HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW"

Transcriptie

1 HANDLEIDING DAG VAN DE BOUW

2 Hoe bereid je jouw project optimaal voor om deel te nemen aan Dag van de Bouw? Leuk dat je meedoet aan de Dag van de Bouw! Op deze dag laten we samen zien hoe de bouw- en infrasector elke dag keihard werkt aan een beter en mooier Nederland! Bouw- en infraprojecten in het hele land gaan open voor het publiek. Deze handleiding helpt je om de openstelling van jouw project tot een succes te maken! Er staan praktische tips, checklists en weetjes in over o.a. publiciteit, de werving van bezoekers en de organisatie van de dag zelf. Zo bereid je je optimaal voor! 1 Ongevallenverzekering Bouwend Nederland sluit een collectieve ongevallenverzekering met verzekeringsmakelaar Aon af voor de bezoekers op jullie locatie. Deze kun je downloaden op onze website. Bekijk zeker even of je vanwege jouw locatie nog extra zaken moet regelen. 2 Bezoekersaantallen Het aantal bezoekers op jouw project is afhankelijk van verschillende factoren zoals bereikbaarheid, publiciteit dat het project gehad heeft en of er veel of weinig verkeer is langs de bouwlocatie. Projecten met een publieke functie waar veel mensen gebruik van gaan maken trekken meer dan 1000 bezoekers. Scholen, sportcomplexen, zorgcentra trekken ongeveer bezoekers. Woningbouw, restauratie, openstellingen ongeveer bezoekers. Geef jullie bezoekersaantal door via voor 16u de dag zelf. De bezoekersaantallen van alle projecten tellen we bij elkaar op. Wij maken een persbericht met deze aantallen en bieden dat aan de media aan.

3 3 Publiciteit voor jouw project Bouwend Nederland verzorgt de landelijke en regionale publiciteit in publieksbladen, regionale dagbladen en uitagenda s. Wij zetten met de samenwerkingspartners onze social media kanalen in. Je kunt zelf de lokale media benaderen. Hieronder staan de stappen voor meer publiciteit voor jouw project. Met deze acties vergroot je de bekendheid van jouw project en trek je meer bezoekers! Start de publiciteit uiterlijk half april, zodat iedereen tijdig op de hoogte is. Nodig je doelgroepen uit via lokale/regionale omroep, website, advertenties en persbericht. Log in op dagvandebouw.nl en download de toolbox met o.a. flyers, banners en advertenties. Promoot jullie project op jullie website, social mediakanalen en in lokale media (denk aan h-a-h-bladen, radio en tv) In de publiciteit communiceren we de openingstijden van 10-16u. Wijk je hier vanaf? Communiceer dit dan duidelijk aan jouw bezoekers. Laat je partners ook communiceren over jouw bouwproject. Plaats een advertentie in de lokale h-a-h-bladen in de week voorafgaand aan Dag van de Bouw. Doe bij omwonenden een flyer in de brievenbus. Ga naar p. 4-5 van deze handleiding voor meer tips over publiciteit. 4 Hoe laat je jouw project zien? Bespreek in jouw projectgroep hoeveel rondleidingen je kunt geven. Betrek ook je partners en vraag of zij een onderdeel van het verhaal kunnen vertellen. Denk bijvoorbeeld aan de constructeur of de installateur. Bepaal hoe lang de rondleiding gaat duren. Zet informatie over rondleidingen op de website van de Dag van de Bouw. Geef aan wat bijzonder is aan jouw project! Neem per rondleiding maximaal 20 personen mee. Laat via een poster of LCD scherm weten waar en hoe laat rondleidingen starten. Ga na of je een inhoudelijk programma hebt. Kijk op p. 4-5 voor meer tips. Is je locatie ongeschikt voor kinderen onder de 6 jaar of een rolstoel? Laat dit dan weten op de website van Dag van de Bouw.

