Twee Avonturen van Tarzan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Twee Avonturen van Tarzan"

Transcriptie

1 Twee Avonturen van Tarzan Naar de Tarzan filmen Productie Sol Lesser verdeeld door R. K. 0. Radio Filmen B.N.V. C H O C O L A D E «CO OP» S. G. C. MICHEROUX

2 Tarzan en de Jageres TARZAN, Jane en Boy maken zich klaar om naar Touranga te vertrekken. Touranga is de Hoofdstad van Koning Farrod's Rijk dat naast het gebied van Tarzan is gelegen. Het is de verjaardag van de Koning en Tarzan en de zijnen wensen hem enige geschenken aan te bieden om deze goede en rechtvaardige Koning hun sympathie te betuigen. Tarzan heeft een grote drinkbeker in massief goud gesmeed. Jane heeft een prachtig tapijt geweven en Boy heeft zelf een hengelroede gemaakt die zo sterk is als staal en zo buigzaam als riet. Ze laden hun geschenken en de nodige mondvoorraad op een vlot en vertrekken. Cheeta, hun onafscheidbare apin is eveneens van de partij. Met een lange staak stoten Tarzan en Boy hun vlot vooruit en weldra bereiken ze een flinke snelheid. Tarzan die ziet dat Jane dromend voor zich uit zit te staren vraagt haar waaraan ze denkt: Ik dacht zo aan de gelukkige jaren die we samen in de jungle hebben doorgebracht, antwoordt Jane. Boy komt ook in het gesprek tussen en vraagt: Hebt ge U nooit alleen gevoeld, Tarzan, voor de komst van Jane? En Tarzan antwoordt schertsend:

3 Nooit, Boy! Ik tel zoveel vrienden onder de dieren van de wildernis en het was er ook heel wat rustiger voor de komst van Jane. Jane is daardoor erg geprikkeld en stormt op Tarzan af, de hulp van Boy inroepend. Boy is niet groot genoeg voor Tarzan, zegt deze lachend en met zijn voet duwt hij hem in het water. Maar Cheeta heeft zich van een lange stok meester gemaakt en met een goed geplaatste stoot zendt ze Tarzan eveneens in het nat. Jane schatert het uit: Tarzan is niet te groot voor Cheeta. Na dit onverwacht bad hijsen Tarzan en Boy zich lachend weerom op het vlot. Nauwelijks hebben ze hun weg voortgezet of ze horen het geronk van een vliegtuig dat ze weldra de rivier zien overvliegen. Ik vraag me af waar het heenvliegt, zegt Jane; En Tarzan die niet erg op de komst van vreemden in zijn gebied gesteld is, antwoordt: Ik hoop dat het maar ver wegvliegt.

4 Het vliegtuig brengt Tanya Rawlins, een jageres en Marley, een grootwildjager naar Touranga. Ze hebben het inzicht wilde dieren te vangen om die dan aan cirkussen en dierentuinen te verkopen. Wanneer ze uit het vliegtuig stijgen worden ze opgewacht door Weir en Smithers die reeds vroeger aangekomen waren om de expeditie voor te bereiden. Zij hebben reeds de tenten opgeslagen en inlandse dragers en drijvers aangeworven. Weir heeft hun echter weinig goed nieuws mede te delen. Inderdaad, Koning Farrod die over het grondgebied heerst, geeft slechts toelating om twee dieren van ieder soort te vangen, terwijl ze dachten er zoveel te kunnen vangen als ze wilden. Marley en Tanya die verkopen hebben afgesloten voor een heel wat groter aantal dieren, zijn niet heel tevreden en besluiten de Koning te gaan opzoeken om te trachten hem op zijn beslissing te doen terugkeren. Wanneer ze op het plein van Touranga aankomen, zien ze er de Koning op een grote weegschaal zitten. Volgens een oude gewoonte komen de rijke onderdanen de Koning op zijn verjaardag zoveel goud aanbieden als hij zelf weegt. Dat goud word dan aan de armen en behoeftigen uitgedeeld. Na de plechtigheid nodigt Koning Farrod, de jagers aan zijn tafel. Ook Tarzan en de zijnen, die ondertussen te Touranga zijn aangekomen en hun geschenken hebben aangeboden worden verzocht aan de tafel van de Koning plaats te nemen.

5 Tanya en Marley stellen aan de Koning voor een som in de schatkist te storten voor al de dieren die ze gedurende hun expeditie zouden kunnen vangen. Maar de Koning wijst hun aanbod van de hand zeggende: Ik stel uw edelmoedigheid zeer op prijs, maar indien ik U mijn toelating geef dan moet ik ook aan de andere expedities dit voorrecht verlenen en weldra zou de jungle zonder dieren zijn. Ik geef U de toelating om van ieder soort twee dieren te vangen, een mannetje en een wijfje. Mijn mannen zullen U helpen en er op letten dat ge de mooiste exemplaren hebt. Wanneer de feestelijkheden geëindigd zijn, nemen Tarzan, Jane, Boy en Cheeta van de koning afscheid en keren op hun vlot naar hun woning in de wildernis terug. De jagers zijn met het antwoord van de Koning niet tevreden en Weir gaat met de prins Ozira, een neef van de Koning een gesprek aan. Ozira staat gekend als een valse en eerzuchtige kerel. Ozira heeft zijn eigen mannen en die zullen de jagers helpen om zoveel dieren te nemen als ze wensen. Voor ieder dier zullen ze hem een commissieloon betalen. De volgende morgen, zetten de jagers zich op weg. Koning Farrod heeft zijn mannen ter hunner beschikking gesteld en heeft er aan gehouden om zelf de jagers te vergezellen. Zijn zoon Suli en Ozira maken insgelijks deel uit van het geleide. De drijvers ontplooien zich in een halve cirkel en jagen alle soorten wild voor zich uit. De dieren worden spoedig in de netten van de jagers gevangen.

6 Op zeker ogenblik geeft Ozira een signaal. Het is daarop dat Monak, de verkleefde handlanger van Ozira wachtte om zijn slag te slaan. Met enkelen van zijn mannen roept hij plots: Leeuw, leeuw! De inboorlingen worden door angst aangegrepen en lopen in wanorde weg, terwijl ze vuurschoten lossen om het roofdier schrik aan te jagen. Monak maakt van de algemene verwarring gebruik om op de Koning te mikken. Hij schiet en Koning Farrod zinkt dodelijk getroffen neer. Zijn zoon Suli werpt zich op hem: Vader! Vader! roept hij, maar de dood heeft haar werk al verricht. Suli richt zich op en zegt: Er waren geen leeuwen! Daar zijn de moordenaars! en hij toont twee mannen die in de verte een heuvel beklimmen. Het zijn Monak en een andere inboorling die na hun misdaad uitgevoerd te hebben haastig wegvluchten. Razend van woede zet de jonge Suli de achtervolging in. Maar de schurken zijn verdwenen. Ze hebben zich op de loer gelegd dicht bij een over de rivier hellende rots, en wanneer Suli verschijnt duwt Monak hem in de afgrond. In zijn val gelukt Suli er in een tak van een boom vast te grijpen en zo slaagt hij er in de vaste grond te bereiken. De schok verdooft hem.

7 Kort daarop, komen Ozira en de jagers eveneens op de rots. In het water, dat wemelt van krokodillen, bemerken ze een schoen die Suli in zijn val verloren heeft. Ze zijn er van overtuigd dat de jonge prins in het water gevallen is en door de krokodillen verslonden werd. Ondertussen, heeft Boy zich ook op jacht begeven. Gedurende de feestelijkheden te Touranga, heeft hij met Smithers kennis gemaakt en deze heeft hem een mekanische zaklamp getoond, en hij is dol op dat ding. Wat zou hij allemaal niet doen om het te hebben! Op de terugreis heef hij twee jonge leeuwtjes gezien en hij is er van overtuigd dat indien hij ze kan vangen, Smithers ze wel voor de zaklamp zal willen ruilen. Hij gelukt er in de leeuwenjongen te vangen en Smithers die in het kamp gebleven was stemt er in toe om te ruilen. Teruggekomen in de woning van Tarzan, verbergt Boy zijn nieuw bezit in zijn slaapstede. Cheeta, nieuwsgierig zoals altijd, heeft hem door het venster afgespied. Nauwelijks heeft Boy zijn rug gekeerd of Cheeta komt de lamp wegnemen en verdwijnt er mee in de bomen. Wanneer de duisternis gevallen is, wordt de blik van Jane door een licht aangetrokken dat tussen de bomen dwaalt: het is Cheeta die zich met haar nieuw speeltuig aan het vermaken is. Op het geroep van Tarzan, komt ze binnen en geeft hem de lamp af. Boy moet nu wel zijn weinig eerlijke handeling bekennen. Tarzan beslist de lamp onmiddelijk aan Smithers terug te geven en de twee leeuwenjongen te gaan verlossen. Wanneer hij in het kamp aankomt, ziet hij een aantal kooien van verschillende grootte maar er zijn er veel meer dan nodig om enkel twee dieren van ieder soort op te sluiten.

8 Zo verneemt hij dat de jagers met Ozira een akkoord gesloten hebben om zoveel dieren te vangen als ze maar kunnen. Een woordenwisseling ontstaat tussen Tarzan en Weir. Deze laatste eindigt de twist als volgt: Neem uw leeuwenjongen mee naar de overkant van de rivier en blijf dan daar! Dat doe ik, zegt Tarzan. Ik langs mijn kant en de jagers langs de hunne. Daarop vertrekt hij en brengt de leeuwtjes terug bij hun moeder. Plots horen de jagers een helderklinkend geroep. Het is de kreet van Tarzan die op die manier de dieren van de wildernis tot zich roept. Door deze kreet aangetrokken, begeven de jagers zich naar de boord van de rivier. Daar zien ze iets ongewoons gebeuren: gevolg gevend aan de roep van Tarzan, steekt het ene dier na het andere de rivier over: olifanten, nijlpaarden, antilopen, neushoorns, gazellen, apen, vogels, allen verlaten het jachtgebied en trekken in het domein van Tarzan. Daar er zich geen enkel dier meer langs hun kant van de rivier bevindt, besluiten de jagers ondanks het verbod van Tarzan, in zijn gebied binnen te dringen om daar hun jacht voor te zetten. Bij zonsopgang breken ze hun kamp op en met pak en zak steken ze de rivier over op de vlotten die de inboorlingen haastig hebben samengetimmerd. Op de andere oever slaan ze dan hun kamp op.

9 Indien Tarzan zich nog met onze zaken wil bemoeien, zullen we ons eens met hem bezig houden, zegt Weir. Zonder nog langer te dralen, zetten ze zich aan het werk en beginnen putten en kuilen te graven, valstrikken en netten te spannen en kooien te maken. Daar al de dieren naar deze kant van de waterloop zijn uitgeweken wordt hun werk sterk vergemakkelijkt en de kooien vullen zich in snel tempo. Tarzan, Jane en Boy die niets vermoeden slijten verder een heerlijk en rustig leven. Tevreden en zonder zorgen doen ze hun dagelijks werk of vermaken zich in het helder water. Boy speelt of maakt ruzie met Cheeta. Nu heeft deze het vliegtuig dat Boy vervaardigd had gebroken en hij zendt haar weg om bamboestokken te zoeken om het te herstellen. Op haar wandeling door de jungle komt Cheeta aan het kamp der jagers en ziet dat ze apen hebben gevangen. Ze sluipt tussen de kooien die ze spoedig allemaal opent en weet zo haar broeders te bevrijden. Maar Weir heeft haar bemerkt. Hij gelukt er in haar te vangen en Cheeta wordt op haar beurt opgesloten. Maar gedurende de nacht, schommelt Cheeta, die meer dan een streek in haar mars heeft, haar kooi heen en weer en kan ze tenslotte omverwerpen. Door de schok springt het spietje los dat de deur gesloten hield. Cheeta trekt het gans weg, opent de deur en vlucht in de bomen. Zonder de talmen, snelt ze naar Tarzan en laat hem verstaan dat de jagers de rivier hebben overgestoken en zich thans in zijn gebied bevinden. Dat kan Tarzan niet toelaten en vergezeld van Boy en Cheeta begeeft hij zich naar het kamp.

10 Geruisloos, naderen ze de wachten en spoedig hebben ze de ene na de andere in de onmogelijkheid gesteld het alarm te geven. Cheeta heeft er een buiten gevecht gesteld door hem van uit een boom een kokosnoot op het hoofd te werpen. Tarzan en zijn twee helpers dringen in de volledigste stilte het slapende kamp binnen en nemen al de wapens weg: geweren, karabijnen, revolvers, en ammunitie. Ze gaan hun buit in een grot die achter een waterval verscholen ligt verbergen. Wanneer ze bij het terugkeren weerom door het kamp trekken, werpt Tarzan een patroontas gevuld met patronen in het kampvuur. De tas neemt vuur en de warmte doet de patronen ontploffen. Door deze ontploffingen die de schijn geven geweerschoten te zijn, schrikken de jagers en de inboorlingen wakker en denkende dat het kamp aangevallen wordt, willen ze naar hun wapens grijpen. Ziende dat deze verdwenen zijn, worden de inboorlingen door paniek gegrepen en Weir en Marley hebben alle moeite om de orde te herstellen. Zonder wapens kunnen ze niet langer in de jungle blijven en Weir zendt twee inboorlingen naar Touranga om Ozira te vragen hun geweren te brengen. Nauwelijks hebben ze het kamp verlaten of één van hen wordt door een leeuw aangevallen en verslonden. De andere kan aan het gevaar van de wildernis ontsnappen en komt met zijn boodschap bij Ozira. Ondertussen doen Tarzan en Boy de ronde van de valstrikken die door de jagers gespannen werden en verlossen al de dieren die er in gevangen zitten.

11 Plots horen ze een woedend gegrom en een schreeuw van een vrouw. Het is Tanya die het kamp verlaten heeft en op het punt staat door een luipaard aangevallen te worden. Tarzan komt nog juist op tijd om te verhinderen dat ze door het roofdier verscheurd wordt, en hij geleidt haar naar het kamp terug. Tanya dringt bij Tarzan aan om hun wapens terug te krijgen. Zonder wapens kunnen ze niets uitrichten en worden ze steeds door de wilde dieren bedreigd. Tarzan wil daar echter niet van horen maar hij belooft haar de jagers heelhuids naar Touranga te leiden, zohaast hij alle gevangen dieren zal verlost hebben. Cheeta dwaalt rond in de wildernis; ze komt in de grot waar Tarzan de wapens heeft weggeborgen en neemt er een revolver op. Ze begeeft zich naar het kamp en legt aan Tanya uit dat ze het wapen wil ruilen tegen een poederdoos die ze al eens had weggekaapt, maar die haar weerom afgenomen werd. Tanya wenst echter meer dan één revolver en Cheeta moet haar de plaats tonen waar ze het wapen gevonden heeft. Cheeta geleidt de jagers naar de grot en zo komen ze weerom in het bezit van hun wapens. Doch Tanya geeft Cheeta de beloofde poederdoos niet en zo krijgt deze niets voor haar moeite. Ondertussen zetten Tarzan en Boy hun tocht voort en verlossen de dieren die in de valstrikken gevangen zitten Op zeker ogenblik ziet Tarzan een grote slang, een python, die dreigend naar een prooi sluipt die zich in een kuil bevindt. De prooi is niemand anders dan de jonge prins Suli die, ronddwalend in de jungle, in een door de jagers gegraven valkuil is terechtgekomen. Tarzan kan hem uit zijn hachelijke toestand

12 helpen. Hij zal Suli onder zijn bescherming nemen en hem naar Touranga terugbrengen. Daar zal hij aan het volk de waarheid zeggen en de valsheid van Ozira bekend maken. Tarzan en Suli, op hun weg naar Touranga, ontmoeten Monak en enkele inboorlingen. Deze openen het vuur, nochtans zonder hen te treffen. Tarzan en Suli weten te ontkomen en verbergen zich in een boom. Met zijn jachtmes snijdt Tarzan een tak af en maakt er een scherpe lans van. De inboorlingen hebben zich verspreid om de vluchtelingen terug op te sporen en zo zet Tarzan ze, de een na de andere, buiten gevecht. Inmiddels is de inboorling die de jagers naar Touranga gezonden hadden om hulp te vragen, ter bestemming aangekomen. Aan het hoofd van zijn mannen trekt Ozira door de wildernis om de jagers de gevraagde wapens te bezorgen. Tarzan en Suli die hun weg naar Touranga voortzetten zien ze in de verte opdagen. Ze zijn te talrijk om alleen aan te vallen en eens te meer zal Tarzan de hulp van zijn grote vrinden, de olifanten, inroepen. En zijn gekende kreet galmt door de jungle. Bij het horen van de oproep van hun meester zet de kudde zich in beweging, alles wegruimend en verpletterend wat op hun doortocht voorkomt. Ozira en de inboorlingen vluchten ontzet weg, maar ze worden door de zware dikhuiden ingehaald en ongenadig vertrappeld. De olifanten zetten onweerstaanbaar hun opmarsch voort en komen aan het kamp. Ze werpen de tenten, kooien en mannen omver en vermorzelen alles. Marley wordt een der eersten vertrappeld. Weir komt onder het vluchten in een valkuil terecht en wordt door een leeuw die er gevangen zat verscheurd. Enkel Tanya en Smithers slagen er in de open ruimte in het bos te

13 bereiken waar ze vlug in hun vliegtuig stijgen. Cheeta die steeds op loer ligt om de poederdoos te bemachtigen heeft hen gevolgd door van tot boom te springen. Door een open luikje wipt ze in het vliegtuig en grijpt de tas van Tanya. Maar het vliegtuig stijgt op met Cheeta aan boord. Tanya voor wie het wrede avontuur in de jungle een heilzame les is geweest geeft aan Smithers bevel om boven de woning van Tarzan te cirkelen. Daar laat ze Cheeta vrij: ze bindt haar een valscherm aan en doet haar uit het vliegtuig springen. De dood van Ozira en zijn trawanten heeft voor Suli weerom de weg naar Touranga geopend. Hij zal er in goedheid en rechtvaardigheid over zijn volk heersen, naar het voorbeeld van zijn betreurde vader, Koning Farrod.

14 C H O C O L A D E «CO OP» S. G. C. M I C H E R O U X

15

TARZAN EN DE AMAZONEN.

TARZAN EN DE AMAZONEN. HOOFDSTUK III TARZAN EN DE AMAZONEN. Tarzan vindt dat het tijd is dat Boy, die snel gegroeid is, leert jagen. Hij onderneemt met hem lange tochten door de jungle en leert hem de zeden en gewoonten der

Nadere informatie

TARZAN IN DE WOESTIJN.

TARZAN IN DE WOESTIJN. HOOFDSTUK II TARZAN IN DE WOESTIJN. Aan de uiteinden van Tarzan's jungle strekt zich een grote woestijn uit, waar de oude Sheik Hassan, verblijvende te Bir-Herari, en Sheik Ameer, te El-Ecebra, regeren.

Nadere informatie

Het oolijke dierenboek

Het oolijke dierenboek Het oolijke dierenboek Kriwub bron. G.B. Van Goor Zonen, Gouda 1924 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/kriw001ooli01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 Het oolijke dierenboek Een overmoedige aap

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

EEN MUISJE IN HET HOL VAN DE WOLF. levendige wolvenjongen. De wolf raakte. schaduw: het was Tabaqui, de jakhals! wudahcs

EEN MUISJE IN HET HOL VAN DE WOLF. levendige wolvenjongen. De wolf raakte. schaduw: het was Tabaqui, de jakhals! wudahcs EEN MUISJE IN HET HOL VAN DE WOLF e avond viel over de heuvels van Seeonee. In het knusse, warme hol genoot papa Wolf van de laatste ogenblikken van rust voor hij op jacht ging. Mama Wolf lag naast hem,

Nadere informatie

TARZAN EN DE LUIPAARDVROUW.

TARZAN EN DE LUIPAARDVROUW. HOOFDSTUK IV TARZAN EN DE LUIPAARDVROUW. Jane, Tarzan en Boy begeven zich naar Zambesi, een klein handelsstadje gelegen aan de uiteinden van de jungle, om er ivoren beeldjes te kopen welke Jane aan haar

Nadere informatie

Online Bijbel voor kinderen. presenteert DE MAN VAN GODS VUUR

Online Bijbel voor kinderen. presenteert DE MAN VAN GODS VUUR Online Bijbel voor kinderen presenteert DE MAN VAN GODS VUUR Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit Het

Nadere informatie

HET BOEK JONAH (een hervertelling door Juke Hudig & Anne C. Possel)

HET BOEK JONAH (een hervertelling door Juke Hudig & Anne C. Possel) HET BOEK JONAH (een hervertelling door Juke Hudig & Anne C. Possel) Hoofdstuk 1 Sta op Jonah wordt door God geroepen. Sta op, Jonah Wees de profeet die je bent Ga naar Nineveh, die grote stad, waarschuw

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music Familie naar Psalm 133 2012 Celmar Music Hoe mooi en hoe heerlijk als wij als familie, als broers en als zussen om elkaar geven, en open en eerlijk met elkaar omgaan, de vrede bewaren en eensgezind leven.

Nadere informatie

KONING DAVID (DEEL 1)

KONING DAVID (DEEL 1) Online Bijbel voor kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 1) Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR Geef Gods beloften voor jou nooit op! MIRANDA TOLLENAAR Geef nooit op! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-630-5 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk, Margreet Kattouw De bijbelteksten in deze uitgave

Nadere informatie

KONING DAVID (DEEL 1)

KONING DAVID (DEEL 1) Bijbel voor Kinderen presenteert KONING DAVID (DEEL 1) Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951.

10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. 10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. 5. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. Lucas 15 Vertaling L. ten Kate

Nadere informatie

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn.

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. De ondeugendste aap Snoei pakt de hoed van Herman af. Snoei

Nadere informatie

DE TOVERFLUIT. Mozart In beeld gebracht door groot en klein van De Toverfluit, Zonhoven

DE TOVERFLUIT. Mozart In beeld gebracht door groot en klein van De Toverfluit, Zonhoven DE TOVERFLUIT Mozart In beeld gebracht door groot en klein van De Toverfluit, Zonhoven 2017-2018 Papageno: eenzame vogelvanger, moet de hele tijd vogeltjes vangen voor de Koningin van de Nacht Tamino:

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

SAMUEL VAN DER MEER. De Ontsnapte Joden

SAMUEL VAN DER MEER. De Ontsnapte Joden SAMUEL VAN DER MEER De Ontsnapte Joden De inval Het is een zonnige dag. Bram en Theo zijn een spelletje aan het spelen, maar ze moeten eigenlijk allang naar bed. Papa zegt tegen Bram: Bram, je moet naar

Nadere informatie

Vanwaar Hij komen zal. Geschreven door D. J. Steensma zaterdag, 09 april 2016 08:19

Vanwaar Hij komen zal. Geschreven door D. J. Steensma zaterdag, 09 april 2016 08:19 Velen hebben moeite met de tekenen en wonderen die in de Bijbel staan beschreven, ook met de opstanding van Christus uit de doden en met zijn hemelvaart. Maar als we daarmee moeite hebben, dan kunnen we

Nadere informatie

De zeereizen van Tristan

De zeereizen van Tristan De zeereizen van Tristan Van Bretagne naar Cornwall (ontvoerd door Noren) Van Cornwall naar Bretagne (om koning van Bretagne te worden) Van Bretagne naar Cornwall (om koning Mark te helpen) Van Cornwall

Nadere informatie

FASE 1 - BEREID JE VOOR

FASE 1 - BEREID JE VOOR FASE 1 - BEREID JE VOOR STAP 1. BEDENK WAT JE WIL VERHAAL (EXODUS 1-4) Het verhaal van Mozes vind je in de Bijbel, in het boek Exodus. Daar kun je ook lezen hoe het verder ging. Hier vind je het verhaal

Nadere informatie

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2)

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Toen God begon met zijn schepping, was het donker en leeg. Maar God zei: Laat er licht zijn! En opeens was er licht. Nu was het niet donker meer, maar nog

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

Wat vroeg Balak nogmaals aan Bileam?

Wat vroeg Balak nogmaals aan Bileam? De ezel en Bileam. Wat vroeg Balak nogmaals aan Bileam? Numeri 22:16-17 16 Die kwamen bij Bileam en zeiden tegen hem: Dit zegt Balak, de zoon van Zippor: Laat u er toch niet van weerhouden naar mij toe

Nadere informatie

De boekenbeer Module dans groep 1-2

De boekenbeer Module dans groep 1-2 De boekenbeer Module dans groep 1-2 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol In samenwerking met Centrum voor de Kunsten Beverwijk en ABC Cultuur Contact: DeboraVollebregt@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl

Nadere informatie

Een boekje om te gebruiken

Een boekje om te gebruiken aanwijzingen Een boekje om te gebruiken Thuis, tijdens de kindernevendienst of op school als adventsproject. In de vier weken voor kerst wordt de donkere hemel verlicht met de sterren, en als laatste verschijnt

Nadere informatie

A. de Jager. Wees toch stil. Gedichtenbundel. Wees toch stil 1

A. de Jager. Wees toch stil. Gedichtenbundel. Wees toch stil 1 A. de Jager Wees toch stil Gedichtenbundel Wees toch stil 1 Wees toch stil O, wees toch stil, als God u hier wil leiden op wegen die u niet verstaat. Blijf gelovig steeds Zijn hulp verbeiden; bij Hem is

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

TONEELSTUK Marama en de krokodillenrivier.

TONEELSTUK Marama en de krokodillenrivier. TONEELSTUK Marama en de krokodillenrivier. AKTE I Scène 1 In een Afrikaans dorpje staan wat hutjes en zijn de mensen bezig met alledaagse dingen: er wordt water gehaald, eten gemaakt, kinderen spelen buiten...

Nadere informatie

TOEN GOD ALLES MAAKTE

TOEN GOD ALLES MAAKTE Bijbel voor Kinderen presenteert TOEN GOD ALLES MAAKTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: Bob Davies en Tammy S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Oasemoment "Onze Vader" Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013

Oasemoment Onze Vader Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013 Oasemoment "Onze Vader" Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013 Muziek Inleiding en evangelietekst In het hoofdstuk 6 van zijn evangelie laat de apostel Mattheüs Jezus aan het woord over hoe we horen

Nadere informatie

Op een avond besloot Dolfje naar de dierentuin te gaan. Er stond een mooie volle maan aan de hemel, dus Dolfje was geen gewone jongen.

Op een avond besloot Dolfje naar de dierentuin te gaan. Er stond een mooie volle maan aan de hemel, dus Dolfje was geen gewone jongen. 6-9 jaar Dolfje Weerwolfje en de verdwenen dierentuindieren Op een avond besloot Dolfje naar de dierentuin te gaan. Er stond een mooie volle maan aan de hemel, dus Dolfje was geen gewone jongen. Hij had

Nadere informatie

Tijger. Een machtige streepjeskat

Tijger. Een machtige streepjeskat Tijger Een machtige streepjeskat Aan de manier waarop tijgers sluipen en op hun prooi afspringen, is goed te zien dat ze uit de familie van katachtigen komen. De tijger is binnen die familie zelfs de grootste

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

3e Statie: Jezus valt voor de 1e maal onder het kruis.

3e Statie: Jezus valt voor de 1e maal onder het kruis. 1e Statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld. De eerste plaats waar Jezus stil stond op de kruisweg, was het paleis van de Romeinse landvoogd Pontius Pilatus. De joodse leiders wilden Jezus uit de weg ruimen.

Nadere informatie

Schoolkrant Juli 2012

Schoolkrant Juli 2012 Schoolkrant Juli 2012 Van Dumont Tot mond Niels Finsenstraat 35 2035 CZ Haarlem Tel.: 023-5332017 E-mail: info@dumonthaarlem.nl HET THEMA IS DEZE KEER: DIEREN Dierenspelletjes In de vakantie heb je veel

Nadere informatie

3 september uur J v Benthem orgel/piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters. Verwachting en groet. GK psalm 67:1,2.

3 september uur J v Benthem orgel/piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters. Verwachting en groet. GK psalm 67:1,2. 3 september 2017 17.00 uur J v Benthem orgel/piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Verwachting en groet GK psalm 67:1,2 Gebed Schriftlezing en tekst: Psalm 137 GK psalm 79:3 en 4 Preek Psalmen

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Nadieh Jolyn Siekmans

Nadieh Jolyn Siekmans Vlinder, fladderend in de lucht doe je hen de groeten in jouw vlucht als je ze boven de hoogste bomen wellicht zult tegenkomen Samenkomst voor het afscheid van Nadieh Jolyn Siekmans * 9 mei 1994 17 januari

Nadere informatie

Oasemoment "De Heer is mijn herder" Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013

Oasemoment De Heer is mijn herder Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013 Oasemoment "De Heer is mijn herder" Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013 Lezing (uit de Nieuwe Bijbelvertaling) Psalm 23 Een psalm van David. De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.

Nadere informatie

Sindbad. De Vier Windstreken

Sindbad. De Vier Windstreken Nieuwsgierig naar de wereld achter de horizon, vertrekt Sindbad op een schip naar Oost-Indië. Hij bevaart alle zeeën en oceanen waar de zon op schijnt en beleeft de meest fantastische avonturen. Hongerige

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Welke les moesten de Egyptenaren leren?

Welke les moesten de Egyptenaren leren? De eerste vier plagen. Welke les moesten de Egyptenaren leren? Exodus 7:2-5 2 U moet alles wat Ik u gebieden zal tegen Aäron zeggen, en Aäron, uw broer, moet tot de farao spreken, dat hij de Israëlieten

Nadere informatie

Maar hij ziet niemand. Ik zal het wel gedroomd hebben, denkt hij dan. Hij gaat weer liggen en slaapt verder.

Maar hij ziet niemand. Ik zal het wel gedroomd hebben, denkt hij dan. Hij gaat weer liggen en slaapt verder. Over dit boek Karel en Elegast is een oud verhaal. Het gaat over trouw aan de koning en over verraad. Het is één van de eerste verhalen die in de Nederlandse taal zijn opgeschreven. De Karel in dit verhaal

Nadere informatie

De geschiedenis van een muis

De geschiedenis van een muis bron exemplaar Koninklijke Bibliotheek Den Haag, signatuur: XKP 098. J. Vlieger, Amsterdam 1880-1890 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/_ges005gesc01_01/colofon.htm 2010 dbnl 1 De Geschiedenis

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

De Boomhut Module muziek groep 3-4

De Boomhut Module muziek groep 3-4 De Boomhut Module muziek groep 3-4 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol In samenwerking met Centrum voor de Kunsten Beverwijk en ABC Cultuur Contact: DeboraVollebregt@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Soms kan het te moeilijk zijn om wat diep in je leeft uit te spreken. Soms durf je dat gewoon niet, voor niemand niet.

Soms kan het te moeilijk zijn om wat diep in je leeft uit te spreken. Soms durf je dat gewoon niet, voor niemand niet. Ontmoetingskerk - Laren NH - 3 november 2013 2 Koningen 2 Hoe zwaar kan het voor je zijn om afscheid te moeten nemen. Wat gaat er door je heen, als je iemand moet loslaten. Red ik het wel zonder de ander,

Nadere informatie

Binnen of buiten? Ontmoetingsdienst - 16 augustus 2015 Evangelist Jan Verkerk - Huizen

Binnen of buiten? Ontmoetingsdienst - 16 augustus 2015 Evangelist Jan Verkerk - Huizen Binnen of buiten? Ontmoetingsdienst - 16 augustus 2015 Evangelist Jan Verkerk - Huizen Nieuwe Testament, Matteüs 25: 1-13 1 Als Jezus terugkomt naar de aarde zal het met het koninkrijk van de hemel zijn

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 25 (29-06)

De Bijbel open 2013 25 (29-06) 1 De Bijbel open 2013 25 (29-06) Vandaag bespreken we een vraag die ik kreeg over 1 Koningen 2. Daarin gaat het over de geschiedenis van Adonia, een oudere broer van Salomo, die zojuist koning was geworden.

Nadere informatie

Dilemmatest vroeger en nu

Dilemmatest vroeger en nu Dilemmatest vroeger en nu 2015 Lieneke Westerink ONCE Erfgoededucatie Dilemma 1 Je hebt morgen een topotoets en je moet leren. Je hebt je ouders beloofd dat je gaat leren, maar dan komt er een vriend online:

Nadere informatie

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum Luister maar Met illustraties van Rike Janssen Arie van der Veer & Ellen Laninga Boekencentrum Verhalen uit het Oude Testament 4 Het begin van de wereld God maakt de wereld Genesis 1:1-2:4 Lang, heel

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Het verhaal 2 Personages 3 Koemba Tombi Bradley Nigel Mama Gnoe Skalk. Grappige feiten 9 Spelletjes 14 Kleurplaten _17

INHOUDSOPGAVE. Het verhaal 2 Personages 3 Koemba Tombi Bradley Nigel Mama Gnoe Skalk. Grappige feiten 9 Spelletjes 14 Kleurplaten _17 INHOUDSOPGAVE Het verhaal 2 Personages 3 Koemba Tombi Bradley Nigel Mama Gnoe Skalk Grappige feiten 9 Spelletjes 14 Kleurplaten _17 De spannende, hartverwarmende film Koemba, vertelt het verhaal van de

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Opa Vogel in het land van de neushoorns

Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel, hebben jullie echt neushoorns gezien? Jazeker! Een heleboel zelfs, en nog héél veel andere dieren. En opa heeft veel foto s gemaakt, dus kijk maar gauw

Nadere informatie

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 5. Onderweg naar een feestje doe je nog even snel een boodschap.

Nadere informatie

Scouting Jan van Hoof-groep Gouda

Scouting Jan van Hoof-groep Gouda Scouting Jan van Hoof-groep Gouda Hallo! Als je dit boekje leest, ben je waarschijnlijk net een paar keer komen kijken bij ons. Best wel spannend hè, al die nieuwe dingen die je ziet? Opstellen in een

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

1. Als het leven soms pijn doet

1. Als het leven soms pijn doet 1. Als het leven soms pijn doet 1 Als het leven soms pijn doet en de storm gaat tekeer in een tijd van moeite en verdriet. Alsof de zon niet meer opkomt en het altijd donker blijft en de ochtend het daglicht

Nadere informatie

Inleiding. Veel plezier!

Inleiding. Veel plezier! Inleiding In dit boek lees je over Danny. Danny is een jongen van 14 jaar. Er zijn veel dingen die Danny verkeerd doet. Hij rent door de school. Hij scheldt zomaar een klasgenoot uit. Of hij spuugt op

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Oud wit Prins de Vos. Ik wil je.

Oud wit Prins de Vos. Ik wil je. Oud wit Prins de Vos Ik wil je. Het is het eerste berichtje dat ik vandaag van hem ontvang. De uren waarin het stil blijf zijn ondragelijk. Pas als ik de trilling in mijn broekzak voel begint mijn hart

Nadere informatie

Bijbelteksten Feest van Genade

Bijbelteksten Feest van Genade Week 1 Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar U, o God. (Psalm 42:2) Mozes sloeg steeds buiten het kamp, op ruime afstand ervan, een tent op die hij de ontmoetingstent noemde.

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Vandaag de dag lijkt wel álles van ons. Ons gezin, ons geluk, onze waarde. Ons geld, ons werk, onze eer, ons gezag. Ons land, onze taal, onze aarde

Vandaag de dag lijkt wel álles van ons. Ons gezin, ons geluk, onze waarde. Ons geld, ons werk, onze eer, ons gezag. Ons land, onze taal, onze aarde Vandaag de dag lijkt wel álles van ons Ons gezin, ons geluk, onze waarde Ons geld, ons werk, onze eer, ons gezag Ons land, onze taal, onze aarde Maar het is niet van ons, want het hele heelal Is van U,

Nadere informatie

0 De eindopdracht is het laatste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

0 De eindopdracht is het laatste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure 0 De eindopdracht is het laatste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht De Regenboogschattenjacht 2.0 Een magische zomer vol mooie dromen Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Ik heb geen zin om op te staan

Ik heb geen zin om op te staan Liedteksten De avonturen van mijnheer Kommer en mijnheer Kwel Voorbereiding in de klas: meezingen refrein Het Dorp Het is weer tijd om op te staan Maar ik heb geen zin Hij heeft geen zin Om naar m n school

Nadere informatie

Panter. Ook wel luipaard genoemd

Panter. Ook wel luipaard genoemd Panter Ook wel luipaard genoemd Een katachtige die je niet moet verwarren met het jachtluipaard, ofwel de cheeta, want dat is weer een andere soort kat. Een grote, gevlekte kat Deze snelle kat is een stuk

Nadere informatie

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Samenvatting Jan heeft een prijs gewonnen. Het is een voetreis door het oerwoud van Afrika. Ze komen allerlei dieren

Nadere informatie

Het geluk van de sprinkhaan

Het geluk van de sprinkhaan Het geluk van de sprinkhaan Ander werk van Toon Tellegen Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Misschien wisten zij alles (verzamelde dierenverhalen, 1995, 2007)

Nadere informatie

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes.

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Rust nu maar uit, je hebt je strijd gestreden. Je hebt het als een moedig man gedaan. Wie kan begrijpen hoe je hebt geleden en wie kan voelen,

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie

De rijkdom van het evangelie 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 De rijkdom van het evangelie De gerechtigheid van God God maakt levend Gods Geest en het echte leven Het herstel van Israël Leven als

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Sint Maarten spel Klas 1

Sint Maarten spel Klas 1 Sint Maarten spel Klas 1 Muziek instrumentaal Vier vrouwen staan bij de poort te wachten Vrouw 1 Vrouw 2 op om Vrouw 1 Het begint al donker te worden, ik begrijp niet waar ze blijven. Straks wordt de poort

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het is bijzonder om te ontdekken, hoe veel overeenkomsten er zijn, tussen het verhaal van de opstanding zoals Matteüs dat vertelt, en het boek Daniël,

Nadere informatie

orgelspel door Wouter van der Wilt Allein zu Dir, Herr Jesu Christ J.G. Walther VOORBEREIDING

orgelspel door Wouter van der Wilt Allein zu Dir, Herr Jesu Christ J.G. Walther VOORBEREIDING orgelspel door Wouter van der Wilt Allein zu Dir, Herr Jesu Christ J.G. Walther VOORBEREIDING verwelkoming door de ouderling aanvangslied 552: 1 en 2: [allen gaan staan] Dit is een dag van zingen 1 / 2

Nadere informatie

Mijn loverboy Verloren onschuld

Mijn loverboy Verloren onschuld Mijn loverboy Verloren onschuld in makkelijke taal simone schoemaker 8 Het verhaal van Lisa De dag begint goed. Ik word wakker met een blij gevoel. Yes, ik ben jarig! Ik ben zestien! Mijn moeder feliciteert

Nadere informatie

Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie?

Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie? Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie? Johannes 14:6 Jezus zeide tot hem: Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij. Genesis 20:1-12 1 Abraham

Nadere informatie

Avondsluiting Relaxatie

Avondsluiting Relaxatie Avondsluiting Relaxatie Auteur: Pieter Dejaeger Geschikte leeftijd: Alle Duur activiteit: 20 minuten Terrein: Rustig zaaltje, zonder lawaai! Benodigde begeleiders: Min 2 (Eén lezer en iemand die tussen

Nadere informatie

Waar wil je heengaan?

Waar wil je heengaan? Waar wil je heengaan? Viering Oecumenische Basisgroep 3 maart 2013 Aansteken van de kaars Kaars, jij mag branden, Jij geeft ons je licht Jij bent een teken: God houdt ons in het zicht. Openingslied: Verborgen

Nadere informatie

Welke plaag moesten zij aankondigen; wanneer zou de vijfde plaag een feit worden en had Gods volk last van deze plaag?

Welke plaag moesten zij aankondigen; wanneer zou de vijfde plaag een feit worden en had Gods volk last van deze plaag? De overige plagen in Egypte. Welke plaag moesten zij aankondigen; wanneer zou de vijfde plaag een feit worden en had Gods volk last van deze plaag? Genesis 9:2-5 2 Want als u hun weigert te laten gaan

Nadere informatie

Op welke wijze kreeg Mozes een les in geloof dat hij door God is aangewezen Gods volk te leiden?

Op welke wijze kreeg Mozes een les in geloof dat hij door God is aangewezen Gods volk te leiden? De wonderen van God. Op welke wijze kreeg Mozes een les in geloof dat hij door God is aangewezen Gods volk te leiden? Exodus 4:1-3 1 Toen antwoordde Mozes en zei: Maar zie, zij zullen mij niet geloven

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

Denken in een cirkel. Denken in een cirkel leidt tot niets, maar is in vele gevallen wel veilig. Om de cirkel te doorbreken,

Denken in een cirkel. Denken in een cirkel leidt tot niets, maar is in vele gevallen wel veilig. Om de cirkel te doorbreken, Denken in een cirkel. Denken in een cirkel leidt tot niets, maar is in vele gevallen wel veilig. Om de cirkel te doorbreken, moet je beslissingen nemen. Een onderdeel van de cirkel, 1 / 15 wordt hierdoor

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

Wie kreeg van God de ingeving om de Filistijnen een lesje te leren?

Wie kreeg van God de ingeving om de Filistijnen een lesje te leren? Jonathan verslaat met de hulp van God de Filistijnen. Wie kreeg van God de ingeving om de Filistijnen een lesje te leren? 1 Samuel 14:1, eerste deel 1 Op een dag gebeurde het dat Jonathan, de zoon van

Nadere informatie

Wat raar. Dolfje schudt zijn kop. Dan rent hij verder door het Wolvenbos. Hij maakt een koprol. Hij springt over struiken. Hij klimt in dikke bomen.

Wat raar. Dolfje schudt zijn kop. Dan rent hij verder door het Wolvenbos. Hij maakt een koprol. Hij springt over struiken. Hij klimt in dikke bomen. 4 Dolfje huilt Rennen, rennen! Vlug, vlugger. Hijgend rent Dolfje door het Wolvenbos. Hij draagt een brilletje. Zijn snuit zit vol wit haar. Hij heeft spitse oren. En een witte staart en klauwen. Dolfje

Nadere informatie

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen 1 Gedichten, geïnspireerd door bomen Geheimen In het donker huizen bomen die overdag gewoner zijn. Wij slaan de bochten van een pad mee om en gaan, ontkomen aan het licht af op geheimen.kleine geluiden

Nadere informatie