De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld."

Transcriptie

1 * Besluitenlijst raadsvergadering van 29 juni De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 3. Vragenhalfuurtje De heer Mulder van de SGP-fractie vraagt aandacht voor het inzamelen van huisafval rond feestdagen. Voorheen werd er op de zaterdag vooraf ingezameld en sinds dit jaar op de zaterdag erna met als probleem dat de container 3 weken lang niet geledigd wordt. Wethouder Van den Berg geeft een toelichting op het gewijzigde rooster van Aconov. Het college zal nagaan of volgend jaar weer de oude werkwijze van afvalinzameling rond de feestdagen in de gemeente Nunspeet gehanteerd kan worden. De heer Mulder van de SGP-fractie merkt op dat de Nunspeterweg in Elspeet nu tijdens het toeristenseizoen is afgesloten vanwege werkzaamheden ter bestrijding van de wateroverlast in Elspeet. Deze afsluiting zorgt voor overlast en omzetverlies van aanliggende horecabedrijven. Hij vraagt het college om in de toekomst soortgelijke werkzaamheden buiten het toeristenseizoen uit te voeren. Wethouder Storteboom legt uit dat de aanpak van wateroverlast in Elspeet een urgent karakter heeft en dat het college daarom besloten heeft de werkzaamheden op korte termijn uit te voeren. Met de aanliggende horecaondernemer is regelmatig contact. Aan dit soort wegafsluitingen gaat overigens altijd een zorgvuldige belangenafweging vooraf en dat zal ook in de toekomst blijven plaatsvinden. 4. Notulen vergadering van 1 juni 2017 Zonder hoofdelijke stemming worden de notulen ongewijzigd vastgesteld. 5. Uitbreiden B&B-activiteiten op perceel Harderwijkerweg 37 in Nunspeet Instemmen met het uitbreiden van de B&Bactiviteiten op het perceel gelegen naast Harderwijkerweg 37 in Nunspeet, door het realiseren van een bijgebouw op dit perceel.

2 2 6. Vaststellen Nota Grondbeleid deel A 7. Verklaring van geen bedenkingen bouwplan herontwikkeling Bunterhoek Vaststellen van Nota Grondbeleid deel A. - Instemmen met de op 28 april 2017 ingediende aanvraag om omgevingsvergunning met goede ruimtelijke onderbouwing om af te wijken van het bestemmingsplan Nunspeet-Kom voor het bouwplan voor het realiseren van een woon/zorgcomplex op de locatie Secretaris Boerhoutweg 11 in Nunspeet; - De ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgeven voor het bouwplan. 8. Grondaankoop 't Frusselt in Vierhouten Instemmen met de grondaan- en verkoop in Vierhouten. 9. Actualisatie en haalbaarheidsstudie sportpark Wiltsangh 10. Aanpassing Wmo-verordening Beschermd wonen - Op grond van uitgevoerd haalbaarheidsonderzoek de nieuwbouw van het zwembad te laten plaatsvinden op sportpark Wiltsangh en deze plannen nader uit te werken. - De vrijkomende locatie van Wezenland behouden voor ontwikkeling van plan Molenbeek. Bijgevoegde wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Nunspeet 2015 vaststellen. 11. Programmarekening Wethouder Van der Maas zegt toe dat hij de raad direct zal informeren zodra er duidelijkheid is over de accountantsverklaring. Verder merkt hij namens het college op dat er een nadere analyse zal plaatsvinden op 1) het overschot Sociaal Domein en 2) het nadelig resultaat van het Regionaal Account Jeugd. - De Programmarekening 2016 vaststellen.

3 3 - In te stemmen met het toevoegen van de definitieve controleverklaring (mogelijk met beperking) aan het boekwerk jaarstukken Het rekeningresultaat na bestemming 2016 van ,-- toevoegen aan de algemene reserve. Ten laste van de algemene reserve is al een bedrag van ,-- overgeheveld naar de budgetten in de begroting Ten laste van de algemene reserve uit het resultaat Sociaal domein 2016 een bedrag van ,-- toevoegen aan de reserve Sociaal Domein. - Ten laste van de reserve Sociaal Domein het nadelig resultaat 2015 en 2016 van het Regionaal Account Jeugd voor een bedrag van ,-- toevoegen aan de algemene reserve. - Ten laste van de algemene reserve een bedrag van ,-- toevoegen aan het budget voor isolatiesubsidies Nota reserves en voorzieningen, herijking 2017 Wethouder Van der Maas zegt toe dat het brondocument, de nota Reserves en voorzieningen, herijking 2006, de volgende keer herijkt zal worden en dat die herijking vervolgens eens in de 4 jaar zal plaatsvinden. Instemmen met de nota Reserves en voorzieningen, herijking Plan van Aanpak onderzoek verbetering Stationsomgeving - Kennis nemen van het Plan van Aanpak Onderzoek verbetering Stationsomgeving ; - Voor de proceskosten 2017 een extra budget van ,- beschikbaar stellen; - De kosten hiervan dekken uit de reserve IRTV ( ,-) en de algemene reserve ( ,-); - Kennis nemen van het feit dat de proceskosten 2018 en de investeringskredieten zullen worden opgevoerd als nieuw beleid voor de Programmabegroting

4 4 14. Variantenstudie voetbalveld VV Vierhouten - Op grond van extern advies en onder voorbehoud van vaststelling van de Programmabegroting uit te gaan van renovatie van het bestaande hoofdveld van VV Vierhouten naar een voetbalveld met hybride speelveldconstructie. - Aanvullend op de reeds opgenomen bedragen in de Programmabegroting en gepresenteerde dekking een aanvraag nieuw beleid voor VV Vierhouten van de nog niet gedekte jaarlast als bestuurlijke wens te betrekken bij het opstellen van de Programmabegroting Gelet op de bespreking in raadscommissie Maatschappij en Middelen nu al starten met de voorbereidingsfase, maar de feitelijke uitvoering pas laten plaatsvinden na vaststellen van Programmabegroting inclusief aanvullende financiële middelen voor VV Vierhouten - waarbij een totaalafweging heeft plaatsgevonden van het aangevraagde nieuw beleid. 15. Subsidieverzoek bestuur Noord-Veluws Museum De voorzitter merkt op dat het advies op pagina 2 van het raadsvoorstel aangemerkt moet worden als het voorstel van het college aan de raad - Instemmen met het afwijzende collegebesluit over de brief van het bestuur van het Noord Veluws Museum van 10 februari 2017, waarin wordt verzocht om een bijdrage van ,-- als tegemoetkoming in de kosten voor promotie van het museum, de gemeente en de Veluwe. - Instemmen met het collegebesluit om het jaarlijkse subsidie van de VAN te verhogen met ,-- (gesubsidieerde huur) en dit voor 2017 eenmalig ten laste te brengen van de reserve Sociaal domein en met ingang van 2018 structureel via een verschuiving binnen het programma voor Kunst en Cultuur. De motie van de CDA-fractie, mede ingediend namens de fractie van Algemeen Belang Nunspeet, luidt als volgt: De raad van de gemeente Nunspeet in vergadering bijeen op 29 juni Betreffende agendapunt 15: Subsidieverzoek bestuur Noord-Veluws Museum

5 5 Gehoord de beraadslaging, Overwegende dat: - Agendapunten15 (subsidieverzoek bestuur Noord-Veluws Museum) en 16 (krediet voor extra subsidie 2017 Nunspeet uit de Kunst) betrekking hebben op de financiële ondersteuning van lokaal gastheerschap, promotie en marketing voor de gemeente Nunspeet. - In de Detailhandel- en centrumvisie 2030 van de gemeente Nunspeet onderkend en onderschreven is dat de organisaties Noord-Veluws museum en Stichting Nunspeet uit de Kunst een groot aandeel hebben in het aantrekken van meer bezoekers in Nunspeet met als gevolg een langere verblijfsduur en mede daardoor hogere bestedingen. - De vigerende programmabegroting voorziet in een subsidiering van de hier bedoelde activiteiten. - Het subsidiebeleid zich niet uitspreekt dat slechts één organisatie voor de Nunspeetse promotionele activiteiten verantwoordelijk is en in die zin wordt gesubsidieerd. - In de Reserve Bosbedrijf nog voldoende gelabelde middelen beschikbaar zijn om de incidentele aanvraag van het Noord-Veluws Museum te kunnen honoreren. Spreekt uit dat: Op basis van het gelijkheidsbeginsel de door het bestuur van het Noord-Veluws museum aangevraagde subsidie positief beoordeeld dient te worden. En roept het college op: - Zich in te zetten om op het gebied van promotie van Nunspeet de samenwerking tussen de organisaties Nunspeet uit de kunst en het Noord-Veluws museum te optimaliseren; - Daar waar nodig het bestaande subsidiebeleid op dit punt te bij te stellen. En gaat over tot de orde van de dag. De motie wordt verworpen met 15 stemmen tegen en 4 voor. Tegen stemmen de fracties van de SGP, Gemeentebelang en ChristenUnie. Voor stemmen de fracties van het CDA, PvdA en Algemeen Belang Nunspeet. 16. Krediet voor extra subsidie 2017 Nunspeet uit de Kunst Een bedrag van ,-- beschikbaar stellen uit de Reserve Bosbedrijf ten behoeve van honorering van het verzoek van Nunspeet uit de Kunst om een extra subsidie in 2017.

6 6 17. Nota Armoedebeleid Wethouder Van den Berg geeft aan dat de uitwerking van de pilot van de gezinscoach rond 1 oktober 2017 is voorzien. Hij koppelt dat te zijner tijd terug naar de raad(scommissie). De nota Armoedebeleid vaststellen. 18. Ingekomen stukken Zonder hoofdelijke stemming wordt conform de afdoeningsvoorstellen van de agendacommissie besloten. 19. Begrotingswijzigingen dienstjaar 2017 Vaststellen van de begrotingswijzigingen voor het dienstjaar Rondvraag Hiervan wordt geen gebruikgemaakt. 21. Sluiting De voorzitter sluit om uur de vergadering de griffier, 3 juli 2017

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda Aan de agenda worden de volgende punten toegevoegd:

2. Vaststelling agenda Aan de agenda worden de volgende punten toegevoegd: BESL.01108 BESL.01108 Besluitenlijst raadsvergadering van 26 maart 2015. - De heer M.W. Verheijdt van de PvdA-fractie is afwezig. - In verband met het tijdelijk ontslag van raadslid, mevrouw M.W. Storteboom

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Besluitenlijst. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 22 september 2015 om 19.30 uur.

Besluitenlijst. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 22 september 2015 om 19.30 uur. Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 22 september 2015 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer T.C. Segers Griffier : mevrouw L. Randsdorp

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014 Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : raadsvergadering van 23 april 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A. Aalberts Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer R.M. Koster,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: Wethouders

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 14 december 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

V VA LKEN SWAARD. Agendapunt commissie:

V VA LKEN SWAARD. Agendapunt commissie: V G E M E E N T E VA LKEN SWAARD Agendapunt commissie: telefoonnummer Jaap Maas 040-2083474 jaap.maas@valkenswaard.nl datum raadsvergadering 13raad00346 10 juni 2013 l e Bestuursrapportage 2013. aan de

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 13 december 2018 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.05 uur Sluiting: 24.15 uur

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Twenterand, gehouden op 11 juli 2017 vanaf 14:00 uur in de raadzaal.

Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Twenterand, gehouden op 11 juli 2017 vanaf 14:00 uur in de raadzaal. Nr. 017.091.0006 Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Twenterand, gehouden op 11 juli 2017 vanaf 14:00 uur in de raadzaal. Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Afwezige leden: A.E.H.

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Gemeenteraad Coevorden

Gemeenteraad Coevorden Gemeenteraad Coevorden Besluiten Gemeenteraad van 7 november 2017 (met algemene stemmen, tenzij anders vermeld) Aanwezig: mevrouw J. Streur, de heer D. ten Berge, de heer E. Holties, mevrouw B. Karsten,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 16 november 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 16 november 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 16 november 2017 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 8 november 2018

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 8 november 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 8 november 2018 Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: 19.35 uur 21.35 uur Raadszaal van het gemeentehuis van Huizen Aanwezig: 27 Raadsleden: (fv=fractievoorzitter)

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 12 juli 2018

Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 12 juli 2018 Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 12 juli 2018 Voorzitter Aanwezig CDA PvdA FNP VVD GBTL GroenLinks ChristenUnie D66 Semplonius Afwezig : mw. M.A. Berndsen-Jansen : mw. G.W. Stegenga

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 8 december 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Eventuele hoofdelijke stemming begint bij de heer De Groot.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Eventuele hoofdelijke stemming begint bij de heer De Groot. Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 30 november 2017 Voorzitter: De heer S.C.C.M. Potters Griffier: Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: Dhr. T.G. Aalbers, ChristenUnie, fractievoorzitter

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 7 januari 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 10. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 10. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 mei 2015 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst

2. Vaststelling agenda Hamerstukken: Hamerstukken zijn de agendapunten 4 Ingekomen stukken en 5 Vaststelling besluitenlijst Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 22 mei 2019 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw E.G.E.M. Berendsen en

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BV05. Vaststelling bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied Lunteren, Veenstraat 1 Het voorstel wordt met algemene stemmen aanvaard.

BV05. Vaststelling bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied Lunteren, Veenstraat 1 Het voorstel wordt met algemene stemmen aanvaard. Griffie BESLUITENLIJST van de besluitvormende vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 11 februari 2016 om 19.00 uur in het raadhuis te Ede Voorzitter : B. van de Weerd Secretaris : G. Hagelstein

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 25 JULI 2017 (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: wethouder L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november Mevrouw T.B.W.M. van der Torre

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november 2017 Voorzitter: Griffier: De heer S.C.C.M. Potters Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: De heer C.E. Beringen, CDA De heer A.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Beslissing aanvraag tegemoetkoming planschade Purmerweg 35B als gevolg van vaststelling bestemmingsplan Klein Where 2016 ; RD,

Beslissing aanvraag tegemoetkoming planschade Purmerweg 35B als gevolg van vaststelling bestemmingsplan Klein Where 2016 ; RD, Datum: 2 april 2019 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester M. Hegger, Wethouder H. Rotgans, Wethouder P. van Meekeren, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder T. Kroese, Wethouder G. Blom, Secretaris M. de Goede, Notulist

Nadere informatie

Besluitenlijst Raadsvergadering 7 juli 2016

Besluitenlijst Raadsvergadering 7 juli 2016 Besluitenlijst Raadsvergadering 7 juli 2016 Begrotingswijziging sportnota De begrotingswijziging horende bij de sportnota vast te stellen Invulling beschut werk 1.De trajecten uit de pilot alternatief

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 27 september 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Zaaknummer : 163027 Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Borculoseweg 51 Eibergen (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 o,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 08/08/2017 week 32. 1. Domein Samenleving Subsidie Stichting Podia Harderwijk tbv Catharinakapel en Estrado 17.00455

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 23 februari 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

De agenda wordt vastgesteld met inachtneming van deze wijziging. De besluitenlijst van 4 en 5 oktober 2016 wordt ongewijzigd vastgesteld.

De agenda wordt vastgesteld met inachtneming van deze wijziging. De besluitenlijst van 4 en 5 oktober 2016 wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst opiniërende vergadering van de raad d.d. 22 november 2016, aanvang 19.30 uur Gemeente Woudrichem Voorzitter: Griffier: de heer A. de Graaf mevrouw P. Paulides Aanwezig: CDA: mevrouw N.G.

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Gemeenteraad De raadsvergadering is donderdag 10 juli 2014 geschorst,vanavond 14 juli gaat het verder om 19.30 uur. Aan de orde zijn dan nog de volgende agendapunten 1. Opening, berichten van verhindering

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw. M.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

8 februari Begrotingswijziging

8 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 8 februari 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Voorzitter: Dhr. J.Th. Hoekema Wethouders: De heren Beers, Nieuwenhuizen en Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. G.J. de Graaf Aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Besluitenlijst Raadsvergadering 18 december 2014 Raadsgriffie Aanwezig mevrouw M.J. van de Beek-Lindhout (CU), de heren H.M. Brons (GBS), G. van Deelen (SGP), H.A.M. Dekker (CDA),

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom (gedeeltelijk) en secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 en 23 JULI 2019 (conform artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: wethouders J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt d.d.: 12 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt d.d.: 12 december 2017 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt d.d.: 12 december 2017 Nr Afdel. Nr Onderwerp Besluit A Besluitenlijst van de vergadering van Conform 5 december

Nadere informatie

Besluitenlijst (Vastgesteld) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 10 maart 2015 om uur.

Besluitenlijst (Vastgesteld) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 10 maart 2015 om uur. Besluitenlijst (Vastgesteld) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 10 maart 2015 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter de heer J.D. Alssema Griffier mevrouw

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 10 november 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 februari 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie