CORDIUM TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR VERKOOP KAVELS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CORDIUM TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR VERKOOP KAVELS"

Transcriptie

1 CORDIUM TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR VERKOOP KAVELS Verwijzend naar het overdrachtenbesluit van , gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2011

2 Toewijzingsreglement sociale kavels, vervat in het Besluit van de Vlaamse regering. Vooreerst treft u hierna een bondig overzicht aan van de toewijzingsvoorwaarden en regels, zoals vermeld in het Besluit van de Vlaamse regering. (BVR ) Een afschrift van de integrale tekst van het Besluit van de Vlaamse regering van , ligt ter inzage bij Cordium, evenals de toevoegingen en wijzigingen, vermeld in het BVR van 8 december Het overzicht zoals hierna weergegeven, is louter en alleen voor het informatieve doel van de kandidaat-koper. Zonder dat in feitelijke bewoordingen ervan rechtsgrond kan worden gevonden, noch ten voordele, noch ten nadelen. Bij deze wordt dan ook formele verwijzing gedaan naar de integrale tekst van het Besluit van de Vlaamse regering. Elke kandidaat-koper kan een sociale kavel aankopen als hij voldoet aan de voorwaarden, hieronder vernoemd. 1. Inschrijvingsvoorwaarden Het Besluit van de Vlaamse regering bepaalt voorwaarden, waaraan de kandidaat-koper van een sociale kavel van Cordium dient te beantwoorden, om ingeschreven te kunnen worden in de daartoe bestemde registers. (art. 3 1 van het BVR). Om zich te kunnen inschrijven moet de kandidaat-koper : 1. meerderjarig zijn op de inschrijvingsdatum en moet hij kunnen bewijzen dat hij aan de woonbehoeftigheidsvoorwaarden (art.3 1 van het BVR) voldoet. 2. voldoen aan de eigendomsvoorwaarde De kandidaat-koper of zijn gezinsleden mogen geen woning of bouwgrond, volledig in volle eigendom of volledig in vruchtgebruik hebben, met uitzondering wanneer: a) men die woning betrekt op de referentiedatum en als die woning binnen de grenzen van een vastgesteld onteigeningsplan ligt ; b) als die woning overbewoond verklaard is of als dusdanig geadviseerd is overeenkomstig art. 17 van de Vlaamse Wooncode; c) als die andere woning onbewoonbaar verklaard is overeenkomst art. 135 van de Vlaamse Wooncode of als dusdanig geadviseerd is overeenkomstig art. 15 van de Vlaamse Wooncode d) als de kandidaat-koper op de referentie datum minstens 55 jaar oud is; e) als de aan te kopen sociale kavel in één van de kernsteden gelegen is; f) als de woning in een ruimtelijke bestemmingszone in België ligt waar wonen niet toegestaan is.

3 In de gevallen b), d), e) moet de koper de woning of het perceel verkopen op de vrije markt of aan een sociale huisvestingsmaatschappij binnen een termijn van een jaar vanaf de datum waarop de aankoopakte verleden is De kandidaat-koper bewijst dat hij of zijn gezinsleden voldoen aan de eigendomsvoorwaarden (art. 3 1, 2 en 2 en 3 van het BVR), met een verklaring op erewoord voor de onroerende goederen in het buitenland of in België (formulier B). In geval van punt c), moet de kandidaat-koper die woning slopen of de bestemming ervan wijzigen binnen een termijn van een jaar vanaf de datum waarop de aankoopakte verleden 3. De kandidaat-koper of zijn gezinsleden mogen geen zaakvoerder, bestuurder of aandeelhouder van een vennootschap zijn waarin hij of zijn gezinsleden een woning of een bouwgrond hebben ingebracht. De kandidaat-koper bewijst dit met een verklaring op eer. 4. Inkomensvoorwaarde Het gezamenlijk netto-belastbaar inkomen van de laatste belastingbrief mag niet meer bedragen dan (art. 3 1 van het BVR van ): a) euro (niet geïndexeerd) voor alleenstaanden zonder personen ten laste b) euro voor alleenstaande personen met een handicap die geen andere personen ten laste heeft c) euro (niet geïndexeerd) verhoogd met euro (niet geïndexeerd) per persoon ten laste voor anderen Het gezamenlijk belastbaar inkomen moet minimum euro (niet geïndexeerd) bedragen. Als de verkoper die middelen ontoereikend acht, wordt de verkoop geweigerd. De geïndexeerde bedragen vindt u als bijlage. Een persoon wordt als ten laste genomen : 1. indien het kind op de referentiedatum bij de kandidaat-koper gedomicilieerd is en dat voldoet aan één van de volgende voorwaarden : a) Het kind is minderjarig of er wordt voor het kind kinderbijslag of wezentoelage uitbetaald. b) Het wordt door de minister na voorlegging van bewijzen als ten laste beschouwd. 2. Het kind van de kandidaat-koper dat op de inschrijvingsdatum of datum van éénzijdige belofte bij de kandidaat-koper niet gedomicilieerd is, maar dat op regelmatige basis verblijft bij de kandidaat-koper en voldoet aan één van de volgende voorwaarden : a) Het kind is minderjarig of er wordt voor het kind kinderbijslag uitbetaald.

4 b) Het wordt door de minister na voorlegging van bewijzen als ten laste beschouwd. 3. De persoon die erkend is als ernstig gehandicapt, of erkend was als ernstig gehandicapt op het ogenblik van pensionering. De kandidaat-koper voor wie een vordering tot echtscheiding is ingesteld, wordt bij de inschrijving beschouwd als een alleenstaande die in voorkomend geval één of meerdere personen ten laste heeft (art.3 1, 3 de lid van het Overdrachtenbesluit). Om de inkomstenvoorwaarde te controleren neemt Cordium het netto belastbaar inkomen van de laatst gekende belastingbrief. Het inkomen is de som van de aan de personenbelasting onderworpen inkomsten, alsook van de niet-belastbare vervangingsinkomsten van de kandidaat-koper en van alle andere personen die met hem dezelfde woning betrekken of zullen betrekken. Opgelet! De hieronder vermelde inkomsten komen niet of voor de helft in aanmerking: De inkomsten van de ongehuwde kinderen die bij de koper of kandidaatkoper inwonen en die jonger dan 25 jaar zijn op de inschrijvingsdatum of de datum van de eenzijdige belofte van aankoop en de inkomsten van familieleden tot de tweede graad die als ernstig gehandicapt erkend zijn of die ten minste 65 jaar oud zijn, worden niet aangerekend De inkomsten van inwonende ascendenten wordt voor de helft aangerekend De inkomensgrenzen (art. 3 1 van het BVR) worden gekoppeld aan de gezondheidsindex van december 2005, die 102,76 bedraagt (basis 2004). Ze worden jaarlijks op 1 januari aangepast aan de gezondheidsindex van de maand december die aan de aanpassing voorafgaat. De inschrijving vindt uitsluitend plaats in de kantoren van Cordium. De kandidaat-koper dient zich hiervoor persoonlijk aan te melden. De inschrijving is definitief: 1. op het ogenblik als alle documenten + verklaringen op eer van eigendom binnengebracht zijn kopie identiteitskaart laatste belastingbrief euro inschrijvingsgeld (cash) betaald is per gemeente Op het ogenblik als de inschrijving definitief is, ontvangt kandidaat-koper een ontvangstbewijs met vermelding van de inschrijvingsdatum.

5 2. Inschrijvingsregister Cordium houdt 5 registers (Alken, Bilzen, Hasselt, Hoeselt en Kortessem), zelfs al zijn er geen concrete grondvoorraden voorhanden op een aantal locaties binnen het werkgebied. De kandidaat-koper wordt daarover grondig geïnformeerd. De kandidaat-koper kan zich laten inschrijven voor een onbeperkt aantal inschrijvingsregisters bij een onbeperkt aantal sociale huisvestingsmaatschappijen. De registers zijn permanent geopend. Als er een nieuw register gecreëerd wordt moet dit net als bij het opstarten van nieuwe verkavelingen op een zo actief mogelijke wijze worden bekendgemaakt. Bij de inschrijving krijgt elke kandidaat-koper in chronologische volgorde een inschrijvingsnummer per register. Als twee of meer kandidaat-kopers zich tegelijkertijd aanbieden voor inschrijving, waar de chronologische volgorde niet vastgesteld kan worden, wordt de volgorde door lottrekking bepaald. In het register worden de volgende gegevens opgenomen : 1. Het inschrijvingsnummer 2. Datum van inschrijving 3. Voornamen en de achternaam van de kandidaat-koper 4. Rijksregisternummer 5. Geboorteplaats en datum 6. Volledige adres en ev. Telefoonnummer 7. Vermelding of er een prioriteit is of niet 8. Eventuele voorkeur van ligging van de kavel 9. Eventuele voorkeur voor de grootte van de kavel In de registers worden ook de toewijzingen en schrappingen van het lopende en voorgaande kalenderjaar vermeld. Cordium bezorgt aan de kandidaat-koper die er om vraagt, de volgende gegevens : Rangorde van de kandidaat-koper op het inschrijvingsregister Rangorde van de kandidaat-kopers aan wie tijdens de voorgaande twaalf maanden een kavel werd toegewezen, de datum van hun inschrijving en of ze een prioriteit genoten Cordium brengt de kandidaat-huurder op de hoogte van dit reglement. Cordium informeert de kandidaat-koper over de gevallen waarin zijn kandidatuur geschrapt kan worden, toewijzingsregels en het verhaalrecht.

6 3. Voorrangsregels Een woonbehoeftige particuliere persoon die een kavel wil aankopen of één van de woonbehoeftige personen die samen een kavel willen aankopen, die beschikken over voldoende band met de gemeente, kunnen van een voorrang genieten als hij op datum van de toewijzing voldoet aan één of meer van de volgende voorwaarden : Als één van de personen tenminste zes jaar onafgebroken gewoond heeft in de gemeente of in een aangrenzende gemeente gelegen in het werkgebied van Cordium of een andere maatschappij Als één van de personen werkzaamheden verricht in de gemeente, voor zover deze werkzaamheden gemiddeld ten minste een halve werkweek in beslag nemen Als de één van de personen op grond van zwaarwichtige en langdurige omstandigheden een maatschappelijke, familiale, sociale of economische band met de gemeente heeft opgebouwd Bij de toewijzing wordt achtereenvolgens rekening gehouden met : Een kandidaat-koper die ingevolge een speciaal huisvestingsprogramma binnen het werkgebied van de sociale huisvestingsmaatschappij moet worden gehuisvest Een kandidaat-koper die een woning die binnen de grenzen van een vastgesteld onteigeningsplan ligt; De chronologische volgorde van de toegekende inschrijvingsnummers Bij elk van deze laatste vermelde voorrangen wordt rekening gehouden met de lokale binding. Bij elke toewijzing worden alle gunstig gerangschikte kandidaten van het register in kwestie groepsgewijs aangeschreven op basis van hun rangschikking. Met gunstig advies van de toezichthouder kan Cordium in individuele gevallen gemotiveerd afwijken van de voorwaarden van art. 1 en 7 van het BVR. De afwijking moet gebaseerd zijn op bijzondere omstandigheden van sociale aard. 4. Toewijzing Cordium bezorgt de kandidaat-koper met een gewone brief of per elektronische post een aanbod voor een sociale kavel en de vraag om binnen een termijn van tien werkdagen te antwoorden. Als hij niet reageert binnen die termijn, stuurt Cordium een herinneringsbrief per aangetekende zending met de vraag om binnen de tien werkdagen te antwoorden, die termijn gaat in op de dag na de betekening van de aangetekende zending.

7 5. Aanvaarding Bij het ondertekenen van de eenzijdige belofte vraagt Cordium aan de kandidaat-koper een waarborg waarvan het bedrag niet hoger is dan de kosten voor de uitvoering van de eenzijdige belofte van aankoop en hoogstens 1500 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd (art. 3 2 van het BVR). Als de kandidaat-koper niet aankoopt na het ondertekenen van de eenzijdige belofte van aankoop, betaalt Cordium het gedeelte van de waarborg dat overeenstemt met het geleden verlies niet terug, tenzij de kandidaatkoper overmacht aantoont. 6. Schrapping Cordium gaat tot schrapping over van een kandidaat uit het register in de volgende gevallen : 1. Als aan de kandidaat-koper een kavel wordt toegewezen 2. Als de kandidaat-koper daar schriftelijk om verzoekt 3. Als op het ogenblik dat een kavel wordt aangeboden, blijkt dat de kandidaatkoper niet voldoet aan de woonbehoeftigheidsvoorwaarden (art. 3 1 van het BVR) 4. Als bij actualisering blijkt dat de kandidaat-koper niet meer voldoet aan de inkomensvoorwaarde (art. 3 1 van het BVR) 5. Als de kandidaat-koper niet of niet binnen de 10 werkdagen antwoordt op de aangetekende herinneringsbrief, tenzij overmacht wordt aangetoond binnen de 15 werkdagen na de betekening van de aangetekende zending. 6. Als de kandidaat-koper weigert om in te gaan op het aanbod van een kavel die aan zijn keuze qua ligging en grootte beantwoordt, tenzij hij binnen vijf werkdagen na weigering daarvoor schriftelijk een gegronde reden aanvoert 7. Als de kandidaat-koper werd ingeschreven ingevolge onjuiste of onvolledige verklaringen of gegevens, die hij te kwader trouw heeft afgelegd 8. Als de kandidaat-koper een aangeboden kavel heeft aanvaard en nadien de kavel toch niet wil kopen 9. De koper voor wie een vordering tot echtscheiding is ingesteld, kan zich inschrijven als hij samen met zijn echtgenoot of echtgenote een woning of bouwgrond in volle eigendom heeft. Als de kandidaat-koper bij de overschrijving van het echtscheidingsvonnis of arrest in de registers van de burgerlijke stand die woning of bouwgrond volledig in volle eigendom verwerft, wordt hij geschrapt uit het register. Het inschrijvingsgeld wordt alleen terugbetaald in de gevallen 1,2,3,4 en 9. Cordium beoordeelt de overmacht, vermeld in punt 5, en de gegronde reden, vermeld in punt 6, en neemt daarover een gemotiveerde beslissing.

8 7. Actualisatie De inschrijvingsregisters worden minstens in elke oneven jaar geactualiseerd. Hierbij wordt nagegaan of minstens de kandidaat-kopers die het tweede kalenderjaar ervoor al waren ingeschreven, nog voldoen aan de inkomensvoorwaarde, vermeld in art 3 1 van het BVR. Als de kandidaat-koper niet meer voldoet aan de inkomensvoorwaarde, wordt zijn kandidatuur uit het register geschrapt. 8. Verhaal Een kandidaat-koper die ingeschreven is in het register op basis waarvan een toewijzing heeft plaatsgevonden, en die zich benadeeld acht door de toewijzing van een sociale kavel kan binnen zes maanden na de datum van de betwiste toewijzing met een aangetekende zending beroep aantekenen bij de toezichthouder. RWO inspectie, Afdeling toezicht, Koning Albert II-laan 19 bus 22, 1000 Brussel De toezichthouder beoordeelt de ontvankelijkheid en bezorgt zijn advies over de gegrondheid van het ontvankelijk beroep binnen dertig dagen aan Cordium. Cordium betekent de gemotiveerde beslissing van de raad van bestuur over de gegrondheid van het beroep binnen zestig dagen na de beroepsbrief met aangetekende zending aan de indiener en bezorgt op die dat een afschrift aan de toezichthouder. Als er binnen zestig dagen na de beroepsbrief geen beslissing wordt betekend, wordt het beroep als ontvankelijk en gegrond beschouwd. De kandidaat-koper voor wie het beroep ontvankelijk en gegrond wordt bevonden, beschikt over een absoluut recht van voorrang met betrekking tot de toewijzing van de eerstvolgende beschikbare sociale kavel die vrijkomt en aan zijn keuze qua ligging en grootte beantwoordt. 9. Bepaling verkoopprijs sociale kavels De verkoopprijs wordt vastgesteld per kavel, op basis van de waarde van de bouwgrond in de vrije verkoop. De waarde wordt geraamd door een ontvanger van de registratie en domeinen of door een commissaris van het comité tot aankoop. De verkoopprijs van een sociale kavel is minimum 50 % en maximum 85 % van de lokale waarde van de bouwgrond in de vrije verkoop. Registratierechten : De koper betaalt 10 % registratierechten. Als blijkt dat de woning die op de kavel wordt gebouwd voldoet aan de voorwaarden voor het verlaagde registratierecht van 5 %, krijgt de koper het verschil terug.

9 Kosten, rechten en erelonen m.b.t. notariële akte : Deze zijn ten laste van de koper 10. Verplichtingen van de kandidaat-koper De koper van een sociale kavel heeft de volgende verplichtingen : 1. Hij moet een woning oprichten op de kavel en die woning moet winddicht zijn binnen een termijn van vier jaar vanaf het ogenblik waarop de aankoopakte verleden wordt 2. Hij moet de woning, vermeld in punt 1, gedurende tien jaar persoonlijk bewonen en hij mag de sociale kavel gedurende die termijn niet verkopen en er geen zakelijk recht op afstaan 3. Het volume van de woning, vermeld in punt 1, mag niet groter zijn dan 550 m3, te verhogen met 25 m3 per persoon ten laste van de derde persoon ten laste met dien verstande dat het volume van de woning boven het maaiveld voor 100 % onder het maaiveld voor 50 %. Het volume van de woning wordt berekend op basis van de binnenafmetingen van de woning(art. 5 van het BVR) Als de koper de verplichting vermeld in punt 1, niet nakomt en er binnen de termijn van vier jaar geen enkele bouwactiviteit gestart is wordt de verkoopovereenkomst van rechtswege ontbonden. Als er al werkzaamheden gestart zijn, maar de woning nog niet winddicht is, moet de koper een schadevergoeding betalen aan Cordium vanaf het vijfde jaar na het verlijden van de aankoopakte. Als de koper de verplichting vermeld in punt 2, niet nakomt, moet hij een schadevergoeding betalen aan Cordium.

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KAVELS

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KAVELS TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KAVELS Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale kavel van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij aankopen als hij voldoet aan de voorwaarden, vermeld in artikel

Nadere informatie

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014)

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014) TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014) Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij aankopen als hij voldoet aan de voorwaarden,

Nadere informatie

BIJLAGE I VAN HET OVERDRACHTENBESLUIT VAN 29/9/2006 TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN

BIJLAGE I VAN HET OVERDRACHTENBESLUIT VAN 29/9/2006 TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN BIJLAGE I VAN HET OVERDRACHTENBESLUIT VAN 29/9/2006 TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij

Nadere informatie

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij aankopen als hij voldoet aan de voorwaarden, vermeld

Nadere informatie

WoonAnker Mariadal Temse

WoonAnker Mariadal Temse WoonAnker Mariadal 1 9140 Temse www.woonanker.be INTERN TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van WoonAnker aankopen als hij voldoet aan de

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS 1 ALGEMENE PERSOONLIJKE GEGEVENS VAN DE KANDIDAAT-KOPER(S) Kandidaat-koper 1 Kandidaat-koper 2 Naam Voornaam Adres

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS 1 ALGEMENE PERSOONLIJKE GEGEVENS VAN DE KANDIDAAT-KOPER(S)

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS 1 ALGEMENE PERSOONLIJKE GEGEVENS VAN DE KANDIDAAT-KOPER(S) cvba WONEN Kantoren : Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09) 344.54.59 Fax.(09) 344.98.54 e-mail : info@wonen.woonnet.be Bankrekeningnummers : DEXIA Nr.096-0095433-06 FORTIS Nr.001-0675100-56 FORMULIER

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN 1 ALGEMENE PERSOONLIJKE GEGEVENS VAN DE KANDIDAAT-KOPER(S) Kandidaat-koper 1 Kandidaat-koper 2 Naam Voornaam

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN DIJLEDAL CVBA SO

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN DIJLEDAL CVBA SO FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN DIJLEDAL CVBA SO VAARTKOM 1B 3000 LEUVEN VOORBEHOUDEN AAN DE VENNOOTSCHAP INSCHRIJVINGSNUMMER: INSCHRIJVINGSDATUM:

Nadere informatie

Inschrijvingsvoorwaarden voor de kandidaat-kopers

Inschrijvingsvoorwaarden voor de kandidaat-kopers U wenst zich te laten inschrijven als kandidaat-koper? Inschrijvingsvoorwaarden voor de kandidaat-kopers Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning of sociale kavel aankopen als hij voldoet aan de

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 mail via info@cordium.be Openingsuren: Inschrijvingen: Elke werkdag van 08.30 u tot 12.00

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AANVRAAG TOT HET KOPEN VAN EEN SOCIALE WONING

TOELICHTING BIJ DE AANVRAAG TOT HET KOPEN VAN EEN SOCIALE WONING WOONZO cvba Hasseltsesteenweg 28 bus 1 Tel 012/44.02.00 Fax 012/26.37.66 3700 Tongeren e-mail : info@woonzo.be Openingsuren : Inschrijvingen : alle werkdagen van 08.30 u tot 11.30 u elke maandag en dinsdag

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN SOCIALE KOOPWONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN SOCIALE KOOPWONING INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN SOCIALE KOOPWONING Inschrijvingsnummer: Met dit formulier kunt u een sociale koopwoning aanvragen. U vult dit formulier in en tekent achteraan. U gaat met dit formulier

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 Inschrijvingen: Op afspraak contacteer Wendy Vanhex tel. 011/26 45 62 of via e-mail wendy.vanhex@cordium.be

Nadere informatie

wezentoelage betaald, ofwel worden de kinderen na voorlegging van bewijzen door de minister als ten laste beschouwd. 2

wezentoelage betaald, ofwel worden de kinderen na voorlegging van bewijzen door de minister als ten laste beschouwd. 2 Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij Arrondissement Dendermonde CVBA Begijnhoflaan 24-9200 Dendermonde tel-fax 052/22 23 54 052/20 16 96 e-mail: info@sbk-dendermonde.woonnet.be www.sbk-dendermonde.be Aanvraag

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN cvba WONEN Kantoren : Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09) 344.54.59 Fax.(09) 344.98.54 e-mail : info@wonen.woonnet.be Bankrekeningnummers : DEXIA Nr.096-0095433-06 FORTIS Nr.001-0675100-56 FORMULIER

Nadere informatie

Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de Begroting, gegeven op 31 mei 2006;

Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de Begroting, gegeven op 31 mei 2006; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de voorwaarden voor de overdracht van onroerende goederen door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de sociale huisvestingsmaatschappijen ter uitvoering

Nadere informatie

Per register waarin jij je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum.

Per register waarin jij je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum. IK WIL KOPEN Hoe stel ik me kandidaat? Als je een sociale woning of bouwgrond wilt kopen, moet je ingeschreven zijn in het register in de gemeente waar je wil wonen. Dat is een lijst waar iedereen opstaat

Nadere informatie

AANGEPAST AAN BVR VAN 13/10/13 (B.S. 5/12/13) DATUM INWERKINGTREDING : 15 DECEMBER 2013

AANGEPAST AAN BVR VAN 13/10/13 (B.S. 5/12/13) DATUM INWERKINGTREDING : 15 DECEMBER 2013 Besluit van de Vlaamse Regering van 29 september 2006 betreffende de voorwaarden voor de overdracht van onroerende goederen door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

cvba WONEN Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09)

cvba WONEN Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09) cvba WONEN Kantoren : Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09) 344.54.59 e-mail : info@cvbawonen.be BELFIUS: IBAN: BE85 0960 0954 3306 BIC: GKCCBEBB BNP PARIBAS FORTIS: IBAN: BE20 0010 6751 0056 BIC:

Nadere informatie

U kunt onder bepaalde voorwaarden een sociale woning aankopen. Het gaat dan specifiek over de woningen die door Providentia worden aangeboden.

U kunt onder bepaalde voorwaarden een sociale woning aankopen. Het gaat dan specifiek over de woningen die door Providentia worden aangeboden. Providentia cvba Brusselsesteenweg 191, 1730 Asse Telefoon: 02 454 18 66 Fax: 02 452 35 25 glenn.vanderperre@providentia.be Een sociale woning kopen U kunt onder bepaalde voorwaarden een sociale woning

Nadere informatie

SOCIALE KOOPWONINGEN EN KAVELS

SOCIALE KOOPWONINGEN EN KAVELS 1 SOCIALE KOOPWONINGEN EN KAVELS 1. Werkgebied en projecten Bent u op zoek naar een betaalbare woning, appartement of kavel in Geel, Grobbendonk, Herentals, Hulshout, Kasterlee, Meerhout, Vorst-Laakdal

Nadere informatie

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 Fax. 050/41.63.88 info@lindenhof.woonnet.be www.lindenhof-wonen.be

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 Fax. 050/41.63.88 info@lindenhof.woonnet.be www.lindenhof-wonen.be Het Lindenhof Hanneusestraat 32/2 Kantoren open op maandag en 8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 Fax. 050/41.63.88 info@lindenhof.woonnet.be www.lindenhof-wonen.be Inschrijvingsformulier

Nadere informatie

voor het KOPEN van een sociale koopwoning

voor het KOPEN van een sociale koopwoning INSCHRIJVINGSPAKKET voor het KOPEN van een sociale koopwoning Datum cv De Mandelbeek - uw partner voor sociale woningbouw - dossier S.H.M. 321 Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen volledig œoostrozebekestraat

Nadere informatie

Hoe werkt het? Ons werkgebied:

Hoe werkt het? Ons werkgebied: Hoe werkt het? 1. Werkgebied en projecten 2. Inschrijvingsvoorwaarden 3. Goed om te weten voor u inschrijft 4. Inschrijving 5. U krijgt een aanbod 6. Verkocht! 7. Nog vragen? U bent op zoek naar een betaalbare

Nadere informatie

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 Fax. 050/41.63.88 info@lindenhof.woonnet.be www.lindenhof-wonen.be

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 Fax. 050/41.63.88 info@lindenhof.woonnet.be www.lindenhof-wonen.be Het Lindenhof Hanneusestraat 32/2 Kantoren open op maandag en 8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 Fax. 050/41.63.88 info@lindenhof.woonnet.be www.lindenhof-wonen.be Inschrijvingsformulier

Nadere informatie

INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS VAN EEN SOCIALE WONING : HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING / SOCIAAL APPARTEMENT VOORWAARDEN EN REGELS

INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS VAN EEN SOCIALE WONING : HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING / SOCIAAL APPARTEMENT VOORWAARDEN EN REGELS Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen Stationsstraat 58 9900 Eeklo Tel. 09/376 90 40 Fax 09/376 90 41 E-mail: verhuring@mbv.woonnet.be Website: www.mbv-sociaalwonen.be INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN SHM DENDERSTREEK CVBA so Verastenstraat 1, 9300 Aalst Tel: 053 77 15 18 info@denderstreek.woonnet.be www.shm-denderstreek.be FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE

Nadere informatie

DE MANDEL cv BTW BE RPR Kortrijk PR

DE MANDEL cv BTW BE RPR Kortrijk PR Groenestraat 224 B-8800 ROESELARE Tel. (051) 23 35 00 Fax (051) 23 35 08 E-post: info@demandel.be www.demandel.be DE MANDEL cv BTW BE 405.553.535 RPR Kortrijk PR 000-0031562-37 Contactpersoon: Tanja Vandeputte

Nadere informatie

cvba WONEN biedt sociale koopwoningen en sociale bouwgronden te koop aan.

cvba WONEN biedt sociale koopwoningen en sociale bouwgronden te koop aan. cvba WONEN Kantoren : Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09) 344 54 59 e-mail : info@cvbawonen.be BELFIUS: IBAN: BE85 0960 0954 3306 BIC: GKCCBEBB BNP PARIBAS FORTIS: IBAN: BE20 0010 6751 0056 BIC:

Nadere informatie

Informatiefolder. Alles wat u moet weten over het aanvragen van een sociale koopwoning in 2017

Informatiefolder. Alles wat u moet weten over het aanvragen van een sociale koopwoning in 2017 Sociale Huisvesting regio Landen cvba-so Informatiefolder Alles wat u moet weten over het aanvragen van een sociale koopwoning in 2017 Sociale Huisvesting regio Landen cvba-so Hertog van Brabantlaan 61-3400

Nadere informatie

DE MANDEL cv BTW BE RPR Kortrijk PR

DE MANDEL cv BTW BE RPR Kortrijk PR Groenestraat 224 B-8800 ROESELARE Tel. (051) 23 35 00 Fax (051) 23 35 08 E-post: info@demandel.be www.demandel.be DE MANDEL cv BTW BE 405.553.535 RPR Kortrijk PR 000-0031562-37 Contactpersoon: Tanja Vandeputte

Nadere informatie

Infoavond verkaveling Meytersveld woensdag 7 mei 2014 om 19u30

Infoavond verkaveling Meytersveld woensdag 7 mei 2014 om 19u30 Infoavond verkaveling Meytersveld woensdag 7 mei 2014 om 19u30 Verkaveling Meytersveld - waar? - wat? - wanneer? - wie? - hoe? - kostprijs? Waar ligt Meytersveld? Gemeenteraad het gebied tussen de Breeërsteenweg,

Nadere informatie

VERKOOPT 2 WONINGEN. PROJECT WEZENHUIS TIENEN wederverkoop Kloosterhof 46 wederverkoop Donystraat 57/II

VERKOOPT 2 WONINGEN. PROJECT WEZENHUIS TIENEN wederverkoop Kloosterhof 46 wederverkoop Donystraat 57/II VERKOOPT 2 WONINGEN PROJECT WEZENHUIS TIENEN wederverkoop Kloosterhof 46 wederverkoop Donystraat 57/II Sociaal Wonen arro Leuven cvba-so Wijgmaalsesteenweg 18 I 3020 Herent info@swleuven.be I www.swleuven.be

Nadere informatie

cvba WONEN biedt sociale koopwoningen en sociale bouwgronden te koop aan.

cvba WONEN biedt sociale koopwoningen en sociale bouwgronden te koop aan. cvba WONEN Kantoren : Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09) 344 54 59 e-mail : info@cvbawonen.be BELFIUS: IBAN: BE85 0960 0954 3306 BIC: GKCCBEBB BNP PARIBAS FORTIS: IBAN: BE20 0010 6751 0056 BIC:

Nadere informatie

Geelse Huisvesting CVBA - Kameinestraat Geel, 01/01/2017

Geelse Huisvesting CVBA - Kameinestraat Geel, 01/01/2017 1 Bent u op zoek naar een betaalbare woning, appartement of kavel in Geel, Grobbendonk, Herentals, Hulshout, Kasterlee, Meerhout, Vorst-Laakdal of Westerlo? Op onze website http://www.geelsehuisvesting.be

Nadere informatie

Venhoef sectie C nr 3K5 (deel) 2320 Hoogstraten

Venhoef sectie C nr 3K5 (deel) 2320 Hoogstraten DE ARK verkoopt 4 sociale kavels Venhoef sectie C nr 3K5 (deel) 2320 Hoogstraten 1 2 Beschrijving In Hoogstraten in de rustige en kindvriendelijke buurt van Venhoef verkoopt DE ARK vier betaalbare kavels.

Nadere informatie

DE MANDEL cv BTW BE RPR Kortrijk PR

DE MANDEL cv BTW BE RPR Kortrijk PR Groenestraat 224 B-8800 ROESELARE Tel. (051) 23 35 00 Fax (051) 23 35 08 E-post: info@demandel.be www.demandel.be DE MANDEL cv BTW BE 405.553.535 RPR Kortrijk PR 000-0031562-37 Contactpersoon: Tanja Vandeputte

Nadere informatie

DE MANDEL cv BTW BE RPR Kortrijk PR

DE MANDEL cv BTW BE RPR Kortrijk PR Groenestraat 224 B-8800 ROESELARE Tel. (051) 23 35 00 Fax (051) 23 35 08 E-post: info@demandel.be www.demandel.be DE MANDEL cv BTW BE 405.553.535 RPR Kortrijk PR 000-0031562-37 Contactpersoon: Tanja Vandeputte

Nadere informatie

A: GEZINSSAMENSTELLING B: WERKSITUATIE EN INKOMEN

A: GEZINSSAMENSTELLING B: WERKSITUATIE EN INKOMEN Dossier volledig (= alle documenten ontvangen en waarborg betaald) op: Gelieve hieronder de gegevens met betrekking tot uw gezinssamenstelling te noteren. Huidig adres: Naam en voornaam Geboortedatum Geboorteplaats/

Nadere informatie

VERKOOPT 26 SOCIALE KAVELS

VERKOOPT 26 SOCIALE KAVELS VERKOOPT 26 SOCIALE KAVELS PROJECT VLIERBEEKVELD KREKELSTRAAT 3010 LEUVEN (KESSEL-LO) Sociaal Wonen arro Leuven cvba-so Wijgmaalsesteenweg 18 I 3020 Herent info@swleuven.be I www.swleuven.be T +32 (0)16

Nadere informatie

Voorwaarden sociale kavel

Voorwaarden sociale kavel Voorwaarden sociale kavel Een kandidaat-koper kan een sociale kavel pas aankopen als hij meerderjarig is en op de referentiedatum voldoet aan de inkomens- en eigendomsvoorwaarde. 1. Inkomensvoorwaarde

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier voor een sociale koopwoning of sociale kavel

Inschrijvingsformulier voor een sociale koopwoning of sociale kavel Inschrijvingsformulier voor een sociale koopwoning of sociale kavel Met dit formulier vraagt u een sociale koopwoning of sociale kavel aan. U vult dit formulier in en tekent op de laatste pagina. 1. Vul

Nadere informatie

Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de Begroting, gegeven op 31 mei 2006;

Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de Begroting, gegeven op 31 mei 2006; Opschrift Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de voorwaarden voor de overdracht van onroerende goederen door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE KOOPWONING

Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE KOOPWONING CVBA Lierse Maatschappij voor de Huisvesting Abtsherbergstraat 10 bus 19 2500 Lier tel 03 / 490 30 50 fax 03 / 490 30 59 e-mail info@lmhlier.be Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER AANKOOP SOCIALE KOOPWONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER AANKOOP SOCIALE KOOPWONING Mariadal 1 9140 Temse Tel. : 03/771 10 33 Email: info@woonanker.be Inschrijvingsnummer :... Klantnummer :.. Datum van aanvraag:../.../... Uur aanvraag :.....uur 1. PERSOONLIJKE INFORMATIE INSCHRIJVINGSFORMULIER

Nadere informatie

cvba WONEN Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09)

cvba WONEN Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09) cvba WONEN Kantoren : Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09) 344.54.59 e-mail : info@cvbawonen.be BELFIUS: IBAN: BE85 0960 0954 3306 BIC: GKCCBEBB BNP PARIBAS FORTIS: IBAN: BE20 0010 6751 0056 BIC:

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER 1. REGELS EN WETTEN OCMW Tremelo past het Kaderbesluit Sociale Huur toe. Dit is het Besluit van 12 oktober 2007 van de

Nadere informatie

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/ Fax. 050/

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/ Fax. 050/ Het Lindenhof Hanneusestraat 32/2 Kantoren open op maandag en 8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 Fax. 050/41.63.88 info@lindenhof.woonnet.be www.lindenhof-wonen.be Inschrijvingsformulier

Nadere informatie

Vitare bv ovv nv met sociaal oogmerk. Achiel Van Eechautestraat 13 bus 2 B 9800 Deinze T

Vitare bv ovv nv met sociaal oogmerk. Achiel Van Eechautestraat 13 bus 2 B 9800 Deinze T te 9800 Deinze Betreft: Uw aanvraag voor een sociale koopwoning Geachte heer, mevrouw, U heeft gevraagd om te worden ingeschreven in het register van kandidaat-kopers. Vooreerst willen wij u bedanken voor

Nadere informatie

OCMW Haacht. Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht)

OCMW Haacht. Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht) Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht) Inkomen: Het laatst gekende belastbaar inkomen mag per jaar niet meer bedragen

Nadere informatie

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/ Het Lindenhof Hanneusestraat 32/2 Kantoren open op maandag en 8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 info@lindenhof-wonen.be www.lindenhof-wonen.be Inschrijvingsformulier koopregister

Nadere informatie

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/ Fax. 050/

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/ Fax. 050/ Het Lindenhof Hanneusestraat 32/2 Kantoren open op maandag en 8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 Fax. 050/41.63.88 info@lindenhof-wonen.be www.lindenhof-wonen.be Inschrijvingsformulier

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN, APPARTEMENTEN EN KAVELS

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN, APPARTEMENTEN EN KAVELS Inschrijvingsgeld (euro): Betaald op: Inschrijvingsnummer: Brugse Steenweg 2, 8630 VEURNE 058/31 22 40 info@ijzerenzee.be FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE

Nadere informatie

WOONLOKET Orchideeënlaan 17 B-1820 Steenokkerzeel. T 0492/58 00 31 woonloket@steenokkerzeel.be KANDIDATUUR INSCHRIJVING SOCIALE KAVEL LET OP!

WOONLOKET Orchideeënlaan 17 B-1820 Steenokkerzeel. T 0492/58 00 31 woonloket@steenokkerzeel.be KANDIDATUUR INSCHRIJVING SOCIALE KAVEL LET OP! 1 WOONLOKET Orchideeënlaan 17 B-1820 Steenokkerzeel T 0492/58 00 31 woonloket@steenokkerzeel.be KANDIDATUUR INSCHRIJVING SOCIALE KAVEL LET OP! De inschrijvingsperiode wordt afgesloten op 30 september 2013

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER / Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 e-mail: info@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of KOOPAPPARTEMENT (terug te sturen

Nadere informatie

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/ Fax. 050/

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/ Fax. 050/ Het Lindenhof Hanneusestraat 32/2 Kantoren open op maandag en 8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 Fax. 050/41.63.88 info@lindenhof.woonnet.be www.lindenhof-wonen.be Inschrijvingsformulier

Nadere informatie

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/ Fax. 050/

8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/ Fax. 050/ Het Lindenhof Hanneusestraat 32/2 Kantoren open op maandag en 8370 Blankenberge donderdag van 14u - 16u Tel. 050/41.60.19 Fax. 050/41.63.88 info@lindenhof-wonen.be www.lindenhof-wonen.be Inschrijvingsformulier

Nadere informatie

INFORMATIE BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN SOCIALE HUURWONING

INFORMATIE BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN SOCIALE HUURWONING Maak een afspraak op het nummer 089 62 90 31 om uw aanvraag in orde te brengen. INFORMATIE BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN SOCIALE HUURWONING U wil een sociale woning huren? Dan wil en moet u heel wat weten.

Nadere informatie

Infodossier wonen Sociaal kopen

Infodossier wonen Sociaal kopen Infodossier wonen Sociaal kopen Inhoudsopgave 1. Een kort woordje uitleg... 2 2. Een woning kopen via een sociale huisvestingsmaatschappij... 3 3. Vlabinvest... 5 4. Sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER / Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 fax 050/32.09.52 e-mail: info@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of KOOPAPPARTEMENT

Nadere informatie

INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS VAN EEN SOCIALE WONING : HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING / SOCIAAL APPARTEMENT VOORWAARDEN EN REGELS

INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS VAN EEN SOCIALE WONING : HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING / SOCIAAL APPARTEMENT VOORWAARDEN EN REGELS Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen Stationsstraat 58 9900 Eeklo Tel. 09/376 90 40 E-mail: kandidaat@mbvsw.be Website: www.mbv-sociaalwonen.be INLICHTINGEN VOOR KANDIDAAT-HUURDERS VAN EEN

Nadere informatie

Informatiebrochure WOONWEL = WONEN EN WELZIJN.

Informatiebrochure WOONWEL = WONEN EN WELZIJN. Informatiebrochure 2019 WOONWEL = WONEN EN WELZIJN. 2 Inhoudsopgave WoonWel... 4 Sociale huurwoningen... 5 Sociale koopwoningen... 7 Sociale leningen... 9 3 Woonwel Sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel

Nadere informatie

Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning

Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning 1. INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN Niet iedereen kan zich als kandidaat-huurder laten inschrijven. Om in aanmerking te komen voor een sociale

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten met betrekking tot wonen DE VLAAMSE REGERING,

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten met betrekking tot wonen DE VLAAMSE REGERING, Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten met betrekking tot wonen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode, artikel 22, 2, ingevoegd

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING Geachte mevrouw Geachte heer Deze bundel is de start van uw dossier om ingeschreven te worden als kandidaat-huurder van SVK Het Scharnier. U krijgt uw definitief inschrijvingsnummer op de wachtlijst pas

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AANVRAAG TOT HET HUREN VAN EEN SOCIALE WOONGELEGENHEID

TOELICHTING BIJ DE AANVRAAG TOT HET HUREN VAN EEN SOCIALE WOONGELEGENHEID Cvba Woonzo Hasseltsesteenweg 28 bus 1 3700 Tongeren Telefoon 012/44.02.00 Fax 012/26.37.66 E-mail info@woonzo.be Openingsuren : Inschrijvingen : alle werkdagen van 08.30 u tot 12.00 u elke maandag en

Nadere informatie

so CVBA KLEINE LANDEIGENDOM "HET VOLK", Ravensteinstraat 12, 9000 GENT

so CVBA KLEINE LANDEIGENDOM HET VOLK, Ravensteinstraat 12, 9000 GENT so CVBA KLEINE LANDEIGENDOM "HET VOLK", Ravensteinstraat 12, 9000 GENT chantal.sysmans@volk.woonnet.be (09/265.82.58) fatima.el.asjadi@volk.woonnet.be (09/265.82.59) katrien.naesens@volk.woonnet.be Aankoop

Nadere informatie

Vitare bv ovv nv met sociaal oogmerk. Achiel Van Eechautestraat 13 bus 2 B 9800 Deinze T

Vitare bv ovv nv met sociaal oogmerk. Achiel Van Eechautestraat 13 bus 2 B 9800 Deinze T Betreft: Uw aanvraag voor een sociale koopwoning Geachte heer, mevrouw, U heeft gevraagd om te worden ingeschreven in het register van kandidaat-kopers. Vooreerst willen wij u bedanken voor het vertrouwen.

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN PROVIDENTIA CVBA Brusselsesteenweg 191, 1730 Asse Telefoon: 02 454 18 66 Fax: 02 452 35 25 glenn.vanderperre@providentia.be FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE

Nadere informatie

DE ARK VERKOOPT DE ARK VERKOOPT 6 BOUWPERCELEN. Venhoef 2320 HOOGSTRATEN SOCIALE KAVELS. Referentieadres GPS: Venhoef nr. 159

DE ARK VERKOOPT DE ARK VERKOOPT 6 BOUWPERCELEN. Venhoef 2320 HOOGSTRATEN SOCIALE KAVELS. Referentieadres GPS: Venhoef nr. 159 DE ARK VERKOOPT DE ARK VERKOOPT 6 BOUWPERCELEN SOCIALE KAVELS Venhoef 2320 HOOGSTRATEN Referentieadres GPS: Venhoef nr. 159 INHOUD 1. VOORSTELLING PROJECT HOOGSTRATEN VENHOEF... 3 Ligging... 3 Bouwvoorschriften...

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 60628 BELGISCH STAATSBLAD 13.11.2006 Ed. 2 MONITEUR BELGE GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ UW INSCHRIJVING BIJ DE GENTSE HAARD (DGH) DEZE BROCHURE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE DIE U MOET DOORNEMEN

TOELICHTING BIJ UW INSCHRIJVING BIJ DE GENTSE HAARD (DGH) DEZE BROCHURE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE DIE U MOET DOORNEMEN TOELICHTING BIJ UW INSCHRIJVING BIJ DE GENTSE HAARD (DGH) DEZE BROCHURE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE DIE U MOET DOORNEMEN Heeft u nog vragen, dan kan u elke werkdag bellen van 9u tot 12u en van 13u30 tot

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente

Nadere informatie

Sociale Huisvestingsmaatschappijen. Sociale plattegrond: Wegwijs in Wonen 29 april 2014

Sociale Huisvestingsmaatschappijen. Sociale plattegrond: Wegwijs in Wonen 29 april 2014 Sociale Huisvestingsmaatschappijen Sociale plattegrond: Wegwijs in Wonen 29 april 2014 Activiteiten SHM Verhuren en beheren van woningen en appartementen Verkopen sociale woningen en kavels Leningen voor

Nadere informatie

INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING

INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING Augustijnenlaan 28/6 2200 Herentals tel. 014/85.98.00 E-mail: info@eigen-haard.be website: www.eigen-haard.be INHOUD: INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING Deze informatie mag ik bijhouden. 1. Regels en wetten 2.

Nadere informatie

DE ARK VERKOOPT DE ARK VERKOOPT 6 BOUWPERCELEN / SOCIALE KAVELS. Venhoef 2320 HOOGSTRATEN. Referentieadres GPS: Venhoef nr. 159

DE ARK VERKOOPT DE ARK VERKOOPT 6 BOUWPERCELEN / SOCIALE KAVELS. Venhoef 2320 HOOGSTRATEN. Referentieadres GPS: Venhoef nr. 159 DE ARK VERKOOPT DE ARK VERKOOPT 6 BOUWPERCELEN / SOCIALE KAVELS Venhoef 2320 HOOGSTRATEN Referentieadres GPS: Venhoef nr. 159 INHOUD 1. VOORSTELLING PROJECT HOOGSTRATEN VENHOEF... 3 Ligging... 3 Bouwvoorschriften...

Nadere informatie

VR DOC.1537/2BIS

VR DOC.1537/2BIS VR 2016 2312 DOC.1537/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelstel

Nadere informatie

Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning

Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning Toelichting bij het indienen van een aanvraag voor een sociale woning 1. INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN Niet iedereen kan zich als kandidaat-huurder laten inschrijven. Om in aanmerking te komen voor een sociale

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT BEJAARDENWONINGEN OCMW DE HAAN

INTERN HUURREGLEMENT BEJAARDENWONINGEN OCMW DE HAAN 1 INTERN HUURREGLEMENT BEJAARDENWONINGEN OCMW DE HAAN De OCMW Raad van De Haan, hierna genoemd de verhuurder, heeft in zitting van 27 juli 2015, zijn goedkeuring gegeven aan het hiernavolgend huurreglement.

Nadere informatie

Toezichtproject controle op de registers, de inschrijvingen en de toewijzingen van sociale koopwoningen bij sociale huisvestingsmaatschappijen

Toezichtproject controle op de registers, de inschrijvingen en de toewijzingen van sociale koopwoningen bij sociale huisvestingsmaatschappijen Vlaamse overheid Inspectie RWO Afdeling Toezicht Directie klanten Onroerende transacties en kredietverlening aan particulieren Toezichtproject controle op de registers, de inschrijvingen en de toewijzingen

Nadere informatie

VOORSTEL VAN DECREET. van de dames Veerle Heeren, Dominique Guns en Caroline Gennez en de heer Bart De Wever

VOORSTEL VAN DECREET. van de dames Veerle Heeren, Dominique Guns en Caroline Gennez en de heer Bart De Wever Zitting 2004-2005 6 juli 2005 VOORSTEL VAN DECREET van de dames Veerle Heeren, Dominique Guns en Caroline Gennez en de heer Bart De Wever tot wijziging van het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse

Nadere informatie

& betaald 051/30.25.45 051/31.43.89 info@demandelbeek.woonnet.be www.demandelbeek.be../../..

& betaald 051/30.25.45 051/31.43.89 info@demandelbeek.woonnet.be www.demandelbeek.be../../.. INSCHRIJVINGSPAKKET voor het KOPEN van een sociale koopwoning Datum cv De Mandelbeek - uw partner voor sociale woningbouw - dossier S.H.M. 321 Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen volledig Oostrozebekestraat

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER Dienst Huisvesting OCMW De Haan Vak bestemd voor dienst Huisvesting Aanslagbiljet jaar. Formulier gezinssamenstelling : Verklaring op erewoord :... Controle eigendomsvoorwaarde :. verzonden op :..terug

Nadere informatie

Hasseltse Huisvestingsmaatschappij Gouverneur Roppesingel 53 3500 Hasselt

Hasseltse Huisvestingsmaatschappij Gouverneur Roppesingel 53 3500 Hasselt Hasseltse Huisvestingsmaatschappij Gouverneur Roppesingel 53 3500 Hasselt Tel. 011/28 83 10 keuzetoets 4 email: info@hhm.woonnet.be website: www.hasseltsehuisvestingsmaatschappij.be Openingsuren: maandag-,

Nadere informatie

VR DOC.0265/2

VR DOC.0265/2 VR 2016 2503 DOC.0265/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelstel

Nadere informatie

Intern huurreglement

Intern huurreglement Intern huurreglement OCMW Holsbeek Dreef 1 3220 Holsbeek Het intern huurreglement van OCMW Holsbeek, is gebaseerd op de bepalingen van het Kaderbesluit Sociale Huur d.d. 12/10/2007 van de Vlaamse regering,

Nadere informatie

Informatiebrochure WOONWEL = WONEN EN WELZIJN.

Informatiebrochure WOONWEL = WONEN EN WELZIJN. Informatiebrochure 201865 WOONWEL = WONEN EN WELZIJN. 2 Inhoudsopgave WoonWel... 4 Sociale huurwoningen... 5 Sociale koopwoningen... 7 Sociale leningen... 9 3 Woonwel Sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel

Nadere informatie

Controle op de registers, de inschrijvingen en de toewijzingen van sociale koopwoningen

Controle op de registers, de inschrijvingen en de toewijzingen van sociale koopwoningen Vlaamse overheid Inspectie RWO Afdeling Toezicht Tz6 Onroerende transacties en kredietverlening aan particulieren Controle op de registers, de inschrijvingen en de toewijzingen van sociale koopwoningen

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE KANDIDAAT-HUURDER

ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE KANDIDAAT-HUURDER ALGEMENE INFORMATIE VOOR DE KANDIDAAT-HUURDER 1. Hoe kan ik mij inschrijven als kandidaat-huurder? 1.1. Kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning? Niet iedereen kan zich zomaar als kandidaat-huurder

Nadere informatie

Intern Huurreglement OCMW LENNIK Kroonstraat 27 1750 Lennik

Intern Huurreglement OCMW LENNIK Kroonstraat 27 1750 Lennik Intern Huurreglement OCMW LENNIK Kroonstraat 27 1750 Lennik Artikel 1: algemeen Dit reglement is van toepassing op de 5 appartementen, gelegen Kroonstraat 27 te 1750 Lennik, die verhuurd worden door het

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt DOSSIERNUMMER VMSW: tel: 011/26.45.69 fax: 011/26.45.61

DOSSIERNUMMER : Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt DOSSIERNUMMER VMSW: tel: 011/26.45.69 fax: 011/26.45.61 DATUM NTVANGEN : DSSIERNAAM : INSCHRIJVINGSNUMMER : DSSIERNUMMER : Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt DSSIERNUMMER VMSW: tel: 011/26.45.69 fax: 011/26.45.61 BILZEN CMW, Hospitaalstraat 15: woensdag

Nadere informatie

CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING

CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING NIEUWSTRAAT 81 8940 WERVIK TEL. : 056 / 31 13 64 FAX.: 056 / 31 03 07 VAK VOORBEHOUDEN VOOR DE CVBA DE LEIE: DATUM INSCHRIJVING: IDENTIFICATIENUMMER: DATUM TOEWIJZING:

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. In te vullen door de behandelende afdeling

Persoonlijke gegevens. In te vullen door de behandelende afdeling In te vullen door de behandelende afdeling Wie komt in aanmerking voor een tegemoetkoming? U kunt in aanmerking komen voor een tegemoetkoming als u en uw eventuele partner meerderjarig zijn en voor eigen

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT VAN HET OCMW MENEN

INTERN HUURREGLEMENT VAN HET OCMW MENEN INTERN HUURREGLEMENT VAN HET OCMW MENEN Het intern huurreglement verwijst naar het kaderbesluit sociale huur BVR dd. 12 oktober 2007 (verder vernoemd het kaderbesluit) en de gerelateerde wetgeving omzendbrieven

Nadere informatie

Bent u op zoek naar een betaalbare woning om te kopen? Hebt u vragen over sociale huur-/ koopwoningen in de gemeente?

Bent u op zoek naar een betaalbare woning om te kopen? Hebt u vragen over sociale huur-/ koopwoningen in de gemeente? Infobrochure betaalbaar wonen Bent u op zoek naar een betaalbare woning om te kopen? Hebt u vragen over sociale huur-/ koopwoningen in de gemeente? Een project van 3Wplus vzw in samenwerking met de gemeentebesturen

Nadere informatie

INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING

INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING VOORWOORD Beste, U bent op zoek naar betaalbaar wonen in de Vlaamse Ardennen? Het werkingsgebied van de SHM Vlaamse Ardennen omvatten volgende gemeenten:

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale koopwoongelegenheid. 1. Samenstelling van het gezin dat de woonst wil betrekken

Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale koopwoongelegenheid. 1. Samenstelling van het gezin dat de woonst wil betrekken Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale koopwoongelegenheid Vak in te vullen door Vivendo Datum betaling :... Ontvangen bedrag :... Magdalenastraat 20 bus 0001, B-8200 Sint-Andries 050/44 61

Nadere informatie

VR DOC.0855/2BIS

VR DOC.0855/2BIS VR 2018 2007 DOC.0855/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Financieringsbesluit en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 oktober 2013 tot reglementering van

Nadere informatie