4 Hoe bied je bezoekers een interessant programma? 1 Vertel het verhaal van jouw project Uit een enquête onder de bezoekers van de Dag van de Bouw in 2017 bleek dat zij vooral geinteresseerd zijn in achtergrondinformatie over een project. Elk project heeft een eigen uniek verhaal. Wat is het verhaal van jouw project? Wat maakt het bijzonder? Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een vernieuwde bouwmethode, speciale materialen of omdat er voor een bijzonder ontwerp is gekozen. Denk na over wat jouw bouwproject uniek maakt en vertel jouw verhaal op de Dag van de Bouw! Betrek ook je partners in dit project. Wat kan de architect over het ontwerp vertellen? Wat doet de constructeur? En welke technieken past de installateur toe? Publiek is erg nieuwsgierig hoe iets gemaakt wordt. 2 Kies een thema voor jouw verhaal Om je op weg te helpen, staan hieronder enkele thema s waaraan je kunt denken bij het samenstellen van jouw verhaal: Innovatie Duurzaamheid Architectuur Constructie Bouwtechniek Installaties Samenwerkingsvormen Welk thema past bij jouw project en wat valt erover te vertellen? Kies één of meerdere thema s die het unieke verhaal van jouw project ondersteunen. Denk ook na wie je het verhaal laat vertellen. Betrek je partners in het programma. Vragen over de publiciteitstips? Diny van Hal E: D.vanHal@bouwendnederland.nl T: Silke Gurdebeke E: s.gurdebeke@bouwendnederland.nl T:

5 3 Vraag jouw partners om het verhaal te vertellen Per project verschilt het wie het verhaal het beste kan vertellen. In het ene geval is dat wellicht de hoofduitvoerder of de bouwvoorbereider, maar het kan ook de architect of constructeur zijn. Je kan er ook voor kiezen om de verschillende onderdelen van de bouwketen te laten zien door de samenwerkingspartners van jouw project. Zo krijgen bezoekers een volledig beeld van het bouw- of infraproject. Omdat bezoekers graag in contact komen met experts raden we je aan jouw partners te benaderen om mee te werken aan het programma op de Dag van de Bouw. Zo kun je verschillende rondleidingen organiseren met een specifieke invalshoek. Dit kun je gebruiken in de publiciteit over jouw project. 4 Voorbeelden Op 15 juni willen wij bij alle projecten een eigen uniek verhaal laten horen. Over de keuzes, afwegingen en de aanpak die ieder project bijzonder maakt. Bezoekers op Dag van de Bouw komen jouw project namelijk bezoeken om dat verhaal te horen. Om later als gebruiker terug te keren en te weten wat er allemaal aan vooraf ging. Je kunt denken aan: De architect vertelt samen met de metselaar over de redenen om te kiezen voor een bepaald metselverband dat typisch is voor het project. De constructeur en de aannemer vertellen samen over de constructieve en technische uitdagingen in het project. De installateur vertelt over de duurzaamheidsambities en de aannemer vertelt hoe deze in de praktijk zijn gebracht. De uitvoerder vertelt over de logistieke uitdagingen van het project. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden! 5 Dag van de Bouw = Dag van de Architectuur Dit jaar valt de Dag van de Bouw in een aantal steden samen met de Dag van de Architectuur. Na goede resultaten in de afgelopen jaren wordt de bundeling van beide programma s dit jaar op een hoger niveau getild. Samen behalen we een groter bereik en heeft het publiek de mogelijkheid meer bijzondere gebouwen te bezoeken. Door deze samenwerking kunnen we verschillende aspecten van het bouwproces, van ontwerp t/m uitvoering integraal laten zien. Architecten zijn graag bereid bij te dragen aan jouw programma.

6 Checklist voorbereiding Dag van de Bouw Stel een projectgroep samen. Verdeel de verantwoordelijkheden binnen het team en bepaal samen hoe je de bouwplaats wilt inrichten. Neem op tijd contact op met de gemeente voor een evenementenvergunning. De aanvraag kan een paar weken duren. Kies voor uniforme kleding, zodat de bezoeker ziet wie er bij de organisatie betrokken is. T-shirts met eigen logo of logo van de Dag van de Bouw zijn te bestellen in de webshop shop.debouwmaakthet.nl Informeer politie en brandweer een paar weken van te voren en stem met hen jouw voorbereiding af. Hang de spandoeken uit de promokit zichtbaar op. Overleg in het projectteam welke acties je wilt organiseren om meer bezoekers te trekken, bv activiteiten voor kinderen.

7 Stel Organiseer een projectgroep voldoende samen. Verdeel in de de verant- buurt en parkeerplaats woordelijkheden zorg ervoor deze binnen goed het team wordt en bepaal aangeduid. samen hoe je de deelname inricht. Maak Zet het één informatiebord duidelijke ingang op een voor prominente je locatie met plaats een aan ontvangstbalie. de ontvangstbalie. Overleg met je projectteam welke informatie je wilt uitreiken aan bezoekers. De parkeergelegenheid en de weg naar de bouwplaats is goed aangeduid. Bestel consumptiebonnen en zorg voor catering op de bouwplaats zodat de bezoekers zich heel welkom voelen. De catering is aanwezig en de consumptiebonnen liggen klaar. Stel de toiletten op de bouwplaats open en zet afvalbakken langs de looproute. Gebruik het afzetlint om onveilige plekken af te zetten. De toiletten en afvalbakken zijn klaar voor gebruik en staan duidelijk aangegeven op de bouwplaats. Zorg voor voldoende parkeergelegenheid Zorg dat er iemand in de beschikbaar is die de pers te woord buurt. kan staan. De mogelijkheid bestaat dat de pers op jullie locatie komt voor een reportage. De medewerkers Diegene moet op de informatie bouwplaats kunnen dragen geven uniforme over het project, kleren de zodat onderneming ze goed en het herkenbaar doel van zijn. de Dag van de Bouw. Trek met leuke acties nog meer Zorg dat bezoekers er iemand naar met het een project. EHBO-diploma of van de regionale EHBO-organisatie op de locatie aanwezig is. Hou het aantal bezoekers bij met de bezoekersteller.

8 Checklist tijdens Dag van de Bouw De ontvangstbalie staat aan de ingang en de informatie ligt klaar om uit te reiken aan het publiek. Zet het informatiebord op een prominente plaats aan de ontvangstbalie. De parkeergelegenheid en de weg naar de bouwplaats is goed aangeduid. De catering is aanwezig en de consumptiebonnen liggen klaar. Gebruik het afzetlint om onveilige plekken af te zetten. De toiletten en afvalbakken zijn klaar voor gebruik en staan duidelijk aangegeven op de bouwplaats. De medewerkers op de bouwplaats dragen uniforme kleren zodat ze goed herkenbaar zijn. Hou het aantal bezoekers bij met de bezoekersteller.

Dag van de Bouw 2019: 15 juni!

Dag van de Bouw 2019: 15 juni! Dag van de Bouw 2019: 15 juni! 1 Inhoudstafel 1. Introductie Algemene informatie Doel Dag van de Bouw 2019 Facts & Figures DVDB 2018 Landelijke opening 2. Uw project op DVDB 2019 Optimale voorbereiding

Nadere informatie

Dag van de Bouw 31 mei 2008

Dag van de Bouw 31 mei 2008 Dag van de Bouw 31 mei 2008 Voor de derde keer op rij organiseert Bouwend Nederland met haar leden de Dag van de Bouw. Op zaterdag 31 mei zijn 241 verschillende, aansprekende projecten, verspreid over

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

WAT HOUDT DEELNAME IN?

