Weeksluitingen. Hieronder de eerst volgende weekopeningen: Datum: Princenhof: Raadhuislaan:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weeksluitingen. Hieronder de eerst volgende weekopeningen: Datum: Princenhof: Raadhuislaan:"

Transcriptie

1 Weeksluitingen Iedere vrijdagmiddag wordt de weeksluiting door een andere klas verzorgd. Muziek, toneelstuk, dans of een presentatie, er kan van alles aan bod komen. Het is voor de kinderen leuk als er ouders komen kijken. Hieronder de eerst volgende weekopeningen: Datum: Princenhof: Raadhuislaan: 6 februari Beren Leeuwen 13 februari Kikkers Specialisten 20 februari x Carnaval 6 maart Zeepaarden Panters 13 maart Lentekriebels Lentekriebels 20 maart X Huskies 27 maart Giraffen Pauwen 3 april X x!

2 Kikkers

3 Kikkers S B O t P a l e t

4 Leeuwen Winter- tekeningen van de Leeuwen.

5 Leeuwen Winter- tekeningen van de Leeuwen.

6 Dolfijnen Winterelfjes gemaakt door de Dolfijnen: koud hoor er is sneeuw je moet handschoenen aan koud (Paulina) leuk sport ik drink chocolademelk ik maak een sneeuwpop iglo (Carlista) sleetje rijden het is het is koud buiten brrrrr (Aaron) kerst slee Sjaal ijs soep ik hou van sneeuw leuk (Dave) leuk zeg Ryan Wesley Joyce sneeuwballen gooien naar elkaar haha (Ryan) handschoenen aan er vallen sneeuwvlokjes het is ijs koud brrrr (Anishka) is koud er is ijs buiten is het koud brrrr (Faisal)

7 Dolfijnen koud buiten je handschoenen aan lekker warme choco melk drinken brrr (Yara) leuk sneeuwpoppen zijn heel lief hebben een hoed op einde (Dean) muts op lekker sleetje rijden mooie een sneeuwpop maken koud (Kelly) sneeuwballen gooien een sneeuwpop maken op het ijs schaatsen chocolademelk (Joy) wat koud het sneeuwt erg sneeuw vind ik leuk brrrr (Wouter) slee rijden vriezen doet het ik wil een sneeuwbui muts (Lisa) in Oostenrijk ik ga snowboarden lekker in de sneeuw brrrr (Noa) Winter Wat koud Buiten is het wit is het leukst (Chamira) wat brrrrr het is koud het is bibber koud leuk (Moyet)

8 Pinguïns Juf Nathaly tekende hoofden over Toen moeste we onsen hoofden in Plakken met papier uit tijdschrift. En toen moesten we ons hoofd in plakken Met pasta van boogjes of rechte of allebei Van Jordy en Nic De pinguins hebben een stilleven gemaakt We zaten met de tafels aan elkaar in een soort van schaal, het was moeilijk. We moesten een fruitschaal namaken. Daar na gingen we verven. Allemaal waren ze mooi. Groetjes van Rik en Roberto.

9 Pinguïns We hebben een bordje met nasi en saté gekregen Er zat een eitje en kroepoek bij. We kregen vruchtjes als toetje en limonade Dit was vanwege het project Wereldkinderen. Het was super leuk en lekker! We hadden veel plezier. Groetjes, Elize & Nick DE SPONSORLOOP De pinguins en de dolfijnen deden de sponsorloop. We doen het voor stichting leergeld en kartini. Bij elk rondje kregen we een kruisje. Dion heb 25 rondjes en Anton heeft 18 rondjes gelopen. Sommigen waren moe anderen niet. Het was leuk en we hebben veel geld op gehaald. Groetjes van Dion en Anton

10 Uilen De afgelopen weken hebben we het in de klas over het Boeddhisme gehad. De kinderen hebben de belangrijkste informatie die ze hebben geleerd hieronder opgeschreven. Het Boeddhisme Het Boeddhisme verschilt van andere geloven. Boeddhisten leven volgens de leer van Boeddha. Boeddha geloofde niet in een oppergod, daarom vereren boeddhisten Boeddha niet als god, maar tonen ze respect voor hem en alles wat leeft. Boeddha leerde dat het leven een oneindige cyclus is van leven en dood en wedergeboorte. Als mensen leven met niet te veel en niet te weinig en aardig zijn voor elkaar, komen ze dichterbij de staat van verlichting het doel van het boeddhisme! Belangrijkste feest dagen. -Parinirvana (mahayana) sterf dag van boeddha, februari -hana matsuri geboorte dag van Boeddha, april -wesak feest van verlichting en dood, april -boon het verhaal van Boeddha, juli -esala perahera feest van de tand, juli/augustus -kathina klooster krijgen offerandes oktober -nirvanadag boeddha's verlichting december Boeddhistische scholen. Alle boeddhisten geloven in Boeddha's leer. Maar verschillende groepen vinden dat er verschillende wegen zijn om tot de waarheid te komen. Teravada boeddhisten worden vaak monnik of non om zo dichter bij boeddha's leer te blijven. Mahayana boeddhisten vinden dat iedereen de staat van Boeddha kan bereiken.

11 Uilen Monnik worden. In het klooster laat iedereen zijn hoofd scheren! Ze dragen ook allemaal de zelfde kleren. Kleding en haar kunnen afleiding zijn voor de juiste manier van leven. Ze zijn goed voor levende wezens. In het klooster zorgen ze voor drie honden, een papegaai, vier vissen en een kraai. Ze leren een levend wezen nooit kwaad te doen of te doden. Ze mogen ook niet stelen, liegen, trouwen of misdragen. Ze hebben ook vrij. Voor de lunch en het avondeten hebben ze vrij, soms maken ze hun huiswerk,maar ze spelen ook en zondag mogen ze op bezoek bij hun familie. Ze proberen boeddha te volgen. Het is een hele eer voor de familie als een jongen in het klooster gaat. Soms krijgen jongens mooie kleren aan waarin ze naar de tempel gaan. Na de plechtigheid krijgen ze eenvoudige kleren. Veel hebben ze niet. Ze dragen rode gewaden en sandalen. Ze hebben een scheermes voor het hoofd en naald en draad om hun gewaden mee te herstellen. Tibetaanse monniken hebben geen bedelnap. Jara, Wesley en Wouter.

12 Uilen Sneeuw glans ijs De komt er aan Een glinster op de maan Lekker in de sneeuw gaan sleeën Op de slee met zijn tweeën Het water bevriest in de lucht De sneeuw komt eruit met een zucht. In de sneeuw kan je skiën En dan val je op je knieën Ojee in het ijs zit een gat Als je er in valt word je nat Lisa Winter Er licht sneeuw Je ziet geen leeuw De huizen zitten onder Je hoort geen donder Bomen zijn kaal Je hoort veel kabaal Sneeuw poppen langs de weg Na een week is het weg,dikke pech De lente komt er aan Je ziet het ijs langzaam weg gaan Rens Tekening van Stijn De waar je van houd En dan is het ook heel koud Je bent binnen Schaatsen kijken wie gaat winnen Lekker warm voor de kachel Warme neus en oor, handen, baard Van januari tot maart Ook lekker buiten in de sneeuw wat is daar een bevroren meeuw? Lekker sneeuwpop maken Of dromend onder een laken Sneeuwballen gooien Wacht niet te lang ander gaat het dooien. Rein Het is. Het gaat dan sneeuwen, En dat gebeurt al eeuwen. Dan gaan we sleeën, En met de sneeuw hebben we veel ideeën. Sneeuwballen gooien, En daarna het sneeuw ontdooien. Dan lekker schaatsen, En de sneeuwballen wegkaatsen. Niet op het dunne ijs staan, Want dan is het al snel met je gedaan. Op ons pad de sneeuw weg scheppen, Want dan kunnen we steppen. Maar aan de komt ook een eind, En de sneeuw verdwijnt. Levi

13 Panters Wereldkinderen Wij van de Panters doen mee aan. de Sponsorloop. We halen geld voor stichting Kartini en stichting Leergeld voor kinderen die niet naar school kunnen, zodat kinderen een goede leven krijgen en genoeg eten. En ik hoop dat ze blij worden van onze hulp. Ik wens de kinderen een gezonde leven En dat ze uiteindelijk genoeg geld hebben. We zijn met school naar het Rijksmuseum geweest het gebouw was best mooi. En zowat overal waar je keek hing of stond kunst. We waren in het stuk van de VOC we hebben een nagebouwd schip gezien en wapens. die echt gebruikt zijn!!! Ik heb 1 ding geleerd. 1 tulpenbol was evenveel waard als een nieuw huis in Amsterdam. Lars Alicja We waren met de hele klas naar het Rijksmuseum en daar was het heel druk. Dat kwam door toeristen. We zagen de Nachtwacht van Rembrandt. Het rijksmuseum Het is een best interessante plek. Je kunt ook heel veel dingen doen en beleven. Er zijn mooien schilderijen. De Nachtwacht is best mooi. Je kon ook dingen ruiken zo als nootmuskaat. Dat rook best lekker. Het is allemaal ouderwetst maar wel mooi en sjiek. Het Rijksmuseum is een hele mooie plek. Dus ga er naar toe! Cheyenne Tom Vuurwerk Ik ga het over vuurwerk hebben. We hebben één voorlichting gehad en dat was wel spannend. We hebben vuurwerk gekocht en afgestoken en we hadden iedereen een hand gegeven en we hadden gezelligheid en we gingen champagne drinken en spelletjes spelen. Maar wat we ook gingen doen is laat naar bed en dat was super leuk. En wat we ook hadden is blijdschap binnen en buiten op straat. Yvon

14 Panters Ik ga het hebben over vuurwerk voorlichting. Er was eens en dag toen kwam er een mevrouw binnen en die gaf ons voorlichting over vuurwerk. Het Was en mevrouw van Halt. Ze legde ons uit dat vuurwerk gevaarlijk was en dat iemand zijn vingers kwijt geraakt is en het kwam door strijkers Quinten Mijn nieuwe school Hoi ik ben Nelson. Ik ben 10 jaar Ik zit op een nieuwe school Ik ben hier omdat ik eerst niet goed kon leren, maar nu wel op deze school. Ik voel me heel goed op deze school. Ik kan me beter concentreren en ik heb voor het eerst gebasketbald. Dit is een hele leuke school. Nelson Ik ben Senna en ik ben 11 jaar en heel lief. Ik hou van paarden en voetbal en autocross. Ik heb veel vrienden en vriendinnen op deze school. Het is echt een leuke school. Heel leuk zelfs. Aardige kinderen op deze school. Ik speel vaak met hen. Niet alleen op school, ook thuis. Maar daar hebben we het niet over. Deze school legt de dingen goed uit. Daar ben ik blij mee. Ik ben heel blij dat ik met de krant iets over mezelf mag schrijven. Dit was iets over mezelf. Kerstmis Wij hadden kerstmis op school. Het was heel gezellig. We deden hele leuke spelletjes. We hadden een kerstdiner en er waren heel veel lekkere dingen, zoals cake, mini gehaktballen, cup cake. Er was een hele leuke Kerstvoorstelling. Het was een hele leuke dag. Het diner op school het was leuk het was van 5 tot 6 uur. We hebben lekker cake gemaakt. We hebben een kerststukje gemaakt met takken blaadjes kerstballen en kaarsjes Jaimy Ik was zenuwachtig voor de kerstmusical. Er zaten allemaal kinderen in.de zaal. Ik had ook met de anderen geoefend die meededen. We moesten ook kleding aan bij het oefenen en in het echt. Tobias Wij Panters hadden een kerststukje gemaakt. Hoe hadden we het gemaakt? Met takken en nog veel meer spullen. We hadden hulp van twee moeders, omdat je kinderen niet met een snoeischaar kan laten werken. In de middag kwam een toneelstuk van de kinderen die mee wilden doen. Er speelden drie kinderen uit de Panters en natuurlijk ook een paar kinderen van andere klassen. s Avonds gingen we gezamenlijk eten ik vond het erg gezellig en natuurlijk hoorde Jezus er ook bij dat mag je nooit vergeten. Tessa Senna

15 Volleybaltoernooi Verslag van het jongens volleybaltoernooi op zaterdag 31 januari Op zaterdag 31 januari stonden 5 jongens van t Palet om 15.00u. klaar om hun eerste volleybalwedstrijd te spelen. Faisal, Aaron, Ryan, Wesley en Reno deden mee aan het toernooi. Zij moesten 4 wedstrijden spelen, 2 tegen een team van de Gideonschool en 2 tegen een team van de Baskuul. De pauzes werden gebruikt om energie op te doen met chips en drinken en om de tactiek te bespreken. Alle kinderen hebben goed en sportief gespeeld, maar helaas was dit niet voldoende om door te dringen tot de halve finale. Als beloning kreeg iedere deelnemer een mooi oranje vaantje van de volleybalvereniging en van juf nog 2 PBSmunten. Tijdens de weekopening mochten de kinderen op het podium komen om hun vaantje aan iedereen te laten zien. Ik wil alle jongens bedanken voor hun inzet en alle vaders, moeders, broers, zusjes en andere belangstellenden voor hun aanmoedigingen en support. Fijn dat jullie er allemaal waren. Ik kijk met een tevreden gezicht terug op een sportieve volleybalmiddag. Juf Marian

16 Volleybaltoernooi

Weeksluitingen. Hieronder de eerstvolgende weekopeningen:

Weeksluitingen. Hieronder de eerstvolgende weekopeningen: Weeksluitingen Om de week op vrijdagmiddag wordt de weeksluiting door een andere klas verzorgd. Muziek, toneelstuk, dans of een presentatie, er kan van alles aan bod komen. Het is voor de kinderen leuk

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Lente. Zomer. Winter. Herfst. Winter

Lente. Zomer. Winter. Herfst. Winter Lente Winter Winter Zomer Herfst Goedemorgen, Beertje, het is tijd om op te staan. Je moet naar school. Maar kijk eerst maar eens naar buiten, want het sneeuwt, zegt Moeder Beer. Beertje springt uit bed

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

Hieronder de eerst volgende weekopeningen:

Hieronder de eerst volgende weekopeningen: Weeksluitingen Kikkers Om de week op vrijdagmiddag wordt de weeksluiting door een andere klas verzorgd. Muziek, toneelstuk, dans of een presentatie, er kan van alles aan bod komen. Het is voor de kinderen

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Zoek de zes verschillen

Zoek de zes verschillen Naam: Zoek de zes verschillen schaat-sen. het is win-ter en het is koud. het vriest. op de slo-ten ligt een laag-je ijs. mo-gen we schaat-sen, vraagt joost? als het ijs sterk ge-noeg is, zegt pa-pa na

Nadere informatie

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen.

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen. Het schooljaar zit er bijna op! De kinderen van groep 4/5 hebben keihard gewerkt en gelukkig ook veel geleerd. Wat ze hebben geleerd, vertellen ze hieronder. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik vind rekenen

Nadere informatie

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack.

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack. Groep 8 Mijn voorlopig advies. Ik moest op gesprek met mijn moeder en mijn broertje. We moesten naar meester Tom. We kregen een hele uitleg. Op het eind hoorde ik mijn voorlopig advies. Het was kader of

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Weeksluitingen. Avond 4- daagse

Weeksluitingen. Avond 4- daagse Weeksluitingen Iedere maandagochtend wordt de weeksluiting door een andere klas verzorgd. Muziek, toneelstuk, dans of een presentaties, er kan van alles aan bod komen. Het is voor de kinderen leuk als

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!!

GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!! GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!! Wij zitten in groep 5 B in het schooljaar 2014/2015. Marvin-Kirsten-Adesh-Tim-Ise-Bart-Phéline-Lotte-Oumaima-Vera-Louise-Sanne-Bloem Esra-Madelief-Ilona-Niimo-Yuri-Thomas-Denise-Roos-Thijmen-Remco-Bas-Pepijn

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel.

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel. Pasen Wat lijkt het lang geleden dat we met Kerst de geboorte van Jezus vierden. Het thema van Pasen is vasthouden en loslaten. Om te ontdekken dat het geloof in Jezus houvast biedt, moeten de mensen om

Nadere informatie

Schoolkrant groep 6. Kastelen. School

Schoolkrant groep 6. Kastelen. School Schoolkrant groep 6 School Op school hebben we een nieuw vak : De dag van vandaag, dan heb je een dag bijvoorbeeld 24 Jan toen is er voor het eerst goud gevonden in Amerika. En bij docu is het ook heel

Nadere informatie

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen.

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen. Kindercentrum ZieZoo t Loo Prinses Margrietlaan t.o. huisnr. 9 2273 BP Voorburg, T 070 221 0092 loo@ziezoo.nl www.ziezoo.nl Nieuwsbrief Januari In deze nieuwsbrief een verslag van de afgelopen maanden,

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

win-ter sneeuw-bal schaat-sen sneeuw-man ha-gel re-gen-jas re-gen-bui slee-en sneeu-wen don-ker ijs-beer re-gen-laars win-ter-jas hand-schoen ski-en

win-ter sneeuw-bal schaat-sen sneeuw-man ha-gel re-gen-jas re-gen-bui slee-en sneeu-wen don-ker ijs-beer re-gen-laars win-ter-jas hand-schoen ski-en Auditieve oefeningen - winter Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) win-ter sneeuw-bal schaat-sen sneeuw-man ha-gel re-gen-jas re-gen-bui slee-en sneeu-wen

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Dagje naar zee. Yosei

Dagje naar zee. Yosei Zandvoort We gingen met school een schoolreisje doen. We gingen naar Zandvoort met de bus. Het was een uur rijden. Kwart over tien eindelijk we zijn er. Toen ging ik met mijn groepje opdrachten doen. Het

Nadere informatie

Wees niet jaloers! Intro. Wat is jaloersheid? blok E - nivo 1 - avond 6

Wees niet jaloers! Intro. Wat is jaloersheid? blok E - nivo 1 - avond 6 Wees niet jaloers! blok E - nivo 1 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugkoppeling en intro 19.20 Wat is jaloersheid? 19.30 Jaloersheid, waar komt het vandaan? 19.45 Jezus

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Brrrrrrr.?ik wil sneeuw

Brrrrrrr.?ik wil sneeuw Brrrrrrr.?ik wil sneeuw Brrrrr, wat was het koud het afgelopen weekend. Toch? We hebben zelfs een beetje sneeuw gehad. Maar het duurde niet lang. Het wil maar niet lukken met de winter. Ik denk dat u niet

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Schoolkrant groep 5/6

Schoolkrant groep 5/6 Schoolkrant groep 5/6 Wat leuk dat u de schoolkrant van groep 5/6 gaat lezen. De kinderen hebben deze keer zelf bedacht wat ze willen schrijven of tekenen en met wie! Zo kunt u lezen over de herfstvakantie,

Nadere informatie

In deze groepsnieuwsbrief schrijven de kinderen van 7b een stukje over het theater, Sinterklaas en de workshop fotografie. Ettënne

In deze groepsnieuwsbrief schrijven de kinderen van 7b een stukje over het theater, Sinterklaas en de workshop fotografie. Ettënne Het einde van het jaar. Een gezellige, drukke tijd. We vieren samen Sinterklaas en het Kerstfeest. Op naar het jaar 2016. We wensen iedereen prettige feestdagen toe en dat we elkaar weer gezond mogen zien

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Drouwenerzand De boot met Nynke December Folmer Rixt Wind Annarommy

Drouwenerzand De boot met Nynke December Folmer Rixt Wind Annarommy December Sinterklaas is net geweest, O O wat was dat een feest. Maar de kerstman is er nu weer in het land Sneeuw op de grond en ijs op de want. De kerstboom staat al op En we versieren die tot aan de

Nadere informatie

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl Kerstwerkboekje Naam: De Kerstman heeft een gedichtje voor je. Lees het maar eens! Kun jij de rijmwoorden vinden? Geef de woorden die rijmen allemaal dezelfde kleur! Kun jij het gedichtje netjes overschrijven

Nadere informatie

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts.

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Thema 5 Les 1: De angst: Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. De schrik: Als iemand ineens achter je staat, dan schrik je. Je bent dan ineens

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw

Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw Nieuwsbrief Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw De feestmaand is nu echt begonnen. Door de sneeuwval in november zaten we er meteen in. Kachels aan en je koude handen warmen aan een kopje thee hoort er

Nadere informatie

Themawerken Winter 2007 groep 4 door Resi

Themawerken Winter 2007 groep 4 door Resi Thema Winter We starten op Ma 15, di 16, do 18, ma 22, do 25 en ma 29 januri. We werken ongeveer een uur per keer. Na 6 keer hebben de kinderen veel geleerd over de winter. stations 1. Winterweer: computer

Nadere informatie

Van Aron van Wijhe. Groetjes Heleen

Van Aron van Wijhe. Groetjes Heleen Ik heb veel geleerd van de gkij. Het was heel leuk. We gingen ganzenbord spelen als je op bv op 64 kwam dan moest je kaartje 64 opzoeken dan krijg je een opdracht zoals een was met je slechte hand een

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Groetjes Nèvis en Janik

Groetjes Nèvis en Janik Hallo het is 8 dec. 2011. We hadden 24 nov. een afsluitavond van het eerste blok gehad. We hadden drie onderwerpen waar we iets bij deden. Bij het Italiaans gingen ze een toneelstukje doen, bij het leren

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Kikker in de kou. geschreven door Max Velthuijs

Kikker in de kou. geschreven door Max Velthuijs Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs Op een ochtend, toen Kikker wakker werd, merkte hij meteen dat er iets veranderd was in de wereld. Hij sprong uit bed en liep naar het raam. Tot zijn verwondering

Nadere informatie

Wij gaan verkleed als uitnodigingskaarten voor een verjaarsfeestje. Het carnavalsthema voor de hele school is: Carnaval viert feest.

Wij gaan verkleed als uitnodigingskaarten voor een verjaarsfeestje. Het carnavalsthema voor de hele school is: Carnaval viert feest. Hallo Annique, Alles goed bij jullie? Bij ons gaat alles goed. Deze week vieren we carnaval op school. Dat is a.s. vrijdag, 12 februari. Wij gaan verkleed als uitnodigingskaarten voor een verjaarsfeestje.

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort Het was een heel erg leuk bij ons op school, woensdag 10 december. Eerst kwamen er mensen in de klas uitleg geven en allerlei voorwerpen voor mindervalide laten zien. Zoals voorwerpen vaarbij je je pols

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst.

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst. Herfst Nog niet zolang geleden liepen we in korte broek, kon de jas thuis blijven en was de temperatuur zelfs hoog, te hoog voor dit seizoen. Maar nu waait het, het regent en vallen de blaadjes van de

Nadere informatie

Zorgboerderij Boer Hans Werkstuk van Sam Driessen groep 6 21 Juni 2010

Zorgboerderij Boer Hans Werkstuk van Sam Driessen groep 6 21 Juni 2010 Zorgboerderij Boer Hans Werkstuk van Sam Driessen groep 6 21 Juni 2010 Blz. 1 Voorwoord: Ik heb gekozen voor het onderwerp, zorgboerderij boer hans. Omdat ik het zelf heel leuk vind om daar naar toe te

Nadere informatie

Dit verhaal is geschreven door Jisse.

Dit verhaal is geschreven door Jisse. Toen we op school kwamen was de klas mooi versierd iedereen had cadeaus en de juffen wachten in de klas en iedereen was er. Toen iedereen er was gingen we de cadeaus doen er was een bloemenstal ontstaan

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Naam: Bob van Thuijl. Draaiboek

Naam: Bob van Thuijl. Draaiboek Naam: Bob van Thuijl Draaiboek Welkomstwoord en afsluiting? Is die nodig of gaan we gelijk van start en wordt er bij het buikschuiven gezegd ga lekker douchen jullie da zit erop of doen we per categorie

Nadere informatie

Ik plaats mijn boog in de wolken; die zal het teken zijn van het verbond tussen mij en de aarde.

Ik plaats mijn boog in de wolken; die zal het teken zijn van het verbond tussen mij en de aarde. De regenboog God heeft een boog in de wolken geplaatst om ons aan het verbond te laten herinneren. Er zal nooit meer zo n grote zondvloed komen, dat heel de aarde onder water staat. Laten we een regenboog

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad.

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad. Een dode De voetbalwedstrijd is afgelopen. Het stadion is bijna leeg. Het is koud, de zon schijnt bleek. Munck staat op de tribune van vak H en staart naar de dode man op de bank. Wat vreselijk, denkt

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen Winterkost Beweeg 12 9.

inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen Winterkost Beweeg 12 9. Winter inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen 10 7. Winterkost 11 8. Beweeg 12 9. Filmpjes 13 Pluskaarten 14 Bronnen en foto s 16 Colofon en

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

De Voorleeswedstrijd GROEP 7

De Voorleeswedstrijd GROEP 7 De Voorleeswedstrijd GROEP 7 Wij hebben weer de voorleeswedstrijd gehad. Deze keer moest Esma tegen Daan. Daan had het boek de voetbalgoden nr. 1. Esma had het boek dagboek van een muts: zak er maar lekker

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 naam stagiaire naam: Anne bersée stagebedrijf naam: Dierenasiel adres: Keesomstraat 5 plaats: Zandvoort telefoonnummer: 023 5343440 stagebegeleider:

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Sneeuwman kan. Luk Depondt Guido Van Genechten GEGEVENS BOEK: KORTE INHOUD: ISBN 978 90 5924 404 7 15,95. Uitgeverij: Bakermat

Sneeuwman kan. Luk Depondt Guido Van Genechten GEGEVENS BOEK: KORTE INHOUD: ISBN 978 90 5924 404 7 15,95. Uitgeverij: Bakermat Sneeuwman kan... Luk Depondt Guido Van Genechten GEGEVENS BOEK: ISBN 978 90 5924 404 7 15,95 Uitgeverij: Bakermat Suggesties: Emy Geyskens KORTE INHOUD: Sneeuwman kan glijden op het ijs en op sneeuw, brullen

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 Hieronder vindt u een aantal verslagen van excursies en activiteiten die mede door de Oudervereniging zijn georganiseerd en gefinancierd. LUSTRUM WEEK oktober 2014

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

GROEP 7/8. Gr. Nadia & Laura

GROEP 7/8. Gr. Nadia & Laura GROEP 7/8 Eind Januari gingen alle scholen in Medemblik schaatsen op de schaatsbaan. We deden wedstrijden en de Maria deed het goed. Van groep 7/8 heeft de Maria 4 bekers gewonnen dat is echt goed. De

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Nutsbasisschool Boeimeer Jan Nieuwenhuyzenstraat 2, 4818 RJ Breda tel: 076 5146101 website : www.nbsboeimeer.nl

Nutsbasisschool Boeimeer Jan Nieuwenhuyzenstraat 2, 4818 RJ Breda tel: 076 5146101 website : www.nbsboeimeer.nl GROEP 5 Groep 5 had een theater les onder leiding van Petra van Miel. Die les was voor beginnende toneelspelers. Daarin ging ze leren hoe je dingen kan uitbeelden. Ook leerde ze je dingen over emoties.

Nadere informatie

Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet

Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet woensdag 23 maart 2016 8:45 uur 9:00 uur Openingslied: Het is Pasen Het is Pasen, laat het horen, het is Pasen, het is feest. Na het donker van de dood, nu

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Weeksluitingen. Hieronder de eerst volgende weekopeningen: Datum: Princenhof: Raadhuislaan: 15 april Zebra s Beren

Weeksluitingen. Hieronder de eerst volgende weekopeningen: Datum: Princenhof: Raadhuislaan: 15 april Zebra s Beren Weeksluitingen Om de week op vrijdagmiddag wordt de weeksluiting door een andere klas verzorgd. Muziek, toneelstuk, dans of een presentaties, er kan van alles aan bod komen. Het is voor de kinderen leuk

Nadere informatie