Beslissing op bezwaar omgevingsvergunning rondweg Wanssum-Oost

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslissing op bezwaar omgevingsvergunning rondweg Wanssum-Oost"

Transcriptie

1 B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar omgevingsvergunning rondweg Wanssum-Oost Zaaknummer HZ-OMV Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 26 augustus 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht Handhaving Naam steller Stijn Verwaaijen Portefeuillehouder Hans Gilissen Openbaarheid Bevoegd orgaan Deze adviesnota is openbaar na informeren betrokkenen op 29 augustus B&W ADVIES 1. de bezwaren gericht tegen de omgevingsvergunning voor het aanleggen van een deel van de rondweg Wanssum-Oost ontvankelijk doch ongegrond te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten; 2. het verzoek om een proceskostenvergoeding af te wijzen.

2 B en W Adviesnota Samenvatting Op 26 maart 2019 hebben wij een omgevingsvergunning verleend voor het uitvoeren van werken of werkzaamheden aan de toekomstige Rondweg Wanssum Oost, tracédeel ten oosten van de Haven Wanssum tot ongeveer de Koninginnebrug (Brugstraat, dossiernr. HZ-OMV ). De heer B. de Haan (Dirkzwager) heeft namens Jewagas B.V. (Stayerhofweg 11 Wanssum) bezwaar gemaakt tegen dat besluit. De commissie bezwaarschriften (hierna: commissie) heeft het bezwaar behandeld tijdens een hoorzitting op 2 juli Op 31 juli 2019 heeft zij een advies uitgebracht (zie bijgevoegd). Zij adviseert het college om: het bestreden besluit in stand te laten. het verzoek om vergoeding proceskosten van de gemachtigde van bezwaarde af te wijzen. Beoogd resultaat Een onherroepelijke vergunning. Argumenten 1.1 De bezwaren zijn ongegrond Dat hebben wij in ons verweerschrift (hier bijgevoegd) gemotiveerd en de commissie heeft ons daar gelijk in gegeven. Voor de inhoudelijke argumenten verwijzen wij naar de betreffende stukken. Risico s N.v.t. Kanttekeningen Geen. Communicatie Uw beslissing op bezwaar wordt aan bezwaarmaker gezonden. De vergunninghouder ontvangt daar een afschrift van. Financiële gevolgen Geen. Personele/organisatorische gevolgen N.v.t. Juridische gevolgen Geen (bezwaarmakers kunnen beroep aantekenen). Rechtmatigheid N.v.t. Fatale termijnen N.v.t. Vervolgtraject besluitvorming N.v.t. Evaluatie N.v.t.

3 B en W Adviesnota Bijlagen vergunning d.d. 25 maart 2019; bezwaarschrift; verweerschrift; advies commissie bezwaarschriften d.d. 31 juli 2019; brief Jewagas beslissing op bezwaar. Naslagwerk N.v.t.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28 Dirkzwager T.a.v. B. de Haan Postbus AC ARNHEM Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) Telefax (0478) gemeente@venray.nl Internet KvK- nummer IBAN NL20 BNGH (belastingen) IBAN NL11 BNGH (algemeen) BIC BNGHNL2G Verzonden op: Datum 26 augustus 2019 Behandeld door Stijn Verwaaijen Ons kenmerk HZ-OMV Datum uw brief 4 juni 2019 Pagina 1 van 2 Uw kenmerk Onderwerp Beslissing op bezwaar omgevingsvergunning rondweg Wanssum-Oost Geachte heer De Haan, Op 26 maart 2019 hebben wij een omgevingsvergunning verleend voor het uitvoeren van werken of werkzaamheden aan de toekomstige Rondweg Wanssum Oost, tracédeel ten oosten van de Haven Wanssum tot ongeveer de Koninginnebrug (Brugstraat, dossiernr. HZ-OMV ). U heeft namens Jewagas B.V. (Stayerhofweg 11 Wanssum) bezwaar gemaakt tegen dat besluit. De commissie bezwaarschriften (hierna: commissie) heeft het bezwaar behandeld tijdens een hoorzitting op 2 juli Op 31 juli 2019 heeft zij een advies uitgebracht (hier bijgevoegd). Zij adviseert ons om: het bestreden besluit in stand te laten. het verzoek om vergoeding proceskosten af te wijzen. Besluit Wij hebben kennisgenomen van het advies van de commissie en hebben besloten om de bezwaren ontvankelijk doch ongegrond te verklaren. Voor de inhoudelijke argumenten verwijzen wij naar ons verweerschrift (hier bijgevoegd) en het advies van de commissie. Aangezien de bezwaren ongegrond zijn, wijzen wij uw verzoek om een proceskostenvergoeding af. Beroep Bent u het met deze beslissing niet eens, dan kunt u hiertegen schriftelijk beroep instellen. In het beroepschrift schrijft u tegen welke beslissing u beroep aantekent en waarom. Denkt u eraan dat u het beroepschrift ondertekent en dat u uw naam en adres vermeldt. Als het kan ook een kopie van de beslissing meesturen. Het beroepschrift stuurt u naar de rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

29 Datum 14 mei 2019 Ons kenmerk HZ-OMV Pagina 2 van 2 U heeft zes weken om het beroepschrift in te dienen. De uiterste datum is zes weken na de datum waarop wij het besluit verzonden. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via Daarvoor heeft u uw elektronische handtekening (DigiD) nodig. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Als u beroep instelt, treedt het besluit toch in werking. Alleen als er spoedeisende belangen zijn die dat nodig maken, kunt u bij de rechter om een tijdelijke maatregel vragen. Dat heet een voorlopige voorziening. Alle informatie hierover kunt u krijgen via de griffie van de rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. In beroep gaan en een voorlopige voorziening vragen is niet gratis. De griffie van de rechtbank kan u informeren over de kosten. Heeft u nog vragen? Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer Stijn Verwaaijen, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer of via mailadres: gemeente@venray.nl ter attentie van Stijn Verwaaijen. Hoogachtend, Het college van burgemeester en wethouders,, burgemeester, secretaris

30 Besluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV Onderwerp Datum 25 maart 2019 Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 1. BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : Mooder Maas - combinatie Dura Vermeer - Ploegam vof wonende/gevestigd : Geijsterseweg 11 a 5861 BK Wanssum ontvangen op : 9 februari 2019 registratiekenmerk : HZ-OMV registratiekenmerk omgevingsloket : om vergunning voor het project : het aanleggen van de Rondweg Wanssum Oost voor de activiteit : - Werk of werkzaamheden uitvoeren op het perceel : Rondweg Wanssum - Oost te Wanssum (kadastrale gemeente Wanssum, sectie C, perceelnr 1738) kadastraal bekend gemeente : Sectie C no. 1800, 110, 112, 1798, 1738, 1745, 1024, Besluit Burgemeester en wethouders besluiten, gelet op artikel 2.1 en 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna te noemen: Wabo) de omgevingsvergunning te verlenen aan de aanvrager voor de activiteit(en): - Aanleg (Uitvoeren werk of werkzaamheden) De overwegingen, de voorschriften en overige als zodanig gewaarmerkte stukken, maken deel uit van het besluit. 1.3 Bezwaarclausule Bent u het met dit besluit niet eens, dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Dit kan via U logt dan in met uw DigiD-code. Ook kunt u schriftelijk bezwaar indienen. Dat doet u door een gemotiveerd bezwaarschrift te sturen aan burgemeester en wethouders van Venray, Postbus 500, 5800 AM Venray. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en tenminste bevatten: - de datum; - naam en adres van degene die bezwaar maakt; - een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; - de redenen waarom u het niet eens bent met het besluit. Het bezwaarschrift moet zijn ontvangen binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt. Ook dient u zo mogelijk een kopie van het bestreden besluit mee te sturen.

31 Besluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV Onderwerp Datum 25 maart 2019 Besluit omgevingsvergunning Pagina 2 van 5 Voorts is van belang dat het maken van bezwaar de werking van het besluit niet schorst. Indien u bezwaar heeft gemaakt en een spoedeisend belang heeft bij het voorkomen van onomkeerbare gevolgen van het besluit dan kunt u bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Nadere informatie hierover kunt u verkrijgen via de griffie van de rechtbank Limburg. 1.4 Inwerkingtreding besluit Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking. De dag van bekendmaking is de dag van verzending van de beschikking. Namens het college van Burgemeester en Wethouders van Venray, teammanager Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, Ingrid Starmans

32 Besluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV Onderwerp Datum 25 maart 2019 Besluit omgevingsvergunning Pagina 3 van 5 2. OMGEVINGSVERGUNNING PROCEDUREEL 2.1 Ontvankelijkheid Na ontvangst van de aanvraag hebben wij deze aan de hand van het Besluit omgevingsrecht (hierna te noemen Bor) en de Ministeriële regeling omgevingsrecht (hierna te noemen Mor) getoetst op ontvankelijkheid. Wij zijn van oordeel dat de aanvraag met de latere aanvullingen voldoende informatie bevat voor een goede beoordeling van de gevolgen van de activiteit(en) op de fysieke leefomgeving. De aanvraag is dan ook ontvankelijk en in behandeling genomen. 2.2 Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.7 van de Wabo. 2.3 Toetsingskader - Het toetsingskader van de activiteit aanleg (uitvoeren werk of werkzaamheden) aanleggen wordt gevormd door artikel 2.11 van de Wabo. 3. OVERWEGINGEN Aan het besluit liggen de volgende overwegingen ten grondslag: 3.1 Overwegingen met betrekking tot de activiteit aanleg (uitvoeren werk of werkzaamheden) Hetplan is in overeenstemming met de enkelbestemming Verkeer van het bestemmingsplan `Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum` Op grond van artikelen 17.4 en 20.4 (archeologie) van het bestemmingsplan is het verboden zonder een omgevingsvergunning bepaalde werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren: Ten aanzien van de waarde Archeologie 5 & 6 voldoet het plan nagenoeg volledig. In het tracé van de Rondweg Wanssum Oost bevindt zich slechts één locatie van geringe omvang waar nog archeologisch vervolgonderzoek dient plaats te vinden. Het betreft het gebied waar het tracé van de Rondweg de onverharde Parakkersweg snijdt. Op het technisch technisch ontwerp (document ) ligt de lengte-as van de Parakkersweg op metrering van de Rondweg. Het wegtracé omvat een circa 32,5 lang gedeelte van de Parakkersweg. Als maximaal onderzoeksgebied kan een 25 m brede zone aan weerzijden van de lengte-as van de Parakkersweg worden aangehouden. Dit resulteert in een circa m2 groot tracégedeelte. Het hier benodigde onderzoek vloeit voort uit het proefsleuvenonderzoek dat in november 2018 is uitgevoerd in het deelgebied Peschweide. Hierbij zijn aanwijzingen

33 Besluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV Onderwerp Datum 25 maart 2019 Besluit omgevingsvergunning Pagina 4 van 5 gevonden voor de aanwezigheid van een mogelijke Romeinse voorganger van de Parakkersweg ter plaatse of in de directe nabijheid van deze weg. Het vervolgonderzoek is bedoeld om deze mogelijkheid nader te onderzoeken en, bij een positief resultaat, de oudere weg te documenteren. Het meest praktische is om het onderzoek te laten plaatsvinden in de vorm van opgraven variant archeologische begeleiding tijdens of direct voorafgaande aan het grondwerk ten behoeve van planrealisatie ter plaatse. Vóórdat met de uitvoering van de werkzaamheden wordt gestart dient op basis van het vervolgonderzoek het gebied voor archeologie door de gemeente te zijn vrijgegeven. De te volgen procedure hiervoor is opgenomen in de voorschriften van dit besluit. Conclusie: Vanuit het toetsingskader dat betrekking heeft op de activiteit bouw aanleg (uitvoeren werk of werkzaamheden) zijn er geen redenen om de omgevingsvergunning te weigeren. 4. VOORSCHRIFTEN Aan de omgevingsvergunning zijn de volgende voorschriften verbonden: - De vergunninghouder draagt ervoor zorg dat de aan de omgevingsvergunning verbonden voorschriften worden nageleefd. - In het beschreven nader te onderzoeken gedeelte van het plangebied van de Rondweg Wanssum Oost dient een opgraving plaats te vinden volgens de variant archeologische begeleiding. Hiertoe dient eerst een PvE te worden opgesteld en ter goedkeuring aan de gemeente Venray als bevoegd gezag te worden voorgelegd. Ná goedkeuring van het PvE kan het archeologische veldwerk worden uitgevoerd. Het conceptrapport over dit onderzoek moet aan de gemeente Venray worden voorgelegd ter beoordeling en goedkeuring. Dit rapport dient als basis voor vrijgave van het onderzoeksgebied, waarbij geldt dat vergunninghouder binnen het onderzoeksgebied niet met planrealisatie kan beginnen vóórdat het door de gemeente is vrijgegeven. 5. BIJGEVOEGDE DOCUMENTEN De volgende documenten zijn als gewaarmerkt stuk bijgevoegd en behoren bij het besluit: Omschrijving Kenmerk Datum Ingediend Topografische ligging rondweg Kadastr situatie RWWS Tech ontw RWO p5-8 Tekeningnummer Toelichting archeologie RWO Adviesrapport Karterend booronderzoek dd

34 Besluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV Onderwerp Datum 25 maart 2019 Besluit omgevingsvergunning Pagina 5 van 5 Omschrijving Kenmerk Datum Ingediend Archeologie Archeologische vrijgave RWO mail Aanvraagformulier omgevingsvergunning VG-A

35 Verweerschrift Besluit en bezwaar Met ons besluit van 26 maart 2019 hebben wij een omgevingsvergunning verleend voor het uitvoeren van werken of werkzaamheden aan de toekomstige Rondweg Wanssum Oost, tracédeel ten oosten van de Haven Wanssum tot ongeveer de Koninginnebrug (Brugstraat, dossiernr. HZ-OMV ). De heer B. de Haan (Dirkzwager) heeft namens Jewagas B.V. (Stayerhofweg 11 Wanssum) bezwaar gemaakt tegen dat besluit. Gronden Onderstaand worden de bezwaargronden samengevat weergegeven en van onze reactie voorzien. 1. Strijd met provinciaal inpassingsplan Volgens bezwaarmaker zou uit de toelichting op het inpassingsplan blijken dat het de bedoeling van de planwetgever is geweest dat zowel de bedrijfsvoering als -ontsluiting van Jewagas ongewijzigd zouden blijven. Met de nu vergunde activiteiten zou aan die uitgangspunten worden getornd, waardoor een en ander in strijd zou zijn met het provinciaal inpassingsplan Ooijsen-Wanssum. Reactie Vooropgesteld zij dat de vergunning uitsluitend is verleend vanwege bepaalde archeologische waarden (en bijbehorende onderzoeksverplichting) op de kadastrale percelen sectie C nrs. 1800, 110, 112, 1798, 1738, 1745, 1024, Aangezien de bezwaren van Jewagas niet zien op bepaalde archeologische belangen en mede gelet op de afstand van het dichtstbij gelegen perceel (C 1745) tot Jewagas van ongeveer 180 meter heeft deze (aanleg)activiteit op geen enkele wijze invloed op de bedrijfsvoering en ontsluiting van Jewagas. Jewagas is dan ook niet belanghebbend, waardoor het bezwaar niet ontvankelijk is. Uit vaste jurisprudentie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State blijkt verder dat de toelichting op het bestemmingsplan geen bindende kracht heeft. De niet bindende toelichting bij het bestemmingsplan heeft in zoverre betekenis dat deze meer inzicht kan geven in de bedoeling van de planwetgever als de bestemming en de bijbehorende planregels waaraan moet worden getoetst op zichzelf noch in samenhang duidelijk zijn. In dit geval is geen sprake van een dergelijke onduidelijkheid. Een ongewijzigde bedrijfsvoering en ontsluiting van Jewagas waren dan ook geen doelen op zich (anders had de planwetgever wel daartoe strekkende voorwaardelijke verplichtingen in de planregels opgenomen). 1 Bij de omgevingsvergunningaanvraag is bijlage B_03 - Projectie Rondweg Wanssum Oost p5-8 gevoegd. Deze bijlage bestaat in totaal uit acht bladen. Hiervan hebben alleen de tekeningen 5, 6 en 7 (zie onderstaande uitsneden) betrekking op het tracédeel Rondweg Wanssum Oost. Vandaar dat in de naam van de bijlage de tekst p5-8 is toegevoegd.

36 Bovendien blijven de bedrijfsvoering en -ontsluiting (zij het via een andere routering) conform uitdrukkelijke wens van Jewagas ongewijzigd. 2 Onzes inziens zijn de bezwaren dan ook achterhaald. 2. Exceptieve toetsing Het realiseren van de bestemming Verkeer zou leiden tot het vervallen of onbereikbaar raken van de zuidelijke toegang, het voedingspunt en de aldaar aanwezige aansluitingen op de bluswatervoorziening. Een en ander zou leiden tot een situatie die in strijd is met het rampbestrijdingsplan en aanvalsplan. Om die reden zou de verkeersbestemming buiten toepassing moeten worden gelaten of onverbindend moeten worden geacht. Reactie Ons verweer bij de eerste bezwaargrond moet als hier herhaald en ingelast worden beschouwd; de zuidelijke toegang (calamiteitenpoort) komt niet te vervallen. Verder wordt de bereikbaarheid van Jewagas voor de hulpdiensten niet verminderd of belemmerd. Integendeel, doordat thans ook in een noordelijke calamiteitenroute is voorzien en via de oostelijke zijde benadering mogelijk is via de kade en bedrijventerrein van Vitelia en Niba wordt de ontsluiting beter dan voorheen. In bijgevoegd kaartje is te zien wat vervalt (rood), wat blijft (blauw) en wat nieuw wordt toegevoegd (groen). De aansluitingen op de bluswatervoorziening worden weliswaar (conform voorwaarden van de Veiligheidsregio) verplaatst 3, maar dat heeft geen gevolgen voor de bedrijfsvoering van Jewagas. De hydrant (buiten het terrein van Jewagas) is reeds verplaatst. Ook dit heeft geen invloed op de bedrijfsvoering. Voor wat betreft de vermeende strijd met het rampbestrijdingsplan en aanvalsplan verwijzen wij naar onze reactie op de volgende bezwaargrond. Er is geen enkele aanleiding voor het buiten toepassing laten of onverbindend verklaren van de verkeersbestemming. 3. Bereikbaarheidskaart, milieuvergunning Aangezien de bereikbaarheidskaart als voorschrift aan de milieuvergunning verbonden zou zijn, zal de opheffing van de zuidelijke toegang volgens bezwaarmaker leiden tot strijd met de milieuvergunning. Reactie Ons verweer bij de eerste bezwaargrond moet als hier herhaald en ingelast worden beschouwd; de zuidelijke toegang (calamiteitenpoort) komt niet te vervallen. Desalniettemin zal de Veiligheidsregio vanwege de nieuwe routering - nieuwe veiligheidsplannen voor Jewagas maken. Die veiligheidsplannen verwerkt de Veiligheidsregio uiteindelijk in een nieuwe bereikbaarheidskaart. De bereikbaarheidskaart is echter niet als voorschrift aan de milieuvergunning (hier bijgevoegd) verbonden. Dat is ook niet nodig, waardoor er geen strijd met de milieuvergunning ontstaat. 2 Zie bijgevoegde mailwisselingen. Jewagas is op de hoogte van de (nieuwe) oplossing, maar was ten tijde van het bezwaar nog niet op de hoogte van de precieze invulling en afspraken. 3 De droge blusleiding wordt verplaatst naar de hoek oude Busserhofweg/Stayerhofweg. Dit is onafhankelijk van de nieuwe oplossingsrichting en had in alle gevallen gemoeten.

37 4. Vertrouwensbeginsel Bezwaarmaker zou er gerechtvaardigd op mogen vertrouwen dat geen vergunningen worden verleend, die ertoe strekken dat de bereikbaarheid van diens bedrijf voor de hulpdiensten wordt verminderd of belemmerd. Wij zouden verschillende toezeggingen hebben gedaan om in een noordelijke ontsluiting van het terrein (inclusief de verplaatsing van de aansluitingen op de bluswatervoorziening) te voorzien. Reactie Ons verweer bij de eerste bezwaargrond moet als hier herhaald en ingelast worden beschouwd; aangezien de zuidelijke toegang (calamiteitenpoort) niet komt te vervallen, is het niet meer nodig om een noordelijke toegang te realiseren. Conclusie Het bezwaar is ongegrond. namens het college van burgemeester en wethouders, S. Verwaaijen

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 25 maart 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 28 januari 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken.

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken. Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : Gemeentehuis Venray wonende/gevestigd : Postbus 500 5800 AM Venray

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar subsidie Zaaknummer 378910 Teammanager Karin Bruggeman B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Maatschappelijke ondersteuning Naam

Nadere informatie

Besluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV-2015-0197

Besluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV-2015-0197 Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 7 1. BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : Stichting Cultureel Centrum Venray wonende/gevestigd : Postbus

Nadere informatie

Onderwerp Datum 28-09-2015

Onderwerp Datum 28-09-2015 Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : W.P. Kanters wonende/gevestigd : Merseloseweg 1335801 CC Venray ontvangen

Nadere informatie

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Bestuur Stichting Beheer Tennispark T.C. Rodhe t.a.v. [naam] [adres] Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail

Nadere informatie

Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 15 Juli 2019 Afdeling/Team Maatschappelijke ontwikkeling. Na informeren betrokkenen.

Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 15 Juli 2019 Afdeling/Team Maatschappelijke ontwikkeling. Na informeren betrokkenen. B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 15 Juli 2019 Afdeling/Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Renske Homminga Portefeuillehouder

Nadere informatie

Adviesnota aan B en W

Adviesnota aan B en W Adviesnota aan B en W Onderwerp Beslissing op bezwaarschrift tegen het besluit van 31 januari 2012, waarbij omgevingsvergunning is verleend voor het in gebruik nemen van het pand aan de Zuidsingel 14-16

Nadere informatie

GECORRIGEERD EXEMPLAAR OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48301 Zaaknummer: O 2017/131

GECORRIGEERD EXEMPLAAR OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48301 Zaaknummer: O 2017/131 gemeente Hardinxveld-Giessendam GECORRIGEERD EXEMPLAAR OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48301 Zaaknummer: O 2017/131 Gezien het verzoek ingekomen op 5 september 2017 van de Stichting Buitenhof, p/a Van Asperenstraat

Nadere informatie

Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang

Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang Zaaknummer 368029 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 30 juli 2018

Nadere informatie

Datum 2 januari 2018 Behandeld door Myranda Hartong Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum 2 januari 2018 Behandeld door Myranda Hartong Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Spring Kinderopvang Postbus 116 5830 AC Boxmeer Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer 361677 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 22 mei 2018 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur,

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur, Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat 4 5801 CS Venray Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 339696 Dossier: OV16160 Documentnummer: 339696BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitvoeren

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 1 september 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Gemeente Boxtel, p/a Postbus 10000 te Boxtel voor het gebruik van de voormalige paardenwei

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum Zaaknummer Teammanager Frans Winkelmolen B & W datum 28 januari 2019 Team Bedrijfsvoering/Geo informatie Naam

Nadere informatie

3 Besluit Gelet op artikel 2.2 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit:

3 Besluit Gelet op artikel 2.2 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Omgevingsvergunning Zaaknummer 780999 1. Inleiding Op 26 september 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verleggen van de oprit op het perceel Noordwijkerweg 38 in Rijnsburg

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning brandveilig gebruiken van een gebouw brandveilig gebruiken van een gebouw Beschikking 275333 *17.057311* 17.057311 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 275333 Uitgebreide procedure Het College van

Nadere informatie

2 3 JULI 2015. gemeentes LUIS. Aan Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. T.a.v. de heer R.M. van Pamelen. Postbus 116 4530 AC TERNEUZEN

2 3 JULI 2015. gemeentes LUIS. Aan Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. T.a.v. de heer R.M. van Pamelen. Postbus 116 4530 AC TERNEUZEN gemeentes LUIS Postadres: Postbus 27 4500 AA Oostburg Aan Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. T.a.v. de heer R.M. van Pamelen Postbus 116 4530 AC TERNEUZEN Bezoekadres: Nieuwstraat 22 4501 BD Oostburg Telefoon

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 4 februari 2019 Afdeling/Team

Nadere informatie

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage. eurne J.J.C. Jaspers Gender 42 5751 XA DEURNE Deurne, 25 februari 2015 Kenmerk: HZ-2015-0023 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: vergunning Geachte heer Jaspers, Op 4 januari 2015 diende u

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug Beschikking ZD18.002800 *18.105330*

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: gemeente Hardinxveld-Giessendam OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: 0523010000000798 Gezien het verzoek ingekomen en ontvankelijk verklaard op 17 november 2017 van Stichting

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Artikel WW. gemeente Dossier: Ï5OMGS1O5 Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Burgemeester en wethouders hebben op 8 mei 2015 een aanvraag voor een oingevingsvergunning uitgebreide procedure fase 1 ontvangen

Nadere informatie

gemeente Katwijk:Kor\vnq\r\ Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk, Postbus 589, 2220 AN Katwijk, website:

gemeente Katwijk:Kor\vnq\r\ Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk, Postbus 589, 2220 AN Katwijk, website: g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 970399 1. Inleiding Op 15 mei 2017 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een hegconstructie op het perceel Boerslaan

Nadere informatie

Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk

Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Locatie Hoensbroek kavel A 5193 te Heerlen Zaaknummer: 2012-0812 Kenmerk 2013/569 d.d. 3 januari

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omge ingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omge ingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN GEMEENTE VA EKEN SWAAR D 19 SEP, 2017 \ \ BESLUIT Omge ingsvergunning OV 2017.0242 \ \ Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

na informeren betrokkenen op 16 mei 2019

na informeren betrokkenen op 16 mei 2019 Onderwerp Onderwijshuisvestingsaanvraag Zaaknummer 445645 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 13 mei 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Emmy Stols

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit uitvoeren van een werk

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit uitvoeren van een werk Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Locatie Nieuwenhagen kavel A 1299, 3879 en 2725 te Landgraaf Zaaknummer 2012-0814 Kenmerk 2013/3889

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning brandveilig gebruiken van een kinderdagverblijf brandveilig gebruiken van een kinderdagverblijf Beschikking 258437 *16.136896* 16.136896 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 258437 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

Dekker Grondstoffen BV Waalbandijk JB IJZENDOORN. Geachte heer Van Aanholt,

Dekker Grondstoffen BV Waalbandijk JB IJZENDOORN. Geachte heer Van Aanholt, Dekker Grondstoffen BV Waalbandijk 1 4053 JB IJZENDOORN T" Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Verzonden d.d. 18 februari 2016 16uit10451 28 april 2016 29 april 2016 Onderwerp: Behandeld door Telefoonnummer

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING nr

OMGEVINGSVERGUNNING nr omgevingsvergunning brandveilig gebruik van het zorgcentrum brandveilig gebruik van het zorgcentrum Beschikking 243812 *15.214629* 15.214629 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 243812 Uitgebreide procedure Het College

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN VA EKEN SWAAR D 1 AUG 2017 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0174 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.18 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo),

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Zeeland Refinery N.V. Luxemburgweg 1 4455 TM NIEUWDORP Kenmerk: Afdeling: W-AOV150361 Vergunningverlening Datum: 7 oktober 2015 Onderwerp: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Omgevingsvergunning Zaaknummer 1. Inleiding Op 22 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verbouwen van het kantoorgebouw tot een gebouw met zes appartementen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 907474 1. Inleiding Op 5 april 2017 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een buitenzuil met de logo's van de huurders van 't

Nadere informatie

V \ \ \ GEMEENTE VAL KEN SWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, et inachtneming van artikel 2,18,

V \ \ \ GEMEENTE VAL KEN SWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, et inachtneming van artikel 2,18, V \ \ \ GEMEENTE VAL KEN SWAARD VERZONDEN 7 NOV 2016 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2016.0209 Burgemeester en wethouders besluiten, et inachtneming van artikel 2,18, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage. W. Kuunders Consultancy Mgr Berkvensstraat 57 a 5757 BH LIESSEL Deurne, 26juni 2017 Kenmerk: 00607595/000903286 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: vergunning Geachte heer Kuunders, Op 24

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning De heer J.B. Kamphuis Kloosterallee 3 8167 LT Oene Zaaknummer : 48503 Behandeld door : Team Ontwikkeling Vergunningverlening Telefoonnummer : 14 0578 Onderwerp : Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks, Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus 32 5490 AA SINT-OEDENRODE Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl

Nadere informatie

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage. eurne R. Kuling Veenmossingel 66 5754 EM DEURNE Deurne, 23 mei 2016 Kenmerk: 00583988/000773272 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: 1 - Geachte heer Kuling, Op 28 april 2016 diende u een aanvraag

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 19 december 2013 van de Gemeente Molenwaard een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 723720 1. Inleiding Op 22 juni 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het vervangen van de dakkapel aan de achterzijde van de woning op het

Nadere informatie

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: D. Veen

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: D. Veen Van Drie Beheer B.V. t.a.v. de heer J. van Drie Utrechtsestraatweg 114 3445 AX Woerden : Omgevingsvergunning - uitgebreid Utrechtsestraatweg 25 in Woerden Uw kenmerk: Uw brief van: Bezoekadres Blekerijlaan

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV

Omgevingsvergunning OV Omgevingsvergunning OV 20180094 Aanvraag Op 30 mei 2018 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer C.W. Salimans voor het plaatsen van een erfafscheiding op het adres Rietdekker

Nadere informatie

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage. eurne E.J.P. van Ansem Zijpe 4 5751 ZP DEURNE Deurne, 17 oktober 2017 Kenmerk: 00618274/000937151 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: besluit omgevingsvergunning Geachte heer Van Ansem, Op

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Verzoek wijziging milieuvoorschriften. Haven Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Verzoek wijziging milieuvoorschriften. Haven Maastricht B.V. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg Omgevingsvergunning Verzoek wijziging milieuvoorschriften Haven Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-0790 Kenmerk: 2015/63944 d.d. 3 september 2015.

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 11 sociale huurwoningen afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 11 sociale huurwoningen Beschikking 280118 *17.179690*

Nadere informatie

VERZONDEN 21 DEC. 21)1?

VERZONDEN 21 DEC. 21)1? V GEMEENTE VA EKENS W AARD VERZONDEN 21 DEC. 21)1? BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0293 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning brandveiliggebruiken van een schoolgebouw brandveiliggebruiken van een schoolgebouw Beschikking ZD19.003570 *19.462917* 19.462917 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 316580 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken.

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken. Boskalis Nederland BV T.a.v. de heer P.D. Mulder Postbus 4234 3006 AE ROTTERDAM Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 12 juli 2018 SXO20951759V 31 augustus 2018 Onderwerp Contactpersoon Bijlage(n)

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0182 Kenmerk: 2013/16657 d.d. 21 maart 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Kinderopvang Onroerend Goed B.V.

Kinderopvang Onroerend Goed B.V. WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Besluit omgevingsrecht(vergunning) VERZONDEN -8 DEC 2013 Gemeente : Tilburg Datum : 4 december 2018 Kenmerk : Z-HZ WABO-2018-03483 DIT BESLUIT, OF EEN KOPIE HIERVAN,

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00085026 Burgemeester en wethouders hebben op 8 december 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het gedeeltelijk verleggen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 10 maart 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.A. van Zon, Barrierweg 62 a te Liempde voor het gedeeltelijk verbouwen van het bijgebouw

Nadere informatie

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman,

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman, Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman Postbus 94370 1090 GT AMSTERDAM Datum : Uw kenmerk : Ons kenmerk : WABO-2012-0023 2012006989 Behandeld door : R.P. Perquin E-mail

Nadere informatie

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage. eurne D.C.W. van de Mortel Spaarne 10 5751 WJ DEURNE Deurne, 17 oktober 2017 Kenmerk: 00620119/000937131 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: besluit omgevingsvergunning Geachte mevrouw Van

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 697624 1. Inleiding Op 13 mei 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het starten van een domino's pizza filiaal op basis van een afhaal- en

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet

Omgevingsvergunning OV van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet Omgevingsvergunning OV 18069 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet bestuursrecht en behoudens rechten

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 26 april 2016 van de heer E.J. van der Grijn een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het tijdelijk plaatsen

Nadere informatie

E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf B.V. Ter attentie van de heer G.H. de Boer Postbus AD STEENWIJK. procedure. Omgevingsvergunning

E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf B.V. Ter attentie van de heer G.H. de Boer Postbus AD STEENWIJK. procedure. Omgevingsvergunning E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf B.V. Ter attentie van de heer G.H. de Boer Postbus 166 8330 AD STEENWIJK behandeld door Mevrouw J. Vriesema afdeling Inwoners en Ondernemers telefoon 14 0521 ons kenmerk

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 366312 Dossier: OV17139 Documentnummer: 366312BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 11 augustus 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

3 Besluit Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten:

3 Besluit Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten: g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1362807 1. Inleiding Op 1 februari 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een overdekte fietsenstalling op het perceel

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning: inn i in MI ii mm ii ii OOG O O Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 29 juli 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning met bijgebouw. De

Nadere informatie

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl KvK-nummer 14132389 IBAN IBAN

Nadere informatie

instandhoudingstermijn van 25 jaar

instandhoudingstermijn van 25 jaar Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 ONTWERP-BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : KS NL17 B.V. wonende/gevestigd : M.H. Tromplaan 55

Nadere informatie

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage. eurne A.J.M. van Uden Spruitweg 2 a 5759 RE HELENAVEEN Deurne, 31 oktober 2017 Kenmerk: 00617735/000941362 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: vergunning Geachte heer Van Uden, Op 31 juli

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning brandveiliggebruiken van een zorgcentrum brandveiliggebruiken van een zorgcentrum Beschikking 246349 *16.019084* 16.019084 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 246349 Uitgebreide procedure Het College

Nadere informatie

Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 Wabo. De volgende activiteiten zijn beoordeeld aan:

Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 Wabo. De volgende activiteiten zijn beoordeeld aan: gemeente Hardinxveld-Giessendam (Ontwerpbesluit)OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48734 Zaaknummer: O 2018-124 Gezien het verzoek ingekomen op 9 oktober 2018 van Stichting Waardeburgh Vastgoed, Bonkelaarplein

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer 694589

Omgevingsvergunning Zaaknummer 694589 Omgevingsvergunning Zaaknummer 694589 1. Inleiding Op 11 mei 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning op het perceel

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning vervangen van het balkonhek en de trapleuning (handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten) vervangen van het balkonhek en de trapleuning (handelingen met gevolgen voor beschermde

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 1033710 1. Inleiding Op 11 september 2017 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het wijzigen van het kozijn aan de voorzijde van de woning en het

Nadere informatie

eurne Maatschap Wijnen F.J.W.P. & Frawij B.V. Moorveld PN LIESSEL

eurne Maatschap Wijnen F.J.W.P. & Frawij B.V. Moorveld PN LIESSEL eurne Maatschap Wijnen F.J.W.P. & Frawij B.V. Moorveld 21 5757 PN LIESSEL Deurne, 13 december 2016 Kenmerk: 00598725/000841191 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: 1 Geachte heer Wijnen, Op

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning de heer G. van den Hof Grotenoord 1 3341 LT HENDRIK-IDO-AMBACHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1465632 datum onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Van den Hof, Op 22 juli

Nadere informatie

Ook wijzen wij erop dat het besluit pas in werking treedt nadat de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is verstreken.

Ook wijzen wij erop dat het besluit pas in werking treedt nadat de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is verstreken. Bouwkundig Tekenbureau De Vreugd t.a.v. de heer C.P. de Vreugd Tweelingen 16 2221 PS Katwijk 'il Contactpersoon: mw. A.W.E. Hoek Afdeling: Ruimte en Veiligheid Te bereiken op: 071-4065427 l.hoek@katwijk.nl

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Datum omgevingsvergunning: 7 september 2016, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie AL nr. 660,, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Consortium Grensmaas B.V. te Sittard-Geleen Zaaknummer: 2016-0039 Kenmerk: 2016/27473d.d.7 april 2016 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

Ook wijzen wij erop dat het besluit pas in werking treedt nadat de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is verstreken.

Ook wijzen wij erop dat het besluit pas in werking treedt nadat de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is verstreken. Zijdekwartier Architecten B. V. t.a.v. de heer P.P. Colly Raamsteeg 2 H025 2311 PL Leiden Contactpersoon: mw. A.W.E. Hoek Afdeling: Ruimte en Veiligheid Te bereiken op: 071-4065427 l.hoek@katwijk.nl Ons

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 Beschikking 283742 *17.130142* 17.130142 WIJZIGINGSVERGUNNING nr.

Nadere informatie

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage. eurne A.P.J.M. van Brussel Steenhof 1 5753 AP DEURNE Deurne, 2 augustus 2016 Kenmerk: 00588691/000797544 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: omgevingsvergunning Geachte heer Van Brussel, Op

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Sinke Vastgoed B.V, Nishoek 38 A 4416 PE Kruiningen W-AOV160110/00126175 Vergunningverlening Datum: 21 april 2016 Onderwerp:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. PQ Silicas B.V. te Maastricht. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. PQ Silicas B.V. te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen en of doen vellen van een houtopstand PQ Silicas B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2016-601087 Kenmerk: 2016/80928

Nadere informatie

eurne Let op de voorwaarden! De vergunning bevat voorwaarden. U moet aan deze voorwaarden voldoen.

eurne Let op de voorwaarden! De vergunning bevat voorwaarden. U moet aan deze voorwaarden voldoen. eurne D.A.J. Verstappen Vinkenbroek 3 a 5758 AV Neerkant Deurne, 1 december 2015 Kenmerk: 00565606/000722486 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: 1 Geachte heer Verstappen, Op 21 september

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor het maken van een uitweg Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0213 Kenmerk: 2013/21381 d.d. 11 april 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

eurne Let op de voorschriften De vergunning bevat voorschriften. U moet aan deze voorschriften voldoen.

eurne Let op de voorschriften De vergunning bevat voorschriften. U moet aan deze voorschriften voldoen. eurne D.W.M. Verhees Swaim 1 5751 VG DEURNE Deurne, 8 november 2017 Kenmerk: 00620195/000944012 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: vergunning Geachte heer Verhees, Op 9 september 2017 diende

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 550658 1. Inleiding Op 21 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het vergroten van de bestaande dakkapel (wijziging op de eerder

Nadere informatie

ÀrchiefexMhpteat ~T. Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Dow Benelux B.V.

ÀrchiefexMhpteat ~T. Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Dow Benelux B.V. ÀrchiefexMhpteat Provincie Zeeland 1 1 1 ~T BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING (REGULIER) Algemeen Aan: Dow Benelux B.V. Postbus 48 4530 AA Terneuzen Kenmerk: 12076689 Afdeling: Milieuhygiëne Datum: 27 november

Nadere informatie

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1307882 1. Inleiding Op 7 november 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het realiseren van een seizoensgebonden strandpaviljoen

Nadere informatie

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht); Ontwerp Omgevingsvergunning Zaaknummer 1905981 (dossier 2015-06674) 1. Inleiding Op 23 juli 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruik van het perceel in strijd met

Nadere informatie

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning De heer W.S. van Dam Beijerscheweg 46 2821 NH STOLWIJK W.S. van DamYes *16-0009038* 16-0009038 Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen LOCATIE: Stolwijk DOCUMENTNUMMER: 16-0009038 BEHANDELD DOOR:

Nadere informatie

Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen (art. 2.1 lid ia van de Wabo)

Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen (art. 2.1 lid ia van de Wabo) g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1321847 1. Inleiding Op 23 november 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van een hekwerk op het perceel op de gronden

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 485964 1. Inleiding Op 28 mei 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel op de woning op het perceel Sandtlaan 6

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born Zaaknummer: 2016-602653 Kenmerk: 2017/3657

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning Ontwerp Omgevingsvergunning Zaaknummer: O-16-0427 Burgemeester en wethouders hebben op 1 december 2016 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

\ VERZONDEN 11 MEI 2017

\ VERZONDEN 11 MEI 2017 GEMEENTE VA L K E N S WAARD VERZONDEN 11 MEI 2017 BESLUIT Omgev ngsvergunning OV 2017.0108 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.18, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van deze omgevingsvergunning.

Inhoudsopgave De volgende onderdelen horen bij en maken deel uit van deze omgevingsvergunning. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 4 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bijgebouw en buitenzwembad op de locatie Laar 3a te Maasbree.

Nadere informatie