WAT HOUDT DEELNAME IN? WAT HOUDT DEELNAME IN? De Europa om de Hoek Kijkdagen worden gerealiseerd dankzij de vele organisaties die op 12 en 13 mei 2017 hun deuren voor het publiek openen. Zij laten de kennis en kunde van hun

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE 01 IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER Je hebt het initiatief genomen om in actie te komen voor Fight cancer. Super! Met jouw actie steun je de strijd tegen kanker

Nadere informatie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie promotiematerialen voor ontwikkeld. De hoofdpersoon in deze eerste! internationale

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina Programma vandaag Programma Vandaag De FB Marketing Succes Driehoek en hoe je hierdoor gericht klanten krijgt De 10 effectieve stappen

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Menukaart schoon evenement

Menukaart schoon evenement Een schoon en opgeruimd evenement? Dat kan! Deze menukaart helpt je met praktische tips en ideeën. Ook vind je allerlei gratis tools die je kunt bestellen om je evenement mooi schoon te houden. Voorbereiding:

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Handleiding collecte

Handleiding collecte Handleiding collecte Het collecteproces 1 2 Je wordt ingewerkt Binnenkort nemen wij contact met je op om het collecteproces uit te leggen. Het is handig om deze folder voor die tijd door te nemen. Wat

Nadere informatie

Op weg naar een rookvrij Scoutingterrein

Op weg naar een rookvrij Scoutingterrein Op weg naar een rookvrij Scoutingterrein Stappenplan Wil jij dat jouw Scoutinggroep rookvrij wordt? Zet dan de eerste stap en gebruik het stappenplan om op weg te gaan naar een rookvrije Scoutinggroep.

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabobank Clubkas Campagne Rabobank West-Friesland Welkom 2 Rabobank Clubkas Campagne 3 Wat gaan we vanavond doen? Waarom de Rabobank Clubkas Campagne? Hoe zit deze campagne

Nadere informatie

Handleiding collecte

Handleiding collecte Handleiding collecte Het collecteproces 1 2 Je wordt ingewerkt Binnenkort nemen wij contact met je op om het collecteproces uit te leggen. Het is handig om deze folder voor die tijd door te nemen. Wat

Nadere informatie

DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP

DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP» WAT IS HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP? ZO DOE JE ALS ORGANISATIE MEE Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. In het eerste weekend van oktober

Nadere informatie

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER Communicatieplan juni 2017 2 1 AANLEIDING: ZOMERVAKANTIE Van 8 juli (regio zuid) t/m eind augustus 2017 is het weer zomervakantie, een periode waarin iedereen net wat meer

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

BOEKENWEEK. Communicatieplan

BOEKENWEEK. Communicatieplan BOEKENWEEK Communicatieplan februari 2018 2 1 AANLEIDING: BOEKENWEEK 2018 Van 10 t/m 18 maart 2018 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Natuur met als motto de dichtregel en

Nadere informatie

Informatie avond. Rabobank Clubkas Campagne

Informatie avond. Rabobank Clubkas Campagne Informatie avond Rabobank Clubkas Campagne Isabelle Prohn 3 februari 2016 1 Programma informatieavond: 19.30 uur Welkom! 19.35 uur Rabobank Clubkas Campagne 20.15 uur Afsluiting & vragen? 2 Rabobank Amerstreek

Nadere informatie

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Blz. 3 Inhoud en planning Blz. 4 Draaiboek Blz. 5 t/m 8 Doelgroepen specificatie Blz. 9 t/m 12 Benaderen doelgroepen

Nadere informatie

Deze handleiding geeft u tips voor de voorbereiding. Wat staat u te wachten en waar kunt u op letten?

Deze handleiding geeft u tips voor de voorbereiding. Wat staat u te wachten en waar kunt u op letten? Wat fijn dat u uw huis openstelt en een rondleiding wilt geven in uw woning in het kader van de thematours. Met uw deelname helpt u anderen op weg om hun huis duurzamer te maken en werkt u mee aan een

Nadere informatie

GASTVROUWEN EN HEREN OP DE MELKVEEHOUDERIJ Tips voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers

GASTVROUWEN EN HEREN OP DE MELKVEEHOUDERIJ Tips voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers GASTVROUWEN EN HEREN OP DE MELKVEEHOUDERIJ Tips voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers Gastheer/vrouw zijn is ook een vak Goed boeren is een vak, een goede gastvrouw of heer zijn is ook een vak.

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

28 januari Communicatieplan Boekenweek

28 januari Communicatieplan Boekenweek 28 januari 2019 Communicatieplan Boekenweek 1. Aanleiding: Boekenweek 2019 Van 23 t/m 31 maart 2019 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert

Nadere informatie

Handleiding pers en publiciteit

Handleiding pers en publiciteit Handleiding pers en publiciteit Voor partners van HartslagNu Het opzetten van een 6-minutenzone is een uniek project. Voor het slagen ervan is betrokkenheid van de inwoners van je gemeente heel belangrijk.

Nadere informatie

Publiciteit en werving OSA

Publiciteit en werving OSA Publiciteit en werving OSA Bereik de ouders persoonlijk Het is belangrijk om veel aandacht aan werving en publiciteit te besteden. In het bijzonder als u met open inschrijving werkt. Denkt u hierbij aan

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK 2018 Communicatieplan 28 augustus 2018 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK Van 3 tot en met 14 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek van CPNB plaats. Het thema is dit jaar Vriendschap,

Nadere informatie

Workshop: Hoe vergroot ik de zichtbaarheid van mijn stichting/vereniging?

Workshop: Hoe vergroot ik de zichtbaarheid van mijn stichting/vereniging? Workshop: Hoe vergroot ik de zichtbaarheid van mijn stichting/vereniging? Annemieke Hageman Donderdag 16 februari Vrijwilligersfestival Wat gaan we doen? Introductie Waar te beginnen? Welke middelen? En

Nadere informatie

Opdrachten bij de tentoonstelling Foodtopia

Opdrachten bij de tentoonstelling Foodtopia Opdrachten bij de tentoonstelling Foodtopia HET ETEN VAN DE TOEKOMST Welkom in Foodtopia! De tentoonstelling Foodtopia richt zich op voedselinnovaties die vaak gedaan werden en worden om wereldvoedselproblemen

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

Tijdsplan Evenementen

Tijdsplan Evenementen Categorie Activiteit Aantal weken voor begin toernooi 1. Algemeen 8 7 6 5 4 3 2 1 0-1 Lijst (eind)verantwoordelijken 1.2 Aandachtspunten Inventarisatie afbreukrisico s Tijdsplannen voor de toernooidagen

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

Evenementen Checklist

Evenementen Checklist Categorie Activiteit Check Categorie Activiteit Check 1. Algemeen 5. Drank en catering Lijst (eind)verantwoordelijken 5.2 Algemeen Aanwijzen verantwoordelijke. 1.2 Aandachspunten Inventarisatie afbreukrisico

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

MENUKAART VOOR LOKALE BESTUREN

MENUKAART VOOR LOKALE BESTUREN GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART VOOR LOKALE BESTUREN Deze menukaart bestaat uit twee luiken: Campagne naar de burger Deze campagne richt zich op ouderen, zwangere vrouwen en chronisch zieken. Gebruik

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days Tips voor de organisatie van een evenement In dit document: 1. Evenementen van Solar Days 2. Tips voor de organisatie van uw evenement 3. Planning 4. Contact gegevens Solar Days 2013 1. Evenementen Solar

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabo Clubkas Campagne Rabobank Centraal Twente Opening Maatschappelijke bijdrage Sponsoring Rabofonds NIEUW: Rabo Clubkas Campagne 2 Steun vanuit de Rabobank Voorheen: donaties

Nadere informatie

Mediakaart ABC Online Media

Mediakaart ABC Online Media Mediakaart ABC Online Media 2017-2018 ABC Online Media Ben jij ondernemer op Aruba, Bonaire of Curacao? Wij helpen je beter online zichtbaar te worden. Wij bezorgen dagelijks het laatste nieuws, plaatsen

Nadere informatie

De wereld van pr!! Les 7! 3 maart 2017!!

De wereld van pr!! Les 7! 3 maart 2017!! De wereld van pr!! Les 7! 3 maart 2017!! Programma! Het pr-plan: de opdracht! De onderdelen van een plan! Uitleg aan de hand van voorbeeld! The Big Idea! Opdracht! Het pr-plan: de opdracht nog een keer

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2016 2 1 INLEIDING De Kinderboekenweek van 2016 loopt van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het thema van deze week is Voor altijd

Nadere informatie

Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van

Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van fotografie in al haar gedaantes. De uitgelezen kans om uzelf

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Workshop Vinden en binden van vrijwilligers. Nederlands Expertise Centrum Projecten

Workshop Vinden en binden van vrijwilligers. Nederlands Expertise Centrum Projecten Workshop Vinden en binden van vrijwilligers Even voorstellen: Edith Starrevelt - medewerker beleid en projecten Vrijwilligerscentrale Deventer 2 Aan de orde komt Werving blijft altijd nodig Waarom doen

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2017 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK 2017 Van 4 tot en met 15 oktober 2017 vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar Gruwelijk eng!.

Nadere informatie

Over werving De juiste persoon op de juiste plaats Maatschappelijke ontwikkelingen Organisatiebeeld/imago

Over werving De juiste persoon op de juiste plaats Maatschappelijke ontwikkelingen Organisatiebeeld/imago Over werving 1.1. De juiste persoon op de juiste plaats Werving gaat om het aantrekken van vrijwilligers die passen bij de organisatie en bij de taken die ze gaan uitvoeren. Kort samengevat: de juiste

Nadere informatie

Communicatietoolkit 1

Communicatietoolkit 1 Communicatietoolkit 1 Inhoud 1. Doel van de communicatietoolkit 2. Communicatie- en persplan in uw gemeente 3. Communicatiemiddelen 4. Wat kunt u nog meer doen? 1. Doel van de communicatietoolkit Voor

Nadere informatie

Presenteren. Oriëntatie

Presenteren. Oriëntatie Oriëntatie Dit ga je doen Je gaat een stand (marktkraam) inrichten om te laten zien wat je gedaan hebt tijdens dit project en wat je eindresultaat is. Je probeert jullie stand zo te maken dat het aantrekkelijk

Nadere informatie

Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019

Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019 Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019 Uniek Zwemmen in Brabant Introductie Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking kunnen extra drempels ervaren. Daarom

Nadere informatie

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers Projectgroep 8: Briefing CDE Muziekatelier Eva Thomas & Silke Lauwers Grafische en digitale media 2013-2014 Inhoud Inleiding...3 1. Logo en huisstijl...4 2. Folder...5 3. Poster zomerworkshop...6 4. Advertentie...7

Nadere informatie

Samenwerkingsmogelijkheden. INKOM Maastricht

Samenwerkingsmogelijkheden. INKOM Maastricht Samenwerkingsmogelijkheden INKOM Maastricht Nieuwe start voor duizenden studenten Voor de aankomende student is in Maastricht vaak alles nieuw: Een nieuwe stad, nieuwe mensen. De INKOM betekent voor velen

Nadere informatie

grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-GL 2015 gedurende 400 minuten grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabo Clubkas Campagne Rabobank Noord en West Twente Even voorstellen NAAM Rabobank Noord en West Twente Functie 2 Wat gaan we vanavond doen? Waarom de Rabo Clubkas Campagne?

Nadere informatie

Promotie Mamaplaats.nl

Promotie Mamaplaats.nl Mamaplaats.nl: vóór en dóór moeders Wat is Mamaplaats.nl Mamaplaats.nl is dé blog en shop site vóór en dóór moeders. Vele moeders bezoeken Mamaplaats.nl om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

EVEN VRIJAF VOOR DE MANTELZORGER

EVEN VRIJAF VOOR DE MANTELZORGER Communicatieplan: EVEN VRIJAF VOOR DE MANTELZORGER Week van de Respijtzorg Noord-Holland 19 25 januari 2009 Inhoudsopgave 1. UITGANGSSITUATIE 3 Week van de Respijtzorg Noord-Holland Doelgroep en doelstelling

Nadere informatie

Pole Position dag 2016. Maaspoort Den Bosch. Sponsormogelijkheden

Pole Position dag 2016. Maaspoort Den Bosch. Sponsormogelijkheden Pole Position dag 2016 Maaspoort Den Bosch Sponsormogelijkheden Stichting Pole Position / Fluitekruidweg 263 1508 AG Zaandam / 06-45744689 / info@stichtingpoleposition.nl Inleiding Pole Position dag 2016

Nadere informatie

Handboek Open Golfdagen

Handboek Open Golfdagen Handboek Open Golfdagen Doel Open Golfdagen De Open Golfdagen worden ieder jaar gezamenlijk georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG), de Nederlandse Golf Federatie (NGF)

Nadere informatie

Draaiboek bewonersactiviteit

Draaiboek bewonersactiviteit Draaiboek bewonersactiviteit Het organiseren van een bewonersactiviteit is voor de meesten geen dagelijkse bezigheid. Dit draaiboek kan u wellicht helpen bij de organisatie van een activiteit. Hierin vindt

Nadere informatie

Communicatie / PR-toolkit

Communicatie / PR-toolkit Om deelnemers te werven voor uw Zwem4daagse is het belangrijk om promotie te maken. Veel deelnemers zullen jaarlijks terugkomen, maar velen anderen hebben de promotie nodig om te weten dat uw Zwem4daagse

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL

ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL IN DEZE HANDLEIDING VIND JE ALLE INFORMATIE OVER HET MAKEN VAN HET ONTDEK HET ZELF POP-UP MUSEUM TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK. DE OPDRACHTEN,

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Kies je kernwaarden De eerste stap die je moet nemen om je concept in kaart te brengen, is kijken waar jij en je team goed in zijn. Waar ligt jullie kracht? Wat vinden

Nadere informatie

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag Aegon Open Roeidag Tips en tools voor het organiseren van een open dag Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Doel 5 2. Organisatie 6 3. Communicatie 7 4. De open dag 8 5. Evaluatie 9 6. Tijdspad 10 3 Inleiding

Nadere informatie

Adverteren op www.mijnbelastingvoordeel.nl

Adverteren op www.mijnbelastingvoordeel.nl Bereik een groot publiek voor een lage prijs! Inhoudsopgave In deze verkorte brochure leest u meer over: A. Mogelijkheden tot adverteren: 1. Vaste plek onderaan op de website; 2. Zakelijke link op de openingspagina;

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon)

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon) Stappenplan: organisatie van een padel toernooi Wil je als club een padel toernooi organiseren? Dan kan de KNLTB je daarbij helpen! Het organiseren van een padel toernooi op jouw club biedt niet alleen

Nadere informatie

Voorschriften Voorlichting en Publiciteit

Voorschriften Voorlichting en Publiciteit Voorschriften Voorlichting en Publiciteit De Europese Unie vindt het belangrijk om het grote publiek te informeren over haar rol in de Europese regionale ontwikkelingen. Met de structuurfondsen laat de

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP

COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP 1. INLEIDING Dit communicatieplan is opgesteld in het kader van de CO₂ prestatieladder en het bewustwordingsproces van de CO₂ uitstoot van de Timmerhuis Groep.

Nadere informatie

Inhoud. Reüniepakket. Bijlage I 9 Bijlage II 15 Bijlage III 17 Bijlage IV 19

Inhoud. Reüniepakket. Bijlage I 9 Bijlage II 15 Bijlage III 17 Bijlage IV 19 1 Inhoud 1 Voorbereiding 4 1.1 Begin tijdig met plannen 4 1.2 Bepaal de datum, locatie en tijdstip 4 1.3 Stel een reüniecommissie samen 4 1.4 Maak een actielijst na elke vergadering 4 1.5 Doe een aankondiging

Nadere informatie

LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER. Communicatieplan

LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER. Communicatieplan LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER Communicatieplan 1 september 2016 2 1 DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER Vanaf 24 oktober is overal in Nederland te zien waar de bibliotheek voor staat: wat

Nadere informatie

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 2 1 AANLEIDING: NEDERLAND LEEST 2018 Van 1 tot en met 30 november 2018 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar

Nadere informatie

Kick-off Rabobank Coöperatie Weken

Kick-off Rabobank Coöperatie Weken Kick-off Rabobank Coöperatie Weken Van harte welkom! Rabobank Vaart en Vechtstreek 6 september 2018 Wat gaan we vanavond doen? Toelichting Rabobank Coöperatie Weken Lianne Vlieger Presentatie en rondleiding

Nadere informatie

Nationale Datacenter Dag

Nationale Datacenter Dag Nationale Datacenter Dag Marketing toolkit We leven in een wereld die vrijwel helemaal online en bovendien datagedreven is. Want waar zouden we zijn zonder het internet, onze smartphones en cloud applicaties?

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE Haarsma Groep

COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE Haarsma Groep COMMUNICATIEPLAN CO₂REDUCTIE Haarsma Groep Infra & milieu Beton & Industrie bouw Infra Beheer Transport Kraanverhuur 1. Inleiding Dit communicatieplan is opgesteld in het kader van de CO₂ prestatieladder

Nadere informatie

Het premium abonnement op Nijmegen-Oost.nl

Het premium abonnement op Nijmegen-Oost.nl Het premium abonnement op Nijmegen-Oost.nl Bij het premium abonnement krijg je het volgende: Een eigen bedrijfspagina via een unieke url: nijmegen-oost.nl/[jouw bedrijfsnaam] Je bent vindbaar op nijmegen-oost,nl,

Nadere informatie

Hoe doet de Bibliotheek het op (social) media? Wat doen bibliotheken op online en social media?

Hoe doet de Bibliotheek het op (social) media? Wat doen bibliotheken op online en social media? Hoe doet de Bibliotheek het op (social) media? Wat doen bibliotheken op online en social media? Inspiratiesessie VOB en Meltwater 9 december 015 Het Nationale Bibliotheekcongres Wat vertellen wij wat zeggen

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst 31-10 Workshop promotie van het gebied

Netwerkbijeenkomst 31-10 Workshop promotie van het gebied Netwerkbijeenkomst 31-10 Workshop promotie van het gebied Centrale vraag De regionale organisaties hebben vaak een belangrijke rol in de promotie van het gebied. De subsidies voor promotie zijn er niet

Nadere informatie

@gheijkoop Gerrit Heijkoop

@gheijkoop Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen 6 vragen 1. Wat is Twitter? En hoe werkt het? 2. Wat vraagt het

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument

Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument Een antwoord op jouw communicatievragen Hoe kan ik ervoor zorgen dat mensen naar mijn Open Monumentendag komen? Hoe communiceer ik over mijn programma

Nadere informatie

Help Pake en Beppe de vakantie door

Help Pake en Beppe de vakantie door Bijlage 1 Help Pake en Beppe de vakantie door Organisator: Museumfederatie Fryslân, zij doen dit in samenspraak met musea, archieven en theaters in Friesland. Subsidiënt: Provincie Fryslân. Uitleg over

Nadere informatie

+ CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven 100% UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE

+ CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven 100% UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE 100% vernieuwd, 100% duurzaam Gezond nu, gezond blijven 2015 gezondnu volgt niet MAAR LEIDT EN DUIDT, IS EERLIJK EN CONCREET UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN Feiten + CIJFERS MAGAZINE Online

Nadere informatie

DE WEEK VAN DE LOKALE OMROEP

DE WEEK VAN DE LOKALE OMROEP Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Inhoud en planning 4 Draaiboek 5 t/m 9 Doelgroepen specificatie 10 t/m 12 Benaderen doelgroepen 13 t/m 15 Een succesvolle open dag 16 Bijlagen 17 t/m 23 Persbericht 17

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie