RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID"

Transcriptie

1 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID t.b.v. FREULESPOOR DIEPENHEIM Adviseur Henk Jansen I

2 2 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID T.B.V. FREULESPOOR DIEPENHEIM Henk Jansen Adviseur Bomen Groen Opdrachtgever: dhr. Theo van Delft JANSEN&JANSEN groenadvies & ontwerp Prins Bernhardstraat 60, Rijssen Versie: 1.0 Datum: 07 juli 2014 JANSEN&JANSEN groenadvies & ontwerp, Rijssen. Alle rechten voorbehouden. Behoudens uitzonderingen door de wet gesteld, mag zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbenden niets uit dit document worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, digitale reproductie of anderszins.

3 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 4 2 CONDITIE/VEILIGHEID VAN DE BOMEN 5 3 GEWICHT KUNSTWERKEN IN RELATIE TOT DE BOOM 8 4 ONDERVINDEN DE BOMEN SCHADE? 11 5 BEHEER 12 6 BRONNEN 13 BIJLAGE 1 OVERZICHTSKAARTEN 14 BIJLAGE 2 RESULTATEN VTA INSPECTIE 16

4 4 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM INLEIDING Dhr. T van Delft heeft J & J groenadvies gevraagd een rapportage op te stellen, met betrekking tot een aantal bomen op een tweetal locaties. De opdrachtgever is voornemens in de bomen enkele kunstwerken op te hangen. Deze rapportage maakt onderdeel uit van het vergunningstraject. In de bijlage 1 zijn kaarten bijgevoegd met de exacte locatie van de bomen. De opdrachtgever heeft een aantal vragen opgesteld die in deze rapportage beantwoord worden. Het gaat om de volgende vragen: Hoe is de conditie/veiligheid van de bomen? Zijn de bomen sterk genoeg om de beelden te dragen? Ondervinden de bomen geen schade wanneer de beelden er in opgehangen worden? Hoe om te gaan met het onderhoud in de beheerperiode (10 jaar)?

5 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM CONDITIE/VEILIGHEID VAN DE BOMEN 2.1 PROBLEEMSTELLING Wat is de conditie en de veiligheid van de bomen waarin de kunstwerken bevestigd worden? 2.2 WERKWIJZE De bomen zijn beoordeeld met de VTA-methode (Mattheck & Breloer, 1995) dit staat voor Visual Tree Assessment, ofwel het beoordelen van een boom op basis van visueel waarneembare kenmerken. De VTA-methode wordt gebruikt voor het beoordelen van gebreken of signalen die duiden op verborgen gebreken (verzwakkingsymptomen). 2.3 RESULTATEN De volledige uitwerking van de resultaten van de VTA inspectie is bijgevoegd als bijlage 2. De boomnummers en overzichtskaart is te vinden in bijlage CONCLUSIES De bomen aan de Kleidijk 4 in Diepenheim. Onderstaand wordt per boomnummer een conclusie getrokken over de conditie en veiligheid van de boom: Boomnummer 1 (Quercus robur): De boom verkeert in een redelijke conditie. De levensverwachting is > 10 jaar. De boom vormt een tijdelijk verhoogd risico door het dode hout dat zich in de kroon gevormd heeft, snoei is noodzakelijk. Op de stam zijn enkele kleine oppervlakkige bastschades aangetroffen. Dit heeft geen nadelige consequenties voor de boom. Aandachtspunt is het huisje met eieren dat met schroeven aan de boom is bevestigd. Beter is het om deze te verwijderen. Boomnummer 2 (Quercus robur): De boom verkeert in een goede conditie. De levensverwachting is > 10 jaar. De boom vormt een tijdelijk verhoogd risico door het dode hout dat zich in de kroon gevormd heeft, snoei is noodzakelijk. Boomnummer 3 (Quercus robur): De boom verkeert in een goede conditie. De levensverwachting is > 10 jaar. De boom vormt een tijdelijk verhoogd risico door het dode hout dat zich in de kroon gevormd heeft, snoei is noodzakelijk.

6 6 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM De bomen aan de Rijssenseweg op de kruising met de Wicherinksweg in Delden. Onderstaand wordt per boomnummer een conclusie getrokken over de conditie en veiligheid van de boom: Boomnummer 4 (Quercus robur): De boom verkeert in een redelijke conditie. Over de levensverwachting van de boom kan moeilijk een harde uitspraak gedaan worden. Ondanks dat de conditie van de boom redelijk is, kan de stabiliteit van de boom een probleem worden. In de stamvoet zijn een aantal holten en verdikkingen aangetroffen. De omvang van de holten (afbeelding 2.1) is lastig vast te stellen. Om de omvang van de holten precies vast te stellen zou aanvullend onderzoek nodig zijn. Maar gezien de redelijke conditie van de boom en de aanmaak van nieuw hout ter compensatie van de holten, wekt de boom de indruk over voldoende levenskracht te beschikken om gehandhaaf te worden. Het zware dode hout (afbeelding 2.2) dat zich in de boom heeft gevormd moet door snoei worden weggenomen. Boomnummer 5 (Fagus sylvatica): De boom verkeert in een goede conditie. De levensverwachting is > 10 jaar. De boom vormt een tijdelijk verhoogd risico door het dode hout dat zich in de kroon gevormd heeft, snoei is noodzakelijk. Om het kunstwerk optimaal te positioneren is de snoei van enkele takken van de boom noodzakelijk. Dit zal moeten gebeuren door een deskundig boomverzorger. De stam van de boom wordt na de snoei voor een gedeelte blootgesteld aan zonlicht. De beuk (Fagus sylvatica) is gevoelig voor zonnebrand. Dit is schadelijk voor de boom en kan voorkomen worden door de boom in te wikkelen met jute. Dit zal door de deskundig boomverzorger ter plaatse moeten worden beoordeeld. Boomnummer 6 (Fagus sylvatica): De boom verkeert in een goede conditie. De levensverwachting is > 10 jaar. De boom vormt een tijdelijk verhoogd risico door het dode hout dat zich in de kroon gevormd heeft, snoei is noodzakelijk. Op de stam is een kleine oppervlakkige bastbeschadiging aangetroffen. Dit heeft geen nadelige consequenties voor de boom.

7 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM Afbeelding 2.1: Een van de holten in boom nummer 4 Afbeelding 2.2: Zwaar doodhout in boom nummer 4 7

8 8 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM GEWICHT KUNSTWERK IN RELATIE TOT DE BOOM 3.1 PROBLEEMSTELLING De kunstwerken die in de bomen worden gehangen hebben een gewicht variërend van 130 tot 160 kilo. Zijn de bomen sterk genoeg om dit gewicht te dragen? 3.2 Werkwijze Deze vraag is doormiddel van een aantal onderzoeksmethoden te beantwoorden. Een methode is een zogenaamde trekproef. De boom of constructie wordt belast, met een statische of dynamische belasting. Dynamische proeven worden gedaan om te testen hoe de boom of constructie reageert op plotseling optredende krachten. Bij bomen spelen dynamische aspecten een rol, te denken valt aan de interactie tussen takken, bladeren, stam en de wind. De trefproef geeft dus een antwoord op de vraag over de stabiliteit van de boom of constructie. Een andere methode is literatuuronderzoek. Er zijn verschillende gegevens bekend over de trek- en buigsterkte van verschillende houtsoorten. Op basis hiervan kan dus een aanname gedaan worden, of de boom sterk genoeg is om het beeld te dragen. Uit praktische en budgettaire overwegingen is gekozen om de onderzoeksvraag te beantwoorden door middel van literatuuronderzoek. 3.3 RESULTATEN De onderstaande berekening is gebaseerd op tabellen van Centrum Hout een organisatie die helpt en ondersteunt bij het duurzaam bouwen en ontwerpen met hout. De gegevens zijn berekend voor bezaagd loofhout. Gegevens over trek- en buigsterkte van levend hout, is niet beschikbaar of lastig te vinden. Zie onderstaand de berekening. Diameter tak: Oppervlakte van doorsnede van tak: 10CM = 100mm π x r^2 = 7854 mm 2 20CM = 200mm π x r^2 = mm 2 30CM = 300mm π x r^2 = mm 2 Gezaagd loofhout treksterkte loodrecht op de vezel: 0,6N/mm2 10cm: 7854 x 0,6 = 4712,4 N 20cm: x 0,6 = 18849,6 N 30cm: x 0,6 = 42520,8 N

9 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM Gewicht kunstwerk: 160 kg Zwaartekracht op het kunstwerk: 160 x 9,81 = 1570 N De treksterkte van het hout in kg: 10cm: 4712,4 N / 9,81 = 480,37 kg 20cm: 18849,6 N/ 9,81 = 1921, 47 kg 30cm: 42520,8 N/ 9,81 = 4334,43 kg 3.4 CONCLUSIE De bovenstaande berekening is gebaseerd op bezaagd hout. Bezaagd hout bestaat uit kernhout, en niet uit het zogenaamde spinthout. Het levende hout van de boom daarentegen is voor een gedeelte gevormd uit spinthout. Dit spinthout heeft andere eigenschappen dan het kernhout. Een stam met een diameter van 30 cm is dus niet voor de volle 100% te vergelijken met bezaagd hout dat een diameter van 30 cm heeft. Aan de Kleidijk 4 in Diepenheim wordt het kunstwerk van kg bevestigd aan 3 bomen met de volgende stamdiameters op de plaats van bevestiging: Boom cm: 18849,6 N/ 9,81 = 1921,47 kg Boom cm: 42520,8 N/ 9,81 = 4334,43 kg Boom cm: 42520,8 N/ 9,81 = 4334,43 kg TOTAAL 10590,33 kg (treksterkte van het hout in kg) Redelijkerwijs mag de conclusie getrokken worden dat dit ondanks de afwijkende eigenschappen van spinthout stevig genoeg is om het kunstwerk te dragen. Aan de Rijssenseweg op de kruising met de Wicherinksweg in Delden wordt het kunstwerk van kg bevestigd aan 3 bomen met de volgende stamdiameters op de plaats van bevestiging: Boom 4: cm: 42520,8 N/ 9,81 = 4334,43 kg Boom 5: cm: 42520,8 N/ 9,81 = 4334,43 kg Boom 6: cm: 42520,8 N/ 9,81 = 4334,43 kg TOTAAL 13003,29 kg (treksterkte van het hout in kg)

10 10 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM Redelijkerwijs mag de conclusie getrokken worden dat dit ondanks de afwijkende eigenschappen van spinthout stevig genoeg is om het kunstwerk te dragen. Advies(en) De bovenstaande berekeningen houden geen rekening met de sterkte van de aanhechting van de takken aan de hoofdstam. Ze zijn gebaseerd op een rechte kolom hout. Het wordt dan ook aanbevolen om de kunstwerken niet te bevestigen aan de takken van de boom. Omdat heel moeilijk voorspelt kan worden hoe sterk de aanhechtingen van de takken zijn.

11 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM ONDERVINDEN DE BOMEN SCHADE? 4.1 PROBLEEMSTELLING Is het schadelijk voor de bomen wanneer er een kunstwerk ( kg) erin hangt? 4.2 CONCLUSIE EN ADVIEZEN Het kunstwerk oefent door zijn gewicht druk op de stam van de boom uit. Hierdoor bestaat het gevaar dat de materialen waarmee het kunstwerk aan de boom is bevestigd de boom gaan insnoeren. Om insnoering te voorkomen wordt geadviseerd om het bevestigingspunt regelmatig (bijvoorbeeld, gelijk met de inspectie) iets naar boven of beneden langs de stam te verplaatsen. Op deze manier wordt voorkomen dat de bevestigingsmaterialen de boom insnoeren. Een geschikt bevestigingsmateriaal om de kabels van het kunstwerk met de boom te verbinden is een stambeschermer. Zoals deze ook voor zwaardere kroonverankeringen worden toegepast. Aanvullend kan nog een beschermingsmateriaal zoals jute onder deze stambeschermer worden aangebracht. Zeker bij de kwetsbare bast van de Fagus sylvatica kan dit een goede aanvullende beschermingsmaatregel zijn.

12 12 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM BEHEER 5.1 PROBLEEMSTELLING Hoe om te gaan met het onderhoud in de beheerperiode (10 jaar)? 5.2 ADVIES(EN) Geadviseerd wordt om de bomen jaarlijks (visueel) te inspecteren. Hierbij moet naast de algemene vta aspecten specifiek gelet worden op de stambeschermers, snoeren deze de bast in? Is dit het geval dan moeten ze opnieuw gesteld en verplaatst worden. Dood hout dat zich in de boom is gaan vormen moet verwijderd worden. Dit in het kader van de zorgplicht en om beschadigingen aan de kunstwerken te voorkomen.

13 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM BRONNEN Internet: (geraadpleegd )

14 14 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM BIJLAGE 1 OVERZICHTSKAARTEN LOCATIE 1 KLEIDIJK 4

15 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM LOCATIE 2 RIJSSENSEWEG/ WICHERINKSWEG

16 BIJLAGE 2 RESULTATEN VTA INSPECTIE 16 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM

17 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM

18 18 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM

19 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM

20 20 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM

21 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM

22 22 RAPPORTAGE BOOMVEILIGHEID. DIEPENHEIM INHOUD In opdracht van de heer van Alten heeft Jansen & Jansen een boomveiligheidscontrole uitgevoerd bij 36 bomen op een perceel aan de Postweg 96 te Holten. Aanleiding voor het uitvoeren van de boomveiligheidscontrole is de zorgplicht. Deze zorgplicht houdt in dat elke boomeigenaar verplicht is zijn bomen op deskundige wijze te beoordelen of te laten beoordelen en op basis daarvan zo nodig actie te ondernemen. De doelstelling van deze boomveiligheidscontrole is tweeledig. Enerzijds worden de bomen beoordeeld op de conditie, breukgevoeligheid en de stabiliteit. Indien de bomen een veiligheidsrisico voor de omgeving vormen worden passende beheermaatregelen geadviseerd. Anderzijds wordt deze rapportage gebruikt om bomen te selecteren welke verwijderd dienen te worden, om een duurzaam bomenbestand ook in de toekomst te kunnen waarborgen. De controle is uitgevoerd op 20 augustus 2013 door H Jansen boomveiligheidscontroleur bij Jansen en Jansen groenadvies- en ontwerp.

DELTALOCATIE DEN DOLDER Projectnummer 01742112 Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Postbus 151 3840 AD HARDERWIJK

DELTALOCATIE DEN DOLDER Projectnummer 01742112 Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Postbus 151 3840 AD HARDERWIJK DELTALOCATIE DEN DOLDER Projectnummer 01742112 Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. Postbus 151 3840 AD HARDERWIJK Kwaliteitsbeoordeling van de bomen op deze locatie Door T. Katerberg European Tree

Nadere informatie

BOMEN EFFECT ANALYSE LORENTZLAAN 14 ZEIST ADVISEUR HENK JANSEN I VERSIE Gemeente Zeist

BOMEN EFFECT ANALYSE LORENTZLAAN 14 ZEIST ADVISEUR HENK JANSEN I VERSIE Gemeente Zeist OV20160364 datum: 11-11-2016 BOMEN EFFECT ANALYSE LORENTZLAAN 14 ZEIST ADVISEUR HENK JANSEN I 07-11-2016 VERSIE 1.0 Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van Zeist, 21-02-2017 Teammanager

Nadere informatie

Opdrachtgever. : Gemeente Breda : Toezichthouder. : J.L. de Jong Deelopdracht / perceel. : Mechelenstraat NTO-formulier nummer : -

Opdrachtgever. : Gemeente Breda : Toezichthouder. : J.L. de Jong Deelopdracht / perceel. : Mechelenstraat NTO-formulier nummer : - WORTELS STAM / STAMVOET KROON Opdrachtgever : Gemeente Breda : Toezichthouder : J.L. de Jong Deelopdracht / perceel : Mechelenstraat NTO-formulier nummer : - 1. ALGEMENE GEGEVENS Boom nr. : 1 t/m 7 Opname

Nadere informatie

Gemeente s-hertogenbosch t.a.v. de heer J. Winter Postbus GZ s-hertogenbosch. Betreft: Beoordeling bomen fietspad Vliertjeshoeven Rosmalen

Gemeente s-hertogenbosch t.a.v. de heer J. Winter Postbus GZ s-hertogenbosch. Betreft: Beoordeling bomen fietspad Vliertjeshoeven Rosmalen Aan: Gemeente s-hertogenbosch t.a.v. de heer J. Winter Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch Betreft: Beoordeling bomen fietspad Vliertjeshoeven Rosmalen Datum: 23 april 2018 Inleiding Op verzoek van Gemeente

Nadere informatie

COLOFON. Visual Tree Assessement (VTA) Golfbaan Het Rijk van Sybrook. Golfbaan Het Rijk van Sybrook. Datum 18 november 2016

COLOFON. Visual Tree Assessement (VTA) Golfbaan Het Rijk van Sybrook. Golfbaan Het Rijk van Sybrook. Datum 18 november 2016 COLOFON Titel Opdrachtgever Contactpersoon Visual Tree Assessement (VTA) Golfbaan Het Rijk van Sybrook Golfbaan Het Rijk van Sybrook dhr. H. Blaauw Status DEFINITIEF Datum 18 november 2016 Datum uitvoering

Nadere informatie

ONDERZOEK. VTA-inspectie bij 78 stuks diverse bomen aan de Doolhoflaan op landgoed Kernhem te Ede

ONDERZOEK. VTA-inspectie bij 78 stuks diverse bomen aan de Doolhoflaan op landgoed Kernhem te Ede ONDERZOEK VTA-inspectie bij 78 stuks diverse bomen aan de Doolhoflaan op landgoed Kernhem te Ede Opdrachtgever : Gemeente Ede De heer P. Peters Boomtechnisch adviseur : De heer W. Noorloos Projectnummer

Nadere informatie

Werkorganisatie HLTsamen Nader onderzoek ca 23 bomen Postbus 149 VOORHOUT Boomonderzoek

Werkorganisatie HLTsamen Nader onderzoek ca 23 bomen Postbus 149 VOORHOUT Boomonderzoek ONDERZOEKSRAPPORT Werkorganisatie HLTsamen Nader onderzoek ca 23 bomen Postbus 149 VOORHOUT Boomonderzoek Rapportnummer: 190079 Datum: 11-03-2019 Inhoud Colofon 3 1 Inleiding 4 1.1 Doel van het onderzoek

Nadere informatie

VISUAL TREE ASSESSEMENT (VTA) GOLFBAAN DE HOGE KLEIJ

VISUAL TREE ASSESSEMENT (VTA) GOLFBAAN DE HOGE KLEIJ COLOFON Titel Opdrachtgever Contactpersoon Visual Tree Assessement (VTA) Golfbaan De Hoge Kleij Golfbaan De Hoge Kleij dhr. Joost Sträter Status Datum concept 19 mei 2017 Datum uitvoering VTA 18 mei 2017

Nadere informatie

BOOMTECHNISCHE BEOORDELING 3 BOMEN ACHTERSTRAAT WILLEMSTAD

BOOMTECHNISCHE BEOORDELING 3 BOMEN ACHTERSTRAAT WILLEMSTAD BOOMTECHNISCHE BEOORDELING 3 BOMEN ACHTERSTRAAT WILLEMSTAD BTL Bomendienst Rapport : M. Bouwer Gezien : H. Houtappels Paraaf : Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 E-mail : bomendienst@btl.nl

Nadere informatie

Visuele boomveiligheidscontrole en beheerinventarisatie 2011 6.421 bomen Beheergebied Hoeksche Waard

Visuele boomveiligheidscontrole en beheerinventarisatie 2011 6.421 bomen Beheergebied Hoeksche Waard Visuele boomveiligheidscontrole en beheerinventarisatie 2011 6.421 bomen Beheergebied Hoeksche Waard Visuele boomveiligheidscontrole en beheerinventarisatie 6.421 bomen Beheergebied Hoeksche Waard Opdrachtgever:

Nadere informatie

Boomveiligheidscontrole Golfclub Driene

Boomveiligheidscontrole Golfclub Driene Boomveiligheidscontrole Golfclub Driene Januari 2015 In opdracht van: Golfclub Driene Morshoekweg 16 7552 PE Hengelo Opdrachtnemer Bosgroep Noord-Oost Nederland Balkerweg 48a 7738 PB Witharen t (0523)

Nadere informatie

Gemeente s-hertogenbosch t.a.v. de heer J. Winter Postbus GZ s-hertogenbosch. Betreft: Beoordeling bomen fietspad Vliertjeshoeve Rosmalen

Gemeente s-hertogenbosch t.a.v. de heer J. Winter Postbus GZ s-hertogenbosch. Betreft: Beoordeling bomen fietspad Vliertjeshoeve Rosmalen Aan: Gemeente s-hertogenbosch t.a.v. de heer J. Winter Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch Betreft: Beoordeling bomen fietspad Vliertjeshoeve Rosmalen Inleiding Op verzoek van Gemeente s-hertogenbosch

Nadere informatie

Noodkap gewone acacia begraafplaats Tolsteeg

Noodkap gewone acacia begraafplaats Tolsteeg Stadsbedrijven BORG Postadres Postbus 16200 3500 CE Utrecht Noodkap gewone acacia begraafplaats Tolsteeg O n d e r w e r p Datum donderdag 24 mei 2018 Van Frank van den Brink Doorkiesnummer 030 286 75

Nadere informatie

Rapport onderzoek frameconstructies

Rapport onderzoek frameconstructies Rapport onderzoek frameconstructies van 29 bomen op de werven Oude- en Nieuwegracht Augustus 2015 Colofon uitgave Gemeente Utrecht Stedelijk Beheer Stadswerken Afdeling Cultuurtechniek 3503 RJ Utrecht

Nadere informatie

G E M E E N T E IJS S E L S T E I N K A S T E E L L A A N. BOOMTOTAALZORG N a d e r o n d e r z o e k 1 3 A 1 5 1

G E M E E N T E IJS S E L S T E I N K A S T E E L L A A N. BOOMTOTAALZORG N a d e r o n d e r z o e k 1 3 A 1 5 1 G E M E E N T E IJS S E L S T E I N K A S T E E L L A A N BOOMTOTAALZORG N a d e r o n d e r z o e k 1 3 A 1 5 1 P r o j e c t n u m m e r O n d e r w e r p L o c a t i e O p d r a c h t g e v e r C o

Nadere informatie

Boomcontrole Louise de Colignylaan 1

Boomcontrole Louise de Colignylaan 1 Boomcontrole Louise de Colignylaan 1 Betreft : Boomcontrole iepen Louise de Colignylaan 1 Vlaardingen Opdrachtgever : De heer A.J. Hordijk Contactpersoon : De heer A.J. Hordijk Rapport/projectnummer :

Nadere informatie

BOOM EFFECT RAPPORTAGE

BOOM EFFECT RAPPORTAGE BOOM EFFECT RAPPORTAGE OUDE TEMPELLAAN 2-4, SOESTERBERG BTL Bomendienst Rapport Gezien Telefoonnummer Faxnummer E-mail Internet Datum Kenmerk 055-5999 444 055-5338 844 bomendienst@btl.nl www.bomendienst.nl

Nadere informatie

Aanvullende boomeffectanalyse uitbreiding Bos en Vaartschool te Haarlem

Aanvullende boomeffectanalyse uitbreiding Bos en Vaartschool te Haarlem Aanvullende boomeffectanalyse uitbreiding Bos en Vaartschool te Opdrachtgever : Onderzoeksnummer : PFBA.10/21488.ond Afrondingsdatum : augustus 2010 Uitgevoerd door : Pius Floris Boomverzorging Amsterdam

Nadere informatie

Rapportage inventarisatie en VTA-controle bomen Prins Mauritskazerne in Ede

Rapportage inventarisatie en VTA-controle bomen Prins Mauritskazerne in Ede Rapportage inventarisatie en VTA-controle bomen Prins Mauritskazerne in Ede Opdrachtgever: Gemeente Ede Auteur: B.E. (Bernard) Flier Organisatie: Tree-O-Logic Datum: 14 juni 2012 Versienummer: 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Onderzoek bomen Charlottalei; Februari 2005

Onderzoek bomen Charlottalei; Februari 2005 Onderzoek bomen Charlottalei; Februari 2005 1) Locatie Op de Antwerpse Charlottalei staan 58 kastanjebomen (Aesculus ) waarvan 45 beoordeeld werden door de firma Interplant NV. Onderzoek bomen Charlottalei;

Nadere informatie

R a p p o r t S y s t e m a t i s c h e B o o m c o n t r o l e ( V T A )

R a p p o r t S y s t e m a t i s c h e B o o m c o n t r o l e ( V T A ) R a p p o r t S y s t e m a t i s c h e B o o m c o n t r o l e ( V T A ) Landgoed Nieuw Cruysbergen februari 2017 Opgesteld door Bosgroep Midden Nederland februari 2017 t (0318) 67 26 26 www.bosgroepen.nl

Nadere informatie

ECOLOGISCH WERKPROTOCOL

ECOLOGISCH WERKPROTOCOL ECOLOGISCH WERKPROTOCOL CANADASTRAAT 37 HEINO ADVISEUR HENK JANSEN I 06-10-2015 VERSIE 1.0 2 HEINO. 06-10-2015 ECOLOGISCHE WERKPROTOCOOL CANADASTRAAT 37 HEINO Adviseur: Henk Jansen (rapportage) 06-45 11

Nadere informatie

Baobab boomverzorging European Tree Worker

Baobab boomverzorging European Tree Worker RAPPORTAGE i.o.v. Dhr. C. Goosen, secretaris Stichting "het Wantij" Baobab boomverzorging European Tree Worker IJdenhove 55 3341 RG Hendrik Ido Ambacht 06-25557685 info@baobabboomverzorging.nl 22 mei 2018

Nadere informatie

Boomveiligheidscontrole Golfclub Driene

Boomveiligheidscontrole Golfclub Driene Boomveiligheidscontrole Golfclub Driene Januari 2011 In opdracht van: Golfclub Driene Morshoekweg 16 7552 PE Hengelo Opdrachtnemer Bosgroep Noord-Oost Nederland Balkerweg 48a 7738 PB Witharen t (0523)

Nadere informatie

Holte in de stamvoet en de stam:

Holte in de stamvoet en de stam: Visuele afwijkingen VTA (Visual Tree Assesment) = Visuele boomcontrole is controle van de boom. Middels deze methode wordt het breukrisico en de stabiliteit van een boom visueel beoordeeld op grond van

Nadere informatie

Wisselspoor Utrecht. Pius Floris Boomverzorging Veenendaal. Inventarisatie en VTA. Newtonstraat 19A 3902 HP Veenendaal

Wisselspoor Utrecht. Pius Floris Boomverzorging Veenendaal. Inventarisatie en VTA. Newtonstraat 19A 3902 HP Veenendaal Pius Floris Boomverzorging Veenendaal Projectnummer: Opdrachtgever: PFBV16.HO.003 Steenbergen & Kas Newtonstraat 19A 3902 HP Veenendaal Contactpersoon: Telefoon: 0318-519039 / 06-49410666 E-mail: veenendaal@piusfloris.nl

Nadere informatie

Beknopt rapport visuele boomcontrole

Beknopt rapport visuele boomcontrole Beknopt rapport visuele boomcontrole Betreft: VTA-controle 11 beuken staand bedrijfsterrein rietdekkersbedrijf Onstenk Datum controle: 27 december 2017 Opdrachtgever: Dhr/ mevr. Onstenk Opgesteld door:

Nadere informatie

BOMEN EFFECT ANALYSE CHRISTOFFELSTRAAT ALMELO

BOMEN EFFECT ANALYSE CHRISTOFFELSTRAAT ALMELO BOMEN EFFECT ANALYSE CHRISTOFFELSTRAAT ALMELO BTL Bomendienst Rapport Gezien : M. Bouwer : M. Lansink Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 E-mail : bomendienst@btl.nl Internet : www.bomendienst.nl

Nadere informatie

K r a g t e n. S c h o o l s t r a a t 8 H e r t e n. S e c o n d o p i n i o n b o o m i n D i d a m

K r a g t e n. S c h o o l s t r a a t 8 H e r t e n. S e c o n d o p i n i o n b o o m i n D i d a m K r a g t e n S c h o o l s t r a a t 8 H e r t e n S e c o n d o p i n i o n b o o m i n D i d a m 1 7 1 6 3 P r o j e c t n u m m e r 17163 O n d e r w e r p L o c a t i e O p d r a c h t g e v e r C

Nadere informatie

Kwaliteitsbeoordeling. 8 bomen Projectlocatie Markt van Matena, Papendrecht

Kwaliteitsbeoordeling. 8 bomen Projectlocatie Markt van Matena, Papendrecht Kwaliteitsbeoordeling 8 bomen Projectlocatie Markt van Matena, Papendrecht OPDRACHTGEVER Gemeente Papendrecht Afdeling Ruimtelijke Ordening PROJECTCODE 17251 STATUS RAPPORTAGE Definitief DATUM RAPPORTAGE

Nadere informatie

VTA-PLUS SECOND OPINION APELDOORNSEWEG GEMEENTE BRUMMEN. BTL Bomendienst. : Dorien Nooitgedagt : Arnold Meulenbelt

VTA-PLUS SECOND OPINION APELDOORNSEWEG GEMEENTE BRUMMEN. BTL Bomendienst. : Dorien Nooitgedagt : Arnold Meulenbelt VTA-PLUS SECOND OPINION APELDOORNSEWEG GEMEENTE BRUMMEN BTL Bomendienst Rapport Gezien : Dorien Nooitgedagt : Arnold Meulenbelt Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 E-mail : dorien.nooitgedagt@btl.nl

Nadere informatie

VLEERMUIZENONDERZOEK KAMPWEG 11 NIJBROEK. Adviseur Henk Jansen I versie 1.1

VLEERMUIZENONDERZOEK KAMPWEG 11 NIJBROEK. Adviseur Henk Jansen I versie 1.1 VLEERMUIZENONDERZOEK KAMPWEG 11 NIJBROEK Adviseur Henk Jansen I 09-07-2015 versie 1.1 2 NIJBROEK. 09-07-2015 VLEERMUIZENONDERZOEK NIJBROEK Adviseurs: Henk Jansen (rapportage) 06-45 11 98 54 info@groenadviseus.nl

Nadere informatie

Inventarisatie en boomveiligheidscontrole betreffende 1 boom op het perceel Mockstraat 79 te Maastricht. In opdracht van de heer Bastin.

