BELEIDSPLAN STICHTING SFO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELEIDSPLAN STICHTING SFO"

Transcriptie

1 BELEIDSPLAN STICHTING SFO 1. Inleiding De Stichting SFO, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer , en bij de Belastingdienst Registratie en Successie te 's-hertogenbosch onder dossiernummer 6823, is een Stichting welke primair ten doel heeft het vermogen uit een nalatenschap te beheren en met het rendement financiële bijdragen te verstrekken die de leefomstandigheden van mensen met een verstandelij ke handicap bevorderen. 2. Strategie 2.1. Kernprincipes van de Stichting SFO Statutair e doel stelling De doelstelling van de Stichting luidt: 'De Stichting heeft als doel het verstrekken van financiële bijdrag n, op een zodanige w1ze dat de financiële verstrekkingen van de overheid door deze bijdragen niet worden verminderd, aan instellingen ter bevordering van de leefomstandigheden van mensen met een geestelijke handicêp*, zulks met een sterke voorkeur voor de Stichting Huize Vincentius te Udenhout.' De Stichting beoogt hiermee het algemeen belang te dienen. Afw e z i ghe i d w ins t o o gmer k De stichting heeft geen winstoogmerk: de vruchten van het vermogen worden, na bestrijding van beheer kosten en een reserve donatie uit hoofde van de statutair verplichte koopkrachthandhaving, besteed conform de statutaire doelstelling. B e stemming I iquidatie s al do Statutair is bepaald dat het bestuur bij ontbinding de bestemming van het batig liquidatiesaldo vaststelt, in overeenstemming met het statutaire doel van stichting. 2.2 Missie Het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen met een verstandelijke handicap waarbij gestreefd wordt naar een structurele verbetering waarbij alle factoren die hierbij een belangrijke bijdrage kunnen leveren in beschouwing worden genomen. Door middel van het invullen van de noodzakelijke randvoorwaarden een situatie creëren waarbij de patiënten zo optimaal mogelijk, brj voorkeur in hun eigen woonomgeving, kunnen blijven en, voor zover mogelijk, kunnen participeren in die omgeving. {< ';"rji;:"i:;::"':i::x'n',',ï#:;:,';f:'r:;i:':;r;,tr:#:ap'wordt in de

2 2.3. Activiteiten van de stichting De Stichting bereikt haar doelstellingen middels de volgende activiteiten: Het toekennen van financiële donaties op aanvragen door derden, te weten stichtingen, ANBI's en overige organisaties, voor bijdragen voor activiteiten welke de leefomstandigheden van mensen met een verstandelijke handicap bevorderen. Het financieren van door de stichting zelf geinitieerde projecten voor verbetering van de leefomstandigheden van mensen met een verstandelijke handicap, met medefinanciering door en in samenwerking met derden deskundigen en welke binnen een te definiëren periode door de eigen organisatie en/of overheid worden beheerd ANBI status en CBF keurmerk Aangezien de Stichting geen fondsenwervende instelling is, maar een veímogensstichting heeft het bestuur besloten geen CBF keurmerk aan te vragen. De stichting is ANBI erkend. 3. Beleid 3.1. Werkzaamheden van de stichting De stichting kent de volgende belangrijke werkzaamheden: Het behandelen van aanvragen voor donaties. Het initiëren van projecten, in samenwerking met derden deskundigen. Het controleren van de besteding van toegekende gelden b1j projecten en donaties. De controle op het beheer van het vermogen van de Stichting SFO, belegd in financiële waarden Werving van gelden li,striffi,'l :j#ïh:ffil S'1ich'1ing sfo' beregd in De stichting werft actief geen gelden van derden. Wel is het haar doel om, in geval van eigen geïnitieerde projecten, medefinancieringen te entameren bij ter zake gespecialiseerde partijen Beschikking over het vermogen van de stichting Taakv er de ling en b e s tuur der sv er houdingen Elk bestuurslid kent, vooraf met hem lhaar overeengekomen, eigen verantwoordel ij kheden :

3 - Voorzitter: - Functionele overleggen, intern/extern, als Voorzitter van het Bestuur. - Leiding van Algemene Bestuur Vergaderingen. - Toezicht op verínogensbeheer financiële waarden i.s.m. de Penningmeester. - Presentatie aan ABV over verrnogensbeheer financiële waarden. - Penningmeester: - Functionele overleggen, intern/extern, als Penningmeester. - Toezicht op vennogensbeheer financiële waarden i.s.m. de Voorzitter. - Leiding geven aan de administrateur van de Stichting. - Presentatie aan ABV over budget en financiële verantwoordingen. - Secretaris: - Initiële beoordeling van aanvragen en presentatie in ABV. - Afwerking van donaties ten behoeve van goedgekeurde aanvragen. - Controle op besteding van donaties. - Leiding geven aan de secretaresse van de Stichting. - Leden: - Toezicht op veímogensbeheer vastgoed en presentatie op ABV - Controle van bestaande projecten en presentatie op ABV - Initiëren van nieuwe projecten Besluiten worden slechts genomen in de ABV. Er bestaan geen gedelegeerde verantwoordelijkheden. Het vermogen in financiële waarden wordt beheerd door twee onafhankelijke professionele partijen op basis van beheerscontracten. Maandelijks ontvangt de Stichting de beheersresultaten schriftelijk terwijl er tevens toezicht wordt uitgeoefend door de vergaderingen met de veíïnogensbeheerders, één maal per kwartaal, door de Voorzitter en de Penningmeester. De resultaten worden kwartaal gewij S, op basis van een overzicht opgesteld door de Voorzitter, besproken in de ABV. Het vermogen in vastgoed is verdeeld over twee plaatsen, Den Haag en Udenhout. De verantwoordelijkheid voor het beheer is in professionele handen. Toezicht erop wordt jaarlijks uitgevoerd door twee gewone bestuursleden, één per plaats. Hierover wordt jaarlijks gerapporteerd aan de ABV. De bankrekeningen van de Stichting worden elektronisch beheerd in overeenstemming met procedure beschrij ving dien aangaande : facturen worden maandelij ks voorgedragen door de administrateur, goedgekeurd door de Penningmeester en de betaling wordt elektronisch getekend door de Penningmeester en de Voorzitter. Bij afwezigheid van een van hen vervult de Secretaris die ro1. Beschikking over het vermogen van de Stichting Op grond van de statuten van de Stichting en haar feitelijke werkzaamheid heeft geen enkele persoon doorslaggevende zeggenschap binnen de instelling. Aldus kan geen enkele persoon beschikken over het vermogen van de instelling als ware het eigen verínogen.

4 Jaarlijks wordt een budget opgesteld met, als onderdeel daarvan, een budget voor donaties en projecten. De ABV keurt dit budget goed voor het begin van het nieuwe jaar. Dit budget wordt tevens getoetst aan de statutair verplichte koopkrachttoets van het veímogen. Aldus wordt bereikt dat, rekening houdend met normaal en conservatief in te schatten verínogensrendement, na aftrek van donaties, projectensubsidies en beheerskosten de koopkracht van het vennogen in stand blijft. De naleving van bovenstaande wordt jaarlijks gecontroleerd door de accountant. Uinoering van beleid en toezicht door Bestuur De uitvoering van beleid voor wat betreft de bezittingen en het vermogen van de Stichting is omschreven in het bovenstaande. Toegevoegd kan nog worden dat er controle wordt uitgeoefend op de realisatie van de doelstellingen van de Stichting bij verstrekte donaties en bij Projecten. Donaties zijn kleiner van bedrag en worden eenmalig verstrekt. Meest is de controle hierop gebaseerd op schriftelijke mededelingen door de ontvangers van de donaties. Voor wat betreft de Projecten, die in het algemeen meerjarigz1n, vinden periodiek gesprekken plaats tussen de (externe) leiders van de projecten en de daarvoor verantwoordelijke gewone leden van Bestuur. Deze informeren hierover meermalen per jaar de ABV. Er worden zes ABV's per jaar gehouden Uitkeringsbeleid Het is de Stichting statutair slechts toegestaan onder bepaalde voorwaarden gelden te verstrekken aan instellingen waar mensen met een verstandelijke handicap verzorgd worden. De definitie van 'verstandelijke' is opgenomen in het Huishoudelijk reglement. Elke aanvraag wordt getoetst aan de inhoud van deze definitie. De Stichting functioneert reeds jaren en is bekend met de meeste instellingen werkzaam op dit gebied. Nieuwe namen worden gescreend. Controle op goede realisatie van de doelen van de verstrekte donaties vindt meestal schriftelijk plaats, maar soms ook wel mondeling en visitatie. Projecten worden slechts aangevangefl, voor zover ze binnen de statutaire doelstellingen vallen en indien de realisatie door andere professionelen zeker gesteld. Meest wordt aldus samengewerkt met lokale instellingen die voor de realisatie verantwoordelijk zijn. Eigen te realiseren projecten kent de Stichting dus niet, wel eigen geïnitieerde. Controle vindt plaats via het verantwoordelijke bestuurslid Publiciteit De Stichting streeft geen publiciteit na en heeft derhalve geen actief beleid voor naamsbekendheid, informatie op papier, nieuwsbrieven dan wel via een actieve website.

5 4. Beheer 4.1. Beschrijving administratieve organisatie B e I oning b e I e ids b epaler s De Stichting kent een parttime administrateur en een parttime secretaresse, beidenzzpers en beloond conform de gebruiken in de branche. Ondanks het relatief grote financiële belang van de Stichting is ervoor gekozen het beleid te realiseren via en met de specifieke deskundigheden van de leden van Bestuur, in de praktijk deels middels het uitoefenen vantoezicht op externe beheerders van veímogensdelen en projecten, alsmede middels toezicht op projectleiders. Het Bestuur als geheel dient daarom professionele kennis op de gebieden Verstandelijk Gehandicapten, AWBZ,Vastgoed en Vermogensbeheer, alsmede financiële, financiering en juridische kennis te hebben. De Stichting kent geen personeelsleden. De leden van het Bestuur worden betaald naar rato van hun inspanningen ten behoeve van de Stichting. De beloning is gebaseerd op basis van het aantal'vergaderingen' per bestuurslid. Een 'vergadering' wordt geacht te bestaan uit voorbereiding, reistijd, vergadertijd, werktijd, uitwerktijd van besluit. Een vergadering heeft een tarief van 501 voor de voorzitter en 384 voor overige bestuursleden. Er worden geen kostenvergoedingen gegeven, behalve indien uitzonderlijke kosten gemaakt worden, dit ter beoordeling door Voorzitter en Penningmeester gezamenlijk. In bijlage 1 is een overzicht gemaakt van bestuursfuncties en vergaderingen Huishoudelijk reglement Als aanvulling op de statutaire bepalingen worden praktische zakenhet beheer betreffende nader geregeld in een huishoudelijk reglement. 5. Vermogen van de Stichting De Balans en Verlies en Winst rekening per 31 december 2009 geven inzicht in het verínogen en de kostenstructuur van Stichting en zijn onderdeel van het jaarverslag 2009, van een goedkeurende verklaring voorzien door de accountant en bijgevoegd in bijlage Begroting/planning Jaarlijks wordt een begroting gemaakt die richtinggevend is voor het uitkeringsbeleid voor het komende jaar.

MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING SFO Periode

MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING SFO Periode MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING SFO Periode 2018-2023 1. Inleiding De Stichting SFO, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41154952, en bij de Belastingdienst Registratie

Nadere informatie

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Beleidsplan Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van de Resi Smit Foundation Statutaire doelstelling Afwezigheid van winstoogmerk Bestemming

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2020 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2020... 1 Inleiding... 2 Missie... 2 Visie... 2 Strategie... 3 Kernprincipes van de instelling... 3 Beleid... 4 Te verrichten werkzaamheden van de Stichting...

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2017 Stichting Onverwoestbaar

Beleidsplan 2015-2017 Stichting Onverwoestbaar Beleidsplan 2015-2017 Stichting Onverwoestbaar Pagina 1 van 6 stichting Onverwoestbaar Beleidsplan 2015-2017 1 INLEIDING 2 STRATEGIE 2.1 KERNPRINCIPES VAN DE INSTELLING - STATUTAIRE DOELSTELLING - AFWEZIGHEID

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Seniorenwens 2015-2019

Beleidsplan Stichting Seniorenwens 2015-2019 Inhoud Inleiding 2 1. Stichting Seniorenwens 2 2. Strategie 2 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 2 2.2. Statutaire doelstelling 3 2.3. Afwezigheid van winstoogmerk 3 2.4. Bestemming liquidatiesaldo 3

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4 Beleidsplan Ciske de Rat Foundation 2014 2018 1 Inhoud Inleiding 3 1. Ciske de Rat Foundation 4 2. Strategie 4 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4 2.2. Statutaire doelstelling 4 2.3. Afwezigheid van

Nadere informatie

Stichting Parochieveiling Lutjebroek

Stichting Parochieveiling Lutjebroek Stichting Parochieveiling Lutjebroek BELEIDSPLAN 2015/2019 Inhoud Voorwoord 2 1. Inleiding 3 1.1. Statutaire doelstelling 1.2. Bestuur 1.3. Afwezigheid van winstoogmerk 1.4. Bestemming liquidatiesaldo

Nadere informatie

Stichting tot Verbetering van het Lot de Blinden. Beleidsplan 2016-2020

Stichting tot Verbetering van het Lot de Blinden. Beleidsplan 2016-2020 Stichting tot Verbetering van het Lot de Blinden Beleidsplan 2016-2020 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting tot Verbetering van het Lot der Blinden, ook wel t Lot genaamd. Dit plan

Nadere informatie

Stichting Animal Care Lipe Des Presstraat 18H 1075NZ Amsterdam. Ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer

Stichting Animal Care Lipe Des Presstraat 18H 1075NZ Amsterdam. Ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer Stichting Animal Care Lipe Des Presstraat 18H 1075NZ Amsterdam Ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 64292797 RSIN: 855602867 Beleidsplan Ten behoeve van zwerfdieren

Nadere informatie

Leidraad voor het opstellen van een beleidsplan. Opzet van het beleidsplan

Leidraad voor het opstellen van een beleidsplan. Opzet van het beleidsplan Leidraad voor het opstellen van een beleidsplan Om te kunnen worden aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (hierna: ANBI) dient de instelling onder andere te beschikken over een actueel beleidsplan.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Goede Doelen Cheque.NL

Beleidsplan Stichting Goede Doelen Cheque.NL Beleidsplan Stichting Goede Doelen Cheque.NL 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Kernprincipes van de instelling - Statutaire doelstelling - Afwezigheid van winstoogmerk - Bestemming liquidatiesaldo 3. Beleid

Nadere informatie

STICHTING LANDA FOUNDATION BELEIDSPLAN

STICHTING LANDA FOUNDATION BELEIDSPLAN STICHTING LANDA FOUNDATION BELEIDSPLAN Adresgegevens organisatie: Theo van Loonstraat 10 7552 GN Hengelo (Overijssel) Email: ar.braun@telfort.nl Telefoonnummer: 074-2914448 Inhoud 1 Inleiding...3 2 Strategie...3

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting A Woman s Worth

Beleidsplan Stichting A Woman s Worth Beleidsplan 2016 2017 Stichting A Woman s Worth Ginnekenweg 172c 4835 NH Breda www.awomansworth.nl Inhoudsopgave Inleiding 2 Visie 2 Missie.. 2 Strategie. 2 Statutaire doelstelling. 2 Afwezigheid winstoogmerk.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING

BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING 1. Voorwoord Dit beleidsplan geeft inzicht in de manier waarop de Stichting het werk uitvoert om

Nadere informatie

STICHTING WORTEL BELEIDSPLAN

STICHTING WORTEL BELEIDSPLAN STICHTING WORTEL INHOUD Inhoud... 2 Inleiding... 3 Strategie... 4 Kernprincipes en uitgangspunten van de stichting... 4 Statutaire doelstelling... 4 Afwezigheid van winstoogmerk... 4 Bestemming liquidatiesaldo...

Nadere informatie

CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015

CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015 CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Doelstellingen 2.2 Geen winstoogmerk 2.3 Bestemming liquidatiesaldo 3. Te verrichten werkzaamheden 3.1 Werving en beheer van gelden 3.2 Vermogen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2018 Nederlandse Vereniging Williams-Beuren Syndroom Versie: 1.0 Datum: 1 Juni 2016 Auteur: Onno Ceelen (Penningmeester) Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Nederlandse Verenging

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht voor ANBI s De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie

Beleidsplan 2015. Stichting Gezamelijk Roparun Teams omgeving Bergen op Zoom. Beleidsplan Stichting Gezamelijke Roparun Teams Omgeving BOZ.

Beleidsplan 2015. Stichting Gezamelijk Roparun Teams omgeving Bergen op Zoom. Beleidsplan Stichting Gezamelijke Roparun Teams Omgeving BOZ. Beleidsplan 2015 Stichting Gezamelijk Roparun Teams omgeving Bergen op Zoom Beleidsplan Stichting Gezamelijke Roparun Teams Omgeving BOZ. 1 Index: 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Kernprincipes Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan. van de STICHTING AANMOEDIGINGSFONDS VAN DE KONINKLIJKE FACULTATIEVE

Beleidsplan. van de STICHTING AANMOEDIGINGSFONDS VAN DE KONINKLIJKE FACULTATIEVE Beleidsplan van de STICHTING AANMOEDIGINGSFONDS VAN DE KONINKLIJKE FACULTATIEVE INHOUD 1. Inleiding 2. Kernprincipes van de Stichting 2.1. Statutaire doelstelling 2.2. Afwezigheid van winstoogmerk 2.3.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7 Beleidsplan 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding... 3 1.1. Missie en visie statement... 3 1.2. Aanleiding... 3 Hoofdstuk 2 Strategie... 4 2.1. Kernprincipes... 4 Hoofdstuk 3 Beleid... 5 3.1. Werkzaamheden...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Tabita

Beleidsplan Stichting Tabita Beleidsplan 2013 Stichting Tabita Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Organisatie...4 2.1 Het bestuur...4 2.2 Vergadercyclus...4 2.3 ANBI...4 2.4 Jaarverslag...4 2.5 Gedragscode...4 3. Strategie...5 3.1

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS

BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS 1 1 Inleiding In dit beleidsplan leggen het bestuur en de directie van de Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds het actuele beleid vast. Dit

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2017

Beleidsplan 2015-2017 Beleidsplan 2015-2017 Inhoud 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Kernprincipes 3. Beleid 3.1 Te verrichten werkzaamheden 3.2 Werving en beheer van gelden 3.3 Vermogen van de instelling 3.4 Bestedingsbeleid 3.5

Nadere informatie

CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2017

CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2017 CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2017 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Doelstellingen 2.2 Geen winstoogmerk 2.3 Bestemming liquidatiesaldo 3. Te verrichten werkzaamheden 3.1 Werving en beheer van gelden 3.2 Vermogen

Nadere informatie

2.1 De kernprincipes van Dienstencentrum Gered Gereedschap

2.1 De kernprincipes van Dienstencentrum Gered Gereedschap 1 Inleiding Door middel van dit beleidsplan legt het bestuur van Dienstencentrum Gered Gereedschap het actuele beleid vast. Dit plan gaat in op de strategie en doelstellingen van de stichting. Verder legt

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Bardet Biedl Syndroom Stichting Beleidsplan 2017-2021 Van het onbekende naar het bekende Bendert R. de Graaf - Voorzitter 18-6-2017 1 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Statutaire Doelstelling...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Begunstigers Atlas Van Stolk 2012-2016

Beleidsplan Stichting Begunstigers Atlas Van Stolk 2012-2016 Beleidsplan Stichting Begunstigers Atlas Van Stolk 2012-2016 1. Doel De Stichting heeft ten doel het in stand houden in de meest ruime zin van het woord van de verzameling, bekend onder de naam "Atlas

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Eigendom Stichting Care for Sexuality Foundation Januari Beleidsplan 2018 ANBI

Beleidsplan 2017 Eigendom Stichting Care for Sexuality Foundation Januari Beleidsplan 2018 ANBI Stichting Care for Sexuality Foundation Beleidsplan 2018 ANBI Naam Stichting Care for Sexuality Foundation, Ermelo Missie Het bevorderen van seksuele gezondheid vanuit respect, veiligheid en autonomie.

Nadere informatie

Beleidsplan stichting 12q

Beleidsplan stichting 12q Beleidsplan stichting 12q Hoofdlijnen beleid stichting 12q voor 2015 Versie: april 2015 Inleiding Op 23 januari 2015 is stichting 12q opgericht. Onder andere ten behoeve van het verkrijgen van de ANBI-

Nadere informatie

Stichting Care For Kenya. Strategisch beleidsplan

Stichting Care For Kenya. Strategisch beleidsplan Stichting Care For Kenya Strategisch beleidsplan 2019-2023 Stichting Care For Kenya Strategisch beleidsplan 2019-2023 1. Inleiding Stichting Care For Kenya is opgericht om kansarmen in Kenya hulp te bieden.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIJWILLIGERS VACATUREBANK

BELEIDSPLAN STICHTING VRIJWILLIGERS VACATUREBANK BELEIDSPLAN 2015-2016 STICHTING VRIJWILLIGERS VACATUREBANK 26-01-2015 1 Contents 1. Inleiding... 4 2. Strategie... 5 2.1 Kernprincipes van de Stichting Vrijwilligers Vacaturebank... 5 Statutaire doelstelling...

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding...

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... Beleidsplan 2014 Mei 2014 Inhoudsopgave... 2 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3 1.2 Versiebeheer... 3 1.3 Verzendlijst... 3 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... 4 2.2 Doelstelling... 4 2.3 Uitgangspunten...

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2019-2023 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Handicamp. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer van de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Pagina 4: Strategie: Statutaire doelstelling, afwezigheid winstoogmerk en bestemming liquidatierisico

Pagina 4: Strategie: Statutaire doelstelling, afwezigheid winstoogmerk en bestemming liquidatierisico Inhoud Pagina 2: Contactgegevens, bestuur, doelstelling en beloning Pagina 3: Inleiding beleidsplan Pagina 4: Strategie: Statutaire doelstelling, afwezigheid winstoogmerk en bestemming liquidatierisico

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Wijkberaad

Beleidsplan. Stichting Wijkberaad Beleidsplan Stichting Wijkberaad 1. Inleiding In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van Stichting Wijkberaad Bezuidenhout (hierna te noemen de stichting) het actuele beleid vast. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Stichting BernerCare RSIN: , KVK:

Beleidsplan 2017 Stichting BernerCare RSIN: , KVK: 1. Inleiding In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van de stichting Bernercare het actuele beleid vast. Dit beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering van 14-04-2017 goedgekeurd door het

Nadere informatie

Meerjaren beleidsplan Stichting Groene Habitat voor India

Meerjaren beleidsplan Stichting Groene Habitat voor India Van Goyenlaan 144 3764 XM Soest www.stichtinggroenehabitat.org Rek. nr.: NL17 RABO 0309 1816 23 K. v. K. : 855310352 RSIN: 855310352 Meerjaren beleidsplan 2019-2021 Stichting Groene Habitat voor India

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Face to Face Jongerenevents Tollensstraat GZ Vlaardingen

Beleidsplan Stichting Face to Face Jongerenevents Tollensstraat GZ Vlaardingen Beleidsplan 2017 Stichting Face to Face Jongerenevents Tollensstraat 68 3131 GZ Vlaardingen info@ftof.nl 06 480 182 88 Inleiding Voor u treft u het beleidsplan van Stichting Face to Face Jongerenevents

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Uno Más

Beleidsplan. Stichting Uno Más Beleidsplan Stichting Uno Más April 2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van Uno Más... 3 Statutaire doelstelling... 3 Afwezigheid winstoogmerk... 4 Bestemming liquidatiesaldo...

Nadere informatie

Standaardbeleidsplan Carelanka

Standaardbeleidsplan Carelanka Standaardbeleidsplan Carelanka Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan Carelanka 2

Nadere informatie

Concept Beleidsplan Mantelproducties

Concept Beleidsplan Mantelproducties Concept Beleidsplan Mantelproducties 1. Inleiding 2. Strategie 2.1. Kernprincipes van de instelling 2.2. Afwezigheid van winstoogmerk 2.3. Bestemming liquidatiesaldo 3. Beleid 3.1. Te verrichten werkzaamheden

Nadere informatie

Stichting de Melkkan. Beleidsplan. Reglement als bedoeld in artikel 11, lid 1 van de Statuten van Stichting de Melkkan

Stichting de Melkkan. Beleidsplan. Reglement als bedoeld in artikel 11, lid 1 van de Statuten van Stichting de Melkkan Beleidsplan Reglement als bedoeld in artikel 11, lid 1 van de Statuten van Stichting de Melkkan Inleiding. In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van Stichting de Melkkan het actuele beleid vast.

Nadere informatie

Publicatie ANBI gegevens

Publicatie ANBI gegevens Onderstaande gegevens t.b.v. regels voor algemeen nut beogende instellingen (ANBI s). Naam van de instelling: RSIN/fiscaal nummer: 8515.97.841 Contactgegevens: Keulseweg 154 5953 HN Reuver E Doelstelling:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting BuytenDelft

Beleidsplan Stichting BuytenDelft Beleidsplan Stichting BuytenDelft Januari 2016 Versie 6 januari 2016 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Statutaire doelstelling... 3 2.2 Afwezigheid winstoogmerk... 3 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Eco Village Development

Beleidsplan Stichting Eco Village Development Beleidsplan Stichting Eco Village Development Juni 2013 Inleiding!... 2 Strategie!... 2 Kernprincipes en uitgangspunten!... 2 Missie!... 2 Werkzaamheden!... 3 Beleid!... 3 Toekomstige projecten en investeringen!...

Nadere informatie

Stichting Lambert van Middelhoven

Stichting Lambert van Middelhoven Stichting Lambert van Middelhoven BELEIDSPLAN 2017 2019 1. Inleiding 1.1 De stichting Lambert van Middelhoven is sedert 8 oktober 1975 de voortzetting van de stichting Het Roomsch Katholieke Oud-Mannenhuis,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Versie 1.0 Status Definitief 1 November 2011 Pagina 1

Inhoudsopgave. Versie 1.0 Status Definitief 1 November 2011 Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie... 2 Missie en visie... 3 Doelstellingen 2010-2015... 4 Fondswerving... 5 Financieel beleid beheerskosten... 6 Verhouding tot ondersteuningscommissies... 7 Versie 1.0 Status Definitief

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden Atlas Van Stolk

Beleidsplan Stichting Vrienden Atlas Van Stolk Beleidsplan Stichting Vrienden Atlas Van Stolk 2017-2020 1. Doel De Stichting heeft ten doel het in stand houden in de meest ruime zin van het woord van de verzameling, bekend onder de naam "Atlas Van

Nadere informatie

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017 STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2014-2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie 4

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018

Beleidsplan 2015-2018 STICHTING ELIZABETH FOUNDATION Beleidsplan 2015-2018 Versie 1.0 9-12-2015 In het beleidsplan legt het bestuur van de Elizabeth Foundation het actuele beleid vast. Het beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Datum: 26 september 2017 Versie 1.0

BELEIDSPLAN. Datum: 26 september 2017 Versie 1.0 BELEIDSPLAN Datum: 26 september 2017 Versie 1.0 1. INLEIDING Rotaract is het officiële jeugdprogramma van Rotary International voor enthousiaste jongeren tussen de 18 en de 35 die zich op een actieve manier

Nadere informatie

Stichting Hartige Samaritaan

Stichting Hartige Samaritaan Stichting Hartige Samaritaan Beleidsplan 2016-2018 Auteurs: Heleen Baksteen Corné van den Brink Joanne Dekker Jan Willem van Galen Jan Maarten Verzendaal René van der Weijden Delft, november 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement STICHTING UP WITH DOWN Huishoudelijk Reglement Stichting Up with Down Stichting Up with Down biedt directe hulp aan kinderen met Down-syndroom in Oost- Europa. Zie voor meer informatie onze website http://www.upwithdown.nl.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11. Voor de jaren 2014 / 2015

BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11. Voor de jaren 2014 / 2015 BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11 Voor de jaren 2014 / 2015 INLEIDING: Stichting Steun 22Q11 staat aan het begin van haar oprichting. De stichting is notarieel opgericht op 3 juli 2014 door ouders van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2018 VAN DE STICHTING BLINDENHULP

BELEIDSPLAN 2018 VAN DE STICHTING BLINDENHULP BELEIDSPLAN 2018 VAN DE STICHTING BLINDENHULP Inhoudsopgave 1. Doelstelling 2. Uitkeringen en opbrengsten 2a. Uitkeringen 2b. Opbrengsten uit beleggingen 3. ANBI Status 4. Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

Publicatie ANBI gegevens

Publicatie ANBI gegevens Onderstaande gegevens t.b.v. regels voor algemeen nut beogende instellingen (ANBI s). Naam van de instelling: RSIN/fiscaal nummer: 8515.97.841 Contactgegevens: Keulseweg 154 5953 HN Reuver E Doelstelling:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Shade Children Foundation 2014

Beleidsplan Stichting Shade Children Foundation 2014 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Strategie 2 2.1. Kernprincipes 2 2.1.1. Statutaire doelstelling 2 2.1.2. Afwezigheid winstoogmerk 2 3. Beleid 2 3.1. Werkzaamheden SCF NL 2 3.2. Werving en beheer van gelden 2

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke sociale functie heeft. Wij vinden het belangrijk dat sporters met of

Nadere informatie

Beleidsplan. Save the Waterberg Rhino Nederland. Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann. waterbergrhino@gmail.

Beleidsplan. Save the Waterberg Rhino Nederland. Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann. waterbergrhino@gmail. Beleidsplan Save the Waterberg Rhino Nederland Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann waterbergrhino@gmail.com Inhoud Inleiding... 3 Strategie... 4 Kernprincipes en uitgangspunten van

Nadere informatie

Stichting Love Revolution

Stichting Love Revolution Beleidsplan 2017-2020 Stichting Love Revolution Stichting Love Revolution Oudenoord 157 3513 EN Utrecht T: 06-43213231 E: info@hannedevries-music.com KvK: 68394241 RSIN: 857421955 Vastgesteld: 7 juli 2017,

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2013 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2013 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2013 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016 Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2016 februari 2016 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Strategie... 1 2.1 Statutaire doelstellingen... 1 2.2 Afwezigheid van winstoogmerk... 1 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken. Beleidsplan 2014. Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beutenaken 22 6278 NB Beutenaken

Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken. Beleidsplan 2014. Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beutenaken 22 6278 NB Beutenaken Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beleidsplan 2014 Stichting Kruisen en Kapellen Parochie Slenaken Beutenaken 22 6278 NB Beutenaken skkps@verenigingenslenaken.nl www.verenigingenslenaken.nl/skkps/

Nadere informatie

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN

STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN STICHTING DE SINTERKLAASBANK BELEIDSPLAN 2018-2021 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie 4

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 van Stichting GUV Goede doelen fonds

BELEIDSPLAN 2019 van Stichting GUV Goede doelen fonds Stichting GUV Goede doelen fonds RSIN/fiscaal nummer: 858870046 http: //www.guv.nl/guvgoededoelenfonds Goede doelen fonds Postadres: Postbus 41, 7120 AA Aalten Telefoon 0543-491270 E-mail goededoelenfonds@guv.nl

Nadere informatie

Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam

Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam Inleiding In dit eerste beleidsplan is vastgelegd hoe het bestuur van de stichting verwacht gedurende de komende jaren de doelstellingen zoals vastgelegd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Versie 0.1 Status Concept 27 November 2015 Pagina 1

Inhoudsopgave. Versie 0.1 Status Concept 27 November 2015 Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie... 2 Missie en visie... 3 Doelstellingen 2016-2020... 4 Fondswerving... 5 Financieel beleid beheerskosten... 6 Verhouding tot ondersteuningscommissies... 7 Versie 0.1 Status Concept

Nadere informatie

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Geef Prostaatkanker het nakijken 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Organisatie 2. Strategie a. Statutaire doelstelling b. Afwezigheid van winstoogmerk c. Bestemming

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING MUZIEKSCHOOL GOEDHART

BELEIDSPLAN STICHTING MUZIEKSCHOOL GOEDHART BELEIDSPLAN STICHTING MUZIEKSCHOOL GOEDHART 2016 Versie 1.0 Goedgekeurd Bestuursvergadering 2 maart 2016 1. Inleiding Sinds jaar en dag is de Muziekschool Goedhart een begrip in Koudekerk en omgeving.

Nadere informatie

Beleidsplan Carelanka

Beleidsplan Carelanka Beleidsplan Carelanka 2016-2019 Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Beleidsplan Carelanka 2016-2019 2 1. Werkzaamheden

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2015 Stichting De Woestijnroos

Beleidsplan 2013-2015 Stichting De Woestijnroos Beleidsplan 2013-2015 Stichting De Woestijnroos Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Strategie...4 2.1 Kernprincipes...4 2.1.1. Statutaire doelstelling...4 2.1.2. Afwezigheid van winstoogmerk...4 2.1.3. Bestemming

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Naam: Stichting Lonely Lochem Kamer van Koophandel: 64795985 RSIN/fiscaal nummer: 855850668 Contactgegevens: Walsteeg 20 7241 BG Lochem Telefoon: 06-4047090 E-mailadres: info@lonelylochem.nl

Nadere informatie

Stichting Wirja Beleidsplan

Stichting Wirja Beleidsplan Stichting Wirja Beleidsplan 2016-2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Inleiding Doel Stichting Wirja Werkzaamheden Organisatiestructuur Financiering en schenkingsbudget

Nadere informatie

Beleidsplan. Telefoon: +31 (0) Postadres: Beetke van Rasquertstraat JB Leek

Beleidsplan.  Telefoon: +31 (0) Postadres: Beetke van Rasquertstraat JB Leek Beleidsplan E-mail: info@waardigwonen.nl Website: www.waardigwonen.nl Telefoon: +31 (0)6 292 165 68 Postadres: Beetke van Rasquertstraat 61 9351 JB Leek KvK-nummer: 66882370 RISN: 856738712 Bankrekening

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Historie. 3. Doelstelling van het fonds. 4. Maatschappelijke omgeving. 5. Activiteiten. 6.

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Historie. 3. Doelstelling van het fonds. 4. Maatschappelijke omgeving. 5. Activiteiten. 6. Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Historie 3. Doelstelling van het fonds 4. Maatschappelijke omgeving 5. Activiteiten 6. Het bestuur 7. Adviescommissie Projecten 8. Beleidsplan van de stichting

Nadere informatie

Inhoud Inleiding... 3 Strategie Statutaire doelstellingen Afwezigheid winstoogmerk Bestemming liquidatiesaldo...

Inhoud Inleiding... 3 Strategie Statutaire doelstellingen Afwezigheid winstoogmerk Bestemming liquidatiesaldo... Beleidsplan Inhoud Inleiding... 3 Strategie... 4 2.1 Statutaire doelstellingen... 4 2.2 Afwezigheid winstoogmerk... 4 2.3 Bestemming liquidatiesaldo... 4 Beleid... 5 3.1 Werkzaamheden en werkwijze... 5

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Kunstbezit Koninklijke Nedlloyd

Beleidsplan stichting Kunstbezit Koninklijke Nedlloyd Beleidsplan stichting Kunstbezit Koninklijke Nedlloyd 2017 Inhoud Inleiding Strategie 1.1 Kernprincipes van de stichting Statutaire doelstelling Afwezigheid van winstoogmerk Bestemming liquidatiesaldo

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands

Beleidsplan. Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands Beleidsplan Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Doel van de Stichting... 4 3 Organisatie-structuur... 5 4 Financiering (inkomsten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Roetz Fair Factory

Beleidsplan Stichting Roetz Fair Factory Beleidsplan 2017-2020 Stichting Roetz Fair Factory Inleiding De Stichting Roetz Fair Factory is een fietsenfabriek in Amsterdam-Noord waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid en opgeleid

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 JAARREKENING 2014 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2014 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2014 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Statuten Naam en zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING FIBER OVERAL. 2. De stichting heeft haar zetel te Nijmegen.

Statuten Naam en zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING FIBER OVERAL. 2. De stichting heeft haar zetel te Nijmegen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING FIBER OVERAL. 2. De stichting heeft haar zetel te Nijmegen. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft tot doel in Nijmegen en omgeving

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Beleidsplan van de Stichting Het Licht des Levens

Beleidsplan van de Stichting Het Licht des Levens Beleidsplan van de Stichting Het Licht des Levens Inleiding: Dit beleidsplan is geschreven en gepubliceerd als onderdeel van de nieuwe regelgeving van de Belastingdienst, ingaande 1 januari 2014, om te

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Interco

Beleidsplan Stichting Interco Beleidsplan Stichting Interco Stichting Interco Groenendaalseweg 35 6871 CN Renkum info@stichting-interco.org www.stichting-interco.org 0317-316690 (vragen naar Malon Hamoen-Giraldi) Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2019 t/m 2021 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Stichting Carnivora. Beleidsplan 2015

Stichting Carnivora. Beleidsplan 2015 Stichting Carnivora Beleidsplan 2015 Inhoud Inhoudspagina... 0 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van de stichting... 3 3. Beleid... 4 3.1 Te verrichten werkzaamheden van de stichting...

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Stichting BernerCare RSIN: , KVK:

Beleidsplan 2018 Stichting BernerCare RSIN: , KVK: 1. Inleiding In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van de stichting Bernercare het actuele beleid vast. Dit beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering van 14-04-2017 goedgekeurd door het

Nadere informatie

STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN

STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN 2018-2020 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

!!! Een!boost!voor!Cubaanse!culturele!talenten!!

!!! Een!boost!voor!Cubaanse!culturele!talenten!! !!! Een!boost!voor!Cubaanse!culturele!talenten!! Beleidsplan 2015-2016 Inhoud Voorwoord 1.Strategie Kernprincipes en uitgangspunten Statutaire doelstelling Afwezigheid winstoogmerk Bestemming liquidatiesaldo

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN STICHTING INFESTOS FOUNDATION DECEMBER 2013

BELEIDSPLAN VAN STICHTING INFESTOS FOUNDATION DECEMBER 2013 BELEIDSPLAN VAN STICHTING INFESTOS FOUNDATION DECEMBER 2013 Vooraf Dit document vormt het beleidsplan van Stichting Infestos Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020 fa ir frie n d s 1. Inleiding Dit beleidsplan is opgesteld om vast te leggen wat de toekomstvisie is van de Stichting Fairfriends Foundation. Hierin willen

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba

Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba Introductie Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Luz Alba. Over 2012 is voor het eerst een jaarverslag geschreven, en bij het verder professionaliseren

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Het Gasthuis

Stichting Vrienden van Het Gasthuis Stichting Vrienden van Het Gasthuis Beleidsplan 2014-2017 Vastgesteld 27 november 2013 Stichting Vrienden van Het Gasthuis Beleidsplan 2014-2017 Pagina 1 Inleiding De Stichting Vrienden van Het Gasthuis

Nadere informatie