding van bouwstof tot een minimum wordt beperkt. Afbraakmateriaal wordt op de site gesorteerd en selectief afgevoerd, waarbij bijzondere aandacht voor gevaarlijke, asbesthoudende en andere afvalstoffen. De straten in de onmiddellijke omgeving van de werf moeten proper gehouden worden. Eventueel afval dat van de transporten afkomstig is, moet opgeruimd worden. Het college neemt kennis van de voorstellen tot gewijzigde verkeersorganisatie en keurt goed: Besproken scenario: Op 2 september 2019 start een eerste aannemer voor het rooien van de bomen. Voor de werftransporten wordt een deel van de pechstrook ingenomen. Omdat de vrachtwagens vanop de pechstrook de bocht niet kunnen nemen, zullen de vrachtwagens voorbij de inrit rijden om dan achterwaarts de werfzone op te rijden. Fase 1: rooiwerken (van 02/09/2019 tot 15/10/2019) Fase 2: ophoging/grondwerken (van begin november 2019) Fase 3: start eigenlijke werken (half februari 2020)

4 Voor de volgende fasen wordt een nieuwe aanvraag ingediend omdat de signalisatie dan zal veranderen. Omleidingsprincipe/verkeersorganisatie: De werfzone zelf komt niet op het openbaar domein. Enkel een deel van de pechstrook wordt ingenomen voor in- en uitrijden van de transporten. Ter beveiliging van de actieve weggebruikers legt het college aan de uitvoerder van de werken volgende minimale maatregelen op: Voetgangers: er moeten steeds voorzieningen worden getroffen om met kinderwagens, rolstoelen,..., vlot en veilig het voetpad op en af te rijden. Drempels zijn maximaal 2 cm en hebben een afgeschuinde rand onder 45. Indien nodig dienen hellingen, rampen te worden voorzien. Rijplaten e.d. zijn minimaal 1m20 breed, zijn aaneen geschakeld en liggen stabiel. Werfmateriaal hoort, net als andere obstakels, niet op de loop- en/of fietsroute thuis. De minimale breedte van een tijdelijk voetpad is 1 meter. In combinatie met een fietspad dient deze 2 meter te zijn. Fietsers: er moeten steeds voorzieningen worden getroffen om met fietsen, bakfietsen, fietsaanhangwagen,..., vlot en veilig het fietspad op en af te rijden. Drempels zijn maximaal 2 cm en hebben een afgeschuinde rand onder 45. Indien nodig dienen hellingen, rampen te worden voorzien. Rijplaten e.d. zijn minimaal 1m20 breed, zijn aaneen geschakeld en liggen stabiel. Werfmateriaal hoort, net als andere obstakels, niet op de loop- of/en fietsroute thuis. De minimale breedte van een tijdelijk enkelrichtingsfietspad is 1 meter. Voor het tweerichtingsfietspad is deze minimaal 2 meter. In combinatie met een enkelrichtingsfietspad dient deze 2 meter te zijn. Voor de overige weggebruikers: Auto s: de 2 rijstroken blijven steeds beschikbaar Vrachtvervoer: de 2 rijstroken blijven steeds beschikbaar Te plaatsen verkeersmateriaal: Oranje bord met aanduiding dat de pechstrook naar de werfinrit leidt A51 (opgepast werfinrit) A31 (start werken) C3 (verboden toegang) uitgezonderd werfvoertuigen C43 (50 km/u) A51 (opgepast werfuitrit) Artikel 4 Het college legt op dat de signalisatie van de werken/hinder, dient uitgevoerd te worden overeenkomstig de plannen welke conform zijn bevonden door de politie Mechelen Willebroek. Artikel 5 Het college keurt goed op voorwaarde dat de bouwheer/aannemer: in het bezit is van een goedgekeurd veiligheidsplan, opgemaakt door een erkend veiligheidscoördinator. voor de inname van de openbare weg voorafgaandelijk een plaatsbeschrijving opmaakt en overmaakt wordt aan dienst infrastructuur. eind augustus wordt er een persbericht uitgestuurd. Artikel 6 Het college besluit dat: de vergunning voor de inrichting van de werfzone met inname openbaar domein mag afgeleverd worden. de vergunning tot het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen mag afgeleverd worden door het team signalisatie, als gemachtigde van de burgemeester.

5 Artikel 7 Het college geeft volgende opdrachten: Dienst datum Opdracht opmerking Communicatiecel Wegenwerken Verspreiding via de geëigende kanalen. Bestuurlijk Beheer. Raadscommissies. Aktename agenda commissie mobiliteit, dienstverlening, juridische zaken, senioren en personen met een beperking van 4 september Het college neemt akte van volgende agenda voor de raadscommissie mobiliteit, dienstverlening, juridische zaken, senioren en personen met een beperking op woensdag 4 september 2019 om uur in zaal Panorama: 1. Goedkeuring verslag commissie mobiliteit, dienstverlening, juridische zaken, senioren en personen met een beperking van 15 mei Voorstelling G-sport Ambassadeur Piet Den Boer. (presentatie door Katleen Van Slagmolen Sociaal Beleid) 3. Werking Databank Burgerlijke Stand DABS. (toelichting door Lisanne Rits - Burgerzaken) Interne Dienstverlening en Protocol. Interne Dienstverlening en Protocol. Fort van Walem. Herdenkingsplechtigheid overledenen '14-18' op vrijdag 27 september Het college verontschuldigt zich, omwille van het strategisch overleg, om aanwezig te zijn op de plechtigheid en bloemenneerlegging ter nagedachtenis van de overledenen aan het monument aan de kerk in Walem op vrijdag 27 september Het college geeft volgende opdrachten: dienst datum opdracht opmerking Uitvoeringsdiensten Voor 27 september 2019 Team verkeersignalisatie Dienst Interne dienstverlening en protocol 27 september september 2019 Nazicht en desnoods vervangen van de 5 protocollaire vlaggen aan het monument. Plaatsen van verkeersignalisatie (trager rijden). Leveren van glazen, dranken en versnaperingen voor de receptie Aankoop bloemstuk Dienst wordt aangestuurd door politie Het college neemt kennis van de volgende opdracht van de burgemeester aan de politie:

6 opdracht datum opmerking Aansturen van het team verkeersignalisatie 27 september 2019 Verkeer trager laten rijden tijdens de plechtigheid. Interne Dienstverlening en Protocol. Comité van de Europese Vereniging (Euros). Goedkeuring ontvangst vrijdag 11 oktober Het college besluit in te gaan op de vraag van het Comité van de Europese Vereniging (Euros) om de deelnemers aan het congres te ontvangen op het stadhuis. Het college besluit om deze ontvangst te laten plaatsvinden op vrijdag 11 oktober 2019 om 17 uur. Het college biedt de deelnemers van het congres een drankje aan in de Kolommenzaal. Artikel 4 Het college duidt schepen G. De Francesco aan om de delegatie te verwelkomen. Interne Dienstverlening en Protocol. Belfius Bank en Verzekeringen: vraag om ontvangst op 08 oktober Het college besluit de delegatie Servicing Team Vlaanderen, Belfius, te ontvangen in de Kolommenzaal op dinsdag 8 oktober 2019 om 17u30. Het college duidt schepen K. Anciaux aan als afgevaardigde van de stad om de delegatie te ontvangen en een korte rondleiding aan te bieden in het stadhuis. Het college biedt de delegatie een drankje aan. Strategie en Ontwikkeling. Goedkeuring en opstart van de projecten Urbrec en Urbsecurity. Het college keurt deelname aan het project UrbRec goed en verwijst de opname van de budgetten naar budgetwijziging nr. 2/2019. Het college keurt deelname aan het project UrbSecurity goed en verwijst de opname van de budgetten naar budgetwijziging nr. 2/2019.

7 Overheidsopdrachten. Duurzame heraanleg grasperken rond St. Romboutskathedraal. Goedkeuring van de gunningswijze "Onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking" en het bestek 2019-OO-541. Het college stelt inzake de opdracht Duurzame heraanleg grasperken rond de Sint Romboutskathedraal in Mechelen. (Ontwerp + effectieve heraanleg) de wijze van gunnen vast volgens de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking aan de voorwaarden en bepalingen van het bestek met nr OO-541 met als gunningscriteria: 1: Prijs: 60 punten; 2: Kwaliteit van het ontwerp: 40 punten. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. Economie. Manestarters: kennisname van de organisatie van het Fieldlab en het Launchevent op 8 oktober Keuze van de topics voor het Fieldlab. Het college neemt kennis van de lancering van het Manestarters najaar. Artikel2 Het college kiest volgende vier stedelijke uitdagingen uit die gelanceerd worden op het launchevent van 8/10/2019 en die op zoek zijn naar een innovatieve en creatieve oplossing: 1. Aanpakken van leegstand 2. Reduceren van afval 3. Onderwijs en ondernemen 4. Fietsgebruik stimuleren Het college vaardigt schepen G. Geypen af voor het launchevent in de oude bib in de Moensstraat op 8 oktober Projecten en Planning. Tinelsite. Tijdelijke mobiele afvalcontainers. Het college gaat akkoord dat er op de Tinelsite twee mobiele afvalcontainers worden geplaatst in afwachting van het definitieve afvalstraatje in de Van Busleydenstraat. Het college gaat akkoord dat de kostprijs van EUR voor plaatsing en huur van de twee mobiele afvalcontainers gelijk verdeeld wordt tussen de stad en de ontwikkelaar.

8 P&P - Stadsontwikkeling. Gunnen van opdracht tot opmaak RUP Spreeuwenhoek aan IGEMO. Het college beslist om de opdracht tot opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan Spreeuwenhoek-Venne bis te gunnen aan IGEMO in kader van de raamovereenkomst goedgekeurd door de gemeenteraad op 24 juni Overheidsopdrachten. Leveren, aanbrengen, versieren, wegnemen en opslag van eindejaarsverlichting en overspanningen in Mechelen voor een periode van 5 jaar. Gunning van bestek 2019-OO-507. Het college neemt akte van het verslag van nazicht van de offertes van 13 augustus Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing. Het college gunt de opdracht Leveren, aanbrengen, versieren, wegnemen en opslag van LEDeindejaarsverlichting en overspanningen in Mechelen voor een periode van 5 jaar aan de economisch meest voordelige regelmatige bieder, zijnde Blachere Illumination Belgique SA, Rue du Fond des Fourches 41 te 4041 Vottem. Er zal met een stand-still periode van 15 dagen gewerkt worden. De eigenlijke verbintenis ontstaat na het versturen van de sluitingsbrief na die 15 dagen stand-still. Duurzame Ontwikkeling en Energie. Ethisch aanbesteden. Duurzaam aankopen van natuursteen: engagement van Mechelen en doorverwijzing naar gemeenteraad. Het college gaat principieel akkoord met het Trustone initiatief inzake duurzame aankoop natuursteen en verwijst volgend agendapunt naar de gemeenteraad: Goedkeuring Verklaring initiatief Trustone voor lokale besturen inzake duurzame aankoop natuursteen. Het college geeft opdracht aan de dienst Overheidsopdrachten om de clausules op te nemen in elke overheidsopdracht die wordt uitgeschreven waarbij natuursteen wordt aangekocht. Duurzame Ontwikkeling en Energie. Mechelen Fairtrade. Aktename hoogste score "Fair-O-Meter" provincie Antwerpen en afvaardiging college persmoment 10 september 2019.

9 Het college neemt er akte van dat Mechelen de beste score behaalt op de Fair-O-Meter in de provincie Antwerpen. Het college vaardigt de schepenen P. Princen en G. De Francesco af om het persmoment bij te wonen op dinsdag 10 september 2019 om 9.30 uur in de Sint-Pietersabdij te Gent. Het college geeft volgende opdrachten: dienst datum opdracht Afdeling Marketing en Communicatie Ondersteunende communicatie naar aanleiding van het persmoment op 10 september 2019 (website, sociale media en stadsmagazine). Milieu en Landbouw. Meetstation Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Goedkeuring voorgestelde afwerking en overeenkomst. Verwijzing naar gemeenteraad van de overeenkomst. Het college is akkoord met de voorgestelde afwerking voor het meetstation van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Artikel2 Het college verwijst volgend agendapunt naar de gemeenteraad: Goedkeuring overeenkomst, aan te gaan tussen de de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de stad Mechelen, voor de ingebruikname van een stuk grond voor het plaatsen en beheren van een luchtmeetstation. Mondiaal Beleid. Vredesweek Toestemming aan Vrede vzw voor ophangen Vredesvlag aan het stadhuis in kader van de Internationale Dag voor de Vrede op 21 september 2019 en geven van opdrachten. Het college neemt akte van het schrijven van het samenwerkingsverband Vrede vzw met betrekking tot de Internationale dag voor de Vrede. Het college gaat akkoord met de ondertekening door de burgemeester van de brief aan de eerste minister en de voltallige federale regering. In deze brief vragen burgemeesters aan onze federale regering om het VN-verdrag inzake een wereldwijd kernwapenverbod te ondertekenen. Het college gaat akkoord met het onderschrijven van de ICAN Cities Appeal.

10 Artikel 4 Het college beslist om de Vredesvlag op te hangen voor het stadhuis tijdens de Vredesweek van 20 september 2019 tot en met 27 september 2019 en over dit initiatief een nieuwsbericht op de website te publiceren. Artikel 5 Het college geeft volgende opdrachten: dienst datum opdracht opmerking Mondiaal Beleid Week van 21 september 2019 Uitvoeringsdiensten Vrijdag 20 september 2019 Uitvoeringsdiensten Vrijdag 27 september 2019 Marketing & Communicatie Vrijdag 20 september Nieuwsbericht op de website van de stad Mechelen. -De (al dan niet) ondertekende brief van de burgemeester mailen naar volgend adres: info@dagvandevrede.be -Beslissing over het al dan niet ondertekenen van de ICAN Cities Appeal bezorgen aan info@icanw.org en info@dagvandevrede.be Ophangen Vredesvlag aan stadhuis Neerhalen Vredesvlag Foto van de wapperende Vredesvlag op facebook en twitter plaatsen -De tekst voor het nieuwsbericht wordt door de consulent mondiaal beleid ingevoerd. -De brief wordt door de consulent ter ondertekening aan het kabinet van de burgemeester bezorgd. Een vredesvlag van 2 x 3 meter is in het bezit van de uitvoeringsdiensten. Mechelen Feest. Evenementen Caputfieste 28 september Het college neemt kennis van het besluit van de burgemeester waarbij aan buurtcomité Caputsteen de toelating wordt verleend om Caputfieste te organiseren op zaterdag 28 september 2019 van 09u tot 18u op de terreinen van de school, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan: De toegangsweg tot het evenement moet ten alle tijden worden vrijgehouden (min. 4m breedte) voor voertuigen van de hulpdiensten. Waterwinpunten mogen niet gehinderd worden door obstakels (geparkeerde voertuigen of tenten). De geldende voorschriften voor tenten worden gerespecteerd (nooduitgangen, signalisatie, veiligheidsverlichting, pictogrammen, brandveiligheid, attesten, enz...) De omliggende ondernemers en bewoners worden door de organisatoren ten laatste 14 dagen voor het evenement, schriftelijk op de hoogte gebracht van het evenement en de mogelijke hinder. In deze communicatie staan de contactgegevens van de organisator. De nodige maatregelen worden genomen om te alarmeren en veilige evacuatie mogelijk te maken. Algemene voorschriften met betrekking tot de organisatie van een evenement, vastgesteld door het college van burgemeester en schepen in vergadering van 26 januari 2005.

11 Conform het goedgekeurde kader geluidsnormen college dd mag de maximale geluidsnorm niet meer dan 85 db(a) bedragen. Algemene voorschriften met betrekking tot de (brand)veiligheid bij het opstellen van tenten vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 2 februari Een plan van opstelling moet één week voor de activiteit aan de brandweer bezorgd worden. Er moet een vuilbak voorzien wordt voor het eventuele restafval. Na de activiteit dient de openbare weg en het voetpad proper gemaakt te worden (art 25 van de ABP). Algemene bestuurlijke politieverordening van 16 december De organisatoren dienen vooraf de bewoners per brief in kennis te stellen van de parkeeren verkeersbeperkingen. Het verkeersmateriaal dient door de organisatoren zelf geplaatst en na afloop van de manifestatie aan de kant gezet te worden. De bijzondere aandacht wordt er op gevestigd dat op de rijbaan steeds een vrije doorgang van ten minste 4 meter voor de grotere voertuigen van de hulpdiensten moet gevrijwaard blijven en er geen vaste, niet verplaatsbare installaties in de doorgang worden geplaatst. Het college neemt akte van de beslissing van burgemeester om een toelating te geven aan buurtcomité Caputsteen voor de organisatie van een rommelmarkt tijdens Caputfieste op 28/9/2019 van 09u tot 15u, mits aan volgende voorwaarden wordt voldaan: de wet op de ambulante handel dient nageleefd te worden; particulieren mogen enkel goederen verkopen die hen toebehoren. Deze goederen werden niet aangekocht, gefabriceerd of geproduceerd om te verkopen. Het college geeft toelating tot het plaatsen van eetkramen op gas, mits aan volgende voorwaarden wordt voldaan: Professionele standhouders moeten een positief attest van max. 2 jaar oud kunnen voorleggen m.b.t. de gasinstallatie en elektrische installatie. De aansluiting van de gasflessen en kookvuren is volgens de regels van goed vakmanschap (correcte ontspanners, gasslang max. 3 jaar oud, staat van de toestellen, aanwezigheid afsluitkranen, ). De gasflessen worden afgeschermd voor het publiek, rechtop geplaatst op een stabiele ondergrond en beschermd tegen omvallen. Ze mogen geen hinder vormen voor gebouw. Het bijvullen mag niet gebeuren tijdens gebruik van de toestellen. Enkel het benodigd aantal gasflessen mogen aanwezig zijn. Zeildoeken van (open) tenten waarin kooktoestellen of open vuren worden gebruikt, dienen uit onontvlambare materialen zijn vervaardigd. Een attest moet kunnen worden voorgelegd. Nabij kooktoestellen, barbecue en open vuren dienen adequate blusmiddelen (6kg ABC bluspoeder of gelijkwaardig) aanwezig te zijn. Bijkomend voor friteuses is een branddeken te voorzien. In de nabijheid moet steeds iemand aanwezig zijn die kan ingrijpen bij enig gevaar; niet gedoofde vuren mogen niet onbeheerd worden gelaten. Algemeen dienen de nodige maatregelen te worden getroffen om: - Het ontstaan, de ontwikkeling en de voortplanting van brand te voorkomen; - De veiligheid van de aanwezigen te waarborgen; - Het ingrijpen van de brandweer preventief te vergemakkelijken. Artikel 4 Het college geeft volgende opdrachten: dienst datum opdracht opmerking Team Verkeerssignalisatie 28/9/2019 van 7u30 tot 15u30 Parkeer- en verkeersvrij maken van: het gedeelte Caputsteenstraat vanaf het kruispunt met de Kleine Nieuwedijkstraat Er wordt een administratiekost van 25 euro aangerekend (verkeersmateriaal + vervoer is gratis voor straatfeesten).

12 tot aan het kruispunt met de Oude Sint- Gommarusstraat de Populierendreef vanaf de Caputsteenstraat tot aan het Eitje de Sint- Gommarusstraat vanaf de Caputsteenstraat eveneens tot aan het Eitje Mechelen Feest. Evenementen JIN BBQ Scouts Sint-Katrom 14 september Het college neemt akte van de organisatie van JIN BBQ door scouts Sint-Katrom in de scoutslokalen op zondag 14 september 2019 van 14u tot 24u, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan: De toegangsweg tot het evenement moet ten alle tijden worden vrijgehouden (min. 4m breedte) voor voertuigen van de hulpdiensten. Waterwinpunten mogen niet gehinderd worden door obstakels (geparkeerde voertuigen of tenten). De geldende voorschriften voor tenten worden gerespecteerd (nooduitgangen, signalisatie, veiligheidsverlichting, pictogrammen, brandveiligheid, attesten, enz...) De omliggende ondernemers en bewoners worden door de organisatoren ten laatste 14 dagen voor het evenement, schriftelijk op de hoogte gebracht van het evenement en de mogelijke hinder. In deze communicatie staan de contactgegevens van de organisator. Het evenementenloket zal de bewonersbrief opstellen en dient door de organisator voor 1/9/2019 bedeeld te worden in de opgegeven straten. De nodige maatregelen worden genomen om te alarmeren en veilige evacuatie mogelijk te maken. Het college beslist volgens de toepassing van het retributiereglement inname openbaar domein bij evenementen dat er een kostprijs wordt aangerekend van: 0,00 euro Het huishoudelijk reglement voor inname van het openbaar domein bij evenementen wordt toegepast. Het college geeft toelating tot het plaatsen van barbecues in Sint-Katelijnekerkhof voor lokalen, mits aan volgende voorwaarden wordt voldaan: De bepalingen in Richtlijnen kampvuur worden nageleefd. Een barbecue en vuurkorf is zo op te stellen dat ze niet kunnen worden omgestoten. Nabij barbecue en open vuren dienen blusmiddelen (6kg Abc bluspoeder of gelijkwaardig) aanwezig te zijn. In de nabijheid moet steeds iemand aanwezig zijn die kan ingrijpen bij enig gevaar; niet gedoofde vuren mogen niet onbeheerd worden gelaten. Algemeen dienen de nodige maatregelen te worden getroffen om: - Het ontstaan, de ontwikkeling en de voortplanting van brand te voorkomen; - De veiligheid van de aanwezigen te waarborgen; - Het ingrijpen van de brandweer preventief te vergemakkelijken. Artikel 4 Het college geeft volgende opdrachten:

13 dienst datum opdracht opmerking Verkeerssignalisatie 14/9/2019 van 14u tot 24u Parkeer- en verkeersvrij maken van Sint- Katelijnekerkhof (20m voor en na het scoutslokaal) Er wordt een administratieve kost van 25euro aangerekend Artikel 5 Het college stelt de tijdelijke politieverordening op het wegverkeer, naar aanleiding van de organisatie van de jaarlijkse barbecue van scouts Sint-Katrom, die doorgaat op 14 september 2019, vast als volgt: : Omschrijving: Ingevolge de organisatie van de jaarlijkse barbecue van scouts Sint-Katrom, die doorgaat op 14 september 2019, in Mechelen zijn hierna vermelde bepalingen van toepassing op 14 september 2019 behoudens andersluidende. : Sint-Katelijnekerkhof ter hoogte rechterzijde Sint-Katelijnekerk (zijde Kerkstraatje) Het parkeren is verboden op 14 september 2019 tussen uur en uur aan beide zijden van de rijbaan. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden E1, aangevuld met de pijlen van het type Xa, die het begin van de reglementering aanduiden, van het type Xd, die de herhaling van de herhaling van de reglementering aanduiden. Het verkeer is verboden voor alle bestuurders in beide richtingen op 14 september 2019 tussen uur en uur. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden C3. : Deze verordening wordt bekend gemaakt overeenkomstig artikel 286 van het decreet lokaal bestuur. Artikel 4: Inbreuken op deze politieverordening worden bestraft overeenkomstig de verkeerswet. Artikel 5: Afschrift van huidige politieverordening wordt overgemaakt aan de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Antwerpen en aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen. Mechelen Feest. Evenementen Buurtfeest Willendriesstraat 31 augustus Het college neemt kennis van het besluit van de burgemeester waarbij aan buurtcomité Willendriesstraat de toelating wordt verleend om een buurtfeest te organiseren op zaterdag 31 augustus 2019 van 15u tot 23u, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan: De toegangsweg tot het evenement moet ten alle tijden worden vrijgehouden (min. 4m breedte) voor voertuigen van de hulpdiensten. Waterwinpunten mogen niet gehinderd worden door obstakels (geparkeerde voertuigen of tenten). De geldende voorschriften voor tenten worden gerespecteerd (nooduitgangen, signalisatie, veiligheidsverlichting, pictogrammen, brandveiligheid, attesten, enz...) De omliggende ondernemers en bewoners worden door de organisatoren ten laatste 14 dagen voor het evenement, schriftelijk op de hoogte gebracht van het evenement en de mogelijke hinder. In deze communicatie staan de contactgegevens van de organisator. De nodige maatregelen worden genomen om te alarmeren en veilige evacuatie mogelijk te maken. Algemene voorschriften met betrekking tot de organisatie van een evenement, vastgesteld door het college van burgemeester en schepen in vergadering van 26 januari Conform het goedgekeurde kader geluidsnormen college dd mag de maximale geluidsnorm niet meer dan 85 db(a) bedragen.

14 Algemene voorschriften met betrekking tot de (brand)veiligheid bij het opstellen van tenten vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 2 februari Een plan van opstelling moet één week voor de activiteit aan de brandweer bezorgd worden. Er moet een vuilbak voorzien wordt voor het eventuele restafval. Na de activiteit dient de openbare weg en het voetpad proper gemaakt te worden (art 25 van de ABP). Algemene bestuurlijke politieverordening van 16 december De organisatoren dienen vooraf de bewoners per brief in kennis te stellen van de parkeeren verkeersbeperkingen. Het verkeersmateriaal dient door de organisatoren zelf geplaatst en na afloop van de manifestatie aan de kant gezet te worden. De bijzondere aandacht wordt er op gevestigd dat op de rijbaan steeds een vrije doorgang van ten minste 4 meter voor de grotere voertuigen van de hulpdiensten moet gevrijwaard blijven en er geen vaste, niet verplaatsbare installaties in de doorgang worden geplaatst. Het college geeft toelating tot het plaatsen van eetkramen op elektriciteit, mits aan volgende voorwaarden wordt voldaan: Professionele standhouders moeten een positief attest van max. 2 jaar oud kunnen voorleggen m.b.t. de gasinstallatie en elektrische installatie. De aansluiting van de gasflessen en kookvuren is volgens de regels van goed vakmanschap (correcte ontspanners, gasslang max. 3 jaar oud, staat van de toestellen, aanwezigheid afsluitkranen, ). Zeildoeken van (open) tenten waarin kooktoestellen of open vuren worden gebruikt, dienen uit onontvlambare materialen zijn vervaardigd. Een attest moet kunnen worden voorgelegd. Nabij kooktoestellen, barbecue en open vuren dienen adequate blusmiddelen aanwezig te zijn. Bijkomend voor friteuses is een branddeken te voorzien. In de nabijheid moet steeds iemand aanwezig zijn die kan ingrijpen bij enig gevaar; niet gedoofde vuren mogen niet onbeheerd worden gelaten. Algemeen dienen de nodige maatregelen te worden getroffen om: - Het ontstaan, de ontwikkeling en de voortplanting van brand te voorkomen; - De veiligheid van de aanwezigen te waarborgen; - Het ingrijpen van de brandweer preventief te vergemakkelijken. Het college geeft volgende opdrachten: dienst datum opdracht opmerking Team Verkeerssignalisatie Uitvoeringsdiensten op 31/8/2019 van 15u tot 23u Verkeersvrij maken van Willendriesstraat Leveren en ophalen van de gevraagde materialen Er wordt een administratiekost van 25 euro aangerekend (verkeersmateriaal + vervoer is gratis voor straatfeesten). Huurprijs: Artikel 4 Het college stelt de tijdelijke politieverordening op het wegverkeer, naar aanleiding van de organisatie van het straatfeest in de Willendriesstraat, dat doorgaat 31 augustus 2019, vast als volgt: : Omschrijving: Ingevolge de organisatie van het straatfeest in de Willendriesstraat, dat doorgaat 31 augustus 2019 in Mechelen, zijn hierna vermelde bepalingen van toepassing op 31 augustus 2019, behoudens andersluidende. : Willendriesstraat tussen de spoorwegbrug en de spoorwegovergang -Het verkeer is verboden voor alle bestuurders in beide richtingen op 31 augustus 2019 tussen 15u00 en 23u00. Dit wordt ter kennis gebracht door middel van verbodsborden C3.

15 -Het parkeren is op 31 augustus 2019 tussen 15u00 en 23u00 aan beide zijden van de rijbaan. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden E1, aangevuld met de pijlen van het type Xa, die het begin van de reglementering aanduiden, van het type Xd, die de herhaling van de reglementering aanduiden. : Deze verordening wordt bekend gemaakt overeenkomstig artikel 286 van het decreet lokaal bestuur. Artikel 4: Inbreuken op deze politieverordening worden bestraft overeenkomstig de verkeerswet. Artikel 5: Afschrift van huidige politieverordening wordt overgemaakt aan de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Antwerpen en aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Antwerpen, afdeling Mechelen. Mechelen Feest. Evenementen Straatfeest Hoviusstraat 21 september Het college neemt kennis van het besluit van de burgemeester waarbij aan de bewoners van de Hoviusstraat de toelating wordt verleend om een straatfeest te organiseren op zaterdag 21 september 2019 van 15u tot 24u, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan: De toegangsweg tot het evenement moet ten alle tijden worden vrijgehouden (min. 4m breedte) voor voertuigen van de hulpdiensten. Waterwinpunten mogen niet gehinderd worden door obstakels (geparkeerde voertuigen of tenten). De geldende voorschriften voor tenten worden gerespecteerd (nooduitgangen, signalisatie, veiligheidsverlichting, pictogrammen, brandveiligheid, attesten, enz...) De omliggende ondernemers en bewoners worden door de organisatoren ten laatste 14 dagen voor het evenement, schriftelijk op de hoogte gebracht van het evenement en de mogelijke hinder. In deze communicatie staan de contactgegevens van de organisator. De nodige maatregelen worden genomen om te alarmeren en veilige evacuatie mogelijk te maken. Algemene voorschriften met betrekking tot de organisatie van een evenement, vastgesteld door het college van burgemeester en schepen in vergadering van 26 januari Conform het goedgekeurde kader geluidsnormen college dd mag de maximale geluidsnorm niet meer dan 85 db(a) bedragen. Algemene voorschriften met betrekking tot de (brand)veiligheid bij het opstellen van tenten vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 2 februari Een plan van opstelling moet één week voor de activiteit aan de brandweer bezorgd worden. Er moet een vuilbak voorzien wordt voor het eventuele restafval. Na de activiteit dient de openbare weg en het voetpad proper gemaakt te worden (art 25 van de ABP). Algemene bestuurlijke politieverordening van 16 december De organisatoren dienen vooraf de bewoners per brief in kennis te stellen van de parkeeren verkeersbeperkingen. Het verkeersmateriaal dient door de organisatoren zelf geplaatst en na afloop van de manifestatie aan de kant gezet te worden. De bijzondere aandacht wordt er op gevestigd dat op de rijbaan steeds een vrije doorgang van ten minste 4 meter voor de grotere voertuigen van de hulpdiensten moet gevrijwaard blijven en er geen vaste, niet verplaatsbare installaties in de doorgang worden geplaatst. Het college geeft toelating tot het plaatsen van een grondvuur en vuurkorven, mits aan volgende voorwaarden wordt voldaan: De bepalingen in Richtlijnen kampvuur worden nageleefd.

16 Een barbecue en vuurkorf is zo op te stellen dat ze niet kunnen worden omgestoten. Nabij barbecue en open vuren dienen blusmiddelen aanwezig te zijn. In de nabijheid moet steeds iemand aanwezig zijn die kan ingrijpen bij enig gevaar; niet gedoofde vuren mogen niet onbeheerd worden gelaten. algemene voorschriften met betrekking tot het opstellen van een barbecue, kooktoestellen en frituren op de openbare weg of openbaar domein vastgesteld door het college in vergadering van 2 februari 2005; Algemeen dienen de nodige maatregelen te worden getroffen om: - Het ontstaan, de ontwikkeling en de voortplanting van brand te voorkomen; - De veiligheid van de aanwezigen te waarborgen; - Het ingrijpen van de brandweer preventief te vergemakkelijken. Het college geeft volgende opdrachten: dienst datum opdracht opmerking Team Verkeerssignalisatie 21/9/2019 van 15u tot 24u Verkeersvrij maken van Hoviusstraat Er wordt een administratiekost van 25 euro aangerekend (verkeersmateriaal + vervoer is gratis voor straatfeesten). Artikel 4 Het college stelt de tijdelijke politieverordening op het wegverkeer, naar aanleiding van de organisatie van het straatfeest Hoviusstraat, dat doorgaat op 21 september 2019, vast als volgt: : Omschrijving: Ingevolge de organisatie van het straatfeest Hoviusstraat, dat doorgaat op 21 september 2019, in Mechelen zijn hierna vermelde bepalingen van toepassing op 21 september 2019, behoudens andersluidende. : Hoviusstraat: - Het verkeer is verboden voor alle bestuurders in beide richtingen op 21 september 2019 van tot uur. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden C3. : Deze verordening wordt bekend gemaakt overeenkomstig artikel 286 van het decreet lokaal bestuur. Artikel 4: Inbreuken op deze politieverordening worden bestraft overeenkomstig de verkeerswet. Artikel 5: Afschrift van huidige politieverordening wordt overgemaakt aan de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Antwerpen en aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Antwerpen, afdeling Mechelen. Mechelen Feest. Evenementen Buurtfeest Den Artiest 13 tot 15 september Het college neemt kennis van het besluit van de burgemeester om een toelating te geven aan BVBA Tschrans voor de organisatie van buurtfeest Den Artiest op Pasbrugplein van 13 tot 15 september 2019, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan: De toegangsweg tot het evenement moet ten alle tijden worden vrijgehouden (min. 4m breedte) voor voertuigen van de hulpdiensten. Waterwinpunten mogen niet gehinderd worden door obstakels (geparkeerde voertuigen of tenten). De geldende voorschriften voor tenten worden gerespecteerd (nooduitgangen, signalisatie, veiligheidsverlichting, pictogrammen, brandveiligheid, attesten, enz...)

17 De omliggende ondernemers en bewoners worden door de organisatoren ten laatste 14 dagen voor het evenement, schriftelijk op de hoogte gebracht van het evenement en de mogelijke hinder. In deze communicatie staan de contactgegevens van de organisator. De nodige maatregelen worden genomen om te alarmeren en veilige evacuatie mogelijk te maken. De activiteit dient dus beperkt te blijven tot het Pasbrugplein zelf zodat de doodlopende Canadadreef steeds bereikbaar blijft via de Pasbrugstraat. De garages op het Pasbrugplein dienen eveneens steeds bereikbaar te blijven. Verder dient de organisator de bewoners van het Pasbrugplein, Pasbrugstraat en Canadadreef min. 10 dagen voorafgaand per brief in kennis te stellen van de parkeer- en verkeersbeperkingen. Het college geeft toelating tot het plaatsen van eetkramen op gas (zoals aangeduid op het inplantingsplan), mits aan volgende voorwaarden wordt voldaan: Professionele standhouders moeten een positief attest van max. 2 jaar oud kunnen voorleggen m.b.t. de gasinstallatie en elektrische installatie. De aansluiting van de gasflessen en kookvuren is volgens de regels van goed vakmanschap (correcte ontspanners, gasslang max. 3 jaar oud, staat van de toestellen, aanwezigheid afsluitkranen, ). De gasflessen worden afgeschermd voor het publiek, rechtop geplaatst op een stabiele ondergrond en beschermd tegen omvallen. Ze mogen geen hinder vormen voor gebouw. Het bijvullen mag niet gebeuren tijdens gebruik van de toestellen. Enkel het benodigd aantal gasflessen mogen aanwezig zijn. Zeildoeken van (open) tenten waarin kooktoestellen of open vuren worden gebruikt, dienen uit onontvlambare materialen zijn vervaardigd. Een attest moet kunnen worden voorgelegd. Nabij kooktoestellen, barbecue en open vuren dienen adequate blusmiddelen (6kg ABC blusmiddel of gelijkwaardig) aanwezig te zijn. Bijkomend voor friteuses is een branddeken te voorzien. In de nabijheid moet steeds iemand aanwezig zijn die kan ingrijpen bij enig gevaar; niet gedoofde vuren mogen niet onbeheerd worden gelaten. Algemeen dienen de nodige maatregelen te worden getroffen om: - Het ontstaan, de ontwikkeling en de voortplanting van brand te voorkomen; - De veiligheid van de aanwezigen te waarborgen; - Het ingrijpen van de brandweer preventief te vergemakkelijken. Het college geeft volgende opdrachten: dienst datum opdracht opmerking Team Verkeerssignalisatie 13/9/ u tot 16/9/ u Uitvoeringsdiensten 14/9/2019 van 18u tot 24u Parkeervrij maken van Pasbrugplein Verkeersvrij maken van Pasbrugplein Er wordt een administratiekost van 25 euro aangerekend (verkeersmateriaal + vervoer is gratis voor straatfeesten). Artikel 4 Het college stelt de tijdelijke politieverordening op het wegverkeer, naar aanleiding van de organisatie van het Mosselfestijn Den Artiest op het Pasbrugplein, dat doorgaat van 13 tot 15 september 2019, vast als volgt: : Omschrijving: Ingevolge de organisatie van het het Mosselfestijn Den Artiest op het Pasbrugplein, dat doorgaat van 13 tot 15 september 2019, in Mechelen zijn hierna vermelde bepalingen van toepassing van 13 tot 15 september 2019, behoudens andersluidende. : Pasbrugplein: - Het parkeren is verboden van 13 september uur tot 16 september uur. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden E1, aangevuld

18 met de pijlen van het type Xa, die het begin van de reglementering aanduiden, van het type Xd, die de herhaling van de herhaling van de reglementering aanduiden. - Het verkeer is verboden voor alle bestuurders in beide richtingen op 14 september tot uur. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden C3. : Pasbrugstraat - Opheffen van het éénrichtingsverkeer op 14 september tot uur. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door het afdekken van de verkeersborden C1 en F19. Artikel 4: Pasbrugstraat ter hoogte van de huisnummers 19, 21, 23 en 31 - Het parkeren is verboden op 14 september 2019 van tot uur. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden E1, aangevuld met de pijlen van het type Xa, die het begin van de reglementering aanduiden, van het type Xd, die de herhaling van de herhaling van de reglementering aanduiden. Artikel 5: Nekkerspoelstraat met kruispunt Pasbrugplein: Links en rechts afslaan wordt op 14 september 2019 van tot uur verboden. Artikel 6: Deze verordening wordt bekend gemaakt overeenkomstig artikel 286 van het decreet lokaal bestuur. Artikel 7: Inbreuken op deze politieverordening worden bestraft overeenkomstig de verkeerswet. Artikel 8: Afschrift van huidige politieverordening wordt overgemaakt aan de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Antwerpen en aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Antwerpen, afdeling Mechelen. 43. Preventie en Veiligheid. Goedkeuring verder verloop pop-up evenement De Plateau op Transit M. Het college neemt akte van deze evaluatie van het pop-up evenement De Plateau op Transit M en gaat akkoord met dit plan van aanpak. Bevolking. Burgerzaken. Huwen in Mechelen. Beslissing tot behoud huidige regeling. Het college beslist om de huidige manier van huwen in Mechelen ongewijzigd te houden. P&P - Mobiliteit. Mobiliteit Mechelen-Zuid. Budget Verkeerssignalisatie. Het college gaat akkoord om de bijkomende budgetten, voor het uitvoeren van de maatregelen op de Europalaan en Molenweide, te voorzien op de raming van Verkeerssignalisatie.

19 P&P - Mobiliteit. Cambio. Goedkeuren interne kredietaanpassing (IKA) ten voordele van autodelen in de rand. Het college neemt akte van de financiële tussenkomst binnen de overeenkomst Autodelen in de rand Het college keurt goed dat euro die beschikbaar is op voor de Shopping shuttle via een interne kredietaanpassing wordt aangewend voor de verderzetting van de overeenkomst autodelen in de rand. Het college geeft volgende opdracht: dienst datum opdracht opmerking Financiën Uitvoeren van interne kredietaanpassing zoals vermeld in Financiële gevolgen. P&P - Mobiliteit. Verkeerssituatie Sint-Pieterschool. Verlengen proefperiode, met aangepaste uurregeling. Het college beslist de proefperiode voor de schoolstraat Sint-Pieter te verlengen van 1 september 2019 tot 31 december Het college beslist tot aanpassing van de uren als volgt: s Ochtends van 08:25 tot 08:45 s Namiddags van 15:25 tot 15:45 Woensdagnamiddag van 11:55 tot 12:15 Het college geeft volgende opdrachten: Marketing & Communicatie dienst Opdracht Fin. impact Verspreiden bewonersbrief Sociaal Beleid. The UN Refugee Agency - campagne Cities#WithRefugees. Het college gaat akkoord met de ondertekening van de solidariteitsverklaring Cities#WithRefugees en vaardigt schepen Gabriella De Francesco af om deze te ondertekenen.

20 Het college gaat akkoord met de communicatie: kabinet stuurt een persbericht uit; Marketing & Communicatie werkt post social media uit. Sociaal Beleid. Structurele ondersteuning van lokale preventiewerkingen. Het college neemt kennis van de voorliggende Vlaamse structurele subsidie wat betreft inzetten op preventieve gezondheidsvaardigheden (in samenwerking met LOGO) en geeft aan de afdeling Sociaal Beleid de opdracht om hier op in te tekenen vanaf 1 september 2019 en voor de hele legislatuur. Het college geeft de opdracht aan de afdeling Sociaal Beleid om vanaf januari 2020 (bij de officiële start van de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne) de opvolging van deze subsidie mee op te nemen binnen de contouren van de eerstelijnszone. Het college geeft opdracht aan de personeelsdienst om de halftijdse betrekking van de outreachende gezondheidswerker aan te vullen met de subsidie preventieve gezondheidszorg en de inkomsten van Bewegen op Verwijzing (BOV). Artikel 4 Het college besluit dat de subsidie van structurele preventieve gezondheidszorg en de verhoging van het personeelsbudget van de afdeling Sociaal Beleid moet opgenomen worden in de budgetwijziging nr. 2/2019 en in het budget 2020 en de meerjarenplanning (MJP). Sociaal Beleid. Gezondheidsbeleid. Goedkeuring dossier 'Mechels outreachend en gemeenschapsvormend buurtproject in functie van verhoogde gezondheidsvaardigheden. Het college neemt kennis van het goedgekeurde dossier van de Koning Bouwdewijnstichting (KBS) (V)aardig Gezond Mechels outreachend en gemeenschapsvormend buurtproject in functie van verhoogde gezondheidsvaardigheden. Het college besluit dat de extra subsidie van de KBS en de verhoging van het personeelsbudget van de afdeling Sociaal Beleid moet opgenomen worden in de budgetwijziging nr. 2/2019 en in het budget 2020 en de meerjarenplanning (MJP). Het college geeft opdracht aan de afeling Sociaal Beleid om het aantal diensten dat hierbij betrokken wordt te beperken teneinde de werkdruk op de organisatie door dit project te beheersen. Strategie en Ontwikkeling. Samenwerking met INTER, expertisecentrum in toegankelijkheid.

21 Het college keurt de ondertekening van het charter naar een toegankelijke gemeente goed. Het college gaat akkoord met de opstart van een kwaliteitstraject najaar 2019 en duidt de stafmedewerker diversiteit aan om dit proces intern te coördineren. P&P - Stadsontwikkeling. Ragheno. Goedkeuring aanvraagdossier voor de subsidie van strategisch project. Het college gaat akkoord met de subsidieaanvraag Ragheno: stadswijk van de toekomst in kader van de 11de oproep tot strategisch project.

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 13 januari 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 13 januari 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Vastgoedbeleid. Hombeek. Heruitschrijven van de leidraad voor de marktbevraging voor de vervreemding van de hoeve

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 27 juli 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 27 juli 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Belastingen en Inningen. Belasting verspreiden reclamedrukwerk 2018. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 6 april 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 6 april 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Belastingen en Inningen. Belasting op uitdrijvingen 2017. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring dossier. Het college

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 15 juli 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 15 juli 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - Goedkeuring. Het college geeft toelating aan Telenet Vaartdijk

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 28 december 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 28 december 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Belastingen en Inningen. Belasting alarmmeldingen 2018. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier. Het college

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 5 januari 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 5 januari 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Toezicht Financiën. OCMW-vereniging Audio. Aktename overzichtslijst van de beslissingen genomen op de Raad van Beheer

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 21 december 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 21 december 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Monumentenzorg. Aktename verslag vergadering Stedelijke Commissie Monumentenzorg van 20/11/2018. Het college neemt

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 6 mei 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 6 mei 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. Nv Eigen Woning. Mandaatverlening Algemene Vergadering der Aandeelhouders 13 mei 2019. Het college

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 9 mei 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 9 mei 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. EthiasCo cvba. Volmachtverlening gewone algemene jaarvergadering dinsdag 5 juni 2018. Het college

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 2 maart 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 2 maart 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Belastingen en Inningen. Belasting hinderlijke inrichtingen 2017. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring. Het college

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 10 augustus 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 10 augustus 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. Brandweerstickers voor huisdieren. Vraag 5 - gemeenteraad 23 januari 2018. Aktename stand van

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 8 april 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 8 april 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - Goedkeuring. Het college geeft toelating aan Fluvius (vroegere

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 18 augustus 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 18 augustus 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Toezicht Financiën. Toezicht Financiën. VVV Mechelen. Verwijzen jaarrekening 2016 voor aktename naar de gemeenteraad.

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 21 september 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 21 september 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van Belastingen en Inningen. Belasting op Benzinepompen 2018. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier. Het college

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 18 februari 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 18 februari 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. College. Aanpassing omschrijving bevoegdheid schepen M. De Bie. Het college besluit de omschrijving

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 7 juli 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 7 juli 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. Dankmails Singlebons. Het college neemt kennis van de dankmails van Magdalena Kerckhofs, Karen

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 24 augustus 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 24 augustus 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Toezicht Financiën. Aktename jaarrekening 2017 van cvba Woonpunt Mechelen. Verwijzing naar gemeenteraad. Aktename

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 27 april 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 27 april 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Interne Dienst Preventie en Bescherming. Dienst Interne Preventie en Bescherming op het Werk. Kennisname. Maandverslag

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 27 oktober 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 27 oktober 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Toezicht Financiën. School in Zicht vzw. Verwijzen jaarrekening 2016 voor aktename naar de gemeenteraad. Het college

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 11 juni 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 11 juni 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. De Vrije Woonst. Aktename verslag van de algemene vergadering op 5 mei 2019. Het college neemt

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 4 augustus 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 4 augustus 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Administratie Stedelijke Infrastructuur. Openbaar domein. Plaatsen van nutsleidingen - goedkeuring. Het college geeft

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 25 maart 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 25 maart 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. Dankbrief Davidsfonds Mechelen. Het college neemt akte van de dankbrief van de heer Pol Meel,

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 13 juli 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 13 juli 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Onderwijsondersteuning. Onderwijsoverleg Mechelen. Aktename verslag stuurgroep O.O.M. basis en secundair onderwijs

Nadere informatie

1. Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - Goedkeuring.

1. Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - Goedkeuring. STAD MECHELEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN BESLISSINGENLIJST 1. Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - Goedkeuring. 2. Belastingen en Inningen. Belasting op bedrijfsgebouwen op bedrijfsruimten

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 3 augustus 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 3 augustus 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Interne Dienst Preventie en Bescherming. Dienst Interne Preventie en Bescherming op het Werk. Kennisname. Maandverslag

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 23 juni 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 23 juni 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. Dankmails Singlebon. Het college neemt kennis van de dankmails van Maria Van den Wyngaert en Marleen

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 16 december 2016

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 16 december 2016 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Interne Dienst Preventie en Bescherming. Kennisname maandverslagen augustus, september en oktober 2016. Het college

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 17 augustus 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 17 augustus 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Toezicht Financiën. Kerkfabrieken. Aktename notulen Kerkraad O.L.V. van Hanswijk van 20 juni 2018. Het college neemt

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wichelen

Gemeentebestuur Wichelen Gemeentebestuur Wichelen Sociaal Huis Oud Dorp 2 9260 Wichelen - Tel. 052/43.24.22 Fax. 052/43.04.25 email : Ann.demeyer@wichelen.be Openinguren : van maandag tot vrijdag : van 8.00u tot 12.00u dinsdagavond

Nadere informatie

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg Gemeentebestuur Sint-Laureins Adres: Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel: 09/218 76.40 Fax: 09/379.07.77 E-mail: logistiek@sint-laureins.be Datum: Behandelend ambtenaar: Dossier nr:.. Aanvraag voor

Nadere informatie

Aanvraag voor: AANVRAAGTERMIJN Respecteer de aanvraagtermijn AANVRAGER. OPDRACHTGEVER (invullen indien anders dan de aanvrager)

Aanvraag voor: AANVRAAGTERMIJN Respecteer de aanvraagtermijn AANVRAGER. OPDRACHTGEVER (invullen indien anders dan de aanvrager) pagina 1/6 GEMEENTEBESTUUR DE HAAN Gedeelte in te vullen door het bestuur Datum: Behandelend ambtenaar: Dossiernr.: / Aanvraag voor: - inname van het openbaar domein - het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen

Nadere informatie

Vaststelling tijdelijke politieverordening op het wegverkeer naar aanleiding van Maanrock 2015.

Vaststelling tijdelijke politieverordening op het wegverkeer naar aanleiding van Maanrock 2015. Vergadering college van burgemeester en schepenen van 14 augustus 2015. Vaststelling tijdelijke politieverordening op het wegverkeer naar aanleiding van Maanrock 2015. [Motivering Juridische grond - Artikel

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 16 februari 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 16 februari 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Onderwijsondersteuning. Onderwijsoverleg Mechelen. Aktename verslag stuurgroep O.O.M. basis- en secundair onderwijs

Nadere informatie

1. Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - goedkeuring.

1. Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - goedkeuring. STAD MECHELEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN BESLISSINGENLIJST 21 januari 2019 1. Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - goedkeuring. 2. Milieu en Landbouw. Milieuraad. Kennisname

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 20 januari 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 20 januari 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. Raadscommissies. Overzicht raadscommissies derde trimester 2016. Het college neemt kennis van

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2;

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2; Tariefreglement op het gebruik van het openbaar domein naar aanleiding van het uitvoeren van wegenwerken, bouwwerken en andere werkzaamheden en het oprichten of veroorzaken van verkeersbelemmeringen in

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 29 december 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 29 december 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. Dankbrief Furia naar aanleiding van Nationale Vrouwendag van 11 november 2017. Het college neemt

Nadere informatie

Vaststelling tijdelijke politieverordening op het wegverkeer naar aanleiding van de op- en afbouw en tijdens Maanrock 2016.

Vaststelling tijdelijke politieverordening op het wegverkeer naar aanleiding van de op- en afbouw en tijdens Maanrock 2016. Vergadering college van burgemeester en schepenen van 12 augustus 2016. Vaststelling tijdelijke politieverordening op het wegverkeer naar aanleiding van de op- en afbouw en tijdens Maanrock 2016. [Motivering

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 15 april 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 15 april 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Interne Dienst Preventie en Bescherming. Dienst Interne Preventie en Bescherming op het Werk. Kennisname. Maandverslag

Nadere informatie

1. Bestuurlijk Beheer. College. Aanpassing omschrijving bevoegdheid schepen M. De Bie.

1. Bestuurlijk Beheer. College. Aanpassing omschrijving bevoegdheid schepen M. De Bie. STAD MECHELEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN BESLISSINGENLIJST 1. Bestuurlijk Beheer. College. Aanpassing omschrijving bevoegdheid schepen M. De Bie. 2. Samen Leven. Verblijf in het buitenland:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 september 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_10287 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 5 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01266 Onderwerp: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer betreffende de Vrijdagmarkt, deel tussen

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 28 september 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 28 september 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Belastingen en Inningen. Belasting op sluikstorten 2018. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier. Het college

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07317 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 28 april 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 28 april 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Belastingen en Inningen. Belasting op aanplakborden. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring. Het college besluit tot

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 6 juli 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 6 juli 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Belastingen en Inningen. Belasting op bedrijfsruimten 2018. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier. Het college

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_11531 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 21 januari 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 21 januari 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - goedkeuring. Het college geeft toelating aan Eandis Elektriciteitsstraat

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 14 december 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 14 december 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van P&P - Mobiliteit. Verkeerscommissie. Aktename verslag vergadering 15 november 2018. Het college neemt kennis van het

Nadere informatie

1. Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - Goedkeuring.

1. Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - Goedkeuring. STAD MECHELEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN BESLISSINGENLIJST 1. Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - Goedkeuring. 2. Onderwijsondersteuning. Leerrecht. Aktename verlenging samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

1. Bestuurlijk Beheer. Dankbrief Competentiecentrum Landcomponent Leopoldsburg.

1. Bestuurlijk Beheer. Dankbrief Competentiecentrum Landcomponent Leopoldsburg. STAD MECHELEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN BESLISSINGENLIJST 1. Bestuurlijk Beheer. Dankbrief Competentiecentrum Landcomponent Leopoldsburg. Kennisname 2. Interne Dienst Preventie en Bescherming.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 3 september 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 6 2018_CBS_00799 aanvullend reglement politie wegverkeer - omgeving zwembad - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 13 juni 2019 Ruimte - Omgeving 25 2019_CBS_00632 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Avondfeest

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 3 februari 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 3 februari 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Toezicht Financiën. Kerkfabriek Emmaüs. Aktename notulen kerkraad 9 december 2016. Het college neemt akte van de notulen

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 4 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05710 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 22 juli 2019 Westerlo - Overheidsopdrachten 2 2019_BB_00538 Signalisatievergunning. Goorkenshof 11 - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14624 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 7 september 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 7 september 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Onderwijsondersteuning. Lokaal Overlegplatform Mechelen (LOP). Aktename voordracht voorzitterschap LOP basisonderwijs

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen en 135$2;

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen en 135$2; Tariefreglement op het gebruik van het openbaar domein naar aanleiding van het uitvoeren van wegenwerken, bouwwerken en andere werkzaamheden en het oprichten of veroorzaken van verkeersbelemmeringen in

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10198 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07131 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11015 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 14 januari 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 14 januari 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van Strategie en Ontwikkeling. Interreg 2 Zeeën. Goedkeuring ontvangst Monitoring Committee op 24 en 25 januari 2019.

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN DIT BRANDWEERREGLEMENT IS ZEER BELANGRIJK ONDERMEER VOOR DE UITBATERS VAN KRAMEN WAAR VERWARMINGSTOESTELLEN WORDEN GEBRUIKT. GELIEVE HIERMEE REKENING TE HOUDEN EN NA TE LEVEN VOORAL DE ALINEA S IN HET

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01922 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ORGANISATIE ROMMELMARKT OF GARAGEVERKOOP

AANVRAAGFORMULIER ORGANISATIE ROMMELMARKT OF GARAGEVERKOOP AANVRAAGFORMULIER ORGANISATIE ROMMELMARKT OF GARAGEVERKOOP Naam evenement: Rommelmarkt Garageverkoop Organisator: Feitelijke vereniging Gelegenheidsvereniging Organisatie Vzw Privépersoon Contactpersoon:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03880 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 7 april 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 7 april 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Politie - interventie verkeer - adviezen. Vergunning signaleren werken Matigheidstraat 24. Het college neemt kennis

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14164 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Eindnotulen Vergadering van 11 augustus 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Eindnotulen Vergadering van 11 augustus 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Eindnotulen Vergadering van Politie LIK bestuurlijke info voetbal. Politieverordening op het wegverkeer en politieverordening bij hoogdringendheid tot

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08799 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 4 maart 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 4 maart 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - Goedkeuring. Het college geeft toelating aan Fluvius (vroegere

Nadere informatie

Vaststelling tijdelijke politieverordening op het wegverkeer naar aanleiding van de organisatie van de Urban Trail op 3 december 2016.

Vaststelling tijdelijke politieverordening op het wegverkeer naar aanleiding van de organisatie van de Urban Trail op 3 december 2016. Vergadering college van burgemeester en schepenen van 9 november 2016. Vaststelling tijdelijke politieverordening op het wegverkeer naar aanleiding van de organisatie van de Urban Trail op 3 december 2016.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10201 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 5 oktober 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 5 oktober 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Interne Dienst Preventie en Bescherming. Dienst Interne Preventie en Bescherming op het Werk. Kennisname. Maandverslag

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08375 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01920 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Besluit: STAD MECHELEN Bestuurlijk Beheer. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BEKENDMAKINGEN nr. 2017/170

Besluit: STAD MECHELEN Bestuurlijk Beheer. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BEKENDMAKINGEN nr. 2017/170 STAD MECHELEN Bestuurlijk Beheer UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BEKENDMAKINGEN nr. 2017/170 Vergadering college van burgemeester en schepenen van 17 november 2017: VASTSTELLING TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14626 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 24 mei 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 24 mei 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Bestuurlijk Beheer. Dankbrief. Adviseur-beiaardier Vredesbeiaard Aarschot. Het college neemt kennis van de dankbrief

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 24 november 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 24 november 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Onderwijsondersteuning. Onderwijsoverleg Mechelen. Aktename verslag stuurgroep O.O.M. van 9 oktober 2017. Het college

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11842 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 21 juni 2018 Openbare werken - Mobiliteit 20 2018_CBS_01079 Politieverordeningen inzake verkeer - Werchter Classic - 14 juli 2018 -

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 13 april 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 13 april 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Interne Dienst Preventie en Bescherming. Dienst Interne Preventie en Bescherming op het Werk. Maandverslag januari

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 31 augustus 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 31 augustus 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Strategie en Ontwikkeling. AMIF projecten: resultaat subsidieaanvraag project "De mensen maken de stad" en project

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13675 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 30 maart 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 30 maart 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Beheer Openbaar Domein. Plaatsen van nutsleidingen - goedkeuring. Het college geeft toelating aan Telenet, Vaartdijk

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 26 oktober 2018

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 26 oktober 2018 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Interne Dienst Preventie en Bescherming. Dienst Interne Preventie en Bescherming op het Werk. Kennisname maandverslag

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00564 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

VASTSTELLING TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING OP HET WEGVERKEER NAAR AANLEIDING VAN DE ORGANISATIE VAN DE URBAN TRAIL OP 8 DECEMBER 2018.

VASTSTELLING TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING OP HET WEGVERKEER NAAR AANLEIDING VAN DE ORGANISATIE VAN DE URBAN TRAIL OP 8 DECEMBER 2018. STAD MECHELEN Bestuurlijk Beheer UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BEKENDMAKINGEN nr. 2018/172 Vergadering college van burgemeester en schepenen van 9 november 2018: VASTSTELLING TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 11 februari 2019

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van 11 februari 2019 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie Website Vergadering van Interne Dienst Preventie en Bescherming. Kennisname. Maandverslagen november en december 2018. Het college neemt kennis

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14416 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie