LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan"

Transcriptie

1 LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2016

2 2 1 INLEIDING De Kinderboekenweek van 2016 loopt van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het thema van deze week is Voor altijd jong! Over opa s en oma s. Vanuit CPNB wordt er veel aandacht geschonken aan deze themaweek, zowel gericht op scholen als op bibliotheken. Door met lokale activiteiten aan te haken op deze landelijke publieksactie, is het relatief eenvoudig om je bibliotheek een boost te geven. Dit communicatieplan dient ter ondersteuning van bibliotheken bij het plannen en uitvoeren van hun communicatie-activiteiten rondom deze themaweek. Daarbij kunnen ze gebruik maken van zowel het landelijke promotiemateriaal als materiaal uit de communicatietoolkit van ProBiblio. De landelijke actie omvat onder andere het tijdschrift Voor altijd jong!, de Kinderboekenkrant en de Voorleesgids. In dit communicatieplan vind je doelgroepen, doelstellingen, boodschap en middelen om deze landelijke campagne met lokale activiteiten te laden en op het juiste moment, de juiste doelgroep te informeren en enthousiasmeren! We hopen je hiermee een goede ondersteuning te bieden. Succes met de campagne. 2 COMMUNICATIEDOELGROEP We onderscheiden de volgende doelgroepen: 1. Jeugdleden Bestaande jeugdleden van de Bibliotheek. 2. Ouders en opa s en oma s die lid zijn van de Bibliotheek Ouders en grootouders (uit het eigen werkgebied) die lid zijn van de Bibliotheek. Deze themaweek biedt voor hen aanknopingspunten om samen met hun (klein)kind te lezen of aan activiteiten deel te nemen. 3. Ouders en opa s en oma s die geen lid zijn van de Bibliotheek Ouders en grootouders (uit het eigen werkgebied) die nog geen lid zijn van de Bibliotheek. Deze themaweek kan hen inspireren om de Bibliotheek weer eens te bezoeken om samen met hun (klein)kinderen boeken te lenen of aan bepaalde activiteiten deel te nemen. 4. Medewerkers Medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek. 3 COMMUNICATIEDOELSTELLINGEN Jeugdleden 90% van de jeugdleden (6-12 jaar) is op de hoogte van de Kinderboekenweek en weet dat er die week in de Bibliotheek ook van alles te doen is rondom het thema opa s en oma s. 20% van alle jeugdleden bezoekt de Bibliotheek naar aanleiding van de themaweek.

3 3 Ouders en opa s en oma s die lid zijn van de Bibliotheek Volwassen leden van de Bibliotheek met kinderen of kleinkinderen (0-12 jaar) zijn geïnformeerd over de themaweek en de activiteiten die in dit kader georganiseerd worden. Zij zien in de themaweek aanleiding om, samen met hun (klein)kinderen, een activiteit te bezoeken en/of materialen te lenen. Ouders en opa s en oma s die geen lid zijn van de Bibliotheek Volwassen niet-leden uit het werkgebied van de Bibliotheek met kinderen of kleinkinderen (0-12 jaar) informeren over deze themaweek en de mogelijkheid om samen met hun (klein)kinderen deel te nemen aan de activiteiten van de Bibliotheek. Medewerkers Alle medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek zijn uiterlijk eind september 2016 geïnformeerd over de activiteiten en het aanbod van de Bibliotheek rondom deze themaweek zodat zij goed voorbereid zijn op eventuele vragen hierover vanuit (potentiële) klanten. NB. Op basis van het communicatiebudget en de selectie aan activiteiten van elke Bibliotheek, kunnen deze doelstellingen verder SMART gemaakt worden door de betreffende Bibliotheek. Meer over monitoring en evaluatie van deze doelstellingen is opgenomen onder hoofdstuk 9. 4 BOODSCHAP De kernboodschap van de diverse communicatie uitingen is: Jeugdleden: Lezen is leuk! En opa s en oma s ook. Leen bij de Bibliotheek leuke boeken over leuke, bijzondere en gekke opa s en oma s, of bezoek samen met hen één van de activiteiten in de Bibliotheek. Ouders en grootouders: Doe inspiratie op voor leuke activiteiten samen met uw (klein)kinderen, of maak gebruik van de leuke boekentips voor jeugdboeken over dit thema. 5 DOELGROEP-MIDDELENMATRI Middel/Kanaal Jeugdleden Ouders en grootouders die lid zijn Ouders en grootouders die geen lid zijn Advertenties Banners Evenementen FAQ s Free-publicity Giveaways Intranet Medewerkers Narrowcasting Nieuwsbrief Persoonlijk contact Posters SEA-campagne Social media Website

4 4 In de toolkit Voor de volgende onderdelen is al kant-en-klare content beschikbaar in de toolkit: Advertenties Advertenties in relevante bladen die potentiële leden (ouders en grootouders) informeren over de themaweek en hen activeren om samen met hun (klein)kinderen naar de Bibliotheek te komen. Denk hierbij met name aan de regionale en lokale kranten. In de communicatietoolkit zijn enkele advertentieteksten opgenomen. Banners Plaatsing van aantrekkelijke banners op relevante pagina s op de eigen website, die geïnteresseerde sitebezoekers naar relevante landingspagina s leiden. Aanvullend kunnen deze ook doorgeplaatst worden op de eigen sociale media kanalen en/of op externe websites, zoals die van lokale of regionale nieuwssites of leesclubs (deels afhankelijk van het beschikbare budget). In de communicatietoolkit zijn enkele banners opgenomen. Free publicity Opstellen en versturen van een persbericht waarin de lokale activiteiten rondom de Kinderboekenweek met de lokale/regionale media worden gedeeld. Dit maakt het voor hen eenvoudig een artikeltje te plaatsen in het lokale suffertje. Een concept persbericht is terug te vinden in deze toolkit. Nieuwsbrief Opname van een artikel in de e-nieuwsbrief over activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Verwijs door naar een landingspagina op je website waar uitgebreider wordt beschreven wat er allemaal staat te gebeuren. Een voorbeeld van een nieuwsbriefartikel vind je in deze toolkit. Social media Op Twitter, Facebook en eventuele andere social mediakanalen van de Bibliotheek kan ook aandacht besteed worden aan de activiteiten rondom de Kinderboekenweek en het thema opa s en oma s. In de communicatietoolkit worden hiervoor enkele basisteksten aangeleverd. Andere mogelijke middelen/kanalen Naast bovenstaande activiteiten waarvoor al content is opgenomen in de toolkit, zijn de volgende middelen en kanalen interessant (in alfabetische volgorde): Evenementen Organisatie van één of enkele evenementen rondom het thema Voor altijd jong!, waarmee het lezen van kinderboeken en daarmee indirect ook het abonnement, worden gepromoot. Denk bijvoorbeeld aan gesprekken tussen opa s en hun kleinkinderen rondom een bepaald thema (aanhakend op een boek dat ze vooraf samen hebben gelezen), of samen met je oma een familieverhaal schrijven. In de communicatietoolkit zijn nog enkele andere voorbeelden voor acties opgenomen. Giveaways Een klein cadeautje is ook altijd een leuke manier om iets onder de aandacht te brengen van je (potentiële) klanten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het tijdschrift Voor altijd jong! dat via CPNB bij bibliotheken verkrijgbaar is, de Kinderboekenkrant en de Voorleesgids. Intranet Het is van belang dat de eigen medewerkers goed op de hoogte zijn van de activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Indien de Bibliotheek beschikt over een intranet, dan kan daarop deze berichtgeving worden gedeeld met de medewerkers en vrijwilligers.

5 5 Narrowcasting Via het aanwezige narrowcasting systeem bezoekers/voorbijgangers informeren over de mogelijkheid om boeken te lenen of activiteiten bij te wonen rondom de Kinderboekenweek. Maak gebruik van de beelden uit de communicatietoolkit. Trigger de bezoeker met korte, krachtige oneliners. Persoonlijk contact Aan de balie en/of op andere momenten dat het personeel op de vloer direct contact heeft met de klant, indien relevant de leden wijzen op de activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Posters Ter ondersteuning van de instore promotion, denk aan posters bij de balies, de koffiecorner of andere drukbezochte plekken in de Bibliotheek (toiletten?). Ook eventueel in posterborden buiten de Bibliotheek om potentiële nieuwe leden binnen te trekken. SEA-campagne Besteed in je Google Adwordscampagne aandacht aan de activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Niet-leden kunnen daarbij indirect geattendeerd worden op de voordelen van lidmaatschap bij de Bibliotheek. Met name interessant voor bibliotheken die gebruik maken van Google Grants. Website Zorg voor een heldere landingspagina op je website waarop overzichtelijk staat vermeld wat de activiteiten een leestips zijn rondom de Kinderboekenweek. Zeker als er ook een SEA-campagne wordt ingezet is dit essentieel. Neem op deze landingspagina een link naar het aanmeldformulier voor nieuwe leden op. 6 BUDGET Het budget voor communicatie-uitingen verschilt per Bibliotheek. Omdat via de communicatietoolkit verschillende basismaterialen worden aangereikt, kunnen de (out-of-pocket) kosten minimaal blijven of zelfs geheel afwezig, afhankelijk van de communicatiemiddelen die de Bibliotheek besluit in te zetten. 7 PLANNING Voor wat betreft de planning van deze communicatie-activiteiten zijn de volgende fases te onderscheiden: Fase 1: Voor aanvang Bepaal wat je rond de themaweek gaat doen aan communicatie en stel het budget vast. Realiseer een heldere landingspagina. Voorbereiding en/of realisatie overige middelen als posters, persbericht, etc. Organisatie evenementen in themaweek. Informeer medewerkers en zorg dat ze voorbereid zijn. Maak FAQ s voor de medewerkers. Fase 2: Tijdens Kinderboekenweek Uitvoeren communicatie-activiteiten zoals SEA-campagnes, communicatie via social mediakanalen, etc. Uitvoeren thema evenementen Monitoring en bijsturing op communicatie-uitingen.

6 6 Fase 3: Na Kinderboekenweek Evalueren. 8 ORGANISATIE Advies is om één persoon binnen de organisatie aan te wijzen als verantwoordelijke voor deze campagne die het overzicht behoudt. Die persoon kan een team van collega s inschakelen om de verschillende onderdelen op te pakken, maar is eindverantwoordelijk voor de aansluiting op elkaar van de verschillende onderdelen. 9 MONITORING & EVALUATIE Zodra de communicatie uitingen gaan lopen, is het van belang om te monitoren wat het effect is, zodat er zo nodig ook tijdig bijgestuurd kan worden. Na afloop van de campagne kan dan vervolgens geëvalueerd worden wat de resultaten van de verschillende uitingen zijn geweest. Hiervoor kun je kijken naar de volgende onderdelen: Aantal leden en niet-leden dat deelneemt aan evenementen Aantal materialen dat tijdens deze week wordt uitgeleend Aantal nieuwe leden dat zich inschrijft tijdens deze themaweek Het aantal paginaweergaven van de landingspagina Het bereik en de respons op je social media uitingen Het aantal views en clicks op de SEA-campagne Het aantal en type vragen dat de medewerkers hebben ontvangen. Et cetera Tijd nemen om te meten wat het effect is geweest en evalueren wat de meest (en minst) succesvolle acties waren, zorgt voor een belangrijk leermoment en vergroot weer het succes van toekomstige acties.

7 7 COLOFON Communicatieplan - Lokale campagne Kinderboekenweek ProBiblio, augustus 2016

LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST Communicatieplan 1 oktober 2016 2 1 INLEIDING Nederland Leest 2016 vindt plaats van 1 t/m 30 november. Vanuit CPNB wordt er tijdens dit jaarlijkse evenement veel aandacht

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2017 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK 2017 Van 4 tot en met 15 oktober 2017 vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar Gruwelijk eng!.

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN Communicatieplan 1 april 2016 2 1 INLEIDING Dit communicatieplan dient ter ondersteuning van bibliotheken bij het plannen en uitvoeren van hun communicatie-activiteiten

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK 2018 Communicatieplan 28 augustus 2018 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK Van 3 tot en met 14 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek van CPNB plaats. Het thema is dit jaar Vriendschap,

Nadere informatie

BOEKENWEEK. Communicatieplan

BOEKENWEEK. Communicatieplan BOEKENWEEK Communicatieplan februari 2018 2 1 AANLEIDING: BOEKENWEEK 2018 Van 10 t/m 18 maart 2018 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Natuur met als motto de dichtregel en

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

Juli 2019 Communicatieplan Kinderboekenweek 2019

Juli 2019 Communicatieplan Kinderboekenweek 2019 Juli 2019 Communicatieplan 2019 Pagina 1 van 6 1. Aanleiding: Van 2 t/m 13 oktober 2019 vindt de jaarlijkse plaats, met dit jaar als thema Voertuigen. Daarbij wordt het motto Reis mee! gebruikt. Tijdens

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

28 januari Communicatieplan Boekenweek

28 januari Communicatieplan Boekenweek 28 januari 2019 Communicatieplan Boekenweek 1. Aanleiding: Boekenweek 2019 Van 23 t/m 31 maart 2019 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert

Nadere informatie

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER Communicatieplan juni 2017 2 1 AANLEIDING: ZOMERVAKANTIE Van 8 juli (regio zuid) t/m eind augustus 2017 is het weer zomervakantie, een periode waarin iedereen net wat meer

Nadere informatie

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 2 1 AANLEIDING: NEDERLAND LEEST 2018 Van 1 tot en met 30 november 2018 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar

Nadere informatie

COMMUNICATIETOOLKIT DE NATIONALE BIBLIOTHEEKPAS. Communicatieplan

COMMUNICATIETOOLKIT DE NATIONALE BIBLIOTHEEKPAS. Communicatieplan COMMUNICATIETOOLKIT DE NATIONALE BIBLIOTHEEKPAS Communicatieplan 2 1 INLEIDING Bibliotheekleden kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruik maken van de bibliotheekdiensten van alle bibliotheken in

Nadere informatie

LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER. Communicatieplan

LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER. Communicatieplan LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER Communicatieplan 1 september 2016 2 1 DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER Vanaf 24 oktober is overal in Nederland te zien waar de bibliotheek voor staat: wat

Nadere informatie

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk;

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk; MEMO Aan Van : Jan Arie Meijer : Carole Bakker Onderwerp : Communicatieplan Promotie jachthaven Hellevoetsluis Datum : 26 oktober 2012 1. Inleiding Op 13 oktober 2011 (advies 20110670) heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument

Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument Een antwoord op jouw communicatievragen Hoe kan ik ervoor zorgen dat mensen naar mijn Open Monumentendag komen? Hoe communiceer ik over mijn programma

Nadere informatie

Handleiding Toolkit MijnOverheid. Communiceren over digitale post en MijnOverheid

Handleiding Toolkit MijnOverheid. Communiceren over digitale post en MijnOverheid Handleiding Toolkit MijnOverheid Communiceren over digitale post en MijnOverheid Toolkit MijnOverheid www.toolkitmijnoverheid.nl Het is belangrijk dat u uw klanten tijdig informeert dat ze post van uw

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2016

Het Fair Fashion Festival 2016 Het Fair Fashion Festival 2016 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor Fair Trade fashion te vergroten door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

OptimusAd. OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes.

OptimusAd. OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes. OptimusAd OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes. Wij zijn uw partner als het gaat om online adverteren en zorgen ervoor dat uw boodschap op de juiste

Nadere informatie

Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda

Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda Naast de reguliere projectcommunicatie (informeren over project, voortgang en resultaten) en de communicatie gericht op het werven

Nadere informatie

Best practice Campagne en effectmeting

Best practice Campagne en effectmeting April 2019 Best practice Campagne en effectmeting Een doeltreffende manier om Passend Lezen beter onder de aandacht te brengen, voor Bibliotheek Langedijk. Marketing & Marktkennis Vestiging Passend Lezen

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2015

Het Fair Fashion Festival 2015 Het Fair Fashion Festival 2015 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor F air T rade fashion te verhogen door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN Introductie Iedereen is tegenwoordig sociaal en dat maakt Social Media een krachtig middel om het proefsporten op jouw sportclub te promoten. Jij weet als geen ander hoe

Nadere informatie

Communicatietoolkit 1

Communicatietoolkit 1 Communicatietoolkit 1 Inhoud 1. Doel van de communicatietoolkit 2. Communicatie- en persplan in uw gemeente 3. Communicatiemiddelen 4. Wat kunt u nog meer doen? 1. Doel van de communicatietoolkit Voor

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 - Prestatieladder Fudura B.V.

Communicatieplan CO 2 - Prestatieladder Fudura B.V. Communicatieplan CO 2 - Prestatieladder Fudura B.V. Actief sturen op CO 2 en het verder verduurzamen van de eigen organisatie Versiebeheer Datum Versie Naam Wijzigingen 01-07-2013 1.0 Djoera Eerland Initiële

Nadere informatie

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie:

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: [Met dit template maak je een communicatieplan voor jullie Move-project. Je bedenkt bij welke mensen jullie project onder de

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

STARS FOR EUROPE PROMOTIE NEDERLAND/BELGIË 2018

STARS FOR EUROPE PROMOTIE NEDERLAND/BELGIË 2018 STARS FOR EUROPE PROMOTIE NEDERLAND/BELGIË 2018 STARS FOR EUROPE Stars for Europe (SfE) is het marketinginitiatief van de Europese poinsettiaveredelaars Dümmen Orange, Selecta One en wordt ondersteund

Nadere informatie

Kantorenpark in Weert-Noord dat 100% elektrisch laadt met het Prik & Go laadplein, geleverd door Fudura. Communicatieplan CO2-Prestatieladder

Kantorenpark in Weert-Noord dat 100% elektrisch laadt met het Prik & Go laadplein, geleverd door Fudura. Communicatieplan CO2-Prestatieladder Kantorenpark in Weert-Noord dat 100% elektrisch laadt met het Prik & Go laadplein, geleverd door Fudura. Communicatieplan CO2-Prestatieladder Fudura B.V. 2018 Versie: 1.7 Inhoud 1. Managementsamenvatting

Nadere informatie

4 Beleid en Organisatie 4.4.1 Externe Communicatie Datum 8 januari 2014 Versie 4 Blad 1 van 6. EXTERNE COMMUNICATIE PWH Versie januari 2014

4 Beleid en Organisatie 4.4.1 Externe Communicatie Datum 8 januari 2014 Versie 4 Blad 1 van 6. EXTERNE COMMUNICATIE PWH Versie januari 2014 Datum 8 januari 2014 Versie 4 Blad 1 van 6 EXTERNE COMMUNICATIE PWH Versie januari 2014 Concept 9 januari 2014 Blad 2 van 6 INHOUD 1. INLEIDING 3 2. COMMUNICATIEDOELSTELLINGEN 3 3. COMMUNICATIEBOODSCHAP

Nadere informatie

Campagne lancering e-bookplatform

Campagne lancering e-bookplatform Campagne lancering e-bookplatform In opdracht van de Vereniging Openbare Bibliotheken - BNL Update Utrecht, 25 september 2013 Norbert Koopen We willen de bibliotheken een centrale positie in de Nederlandse

Nadere informatie

Rapportage onderzoek activiteiten. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek activiteiten. voor bibliotheken Rapportage onderzoek activiteiten voor bibliotheken Rapportage onderzoek activiteiten Een onderzoek onder klanten over de activiteiten van de bibliotheek Regiobibliotheek Z-O-U-T BiebPanel meting 1 2013

Nadere informatie

JAARPLANNER Maak van je huis jouw droomhuis!

JAARPLANNER Maak van je huis jouw droomhuis! JAARPLANNER 2018 Maak van je huis jouw droomhuis! MISSIE DOELGROEP PROFIEL MISSIE WONEN.nl helpt mensen om van hun huis hun droomhuis te maken! Dat doen we op de volgende manier: - Prikkelen met nieuws.

Nadere informatie

Doelgericht adverteren

Doelgericht adverteren Advertentie- en Promotietarieven 2017/2018 Doelgericht adverteren Ckaart heeft een van de grootste, specifieke bestanden aan kaarthouders van Nederland. De ultieme manier om uw producten of activiteiten

Nadere informatie

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN 30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Inleiding... 2 Algemeen... 3 Website algemeen... 4 Inschrijfpagina... 5 Formulieren... 6 Online communicatie... 7 Offline...

Nadere informatie

CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017

CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017 CAMPAGNE 13 T/M 18 MAART 2017 LANDELIJKE CROSSMEDIALE PROMOTIECAMPAGNE De nationale Week van Zorg en Welzijn wordt jaarlijks georganiseerd ter promotie van de zorg- en welzijnssector. Van maandag 13 tot

Nadere informatie

Workshop Tips & Tricks Social media. KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel

Workshop Tips & Tricks Social media. KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel Workshop Tips & Tricks Social media KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel Vormen van externe communicatie Online Offline Social stats KNBSB KNBSB Nieuws 4060 (01-01-2015) 6462 (01-01-2016) 8475

Nadere informatie

Haal meer uit facebook

Haal meer uit facebook Haal meer uit facebook Inspiratiedag çavaria 10/03/2018 Michael Van Roosbroeck michael.vanroosbroeck@cavaria.be 0473/755.231 Onderdelen van deze vorming: introductie facebook strategie facebook groepen

Nadere informatie

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter?

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Inhoudsopgave Inleiding... 2 Gebruik campagne metingen om de impact van je betaalde kanalen te bepalen!... 3 Hoe bepaal je of een organisch/betaald

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Meer dan 40 partners

Meer dan 40 partners W E L K O M Op de agenda Stand van zaken Startmoment #bewegen5voor12 Jente Belmans: Tips en tricks voor meer jonge gezinnen op jouw evenement (7B-principe) Groepsfoto Pauze met broodjes Speeddates Einde

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

Communicatieaanpak herziening subsidiebeleid

Communicatieaanpak herziening subsidiebeleid Communicatieaanpak herziening subsidiebeleid INLEIDING De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert gaan het gemeentelijke subsidiebeleid herzien. Het subsidiebeleid wordt opnieuw bekeken en aangepast.

Nadere informatie

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan, 22 Augustus 2014 1 Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken

Nadere informatie

Het inzetten van social media ten behoeve van kindercentrum t Rovertje.

Het inzetten van social media ten behoeve van kindercentrum t Rovertje. Het inzetten van social media ten behoeve van kindercentrum t Rovertje. Social media wordt in toenemende mate gebruikt door kindercentra om zich te profileren. Facebook en Twitter kunnen gebruikt worden

Nadere informatie

Mediakit juli Over Hardlopen.nl

Mediakit juli Over Hardlopen.nl Mediakit 2019 juli 2019 Over Hardlopen.nl Hardlopen.nl is voor elke hardloper een inspirerende coach: van beginnende tot gevorderde loper, van fitloper tot evenementenloper en van gezelligheidsloper tot

Nadere informatie

Mediakit v 2.0. Over Hardlopen.nl

Mediakit v 2.0. Over Hardlopen.nl Mediakit 2019 v 2.0 Over Hardlopen.nl Hardlopen.nl is voor elke hardloper een inspirerende coach: van beginnende tot gevorderde loper, van fitloper tot evenementenloper en van gezelligheidsloper tot prestatieloper.

Nadere informatie

Meer gasten in uw restaurant door Facebook

Meer gasten in uw restaurant door Facebook Meer gasten in uw restaurant door Facebook Waarom investeren in Facebook? 9,6 miljoen mensen maken gebruik van Facebook waarvan 6,8 miljoen dagelijks. Doelgroep(en) zijn gemakkelijk te bereiken. Zorgt

Nadere informatie

Lancering 112 app Communicatieplan. Maart 2018

Lancering 112 app Communicatieplan. Maart 2018 Lancering 112 app Communicatieplan Maart 2018 Inhoud Aanleiding Communicatiescope Communicatiedoelstellingen en - doelgroepen Communicatiestrategie Aandachtspunten Kernboodschappen en middelen 2 Aanleiding

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

online MedIadoCuMentatIe 2017

online MedIadoCuMentatIe 2017 online MedIadoCuMentatIe 2017 Inhoud 4 Lokaal vindbaar PG 4 5 Lokaal zichtbaar via bannering PG 5 6 Google Adwords PG 6 7 Social advertising PG 7 8 Video advertising PG 8 9 Recruitment PG 9 10 Branded

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

7 tips om eenvoudig meer rendement uit je

7 tips om eenvoudig meer rendement uit je Alona Media Google Adwords, Social Media, Websites, SEO; advies, implementatie, training T: 020-2614616 W: www.alonamedia.com E: info@alonamedia.com facebook.com/alonamedia 7 tips om eenvoudig meer rendement

Nadere informatie

Communicatieplan Toon Hermans Huis Emmeloord. Vastgesteld in de bestuursvergadering van 15 juni 2015

Communicatieplan Toon Hermans Huis Emmeloord. Vastgesteld in de bestuursvergadering van 15 juni 2015 Communicatieplan Toon Hermans Huis Emmeloord Vastgesteld in de bestuursvergadering van 15 juni 2015 1. INLEIDING Communicatie is hét instrument waarmee de contacten worden gelegd en onderhouden met de

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen.

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Navigeer met de pijltjestoetsen. Sluit met de esc-toest. esc humm&c 2015» www.hummandc.nl Lanceer je

Nadere informatie

Inbound Marketing Expertise

Inbound Marketing Expertise Sagamore Inbound Marketing Expertise Content- en Social Media Plan Template Sagamore 1-12 Content en Social Media plan Het stappenplan 1. Identificeer de contentparels 2. Doel van de boodschap vaststellen

Nadere informatie

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport!

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Inleiding De Nederlandse Handboog Bond breidt in 2013 haar dienstverlening aan handboogverenigingen verder uit. De NHB doet dit met de landelijk

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan 2019 CO 2 communicatieplan 2019 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE Onderstaande dat meewerkten evaluatie is gebaseerd op de resultaten van een enquête die op dinsdag 19 november, maandag is twee Methodologische 25 dagen aan november

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden

Nadere informatie

HUB. non lineair ---

HUB. non lineair --- HUB non lineair 1 juli 2016 2 INLEIDING Digitale workflow De OLON MediaHub non lineair (verder te noemen de MediaHub) is een backend systeem dat de oplossing biedt voor de meest complexe vraagstukken op

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Media- en Contentstrategie TEAM UP

Media- en Contentstrategie TEAM UP Media- en Contentstrategie TEAM UP Groep C - 18 april 2016 Inhoudsopgave 1. Mediastrategie 1. Mediastrategie 1.1 Doelstellingen 1.2 Doelgroep 1.3 Media 1.4 Weekplanning 1.5 Customer Journey 2. Contentstrategie

Nadere informatie

Whitepaper Account-based marketing

Whitepaper Account-based marketing Whitepaper Account-based marketing De kracht van een sterk merk Voor ondernemingen in het MKB Hoe gerichte en persoonlijke communicatie zorgt voor meer omzet. Account-based marketing, ook wel ABM genoemd,

Nadere informatie

Landelijke startbijeenkomst. 25 november 2015. Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Landelijke startbijeenkomst. 25 november 2015. Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland Landelijke startbijeenkomst LEADER 2014-2020 Workshop 25 november 2015 Communicatie Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland #LEADER3 Europees landbouwfonds

Nadere informatie

Hoofdorganisator Maand van de Geschiedenis. Organisator Nacht van de Geschiedenis. Hoofdpartner en investeerder Maand en Nacht van de Geschiedenis

Hoofdorganisator Maand van de Geschiedenis. Organisator Nacht van de Geschiedenis. Hoofdpartner en investeerder Maand en Nacht van de Geschiedenis Hoofdorganisator Maand van de Geschiedenis Organisator Nacht van de Geschiedenis Hoofdpartner en investeerder Maand en Nacht van de Geschiedenis .Door Achtergrond en verdieping op tv, radio, internet,

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Hoe laat je bijdragen aan je marketingstrategie? Wietse van Niejenhuis Adviseur marketing ProBiblio

Hoe laat je  bijdragen aan je marketingstrategie? Wietse van Niejenhuis Adviseur marketing ProBiblio Hoe laat je e-mail bijdragen aan je marketingstrategie? Wietse van Niejenhuis Adviseur marketing ProBiblio Onderwerpen 7 stappen voor een succesvolle campagne E-mailmarketing vs strategie Op reis met Kim

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Sociale media en burgerparticipatie

Sociale media en burgerparticipatie Sociale media en burgerparticipatie Project Gent Sint-Pieters 2007: Grootste station van Vlaanderen Maar: infrastructuur niet aangepast Grond onderbenut 2020: Nieuw station Multimodaal knooppunt, Nieuw

Nadere informatie

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Communicatieplan JOVD Friesland Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Versie 1.0 Bestuur Rigter Leeuwarden, November 2013 Achtergrond JOVD Friesland

Nadere informatie

Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015. Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West. Werkteam Communicatie Venray Centrum-West

Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015. Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West. Werkteam Communicatie Venray Centrum-West Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015 Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West Werkteam Communicatie Venray Centrum-West 1 1. Doelstelling Wat ik niet weet kan ik ook niet doen. Dit geldt

Nadere informatie

Rapportage onderzoek activiteiten. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek activiteiten. voor bibliotheken Rapportage onderzoek activiteiten voor bibliotheken Rapportage onderzoek activiteiten Een onderzoek onder klanten over de activiteiten van de bibliotheek de Bibliotheek Deventer BiebPanel meting 1 2013

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Rapportage onderzoek activiteiten. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek activiteiten. voor bibliotheken Rapportage onderzoek activiteiten voor bibliotheken Rapportage onderzoek activiteiten Een onderzoek onder klanten over de activiteiten van de bibliotheek Bibliotheek Den Haag BiebPanel meting 1 2013 Bibliotheek

Nadere informatie

Rapportage onderzoek activiteiten. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek activiteiten. voor bibliotheken Rapportage onderzoek activiteiten voor bibliotheken Rapportage onderzoek activiteiten Een onderzoek onder klanten over de activiteiten van de bibliotheek de Bibliotheek Zuid- 2 Inhoud Beschrijving onderzoeksresultaten

Nadere informatie

MELKVEE MELKVEE KENNISPARTNER MEDIAKIT (0)

MELKVEE MELKVEE KENNISPARTNER MEDIAKIT (0) MELKVEE MELKVEE KENNISPARTNER MEDIAKIT 2018 +31 (0) 314-68 44 48 media@melkvee.nl MELKVEE Hoe Melkvee u overtuigend en dicht bij de melkveehouder brengt 278.809 bezoeken 60.888 unieke bezoekers 580.817

Nadere informatie

1. Content - Tekst & Foto

1. Content - Tekst & Foto 1. Content - Tekst & Foto Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken,

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

WERKBLAD 3 KNOP En dan (pas) werven

WERKBLAD 3 KNOP En dan (pas) werven WERKBLAD 3 KNOP En dan (pas) werven Het is vaak het eerste waar aan gedacht wordt als het gaat over leden werven: een folder of mailing. Het juiste middel werkt alleen voor de goede deel- of doelgroep.

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

Help Pake en Beppe de vakantie door

Help Pake en Beppe de vakantie door Bijlage 1 Help Pake en Beppe de vakantie door Organisator: Museumfederatie Fryslân, zij doen dit in samenspraak met musea, archieven en theaters in Friesland. Subsidiënt: Provincie Fryslân. Uitleg over

Nadere informatie

Voor het beste bereik onder uw doelgroepen

Voor het beste bereik onder uw doelgroepen Marketing Services Voor het beste bereik onder uw doelgroepen MECC Marketing Services; onze kennis en ervaring voor het succes van uw evenement! Dedicated to your success Meer informatie? Bel +31 (0)43

Nadere informatie

Voordeligste advertentietarieven! Tarieven. Beste bereik in de regio

Voordeligste advertentietarieven! Tarieven. Beste bereik in de regio Voordeligste advertentietarieven! Tarieven Beste bereik in de regio Alstublieft, de voordelen van Woonstijl Grootste woonmagazine van Nederland Gratis huis-aan-huis verspreid Grootste regionale woonbereik

Nadere informatie

IMPLEMENTATIEPLAN GASTLENEN (landelijk)

IMPLEMENTATIEPLAN GASTLENEN (landelijk) Samenwerkende POI s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken IMPLEMENTATIEPLAN GASTLENEN (landelijk) Gastlenen is een onderdeel van het project de Nationale Bibliotheekpas IMPLEMENTATIEPLAN GASTLENEN

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB

KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB Handleiding bij het lees- en doe-programma KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB Doel: Mensen van 0 tot 100 verrassen met de leuke en nuttige dingen die je met boeken kunt doen. Lekker lezen

Nadere informatie

De crowdfundingcampagne; Succesvol jouw publiek bereiken!

De crowdfundingcampagne; Succesvol jouw publiek bereiken! SPREKER: Heleen en Roos van der Sanden (uitgeverij Genoeg) MODERATOR: Kristel Casander (crowdfundingplatform voordekunst) HOE VOLG JE DIT WEBINAR? 2 Onze collega s van de service desk helpen je graag:

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Toolkit Communicatie een communicatieplan maken

Toolkit Communicatie een communicatieplan maken Toolkit Communicatie een communicatieplan maken Inhoud Inleiding... 2 Het communicatieplan... 2 Hoofdstuk 1 Inleiding en Ist/soll... 2 Hoofdstuk 2 Analyse/probleemstelling... 2 Hoofdstuk 3 Communicatiedoel...

Nadere informatie

10 tips voor reclame maken

10 tips voor reclame maken 10 tips voor reclame maken met weinig budget 10 tips voor reclame maken met weinig budget Reclame maken is belangrijk voor het vinden van nieuwe klanten. Maar een grote reclamecampagne of een mooie tv-commercial

Nadere informatie

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand 1. Content - Tekst Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken, zodat

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days Tips voor de organisatie van een evenement In dit document: 1. Evenementen van Solar Days 2. Tips voor de organisatie van uw evenement 3. Planning 4. Contact gegevens Solar Days 2013 1. Evenementen Solar

Nadere informatie

Campagneplan VORAMP 2009. Limburg-Noord

Campagneplan VORAMP 2009. Limburg-Noord Campagneplan VORAMP 2009 Limburg-Noord VORAMP 2008/2009 Inleiding Gemeenten zijn in het kader van het Besluit Informatievoorziening Rampen (BIR) wettelijk verplicht hun inwoners permanent te informeren

Nadere informatie