Uitstroom + Crebonummer Applicatie- en mediaontwikkelaar; Crebonummer Niveau Niveau 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitstroom + Crebonummer Applicatie- en mediaontwikkelaar; Crebonummer 25187 Niveau Niveau 4"

Transcriptie

1 VOORBLAD FORMAT BLAUWDRUK VAN DE OPLEIDING Algemene informatie Blauwdruk Ontwerper: Isolde Kolkhuis Tanke Ontwerpdatum: 23 september 2015 Versie: 03 Domein: Informatie- en communicatietechnologie Kwalificatiedossier: Applicatieontwikkeling Uitstroom + Crebonummer Applicatie- en mediaontwikkelaar; Crebonummer Niveau Niveau 4 Aantal bijlagen 2 bijlagen Toelichtingsdocument bij blauwdruk Applicatie- en mediaontwikkelaar Vaardighedenhiërarchie Applicatie- en mediaontwikkelaar Feedback op blauwdruk Deze tabel is van toepassing voor de ontwikkeling van de blauwdruk Feedbackgever: Inhoud feedback: Aanpassingen n.a.v. feedback Datum aanpassing: Accordering concept blauwdruk domeindirectie Naam en handtekening Domeindirectie: Accordering concept blauwdruk werkveld Naam leerbedrijf: Naam en handtekening vertegenwoordiger leerbedrijf: Naam leerbedrijf: Naam en handtekening vertegenwoordiger leerbedrijf: Naam leerbedrijf: Naam en handtekening vertegenwoordiger leerbedrijf: Vaststelling Domein, naam en handtekening vaststeller: Domein, naam en handtekening vaststeller:

2 BLAUWDRUK OPLEIDING Cluster 1: Onderhouden en beheren van een (deel)applicatie/ media-uiting Complexiteitsfactoren:: bepalen, zijn : - De aard van de klant - De toe te passen ontwikkelomgeving - De kwaliteits- en beschikbaarheidseisen - Impact van wijzigingen, op de organisatie Taakklasse 1: Eenvoudig beheer en onderhoud van een applicatie/media-uiting De student is in staat om een applicatie/media-uiting te beheren. Op basis van een opdracht van de leidinggevende voert hij monitoring uit. Vervolgens overlegt hij of en zo ja welk onderhoud en/of aanpassing van de applicatie nodig is. Hij documenteert al zijn bevindingen en gegevens en archiveert deze op correcte en inzichtelijke wijze. De student voert aanpassingen aan de applicatie/media-uiting door op basis van een opdracht van zijn leidinggevende. Hiertoe maakt hij gebruik van geldende procedures en protocollen. Bij conflicterende situaties zal hij zijn leidinggevende raadplegen. Taakklasse 2: Beheer en onderhoud van een applicatie/media-uiting De student is in staat om een applicatie/media-uiting te beheren. Hij verzamelt informatie, onder andere door zowel proactief als incidentgedreven monitoring uit te voeren. Op basis hiervan overlegt hij met zijn leidinggevende of onderhoud en/of aanpassing van de applicatie nodig is. In geval van een noodzakelijke kleine uitbreiding of het fixen van een bug, kan hij dat uitvoeren. Hij documenteert al zijn bevindingen en gegevens en archiveert deze op correcte en inzichtelijke wijze. De student voert aanpassingen aan de applicatie/media-uiting uit op basis van een opdracht van zijn leidinggevende. Hiertoe maakt hij gebruik van geldende procedures en protocollen. Bij conflicterende situaties zal hij zijn leidinggevende raadplegen en/of adviseren. Taakklasse 3: Beheren en onderhouden van een complexe applicatie/media-uiting De student is in staat om een complexe applicatie/media-uiting te beheren. Hij verzamelt informatie, onder andere door zowel proactief als incidentgedreven monitoring uit te voeren (waaronder licentiebeheer, versiebeheer, databasebeheer). Op basis hiervan stelt hij vast of onderhoud en/of aanpassing van de applicatie nodig is. In geval van een noodzakelijke kleine uitbreiding of het fixen van een bug, voert hij dat uit. Hij documenteert alle bevindingen en gegevens en archiveert deze op correcte en inzichtelijke wijze. De student is in staat om in overleg met de klant aanpassingen aan de applicatie/media-uiting door te voeren. Hiertoe maakt hij gebruik van de geldende procedures en protocollen. Bij conflicterende situaties zal hij leidinggevende raadplegen en/of adviseren.

3 Cluster 2: Bijdragen aan ontwerp van een (deel)applicatie/ media-uiting Complexiteitsfactoren: bepalen zijn : - De complexiteit van de opdracht - Omvang van de opdracht - Samenstelling en omvang van de projectgroep - De mate waarin de opdracht is gedefinieerd - Type klant Taakklasse 1: Bijdragen aan het ontwerpen van een eenvoudige (deel)applicatie/media-uiting De student is in staat om een bijdrage aan het functioneel ontwerp van een eenvoudige (deel)applicatie/media-uiting te leveren, op basis van reeds aanwezige informatie. Hij levert onderdelen voor het functioneel ontwerp op basis van verkregen instructies. Hij richt de ontwikkelomgeving in op basis van aangereikte ontwikkeltools en aanwijzingen. Taakklasse 2: Bijdragen aan het ontwerpen van een (deel)applicatie/media-uiting De student is in staat om een bijdrage aan het functioneel ontwerp van een (deel)applicatie/media-uiting te leveren, op basis van reeds aanwezige informatie. Vanuit het functioneel ontwerp levert hij een bijdrage aan het technisch ontwerp, waarbij hij aandacht besteedt aan de haalbaarheid (geld, middelen, tijd) en de eigen werkplanning. Hij kiest daarbij geschikte ontwikkeltools en creëert een ontwikkelomgeving. Hij werkt systematisch volgens een ontwikkelmethodiek. Taakklasse 3: Bijdragen aan het ontwerpen van een complexe (deel)applicatie/media-uiting De student is in staat om bij te dragen aan het ontwerpen van een complexe (deel)applicatie/media-uiting, op basis van informatie die hij verzamelt bij de klant. Na het checken van de (on)mogelijkheden met betrekking tot realisatie, draagt hij bij aan het functioneel ontwerp van de applicatie, welke kan bestaan uit gegevensanalyse (ERD) of database-ontwerp. Het functioneel ontwerp legt hij voor aan de klant of projectleider. Op basis van het functioneel ontwerp levert hij een bijdrage aan het technisch ontwerp, waarbij hij aandacht besteedt aan de haalbaarheid (geld, middelen, tijd) en de eigen werkplanning. Hij kiest daarbij geschikte ontwikkeltools en creëert een ontwikkelomgeving. Hij werkt systematisch volgens een ontwikkelmethodiek en rapporteert over de voortgang.

4 Cluster 3: Realiseren en testen van een (deel)applicatie/ media-uiting Complexiteitsfactoren: bepalen zijn : - De toe te passen ontwikkelomgeving - De kwaliteits- en beschikbaarheidseisen - Impact van wijziging op de organisatie - Samenstelling en omvang van de projectgroep - Omvang van de opdracht Taakklasse 1: Realiseren en testen van eenvoudige (deel)applicatie/ media-uiting De student is in staat om - op basis van een ontwerp - een eenvoudige beveiligde applicatie/media-uiting te realiseren en te testen. Hij richt zijn ontwikkelomgeving in op basis van aangereikte tools. Hij werkt tijdens de realisatie systematisch en bewaakt de voortgang van zijn werkzaamheden. Hij test de applicatie/media-uiting op basis van instructies. Taakklasse 2: Realiseren en testen van (deel)applicatie/ media-uiting De student is in staat om - op basis van een ontwerp - een beveiligde applicatie/media-uiting te realiseren. Bij een mediauiting kan hij de grafische/visuele vormgeving realiseren. Hij kiest de juiste tools (framework, programmeertaal) om de applicatie/media-uiting te programmeren/coderen en te testen, al dan niet met eenvoudige database functionaliteiten. Hij zorgt voor het configureren van de software en het koppelen van hardware. Hij werkt systematisch en bewaakt de voortgang van zijn werkzaamheden. Hij test de ontwikkelde applicatie/media-uiting op methodische wijze aan de hand van een testplan, met gespecificeerde testgevallen en interpreteert de testgegevens. Daar waar nodig past hij de applicatie/media-uiting aan op basis van de testresultaten. De bevindingen hiervan worden vastgelegd in testrapportages. Taakklasse 3: Realiseren en testen van complexe (deel)applicatie/ media-uiting De student is in staat om - op basis van een ontwerp - een complexe applicatie/media-uiting (vaak met database functionaliteiten) te realiseren, te beveiligen en te testen. Bij een media-uiting kan hij de grafische/visuele vormgeving realiseren. Hij kiest de juiste tools (framework, programmeertaal) en hanteert een ontwikkelmethodiek om de applicatie/media-uiting te programmeren/coderen. Hij zorgt voor het configureren van de software en het koppelen van hardware. Hij werkt systematisch en bewaakt de voortgang van zijn werkzaamheden. Tenslotte test hij de ontwikkelde applicatie/media-uiting op methodische wijze aan de hand van een testplan, met gespecificeerde testgevallen. Hierna toetst en interpreteert hij de testgegevens. Daar waar nodig past hij de applicatie/media-uiting aan op basis van de testresultaten. De bevindingen hiervan legt hij vast in testrapportages.

5 Cluster 4: Opleveren van een (deel) applicatie/mediauiting Complexiteitsfactoren: bepalen zijn : - Impact van wijziging op de organisatie - De aard en soort van de devices waarop de applicatie moet werken. gebruikers van de applicatie /mediauiting Taakklasse 1: Deelnemen aan de acceptatietest van een (deel) applicatie/media-uiting De student neemt kennis het implementatieplan en van de acceptatietest en begeleidt de gebruikers tijdens het uitvoeren van de acceptatietest. Hij levert input voor de evaluatie. Taakklasse 2: Deelnemen aan en evalueren van de acceptatietest van een (deel) applicatie/media-uiting De student neemt kennis van het implementatieplan neemt deel aan de uitvoering van het implementatieplan. Tevens levert hij een bijdrage aan de acceptatietest en begeleidt hij gebruikers tijdens het uitvoeren van de acceptatietest. Op basis van de output van de acceptatietest evalueert hij het product en proces en schrijft hier een evaluatie van. Taakklasse 3: Opleveren van een (deel) applicatie/media-uiting De student neemt deel aan de volledige implementatie door zijn aandeel te leveren aan het implementatieplan en de implementatie. Hij levert een bijdrage aan de acceptatietest en begeleidt de gebruikers tijdens het uitvoeren van de acceptatietest. Op basis van de output van de acceptatietest evalueert hij het product en proces en schrijft hier een evaluatie van. Daar waar nodig past hij de applicatie aan en levert deze vervolgens op aan de leidinggevende en/of de klant.

6 Aanvullende Generieke eisen wordt centraal/automatisch ingevuld Nederlands 3F Rekenen Kwalificatie-eisen zoals beschreven in Referentiekader Taal en Rekenen 3F Kwalificatie-eisen zoals beschreven in Referentiekader Taal en Rekenen Engels B1 (lezen en luisteren) en A2 (spreken, gesprekken voeren en schrijven) Loopbaan en Burgerschap Kwalificatie-eisen zoals beschreven in Loopbaan en Burgerschap in het mbo

7 ADVIESVOLGORDE TAAKKLASSEN Leerjaar 1 Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4 Cluster 1 Taakklasse 1 Onderhouden en beheren van een (deel)applicatie/ media-uiting Cluster 2 Taakklasse 1 Bijdrage leveren aan ontwerp van een (deel)applicatie/media-uiting Cluster 3 Taakklasse 1 Realiseren en testen (deel)applicatie/ media-uiting Cluster 4 Taakklasse 1 Opleveren van een (deel) applicatie/media-uiting Leerjaar 2 Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4 Cluster 1 Taakklasse 1 Onderhouden en beheren van een (deel)applicatie/ media-uiting Cluster 2 Taakklasse 1 Bijdrage leveren aan ontwerp van een (deel)applicatie/media-uiting Cluster 3 Taakklasse 1 Realiseren en testen (deel)applicatie/ media-uiting Cluster 4 Taakklasse 1 Opleveren van een (deel) applicatie/media-uiting Leerjaar 3 Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4 Cluster 1 Taakklasse 1 Onderhouden en beheren van een (deel)applicatie/ media-uiting Cluster 2 Taakklasse 1 Bijdrage leveren aan ontwerp van een (deel)applicatie/media-uiting Cluster 3 Taakklasse 1 Realiseren en testen (deel)applicatie/ media-uiting Cluster 4 Taakklasse 1 Opleveren van een (deel) applicatie/media-uiting Toelichting: De vier clusters worden integraal en concentrisch aangeboden; elk leerjaar krijgt de student alle clusters, omdat de beroepstaken een samenhangend geheel vormen.

Accordering concept crebotraject/voorgesorteerd keuzetraject* domeindirectie Naam en handtekening Domeindirectie:

Accordering concept crebotraject/voorgesorteerd keuzetraject* domeindirectie Naam en handtekening Domeindirectie: CREBOTRAJECT ICT Beheerder Algemene informatie Crebotraject Gebaseerd op de blauwdruk Netwerkbeheerder 95323 versie: Ontwerper: Hans van Rheenen Ontwerpdatum: 26-06-2012 Versie: 1.7 Domein: Techniek &

Nadere informatie

Vaardighedenhiërarchie Blauwdruk

Vaardighedenhiërarchie Blauwdruk CREBOTRAJECT Medewerker ICT Algemene informatie Crebotraject Gebaseerd op de blauwdruk 95060 Medewerker ICT 1.0 versie: Ontwerper: Hans van Rheenen Ontwerpdatum: 03-07-2012 Versie: 1.3 Domein: Techniek

Nadere informatie

Accordering concept crebotraject/voorgesorteerd keuzetraject* domeindirectie Naam en handtekening Domeindirectie:

Accordering concept crebotraject/voorgesorteerd keuzetraject* domeindirectie Naam en handtekening Domeindirectie: CREBOTRAJECT ICT Beheerder Algemene informatie Crebotraject Gebaseerd op de blauwdruk ICT-beheerder versie 1.2 versie: Ontwerper: Hans van Rheenen Ontwerpdatum: 26-06-2012 Versie: 1.3 Domein: Techniek

Nadere informatie

95321_Crebotraject_ICT- en mediabeheer_130618_t&i_ict Beheerder (BOL) 1

95321_Crebotraject_ICT- en mediabeheer_130618_t&i_ict Beheerder (BOL) 1 CREBOTRAJECT ICT Beheerder Algemene informatie Crebotraject Gebaseerd op de blauwdruk Netwerkbeheerder versie 1.2 versie: Ontwerper: Hans van Rheenen Ontwerpdatum: 18-06-2013 Versie: 1.4 Domein: Techniek

Nadere informatie

Blauwdruk Mediadeveloper BOL 1.1

Blauwdruk Mediadeveloper BOL 1.1 CREBOTRAJECT Mediadeveloper BOL Algemene informatie Crebotraject Gebaseerd op de blauwdruk versie: Blauwdruk Mediadeveloper BOL 1.1 Ontwerper: Hans van Rheenen Ontwerpdatum: 25-06-2012 Versie: 1.3 Domein:

Nadere informatie

Beoordelingsformulieren: Uitleg Beoordeling. A: Is in ontwikkeling, maar nog niet op het reproductieve niveau

Beoordelingsformulieren: Uitleg Beoordeling. A: Is in ontwikkeling, maar nog niet op het reproductieve niveau Beoordelingsformulieren: Uitleg Beoordeling A: Is in ontwikkeling, maar nog niet op het reproductieve niveau B: Reproductief niveau. Op reproductief niveau handelt de beroepsbeoefenaar volgens routines

Nadere informatie

Blauwdruk Applicatieontwikkelaar BOL 1.01

Blauwdruk Applicatieontwikkelaar BOL 1.01 CREBOTRAJECT Applicatieontwikkelaar BOL Algemene informatie Crebotraject Gebaseerd op de blauwdruk versie: Blauwdruk Applicatieontwikkelaar BOL 1.01 Ontwerper: Hans van Rheenen Ontwerpdatum: 18-06-2012

Nadere informatie

Blauwdruk Mediadeveloper BOL 1.1

Blauwdruk Mediadeveloper BOL 1.1 CREBOTRAJECT Mediadeveloper BOL Algemene informatie Crebotraject Gebaseerd op de blauwdruk versie: Blauwdruk Mediadeveloper BOL 1.1 Ontwerper: Hans van Rheenen Ontwerpdatum: 25-06-2012 Versie: 1.3 Domein:

Nadere informatie

Blauwdruk Applicatieontwikkelaar 1.1

Blauwdruk Applicatieontwikkelaar 1.1 CREBOTRAJECT Applicatieontwikkelaar BBL Algemene informatie Crebotraject Gebaseerd op de blauwdruk versie: Blauwdruk Applicatieontwikkelaar 1.1 Ontwerper: Hans van Rheenen Ontwerpdatum: 26-06-2012 Versie:

Nadere informatie

Kijk op beroep en opleiding

Kijk op beroep en opleiding Kijk op beroep en opleiding GOC heeft de wettelijke taak om kwalificatiedossiers te maken voor opleidingen in de creatieve industrie. In de kwalificatiedossiers staat wat iemand tijdens zijn beroepsopleiding

Nadere informatie

Blauwdruk Applicatieontwikkelaar BOL 1.1

Blauwdruk Applicatieontwikkelaar BOL 1.1 CREBOTRAJECT Applicatieontwikkelaar BOL Cohort 2013 Algemene informatie Crebotraject Gebaseerd op de blauwdruk versie: Blauwdruk Applicatieontwikkelaar BOL 1.1 Ontwerper: Hans van Rheenen Ontwerpdatum:

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling:

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling: Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak Applicatie- en mediaontwikkeling 2012-2013, 2013-2014 Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game Kwalificatie en crebocode

Nadere informatie

Eindbeoordelingsformulier (Applicatieontwikkelaar 4)

Eindbeoordelingsformulier (Applicatieontwikkelaar 4) Eindbeoordelingsformulier (Applicatieontwikkelaar 4) Eindbeoordeling werkprocessen Naam stagiair BPV bedrijf Datum BPV Begeleider Praktijkopleider Periode Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media

Nadere informatie

Kijk op beroep en opleiding

Kijk op beroep en opleiding Kijk op beroep en opleiding In een kwalificatiedossier staan de benodigde beroepscompetenties waarover de leerling moet beschikken om een goede beroepsbeoefenaar te worden. De scholen stellen op basis

Nadere informatie

Kerntaak B1-K1: Levert een bijdrage aan het ontwikkeltraject

Kerntaak B1-K1: Levert een bijdrage aan het ontwikkeltraject Kerntaak B1-K1: Levert een bijdrage aan het ontwikkeltraject Werkproces B1-K1-W1: Stelt de opdracht vast De ontwikkelaar overlegt met de opdrachtgever/projectleider om diens vraag naar de technische realisatie

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game

Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game Werkproces 1.1: Stelt de vraag en/of informatiebehoefte vast De gamedeveloper overlegt met het ontwikkelteam om de technische realisatie

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT- en mediabeheer 2012-2013 Kerntaak 2: Implementeren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kwalificatie en crebocode ICT-beheerder 95321

Nadere informatie

Formulier Beoordeling Proeve van Bekwaamheid v.a. cohort 2013

Formulier Beoordeling Proeve van Bekwaamheid v.a. cohort 2013 Formulier Beoordeling Proeve van Bekwaamheid v.a. cohort 2013 95311 Naam student: Inschrijfnummer: ROC en contactpersoon ROC: ROC Van Twente / BPV-bedrijf en contactpersoon: / Kwalificatiedossier: Kwalificatie:

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling:

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling: Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak Applicatie- en mediaontwikkeling 2012-2013, 2013-2014 Kerntaak 3: Implementeren van de applicatie of (cross)media-uiting Kwalificatie en crebocode Applicatieontwikkelaar

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game

Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game Werkproces 1.1: Stelt de vraag en/of informatiebehoefte vast De applicatieontwikkelaar overlegt met de opdrachtgever om diens vraag

Nadere informatie

Kijk op beroep en opleiding

Kijk op beroep en opleiding Kijk op beroep en opleiding In een kwalificatiedossier staan de benodigde beroepscompetenties waarover de leerling moet beschikken om een goede beroepsbeoefenaar te worden. De scholen stellen op basis

Nadere informatie

BPV BEOORDELINGSFORMULIER. Naam: BPV bedrijf: BPV periode:

BPV BEOORDELINGSFORMULIER. Naam: BPV bedrijf: BPV periode: BPV BEOORDELINGSFORMULIER Naam: BPV bedrijf: BPV periode: Opleiding: 95323 Netwerkbeheerder BPV eindbeoordeling Deze eindbeoordeling is gebaseerd op de beoordelingsformulieren. BPV BPV I Oriënterend BPV

Nadere informatie

Applicatieontwikkelaar

Applicatieontwikkelaar Overview kwalificatie Applicatieontwikkelaar Crebo: 90020 2009-2010 Niveau: 4 Kwalificatiedossier: Applicatieontwikkelaar Kerntaken 1. Ontwerpen van applicaties 2. Realiseren van applicaties 3. Implementeren

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling:

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling: Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak Applicatie- en mediaontwikkeling 2012-2013, 2013-2014 Kerntaak 2: Realiseren van de applicatie, (cross)media-uiting of game Kwalificatie en crebocode

Nadere informatie

Toetsmatrijs praktijktoets

Toetsmatrijs praktijktoets Toetsmatrijs praktijktoets Opleidingsgebied ICT Code toetsmatrijs AMO_2011_AO_TM_PB_KT4_1 Kwalificatiedossier Applicatie- en mediaontwikkeling 2011-2015 Kwalificatie en crebocode Applicatieontwikkelaar

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen

Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Werkproces 1.1: Stelt de vraag en/of informatiebehoefte van de opdrachtgever vast De netwerkbeheerder inventariseert de informatiebehoefte

Nadere informatie

Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar

Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar Auteurs: Erik Seldenthuis Aminah Balfaqih Datum: 31 Januari 2011 Kerntaak 1 Ontwerpen van applicaties De volgordelijke plaats van de documenten binnen

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ICT FUNCTIONEEL (INFORMATIE) BEHEERDER VERSIE 1 MEI 2012

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ICT FUNCTIONEEL (INFORMATIE) BEHEERDER VERSIE 1 MEI 2012 Functioneel (informatie) beheerder Doel Zorgdragen voor het inrichten, aanpassen, vernieuwen en onderhouden van de informatievoorziening (processen, procedures en/of systemen), passend binnen het informatiebeleid

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game

Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game Werkproces 1.1: Stelt de vraag en/of informatiebehoefte vast De mediadeveloper overlegt met de opdrachtgever om diens vraag naar de

Nadere informatie

Gewenst resultaat. Vakkennis en vaardigheden. Prestatie-indicator

Gewenst resultaat. Vakkennis en vaardigheden. Prestatie-indicator Kerntaak 1 Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen 1.1 werkproces: Stelt de vraag en/of informatiebehoefte van de opdrachtgever vast taal: Nederlandse de actuele de binnen de organisatie

Nadere informatie

Functieprofiel Beheerder ICT Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Beheerder ICT Functieprofiel titel Functiecode 00 1 Functieprofiel Beheerder ICT Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Zorgdragen voor het doen functioneren van ICT-producten en diensten en het in stand houden van de kwaliteit daarvan, passend binnen

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT- en mediabeheer 2012-2013 Kerntaak 3: Beheren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kwalificatie en crebocode ICT-beheerder 95321 Leeromgeving

Nadere informatie

kerntaak Werkprocessen / exameninhoud Periode afname

kerntaak Werkprocessen / exameninhoud Periode afname 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Applicatieontwikkelaar Niveau 4 3 jaar Crebocode: 95311 Dossiercode: 22087 Dossierjaar: 2015 Leerweg: BOL/BBL Cohort: 2015-2018 Sector: T&V

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen

Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Werkproces 1.1: Stelt de vraag en/of informatiebehoefte van de opdrachtgever vast De mediaworkflowbeheerder inventariseert de vraag

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT- en mediabeheer 2012-2013 Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kwalificatie en crebocode ICT-beheerder 95321

Nadere informatie

Veel begeleiding [vakdocent, instructeur]

Veel begeleiding [vakdocent, instructeur] Opleiding Alle opleidingen ICT oriëntatie Netwerkbeheer en ICT beheer Periode Cluster 1 ALA IB/NB Alle opleidingen Taakklasse 1 Ontwikkelaar F. Zuijdendorp / J. Kaatee Complexiteit Taakklasse 1 determinatieproject

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling:

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling: Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak Applicatie- en mediaontwikkeling 2012-2013, 2013-2014 Kerntaak 4: Onderhouden van de applicatie, (cross)media-uiting of game Kwalificatie en crebocode

Nadere informatie

Kwalificatiedossier MBO: Applicatieontwikkeling Profiel(en):

Kwalificatiedossier MBO: Applicatieontwikkeling Profiel(en): Kwalificatiedossier MBO: Applicatieontwikkeling Profiel(en): Applicatieontwikkelaar Dit dossier is een conceptversie en is vrijgegeven ten behoeve van de praktijktest. Opleidingsdomein: Informatie en communicatietechnologie

Nadere informatie

Applicatieontwikkeling

Applicatieontwikkeling Kwalificatiedossier mbo Applicatieontwikkeling Kwalificaties Applicatie- en mediaontwikkelaar Gamedeveloper Geldig vanaf 1 augustus 2015 Opleidingsdomein Informatie en communicatietechnologie Crebonr.

Nadere informatie

Profiel van kwalificatiedossier: ICT- en mediabeheer. Opleidingsdomein Informatie en communicatietechnologie Crebonr. 79050

Profiel van kwalificatiedossier: ICT- en mediabeheer. Opleidingsdomein Informatie en communicatietechnologie Crebonr. 79050 ICT-beheerder Profiel van kwalificatiedossier: ICT- en mediabeheer Geldig vanaf 1 augustus 2015 Opleidingsdomein Informatie en communicatietechnologie Crebonr. 79050 Op dit moment is een wijziging van

Nadere informatie

Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier Applicatieontwikkelaar ECABO 2007-2008

Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier Applicatieontwikkelaar ECABO 2007-2008 Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier Applicatieontwikkelaar ECABO 2007-2008 Vertaaldocument AO, juni 2007 Pagina 1 van 10 Vertaaldocument AO, juni 2007 Pagina 2 van 10

Nadere informatie

2005-2006 Status: Goedgekeurd

2005-2006 Status: Goedgekeurd 2005-2006 Status: Goedgekeurd Dit kwalificatiedossier is opgesteld op basis van de formats en handleidingen, zoals deze bekend waren op 1 juni 2004. Dit kwalificatiedossier is ontwikkeld onder de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel Applicatieontwikkelaar Regie: ECABO Datum wijzigen: 9-2-2004 Versie 1

Beroepscompetentieprofiel Applicatieontwikkelaar Regie: ECABO Datum wijzigen: 9-2-2004 Versie 1 profiel Applicatieontwikkelaar Regie: ECABO Datum wijzigen: 9-2-2004 Versie 1 Print: 10-februari-2004 Pagina 1 van 14 BEROEPSCOMPETENTIEPROFIEL Applicatieontwikkelaar (ICT 004) Algemene informatie Onder

Nadere informatie

Kijk op beroep en opleiding

Kijk op beroep en opleiding Kijk op beroep en opleiding In een kwalificatiedossier staan de benodigde beroepscompetenties waarover de leerling moet beschikken om een goede beroepsbeoefenaar te worden. De scholen stellen op basis

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Applicatieontwikkelaar mbo-beroep, niveau 4. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair?

MBO-beroep in beeld. Applicatieontwikkelaar mbo-beroep, niveau 4. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair? MBO-beroep in beeld Applicatieontwikkelaar mbo-beroep, niveau 4 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied.

Nadere informatie

Kijk op beroep en opleiding

Kijk op beroep en opleiding Kijk op beroep en opleiding GOC heeft de wettelijke taak om kwalificatiedossiers te maken voor opleidingen in de creatieve industrie. In de kwalificatiedossiers staat wat iemand tijdens zijn beroepsopleiding

Nadere informatie

LEEREENHEID Hard/ Software3. Dit document bestaat uit twee onderdelen - Onderdeel Leereenheid - Onderdeel Onderwijsproduct

LEEREENHEID Hard/ Software3. Dit document bestaat uit twee onderdelen - Onderdeel Leereenheid - Onderdeel Onderwijsproduct LEEREENHEID Hard/ Software3 Dit document bestaat uit twee onderdelen - Onderdeel Leereenheid - Onderdeel Onderwijsproduct 1 Naam leereenheid In deze tabel staat de naam en het type van de leereenheid Leereenheid

Nadere informatie

BPV gids. Een handleiding voor de leerling en de werkgever. Opleiding ICT- en Mediabeheer: ICT-Beheerder Netwerk Beheerder

BPV gids. Een handleiding voor de leerling en de werkgever. Opleiding ICT- en Mediabeheer: ICT-Beheerder Netwerk Beheerder BPV gids Een handleiding voor de leerling en de werkgever Opleiding ICT- en Mediabeheer: ICT-Beheerder Netwerk Beheerder Versie 1.2 7 juli 2015 Voorwoord Beste werkgever en leerling, U ontvangt deze gids,

Nadere informatie

Formulier Beoordeling Proeve van Bekwaamheid v.a. cohort 2013

Formulier Beoordeling Proeve van Bekwaamheid v.a. cohort 2013 Formulier Beoordeling Proeve van Bekwaamheid v.a. cohort 2013 Naam student: Inschrijfnummer: ROC en contactpersoon ROC: ROC Van Twente / BPV-bedrijf en contactpersoon: / Kwalificatiedossier: Kwalificatie:

Nadere informatie

Kwalificatiedossier mbo. ICT- en mediabeheer. Opleidingsdomein Informatie en communicatietechnologie Crebonr. 79050

Kwalificatiedossier mbo. ICT- en mediabeheer. Opleidingsdomein Informatie en communicatietechnologie Crebonr. 79050 Kwalificatiedossier mbo ICT- en mediabeheer Kwalificaties ICT-beheerder Netwerk- en mediabeheerder Geldig vanaf 1 augustus 2015 Opleidingsdomein Informatie en communicatietechnologie Crebonr. 79050 Op

Nadere informatie

Applicatieontwikkeling

Applicatieontwikkeling Profiel van kwalificatiedossier: Applicatieontwikkeling Crebonr. 23088» Applicatie- en mediaontwikkelaar (Crebonr. 25187) Geldig vanaf 01-08-2015 Opleidingsdomein Informatie en communicatietechnologie

Nadere informatie

5 Leerdoelen leereenheid Leerdoelen: 1. Aan het einde van deze ALA kan de student de belangrijkste hardware compomenten foutloos deassembleren

5 Leerdoelen leereenheid Leerdoelen: 1. Aan het einde van deze ALA kan de student de belangrijkste hardware compomenten foutloos deassembleren LEEREENHEID Installeren Dit document bestaat uit twee onderdelen - Onderdeel Leereenheid - Onderdeel Onderwijsproduct 1 Naam leereenheid In deze tabel staat de naam en het type van de leereenheid Leereenheid

Nadere informatie

Landelijke Kwalificaties MBO. Applicatieontwikkelaar

Landelijke Kwalificaties MBO. Applicatieontwikkelaar Landelijke Kwalificaties MBO Applicatieontwikkelaar Sector: ICT Branche: ICT Cohort: 2008-2009 Inhoudsopgave Inleiding Deel A: Beeld van de beroepengroep Deel B: De kwalificaties 1 Inleiding 2 Algemene

Nadere informatie

Functieprofiel: Beheerder ICT Functiecode: 0403

Functieprofiel: Beheerder ICT Functiecode: 0403 Functieprofiel: Beheerder ICT Functiecode: 0403 Doel Zorgdragen voor het doen functioneren van ICT-producten en de ICTinfrastructuur en het instandhouden van de kwaliteit daarvan, passend binnen het beleid

Nadere informatie

Ontwikkelaar ICT. Context. Doel

Ontwikkelaar ICT. Context. Doel Ontwikkelaar ICT Doel Ontwikkelen en ontwerpen van ICT-producten, binnen overeen te komen dan wel in een projectplan vastgelegde afspraken ten aanzien van tijd, budget en kwaliteit, opdat overeenkomstig

Nadere informatie

Netwerkbeheerder. desktopsoftware kantoorautomatisering

Netwerkbeheerder. desktopsoftware kantoorautomatisering Overview kwalificatie Netwerkbeheerder Crebo: 93192 2009-2010 Niveau: 4 Kwalificatiedossier: ICT-beheer Kerntaken 1. Ontwikkelen van (onderdelen van) informatiesystemen 2. Implementeren van (onderdelen

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen

Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Werkproces 1.1: Stelt de vraag en/of informatiebehoefte van de opdrachtgever vast De inventariseert de informatiebehoefte binnen

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT medewerker 2012-2013 Kerntaak 1: Installeren van hard- en software Kwalificatie en crebocode Medewerker beheer ICT 95070 Leeromgeving Buitenschools

Nadere informatie

Beoordelingsformulieren BPV

Beoordelingsformulieren BPV Beoordelingsformulieren BPV ROC Mondriaan School voor Economie Financiële en Secretariële opleidingen Locatie Brasserskade (Delft) Beoordelingsformulieren Basisjaar van de 3 jarige opleiding BBL DSMA Cohort

Nadere informatie

Beheerder ICT. Context. Doel

Beheerder ICT. Context. Doel Beheerder ICT Doel Zorgdragen voor het doen functioneren van ICTproducten en het instandhouden van de kwaliteit daarvan, passend binnen het beleid van de afdeling, teneinde aan de eisen en wensen van de

Nadere informatie

2 Specificatie In deze tabel staat voor welk crebotraject de leereenheid is gemaakt Crebotraject code: 95323

2 Specificatie In deze tabel staat voor welk crebotraject de leereenheid is gemaakt Crebotraject code: 95323 LEEREENHEID ALA 1 Beheert Dit document bestaat uit twee onderdelen - Onderdeel Leereenheid - Onderdeel Onderwijsproduct 1 Naam leereenheid In deze tabel staat de naam en het type van de leereenheid Leereenheid

Nadere informatie

ICT- en mediabeheer Crebonr.

ICT- en mediabeheer Crebonr. Kwalificatiedossier mbo ICT- en mediabeheer Crebonr. Kwalificaties ICT-beheerder Netwerk- en mediabeheerder Geldig vanaf 1 augustus 2015 Opleidingsdomein Informatie en communicatietechnologie Crebonr.

Nadere informatie

Beoordelingsdocument voor de BOL-opleidingen

Beoordelingsdocument voor de BOL-opleidingen Beoordelingsdocument voor de BOL-opleidingen ICT-opleiding: Applicatieontwikkelaar Crebo: 90020 Voorwoord De beroepspraktijkvorming of bpv is een belangrijk onderdeel van alle mbo-opleidingen. De bpv vindt

Nadere informatie

LEEREENHEID Installeren. Dit document bestaat uit twee onderdelen - Onderdeel Leereenheid - Onderdeel Onderwijsproduct

LEEREENHEID Installeren. Dit document bestaat uit twee onderdelen - Onderdeel Leereenheid - Onderdeel Onderwijsproduct LEEREENHEID Installeren Dit document bestaat uit twee onderdelen - Onderdeel Leereenheid - Onderdeel Onderwijsproduct 1 Naam leereenheid In deze tabel staat de naam en het type van de leereenheid Leereenheid

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137 Keuzedeel mbo Zorg en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0137 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

yuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc

yuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc qwertyuiopasdfghjklzcvbnmqwertyuiopasdfghjklzc vbnmqwertyuiopasdfghjklzcvbnmqwertyuiopasdfgh jklzcvbnmqwertyuiopasdfghjklzcvbnmqwertyuiop Concept eamenprofiel 3.0 C&M asdfghjklzcvbnmqwertyuiopasdfghjklzcvbnmqwert

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

Ondersteuner ICT. Context. Doel

Ondersteuner ICT. Context. Doel Ondersteuner ICT Doel Registreren en (laten) oplossen van vragen en storingen van ICT-gebruikers binnen de richtlijnen van de afdeling, teneinde bij te dragen aan efficiënt en effectief functionerende

Nadere informatie

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D Auteur : P. van der Meer, Ritense B.V. Datum : 17 juli 2008 Versie : 1.3 2008 Ritense B.V. INHOUD 1 VERSIEBEHEER...1 2 PROJECT

Nadere informatie

Toelatingsassessment. Portfolio. Assessment t.b.v. toelating tot de deeltijdopleiding HBO-ICT. Naam Adres Telefoon Datum

Toelatingsassessment. Portfolio. Assessment t.b.v. toelating tot de deeltijdopleiding HBO-ICT. Naam Adres Telefoon  Datum Toelatingsassessment Portfolio Assessment t.b.v. toelating tot de deeltijdopleiding HBO-ICT Naam Adres Telefoon E-mail Datum 1 Persoonlijke gegevens en c.v. Neem hieronder uw persoonlijke gegevens en curriculum

Nadere informatie

Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405

Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405 Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405 Doel Registreren en (laten) oplossen van vragen en storingen van ICT-gebruikers binnen de richtlijnen van de afdeling, teneinde bij te dragen aan efficiënt

Nadere informatie

Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier ICT-beheer ECABO 2007-2008

Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier ICT-beheer ECABO 2007-2008 Vertaaldocument huidig format naar verbeterd format kwalificatiedossier ICT-beheer ECABO 2007-2008 Vertaaldocument IB, juni 2007 Pagina 1 van 12 Vertaaldocument IB, juni 2007 Pagina 2 van 12 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Bedrijvenregister Aan dit rapport kunnen geen rechten worden ontleend 1

Bedrijvenregister Aan dit rapport kunnen geen rechten worden ontleend 1 Toelichting Hieronder treft u het totaaloverzicht van uw erkenningen aan. Uw erkenningsoverzicht Informatie opgehaald op: 07-06-2016 ICT-beheerder (25189) Erkend 07-08-2001 01 Behandelt en handelt incidentmeldingen

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: november 2013 ISBN:

Nadere informatie

Applicatieontwikkeling

Applicatieontwikkeling Profiel van kwalificatiedossier: Applicatieontwikkeling Crebonr. 23088» Gamedeveloper (Crebonr. 25188) Geldig vanaf 01-08-2015 Opleidingsdomein Informatie en communicatietechnologie (Crebonr. 79050) Penvoerder:

Nadere informatie

T: Instructies en procedures opvolgen. 1.2.Bereidt de uitvoering

T: Instructies en procedures opvolgen. 1.2.Bereidt de uitvoering VOORTGANGSRAPPORTAGE Onderwijsassistent BOL leerjaar 2 in 2011-2012 Verdiepingsfase OAS praktijk 2011-2013 volgens het Kwalificatiedossier 2010. naam: klas: Loopbaanbegeleider: 1= startniveau 2=aardig

Nadere informatie

Summa ICT. Onderwijs- en Examenregeling ADDENDUM. Examenprogramma. Datum van ingang Kwalificatiedossier : Applicatieontwikkeling

Summa ICT. Onderwijs- en Examenregeling ADDENDUM. Examenprogramma. Datum van ingang Kwalificatiedossier : Applicatieontwikkeling Summa ICT Onderwijs- en Examenregeling ADDENDUM Examenprogramma Datum van ingang 01-08-2017 Kwalificatiedossier : Applicatieontwikkeling Crebonummer : 23088 Opleiding : Applicatie- en mediaontwikkelaar

Nadere informatie

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Gevorderd

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Gevorderd OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT Huishoudelijke zorg op maat. (Thuiszorg) Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Gevorderd Toets BT A gevorderd Zorghulp Thz 08-2011 Albeda College Branche

Nadere informatie

Project Fasering Documentatie ICT Beheerder. Auteurs: Angelique Snippe Tymen Kuperus

Project Fasering Documentatie ICT Beheerder. Auteurs: Angelique Snippe Tymen Kuperus Project Fasering Documentatie ICT Beheerder Auteurs: Angelique Snippe Tymen Kuperus Datum: 31 Januari 2011 Kerntaak 1 Ontwikkelen van (onderdelen van) informatiesystemen De volgordelijke plaats van de

Nadere informatie

Functieprofiel Ondersteuner ICT Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Ondersteuner ICT Functieprofiel titel Functiecode 00 1 Functieprofiel Ondersteuner ICT Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Registreren en (laten) oplossen van vragen en storingen van ICTgebruikers binnen de richtlijnen van de afdeling, teneinde bij

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT medewerker 2012-2013 Kerntaak 1: Installeren van hard- en software Kwalificatie en crebocode Medewerker ICT 95060 Leeromgeving Buitenschools (BPV

Nadere informatie

Inhoud. Deel een Het ontwikkeltraject 13. Inleiding 11

Inhoud. Deel een Het ontwikkeltraject 13. Inleiding 11 5 Inhoud Inleiding 11 Deel een Het ontwikkeltraject 13 1 Werken binnen organisaties 15 1.1 Non-profit-organisatie 15 1.2 Profit-organisatie 16 1.3 Doelen 16 1.4 Rechtsvormen 16 Rechtspersoon 17 Persoonlijke

Nadere informatie

Kerntaak 1: Bewerkt materialen

Kerntaak 1: Bewerkt materialen Kerntaak 1: Bewerkt materialen Werkproces 1.1: Voorbereiden materiaal bewerkingen De allround verspaner ontvangt de werkopdracht van de leidinggevende. Ter voorbereiding op de verspanende bewerkingen leest

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Gevorderd

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Gevorderd OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Uitvoeren van activiteiten met zorgvragers (Verpleeg- en verzorgingshuiszorg & thuiszorg) Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten Niveau

Nadere informatie

Consortium Beroepsonderwijs

Consortium Beroepsonderwijs Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens Kwalificatiedossier (KD): Pedagogisch Werk Datum uitgifte KD: oktober 2015 Crebonummer KD: 23183 Cohort: 2016 ev

Nadere informatie

Kerntaak 1: Vervaardigt elektrotechnische (deel-)producten

Kerntaak 1: Vervaardigt elektrotechnische (deel-)producten Kerntaak 1: Vervaardigt elektrotechnische (deel-)producten Werkproces 1.1: Voorbereiden werkzaamheden De monteur verzamelt en leest relevante informatie (werkinstructies, tekeningen, schetsen, installatie-,

Nadere informatie

Analyseren Informatie genereren uit gegevens Gegevens controleren en aannames toetsen Conclusies trekken Verbanden leggen

Analyseren Informatie genereren uit gegevens Gegevens controleren en aannames toetsen Conclusies trekken Verbanden leggen Kerntaak 1 Ontwikkelen van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen 1.1 werkproces: Stelt de vraag en/of informatiebehoefte van de opdrachtgever vast taal: mondeling en Beheerst de Nederlandse Kan

Nadere informatie

weken jaren Applicatieontwikkelaar /Mediadeveloper Opleiding Complexiteit Begeleiding afnemend vanaf het eerste subsysteem. Duur Leerjaar 2, Blok 2

weken jaren Applicatieontwikkelaar /Mediadeveloper Opleiding Complexiteit Begeleiding afnemend vanaf het eerste subsysteem. Duur Leerjaar 2, Blok 2 Opleiding Applicatieontwikkelaar /Mediadeveloper Complexiteit Begeleiding Duur Leerjaar, Blok Advies timing Focus op Begeleiding afnemend vanaf het eerste subsysteem. Taakklasse 6, (ALA A, ALA B, ALA C,

Nadere informatie

1. BPV werkplan Leerdoelen Naam : Opleiding : ICT- en mediabeheer Niveau: 4 Stageperiode : Leerbedrijf : Praktijkopleider / begeleider :

1. BPV werkplan Leerdoelen Naam : Opleiding : ICT- en mediabeheer Niveau: 4 Stageperiode : Leerbedrijf : Praktijkopleider / begeleider : 1. BPV werkplan Leerdoelen Naam : Opleiding : ICT- en mediabeheer Niveau: 4 Stageperiode : Leerbedrijf : Praktijkopleider / begeleider : 1. BPV werkplan: Leerdoelen bepalen aan welke leerdoelen wil je

Nadere informatie

Applicatieontwikkelaar

Applicatieontwikkelaar Applicatieontwikkelaar Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen

Nadere informatie

Zoetermeer, 5 april 2019

Zoetermeer, 5 april 2019 Ministerie van OCW Mevrouw mr.drs. I.K. van Engelshoven Postbus 16375 2500 BJ DEN HAAG Zoetermeer, 5 april 2019 Betreft: Aanbieding kwalificaties voor vaststelling per april 2019 Kenmerk: hv19-0141mr/bes_alg

Nadere informatie

Stagegids. Beoordelingsdocument. ICT opleidingen. Applicatieontwikkelaar. Crebo 95311

Stagegids. Beoordelingsdocument. ICT opleidingen. Applicatieontwikkelaar. Crebo 95311 Stagegids Beoordelingsdocument ICT opleidingen Applicatieontwikkelaar Crebo 95311 Voorwoord De beroepspraktijkvorming of bpv is een belangrijk onderdeel van alle mbo-opleidingen. De bpv vindt plaats in

Nadere informatie

Formulier Ontwikkelingsgerichte beoordeling

Formulier Ontwikkelingsgerichte beoordeling Formulier Ontwikkelingsgerichte beoordeling ---- 2 0 1 2-2 0 1 3 ---- Masterplan Werkvoorbereider Installatie niveau 4, crebo 92513 Naam student: Bedrijf: : nummer: Praktijkbegeleider: -begeleider: Noteer

Nadere informatie

Functioneel Applicatie Beheer

Functioneel Applicatie Beheer Functioneel Applicatie Beheer Functioneel Applicatie Beheer Goed functioneel beheer werkt als smeerolie voor uw organisatie en zorgt voor een optimale aansluiting van de informatievoorziening op de primaire

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Veilig programmeren. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code

Keuzedeel mbo. Veilig programmeren. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code Keuzedeel mbo Veilig programmeren gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code Penvoerder: Sectorkamer ICT en creatieve industrie Gevalideerd door: Sectorkamer ICT en creatieve industrie Op: 12-04-2016

Nadere informatie

Examenplan MBO-Verpleegkundige

Examenplan MBO-Verpleegkundige Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 79140 Dossier MBO-Verpleegkundige Crebonummer dossier 23182 Kwalificatie MBO-Verpleegkundige Crebonummer kwalificatie 25480 Cohort 2018-2019 Leerweg

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Dat we er maar weer netjes bijzitten.! ( Verpleeg- en verzorgingshuiszorg) Beroepstaak A Helpen bij huishouding, wonen en recreëren. Niveau Startbekwaam

Nadere informatie

Verzamelformulier beroepsgerichte examens

Verzamelformulier beroepsgerichte examens Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens KD: Pedagogisch Werk Datum uitgifte KD: 24-02-2016 Crebonummer KD: 23183 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Kwalificatie:

Nadere informatie

Kwalificatiebeschrijving Applicatieontwikkelaar (CREBO-code: 10907)

Kwalificatiebeschrijving Applicatieontwikkelaar (CREBO-code: 10907) Kwalificatiebeschrijving Applicatieontwikkelaar (CREBO-code: 10907) kb.in13.4.v1 ECABO, 15 februari 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen

Nadere informatie