Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland"

Transcriptie

1 Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Jaargang 1 nummer 2 21 april 2015 We gaan weer aan de wandel Op Hemelvaartsdag, 14 mei, gaan we weer aan de wandel met onze Portugese viervoeters. Vorig jaar deden we dat in Austerlitz, deze keer gaan we de Soesterduinen veroveren. Op het moment van het schrijven hebben 11 mensen zich aangemeld (dat kan meer) met diverse Portugese rassen. Na afloop van de wandeling kunnen we met zijn allen nog lekker een glaasje drinken, een appelpunt (of iets anders) happen en nog verder bijkletsen. Oh, we controleren geen paspoorten dus ook de portugese opvanghond, of je Border Collie is welkom. En wie geen lid is maar een keertje meewil met de Portugese hond ook. De honden zijn dan toch al lekker moe, dus die genieten -hopelijk in het zonnetje- nog even van een middagdutje. Kortom, voor wie niet gaat dauwtrappen en de meubelboulevard wel voor gezien houdt, meld je lekker aan en kom meewandelen. We verzamelen om uur bij Brasserie de Lange Duinen aan de parkeerplaats aan de Foekenlaan in Soest. De Soesterduinen liggen centraal in Nederland en zijn vanaf de A28 te bereiken via afslag Den Dolder (afrit nr. 3). 1e CLUBDAG op 21 juni Op 21 juni a.s. is de clubdag, en wel op het terrein van KC Woerden. We trappen af om 10 uur, rond 16 uur kan iedereen weer zijns weegs gaan. Op het programma onder meer: - workshop behendigheid - workshop hersenwerk - workshop steppen met de hond - hondenfotograaf - demo hondenfrisbee - rassenparade Aanmelden via Facebook of via info@portugeserashonden.nl. Leden12,50, niet-leden 17,50 inclusief lunch. Adres: Waardsedijk 50, Woerden Agenda 8,9,10 mei Animal Event 2015 Beekse Bergen (Hilvarenbeek) 14 mei 2e Portugese Hondenwandeling Soesterduinen 17 mei Dag van de Hond Diverse locaties info: 23, 24, 25 mei Pinkstershow Arnhem Rijnhallen info: kcarnhem.nl 5,6,7 juni Tweejaarlijkse Internationale Hondententoonstelling Oss 21 juni Clubdag Portugese Rashonden Woerden Colofon Noticias is een tweemaandelijkse nieuwsbrief voor leden, donateurs en sponsoren van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland en verschijnt in digitale vorm. Redactie: Bestuur VPRN p.a. Watermolenstraat GD Almere nieuwsbrief@portugeserashonden.nl Voor advertentiemogelijkheden kunt u via bovenstaand adres contact opnemen of belen met

2 Rassenparade op de Clubdag Op 21 juni houden we onze clubdag op het terrein van de Kynologenclub Woerden. Gedurende de dag gaan we ook een rassenparade houden, hopelijk met heel veel verschillende rassen. Onze (niet-officiele) keurmeester zal dan ook alle aanwezige rassen beoordelen en ertellen wat hij zo mooi aan de honden vindt. Geen CAC Maar niet zoals op een "echte" hondenshow, zolang we nog niet aangesloten zijn bij de Raad van Beheer kunnen we nog geen clubmatches en kampioenclubmatches organiseren, dus ook nog geen CAC-punten verdelen. Omdat "showen" voor veel mensen nog een onbekend terrein is, gaan we het vooral leuk maken en zonder opgeklopte toestanden. Ledennieuws De ledenteller staat vandaag op:: 17 welkom: Boy Kleijssen (Barbado da Terceira) Bianca Verbrugge (Rafeiro Alentejano) Anneke Oliehoek (Cao da Serra de Estrela) Judith Dekker (Cao da Serra de Aires) (advertorial) Exclusieve showlijnen Leukste kop Vooral geen stress en dus niet urenlang groomen, kammen en borstelen, maar gewoon lekker de honden in hun hondse staat tonen. We beoordelen niet op de allerbeste representant van elk ras of alle rassen, maar bijvoorbeeld op het leukste hoofd en het mooiste lijf. Dat betekent dat elke hond, al heeft hij nog nooit een show gelopen of hooguit een "redelijk" gehaald, kan winnen, en dat een kampioen misschien niet als eerste eindigt. Allemaal kampioen De bedoeling is simpel, samen gezellig naar al onze mooie honden kijken en laten zien waarom we zo trots zijn op onze rassen. Bij voorbaat maken we alle honden deze keer al clubkampioen... Je wilt naar de show en je hond moet opvallen in de showring. Hij/zij moet uitstraling hebben en om het plaatje compleet te maken heb je natuurlijk een passende showlijn voor je hond. De showlijnen zijn allemaal handgemaakt en gevlochten met 4 x satijnkoord en/of nylon en zijn zo afgewerkt dat ze erg sterk zijn. Desgewenst ook op bestelling in de gewenste kleur met zelf uitgezochte kralen. Leden betalen geen verzendkosten.

3 Uit de Media Groot onderzoek naar tekenbeten Dit jaar begint een groot onderzoek naar de ziekte van Lyme, een aandoening die wordt overgebracht door besmette teken. Circa mensen krijgen jaarlijks Lyme, bij 2500 zorgt dat voor langdurige klachten. Waarom bij die laatste groep de meestal goed wereknde antibiotica-kuur niet werkt, wordt nu door het RIVM onderzocht. Lyme komt overigens vooral voor in Noordoost en Oost Nederland. Aangezien wij als hondenmens vaker in de natuur en dus in mogelijk contact met teken zijn, extra uitkijken. Meer info op tekenradar.nl Transmontano in Hondenwereld We komen de Portugezen niet al te vaak tegen in de grote hondentijdschriften in Nederland. In Hondenwereld nummer 5 (eind april 2015) is er ruimte voor een artikel over de Cao de Gado Transmontano. Zonder wolven was er nu geen Transmontano meer over. Aai me niet register Het Aai-me-niet -register stelt zich tot doel om irritatie over ongevraagd aaien van honden te verminderen. Hondenbezitters kunnen hun hond inschrijven in het Aai-me-niet -register. Helaas is het nog niet zo dat na inschrijving in het Aai-me-niet - register, het verboden is hond (en baas) nog lastig te vallen, zoals dat bij het Bel-me-niet -register is. Initiatiefnemer hondenbescherming.nl hoopt met een vol register wel duidelijk te maken aan de samenleving dat zo maar een hond aaien onplezierig kan zijn voor de hondenbezitter. En bovendien vaak helemaal niet leuk is voor de hond, hoe goed bedoeld ook. Met of zonder staart In Nederland mag het al een aantal jaren niet meer, in Portugal is de strijd tussen voor- en tegenstanders van het couperen van staart en oren aan het losbarsten. Vooral bij de nog steeds traditioneel gecoupeerde rassen, de Barbado da Terceira en de Cão de Fila de Sao Miquel, vallen voor- en tegenstanders over elkaar heen. Tegenstanders wijzen op de wetgeving, die in Portugal niet anders is dan in andere Europese landen, maar beslist wat ruimer wordt geïnterpreteerd. Medisch certificaat Op shows is het niet vreemd om ook gecoupeerde Dobermanns en Rottweilers te zien, naast de Portugese rassen. Tot nu toe lieten keurmeesters alles toe, tijdens de show in Caldas da Rainha was er plotseling controle op gecoupeerde oren. Voorstanders wijzen op het cultureel erfgoed van de honden, als werkhonden worden ze gecoupeerd om zo beschadiging aan oren en staart door zowel struikgewas als stierenhoorns en -poten te voorkomen. Het heeft er inmiddels wel toe geleid dat veel honden met gecoupeerde oren (de staart is minder "in trek") voorzien zijn van een certificaat dat het couperen om gezondheidsredenen gedaan is. Iets wat bij echte werkhonden stand houdt, maar bij de showhonden en huishonden weinig hout snijdt. Ongezien Voor potentiële pupkopers verandert er relatief weinig, vooralsnog worden bij de Barbado de staarten in 75% van de gevallen op dag 1 gecoupeerd. Wie een pup met staart wil, moet bij de meeste fokkers dus echt ongezien "bestellen".

4 VPRN in Zeeland Op de afgelopen Paasshow in Goes waren we als Vereniging Portugese Rashonden Nederland ook vertegenwoordigd. Helaas, heel veel Portugese honden hebben we daar niet gezien, behalve enkele mooie Portugese Waterhonden en een eenzame Perdigueiro zagen we alleen rassen uit heel andere delen van de wereld langskomen. Gelukkig was het toch een mooie en gezellige beurs (helaas, er was een tragische gebeurtenis toen een rolstoelbezoeker over de staat van een hond heen reed, waardoor de hond uiteindelijk is overleden aan acuut nierfalen). Als VPRN hebben we ons in ieder geval weer kunnen laten zien, met dank aan de organisatie KC Zeeland. Veel mensen kwamen toch een kijkje nemen bij de stand, namen een folder mee of ontdekten dat er meer Portugese rassen zijn dan alleen de waterhond. Showresultaten (BOB) Eindhoven 6,7,8 februari Podengo Português, klein, ruwhaar Elias de Viamonte M.C.J de Kloet Cão de Agua Português Patriot's Life In The Fast Lane I. Griffioen-van Beek Groningen, maart Cão da Serra de Aires Carte D'or Moravia Tauri Ned. Duits Jeugdkamp. C. van der Warf Cão de Castro Laboreiro Prince Falco Dos Montes De Laboreiro M. de Heus Cão Fila de Sao Miguel Ghia Des Gardiens De L Atlantique C. TESTELIN Perdigueiro Português Viccor L. Put Cão de Agua Português Patriot's Life In The Fast Lane (Best in group) I. Griffioen-van Beek Goes 4 april Cão de Agua Português Patriot's Life In The Fast Lane I. Griffioen-van Beek Goes 5 april Cão de Agua Português Patriot's Life In The Fast Lane I. Griffioen-van Beek Perdigueiro Português Flor Ii G. Zomer Na Goes zullen we in samenwerking met Woezedoes ook drie dagen aanwezig zijn in Hilvarenbeek op Animal Event, op 8,9 en 10 mei. ( Je kunt ons daar bezoeken in de stand van Woezedoes (zie elders in deze nieuwsbrief). De komende tijd hopen we ook op andere hondenevenementen ons gezicht te laten zien.

5 Van het bestuur Het heeft even geduurd, maar inmiddels is ons rekeningnummer bij de Regiobank actief. Recent zijn de contributiefacturen dan ook verzonden. Na betaling ontvangt ieder lid de lidmaatschapspas. Bewaar deze goed, hij geeft recht op leuke kortingen bij bedrijven waarmee we samenwerken. Contributie In de laatste bestuursvergadering is unaniem besloten om het oorspronkelijk vastgestelde lidmaatschapsbedrag van 30 euro, met 5 euro administratiekosten, te verlagen tot 20 euro voor een gewoon lid en 10 euro voor een gezinslid. Dit om de drempel om lid te worden te verlagen. Iedereen die eerder al meer betaald heeft krijgt dit geld ofwel terug, ofwel wordt dit bij de clubdag straks in mindering gebracht. De mensen die teveel betaald hebben, ontvangen nog bericht. Fokreglement De VPRN streeft naar erkenning door de Raad van Beheer. Hiervoor zijn onder meer door de ALV vastgestelde fokreglementen nodig. En uiteraard voldoende leden. Voor een aantal rassen (Rafeiro, Estrela, Podengo(?) zijn deze door collega-rasverenigingen al gemaakt. Die reglementen willen we graag adopteren. Voor de overige rassen moeten de fokreglementen nog worden opgesteld. Wie wil helpen-met voldoende raskennis- deze in concept op te stellen? Ook voor de rasexamens moet er nog veel gebeuren Sommige keurmeesters wachten al 6 jaar op de mogelijkheid om rasexamen te doen voor bijvoorbeeld de Waterhond. De komende tijd zullen we ook moeten kijken hoe wij als rasvereniging dergelijke cursussen kunnen gaan verzorgen met hulp van de rasspecialisten onder ons. Ideeën en hulp zijn welkom. Nieuws van de Raad Dag van de Hond 2015 Op 17 mei a.s. organiseert de Raad van Beheer weer de Dag van de Hond. Een landelijk evenement dat inmiddels voor de vijfde keer gehouden wordt. De afgelopen jaren kwamen steeds meer mensen naar de verschillende locaties waar rasverenigingen, kynologenvereniginen en hondensportverenigingen activiteiten ontplooiden. In 2015 is het thema Sport en Spel en doen voor zover nu bekend 30 organisaties door heel het land mee. Wie tijd en zin heeft kan eens gaan kijken op een van die locaties, een overzicht is te vinden op Voor 2016 is het thema Hond en Ras, wellicht, als we een beetje groter groeien, leuk om volgend jaar de Portugese rassen eens te tonen in al hun glorie. Algemene Leden Vergadering Oorspronkelijk wilden we de ALV deze maand houden. Omdat we en nog klein zijn, en het erg druk werd met diverse shows, hebben we de ALV uitgesteld tot medio september. Dan hopen we ook nog meer leden te hebben natuurlijk. Wie tussentijds informatie wil is altijd welkom via info@portugeserashonden.nl.

6 Lid worden De Vereniging Portugese Rashonden Nederland wil de bekendheid van Portugese hondenrassen in Nederland bevorderen, zorgen voor instandhouding van gezonde rassen en deze promoten. Ook wil de VPRN de bevordering van de gezondheid en het welzijn van de tot deze rassen behorende honden in het algemeen en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken binnen deze rassen in het bijzonder, het cvontact bevorderen tussen fokkers en liefhebbers van Portugese rashonden. en helpen bij de erkenning in Nederland van nog niet erkende rassen door de Raad van Beheer en de Federation Cynilogique International. Daarnaast staat de Vereniging voor gezelligheid, het organiseren van evenementen en clubmatches/dagen. Leden hebben een grote stem. Samen met de leden willen we dit voor elkaar brengen. Je bent al lid voor 20,- euro per jaar. Lid worden is heel eenvoudig, je kunt je aanmelden via Naast 6 maal per jaar de nieuwsbrief als eerste ontvangen krijg je korting bij evenementen, korting via sponsoren en ben je als eerste op de hoogte van onze evenementen. (advertorial) Woezedoes Unieke sierkussens bedrukt met een digitaal bewerkte foto van je eigen huisdier van het label WOEZEDOES. collectie Best Friend Forever. Via onze website kun je een portret foto van je favoriete huisdier uploaden, of het nou een afbeelding van je hond, kat, papegaai of paard is wij maken er iets speciaals van. U plaatst online de foto op het kussen en wij zorgen voor de finishing touch! Iedere foto wordt in onze studio digitaal bewerkt op een dusdanige wijze dat de afbeelding mooi integreert met het totale kussen motief. Het zijn prachtige kussens om cadeau te geven, maar ook een mooi item ter herinnering aan je beste maatje als je op een dag afscheid hebt moet nemen. VPRN leden ontvangen een éénmalige korting van 15% korting op een bestelling van een Best Friend Forever sierkussen geplaatst vóór (niet in combinatie met andere kortingen kortingscode te verkrijgen via aanvraag bij: info@cushionplaza.com.

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Jaargang 1 nummer 4 15 november 2015 Portugezen veroveren Zwolle Agenda 11,12,13 december Winner Amsterdam RAI Amsterdam www.winnershow.nl

Nadere informatie

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Jaargang 1 nummer 3 1 juli 2015 Portugese Waterhond stal de show Agenda 4 en 5 juli Limburgia Hondenshow AFGELAST ivm Hittegolf www.limburgia-hondenshow.nl

Nadere informatie

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Jaargang 2 nummer 1 5 februari 2016 Winner 2015 was weer gezellig Agenda 13 maart 4e Portugese Rashondenwandeling aansluitend Alg. Ledenvergadering

Nadere informatie

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Jaargang 2 nummer 2 8 april 2016 Lentezonnetje bij 4e wandeling Agenda 9/10 april Hondenshow Utrecht Utrecht http://www.de-utrecht.nl

Nadere informatie

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Jaargang 2 nummer 3 mei 2016 Clubdag 2016 Special Nog een paar dagen Agenda 12 juni 2016 Clubdag Portugese Rashonden Woerden Aanvang

Nadere informatie

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland

Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Jaargang 1 nummer 1 10 februari 2015 Welkom Het allereerste nummer van de nieuwsbrief Noticias (nieuws) ligt voor jullie. Met deze -voorlopig

Nadere informatie

Notícias. Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland. Agenda. 6e Clubwandeling op 22 januari 2017

Notícias. Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland. Agenda. 6e Clubwandeling op 22 januari 2017 Notícias Nieuwsbrief van de Vereniging Portugese Rashonden Nederland Jaargang 3 nummer 1 17 april 2017 6e Clubwandeling op 22 januari 2017 Agenda 23 april 2017 7e Portugese rashondenwandeling Roggebotzand,

Nadere informatie

NML Health Symposium, 17 maart a.s.

NML Health Symposium, 17 maart a.s. NIEUWSBRIEF Gedragsadviesbureau / Catcetera Februai 2012 In dit nummer: NML Health Symp. 1 Kattengedragsdag 1 PVH Symp. 2 Nieuwe Huisstijl 2 Animal Event 3 Nieuws: Biolife 4 Nieuws van Catcetera 5 Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Raad van Beheer jaargang 3 nummer 7 juni 2015 IMPRESSIE DAG VAN DE HOND/ANIMAL EVENT

Nieuwsbrief van de Raad van Beheer jaargang 3 nummer 7 juni 2015 IMPRESSIE DAG VAN DE HOND/ANIMAL EVENT www.houdenvanhonden.nl special juni 2015 IMPRESSIE DAG VAN DE HOND/ANIMAL EVENT Bruisende Dag van de Hond trekt veel bezoekers! Op zondag 17 mei jl. organiseerde de Raad van Beheer alweer voor de vijfde

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onze Stabyhoun

Nieuwsbrief Onze Stabyhoun Nieuwsbrief 2018 nummer 1 Bericht van de voorzitter Beste Leden, Hierbij ontvangt u de nieuwste nieuwsbrief van. We zijn alweer een paar maanden in het nieuwe jaar en hebben ondertussen al een paar mooie

Nadere informatie

TEKST: RIA HÖRTER - MET DANK AAN ANDRE HEUZER ILLUSTRATIES: ANDRE HEUZER, MAUREEN SWART EN HANNIE WARENDORF

TEKST: RIA HÖRTER - MET DANK AAN ANDRE HEUZER ILLUSTRATIES: ANDRE HEUZER, MAUREEN SWART EN HANNIE WARENDORF TEKST: RIA HÖRTER - MET DANK AAN ANDRE HEUZER ILLUSTRATIES: ANDRE HEUZER, MAUREEN SWART EN HANNIE WARENDORF Veelzijdig herdershond van het Portugese eiland Terceira Barbado da Terceira Tijdens de Dogshow

Nadere informatie

Copyright Labrador Kring Nederland Coverfoto: Ron Baltus

Copyright Labrador Kring Nederland Coverfoto: Ron Baltus Copyright Labrador Kring Nederland Coverfoto: Ron Baltus Labrador Kring Nederland is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging. Een vereniging die staat voor de belangen van ons hondenras, de Labrador

Nadere informatie

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk?

HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? HONDENSHOW hoe gaat dat in z n werk? Lijkt het je leuk om met de hond mee te doen aan een hondenshow? Begin dan eerst zelf je hond te beoordelen en let er bij een reu op dat hij alle twee de teelballen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

De pointer. Mariska de haan

De pointer. Mariska de haan De pointer Mariska de haan 2013 ~1~ Inleiding. Voor mijn werkstuk dit jaar heb ik gekozen voor de pointer. Omdat wij thuis 2 pointers hebben. Daar wil ik graag wat over vertellen. ~ 2 ~ Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013

Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013 Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee september 2013 Verzorging en Vaccineren van uw huisdier Aandacht voor het dier...ook bij het vaccineren!! Een hond kan best heel snel ingeënt worden. U staat

Nadere informatie

op Kynologisch Gebied in Nederland Hondenopvoeding & Hondensport Ook voor u?

op Kynologisch Gebied in Nederland Hondenopvoeding & Hondensport Ook voor u? op Kynologisch Gebied in Nederland Hondenopvoeding & Hondensport Ook voor u? (foto: collectie Ria Hörter) Hondenopvoeding, leuk en noodzakelijk. Opvoeding: Van puppy tot volwassen hond Na de aanschaf van

Nadere informatie

De opleiding Kattentrimmen

De opleiding Kattentrimmen NIEUWSBRIEF Gedragsadviesbureau / Catcetera Maart 2011 Catspiration 1 Agenda: In dit nummer: Zorgdier 2 Animal Event 3 Workshops 4 Nieuws van Catcetera 5 28/3 ABHB trimmers vakdag 1/2 3/4 Expo dierenshow

Nadere informatie

Op de Kaart, het congres

Op de Kaart, het congres Nieuwsbrief 3, oktober 2009 Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 992 Op de Kaart, het congres Welkom op het congres Op de kaart. Op 10 september was het dan zo ver, het congres Op de kaart

Nadere informatie

December Beste Herderliefhebbers,

December Beste Herderliefhebbers, Beste Herderliefhebbers, Nog net op de valreep van 2016 mijn voorwoordje voor onze nieuwsbrief. Deze wordt op veel adressen ontvangen omdat de DHCN ook dit jaar nog licht is gegroeid. 2016 is een druk

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl.

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl. Colofon Deze brochure wordt aangeboden door: Dierenambulance Noord- Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99 Website www.dierenambulancehaarlem. dierenbescherming.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief april 2016 Nieuwsbrief april 2016 Deze maand in de nieuwsbrief. Huisdier en vakantie, regel het op tijd!. PAS OP voor teken!!. Een maatje voor je konijn vinden. Let op voor foute fokkers. Hondenpoep niet alleen grote

Nadere informatie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie Oude Glorie Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015 Website Oude Glorie De een is op weg naar het volgende evenement, de ander ligt al weer in de thuishaven.

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

Hans van der Beek. over schrijven en alles

Hans van der Beek. over schrijven en alles Hans van der Beek over schrijven en alles Hijschrijftcolumns,boekenennogveelmeer, behoorttotde KunstenMedia redactievanhet Parool,isvadervantweejongensenisbezigte halveren.juist,afvallen.hansvanderbeekschrijft.

Nadere informatie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie Schooljaar 2015-2016 Datum: 23-10-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie oktober Maandag 2 november Weer naar school

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Dit is mijn nieuwbrief die ik twee keer per jaar uitbreng. Ik heb weer leuke tips en wetenswaardigheden verzameld over katten. Veel plezier met het lezen en ik wens u alvast

Nadere informatie

Wat wil de CockerSpanielClub op het gebied van fokken? CockerSpanielClub CockerSpanielClub ander Opschroeven van individuele exterieur eisen

Wat wil de CockerSpanielClub op het gebied van fokken? CockerSpanielClub CockerSpanielClub ander Opschroeven van individuele exterieur eisen Wat wil de CockerSpanielClub op het gebied van fokken? Er blijkt nogal wat verwarring te zijn over het fokbeleid waar de CockerSpanielClub voor staat. Bovendien wordt er veel geroddeld en wordt onze rasvereniging

Nadere informatie

Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties

Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties HANDLEIDING KC Pampus Club App App Menuscherm. Door bovenaan in de App op te klikken opent zich het menuscherm van de KC Pampus Club App. Hierin staan alle voor jou beschikbare opties - NAAM: Bovenaan

Nadere informatie

FCI BASISVERKLARING VOOR EXTERIEURKEURMEESTERS HONDEN GESCHIKT VOOR HUN OORSPRONKELIJKE TAAK

FCI BASISVERKLARING VOOR EXTERIEURKEURMEESTERS HONDEN GESCHIKT VOOR HUN OORSPRONKELIJKE TAAK FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) Place Albert 1er, 13, B-6530 Thuin (België), tel: +32.71.59.12.38, fax: +32.71.59.22.29, Internet: http://www.fci.be FCI BASISVERKLARING VOOR EXTERIEURKEURMEESTERS

Nadere informatie

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer!

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! Veel leesplezier Het KieKeBoe en Kids & Go team! 2014 K IEK E B O E E N K I D S & G O D E L E U K S T E K I N D E R O P V A N G V A N A A L S

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn Het om-de-week-bericht van openbare basisschool Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni 2015

de Oehoe de Tamboerijn Het om-de-week-bericht van openbare basisschool Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni 2015 de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Fokreglement voor leden van de Border Collie Club Nederland

Fokreglement voor leden van de Border Collie Club Nederland Voorstel voor een aantal wijzigingen in - Fokreglement leden BCCN; - Huishoudelijk Reglement CFH; vast te stellen in de Algemene Vergadering op 5 juni 2010 Inleiding Het gaat hierbij om de volgende aanpassingen

Nadere informatie

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion;

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion; jaargang 17 nummer 13 donderdag 04-06-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

02-08-2000-28-05-2013

02-08-2000-28-05-2013 MAC 02-08-2000-28-05-2013 (12 jaar, 10 maanden) Mac, Vorig jaar nog heb ik contact gehad met jouw baasjes en wat bleek: je was springlevend, wel wat ouder en strammer, maar wat wil je op die leeftijd.

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Namens de Picardische Herdershonden Club Nederland, gesteund door de hieronder vermelde verenigingen, wordt het amendement ingediend:

Namens de Picardische Herdershonden Club Nederland, gesteund door de hieronder vermelde verenigingen, wordt het amendement ingediend: Amendement ten behoeve van de 42 e AV van de Raad van Beheer op kynologische gebied in Nederland d.d. 3 december 2016. Namens de Picardische Herdershonden Club Nederland, gesteund door de hieronder vermelde

Nadere informatie

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Met UiTPAS kan iedereen UiTpunten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel.

Nadere informatie

Aantal directe nakomelingen ingeschreven in het NHSB: 395. 7-8-2015 Dobermann Dia nummer 1

Aantal directe nakomelingen ingeschreven in het NHSB: 395. 7-8-2015 Dobermann Dia nummer 1 Aantal directe nakomelingen ingeschreven in het NHSB: 395 7-8-2015 Dobermann Dia nummer 1 Dobermann: Omgaan met verwantschap en inteelt Drs. Laura Roest Dierenarts en kynologisch medewerker 7-8-2015 Dobermann

Nadere informatie

22 mei 2011 Nationale Dag van de Hond Open dag op de VVH uur

22 mei 2011 Nationale Dag van de Hond Open dag op de VVH uur Jaargang 5, Nummer 5 Mei 2011 In dit nummer o.a. : Van de redactie Van de voorzitter Kalender Wist u dat Programma Dag van de Hond Activiteitenpagina GG tijdens de Dag van de Hond 22 mei 2011 Nationale

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Raad van Beheer jaargang 3 nummer 11 september 2015

Nieuwsbrief van de Raad van Beheer jaargang 3 nummer 11 september 2015 www.houdenvanhonden.nl Special nieuwe website! WWW.HOUDENVANHONDEN.NL IS NU ONLINE! Er is een jaar lang met man en macht aan gewerkt, en nu is hij er: de nieuwe website van de Raad van Beheer. Een website

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS

REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS REGLEMENT GEDRAGSCODE EXTERIEURKEURMEESTERS Op 24 maart 2010 heeft de Algemene Vergadering van de Vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (Raad van Beheer) het volgende reglement

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht:

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht: 03-07-2015 nieuwsbrief 40 Beste ouders / verzorgers, Het einde is in zicht, nog twee weken en dan begint onze zomervakantie We hebben na de afgelopen hete dagen een aantal vragen gehad over het tropenrooster.

Nadere informatie

zomer Vakantie zomer

zomer Vakantie zomer NieuwsBrief nr.3, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Het is weer tijd voor de zomer. In het midden van Nederland is afgelopen week de zomervakantie begonnen. De kinderen hebben zes weken geen school. Zes weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Vergietpiet & Kwebbelpiet

Vergietpiet & Kwebbelpiet Vergietpiet & Kwebbelpiet Een onvergetelijke Sinterklaasviering Opzet van de show Vergietpiet en Kwebbelpiet brengen een fantastische meeleeftheater voorstelling waarbij ze al snel in de grootste problemen

Nadere informatie

Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be

Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be Op bouwen staat geen leeftijd. www.sibomat.be Op Batibouw botsten we op Sibomat. We waren op de juiste plek op het juiste moment. - Catheline John S. (70) en Catheline S. (64) hebben geen tijd om zich

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

De Savannah Algemeen

De Savannah Algemeen De Savannah Algemeen Mijn belangstelling voor de Savannah werd al vele jaren geleden gewekt nadat ik met een Amerikaanse pionier van de Savannah correspondeerde. Zij - Judee Frank - creëerde een eerste

Nadere informatie

Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS. Gedichten. Muitgeverij. Mmarmer. m armer

Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS. Gedichten. Muitgeverij. Mmarmer. m armer Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS Gedichten Muitgeverij m armer Mmarmer Mmarmer M INHOUD KANTOOR Ode 13 Wat we zeiden toen we het ons nog herinnerden 14 Ze hebben het beste met ons

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 8 Oktober/november 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht

Nadere informatie

Deze site gaat je niet gelukkig maken...

Deze site gaat je niet gelukkig maken... naam wachtwoord login informatie aanmelden Deze site gaat je niet gelukkig maken... Dat wil zeggen dat je hier niet leert hoe je een leven zonder teleurstelling, pijn, somberheid, angst, onzekerheid of

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

De Schapendoes Club NIEUWSBRIEF 1: 1 Ontstaan van de Schapendoes Club. 4 de kwartaal 23-09 2009

De Schapendoes Club NIEUWSBRIEF 1: 1 Ontstaan van de Schapendoes Club. 4 de kwartaal 23-09 2009 De Schapendoes Club NIEUWSBRIEF 1: 4 de kwartaal 23-09 2009 Hier dan de allereerste officiële nieuwsbrief van de Schapendoes Club. De volgende punten komen aan bod: 1 Ontstaan van de Schapendoes Club 2

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Met UiTPAS kan iedereen UiTpunten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel.

Nadere informatie

Raadar special Dag van de Hond

Raadar special Dag van de Hond www.houdenvanhonden.nl special Dag van de Hond FOTO-IMPRESSIE DAG VAN DE HOND 2019 Baas en hond genieten volop tijdens Dag van de Hond Op zondag 26 mei jl. bezochten duizenden hondenliefhebbers de negende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Periode: Kerstvakantievoorjaarsvakantie

Periode: Kerstvakantievoorjaarsvakantie . Periode: Kerstvakantievoorjaarsvakantie Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie

Nadere informatie

Bestuursvergadering OV - OBS De Vogels

Bestuursvergadering OV - OBS De Vogels Bestuursvergadering OV - OBS De Vogels Datum: maandag 9 september 2013 Locatie: in het schoolgebouw van De Vogels Aanwezig: Kim Ancion(voorzitter), Jeroen van der Meulen(penningmeester/secretaris), Naomi

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

Kampioenschapsclubmatch 2017 HCN/HVN. 9 september 2017, Apeldoorn (AKC)

Kampioenschapsclubmatch 2017 HCN/HVN. 9 september 2017, Apeldoorn (AKC) Kampioenschapsclubmatch 2017 HCN/HVN 9 september 2017, Apeldoorn (AKC) Dit jaar vindt op zaterdag 9 september de jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch plaats van de Hovawart Club Nederland samen met de Hovawart

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

Lieve Ladies, De Sinterklaas versiering heeft weer plaats gemaakt voor onze kerstboom. Het is weer tijd voor de heerlijke decembermaand.

Lieve Ladies, De Sinterklaas versiering heeft weer plaats gemaakt voor onze kerstboom. Het is weer tijd voor de heerlijke decembermaand. Nieuwsbrief NSR december 2015 Lieve Ladies, De Sinterklaas versiering heeft weer plaats gemaakt voor onze kerstboom. Het is weer tijd voor de heerlijke decembermaand. De Eindspurt is ingezet en we hebben

Nadere informatie

Bezoekje kinderboerderij

Bezoekje kinderboerderij Bezoekje kinderboerderij Kinderboerderij de Trotse Pauw ligt midden in het centrum van Spijkenisse. En, daar moesten twee Hollandse geiten, vaste bewoners van de boerderij, vanmiddag even verkassen. Want,

Nadere informatie

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier!

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! BEURS PIJNACKER - WITTE HUIS Op 11 april houdt Oberon haar jaarlijkse

Nadere informatie

GEBRUIK JE SCHOLINGSPOTJE

GEBRUIK JE SCHOLINGSPOTJE GEBRUIK JE SCHOLINGSPOTJE ZORG DAT JE BIJ BLIJFT Als vakman weet u hoe belangrijk het is om de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en technieken. Ook FNV Bouw vindt het belangrijk dat u bij blijft.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Domein t KATTENHEYE & BIAAT Zomer 2014. Deze nieuwsbrief is een uitgave van organisaties die een thuis vinden

Nieuwsbrief. Domein t KATTENHEYE & BIAAT Zomer 2014. Deze nieuwsbrief is een uitgave van organisaties die een thuis vinden Nieuwsbrief 2014, JUNI Volume 4 N 2 Domein t KATTENHEYE & BIAAT Zomer 2014 Deze nieuwsbrief is een uitgave van organisaties die een thuis vinden op Domein t Kattenheye in Laarne: Paardenmelkerij t Kattenheye,

Nadere informatie

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open!

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Stads strand Winkelcentrum Het Rond Houten 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Heerlijk zand, mooie strandtent en te gekke events! ACTIVITEITEN OVERZICHT Stadsstrand 2015 Het is weer zover: het Stadsstrand

Nadere informatie

WORD NU LID VAN FNV WOONDIENSTEN!

WORD NU LID VAN FNV WOONDIENSTEN! WORD NU LID! WORD NU LID VAN FNV WOONDIENSTEN! Lid worden van FNV Woondiensten is een goede stap. Ons motto is Gewoon Goed Werk. Wij vinden dat u recht hebt op gelijk loon voor gelijk werk, een vast contract

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)er, Heb je het ook gemerkt? Het was meer dan 20 graden

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 1)

Luisteren: muziek (B1 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

Royal Canin. Hier treft u onze eerste nieuwsbrief aan. Actie van Royal Canin:

Royal Canin. Hier treft u onze eerste nieuwsbrief aan. Actie van Royal Canin: Hier treft u onze eerste nieuwsbrief aan. Op 15 oktober van dit jaar hebben wij onze deuren aan de Willem Dreeslaan 386 in Zoetermeer geopend. Dierenarts Faribourz Soheil en assistente Marleen Tuin staan

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Fokkerijoverleg :: WELKOM

Fokkerijoverleg :: WELKOM Fokkerijoverleg :: 13.11.2011 WELKOM Doel van vandaag: Evaluatie van het Populatie onderzoek (1999 / 2011) Maatschappelijke druk op de rashondenfokkerij De mogelijke gevolgen voor het NCCC fokbeleid Wat

Nadere informatie

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g Van de voorzitter. Beste hondenliefhebber(ster). Alweer de laatste nieuwsbrief voor dit jaar. Wat gaat zo n jaar toch snel. December

Nadere informatie

De Voorleeswedstrijd GROEP 7

De Voorleeswedstrijd GROEP 7 De Voorleeswedstrijd GROEP 7 Wij hebben weer de voorleeswedstrijd gehad. Deze keer moest Esma tegen Daan. Daan had het boek de voetbalgoden nr. 1. Esma had het boek dagboek van een muts: zak er maar lekker

Nadere informatie