Prachtige projecten, bijzondere resultaten Nieuwsbrief Present Zoetermeer over het eerste kwartaal van 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prachtige projecten, bijzondere resultaten Nieuwsbrief Present Zoetermeer over het eerste kwartaal van 2015"

Transcriptie

1 Prachtige projecten, bijzondere resultaten Nieuwsbrief Present Zoetermeer over het eerste kwartaal van 2015 Met deze nieuwsbrief willen we laten zien wat Present voor het nieuwe vrijwilligerswerk betekent. Met een beperkt budget wordt een multiplier aan resultaten geboekt. Een vermenigvuldigingsfactor voor het aantal vrijwilligersuren. Maar ook in het mobiliseren van nieuwe groepen vrijwilligers: Present zorgt voor vergroening van het vergrijzende vrijwilligersbestand. En nog veel meer in de bijdrage aan het in eigen kracht zetten van hulpvragers. De eerste nieuwsbrief van Present Zoetermeer. We hebben inmiddels best wat te vertellen. In dit nummer bieden we een overzicht van onze activiteiten in het afgelopen kwartaal: 16 projecten met 69 vrijwilligers die zich 427 uren hebben ingezet. En wat niet onvermeld mag blijven: Zoetermeer plaatste zich uit 76 Present-deelnemers, en won een mooie prijs voor een stuk sociale innovatie. En er is meer te lezen, dus kijk gauw verder. Vrijdagochtend 2 januari, iedereen ligt nog bij te komen van de jaarwisseling. Zo niet het bestuur van Present Zoetermeer. Die staan om 9.00u klaar voor het eerste project in het nieuwe jaar. Bij een alleenstaande vrouw die door omstandigheden in de problemen is geraakt (financiële) zekerheden kwijtgeraakt en haar netwerk verloren. In het najaar heeft een andere groep al uitgeruimd en schoongemaakt. Nu gaat het bestuur vloerbedekking leggen een forse klus! De dochter van mevrouw komt ook helpen, en mevrouw zelf doet haar best met de koffie. En als het ijs gebroken is het is bepaald niet gemakkelijk om anderen toe te laten in je ellende laaft mevrouw zich ook aan de warme belangstelling van de vrijwilligers. En daar gaat het toch om: minstens zo belangrijk als de klus zelf is de belangstelling, het respect en de ontmoeting het duwtje in de rug om weer in eigen kracht te komen. Mooi werk en ook het linoleum ligt er aan het einde van de dag strak in.

2 Een verslagje uit de Nieuwsbrief van Het Kompas, de geref. kerk in Zoetermeer. Zaterdag, 24 januari hebben een aantal leden uit de huiskringen van de wijk Rokkeveen de handen uit de mouwen gestoken bij een begeleid-wonenhuis aan het Cadmiumgeel. We hebben daar voor en met de bewoners de lunch verzorgd. Het was erg gezellig en voor herhaling vatbaar! Wil je met je huiskring ook zoiets doen? Neem contact op met Stichting Present. Flexwerkers, getalenteerde klussers. Mensen die eerder al eens een Present-groepsproject hebben gedaan. En hebben aangeboden om hun expertise vaker te willen inzetten. Zo ook in de afgelopen periode: ingezet om een project af te ronden voor de losse eindjes (2x). Maar ook voor bijzondere projecten. Voor een alleenstaande en angstige mevrouw die haar woning tot in de tuin had beveiligd met een kooi-constructie. En nu met hulp zover gekomen was dat ze die barrières durfde te slechten. Een specialistisch karwij voor een vakman. Een vakman niet alleen voor z n werk, maar ook in de omgang met mensen mevrouw meenemen in het opruimen van ook de fysieke barrières. Dankjewel, Ward, Wouter en Rob voor jullie vakmanschap. Een catechesegroep van de Oosterkerk wilde graag in de eigen wijk aan de slag. En soms zit het tegen zelfs in een wijk waar de projecten voor het oprapen lijken te liggen. Het werd dus een project in een andere wijk. Maar de groep is er niet minder enthousiast aan de slag gegaan. Een tuinproject. Als de problemen je boven het hoofd groeien, dan zie je dat vaak ook letterlijk terug in de tuin, die door gebrek aan onderhoud voortwoekert en dan zie je door de bomen het bos niet meer. Samen met hun predikant zijn de jongeren aan de slag gegaan. Ze hebben samen weer ruimte geschapen in de tuin en daarmee ook in het hoofd van de hulpvrager. Zo goed geslaagd dat de groep ruim een maand na afloop alsnog een klein kadootje kreeg aangeboden. Soms zit het tegen.. Zo ook met een groot project voor een groot gezin. Met een bijzondere geschiedenis in Zoetermeer terechtgekomen. Maar het lukt maar niet om op orde te komen, en na een half jaar leven ze nog steeds uit de verhuisdozen. Present is door de gezinscoach gevraagd om een zetje te geven in de goede richting: door het aanpakken van de zolderverdieping een top-down aanpak, maar wel met medewerking van het gezinshoofd. Present had aan dit project een managementteam van een groot Zoetermeers bedrijf gekoppeld een prachtklus voor teamwork in de praktijk. Maar helaas, door onvoorziene omstandigheden moest dit team verstek laten gaan; met nog slechts een week te gaan.. En dan blijkt de veerkracht van de vrijwilligers. We plaatsten een nood-oproep in een aantal Zoetermeerse kerken, en het project kon gelukkig alsnog worden uitgevoerd. Tot grote vreugde van het gezin en een stimulans voor het gezinshoofd, die nog diezelfde avond het vervolg oppakte. Dankjewel Rob, KlaasJan, Dick, Leen, Elbert en Mellien voor dit staaltje van interkerkelijke samenwerking!

3 En dan hebben we projecten samen met Zoetermeerse scholen. Die zoeken nieuwe mogelijkheden voor de invulling van de maatschappelijke stage voor hun leerlingen en studenten. Een duo van middelbare scholieren wilde graag via Present aan de slag. We hebben ze gematcht met het jongerenproject van Youth for Christ in Zoetermeer: de life-spot Just a Break. Dat is een jeugdhonk aan de Eerste Stationsstraat een verbindingsroute van scholieren. Jongeren worden daar opgevangen in een huiskamersetting. Ze komen er voor een spelletje, om huiswerk te maken, en ze kunnen er hun verhaal kwijt. Vaak gaat het om jongeren die in hun eigen huis zo n opvang missen, vanwege een onvolledig gezin of werkende ouders. Eva en Janneke zijn daar nu aan de slag voor hun stageperiode, en ze helpen met het voorbereiden en uitvoeren van bijzonder activiteiten. Mooi werk! We hadden al ervaring met het Atrium: een opleiding voor praktijkonderwijs. Leerlingen met een rugzakje. Vorig jaar hebben we mooie projecten met ze gedaan, en ook dit jaar hebben ze zich weer aangemeld bij Present. Inmiddels is het eerste project alweer succesvol afgerond. Drie groepen hebben zich ingezet voor de Wijktuinen in Rokkeveen. Met praktische klussen als het aanleggen van de paden op de schooltuintjes met houtsnippers (ze hebben hard gewerkt met drie of vier kruiwagens!). En ook door met snoeihout barrières aan te leggen onder de haag rond het complex, om de konijnen buiten te houden. Maar ze hebben ook meegeholpen aan de organisatie van de uitgifte van de tuintjes aan leerlingen van het basisonderwijs. Er moesten naambordjes worden toegedeeld en geschilderd. Een mooie combinatie van praktisch en sociaal werk voor Present een prijswinnaar (zie elders in deze Nieuwsbrief). Nieuw is de samenwerking met het ID-College. Studenten van de vakgroep Gezondheidszorg willen in een Intensieve Week iets bijzonders doen voor de samenleving. Vorig jaar haalden zij met acties op voor KiKa, het fonds voor kinderen met kanker. Dit jaar willen ze zich inzetten in het vrijwilligerswerk, en hebben daarvoor samenwerking gezocht met Present. Dat wordt nu voorbereid u leest daarover meer in de volgende Nieuwsbrief.

4 Nederland-Doet is natuurlijk ook een moment van vrijwilligerswerk. Als Present Zoetermeer hadden we een aantal projecten geanonimiseerd op de website gezet. Het was heel jammer dat op een paar praktische projecten-achter-de-voordeur helaas niet of onvoldoende is gereageerd. Vooral een teleurstelling voor de hulpvragers, ook al was hun verteld dat de inschrijving natuurlijk ook een niet kon opleveren. Echter: geen afstel, maar uitstel we gaan ze helpen, op een later moment. NL-Doet stond dit keer vooral in het teken van de gemeente-politiek. Medewerkers van de PvdA-fractie hebben gewerkt in verpleeghuis Vivaldi. Ze hebben met bewoners kennis gemaakt, bloembakken gevuld, samen de lunch voorbereid, en cliënten meegenomen naar het resultaat van een ander NL-Doetproject: een monumentaal kippenhok met kippenren in de binnentuin van het complex. CDA-medewerkers waren aan het werk op Zorgboerderij BuitenGewoon. Waar dagelijks jonge kinderen met een pgb worden opgevangen en begeleid. Op zo n zorgboerderij is altijd genoeg te doen: de hokken van de dieren behoeven onderhoud en een verfbeurt. Het speelterrein een nieuwe ondergrond van houtsnippers. Omheiningen moeten op orde worden gebracht. De kunst is om projecten zodanig te organiseren dat het een afgerond en zichtbaar resultaat oplevert. En dat is goed gelukt, samen met ouders en ook de kinderen zelf. Dankbaar werk. Voor de kerken is de veertig-dagentijd een periode van bezinning. Ook op de relatie met de medemens. Dat is een goede basis om met Present ook daadwerkelijk in actie te komen. Dit jaar was het vooral de protestantse gemeente De Regenboog die zich profileerde, met drie groepen op twee projecten. Enkele vrouwen hebben zich ingezet bij het verzorgingshuis Buytenhaghe voor een Oud-Hollandse spelletjesmiddag. Die was voorbereid door leerlingen van het Alfrinkcollege, en samen met hen hebben de dames deelnemers opgehaald van hun kamers, en de spelletjes begeleid. De mannen hadden een praktisch project. Het witten van een door roken sterk vergeelde woning. Daar waren twee dagen voor uitgetrokken. Tot grote blijdschap van de hulpvrager is ook de elektrische voorziening in de keuken hersteld: meer licht, en een afwasmachine die het weer doet. In die twee dagen is er ook gewerkt aan het zelfvertrouwen van de hulpvrager. Een alleenstaande vrouw die zelf in de verpleging had gewerkt en ook vrijwilligerswerk had gedaan. Maar door omstandigheden de regie op haar leven verliest, en in problemen raakt. Aan het begin vertelde ze het als pijnlijk te ervaren om anderen toe te laten in haar ellende. Aan het einde van de twee dagen was ze blij om die schaamte van zich af te kunnen zetten, en dankbaar voor het zetje in de goede richting: weg met de grauwsluier en de vergeler; licht in huis en hoofd en hart.

5 Present pakt prijs: innovatieprijs Present Got s Talent. Op de landelijke Presentdagen in januari waren alle 75 Present-organisaties uitgedaagd. Om nieuwe, innovatieve ideeën te presenteren. Het innovatie idee van Present Zoetermeer is het organiseren van sociale en licht praktische projecten met groepen leerlingen uit het praktijkonderwijs. Leerlingen uit het praktijkonderwijs zijn een nieuwe doelgroep als groep voor Present. Deze leerlingen zijn cognitief en sociaal beperkt, maar hebben zoveel mooie en bijzondere talenten die veel leerlingen van dezelfde leeftijd uit het reguliere onderwijs nog niet hebben: talenten als koken, tuinieren, timmeren etc. Met de projecten van Present krijgen deze leerlingen de kans hun talenten in de praktijk uit te voeren. En om kennis te maken met voor hun nieuwe doelgroepen, zoals dementerende ouderen of mensen met een ernstige verstandelijke en lichamelijke beperking. Het is bijzonder om te zien hoe de leerlingen en hulpontvangers op elkaar reageren. Bijvoorbeeld bij een bingo die wij samen met hen georganiseerd hebben. De docenten stonden verbaasd over het geduld, begrip en de rust die leerlingen tegenover de dementerende ouderen hadden. Daarnaast was deze bingo niet alleen goed voor het sociale contact, maar ook voor andere vaardigheden. Want wat zijn dementerende ouderen? Welke prijsjes koop je voor mensen van 70+, en hoeveel prijsjes kun je kopen voor een bepaald bedrag? Maar ook de vaardigheden rondom getallen zijn belangrijk, want de leerlingen waren tenslotte de begeleiders van de ouderen tijdens de bingo. Zij moesten de cijfers goed bijhouden! Het is een driedubbel succes voor alle partijen. De hulpontvangers komen in contact met jongeren (wat vooral de ouderen erg leuk vinden), de jongeren leren nieuwe doelgroepen kennen en hun talenten verder ontplooien en Present krijgt de kans met de schoolgroepen vele mooie projecten te draaien. Kortom waar je eerst verwacht dat deze leerlingen hulpontvangers zijn, blijken het hele goede hulpgevers te zijn. Een kans en uitdaging voor iedere Stichting Present!

6 Fondsenwerving 2016 een uitdagend brugjaar Prachtige projecten, bijzondere resultaten. Goede ontmoetingen, bijdragen om mensen in eigen kracht te zetten. Dat vraagt maatwerk en dat is het geheim van Present: een professionele coördinator die de vrijwilligers organiseert, de projecten ophaalt en matcht, en de kwaliteit borgt. En dat met 2 dagen in de week maar niet heus, want er zitten heel wat overuren bij.. Waar doen we het van? Tot nu toe met startbijdragen van met name het Oranjefonds en het Skanfonds; die hebben voor de eerste drie jaren bijdragen toegezegd. Het derde jaar hebben we inmiddels ingezet. Met forse groeicijfers tenminste voor het stijgend aantal projecten dat wordt georganiseerd en daarmee de inzet van steeds nieuwe vrijwilligers. Een succes dat allerwegen wordt erkend. Maar wat voor de toekomst nog onvoldoende wordt beloond. Waar veel Present-stichtingen na hun start-fase overstappen op een meer reguliere basisbijdrage vanuit de gemeente, heeft de gemeente Zoetermeer die vraag voor Present Zoetermeer afgewezen. De gemeente zit op slot, in elk geval tot Dat betekent dat we als Present overbrugging moeten zoeken voor in elk geval het jaar Daarvoor wordt momenteel alles uit de kast gehaald: (lokale) fondsen worden benaderd, en kerken en bedrijven gevraagd om een of enkele projecten te sponsoren. Met deze nieuwsbrief hebben we laten zien wat Present voor het nieuwe vrijwilligerswerk betekent. Met een beperkt budget wordt een multiplier aan resultaten geboekt. Niet alleen een vermenigvuldigingsfactor voor het aantal vrijwilligersuren, maar veel meer ook het mobiliseren van nieuwe groepen vrijwilligers Present zorgt voor vergroening van het vergrijzende vrijwilligersbestand. En nog veel meer: in de bijdrage aan het in eigen kracht zetten van hulpvragers het zou goed zijn om eens te becijferen hoeveel (gemeentelijke) kosten voor zorg-inzet daarmee worden bespaard!

Inhoud jaarrapportage

Inhoud jaarrapportage JAARVERSLAG 2015 Jaarrapportage 2015 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Present Zoetermeer in 2015 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer:

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer: Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober In dit nummer: Hulp bij verhuizing/ Burendag/Samenwerking met Stichting Present/Alzheimertuin/ Salomon gastlocatie voor Dag van Dialoog/ Taalcoach/Fietscursus en

Nadere informatie

BELEIDSPLAN SERVE THE CITY HAARLEM

BELEIDSPLAN SERVE THE CITY HAARLEM 1. Analyse van de huidige situatie 2. Lange termijn 3. Middellange termijn 4. Financiën 5. Bekendheid Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje Moeder Theresa 1. Analyse van de huidige

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Stichting Present Zuid-Oost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Nieuwsbrief Odensehuis Hoeksche Waard no.2. 4 e kwartaal 2014

Nieuwsbrief Odensehuis Hoeksche Waard no.2. 4 e kwartaal 2014 Nieuwsbrief Odensehuis Hoeksche Waard no.2. 4 e kwartaal 2014 Inleiding Aan het eind van het jaar kijk ik dankbaar terug op een half jaar Odensehuis in de Hoeksche Waard. Het bezoekers aantal neemt toe

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Samenvatting. 2012 is opnieuw een jaar van uitbouwen van Stichting Present Gouda geweest met beperkte financiële middelen.

Samenvatting. 2012 is opnieuw een jaar van uitbouwen van Stichting Present Gouda geweest met beperkte financiële middelen. Jaarrapportage 2012 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2012 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2012

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Samenvatting jaarverslag 2018 Stichting Present Walcheren

Samenvatting jaarverslag 2018 Stichting Present Walcheren Samenvatting jaarverslag 2018 Stichting Present Walcheren Jan Versteeg, voorzitter bestuur Stichting Present Walcheren: We begonnen het jaar 2018 vrij rooskleurig. We hadden in 2017 ruim 50 projecten gedaan

Nadere informatie

SAMEN DE GRENZEN VERLEGGEN

SAMEN DE GRENZEN VERLEGGEN SAMEN DE GRENZEN VERLEGGEN CLIËNTEN GAAN SURVIVALLEN IN DE ARDENNEN in dit artikel: > rinkelend belletje > weekend Ardennen > stuk sterker geworden > iedereen geweldig bijgedragen Al een aantal jaren worden

Nadere informatie

Vrijwilligers gastvrouw/gastheer entreebalie

Vrijwilligers gastvrouw/gastheer entreebalie Vrijwilligers gastvrouw/gastheer entreebalie Over Crimpenersteyn Crimpenersteyn bestaat uit een verzorgingshuis met vier afdelingen/woonlagen, een verpleeghuis met een somatische afdeling, een psychogeriatrische

Nadere informatie

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Inhoudsopgaven Inleiding...3 Bedrijfsgegevens...4 Afzetmarkt...5 De ligging...6 Het uiterlijk...7 De afdelingen...8 Regels... 9 Personeel...10 Vragen...11 Slot...12 Inleiding

Nadere informatie

Present Utrecht in 2017

Present Utrecht in 2017 stichting utrecht Present Utrecht in 2017 1.907 vrijwilligers SAMEN 6.314 uur 164 sociaal een gezellige ontmoeting voor ruim 2.300 Utrechters! 292 MEER DAN 250 Utrechters kregen een fijner thuis én een

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis...

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis... Naam: School: Groep: 8 Laurens Tap De Trinoom Datum: 10 december 2012 Hoofdstuk: Inhoudsopgave Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Inleiding...3 Hoofdstukken...4 1. Wat is een verpleeghuis?...4

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij FlexFlits 02 juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij 02-07 Senn Aarts gr. 1-2b 6 jaar 04-07 Marc Vliegenberg gr. 6 10 jaar 07-07 Thijs Manders gr. 4 8 jaar 09-07 Naomi

Nadere informatie

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Jaarrapportage 2011 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2011 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2011

Nadere informatie

Project De Pluktuin. Aanleiding

Project De Pluktuin. Aanleiding Project De Pluktuin Aanleiding De leefomgeving van de bewoners van seniorenvoorziening De Driehoorne in Alphen a/d Rijn gaat veranderen. Op korte afstand van hun seniorenwoningen\flat wordt de komende

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland Jaarverslag 2016 1 Inleiding. De impact van Present op de omgeving. Er zijn mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Dat is een vast gegeven. De uitdaging voor Stichting Present ZO Friesland

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

VRIJWILLIGERS BEDANKT! VRIJWILLIGERS BEDANKT! View this email in your browser Vrijwilligers bedankt! Jullie hebben ons doel voor 2015 gehaald! Beste lezers, Allereerst wensen wij alle vrijwilligers en relaties een mooi, zinvol

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010 Senioren ontmoeten elkaar Verslag van 2 oktober 2010 Meer overeenkomsten dan verschillen Dit is, in het kort, de conclusie van de lunchbijeenkomst Senioren ontmoeten elkaar 1 op 2 oktober 2010. De lunchbijeenkomst

Nadere informatie

DECEMBER groet, namens alle vrijwilligers, Isabel van Beckum, Voorzitter

DECEMBER groet, namens alle vrijwilligers, Isabel van Beckum, Voorzitter DECEMBER 2016 Beste leden, Met pakjesavond net achter de rug breekt voor ons vaak een wat rustiger tijd aan. De meeste kinderen krijgen volop nieuw speelgoed en al dat nieuws moet een plekje krijgen in

Nadere informatie

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014 Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016 Versie 1.1 April 2014 Een duidelijk verhaal Maatschappelijke trends Het antwoord van Present; onze missie en visie Onze unieke werkwijze Bewezen toegevoegde

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Openingsactiviteit J.N.C. De Wieden: Proeverij. Van de organisatie. JNC seizoen 2015/2016

Nieuwsbrief 3. Openingsactiviteit J.N.C. De Wieden: Proeverij. Van de organisatie. JNC seizoen 2015/2016 Nieuwsbrief 3 december 2015 JNC-web JNC-facebook JNC seizoen 2015/2016 Van de organisatie Aan het begin van het nieuwe JNC seizoen, zijn er weer heel wat nieuwe leden ingestroomd. Zowel de nieuwe leden

Nadere informatie

Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van.

Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van. Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van. Logo Huis van de Buurt Caroline van Gessel, coördinator Huis van de Buurt St. Zorgcentra de Betuwe Stel U wordt nu geboren, hoe zou u de zorg en welzijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Kan ik hier stage lopen??

Kan ik hier stage lopen?? Kan ik hier stage lopen?? Mogelijkheden voor maatschappelijke stage in de parochie. Uitgave van: Pastorale Dienstverlening bisdom Rotterdam Informatieve websites www.samenlevenkunjeleren.nl/scholen/praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2011

Nieuwsbrief Maart 2011 Nieuwsbrief Maart 2011 Voor u ligt de nieuwsbrief voor vrijwilligers in Edam-Volendam. U leest hieronder nieuws die voor u en uw organisatie van belang kunnen zijn. Nog 4 dagen tot NL Doet! NLDOET, het

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TOT SLOT Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010. Een vliegende start. Met dank aan:

JAARVERSLAG 2010. Een vliegende start. Met dank aan: JAARVERSLAG 2010 JAARVERSLAG 2010 Een vliegende start Met dank aan: IK DURF NU DE DEUR WEER OPEN TE DOEN Ik heb Stichting Present ingeschakeld om klussers te zoeken voor het huis van een cliënte met een

Nadere informatie

In actie voor je naaste met Way of Life

In actie voor je naaste met Way of Life In actie voor je naaste met Way of Life www.wayoflife.nl Inleiding Wil jij je graag inzetten voor anderen? Vind jij het leuk om zelf actief aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder. Way of Life wil namelijk

Nadere informatie

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind MEE Nederland Raad en daad voor iedereen met een beperking Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken.

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Jaarverslag 2017 Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Stichting Present heeft een succesvolle werkwijze ontwikkeld die inhoudt dat

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2011 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

Samen verder. Stand van zaken

Samen verder. Stand van zaken Nieuwsbrief nr. 3 voorjaar 2018 Samen verder We willen u op de hoogte brengen van de ontwikkelingen bij ZorgSaam Elburg d.m.v. deze derde nieuwsbrief. We zien hele mooie contacten tot stand komen en merken

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245.

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245. Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245 Jaarplan 2014 INHOUD 1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT 2 ALGEMENE DOELSTELLING 2 2

Nadere informatie

Jaarverslag Januari 2013 - december 2013 Het Rijperwapen Boerderijnummer: 1286 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen

Jaarverslag Januari 2013 - december 2013 Het Rijperwapen Boerderijnummer: 1286 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Jaarverslag Januari 2013 - december 2013 Het Rijperwapen Boerderijnummer: 1286 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, juni 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2013 (2013-03)

NIEUWSBRIEF APRIL 2013 (2013-03) NIEUWSBRIEF APRIL 2013 (2013-03) 01 Infomorgen zaterdag 16 maart 2013. Ruim 40 personen waren deze morgen aanwezig om door het Bestuur op de hoogte te worden gebracht met allerlei zaken en plannen, die

Nadere informatie

5 & 6 juni. Ze geven zich dag en nacht, sponsor een Nonstopper!

5 & 6 juni. Ze geven zich dag en nacht, sponsor een Nonstopper! Nieuwsbrief Present Bollenstreek Present Bollenstreek heeft als doel om een maatschappelijke beweging op gang te brengen waarin het vanzelfsprekend is dat mensen naar elkaar omzien. Beste lezer, Present

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wouter (stagiair) en Mayck

Nieuwsbrief. Wouter (stagiair) en Mayck Nieuwsbrief 6 e Jaargang Juli 2010 Deze nieuwsbrief is bedoelt voor onze zorgvragers, hun ouders, familie begeleiders en voor andere betrokkenen. Op deze manier willen we jullie op de hoogte houden van

Nadere informatie

Inleiding: De Stichting Vrienden van OTwee is bij notariële akte opgericht op 3 december 2010.

Inleiding: De Stichting Vrienden van OTwee is bij notariële akte opgericht op 3 december 2010. Inleiding: Geacht Bestuur, De Stichting Vrienden van OTwee is bij notariële akte opgericht op 3 december 2010. De Stichting heeft ten doel: 1. Het verwerven, aanwenden en beheren van financiële middelen

Nadere informatie

Samen Stadsgenoot. Werkteam Kwetsbaar in t Kwadraat Delft, 31 mei 07

Samen Stadsgenoot. Werkteam Kwetsbaar in t Kwadraat Delft, 31 mei 07 Samen Stadsgenoot Werkteam Kwetsbaar in t Kwadraat Delft, 31 mei 07 Voorstel werkteam Kwetsbaar in t Kwadraat 2 Voorwoord Het plan Samen Stadsgenoot wordt aangeboden door het werkteam Kwetsbaar in t Kwadraat

Nadere informatie

Waar gaan we het vandaag over hebben?

Waar gaan we het vandaag over hebben? Sociaal Tuinieren Workshop tijdens Landelijke Presentdagen, 18 en 19 januari 2019 Suzanne Kooij (vrijwilliger en bedenker Sociaal Tuinieren) Wendy Molenaar (Stichting Present Amsterdam) Waar gaan we het

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Present Zuidoost Friesland. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9.

Jaarverslag 2015 Stichting Present Zuidoost Friesland. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9. Dit is een woonvorm waarbij de cliënten veel verzorging nodig hebben. De meeste cliënten zijn afhankelijk van de rolstoel.

Nadere informatie

Informatie. schooljaar 2016/2017. leren door DOEN. www.groenehartpraktijkschool.nl

Informatie. schooljaar 2016/2017. leren door DOEN. www.groenehartpraktijkschool.nl Informatie schooljaar 2016/2017 leren door DOEN ft www.groenehartpraktijkschool.nl werkt! Over de Groene Hart Praktijkschool Praktijk werkt, overal in de maatschappij en dus ook bij ons op de Groene Hart

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Nieuwsbericht Veel NLdoet hulp voor zeekadetten

Nieuwsbericht Veel NLdoet hulp voor zeekadetten Nieuwsbericht Veel NLdoet hulp voor zeekadetten Vlaardingen, Schiedam, Gouda, Waalwijk, Amsterdam, Lemmer Op zaterdag 21 maart 2015 kregen tien Zeekadetkorpsen hulp van vrijwilligers, ie zich via de actie

Nadere informatie

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen!

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen! MaS In de Parochie Inleiding De maatschappelijke stage (MaS) is definitief begonnen en in volle gang. In Nederland zijn middelbare scholieren verplicht gedurende hun middelbare school carrière een maatschappelijke

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS Een school met talentuitdagend onderwijs Een basisschool kiezen is moeilijk. Er is zoveel om op te letten. Is de school wat zij lijkt? Van buiten kan een schoolgebouw

Nadere informatie

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Beste vrijwilliger, In navolging van de succesvolle workshop dagen van voorgaande keren, organiseert het Vrijwilligers College op 21

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Algemene doelstelling: Realisatie: 130 projecten

Algemene doelstelling: Realisatie: 130 projecten Algemene doelstelling: In 2017 werkt Present Ede aan een maatschappelijke beweging van naar elkaar omzien door het werven, inzetten en begeleiden van 100 groepen 1 vrijwilligers. Realisatie: In 2017 zijn

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker!

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker! 1 Jaarverslag 2014 Geachte lezer, Een goede gewoonte die we in onze contacten met u er op nahouden is u te informeren door middel van een jaarverslag. Zo houden we u op de hoogte van het wel en wee van

Nadere informatie

In een dag verlichten wat al maandenlang donker is

In een dag verlichten wat al maandenlang donker is In een dag verlichten wat al maandenlang donker is stichting enschede Informatie voor bedrijven Een praktische én leuke manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen Bedrijven willen meer dan winst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken Nieuwsbrief 6 8 november 2018 Belangrijke data: 08 november MR vergadering 19.30-21.30 uur 13 november Informatieavond bedplassen (GGD) 16 november Rapport 1 (groepen 3 t/m 7) 22 november Nieuwsbrief 7

Nadere informatie

Welkom in de wereld van het vrijwilligerswerk!

Welkom in de wereld van het vrijwilligerswerk! Welkom in de wereld van het vrijwilligerswerk! Intro-boekje voor de Maatschappelijke stagiaire Beste stagiaire, Een maatschappelijke stage (MAS) is gewoon keihard verplicht. Dat heeft de regering zo besloten

Nadere informatie

1. Project naam? De Bejaardenboottocht. 2. Wanneer heeft deze plaatsgevonden? Zaterdag 17 juni Wat was het doel?

1. Project naam? De Bejaardenboottocht. 2. Wanneer heeft deze plaatsgevonden? Zaterdag 17 juni Wat was het doel? 1. Project naam? De Bejaardenboottocht 2. Wanneer heeft deze plaatsgevonden? Zaterdag 17 juni 2017 3. Wat was het doel? In samenwerking met het Koningin Emma Fonds organiseert JCI s-gravenhage al 53 jaar

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

De zorgboerderij. 3 Hoe is de zorgboerderij ontstaan? 4 Voor wie is de zorgboerderij? 5 Plaatsing op een zorgboerderij

De zorgboerderij. 3 Hoe is de zorgboerderij ontstaan? 4 Voor wie is de zorgboerderij? 5 Plaatsing op een zorgboerderij DC 19 De zorgboerderij 1 Inleiding Dagbesteding en (woon)begeleiding aan cliënten kan op allerlei manieren geboden worden. In dit dc-thema lees je over de zorg en begeleiding die een zorgboerderij kan

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding leuke dag met bewoners/doelgroep op onze locatie Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Projectplan Stichting Present Maassluis

Projectplan Stichting Present Maassluis Projectplan 2015-2017 Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

Voorwoord. Wij blijven Present in deze mooie stad Rotterdam, bouwt ook u dit jaar weer mee?

Voorwoord. Wij blijven Present in deze mooie stad Rotterdam, bouwt ook u dit jaar weer mee? 1 JAARPLAN 2017 Voorwoord Nadenkend over de toekomst, kijken we ook altijd even terug. Jaren van Present zijn in Rotterdam laten haar sporen na. We worden goed gevonden door vrijwilligers, hulpverleners

Nadere informatie

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL KONINGIN WILHELMINASCHOOL NIEUWBOUWNIEUWS STAND VAN ZAKEN Donderdagmiddag zijn we weer in d nieuwe school om te kijken of alles goed wordt afgeleverd. Dan zal ook de Kunstenaar, Elmo Vermijs aanwezig zijn.

Nadere informatie

Locatie Kweekweg Vrijdagmorgen van 9.00-11.30u. Dagbehandeling De Valk, Lunteren Dagen in overleg van 11.00-12.00u

Locatie Kweekweg Vrijdagmorgen van 9.00-11.30u. Dagbehandeling De Valk, Lunteren Dagen in overleg van 11.00-12.00u Fietsvrijwilliger D.F. 2016-01-21 Creatieve vrijwilliger D.RB. 2015-59 O.K. 2015-56 Enkele bezoekers van dagbehandeling de Valk zouden graag af en toe een ritje op de duofiets maken. De vrijwilliger gaat

Nadere informatie

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING Ontwikkelingen die ons bezighouden Het Oranje Fonds verbindt Er zijn in ons land te veel mensen die zich buitengesloten voelen. Mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief april 2019 Schuineslootweg 85 7777RJ Schuinesloot www.cnbswegwijzer.nl CNBS De Wegwijzer/De Wegwijzer cnbsdewegwijzer@cnbswegwijzer.nl 0523-683053 Nieuwsbrief april 2019 De moeite waard Het is goed om dingen te bewaren.

Nadere informatie

Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015

Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015 Wij wensen u gezellig feestdagen en een fantastisch 2016! Agenda Kerstvakantie vrijdag 18 dec. t/m

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juni 2017 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 9, nr juni 2017 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 9, nr. 38 21 juni 2017 In dit nummer: Terugblik vierdaagse Facultatieve gesprekken Verhuisdozen gezocht! Warmte in de Veemcampus Pauzes op DOK12 Ouders voor de EC gezocht Onderbouw

Nadere informatie

Veel vrijwilligers actief via Present Nieuwsbrief Present Zoetermeer over het 2e kwartaal van 2015

Veel vrijwilligers actief via Present Nieuwsbrief Present Zoetermeer over het 2e kwartaal van 2015 Veel vrijwilligers actief via Present Nieuwsbrief Present Zoetermeer over het 2e kwartaal van 2015 Maar liefst 37 projecten gerealiseerd in dit kwartaal. Samen met de 16 projecten uit het eerste kwartaal

Nadere informatie

Week van de Voedselbanken

Week van de Voedselbanken Jaargang 7, nr.2, oktober 2018 Beste lezer, Voor u ligt de laatste Nieuwsbrief van de Voedselbank Eindhoven met daarin een aantal recente acties en twee oproepen aan u. Allereerst de uitnodiging om op

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar JAARVERSLAG 2018 Jaarverslag 2018 Deze presentatie is een verslag van de activiteiten van Stichting Present Zoetermeer in 2018 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Nadere informatie

Beste lezers, Wat verandert er momenteel veel bij Buitenwereld, vinden jullie niet?

Beste lezers, Wat verandert er momenteel veel bij Buitenwereld, vinden jullie niet? Beste lezers, Wat verandert er momenteel veel bij Buitenwereld, vinden jullie niet? Op dit moment is het een beetje rommelig maar het wordt wel steeds duidelijker hoe het eruit ZAL gaan zien. Zo is het

Nadere informatie

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Als gebruikelijk doen wij de herfstactiviteit samen met de Stadsboerderij De Woelige Stal. Sandra, de boerin, had al gezegd:

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil!

Vrijwilligers maken het verschil! Vrijwilligers maken het verschil! Het Oranje Fonds organiseert op 21 en 22 maart 2014 samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet stimuleert

Nadere informatie

"Bedankt... jullie waren voor mij een lichtje in de duisternis"

Bedankt... jullie waren voor mij een lichtje in de duisternis "Bedankt... jullie waren voor mij een lichtje in de duisternis" Beste lezers, Ons goede voornemen voor 2016 houdt stand en hierbij dus onze nieuwsbrief van februari. Onder aanvoering van Martienke zijn

Nadere informatie

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: Hoera voor de vrijwilliger

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: Hoera voor de vrijwilliger Een uitgave van Careander - 3 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: Hoera voor de vrijwilliger VAN DE BESTUURDER: Vrijwilligers Op 7 december is het Nationale vrijwilligersdag. Dan bedanken we alle vrijwilligers

Nadere informatie

Speciale school voor basisonderwijs. Leren met je hoofd, hart en handen op De Dolfijn

Speciale school voor basisonderwijs. Leren met je hoofd, hart en handen op De Dolfijn Speciale school voor basisonderwijs Leren met je hoofd, hart en handen op De Dolfijn Er samen met leerlingen, ouders en collega s voor zorgen dat leerlingen de doelen halen die zij zichzelf hebben gesteld.

Nadere informatie

Stichting Present Leeuwarden NL03 RABO

Stichting Present Leeuwarden   NL03 RABO Stichting Present Leeuwarden info@presentleeuwardend.nl www.presentleeuwarden.nl NL03 RABO 0149 9235 89 Voor u ligt het jaarverslag over 2017 van de Stichting Present Leeuwarden. Het was een jaar waarin

Nadere informatie

De Beestenboel Boerderijnummer: 1201

De Beestenboel Boerderijnummer: 1201 Jaarverslag Januari 2016 - december 2016 De Beestenboel Boerderijnummer: 1201 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, maart 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Januari 2011 VERWENMOMENT

Januari 2011 VERWENMOMENT Januari 2011 VERWENMOMENT Galerijtip van de maand: VERWENMOMENT Januari is voor heel wat jeugdleiders examenmaand. De ideale gelegenheid om de Jeugd Rode Kruiskindjes eens iets voor de leiding te laten

Nadere informatie

Introductie FONDSENWERVING. door Carla van de Brake werkzaam bij

Introductie FONDSENWERVING. door Carla van de Brake werkzaam bij Introductie FONDSENWERVING door Carla van de Brake werkzaam bij Inleiding Waarom fondsen werven? 1. Fondsen willen hun geld graag kwijt aan maatschappelijke projecten/ontwikkelingen. 2. Georganiseerde

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie