November Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "November 2014. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over..."

Transcriptie

1 November 2014 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 10 JANUARI Kopij aanleveren: Lees meer over... * Een stukje van de voorzitter * Laatste Florisbode van 2014 * De installatie van Raksa * Scouting Merch bestellen? * Scouts mededelingen * Jamboree On The Air * Explo s & eetbaar H kerk * Wie is de mol? * Explo s installatie * Kunnen wij het maken? * PWN Natuurwerkdag * PlusScouts Karten!!! Een stukje van de voorzitter Op 8 oktober hadden we weer onze jaarlijkse ouderavond. Dit jaar hadden we besloten het eens helemaal anders te doen. In plaats van veel vertellen door ons en veel luisteren door ouders, hebben we nu ge-speeddate. Klinkt eng, was het niet. In kleine groepjes zijn ouders langs diverse tafels gegaan, waar de verschillende staf- en bestuursleden iets vertelden over zichzelf of dat waar we mee bezig zijn. Door deze kleinere setting, was er veel meer interactie mogelijk en heeft de ouderavond duidelijk aan waarde gewonnen. Dit bleek ook uit de vele positieve reacties aan het eind van de avond, van zowel ouders als van leiding en bestuur. Daarnaast is er op 1 november weer hard gewerkt door veel mensen om ons mooie clubhuis in goede staat te houden en nog mooier te maken. Aan alle klussers: hartelijk dank voor jullie inzet!! Tot slot: het zal inmiddels bekend zijn dat we in januari starten met onze Bever speltak voor kinderen van 5-7 jaar. We hebben inmiddels al een aantal aanmeldingen binnen, dus we gaan zeker van start, en er is nog plek. Dus heeft u zelf kinderen in die leeftijd, of in uw omgeving: aarzel niet en geef ze op of breng het onder de aandacht. We kijken nu al uit naar de start van deze nieuwe speltak! Ronald Klingeler Groepsvoorzitter De laatste Florisbode van 2014 Het is alweer zo ver, de laatste Florisbode van 2014! Voor sommige is het toch nog even wennen zo n digitale Florisbode. Hopelijk pikt u er toch de nuttige dingen uit zoals de mededelingen van de leiding over de opkomsten en krijgt u een beeld van wat uw kinderen op Scouting doen. Het is misschien nog wat vroeg maar de redactie van de Florisbode wenst u alvast prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling. Zet alvast de Boerenkoolmaaltijd in de agenda, deze is op: zaterdag 3 januari.

2 WELPEN - De installatie van Raksa Zaterdag 25 november 2014 begon een voor mij hele speciale dag, ik werd geïnstalleerd samen met 12 welpen. Waar aan de buitenkant van het clubhuis niks te zien was, stonden er in het lokaal stoelen, banken voor de kinderen en een tafel met installatie spullen. Ik was best wel zenuwachtig, maar bij het zien van deze voorwerpen kon ik mijn zenuwen weer redelijk onder controle houden. Na het openen werden we tot mijn verbazing naar het leiding lokaal gebracht waar we het Jungle Installatieverhaal voorgelezen kregen. Mijn zenuwen groeide met de minuut. En toen Piko binnen kwam stappen met post-its met nummers erop en blinddoeken waren mijn zenuwen overal. Wat kon ik verwachten? En wanneer mocht ik? De nummers 1 tot en met 12 werden uitgedeeld. Daar zat ik niet tussen, ik kreeg de post-it met Laatste.. Één voor één druppelde de kinderen weg en werden de kinderen zelf ook steeds zenuwachtiger. Toen ik als laatste weg mocht, kwam Piko mij halen. Waar we hebben gelopen, ik heb geen idee. Het leek een eeuwigheid te duren (wat waarschijnlijk alleen het lokaal uit was en de gang op lopen eigenlijk was). Het geluid van een opengaande deur, mensen die klapte en juichte. De blinddoek ging af. Wat ik voor me zag was een heel parcour. Eerst moest ik voorzichtig over de rots punten, daarna over de slangenkuilen heenstappen, vervolgens werd er gekeken of ik wel behendig genoeg was om door een val heen te kruipen (dus niet ;-) ), een gevaarlijke slinger met de liaan volgde over het ravijn en als laatste mocht ik met behulp van mijn medeleiding over een rivier van licht varen. Wat een prachtige reis had ik zo net even gemaakt. En wat was ik trots op alle kinderen die dat even voor mij hadden gedaan. De lichten gingen aan en alles moest eventjes snel worden opgeruimd, we waren dan wel allemaal aangekomen in de Jungle, maar nog lang niet geïnstalleerd. Er kwam een Nederlandse vlag die voor de helft werd uitgerold. Per installatie mochten er drie welpen naar voren komen. Handen netjes op de vlag, salueren, de belofte netjes nazeggen, insignes opspelden en de cap opgezet krijgen. Zo werden er twaalf kinderen geïnstalleerd als welp. Last but not least, werd ik geïnstalleerd want ja wat is nou een leiding die niet geïnstalleerd is? Dus ook ik mocht mijn hand leggen op de vlag, de welpenleiding belofte afleggen, insignes opgespeld krijgen en mijn laatste insigne was toch een beetje bijzonder. Deze insigne gaf mijn welpenleiding naam: Raksa. Wat een super moment! Nog helemaal vol energie, zeiden we de ouders gedag en gingen we buiten nog een spelletje spelen. Na het spelletje zijn we voor het sluiten nog even in de kring gaan zitten om de nesten nog even bij te werken. Er zijn een aantal nieuwe linten uitgedeeld, waardoor er nieuwe gidsen en helpers zijn gekomen (Gefeliciteerd!).Helaas moesten we toen sluiten en was de installatieopkomst alweer voorbij. Dikke kus en knuffels, Raksa (Kim)

3 Scouting Merchendise bestellen? Ben je een Cap of Das kwijt of wil je toch graag nog een naambandje of GFV-groeps t-shirt? Eliana heeft het op voorraad. Bel of mail Eliana zodat je het tegen contante betaling op kan halen: Telefoonnummer: SCOUTS - Mededelingen 8 november Installatie. Tijdens deze opkomst worden de nieuwe scouts geïnstalleerd. We zijn vanaf half 10 op het Huldtoneel (aan de rijksstraatweg). U bent van harte welkom om te komen kijken! 29 november Sinterklaasopkomst 20 december Kerstontbijt 27 december Geen opkomst! 3 januari Boerenkoolmaaltijd Jamboree On The Air (JOTI) Zaterdag 18 oktober was de JOTI (Jamboree On The Internet), waar de welpen en scouts actief mee bezig zijn geweest. Tijdens deze opkomst gingen zij met andere Scouting groepen chatten om zo meer over hun doen en laten te weten komen. In het bos werd nog eens een vossenjacht en smokkelspel gespeeld, geheel in een JOTI thema. Na de opkomst in de ochtend was het tijd voor alle staf, explorers en stam leden om ook mee te doen aan de JOTI van 18 oktober. Dit in de vorm van een LAN party: veel computers en veel spelletjes die met elkaar te spelen waren. Tot in de vroege uurtjes van de zondagochtend werden er oude klassiekers zoals Unreal Tournament en Age of Empires gespeeld, maar ook moderne spellen zoals Minecraft en GTA waren in trek. In het hordehol werd ook nog eens Mario Party en Mario Kart gespeeld op de Wii. We wisten ons goed bezig te houden :)

4 EXPLORERS - Explo s helpen stichting eetbaar Heemskerk Vrijdag avond 17 oktober hebben de explo s stichting eetbaar Heemskerk met de aanleg van een heg geholpen. Kijk voor hilarische filmbeelden op: Het klussen werd beloond met een lekkere shoarma maaltijd. EXPLORERS - Wie is de mol? De mol is al een aantal opkomsten actief op en rond Florisheem. Tot de kerst keert hij of zij nog een aantal maal terug. De mol doet goed werk, zo heeft deze tijdens de avondspot opkomst met t besluipen en spotten flink verdiend of beter gezegd geld verloren voor de pot. Maar heeft de rest dat door?... Ga zo door mol! EXPLORERS - Installatie 31 oktober: we hebben weer vijf explo s geïnstalleerd. Lola, Stefan, Niels, Jonathan en Rassoul welkom bij de explo s! Laura wordt z.s.m. geïnstalleerd, zij kon er niet bij zijn op de 31e. EXPLORERS - Mini agenda 7 november Wie is de mol 14 november Quiz sex en zo 21 november Vuur en veiligheid (brandweer bezoek?) 28 november Vervolg wie is de mol 5 december Geen opkomst ivm thuis Sinterklaas. 12 december Sinterkerstennieuw 19 december Finale wie is de mol / gala diner 6-8 februari Weekendkamp 11 april Risk party