Inventarisatie en boomveiligheidscontrole betreffende 1 boom op het perceel Mockstraat 79 te Maastricht. In opdracht van de heer Bastin. Inventarisatie en boomveiligheidscontrole betreffende 1 boom op het perceel Mockstraat 79 te Maastricht In opdracht van de heer Bastin 3 april 2017 Behoort bij besluit van B&W d.d. 19-04-2017 Pagina :

Nadere informatie

Tilia x europaea Toekomstverwachting

Tilia x europaea Toekomstverwachting Tilia x europaea Toekomstverwachting In opdracht van: Vereniging van Huiseigenaren Slotervaart Onderzoek en rapportage: Maarten H. van Atten, Alphen aan den Rijn European Tree Technician en dendroloog

Nadere informatie

R a p p o r t S y s t e m a t i s c h e B o o m c o n t r o l e ( V T A )

R a p p o r t S y s t e m a t i s c h e B o o m c o n t r o l e ( V T A ) R a p p o r t S y s t e m a t i s c h e B o o m c o n t r o l e ( V T A ) Landgoed Nieuw Cruysbergen December 2016 Opgesteld door Bosgroep Midden Nederland december 2016 t (0318) 67 26 26 www.bosgroepen.nl

Nadere informatie

Kwaliteitsbeoordeling

Kwaliteitsbeoordeling 12 Kwaliteitsbeoordeling Onderzoeksmethode Aanvullingen ontvangen Datum: 15-03-2017 Kenmerk: OLO 2695239 Inleiding Om u inzicht te verschaffen in de kwaliteit van uw bomen, kan Bomenwacht Nederland een

Nadere informatie

Veiligheidscontrole Paardenkastanjes Veerdam, gemeente Papendrecht

Veiligheidscontrole Paardenkastanjes Veerdam, gemeente Papendrecht Veiligheidscontrole Paardenkastanjes Veerdam, gemeente Papendrecht September 2014 Veiligheidscontrole Paardenkastanjes Veerdam, Papendrecht Prohold BV Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Conclusie en advies..3

Nadere informatie

G E M E E N T E D E B I L T

G E M E E N T E D E B I L T G E M E E N T E D E B I L T L A P L A T A BOOMTOTAALZORG VAN JAARSVELD/VAN SCHERPENZEEL B o o m o n d e r z o e k P a a r d e n k a s t a n j e s 1 3 A 0 4 3 P r o j e c t n u m m e r O n d e r w e r p

Nadere informatie

BOMEN EFFECT RAPPORTAGE GREBBEBERG RHENEN N225 - HMP 40,8-41,2

BOMEN EFFECT RAPPORTAGE GREBBEBERG RHENEN N225 - HMP 40,8-41,2 BOMEN EFFECT RAPPORTAGE GREBBEBERG RHENEN N225 - HMP 40,8-41,2 PROVINCIE UTRECHT BTL Bomendienst Rapport : Martijn Bouwer Gezien : Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 E-mail : bomendienst@btl.nl

Nadere informatie

Resultaat weergegeven. Werkwijze. Werkwijze. Kijken. Hulpmiddelen: Geen verhoogd risico ( GVR ) Verhoogd risico ( VR ) Snoeikenmerken Boomveiligheid

Resultaat weergegeven. Werkwijze. Werkwijze. Kijken. Hulpmiddelen: Geen verhoogd risico ( GVR ) Verhoogd risico ( VR ) Snoeikenmerken Boomveiligheid Werkwijze Kijken Snoeikenmerken Boomveiligheid Stabiliteit Breukgevoeligheid Hulpmiddelen: Prikstok Houten hamer Werkwijze Resultaat weergegeven Geen verhoogd risico ( GVR ) Verhoogd risico ( VR ) Werkwijze

Nadere informatie

O.B.T.A. De Linde. Boom Effect Analyse. Client: Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg AA Etten Leur. Locatie:

O.B.T.A. De Linde. Boom Effect Analyse. Client: Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg AA Etten Leur. Locatie: Onafhankelijk Boomtechnisch Advies Beheer van Monumentale, veterane en waardevolle bomen Van Sasse van IJsseltstraat 3, 5831 HB Boxmeer. E-mail: info@obtadelinde.nl Boom Effect Analyse Client: Locatie:

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage. Gemeente Leiderdorp. In opdracht van: Onderwerp: Onderzoek bomen Rosarium te Leiderdorp

Onderzoeksrapportage. Gemeente Leiderdorp. In opdracht van: Onderwerp: Onderzoek bomen Rosarium te Leiderdorp Onderzoeksrapportage In opdracht van: Gemeente Leiderdorp Onderwerp: Onderzoek bomen Rosarium te Leiderdorp Jozé t Hoen 28 januari 2013 Colofon Opdrachtgever: Gemeente Leiderdorp T.a.v. dhr. W. Fransen

Nadere informatie

'l 3 JAN. ZOU. Ingekomen: Afdc'ing. Kepie 2014 00346 23/01/2014

'l 3 JAN. ZOU. Ingekomen: Afdc'ing. Kepie 2014 00346 23/01/2014 Gemeentewerken Cluster Beheer 071 54 58 571 wfransen@leiderdorp.nl Ingekomen: Afdc'ing 'l 3 JAN. ZOU Gemeente Leiderdorp Kepie Leden van de Raad 2014 00346 23/01/2014 VERZONDEN 2 3 JAN. 20H datum : 15

Nadere informatie

Golfbaan Ockenburgh. Boomveiligheidsrapport. Oosthoek Groep B.V. Woudseweg 178a 2636 AW Schipluiden. Inspecteur: Dhr. M.

Golfbaan Ockenburgh. Boomveiligheidsrapport. Oosthoek Groep B.V. Woudseweg 178a 2636 AW Schipluiden. Inspecteur: Dhr. M. Golfbaan Ockenburgh Boomveiligheidsrapport Golfbaan Ockenburgh Oosthoek Groep B.V. Woudseweg 178a 2636 AW Schipluiden Inspecteur: Dhr. M.J van der Loo Auteur: L.J. van Muijen 30 november 2015 De Controle

Nadere informatie

Onderzoek populieren Chopinlaan te Voorschoten

Onderzoek populieren Chopinlaan te Voorschoten Onderzoek populieren Chopinlaan te Colofon Projectnummer: PFBA 16/21480-2 Opdrachtgever: Vestiging: Procesmanager: de heer R. Pitlo Pius Floris Boomverzorging Amsterdam H. Werner Onderzoeker & ing. D.

Nadere informatie

Beoordeling van een aantal monumentale bomen in het projectgebied de entree te Haarlem

Beoordeling van een aantal monumentale bomen in het projectgebied de entree te Haarlem Beoordeling van een aantal monumentale bomen in het projectgebied de entree te Haarlem Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling bv Regio Noord West Leidsevaart 588, 2014 HT Haarlem Postbus 4376, 2003 EJ Haarlem

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse bij een 62-tal bomen aan de Sportlaan te Udenhout.

Bomen Effect Analyse bij een 62-tal bomen aan de Sportlaan te Udenhout. Bomen Effect Analyse bij een 62-tal bomen aan de Sportlaan te Udenhout. Bomen Effect Analyse uitgevoerd door: A.J.W.J. Engelen European Tree Technician Opdrachtgever: Brouwers Groenaannemers Galgeneind

Nadere informatie

Visuele boominspectie (VTA) op Bungalowpark De Goudsberg

Visuele boominspectie (VTA) op Bungalowpark De Goudsberg Visuele boominspectie (VTA) op Bungalowpark De Goudsberg Opdrachtgever: VVE De Goudsberg Contactpersoon: M. (Martijn) van der Slikke Auteur: C. (Kees) Flier Organisatie: tree-o-logic Datum: Augustus 2014

Nadere informatie

INVENTARISATIE PAARDENKASTANJES WARANDE SCHIEDAM 11 JANUARI 2017

INVENTARISATIE PAARDENKASTANJES WARANDE SCHIEDAM 11 JANUARI 2017 INVENTARISATIE PAARDENKASTANJES WARANDE SCHIEDAM 11 JANUARI 2017 Links: Boom 12, boom met geringe aantasting; onder een zone met losse schors is nieuw (lichtbruin) bastweefsel gevormd. Rechts boom 10,

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Inventarisatie 'Defensie Eiland

Gemeente Woerden. Inventarisatie 'Defensie Eiland J Gemeente Woerden nventarisatie 'Defensie Eiland Rapport 5A191 Gemeente Woerden 6.12554 Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 4/1/27 Kantoor : Adres : Opnamedatum : Opgenomen door:

Nadere informatie

BOMEN BESCHERMEN OP (BOUW)WERVEN --- Ideale situatie ---

BOMEN BESCHERMEN OP (BOUW)WERVEN --- Ideale situatie --- --- Ideale situatie --- Op tijd geraadpleegd worden Inventariseren bomenbestand algemeen Informeren Voorlopige conclusie:behouden of niet behouden Uitgebreid onderzoek bo(o)m(en) en standplaats Vergelijken

Nadere informatie

BOOM INVENTARISATIE W.A. SCHOLTENLAAN DOORWERTH IN OPDRACHT VAN: RVG DEVELOPMENT BV

BOOM INVENTARISATIE W.A. SCHOLTENLAAN DOORWERTH IN OPDRACHT VAN: RVG DEVELOPMENT BV BOOM INVENTARISATIE W.A. SCHOLTENLAAN DOORWERTH IN OPDRACHT VAN: RVG DEVELOPMENT BV KANTOOR : VAN JAARSVELD/VAN SCHERPENZEEL ADRES : OVEREIND 42, 3998 JB SCHALKWIJK. TELEFOON 030-6011880 OPNAMEDATUM :

Nadere informatie

Kwaliteitsbepaling en snoeiadvies bomen Botlek 52, Zwolle

Kwaliteitsbepaling en snoeiadvies bomen Botlek 52, Zwolle 21520401 Bijlage 3 Aan SPA ingenieurs Contactpersoon Kenmerk Status Datum Pascal Peterman 15385C definitief 4 april 2016 Betreft Kwaliteitsbepaling en snoeiadvies bomen Botlek 52, Zwolle Aanleiding en

Nadere informatie

Rabobank Utrecht. Boomverzorging Veenendaal. Beoordeling Abelen. Projectnummer: PFBV.17.BP 031

Rabobank Utrecht. Boomverzorging Veenendaal. Beoordeling Abelen. Projectnummer: PFBV.17.BP 031 Boomverzorging Veenendaal Projectnummer: PFBV.17.BP 031 Opdrachtgever: Rabobank Locatie Croeselaan Utrecht T.a.v. Postbus 17100 3500 HG Utrecht Contactpersoon: Telefoon: 06 51224491 E-mail: ginkelgroep.nl

Nadere informatie

Notitie Inventarisatie bomen Joppelaan te Gorssel Inventarisatie t.b.v. kapvergunningen en duurzaam handhave.

Notitie Inventarisatie bomen Joppelaan te Gorssel Inventarisatie t.b.v. kapvergunningen en duurzaam handhave. Notitie Inventarisatie bomen Joppelaan te Gorssel Inventarisatie t.b.v. kapvergunningen en duurzaam handhave. Auteur: P.A.M. (Pascal) Peterman Redactie: M. (Mike) Wallink Project: 13 122a Datum: 19 juni

Nadere informatie

BOOM-SafetyCalc. 2014 Boom-KCB. All rights reserved. BOOM-SafetyCalc is ontwikkeld door Boom-KCB. Alle rechten zijn voorbehouden aan Boom-KCB.

BOOM-SafetyCalc. 2014 Boom-KCB. All rights reserved. BOOM-SafetyCalc is ontwikkeld door Boom-KCB. Alle rechten zijn voorbehouden aan Boom-KCB. BOOM-SafetyCalc BOOM-SafetyCalc is ontwikkeld door Boom-KCB. Alle rechten zijn voorbehouden aan Boom-KCB. Deze presentatie wordt ter inzage aangeboden, niets uit deze presentatie mag zonder toestemming

Nadere informatie

Bomeneffectanalyse. Beukenrij Weegbreestraat Soest

Bomeneffectanalyse. Beukenrij Weegbreestraat Soest Bomeneffectanalyse Beukenrij Weegbreestraat Soest Wageningen, 6 februari 2012 Beukenrij Weegbreestraat Soest Colofon 1 Opdrachtgever Van der Wardt Bouwgroep De heer J.F.A. van der Wardt Postbus 430 3740

Nadere informatie

Samenvatting Gevolgen essentaksterfte Utrecht in beeld Onderzoek en beheerstrategie

Samenvatting Gevolgen essentaksterfte Utrecht in beeld Onderzoek en beheerstrategie Samenvatting Onderzoek en beheerstrategie COLOFON Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Mevrouw ing. I. Tepp Opdrachtnemer: Terra Nostra Boomtechnisch adviseur: De heer R. Geerts Mevrouw W.W. Batenburg Fotografie:

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 2055527. Ingediend op 11-11-2015. Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 2055527. Ingediend op 11-11-2015. Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van de d.d. 25 11 2015 no. 581065 Mij bekend, 487649Hoofd Afdeling Ruimte & Veiligheid Formulierversie

Nadere informatie

O.B.T.A. De Linde v.o.f.

O.B.T.A. De Linde v.o.f. Beheer van Monumentale, veterane en waardevolle bomen Van Sasse van IJsseltstraat 3, 5831 HB Boxmeer. E-mail: info@obtadelinde.nl Boom inspectierapport Client: Locatie: Gemeente Horst aan de Maas Wilhelminaplein

Nadere informatie

BOOMTECHNISCHE BEOORDELING VAN EEN

BOOMTECHNISCHE BEOORDELING VAN EEN BOOMTECHNISCHE BEOORDELING VAN EEN ZILVERLINDE AAN DE HERENSINGEL TE LEIDEN - Oktober 2016 - TITEL Boomtechnische beoordeling van een zilverlinde aan de Herensingel te Leiden LOCATIE Herensingel t.h.v.

Nadere informatie

info@copijn.nl Inhoud 1 2 3 4 1 2 1 De Richtlijnen NVTB Versie 2013 kunnen gedownload worden van de site www.boomtaxateur.nl. 2.3.1 Waardecategorie A 2.3.2 Waardecategorie B 2.3.3 Waardecategorie C

Nadere informatie

Jurgen Vansteenkiste : Atlas Atheneum Gistel. Dwarse doorsnede van een boomstam

Jurgen Vansteenkiste : Atlas Atheneum Gistel. Dwarse doorsnede van een boomstam Jurgen Vansteenkiste : Atlas Atheneum Gistel Dwarse doorsnede van een boomstam Spinthout (licht) en kernhout (donker) Spinthout is het niet-verkernde hout van een boom: het bevindt zich tussen het kernhout

Nadere informatie

Concept Wethouder van Caldenborghlaan 35 Maastricht Visuele boomveiligheid controle 11 bomen

Concept Wethouder van Caldenborghlaan 35 Maastricht Visuele boomveiligheid controle 11 bomen Concept Wethouder van Caldenborghlaan 35 Maastricht Visuele boomveiligheid controle 11 bomen Pius Floris Boomverzorging Bunde Opdrachtgever: Coenegracht architecten bna De heer Coenegracht Bergweg 2 6212

Nadere informatie

Den Haag. Dienst Stadsbeheer Groenbedrijf Den Haag

Den Haag. Dienst Stadsbeheer Groenbedrijf Den Haag Den Haag Dienst Stadsbeheer RAPPORTAGE Boomonderzoek Johanna Naberweg COLOFON Opdrachtgever: Stadsdeel Escamp Dhr. P. van Kan Projectnummer: 201707 Opdrachtnemer: Afdeling Onderzoek en Advies Boomtechnisch

Nadere informatie

www.vostersboomverzorging.be

www.vostersboomverzorging.be www.vostersboomverzorging.be Bomen zijn onmisbaar en een waardevol element in uw tuin. Ze vragen om een goede verzorging en begeleiding. Door deskundige snoei en controle kunnen bomen veilig oud worden.

Nadere informatie

semeeiiñ oerdijk RAADSINFORMATIEBRIEF

semeeiiñ oerdijk RAADSINFORMATIEBRIEF semeeiiñ oerdijk Van Aan Onderwero RAADSINFORMATIEBRIEF Nummer qriffie Zaaknummer Documentnummer van en wethouders : de leden van de oemeenteraad : Bestriiding bacterievuur Fort Sabina en wallen Willemstad

Nadere informatie

UITGEBREID NADER STABILITEITS ONDERZOEK BEUK, NIEUW-AMSTERDAM VAART ZZ 2

UITGEBREID NADER STABILITEITS ONDERZOEK BEUK, NIEUW-AMSTERDAM VAART ZZ 2 UITGEBREID NADER STABILITEITS ONDERZOEK BEUK, NIEUW-AMSTERDAM VAART ZZ 2 GEMEENTE EMMEN BTL Bomendienst Rapport Gezien : Pieter Gerrits : Mathijs de Natris Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338

Nadere informatie

Kwaliteitsbeoordeling Populieren Gemeente Den Haag

Kwaliteitsbeoordeling Populieren Gemeente Den Haag Kwaliteitsbeoordeling Populieren Gemeente Den Haag Kwaliteitsbeoordeling Populieren Gemeente Den Haag Opdrachtgever: Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Stedelijke Structuren Adres: Postbus 12651 2500

Nadere informatie

Touch Trees. Touch Trees RAPPORTAGE. BEA, Oude Benteloseweg te Delden. Postadres Diepenheimseweg MN MARKELO. Telefoon +31(0)

Touch Trees. Touch Trees RAPPORTAGE. BEA, Oude Benteloseweg te Delden. Postadres Diepenheimseweg MN MARKELO. Telefoon +31(0) Touch Trees taxatie onderzoek advies RAPPORTAGE Touch Trees Postadres Diepenheimseweg 112 7475 MN MARKELO Telefoon +31(0)547 260 665 Mobiel +31(0)6 53 163 655 Email touchttrees@gmail.com Kamer van Koophandel

Nadere informatie

De kracht van Archimedes

De kracht van Archimedes 1 Studie dag en KVCV De kracht van Archimedes DEEL 1 Korte omschrijving van het lesonderwerp Door een paar originele experimenten, de kracht van Archimedes ontdekken en de gegevens waarnemen die de grootte

Nadere informatie

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H.

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. Projectteam Groen Advies Van Haeringenplantsoen Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. van Atten 1 Colofon Titel Opdrachtgever Van Haeringenplantsoen inventarisatie

Nadere informatie

ECOLOGISCHE QUICKSCAN UTRECHTSEWEG 302 AMERSFOORT. Adviseur Henk Jansen I versie 1.0

ECOLOGISCHE QUICKSCAN UTRECHTSEWEG 302 AMERSFOORT. Adviseur Henk Jansen I versie 1.0 ECOLOGISCHE QUICKSCAN UTRECHTSEWEG 302 AMERSFOORT Adviseur Henk Jansen I 21-05-2015 versie 1.0 2 ECOLOGISCHE QUICKSCAN. De heer Van der Veen. AMERSFOORT. 21-05-2015 ECOLOGISCHE QUICKSCAN UTRECHTSEWEG 302

Nadere informatie

Onderwerp Wegwerken achterstallig onderhoud bij de individueel te beheren gemeentelijke bomen.

Onderwerp Wegwerken achterstallig onderhoud bij de individueel te beheren gemeentelijke bomen. Commissievoorstel Commissievergadering d.d. : 21 mei 2015 Portefeuillehouder : wethouder H. Heijerman Datum : 16 maart 2015 Dit commissievoorstel is : opiniërend Onderwerp Wegwerken achterstallig onderhoud

Nadere informatie

Nader onderzoek bomen Sint Wilbertsplein in Bakel

Nader onderzoek bomen Sint Wilbertsplein in Bakel Project 302466 v1.0 Nader onderzoek bomen Sint Wilbertsplein in Bakel Opdrachtgever Gemeente Gemert-Bakel De heer G. Rutten Ridderplein 1 5421 CV GEMERT Inleiding In opdracht van gemeente Gemert-Bakel

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse Maliskampsestraat 84 te Maliskamp. In opdracht van: Familie Van Gerven. 18 november 2013 J.P.M. Hovens.

Bomen Effect Analyse Maliskampsestraat 84 te Maliskamp. In opdracht van: Familie Van Gerven. 18 november 2013 J.P.M. Hovens. Bomen Effect Analyse Maliskampsestraat 84 te Maliskamp In opdracht van: Familie Van Gerven 18 november 2013 J.P.M. Hovens Faunaconsult Tegelseweg 3 5951 GK Belfeld Tel: 077-4642999 www.faunaconsult.nl

Nadere informatie

Waardebepaling bomen Vliegend Hertlaan 1-11 te Utrecht

Waardebepaling bomen Vliegend Hertlaan 1-11 te Utrecht Waardebepaling bomen Vliegend Hertlaan 1-11 te Utrecht Samenvatting Taxatierapport Waardebepaling Projectnummer PFBA 09P1800347-2 Object Eiken (Quercus robur) Aantal: 9 stuks Stamdiameter: divers (dbh)

Nadere informatie

WAARDEBEPALING BOMEN Aanvulling op Boomeffectanalyse AireyFlats Eindhoven

WAARDEBEPALING BOMEN Aanvulling op Boomeffectanalyse AireyFlats Eindhoven WAARDEBEPALING BOMEN Aanvulling op Boomeffectanalyse AireyFlats Eindhoven Referentienummer : BD14387.251 Opdrachtgever : Heijmans BV Datum afronding : maart 2014 WAARDEBEPALING 20 BOMEN AANVULLING OP BOOMEFFECTANALYSE,

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd. Blokkerende onderdelen weglaten Gegevens bevoegd gezag Referentienummer atum ontvangst Formulierversie 2018.02 Aanvraaggegevens Ingediende aanvraag/melding Aanvraagnummer 3939183 Aanvraagnaam Het verwijderen van 19 dode en zieke bomen

Nadere informatie

Afb.1. Kaart Lopikersingel met eigen boomnummering. De oranje stippen zijn bomen die door de gemeente gekapt zijn/gaan worden.

Afb.1. Kaart Lopikersingel met eigen boomnummering. De oranje stippen zijn bomen die door de gemeente gekapt zijn/gaan worden. Dhr. P. Strijbosch Nassaukade 5 2871 AR Schoonhoven E-mail: ps@psmarineservices.com Betr: onderzoek paardenkastanjes Lopikersingel Schoonhoven Amsterdam, 4 april 2019 Geachte mijnheer Strijbosch, Op uw

Nadere informatie

Boombiologie. Basiskennis 1. Boomanatomie (1) Boomanatomie (3) Boomanatomie (2) Het samenstel van deze organen vormen samen een organisme: de boom

Boombiologie. Basiskennis 1. Boomanatomie (1) Boomanatomie (3) Boomanatomie (2) Het samenstel van deze organen vormen samen een organisme: de boom Boomanatomie (1) Boombiologie Alle levende organismen hebben dezelfde opbouw: Basis is cellen, weefsels en organen Cellen zijn bouwstenen van structuur Gespecialiseerde structuren heten meristeemweefsel

Nadere informatie

Notitie Inventarisatie groenelementen Ganskuijl Amersfoort

Notitie Inventarisatie groenelementen Ganskuijl Amersfoort EcoGroen advies bv Postbus 625, 8000 AP Zwolle t:038 423 64 64 f:038 423 64 65 info@ecogroen.nl www.ecogroen.nl Notitie Inventarisatie groenelementen Ganskuijl Amersfoort Inventarisatie t.b.v. het kapvergunning

Nadere informatie

Bomentoets 3 bomen Dorpsstraat Capelle aan den IJssel

Bomentoets 3 bomen Dorpsstraat Capelle aan den IJssel Bomentoets 3 bomen Capelle aan den IJssel Bomentoets 3 bomen Capelle aan den IJssel Opdrachtgever: Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard Afdeling: Integrale Plannen en Projecten Adres:

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse Rij zomereiken Het Hopveld Haaren

Bomen Effect Analyse Rij zomereiken Het Hopveld Haaren Bomen Effect Analyse Rij zomereiken Het Hopveld Haaren Status rapport: Definitief, september 2009 Opgesteld voor: Dhr. J.H.C. Copal Helvoirtseweg 8 5076 PK Haaren 0411-625397 Gezien door: R. Valk Directeur

Nadere informatie

De trekproef. De trekproef - inleiding. De trekproef - inleiding. De trekproef - inleiding. Principe. Bepalen van materiaaleigenschappen

De trekproef. De trekproef - inleiding. De trekproef - inleiding. De trekproef - inleiding. Principe. Bepalen van materiaaleigenschappen De trekproef Principe Materiaal inklemmen tussen klemmen welke met een constante snelheid uit elkaar bewegen Hoe belangrijk is het om materiaaleigenschappen te kennen? Uitvoering: volgens genormaliseerde

Nadere informatie

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een Owokern HPL Technische informatie. Boren Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een spiraalboor (HSS) gebruikt om te

Nadere informatie

Koningsoord. Situatie berceau december 2011.

Koningsoord. Situatie berceau december 2011. Koningsoord In Koningsoord worden de komende jaren nieuwe woningen, voorzieningen, nieuwe sportcomplexen ontwikkeld. Een gedeelte van Koningsoord vormt straks het nieuwe centrum van Berkel-Enschot. Bron:

Nadere informatie

Notitie kosten en aanpak kastanjebloedingsziekte gemeente Hilversum

Notitie kosten en aanpak kastanjebloedingsziekte gemeente Hilversum Notitie kosten en aanpak kastanjebloedingsziekte gemeente Hilversum Aan : Rob Scheper Gemeente Hilversum Van : Gerbrand van de Weerd Bomenwacht Nederland Datum : 15 april 2013 Projectcode : 12565 Inleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin

Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin Lees voor het installeren deze handleiding Installation guide for the Lightswing Single and Twin Read this manual before installation Montageanleitung Lightswing

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse Roskamp / Bloemaartsbeemd Gemeente Gilze en Rijen

Bomen Effect Analyse Roskamp / Bloemaartsbeemd Gemeente Gilze en Rijen Bomen Effect Analyse Roskamp / Bloemaartsbeemd Gemeente Gilze en Rijen Opdrachtgever: Contactpersoon: Gemeente Gilze en Rijen Mevr. N. van der Steen Datum: 25 juni 2014 Projectnummer: 20140624 Status rapport:

Nadere informatie

Procedures voor het meten van rondhout

Procedures voor het meten van rondhout Procedures voor het meten van rondhout In het kader van duurzaam bosbeheer en het voorkomen van misverstanden bij het controleren van rondhout dimensies is het nodig dat de private sector consistent dezelfde

Nadere informatie

7 juli Aanvullende informatie en factsheet bomen

7 juli Aanvullende informatie en factsheet bomen DATUM 7 juli 2015 ONDERWERP Aanvullende informatie en factsheet bomen Warmte therapie Hieronder leest u aanvullende informatie over de warmte therapie behandeling. Er zijn in Dordrecht in februari 2015

Nadere informatie

Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel

Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel Opgesteld voor: Mevr. E. Van der Hof Gemeente Terneuzen Stadhuisplein 1 4531 GZ Terneuzen Telefoon: 0115-303303 Postbus 35 4530 AA Terneuzen 0115-303303

Nadere informatie

Contactpersoon Kenmerk Status Datum. Pascal Peterman definitief 22 september 2017

Contactpersoon Kenmerk Status Datum. Pascal Peterman definitief 22 september 2017 Aan Witpaard Johan Drenth notitie Contactpersoon Kenmerk Status Datum Pascal Peterman 16182 definitief 22 september 2017 Betreft Bomeninventarisatie Beukenlaan 61, Soest Aanleiding en doelstelling In opdracht

Nadere informatie

Pius FLORIS BOOMVERZORGING

Pius FLORIS BOOMVERZORGING Pius FLORIS BOOMVERZORGING Pius Floris Boomverzorging Lutkemeerweg 400 1067 TH Amsterdam Postbus 75103 1070 AC Amsterdam T 020 497 40 80 F 020 497 63 09 amsterdam@piusfloris.nl www.piusfloris.nl BANK 24.34.82.671

Nadere informatie

Status: definitief

Status: definitief Bomen Effect Analyse Molenstraat, Deventer 11-03-2016 Status: definitief ETS1640 Ing. B. van der Weerden Bomen Effect Analyse Molenstraat, Deventer Opdrachtgever: Gemeente Deventer De heer P. Mondelaers

Nadere informatie

Globale Boomeffectrapportage Dennenkamp Oosterbeek - Renkum

Globale Boomeffectrapportage Dennenkamp Oosterbeek - Renkum Globale Boomeffectrapportage Dennenkamp Oosterbeek - Renkum Foto: het Beukenlaantje langs de locatie In verband met de herontwikkeling van de voormalige Neder Veluwecollege te Oosterbeek is een globale

Nadere informatie

Bos & milieu. Bomen 2013/12

Bos & milieu. Bomen 2013/12 2013/12 Bos & milieu Bomen In een boom speelt zich een aantal levensprocessen af die zorgen voor de groei. Dit verschijnsel heet fysiologie en komt bij alle levende organismen voor. De belangrijkste levensprocessen

Nadere informatie

4,4. Praktische-opdracht door een scholier 2528 woorden 23 juni keer beoordeeld. Natuurkunde. De Veer. Het bepalen van de veerconstante,

4,4. Praktische-opdracht door een scholier 2528 woorden 23 juni keer beoordeeld. Natuurkunde. De Veer. Het bepalen van de veerconstante, Praktische-opdracht door een scholier 2528 woorden 23 juni 2004 4,4 127 keer beoordeeld Vak Natuurkunde De Veer Het bepalen van de veerconstante, Het bepalen van de trillingstijd van een veer, Het bepalen

Nadere informatie