Goed werk Goed wonen Goed onderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Goed werk Goed wonen Goed onderwijs"

Transcriptie

1 Verkiezingsprogramma D66 Harlingen Goed werk Goed wonen Goed onderwijs Samen krijgen we het voor elkaar _2387.adpro.indd 1 2/4/ :55:09 PM

2 Voorwoord lijsttrekker 2 De ambitie van D66 Harlingen D66 wil kansen voor iedereen. Samen werken we aan de toekomst van de gemeente. Op veel plekken bloeit de gemeente Harlingen. In Midlum, Wijnaldum en de wijken is het goed leven en wonen. Daarover kunnen én mogen we tevreden zijn. Maar er zijn ook uitdagingen. We willen bijdragen aan een positief en toekomstgericht raadsbreed programma. Waarbij het gemeentebestuur de belangen van de inwoners, bedrijven en organisaties voorop stelt en niet de onderlinge politieke strijd. Aan de slag met een nieuwe generatie inwoners. Dat ze opgroeien met voldoende kansen en uitdagingen. De openbare ruimte zo inrichten dat groen, recreëren en werken vanzelfsprekend is. Dat de gemeente nu nadenkt hoe er op korte- en lange termijn omgegaan wordt met de energietransitie. We blijven werken aan goede scholen en een naadloze aansluiting van het onderwijs op de banen van nu. D66 Harlingen werkt aan kansen voor iedereen! Daarom zetten wij onderwijs op één. Daarom willen wij minder regels. Daarom willen wij dat de overheid met u meedenkt en niet voor u. Wij gaan uitdagingen niet uit de weg. Samen krijgen we het voor elkaar! Tjepke van der Pol Lijsttrekker D66 Harlingen

3 Inhoud 3 Voorwoord 2 Goed werk 4 Goed wonen 5 Goed onderwijs 8 Goed bestuur 10 Denk mee! 12 Kandidatenlijst 13

4 Goed werk 4 In de gemeente Harlingen is al tientallen jaren te weinig werkgelegenheid. Als het aan D66 ligt komt daar verandering in. Daarbij kijken we verder dan de eigen gemeente. Kansen liggen er zowel in de kop van Noord-Holland als in Friesland. Harlingen moet aantrekkelijker worden voor bedrijven die zich hier willen vestigen. Met minder regels en simpelere procedures om ondernemerschap en ontwikkelingen de ruimte te geven. Kansen liggen in toerisme en duurzaam ondernemerschap. D66 Harlingen maakt zich sterk voor: het verder promoten van Harlingen als gunstige vestigingslocatie. investeren in het Harlinger Strand. Er moet volop ingezet worden op een getijdenbad langs de Westerzeedijk. toeristische ontwikkeling van de Willemshaven (relatie met de binnenstad) en de Westerzeedijk voor toeristen én inwoners van de gemeente. het in Harlingen vestigen van de nieuwe beheersorganisatie voor de Waddenzee. Harlingen is bij uitstek de meest geschikte locatie! particulier initiatief en ondernemerschap in al haar vormen. Ideeën voor handel en bedrijvigheid willen we stimuleren en belonen. snelle hulp bij schuldproblematiek, zodat verslechtering van de situatie wordt voorkomen. Financiële problemen staan creativiteit en nieuwe energie in de weg. toekomstbestendige winkelgebieden. D66 ziet het mengen van functies als kans om mensen naar winkelstraten en culturele instellingen te trekken. Zolang er geen sprake is van oneerlijke concurrentie. Harlingen naast doorvoerhaven naar Vlieland en Terschelling ook als toeristische bestemming te promoten.

5 Goed wonen 5 Harlingen, Midlum en Wijnaldum zijn aantrekkelijke plaatsen om te wonen. Harlingen aan Zee moet de unieke ligging meer promoten als aantrekkelijke woongemeente. Na de afronding van de N31 zijn er snelle verbindingen met Leeuwarden en de Randstad. Harlingen is een perfecte vestigingsplaats voor forenzen en bedrijven op nog geen uur rijden van Amsterdam en Groningen. D66 Harlingen maakt zich sterk voor: het verder uitbouwen van succesvolle evenementen. Visserijdagen, Tall Ships Races 2018, Kerstmarkt en Harlingen Ongeschut zijn toppers in het promoten van Harlingen aan Zee. bewegen in de publieke ruimte. Met meer wandel- en fietspaden in de omgeving. D66 wil onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor wandelaars en fietsers om de verbinding Oosterpark Bynia State Westerzeedijk te versterken. Mogelijkheden van een fiets-/wandelverbinding tussen Ludinga en Kimswerd zijn kansen voor recreatie. een klimaat-neutrale gemeente. De lijn is simpel: minder energie gebruiken en de energie die je gebruikt milieuvriendelijk opwekken.

6 een aantrekkelijke binnenstad met aandacht voor openbare en schone sanitaire voorzieningen. Vrije sluitingstijden in de horeca en een autoluw centrum, tenminste in de zomermaanden. 6 meer overdekte fietsenstallingen op plaatsen zoals het centrum, de Waddenpromenade en de Westerzeedijk. investeren in cultuur! Het levert meer op dan het kost. Wij willen dat iedereen toegang krijgt tot verschillende vormen van cultuur. het aanbieden van sport op scholen, ook buiten de schooltijden in samenwerking met de BSO. Daarnaast dienen sportverenigingen over voldoende en duurzame sportfaciliteiten te beschikken. de gemeente moet de oprichting van energiecoöperaties door bewoners faciliteren met subsidies en kennisuitwisseling. een duurzame, levensbestendige en toekomstgerichte woonvisie. Initiatieven uit de bevolking, zoals tiny houses, worden door de gemeente ondersteund. D66 wil ruimte geven aan welstandvrije initiatieven. elektrisch rijden. De gemeente moet een plan opstellen voor de benodigde infrastructuur voor laadpalen. Nieuw aan te schaffen gemeentelijk materieel dient zoveel mogelijk elektrisch te zijn. een stimulerende rol om partijen bij elkaar te brengen die samenwerken aan een betere volksgezondheid. Samen krijgen we het voor elkaar! D66 wil kansen voor iedereen. Samen werken we aan de toekomst van de gemeente Harlingen.

7 het stimuleren van het rookvrij maken en houden van openbare gebouwen en plekken waar vaak kinderen komen. 7 het op gepaste wijze ondersteunen van vrijwilligers bij verenigingen. een leefbaarheidsbudget om plannen en initiatieven uit buurten en dorpen mogelijk te maken.

8 Goed onderwijs D66 gaat uit van de eigen kracht van mensen. Onderwijs is de voorwaarde voor het ontwikkelen van die eigen kracht. In Nederland spelen gemeenten een belangrijke rol in het basisonderwijs. Het gaat erom dat leerlingen worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen. Met extra aandacht voor leerlingen die moeite hebben om mee te komen én voor leerlingen die een extra uitdaging kunnen gebruiken. D66 Harlingen maakt zich sterk voor: een leven lang leren. Samen met bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen werken aan vernieuwende onderwijsconcepten. mensen met een uitkering. Zodat zij gestimuleerd worden een opleiding te volgen of te ondernemen. Zonder dat dit invloed heeft op de hoogte van de uitkering. een aanbod voor een ieder met een taalachterstand en/of laaggeletterdheid voor bijscholing in lezen, schrijven en rekenen. Het nieuwe cultuurcentrum aan de Voorstraat gaat hier een grote rol in spelen _2228.adpro.indd 8 2/4/2018 1:14:29 PM

9 een jaarlijkse beroepenbeurs met loopbaanoriëntatie speciaal voor vmboleerlingen. In samenwerking met scholen, bedrijven en gemeente. Zij zijn de vakmensen van de toekomst! 9 stage en leer- en /of werkplekken voor mensen met een beperking of een uitkering (social return). verkeersveiligheid rond scholen. samenwerking tussen scholen in het middelbare onderwijs en het mbo in én buiten onze gemeente. onderwijs voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. D66 wil dat de gemeente investeert in opleidingen voor werkzoekenden om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

10 Goed bestuur Een sterk bestuur is helder in haar beslissingen waarbij het belang van haar inwoners en ondernemers voorop staat. Het stapt over politieke tegenstellingen en (gemeente)grenzen heen. Ook als voor de uitvoering van taken samenwerking met andere gemeenten nodig is. Effectieve samenwerking en zoeken naar draagvlak is onvermijdelijk om taken goed uit te voeren. D66 Harlingen maakt zich sterk voor: Harlingen aan Zee als hoofdstad van het UNESCO werelderfgoed de Waddenzee. burgerparticipatie. Bij ieder project/voorstel dient de gemeente te onderbouwen waarom er voor welke vorm van burgerparticipatie is gekozen. Aan de voorkant duidelijk maken wat de (on)mogelijkheden bij planvorming. voor het opstellen van visies en niet ad hoc tot uitvoering overgaan. Alleen dan kan de gemeenteraad haar controlerende taak goed uitvoeren.

11 minder regels! Organisaties van evenementen hebben last van de hoge regeldruk en de kosten die dit met zich meebrengt. Organisaties moeten worden ontlast op het gebied van regels. Dit mag de gemeente best wat kosten. Het levert namelijk nog meer op! 11 tegenprestaties die opdrachtnemers van de gemeente Harlingen leveren. Zo duurzaam mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van stage, leer- en/of werkplek voor mensen met een uitkering of beperking (social return). het meedenken met inwoners en ondernemers die ideeën en initiatieven hebben. Als het wettelijk niet mogelijk is, moet er worden gekeken wat er wel mogelijk is. Visie! D66 Harlingen vindt het belangrijk om te werken vanuit een visie! De gemeente stelt eerst visies op en gaat dan pas aan de slag met uitwerking van plannen.

12 Denk mee! 12 Wilt u meer weten over de D66 kandidaten en wat ze met de gemeente willen of wilt u ze nog iets meegeven? Kijk op Denk mee! Denk met ons mee over de toekomst van Midlum, Wijnaldum en Harlingen. Heb jij ideeën over de gemeente die je graag geadresseerd wilt zien? Wil je met ons meedenken? Doe mee! Wij proberen zoveel mogelijk zichtbaar te zijn. Niet alleen tot aan de verkiezingen, maar ook daarvoor of daarna. We gaan graag in gesprek met mensen en tijdens de campagne doen we daar natuurlijk nog een schepje bovenop door bijvoorbeeld ook posters te plakken, flyers en andere campagnemateriaal uit te delen. Word lid! Natuurlijk zijn we het meeste gebaat bij nog meer enthousiaste leden. Door lid te worden kun je over allerlei zaken binnen D66 Harlingen meepraten en meebeslissen op lokaal, regionaal, landelijk en/of Europees niveau. Er is nog een andere zeer gewaardeerde manier om mee te helpen, namelijk door geld te doneren. Ondersteun onze campagne en doneer op rekeningnummer NL29RABO ten name van D66 Noordwest Friesland, onder vermelding van Campagnedonatie Harlingen. Contact Voor al uw overige vragen kunt u een mail sturen naar info@d66harlingen.nl.

13 Kandidatenlijst Hieronder vindt u de kandidaten van D66 Harlingen voor de verkiezingen voor de Gemeenteraad op woensdag 21 maart Voor meer informatie kunt u kijken op

14 D66 Harlingen gaat uit van het positieve! Samen krijgen we het voor elkaar! We hebben iedereen nodig om de gemeente Harlingen sterker te /D66Harlingen d66harlingen

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Harlingen. Verkiezingsprogramma #GR2014 D66 Harlingen 2014 2018

Harlingen. Verkiezingsprogramma #GR2014 D66 Harlingen 2014 2018 Harlingen Verkiezingsprogramma #GR2014 D66 Harlingen 2014 2018 > Februari 2014 Voorwoord > Voor u ligt het verkiezingsprogramma van D66 Harlingen voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Ons verkiezingsprogramma is tot stand gekomen op een manier die bij Trots Pijnacker-Nootdorp past: onderscheidend met lef en

Ons verkiezingsprogramma is tot stand gekomen op een manier die bij Trots Pijnacker-Nootdorp past: onderscheidend met lef en VERKIEZINGS- PROGRAMMA VOORWOORD Het is met veel plezier dat ik het voorwoord schrijf voor het verkiezingsprogramma van Trots Pijnacker-Nootdorp (TPN). Op 21 maart aanstaande zal Trots wederom meedoen

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen. voor Delft

Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen. voor Delft Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen voor Delft Goed onderwijs voor iedereen D66 wil extra aandacht voor: > > (dreigende) achterstanden > > cultuur, sport, techniek, digitale en sociale vaardigheden en

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee?

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee? Wij gaan ervoor. Doet u mee? > Voorwoord Woensdag 19 maart 2014 kiezen de inwoners van Montfoort een nieuwe gemeenteraad. D66 Montfoort moedigt iedereen aan die mag stemmen om dat ook te doen. In de gemeenteraad

Nadere informatie

G E M E E N T E V E L S E N

G E M E E N T E V E L S E N Memo Aan Gemeenteraad en inwoners van Velsen Van Werkgroep Raadsakkoord Cc Datum 15-5-2018 Onderwerp Eerste concept Raadsakkoord gemeente Velsen 2018-2022 Inleiding Dit eerste concept raadsakkoord benoemt

Nadere informatie

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG 2018-2022 INHOUD VOORWOORD ANNE VAN DEN HOEK 3 GELIJKE KANSEN 4 ONZE LEEFOMGEVING 5 KRACHT VAN DE INWONERS 6 ONZE LIJST 7 SLOTWOORD

Nadere informatie

Toerisme en vrijetijdseconomie zijn booming. Groningen en Noord Nederland kunnen ook profiteren van deze enorme groei.

Toerisme en vrijetijdseconomie zijn booming. Groningen en Noord Nederland kunnen ook profiteren van deze enorme groei. Toerisme en vrijetijdseconomie zijn booming. Groningen en Noord Nederland kunnen ook profiteren van deze enorme groei. Wie economische kansen zoekt voor Groningen en Noord Nederland doet er goed aan om

Nadere informatie

Coalitieprogramma s regio Oost

Coalitieprogramma s regio Oost Coalitieprogramma s regio Oost Van: Aan: C.c.: Datum: 7 juli 2014 H.M. Immink t +31 (0)55 3 686 868 e h.immink@bouwendnederland.nl Betreft: Coalitieprogramma s gemeenten regio oost Inleiding: 83 coalitieprogramma

Nadere informatie

Samen Sterk Voor Uw Belang

Samen Sterk Voor Uw Belang Samen Sterk Voor Uw Belang Verkiezingsprogramma GemeenteBelangen 2014 2018 Speerpunten www.gemeentebelangen-aalten.nl Samen sterk voor uw belang Verkiezingsprogramma 2014 2018 GemeenteBelangen werkt actief

Nadere informatie

U schrijft in uw aanbiedingsbrief dat het economisch en financieel beter gaat, gelukkig wel maar houd er rekening mee dat het lijntje heel dun is.

U schrijft in uw aanbiedingsbrief dat het economisch en financieel beter gaat, gelukkig wel maar houd er rekening mee dat het lijntje heel dun is. Politieke Vereniging Gemeentebelangen Coevorden Aan : Het College van B en W Van de gemeente Coevorden Coevorden, 8 november 2016. Geacht College, Gemeentbelangen wil allereerst het college bedanken voor

Nadere informatie

Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg

Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg 2018-2022 Inleiding Doesburg is een prachtige stad, die we als Stadspartij Doesburg onafhankelijk willen houden. Samenwerken doen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

Sittard-Geleen Essenties Samen Duurzaam voor de vijf inhoudelijke opgaven.

Sittard-Geleen Essenties Samen Duurzaam voor de vijf inhoudelijke opgaven. 1 Sittard-Geleen Voorop lopen naar een duurzame toekomst. De gemeente heeft als stip op de horizon een energie- en klimaatneutrale gemeente in 2040 (of zoveel eerder als mogelijk). Belangrijke sleutel

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen.

Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen. Plan Van Aanpak Gebiedsontwikkeling Westerzeedijk 24 april 2017) Besluitvorming: Voorgesteld wordt om: In te stemmen met het voorstel voor de verdeling van de verschillende onderdelen. 1) Aanleiding Het

Nadere informatie

V E R K I E Z I N G S P R O G R A M M A

V E R K I E Z I N G S P R O G R A M M A V E R K I E Z I N G S P R O G R A M M A 2018-2022 WESTSTELLINGWERFS BELANG UW BELANG! HEEFT U OOK GENOEG VAN POLITIEKE SPELLETJES? STEM WB! Wij staan voor eerlijke, laagdrempelige politiek waarbij wij

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

VOORWOORD SAMEN SAMEN SAMEN

VOORWOORD SAMEN SAMEN SAMEN VOORWOORD Op woensdag 21 maart 2018 kiest Amsterdam voor een nieuwe samenstelling van de gemeenteraad en de vertegenwoordigers voor de 22 nieuwe gebiedscommissies in de 7 stadsdeelcommissies. SAMEN Alle

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker Samen Sterker Werk > flexibelere arbeidsmarkt > verminderen bureaucratie > betere kansen voor startende (jonge) ondernemers Werk Algemeen Op dit moment hebben mensen die langs de kant staan te weinig kans

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Tijdelijk Anders Gebruiken

Tijdelijk Anders Gebruiken Tijdelijk Anders Gebruiken van terreinen en gebouwen Ingrid van de Vossenberg Projectleider T.A.G. / Stedenbouwkundige / Gemeente Nijmegen Wat is TAG? De ontwikkelaar: sloopt niet, maar stelt gebouw

Nadere informatie

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 De sociale ambitie: Zaanstad manifesteert zich binnen de metropoolregio Amsterdam

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Heemskerk Sterk in de IJmond Groen investeren Kracht uit optimisme D66. D66 Heemskerk krijgt het voor elkaar!

Verkiezingsprogramma D66 Heemskerk Sterk in de IJmond Groen investeren Kracht uit optimisme D66. D66 Heemskerk krijgt het voor elkaar! Verkiezingsprogramma D66 Heemskerk 2018-2022 Sterk in de IJmond Groen investeren Kracht uit optimisme D66 D66 Heemskerk krijgt het voor elkaar! Voorwoord Heemskerk heeft een sterke positie in de regio.

Nadere informatie

Verkort verkiezingsprogramma. Provinciale Statenverkiezingen 2011

Verkort verkiezingsprogramma. Provinciale Statenverkiezingen 2011 Verkort verkiezingsprogramma Provinciale Statenverkiezingen 2011 2 maart 2011 Inhoud 1 Fryslân blijft een zelfstandige provincie Pagina 3 2 De Friese Cultuurpas Pagina 3 3 Agrarisch ondernemen pagina 4

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP Wat voor provincie wordt Fryslân? Jij mag het zeggen op 20 maart. Willen we verschillen tussen arm en rijk? Willen we dat mensen zonder werk zitten?

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen.

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Wat vind jij belangrijk?

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Programma uur Inloop

Programma uur Inloop Programma 19.30 19.40 uur Inloop 19.40 19.50 uur Welkom en introductie, door Dennis Straat 19.50 20.20 uur De strategische agenda werkgelegenheid, door Christian Verberne en Lodewijk Kleijn 20.20 20.30

Nadere informatie

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) VVV, kansen voor Valkenswaard Door Peter Moezelaar (voorzitter VVV Valkenswaard) De LTA en haar doelstellingen door Henk Wessels (voorzitter LTA) Stijlgids Veelzijdig

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA

SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA 2018-2022 WAAR STAAT GROENLINKS ALMERE VOOR? Onze politiek is waarden-gedreven: we kiezen voor een samenleving die mensen verbindt, we willen eerlijke kansen en mogelijkheden

Nadere informatie

Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011

Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011 Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011 1 Inhoudsopgave Inleiding Resultaten bewonersonderzoek Visie 2025 door Woongemeenschap Vervolgstappen 2 Inleiding 3 Woongemeenschap Santpoort-Zuid

Nadere informatie

Politiek met lef voor mens en milieu. Verkiezingsprogramma

Politiek met lef voor mens en milieu. Verkiezingsprogramma Politiek met lef voor mens en milieu Verkiezingsprogramma 2018-2022 GROENLINKS POLITIEK MET LEF We staan voor onze kernwaarden: iedereen verdient gelijke kansen samen werken aan een schone wereld voor

Nadere informatie

Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor de Dialoog Regioprofilering?

Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor de Dialoog Regioprofilering? Agendapunt 2 Vergadering : BORA Datum : 28 juni 2018 Onderwerp : Startdocument Dialoog Regioprofilering Bijlagen : 1 Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor

Nadere informatie

Groen en Wit zijn de kleuren van Vlieland

Groen en Wit zijn de kleuren van Vlieland Groen en Wit zijn de kleuren van Vlieland De vlag van Vlieland met de kleuren groen en wit is in de 16e en 17e eeuw al in gebruik geweest. En al sinds de jaren 60 de kleur van het ABV! De vlag bestaat

Nadere informatie

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT Rapport BUR^.AUBUITEN econo nie Si omgeving SAMENVATTING Opzet onderzoek en respons SRE en ANWB zijn gezamenlijk opdrachtgever voor dit onderzoek naar het gebruik

Nadere informatie

Quick scan coalitieprogramma s Land van Cuijk

Quick scan coalitieprogramma s Land van Cuijk Quick scan coalitieprogramma s 2014-2018 Land van Cuijk 28 mei 2014 De Rekenkamercommissie heeft de coalitieprogramma s van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk naast elkaar gelegd en gekeken of en

Nadere informatie

aanbiedingsnota raad invullen organisatie beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017

aanbiedingsnota raad invullen organisatie beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017 beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017 invullen organisatie registratienr. 17INT09157 casenr. BBV17.0501 voorstel over vaststellen Nota Zonne-energie

Nadere informatie

Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN. Verkiezingsprogramma 2014 2018

Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN. Verkiezingsprogramma 2014 2018 Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN Secretariaat: De Korenaar 21 5688 TS Oirschot Telefoon: 0499 479060 E mail: secretaris@vvdoirschot.nl Internet: www.vvdoirschot.nl Economisch herstel Verkiezingsprogramma 2014

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Tweede ondernemersavond 13 oktober 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik 1 e ondernemersavond 19:40

Nadere informatie

Beter worden in wat we samen zijn!

Beter worden in wat we samen zijn! Beter worden in wat we samen zijn! Wie zijn we? Wat doen we? De gemeenten in de regio Stedendriehoek werken samen. Samen staan we sterk en maken we ons sterk voor het nog verder verbeteren van het VESTIGINGSKLIMAAT.

Nadere informatie

12 december

12 december 12 december 2017 3.2 X 18 januari 2017 02/2018 Vervolgvel 2 Vervolgvel 3 Overzicht voorgestelde projecten Bestemmingsreserve Ondernemersfonds Nijmegen Project Doel Aanvrager/betrokken partijen Financiering

Nadere informatie

panel: : Stadsvisie 2030

panel: : Stadsvisie 2030 Uitkomsten 1 e peiling Enkhuizer stadspanel panel: : Stadsvisie 2030 Concept, 4 februari 2009 Samenvatting Inwoners van de gemeente Enkhuizen hebben in januari 2009 op verzoek van het gemeentebestuur hun

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren,

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Van harte welkom in de vernieuwde Zandstuve, hier in Den Ham. Zoals u inmiddels weet, is het voor

Nadere informatie

Nieuw perspectief voor Westerveld

Nieuw perspectief voor Westerveld Nieuw perspectief voor Westerveld Verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad 2014 2018 1 STERK Westerveld is een nieuwe lokale politieke kiesvereniging in de gemeente Westerveld De politieke missie van

Nadere informatie

Initiatieven Ankeveen Initiatiefnemers Aanpak / stand van zaken Wethouder

Initiatieven Ankeveen Initiatiefnemers Aanpak / stand van zaken Wethouder Initiatieven Ankeveen Initiatiefnemers Aanpak / stand van zaken Wethouder - Bewonersoverleg aanpak groen en onderhoud - Eigen stoep onderhouden Gemeentelijk platform (bereikbaarheid en verkeersveiligheid)

Nadere informatie

Projectinformatie. Zenji Zanzibar

Projectinformatie. Zenji Zanzibar Projectinformatie Zenji Zanzibar Inhoudsopgave Inhoud Pagina Voorpagina 1 Inhoudsopgave 2 Zenji Zanzibar 3 Bestemming 4 Organisatie & Project 5 Project & Werkzaamheden 6 De accommodatie 7 Voorwaarden 8

Nadere informatie

1. Het beeld van een eensgezind en sterk CDA wordt versterkt als alle afdelingen aan de drie aangereikte thema s aandacht besteden.

1. Het beeld van een eensgezind en sterk CDA wordt versterkt als alle afdelingen aan de drie aangereikte thema s aandacht besteden. 1. Het beeld van een eensgezind en sterk CDA wordt versterkt als alle afdelingen aan de drie aangereikte thema s aandacht besteden. 84,3 % 15,7 % 2. CDA Brabant moet afdelingen ondersteunen bij de campagne

Nadere informatie

Aantal bijzondere woongebouwen. 76 (jaar 2011) (jaar 2011) 722 (jaar 2011) Dorpen (aantal 18) (bron: Tynaarlo in cijfers)

Aantal bijzondere woongebouwen. 76 (jaar 2011) (jaar 2011) 722 (jaar 2011) Dorpen (aantal 18) (bron: Tynaarlo in cijfers) Bijlage 2B Tynaarlo Kernenbeleid uitwerking Uitwerking feitelijke gegevens team Fysiek Aantal woonruimten, gespecificeerd naar aantal woningen, wooneenheden, bijzondere woongebouwen en recreatiewoningen

Nadere informatie

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden.

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden. Limburg heeft een uniek en veelzijdig cultuuraanbod. Dit komt tot uitdrukking in een enorme verscheidenheid met talloze monumenten, cultureel erfgoed, musea, culturele organisaties, evenementen en een

Nadere informatie

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Geachte partijprogrammamakers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, U werkt momenteel aan het verkiezingsprogramma van uw partij voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

November 2014 PLAN VAN DE ARBEID VOORNE PUTTEN

November 2014 PLAN VAN DE ARBEID VOORNE PUTTEN November 2014 PVDA PLAN VAN DE ARBEID VOORNE PUTTEN Een plan van De Partij van de Arbeid Voorne putten Werkgroep Economie & Werk Voorne Putten PvdA Nissewaard Gert-Jan Alberts Kim van de Kant PvdA Hellevoetsluis

Nadere informatie

Thuis in Enkhuizen! Enkhuizen O stadje aan het IJsselmeer, Ik vind jou wonderschoon. Jij bent op aarde toch de plek, waar ik het liefste woon.

Thuis in Enkhuizen! Enkhuizen O stadje aan het IJsselmeer, Ik vind jou wonderschoon. Jij bent op aarde toch de plek, waar ik het liefste woon. Thuis in Enkhuizen! Enkhuizen O stadje aan het IJsselmeer, Ik vind jou wonderschoon. Jij bent op aarde toch de plek, waar ik het liefste woon. Uit: Het Enkhuizer Lied (J. Sikkink/R. Lippe) Deze tekst geeft

Nadere informatie

ChristenUnie Den Helder 'MEER DAN IK'

ChristenUnie Den Helder 'MEER DAN IK' ChristenUnie Den Helder 'MEER DAN IK' Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei. (Jeremia 29:7) Vanuit deze

Nadere informatie

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Beleef het Apeldoorns Kanaal September - November 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker Samen Sterker Samenleven > niet gelijk, maar gelijkwaardig > aantrekkelijke, ecologische woonstad > iedereen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt Samenleven Mensen zijn niet allemaal gelijk, maar wel gelijkwaardig.

Nadere informatie

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave:

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: 8 november 2017 Lectoraat Welzijn Nieuwe Stijl Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: verbinding met inwoners en met hun sociale netwerken; integrale benadering van inwoners met hun vraag; ontwikkeling

Nadere informatie

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen Op VVD Aalsmeer kun je rekenen De lokale VVD-fractie Aalsmeer/Kudelstaart Verkiezingsprogramma 2018-2022 1 Wat heeft VVD Aalsmeer de afgelopen jaren voor jou bereikt? Vanaf 2010 heeft de gemeenteraadsfractie

Nadere informatie

Bijlage 1: Reactie op ingebrachte onderwerpen door inwoners via

Bijlage 1: Reactie op ingebrachte onderwerpen door inwoners via Onderwerp Reactie 1. Legalisering hennepteelt voor medicinaal gebruik Onderzoek van de mogelijkheden om medicinale hennepteelt te legaliseren is opgenomen 2. structureel budget van de Huiskamers (incl

Nadere informatie

Samen Doen! Kortom: Samen Doen! Coalitieakkoord CDA VVD Levendig, Duurzaam, Betrokken

Samen Doen! Kortom: Samen Doen! Coalitieakkoord CDA VVD Levendig, Duurzaam, Betrokken 1 Samen Doen! Levendig, Duurzaam, Betrokken Gemeente Bergeijk, bestaande uit 6 kernen, kent een krachtige samenleving met betrokken inwoners. Een gemeente die zich kenmerkt door verschillende initiatieven

Nadere informatie

Samen sterker voor Woudenberg!

Samen sterker voor Woudenberg! Kick-off bijeenkomst Samen sterker voor Woudenberg! WELKOM Brainstorm-avond Samen Sterker voor Woudenberg DES Woudenberg RBT Heuvelrug & Vallei woensdag 16 september 2015 Agenda 19.00 u Inloop & ontvangst

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Voorstraat 25 te Harlingen 234 per maand

Huur kantoorruimte op Voorstraat 25 te Harlingen 234 per maand Huur kantoorruimte op Voorstraat 25 te Harlingen 234 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte te Huur tegen gunstige

Nadere informatie

Coalitieprogramma Gemeente Ooststellingwerf

Coalitieprogramma Gemeente Ooststellingwerf Coalitieprogramma Gemeente Ooststellingwerf 2018 2022 Saemen an de slag Meiinoar oan de slach Samen aan de slag 1 Inleiding: Dit coalitieprogramma heeft als basis het door de gehele raad opgestelde raadsprogramma.

Nadere informatie

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland 310 REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland Frame:WADDENBAAI Projectnaam: Waddenbaai Datum:3 september 2018 Bestuurlijke opdrachtgever: Edo Kooiman Ambtelijke opdrachtnemer/projectleider: Hans

Nadere informatie

The Next City Groningen in 2030

The Next City Groningen in 2030 The Next City Groningen in 2030 OMGEVINGSWET 2019 Van 99 bestemmingsplannen naar 1 omgevingsplan Next City: samen met de stad! Openingsbod = startdocument Website Hoeziejijstad.nl Stadstafels en themasessies

Nadere informatie

CD&V+ kiest voor de weg vooruit!

CD&V+ kiest voor de weg vooruit! CD&V+ kiest voor de weg vooruit!» CD&V gelooft in de troeven van Kluisbergen en haar inwoners. We verruimen onze lijst en stellen daarbij één voorwaarde: wij willen kandidaten met een hart voor Kluisbergen.

Nadere informatie

Ruimte is schaars en de ontwikkeling van bedrijventerreinen en havengebieden in samenhangende clusters als economische

Ruimte is schaars en de ontwikkeling van bedrijventerreinen en havengebieden in samenhangende clusters als economische Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De Provincie Zeeland staat voor belangrijke keuzes. Op het terrein van energie, gebiedsontwikkeling, economie en infrastructuur liggen

Nadere informatie

TJUCHEM. Dorp met een visie

TJUCHEM. Dorp met een visie TJUCHEM Dorp met een visie 2017-2027 Inhoud. Inleiding. Blz. 1 Plan van aanpak dorpsvisie 2017 2027. Blz. 2 Zwakke en sterke punten van Tjuchem. Blz.3 Kansen en bedreigingen voor Tjuchem. Blz.4 Visie verkeer.

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

PERSPRESENTATIE D66 VERKIEZINGSPROGRAMMA GEMEENTERAAD VENLO 2014

PERSPRESENTATIE D66 VERKIEZINGSPROGRAMMA GEMEENTERAAD VENLO 2014 PERSPRESENTATIE D66 VERKIEZINGSPROGRAMMA GEMEENTERAAD VENLO 2014 29 november 2013 Theater De Maaspoort - WELKOM Rutger Gielen Bestuurslid D66 Campagneleider GR14 Agenda 1. Kernwaarden D66 2. Kennismaking

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien Diepenveen en Schalkhaar er straks uit? 28 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over Diepenveen en Schalkhaar Wat staat

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

De Molenzoom. Kantoorlocaties in centrum van Houten. Kantoorvestiging in de gemeente Houten

De Molenzoom. Kantoorlocaties in centrum van Houten. Kantoorvestiging in de gemeente Houten De Molenzoom Kantoorlocaties in centrum van Houten Kantoorvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten Molenzoom Centrale ligging in Houten Zichtlocatie langs spoorlijn Nabij centrumvoorzieningen op het

Nadere informatie

Impressie Regiotour MIRT in Noord Nederland 13 juni

Impressie Regiotour MIRT in Noord Nederland 13 juni Impressie Regiotour MIRT in Noord Nederland 13 juni Ron Lander en Nathalie Harrems openen de goed bezochte bijeenkomst in de schouwburg in Meppel. Naast het delen van kennis over de werkwijze in het Meerjarenprogramma

Nadere informatie

Onderwijs Meedoen Klimaat & Groen

Onderwijs Meedoen Klimaat & Groen Verkiezingsprogramma 2018 - D66 Rhenen Onderwijs Meedoen Klimaat & Groen D66 krijgt het voor elkaar 20180118171714_3960.adpro.indd 1 1/18/2018 5:17:27 PM Inhoud 2 Voorwoord 3 1. Onderwijs, sport & bewegen

Nadere informatie

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING financiële bijdragen uit het leefbaarheidsbudget 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Hellendoorn heeft enkele budgeten overgedragen aan de dorpen en wijken in de

Nadere informatie

2.3 Programma 3: De werkende gemeente

2.3 Programma 3: De werkende gemeente 2.3 Programma 3: De werkende gemeente Wat willen we bereiken? Algemeen Als gemeente kiezen we voor een strategische focus op werken en leren. Door het versterken van de economische ontwikkeling in onze

Nadere informatie

OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK

OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK 1 OPEN PLANPROCES WESTERZEEDIJK Voorliggende notitie vormt een beknopte toelichting op het Open Planproces (OPP) van de Westerzeedijk en de resultaten daarvan, ten behoeve

Nadere informatie

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering 1 Mijn naam is Stephan Reusken. Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij Partij van de Arbeid. In deze folder leg ik op een eenvoudige manier uit

Nadere informatie

Wonen Ondernemen Werken (WOW) T.a.v. Programmacommissie. Almere, 9 juni Onderwerp : Gemeenteraadsverkiezingen Almere 2018 & horeca

Wonen Ondernemen Werken (WOW) T.a.v. Programmacommissie. Almere, 9 juni Onderwerp : Gemeenteraadsverkiezingen Almere 2018 & horeca Wonen Ondernemen Werken (WOW) T.a.v. Programmacommissie Almere, 9 juni 2017 Onderwerp : Gemeenteraadsverkiezingen Almere 2018 & horeca Geachte Programmacommissie, In maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie

Kandidatenboekje Lijsttrekkers PS2019

Kandidatenboekje Lijsttrekkers PS2019 Kandidatenboekje Lijsttrekkers PS2019 Regionale verkiezingscommissie Fryslân 1 OPENSTELLING VACATURES In verband met de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart 2019 worden de verkiezingen voor

Nadere informatie

Samenvatting Resolutie. Democratie van Nu. D66 krijgt het voor elkaar

Samenvatting Resolutie. Democratie van Nu. D66 krijgt het voor elkaar Samenvatting Resolutie Democratie van Nu D66 krijgt het voor elkaar 20190115162135_1090.adpro.indd 1 1/15/2019 4:21:51 PM Samenvatting Democratie van Nu 3 De oprichters van D66 maakten zich zorgen. Ze

Nadere informatie

Dat maakt Elsloo voor mij...

Dat maakt Elsloo voor mij... Dat maakt Elsloo voor mij... 1. Wat maakt Elsloo Elsloo? Kenmerkend de oude kern; grote wijk richting Stein, klein afzonderlijk deel Catsop Groot aanbod: natuurrecratie, ontspanning (sport, cafe, etc)

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht Samen Sterker

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht Samen Sterker Samen Sterker Vrije tijd Mike Broers > gemeente moet verleiden tot bewegen > aansluiten bij Jeugdcultuurfonds > verdere groei Muziekgieterij als verbinden in de popcultuur Vrije tijd Sport & Bewegen In

Nadere informatie

Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 2 Voorwoord Dit boek gaat over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Het boek is gemaakt door de medewerkers van de afdeling Leren & Ontwikkelen Cliënten,

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen

Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen Junior Verkiezingsprogramma 2018 Utrechtse Heuvelrug Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 1. Kansen voor iedereen 3 2. Een gezonde en groene toekomst 3 3. Wonen, leven

Nadere informatie

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding De Leidse regio: Oegstgeest Leiderdorp Zoeterwoude Voorschoten Leiden Een geweldige plek om te wonen, te werken, te studeren, te ondernemen, te bezoeken

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Sint-Niklaasheeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over

Nadere informatie

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen 2014 - Enkhuizen Hieronder vind je het SP-verkiezingsprogramma voor gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Enkhuizen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. okale artij ergeijk

Verkiezingsprogramma. okale artij ergeijk Verkiezingsprogramma okale artij ergeijk 2018-2022 Inleiding. De Lokale Partij Bergeijk is een onafhankelijke partij, die de belangen van alle inwoners van de gemeente Bergeijk wil behartigen. LPBergeijk

Nadere informatie