5 Kunnen wij het maken? NOU EN OF! Allereerst willen wij even via deze weg laten weten dat we erg blij zijn met onze nieuwe klus coördinator Tim van der Heide, per 1 oktober jl. zal hij onze club ondersteunen door de klussen in en om het clubhuis te coördineren. Tim is geen onbekende van de groep, hij is al enige tijd lid geweest en wilt toch betrokken blijven bij de groep ondanks dat hij niet meer deel neemt aan de opkomsten. Op 1 november hebben we met z n allen weer de handen uit de mouwen gehaald om te gaan klussen op de club. Schilderen, schuren, plamuren en bladeren vegen! Allemaal klussen die toch een keer gedaan moeten worden. Hiernaast zien jullie hoe Jeroen les krijgt in het maken van naamplaatjes en hoe Tim de Wit de mooie Florisheem aanduiding op het clubhuis weer geel maakt. Wij willen iedereen bedanken voor het helpen, zowel de ouders als de leden van de groep hebben erg hard gewerkt! KUNNEN WIJ HET MAKEN? NOU EN OF!!! PWN Natuurwerkdag Op zaterdag 1 november was naast de klusdag ook de Natuurwerkdag. Deze dag zorgen de Welpen van de Graaf Floris V en van de Helen Keller er samen met de PWN boswachters voor dat de natuur een handje geholpen wordt. De kids en de leiding kregen allemaal een knipschaar en handschoenen. Dit jaar stond het onderhouden van de bomen achter de poort bij Kasteel Marquette op het programma. De gemengde groep was in twee gesplitst waarvan één groep spelletjes ging spelen en de andere de boswachters kon helpen. Halverwege de ochtend werd er gewisseld. PlusScouts - Karten!!! Op woensdag 22 oktober was de maandelijkse bijeenkomst van de PlusScouts en dit keer stond Karten op het programma. 10 Enthousiaste jong volwassenen in kleine karretjes over een parcours scheuren, als dat maar goed gaat! Als beloning voor het harde werken kregen alle kinderen een versnapering van chocolade bij de limonade. Rond 19:30 verzamelen we bij de kartbaan Silverstone in Zwanenburg om wat te drinken en vervolgens als echte coureurs de karts in te stappen voor de eerste heat. Nadat we met weinig schade de eerste heat hadden overwonnen en een kleine pauze begonnen we aan de tweede heat. Martijn Dantuma was de grote winnaar van de dag! Kijk hem eens trots zijn op zijn medaille.

6 Florisbode Wilt u ons sponsoren? Wij plaatsen uw logo graag in ons clubblad! VOLGT U ONS AL @StamGFV Wilt u ons sponsoren? Voor het plaatsen van een logo in de Florisbode of op de website vragen wij een kleine bijdrage. Wilt u meer informatie mail dan naar: florisbode@graafflorisv.nl Wie wil jij een sturen? welpen@graafflorisv.nl Welpen leiding scouts@graafflorisv.nl Scouts leiding explorers@graafflorisv.nl Explorer begeleiding staf@graafflorisv.nl Alle leidinggevende bestuur@graafflorisv.nl Alle bestuursleden groepsraad@graafflorisv.nl Alle leden van de groepsraad jaro81@graafflorisv.nl De Explorer jeugdleden stampers@graafflorisv.nl De Stam jeugdleden ouderleden@graafflorisv.nl De ouderleden CHECK SNEL DE W E B S I T E! WWW. GRAAFFLORISV.NL klussen@graafflorisv.nl verhuur@graafflorisv.nl florisbode@graafflorisv.nl Het klusteam Voor vragen over het verhuur De redactie van de Florisbode VOOR ALLES OVER SCOUTING GRAAF FLORIS V!

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

Juni 2015. Colofon Redactie: Jeffrey Faas

Juni 2015. Colofon Redactie: Jeffrey Faas Juni 2015 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 12 SEPTEMBER Kopij aanleveren: Lees meer over... * Heidag op het strand * Aanloop naar de Jamborette * Rabofietsdag 2015 * De Bever-Welpendoedag

Nadere informatie

Maart 2015. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

Maart 2015. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Maart 2015 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 16 MEI Bestuursverkiezingen Afgelopen zaterdag zijn er weer bestuursverkiezingen geweest. De functie van de secretaris en groepsbegeleider waren

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Scouting Jan van Hoof-groep Gouda

Scouting Jan van Hoof-groep Gouda Scouting Jan van Hoof-groep Gouda Hallo! Als je dit boekje leest, ben je waarschijnlijk net een paar keer komen kijken bij ons. Best wel spannend hè, al die nieuwe dingen die je ziet? Opstellen in een

Nadere informatie

September 2015. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Volgende deadline: 7 NOVEMBER. Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl.

September 2015. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Volgende deadline: 7 NOVEMBER. Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl. September 2015 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 7 NOVEMBER Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl Lees meer over... Het overvlieg spectakel De nieuwe stafteams Bestuursverkiezingen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Bouwactiviteiten! De metselprofielen zijn gesteld, de stenen zijn gearriveerd, zodat;

In deze nieuwsbrief. Bouwactiviteiten! De metselprofielen zijn gesteld, de stenen zijn gearriveerd, zodat; In deze nieuwsbrief Bouwactiviteiten! Karten Mag ik mij even voorstellen? Zonnepanelen? Rijksmuseum en scouting Ridderkerk? Decemberlekkers Buitenterrein Bouwactiviteiten! Donderdag 13 november was het

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT 1 INHOUD Inleiding blz. 03 Scoutinggroep AROODA blz. 04 Contributie blz. 05 Bevers blz. 06 Welpen blz. 07 Scouts blz. 08 Explorers blz. 09 Roverscouts

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Scouting Oud-Beijerland

Nieuwsbrief van Scouting Oud-Beijerland Nieuwsbrief van Scouting Oud-Beijerland november 2016 Kompasonline.nl Activiteiten op de agenda: Welpen: 25-26 nov.: Zwarte Pietenkamp 17 dec: Kerstknutsel (laatste opkomst dit jaar) 7 jan.: Pyjamaloop

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Welkom op de leukste pagina van de hele school!

Welkom op de leukste pagina van de hele school! Welkom op de leukste pagina van de hele school! We hebben weer een heleboel gedaan de afgelopen weken zoals leuke uitstapjes en de avond4daagse. De kinderen krijgen al een beetje het vakantiegevoel te

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

De Voorleeswedstrijd GROEP 7

De Voorleeswedstrijd GROEP 7 De Voorleeswedstrijd GROEP 7 Wij hebben weer de voorleeswedstrijd gehad. Deze keer moest Esma tegen Daan. Daan had het boek de voetbalgoden nr. 1. Esma had het boek dagboek van een muts: zak er maar lekker

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie SAMEN DELEN een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie INHOUD LESBRIEF 1. Introductie 2. De SAMEN DELEN Lesinhoud 3. De SAMEN DELEN Quizzz 4. Het SAMEN DELEN Diploma 5. De SAMEN DELEN Activiteiten

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

nieuws Waar begon dat feestje? alles wat je wilt en moet weten Inhoudsopgave Waar begon dat feestje? 1 Een luchtkussen van bijna 50 meter 3

nieuws Waar begon dat feestje? alles wat je wilt en moet weten Inhoudsopgave Waar begon dat feestje? 1 Een luchtkussen van bijna 50 meter 3 Inhoudsopgave Waar begon dat feestje? 1 Een luchtkussen van bijna 50 meter 3 Online inschrijven een groot succes! 4 Vakantiespel al 55 jaar betaalbaar 6 Waar begon dat feestje? Op 4 juni jl. bij de instructieavond

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Modelbrief 1: Aankondiging deelname programma Groepsontwikkeling in de groep

Modelbrief 1: Aankondiging deelname programma Groepsontwikkeling in de groep Programma Groepsontwikkeling Modelbrieven voor groepen Modelbrief 1: Aankondiging deelname programma Groepsontwikkeling in de groep Beste ouders/verzorgers en leden van de (naam groep), Een goede Scoutinggroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Kamp. Michelle. Kamp:

Kamp. Michelle. Kamp: Het kamp Het was een super leuk kamp, Het boshuis was hartstikke leuk en gezellig en er omheen was heel veel te doen en als hoogtepunt dit jaar een springkussen. we hebben heel vee leuke spellen in het

Nadere informatie

Opening Kinderboekenweek met als thema: Feest!!!!!!!

Opening Kinderboekenweek met als thema: Feest!!!!!!! Schoolkrant van de Rembrandt van Rijnschool in Woerden Jaargang 2014-2015 Verslaggeving: leerlingen uit groep 7 en 8 Monumentendag 2014 Vorige week vrijdag zijn we met de fiets naar de stad gegaan. Juf

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Praktijkonderwijs werkt!

Praktijkonderwijs werkt! DE VENEN Praktijkonderwijs werkt! Ontdek hoe het werkt op 20 januari! Waar wil jij een pro in worden? Bij ons op school leer je vooral door te doen! Op school én in de praktijk, via stages. Je kunt bij

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne.

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Bij research Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Opdracht 1 Stagelogboek De eerste dag heb ik bij Ron Steijvers stage gelopen en die is project leider ontwikkelaar, vooral

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Interview :Dani reporter : frank

Interview :Dani reporter : frank Interview :Dani reporter : frank 1. In welk atelier zit je? Koken. 2. Waarom heb je voor dit atelier gekozen? Omdat mijn stiefmoeder ook heel goed kan koken wou ik het ook proberen. 3. Uit welke groep

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

MOTIVEREN & STIMULEREN

MOTIVEREN & STIMULEREN INLEIDING INLEIDING Dit boekje hoort bij de vervolgtraining 'motiveren en stimuleren'. In dit boekje gaat het voornamelijk over kunnen, willen en doen. Probeer de stof die we hier beschrijven vooral als

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 02 1. Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

- Wie er meegaan met het Ouder-Kind Kamp (bevers + ouders) incl. allergieën

- Wie er meegaan met het Ouder-Kind Kamp (bevers + ouders) incl. allergieën maandag 0 00:00 - Laatst aangepast dinsdag 05 maart 2019 21:34 Nummer: 10 Jaargang: 35 Datum: Nico Steenbeek Groep Panoven 10 3401 RA IJsselstein Postbus 347 3400 AH IJsselstein Tel.: (030)6876722 Website:

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma!

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Scouting Titus Brandsma Scouting Titus Brandsma is een van de scoutinggroepen in Nederland. In Oss zijn er zelfs al vier scoutinggroepen!! Het komt voort

Nadere informatie

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Groepsnieuws groep 4 mei/juni Een tand eruit! Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Belangrijke gebeurtenissen Finn, 2 e prijs met straatvoetbal! Verjaardag juf Op woensdag 25 juni vierde ik

Nadere informatie

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Mediawijsheid A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Ik heb samen met de kinderen een gesprek gevoerd over de sociale media en het internet gebruik. Ik heb voor mezelf thuis een

Nadere informatie

Evaluatie Waterdag 17 maart 2015

Evaluatie Waterdag 17 maart 2015 Evaluatie Waterdag 17 maart 2015 Grafieken uitgedrukt in % Wat vond je van deze activiteit? Wat vond je het meest/minst leuke onderdeel van deze dag? Redenen meest/minst leuk: Workshop Meest Minst Super

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Neil Armstrong Scouting Groep. Geen paniek!

Neil Armstrong Scouting Groep. Geen paniek! Geen paniek! Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst? Waar koop ik de juiste kleding? Met Help! Mijn kind zit op Scouting!? krijgt u al

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

Dagje naar zee. Yosei

Dagje naar zee. Yosei Zandvoort We gingen met school een schoolreisje doen. We gingen naar Zandvoort met de bus. Het was een uur rijden. Kwart over tien eindelijk we zijn er. Toen ging ik met mijn groepje opdrachten doen. Het

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Uniform: Spijkerbroek Blauwe scoutingblouse Insigne: wit met lelie van scouting Insigne: speltakteken dolfijnen Blauwe dolfijnenpet

Uniform: Spijkerbroek Blauwe scoutingblouse Insigne: wit met lelie van scouting Insigne: speltakteken dolfijnen Blauwe dolfijnenpet Den Haag Website http://denhaag.scouting.nl/static/regio/scoutshop.html Waldeck Pyrmontkade 904 Telefoon 070-3106454 Openingstijden woensdag van 13.30 tot 17.00 uur donderdag van 19.00 tot 21.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

37% 63% Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 12 maart 2015 t/m 5 april 2015 Aantal evaluaties : 73. ingevuld niet ingevuld

37% 63% Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 12 maart 2015 t/m 5 april 2015 Aantal evaluaties : 73. ingevuld niet ingevuld Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 1 maart 015 t/m 5 april 015 Aantal evaluaties : 7 Lowys Porquinstichting PCPO Midden Brabant Stichting Openbaar Basisonderwijs Westbrabant Stichting

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Kom in actie! voor kinderen in Albanië

Kom in actie! voor kinderen in Albanië Kom in actie! voor kinderen in Albanië Voor alle kinderen in Albanië een! Ben je tussen de 10 en 13 jaar? Doe dan mee met onze actie! Stichting Antwoord wil graag dat iedereen weet dat de Here Jezus van

Nadere informatie

De arme man en zijn parkiet

De arme man en zijn parkiet De arme man en zijn parkiet deel 3/3 Iedereen op straat is blij dat de arme straatmuzikant niet arm meer is. s Avonds brengt hij zijn volle buideltjes met geld naar de bank. Dat is heel veel en thuisgekomen

Nadere informatie

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Onze gemeentevisie GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Wij zijn gemeente van Jezus Christus die hem leren kennen, volgen en verkondigen. G K V - V Thematekst met gebaren: Sleutelvers: God

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

09:45 10:00 Sluiting ontbijt & opening gemeentedag. 10:00 Catering, bloemenmarkt, verkoop van levensmiddelen, allerlei

09:45 10:00 Sluiting ontbijt & opening gemeentedag. 10:00 Catering, bloemenmarkt, verkoop van levensmiddelen, allerlei 08:45 09:45 Ontbijt 09:45 10:00 Sluiting ontbijt & opening gemeentedag 10:00 Catering, bloemenmarkt, verkoop van levensmiddelen, allerlei 10:00 12:00 Fotoshoot (grote zaal) 10:15 10:45 Sponsorloop kinderen

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake!

Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake! Vereniging Informatie voor nieuwe leden Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake! Scouting is een superleuke, actieve en uitdagende manier om vrije tijd

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

SPECULAAS TE KOOP! SPECULAAS TE KOOP!

SPECULAAS TE KOOP! SPECULAAS TE KOOP! INHOUD: # s p e c u l a a s a c t i e # Bevernieuws # Nieuws uit de jungle # scouts out# scouts s p e e d d a t e # winterwandeling# JOTA- JOTI EVENT 2012# # plusscouts # van het bestuur..! SPECULAAS TE

Nadere informatie

Oostenrijkreis 2013. Het huis waarin we verblijven.

Oostenrijkreis 2013. Het huis waarin we verblijven. Oostenrijkreis 2013 Op zondag 21 april 2013 om 19:00 vertrokken 32 leerlingen uit 4H en 5V naar Schröcken, Oostenrijk. De busreis was erg gezellig, sommige leerlingen zijn nauwelijks aan slapen toegekomen.

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar. Hopelijk wordt het ook de beste maand van het jaar. Goed opletten voor

Nadere informatie